Új privát üzeneted érkezett!

Érdekes ez az okmányintézés....

Nekünk a kh-ban odaadták az anyakönyvit és kb 5-6 napos volt Hédi,amikor postán megérkezett a TAJ kártya.:)

Húú Blo,nem irigyellek. :roll: Nehéz lehet,de reménykedj benne,hogy idővel javul.
Anno Dorka u.ilyen volt,csak a mellemen,kézben aludt.Éjjel köztünk (azóta is) és a feneke alatt volt a kezem...nem vicc...ha megébredt,ringatni kezdtem... :roll:
Vendég

Hááát, remélem Csibe, hogy nem nekem céloztad az előbbi hozzászólást :wink:
Kis túlzással mondhatom,hogy amikor a gyerek nem alszik és sír, akkor kézben van. Valaki 3-unk közül próbálja nyugtatgatni, csitítgatni. Ha jól érzi magát, akkor aranyosan és hosszasan gügyög, nevetgél. Csak hát ez a kevesebb :cry:
Egyszerűen keresem azt a határvonalat (ha van ilyen),hogy mikor lehet mondjuk egy wc-zésnyi időre magára hagyni egy kicsit keseregni. :roll:
Vendég

Konkri
Igen,így emlékszem a rendelésre-fizetésre...nekem akkor nem sikerült csak,amikor nem volt elég összeg a kártyán. :roll:
Vendég

Legus, most picit megijesztettél, de megnéztem és van zsé a kártyán - szép lett volna ha az összes megtaki pénzünk eltűnt volna a számláról... :)

Taj, szülianyakönyvi, lakcímkártya: nekünk is a születésit megkaptam a koriban, a másik kettő jött postán - igaz hogy a taj kártyáját a postás a gyerekkel akarta átvetetni... :lol: :lol: :lol: (ő írja alá az átvételt)

Csibe: ha az én fiam hisztizik (úgy igazán), akokr őt semmi nem vígasztalja meg (még ha kirázom belőle a lelket akkor se) :) és mintha nem értékelné a szeretgetést se. És úgy látom, hogy tök mindegy, hogy velünk alszik e vagy se - ez csak nekünk öröm.

Kép
Kép
Kép
konkri

Blo: kendő?

Én ma totál kikészültem. A heti hizásunk 140 gr "csak", igy gondoltam megmérem mennyit evett. Na még jobban kiborultam. Fél óra alatt evett 35-öt majd még 40 perc alatt 25-öt. Ugyanúgy nem eszik mint Boti, csak ő cumizik hozzá 70 percet, hurrá. Pedig most az erősebb ciccből kapta és még van benne, csak hát szivni kéne , nem elég cumizni hozzá. Egyelőre nem adtam tápot, kiváncsi vagyok mikor kel fel a 60-jával. Napi 7x szopik átlag 45 percet, éjjel kevesebbet, nappal viszont többet, átalg 40-45 perc, sztem baromi sok, szegény Boti ma már meg is unta délutánra, hogy folyton eszik a tesó , vele meg nem jut idő játszani normáisan. Én is unom, bevallom, egész nap cska szoptatok v. etetek v. eszek v. pelust cserélek, játszani alig jut idő. A súlya 15%-a körül kéne fogysszon 24 óra alatt, tehát nekünk egy kajára a 90-es átlagnak kéne meglenni legalább jelenleg.

Lehet a hold v. én nem tudom, de most baromira kivagyok :(, a fejem is fáj és utálom az egészet.

tothzsu: hogy birod?

Tejkiütés nekünk is van, nem kell rá semmi, majd elmúlik. Én a hámlásokra sem tettem semmit és lám, már nincsen az sem. a liberotol elég piros a combja meg a feneke, én arra sem teszek semmit, csak ha hámsérülésesnek néz ki.

Zsombor a kendőben is reklamál néha, ez olyan furi nekem, Botos soha nem sirt ha rajtam volt. Általában az a baja, hogy nem mozgok, hanem ülök de van, hogy a mozgás sem segit. Ilyenkor megfenyegetem, hogy lerakom és érdekes módon 5-ből 4x elhallgat. Sztem tuti érti amit mondok neki.

Kép
Kép
normajeane

Hello!
Norma: én is gondoltam már a kendőre, de mivel még a karomban is sír és feszíti magát meggondoltam. Én is mondtam már neki,hogy lerakom ha sír, de nálam 5-ből 4x nem hallgat el. :?
Szerintem mi sem esszük meg az előírt adagot, kb 1 hónapja is ennyit ettünk :roll: Mégis fejlődik...
Sajna nekem is probléma a nagyobbal való teljes értékű foglalkozás.
Már a Vini is beletörődött,hogy nem tudok vele uannyit foglalkozni, mint korábban. Persze felé is van egy nagy adag lelkirugdosás.

Szóval attól a gondolattól nem tudok elszakadni, hogy mivel nem tudtam szoptatni valami kapocs hiányzik kettőnk között. Éss ezért nem vagyok jó anyja.
Az etetéseket mindig végigbeszélgetem.becézgetem neki, simogatom közben. Van amikor kapok egy kis mosolyt, de általában nagy elfoglaltságában csak a szemembe fúrja a tekintetét.
Az is tény,hogy a kialvatlanságtól ingerült és türelmetlen vagyok, persze ehhez társul egy nagy adag lelkirugdosás, önmarcangolás.

Anyám szerint túlságosan is tragikusan fogom fel a dolgokat, amivel kikészítem saját magam, ezzel párhuzamosan a gyereknek sem tudok megfelelni.
Vendég

Na, más: a kórházban a belgyógyos dokinő ajánlotta haspuffadásra a Normaflore-t. Napi 2x1 ampulla mehet a babáknak.

Szerintem nálunk alapból nagy gond, hogy nem jók a tápok. Ill. időnként váltogatjuk őket. Van,hogy 1 fajtát eszik 1 hétig,mint pl. most a Hipp-et, egy ideje minden etetésnél tekergett, evés után 1 órával alvás küzben is nyügi volt, felvettem büfizett is. Inkább az a szembetűnő,hogy evés közben tekereg, feszíti magát.
Van-e valakinek hasonló tapasztalata? Úgy emlékszem,hogy a Vini etetésénél nem voltak ilyen gondok.
Aztán ma váltottunk a Beba-ra, szépen nyugodtan ( a habzsolást leszámítva) evett.
Tuti,hogy ez sem jó. Aztán lehet, hogy ez nem is viseli meg őket annyira?
Vendég

Hali Csajok!

