Új privát üzeneted érkezett!

Azért ime egy vidám kép a hétvégéről. (még jó, hogy én osztottam itt az észt a hotelek fürdőjéről....De a kettőnek remélem, hogy köze egymáshoz.)

Kép

Kép

Kép
precious
Budapest
 
 


Vanda, jobbulást a kis Bálintnak!! Remélem mihamarabb meggyógyultok!

Kép
ági_bp
 
 


szegéy kicsi Bálint és szegény anyuja!! :cry: gyorsan-gyorsan gyógyulj meg csillagszemű!!
hihetetlen kis dundi vigyori ez a gyerek! Vanda, téged még nem is láttunk! jó a kép!
(Sopron engem is érdekelne, mert elvileg 14-én mi is megyünk. hol vegyek fürdőrucit?! :roll: és ugye van pici medence, mert én úszni nem tudok... :oops: )
Vendég
 

 
 

Vanda, tudogyulladas...szegeny, semmikepp ne ostorozd magad, hallod? Jobbulast kivanok!!!
Szavazasrol csak annyi, hogy vannak akik e-mail cimek letrehozasaval...stb erosen meg tudtak nyomni a szavazatokat.
Mi meg az ismerosok+baratok szavazataibol "elunk".
Szoval maradtunk ahol voltunk, azert majd utanakerdezek a pontos allasnak. Koszi a kerdest!

Mindenkinek koszonom a hozzaszolast a szocpol temaban, parom hallotta, hogy utolag is fel lehet venni, mi anno 3 eve vettuk a hasznalt lakasunk, es mi hulyek nem hasznaltunk ki semmi ilyesmit.
Allitolag valtozott valami ez ugyben, de nem tudjuk, hogy mi kaphatunk e meg...de jo lenne.

KépKép
horilda
 
 


Vanda, nagyon cuki Bálint, és jó hogy végre téged is láttunk!
Megy sok gyógypuszi Bálintnak, neked pedig jobb híján kitartást kívánok!!!

Ilda, mi nem akartunk úgy szocpolt felvenni hogy még nincs meg az összes tervezett gyerek... merthogy nehogy már azért szüljek, hogy ne kelljen visszafizetni :wink: Én úgy tudom simán lehet utólag is felvenni, de csak átfutottam Bogy linkjét, majd még elolvasom alaposabban.
pici76
 
 


Vanda,
de sajnálom szegénykédet! :( szuper a pancsis kép.

Szájpenész az hát ezerrel. :( bárhonnan felnyalhatta szegényem. :( C-vitamin ampulla dörzsizés+glicerines borax :? remélem hatásos lesz.. és a feneke is piros lett, pedig sosem szokott neki az lenni, ez is lehet ettől állítólag.

Dóri, Te kifőzöd a cumikat? Mármint az cumisüveg cuclijára gondolok.. én nem tettem eddig.. lehet ez a gond.. :roll: de csomó minden megnyalogatott eddig (gyerekjátékok stb).. passz.. most sterilizálok mindent, ne félj. :? :)

fürcsi..
Vendég
 


Dóri, én úgy tudom Dooéknál nincs cumi. Semmilyen. De majd Ő nyilatkozik. Remélem hatásos lesz ez a boraxos cucc, és az étvágya is visszatér.

Képzeljétek Zita ma tök jól evett! :D Úgy örülök neki. Anyuméknál vagyunk, most kelt fel, de úgy, hogy felébresztettük :shock: pedig soem szoktuk, mert jön a pancsi, s azt hiszem Anyukám már így is kb 11-ig babázhat :D mi meg valami jó filmet készülünk megnézni. Wellnesezünk :wink:

És ma mászott szabályosan 1-2 ütemet én meg itt pityeregtem :lol:

Na, megyek. szép estét, és Bálintkának gyógypuszi megy!!

Kép
ági_bp
 
 


