Új privát üzeneted érkezett!

Marcsi, örülj neki, de azért nézd, mennyire folyós, mert ha az, akkor azért szólj dokinak!

Csipi, igen imádja, tudod hurcigolni magaddal és közben nézelődik, vagy bealszik, később etetésnél, amikor még nem tartja magát, is hasznos, mert dőthető a támla. Ára 10-30.ezer között, ez a legegyszerűbb, nem volt hozzá játék ez meg az, de játék bármi jó, mi is felszereltünk rá és mégis 9,900 pénz volt, és megoldottuk a játékot :wink: egy olyan babakocsira felszerelhető kütyüvel.

Kép: Kép
Vendég

Jó reggelt!!!

Marcsi,normális a minden pelusban kaki,bár ha jól tudom Ti pótoltok!Ugye???? MEnnyit van cicin? Az anyatejes kaksi teljesen folyós.

Andi
NAgyon ügyes a kiscsajod.Ő is lassan beéri a többi babát.Mi most kb 3200g-ok vagyunk.Hédi kezd beállni a szopival,3-4 óránként eszik kb 70-80g-t (hasonlóan hozzátok).1-2x van széklete,kb 5-6 pelust fogyasztunk el. :lol: Ennek örülök...kicsit spórolunk... :lol:
Amúgy azt vettem észre,hogy hosszra nőtt sokat,4-5 centit...56os ruhák pont jók (na jó,némelyik még nagy-más a méretezése). Pont Lafi írta,hogy Hunor is 56os rucikat hord,pedig majdnem duplája súlyban. Ezért gondolom,hogy mi hosszra fejlődünk. :D

Már kérdeztem,de csak Bingi válaszolt (úgy láttam), látszik valakinek a BCG oltás hege már?????Köszi

Tegnap angyali volt a lányom,eész nap aludt,nem kellett ringatnom se.Éjjel volt is böjtje....2 óránként jó félórás szopi,majd 4kor már vissza se aludt,most bezzeg szunyál...
10re mennem kell valahová,anyum vigyáz a csajokra...remélem minden okés lesz.
Vendég

Eltűnt amit írtam, ezt miért csinálja???

BCG hegünk van.

Marcsi sztem is okés a kaka, Barni is egész nap kakál, minden pelusban van :)

Én már úúúúgy várom a tavaszt, kezdek zombi lenni ha rossz idő van, még sétálni se tudunk menni, aztán itt vidéken ebben ki is merül minden. még DM sincs ahová kicsit lemehetnénk, semmi...

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Lego,
Nekünk látszik egy picit a BCG oltás.
Vendég

Sziasztok!

Nekünk azt mondta a doki h megeredt a BCG oltás,látszik is kicsit pirosabb és olyan mintha egy csomó lenne a bőre alatt.

Tegnap megijesztett a kisasszony,mert egész délelőtt aludt szinte,kaját nem nagyon kivánta,ha fent volt csak nézett üveges szemekkel,aztán fél 2 fele megmértem a hőmérsékletét,hát 37,8 volt,ami ugye 37,3,hőemelkedés.Adtam neki kúpot,meg hivtam a dokit,megnézte,és azt mondja gombostű nagyságu pirosat lát a manduláján,lehet kis virus.Vizeletet is nézet,az tök rendbe volt szerencsére:)Délután már lement a hője is,meg élénkebb lett:)

Szerencsére ma is jó kedve van már:)Ez nem volt nagyon nagy betegség szerencsére,de én már ettől is kész voltam,ugy sajnáltam szegénykémet:(

Éjjelete már két napja csak 1x kelünk fel!Juhé:!)

Viszont van egy nagyon hisztis időszakunk:(Fürdés előtt másfél órával kezdi,egyszerűen nem tudunk mit csinálni vele,ideig elvan mindennel,beszélünk hozzá,simi,minden,de megunja és sír:(
Szerintetek?Van ilyen valakinél?

KépKép
pocok81

Kép Nóri mosoly:)

KépKép
pocok81

Pocok szépek vagytok!

Lego, nekünk rá 2 hétre már piros volt, most is az a heg.
Vendég

Pihenőszék: sztem is nagyon jó találmány. Nem érdemes nagyon olcsót venni mert azok kevésbé strapabiróak. Persze ez nem most érdekes, hanem majd ha nagyobb lesz a bébi és egyedül is használni óhajtja.

