Új privát üzeneted érkezett!

Hát igen Márti! Így valóban nem egyszerű! És tudom, nem könnyű a határokat sem megszabni, hogy azért neked is meglegyen az intim szférád.
Mi is egy fél évet laktunk anyósnál:hát az úgy elég is volt. Amióta már nem ott lakunk, azóta jól megvagyunk egymással :D

És ma sincs baba!!!! (Hacsak nem Lusienáll) Lehet, hogy egy napon fogunk szülni mindannyian???? :lol: :P

Linocs: értem én is :wink: , hogy miről beszélsz. Bár jobban szeretném, ha nem érteném!!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Kép

Judit!
Nagyon rossz lehet, hogy pont a végére lettetek ilyen rosszul.
A lányomnál a szülés elött két nappal ficamítottam ki a bokám. Na azért szülés alatt furcsamód nem fájt. :wink:

Linocs!
Szerintem is ez egy kis pánik nála itt a véghajrában. A szülésig most kitombolja a feszültséget, és aztán maximálisan mellettes lesz újra. :wink:

Nálunk nincs vita, de érzem, hogy ő is még mostanra akar beszervezni mindenféle programot. Szombaton de foci, du ismerősök, este színház. Vasárnapra meg mondta, hogy elmehetnénk kirándulni, mert jó idő lesz. Sőt ő úgy fogalmazott túrázni, na ezt már ő is viccnek szánta. Mondtam mindegy, csak a végállomás Kistarcsán legyen. :lol: :lol: :lol:

Niki! Eszter! Judit!
Köszi, hogy megosztottátok velünk az infókat!
A magzatvíz elfolyása utáni 3 napos otthoni tevés-vevés volt a legbizarabb nekem is. :roll:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Gyorsan még az ígért jelmezes képek. Sajnos a sötét háttér nem a legszerencsésebb választás volt. :? De utánna már átöltöztek pizsibe, és nem tudtam újjakat csinálni, ma délutánra meg elég lestrapáltak lesznek a jelmezek. :?

Kép

Kép

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

pumperka: nagyon ügyi vagy, szuper mindkét gyermeked a jelmezekben!

juditkecsk: sajnállak, nagyon nehéz lehet neked is. Milánt ma vittem oviba, de tiszta gyagyás volt, hogy vigyem (mármint emeljem fel, úgy vigyem).....sírt, minden baja volt.
A sokat hízó gyereknél a keveset evő a legrosszabb. Mai napig kínlódok vele. Az ovi vmit javított rajta, de tegnap is képes volt megenni 2 danoninót (2*60 g), 1 szelet gépsonkát, meg kb 3 dl vizet. Ok, most beteg, de máskor sem eszik sokkal többet. Anyám mindig azt mondja, most kapod vissza lányom, én 16 kg-val mentem 7 évesen iskolába....szép lehettem.
Most már annyira nem húz fel, hogy nem eszik, de csecsemő korában folyamatosan kórházba rohangáltam vele infúzióra, mert a kicsikém volt hogy egész nap nem akart enni és a legrosszabb, hogy inni sem! Utálta a cumisüveget, ami nem baj (rühellem, amikor olyat látok, hogy egy 2 éves gyerek szájából lóg a cumisüveg vagy a cumi), de azért köszi, 6 hónaposan már nem szopott, és akkor pohárból, kanállal itatni, etetni naponta 5x......nehezen ment. Sokat sírtam miatta, feszült voltam, annál rosszabb lett. Annyira kiakasztott, hogy nem eszik, hogy néha nyugtatót kellett bevennem és már tényleg majdnem meghülyültem!!!!!!!! Ezt sajnos csak az érti meg, akinek ugyanilyen a gyereke. Néha úgy tudtam belenyomni egy normális adagot, amikor eltereltem a figyelmét. De akkor meg elszúrtam, játék nélkül képtelenség volt etetni. Most az oviban szoktatták le.....Nagyon remélem, hogy kistesóval nem lesznek ilyen problémák.

pasik: én is fasírtban vagyok a kedvessel, nagyon kezdek elsárkányosodni. Türelmetlen vagyok, meg nagyon rossz beteg. És ő ezt nehezen tolerálja, érthető....
Vendég

Köszi csajok a megértő füleket ;)

Amúgy reggel kijelentette, hogy itthon marad velem. Lökött pasi!!! De az enyém :)

pumperka: jók a jelmezek! Helyesek a gyermekeid!!!

jim: gyógyulgassál!!! +++
linocs

Sziasztok Kismamik :!:

Jó sok volt a termés, a pár nap alatt :D
Pumperka: szuper jók lettek a jelmezek és édesek a gyerekek :P
Dany: nagyon szép a baba :D
A szüléstörténeteken nagyon elérzékenyültem, nekem egyre többet jár az eszemben hogy milyen lesz majd..................
Márti: kitartás anyós vonalon, sokat gondolok rád :!:
Jim : pihenj sokat és gyógyulj meg :!:
Apropó :!:
Mi a véleményetek a málnalevél teáról ?

Anita
Kép
boszi30

Jim, engem sem akartak suliba engedni, mert csak 18 kiló voltam, és 20 kiló a súlyhatár. Az iskolatáska súlyától majdnem hátraestem :). Erik is csak figyelemelterelés közben eszik rendesen, egyébként feleannyit. Nem nagyon izgat már, rég feladtam ezirányú elveimet. A lényeg, hogy egyen. Iszonyúan ki tudok rá én is akadni, amikor kitalálja, hogy valami nem finom, pedig egy héttel előtte ugyanazt csak úgy habzsolta. :roll:

Kölcsön kaptam a mérleget, de nem fogjuk állandóan mérni. Eriket méregettem, de ő nem evett rendesen, kb. másfél óra alatt, 5 részletben evett meg ugyanennyit, állandóan bealudt, majd pár perc múlva felébredt és ha nem volt cicin, akkor folyamatosan sírt. Féltünk, hogy esetleg nem eszik eleget, aztán meg azért, hogy esetleg ez a sok pici részletben evés tesz be a pocakjának, azért olyan nyűgös :). Valami okot mindig adott a parára :). Most megmértem, hogy Laura szép adagokat eszik, mondjuk ezt érzetem a mellem ürülésén is, sz.
Napközben eszik mondjuk 5-ször, éjszaka pediglegalább 6-szor, de kevesebbeket. Webkamera nincs, de úgysem lehetne rajta látni semmit, mert mozdulatlanul szunyókál :). Majd teszek fel még képeket.

Kép

Kép
mzx

Jó reggelt Mindenkinek!

Én ma nagyon rosszul aludtam, két órát forgolódtam, de a holdfogyatkozást csak egyszer volt erőm megnézni. :(
Judit, szerintem nagyon ügyesen leírtad a dolgokat! Szerintem, a Kútvölgyiben is azt mondták, ha a magzatvíz elfolyik nyomás befelé azonnal!
Csujzi, hogy vagy? Hogy telt az éjszaka?
Eszterxx, nálunk azt mondták, hogy vigyünk egy meleg takarót és akkor nem viszik el a babát, végig ott maradhat, míg mi a megfigyelőben vagyunk. Különben muszáj elvinni, mert szegények fáznak. :( Amúgy, szerintem nagyon hasznos dolgokat írtál, köszönjük! :)

[quote]H írta:asfájós baba: az csak rossz technika miatt lehet, ha nem túl sok levegőt nyel vagy nem kap elég zsiros tejet, nem hisznek benne, hogy van hasfájós gyerek.

Ez nagyon tetszik! Nekünk azt mondták, hogy sokszor a túletetéstől fáj a hasuk, mert az anyukák mindig eteni akarják szegényeket, de gondoljunk bele, mi sem eszünk állandóan! :)
Lusie, mindenképp jelentkezz, ha valami történik! Nagyon drukkolunk!
Mzx, kérdeztem a védőnőt és azt mondta, hogy éjszaka ne tegyük tisztába a babát... csak etessük és gyorsan tegyük vissza aludni. Te most hogy is csinálod?
Linocs, kitartás Nektek! Most tutira nehéz a pasiknak is, Feri is azt mondta, hogy másfél hete zizzent vagyok! :lol:
Juditk, nektek is kitartás, már nincs sok hátra! :)
Pumperka, baromi jók lettek a jelmezek, nagyon ügyes vagy! :)
Jim, állítólag engem is alig akartak suliba engedni, mert alig értem el a súlyhatárt és anyu szerint én is rossz evő voltam, csak társaságban ettem és akkor sose értették az anyut, hogy miért mondja, hogy nem eszik a gyerek. :D

KépKép
KépKép
mni

bocs csajok még egyszer a magzatvíz info miatt.
a dúlák koncepciója, hogy ha elfolyik a magzatvíz, de nincs fájás akkor a kórházban tuti adnak oxitocint, hogy megindítsák a szülést ami szerintük nem jó a mamának-babának, mert sokan nem bírják (?) és császár lesz a vége. (a sógórnőmnél egyébként ez történt, de ott nem akart "lejönni" a baba, azért császározták végül) - szóval ezért mondják, hogy maradjunk otthon még, amíg magától meg nem indulnak a fájások.

de egyetértek, hogy jobb ha nem kockáztat az ember.

Linocs, hát furák a férfiak... az enyém tündér, de néha azt érzem, hogy mivel most nagyon sokat dolgozik, tökre "sajnálja" magát, én meg szerinte ehhez képest csak lógatom itthon a lábam, teljesen relaxnak kellene lennem. pedig én is sokat mászkálok, takarítok, főzök, az egyéb bajaimról meg nem is szólva. persze ezt nem mondja, csak érzem, hogy gondolja.
hát ők már csak ilyenek...

