Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Látom volt itt élet.... :lol: Majd jövök... csak elindítom a fiúkat "dógozóba"! 8)

Betegek???????????????
szilbee
 
 


sziasztok!

szép jó reggelt mindenkinek!

csak futtában!

Bettike az egész éjszaka lázas volt most hajnalra ment le neki, de a slusz poén hogy nem akarja a gyógyszert az istenért se bevenni

Bele rakom tejbe...anya ez gyógyszeres....bele rakom körtelébe.....anya ez gyógyszeres........bele rakom jupikba.......anya én nem ilyet akarok ez gyógszeres........

mindent észreveszi a szájába nem akarom erőszakkal berakni nehogy kihányja aztán illetve félre nyelje.

szóval marad a kúp lázcsillapításként
de ehhez is már két ember kell mert olyan erős hogy én nem bírom a lábát is tartani a kezét is elvenni meg a kúpot is fel helyezni. HÁt komolyan mondom most meg vagyok átkozva vagy nem is tudom.............csak gyógyluna már meg!!!!!


nahmost megyek nem hisztizek itt nektek!

puszika s majd jövök a többieknek is reagálni de ma megyek suliba mert anya itthin tud lenni a csajszival:-S

puszika

Kép
kbernadett
 
 


na láz sehol!
Hőemelkedés volt tegnapeste,de az is elmúlt!

Fanna!
Ja nem voltunk influenzás közelében na meg mostanában seholse csak kinn sétálgattunk,én megfáztam de azt sem elkaptam hanem sima takonyfolyás,de most persze anyósom beteg lett!

Nem anyuka volt apuka aki otthagyta a gyerekét lement a piacra,a gyerek aludt és otthagyta mert hogy mindíg alszik 2-3órákat :twisted:

Kép

Kép
katlina
 
 

 
 

Szamóca! Én csak ámulok, hogy milyen szép a te Annád! Én is mindig ilyen hosszú hajat akartam lánykoromban!

Betti! Hát jól összejött nektek is... tetű meg betegség... :(

No én a matricáimat épp post passzoltam el... bár nem is volt sok. :roll:

Katlina! Örülök, hogy alakultok! :)

Jutka! (Virág anyukája) Nagyon aranyos Véda! Jó látom, hogy a lányod vonásait örökölte?? :)

Olga! Ugye Tesód megnézeti másik dokival is??!! Volt már olyan, hogy egyik látta, másik nem...

Rólunk! Hát most már van némi nemű féltékenység Levente részéről, bát lehet csak rossz napja volt tegnap.... Mikor érte mentem a bölcsibe, Dávidot muszáj voltam kivenni a babakocsiból, mert marha unalmas volt neki ott és rákezdett az ordításra szegénykém... No meg tudjátok milyen meleg van ott bent... szóval nem csoda, hogy rázendített. :roll: Tehát Dáviddal a karomon voltam kénytelen kikérni Leventét, aki először még szaladt, de amint meglátta Dávidot a karomon megtorpant. :( Olyan kis szomorú lett. Öltözés közben már nem volt semmi baj. Bújt és csacsogott. Aztán elindultunk gyalogosan haza. Tündéri volt, ahogy tolta Dávidot. Persze úton-útfélen megáltunk és megbeszéltük mit is látunk. Aztán hazaértünk... és elmentünk játszóterezni (közben apja is megérkezett). Ekkor jött a balhé, hogy nem voltunk ott vele mind a ketten, mert ugye egyikőnknek Dávidot kellett tologatnia, mert ő is nyüszi volt. Így hamar befejeztük a motorozást, meg egyebeket, mivel csak ordítás meg fetrengés volt. Itthon pedig minden ismét rendben volt. :|
szilbee
 
 


Sziasztok!
NST-s infokat köszi mindenkinek! Arra jutottam, h. megyek reggel, aztán majd kiderül, mikor jutok be. Amúgy kedden megyek először, egyeztettem dokival.
Katlina! Úgy irigyellek, h. a gáton futkoshatsz, komolyan!! Mi az elmúlt nyarat szinte végig a Tiszán töltöttük ( Pisti horgászszenvedélyének köszönhetően ), minden 7végén Tsüly. volt az úticél. IMÁDTAM! OOOlyan szép volt, főleg reggel a Tisza, h. csak na! Kipakoltunk kaja minden, aztán főztünk is kinn... Na ez most nyáron kimarad, de lesz helyette más program... Aztán ha nagyon vágyom ki, majd átmegyünk egy babakocsis sétára a gáton :D
Újfent közvél.kutatás: ki mikor állította be kiságyat? Lehet hülye kérdés, de nálunk szinte minden készenlétben, kiságyat ma úgy néz ki, berakjuk, matrac igaz, csak jövő héten jön, de az ágyat a múlt héten festettük le ( gyönyörű lett ), és nem akarjuk már a garázsban tartani. Amúgy ruhák, minden cstasorban. Még kád kell, meg pár apróság. Szerintetek korai? Azért kérdezem, mert volt, aki szerint minek még most. De ha 1x mi így vunk nyugodtak, h. bármi történik, nem kell kapkodni ide-oda! Hozzáteszem, sokáig én is babonás voltam, de most már talán nem lesz gond... Bocsi, h. hosszú lettem, lehet, banálisnak is tűntem, de most komolyan foglalkoztat ez a kérdés...

donkoaniko
 
 


Anikó!
Hát igen ennek a falunak ez a szépsége!
Igaz én nem nagyon jártam a gátra,csak mióta futok de biztos hogy Robit zavasztól sűrűn felviszem na meg a homokbányához nyáron pancsizni :D

Remélem nem lesz árvíz mert akkor ez nem olyan szép sőtt rémísztő de az ittlakók már megtanultak ezzel lni!