Vörösbegy: Zsomborral még nem foglalkozik, max néha felveszi ha sir v. ha odaadom nem dobja el :). Botival játszik sokat meg ellátja hétvégén. Végül is nem lehet rá panaszom. Az más kérdés, hogy reggel lusta felkelni, hétvégén szintén lusta felkelni, egyedül ugrálok reggelente a két gyerek meg magam között. Boti imád vele játszani, ez a lényeg nekem. Múlt vasárnap meg most szombaton Gryllus koncertre küldtem őket, jövő szombaton táncházat találtam programnak. Ő képtelen keresni ilyesmit, eszébe sem jut, de ha mondom, hogy ekkorésekkor ilyen program van, akkor elviszi. Küldöm a kötést.

Kép
Kép
normajeane

sziasztok!

Pocok, nagyon édi a Nóri mosoly! hát én is megijednék.

Pihenőszék: mi Legoval hintát rendeltünk (önhajtó, játékkal, forgóval, zenélő) 20e. volt és ha nincs akkor most ma idáig meghaltam volna, mert ma szart aludni a saját ágyában. és a kis trükkös úgy sír, hogy nehogy belefáradjon :), de azért közbeékel néhány olyan visítást, amitől anya megsajnálja :) a hintában faszányosan el volt eddig (de bármit mondok róla, utána úgy is rácáfol)

Tej: nektek is ugy időnként fáj mikor behúz? tegnap padlót vakartam és véletlenül kijött a mellbimbóm a melltartóból és csak azt vettem észre, hogy már nem csak a pólómon, de a gatyámon is óriás folt van. Pedig amúgy sztem nincs sok tejem.

Szerintetek az normális, hogy mikor hazajöttünk is kb. 80-120at evett, és azóta is 100-140et eszik. pedig már több mint 5 kiló. Van különbség tej és tej között? A koris szobatársam babája már a kórházban bőven 100 fölött szopott és most is 200-220at és ő kilóban mégse nőtt akkorát mint Marcell. Az öregek azt mondják, hogy mert zsíros a tejem - lehet ilyen? Amit lefejek az tényleg atom zsíros, alig tudom kimosni a poharat, de az hátsó tej és annak zsírosnak is kell lennie.

Bcg: nekünk is látszik.

Tegnap apa öltöztette fel kimenős ruciba Marcellt, míg én ettem - hááát, a felső főlé adta az újatlan body-t - pedig a body kisebb volt mint a felső :)

Marcell már betartja a 2,5-3 órákat az evések közt, de napirend még nincs. Lehet egyátalán kialakítani valamit? Pl ma is alig alszik, de lehet ezt, hogy azt csinálja amihez kedve van?

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, lehet zsírosabb s táplálóbb a tejed, a barátnőde meg pl, vizesebb. Lehet napirend persze, szépen ki lehet neki alakítani. az hogy nem alszik, annyit jelent, éberebb, Huni nappal SEMMIT sem alszik, bepótolja éjjel.

Ma volt védőnő 2 hó után először!Kövér a gyerek...(hát az), a hozzátápiról azt mondta, hogy ha a doki megengedi, akkor jó, megengedi, szóval legalább nem kell hazudni neki.
Vendég

Lafi!köszi a képet,majd megmutatom a férjemnek,mert tegnap kérdezte hogy milyen az,de nem tudtam elmagyarázni.Kezdettől fogva használja Hunor ugye?És így kell keresnem hogy pihenőszék?
Kövér a gyerek :evil: :evil:
Mi az hogy kövér????????????,,
Az enyém is majd 5 kg,de mit tudok vele csinálni?inkább egyenek mint ne......nem???
Ó ezek a védőnők........az enyém is mindig paráztat.
Nekünk lányok nem is kéne,többet segítünk egymásnak itt a fórumon.

Vörösbegy:ja,én is kórházban dolgoztam,de másik városba költöztünk,így felmondtam.

Kép
csiperke

CSipi, tény, hogy igaza van, 2 hó alatt 2480-ról lett 5800....ez kicsit gyors hízás, engem ő nem paráztat, mert nem figyelek rá...terhesség alatt sem figyeltem rá, szerintem én tudom, mi nekem jó, később pedig én ismerem a gyerekemet...
És igen, ez a neve, pihenőszék, enyém chicco-s.
Vendég

Konkri és Lorcsi!