Sziasztok!
Hol is kezdjem?Szoc.polról annyit,hogy most beszéltem a barátnőmmel aki 25 hetes terhes Óbudán laknak és a 35m2lakásuk melletti lakást szeretnék megvenni,nem kapnak szoc.polt ,mert luxus ingatlan van a nevükön és házasok,ezen akkorát nevettem ,mert az a lakás egy méretes kolesz szobának felel meg nem luxus ingatlannak,na mindegy nevetséges ami ebben az országban megy családtámogatás címen,mi mikor 2 éve elkezdtükaz építkezést ment a cirkusz,hogy fél szoc.polt kapunk,aztán a kilencedik megoldás után már totál kibuktam,és azt mondtam az egész nem ér ennyit és beleszarok,,így kinyögtük önerőből,meg hitelekből,de egyszer minden hitel leketyeg :(
Gabi,sajnálom ami Patrikkal történt -van egy kuncsaftom 3 gyermek anyukája,mellesleg fodrász és nagyon jó fej csaj,a 11 éves kisfiánál súlyos gerinc problémák voltak,jártak tornára ,de úgy állt a gyerek ,mint a Tulipános FanFanba a púpos,na ekkor nyitotta meg kapuit a hernádi tánciskola és elkezdett járni a srác,fél év után országos bajnokságon első helyezést értek el,láttam egy bálon táncolni,lányok esküszöm az a gyerek úgy csavarta a csípőjét,hogy zavarba jöttem,eszméletlen jóóóóóó,én jártam táncolni, a gimiben tánckaros voltam,értek hozzá egy picit,de ebből a gyerekből még híres táncos lesz,na de a suliban ő kilóg a sorból,mert nem kézizik vagy kosarazik vagy focizik,és az osztálytársai óra kellős közepén a tanárnő füle hallatára lebuzizzák.
tiszta lelki beteg a gyerek,egyik oldalon tehetséges és eredményes ,másik oldalon ezért kiközösítik és csúfolják......ugyanúgy nem irigylem anyukát ahogy téged sem,és már most rettegek mi vár rám ha felnő a fiam.
Vanda meg fog gyógyulni a babód,tudod ha már olvastál minket akkor is,hogy az én gyógypuszim varázs erejű,minden terhes anyukát én gyógypusziztam ki a bajból,küldök nektek is egy tucattal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tarts ki!
Dóri jó,hogy újra köztünk,hiányoztál!!!
Az jutott eszembe,hogy a később csatlakozott anyukáknak van egy hatalmas hiányosságuk,ha emlékeztek rá mikor terhesek voltunk,szinte heti szinten hasonlítgattuk a pocakunkat,és dicsértük agyba főbe egymást önbizalom növelés címén,de az újonan érkezett anyukákról még nem láttunk ilyet,kérek pocakos képeket ÚJAK!
Apa ma angolon van,későn jön,kihasználom az alkalmat,és a csapból is én folyok,mert hétvégén jön a lánya és szerintem fullon leszek,plussz még dolgoznom is kéne.
Darabos kaja:Martin már mindent megsezik tényleg mindent,nem tudom felsorolni, a mézes vajas kalácstól kezdve a banános joghurtig,szerencsére eddig nem vettem észre,hogy valamire allergiás lenne.
JAj ma balesetünk volt,jött a szomszéd lány dumálni,szórakoztat munka közben,na és felmentünk egy kis pihenőt tartani,és a golyókám éppen az etetőszékben ült a tálcán lévő Gellért hegy nagyságú plüssz állat kupacból arra következtettem,hogy már a nagyszülők idegeit rongyossá tette a próbálkozásaival,hogy mindent lesöpör,amikor meglátott felhúzta az orrát és nyufizott(nyüszítés magas foka)hogy vegyem ki,én ki vettem,egy pár percet ölelgettük egymást,mikor megcsapott a szag,,kakaszag"
irány a papáék ágya kicsomizás,node erre még én se számítottam,hogy a nadráb levételével, egy rántotthús nagyságú plecsni az ágyneműn landol
:lol: :lol: :lol: :lol: na én elkezdtem kacagni,mire anyum is,végül szomszéd lány is.Úgy kikakilt a pelusból,hogy 3an tettük tisztába,teljes ruhacsere,én alig kaptam levegőt annyira nevettem,jól jött ki nagyon.
ezt elküldöm mielőtt elszáll

KépKép
riella77
 
 


Marci Boldog Hófordulót!
Bogyra építkezéssel kapcsolatban milyen tanácsokat szeretnél?
Pl.hogy rácsos vagy hálós szalagot vegyetek gletteléshez,meg ilyenek???Ofé vagyok a témában én szereztem be minden anyagot,és a burkolást leszámítva én is csináltam a lakásunkat a gletteléstől a falazáson át a parketta rakásig,kérdezz bátran!!!!A tető szigetelésben vagyok a csúcs,40 ezres gázszámla helyett 15ezret fizetünk :wink: :wink: :wink:
Niki ne izgulj,Emma királylány enni fog rendesen,Martin is össze vissza eszik,éppen ahogy kedve van,azt már nagyon profin csinálja amikor nem kell neki valami,és összeszorítja a száját.....áááááááááááááá
Ági gratula Zitushoz,az én babóm szerintem előbb fog menni,mint mászni,csücsül akár órákig egyenes háttal,ha gondol egyet és oldalra fordul,akkor az egyik lába aláfordul és ezen hintázik,majd mikor kiszabadul és hasrafordul akkor vergődik,és nyunyog,hogy nem jóóó.
Viszont állni már nagyon szépen áll,persze nem eröltetem.
Képzeljétek apát elküldtem tegnap az egyik nagykerbe anyagot beszerezni,meg is vette semmi gond,na majd a pénztárnál bediktálta a nevet,erre elkiáltotta magát a pénztáros ,hogy a Gabika párja,Martin apuka,ami futótűzként járta be a boltot,mindenki otthagyott vevőt ,mindent és rajzottak apa körül,hogy a babáról meséljen!!!!Hát hirtelen zavarba jött,de aztán kedvenc témájáról hamar beszélni kezdett,képzelem!!!
Gabi,már én is éreztem ilyen belső ideg vibrálást,bár ez nálam vándorol,hol itt hol ott érzem,amit én érzek az durvább,mióta szültem és megvan,minden belső varratomat érzem,minthe kötőtűvel szúrkálnának,de csak akkor,és ugye 16 van belőle. :oops: :cry:
Lehet,hogy tampon helyett betétet kéne használnom,de útálom!!!
Bogyra mitől lehet ez??
Tegnap éjszaka csak kétszer keltünk,viszonylag sokat aludtam,mondjuk úgy túlzásba vittem,nem 4 centis a fekete karika a szemem alatt csak 2. 8)
Átköltöztem a gyerekszobába,ideiglenesen nem mintha az a hat lépés távolság lett volna,de mivel óránként az már 12 leredukáltam a megtett kilómétereket.Apa próbált sztrájkolni,aztán mikor nem aludtunk kedd éjszaka 10.20-hajnali 2ig akkor azt mondta menjek!
Sebaj,édes lesz a visszatérés az ágyikómba,ha végre babuci is alvással tölti majd az éjszaka nagyobbik részét.
Na azt hiszem,elzárom a csapot hagyok mást is érvényesülni...jó éjszakát.