Amúgy mi is ilyenidősen raktuk be a kiságyat :wink:

Szilbee!
Biztos csak a nyűgösség miatt volt ilyen Levente habár nekem még ebben nincs tapasztalatom

És most itt megsúgom azt hittem babánk lesz(amitől nagyon megilyedtem volna még most)De nem


Leti,hogy van??????

Ildi??????????????????????
Van már vevő,vagy csak nézelődő?

Szami!
Lehet tudni mi pénzért vesztegetnek ilyen kabint????

Kép

Kép
katlina
 
 


Szép reggelt!

Szilbee: olyan jó tudni, hogy másnak a gyerkőce is tud fetrengeni :roll: Sajnos mostanában nálunk elég gyakori.

Anikó: Nálunk minden készen volt a szülés előtt kb. 2 hónappal. Nincs már korán. A végén már úgy is olyan nehézkesen megy minden, lassan haladsz. Legfeljebb portörlésileg kell foglalkoznod vele. :lol:

Olga: csak úgy olvasgatva a mhelyem oldalán találtam: kismama bérletről: https://www-3.szolnok.hu/pub/html/sajto ... 22_hu.html
szolkata
 
 


Hát igen, Katlina, voltunk át árvízkor pár éve, komolyan félelmetes volt. Ezer arca van a folyónak.

donkoaniko
 
 


Betti: szegény Bettike... jobbulást kívánok!

Katlina: örülök, hogy Robika jobban van.

Többi Kisbeteg?
szolkata
 
 


Szolkata! Ebben a nehézkességben igazad van :roll:
Lehajolást már meg se próbálom :)

donkoaniko
 
 


Olga: itt vannak a letölthető dokumentumok:
https://www-3.szolnok.hu/pub/html/Letol ... ok_hu.html
szolkata
 
 


Anikó: és ez még roszabbodni fog :lol:
szolkata
 
 


még egy "s"
szolkata
 
 


Szaisztok!

Szilbee!
Szerintem csak rossz napja volt. de előbb utóbb úgyis lesz "féltékenység", vagy nem is tudom minek nevezzem. Ha már Dávid is elindul úgyis az kell neki, amivel éppen Levente játszik, stb.

Nálunk is szoktak a láynok visítozni, megtanítottam Grétivel, hoyg két választása van. vagy odaadja a dolgot ami nem kell Letinek csak max 2 mp-ig, vagy gyorsan ad neki mást/hasonlót az is jó lesz neki, és nincs további visítozás. na persze nem mindig jön be, de ha az egyiknek leordítom a haját, akkor a másiknak is. Nincs kivétel.

Olga!
Ok. én is úgy gondoltam, hoyg akkor beadom.
jaj szegény tesód, remélem nem lesz baj....

Betty? Katlina!
Jobbulást nektek is!

Gréti jól, van köszönjük, hála za égnek beveszi a klacidot, nagyon ügyesen a dobozán vannak kinyomható bacik. ahány alkalommal bevszei, egyet ki lehet nyomni, ami a képek folyamán fokozatosan haldoklik. nagyon jónak tartom, nem csak a nyomon követhetőség miatt, hanem játék, hoygha beveszed egy bacit kinyomhatsz. nincs is gond. viszont az ambroxol nem csúszik. hát megkóstoltam, tényleg nem okés, még teából is elég rendesen kiérződik az alkoholos íze.

Letinek is szívom az orrát, más nincs

Tegnap voltam szülőin, elmondták hoyg a farsang keddtől péntekig 10-12-ig tart, így megyünk Letivel midnen nap. minden nap tele lesznek progikkal. bohóc, eszem-iszom, különféle versenyek a három teremben, amiért matricákat kapnak, és aki kigyűjti.... felvonulás a jelmezekbe, hát remélem jó lesz, annak tűnik első hallásra.
a felmérőkről volt még szó, nagyon kíváncsi vagyok. az ő csoportjuk 4,4-re teljesített.... az 5-ből, nem egy rossz csoport. Kíváncsi vagyok az egyéni értékelésre si, az majd március első hetében időpontokra kell bemenni, sé akkor megmondják!

Na én is nagyon hosszú lettem....

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Ja, Anikó!
Ki mondta azt a hülyeséget, hoyg korán van?
Ha Ildiből, vagy belőlem indulsz ki, már akár 2 hét múlva mehetsz szülni! Nyugodtan csináld azt, amit Te jónak látsz, sé ne hallgass senkire!

Többiek?

Szami, hoyg sikerült tegnap a pesti út?

Fanna!
Én nem akarok hülyeséget írni, de láttam 2000-ért, falicsík volt, 3,2 m, a ragacsokra nem emlékszem, de nem 10000!!!! majd meg kellene keresni. Babaszobán volt, tuti.

na megyek reggeliztetem a csömötéket.