Most hallottam azt az infot,hogy megszűnt Várgesztesen a babauszás és állítólag Tatán a Gottwaldnál lesz.Meg Oroszlányba van,azt hiszem péntelken,meg Móron vasárnaponként.
De Kriszti,neked akkor már Bp közelebb van lehet.
Napirend:nálunk tök jól lehet tartani,de szerintem ezt tápszeres babáknál talán könnyebb alakitani,nem Lafi?

KépKép
pocok81

Pocok,
nálunk is esti nyügi van, ahogy írod, kb másfél óra :roll: mi annyit csináltunk, hogy előbbre hoztuk a fürdésidőt - eddig 9 körül fürdött, mert apa így ér rá, - most nyolckor fürdünk. Szerintem várja a fürdést, mert azzal minden nyügi megszűnik érdekes módon.

Csajok,
a többi oltás is ilyen bazi drága, mint a rota?

Kép
marina74

Sziasztok! Jó régen tudtam jönni, sokat irtatok!

Nkem 2 napja végre kiesett a belső varratom és úgy érzem, hogy most már "belül" is rendezettebb a helyzet, bár még nem az igazi, van még másfél hete.
Tegnap voltunk vásárolni is, vettem magamnak egy gatyát. Úgy próbáltam, hogy rám volt kötve. :lol: Aztán Ben nagy örömére beültünk sütizni is egyet. Jó volt elmenni, és olyan jó volt, hogymindenki mellettem azt mondogatta, hogy jaj nézd milyen cuki.

KépKép

KépKép
lnd

TÓTHZSU! NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!! :lol:
Csiperke! ajánlom a http://www.arzuhanas.com/ oldalt, azon belül a mindent a babának részt...
mi ott vettünk ezt:
Kép
postaköltséggel volt 11 ezer, és zenél, buborékos mozgó halacskák kis "akvárium" van a baba előtt...nagyon imádjuk...Barni napról-napra jobban élvezi...ja és 4 elemmel vibrál is alatta a szék :lol:
Normajeane: köszönöm a képeket, este kitanulmányozom :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Marina, a rota a legesleg, a többi jóval olcsóbb!
Vendég

Én is ma rendeltem meg a pihenőszéket a neten, mert bababoltba nem jutok el az tuti. Elemes, zenél meg rezeg.. Ilyen lesz:
Kép

Marina,
Az agyhártyagyuszis oltás ilyen ilyen árban van, csak abból 3 db kell.
Vendég

Pana, az is olyan drága? :shock: húúú, akkor gyüjthetünk....
Vendég

Norma, ndombi, csibe többek között képeket kérünk!!!És még mástól adatokat a tábliba, aki úgy érzi, hiányos neki, mert holnap tábli.
Vendég

Köszi Vörösbegy!

Nóri milyen édes!!!!

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Hali Csajok!

Hát Isten látja lelkemet,próbáltam visszaolvasni, de annyi mindenről volt szó, hogy egyszerűen nem tudnék mindenre reagálni.
Így most csak az utolsó 2-3 oldalon fellelhető témakörökre reagálnék, meg úgy nagyjából, ami eszembe jut.

Tök jó, hogy aránylag mindenki jól van, híznak a babák és GYÖNYÖRŰEK. Most nem emelném ki senki babáját, úgy egységesen szépek és jól is fejlődnek. Látom szinte már mindenütt megvoltak az első mosolyok, nálunk is nagyon megy a vigyorgás, majd csatolok képet is mindjárt:
Kép vigyori

Nálunk is elég rapszodikus a fiatalúr hangulata, néha napokig minden oké, aztán két napig tiszta nyűgös, de van, hogy a hangulata egy napon belül más délelőtt és délután. Szerintetek ezt rá lehet 'kenni' a frontokra?? Én nem tudom, időnként biztosan tudom, hogy mondjuk azért nyűglődik, mert egész délelőtt nyúzták anyósomék és egy betűt nem aludt, aztán van olyan is, hogy fogalmam sincs mi baja, de ő csak ordít, aztán váratlanul abbahagyja :wink:
A súlya egyébként neki is szépen nő, már kicsik az 56-os rugik, 62-es kell. Gügyög és próbálgatja a hangját, ma láttam, hogy nézegeti az öklét is :) A bőre rettenetes száraz volt, azt hittem ekcéma, de azt mondta a doktornő, hogy nem, csak nagyon érzékeny a bőre és kaptunk egy zsírosabb fürdetőt és egy vitaminos gyógyszertári testápolót. Remélem beválik...

