Új privát üzeneted érkezett!

Linocs!
Tegnap nem voltál csak reggel, már azt hittem Te vagy a következő babás!

Kép
Kép
tündérmanó27

Judit,
én még csak most indulok, te meg gondolom már haza is értél az nst-ről!! Akkor jól elkerüljük egymást! Remélem minden okés volt! A reggeli időpontnak is van ám előnye, délelőttre már mindig csúszás van, ergo így is úgy is várni kell..kíváncsi vagyok, mi lesz ma..

szép napot mamik!!

KépKép
kmanna

Tündérmanó, neked is nagyon megható a születéstörténeted! És irigyellek, hogy éjszakára oda lehetett adni a gyereket, igy, hogy már több hónapja nem sikerül végigaludnom éjszakát, egyre inkább vágyom rá, hogy valaki pár órára vigyázna a gyerekre, ha megszületik...

Amúgy nekem is a legelső gondolatom az volt reggel, hogy vajon a melegfront hozott-e hatást, irt-e valaki éjjel üzenetet, hogy szülni megy... de sajna nem.

én is ma megyek nst-re, meg remélem, utána benn lesz a dokim (múlt héten azt mondta), mert brutálisan vzesedem, egy hét alatt 4 kilo jött fel!Ezt azért mindenképp meg akarom mondani neki, bár befeküdni nem szeretnék, csak szülni :lol:

Szerintetek ez toxémia vagy szimplán csak vele jár? És lehet vizhajtó valami gyógynövényt inni ilyenkor?

Kép

KépKép
eszterxx

Szerintem így a végén már "normális" a nagyobb vizesedés. Én is úgy voltam Ádival. Dehát inkább mondd a dokidnak, nehogy baj legyen. Az az 1 hetes 4 kilo lehet, hogy sok! Ebből azért a baba is sokat nyom már!

Ádám születése után én először 9 hónapos korában aludtam végig egy éjszakát, ami furcsa is volt. Ugyanis akkor befejezte a szopizást magától és nem kellett hozzá felkelni többet. Utána átaludta az éjszakákat. És ez a mai napig így van hál' Istennek!!!!
Dehát addig!!!!!!! Én egyébként is alvós vagyok, nem bírom az éjszakázást.

Kép
Kép
tündérmanó27

Sziasztok!

Zsu, Tündérmanó,
egészen meghatódtam, amint olvastam a történeteiteket. :oops:

Niki,
azt elhiszem, milyen bosszantó lehetett, hogy takarítás után piszkolt az asztalos. :(

Mostanában éjszakánként többször fent vagyok és nehezen tudok visszaaludni. Sőt, azt is mondhatnám, hogy felszínesen alszom. Ez a szülésig már így is marad? Ennyire készülne a szervezetem a babás, éjjeli baglyos időszakra? :roll:

Melinda

Kép
melinda80

Közben utánaolvastam, kell hozzá magas vérnyomás és fehérjevizelés is, úgyhogy talán mégsem lesz toxémia. A vérnyomásom legalábbis tutira nem magas, azt tegnap mértem anyuéknál.

Azért 4 kilot nem nőhetett a gyerek egy hét alatt, mert akkor már 8 kilo közelében tartanánk :lol:

Valaki valami természetes vizhajtót szedett/lehet szedni/mert szedni a terhesség alatt?

Kép

KépKép
eszterxx

Zsu,
tegnap beszéltem sógornőmmel, megkérdeztem, hogy ő mit használ a herpeszére. Simán csak fogkrémet ken rá, ami leszárítja. Korábban Cetebe-t szedett, azt mondja, az is segített a fogkrém mellett. Ja, meg másoktól a citromolajat hallotta, hogy még azzal lehet kenegetni, az is szárít.

Nemsokára indulok a legjobb barátnőmhöz és az 5 hónapos kislányához. Jó lesz dumcsizni, babázni! :D

Melinda

Kép
melinda80

Boldog névnapot Zsunak, Kölyöknek!

Egy babácska se érkezett :roll: :wink:

Mi alakulunk.
Joseph eszik, alszik, olyan 3 órás periódusaink vannak.
Nagyon szereti ha kézben van, vagy apa hasán alhat.

Kép
Vendég

Jó reggelt!

Én is gondolkodtam, hogy lesz-e reggelre baba? Vagy csak még a hírt nem kaptuk meg? :D

Eszter!
Multkor Judit 18 és Bosek Értekezett valami homeós vízhajtóról amit vagy mind a ketten vagy egyikőjük dícsért. Ha feltünően sokat nem ettél, akkor tényleg soknak tűnik a 4 kiló. Anyuéknál a hétvégén nagy ünneplések voltak, így 2 kiló rám jött, de megállapítottam, hogy ma reggelre egy vissza is ment. Így én most megnyugodtam.
Toxémiásnak akkor nyilvánítanak, ha a három tünetből kettő fennáll: Vnagymértékű vizesedés, 140/90 feletti vérnyomás (a 145-öt még lehet, hogy elfogadják), és fehérje megjelenése a vizeletben. Nállam a vérnyomás kezd bejátszani, már határon vagyok (140/80), de mivel a másik kettő ok, így nincs gonjd. De összességében én se szeretném kihúzni a maradék 3 hetet, nehogy valamelyik tünet még bejátszon... :?
Sógornőm tavaly januárban (nem nyáron), íszonyú mennyiségű vizet magára szedett az utolsó hónapban, és mégse volt semmi gond. Kiírás elött 4 nappal megszült, és pár nap alatt kiürült belőle a víz.
Azért említsd meg az orvosodnak, de bizti nem lesz gond...