KépKép
riella77
 
 


dóri, valóban nincs cumink, üvegünk se... de én is végigfertőtlenítettem mindent, még a távkapcsolót is :roll: :oops: de utána meg mindenhol azt a nyűves chicco-szagot éreztem mindenhol. én nem fertőtlenítettem nagyon korábban semmit se :roll: :oops: utólag én ezen gondolkodtam h talán hiba volt, de egy barinőm "megnyugtatott" h ő mindig mindent fertőtlenített és a gyereke mégis szájpenészes volt, nem is egyszer. szal a gombik mindenhol ott vannak és a fogzás miatt lemegy az immunitásuk, könnyebben kijönnek az ilyen szörnyűségek. vagy nem jól mondom, eügyisek?
különben a pöttyöcskékre senki nem válaszolt (nikin kívül...) - gabi, benned volt minden bizodalmam!

csilla, digital8-as kazikon vannak a felvételek.

bogyra, ti hogyan pelusozzátok túrázás közben Levit? mert engem ez az egy dolog aggaszt a legjobban :roll: mi vszeg márc. végén mennénk, de addigra még nem lesz olyan időjárás h hopp, csak úgy tisztába lehetne tenni a szabad ég alatt... :roll: de azért azt meg nem akarnám h abban aszalódjon fél napot, amiben elindultunk. pláne, ha kaksi is befigyel... :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

Dóri, már Marci sem fogadja el a cumisüveget? Emma sem.
Utólag kívánok a kicsi Marcinak boldog hófordulót!

Pici, örülök, h. jók az éjszakátok! Nagyszerű.

Szocpolról én ezt az infót (17 milliós ingatlanig jár) a barátnőmtől tudom, akik épp a napokban jártak utána. Szal, friss az infó.

jövök még, visszaolvasok.

Kép
niki30
 
 


Ági, tök durva, h. hogy tud az ember annak örülni, ha a gyerek jól eszik. Sosem gondoltam volna.

Kicsi kis vejem, gyógyulj meg! Ezt olyan szomorúan olvasom Vanda, és olyan nagyon rossz lehet. Egy órát sem bír fennt lenni? Hjajj nagyon sajnálom. Neked sem lehet könnyű hallod. És tényleg ez a legrosszabb, mikor a gyerek beteg és most tudjuk meg bizony, mi az az aggódás.
A képen nagyon helyesek vagytok. Ott még milyen kis vidám.

Marcinak is jobbulást! Csúnya szájpenész hess...!!

Én is úgy tudom Doo-ék nem használnak cumit.

ezt elküldöm.

Kép
niki30
 
 


Riella, jól besz...t a fiad? Nem lehetett semmi a szitu!

Nem mondod, h. Te még építkezésben is profi vagy? Hát beszarok rajtad!

Emma ma evett rendesen. Sokat segített szerintem, h. itt volt kis barátnője és együtt ettek. Aztán a vacsora olyan búségesre sikeredett, h. csak reménykedek ne legyen gyomorrontása. (bébiétel, joghurt, sajt és még cici is) :roll: :)

Kép
niki30
 
 


bőségesre:)

Kép
niki30
 
 


Doo uhh, elég bonyolult a dolog...
Nem sokan tudják ezt megcsinálni otthon, vannak kifejezetten erre specializálódó cégek.
Hány percről lenne szó????? Ha nem hosszú órák, akkor talán tudok segíteni :)

Vanda, annyira édes Bálint ahogy nevet! Igazi kis vidám csibészke :lol: Meg kell zabálni :)
Én is küldök pár gyógypuszit a kis drágának.
Zeneovi ezek szerint bejön? Ti hova jártok? Én is kinéztem egyet, de még vacilálok.

Csilla
Vendég
 


DOO!ÉN VÁLASZOLTAM!!!az allergiás pötty 3 napon belül lehet,ezért kell 2 étel bevezetése közt várni ennyit,és írtam is rá,hogy Brendus mire hogyan reagál.A víruskiütésre is reagáltam.Csak elszállt volna?dehát én láttam a válaszom.

Vanda!Jobbulást kicsi Bálintnak,légy hozzá hatalmas türelemmel,gondolom tuti így teszel,húúú,nagyon nehéz ilyenkor,szegény.Gyógycsókok ezerrel indulnak!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Bakker DOO,tényleg elszállt.Szóval igen,kijöhet még akár 3 nap múlva is,és akkor már azt sem tudod,mitől,de ami most gond lehet,egy hónap múlva újrapróbálva tuti nem lesz.Lehet,hogy a kukorica.Konzervet adtál?vagy pároltad?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


gabi, köszi. mirelit kukorica volt, nem konzerv és főztem. végülis úgy gondolom h talán a gluténes cuccokat pihentetem kicsit, mert az volt az, amit hosszabban kapott előtte. kukoricát olyan valószínűtlennek tartom. és végülis azt veszem észre h úgyis a rizst csípi a legjobban. igaz, a búzadara is tetszett neki sinlackal keverve :roll:

csilla, hát hm, izé - órákról van szó :roll: úgy értem, edig 3 kazi ment tele, egy hónapos korától kezdve. és az ilyen cégek mennyi pénzért csinálnak ilyesmit?
Vendég
 


pici, még neked akartam: Viki bőre is atópiás lett a hozzátápi kezdetén, DE amint elhagytam az almát, krumplit, répát - megszűnt a probléma!! többnyire azt mondják h ezek nem okozhatnak gondot, de a gyerekorvosunktól kaptam egy könyvet , amit egy gasztro-doki néni írt és abban szerepel az alma, mint allergén és ezzel keresztreakcióban a répa és a krumpli is. nálatok nyilván nem uez a helyzet, csak arra gondolok h mintha te is most kezdted volna a tejpépet bevezetni - sztem az is csinálhat ilyet. sőt, aszongyák a tej okozza a legtöbb ekcémát. csak egy tipp. és még vmi: nekünk egy sima kis glecerines krém szépen rendbeszedte a bőrét - az allergének elhagyása mellett.