Tóthzsu: isten éltessen sokáig névnapod alkalmából! Nem írtál mostanság, gondolom ellátnak a gyerekek munkával. :)

Oltások: mi jövőhéten kapjuk a 2 hós kötelezőt, egyelőre én is csak a kötelezőket adatom, de bizti lesz olyan, amit később mi is pluszként adatunk, ha majd jjobban jár közösségbe. Sok esetben én is látom a lehúzást benne...

Móni: a múltkor írtál a légzésfigyelőről, hogy sokszor besípolt nektek és ezért kikapcsoltad, ha jól értettem. Nálunk is sokszor besípol, még mindig, pedig már az érzékenységen is állítottunk. De én nem merem kikapcsolni, mert mi van ha... :? Van olyan, hogy egy éjszaka háromszor is besípol, aztán hetekig semmi...
Mi Marcit háton altattuk kezdetektől, ha bukik automatikusan oldalra fordítja a fejét, legalábbis eddig mindig így láttam. Mostmár mi is próbálkozunk a hason altatással, amit úgy néz ki, h jól visel, ha van hozzá kedve. Ha nincs, akkor ordít és nem hajlandó letenni a fejét. :?

Szex: nem tudom ki írta, de én is abban a cipőben járok, vagyis: hiába kívánom nem jön nagyon a nedvesség :oops: Már síkosítóban is gondolkodtunk... Pedig én császáros voltam. Állítólag a szoptatással függhet össze, de ez is egyénenként változékony.

Hasfájás: nálunk nagyon bejött a Mecsek tea! Most pár napig nem adtam, volt is sírás pocakfájás miatt.

BCG oltás: nálunk szépen bepirosodott, begennyesedett, de nem fakadt ki, hanem szépen felszívódott. Állítólag be kell, hogy 'durranjon' rendesen, ha jól megfogja az a jele, de ezt majd csak olyan 5-6 hetes kor körül.

Norma: sajnálom a férjeddel való kapcsolatot! Nálunk olyan jó látni, hogy a apa és fia mennyire szeretik egymást, de a párom és köztem is ugyanolyan jó a kapcsolat, mint volt, nagyon sokat segít nekem, nem is kívánhatnék jobbat asszem. Azért legalább Botival kapcsolatban számíthatsz rá! Ez is valami!

Konkri: Marci már lassan két hónapos és még mindig átlag 120-at eszik, van olyan, hogy 140-et is, de nekem tuti zsírosabb a tejem és laktatóbb.Van ilyen!
sagi1

Sziasztok,

Lenne egy kérdésem, ezeket a homes bogyókat ti állandóan szeditek? Most olvastam valahol, hogy csak addig kell szedni amíg be nem indul a tejci, de én szedem folyamatosan.

Nagyon jók ezek a pihenő székek, de amíg ilyen kicsik, addig vízszintesen kell nekik feküdni, nem és a képek alapján nem tudom eldönteni, hogy ezeket is lehet vízszintesbe állítani?

BCG oltás nálunk piros a helye. Egyébként milyennek kell lennie.

Lego, képzeld hétfőn voltunk orvosnál, és az ottani mérleg szerint 3010 gr-ok voltunk. Mondjunk nem értem, hogy az itthoni mérleg szerint csak 2930 volt. Hogy lehet 2 mérleg között ilyen különbség?

Kép
andi1975

Andi!
Lehet két mérleg közt ekkora különbség! Nekünk mindig mást mér a védőnő a rendelőben és mást mérek én otthon. Mi az otthonihoz viszonyítunk.

Konkri! Tegnap elfelejtettem neked írni, hogy nálunk is Marci 3-3,5 óránként eszik, aztán - jó esetben- kicsi babázás után, elalszik. De pl. tegnap egész nap szinte semmit nem aludt, aminek az lett az eredménye, hogy estére már totál nyűgös volt és éjszaka bepótolt mindent. Pedig nálunk egyébként van NÉMI kis rendszer, de időnként ezt ők jól fellrúgják :), tehát ne aggódj!
Ja, és nekem is nagyon bedurran a cicim, mikor belövel a tej,én is érzem, még az utcán is :lol: .