Pumperka, állati jók lettek a jelmezek! ügyes vagy

lenne kérdésem szoptatás ügyben -
eszterxx írta, hogy szülés után 5-6 órát alszik a baba és ez ok, mert a szülőszobán úgyis szopott már. de mi van ha nem, akkor nem kell felkelteni?
és az első nap ok, hogy csak 3-4szer eszik? akkor nem kell még 2 óránként felkelteni?
azon is vacilálok, hogy tényleg jó-e, hogy éjjelre "leadja" az ember a babát, mert kérdés, hogy felkel-e közben, és akkor mit adnak neki ha igen? vagy lehet kérni, hogy ha felkel akkor szóljanak, éjjel??

Jim, tegnap végül ráálltam a mérlegre és kezet foghatunk! :)
a bálna testem nem is érdekel őszintén szólva, de nekem teljesen eltorzult már sajna az arcom, mindig oda is hízok, már nem lehet egy normális fotót csinálni rólam.
egyébként tegnap beszéltem a sógórnőmmel, neki is már 1 hónap alatt 15 kg jött le szülés óta (kb 20ból)

KépKép
judit18

Mni, ritkábban teszem tisztába éjjel (mondjuk kétszer, nem), de ha nagyon kakis, akkor igen. A lányoknál állítólag jobban kell arra figyelni, hogy ne álljon a kakiban. Ráadásul nem tudom még eldönteni, hogy nem amiatt nyűgös-e éjszaka.

Kép

Kép
mzx

ja és még egy kérdés - ha éjszaka ágyban szoptat az ember, fekve mondjuk akkor hogy büfiztetsz? ahhoz nem kell felkelni? mert akkor sok értelme nincs, hogy fekszel, előbb-utóbb úgyis fel kell kelni, nem?

KépKép
judit18

Hupsz, ezt hamarabb elküldtem :oops: Szóval mondjuk kétszer, és nem minden etetésnél, vagy kakilásnál.

Kép

Kép
mzx

Megcsináltam a mit lehet enni, mit nem táblázatot... persze a sokadik gyerekesek lehet kiröhögnek... de mind1. :) Szerintem ez különben is alkat kérdése és majd kiderülnek a dolgok menet közben...
Kép

KépKép
KépKép
mni

jó reggelt mindenkinek.
(jobbat mint nekem, tegnap annyira optimista voltam, egész jól voltam, erre ma reggel kiköpöm a tüdőm köhögésre keltem... alig élek... utálok betegnek lenni. Főleg, hogy az egész lakásrendezés áll... És közben telik az idő... :? )
Najó, nem panaszkodom, tudom, hogy nekem még könnyebb dolgom van, mint pl Juditkecskemét, Neked! Remélem ma már jobban lesztek! Sok erőt minden betegnek :)

Pepike, hogy sikerült tegnap? nagyon sokat gondoltunk Rád!!!!

Lusie? vajon 2in1 még?

Pumperka, nagggyon jó lett a jelmez! mindkettő!!!

Márti, lehet hogy kicsit későn reagálok, de nekem tetszik a Bernát Bence. Nekünk is gyakori nevünk lesz, és szintén alliteráló név :) Makai Máté. De mondjuk nekünk már 3 éve megvolt a nevünk, és csak most ősszel tudtuk meg hogy a második leggyakoribb név volt 2006ban... mondjuk szerencsére itt nincs ilyen kisfiú :)

Rima, nekem a Leon Lorik illetve a Zara Elia tetszik jobban :) De a másik kettő sem rossz ;)

Mzx, tök jó, hogy ilyen sokat itt vagy :) és nagyon örültem az Erikkel kapcsolatos első megjegyzés bemásolásának. Én is látom már, ahogy többen küzdeni fogunk az első gyermekkel :roll: jól jön majd, hogy tudjuk, hogy ez nem egyedi ;)

-bocsi közben egy rövid reggelizés volt... kicsit lassan haladok... szerencsére férjuram munkaidőbeosztása rugalmas, így dolgozhat délelőtt itthon is, így most kihasználom :) sőt, még lehet hogy délután is itthon tartom, ha nem leszek jobban. Bár jobban leszek :) és bent jobban tud dolgozni....

szval
Eszterx örülök, hogy semmi komolyabb nincs. A sétálás jó ötlet és remélem segít :) mondjuk a lakótelep télleg nem a legvidámabb környék erre a célre ;)

Judit18, elég érdekes dolgokat írtál, mit mondott a dúla, a legvitatottabb télleg a magzatvíz, mert én pl azt olvastam, hogy az utolsó hónapokban már nem termelődik olyan gyorsan újra... :? A gátmasszázs is valszeg egyén függő. Valószínű van, kinek minden mindegy, mert igyse úgyse megy a gátvédelem, van akinek meg minden segítség nélkül megy, de szerintem ártani nem árt ;) Persze én még nem kezdtem neki... :roll:

Csujzi, nagyon vigyázz magadra! És gondolj arra, hogy lehet hogy fizikailag egyedül vagy, de Veled van a párod!!! mi mindannyian!!! Egy emberként drukkolunk majd !!! Szval csak ügyesen, nagyon belevaló csaj vagy, menni fog ;) És várom az smst ;)

Eszterx köszi a beszámolót :)
Ezen azért megdöbbentem: "- gyerekpléd, mert nincs elég takaró az osztályon " Na mindegy, tudom hogy mostohák a körülmények, de egy gyerekpléd mennyibe kerül???

A szülésfelkészítő tanfolyamon nekünk is mondtak mindenféle érdekességeket. Majd mindjárt utána olvasok, mert emlékszem mondtak néhány meglepő dolgot... kiváncsi vagyok a véleményetekre.

Mni, engem érdekelne, hogy mik a tiltott kaják szoptatás alatt!!!
-na látom, közben ez felkerült :) köszi :)

Judit18: nekem azt mondták itt, hogy nem kell aggódni, hogyha az első napon nem eszik szinte semmit, vagy semmit, csak alszik, mert van annyi tartaléka a gyerkőcnek. :) Azért is fogy az első napokban, mert azt éli fel. Aztán már az anyatej táplál.

bocsi, hogy hosszú lettem, és jó lassan is írtam, remélem nem sok butaságot :oops:

Kép

Kép
kolyok28

Mni!

Jó a tábli csak tényleg nem lehet ráhúzni a sémát mindenkire.pl.én mindkét gyereknél mindent ettem és semmitől nem fájt a pocijuk.Baba-alkati kérdés is sztem,érdemes kikisérletezni,mert nem bizti ,hogy a tíltott dolgoktól el kellene magát tíltani a mamiknak :wink:

Judit!

Sztem az hogy a baba az első napokban hányszor kell fel szopizni(ha teljseen egészséges és normál súlú,időre született9szal akkor a babára kell bízni!!Úgy értem az ő kis szervezet "tudja"hogy hányszor igényli...Persze van kívétel,mert ha mondjuk kicsit besárgul a baba akkor minnél sűrűbben kell szoptatni és igenis fell kell keltetni etetni!!!!Aztán a rákövetkező napokban úgyis többször fog a kajáért ébredni :wink: Én nem tanácsolnám a babát éjszakára beadni(persze ezt mindenki maga dönti el,ki mennyire bírja fizikailga,mennyire fáradt..stb..)mert én aggódnék hogy tényleg kihozzák -e ha megébred a baba szopizni??De mindeképp meg kell kérni hogy hozzák ki ha felkel!!Meg én valahogy azt gondolom hogy a szegény babucit annyi változás éri,kibújik a jó meleg,bizotnságos fészekből és ha felébred éjszaka az anyukáját lássa,érezze hogy ott van vele!!Sztem nagyon fontos hogy már akkor ott elkezdődhessen a kötődés,a babának sztem nagy szüksége van az anyukája 24 órán át tartó közelségére!
De ez az én véleményem,természetesen mindenki más :wink:

Ja egyébként nekem nagyon tetszett amit a dúla mondott neked a szülésről!!Sztem sok hasznos dolgot mondott!!Köszi hogy leírtad :wink:

Jim:hát az én kisfiam még most is cumizik(pedig lassan 3 éves lesz) :? nem hinném hogy ez olyan nagy bűn..... :? Ha megnyugtatja őt és szereti,nem hinném hogy el kéne vennem....A nagyfiam is 3 éves koráig cumizott,utána a Mikulás vitte el neki(teljesen zökkenőmentesen)és kiegyensúlyozott okos fiú lett :wink:
Csak azért írom,mert elvek-ízlések és pofonok,valakinek így-valakinek úgy-csak ne ítéljünk el ezért senkit...

éjszakai tisztába tevés:én azért ha nagyon kakis volt a baba, mindig tisztába tettem mert reggelre tuti kipirosodott volna a kis feneke...meg amúgyis az elején a köldökcsonkkal is bíbelődni kell éjszaka is legalább 1x hogy ne gyulladjon be,szal akkor már mindegy...

fekve szoptatás:nekem nem ment soha mert iszonyat nagyra durrantak a melleim és szegény baba megfulladt volna... :wink: de hogy ilyenkor hogy kell büfiztetni????jó kérdés...

Pumperka:klasszak lettek a jelmezek :wink:

Linocs:ez a "pasigond"ismerős... :? vígasztaljon a tudat hogy a nagy átlag ilyan és majd helyrejönnek a dolgok :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Ma sincs babánk????? Ó na olyan jó lenne, ha valaki szülne!!

