Új privát üzeneted érkezett!

Edit: Hehe, igen, ebből gyerek lesz, mese nincs :) (Bár szerintem én még mindig nem fogtam fel)
Gréti minden nap megkérdezi milyen idő van kint, hány fok van, miért fúj a szél, hol lakik a szél, miért süt a nap, miért nem süt a nap, stb.
Naponta többször megkérdezi hogy hány óra van. Nem tudom ebből mit fog fel, valószínűleg semmit, de bizonyos időközönként szereti tudni. :roll: És csak nekem hiszi el a pontos időt :)
Ilyeneket szokott csinálni: Apa, hány óra? Apa: Háromnegyed 1.
Gréti: Anya, hány óra?
Ha véletlenül nem ugyanazt mondjuk, mondjuk én azt mondom hogy 10 perc múlva 1, akkor Gréti mérgesen apjának: Anya azt mondta hogy 10 perc múlva 1!!!!!!!!!!!
Mindig nekem van igazam :lol:

Mágneses tér :lol: :lol: :lol: :lol:

Gira: És az ilyennek született után nem volt még egy miért? A legrosszabb ha belekerülünk egy ilyen értelmetlen körforgásba hogy mondok valamit, miért, elmondom, miért, elmondom, miért.....hetekig csinálná. Ilyenkor a 2. miért után el szoktuk terelni a témát...
Az a nehéz hogy mindig ki kell találni hogy hogyan mondjuk el a dolgokat az ő szintjükön, tudományos magyarázatokra nincs szükségük, de néha olyan nehéz egyszerűen elmondani bizonyos dolgokat. Meg aztán becsapni se akarjuk, szóval hülyeséget csak ne mondjunk már a gyereknek....
Aztán meg ha olyan kérdez amiről fogalmam sincs, na az a nagy probléma...de ilyenkor általában türelmesen kivárja hogy utána nézzek :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Edit: Ranschburg: Szülők lettünk című könyvét olvastam épp, abban van egy fejezet, A gyermeki gondolkodás. Ott szépen kifejti, hogy gondolkodnak.
Jó kis könyv amúgy, ha még nem olvastad, ajánlom :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Orsi nem itta meg a babatejet igy tehéntej lett 1 év után, én sem forraltam soha. Én tartosat csak tarcsinak veszek itthonra, Orsi azt is megissza ha csak az van, én nem szeretem a tejet, de kakaó tényleg rossz tartósból.

Zitacicu! Jobbulást!!

Enikö! A 9-36kg üléseknek van saját öve.

Zsuzsu! én nem mindig kapok ujságot, van hogy küldik van hogy nem. Azt mondták mivel negyed évente nem vásárolok 18e-ért azért van ez, de most megvolt a vásárlás nem értem miért nem küldtek :o

Zituska! Már akartam irni, nagyon bevált a fürdető karika, köszi hogy ajánlottad!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Na, hát látszik ,hogy nem vagyunk nagy tejfogyasztók! :lol:
Nekünk teljesen megfelel a tatrós, nem érzem rossznak.. :? Mondjuk a 1,5-es, meg a 2,8-as közt érezhető a különbség.
Azért nem veszünk zacsisat, mert ránk romlik, olyan kevés tejet iszunk. (na jó, néha rámjön a kakaó ivás, akkor napokon keresztül megiszok fél lityi kakaót! :lol: )
Meddig áll el a zacsis tej? Vagy a házi?
Mert Boti nem hinném, hogy nagyfogyaszó lenne, értelmetlenül a lefolyóba önteni meg nam akarom...

Bea :)
Hát igen, ez már a vége! :D
Még nagyon emlékszem erre az állapotra! De nézzetek hülyének, kicsit hiányzik is... :oops:
Hú, Boti még nem kérdez ilyeneket, de jó lesz, ha felkötöm a gatyát! :lol:

Enikő :)
Üzenem Zalánfogacskáknak, hogy gyorsan bujjanak elő, ne kínozzák a kislegényt (és az Anyját se :lol: )
Mi ilyen Concord LiftProtect ülést fogunk venni Botinak, Noémi meg örökli a régit. Az Conkord Trimax. Az is 9-36 kilcsiig van, annak saját biztonsági öve van. De az is 30e körül van. :roll:

Karmen :)
Örülök, hogy bevált a fürdetőkarika! :D
Már alig várom, hogy Noémi is használhassa, akkor végre együtt fürdethetném a kölkeceket!

Noémi fél10-től hajnal 3-ig aludt! :D
Végre én is aludtam egyhuzamban 4 órát, hűűű de jó volt! :lol:
3-kor bekajált az egyik cicimből ájulásig, és még le kellett fejjek 70-et belőle!! :shock: És a másikból is ki kellett fejnem kicsit, mert nem bírt volna még 3 órát! :D
Ez a szülinapi ajándékom! (ennyit még sose fejtem egyszerre) :lol:

Amúgy Noémi még mindig köhög.
Tanácstalan vagyok, ami az antibigyó elkezdését illeti.
Dokinéni azt mondta, hogyha nem javul, el kell kezdeni. De nincs láza, eszik, meg amúgy jól van.
Felelőtlen vagyok, ha még várok az antibigyóval?? :oops:

Kép
Kép
zituska28

Bea!
Ezt Hanna is csinálja!!! :wink: :lol: :lol: :lol:
Milliószor megkérdezi egy nap,hogy hány óra van,és közben sasolja az órát(digitális)
(A liftben is figyeli nagyon a számokat)
Másik,hogy hányadika van,milyen hónap,milyen évszak,és a hét melyik napja.. :lol:
Néha már a betűket is kérdezi.
Múltkor észrevett vmin egy Tesco feliratot,és közölte:anya erre az van írva,hogy Tesco! :)????