Pont tegnap fejtettem ki, hogy ez az utolsó három hete szinte csak felesleges csökevénye, evolúciós hiányossága a terhességnek. Baba érett, és egy csomó probléma kijöhet, plusz a kismama már iszonyúan szenved néha. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Én nem szedtem ilyeneket, így nem tudom sajnos. De megpróbálok utánanézni neked, meg a jön a védőnő 11-re megkérdezem. Hátha tud segíteni!!! :)

A 4 kg-t nem az egész babára gondoltam! A 8 kg már lassan Guiness rekord lenne!!! :))))))))
A múltkori 2,5 kg-m nekem is sok volt, de érzem én is, hogy dagad a lábam rendesen. Délután ha indulok a gyerekért a cipőt alig tudom felhúzni.

Kép
Kép
tündérmanó27

Na már megint televagyok hibával. :evil:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Dany!

Nagyon szép ez a baba!!!!!!!!!!!!!!! Nekem is kell már ilyen gyönyörűség!!!!!!

Pumperka
Teljesen egyetértek veled a terhesség utolsó idejével kapcsolatban!!!!

Egyébként Ádámnál a vajúdásnál rólam is lement minden víz.

Ti éjszaka nem szoktatok verejtékezni? Én csurom víz szoktam lenni!

Kép
Kép
tündérmanó27

Köszi mindenkinek, megpróbálok Juditékhoz is visszakeresni, látszik, hogy akkor még nem volt ilyen problémám. Tök igazad van az utolsó hetekkel kapcsolatban, ebben én már őszintén szólva túl sok jót nem tudok találni.

Mivel már minden össze van pakolva, igy kicsit sok időm marad magamra, meg az aggódásaimra, de azért a 4 kilotol a hajam égnek állt. Nem, nem ettem semmivel sem többet, két óriás Andris tappancs foglalja el a gyomromat, igy aztán nekünk már hetek óta úgy telnek a napjaink, hogy reggel jól bereggelizek, mig a gyerek még alszik és nem rugdossa a gyomromat, aztán délre már felébred, akkor már csak 2 joghurt vagy kaukázusi kefir, aztán ezután már csak a narancs és folyadék. Nincs rosszabb, mint amikor kaja után elkezd rugdosni, úgyhogy szépen megegyeztem vele ebben a megosztásban és akkor ő is elfér meg nekem sem 24 órában van gyomorsavam (csak 16ban...)

Ja, és a februáriak közül három embernek is megindult a szülés, úgyhogy ez a front azért csak segitett valamit!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Pepike!

Hajrá! Ügyes legyél!!!!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Miért, hol vannak a februáriak?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Rend a lelke mindennek, mi márciusiak vagyunk. :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Lányok, alig élek, beteg lettem én is :cry: :cry: :cry:
Próbálok sokat feküdni, így nem azért nem jövök, mert eksön van.

mártival mi lehet? régen írt!

puszika, azért néha olvasó üzemmódban leszek. A szülés storyktól ismét pityeregtem!

mommy: gyönyörű a kicsi Joseph.
Vendég

Vidám reggelt mindenkinek.. :)
hivtam ma egy háziorvost, vázoltam neki a helyzetem. Mivel tegnap a nőgyogyim azt mondta, menjek el egy rendes orvoshoz, mutassam meg magam neki. Erre a háziorvos a telefonba azt mondja, hogy ő sem adhatna nekem, mint terhesnek, mást, mint dafalgant vagy panadolt. így maradjak szépen otthon és gyógyuljak. Köszönöm.... én is ezt szeretném, csak mondja már meg valaki, hogy ez meddig fog tartani. És a köhögésre nem akarnak semmit adni???? najó... nem lázadok, türelemmel gyógyulok tovább.... ma amúgy megint jobban vagyok, de ez délelőttönként igy szokott lenni. Csak tegnap délelőtt visszaaludtam. Ma nem fogok, mert 4 napi mosogatnivaló vár a konyhába és kezd zavarni.... Ez az egyetlen, amit nem várok el a férjuramtól, szegény olyan lassan és olyan nehézkesen mosogat... mintha genetikailag kódolva lenne ellene :lol:

Melinda, ez a kétszeri mérés jól hangzik, átlagolom :) még igy is gyorsabb,mint 10percig a rendeset... :)

Pepike! DRUKK DRUKK +++++++ !!!!!

Judit18, itt is mondták, hogy elvihetjük a méhlepényt, ha akarjuk... :shock: olyan furi... kérdeztük, hogy mégis mért, mire ezt mondták, hogyha el akarjuk ásni... :?: dehát miért akarnánk... na mindegy :) Nekem ez nagyon furi. Viszont a masszázsért még mindig irigykedem... :)

Mni, ez a takaritás piszok dolog télleg szomorúan hangzik. Engem is idegesítene rendesen.... :(

Tündérmanó, köszi a Te történeted is, olyan jó volt olvasni. Tényleg hasznos, hogy ha akarod elviszik a gyerköcöt estére, hogy tudj aludni. Mondjuk az a leghasznosabb, ha a szobában mindenkiét elviszik :) Nade, amit még mondani akartam, tök jó, hogy így számíthatsz Édesanyádra! Remélem a mostani szülésed is szép élmény lesz! :)

Linocs én csak azt nem értem a tickeredben, de ezt irtam már, hogy plussz két napra van állítva, azaz ha a hétforduló keddenként van, akkor Te miért csütörtökön fogsz a vonalzó szerint szülni. Eleve megmondtad neki, hogy 2 nap túlhordásra számítasz? :lol:
Najó, nem húzlak tovább :) Legalább egyedi a vonalzód számítása :)

Tündérmanó, tegnap nekem is volt egy olyan fél óra, amikor frászt hozta rám Maszat. Annyira baloldalt volt és úgy kidugta a hátát popsiját, hogy a bal oldala a hasamnak tök kemény volt. De nagyon dúrván. Fájt is rendesen. Az nyugtatott meg, hogy a jobb oldala a hasamnak ezáltal tök üres volt és ott éreztem, hogy a méhem nem keményedik. De kellett egy fél óra,míg kimászott onnan a kissrác...