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Jó reggelt!

Az előbb a konyhában ténykedtem és közben megkértem a 9 éves öcsémet, hogy figyeljen Katára. Dorka meg Kata az asztalnál állt, az öcsémet pedig úgy elvarázsolta a tanulókutyus, hogy arra eszméltünk mindhárman, hogy Kata elcsúszott és hatalmas koppanással kikötött a parkettán. Nagyon megijedtem, el keztem kiabálni Dorkával meg Attilával. Végül mindhárom gyerek sírt én meg szégyeltem magam. De nagyon megijedtem. Uugye nem lehet baja Katának?
Dorkával szemben is iszonyú lelkiismeretfurdalásom van. Olyan türelmetlen vagyok mostanában, és úgy látom, hogy egyre szófogadatlanabb, szemtelenebb én meg nem akarom, hogy a fejemre nőjjön, úgyhogy próbálom nevelgetni, de emiatt sokszor rászólok. Pedig annyira imádom Őket. Nagyon rosszul érzem magam, ha felemelem a hangom vagy esetleg a fenekére, kezére csapok.
Bocs, hogy ezzel untattalak Titeket, de ez most nagyon rossz volt és nem tudom kinek elmondani.

Katlina: Örülök, hogy jobban van Robika. Most nekem is volt pár nap, amikor azt hittem baba lesz, én sem annyira örültem volna neki most, így egy bárányhimlő, szteroidos kenőcsök után.

Szilbee: Szerintem teljesen természetes a féltékenység. Majd megszokják. Nekik már ez lesz a természetes, hogy testvérük van. Máltkor volt nálunk vendégségben egy kislány (1 éves), kérdezte Dorka az anyukáját, hogy: van testvére? Aztán, hogy: mikor lesz testvére? Nem is tudja elképzelni, hogy valakinek ne legyen tesója.

Anikó: Abszolút nem korai. Ilyenkor már fel kell készülni. Csomagod össze van készítve?

Niki

Kép
Kép
csni
 
 


Bbj! Én is úgy hallottam, h. betöltött 36 héttől már bármi megtörténhet... Bár 1előre semmi jelet nem érzek.

Csni! Igen, csomag egyben.

Amúgy apránként került be minden mindenhová, sok dolgot kaptunk, már januárban is szinte minden nap foglalkoztam kicsit a készüléssel, babaruhákat kimostam- igaz, volt egy kis hatásszünet a mosógépünknél :twisted: - , kivasalgattam, és olyan jó érzés is így készülődni, minden nap közelebb...
Egyre érzelgősebb vagyok, úgy veszem észre magamon, sztem ha megszületik, abba se bírom hagyni a bőgést...

donkoaniko
 
 


Szilvi: Sztem az volt a csoda, hogy eddig nem volt féltékenység...láttam már olyat, hogy pokol volt az élet a 2-évessel a pici miatt. A nagyobbik szurkálta, csipkedte, böködte, karmolta, ahol érte. Meg folyton azt mondogatta, hogy bár elvinnék a kistesót valahová, bár nem is született volna tesó...Elég rossz lehet hallgatni, meg megvédeni a kicsit, meg tűrni, türelmesnek lenni. Na jó, ez is egy véglet...De sztem Levente tök jól veszi a tesót.

Betti: Jobbulást nektek! Ravasz ez a Bettike... :D :D

Anikó: Miért lenne korán? :shock: Nálunk is állt az ágy a 33. hét körül - bár a matrac a szülőágyon érkezett, illetve az infó, hogy mehetünk érte..... - Mi abba pakoltuk a babaholmik tengerét, hogy ne botoljunk beléjük lakásszerte. Ó....mindjárt elönt a nosztalgia....
Ja, és ahogy Kata írta, a végén már tényleg minden nehézkes. Vagy lehetetlen vállalkozás.... Sok sikert a reggeli NST-hez!

Olga: Tényleg, mire kell várni egy hétig?? Vannak/ voltak terhességi tünetek?

BBJ: Örülök, hogy Gréti jobban van. Kinyomható baci? :shock: Micsoda jó ötlet!
jaimee1
 
 


Betty, Bettikének gyors jobbulást!

Judit, nem igazán értem ezt a felmérő dolgot. Óvodában ilyen? És mit mérnek fel? Ugye Gréti még kiscsoportos? Bevallom, én ebben a kérdésben Vekerdy hívőként nagyon ellene vagyok minden felmérőnek, felvételiztetésnek kicsi korban. Szerencsére ezt így gondolta Máté mindkét eddigi tanító nénije is: nem készültek külön egy dolgozatra sem, nem is hangsúlyozta ki soha, hogy most dolgozat jön, így nálunk senkinek nem fájt a hasa, feje...stb.. a dolgozat előtti napokon, viszont nagyon jól teljesítettek a gyerekek, mert nem voltak feszültek.

Katlina, a barátnőmnek így született 4 hónapja a második fia: nem is akarták még akkor, csak szoptatott és aztán Oliver úgy gondolta, mégis jönni akar...
Ez a gőzkabin 130*130-as akryl hidromasszázskáddal van, fényterápiával, aromaterápiás török gőzfürdővel, zuhatagfürdővel, hát-, nyak-, lábmasszázzsal, tükörrel, biztonsági üveggel , s így kerül 700 ezerbe, a 150*150-es változata pedig 900 ezerbe.