Ma nekünk is pocsék napunk volt, de ez úgy általánosságban elmondható az elmúlt egy hétre is. Mintha gyökerestül kifordult volna magából az eddig viszonylag normális gyerekem :)
Nyűglődik, hisztizik, nem alszik, alig eszik, stb.
Eddig viszonylag jól aludt, könnyen. Most nyűglődik előtte egy sort, aztán elalszik, majd egy óra múlva felébred. Enni eddig átlagban simán megette a 120-at, ami a súlyához képes ideális lenne, ahogy Norma is írta, az optimális 15%. Mostanában már az sem megy, úgy kell beletukmálnom 40 perc alatt 100-at. Ennek tükrében az elmúlt egy hét alatt nem hízta meg a 70 g-ot sem :( Eléggé kiborít, mert láthatóan csökkent a tejem mennyisége is! Ráadásul nálunk is az van, amit Norma írt, hogy lenne még a cicimben tej, csak őkelme lusta kienni, és láthatólag elég neki ez a mennyiség, pedig nem... Aztán lassan majd szépen elapad a tejem... :( Ha mellszívózok serényen, akkor van esély, h fenn tudom tartani a tejtermelést???
Egyébként nálunk is az van, hogy ha nincs gáz, akkor nagyokat röhög és 'dumál', olyankor tündéri :)
Konkrinak van igaza, legalábbis ránk is ez él: ha hiszti van, akkor ölelgethetem én ezerrel, akkor olyan pipa,hogy ki sem lát a fejéből, csak ordít :(

Vessetek meg érte, de nekem meglehetős könnyebbség volt olvasni, hogy másoknak is hasonlóak a problémái! :oops: Gáz??

Tejkiütés: nekünk is volt, elmúlt, pici pöttyök, a melegtől nagyon piros, a hidegre elmúlik. Mi kentük gyógyszertári Hűsítő krémmel (ez volt a neve), sz*t nem ért, így abbahagytuk. A bőre viszont állati száraz, mint a pergamen, de csak karján, combján, arcán, így a dokinő kiírt nekünk egy zsírosabb fürdetőkrémet és A vitaminos testápolót. Ez úgy tűnik bevált. Szteroidossal szerintem se kenje senki,mert az állítólag nagyon szárít és vékonyítja a bőrt is!

Norma: kitartást a szopikhoz! Ne add fel, én sem teszem...

Kérdés:
Laktoherb és urtica homeós szedhető-e együtt??
sagi1

Blongyi, jó anya vagy!!!!!!!!!!!!Vagy akkor én sem vagyok az???Ne marcangold magad!!!!!!!!!
Amúgy nálunk is hiszti van, nem értem, a vacsit végighiztizi, üvölt, mintha nyúznám, aztán néha fulladozik, mert azért eszik, de ugye üvöltés közben félrenyel, néha nagyon elegem van, nem értem, miért csinálja, eddig ezzel nem volt baj, most meg...de ez a hiszti legalább csak az esti etetésnél van.Még jó, hogy nem egész nap. Aztán lefektetetem ilyen tájban,. 10 perc hiszti és alszik.
Vendég

sagi1

Lafi: írtad,hogy a védőnő szerint duci a Hunorka , hááát, nemtudom. Láttam a képeket amit feltettél, szerintem nem kövér. :shock: Persze, gusztusosan jól táplált az tény!!! :lol: Majd ha nagyobb lesz,akkor meg erotikusan telt formái lesznek. :D
Vendég

Szerintem az én fiam nagyban sz@rik a világra és mindenkire... :) Szerintem nem is szeret engem, csak a baldahin masnit :) ahhoz dumál folyton, meg mosolyog, sőt kacag neki, kivirul tőle.

SÁgi: elvileg ha fejed, akkor fenn tudod tartani az állapotot, de sztem mi nem tudunk úgy fejni, ahogy ők szívnak. + én azt vettem észre ha fejek, akkor lassaban telítődik a mellem :(

Lafi: sztem se kövér Hunor. Egyébként meg mit tehet az ember? Nem ad enni a gyereknek??? Nem annyit amennyit szeretne??? És üvöltsön az éhségtől??? Most olvastam az egyik baba újságban a Rába Tímeáról, hogy ő is olyan dundi volt, hogy nem tudott ülni, mert elgurult, aztán oviban meg már vékony volt.
Marcellra azt mondta az apja: Dun-Diego :)
Szerintem ilyen korban annak örül az ember ha minnél inkább gyarapodik a gyerök:)

A rokon védőnő mondta, hogy a mai kisbabák alig alszanak, biztos a fergyolsult világ miatt, meg stressz... hogy régen nem volt ilyen gond. nem értem, hogy ezeknek nincs alvás igényük? mi örülnénk ha aludhatnánk 6 órát egyben, akokr ők miért nem?

Lego: brendon: én otp-s vagyok akkor nem rendelhetek? visa electron kártyám van.

Csajok: szerintetek mi van akkor ha én 3 hósan megpróbálom a tejpépet és pár pürét Marcellnak? Nem szeretném kérni hozzá a doki vagy a védőnő engedélyét, mert ők tuti hogy a 6 hóig csak szopi mellett állnának, de nehéz így! nincs rendszer, ráadásul így max 4 óra amit bír. Hát kibírná ki hogy fél évig 3 óránként szoptasson? (főleg hogy a lefejt tejem nem issza cumisüvegből, így senki se tudna egy-egy evésre beugrani) Ha enne mást is, mint tejet, akkor tán aludna nagyobbakat is. akár átaludná az éjszakát. Szerintetek?

Na jó éjt csajok!