Juditkecskemét, hogy vagytok? Mi volt reggel nstn? Levi?

Eszterx, ez a vizesedés nagyon nem hangzik jól, de remélem nem lesz baj. majd ird meg mit mondott rá az orvos!

Én még nem érzem, hogy az utolsó hetek milyen nehezek... persze mert még nem is vagyok az utolsó hetekben :lol: de még annyi minden nincs a helyén, sőt semmi sincs a helyén, szval gyógyuljak már meg végre, hogy végre rendezgethessem a lakásunkat!!!! de türelmetlen vagyok....

Dany, naggyon édes a kis Joseph!!! Köszi a képeket és jelentkezz minél többször olyan jó olvasni Rólatok :)

JIM!!!! JOBBULÁST!!! én itt panaszkodom összevissza a betegségre, de belátom, hogy Juditkecskemétnek és Nektek sokkal nehezebb, mert még egy beteg gyerköc is van veletek... úgyhogy eldugulok.

Inkább mondom, hogy olyan szépen süt itt a nap, remélem otthon is :) És szép világos tőle a szoba. A függönyünk, a hálóban már ugyanis van :) szép virágos :) és ez jobb kedvre derít.
vidám napot :)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

A fiúk elmentek állatkertbe, én meg ithon maradtam a Picúrral. Nappal továbbra is eszik, majd alszik min. 2,5-3 órát, éjjel ma már jobb volt mert egyszer aludt egyben 3 órát!!! Így összesen aludtam 6 órát, úgy, hogy 1-1-3-1 órás részletekben. Ez már egész jó :).
Még egy aprócska problémám van: Laura szopi alatt rögtön produkál egy adag termést a pelusba. Ha szopi után pelekázom át, akkor viszont felébresztem teljesen. Ha szopi előtt, akkor meg a következő szopiig rajta van a cucc :roll: . Most szopi közben egyszer félrenyelt, gyorsan átpelusoztam, erre rá három perccel már megint pakolt bele egy adagot :roll: :D .

A büfi sem megy túl jól, bármeddig tartogatom függőlegesben, tuti, hogy akkor büfizik, amikor megunom, és leteszem.

Kiszazsu, Erik a nagymamájánál volt 3 napig, direkt nem akartuk behozni a kórházba, mert nem akartam, hogy sokkolja az a környezet, esetle ne akarjon majd hazamenni nélkülem, stb.. Így csak bejöttek értünk apával együtt, és csak előtte mesélték el neki, hogy mi történt. Kb. 3 hete kaptam egy szuper mesekönyvet, az a címe, hogy Anna és Peti: Kistestvér születik. Nagyon édesen mutatja be a baba születését, és az életet a testvérke megérkezése után. Ebből treníroztuk :). Amikor bejöttek, akkor rá sem akart nézni a bébire, de nem erőltettük. Megkapta tőle az ajándékot, egy szuper duplo tartálykocsit, azzal boldogan elvan azóta is. Aznap kerülte a babát, másnap már figyelgetett, akkor magyarázni kezdtünk neki a baba szokásairól, meg mutogattuk, hogy milyen picik a tagjai. Tegnapelőtt már oda-oda ment megnézni, hogy mit csinál, egyszer meg is simizte, tegnap pedig már többször adott neki puszit, és a nagyszülőket úgy fogadta, hogy képzeljétek, megszületett Laura, majd bevonszolta őket a szobába megmutatni, hogy milyen ajándékot kapott tőle. Szóval eddi a vártnál sokkal joban alakul a dolog. Mondjuk Laura sem zavar túl sok vizet, az etetések kicsit idegesítik Eriket, mert nekm pattanok oda hozzá, amikor akar valamit, de egyébként ugyanannyit foglalkozunk vele, mint előtte, hisz a kiscsaj a maradék időben szunyál :).

Kép

Kép
mzx

Na sziasztok Kismamik!

Fúúúúúúú! Azt hittem már, hogy sosem érek a végére az olvasásnak!
Bocsi előre is, ha nem mindenre tudok reagálni!
Na képzeljétek anyós vasárnap 2-kor már meg is érkezett!
minden telefonálás nélkül!
Ja bocsi, előtte fél órával kaptuk az infót, hogy jön!
Úgyhogy ismét visszatértek a rossz kellemetlen napjaim!
De mondtam neki, hogy én szeretném, ha anyukám is itt lenne!
Úgyhogy ebből remélem leszűrte a dolgokat!
A gyerekek sem nagyon örülnek! :cry:
Mindjárt jön a védőnő! Csak azt nem tudom, hogy minek, semmi értelmeset nem tud mondani!
Én tartom állandóan szóval!
Semmit nem tud! :evil:
Na jó nem bosszankodom!

Zsu!
Utólag is Boldog Névnapot Kívánok Neked!!!!!!!
Jó az a se.....ges kép! Már teljesen meg is nyugottam!
Ctg-én mi volt??
Pepike!
Megy neked a Drukkkkkkkk!
Kolyok!
Remélem már jobban vagy! :)
Hát én nem tudom, de nekem azt mondták, hogy a Tgyás-hoz kell a kiskönyv!
Bosekről tudtok valamit???????
Jim!
Az nagyon nem jó, hogy beteg vagy!!!!!!!!
Gyorsan gyógyulj meg!!!!!!!!
Magne B6 3*2???????? Nem sok az??
Már lassan le kell állni róla!
Szilvánusz!
Nekem is nagyon sokat csuklik kicsi baba!! :lol:
Olyankor mindig iszok egy kicsit hátha elmúlik neki, de sajna nem!!!!!!!!! :lol:
Meli!
Örülök, hogy jó lett az NST-tek!
Hetente kell menned?
Enikő!
Szalonnasütés..............?? ne is említsd!
Imádom!!!!!!!!!!
Tündérmanó!
Ta mikor is mész Nst-re?????? Nem most pénteken???
Ja én is szoktam nagyon verejtékezni!
Állítólag a végén egyre sűrűbb jelenség! :cry:
Eszter!
Ez a vízesedés már a végén velejár!
Marcinál nekem is nagyon felgyűlt a végére!
Úgy néztem ki , mint egy puffatag!
Voltál már Nst-én?????????
Doki mit mondott??? Írj, ha hazaérsz!
Dany!
Úgy irigyellek! Édes nagyon ez a kicsi legényke!!!!!!