Ja nem úgy értettem,hogy hogyan válaszoljak..

A Mérei-Binét:Gyermeklélektan is nagyon alapos.Alapirodalom.
Inkább konkrétan kellene vki aki pl.biológia szakos és elmondaná nekem mire jó az agyvíz,mert lövésem sincs.Hülyeséget meg nem akarok neki mondani.
A mágneses térről egész jól összekaptam magam amúgy.Nem volt túl tudományos sem,és meg is értette.
Igaz ő már kezd abba a korba lépni,hogy tényleg érdeklik ezek a dolgok részletesen.Nyilván be kellene szerezni Képes Gyermekenciklopédiát.Van belőle csomó minden témában.

Ranschburgtól olvastam sokmindent,de hogy ezt olvastam-e már nem emlékszem.
De szóljál nyugodttan ha jó könyvre bukkansz.Vevő vagyok rá!

Be vagyok tárazva gyerektémában saját és könyvtári könyvekkel amúgy.:)Igaz mostmár szeretném bővíteni megint a készletet.

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Bibi!

Privit küldtem a dokiról.

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Szilde: Gréti ismeri az ABC szinte összes betűjét. De ezt már nagyon rég óta, már nyár óta tuti. A nagy nyomtatottakat. Mindig kérdezi hogy ez meg az milyen betű, és olyankor szoktam mondani, hogy Gréti betűje, Baba betűje, Anya (Apa) betűje, stb.
Múltkor a határon vártunk és volt egy teherautó, írta rajta hogy TIGAR, Gréti elkezdi: Tata betűje, Ivólé betűje, Gréti betűje, Anyuci betűje, Répa betűje
Néha ha megkérdezem az A betűre hogy milyen betű azt mondja: "Hát a ti betűtök" :) G betűre: "Az én betűm" :lol:
A számok nem érdeklik annyira, meg tudja különböztetni a betűt a számtól, de különösebben nem foglalkozik velük. 10-ig sorolja a számokat, de ténylegesen számlálni 3-ig tud. Azt felismeri ha valamiből, 1, 2 vagy 3 van vagy sok.

Hát én a mágneses térről nem tudtam volna mit mondani szerintem :) Átpasszoltam volna apának a kérdést. Az agyvízről se, semmi értelmeset :)
Arról nem volt szó hogy a gyerekneveléssel együtt jár hogy polihisztoroknak kell lennünk :lol: :roll:

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!
Azta!!Nagyon ügyes Gréti!!!!!!!!!

Nincs kizárva,hogy suli előtt már írni fogják a betűket a gyerkőceink.
Mármint a nyomtatottakat.Ez nem is olyan ritka a mai gyerekeknél.
Na nem azt mondom,hogy bármit sürgetni kell.Sőt!!!!
De ha vmi érdekli őket nem tilos válaszolni.Hát nem?

Számokkal teljesen időben vagytok.Na pont a Mérei-B. Gyermeklélektan vesézi jól ki ezt a részt.
Igazából a számfogalom úgy nagycsoportos korukra rendeződik a picúroknál.Sorolás szintjén meg sacc per kb egy kiscsoportosnál 3-ig középsősnél 6-ig, nagycsoportosnál 10 az amig el kell tudni számolniuk.Igaz gyakran túlteljesítik.

:lol: :lol: :lol: Nálunk is apa a mentsvár.Ha beletörik a bicskám egy kérdésbe küldöm a lányt apához.De erre az agyvízre még ő sem tudott mit válaszolni...

E.

szilde
Szeged

Gyerekszájhoz: (remélem, még nem írtam :oops: )

Regi: Anya! Hol van a holnap?
Én: hát, amikor felkel a Nap és reggel van, akkor kezdődik a holnap. (na, gondoltam ez letudva!)
Regi: Anya! És hol van a reggel?
Én: :?: :?:

Kép
kajla

És egy kis tudomány:
Az Anatómis könyvem szerint:

" Az agyvíz (liquor celebrospinalis) víztiszta folyadék, amelyet az agykamrákban levő plexus chorioideus termel a vérből, szűrés, azaz filtráció révén. (...)
A liquor jelentősége többrétű:
- Védi az agyvelőt és a gericvelőt a külső mechanikai hatásoktól (gátolja az agyvelő koponycsonthoz ütődését).
- Biztosítja a gerincvelő és az agyvelő állandó hőmérsékletét.
- Bizonyos szerepe van az idegsejtek táplálásában is.
:lol: :lol:

Hátha elhiszik... :lol:

Kép
kajla

Üdv.

Melinda, nagyon szép volt Lotti a farsangon.

Niki, édes a lányod ebben a „kalapban”.

Szilcsi, ez a műtét nagyon rosszul hangzik…de remélhetőleg ezek után már minden OK lesz veled.
Kullancs elleni szurit a mi dokink csak egyéves kor fölött adja be, mi beadattuk, de nem azért, mert olyan helyen lakunk, hanem azért, mert sokfele járunk, és sajna nem tudom tetőtől talpig beöltöztetni.