mary, akkor ez az egyik amire már rég kíváncsi vagyok: több helyről hallom-olvasom h a "kőolajszármazékok", ásványolajok, így a paraffin sem szerencsés. miért nem? és hát ugye tudtommal a fürcsi kenőcs is paraffinos :roll: akkor az most nem is olyan tuti frankó, mint ahogy mondják? :shock: a glicerin az OK?
Vendég
 


Doo, tájékozódásképp küldök egy linket az árakról, ez volt a legelső cím amit kiadott a google: http://www.8mmfilm.hu/
eszerint 4500-8000 Ft / dvd ....
Talán érdemes neked is keresgélni, hátha találsz olcsóbbat.

Csilla
Vendég
 


köszi Csilla, lehet h felhívom. tényleg elég drága, de hátha ad kedvezményt, ha ennyit másoltatok vele :wink: és hogy kerested a google-ban? így h filmek digitalizálása v mit írjak be?
Vendég
 


Dóri,
nekem apum digitalizált a kollekcióját nemrégen. Simán a számítógépén. Megkérdezzem hogyan és miként?
Vendég
 


tegnap Marcikám benyomott rendes adag tejpépet vacsira.. cumiból nem hajlandó inni. A Sinlachoz gyümit lehet csak keverni, ugye? Hátha azzal nyerő lennék nála.. (de nekem az mindig olyan büdös volt.. :roll: , szegény nem csodálom, hogy nem szeresse. :? )
Vendég
 


digital 8 dvd digitalizálás-t írtam be.
Azt mondja a férjem (ez a szakmája), hogy szerinte vhs-re írni tartósabb és megbízgóhatóbb. Ha van felvevős videótok, és a kamerát összedugod a tv-vel, meg is tudod csinálni otthon.
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm a pozitiv energiákat és a gyógyitó csókokat, Bálint ma reggel lázmentesen ébredt. Tegnap 2 kúp és 2 Panadol is alig használt, azt hittem, hogy a végén hűtőfürdőzni kell majd. Az éjszaka "szokatlan" nyugalomban telt, végülis van pár óra alvás, amit pótolnia kell a kicsinek.
Enni továbbra sem kér, SŐT a reggeli cici nem kellett neki. Az előbb olyan kakkantott, hogy kifolyt a pelusból. Tiszta nyák, stb. Valszeg az antibibitől van, pedig kap Normaflort is. Ideglenesen most rendes pelus van rajta.

Szóval köszi csajok, hogy gondoltatok ránk! :D :D :D

Csilla, 100 méterre tőlönk van egy Lurkóvár nevezetű hely, ahol van egy nagyon helyes férfi, aki gitározik, mondókázik. Nem magnó, meg playback. Mindig előkerülnek a bábok meg a hangszerek.
http://www.lurkovar.hu

Riella! Hallod nem semmi vagy!!! Azt hittem, hogy a 21. században már nem léteznek polihisztorok, de tévedtem. Le a kalappal előtted és Bogy előtt is. Csak tanulni tudok tőletek. Azt azért el kell mondjam, hogy én is fejlődőképes vagyok, hiszen 2 hete minden este elpakolom a konyhát és összeszedem a játékokat! 8)

Dóri, örülök, hogy megint itt vagy!!!

Ági, tök ügyes Zita királylány!!! Esetleg sikerült megörökiteni az utókornak a nagy eseményt? A pityergés az ilyenkor nálunk is mindig megy. Apjuk is és én is szoktunk.

Doo, a Lövérekbe járunk már évek óta. Van egy buborékolós, kis medence, meg egy úszómedence. Nem nagy szám, de nekünk eddig megtette.

Niki! Mi anno az öcsémmel kölcsön voltunk kérve, mert a házban volt egy rosszétvágyú fiú és ha vele evett valaki, akkor mindig jól evett. Szerintem biztosan a barinő keze van a dologban Emmánál.

Hol van Melcsi??????

Szép napot mindenkinek!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest
 
 


Dóri!!
IGEN, engem is érdekelne a digitalizálás. Én a Vegas programmal próbáltam eddig, de zéró sikerrel sajnos.

