Új privát üzeneted érkezett!

Kép

peg perego aria
kerekpocak

Zsófi, nah nem baj jól tetted. A lényeg, h. jólesett a semmittevés:) és az olvasás.

A leírtak alapján én a pp-re szavazok. Jobban ki tudjátok használni.

Kép
niki30

Ja kérdés, a pp is elfér a kocsitokban?
És melyiket nem lehet hátradönteni?

Kép
niki30

fatima: tarek hogy van???? mennyit hányt? rögtön utána nem szabad itatni, mert újra kihányja. úgy kell (nekünk ezt mondták) h 3 percenként 1 kiskanálnyi folyadék. mert az felszívódik!

írd meg h mi van!!!

teri olyan szép pár vagytok a képeken! nekem nagyon tetszetek!!

beni cukormalac mint mindig!! jó újra látni a kis ügyes babót!!

én nem vagyok paramami ilyen szempontból, én hagyon samut (és hagytam is) jönni, menni a lakásban, nem vagyok mindig vele. mondjuk persze az is igaz, h ő nem egy rámolós típus. 1.5 év alatt egyszer nem nyúlt a polc alsó részén lévő kosarakhoz pl, h kipakolja. csak azt szedi szét , amit lehet. meg ő nem az a felmászom átesem fenegyerek. inkább mojolós, szöszmötölős. sokat rohangál, de azt is konszolidáltan teszi. :lol: :lol: :lol:

megismerkedés: elég prózai, együtt kezdtünk mindketten ugyanazon a mhen. rengeteget beszélgettünk. (neki akkor volt barátnője, de tudtam, h nem annyira komoly) aztán elmentünk kávézni is, ahol elmondta, h szeretné, ha nem csak barátság lenne köztünk, hanem több is, mire én kértem, h akkor teremtsen tiszta helyzetet és szakítson, ő meg íggy is tett.
pénteken jöttünk össze, 2 nappal később vasárnap összeköltöztünk és azóta több mint öt éve élünk-vagyunk együtt.
kerekpocak

a pp is elfér sztem. azt nem lehet dönteni, de samu 2.5 hónapos korától már használtuk. addig samu is hordozóban volt.
kerekpocak

Aha. Akkor szerintem pp. Egy ideig hordozót bele, aztán meg már anélkül.

Nem mondod, h. két nap után össze is költöztetek?
És még azt hittem, mi voltunk a leggyorsabbak? (3 hónap)

Kép
niki30

igazából egy nap. pénteken már ott aludt. szombaton elment a cuccaiért és vas. már együtt laktunk.
kerekpocak

viszont a nattau befér mindenhova. kb akkora mint egy hagyományos mélykocsi. (egyszemélyes) egészen kicsi, csak szűk, meg ez a ki hol lát ki problematika...
kerekpocak

Zsófi: én is a pp-re szavazok. Nekem az első helyen áll, hogy könnyű legyen. Nekünk pierre c. babakocsink van, azért választottuk, mert olcsó és könnyű. Luca már így is több, mint 7 kiló+hordozó 3..majd beszarok alatta. :shock:

Mi is nagyon hamar összeköltöztünk, az "utolsó" kibékülésünk után 1 héttel.

Edis

Kép
ediske

Zsófi, én is a pp-re szavazok!

Jó hamar összeköltöztetek! És ti is Edis, Niki, mi 2 hónap után költöztünk össze. Igaz, hogy már 10 éve ismertük előtte egymást, és egy mukahelyen dolgoztunk.

Nelly

Kép
breeki

Fatima: mizújs Tarekkel???

Nelly

Kép
breeki

még akkor is a ppre, ha azzal nem mindenütt férek be?
kerekpocak

Nelly, akkor ti még hamarabb (2 hónap).
Bár Zsófiék vezetnek :lol:

Hova nem fértek be? Ajtón? Üzletbe?

Kép
niki30

nelly, edis már tuti írtátok, de mit dolgoztatok?