Mni!
Szerintem senki nem nevet ki! Jó a táblázatod!
Még a második babások is elfelejthetik...... (mint pl. én.... :oops: )
Ügyi vagy!
Eszter!
Nagyon jó a jegyzeted! Örültem neki!
Nagyon fontos, és hasznos infók!
Csujzi!
Mi újság van felétek??? Hogy vagy???
Juditkecskemét!
Mihamarabb gyógyuljatok meg!!!!
Jim!
Te jobban vagy már???
Livi!
Úristen! Jelentkezz ha valami!!!! Kitartás!!!!
Pumperka!
Nagyon nagyon jók lettek a jelmezek!!!!!! :lol:
Igazán aranyos édes gyermekeid vannak!!!!!!!!!!!!
Vendég

Szilvánusz!
Pénteken 8 körül megyek fel az osztályra a szülésznőmhöz, ő leveszi a vért, aztán 9-re be a rendelőbe Mészihez, ő meg leveszi a GBS-t! (MIJAZA GBS?????????)

Én még két-három héttel utánatok vagyok, az első CTG-m csak 26-án lesz majd valamikor délután!

BETEGEK!!! Azonnali gyógyuláshoz küldök sok sok pozitívot!!!

Csujzi!! A következő szerintem Te leszel!! :) Drukkkkkkk

Aki a csecsemőápolásos dolgokat feltette, nagyon köszönöm, már nem emlékszem ki volt........ Bocsi! :oops: Ákos fiú volt, teljesen másként kellett egy két dolgot nála csinálni, mint majd Nórinál kell!
A dúlás elmondottakkal én maximálisan egyetértek, de ezen semmiképpen nem fogunk összeveszni! Nem szándékozom a magzatvíz elfolyása után azonnal berohanni, otthon, békében szeretnék vajúdni, amíg úgy nem érzem, most kell indulni! Igaz Arizona?????

Linocs! Rátok gondoltam tegnap este! Párocska is igen feszült mostanában................ Biztosan az esküvő is teszi, és Nóri érkezésének KONKRÉT ténye is. Nem tudok neki segíteni, csupán türelemmel. Időnként alkalmat adok neki, hogy beszéljen róla, ha akar, és szívesen meg is hallgatom. De egyelőre nem akar, csak fortyog...... Majd megoldódik! Igyekszem önálló lenni, még ennél is önállóbb, bár hozzád hasonlóan én is egyedül intézek és intéztem mindent, de most még jobban igyekszem levegőt hagyni neki. A baj az, hogy elfáradok hamar, és ténleg szükségem lenne néh asegítségre! Már vezetni sem esik jól, egyre jobban nyom a posakom! :)

Most megyek, fől a husi levesem!

Sok puszka!
Akinek nem írtam, annak bónusz ölelés is jár! :):):):):):):):):):):):)
Vendég

Igen!!!

Ezt mindenképpen el akartam pedig mondani!

Pumperka! A gyerkőcék nagyon jól néztek ki, remekül sikerültek a jelmezek! Szívből gratulálok! :) Annyira imádtam annó én is jelmezt gyártani, no, de majd nem sokára újra jön ez az időszak is!
Vendég

Sziasztok!

Jim, szerintem ne vegyél csecsemőmérleget, tényleg csak stresszeli magát vele az ember. Én hülye minden szoptatás előtt és után méricskéltem a gyereket, 2 hónapon keresztül. Kép Nem tudom, mennyire értékelte szegénykém! :oops:
De most nem fogom! Nálunk egyébként az orvosi rendelőből lehetett kölcsönözni, jelképes havi összegért.

Niki, te is fontos dolgokat írtál, köszi! Viszont a táblázattal kapcsolatban: nekem anno azt mondta a védőnő, hogy minden "k" betűs tiltott, ez alapján a szabad oszlopból a karfiol, brokkoli, kelkáposzta is átkerül a tiltott oszlopba. A többi tanácsra már nem igazán emlékszem, de ez megmaradt.
Egyébként én alapvetően úgy gondolom, hogy ezzel is csak túlságosan stresszelik az embert. Én az első időkben megtartóztattam magam, MERT AZT MONDTÁK :roll: , aztán szépen lassan elkezdtem enni mindent, amit kívántam, esetleg lestem, hogy van-e hatása a babára. Alexát 21 hónapig szoptattam, szép lett volna, ha addig egy csomó mindent nem ehetek! :shock:

Judit18, állítólag a babák annyi tartalékkal születnek, hogy az első időkben, mikor még csak előtej van, elég nekik.
Azt szerintem kórháza válogatja, hogy adnak-e a babának valamit éjjel (cukros vizet :shock: ), gondolom az is változó, hogy éjjel odaviszik-e, ha felébred. (Ez meg ember ill. nővérfüggő :roll: )
Én 16.30-kor szültem, és javasolták, hogy első éjjel pihenjek, hagyjam kint a gyereket az osztályon, de én vele akartam lenni! :oops: :lol: :lol: :lol: Aztán, mint kiderült, jó ötlet volt, mert ő tök nyugis volt, ellenben a szobatársam babája egész éjjel üvöltött, tehát pihenni amúgy sem tudtam volna. :roll:
Éjszaka ágyban szoptatás: oldalt fekszel, a baba szintén, ha büfiznie kell, szerintem úgy is tud. Ez az én véleményem. De ez is változó, Alexa nem volt nagy büfis (biztosan nem nyelt sok levegőt).

Na, most jó hosszú lettem, de azért remélem, tudtam kicsit segíteni! :oops: :oops: :oops:

Még annyit: a nemevős gyerekek közé az én lányom is betársulhat, de már nem idegeskedem rajta, mert ahogy a férjem mindig mondja: ha éhes lesz, úgyis eszik. Igaza van!

Mzx, ha ráérsz, teszel fel vonalzót Laurának, hogy nyomon követhessük, hány napos-hetes már? :lol: :lol: :lol:

Pumperka, szuperek a jelmezek!

Lusie, Csujzi, mi újság? Van újság???

Kép
Vendég

Írtam Boseknek üzit, azt írja nem mondanak neki semmit, hogy meddig kell bent lennie, néha 160 is szokott lenni a vérnyomása, fehérje viszont már nincs és örülne, ha megcsászároznák, de nem érti miért nem akarják...

KépKép
KépKép
mni

A táplálkozás és a szoptatás összefüggéseiről talán érdemes ezeket elolvasni:

http://www.lll.hu/node/185

http://www.lll.hu/node/11

Kép
Vendég

Szegény Bosek!!!!
Pedig biztos császár lesz a vége!

Olyan szép idő van itt nálunk!
Rakok nektek egy kutyás képet!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Vendég

Niki, köszi az infót Bosekről!

Kép
Vendég

monácska, mint szilvánusz engem is felvilágosított a GBS a streptococus vizsgálat

akkor még mi is összefuthatunk pénteken, bár lehet, hogy lemész a rendelőbe mire odaérek

na megyek a gyerekorvoshoz ismerkedni

KépKép
judit18

Köszönöm, már jobban vagyok, egész déelőtt aludtam. Jó ez a homeós: Homogéne-t kaptam, ez kimondottan ilyen torokfájásos náthára van.

OK, nem veszek mérleget :wink: Mondjuk Robim családjában mindenki dagi szinte, remélem a kicsi fiam is inkább rájuk fog hasonlítani, nem az én nyeszlett vonalamra.

mzx: nem semmi, 6x éjszaka! :shock: Mondjuk inkább szopizzon, mint ne. Milán csak éjjel max 2x kelt fel, 7 hetesen már egyszer sem. Mivel én kaja-parás voltam, azért felkeltettem enni, de most nem fogok ilyet játszani, az tuti! Semmi értelme nem volt, csak sírt. Szerencsére nem volt hasfájós, de adtam neki Mecsek gyermekteát (épp hogy bele a filtert) és az nagyon jó volt neki. Amúgy szoptatáskor én mindent ettem, csak babot nem. Meg nem ittam semmi alkoholt 8)

szegény Böbi, valahogy érzem, neki császár lesz. És még tartom magam a sorrendhez: Bosek, linocs, mni. :wink: :wink: :wink:

judit18: és mennyit mutatott a mérleg? :wink: Ha az arcod torzul, az azt is jelezheti, hogy már nincs sok vissza a szülésig! Komoly, sok csajszinak tiszta püffedt a pofija szülés előtt!

na, majd felrakom én is szülés-storyt. (elfolyt magzatvizes - császáros)
Vendég

Sziasztok Csajok!

Nem voltam egy fél nap és elég volt olvasni! :)
Rohangáltam idáig. Munkahely, leellenőriztettem az adóbevallásunkat, doktornéni táppénzespapír és még délután folyt köv. tanítónénivel kell konzultálni, kolléganőmékhez menni, postára....
El is fáradtam rendesen!

Linocs!
Tényleg pasik. Az enyémet meg nem lehet levakarni rólam, pedig ma elég nyűgös vagyok sajna. Próbálok tolerálni, mert erről vagyok híres, de most nem igazán megy. Szerintem is őrlődnek ők is, mert mindjárt itt az idő és nem tudnak igazán mit kezdeni a helyzettel. De majd felnőnnek a dologhoz. Az én pocaklakóm és apa között már most akkora a szerelem és egyetértés, hogy az félelmetes. Mi lesz ha kinn lesz?????
A kép alapján tiszta apja amúgy is.