Köszönöm előre is!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest
 
 


Köszi a sinlacos tanácsokat a múltkor. Most kevesebb vízzel csinálom, s olyan jó sűrűre, kanalazhatóra. Hát csajok, tegnap meg ma anyum etette és evett :roll: valahogy én csak odatartottam a kanalat, vártam hogy a száját nyissa, anyu meg szépen benyomta, de egyáltalán nem volt "tömés" jellege és szépen evett. Én csak néha próbiztam így, de mindig a vége felé, mikor már türelmetlen volt.
Most én rosszul etettem eddig vagy mi van?? :shock: Kicsit tényleg nyomni kell a szájába, mert én naivan vártam hogy tátogjon. :roll:

Kép
ági_bp
 
 


Jajj, nosztalgiázok, pocakos képeket, meg a kórházas képeket nézegetem. :cry: :D

Kép
niki30
 
 


Ági!Ha kissé erőlteted,nem gáz,ha nem kéri,úgyis rádköpi. :lol:

Vanda!további jobbulást!!!Nem bántalak meg remélem,de miért előbb a gyógyszerhez nyúltok?azt mindig jobb elkerülni.Előbb hűtőfürdő 20-25 percig,mert csak úgy hatásos,vagy gyógyszer+hűtőfürdő együtt,ha magas a láz,de ne tedd tönkre a kis gyomrát,amíg nem muszáj,elég neki az a roha.t antibiotikum.És tényleg meg ne sértődj.A Normaflore-t pedig add ha meggyógyult,ne kakilja ki vagy hányja esetleg.Akkor jobban is megtapadnak ezek a bacik.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Ami a tejpépet illeti,nálunk valami gáz lett tőle,eddig nem volt semmi,most mégis.A milupa csinál natúr grízt,ezt lehet keverni tápszerrel,vagy kicsi vízzel és gyümivel.Szerintem még finomabb is,most erre váltottunk.Gríz,de mégse tejes.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Dóri, Csilla, köszi! sztem én is ráeresztem apumat a témára. de azért az is érdekelne h CD-re hogyan lehet kiírni - úgyh Dóri, ha megkérded, megköszönöm azt is! és akkor lesz VHS-ünk és CD-nk is :D

Vanda, örülök h Bálint a gyógyulás útjára lépett!! ja, ezt a lővért gondoltam én is - bár biztos van más hotel is sopronban :lol: nekem aztán meg végképp nem kell extra úszoda - csak egy olyan törp medence, amibe nem fulladok bele. de addig még rucit is kell szerválnom! ezer éve nem vettem fürdőruhát! és a bébiket miben szokás úsztatni? kell arra az úszós pelusra vmi más is? és ha igen, olyat hol lehet venni? ja és meleg a víz, mert hidegbe én sem megyek bele, nemhogy Viki...

Dóri, én sinlacot ma kukoricadarával és cseresznyével kevertem össze. büdös lenne a sinlac?! :shock: ja és én kaptam egy kis füzetet, amiben tök jó kis sinlacos recipék vannak - úgyh lehet mással is, nem csak gyümivel.
szájpenész: én a plüsseit is mosom rendszeresen, de szájpenész idején raktam a mosógépbe egy kis chicco fertőtlenítőt és ecetes vízzel öblítettem (mondjuk nálam az öblítés mindig ecet, 5 hós kora óta). csak azért mondom, mert nekem okozott egy kis fejtörést h ami nem kifőzhető-forrázható, azokat hogyan csírátlanítsam. doki nénink aszondta h még mélyhűtőbe tenni egy éjszakára, az is jó.
Vendég
 


Gabi, mi az h natúr gríz? és milyen gáz lett tejpéptől?
remélem, nem bántok meg senkit, de én nem is nagyon értem h akkora divatja van ezeknek a tejpépeknek és tudom h létezik olyan, ami hipoallergén, de úgy tudom, még azokban is van teljes tej, szal 1 éves kor előtt én úgy gondolnám h ezek sem szerencsések. amik nem HA-sok, azok meg egyértelműen.
meg igazából ezek az instant izék nem tudom h mitől jobbak, mint egy kis kukoricagríz v búzadara (ha már kaphat glutént), amit én főzök meg vízben - mert az is 1 perc alatt kész. na, lehet h 2, de nem több!

Ági, eleinte kicsit nyomakoltam én is a szájába, amikor hagyta, aztán megtanulta kinyitni. ha meg nem nyitja és kapálózik a kezével, dörzsöli a szemét :roll: , akkor tudom h nem kell neki - és ha akarnám se tudnék betrükközni a szájába semmit. de azt sem hinném h te rosszul etetted! azért Zitának már sztem van fogalma arról h mi ez az egész evés dolog. én inkább arra tippelnék h a mama az újdonság erejével és varázsával hatott. na, mennem kell.
Vendég
 


Hol van Melcsi? Hol van Bringa? Hol van Lorci?

Lányok! Létszám ellenőrzés, mint annak idején a célegyenesben mindennap.

És mindenki más is hiányzik, akinek ugyannem említettem a nevét, de legalább két napja nem írt már!!

Vanda! Tüdőgyulladással hogy hogy nem kórházban vagytok????
Lehet nálunk másmilyen volt, de Gergő 2 éves kora körül sokszor szenvedett tüdőgyulladásban, és minidg kórházba küldtek minket... mondjuk neki a légzésfunkciója is nagyon leromlott olyankor! De gondolom szegény kap antibibot... hogy tudod beadni neki? Megeszi rendesen? Jajjj hányszor landolt a képemben.... Nagyon sajnálom, Gergő is olyan borzasztó elesett volt olyankor. Egyszer nem is volt semmi baja előzőekben, csak úgy hirtelen alakult ki. Reggel felöltöztettem és leraktam az ágyrqa játszani... már akko ris élanya voltam, szépen nekiálltam mosogatni, ebédet főzni stb, milyen csendben van agyerek mondván... 45 perc múlva kb de lehet csak 30 volt Gergő ugyanúgy ült az ágyon ahogy letettem... nah rohantunk is az orvoshoz....