Lányok!!!!Szerintetek hogy hangzik: Bernád Bence :lol: :lol: :lol:
Tudom nagyon sok Bence van! De nekünk nagyon tetszik!
Meg szerintem a Bernádhoz nagyon passzol!
Vagy még az Örs lenne, de az annyira nem illik hozzá!!

:?: :?: :?: :?: :?:
Vendég

[quote="eszterxx"]
írta:
eszterxx
Mzx, ha majd időd lesz, lenne még pár kérdésem, de fél kézzel el ne kezdj rá éjjel válaszolni:

- milyen volt beüntés nélkül szülni, nem lett belőle baj?
- az az egy nap, amig az öt ágyasban voltál, az hogy telt a valóságban? Hogy megy ki az ember pl. WC-re vagy zuhanyozni, van, aki vigyáz olyankor a gyerekre meg a cuccokra?
- jöttek segiteni a nővérek vagy ha valami kellett, akkor szólni kellett külön? Én attól félek, hogy nem fogok tudni szoptatni és akkor ki segit majd...

- A legkevésbé sem érdekelt akkor, hogy van-e valami "gázos" dolog odalent, de nem volt büdi, és nem is törölgettek közben, úgyhogy valószínűleg nem volt semmi. Érezni nem éreztem semmi ilyet, bár lehet, hogy nem is érzi közben az ember. Bár most, hogy mondod, asszem többet nem kellene összefutnom Udoval, mert tuti ez fog az eszembe jutni, hogy esetleg még ezt is látta... :lol:
- A WC csoszogási távolságban van, nem zárható, úgyhogy én a 102-es szoba mellettit javaslom, az legalább egyértelműen foglaltnak minősül, ha a mosdón belül lévő két WC harmónikajaja be van húzva. Az ablakos WC-nél még az ablakpárkányra pakolni is tudsz. A folyosó végi wc az olyan, hogy kinyitod a folyosón lévő ajtót, és rögtön a kagylóba esel :roll: . Az első nap annyira szédelegtem, hogy nem kockáztattam meg a zuhanyzást, de a zuhanyzó sem túl jó, egymás mellett három nyitott zuhanyfülke, mindenféle takarás nélkül. A WC-zést, zuhanyzást érdemes akkor megejteni, amikor az embernél látogató van, de természetesen a szobatársak is odafigyelnek a babára, illetve a cuccaidra.
Naponta többször ránéznek a szobákra a doki, nővérek, nekik lehet szólni, ha valami baj van. Van egy nagyon kedves nő, aki naponta többször is visszajött megnézni, hogy az egyik anyukának sikerül-e végre szoptatni, és segített neki. ha nem megy a szoptatás, akkor a csecsemősöknél van szpotatós szoba is, és ők nagyon szívesen segítenek. Illetve két brigád van, az egyik nagyon kedves-aranyos, a másikban mindkét nőci fapofa volt és segítettek ugyan, de kelletlenül. Mondjuk ez ne érdekeljen :D

Kép

Kép
mzx

Márti!

Ce jó, hogy jelentkezel, már én is gyanakodtam rád, bár korainak tartttam. :D
A név szerintem tuti! Nekem Bejön, ha azonos a kezdőbetű. Persze nálunk nem lett az valahogy.Tatarek Áron, Tatarek Csenge, TatarekZsombor.
Reggel óta jelmezkészítésben vagyok. A lányom indiánlány lesz. Vartam neki kis miniruhát rojtokkal az alján, egy mübőr anyagból tegezt..Most voltam kint mogyoróvessző beszerzésen íjjnak és nyílvesszőnek. Derekára spárgából fonok övet, rá egy kis bőr szütyő amulett-tartónak, és nyakláncok.

A fiam proffesszor szeretne lenni, sajna mégcsak egy nagy fehér köppeny van, és továbbiakban törnöm kell a fejem, milyen kellék lehetne. Ha valakinek van ötlete írja meg.

Jim!
Na márcsak ez hiányzott neked. :evil:

Móni!
Tök jó, hogy ilyen jól alakulnak a dolgok. Majd csak javulnak az éjszakák is.

Mommy!
Nálatok meg végképp úgy néz ki minden jól alakul. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

[quote="pumperka"]
írta:
pumperka
A fiam proffesszor szeretne lenni, sajna mégcsak egy nagy fehér köppeny van, és továbbiakban törnöm kell a fejem, milyen kellék lehetne. Ha valakinek van ötlete írja meg.

Kitűző!
Ahova ráírjátok a nevét. Professzor Dr. Tatarek Áron A Magyar Tudományos Akadémia tagja! Például, de lehet mást is!
Aktatáska
fehér ing, nyakkendő, erre a köpeny,
öltönynadrág, vagy mindenképpen szövetnadrág
kisuvickolt fekete bőrcipő
haját kis olajjal, vagy hajfixálóval hátrasimítani (ha van mit)
karóra
szemüveg (ha van jó, ha nincs úgyis)
Fontoskodó, de kedves tekintet! :)

És a szöveg közül valamelyiket bemagolja! :lol: :lol: És ott előadja! :lol: Bár ezt szerintem megjegyezni nem lehet! :lol: :lol: :lol:

Sztem:
Bármely stacionárius sztochasztikus jel varianciájának kiszámitása egy meghatározott determinisztikus pozitvidó függvény négyzetes időintegráljának meghatározására vezethető vissza, ezért a szabályozási kör minimális hibavarianciára való optimalis méretezése egyenértékű ugyanezen kör olyan optimalis determinisztikus szintézisével, amikor a célfüggvény az egyszerű négyzetes integrálkritérium, a bemenőjel pedig a sztochasztikus bemenőjel teljesítmény spektrumának egyik multiplikativ összetevőjéből invertált determinisztikus jel. Így a stacionárius sztochasztikus bemenőjelre
minimális variancia alapon optimálisan méretezett állandó paraméterű rendszer egyszersmind négyzetes integrálkritérium szerint egy meghatározott determinisztikus jelre is optimális. - szerintetek?

ha az eteterátor bebüzsörészi a makmarát, akkor ki kell vakarászni a cuherbuhert vagy át kell páterezni a kulpátert, mert a helyzet cifilisztikája úgy orientálódik, hogy a teforgetika létrejöttével a térisz indominálódik. amúgy meg aki másnak kerbekenéz, annak fityereg a letymetyütyü.

A lányod jelmeze isteni! :) Nagyon helyes!

Lányok, mindenki beteg lesz?
Most oldották fel a látogatási tilalmat, lecsengett az influenza járvány és én is a párom is most taknyosodtunk meg, ő ráadásul 38 felett hőt mért magának. :shock:
Nem is értem. Pedig azt hittem, hogy megúszom. De forró tea és az ágy, állandóan vonz! :?

Jók legyetek. :)

Gyógyulgassatok!!!
Vendég

Sziasztok!
Irok egy hosszut, hat nem elszallt :twisted: :twisted: !

Dany! gyonyoru, gyonyoru, gyonyoru Joseph! en is akarok :) !

Mzx! A kis rafinalt Laura, edes lehet, bar gondolom, h az ejszakai pelenkazas nem a kedvenced! Orulok, h ilyen jol megy Erikkel, az a konyv jo otlet volt :wink: !

Jim! Gyogyulj meg gyorsan! Hogy van Milan?

Tundermano! Hogy ehes? en alig varom ejszaka, h reggel legyen es egyek :lol: , mindig ehes vagyok, pedig az egesz terhesseg alatt nem birtam enni, most meg...azert probalok sokat mozogni, setalni, tornazni... en nem vizesedem(klop, klop-sot a gyuruim is nagyok ram :shock: ), viszont en is izzadok az ejszaka, de vhogy nem zavar be, ma is 12orat aludtam :lol: !

Mni! Teljesen megertem, h merges voltal az asztlosra, ill h rosszkor jott! nekem meg a gyerek a pocakban, de van egy kisfiam(a parom), akinek kedvenc hobbija a forditsuk fel a lakast, de gyorsan :twisted: , igy en azert takaritok minden nap, h a kedves delutan neunatkozzon :twisted: !

Pumperka! szemuveg, lenyalt zsiros haj, idetlen ing es kesz az orult professzor vagy nem tudom :roll: !

Marti! Teljesen megertelek, az en anyosom aposommal 3honapra jonnek ki, a poen, h alapszinten beszelem a nyelvuket igy megnagyobb buli lesz, igaz nagyon aranyosak, sot tulzottan, mast se csinalnak, csak olelgetnek, puszilgatnak, ami engem idegesit, pedig szeretem oket, csak vhogy az anyukam az az anyukam es inkabb o jojjon :oops: :oops: :oops: ! Mondjuk anyos mar mondta, h konyha no no lesz nekem....hat meglatjuk, csak nem vagyok oda amit foz, parom meg nem szereti amit az anyum foz :roll: ! A bence tetszik, illik a vezeteknevhez, csak kar, h olyan gyakori, de ha teged nem zavar :) !

Kép Kép
rima

Lanyok! Segitseg! Nevek: fiu: Leon Lorik Myrtaj vagy Leon Darius M ill lany: Zara Elia M vagy Zara Rina M?

Kép Kép
rima

Aranykavics, Rima!
Köszönöm, van közte sok jó ötlet.
A szövegen halálra röhögtem magam, tényleg képtelenség megjegyezni.
Eleve szemüveges, a névtábla tök jó. A haját robbantás utánira tehát feltúpirozva akarja. Lehet, hogy a köppenyt is bekormozom, persze alatta az elegáns ruha. Most találtam egy lombik formájú üveget dugóval. Ha abba cigifüstöt fújunk és gyorsan bedugjuk az sokáig megmarad vajonbenne? Ja és ki gyújt rá? :shock:
Vagy valami két komponensű lötty is lehet hogy jó lenne bele. Olaj málnaszörp, az egymás tetején marad vajon? :?:

Bocs, ha fárasztó vagyok!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Rima!
Bár nekem nem áll rá a fülem az idegen nevekre, de azt hiszem ez a kettő tetszik jobban:
Leon Lorik Myrtaj
Zara Elia M

A Zara kimondottan tetszik. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Talán megmaradok, lecsúszott a torkomon egy nagy adag sajtos-tejfölös pirított szalonnás tészta.

rima: Leon Lorik, Zara Elia-ra szavazok!

pumperka: ne felejts el fotózni!

mzx: ha van egy icipici időd, rakj fel képeket Laura babáról. Azért azt az Udot megnézném :wink: Nekem aki műtötte az orromat...húúú, fekete haj, világító kék szem. teljesen odavoltam. Akkor meg iszonyat égett a pofám, mikor közölte, hogy milyen kis csapkodósan, káromkodósan ébredtem a műtét után (persze nem emlékszem rá, 4 órás műtét volt, gondolom lóadaggal altattak és amikor felébresztettek, állítólag, mindenkit szét akartam verni és káromkodtam, de csak röhögtek rajtam :oops: )

márti: megvoodoozzuk anyósodat :wink: de sajnállak, én megőrülnék. Apósom is az agyamra megy, pedig ő rendes. Most mondjuk tök jó, hogy itt van, kiment Milánnal a levegőre, én megmozdulni sem bírok. Pedig ma el kéne mennem védőnöhöz....
Amúgy Milán tök jól van, kapott homeós cuccot tegnap és kutya baja.

pumperka: nálunk a vegyész professzorok néztek ki a legidiótábban, SZTK keretes szemüveg, félrefésült hajolajos frizura, fehér köpeny.
Vendég

Rima, nekem a Leon Darius és a Zara Elia csengése tetszik jobban.