Pumperka
Küldöm a képeket és ha megtennéd, hogy lekicsinyíted őket megköszönném. :) Abban is tudsz segíteni, ide hogyan teszem be a tickerem mellé és a nevem alá?

Mni
A táblázatban az epren csodálkozom kicsit, hogy szabad, mert azt magának a gyerkőcnek sem engedik sokáig, mivel valami allergiát okozhat, és Ádám mivel áprilisi vele sem engedték enni.
A többire pedig már 8 év távlatában én sem igazán emlékszem. :oops: úgyhogy hasznos köszi.

BETEGEKNEK GYÓGYULÁST GYORSAN!

Boszi
Vége a járványnak, remélem fel is oldják a tilalmat a kórházban. Szerintem holnap Márti többet tud mondani mi a helyzet, mert megy NST-re.

Képzeljétek tegnap este a két éhenkórász fiúnak kb 6kor neki kellett állnom főzni húslevest és tarhonyás húst. Este fél 9kor volt is vacsora!
:) Látszik, hogy a férfiak szívéhez az egyik út a gyomrukon át vezet!

Jim
Csecsemőmérleg szerintem is felesleges, mert csak stresszeli magát az ember. Én is így voltam. Kölcsönöztünk aztán két hónap után vissza is vittük. Olvastam valahol, hogy a gyerek mindig azt és annyit eszik amire és amennyire a szervezetének szüksége van.

Kép
Kép
tündérmanó27

Pumperka: piszok jók lettek a jelmezek!!!! Most már tudom, kihez forduljak jövőre, ha már a lányom nem éri be egy nyuszis álarccal!!!! :D :D :D Az indián se kutya, de a prof!!!!!!!!! Fanti!!!!

Judit18: hiába vannak koncepcióid, úgysem úgy lesz majd!!! Azt azért jó tudni, hogy ha megébred a babó, akkor elviekben a Kútvölgyiben hozzák szopizni a mamához. (napközben valóban így is van)
Azt külön kértem Fanninál, hogy ne adjanak neki cukros vizet, de amikor kék fény alá került, akkor egy párszor elkaptam őket, hogy épp nyomták bele a cukros löttyöt, mondván, hogy ott benn a melegben nagyobb a folyadékigénye - holott olyan is volt,hogy 120-at szopizott előtte, na meg, hogy csak egy kiskanál cukor van a vízben, és mikor megkóstoltam, annyira édes volt, hogy alig bírtam lenyelni azt az egy kortyot is.
Ha azonban nagyon fáradt leszel, akkor mindenképpen megéri leadni (egyszeri cukros lötty, nem árt annyit neki), mert hosszútávon ez előnyösebb.

Éjjeli szopi:felülve is lehet büfiztetni. Bár Fanninál el is hagytam egy idő után. Ha nem hasfájós a gyerek, akkor szerintem lehet - de ezt is a tapasztalat mondja majd meg.

Kép Kép Kép
fanetta

Milán érkezése

Terhességem 38. hetében, 2004. július 27-én éjjel elmentem WC-re, és vmi furcsát észleltem. Mintha magzatvízszivárgásom lenne. Próbáltam megnyugodni, hiszen másnap reggel terhesgondozásra kellett mennem. Az orvosom azt mondta, minden rendben, ne aggódjak, uh szerint a BPD:100 mm-es volt (42 hétnek megfelelő), kp mennyiségű magzatvíz, C:122.

Július 30.: reggel 7.30-kor keltem, elmentem WC-re és most sokkal erősebb folyadékot tapasztaltam, de először azt hittem pisi, mert sokszor volt ilyen problémám a várandósság alatt, hogy nevetéskor, erőlködéskor, tüsszentéskor befolyt….Egyszerűen nem tudtam eldönteni, mitévő legyek. Anyukámhoz lementem a munkahelyére, és őt kérdeztem. Azt mondta, tuti nem magzatvíz, mert neki csak úgy ömlött, mikor elfolyt. Viszont én a szakirodalomban azt olvastam, lehet csordogálás is. Hazamentem, raktam be betétet, felhívtam a férjem, menjünk fel a kórházba, inkább nézzenek meg. A betét addigra teljesen átázott, 12-re értünk a kórházba, kezdtem nagyon éhes lenni….Egy ügyeletes szülésznő fogadott, megvizsgált, azt mondta, ebből nem mostanában lesz baba, hívta az orvosomat. Ő is megvizsgált, azt mondta sectio. Még jó, hogy tudok latinul, mert ugye az császárt jelent. Mondom, miért? Mert a baba még nem áll készen a születésre, nagy a feje, túl fent van, nincsenek fájások, a víz fogytán van…..mondhatom, majdnem idegbajt kaptam. Megkaptam a beöntést, a férjem hazaküldtem a kórházi csomagért, mert ugye azt nem vittük. Az orvos is hazament, azt mondta este visszanéz, addig úgysem lesz baba.

Soha egy jósló fájásom nem volt, így nem tudtam, mire készülhetek. Azt mondta anyukám, nagyon fog fájni. Rettenetesen nehezen bírom a fájdalmat, így inkább attól rettegtem, hogy fogok viselkedni! A komlói kórház szülőszobája olyan volt, mint gondolom, amikor én születhettem. Olyan kopár volt, rideg. Benyomták az oxitocin infúziót és vártam, mi lesz. Semmi. Unalom a köbön. Ott feküdtem, már kiszáradt a szám, olyan éhes voltam. Olyan délután 16 óra lehetett, hogy megjött a férjem. 18 órakor jött a műszakváltás, egy kedves, fiatal szülésznőt kaptam. Hozott nekem újságot, Danubiusz rádiót kapcsolt be, hogy teljen az idő. Fájás semmi, az infúzió meg csak zubogott. Nem kelhettem fel, az volt a legrosszabb. Már elzsibbadt mindenem, meg már annyira túl akartam lenni rajta! Olyan 19 óra lehett, mikor megjött az orvos. Azt mondta, éjfélig várunk, utána műtő. Akkor kezdtem el fájogatni. Mondtam neki, miért muszáj megvárni az éjfélt, ha úgyis császározni fog? Erre ő azt mondta, meg kell adni az esélyt a természetes szülésre, akkor is, ha esélytelen. Nem volt vmi megnyugtató, pláne nem akkor, amikor már üvölteni tudtam volna a fájdalomtól, hiszen fájás alatt vizsgált, tágított. Még jó, hogy volt kéjgáz, jó nagyokat szippantottam belőle, attól fülig ért a szám. Már el is felejtettem, milyen éhes vagyok, csak kábítottam magam. Sikerült annyira jól viselkednem, hogy meg se nyikkantam, pedig néha úgy éreztem, kiszakad belőlem vmi, néha már a tudatomat is elvesztettem, de akkor sem kiabáltam. Meg is lettem dicsérve, hogy ritka az ilyen szülés.

Úgy 23 óra magasságában hoztak ezer féle papírt, hogy írjam alá. Nem akartam! De nem volt más út, mint hogy spinális érzéstelenítést kapjak. Aláírtam, hogy lebénulhatok akár. Akkor el kezdtem sírni, nagyon féltem. Éjfélkor betoltak a műtőbe. Sokan voltak, talán 8-an. Az orvos próbált nyugtatni, hogy mindjárt vége, túlleszek rajta és hogy jó az anesztes orvos, mert ő rögtön jól bök, nem mellé! Aztán nagyon megnyugodtam….cicahát, jódoztak, böktek. Kikötötték a kezeimet, a hasamat eltakarták, próbáltam leskelődni, de leszúrtak, hogy ne emelgessem a fejem. Nagyon rossz érzés volt ez a bénaság, hogy deréktól lefele semmit nem éreztem, de valahogy mégis éreztem, hogy matatnak a szerveim között. Egyszer csak felkiált az orvos, kiemelés 0:47 perc, gyönyörű kisfiú. Mondták forduljak balra, ott viszik el, láthatom majd. Az első kérdésem az volt, ugye van haja? Mindig hajasbabáról álmodtam! Mindenki csak nevetett, hogy milyen fontos kérdés, de akkora haja volt, hogy rálógott a fülére, még lilán, magzatmázosan is olyan volt, mint egy angyal. Hamar elvitték.

Utána rosszul lettem, hánytam, a vérnyomáseséstől. Az örzőben tértem magamhoz, sötét volt, infúzió a karomban, másik kezem kikötözve, de éreztem, hogy vmi nyomja a hasam, nagyon fáj. Csengettem a nővérnek, hogy azonnal szedje le, mert meghalok. Megsajnált, levette a nem tudom hány kilós súlyt a vágásról. Aztán behozta gy kicsit a Milánt, olyan gyönyörű volt , világított a fekete haja a fehér pólyában! Egyszerűen nem akartam elhinni, hogy az én gyerekem és végre világra jött, amit annyira vártam!
Vendég

Sziasztok!

Bocs hogy nem jelentkeztem de hulla vagyok, nem csak fizikailag de agyilag is!
A vizsgám sikerült 5-ös lett köszönöm szépen a drukkokat legalább ezen túl vagyok. És most jöhet a többi, szakdoga leadás, badandó házidogák, és lakáseladás mert megint belefogtunk ma lefoglalóztunk egy házat Fóton úgy hogy most kezdhetünk a gőzerővel a mi lakásunk árulásához és költözés meg államvizsga, inkább rá sem gondolok..................
És nem utolsó sorban mindezt egy csecsemő és egy 5 és fél éves féltékeny gyerek mellett. Hát ???? Inkább nem gondolok az egészre, fáradt vagyok :evil: a héten még szülni sincs időm se erőm :wink: úgy hogy hajrá csajok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Megy a drukk a soron következőnek!!!!

pepike

Kép

Kép
pepike

pepike: gratulálok! Nem semmi, mibe fogtok, nem irigyellek! Drukkolok neked, hogy egy héten belül még ne szülj :wink:
Vendég

Pepike, gratulálok a vizsgához! Kép És kitartást a továbbiakhoz! Hát nem semmi, ami rád-rátok vár!