Kép
Kép
Kép
konkri

Jó reggelt,

Sági igazad van, megynugtató olvasni, hogy nem csak nekem vannak ilyen problémáim, hanem másoknak is. :oops:

Először is, mostanában az én lányom is hisztis lett, és ilyenkor nem jó semmi, sem az ha kézben van, sem az ha sétálok vele és ringatoma fenekét. Mostanában rászokott arra, hogy az esti 11 óra körüli evés után elkezd sírni és nem is nyugszik meg, csak akkor ha lóg a cicin, de én nekem nem jó, ugyanis ilyenkor képes az etetésen kívül még 1 órát rajta lógni, de ha nem adom neki, akkor sír :evil: . Ma éjszaka is ez volt, aztán megetettem még 1-kor utána beájult. Ilyenkor én is arra gondolok, hogy biztosan nem szeret, vagy nem vagyok jó anyja, mert nem tudom megnyugtatni.

Konkri én is azt vettem észre, ha lefejem a tejet akkor nem termelődik annyi, vagy csak sokkal később mint ahogy neki kellene :twisted: .

Kép
andi1975

Bocsi, még egy kérdés: az anyasági támogatás elintézéséhez milyen meghatalmazás kell a MÁK-nak? Én írok egyet, vagy van formanyomtatvány?

A TAJ kártyát mi pont a születését kövőt 4. héten kaptuk meg postán.

Kép
andi1975

Sziasztok!

Látom elég hasonló problémák vannak mindenkinél

Lehet utálni fogtok,de leirnám egy napunkat:

Általában vagy 7 vagy 8 órakor kelünk,eszünk,utána nézelődik,van egy forgoka az ágya felett,azt szereti nézni,hallgatni,de van h csak úgy nézelődik,aztán ha megunja(általában 1 másfél óra után),akkor jelez,addig én nem nagyon vagyok vele,teszem a dolgom vagy netezek.Néha bealszik közbe. Aztán 3 óra múlva megint eszünk,utána nézelődés,néha még ilyenkor se igényli annyira h ott legyek vele. Aztán megint kaja,utána kimegyünk sétálni,van h 2 órát is.
Séta után kaja,aztán utána jön hadd el hadd.Általában fél6 fele kezdi,nagyon nyűgös,de érdekes dolgot találtunk ki,odatesszük a pelenkázóra,és olyan jól elnézelődik,néha énekelek neki,de van h csak nézelődik. Próbálom kihúzni 7 fél 8ig a fürdést. Utána valamiért nem éhes már,csak 50-60at eszik meg a napi átlag 120 helyett. Aztán magától elalszik szinte rögtön(20 óra után) és éjjel fél3 3kor kel,eszik és leteszem az ágyába és elalszik egyedül,kicsit mocorog,néha csuklik,aztán elalszik. És így kel újra 7-8 fele.
Na hosszú lettem.

Blongyi,nekünk nagyon bevált a Beba!
Lehet nem kéne váltogatnotok a tápszereket,hanem egy félét használni,meg fogja szokni sztem.

Nekem meg akkor van lelkiismeret furdalásom,mikor délelőtt magára hagyom. Szerintetek?Csak azért mert olyan jól elvan magába.Sirna ha szeretné h ott legyek,nem?

KépKép
pocok81

Andi az anyasági támogatáshoz egy formanyomtatványt kell kitölteni meg kell a szül anyakönyvi kivonat.
Én már megkaptam 1 hete a pénzt:)

KépKép
pocok81

Szisztok!
Blongyi nem céloztam senkinek a hozzászólást, eszemben sincs senki felett pálcát törni. Ha valaki, én aztán tudom, milyen a hisztos gyerek. Nekem az elsővel voltak ilyen gondjaim mint neked most, anniyval volt könnyebb, hogy nem volt mellette nagyopbb gyerekem. Az én fiam is állandóan a kezemben volt, és semmi nem volt jó neki. De átvészeltük azt az időszakot , tudom, nem valami bíztató, de csak néhány hónapig tart. A lényeg mindenképpen az, hogy ne idegeskedjetek,mert akkor a babuci is nyugtalan, ideges lesz, nyugodj meg, és csak szeretettel vedd körül a babát, ne érezze rajtad, hogy fáradt vagy. Tudom, hogy nem könnyű, de hidd el, megéri. És próbáld megkülönböztetni a hisztiti és a sírást, ha hisztizik Szaffi, meg nyafog akkor én sem veszem fel, csak ha sír! A tápszer nem biztos jó, ha váltogatva van, mire megszokná az egyiket, jön a másik. Nálunk Dani nem tudott szopizni, és mivel elég sokat bukott minden tápszertől, felírta a doktornő a Nutrilon AR nevű tápot, és sose fájt a pocija tőle, a bukás is eléggé visszaesett nála. Ha gondolod, próbáld ki, ez egy kicsit sűrűbb, mint a többi tápszer, szeritnem laktatóbb is, és édesebb az íze is.
Norma. Ha úgy gondolod, lusti szopizni a baba, akkor próbáld meg kifejni a tejet, és cumisüvegből adni( ha nem ellenzed persze), hátha jobban tolerálja, hogy abból könyebben jön, és jobban is lakik egy-egy etetésnél, rövidebb idő alatt. Én egyszer kénytelen voltam kifejni, mert Szaffi nem akart felébredni, a cicim meg majdnem szétdurrant, lefejtem 140-et, de maradt még a cicimben. Az üvegből szépen megette, utána kapott egy kis cicit is nyugtatásképpen, elfogadta nem volt gond.
Sagi! Fejéssel hónapokig fenntartható a tejtermelés. Én is együtt használom a lactoherbet, meg az urticát. Most nem fejek, csak 2 hétig fejtem, amíg rendesen be nem indult. Így a kettővel elég sok a tejem. Ha jól tudom, 6 hetesen, meg 3 hónaposan van egy kiugrás, amikor megnövekedik a baba étvágya, és több tejet igénye, akkor a fejéssel még rá tudok majd segíteni.
Andi, én úgy intéztem az anyaságit, hogy a férjem bement a MÁK-hoz, elkérte a nyomtatványt, hazahozta, én kitöltöttem, ő meg visszavitte, és leadta, nem kellett meghatlamazás.
Szaffi tegnap egész nap aludt, féltem, hogy éjszaka majd nem fog, de szerencsére nem volt gond.
Csajok, nekem szúr amikor pisilek, és még mindíg vérzek, ez szerintetek nem gáz?