Csajok! Észrevettem, hogy valahogy az esti etetésekre , a 8 órásra és a 11 órásra kevesebb a tejem. Lehet, hogy kevesebbet iszom délután, azért lenne? Nem jövök rá... :?

Még jó régen téma volt az anyatej tárolása. Mi eleinte vettük a gyógyszertári anyatejgyűjtős zacsit, de szerintem is nagyon drága, 10 db/1700 Ft, így én áttértem a sima zacskóba való fagyasztásra, és mivel az vékonyabb, ezért duplába rakom. Tudom, h nem steril meg minden, de annyi baci azért csak nincs rajta, remélem... :roll: A védőnő kis, kávés műanyag poharat javasolt, de annak nincs teteje, és ennyi erővel az sem sterilebb!
sagi1

Ja, elfelejtettem!
Marci mostanában olyan zöldes színűt kakál, de már több napja. Pedig csak anyatejet eszik, semmi hozzátáplálás, eddig a színe is olyan volt, aranysárgás. Most meg zöld... Mitől lehet ez?

Lafi!
Ha javítod a táblát, akkor léci javítsd már le a kisfiam nevét! Nem Marcell, hanem MÁRTON. Köszi :)
sagi1

Andi,
Igen, én folyamatosan szedem. Szedni is fogom amíg szoptatok.

Ági,
Marci nagyon édes ezen a képen :D
Vendég

Megcsináltam a videó folytatását:
http://www.youtube.com/watch?v=ZzoEHHB2uYY
Vendég

Pandi,nagyon jó a videó,Dóra nagyon édi baba:)

A kaki nálunk is zöldes,néha kis sárga darabokkal,de ez a tápszer miatt van ugy tudom.
Valakinél elkezdett már változni a baba szemének színe?Tudom h 6 hós korra véglegesedik,csak nem tudom mikor kezd változni.

Ja,a porszivó orrszivóról volt mútkor szó,mi is kézi elektromosat vettünk,Pesztonka,ezt ajánlotta a doktornő.Nem olcsó tényleg,de kiméletesebb mint porszívóra kötni.

Nektek milyen hőmérőtök van?
Mi vettünk fülhőmérőt,azt meg jól leszólta a doki,h nem a legideálisabb.Sztem nem rossz.

KépKép
pocok81

Panda!

Milyen kreatív vagy, le a kalappal!!
Tök jó a videó, Dóra baba nagyon édi! :D
sagi1

Nekünk is van zöldes kaki, pedig anyatejes.

Zsu,
ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!!

Végre sikerült egy jó megkötést kikísérletezni, íme:
IMÁDJA! Berakom és azonnal szunyaKép :D

Megyek, megnézem Pandi babáját :lol:

Kép
marina74

Panda! Nagyon jó a videó és végül milyen iszonyú nagy pocid lett, de közben látszott, hogy Te vékony maradtál!

Jó idő van, hurrá!!!

Sikerült kikísérleteznem, hogy hogy öltöztessem fel Marcellt overál nélkül - azt a világ végét, mikor ráadom... :) most volt kint, és mivel felébredne ha levetkőztetném, így most már itt van az ajtóban, közepes mennyiségű cuccal... = alszik :)

tököm teli: akartam rendelni a brendonból weben ezt-azt, hát a fizetésnél fennakadtunk vmiért. nem értem. se baj, így elkirándulunk togeter 3an :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Köszi lányok :wink:

Végre nekünk is van anyakönyvi kivonatunk. Hétfőn elment érte a párom, meg megkaptuk a lakcímkártyát is. Nézem itthon és rosszul írták a születési dátumot :evil: Ma mehetett a kórházba igazolást kérni, hogy tényleg 3-án született Dóra, utána az önkormányzathoz ott csináltak új anyakönyvet. Utána a kerületi rendőrségre, ott kapott új lakcímkártyát. Még mennie kell az Oephez is, mert a tb kártyán is a rossz születési dátum fog szerepelni. Hihetetlenek és mindenki a másikra mutogat, hogy ki rontotta el :evil:

Konkri,
Brendonból lehet rendelni is? Na megyek megnézem én is.