Jim, nem lehetett egy álom ez a szülés, de látom, azért az idő elhomályosította a rossz dolgokat!

[quote="jimmorrison"]M írta:jimmorrisonég jó, hogy volt kéjgáz, jó nagyokat szippantottam belőle, attól fülig ért a szám. Már el is felejtettem, milyen éhes vagyok, csak kábítottam magam.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Vendég

Találtam néhány érdekes dolgot, amit Erik születésekor gyűjtöttem be.Sajnos a forrásokra nem emlékszem. Bemásolgatom őket, bocs, hogy ilyen hosszúak! :oops:

Nyolc tény a csecsemők alvásáról amit minden szülőnek tudnia kell

Ahhoz, hogy jobban megértsd a módját annak, hogyan is élvezheted te is és a babád is az elalvást és az alvást, alább összegyűjtöttünk néhány fontos alapelvet az alvásról amit minden új szülőnek ismernie kell.

1. Hogyan alszol te
Miután levetkőzik vagy átöltözik alváshoz, a legtöbb felnőtt különféle esti rituálékkal lazitja el magát az alvásra készülődve: olvasás, zenehallgatás, TV nézés, vagy szex. Ahogy kezdesz elaludni, a legtöbb agyi központ pihenni kezd, elősegitve azt, hogy te egy ún non-REM, illetve nem álom stádiumába juss az alvásnak. Ezt mély, illetve csendes alvásnak is hivják. A tested és elméd az alvás e stádiumában a legnyugodtabb. A tested mozdulatlan, a lélegzésed felszines és egyenletes, az izmaid lazák, és te “ki vagy ütve.” Körülbelül egy óra csendes alvás után, az agyad elkezd “felébredni” és dolgozni, ami kihoz ebből a mély alvásból, és átsegit egy aktiv alvási stádiumba, a REM alvásba. Ebben a stádiumban a szemeid ténylegesen mozognak a szemhélyaid alatt amint az agyad gyakorlatozik. Álmodsz és forgolódsz, még az ágyneműt is megigazitod anélkül hogy teljesen felébrednél. Ebből az alvási stádiumból lehetséges hogy felébredsz teljesen hogy kimenj WC-re, hogy aztán újra a mély álom stádiumába szenderülj. A mély és felületes alvás ezen váltakozó ciklusai több órán keresztül folytatódnak az éjszaka folyamán, tehát egy tipikus felnőtt általában hat órát tölt mély alvásban, és kettőt aktiv alvásban. Tehát nem alszol mélyen egész éjszaka, bár úgy érezheted, hogy igen.

2. Hogyan alszik a csecsemő
Ringatod, sétálsz, szoptatod a babádat, és a szempillái lecsukódnak amint elkezd elbóbiskolni a karjaidban. A szemei egészen becsukódnak, de a szemhélyai továbbra is pillangórezgésekkel mozognak, és a légzése még mindig nem egyenletes. Az öklei és az izmai meg vannak feszitve, és lehet hogy fel-felriad, megrándul, vagy röpke mosoly jelenik meg az arcán, amit alvási vigyornak is hivunk. Lehet hogy még szopó mozdulatokat is végez. De amint lehajolsz hogy elhelyezd “alvó” babádat a kiságyban hogy aztán csendesen ellopakodj, ő felébred és elkezd sirni. Ez azért van, mert még nem aludt el teljesen. Ő még mindig a felszines alvás stádiumában volt mikor leraktad. Próbáld meg még egyszer a bevált altatási rituálét, csak csináld tovább, kb 20 perccel tovább. Észreveszed, hogy a baba grimaszolása és izmainak rezgései megszűnnek, a légzése egyenletessé válik, az izmai teljesen ellazulnak. Ökölbe szoritott kezecskéi kinyilnak, és végtagjai súlytalanul lógnak. Ez az ernyedt állapot a mély alvást jelzi. A baba ilyenkor mélyebben alszik, ekkor tudod őt letenni és elosonni, felsóhajtván hogy végre pihen a baba.

AZ ESTI NEVELÉS #1 TANULSÁGA: A babáknak arra van szükségük, hogy alvásba segitsék őket, nemcsak arra, hogy letegyék őket. Van olyan baba akit le lehet rakni még félig alvó állapotban, amiből ugyan felébrednek, de aztán saját maguktól újra visszaalszanak, de a legtöbbnek szüksége van egy kis szülői segitségre, hogy álomba ringassák vagy szoptassák őket.

Ennek az oka, hogy mig egy felnőtt egyenest az alvás mély stádiumába kerül, az első pár hónapban a csecsemő egy kezdeti felszines alvási stádiumból jut a mély alvás stádiumába. Körülbelül 20 perc felszines alvás után lépnek át fokozatosan a mély alvás stádiumába, amiből már nem olyan könnyen riadnak fel. Mint biztosan saját magad is tapasztaltad, ha siettetni próbálod a babádat a kiságyba a felszines alvás stádiumában, általában felébred. Sok szülő mondja nekem, hogy muszáj a babáját teljesen elaltatni, mielőtt leteszi. A későbbi hónapokban már van olyan baba, aki gyorsabban is eljut a mély alvás stádiumáig, kihagyván a hosszadalmas felszines alvás stádiumát. Tanuld meg felismerni a babád alvási stádiumait. Várd meg, mig a babád a mély alvás stádiumába kerül mielőtt megpróbálod őt elmozditani egyik helyről a másikra, például az ágyadból vagy karodból a kiságyba.

3. A csecsemő alvás stádiumai rövidebbek mint a tieid
Álldogálj egy picit alvó babád felett, és nézd, hogy alszik. Körülbelül egy órával az elalvás után elkezd mocorogni, forgolódik, a szempillái megrezdülnek, grimaszol az arcával, a légzése egyenletlenné válik, és az izmai megfeszülnek. Visszatért a felszines alvás stádiumába. Ebben az átmeneti időszakban, mikor a mély alvásból átlépnek a felszines alvás stádiumába, a baba érzékenyebb és felébredhet különböző kellemetlen ingerre, mint például az éhség. Ha a baba nem ébred fel, akkor ebben a felszines stádiumban fog lebegni még körülbelül 10 percig, majd visszasüllyed a mély alvásba. A felnőtt alvásciklusok (a felszinestől a mélyik és vissza) általában 90 percig tartanak. A csecsemők alvásciklusai rövidebbek, 50-60 percesek, tehát körülbelül óránként kerülnek ebbe a kritikus alvási helyzetbe, amiből könnyen felriadnak. Amint a babád áttér ebbe a felszines alvási stádiumba, ha nyugtatólag rárakod a kezed a hátára, énekelsz neki egy altatódalt, vagy egyszerűen ott vagy mellette ha az ágyadban van, átsegitheted ezen az éberebb stádiumon anélkül hogy felébredne.

AZ ESTI NEVELÉS #2 TANULSÁGA: Van olyan baba, akinek segitségre van szüksége a visszaalváshoz. Néhány önnyugtató baba sikeresen átvészeli ezt az éberebb stádiumot anélkül hogy felébredne, és ha fel is ébred, vissza tudja altatni magát a mély alvás stádiumába. A többieknek szüksége van egy segitő kézre, hangra, vagy mellre, hogy visszatérjen a mély alvásba. Ezekből az egyedi különbségekből megtanulhatjuk, hogy az esti nevelés egyik célja, hogy egy olyan alvási környezetet alakitsunk ki a baba számára, ami elősegiti, hogy ebből az éberebb stádiumból visszatérjen a mély alvás stádiumába anélkül hogy felébredjen.

4. A babák nem alszanak olyan mélyen mint a felnőttek
Nemcsak hogy a babák hosszasabban alszanak el mint a felnőttek, és gyakrabban térnek vissza egy éber alvás stádiumába, ráadásul kétszer annyi az aktiv, illetve éber periódus az alvásukban, mint a felnőtteknek. Első pillantásra, ez igencsak igazságtalannak tűnik a szerencsétlen kialvatlan, az egész napos babázásba belefáradt szülővel szemben. De ha megértjük, hogy a babák fontos fejlődési okok miatt – nem – alszanak, talán könnyebb lesz megérteni a baba éjszakai szükségleteit, és kialakitani egy olyan éjszakai stratégiát, ami elősegiti, és nem figyelmen kivül hagyja, a baba természetes alvási ritmusát. Itt térünk el a modern alvási trénerektől, akik különféle kütyük és technikák segitségével próbálják rábirni a babát a mélyebb alvásra. Ezeknek megvan az ára, és lehet, a veszélye is.

5. Az éjjeli ébredésnek túlélési jelentősége van
Az első pár hónapban a baba szükségletei a legkimeritőbbek, és a kommunikációs képességük a leggyengébb. Tegyük fel, hogy a baba mélyen végigalussza az éjszakát. Alapvető szükségletei nem lennének kielégitve. A pici babáknak pici a gyomruk, és az anyatej gyorsan emésztődik. Ha a baba éhségérzete nem keltené könnyen fel, ez nem lenne jó a baba fejlődése szempontjából. Ha a baba orra bedugulna, és nem tudna lélegezni, vagy fázna és melegre lenne szüksége, de az alvása olyan mély lenne, hogy nem tudná közölni ezeket a szükségleteket, a túlélését kockáztatná.