Anikó, nyugodtan készíts el mindent, ha a Te lelked ezzel nyugszik meg, enni nem kér az ágy :lol:

Kata, ha ez megnyugtat, még az 5 éves szépséges Csipkerózsika is úgy eldobja magát, hogy csak ámulsz :shock:

Ó, édes féltékenység :lol: Nálunk most Jázmin nyála miatt áll a bál örökké :roll: Anna egyszerűen nem bírja elviselni, hogy akármihez nyúl a kiscsaj, minden ragad... Dehát majd elmúlik ez is, én meg titokban szorgosan törölgetek, meg szárítgatok mindent, hogy mire Anna hazaér, minden Jázmin mentes legyen... :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Judit, kicsit előbb írtam, hogy voltunk a szaunásnál, s most lehet, hogy újragondolunk mindent. ha van időd, olvass vissza.

Niki, ha nem lesz aluszékony, nem hány, nem sápad, akkor nincs semmi gond. Ugye mentek pihenni mostanában? Meglásd, az jót tesz majd! Gyere, panaszkodj, könnyíts a lelkeden, mindig van itt valaki, aki meghallgat.

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Csajok! Köszi a biztatást! :D

Szami! "Jázminmentes" :lol: :lol: Ó Emléxem, mikor Levente uncsitesója, is így volt ezzel a nyáladzással ... De olyan édesen fujjogott, hogy csak mosolyogni tudtam rajta.

No csajok! Ma reggel mail-t váltottam a párommal, aki meséli, hogy a bölcsiben tegnap volt Leventének vmi afférja az egyik kislánnyal. A kislány épített egy várat, ami Levente ledöntött. Érthető okokból! ;) Itthon is olyat játszunk néha. Szóval a kislány megorrolt Leventére, ami szintén érthető! Viszont a kislány üzenőjébe be is írták az esetet (a Levenéjébe nem.... :shock: :roll: )... Ami érdekes, hogy ezt írták: "Személyi sérülés nem történ." :shock: :shock: :shock: :shock:
Elgondolkoztam egy pöttyet, hogy akkor most ki bántott kit?? És nekünk miért nem írtak be semmit? Nem hiszem, hogy Levente hagyta volna magát.... szóval tutira benne volt ő is a buliban. De miért nem szóltak erről a gondozónők??? :shock: No majd délután ha megyünk érte, megkérdezzük! :wink:
szilbee
 
 


Szami!

ne konkrét felmérőre gondolj, a gyerekek azt sem tudták, hoyg mi van.... vizsgálják a emberábrázolás, kapcsolatépítés, a kicsiknél a beilleszkedés, a társas kapcsolatok, öltözés, evés, rendrakás, akkor a nagyobbaknál a mozgásfejlődés, színezés, akkor olyanokat mondott óvónéni, hoyg nagyokkal leültek kis kártyákkal, amik foylamatos cselekvéseket rögzítettek, rakd őket időrendi sorrendbe, puzzle kirakás, figyelik, hoyg az emberábrázolásnál már nemcsak keze lába kell legyen, hanem arca, szem....stb. mennyit sípoltam, vegyél el annyi almát... 65 66 67 folytasd...iylenek, mindent perzse játékos formában, ők nem veszik, észre, hoyg közben figyelik őket, és nagyon élvezik! sztem ilyen midnen oviban van, vagy legalábbis én ezt fontosnak tartom, hoygha kell akkor a pedagógus további szakemberhez irányítson, akár logopédus személyében... vagy csak a szülőnek mondja, hoyg szerinte mit fejlesszen otthon, rajzoljanak többet, színezzenek. Érdekes volt, hoyg a ygerekek ha azt mondta soroljanak (csoportok) zöldésgeket, először meg kellett mondani, hoyg paprika, akkor már tudták, vagy a bútor aztán már jött a szék, asztal...
a nagyoknál pedig iskolaérettségi feladatlap, ami sztem szintén van mindnehol, hát akkor hogy tudják, hogy mehet-e az a gyerek suliba, vagy inkább játszon még egy évet. na kimerítő voltam, bocsesz.


ja, az volt a pesti út? most már világos minden!

Niki!
ilyenek vannak, ne emészd magad! Én is úgy tudom, hogyha nem hány, akkor nincs semmi baj! Nem esett olyan nagyról, csak nem lesz semmi baj!
Dorka? hogy alakul a nátha? otthon van még? Na akkor délután? persze nem kötelző! Majd hívlak!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Judit: Persze, jó a délután. Hány óra körül?

Mennem kell, bejelentkezett a védőnő.

Niki

Kép
Kép
csni
 
 


puzzle rajongóknak akció a jatek-citynél 15-20% kedvezmény!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Sziasztok!

Judit! Akkor délután várlak a pöttyeiddel! :lol: Mondjuk tegnap voltam Sparba, nagyon le van amortizálva a készlet.

