Lina, én már belekeveredtem ebbe az egész inzulindologba.Nekem is csökkent glükóztolerancia van...
Szerintem ott kavar be a babánál, hogy amikor leesik az ember cukra,nem jut elég oxigén a sejtekhez, és vetélést okozhat, vagy elhalhat a terhesség.Ilyenkor a lepény oxigénellátása sem megfelelő.
Viszont diétával el lehet kerülni a vércukoresést.
Tudod, azt nem értem, hogy akinek terhességi diabétesze van, és ideiglenesen inzulinra állítják, ott is biztos, hogy néha leesik a cukra, anélkül nem megy a beállítás!Minden inzulinosnál előfordul.
És akkor nem baj?Annál többször nekünk sem esik le, ez tuti.
Diéta:
Reggel 7-ig (ha sikerül) megeszem egy korpás zsemlyét csirkemellsonkával, sajttal.
Tízórai: 1 alma, vagy kivi, meg Hamlet.
Ebéd: amit éppen főzök.Ne legyen benne sok liszt, meg cukor, rizsből inkább barna rizst használok, pld a rakott káposztában, úgysem érezni.
Uzsonna: Valami gyümi, sajt.
Vacsi: pld amit reggelire szoktam, vagy ebédmaradék.
Este tésztát már nem szabad, egyébként is csak a durumbúzából készült tésztát eszünk, és abból is keveset.
Ennyi.Ha amúgy megéhezem, sajtot rágcsálok.
Tejet nem iszom, azt nem szabad.Banánt sem.Estleg tízóraira egy felet.
Bevallom, azért mostanában nem tudok mindent így betartani.Pld vacsizni nem szoktam, mert nem bírok.És a reggeli 7 óráig sem sikerül mindig.De egyre jobb már.Azért nagy bűnöket nem követek el.
Ha érdekel komolyabban a diéta,van egy valag anyagom, tudok küldeni.
De én túl nagy feneket nem kerítek neki.Viszont rendszeresen mérem a cukrom.
A PCO-sok diétázási nehézségeiben sok hasznos infót találsz!