Sok éves gyermekorvosi tapasztalatom azt mutatja, hogy a babák azért viselkednek úgy ahogy, mert okuk van rá. Az alvás esetében kutatások azt támasztják alá, hogy az aktiv, éber alvás megóvja a babákat. Mi lenne, ha a babád úgy aludna mint egy felnőtt, magyarán mélyen? Milyen jól hangzik! Neked, lehet, de nem a babának. Tegyük fel, hogy a babának szüksége van valamire de nem tud felébredni mély alvásából! Úgy tűnik, a babák úgy vannak “programozva” ami elősegiti hogy könnyen felébredjenek olyan helyzetekben, amik a jólétüket veszélyeztetik. Én úgy gondolom, és a kutatások is ezt támasztják alá, hogy a gyakori aktiv, REM stádiumok a baba fejlődési igényeit szolgálják az első hónapokban.

AZ ESTI NEVELÉS #3 TANULSÁGA: Arra késztetni a babát, hogy túl mélyen aludjon túl fiatalon nem biztos hogy az ő fejlődési igényeit szolgálja. Ne hagyd magad az alvástrénerek által befolyásolni, akik azt igérik, módszereik segitségével a baba hosszabban, mélyebben alszik. Túl korai lenne.

6. Az éjjeli ébredésnek fejlődési előnyei vannak
Alváskutatók úgy vélik, hogy a babák “okosabban” alszanak mint a felnőttek. A felszines alvás elősegiti az agy fejlődését, mert az agy nem pihen a REM alvás alatt. Sőt, ilyenkor az agyba áramló vér mennyisége szinte megduplázódik. Ez a megnövekedett véráramlás főleg abban az agyközpontban kimutatható, amely a légzést szabályozza. A REM alvás alatt a test megnöveli bizonyos idegfehérjék termelését, amelyek az agy fejlődésében játszanak szerepet. Még tanulás is folyik az aktiv alvás stádiumában. Az agy ezt az időt használja fel arra, hogy az ébren elraktározott információkat feldolgozza, elmentvén azt ami fontos, és kiselejtezvén azt, ami nem. Egyes alváskutatók úgy gondolják, hogy a REM alvás önserkentő hatással van a fejlődő agyra, és olyan képekkel látja el, ami elősegiti a mentális fejlődést. A felszines alvás stádiumában az agy főbb központjai továbbra is működnek, mig a mély alvás alatt ezek a központok kikapcsolnak, és a baba az alsóbb agyközpontok segitségével funkcionál. Lehet hogy az efajta aktiv alvás szükséges ahhoz a hihetetlen gyors fejlődéshez amin a baba agya az első két évben keresztülmegy. (A babák agya szinte a felnőttkori méret 70%-ra nő az első két év alatt.) Érdekesség, hogy a koraszülött babák még több időt töltenek aktiv alvással (körülbelül 90%), talán azért, hogy felgyorsitsák az agy fejlődését. Tehát az az időszak, amikor az ember a legtöbbet alszik, és az agy a legtöbbet fejlődik, ugyanaz a periódus, amikor a legtöbb aktiv alvás történik.

7. Ahogy fejlődnek a babák, úgy közelitenek a felnőtt alvás ritmusához
Jó, jó, mondod, értem ezt a fejlődési rendszert, de mikor fogja végigaludni a babám az éjszakát? Ez a kor, amikor a baba megtanulja elaltatni magát és alva is marad, nagyon különböző lehet. Van olyan baba, amelyik könnyen elalszik, de ugyanolyan könnyen fel is ébred. Mások nehezen alszanak el, de akkor sokáig alszanak. A legfárasztóbb babák elaludni sem akarnak, és könnyen felébrednek. Az első három hónapban a pici babák ritkán alszanak többet mint 4 órát egyszerre etetés nélkül. A pici babának pici a gyomra is. Ennek ellenére a babák átlag 14-18 órát alszanak naponta. A harmadiktól a hatodik hónapig a legtöbb baba kezd megnyugodni. Tovább vannak ébren napközben, és van hogy akár 5 órát is alszanak egyfolytában éjjel. A harmadik és a hatodik hónap között egy vagy két éjjeli ébredésre lehet számitani. A mély alvás stádiuma is megnövekszik. A kritikus éber alvó periódusok csökkennek, és a babák könnyebben jutnak a mély alvás stádiumába. Ezt hivjuk alvásfejlődésnek.

AZ ESTI NEVELÉS #4 TANULSÁGA: Egy fontos tény, hogy a baba alvási szokásai inkább a saját természetétől függnek, mint a te szülői hatékonyságodtól. És ne felejtsd, hogy más szülők általában eltúlozzák hogy mennyit alszik a babájuk, mintha ez valami kitüntetés lenne, márpedig nem az. Nem a te hibád ha a baba felébred éjjel.

8. A baba még mindig felébred
Hogy a babák mikor érik el ezt a fejlettségi stádiumot teljesen alkatfüggő. És mégis, azok a babák is akik elérték ezt a fejlettségi szintet, még mindig felébrednek. Az ok? Fájdalmas ingerek, megfázások, fogzás, egyre gyakoribbak. A nagyobb fejlődési mérföldkövek, mint például a felülés, kúszás és a járás arra késztetik a babákat, hogy új tudományukat alvás közben is gyakorolják. Aztán egy és két éves kor között, amikor a baba megtanulja átaludni ezeket a fent emlitett ébredési ingereket, már más oka lesz a felébredéseknek, mint például a félelem az egyedülléttől vagy a rossz álmok.

Annak ellenére, hogy megérted, miért hajlamosak a babák az éjjeli felébredésre, fontos hogy mind a babáknak, mind a szülőknek meglegyen a napi pihentető alvásadagjuk, különben se a baba, se a szülő, se a kapcsolat nem fog boldogulni.

Kép

Kép
mzx

Nem én írtam, csak valahonnan kimásoltam:

"Tejszaporítás
Gyönyörű téma, kifogyhatatlan tanácsokkal. Mindig, mindenkinek van egy-két jótanácsa a tejszaporításra.
Lássunk ezek közül néhányat:

Ennivalók:
Általános szabály, hogy érdemes jó sokat változatosan és rendszeresen táplálkozni, nem kampány-szerűen zabálni (ahogy én tettem). De azért a legjobbak:
Tészta - lehetőleg jó sok
Édesség - napi 1-2 túrórudi megteszi
Dinnye - minden fajtája, lévén jóformán cukros víz, tehát ideális
Csülök pékné módra - azaz fehérjében (zsírban), energiábangazdag ennivalók.
Rántott leves - állítólag nem is annyira jó, mint ahogy azt a néphit tartja, nejem a nagymamám mindazonáltal minden alkalommal elmondta, hogy amikor anyut szoptatta, jóformán csak ezen élt, és annyi teje volt, hogy még...

Innivalók:
Abban ugyebár mindenki egyetért, hogy jó sokat kell inni (de nem túl sokat). Napi 2,5-3 l bőven megteszi. De amik mégiscsak a legjobbak:
Sör - mivel "folyékony kenyér", igen hatásos.
Baracklé - hónapokig éltem rajta, pedig eleinte nem is szerettem.
Multivitamin - csak óvatosan, a citrusok allergizálhatnak, és meg is hajthatják az érzékeny babákat!
Birsalmalé - ha az ember eltekint az ízétől, egész hasznos lehet.
Macikávé - a kedvencem, a kopottas menza-feeling garantálva.
Csodateák - örök sláger! Kettő közismert, a Laktoherb és a Fitolac. A Laktoherb nekem semmit sem használt, viszont a gyerek iszonyú hasgörcsöt kapott tőle. A Fitolac részemről meggyőzőbb és szaporít is.

"Gyógyszerek":
Elsősorban természetesen a homeopátiás szerek, amik tényleg jók:
Urtica Urens D6 - napi 3x5 Óvatosan, megcsikarhatja a baba hasát.
Alfa Alfa D9 - szopi előtt 15-20 perccel 3-4 szem. Nekem a legjobban ez jött be.
Tejszaporító cseppek - Nandutól szerezhető be. Én nem tudtam rájönni, hogy haszál-e vagy sem, mások esküsznek rá.
Tejszaporító masszázsolaj - szintén Nandutól szerezhető be, én nagyon szerettem.

Életmód-beli vátoztatások:
Ez a legkevésbé kivitelezhető, de a legfontosabb:
Rengeteg pihenés-alvás - csak akkor megoldható, ha van aki segít ellátni a gyereket és a háztartást. Ha nincs, akkor is érdemes pár napra mindent elhanyagolni, és heverészni naphosszat.
Beszüntetni az aggódást és az idegeskedést - ez nagyon nehéz, de muszáj erőt venni magunkon, mert nagyon lélekromboló és a gyerek is zizi lesz tőle.
Eltávolítani a fontoskodó, idegesítő embereket - jobb ha mélyen a lelkünkbe nézünk, és megkeressük a számunkra irritáló személyt a környezetünkben (leggyakrabban anya vagy anyós), és kíméletesen eltávolítjuk (vagy eltávolíttatjuk a férjünkkel). Egy fontoskodó, mindent jobban tudó, mindenbe beleszóló ember teljesen letörheti a kezdetben amúgy sem túl sok önbizalmunkat, és a segítségük nincs arányban azzal a kárral, amit a lelkünkben és az önbecsülésünkben tesznek..."