Azt én sem értem, miért kell tesóméknak egy hétig várni a véreredményekre. Én is javasoltam neki, hogy menjen el egy magándokihoz UH-ra, de azt mondta nem megy. Szerintem azért, mert fél, hogy az is megerősiti a klinika diagnózisát. Igy meg még egy hétig van remény. Meg szívből remélem, hogy tovább is. Már én is úgy beleéltem magam! Hát akkor ők! A másik az, hogy 1 hete van táppénzen, és a Brendonba már vettek fel valakit a helyére. Most attól is tart, hogy a vezetőség tudja, hogy babát szeretnének, és valami indokkal elküldik. Valjuk be, esély az megvan rá.

Szilbee! Most nagyon durva leszek: ismerősömnek a nagyobbik gyereke párnát szorított a kisebbik fejére. Szóval az már nem gyenge gond. Ugyhogy Levi még tényleg nagyon toleráns. Meg gondolom ez a két hét távollét is megvislete. Ugyhogy fel a fejjel! Majd mikor már együtt mennek csajozni! :lol:

Szami! Ezek a tesztek óvodában képességfelmérő tesztek, ezek segítik az óvónőt, hogy mely területeken kell még feljesztenie a gyermeket, pl: motorikus képességek:többet rajzoltatni, mintáztatni, mert ugye az előkészíti az iskolai írást.

Katám! Köszönöm a sok infót a kismamabérlettel kapcsolatban!

Anikó! Én is csatlakoznék: miért lenne korán??? :shock: A babó is bármikor jöhet, ne adj Isten te is korházba kerülhetsz valamiért. Fogadjuk hogy akkor apa nem olyan babkocsit venne, mint amilyet te a szájába rágtál! :lol: Nálunk kb. 32 hetesen már minden várta itthon babót. Végig úgy készültünk, hogy hamarabb jön, aztán már akkor bohóc volt a gyerek, inkább ráhúzott még egy kicsit. Ugyhogy csináld csak nyugodtan a kis kuckót!

Betty! Tényleg kinszenvedés ez a betegeskedés. Mielőbbi gyógyulást kívánok Bettykédnek!

Na üdv!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Judit, írj bőven, ha érdekes a téma (márpedig ez az), szerintem mindenkit érdekel!

Aham, így már értem. És irigykedem, mert nálunk ilyen nincs. Foglalkoznak velük, persze, de még véletlenül sem közlik, hogy mit kell fejleszteni, csak úgy általánosságban, hogy mit kellene tudnia egy ilyen korú gyereknek. És egyénenként nagyjából semmi értékelés, esetleg, ha nagyon-nagyon rossz valamiben és a szülő nagyon érdeklődik. És ez nem egyedi, több oviban van ismeretségem, s sehol nincs ilyen, még abban az oviban sem, akik nagyon menőnek tartják magukat, mert már kiscsoporttól angoloznak...

Ha pl. én nem érzem úgy, hogy szerintem Annánál gondok vannak, akkor lehet, hogy elsős korában kell keresnünk, miért is megy olyan rosszul az írás vagy akkor derül ki, hogy már magát a feladatot sem érti... Miközben a mostani fejlesztéssel az iskolás korra ezek a problémák orvosolhatóak. Nagyon csodálkoztak, amikor mutattam, hogy Annánál mit állapított meg a Gekkós felmérés, mert szerintük semmi komoly gond nincs vele :roll: És ők egyébként kedves, értelmes, főiskolát végzett, több éve(évtizede) dolgozó óvónők. Viszont az is igaz, hogy 25 körüli a csoportlétszám, ami szerintem sok. A Gekkóban Anna két másik kisfiúval van együtt, Jázmin meg egyedül.

És pl. Máté is járt logopédushoz az iskola előtti évben, de képzeljétek el, hogy több gyereknek is javasolták az oviban, de a szülők nem vitték el a gyerekeket, mondván, ez szégyen és az ő gyerekük nem gyogyós!!!! :shock:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


A WALLIES-tapétamatricák honlapja:
www.wallies.hu

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Olga: Az azért kemény lehet tesódnak...Meddőségi problémával bababoltban dolgozni... :? :?

Szami: Hát a gyerek lehet, hogy nem gyogyós, de a szülei... :?

Nem baj, ha megint fotót teszek fel? :oops: :oops: Az első szerkónk, ami nem rugi. :D Kép
jaimee1
 
 


Szami!
Na pont ezért gondoltam. és ezért is tartom fontosnak ahoyg láttam, (még most voltam először szülőin) minden gyereknek külön mappája, benne egy-két rajz, és tesztek, amiken meg számok, ikszek. (ezt így kell írni, ha kiírom? magyartanárok?)

Az igaz, hoyg sajátos, hoy mit kell tudnia egy adott életkorban egy gyereknek, de a szakértőnek ki kell derülnie, hoyg mit lehet fejleszteni. Persze nem lesz midnenkiből professzor, ne is legyen, mert ma is megbescülnek egy jó ácsot, asztalost, festőt. Sőt!

nagyon érdekes feladatok vannak, pl olyat mondtak, hoyg egy kép, rajta egy meserajz, találj ki róla mesét. (középsős, nagycsoportos gyerekek) 1 gyerek volt, aki mesélt, nem pedig elmondta, hoyg mit lát.


Akik ott voltak nagycsopis szülők, mindegyik gyerkőce jár logopédushoz. minden hétfőn van az oviban, egy pasi! tartja, ez nekem furcsa volt, valahoyg nőies szakmának gondoltam.