Már nem emlékszem, hogy ki kérdezte, hogy mennyire vettük nehezen az első baba megszületésekor az akadályokat. Előkerestem az Erik megszületése utáni első hozzászólásomat a másik topikból. Hát, nem valami vidám, főleg, ha a mostanival összehasonlítjuk :).

Szóval ez csak egy idézet magamtól, de biztosan többen lesznek, akik hasonlóan elveszettnek érzik majd magukat:

"Tegnap délben minket is kiengedtek a kórházból, még három egész napot sem voltunk bent. Állítólag megint nagyüzem volt, biztos kellett a hely.

Majd az éjszakai szoptatási műszakok alatt megpróbálok visszaolvasni, egyelőre hulla vagyok.

Van néhány akut kérdésem:
-az normális, hogy Erik manó elég keveset alszik? Amint megpróbáljuk kézből letenni, rögtön felélénkül.

- ti szoktatok éjszaka pelust cserélni? Szegényke egyelőre nagyon rosszul tűri a pelenkacserét, főleg, ha sokat kell előtte letakarítani róla.

- a mellemben szoptatás után (ami általában eltart egy-két órát, több részletben) is megmaradtak a fájó csomók, pedig szopi előtt és alatt is maszíroztam őket. A szoptatási tanácsadó azt mondta, hogy ne fejjem ki a benne maradt tejet (mellesleg elég nehéz megítélni, hogy most vége van-e egy szoptatásnak, mert mindig elalszik szopi közben, és amint büfiztetném vagy letenném megint felébred ésújra kéri a cicit), hanem várjam meg, amíg beáll a kereslet-kínálat, mert ha egyzser kifejem, akkor onnantól fejni kell, mert mindig több termelődik majd, mint ami kell.
Mi a fenét csináljak? szopi után fél órával már ugyanolyan kemény és fájó a mellem, mint előtte. Félek, hogy begyullad valamelyik csomó...

-mindig szoktátok büfiztetni, vagy ha elalszik a mellen, akkor hagyjátok inkább aludni? Ugyanis nem nagyon büfizik Manóka, viszont a büfizetetéstől megint felébred, és kezdődik előlről az egész.

Nem részletezem a napjainkat, de egyelőre a napi maximumom 4 óra alvás, egy másfél órás és sok-sok 15-20 perces részletben. Tegnap este már bőgtem is a tehetetlenségtől....

Egyébként jól vagyunk, majd megírom, hogy milyen volt a szülés, és alapvetően nagyon boldogok vagyunk, csak hirtelen tudatosott bennem az, hogy mami-rabszolga lettem ... és, hogy mennyire nem tudom, hogy szegény csöppségnek mikor mi a jó, vagy hogy ezt hogyan lehet mindenféle praktikával valami normális életvitelbe terelni.

Elég elképzelhetetlen, hogy egy teljesen segítség nélkül lévő anya ezt hogyan bírja fizikailag végigcsinálni..
Na elég a nyafogásból, egyébként is megint szopizni akar. Most speciel aludt egy órát egybefüggően... "

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Még én sem szültem, itt vagyok! :) Sőt, már az ebéd is kész, Feri édes-savanyú Uncle Ben's-t kért, azt én is nagyon szeretem és egyszerű megcsinálni. :)
CTG-sek, majd írjatok, hogy kinél mi volt! :)
Linocs, köszi a cikket! Én is mindent letöltve felíratosan szoktam megnézni, kivéve a Született feleségeket, de lehet, ezt is letöltöm és inkább megnézem a maradék 5 részt. :lol:
Mommy, nagyon édes Joseph és már majdnem egy hetes! :D
Tündérmanó, mi este alvás előtt mindig kiszellőztetünk és utána olyan jó! Ma éjszaka pl. szuperül aludtam, csak kétszer hallottam valami telefont csipogni, de szerencsére gyorsan lemerült és kikapcsolt. :)
Eszterxx, hol vannak a februáriak? Pumperkának igaza van, mi márciusiak vagyunk... majd jövő héten kezdődik a babaeső! Én pl. csütörtökön megyek 28-án, az tök jó dátum szerintem! :) 2008.02.28
Jim, jobbulást Neked! Gyógyulj meg gyorsan! Milán különben már jobban van?
Kölyök, itt is szépen süt a nap, szerintem ha tudsz ülj ki egy kicsit a napra, én is ebéd után kiülök a teraszra egy kis D-vitamin gyűjtésre. :D
Márti, sajnálom, hogy már megint visszatért hozzád az anyós! Nekem tetszik a Bence név. :)

Most szaladok enni, rendet rakni, elpakolni, utána még foyltatom... :)

KépKép
KépKép
mni

és nekem is nagyon tetszik a Zara!!! Ritka, mert nekem amúgy semmi nem tetszik, de a Zara nagyon tuti választás!
Vendég

és sajna nekem a Bence nem tetszik, de én már csak ilyen vagyok :oops:

mni: az édes-savanyút én is imádom! Jó, hogy írod, holnap az lesz a menü. :wink:

na, fekszem vissza, mert alig látok a láztól.
Vendég

Sziasztok kismamák!

Zsu, Tündérmanó: köszönöm én is a születéstörténeteket, nagyon meghatóak. Ja és én is kívánósabb lettem az utóbbi hetekben és sajnos folyton éhes vagyok, és már háromszor ettem mákosgubát előtte meg évekig nem.