Ez utóbbi nekem is betett, mikor anyós egyszer felhúzott valami miatt, akkor aznap este egész egyszerűen nem volt tejem, előtte pedig nem volt semmi problémám.

Kép

Kép
mzx

Sziasztok lányok!

Tegnap volt nálunk pókerparti, tök jó volt, egy ideig most úgysem lehet ilyen. Annyit nevettünk, hogy végül abba fájdult meg a hasam.

Jim: köszi, hogy elküldted te is a történetedet, neked mit mondanak, most természetes úton indultok neki?

"És még tartom magam a sorrendhez: Bosek, linocs, mni. Wink Wink Wink" - hát ebbe azért én lehet, hogy besurranok valahová, ha nem bánod. Mondjuk a Linocs és Mni közé:)

Tényleg Mni: megfordult már a babód?

Én valahogy úgy vagyok vele, a szoptatás, a szülés, a mit lehet és mit nem témákban, hogy minden tanács jól jön, nagyon szívesen meghallgatom őket, nagyon sok hasznos dolgot fedezek fel bennük, aztán végül biztos az ösztöneimre fogok majd hallgatni szerintem és adott esetben homlokegyenest az ellenkezőjét csinálni annak, amit leírnak itt-ott, mondanak, hallok stb.

Panny, Fanetta: nekem nagyon tetszik, amiket írtatok, nekem is hasonló gondolataim vannak a kisbabákkal kapcsolatban. Jók ezek az elvek, biztos sok mindenkinél működnek, nálam az élet biztos szépen felülírja majd ezeket.

Monácska, Judit18
Akkor holnap lehet, hogy összefutunk még mindhárman. Judit18, kíváncsi leszek az UH eredményeidre, utána számolj be róla mindenképpen.

Márti: ez a ti kertetek? ! Kérdezem mindezt a kétszobás harmadik emeleti lakásunkban ülve.
:shock:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szoptatós anyáknak ajánlott élelmiszerek

Pékáruk
szikkadt kenyér, abonett, más ropogós kekszkenyér toast kenyér, nem zsíros(háztartási) keksz piskóta
Lisztes termékek, burgonya
árpa, zabpehely, búzadara száraztészta, tápióka, főtt burgonya, burgonyapüré
Húsok, felvágottak
sovány marha, borjú sertés szűzpecsenye párolva, főzve grillezve, más zsírszegény eljárással elkészítve
Édességek
barnacukor, gyümölcscukor, szőlőcukor, méz, lekvár, édesítőszer, puding
Tej, tejtermékek
teljes tej, sovány tej aludt tej, túró, író, sovány sajt
Szárnyasok, vadhús
csirke,(bőre nélkül) galamb
Halak
pisztráng, keszeg, sügér, compó, nyelvhal, tőkehal, csuka, lepényhal, fogas, süllő rombuszhal, de csak párolva, főzve
Zsírok
vaj, margarin többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó olaj
Tojásfélék
Lágy tojás, buggyantott tojás, rántotta, tojáskocsonya (levesbetét)
Levesek
Lezsírozott húsleves zöldségleves, rizsből, v. más gabonából készült nyáklevesek
Fűszerek, ízesítők
óvatosan sózzunk borsozzunk, helyette inkább bazsalikommal curryvel turbolyával, köménnyel, majorannával, petrezselyemmel, szegfűszeggel, édesnemes paprikával ízesítsünk
Zöldségek, gyümölcsök
A nem ajánlottak kivételével minden friss vagy fagyasztott zöldség és gyümölcs fogyasztható
Italok
Fekete kávéból csak "gyomorbarát", enyhébb fajták enyhe teák, gyógyteák, zöldség, gyümölcslevek, tejes turmixok, ásványvíz csendes vagy enyhe szénsavtartalommal

Szoptatós anyáknak NEM ajánlott élelmiszerek

Pékáruk
friss kenyér, teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyér levele, v. hajtogatott tésztából sütött pékáru, fánk
Lisztes termékek, burgonya
nincs különösebb korlátozás, de az erősen pirított burgonya, az olajban sült burgonyafánk v. krokett, a hasábburgonya, a tócsni, a majonézes krumpli saláta nem ajánlott
Húsok, felvágottak
sertéshús, bárányhús, zsíros ill. sült marhahúsfüstölt és pácolt húsok, füstölt sonka, szárazkolbász, sültkolbász
Édességek
csokoládé, bonbon, marcipán, nugát, fagylalt, jégkrém
Tej, tejtermékek
tejszín, kávétejszín, zsíros sajtok (Pannónia, márványsajtok, Camembert)
Szárnyasok, vadhús
kacsa, liba, gyöngytyúk, vaddisznó
Halak
sült ill. füstölt halak (angolna, makréla füstölt hering, lazac, ponty, szardínia)
Zsírok
sertészsír, szalonna kókuszzsír, olvasztott vaj majonéz, bármilyen újra melegített zsiradék, kakaóvaj, mogyoróvaj
Tojásfélék
Kemény tojás, tükörtojás, szalonnás rántotta, majonézes tojássaláta
Levesek
minden nagyon forró és zsíros leves, pl.. Gulyás, ökörfarok leves, korhelyleves
Fűszerek, ízesítők
fokhagyma, vöröshagyma, torma, ecet, mustár, fahéj, vanília
Zöldségek, gyümölcsök
éretlen vagy aszalt gyümölcs, szilva, ribizli, egres, szőlő, minden csonthéjas (mogyoró, dió, stb…), minden káposztaféle, hüvelyesek, paprika, retek, savanyú káposzta
Italok
Tilos mindenféle alkohol!! Nem ajánlott az erős feketekávé, a jéghideg italok, a nagyon szénsavas italok, erős fekete tea

Kép

Kép
mzx

Hűha, Mzx, nem semmi, amit ma összehozol itt nekünk! Minden elismerésem! Lehet tanulni belőle, bár én a táplálkozási dolgokat (legalábbis mindent, amit te is meg Niki is itt írtok), nem tudom betartani. A nem javasolt dolgok legalább felét ettem és tutira enni is fogom. :oops:

És örülni fogok, ha két gyerek mellett nekem is lesz ennyi időm!!! :lol: :lol: :lol:
Remélem nem csak álom! :oops: :roll: :roll:

Kép
Vendég

Sziasztok!

Délelőtt voltam védőnőnél, jó hír, hogy csak fél kilót híztam két hét alatt. :D Holnap jön ki délelőtt környezetfelmérésre. Idáig úgy voltam, hogy nem tudom, mit kérdeznék tőle, aztán azért eszembe jutottak kérdések a babaápolással, szoptatással, szüléssel kapcsolatban.

Végigolvastam a termést:

Dany,
nagyon szép Joseph baba, nyugodtan, akár naponta jöhet róla egy-egy kép! :)

Tündérmanó,
én is leizzadok éjjel, leginkább a derekam és a combom között, nem értem, miért pont ott. Ilyenkor mindig azt hiszem, elfolyott a magzatvizem. :shock:

Jim,
jobbulást!!! Örülök, hogy Milus már jól van!
Elolvastam a szüléstörténeted, szegény, mennyit szendvedtél. Az tetszett, hogy egyből arra kérdeztél rá, mennyi haja van Milusnak! :)

Mzx,
örülök, hogy Erik kezd egyre jobban lenni Laurával! Köszi a jótanácsokat, meg hogy ennyit jössz és írsz nekünk! :)

Márti,
kezdtelek már hiányolni!!!
Igen, jelenleg hetente kell járnom nst-re.
Nekem is tetszik a Bence név. :)
Jó lett a kutyás kép! Csini vagy és ari a kutyus! :)

Pumperka,
nagyon szép kerek pocid van! :)
Ügyi vagy, jó kis jelmezeket készítettél, jól állnak a csemetéknek! :)

Aranykavics,
nem semmi, micsoda professzoros szöveget írtál! :D :D :D
Jobbulást Neked és apának is!

Rima,
nekem a Leon Lorik vagy Zara Elia nevek tetszenek!

Judit18, Eszterxx, Niki,
köszi szépen a hasznos infókat!

Niki,
jó ötlet volt Boseknek üzenni, köszi! Nagyon drukkolok neki, hogy minél előbb legyen fejlemény!

Csujzi,
hú, szerintem ha még egyszer ilyen fájásaid lesznek, menj be a kórházba. Inkább lásson doki!
Holnap érkezik a babakocsi. :)

Lusie,
hogy vagy???

Pepi,
gratula a vizsgához, nagyon ügyi vagy! Kitartás az elintézendő dolgokhoz, drukkolok, hogy a héten még ne induljon meg a szülés!

Melinda

Kép
melinda80

Linocs,
korán?? már reggel 4kor fent voltam, aztán pillogtam ki magamból 2 órán keresztül, utána keltem csak fel. Totálisan fel vagyok készülve az éjszakai műszakokra :D

Judit,
hátha jövő szerdára már rendbe jössz!! jobbulást nektek!!

Boszi,
a málnalevelet többen isszuk itt. vélemény? hát ízre mindenkinek más, nekem bejön, haszna? ártani biztos nem árt alapon...

Pumperka,
nagyon jók a jelmezek!!!

Kavics,
bocsi eddig elfelejtettem megköszönni a telszámot, amit küldtél priviben! Nagyon köszi így utólag is!!!

KépKép
kmanna

Málnalevél teát tegnap kezdtem el inni. Nekem ízlik, jó szomjoltó.