Hefe, a D2 a Vásárhelyi P. utcában van, egy ruházati bolt, nagyrészt kínai, de vannak jó cuccaik. Én ott vettem Petinek harisnyát, cipőt, esőkabátot, stb. Még úgyis viszonylag hamar kinövi ezeket, de pl. a harisnyái még igen jól bírják a megpróbáltatásokat.

Enikő, látszik, hogy jó volt a hangulat a farsangon!
Gyerekülésügyben nem tudok segíteni, a miénk használatban van. :)

Zituska, szerintem Boti készül leszokni a tápiról. Nálunk ez még messze van szerintem, mert Peti úgy nyomatja befele, mint akinek muszáj, pedig előtte nekem már úgy tűnik, hogy teleeszi magát…
A bolti tejeket nem kell forralni, főleg nem a tartósat, mert ugye az UHT. Én a házitejjel most jártam meg, pedig tényleg csak öt teáskanál volt, viszont a 1,5%-os UHT-től semmi baja sem volt törpének, így én maradok annál. Mi is azt isszuk…

Zsuzsu, nálunk egyelőre még ugyanaz a cucc van, ami volt, azért csalóka az idő, főleg, ha a mamám kiviszi az udvarra. Inkább több legyen rajta, mint kevesebb.
Nem belevau, de a tartóstej nem a tartósítószertől tartós. :)

Kármen, azért kérdezz meg többeket arról, ami érdekel, lehet, hogy több szem többet lát! Egyébként nálunk azt hiszem már kapásból a legfelső lyukba fűztük a gyerekülés övét…

Zitaa, a Baby Outlet nekem nagy csalódás volt annakidején, szerintem minimálisan olcsóbb csak, ha egyáltalán olcsóbb.

Anett, a mai korban hároméves korig nem nagyon ajánlott tejet adni, de én is ismerek olyan anyukát, aki orvosi tanácsra tejet adott a gyerekének, és minden OK vele.

Zitacicu, gyors gyógyulást!

Bea, jó, hogy jól érzed magad úgy többé-kevésbé. Huh, akkor készülök én is lassacskán, hogy mit eszik a darázs. Tényleg jó az internet!
Egy másik fórum az anyuka tudományosan magyarázott a gyerekének, ami azt illeti szerintem nekem sem lesz erőm gyereknyelven magyarázni.

Szilde, hát Hanna sem egyszerű eset. Ja, ha már net, keress rá az agyvízre. Szerintem egyébként az ütésektől véd úgy javarészt.

Ági és
KépKép
exdeus

Űrtankönyv:

Mágneses tér:
A Naprendszerben a Napon kívül a négy óriásbolygónak és a Földnek van számottevő, a Merkúrnak gyengébb mágneses tere.
A mágneses teret egy bolygótest körül két ok miatt mérhetünk: vagy mert a belsejében valamilyen elektromosan vezető anyag cirkulációja miatt dinamó-mechanizmus működik ( ezt nevezik belső mágneses térnek) vagy mert megszilárduló anyagába "befagyott" a megszilárdulás időpontjában éppen a környezetében bármiféle okból jelenlevő mágnese tér ( ezt befagyott mágneses térnek mondjuk).
A Földben a külső, olvadt vasmagnak az áramlását tartják felelősnek a belső mágneses tér létrejöttének.

A mágneses tér bizonyos védelmet nyújt a kozmikus sugárzás ellen és védi a légkört a napszél eróziójától is ott, ahol a magnetoszféra elég nagy ahhoz, hogy tartalmazza a légkört.

Na, aki ezt megérti, le a kalappal előtte :lol: :lol:
Remélem, Reginek nem jut eszébe ilyesmiről érdeklődni tőlem! :roll:

Kép
kajla

Zituska!

Én is várnék az antibogyóval! Kitartás ;) Tudom, nehéz :)
Vendég

Sziasztok!

Zituska!
Én egy éves kora után vezettem be babának a tejet.Először 1,5 -est vettem, felforraltam és a tápival keverve kezdtem szoktatni. Figyeltem a reakciót.Kb. egy hét után már csak tejet adtam.
Egy ideje már kap 2,8-ast, de nem forralgatom!
Kapott már házi tejet is, azt természetesen szigorúan felforralom , de én azt pont a zsírossága miatt szoktam egy kicsit vízzel hígítani.Na, jó nem bolti tejet csinálok belőle, de adok hozzá vizet!Bár szerintem lassan azt is elhanyagolom.

Mindenkinek szép hétvégét, menjetek be a Klauzál térre, jó kis vásár és programok vannak!

Program ajánló ! Téltemetés Szegeden.
Akár volt, akár nem, közösen temetjük a telet. 2008.febr 22-24ig Klauzár tér
Kézművesvásár, koncertek, világzene ,ethno, fajátszótér, emberes körhinta, bábjátékok, vásári óbégatók és alakoskodok, télriasztó ágyúzás.