Kép
Kép
Kép
csibe76

Köszia tejkiütéses dolgot.akkor B jelű doktornéninek hiszek ,nem a körzetinek :D

Nekem akkor volt papanoiám,hogy nem vagyok jó anya,mikor a legelején nem jött tejem,csak 30.Most sincs 60-nál több de leszarom.ez van.kap tápot.én megtettem a tőlem telhetőt.

Dorkát csak akkor veszem fel ha ordít,mint a fába szorult féreg,de akkor rögtön.tudom,hogy az vagy kaja,vagy hasfájás.

Azért nem veszem fel,mert egyre többször csinálja,hogy kaja,elalszik és ahogy leteszem ordít. Egyszer még felveszem,hátha tényleg fáj a hasa vagy valami..ha nem akkor hagyom szerencsére 5 perc után beleun s alszik.

Kopp kopp nekem nagyon sokat alszik,szinte mindíg,csak akkor kel fel ha éhes(monjuk csak 4 hetes) akkor kb 1 órát szüttyög azt alszik. este van egy másfél 2 órás balhéja,na azt nem csípem.

Nekem a milumil ha start tápom van.
Azt próbáltad már Blogyi?
+ mióta adom a citromlevet( 4 csepp/100 ml táp vagy tea) azóta sokkal nyugodtabb.lehet,hogy nincs öszefüggés,de tény hogy hétfőn volt megnézni B jelű dokinéni és pl a mai éjszka úgy nézett ki,hogy 8 30 alvás 1 kor kelt, majd 4 30 és fél 7 ami szerintem bazi jó 4 hetesen.legalábbis hozzánk képest jó.egy próbát megérne...

nem azt mondom,hogy nem tekereg,de annyit tuti nem.

Szerintem mindenki jó anya itt és mindenkit szeret a baba,ha nem így lenne,nem irogatna ide mindenki,hanem magasról leszarná.
ndombi

CSibe, ez hat hétig természetes!

Konkri, én már 2 hósan adtam neki, tudod, szerintem ez a modern felfogás nem annyira jó, mert általánosságra helyezi a hangsúlyt, egy anya érzi, mi kell a gyereknek, de fontos, hogy anyatejet adj neki, amíg van!

Blongyi, lehet, hogy van benne valami, hogy váltogatjátok a kaját.És lehet, hogy egy kis pép segítene, szerintem azért nyűgös, mert átmegy rajta a kaja, mint Hunoron is átment. Ezt úgy értem, hogy éhes marad, lehet ez is a baja.

Mi most úgy állunk hogy kezd leszokni a táprl, mármint hogy annyit eszik (ugye mi 250-nél jártunk/adag).

7.00 100 ml táp
9.30 100 ml táp
13.00 csak főzelék
17.00 csak gyűjtős anyatej 150 ml
21.00 gyümi és 100 ml tápszer

Ezzel heti 100-150 grammokat hízik, először megijedtem, mert hát én a heti 400 grammhoz voltam hozzászokva, de aztán rájöttem, hogy a szilárd telíti, nem kell neki annyi táp, amitől hízott mint a kisdisznó, és az is lehet, hogy már behozta a lemaradását az igazi csecsemőkhöz és így már kevesebbet hízik.
Mert ha azt nézem, hogy 2 hós, akkor az 5800 gramm jó, de ha úgy nézem, hogy 2480 volt, akkor sokat hízott és ha meg úgy nézem, hogy jan.4-én amikor születnie kellett volna, volt 3500 gramm és most lenne 1 hónapos onnan mérve, mintha normálisan született volna, na akkor pláne sok az 5800.
Így úgy gondolom, hogy behozta magát és lassít.
Vendég

ja!

interneten visa electronnal nem lehet rendelni, csak dombornyomottal.Visa(nem electron),Master pl.

A babáitok egy szobában alszanak veletek? velünk igen,de szeretném a saját szobájába rakni,mert nem nagyon tudok így aludni,állandóan parázok,hogy mozdulok és felébred.

Van valamókinek olyan bébiőre,hogy csak akkor kapcsol be ha hangot hall? nekem Angelcare c420 van és az állandóan zúg.
ndombi

Kép
Kép
Vendég

Ildi 10:tegnapra boldog 2 hónapot Tinának és boldog hófordulót Sziminek is!!!

Amik hiányoznak:

Ildi 10: pontosan mikor született Tina és hány cm-rel.

Kona:hány éves vagy?

Andi:gondolom 1975-ös születésű vagy, de nem tudtam biztosan...

CSipi: hány órakor született Orsi és te hány éves vagy?(asszem 27, ugye??)

Móni: te 86-os vagy?

Bingii:hány órakor született Maya?

Norma:képet!

Ndombi: képet és hány órakor született Dorka?

Zituska:hány órakor született Noémi?

Bnemonika:képet!

Vicger:rólad és a babádról alig van infó...

CSibe:képet!

Vikci:hány éves vagy, hol szültél.
Vendég

Konkri: jót derültem a kisfiadra írt dolgon,mármint hogy az egész világon csak a masnit szereti:)) Néha én is így érzek, mert Marcinak meg a cumika a szerelme:), néha csak ő a jó. De aztán rácáfol, mert van olyan, h bárki kezében van, csak engem figyel, és még mindig én vagyok az, akinek rengeteget gügyög és beszél.

Tényleg komoly, h ha mellszívózok, akkor lassabban termelődik?? Én azt hittem, h ki kell szívni, ami benne maradt, mert ha nem, akkor kevesebb fog termelődni...?? Na kipróbálom!
Egyébként az tuti, hogy ha ő szívná ki, az lenne az igazi, mert a mellszívó biztosan nem szív ki annyit, mint ő :(

Csibe: köszi a választ, akkor elkezdem ma szedni a homeóst is.

Lafi: kösz a javítást! Egyébként a te példád tartja bennem a lelket, mert ha Marcika lustasága miatt kevés lenne a tejem, akkor mostmár tuti nem kezdek el tápszerezni neki, hanem megy a hozzátáplálás. Anyukám is azt mondja, hogy ők is adták már 7 hetesen nekem a pépes kaját.