És párásítsatok, az nagyon fontos ilyenkor, de csak jól kipucolt párásítóval. És délutánra már ne adj neki köptetőt, mewrt lehet azért is nem tud aludni...

Jah már olvasom jobban van.... nah tessék, de azért örülök! :) :) :)

A ház gyerekek tiszta blama volt.... 1 szobával kevesebb mint ahogy hirdették, a fele nincs megcsinálva annak amit mondtak... szal annyi. Keresünk toább. Amúgy is valamiidóta tervezte... annyira praktikátlan vol, hogy valami iszonyat. A fenti fürdőnek elfelejteték kihagyni a betonozásból a csatornának valót.... mondom és akkor ez így most hogy? Aszondja a ficko, hát ki kell ütni a sarokban a falat.... HA HA HA

nah ennyit, tehát folyt köv nézelődés.

KépKépKép
bogyra
 
 


Sziasztok!
Van egy tartozásom Felétek. Pár napja téma volt itt a glutén, ennek kapcsán a másik topikban (amit csak olvasni szoktam) Bea(alias június) érdeklődött erről (mert ő pedig olvassa a májusi topikot :lol: - mi egyébként régebbről ismerjük egymást, ezért is az érdeklődés), szóval erre én válaszoltam neki a másik topikban és ha már ott voltam, Doo kérdésére is ott adtam választ. De aztán Doo-tól kaptam egy kis "megrovást" (persze jogosan :lol: ), amiért Titeket megfosztottalak némi gluténról szóló infótól. Úgyhogy most íme, bemásolom Nektek is, amit találtam:


A glutén egy olyan növényi fehérje összetevő, melynek túl korai bevezetése az arra hajlamos egyéneknél a vékonybelet károsíthatja és cöliákia megbetegedést, közismertebb nevén lisztérzékenységet okozhat. Annak érdekében, hogy a betegség kialakulását megelőzzük, tanácsos 6 hónapos korig várni a glutén bevezetésével. 6 hónapos kortól már jöhetnek a gluténtartalmú tejpépek és tejmentes gabonapépek, melyek búzából, rozsból, árpából, zabból vagy ezek keverékéből készülnek.

A főzelékek sűrítése burgonyával, rizzsel, illetve kukoricapehellyel történjék, ugyanis 6 hónapos kor alatt semmiképpen nem kaphat gluténtartalmú ételt (búza, árpa, zab, rozs tartalmazzák), mivel erre egyes csecsemők érzékenyek.
Legjobb, ha a baba 9-12 hónapos koráig nem kap gluténtartalmú ételt.


Glutén található a zabban, árpába, búzában, rozsban, a belőlük őrölt lisztben, amiből a péksüteményeket, tésztákat, kenyereket készítik. A gyerekek általában, akárcsak a többi allergiát, 4-5 éves korukra kinövik. A gluténallergia tünetei: lassú növekedés, étvágytalanság, felfúvódott, puffadt has, kellemetlen szagú híg széklet. Ügyeljünk arra, hogy mindenféle tünettől eltekintve csak 6 hónapos kortól kezdve vezessük be a glutént gyermekünk étrendjébe. Gluténmentes babarizssel, kukoricakásával csak 6 hónapos kortól kínáljuk gyermekünket.

DE, találtam azért ilyen írást is:

Néhány évvel ezelőtt még azt hirdették a gyermekorvosok, védőnők, hogy a liszt- (glutén-) tartalmú ételeket, mint a kenyérféléket, kekszet, babapiskótát, rántást, habarást csak a csecsemő tíz-tizenkét hónapos korától szabad adni. Az elmúlt években változott ez a javaslat, hiszen az ilyen ételeket már hat hónapos kortól fokozatosan beépíthetjük a baba étrendjébe. A változást azt indokolta, hogy a lisztfélék későbbi bevezetése semmiféle előnnyel nem jár, viszont a gyerek számos jótékony hatástól (összetett szénhidrátok, vitaminok, elsősorban B-vitamin) esik el. Korábban azért javasolták a lisztfélék későbbi bevezetését, mert úgy gondolták, ha csak egyéves kor után kap glutént a csecsemő, akkor elkerülhető lesz a cöliákia. Más ételallergiáknál, például a tehéntej-allergiánál ugyanis a tehéntej későbbi bevezetésével elkerülhető lehet az allergiás megbetegedés. Ez a cöliákiára sajnos nem igaz.
mary74
 
 


Én, korábban azt olvastam, ha a családban előfordult bármilyen (!) allergia, tehát nemcsak ételallergia, akkor a gluténnal és a tejjel érdemes várni 1 éves korig. Sőt olyan cikket is olvastam, amiben a sima tejet csak 3 éves kor körül ajánlották, a savanyított tejtermékeket pedig jóval 1 éves kor után. De erre vonatkozó infót most nem találtam, de nem volt még sok időm foglalkozni vele. Majd ha lesz még több időm, megpróbálom megkeresni ezeket az írásokat.
Nálunk ugyan "csak" parlagfű allergia van a családban, de azért óvatosak vagyunk. Lehet, hogy túl óvatosak.
Mindenesetre a tejtermékekkel kapcsolatban azt is olvastam, nem biztos, hogy most jelentkeznek a problémák, hanem akár több év múlva is előjöhet a korai tejtermék-fogyasztásból adódó betegség.

Persze, képtelenség mindent betartani. Meg azt sem mindig tudja az ember, hogy a forrás mennyire hiteles....