Hogy gondjaid füstbe menjenek : Búdat, bánatod írd papírra, azt pedig tűzd a télbanyára !
Télboszorka űzés vasárnap du.5 től a Dóm térig, ahol a pokolba kívánt télbanyát hidegnapi bújainkkal egyetembe vetjük máglyára
Programinfo : www.domter.hu

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Kajla!
Köszi a kimerítő választ.Azért a lényeget értem. :lol: :lol:
Megjegyzem.:)

Exi!
Persze a Net.:)Csak nem mindig van időm energiám még ilyenek után is böngészni,abból aztán kiszűrni a lényeget,meg sokszor a tudományos nyelvet még le is kéne fordítani magyarra,végül lefordítani gyereknyelvre.. :shock: :lol:
Könnyebb,ha vki hozzáértő megkímél az első felétől legalább..
Amúgy én örülök,hogy Hanna ilyen érdeklődő.Apa is infófaló.Volt kitől örökölni... :lol: :lol: :lol:

Meghát tanulok én is a gyerek által csomó mindent.Kénytelen vagyok.
Képzelem mi lesz,ha iskolás lesz....
:oops:
Neked is köszi a választ!

E.

szilde
Szeged

Kajla!
Azért Regi sem semmi!!:):):)

Zituska!
Születésnapod van?Akkor Isten éltessen sokáig!!!!
Noémi meg pont ma 1 hónapos??Neki meg boldog hófordulót!
Együtt fogjátok ünnepelni majd a szülinapotokat?:):)

Gatula a tejcsi-fejéshez!
Antibigyó iránti aggodalmadat megértem.Nem tudom mit tennék a helyedben...

:oops:
Talán rákérdeznék mégegyszer,hogy így is kell-e?Hogy a nem javul az most azt jelenti,inkább hogy rosszabb lesz,v. egyértelműen azt hogy stagnál?Eddig se volt láza?

Edit

szilde
Szeged

Köszi a segítséget tejcsi ügyben! :) Majd kiagyalom, melyiket is próbáljuk ki...

Gira :)
Igen, marha nehéz, mert félek, nehogy betegebb legyen, de az ösztöneim azt súgják, az antibogyóval most többet ártanék. :oops:

Szilde :)
Igen, szülinapom van ma.. :oops: :D
Így egyrakáson vannak a szülinapjaink, Boti dec 21, Noémi jan 24, én febr 23. Jól összehoztuk! :lol:

Rákérdeznék a dokinénire, de nincs itthon, csütörtökig nem elérhető.
Nem volt eddig se lázas, hanem zöld trutyi volt az orrában. De arra jó volt a Brulamycin, amit csepegtettünk neki, mert az elmúlt, meg már nem is annyira taknyos. Köhögni se köhög sűrűn, símán alszik töle, inkább mikor felébred, akkor köhög párat.

Kép
Kép
zituska28

Zituska!
:)Tényleg jól összehoztátok a szülinapokat!:)

Akkor most végülis az a kérdés,hogy kitisztul-e Noncsi tüdeje.?
Ilyen pici gyerek kaphat vmi köptetőt,ami feloldja a lerakódást?
Ha nincs akkor lehet,hogy ezért akarja a dokinéni az antibigyót,hogy nehogy tüdőgyuszi legyen belőle...??
Abszolut tiszteletben tartom az anyai megérzéseidet,de miért gondolod,hogy ártasz vele neki?

Antibigyós kezelés mellé érdemes még használni a Normaflore-t.Az helyreteszi a felborult bélflórát. :wink:
És ha ezt is adnád neki mellé? :oops:
Én ezt adom Hannának.Tényleg jó.

:wink:
E.

szilde
Szeged

Edit :)

Asszem nem kaphat még ilyen kicsi köptetőt. Calcimusc-ot kaptunk a köhögésére,
Tiszta a tüdeje, csak azért kellene az antibogyó, hogy nehogy rámenjen a tüdejére.
Azért nem akarnám elkezdeni adni, ha nem muszáj, mert 1,5 hete hagytuk abba az előző antibiotikumot. :( Ezért érzem, hogy most sok lenne megint lebombázni a kis gyomrát vele..
Normaflore-t adtam neki a múltkor is, meg is úsztuk, nem volt különösebb baja, kicsit zöldebbet kakilt, ennyi.

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Zituska: Boldog szülinapot akkor! :) (Lehet azért olyan egyforma az ízlésünk sok téren, mert egy a csillagjegyünk :wink: )
Antibigyóval én is várnék, de te vagy az anyukája, neked kell érezned!!!!!!! Szerintem az anyai megérzések csalhatatlanok!

Tegnap altatáskor felmerültek a következő kérdések, az Aki nem lép egyszerre című örökzöldből...
Mi az hogy katona? Miért bácsik a katonák és mit csinálnak?
Olyan egyszerű kérdés, mégis olyan nehéz rá válaszolni...most mit mondjak...mondtam hogy vigyáznak ránk a katonák :shock: :shock: és nem engedik hogy bántsák egymást az emberek..... :shock: :shock: (ez elég nagy hülyeség, de hirtelen lövésem se volt hogy definiáljam a katonákat)

Exi: Az a baj hogy a tudományos magyarázatot a gyerek nem érti meg. (sőt sokszor mi sem :lol: ) Annak semmi értelme. Abból nem tanul, attól nem ismeri meg jobban a világot.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zituska!Boldog szülinapot kívánok Neked!

Bár én még ebbe nem vagyok benne,de szerintem butaság a gyereknek tudományosan magyarázni vmit,mert nem érti meg és csak még jobban összezavarodik!Úgy kell elmondani,hogy megértse.
Bea!Szerintem a katonára tökéletes magyarázatot adtál!
Na nálunk apa lesz az aki választ ad majd,ő aztán mindent meg tud magyarázni az ég világon! :D
20140113113746

Zituska!
Már a második antibigyó!:(Az tényleg durva...