Marina,
Hihetetlen édes a kendőben :wink: látszik, hogy jól érzi magát.
Vendég

Panda: hát én nem tudtam rendelni, de próbáld meg, én a bankkártyánál fennakadtam :(

Ma leírtam a barátnőmnek a reggelünket, bemásolom:
egész reggel nyüglődött, én meg akkor vagyok fáradt (amúgy nem), nyüglődött, mert nem jött a kaki, nyögdécselt, kalimpált, sírt (annyit nyög, mint egy rakodó munkás), aztán jött apa (éjszakás volt), felöltöztette, aztán felkeltem 10 körül, még mindig nyüglődött, nem hagyta az apját aludni (köztünk aludt akkor), hát kivittem a hintába és én közben készülődtem. csendben volt, de hallottam a durranásokat: MEGSZÜLETETT A KAKI! röpke 4 óra vajúdás után. peluscsere + ruhacsere is, mert apu pelenkázta így kifolyt a pisi :), végeztünk, mire bukott egyett, így újra ruha csere, vissza a hintába, hogy tudjak enni (hogy legyen tej), hát nem volt jó a hintába, mint kiderült a bukás ellenére éhes volt... szopi közbe csipa törölgetés+körömvágás (így megúsztam hiszti nélkül) (bár elég nehéz egy dafke ökölbe szorított kézen körmöt vágni :) ) na a nyüglődés továbbra is megvolt, ezért ki kellett fundálnom, hogy overál nélkül hogy tudom melegen felöltöztetni és kitolni... kint volt több mint fél órát, jó idő van, most meg itt van bent, nyitott ajtónál közepes mennyiségű takaróval :) így most picit nyugi van. következő etetés fél 2-2 (Kíváncsi leszek erre az időre) már napok óta nem aludt napközben egyben 3 órát.

Kép
Kép
Kép
konkri

Andi
Igen,lehet különbség....ha eddig otthon mérted,akkor ahhoz viszonyíts!:) De gratula,szépen fejlődik Bogi is.:)

Pandi
Édes Dorka.:) Jó a videó.:) NEkünk is ilyen a pihiszékünk.:) Majd teszek fel fotót.
Én már rendeltem Brendonból...simán ment.
Konkri,mi volt a baj????

Köszi a bcg oltás infókat...nekünk nem látszik sajna (bőr alatt nagyon apró csomót érzek,de ennyi...lehet újraoltás lesz.:(
Vendég

BCG: na, majd ma megnézem én is, eddig nem tűnt fel, hogy látnék ott vmit, bár nem is néztem.

Köldökcsonk végre lóóóóg, fú, vajon mikor esik le végre? Izgulok :D

Én ma beruháztam egy szoptatós párnára, Kenguru Goldosra, mivel az itt van nálunk közel. 8eft volt, középen összezippzározható, hogy ha ficereg a bébi ne csússzon szét a kagylóforma, meg van rá zsák is. Nagyon szuper, már szoptattam egyet vele és tényleg jobb mint apárnákkal kínlódni. Tiszta hülye vagyok, hogy nem vettem előbb!

A cicc nekem is tök változó hozamú, van nap hogy alapból tök jól tele van szopira, van, hogy csak a belövellésnél érzem és van, hogy úgy érzem alig van benne. Zsombor viszont valahogy jól lakik igy is meg úgy is, szóval ezek szerint szinte mindegy mit érzek.

A homeóst én is szedem folyamtosan meg more milket is, azt most napi kettőt, de gyengus napokon feljebb viszem. Elég húzós az ára :(.

Konkri: anyatejes babánál sztem túl nagy napirend egy darabig nincsen, mivel nem számitható ki, hogy épp mennyit eszik és az mennyi időre elég neki. A fürdést tudod fixre állitani, ez orientálja a babát, hogy jön az éjjel. Nálunk állati jól műxik ez, éjjel szépen alszik az ágyában , cserébe nappal 5 pecnél tovább nem fogadja el, hogy ne rajtam legyen. Kis csibész, csak tudja mi a jó neki :).

Marina: tündériek vagytok!!

NÉzelődős széket ki lehet korrigálni ha nem elég vizszintes, pokróccal.

Kép
Kép
normajeane

Panda: ez a méreg, nem a cián :evil: . Jó, hogy a férjed ilyen lelkes ügyintéző.

Kép
Kép
normajeane

Az agyhártya-gyulladás ellenit ha 1 éves kor után adják be, akkor csak 1 kell belőle, én Botinak azt beadattam.

Kép
Kép
normajeane

Most csak képeket dobok, bocsánat de ezeket muszáj!!!! :D

Összpontosítok, hogy kell ezt??
Kép

Ááá, megvan!!! :D
Kép

Kell utána a pihenés...