A zabról úgy látom, több helyen azt írják, hogy az is glutén-tartalmú, úgyhogy akkor a zabpehellyel várok még.
mary74
 
 


Bálint babának mi is gyógypuszikat küldünk!
mary74
 
 


Gabi!
Persze, hogy nem a gyógyszerekhez nyúltunk elsőre, de 3 lázas nap után már nincs sok mindenen gondolkozni. 39 fokos láznál pedig jobb tűzzel vassal pusztitani a lázt, mert az tartósan nem jó egy ilyen kis szervezetnek. (nagynak sem)

A dokim akkor küld minket kórházba, mikor feltétlenül szükséges. (nagy súlyvesztés, kiszáradás gyanú, feltűnő viselkedés, brutál légzés, stb.) Egyelőre, ha nehezen is, de bele tudom diktálni a folyadékot, mást egyelőre nem fogad el. Cicit sem már, csak kortyolgatja.
A normaflort adom most is, és utána is.

Mivel decemberben már volt egy antibibi kúra, ezért fennáll annak is a lehetősége, hogy valamilyen komolyabb probléma van a háttérben. Jövő héten, ha jobban lesz, akkor elmegyünk egy gégészhez kivizsgálásra.

Én sem eszek gyógyszereket, amikor beteg vagyok, igyekszem hagyományos módon kúrálni magam. Természetes, hogy a gyerekemnél is szeretnék hasonlóképpen eljárni, de itt már más a felelősség kérdése.
Köszi, hogy figyeltek ránk!!!!!! :wink:

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest
 
 


Doo!
A Lövérek jelenleg a legolcsóbb hely Sopronban. A buborékos medence 36 fokos. Ennél hidegebbe én sem megyek bele, még a Balatonba sem. A nagy medence 28 fokos.
A Fagus Hotel jobb szolgáltatásilag is, de drágább is.

Én a DM-ben vettem úszópelust és nem kell fölé semmi sem.

Fürdőruhában sajnos nem tudok segiteni, én 5 évvel ezelőtt vettem őket az Ázsia centerben, azóta is azokat hordom.

Bogy! és kinőtte Gergő ezeket a betegségeket? Úgy értem, hogy mostanság nincsen ilyen komoly baja, ugye? Szóval ez lehet időszakos dolog is ugye?

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest
 
 


Vanda!

5 éves korára nőtte ki, addog volt évente legalább három tüdőgyulladása.... de állítom hogy a gondatlan orvosok miatt...
Ugyanis nem keresték az összefüggéseket én szeretem hollisztikusan látni a dolgokat.

3. éve amikor lényegében ősztől áprilisig folyamatosan beteg volt, vittem el 23. orvoshoz, aki végre kért egy arcüreg gyulladást.... kiderült, hogy egy krónikus arcü gyull tartotta fent neki az állandó betegséget, és ahogy a torkán csorgó taknyot belélegezte este attól lett tüdőgyulladása...

Végigmentünk mindene... nem részletezem. Aztán egy 20 napos kombinált antibiotikum kúra, én vadul bioptron lámpáztam az arcát, így a felszúrást is megúsztuk és meggyógyult.

Amit én tanácsolok, az az hogy:
- párásítsatok, attól könnyebben ürül a váladék a tüdőből is és az orrból is.
- gyakori orrszívás
- folyadékpótlás
- és minél többet pihenjen, szellőztess rendszeresen.
- az antibiotikumot pontosan add be neki, akár egy óra eltérés is számíthat.

Kaptok hörgőtágítót is?

A következőkre meg azt tudom tanácsolni, hogy egy kis orrfolyást is vegyetek egyből "komolyan", azonnal orr szívás, köptető, hörgőtágító. Ha gyakran ismétlődnek a hurutos betegségek, akkor gondolni kell arcüreggyulladásra, homlokü gyullr, fül gyuszi.

Jah és ha vizsgálgatni akarják Bálintot, előbb mindig ragaszkodj az invazív megoldásokhoz, én nem tettem mert mindig elhitették velem hogy életveszélyben van a gyerek, kis híjján meg is műtötték... de csináltak szintigráfiát, mr-t, ct-t anyámlópikuláját is...pedig elég lett volna egy arcüreg röntgen...

De BÁLINT úgysem lesz többet ilyen beteg! :) :) :)

Jajj istenem, úgy összeszorul a szívem... szinte látom magam előtt Gergőt ahogy amikkamakkás pizsijében fekszik a kórházban és minden lélegzetét figyelem, és olyan ki segyenetlenül emelkedik összevissza a mellkasa közben hörög szörtyög...

Gyorsan gyorsan gyógyuljatok meg!!!

KépKépKép
bogyra
 
 


Sziasztok!

Tegnap Elina 2x hanyt, furdes elott, majd az esti kaja utan is.
Kijott belole minden, igy 2dl teat kortyolgattunk lassan, es aztan leraktam aludni.

Vegigaludta az ejszakat, azota semmi baja, laz sem volt.
Remelem ennyi volt.

Azert gaz, volt minden tiszta hanyas volt, szonyeg, agy, en, o, 2x kellett lefurdetnem.
Most szepen elvan, azert ejjel ott aludtam a szobajaban.

Na leptem, most nem tudok tobbet irni, majd meg jovok...

KépKép
horilda
 
 


Jajj szal arcüreg röntgent kért, és abból derül tki a gyulladás...