Bea!
Ennyi magyarázat bőven elég sztem is.Mindig az a nehéz,hogy veszélyes v. félelmetes dolgokról higgadtan,és csak annyit mondjunk,hogy ne ijesszük meg,ne is hazudjunk,de mégis pl.óvatosabb legyen tőle a gyerek.
Felénk nagyon sok szirénázó autó jár,rendőr,tűzoltó,mentő.
Szinte meg tudja különböztetni,hogy épp melyik megy el.
Na hát mikor megkérdezte,hogy mit csinálnak,és miért szirénáznak..
Sikerült arra kihegyezni a magyarázatot,hogy bátor,erős emberek dolgoznak azon,hogy segítsenek azoknak aki bajba jutott,és azért szirénáznak,mert sietnek,és hogy a többi autós is tudjon erről,és elengedje őket.
Amúgy a Minimaxos Sam tűzoltó a kedvence.

Próbáljuk őket óvni a rossztól,de egyszer eljön az ideje,hogy szembesüljenek azzal,hogy a világ nem csak jó,hanem rossz is,hogy nem minden ember jó,hanem bánthat is,és a mesében a róka nem mosolygós többé,hanem meg akarja enni a kakast...

E.

szilde
Szeged

Hali.

Hát én nem tudom, de az tuti, hogy nekem nem lenne erőm elmagyarázni pl. a méhecskés sztorit.
Én biztos vagyok benne, hogy a tudományosat is megértik, na jó, nem műszaki nyelven, de én biztos vagyok abban, hogy magyar nyelven megértik. Én már leírtam, nekem nem lesz erőm lebabásítani a dolgokat.
Na meg kérdezem én, akkor a mágneses teret hogy magyarázza el valaki "babanyelven"??? :? :lol:

Ági és
KépKép
exdeus

Exi!
Babanyelven sehogy:gyereknyelven.Nem gügyögve,hanem csak az ő egyszerű fogalmaikkal.
Mondjuk a babák még nem is kérdeznek ilyeneket! :lol: :lol:
Szerintem azért értem mire gondolsz..vagy nem??
De szerintem közülünk senki sem úgy magyaráz,hogy a kutyuli-mutyuli farkincája..stb....
:lol: :lol: :lol: :lol:

E.

szilde
Szeged

Én a tudományos és az egyszerű magyarázat között keresem a mezsgyét. Nekem nagyon jó memóriám volt anno (fogalmam sincs, másnak milyen), de én a mai napig emlékszem egyes bugyuta válaszokra, amiket a szüleim adtak a "miért" kérdéseimre, és aztán évekig abból táplálkoztam, mire valaki felvilágosított, hogy nem úgy van ám az egészen.
PL( miért nem megyünk át a piros lámpánál abba a sávba, ahol zöld a lámpa. Erre anyu: mert vonal van, és nem szabad átmenni. Évekig néztem a vonalakat, és arra jutottam, hogy minden lámpánál vonal van... nagyon nagyon soká merült fel bennem újra a miért, mert azt hittem, tudom a választ.) De számtalan ilyen egyszerű válasz van még, ami miatt nem fejlődött tovább a tudásom... lehet, akkor nem értem meg, de emlékeztem én azokra a válaszokra is szinte szó szerint, amiket nem értettem, és később amikor valami összefüggésre találtam, megértettem az egészet. Szerintem ezért nem jó a nagyon egyszerű válasz. Persze a katonánál nem lett volna mit bonyolítani :lol:
Vendég

Zituska! Sinecod cseppet szoktunk adni Norbinak, alig pár hós volt amikor felirták neki, száraz köhögésre való. AZóta is van hogy elö kell vennem (mint most is) nekünk nagyon bevált neki. AZ adagot meg fokozatosan csökkentem ahogy múlik a köhögése. Receptre fel kell iratni, vényköteles

Kép

Kép

Karmen
karmen

Exi: Persze, nem hülyíteni kell a gyereket a méhecske-sztorival (és más témában mással sem), az már amúgy is rég kiment a divatból :) Mi nem hazudunk a gyereknek, nem csapjuk be, minden kérdésére olyan választ próbálunk adni ami igaz, és amit még megért.
És csak addig magyarázni amíg kérdez és csak arra választ adni amit kérdez.
Pl. tudja, hogy a tesója a pocakomban van, ő is a pocakomban nőtt, és a doktor bácsi kivette. A hogy került oda kérdés még nem merült fel. Nyilván nem kezdem el neki kifejteni a hímivarsejt és a petesejt fogalmát meg a peteérést meg a megtermékenyülést és az osztódást és blabla amíg nem éri el azt a szintet és rá nem kérdez ismét....de elmondom a valóságot mindig úgy, hogy megértse.

Másrészt meg én pl. babanyelven soha nem beszéltem Grétihez. Első pillanattól normális, értelmes embernek kezeltem, nem volt üntyülüpüntyülü meg tente meg csicsis, meg dádá, meg püpü meg ilyenek...az nem az én stílusom, olyasmire képtelen lennék :)
Egyedül talán bibi van, bibis az ujja ha megüti, de azt se tőlem szedte...