Pumperka: jó ez a jelmez, minden elismerésem a jelmezt varró anyukáké. prof.ra nincs ötletem, és attól tartok akkor sem jön majd meg az ihlet, amikor odakerülök, hogy nekem is kell valamit varázsolnom. Még jó hogy a kreativitás lenne a szakmám alapja:)

Linocs: tényleg ne tűnögess el, mert mindig azt hiszem te vagy a következő. Na mondjuk ilyenkor néha megnyugszom, amikor látlak a Kútvölgyis topikban is:)

Fanetta: te is Vidás? de jó! Húzzunk bele, mert tényleg sielni megy, bár nekem a múltkor elkottyintotta, hogy, hacsak nem addig fel nem fordul az élete. Nem mertem rákérdezni, mire céloz!:)

Judit18:Akkor pénteken találkozzunk CTG-n? Te hányra jössz? Nagyon kemény ez a méhlepény elásás, ettől már csak az lenne viccessebb, ha még elásás előtt apa meg akarna lepni egy jó kis pörkölttel és netántán kikapná a hűtőből....

Kézzsibbadáshoz, vizesedéshez sajnos nem tudok okosat, nekem olyan nincs, csuklással viszont megint megnyugtattatok, örök hála.

Jajj még annyi mindent akartam reagálni, de kimentek a fejemből.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Elment a védőnő. Dehát olyan mint a távirat, amit kérdezni is akar az ember elfelejti, mert úgy rohan. :)

Rima!
Nekem a fiúból mindkettő tetszik a lányból az első a másodikban sok az r. Dehát ez az én véleményem, neked kell tetszeni!

Márti!
Már aggódtam!!!!! Küldd már el majd a számod priviben!
Jó a bence! Nekünk is gyakori nevünk lesz!
Jövőhét csütörtök lesz NST csak!

Pumperka
Az indián tök jó lesz.
A professzorhoz szemüveg, torzonborz haj, jegyzettömb, ceruza. Szemüveg szerintem drótból is lehet hajlítani kerek okoskásat! Amit Aranykavics leírt az is jó.

Kölyök
A védőnő azt mondta, hogy neki kell majd egy igazolást kiadnia és nem a kiskönyv kell.

Kép
Kép
tündérmanó27

Sziasztok!

Pumperka! Latod tele vagy otlettel :) ! Aztan majd kerunk kepeket a gyerekekrol :wink: ! Nekem is tetszenek a magyar nevek, de hat a parom es a csaladja.... nehez lenne kimondani nehany magyar nevet! Anyukam regi alma, h Darius unokaja legyen, az en vezeteknevem Decsi igy Decsi Darius jol hangzik, de a baba nem lesz Decsi, vagyis nem ugy nez ki :) !

Jim! Akkor te is olyan valogatos vagy mint en :lol: , nekem se tetszik semmi, foleg nem az ami a csaladomnak ill a paromnak, jo kis outsider vagyok :) !

Mzx! Most ahogy leirtad az Eriknel a tapasztalatokat, komolyan mondom, h az en babym meg meg sem szuletett, de ugyan azokon parazok :lol: !

Kép Kép
rima

Sziasztok!

Tündérmanó, én így a vége felé nem kívánósnak mondanám magam, inkább válogatósnak. Soha nem tudom eldönteni, hogy mit ennék! :roll:

Dany, nagyon édes Joseph baba! Az mindig is tetszett, hogy úgy alszanak: "kezeket fel". :lol: :lol: :lol:

Jim, :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Kép
És minden betegnek jobbulást!!!

Mzx, köszi a részletes választ! Szóval akkor jobb a kórházba nem behozni a nagyot.
A pelusos sztorin jót mosolyogtam, bár gondolom neked ilyenkor az éjszaka közepén az ilyeneken nem mosolyogni van kedved. :wink:
Ez a kórházi WC és zuhanyzó beszámoló viszont nem hangzik valami bizalomgerjesztően! :shock:

Márti, már megint anyós?
Kép
Tényleg nem lehet tőle "megszabadulni"?

CTG-n semmi nem volt, ugyanis nem mentem el. Mire a férjem hazaért a munkából, közölte, hogy ő fáradt, nem tud fennmaradni a gyerekre vigyázni, menjek inkább pénteken. Oké, a békesség kedvéért áttettem, de csütörtökön is 24 órázik, szóval nem értem, hogy akkor pénteken hogy lesz kevésbé fáradt, mint ma. :shock:

Rima, igaz, nem tudom, hogy ottkint melyik hogyan hangzik, de nekem a Leon Darius és a Zara Elia tetszik jobban!
Egyébként meg akartam már kérdezni tőled (és Dany-től is), hogy hogyan kerültetek ki külföldre?

Kép
Vendég

Jajajj, most látom csak, hogy 10 napnál tartunk, mikor nemrég még a 10. héttől számoltam vissza, mostmeg már a napokat kell.

MZX: köszi a sztorit, én kérdeztem mindenkitől, nagyon tanuságos volt ezt így visszaolvasni, mennyire lazábban kezeled most.
Mni: de jó ez a 2008.02.28. Énisénisénis! A februáriak asszem a Magzatok kor szerint topikban vannak, vagy vmi ilyesmi. Most akkor öt rész van a Született feleségekből vissza? Mert akkor én is inkább letöltöm. Korábban írogattatok a 24-gyel kapcsolatban. Nekünk megvan mind a 6 évad, ha kell valakinek szóljon.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Niki, édes-savanyú, hmmm.... Imádom! De csak én az egész családból! :cry:
A februáriak nem a Várandósság címszó alatt vannak, hanem a Gyermekek/magzatok kor szerint címűben.

Mzx, úgy látom, akkor Erikkel sem volt könnyebb dolgod, mármint ami az éjszakai szopikat és alvást illeti.