Pocok: ne legyen lelkifurdid, ha mást is kell csinálni, akkor nem állhatsz mindig mellette. Nyilván van olyan időszak, amikor játszol vele, de ha elvan magában, akkor nem olyan nagy gáz, ha kicsit magára hagyod. Mi egy kis szopi utáni 'beszélgetés' után szoktuk betenni a kiságyba, úgy, h még ébren van, és olyankor ő is a zenélő forgónak beszél, aztán elaszik/vagy nem :)
sagi1

Köszi Lafi, hogy betettél a táblába, igen 75-ös vagyok, és mosmtár el is múltam 33, egyébként nincs tesó, és az ÁEK-ben szültem.

Köszi Csibe a választ, azt hittem, ha a férjem viszi be a papírokat akkor kell meghatalmazás.

Én még nem mertem hagyni sokáig sírni, én ahogy sír rögtön felveszem, lehet hogy ezzel rosszat teszek, de valahogy még annyira kis törékenynek látom, hogy nem bírom hagyni sírni. Mondjuk azt mondják, hogy 3 hónapos korig nem lehet így elkényeztetni, de lehet, hogy már most is tudja, hogy ha sír akkor kézbe vesszük. Én addig be sem teszem az ágyába amíg kajcsi után el nem aludt, mert akkor sírás lesz a vége.

Kép
andi1975

Lafi,
Jó a tábli :wink: annyit javítanál, hogy nem 56 hanem 55 cm, elrontottam amikor írtam az smst. Köszi!
Vendég

A fejés jobb mint a semmi, de sajna nekem nem jön le semmi a fejéssel, annyi nincsen. Csak ő tudná kivarázsolni, ha hajlandó lenne. Sztem fejés után azért telitődik lassabban mert üresebbről indul. De állitólag ettől lesz több a tej, hogy ha minél üresebb annál jobban igyekszik gyártani a rendszer. Az más kérdés, hogy állati rossz úgy mellre tenni a bébit, hogy úgy érzem nincsen benne elég anyag :(.
Én most mérem mennyit eszik és ha kevés akkor kap tápit. Most tizóraira 30-at kapott kiegészitésnek.

Kitartás csajok! Sztem még rajtunk van a bébi-blues is, főleg aki szoptat, ott hormonálisan nem százas még a rendszer.

Én megpróbálom állati lazára venni a figurát, mert tegnap én is éreztem, hogy kezdek pánikolni odabenn, hogy szar vagyok, nem megy a két bébivel való együttlevés és foglalkozás és szegény gyerekeimmel mi lesz igy, totál sérültek lesznek, stb. De hát ezt igy nem lehet, mert aztán tényleg megkettyósodik mindenki.

Blo: ezt tudom tanácsolni igy a távolból, hogy sz#rd le a világot és egyrészt kösd a picit magadra (ez egész más mint a kézben való cipelés, más érzet a gyereknek teljesen és ez egy passziv dolog, mig a kézbenvivés aktiv a számára) és játssz Vinivel. Jön a jó idő, menjetek sétálni, játszóterezni, állatkertbe. Én alig várom, hogy menjünk mindenfelé végre!!

Kép
Kép
normajeane

Ja van mégegy trükköm a megnyugtatásra. Szaffi imádja Caramell hangját, főleg ha én duettet énekelek vele. Boztos azért, mert pocaklakó korában is sokat hallgattuk. Most olyan édes, nem tudott aludni az ágyikójába, betettem a hordozóba, kivittem a konyhába, és amíg mosogattam, meg főztem, az edénycsörömpölésre simán elaludt. Még el tudtam menni zuhanyozni is, és meg is ebédeltem. Nemsokára felébred biztos, mert fél 9-kor evett, aztán egy kicsit később megyünk sétálni, elfogyott a laktoherbem, elmegyünka DM-be, meg a védőnőhöz, aztán irány a bölcsi.
Nekünk a kajarend kezd beállni. Íg yeszünk:
Hajnali5-6 között, aztán fél9-9 körül, majd 10-kor egy kis ráadás, Utána fél 1-körül, majd fél4-4-kor, este 6-kor, és a fürcsi után, 9-fél 10 körül. Na meg persze éjjel 1 és 3 között ébred meg egyszer. Ez változó.
Nekem az a problémám, hogy Szaffi sokat bukik, amikor elalszik evés közben, akkor egyáltalán nem is büfizik, hiába sétálgatok vele akár egy fél órát is, de utána mindíg bukik.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Az, hogy kevesebbet foglalkozunk a nagyobbakkal, most termnészetes, de nem fognak sérülni, megjön a jóidő, és ahogy írtad, norma lehet menni majs játszótérre, meg minden, és a nagyobbak annak is fognak örülni. Nekem sioncs mindegyikra túl sok időm, Dancsival éppcsak megbeszéljük, mi volt a suliban, meg sokszor szoptatás közben jön oda a házival, ha valamit nem ért. De holnap pl. szünet van neki, majd elmegyünk egy kicsit sétálni, meghívom a cukiba egy sütire, ez is valami. Két etetés között ennyi belefér. Bencével meg igyekszem akkor foglalkozni, amikor délután alszik a babuci, ha csak nem alszom be én is.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!

Épp kérdezni akartam én is, hogy a homeos bogyókat lehet-e folyamatosan szedni, mert akkor szedem az urticat, de látom Pandi írta, hogy ő szedni fogja

Csibe: nekem kb. 2 napja állt el a vérzés (lekopogom), úgyhogy nyugi

Pandi: nagyon tetszik a videó! :)

Ndombi: mi is tele vagyunk kiütéssel, pont tegnap volt itt a védőnő és mondta, hogy nyugi ez a tejcitől van. Annyit mondott, hogy ha gondolom, töröljem át kamillával az arcocskáját. Ja és 14 deka hízás egy hétre az abszolút jó!!! Nekem legalábbis azt mondta a védőnő.

Sagi: én is használom a mellszívót és nálam is van olyan, hogy cumisüvegből kapja meg a tejcsit (persze emellett mindig van cicikézés :)) és ettől még éppen annyira szeret cicin lenni. Sőt ő jobban szeret cicin lenni, mint cumisüvegből enni.