De pl. kíváncsi vagyok most már hogy te a Mi az hogy katona? Kérdésre mit válaszoltál volna :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Köszi a köszöntéseket! :D

Karmen :)
Sinecodunk nekünk is van itthon, de Noéminek nem adhatom, mert ő hurutosan köhög. Arra nem adhatok semmilyen köhögéscsillapítót. :(
De nem sokat köhög, és csak akkor, ha ébren van, éjjel pl szinte egyáltalán.
Mondjuk hajnalban a frászt hozta rám, mert elkezdett szopizni, alig szívott kettőt, és elkezdett köhögni, de nem bírta abbahagyni. Valszeg férenyelte a tejcsit, de marhára megijedtem, már az járt az eszemben, hogy rohanni kell az ügyeletre, meg ilyenek... :roll: :oops:
Persze tök egyedül voltam a gyerekekkel, Apa nem volt itthon, hogy lenyugtasson, hogy ne pánikoljak. :roll:

Most meg alig van tejem...(még jó, hogy dicsekedtem tegnap, mennyit fejtem :? ). egész éjjel hasmenésem volt, meg még mindig van kicsit, valszeg az miatt csappant meg a tejcsi.
De optimista vagyok, majdcsak visszajön! :roll:

Kép
Kép
zituska28

Magyarázatokhoz:
Szerintem sem kell babanyelv pl. az én 2és 1/2éves lányomnak. Értelmesen a lényeget...olyan vaslogikájuk van, hogy simán összekapcsolják a dolgokat, illetve elraktározzák későbbre és ha újra szóba kerül egy fogalom, megértik.

Kép
kajla

Jégvirág!
Szerintem teljesen jó volt a katona megmagyarázása :D
Én is ilyesmit mondtam Reginek: védik az országot, az embereket, tankjuk van, meg amikor elmentünk Hódmező felé, akkor megnéztük, hogy hol laknak...

Kép
kajla

Zituska! megnéztem, a Sinecod csepp amugy 2 hótól mehet. Hurutosra nem jó, félreértettem, azt hittem ugy irtad hogy nincs még neki lerakodás. Jobbulást nektek!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hali.

Bea, az tökéletesen megfelelt. :) Az országot védő bácsi. Nekem ennyi a katona röviden és tömören. (Na az más kérdés, hogy ma már nincs ilyen katonaság...)

Ági és
KépKép
exdeus

Egy mai kép pocakkal és Grétivel :)

Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!!

Tőlem Bogi ma azt kérdezte meg mi a mesterséges megtermékenyítés? :lol: :lol: (elmondtam neki úgy ahogy van, embernéni nem tud teherbe esni,hogy kisbabája legyenm és doktorbácsi besegít :D )

7végén mamáztunk, szuper volt :D
Gyönyörű időbe egész nap az udvaron játszottak a purdék. Szép pirospozsgás lett az orcájuk :lol:

Tegnap voltunk az állatkertbe. Nagyon klassz volt, csináltam képeket, majd teszek fel, ha érdekel valakit....
Hja és épp akkor szült meg a teve amikor ott voltunk. :) A bébit persze nem láttuk, csak a nagy rohangálást, a gondozók szaladtak, az állatorvos futott mint a mezei nyúl, aztán pár perc múlva jött ki a teve-lakból könyékig truttyos kézzel. Mondta, hogy megvan a bébi és hogy mesterséges megtermékenyítéssel fogant :D (ekkor hallotta Bogi a mesterséges megtermékenyítés kifejezést) Hja az állatorvos ismerős ő jár hozzánk oltani a kutyát, szal ismerjük egymást (kis település ahol laknak mamáék) És mesélte, hogy úgy tünik nem fogadja el az anya a kicsijét, mert harapja. Eddig egyik kölkét se fogadta el... Mesterségesen táplálátk a gondozók, ők nevelték fel.
A tevepapa meg kint a kifutón tiszta extázisba várta a történéseket! :D Olyan furcsán viselkedetett, felcsapta a fejét, kilógatta a nyelvét és búgó hangokat adott ki, mint aki megbolondult :D :D Biztos érezte, hogy történések lesznek :D

Zituska. Én akkor kezdeném el adni az antibigyót, ha sűrű sárgás zöldes lenne az orrváladék (avagy a takony :lol: ), mert az már azt jelenti, hogy gáz van... Amíg vizenyős, átlátszó addig nem. És ha éjjel tud aludni, nem gyötri a köhögés, akkor egyáltalán nem adnák ab-ot, csak Stodalt! :wink:
Isten éltessen Zituskám :)

Bea: Mekkora pocak :shock: Nagyon szép kis formás, fiús csúcsos pocika :D És Gréti tündér :lol:

Szilde: Zalán most (1 hete) asszem a 3. vagy a 4. antibogyóját kapta születése óta :cry: A nagyok minden szart hazahoznak neki bölcsi/oviból :(

Szilcsi: JObban vagy már????? Lali pöttyei??? A héten tali?

Karmen: Hát nem mindegyik 9-36 kg ülésnek van saját öve! Mi most néztünk egy csomót, és nem mindegyiknek van. Sőt a legtöbbnek nincs. Aminek van azok drágábbak kb egy ötössel (átlag)

Eldugultam lépek lassan csicsika...