Vagy így:
Kép

Vagy így:
Kép

Főleg ha nem szórakoztatnak közben...
Kép

Én is most akarok pihenőszéket venni!!! Még nézegetem őket, de mikor jutok el...

Ja ma elintéztem a MÁK-ot, katasztrófa volt. Igaz "csak" 69-en voltak előttem de így is 3 óra volt... 1 órán keresztül 3 db 100as sorszámot hívtak be. Na mind1, lényeg el van intézve!

Konkri! Köszönöm az együttfürdéses linket! Kipróbálom!

Ja, kinek milyen volt a tegnapi napja? Nálunk Bendegúz szószerint nem aludt egész nap! 8kor evett, kimentünk sétálni, 12-kor kaja, nem aludt, kimentünk a kertbe, 3kor kaja, nem aludt... szenvedtünk, 6kor kaja, nem aludt próbáltunk játszani de már iszonyú nyűgös volt, majd fürdés kaja alvás, 2kor kelt először... Hát nem tudom, hogy ez így normális-e, de a délután már elég szörnyű volt... Lehet a telihold hatással rájuk? Mert mintha a múltkorinál is ilyesmi napunk lett volna. Én legyintettem akkor a teliholdra, de lehet ennek is köze van hozzá...

Kép
Kép
sleepin

sziasztok!

Segítséget kérnék.

Dorka arca tele van(homloka,szeme mellett) mini pattanásokkal,de bazi sok és reggel vörös. Megkérdzetem egy doki nénit,azt már írtam,hogy Ca stoppot rendelt el,mert szerinte attól fáj dorci hasa+ citomlé cseppeket a teájába,az arcára hidratálós babáknak val gyógyszertári testápolót,mert totál hámlik is,mintha ekcéma lenne.

Másik dokinéni: Ca injekció,mert allergia szerinte+ Elocom krém.(szteroid tartalmó,csak 6 hónapos kortól)+Suprastin tabletta allergiára. Köszi

Annyira felháborító,hogy mindenki tök ellentétes dolgokat mond+szerintetek rakhatok babára szteroidos krémet? +nem azt kéne vizsgálni,hogy egyáltalán mire allergiás ha az?

nem tudom mit csináljak.

Táblába: dorci jan 23.szül.Sote I. 4660 g.én 29 éves,Most 5100 g 4 hetes. 62 cm-rel született. mi kell még bele?

(egyébként fele tápszer+negyed saját tej+negyed más anya teje a kajcsi).esetleg a tej? Az enyém vagy az idegen a gond? TáP? ááá
ndombi

ja, a tápja milumil Ha start
ndombi

szia mindenki!
dombi allergialehet attól is, ami tefogyasztasz, pl tejtermékek. Én nem kennék szteroidos kréme, lehet kapni nagyon jókat (eucerin pl.)
panda, jó a videó, dóra baba nagyon cuki.

Maja nem mindig bírja ki óráig kaja nélkül. most kipróbálom, hogy mind2 oldalról kap, csak nem tudom, hogy mikor tegyem át. attól is félek, hogy túl gyorsan hízzik. 4etesen volt 3770 , 2980nal született.

KépKép

KépKép
lnd

Ndombi!
az eszem megáll, hogy nem mondták neked az orvosok, hogy ez egy egyszerű tejkiütés, majdnem minden babának van az 4-5 hét körül, és kb. 2-3 hét mire teljesen elmúlik...Barninak múlófélben van, de elég csúnya lett a kis arca...ugyanez, amit leírtál, az egész fején, nyakán, mintha apró pattanások lennének, reggel vörös, hidegre elhalványodik...úgyhogy ne aggódj! ez teljesen természetes folyamat...Elocom?????? az elég erős krém, rá ne kend a babádra! lehet kapni sima gyógyszertári krémet tejkiütésre, én azt tettem rá, de eléggé kiszárította a bőrét...most este-reggel bekenem vékonyan bepanthennal, és elég szépen javul...de ezt csak akkor, ha múlnak a kiütés, és már csak száraz a bőre...

Barnabásnak is elég rossz napjai vannak mostanság :? egyedül képtelen elaludni, nyűgös és éjjel megint eszünk 3 óránként :?