Nálunk is 24-en vannak egy csoportban 1! óvónénivel, a másik lassan egy éve beteg, és nem akar a vezetőség mást felvenni, de ezt is beszéltük, hoyg embertelen, amit elvárnak az óvónénitől.

na most mentem "fejleszteni" a gyerekeket, hacsak agyon nem vágom, mert Leti már megint mgekaparintotta a popsikrémes dobozt.
Ja Niki! a sudocrem jó ekcémára is!

Judit,
Kép
Kép
bbj
 
 


Sziasztok!

Olga, örülök, hogy nem haragudtál meg komolyan, nem lecseszésnek szántam! Egyszer írtad, hogy vannak iker húgaid, még valmikor régebben, de nem tudom már, milyen összefüggésben. És akkor ez tökre megmaradt bennem, mert szerintem tök érdekes lehet ikernek lenni...hátha még azt is tudtam volna, hogy 11-en vagytok testvérek! Hát az meg tényleg csúcs, tök jó lehet! Aki meg azt kérdezi, nem rossz-e, nem normális...És ha 4 bátyád van meg 6 húgod, akkor ez azt jelenti, hogy először csak fiúk születtek, utána meg csak lányok...? Hát ez meg aztán főleg érdekes! :lol: Húgodnak szorítok én is, szegény, remélem, csak vaklárma....Majd írd meg, mi volt!

Niki, mi most lakunk a Thökölyn az Interspar előtt! Ti melyik házban laktatok?(hány szám?) Szüleiddel laktál itt, vagy a pároddal? Hát igen, sajnos előfordulnak balesetek, de reméljük, nem lesz gond Katánál. Panaszkodj nyugodtan, ezért vagyunk.

Szilbee, szerintem is simán rossz napja lehetett Leventének. Ez az üzenőfüzetes dolog tényleg érdekes :shock: Főleg ez a szöveg, hogy "személyi sérülés nem történt", úristen :roll: Majd írd meg, mi volt!

Dorka, aranyos vagy, hogy hiányolsz, jönnék én többet is, de ugye a magas áramszámla miatt nem akarom, hogy egész nap menjen a gép, így délelőtt megnézem a neten, amit akarok, írkászolok, aztán kikapcs. Na meg Zsófi miatt se nagyon tudok többet jönni, de azért naponta 1x próbálok bejelentkezni! :lol: Tényleg, mosógépeddel végül mi lett?

Bettikének jobbulást!Örülök, hogy Gréti meg Robika már jobban vannak!

Évi, melyik cégnél dolgozik a férjed?

Kép

Kép
ditke2007
 
 


Én is ihletet kaptam... :oops: :oops:

Képek... :D

hordozókendővel
tekingetés
rötyögés a kiságyban
fiúk a játszószőnyegen

És most már eldugolok.... mentem kajálni... majd a KV-mnál bekkukantok! ;)
szilbee
 
 


sziasz!

Egyelőre meg sem kísérlem a lamaradást visszaolvasn csak félig.....

Niki!
Pont erről a témáról írt mostanában az nlc-én Soma-mamagése....nagggyon nem volt az a nő szimpi korábban! Aztán elkezdtem olvasgatni a Nők Lapjában az írásait és tényleg találók...ha van kedved nézd meg az archívumát...
http://www.nlcafe.hu/index.php?id=193
Igaz sok mindenkit kineziológushoz irányít...én is nagyon szívesen kipróbálnám!

Ja KAtlina!
Egen én is gondoltam hg nem jártok olyan helyen ezért néztem nagyot a diagnózisra hg influenza......de akkor hálistennek nem!

Most ugye áram-megvonáson vagyok vagy 2x kapcsolom be naponta a gépet így aztán nagyon le vagyok maradva sajnos!!!!!......de próbálkozok....

szió

fanna3
 
 


Ja Anikó!
Én vagy 2-2.5 hónappal már beállítottam mindent...és még a babaruhákkal is aludtam...nehogy reggelre elszökjön a Drágám!!! Szorítottam magamhoz jó erősen!!!!

fanna3
 
 


Lányok! Ha már így témánál vagyunk! Mikorra kell ténylegesen elődőlnie egy gyereknél, hogy bal- vagy jobbkezes? Levente ugyanis mind a két kezét ugyanúgy használja én meg nem merem irányítani, hogy melyikbe fogja pl. a kanalat, mert lehet azzal ártok neki. :roll:

Judit! Ezekeből a "felmérős" feladatlapokból kaptatok ti is? Mert ha igen, akkor megkérnélek, hogy fényképezd már le nekem. Nagyon érdekelne engem is a dolog. Ha nem kaptatok, akkor felejtsd el, amit írta! :)
szilbee
 
 


Jázmin is mindkét kezével nyúl a tárgyak után, s nekem azt mondta a fejlesztő pedagógus a Gekkóban, hogy olyan 2 éves kora körül, esetleg kicsivel utána alakul ki, hogy melyik a domináns kéz.

Judit, én is kiváncsi lennék ezekre a lapokra, még csak a Gekkóban láttam ilyeneket. És nálatok vegyes korú csoportok vannak?