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!
Na hétvégén megjártuk a gastro dokit, a lényeg, hogy mivel kiskorában, 1,5 hónapos már antibiotikumot kapott az arcán lévő kiütésekre és utána is minden bajra azt kapott, így a bélbolyhai "leradírozódtak" és nem tud felszívódni rendesen a táplálék. Most kapott rá gyógyszert, ami visszaépíti a bolyhokat, tán! Megnyugtatott, h nem vészes Réka vékonysága. :roll:

Mi is mamáztunk hétvégén, nagyon jó volt ilyen szép időben!! :lol:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Hétvégén mamáztunk jól elvoltak a kicsik a friss levegőn,élvezték a kertes ház örömeit.Máté elment apával pecázni meg egy pasival erre telefonálnak 20 perc múlva hogy Máté beleesett a vízbe.Na olyan remegés jött rám ítró pipa voltam az apjára hogy ott áll a gyerek mellett és nem képes rá vigyázni holott tudja hogy milyen fürge a gyerek.Na lövésem sincs hogy tolattam ki anyuáktól de asszem az oktató vállon veregetett volna....
Máté tök meztelenül ült apa nyakában(Azért a kabátját ráterítette de alatta semmi)még jó hogy volt váltás ruha.Most aggódhatok hogy ne legyen beteg megint a drágám.Hiába vették le róla a vizes cuccot na csak volt vagy 5 perc hanem több míg megint volt rajta ruha.Még jó hogy nem lett nagy baj jól össze is szidtam apát... :evil: :evil: Szóval még most is tiszta ideg vagyok jól összejött most megint minden.... :roll:
Bocsi ha "kicsit" OFF volt... :oops:

Zituska!
Neked csak annyit szeretnék mondani hogy csomószor folyt az orra a kicsiknek és nem adtunk nekik AB-t a doki is azon a vélaményen van mint én és jól húztuk is eddig.Mindig tüneti dolgokat kaptak orrcseppet vagy ha nehezen kaptak levegőt akkor ventolint vagy atroventet,de csak a legutolsó volt a gyógyszer.Persze mindez orvosi ellenőrzés mellett.Most nem jött össze muszály volt,de még most se 100% a banda,de húzom nagyon mert megint csak egy hét telt el a gyógyszerszedés óta.Inkább maradnak itthon nuku közösség és amit tudok megteszek.Extra orrfújás meg orrszívás a kicsiknek sok tea multivitamin és lámpázás.Máté be van rekedve nagyon de remélem nem lesz baja(na a mai nap után ezt kétlem...)Szerintem Noéminek is elég az orrcsepp(ha kaphat...)meg orrszívás.Nem vagy felelőtlen én sem ADOK ha lehet húzni a dolgot.Teljesen hazavágja az immunrendszerüket szerintem az ab..

Kép
Kép
zitacicu2

Enikö! Akkor rosszul tudtam, én mindig amiket néztem volt öve, igaz én eleve ugy kezdtem hogy azokat a márkákat kerestem amik tesztekben jo eredményt kaptak. Persze a luxus üléseket én sem venném már meg, de elég drágát is vettem és vennék ha tudom évekig hasznánk. Szerintem nézz szét a babaneten is, én most vettem Norbinak egy szinte uj (Brendonban most 35e) ülést, ajándék nyári huzattal 15e. Igaz Pesten árulták, ahogy szinte mindig mindent amit kinézek. De lehet kapni használtam tényleg jó állapotuakat is, sokkal olcsobban az uj árnál. Inkább ne legyen uj, de legyen megbizható az ülés

Lányok, SOS kérdés! Kell-e a fülészetre beutaló? Vagy hova vigyem Norbit, napok óta (már megint) nagyon köhög, ált. álmában és olyan ugatosan. Nem krupp abban biztos vagyok, mert nem fullad, de sokat köhög aztán csillapodok neki. Ugye nyomatom a Sinecodot, de csak megmutatnám fülésznek, ha oda tartozik

Zituska! Én sem szoktam gyogyszert adni ha folyik nagyon az orra, orvoshoz is csak akkor viszem ha nagyon erösen köhög, hogy a tüdeje tiszta-e, ha igen akkor csak vitamint kap. Nálunk is ugy van ahogy Zitacicunál tudja az orvos is mennyire a gyogyszer ellene vagyok, csak akkor kell szedni ha muszáj, igaz mondja igy van hogy lassabban gyogyul.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Emlékeim szerint kell beutaló.Ha nem változtattak azóta.
Volt,hogy ügyeletről mentünk fülészetre..előtte beugrottunk beutalóért..:(:(:(
Köhögéssel inkább pulmonológiára szokták vinni a kicsiket,pl. az Újszegedi Gyerekkorházba.Sztem oda is kell beutaló.

E.

szilde
Szeged

Csajok!

Használ vki vaníliás babapopsikrémet???Nagyon fincsi!Azért kérdezem, hogy ha igen melyik patikában kevernek itt Szegeden???Mert Kisteleken csinálják,onnan kaptam és itt nem tudom hol lehet kapni!A Klauzál téribe nem is hallottak róla! :shock:
20140113113746

Sziasztok!

Karmen: Igen , kell beutaló. Akkoris megnézik ha nincs , de akkor 1000ft-ot kell fizetni.

Timi

Kép

Kép
timmike

Sziasztok! :)

Zita :) Kármen :)
Nálunk se az orrfolyás miatt van az antibigyó kérdés, hanem a köhögés miatt - hogy az nem akart múlni, és hurutos volt.
Bár sztem mostmár az is jobb egy fokkal,de azért még köhög néha. A takony is úgy tűnik múlóban.
Kezdetben sárga volt a cucc az orrában, arra kaptuk a Brulamycint, ami szépen rendbehozta, pár nap alatt kitisztult. Csak ez a hülye köhögés húzodott el.