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

3 óráig

KépKép

KépKép
lnd

bocsi, de rossz a billentyűzet, néha kihagy, néha többször ad ki betüket, néha pedig egyálétalán nem lehet írni. :x

KépKép

KépKép
lnd

szerintetek gáz, hogy még nem kaptam meg a taj kártyát?

KépKép

KépKép
lnd

Ndombi -én is úgy tudom, hogy tej kiütés. ha nem gennyes és nem fertőződik, akkor semmi gond. még a bőrük is szokja a kinti életet...

Legus: kérte a bankkártya számát és a hátoldali utsó 3 számot... így beírtam a kártya elején található számsort és a hátulján található 3 számot... én úgy értelmeztem, hogy ezt kérte...

Kép
Kép
Kép
konkri

Ind,
Igen ezt gyakran megcsinálják, ezért érdemes elmenni az Oep-hoz és személyesen átvenni. Nekünk pl. nagyon kell, mert március 5-én megyünk csípőszűrésre, oda pedig kell a szám.
Vendég

Sziasztok!
TAJ-kártya: ha elolvassátok az oep honlapján a tájékoztatót, akkor látni fogjáok,hogy a gyermek féléves koráig simán a Ti TAJ számotokon kell,hogy ellássák a gyereket!!!

Nálunk nagyon sírósak a napok 2 hete, már kivagyunk nagyon. A dokinő komplett hülyének néz, semmi szervi baja a gyereknek.
A dolog úgy megy, ahogyan az előbb is. Kajcsi után , büfi, rajtam elalszik a gyerek,úgy ,hogy világáról sem tud. Berakom az ágyba és visít, kiveszem, újra elringatom, még egy kicsit bömbizik, aztán bealszik. Beteszem az ágyába visít.
Általánosságban elmondható,hogy mindenért visít: ha kakilni azért, ha pukizni kell, azért, ha büfizni kell azért, ha nem tud elaludni akkor azért.
Ne vessetek meg érte minket, de már mindenki fél a gyerektől. A legszebb az,hogyha felveszem akkor is visít, hurcibálom órákon keresztül, közben megy a műsor afülembe, tiszta idegroncs vagyok, alig alszunk.
Anyum eddig nem engedte,hogy hagyjam sírni, ma itt volt, és azt mondta,hogy tömény hiszti a gyerek. Ő is eljátszotta uazt amit mi.
Ha már nagyon nem bírjuk,akkor kivisszük a levegőre, ott rövid időb belül belaszik.
Vendég

Sziasztok csajok
Most mar rendbe jottunk kicsit,nem kakil folyton.Az a baj,hogy o nagyon nehezen kakil.Evett mire kitornaztuk a kakit megint ehes volt es ez igy ment ket napon keresztul,szoval vegem volt,melete anyira sajnaltam.A lazmerozes nem csinal bajt a kicsinek?
Voltunk orvosnal 3400g,52 cm-rol 4400g-ra es 54cm re gyarapodtunk
A tejem olyan neki mintha csak teat inna.Utana megeszik meg 90-et tapbol.
Nagyon szepek a babak.

Kép

Kép
marcsitita

Szisztok, sz@r volt a gép megint nem tudtam jönni. Vicki gratula jó nagy babád lett.
Mi 3 hetesek lettünk, még mindíg csak szopi van, rengeteg a tejem, szerencsére.
Nem tudok mindnet visszaolvasni , delátom más is kínlódik néha mondjuk éájszakánként. Nekünk sem mindíg mesés a napunk és éjjelünk. Tele a tököm azzal, hogy mindenki azt kérdezi, jó kisbaba-e Szaffi. Milyen a jó kisbaba? Egy kisbaba eszik, alszik nézeget, pelenkát pusztít, és persze sír is. Íg yműködnek, mit csináljunk? Ha csak hiszti van, akkor én sem aggódom, de ha sír,akkor felveszem, nem hagyom, had sírjon. Lehet, hogy csak szeretetre vágyik, de ki szeretgesse, ha nem az anyja? SZeretném ha azt érezné, hogy mindíg számíthat rám, bármio baja van, én ott vagyok vele. Elég fárasztó néha, de megéri, remélem, nekem sokkal jobb lesz vele a kapcsolatom, mind az anyámnak velem, aki igenis hagyott minket sírni, amikor kicsik voltunk. Én szeretm őket, azért vállaltam gyerekekekt, hogy törődjek velük. Szeretgessétek őket, amennyit csak akarják, később már nem lehet bepótolni.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?