Amúgy bioptron lámpáról még annyit mondanék, hogy gergő 21. nap antibiotikum után a 3. nap bioptronozás után(napi 5*2 perc) éjszaka egyszercsak felébredt és olyan mennyiségű slejmet hányt ki, már bocs a kifejezésért, hogy annyit elképzelni sem tudtok/tudtam volna addig.

És én bizti vagyok benne hogy a bioptron oldotta fel neki...
Másnap vagy harmadnap mentünk volna felszúratni az arcát...
Mondtam a dokinak csináljunk egy rtg-t mert nagyonsok váladék kiürült neki, még jó hogy megcsináltuk, mondta a doki: Anyuka ez a gyerek megyógyult mit csinált vele? Mondom neki bioptron lámpa, erre legyintett egyet, hogy ahha persze....

KépKépKép
bogyra
 
 


Doo, van ebben az újdonság varázsában valami, meg itt etetőszék sincs, így ölben evett és közben egy játékcicát is etettek...imitálták :D én meg imitáltam, hogy elájul a macska a kajától :lol: nah, de remélem ez a varázs megmarad és enni fog Zituska. Ja, és nyilván van fogalma róla, mert pl ha vizet kínálok, arra nyitja a száját a kajánál meg néha rendesen lökdösi :shock: a kezünket. Nem cécózik :lol:

Bogy, már vártam, hogy írj a házról. Hát ennyit erről. Páromék apjáék mikor lakást kerestek, volt, hogy menetek olyan helyre ahol azt mondták földszinti a lakás, erre 4. emelet :shock: ezek nooormálisak? Most minek mondanak 1 szobával többet, ha elmész úgyis egyértelmű! Annyira gáááz.

Vanda pont ezen filóztam, hogy Ti voltatok betegek decemberben is :( Reméljük nem lesz gyakori! Képzeljétek engem pár hós koromtól állandóan gégészetre hordtak a fülemmel, és egész gyerekkoromban, és 25ször volt felszúrva :!: és 6szor fakadt magától (persze ezek pont nyaralásaok alatt) :twisted: szóval elég szar volt. De totál kinőttem! Bár lehet süket öregasszony leszek majd :lol: :o

Kép
ági_bp
 
 


Ági, reméljük azért nem leszel süket öregasszony. :D

Jah, Bogy, házikó, tényleg fura, h. emberek miért kamuznak, ha egyszerű úgyis kiderül a turpisság.
No sebaj, nézelődtök tovább!
Vagy nagyon bánod?

Bioptron lámpa tényleg csodákra képes! Nálunk is van a családban, nővérem kozmetikus.

Kép
niki30
 
 


sziasztok!

Ilda,
kis Elinának jobbulást, reméljük téyleg ennyi votl és slussz!

Bogi, tudod mennyi kamuzással találkoztam én már az építkezéünk kapcsán?? Leírni is sok lenne.. :evil: sajnos tényleg sok a kókler szaki..

Vanda,
szegény Bálint! Ennek akor tényleg jobb utánanézni mi okozhatta. Van jó gyerekfülészetek? Kihez jártok?

Én hullafáradt vagyok, mindjárt elalszom.. Marci megébredt tőle szokatlan módon tegnap 10 körül meg 11 körül. Kivettem, megnyugtattam aztán vissza az ágyikóba és szépen elaludt. Mi okozhatta nála passz.. remélem nem riadóztat ma.. ja és koránkelés is lett, fél 7-h7-kor ébred. :evil: Túlságosan el voltam kényeztetve lehet.. :lol:
Vendég
 


Doo!Miluvit gyermekgríz a neve,most ezt adom tejpép helyett.A Nestlé pedig csinál ilyen négy darabos pudingot,8 hós kortól,szó szerint olyat fosik tőle,hogy egy perc alatt hólyagosra marja a fenekét.Az arca meg olyan száraz a szája körül,mint egy rinocérosznak.Hétfőn megyünk vérvételre az agranulocytózis miatt,gondoljatok ránk.
Patrikkal pont úgy jártunk,mint Bogy Gergővel,2és fél hónapon keresztül tamponozták a gyerek arcát,kiderült,orrpolip volt a góc.Amúgy a Bioptron lámpa egy csoda,meg a fülgyertya is.,

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Ja,és beteg babának nem jó SEMMI,ami tejet tartalmaz,mert a tej nyákosít!!!Ez csak úgy beugrott.

Vanda!Írtam,hogy nehogy megsértődj.Persze,ez így más,csak manapság az emberek elfelejtik a fontosabb dolgokat a gyógyszer az első,és mivel olyan picik és annyi mindent alapozunk most meg,hát gondoltam leírom.bocsi. :oops:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok!

Nincs olyan ismerősötök, akinek babaruhaboltja van működési engedéllyel???
Nagyon kellene!!!

KépKépKép
bogyra
 
 


Bogi,
nekem van, írtam mailt.
Vendég
 


Sziasztok!
Bocsika,de kicsit off van,semmi komoly,csak.........

csak ezt az utsó oldalt olvastam,Bálint babának jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!és remélem Elina is jól van már?!

Bogy!Liliáj gatya ügyben felhívnálak,oks?!

képzeljétek február 20a újabb mérföldkő az életünkben: Lilka elindult! :lol: valami tündéri ahogy totyog! :lol:

ahogy tudok jövök,addig is puszi minden babának és mamának!

Kép
bringababa
 
 


Nagy nagy gratula az éppenhogycsakmindjárt 9 hónaposan elinduló Lilinapsugárnak!! A topic első totyogója!!! :D :D

Kép
ági_bp
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?