én is örülök, ha nem csak babatéma van!!

klári nagyon köszi a cuccokat, de figyu tök ráér ám! még van 2 hónap. ha áprili 14-n este szervezzük össze, h elmegyünk érte v vmi, akkor az is bőven jó. tök jó, h a légzésfigyelőnek nincs babaőr része, mert a ti szuperetek kipróbálása után kb 1 héttel mi vettünk ám egyet! leányfalun szuperjól jön. itt a lakásban nem kell, mert azért nagyjából hallani mindent. szal még1x köszi!!
kerekpocak

Zsófi: na igen, ez mondjuk lehet probléma...

Edis

Kép
ediske

aha. meg tömegközlekedve. pl villamos. de az se tuti, h sokat fogok tömegközlekedni ugye... a nattouval mindenhova beférek, viszont nem bírom felemelni.
hmm. meg kellene tesóbabakocsis tapasztaltakat kérdeznem.
kerekpocak

Csajok, én is örülök, h. nem csak babatéma van, de most mégis muszáj visszazökkentenelek titeket :)
Segítsetek please!

Emma most lesz 9 hónapos. Ha megfogom a kezét, totyog pár lépést. Ezt még pár napja csak.
Kinnt egyelőre még ugye csak babakocsiban ül.
Szerintetek mikortól érdemes cipőt venni neki? Áprilisban esetleg?

Na ezt lehet, h. eltúloztam (körülírást). :oops:

Kép
niki30

Zsófi, most jutott eszembe, tesómék annak idején (ott 5 év van ugyan a gyerekek között) vettek egy olyan felállókát vagy hogy hívják, amit rá lehet akasztani a babakocsira, és a nagyobbik azon utazik állva.
Hallottál már róla?
Fú, megkérdezzem mi a neve?

Kép
niki30

Nekik mondjuk nem jött be, de csak azért, mert egyszer ahogy az apjuk tolta őket, a kislány fennakadt állal ezen a kapaszkodón.
Szegényke. :oops: :cry: Aztán szerintem hanyagolták is onnantól.
Pedig jó az ötlet.

Kép
niki30

Niki: testvérfellépőre gondolsz?

Zsófi: én suliba jártam és még mindig járok. Kihagytam egy évet, de most kell majd beiratkoznom.
4 órában dolgoztam abban a wellnesben amit írtam Neked, de ez csak úgy, hogy csináljak valamit. :lol:

Edis

Kép
ediske

tesófellépőnek hívják, de samu még nem érett hozzá. ő még sokat ül a babakocsiban.
meg pl bemegyünk a boltba és akkor rohanhatok utána.. :)

cipő: sztem lassan vehettek.
kerekpocak

Arra, arra, igen. :lol:

Kép
niki30

mikor végzel edis? és mit tanulsz?
kerekpocak

Jah, értem.

Cipő. Dehát már télit minek? Csakis tavaszi jöhet szóba. Nem?

Lányok, ennyi erővel el msn-ezhetnénk, vagy sky-polhatnánk is akár :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Van msn vagy skype?

Kép
niki30

én samunak szandált vettem olyan 10 hónapos korában (mert nyár volt) 13 hónaposan kapott először cipőt.
kerekpocak

van mind2ő. de akkor kimaradnak a többiek :)
kerekpocak

Zsófi: én irodavezető voltam, egy sokmindennel foglalkozó, nagyobb családi vállalkozásnál, és már újra bejárok havonta egy napra. Többet nem is tervezek.

Niki: a cipőn már én is gondolkodtam, sőt már néztem is, de Szonjának olyan kicsi lába van, hogy csak kocsicipőt lehetne rá venni. Annak meg nem sok értelmét látom, mármint ha már jár.

Nelly

Kép
breeki

lehet, skypolni konferenciában is

Nelly

Kép
breeki

ezt jól leírtam :oops:

Nelly

Kép
breeki

sztem akkor érdemes ha már áll, lépeget, v kiszáll a babakocsiból. samu a játszón már állt. egy ideig mezítláb, meg zokniban, aztán kapott szandit. ő 11 hónaposan járt, kb 1 hónappal előtte vettem neki superfit szandit.
kerekpocak

Oké:)

Na megyek, mert apa előbb elkapott :lol: hihi.

Jó éjt!

Kép
niki30

lányok nekem most mennem kell mert csabi megjött és hozta a kalóriaszegény vacsinkat... bigmac....