Norma: neked nem eszi meg cumisüvegből, ha esetleg még marad a cicidben? Mert azért ha van tejcid (ahogy írtad) mégis inkább azt kéne, mint táp, nem?

Konkri: abszolút nem fogadja el Marcell a cumisüveget? Akkor nagyon-nagyon szeret szopizni! Látod mégsem csak a baldahin számít!! :D

Blongyi: Huhhh, én meg még azt hittem, hogy az én gyerekem problémás a pocakfájással, nem kakilással. Hát nem kevés energiádnak kell lennie, le a kalappal!

Mi még küzdünk a kakival rendesen, viszont nem lázmérőzünk (utálom!! Na meg Ő is!), hanem tornázunk masszírozom és úgy jön akaki. Jó ez még mindig nem spontán kaki, de azért jobb, mint a lázmérő, nem? Mi megint 31 dekát híztunk, mos vagyunk 4720grammosak :) És mondta a védőnő, hogy ha esetleg most majd nem hízik annyit ne ijedjek meg, mert -ahogy írtad Lafi- már tul.képp a 2 hónapos súlyának is megfelelne ez a súly, úgyhogy lehet, hoyg visszafigja magát, ilyenkor nem szabad megijedni!

KépKép
lorcsi

Ja Vörösbegy kérdezted, hogy mit jelent nálunk, hogy egész jól alakulnak az éjszakáink. hát, már nem kelünk fel 600x :) eszik 8kor vagy 9 kor este, attól függ, aztán még 11 vagy éjfél (ma volt az első, hogy ez is kimaradt :D) aztán 3 vagy 4 és utána meg már reggel van ugye.

Egyébként napközben mi sem alszunk valami jól, viszont végre rájött, hogy jó hason is aludni, úgyhogy le tudom tenni úgy is és úgy veszem észre jobb a pocakjának.

KépKép
lorcsi

Sziasztok! Nálunk méretváltás pelusoknál történt, hétvége óta már kettest hordunk.
Megkaptam én is a könyvet az indiánokról, már lekzdtem olvasni, bár úgy érzem én eléggé az ösztöneimre hallgatok

Maja napja kb ilyen: reggel fél 8 körül ébred, akkor általában nem eszik, csak kb 9kor. Utána nézelődik, néha alszik, de ezzel általában megvárja a sétát, ahova 11kor indulunk vagy kicsit előbb. Nagyed 1-fél 1ig kint vagyunk, akkor Majára még rányitom a szobában az ablaokt és van, hogy alszik tovább. Kaja 1kor. utána ébren van és csak remélhetem, hogy amíg du altatom Bent nme visít, ami mondjuk csak engem zavar, Benedek tök jól elalszik akkor is, ha a fülében sír. Régebben ez az ebéd körüli időszak húzós volt, volt, hogy 1 óra után újra kért, de most már csak ritkán. Valamikor elalszik. Nagyjából 3 óra múlva kér enni megint, de ha kimegyünk, akkor van, hogy több idő is eltelik. Este 7- fél 8 körül fürcsi utána kaja akkor is ha másfél órája ettünk utoljára, fürdés utánhoz kaja tartozik, ettől nem tér el a kishölgy. Ezután általában akkor is ébren van, ha szopi közben véletlenül bealudna és így még az ágyba is lerakom. Ott elkezd nyüglődni, kivesszük és amig a bátyust altatom, ő szépen elalél apa karjaiban és alszik 1-2ig, utána 3 óra múlva felkel.
Szóval viszonylag rendes a leányzó, de az elején tök egyedül elaludt az ágyában, ma ilyet már csak ritkán csinál. és elég sokat van kézben, kendőben...
tudom mindenki más, de én el se tudok képzelni egyszeűbbet a szopinál, mindig kéznél van, nem kell főzöcskézni külön neki. addig örülök, amíg nem kell más. :lol: de nehogy megsértődjön vk!!!!
Küldök képet.
Különben Mja sem 50, hanem 52 centivel született, csak rooszul írtam a sz smst, de igazából mindegy.

Kép
Kép

KépKép

KépKép
lnd

11 55 .kor született!

képtelen vagyok a képfeltöltésre át kell konvertálnom kicsire csaak most nincs időm.
Köszi!!
ndombi

Szisztok, voltunk a védőnőnél. Persze amíg kint várakoztunk, Szaffi úgy becsinált, hogy még a ruhája is tiszta f@s lett. Mivel képtelen lettem volna popsitörlővel letörölni, bevittem a mosdóba a csap alatt lemosni, nem örült a hideg víznek, mit mondjak. Na mindegy a lényag, hogy 4570 gramm, vagyis 3 hét alatt 620 grammot hízott. Nem akartam pofátlan lenni, de majdnem megkértem a védőnőt, had méreckedjek én is. :oops:
Most itt ül mellettem a hordozóban, és nézeget, úgy látszik szeret ebben lenni. Tök édes, és képzeljétek ma kaptam egy igazi édes, szociális mosolyt.
A vérzést illentően akkor megnyugodtam, köszi Lorcsi. A szúró pisilésre mag azt mondta védőnő, hogy biztos felfáztam. Csak azt nem tudom, hol az ágyban? :shock:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Blongyi,
hidd el, tényleg jó a kendő, lehet először még nyűglődik, de enyém két perc és elalél benne. Ma pl. kézben nyügi volt, de épp rántást kellett csinálnom, beraktam és elaludt. Ha más előnyét nem is nézzük, szabad marad a kezed, játszhatsz a nagyobbal, vagy bármit csinálhatsz, felmoshatsz stb.
A kendő körbeöleli, sztem arra emlékezteti őket amit a pocakban éreztek.

Bingii,
ha erre jársz kellene a lángosrecept :lol: Jön hétvégén anyósom, sütni akarok neki.

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

a bubák veletek alszanak,vagy külön szobában?
ndombi

Helloka!

Energia: hááát, kb 2 hete, amióta megy a "műsor" ,naponta max 4 órát alszom :shock:
Ma ahogyan lehetett kivittem a levegőre, bealudt, kiskör után húztam haza, betoltam Anyumékhoz, ki sem vettem a kocsiból és lefeküdtem. Kb 2 órát aludtam, huhh de jó is volt.
Ha jön a jó idő,akkor nincs gond , elviszem levegőzni, és ha lehet, akkor pihenek. Bár abban reménykedem,hogy ez elmúlik egyszer.