Én nagyon hiszek a korai fejlesztésben, s nagyon jónak tartom azt a könyvet, amit Anna említett régebben: az Anya, taníts engem címűt. Mi Jázminnal sok mindent csinálunk abból. Annánál más a helyzet, ő nehezen aktivizálható az óvoda (ott hétfőnként plusz matek, csütörtökönként plusz tánc délután), és a Gekkó mellett.

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Jaimee: :lol: :lol: :lol: na, na... de most csak be van szárítva Réka baba haja...???!!! :lol: :lol: Észrevettem ám :lol: :lol:
Mega cuki :lol:

Olga: szivi

Szilbee: úgy tudod megnézni, hogy milyen kezes, ha például veled szemben áll, mind a két keze lazán a teste mellett leeresztve, te nyújtasz felé például egy fakanalat, és amelyik kezével érte nyúl, az a domináns keze. Legalább is így szokták megállapítani, ha már kialakult. Próbáld ki, kíváncsi vagyok. Nagyon jók a képek.

Dorka: tán talán csak nem..?? egy kivonatot készítesz a dolidból, azért vagy így elvszve :lol: ?

Én is hiszek a korai fejlesztésben, de eddig én tiszta kudarcként élem meg. Zeneiskolás voltam, tanítóképzőben külön zene és ének órákra jártam, amiből következik,hogy imádom is a zenét. Bence születése óta szinte minden nap tartok "ének-zene" foglalkozást, furulyázok, ritmizálunk, verseket, mondókákat mondunk, de mindennek ellenére alig beszél. Néhány szót mond csupán. Kisbarátnője már meséket mond magától (egyidősek). Jó, tudom, különböző tempóban fejlődnek. Na de ennyire???
szolkata
 
 


Kata: Be hát, peeersze... :D Szemed mint a sasnak. Most vettem ki a csavarókat a hajából. :lol: :lol:

Másik téma: ennyire.

Szilvi: nálunk apa balkezes, így 60%, hogy Réka is az lesz.

Fanna:mert annyit zabál egy szg?? :shock: Nálunk az irodában megy 2 szg + 2 naaaagy nyomtató (nem irodai) non stop, e-on szla: 3000 Ft
jaimee1
 
 


Erika! Csatot nem teszel bele?? :D
szilbee
 
 


Sziasztok!

Évi!

Akkor holnap megyünk a kardért. Légyszi írd meg a címed, meg azt is, hogy ennek meg ennek a közelében, mellett, szemben stb. Kaputelefon van-é , kicsit nyomjak, hosszan nyomjam. Előre is köszi. Esetleg telcsi szám.
:D

Olga!

Neked meg bedobom szintén holnap a matringákat. Hasonló adatokat kérnék szépen mint Évitől. :D Köszi

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


Jaimee, annyira bájos Réka! Sőt, inkább huncut! :lol: Képet kérünk minden szerelésről! ÚÚÚÚgy imádom ezeket a rucikat, de nálunk apát már nagyon nehéz néha meggyőzni, hogy az Annáról meglévő eleve "ezer" darabos készlet mellé feltétlenül kellene egy ezeregyedik :?

Szerintem nem a szg a nagy áramevő. Ha egész nap itthon vagyunk, nálunk ritkán van kikapcsolva.

Kata, lehet, hogy most csak raktároz, begyűjti a dolgokat szivacsként, s majd egyszer csak ámulsz, amikor elkezdi "visszaadni" a tudását!

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


ht én nem tudom...de a szgépen és az éjjeli fényen kívül nem használtam mást+ normális házi dolgok...és mégis.. :twisted: Azt mondta egy ismim hg 150 wattot eszik a gép óránként......no fene tudja...dejazért spórolok....

Ja Dorka4
Akartam mán kérdezni hg hg volt neked hg időpntíra mentél NST-re???????...Én is én is ha még ebben az életben mennem kell akkor csak úgy mert hát mé1x nem bírom azt ki ami volt....vagy csak nekem nem volt szerencsém.......De mikor szóltam hg eü-s vagyok és 4.5 órát váratott a kis rendi sznő no akkor borult a bilim.....a Gyöngyi hg néz ki?.....(lehet épp pedig ő volt....mer amúgy meg rendesnek tűnt...)

Fejlesztés....akkor Kata te sem izgulsz rajta....bár azért tényleg néha akaratán kívül az embernek fúrja az oldalát.....de mondjuk én ezzel eddig úgy voltam hg mással volt elfoglalva nem a beszéddel...sokat jön-megy....aztán persze eddig a figyelmét sem tudtam még a könyben lévő dolgok mindegyikével lekötni....most meg tökre bejön neki hg cincogok,bőgök,vauvauzok, meg nyávogok....és ujjal mikor fognak mutogatni? Mert ha kérdezem tőle hg hol van ez és ez akkor odanéz....de kézzel nem mutatja....

Timi!
Király naon amit néztetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.............................én máán szaunában sem voltam 1000 éve..... :oops:

fanna3
 
 


Szami: Hú, ami a szauna árát illeti - úgy látom nemhogy közép távon de nagyonnagyonnagyon hosszú távon sem lesz nekünk illyen. Kár, de majd tesóméknál töltődöm. Imádom max. hangerőre tekerni a rádiót benne. :D Felnőhetnék már, most hogy anya lettem, nem?