őőőő megyek tömni a fejemet. szűk malacszemeimen már alig látok ki ...hehehe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

Zsófi: 8 vizsgám van vissza+ az államvizsga. A szakdolgozatomat már leadtam, de utána felmondtam a sulival, mert jött Lucus, most itt tartok jelenleg. Idegenforgalom és szálloda szakon vagyok, nem mondom, hogy beletrafáltam. :)

Csinálok majd mégegy sulit, óvónő szeretnék lenni vagy gyógytornász.

Edis

Kép
ediske

ok, csajok, én meg megyek fürcsizni.

Nelly

Kép
breeki

Jó estét minden Bagolynak!!!! :wink:

Megismerkedés: Sátortábor, éjszaka, totál illumináltan mindketten egy traktorban (izéé ott állt szegény üresen) egymásnak estünk :oops: Na jó, végül semmi komoly nem történt, de másnap elég ciki volt, főleg hogy egymás nevén kívül nem sokat tudtunk a másikról.

Aztán valahogy elkezdtünk randizni, tök gáz volt, de valahogy volt egy fordulópont, amikor teljesen egymásba zúgtunk-na ez tart a mai napig. 1 év után kitaláltuk hogy összeházasodunk, majd rá egy évre meg is valósítottuk. És nem éltünk egyött 1 percet se, úgyhogy a negatív rekordot én tartom :lol:

Fatima: tényleg kanalanként adj folyadékot, és legyen benne egy kis cukor, ilyenkor nagy szükség van szénhidrátra, az lassítja a kiszáradást. (Forralt lehűtött víz, kb 1 decihez 1 pici kanál cukor). Ha mással nem, kanállal add neki. Remélem semmi komoly!!!!

Edis: én vendéglátó és szálloda szakra járok :wink:

Na befejezem az éjszakai műszakot, megyek aludni.

Jó éjt mindenkinek, de most elsősorban Fatimának és Tareknak :cry:

Klári
Kép
ganti

na még ezt mert elfelejtem:

Niki annyit még nem jár Emma, főleg nem egyedül hogy komoly cipő kelljen neki. Én egyelőre zokniban "gyakorolnék" vele a lakásban, és tavasszal, amikor már úgyis többet van kint és stabilabb is, na akkor cipőt neki. De azzal is gyakoroljon a lakásban.

Ezt csak azért írom, mert gondolj bele, jobb ha a lakásban esik, mint kint, és mire jó idő lesz már stabilabban jár de addigra még 1 számot is nőhet a lába.

Jó zagyva vagyok, de a lényeg hogy én még nem vinném ki "terepre" amig nem stabil és úgyis hideg van, tehát cipő sem kell.

Klári
Kép
ganti

klári és babakocsi ügyben mit mondsz??

traktoros történet nagyon vad ám! úgy látszik ti egy ilyen pár vagytok. vad kemping, vad traktoros szerelmi légyott. :lol: :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

Én azt hiszem a másodikat választanám, főleg hogy te közlekedsz a városban. Meg így függetleníthetők a gyerekek, egyik alszik (Jónás) Samu meg ülve magyaráz. Talán ha egymás mellett ülnek, ez annyira nem megoldható, ráadásul kevés boltba férsz be. Másik szempont: Autó és összecsukás.

Klári
Kép
ganti

Sziasztok!

Klári, persze már télre én sem terveztem, h. veszek neki cipőt.
Itthon zokniban "glasszál", kinnt meg még nyílván nem teszem le.
Egyetértünk. Csak gondoltam, megkérdezlek titeket, mit javasoltok.
Akkor áprilisban visszatérek a témára.

Kicsit ideges vagyok, Emma továbbra sem hajlandó enni. Eddig annyira de annyira türelmes voltam, de ma már elvesztettem.
Sík ideg vagyok már, ha kaját kínálok neki. Eddig nyugodtan próbáltam, úgysem ment. Az egész egy kudarc.
Nem tudom meddig mehet ez így. :oops: :cry:

Kép
niki30

Sziasztok, megjöttünk!

Még nem tudtam visszaolvasni, csak a képeket néztem meg! Tök jók az eskis fotók, én is úúúúgy végigcsinálnám még1szer- na meg néha szívesen felvenném a ruhámat is újra! :lol: :lol:

Na majd jövök, ha tudok!

Pusz

Zsu
svs

Sziasztok!