Enikő :)
Izgi lehetett a kis teve születése! :D :D
Képeket várunk! :wink:
Én most kifejezetten olyan ülést akarok Botinak, aminél a kocsi biztonságiövével kell bekötni a gyereket, mert azt 12 éves korig tudom támlástól használni, aminek saját biztonsági öve van (régi ülésünk) azt hamarabb kinövi, ill. csak ülésmagasítóként lehet tovább használni.
Mondjuk kisebb gyereknek tényleg a sját öves ülés a jobb, az a biztonságosabb. A másikat inkább 3 éves kor felett ajánlják.

Niki :)
Na pont ezért ódzkodok az antibiotikumtól..
Bár én adtam Noéminek a Normaflore-t, azért az alig két hetes gyomrának biztos nem tett jót az antibio... Ezért nem akarom ilyen hamar bombázni a köv. adaggal.
Akkor a gyógyszer biztos rendbe hozza Réka kis gyomrát, és megnyugodhatsz! :)

Boti ma reggel tök meztelenre levetkőzött az ágyában. Levette a szaros pelust, és kikente magát meg az ágyat a kakával :evil: :evil: Mentségére ez nem volt szándékos, csak ahogy a szaros fenekével izgett-mozgott összekent mindent. :roll:

Kép
Kép
zituska28

Betty!

Jövő hét csütin kezdjük a baba mama tornát,ha még érdekel.Nem ott ahová készültünk januárban,ez a Petőfi stg-on van,nagyon rendes csaj,viszont a babára koncentrál a torna, nem a mamára,láttam te aerobikozni akarsz menni,ezért gondolom, hogy a te tornáztatásod lenne a fontos nálatok!Én Málnust akarnán,magamat majd :D Másfél óra,babamasszázzsal kezdünk és utána torna,1500 ft egy alkalom,bérlettel 1100ra jön ki!Csütin fél 10től van mindig,a héten megy vizsgázni a csaj Pestre ezért nem lesz,de amúgy nem szokot elmradni,1 anyukának is megtartja!Ha érdekel írj!
20140113113746

Orsinak még nincs meg a tenyésztés eredménye, mert nincs most net a rendelőben, telefonon megkérdik,hivjam öket késöbb újra :o
Norbit meg mondták holnap vigyem el.

Megvan valakinek a Kata Fitness DVD?? :?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Késöbb már nem vették fel, nincs eredmény. Kissé mérges vagyok akkor miért mondja 1ig lehet hivni ha fél 1 óta hiába hivtam folyton öket. :x

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zitacicu,elhiszem hogy pipa voltál az uradra!!!!
:roll: :roll:

Zituska,Boti nagyon ügyi volt!!! :lol:
Nem voltál rá nagyon dühös???
Mit mondtál neki???

Fürödtem ,és bejött a Barni,majd megállapította,hogy
-Anyának nincs kukija!!
Elmonda apának is,mire a férjem,nembaj majd vesszünk anyának a LIDli-be,ott mindent lehet kapni!
Tegnap mentünk vásárolni a Lidli-be,és a Barni.
-Anya,gyere vagyünk neked gyorsan egy nagy Kukit!!!!!!!!!!!!!
:lol: 8)
Persze ezt hangossan kiabálva!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
így utólag nagyon vicces,na de akkor!!! :roll: :roll:

Enikő,nekünk a Cybex gyerekülés már saját öves!!

Kép
bibi226

Vagyis ,már nem saját őves!!! :oops: :oops:

Kép
bibi226

Karmen: Ennél már csak a szarabb amikor végre felveszik és benyögik, hogy telefonon nem adhatnak ki eredményt. Menjél be jövő héten kedden 10:45-re és akkor majd kiadják! :shock: Addig meg rágjad a kefét, hogy mi baja van a gyerekednek! :evil:
Norbinál vedd le a fűtést alváshoz, és kapcsolj hidegpárásítót. Éjjelre Sedotussin vagy Sinecod cseppek, nappalra pedig köptető. És calciumusc vagy kálcium pezsgőtabletta! És mivel ez az ugatós köhögés, (larhingitis miatt) általában allergiás alapú, ezért Aeriust vagy Fenistil cseppeket szokott a dokinéni felírni nekünk! Gyógyulást!+++++++++++++++++++++

Zituska: Az a helyzet hogy gőzöm sincs, hány éves korukra lesznek 36 kilósak a gyerekek! Bogi most 18, tehát még egy darabig használhatnánk a 36kg-os ülést! Viusnak meg aztán pláne... Bár ő jobb súlyban van,mint Bogi :D De kárba nem vész ha egyik kinövi megörökli Zalán :D másikat meg unokatesómék kisfia :)

Hogy van Noémi, jobb már a helyzet? Orra folyik? Stodalt nem próbáltad?

Anett: Nem ismerem ezt a popsikrémet :roll:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

érdekel valakit eladó Retrus, nagykerekű babakocsi?Teljesen jó állapotban, alig használtuk!
kép: Kép

Kép
gyanixi

Enikő,a mi ülésünk.:
www.cybex-online.com
Nálunk az előző gyereklülés 0-18kg,tavaly szept. le kellett cserélni,pedig csak 14kg volt a (Barni akkor még nemvolt 2 éves,de a feje már kilógótt belőle...)

Karmen,a Laringhitis-es Enikő hozzászólásával teljessen egyetértek!!! :wink:

Kép
bibi226

Mukika,írtam privit!!! :wink:

Kép
bibi226

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?