Fanna: Mi ez a széles sávú hozzászólás? :D :D

Gyöngyi: helyes nő. Bár azt mondják, szülésznőnek csak átlagos. Én nem tudom, de kedvesnek kedves. Szülés után lázam volt és mielőtt pánikba estem volna, megnyugtatott, hogy ez norm.

Hm...Okos gyerek, tudja, hogy mutogatni nem illik. :D

Szilbee: Csatot? Neeeem.
jaimee1
 
 


Anna, mitől lettél ilyen hosszú? :shock: :lol:

Lányok, ez nem a szauna ára :lol: Ez a gőzkabiné :lol: A kombi szauna (infra+finn) 150*200-as méretben, sima fenyőből olyan 1,2 millió.... :? extrák nélkül... :roll:

Kép
Kép
Kép
szamóca73
 
 


Na megérkeztünk! A Rózsa útról hazáig (Mester utca vége)gyalogoltunk! :shock: És Levente kibírta!!!! :shock: :D

És... nem tudtam rákérdezni a Gondozónőnél a beírásra.... mert hogy ott se volt! :shock: Pedig Katika a délutános... no majd... legközelebb!
szilbee
 
 


Jaimee!
Fetrenge.... :mrgreen: :roll: .....
Hát bönyomva hagytam a !-jelet.....és kijjebb mentem a lapon..... :shock: :D próbáljátok ki.....hehehe
Tesódéknak vaaaaan?.......dejó

Timi!
És mit tud az a gőzkabin?......lehet csöppet tanyamanci vagyok....de foggalmam nincsen ezekről..... :roll:

Szilbee!
Írtad már hg és honnan tudtad meg hg a kislánynak beírtak?......

Évi!
Nem kevés az az ár?......Akkor lehet én vok elszállva....d én az enyimét többre gondoltam.....és nem is a városban van..........hűjjamindenit akkor nekem is át kell majd kalkulálnom.... :?

Ja Kati!
Mán rég akartam kérdezni hg írtad azt is régen....honnan tudtad hg hol lakok?.....vagy írtam volna akkor előtte?.....
De még nem is futottunk össze....A pluszba nem szoktál járni?....vagy sétálni du?...

fanna3
 
 


Anna! A bölcsiben mesélte a kislány apukája páromnak.
szilbee
 
 


NA Fanna! :D

Hát erről beszéltem! Biztos összefutunk mert közel lakunk, más nem a plus, gyógyszertár-posta, stb. CSak nem reagáltál rá. Gondoltam persze nem akaszkodok rád no. De örülök, hogy felhoztad a témát. :D Egyébként a táblázatból tudom a címed :wink: .

Egyébként most gondolkoztam rajta, hogy mék játszóra kéne majd járni errefele.

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74
 
 


hűűű, újabb esélytelen este... nem tudlak követni benneteket!!! :shock:

Igyekszem majd este válaszolni is...
Ma voltunk Leventét köszönteni, hogy milyen sokat változott mindkét gyerkőc! :shock: Levente nagy dumás lett, Dávid meg mosolybombákat dobott, olyan aranyosak voltak! :D
Olyan kár, hogy ilyen ritkán talizunk, sajna valaki mindig beteg a családból!

Szabi ma extra adag gyorsítót szedett, kivagyok mint egy kehes ló....
És még csak 8 óra, fél 11-ig mi lesz itt??!! :?

Erika, sztem Gyöngyike nem csak rendes, de szülésznőnek is profi... De nem vitázni akarok, csak nekem csupa jó tapasztalatom van vele, én úgy éreztem, nagyon tudta a dolgát... pedig volt dolga velem: nem voltak fájásaim, hőemelkedésem volt, de nem kaphattam penicillint, Szabi nagy baba volt stb. Aminek nagyon örültem, hogy csuda jól tudott a dokival együtt dolgozni. És megmonta, hogy fél 6-ra meglesz Szabi, és 17.30-kor pontban megérkezett "Szabolcs-expressz"! :)

Réka baba, őőő Réka nőci nagyon divatos és édes! Gyakrabban tegyél fel képet!

Ditke, mosógép is beijedt a káromkodásomtól, mint a nagyszobai gázparapet ...
:D autodidakta módon meggyógyította magát... :)

Elnézést, akinek nem reagáltam! Talán estér még jövök pótolni!

Kép
Kép
dorkáék
 
 


tábli???? nekem nincs....
Évi, rendelhetek egyet tőled??? szilvasi.dora@chello.hu

Kép
Kép
dorkáék
 
 


Sziasztok!

Nézzétek el nekem, de még nem vagyok teljesen kész a táblival...annyi dolgom van... de igyekszem, tényleg :?

Dorka, azért elküldtem...

Kati, mindjárt írom priviben.

Fanna, hát sajna nagyon lenn vannak a lakásárak. Ha 7 milliót kapnék érte, szerintem össze tehetem a kezem. Mondjuk nincs is felújítva, de nem kapnék annyival többet érte, mint amit rá kellene költeni....
Szal, nem lesz ez egyszerű menet. Abban reménykedem, valaki beleszeret ebbe a környékbe, mert tényleg nagyon jó itt lakni!

Most ennyi volt a kapacitás, még nem is fürödtünk...

Évi és
Kép
csongianya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?