Mi sem éltünk együtt 1 percet sem, sőt esküvő után sem egy ideig :oops: Nem voltam hajlandó a baba megszületéséig leköltözni. Csak októberben költöztem ide le az isten háta mögé. Az az 1-2 hét minek számít amit hol itt hol otthon voltunk együtt?

Céklaevés után :lol: :lol: :lol:
Kép

Tegnap meg csak cicizni akart egész nap. Ami nem lenne baj, ha lenne mit kiszopizni, de így... Minden mástol ordított.:roll: :roll: :roll: Na jó, egy pici tápi is lecsúszott.

Teri

KépKépKép
pruci

Niki: Cipőn én is sokat gondolkodtam mostanában, de én is úgy döntöttem hogy ha melegebb idő lesz akkor vesszük meg Beni ELSŐ cipőcskéjét. Talán pont az első szülinapján. Ilyen nyirkos-sáros időben még úgysem tenném le kinn, mert négykézlábra váltana, ha meg nem engedem akkor hiszti van, inkább maradjon a babakocsiban. Szóval várjuk a Napocskát és kapnak cipőt a kicsikék!! Majd akkor újra beszéljünk róla, mert érdekelnek a tapasztalatok cipőmárka/tipus ügyben!!!
Kaja: ínye nem fáj Emmának? Beninek volt ilyen hogy nem akart enni mert megnyomta az ínyét és fájt a kanalazás. Csináltam neki banánturmixot egy kis naranccsal és kitágítottam a cumisüveg lukát. Hamar benyomta. De az is lehet hogy most éppen nem annyira éhes. Mennyi anyatejet kap még?

Zsófi: Én nagyon nehezen tudnék választani a két babakocsi között! Jól feladtad a leckét! Samu mindenképpen hátul ülne? Mert gondolom megszokta hogy előrefelé nézelődik és ha megszűnik a kilátás akkor hogy fog reagálni? Viszont szoktad hagyni hogy kiszálljon? Mert az egymásmelletti babakocsit féloldalon lévő súllyal biztos nehezebb tolni. Ezekről még nem volt szó. Ha sokat mész kisebb helyekre ahol szűk a bejárat/sétálórész akkor jobb az egymás mögötti. Milyen a bank/posta/kisközért ahova esetleg jársz? Én a nagybabakocsival nem tudtam OTP-be menni, mert olyan pici az itteni fiók, most viszont az új kocsival már nem gond.

Cukormalac tökre aranyos becenév. Még nem hallottam így együtt!! :lol: :lol: :lol:

Köszi a Benidícséreteket mindenkinek!

Kép
viky30

Niki: most nem tudom hirtelen miket adsz neki. Ismered a Holle biogabonákat?? Van belőle gluténmentes köles, meg rizs, meg babamüzli. Én ilyet adtam Julinak elég sokáig, tápszerrel kevertem össze és olyan lett mint egy tejbegríz. De főzelékbe is adtam neki. Lehet hogy ezt se akarja enni, de tápláló ezért ha kevesebbet eszik az is elég. bioboltban DM ben is asszem lehet kapni.

Másik tipp: adj kanalat a kezébe, tereld el a figyelmét és maradj nagyon nyugodt, ne lássa hogy feszült vagy. Lehet hogy csak annyi, hogy nyílik a csipája :wink: és egyszerűen van érdekesebb az evésnél. Ilyenkor a legjobb ha játékot csinálsz az evésből (na nem a főzelék kanalas kilővésére gondolok :wink: ).

Én elmondtam neki mindig a "Volt egy török Mehemed" c. verset és minden sor végén benyomtam a kanalat a szájába. :D

Klári
Kép
ganti

Klári, el sem tudod képzelni mennyi mindent bevetettem. Huhhhúúú.
A kanál kézbe adása alap, szinte a kezdetektől játszik. Van előtte egy csörgő is és már a szobába is behoztuk a tévé elég, mert volt h. úgy Feri meg tudta etetni. De már ez sem hatja meg.
Köszi a tippet. Igazándiból úgy vagyok, ha már a joghurt sem csúszik neki, akkor tuti más sem, főleg nem az új ízek.
Viki, cumisüveg téma kilőve, Emma már jóideje nem fogadja el.
Túrkál a szájában, de nem hinnék h. annyira fáj, akkor jobban üvöltene. Ez amolyan hiszti és összeszorítja a száját és rázza a fejét.