Kaja mennyiség: mi sem esszük meg az adagot, akkor már a seggem verem a földhöz, ha 100 fölött kajál. Nem tudom mi lesz így?

Kendő: nem fáj benne a hátatok?

Vérzés: a Milán született dec.6-án, nekem még január közepén is pecsételt,mire megjött dec 31-én. Most egy kis nyugi van :lol:

Milán egyelőre velünk alszik egy szobában, de nagyon fontolgatom a külön szobát, mert nem alszunk tőle. :lol:
Ő alvás közben elkezdi keresni a hüvelyk ujját, közben szörcsög-röfög...irtó hangos.
Vendég

mi ma átrakjuk külön.beszereltem a bébiőrt,légzésfigyelőt minden szt,hogy ne parázzak.

mielőtt fölkel fél órát nyögdécsel,és mikor elalszik akkor is+ hozzá se merek bújni a páromhoz,nehogy megmozduljak és ébredjen.

lehet,hogy így meg szétparázom majd az agyam.ma meglátom..
remélem fog aludni,mert ma kb két órát volt ébren (nem vicc)ennyire durva még nem volt.
ndombi

Nálunk egy szobában vagyunk a picivel, nincs egyenlőre más lehetőség, de amíg eszik éjjel szertinem jobb is így.
Csajok nekünk a babahordozó jött be nagyon. Most is abban alszik Szaffi, ha nagyon nyüglődik beleteszem, és viszem magammal. Simán elnézelődik benne, és egyszer csak elalszik, még cumi sem kell hozzá. Tök édes, nincs szívem felkelteni, pedig lassan fürdetni kellene...

Kép
Kép
Kép
csibe76

a babahordozó nem rossz agerincének?mindig ettől félek

KépKép

KépKép
lnd

Sziasztok!

Most fürcsi utáni vacsi lenne, de bealudt a pelenkázón... (jah, nem hagytam ott, apával van :) ) Vagy a meleg fürdéstől (még piros is volt az arca, vagy a teától.
Siker: sikerült kicselezni a gyereket, elkezdtem kanalazni a teát neki, ette is, pedig közben sírás volt, aztán gyors elkapta apa újját és berántotta, mint a vákum. mire én a cumit gyors felcsavartam és lám azt is szívta... jövő héten ha megint itthon lesz apa, akkor gyűjtök egy evésnyi tejet és kipróbáljuk megint az üveget.
Én imádom a szoptatást (amit nem gondoltam volna) (olyan nyugalom az egész olyankor) és ahhoz képest, hogy még itt is paráztam a szülés előtt a mellbimbóm miatt, az enyém úgy bírja mint a huzat, még ha másfél órát szopik is.

közben megvolt az evés és irtó büszke vagyok magamra: evett 130at és még fejtem 80at, még jó hogy nem szívta ki mindd, különben lett volna üvöltés :) ehhez még egyet fejek és megvan egy újabb adag :)

de holnap megyünk doki nénihez, mert beparáztattak. nyálzás, bukás=gyomorszükület gyanu. bár nő rendesen, már majdnem 2 kilót hízott :) de van úgy hogy evés közbe bukik egy csomót :(

egyéb kaja: ha nem bírja akkor úgy se adom neki, de jó volna ha mondjuk egy délutáni evést ki tudnék váltani... én csak ezt szeretném. ha ez menne, akkor úgy érezném, hogy... nem tudom kifejezni magam. :( így hogy napközben már nem is alszik csak 1 órát és néhány 20 percet így nagyon leköti az energiánkat, főleg ha reggel 6tól este 7ig egyedül vagyok, vagy ha apa éjszakás és éjjel dolgozik és nappal alszik (akkor semmit se látunk apából :( ) Én ezért gondolom, hogy jó volna majd a tejpép vagy hasonló, így talán aludna egy rendeset napközben és akár éjjel se kelne ennyiszer.
Hisz még az oviban is alszanak délután, de az én fiam...
Ha kint van, akkor is csak úgy alszik, ha zötyög a segge alatt a kocsi.
De a tejem addig adnám neki amíg van/lesz, más kaják mellett is persze!!! Ezt már tapasztalatból tudom, hogy fontos. Ma pl. voltunk brendonba, közben anyós vigyázott a manóra és mikor apa gyorsabban ment, akkor azért aggódtam, hogy mi lesz ha meghalok, mit eszik majd a fiam? (mert ugye üvegből se eszik)

Kendő: én nem olvastam róla semmit, ezért egy kérdés, ami lehet butaság: a gerincének ez nem rossz?
és egyébként úgy kell megkötni, hogy fogom a gyereket és rákötöm, vagy megkötöm és utána teszem bele? és pisilni is mentek a kendővel?

Blo: miért lennél rossz anya azért mert nem tudsz szoptatni? Akkor én meg az ellentéted vagyok, mert én majd ki szeretnék váltani egy evést mással. Akkor én meg tuti rossz anya vagyok. Hát bárki megvet ezért, de én úgy érzem, ha picit többet aludna a gyerek- elég lenne délelőtt és délután egy-egy rendes alvás - akkor sokkal jobban tudnék nyújtani neki. mert így sokszor alig van idegem szólni hozzá, hisz máskülönben is rajta forog az agyam minden pillanatban. Nem értem miért nem alszanak még egyet se rendesen, hisz ismétlem, még az ovisok is alszanak...
Szóval ha szertnék egy kis szabadidőt, akkor az egyéb kaja vagy a cumisüvegből tej a megoldás, én ez utóbbival is megelégednék, sőt ennek örülnék a legjobban.

Kép
Kép
Kép
konkri

babahordozó: hát ja, én is gondoltam hogy rossza gerincnek, de néha nekem is muszáj, és a hinta is muszáj... egyébként nem hiszem hogy rosszabb lenne, mint egész nap hurcigolva a kezünkben, akkor se egyenes a gerince... nem?