"mami-rabszolga" - hát igen...

Kép
Vendég

Hahó!

Pumperka!
Tök ügyi vagy! Indián jelmez nem valami egyszerű!
A Prof az tök jó, és a többiekhez csatlakozom, mert nagyon szupi ötleteket adtak!

Rima!
Nekem a Leon Darius, és a Zara tetszik!
Érdekesen hangzanak, de ez benne a jó!

Jim!
A wooduu ( nem tudom, hogy kell leírni :shock: )
TÖK JÓ ÖTLET! Tudod szurkáljuk meg a rongyból készített banyát sok sok tűvel! :twisted: :twisted:
Ó na tetszedjen már a Bence!!!!!!!!! :x

Mzx!
Örülök, hogy ilyen jól vagytok! Nagyon irigyellek benneteket!
És olyan jó, hogy ilyen sokat tudsz jönni!
Rakjál még képeket!!!!!!!!!!!

Tündérmanó!
Mindjárt megy a privi!! :lol:
Nekem is itt volt az idióta védőnő!!!
Azt hittem most a héten kell menjél! Nektek megvolt a farsang???
Jól sikerült!

Ja Pumperka!!
Marciék pattogatott kukik voltak! Gondolhatod mire felvartam azt a sok popcorn-t a ruhájára! :?
De tök jó volt!!!!! Édesk voltak!

Na rohanok megint a konyhába, mert főzök, és mindjárt itt az ember!
Tyúkhúsleves
Pulykamellbe sajtot tekertem, és úgy panírozom, és rántom!
Utánna Kb. 2 cm vastagon felszeletelem!
Jó nem???
Ja és anyós nem szereti a sajtot!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Na nehogy az egész oldalt az én nagy hasam foglalja el,küldök egy kicsi képet, már úgy is régen raktam fel magamról-

Megnőtt ám az enyém is.
Kép

Na azért szépruhát nem vettem fel, ez az itthoni játszóm.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!
Azt a mindenit!
Jó nagy pocid van!!!! Aranyos kis hegyes! :lol:
Vendég

Pumperka, a Tatarek Tamás nem jó? Majd kérünk képet a kis indián lányról! :) A professzor foghatna egy nagy mappát, amibe tudna közben jegyzetelni és egy sztetoszkóp is lóghatna a nyakában. Vagy az inkább orvosos? :roll:
Rima, sajnos nekem sem áll rá a fülem az idegen nevekre... olyan fura az összes...
Mzx, nagyon jó ez a régi hozzászólás... azt hiszem 3 hét múlva ez a topik is tele lesz, hasonló "segélykérő" írásokkal! :)
Szilvánusz, akkor benevezünk a kétágyas alapítványi szobára? A 24 nekünk is megvan, a 6. évadot most kezdtük el nézni, hátha még be tudjuk fejezni Lilla érkezése előtt. :)
Kiszazsu, küldök Neked szívesen édes-savanyút! Maradt egy csomó, szóval holnap nem kell főznöm. :)
Márti, jól hangzik a Ti ebédetek is, de nekem az túl bonyolult! Inkább maradok az egyszerű félkész kajáknál. :)

KépKép
KépKép
mni

Niki!
A Tamást valahogy nem szeretem. :( A Tivadarok, Tihamérok Tódorok meg kíméljenek. :D

Az én ebédem is mindjárt kész. Spenót főtt tojással. Nyami....
Azért lehet, hogy egy debrecenit is kisütök hozzá.
Mindenkinek jó étvágyat. Csöng is a sütőóra kész a főtt toji. :D

Mzx!
Az első babánál én is valami ilyesmiket írtam egy másik fórumra... :(

Márti!
Hogy Te milyen ebédet rittyentesz így hétköznap is. :)

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Szilvánusz: igen, és is Vida rajondó vagyok!

Márti: tényleg,miért nem beszélsz a pároddal, hogy beszéljen az anyukájával, hogy most egyelőre el tudod intézni még a dolgokat, és ha majd szükségetek lesz rá, akkor hívjátok? Nem lehet valami kellemes állandó feszültségben élened, pláne ilyenkor.

Kép Kép Kép
fanetta

Zsu!

Nagyon sajnálom, hogy lemaradtál ctg-ről. Nem lehet könnyű egy ilyen beosztásban dolgozó férjjel apával.... :cry:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Niki, ha itt laknál a közelben, már futnék is az ebédért! :wink:
Nálunk a fiúk kívánságára körömpörkölt van.
Kép
Úgyhogy nekem a tegnapi maradék sült csirkével kell beérnem. :cry:

Kép
Vendég

Pumperka
Küldeném Ádi fotóját a farsangról, de nem tudom kicsinyíteni

Kép
Kép
tündérmanó27

Pumperka, én is sajnálom a CTG-t, főleg, hogy már elvileg a múlt héten kellett volna mennem, de akkor sem jött össze. :(
Azért már én is kíváncsi vagyok, hogy minden rendben van-e odabent, meg orvos sem látott már "alul" vagy két hónapja. :oops:

Ja, és szép a pocid, mindjárt fel is teszem az albumba!

Kép
Vendég

Szasztok lányok!
Nálunk chilis bab a menű, úgyse sokáig ehetek majd ilyenket!!

Jim! Gyógyulj meg hamar!

Most el is rohanok, mert megveszem a gyógyszertári cuccosokat a patika kártyámra, ennek örömére megint kocsival kell menjek!
Faxom ki van, hogy egyedül intézek miden nyavaját! Pénteken doki+vérvétel, mehetek busszal......... Mijaza GBS????????????

Nem mérgelődök.................. Süt a nap, nem sokára megint érkezik egy babácska, és ez a lényeg!

Sok ölelés lányok!
Vendég

Zsu!
Sírni valóan szépek lettek a babafotók!!!
Minden szépet és jót kívánok neked ezért a munkáért, egy tündér vagy!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?