Lehet Klárinak van igaza és nyílik a csipája? :roll:
Nekem meg lassan a bicska a zsebemben. :D

Köszi Csajok!!

Kép
niki30

Nem tudom mennyire vevő rá, hogy darabosat egyen. Azt már próbáltad hogy egy darab sajtot a kezébe adsz?? Az nem túl kemény, és ha a foga jön még kellemes is lehet.

Klári
Kép
ganti

Klári, nah azt eszi, de azt is csak a kezemből, vagy ha a kezébe adok egy nagyobb szeletet.
Reszelve bármibe, úgy nem, mert eleve nem kéri a kanalas kaját ugye.
Akkor eszik kis falatkákat, amikor mi is, kiflibelső, sajt, aztán itt kifújt.

Ma arra gondoltam, h. egy kis vitamin is kerüljön bele, csinálok almakompótot és azt adom kézből. Már amennyi vitamin ilyenkor benne marad főzés után....

Kép
niki30

vagy főzzél répát, krumplit hasáb alakban, azt is meg tudja fogni. Csirkehusi ugyanígy. Lehet hogy ez így tetszeni fog neki.

De ne aggódj, ha más "tünet" nincs akkor nincs gond, ha pár napig kevesebbet eszik. különben is, 9 hónaposan itt az újabb fejlődési ugrás, most kezd el járni majd, stb. Ilyenkor minid kicsit lelassul a szervezetük, hogy felkészüljön a nagy változásra.

Úgyhogy nyugi kedves Anyuka!!! Minden rendben van!!!

Klári
Kép
ganti

Csak gyorsan....

Sajnos nem vagyunk sokal jobban. :( Tegnap az ebéd kihányása után (nem rögtön) adtam neki egy kis cukros, citromos vizet. Nem rögtön, de kihányta. :( Epét is hányt a végén. Bevittük a Bethesdába. Azt mondták, hogy most ne egyen, ha hazaértünk, majd csak a vacsi legyen, addig meg cukros, citromos víz. Aztán felhívtam a dokinőnket, hogy mi legyen, mit javasol. Azt mondta tápi semmiképpen nem, még éjjel sem, helyette 5 percenként 1 kanál a lötyiből. De Tareknak az nem volt elég. Nagyon éhes volt, így aludni sem tudott. Este fél 10-kor végül adtam neki sütőtök-burgonya + alma-burgonya mixet. Megevett belőle kb 90 ml-t, de folyadékot nem mertem adni nehogy kihányja. Kicsit később adtam neki cumisüvegből bébi teát. Az éjszaka folyamán kb 250 ml-t ivott meg belőle és nem hányt. Reggel készítettem neki egy kis tápit (120ml víz + 4 kanál tápi= kb 130ml), amit szívesen megevett. még kért volna, de nem adtam. Elaludt, aztán sírva ébredt. Turmixoltam neki friss almát, de nem kérte. A tegnapi alma-burgonyát sem, teát sem, löttyöt sem. :( Csináltam megint tápit. Megivott belőle kb 60ml-t, de kihányta. Levittem a levegőre + a DM-ben vettem megint babateát (HIPP-málna, csipkebogyó). Aludt a babkocsiban és most itthon is.

Úúúúgy ki vagyok csajok! :cry: :cry: :cry: :cry: Belehalok, ha szenvedni látom. Orrán száján jött ki minden. Csak kicsit van hasmenése, de a kúpot (hányás csökkentő) rögtön kikakilja. :(

Most várom, hogy felébredjen és akkor a tegnapi forgatókönyv szerint adok neki pici teát, kúpot, aztán később hátha eszik egy kis pépet. Tejet semmiképpen sem adok, mert ugyan azt szívesen eszi, mégis kijön. :(

Na majd jelentkezek, ha van más.

fatima

Niki! Kitartást nektek is!!! :?

fatima

Fatima kitartás!!!
Kis adagok, főleg krumpli, alma túl savas lehet most a gyomrának.

Bizti valami vírus:twisted: , az nagyon gyorsan átszalad rajtuk!!
:cry: :cry: :cry:

Klári
Kép
ganti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?