Kép
Kép
Kép
konkri

jah, még egy kérdés: szerintetek kínai kaját ehetek? nem csípőset. gáz lenne a tejemnek?

jah a tejpöttyök amúgy attól vannak, hogy mi eszünk tejfehérjés dolgokat... még a 0%os dobozos tejtől is pöttyös lesz a baba. (tej, tejföl, joghurt...) de idővel elmúlik, a lényeg hogy ne fertőződjön.

Kép
Kép
Kép
konkri

Lehet hülyeséget mondok, de sztem a pocakban sem egyenes gerinccel voltak :roll: Persze vízben és az egészen más, de gondolom ha picit fentebb van a fejük az még nem árt, csak ne függőlegesen legyenek, mint mondjuk kenguruban.

Blongyi,
Kendő:de fáj a hátam, de nekem alapból szar a gerincem, Norma mondta, hogy egyenesen kell tartani magad, akkor nem. Na nekem arra állandóan figyelni kellene, ahogy valamit csinálok rögtön elfelejtkezem róla, hogy jól tartsam magam.

Norma, Ind
Ti mit adtok a gyerekre, ha kendőbe viszitek ki? Kabát engem nem ér be vele együtt, overallal nem fér bele, rugi kevés :shock: Ja és múltkor azért mentem vissza a babakocsiért, mert totál a szemébe sütött kendőben a nap, azt meg utálja.

Konkri,
nem biztos, hogy attól többet aludna nappal, ha mást is adnál neki, talán Lafi írta, hogy nappal alidg alszik Hunor is, pedig ő nemcsak tejcit kap.
Nekem a két nagyobb kapott tejcit üvegből, mert Vivi mellett suliba jártam, Tomi mellett sportoltam, egyik sem lett cumizavaros, kellett a cici 10 ill. 16 hónapos korukig. Tejpépet is adtam este, hogy tovább aludjanak.Most viszont a szekrény mélyén lapul a cumisüveg...Most így látom jónak, szerintem ezt te döntsd el ill. Marcell.

Bingi, légyszi a lángosreceptedet :lol:

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Helloka!

Konkri: gyomorszűkület!!! Figyu, tudod mi emiatt voltunk a Heim Pál kórházban. A gyerekek ha ebben a betegségben szenvednek, akkor nem buknak, hanem SUGÁRBAN HÁNYNAK MINDEN ETETÉSNÉL!!!!
A gyomorkapu szűkület pár nap alatt ki is alakul teljesen, a kisfiúknál 2-6 hetes korban.
Nálunk inkább refluxra gyanakodott a házidokinéni.

El fog küldeni biztosan Titeket UH-ra, ott rögtön meglátszik, ha baj van, nálunk a normál érték felsőhatára volt, 3x13mm (7/8 hetes volt a Milán)
Nálunk azóta sincsen semmi baj, nem is bukik, viszont nyálzik rendesen!! :roll:
A kis ismerősöm kisfia (uennyi idős) is nyálzik, és szó nincs a gyomorszűkületről.
Vendég

Bingi és INd!

Ha jól láttam a táblázatból, Ti szültetek a Szt Imrében!
Megkérdezhetem, hogy kinél, és hogy milyen volt?

Én voltam bent megint vérvételen és minden rendi vérileg meg uhuilag is :D
Asszonta orvoskám 3 hónap múlva randi. Még egy év sem telt el a műtét óta, olyan lassan vánszorog az idő!

Nincs rajtatok a pizsama undor??
Az én barátnőm panaszkodott, hogy felugrott rá a szopinál 10 kg, és még mindig nem fogyózhat, mert 3 hónapos a babája és cicizik.
Azt mondta, hogy imádja a gyereket, de már pizsama undora van :D
boo

hogyan kell a gripe watert alkalmazni?hánszor hányt és kúraszerűen?
nem biztos, hogy fáj a pocak, de esténként bömböl, ha ennie kell, megeszi, de bömböl közben...

Marina,
már alszik, délelőtt 9-11ig, du. 13-15ig, aztán 17-20-ig, majd 22-hajnali6 vagy 7, majd 9ig.
ezért gondolom, hogy bevált a hozzátápi....
na meg 150 gramm, maj 60 gramm hízás volt elmúlt 2 hétben. Lassan leállt a hízás, most nőni kezdett, de jó gyors ütemben.
Vendég

Sziasztok!

na megint jövök,mert már tanácstalan vagyok.Az én picilányom egyfolytában üvőlt.Ha éhes,akkor is,ha evett utánna is,de azonnal ám,fáj a hasa akkor is,ha nyüglődik akkor is.ha felveszem akkor is,ha nem venném fel akkor is.szóval olyan rossz,mert hasfájós,próbálok rajta segíteni,oké,sírjon.tisztába van rakva,kakílt,evett és mégis üvőlt.
Mit csináljak.alig alszunk mellette,szerintem érzi hogy totál lefáradtam.
ja,és ugy látom hogy vizesebb a tejem,mit csináljal.És engem is érdekelne,hogy miket esztek akik szoptattok,mert én annyira figyelek,hogy semmi olyat amitől hasfájása lehetne,de hát így is szenvedünk eléggé.

Kép
csiperke

Csipi és mindenki:

vettem egy könyvet, kezdő szuüklők könyve, babamasszázs címmel.
hetente 2-3x masszírozom mindenét, ahogy írják és imádja, azóta szépen kakil, ha meg üvölt, masszírozom a hasát és hátá, ahogy írják, lenyugszik....
Vendég

szuüklők = szülők
Vendég

Sziasztok!
Én alkalmaztam a Greap Watert, érdekes, mert a használati utsi szerint 5 ml kell adni. No, van fecskednődnk és ha azt nézem akkor az 5 ml kurva sok. Szöveges részben azt is írja, hogy kávéskanálnyi, aszem...hááát, a kettő nem uaz, nem?
Nekünk sajna nem vált, most az Infacolt adom neki, lehet, hogy jó is lesz.
Ha nagyon nem bírtok a hasfájással,akkor a doki fel tudja írni a papaverin cseppeket, ez tuti hatásos. Görcsoldó, izomlazító és csepp nyugtató van benne.

Lafi: Kicsi Hunor nem nyálzik? :roll:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?