Melinda

Kép
melinda80

Éjszaka én csak akkor cserélek pelust, ha nagyon átázott... napközben is olyan 4-5 óránként...vagy ha a háta közepéig kakis :oops:
Mérlegünk nincsen...

Fiús mamik!
Vigyázni kell majd, mert ezek a törpe fütyisek olyan hegyesen tudnak pisilni... és akkor, mikor az ember leveszi róluk a pelenkát :lol: :lol: :lol: :lol:
Joseph már pisilte magát szemközt, pisilt le engem... :oops:
Vendég

mommy, volt hogy a fiam meg sugárban lefosott! :wink:

szilvánusz: el is felejtettelek, mert akkor még nem voltál, amikor kialakítottam a sorrendet :wink: mni előtt tuti befutó vagy. Most nekem azt mondták 99% császár, de legalább tudom, mi vár rám. A dokim szabin lesz márc 6-16-ig, így ha előbb jönne Martin, azt sem tudom, mi lesz. Majd a hétfői ctg-én biztos okosabb leszek. Vagy nem 8) A málnalevelet tegnap mondta a védőnő, hogy igyam nyugodtan, mert úgysem fogom márc 29-ig kihúzni. De még nem csináltam meg, holnap nekiállok.

Mi lehet lusie-val?

mzx: köszi a hasznos cikkeket! És kérünk fotókat!!!!! :wink:
Vendég

Az én szülés történetem fájdalmai szenvedései nem is voltak olyan vészesek, mint ami az utána levő napokban következett. De azt nem részletezem, mert nem akarom újra átélni :cry: Milánnal minden rendben volt, csak velem nem.
Vendég

Itt vagyok!!!!
Sajnos.... Nincs még kint a baba. Dokinál voltam délelőtt, azt mondta, szép fájások valóban, de ez még akár két hétig is működhet így, de lehet, hogy holnap szülök. (Inkább az utóbbi!!!) Nem lehet belőle semmire következtetni. Teljesen zárt a méhszáj, és nagyon fent van.
Mérjem az időt a fájások között és ha rövidülnek, erősödnek, akkor kórház. Mindenesetre hétfőn új CTG + vizsgálat, ha addig nem lenne esemény.
Nagyon szeretném már, mert sok fájás tényleg kemény. Két hétig nem szeretném ezt!!!! Na de kitartás, mindent kibírunk, nem igaz??!!
Mzx: Erik mennyi időre született? Ő is hamarabb? Hogy fogadta a tesót, illetve a távollétedet? (Átfutottam csak az előzményeket, így lehet, hogy már leírtad, akkor bocsi...., képtelenség naprakésznek lenni Belőletek :lol: )
Pumperka:
Nagyon jók a jelmezek!!!

A "szoptatásos" kaják nagyon viccesek. Szerintem próbálkozással érsz el a legtöbbet. Minden baba más. Az én kislányom nem bírta a sok nyers zöldséget, de pl. Anyukám bablevesének nem tudtam ellenállni, na meg a k-s ételeknek (kel, karfiol...) sem és semmilyen hatással nem volt rá.

Hol van Mpatr??? Még mindig gépgondok???....
Szeretnék egy telefonszámot kérni valakítől, akit értesíteni tudok esemény esetén és sokszor van itt.
Köszi

Livi
Kép
Kép
lusie

Sziasztok Mamócák!

Most jutottam el addig, hogy végigolvassak és írjak is egy kicsit.

Judit18, Eszterxx és Mzx! Nagyon köszönjük a kimerítő összefoglalót. Igazán hasznosak. Én a magam részéről mindet, hogy minél többet tudjam böngészgetni. :wink: :oops:

Mni! Neked külön köszönöm a táblit, és Eszterxx!, a jegyzetelést.

Mzx! Annyira jó, hogy ilyen sokat írsz!!! :D

Jim! Tényleg dicsért a Csilla? Annyira jólesik. :oops: :oops: :oops:
Nem semmi a kis Martin adatai! Gyógyulj meg hamar!

Juditkecskemét! Nagyon sajnálom ezt a sok problémát. :( Kitartást és sok-sok erőt kívánok nektek!

Márti! Ez az anyóspara elmúlhatna már!

Pepike! Ügyi vagy! Gratulálok! :D

Minden szüléstörténetet külön köszönök. Vannak gyönyörű és szomorú részek, de mindnek csodás a vége. A gyermekeitek! :D

Bocsánat, ha valakire nem reagáltam, de az előző hozzászólásom elszállt, és nem minden jutott eszembe. :evil: :oops:

Patival ma is beszéltem. Minden rendben velük, csak nincs nete. Szombatra helyreáll a rend náluk, és újra le sem lehet lőni. :lol: :lol: :lol:

Nekem nyugodtan jöhetnek telefonok és sms-ek, mert non-stop elérhető vagyok mobilon. Gyakorlatilag bármikor tudom informálni a többieket. Éjszaka úgysem alszom valami jól, tehát lehet "zavarni", különösen baba-ügyben. A számom: 30/5-371-372.

Szép estét Mindenkinek!

Évi

KépKép
kvaszeva

szóval, mindet kinyomtattam :lol:

Évi

KépKép
kvaszeva

Pumperka!

Annyira ügyi vagy és nagyon szépek a gyermekeid!

Évi

KépKép
kvaszeva

Jim, na jó akkor publikusan - súly 63+24
egyébként más is mondta már, hogy az eltorzult arc már lehet a szülés jele, egyelőre más nincs is...

hát tényleg nem tűnik egy leányálomnak a szülésed, mi volt veled utána? ha mégis úgy gondolod, kíváncsi vagyok, legalább röviden

Pepike, gratulálok, döbbenetes mire vagy képes még ilyenkor. én jó ha nevem nem felejtem el....

Szilvánusz, Niki, nektek magyarul van meg a 24, mert nekem jó lenne feliratosan, de Attila nem szereti olvasni.
pont most jutott eszembe, hogy ha lesz több rész, már nem tudja szegény Selmeczi Roland szinkronizálni Jack-et ...szomorú

a gyerekorvos nagyon szimpi volt, odaadta előre az összes receptet amit majd Eszter születése után tudunk kiváltani.
TB száma nem kell majd még hozzá, csak a sajátom elejére egy 8-ast kell írni állítólag
meg mondta, hogy hívjam őt meg a védőnőt a kórházból és aznap valamelyikük rögtön kijön, hogy hazajöttem.

Szilvánusz, na arra én is kíváncsi leszek, hogy lesz-e egyáltalán UH holnap vagy csak ctg, a múltkor Vida mintha azt mondta volna, hogy még holnap sem "kell", de lehet, hogy erőszakos leszek, csak amikor ott vannak 10 előre bejelentkezve akkor nem hiszem, hogy benyomakodhatok...

KépKép
judit18

Sziasztok!

Megint szopi van, úgyhogy megint itt vagyok :)!

A szoptatás alatt ehető ételekhez még egy megjegyzés:
Erik annyira sírós baba volt, hogy nagyon próbáltam valami okot keresni rá, hogy mitől lehet, mitől javulna a helyzet. Próbáltam koncentrálni arra, hogy mit egyek, de semmit nem javult a sírása, bármit csináltam, úgyhogy egy hónap után már majdnem mindent ettem, kivéve az olyan dolgokat, aminél egyértelmű, hogy semmi szüksége rá a babának (pl. koffeines, túl zsíros és fűszeres, stb.). Az ekcémája miatt tejet nem ittam hónapokig, és a műkajákat is kerültem. Szóval én sem vettem szigorúan, amit bemásoltam.

Egyébként az egész hosszú iromány bemásolása 2 percig tartott, mert ezek le voltak mentve egy fájlban, szóval ne gondoljátok, hogy most, órák alatt böngészgettem ezeket le a netről :). Ma Eriket elvitte anyósom magához, így tudtam aludni is napközben, úgyhogy ma nagyon laza nap volt. :)

Lusie, 37+1-re született Laura, Erik 38+2-re. Mostanra már nagyon kedvesen nézegeti, ahogy Laura alszik, ébren még nem sokat látta :). Néha szopi közben akar tőlem valamit, akkor közli, hogy a babát tegyem le, és hagyjuk ott, és egyelőre nem érti, hogy ez nem megy :).

24: mi is megnéztük mind a 6 évadot, mondván, hogy most pár hónapig úgysem lesz rá lehetőség :).

Jim, nagyon rossz élmény lehetett a szülésed! Mi lehetett akkor utána, ha ez még a könnyű része volt? :roll: Szerintem ne is gondolj rá!

Kép

Kép
mzx

Két napja készült rólam egy aktuális pocikép:

Kép

Fényképezéskor kicsit fáradt voltam, ez látszik is az ábrázatomon. :)

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok :!:
Pepike: hatalmas grat a vizsgához és kitartás a továbbiakban :!:
Nagy örömmel olvastam Jim történetét is :)
Egyre többet van a fejemben hogy milyen lesz majd a szülés, hogy jól fogom -e kezelni dolgokat és mennyire tudok majd tűrni :oops:
Aztán még ott vannak a szép feladatok a szoptatás, stb...........
Nagy munka lesz.
De nagyon jók a tanácsok,amiket írtok, mzx köszönet a sok infoért :P
kmanna: köszönöm a választ, én szombaton leszek 37.hetes akkor szeretném elkezdeni inni 8)
Erzsike: jó hír hogy megszűnt a tilalom :)
Vigyázzon mindenki magára :!:
A hétvégére frontot mondtak :wink:

Anita
Kép
boszi30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?