Új privát üzeneted érkezett!

Mostanában sokszor eszembe jutott Melcsi! Vajon mi lehet vele??

Ha olvasol minket írj egy pár sort....

Most ki megyünk az ikeába vacsizni... húsgombócot kívánok! :)
Már teljesen bebeszéltem magamnak, hogy terhes vagyok... pedig megszállottan védekezünk...tehát nagyon kicsi esély van rá, nah de mind tudjuk, ha egy gyerek jönni akar az jün! :) :)

Lefotóztam a feltölteni valókat,gyors vacsi, majd feltöltés!!!

KépKépKép
bogyra

Bogy, kívános vagy basszus!
Na jó, nem mondtam semmit. Ha nem hát nem. :D

Kép
niki30

kívánós

Kép
niki30

Sziasztok,,

nálunk 5 napos hosszú hétvége van, api itthon van azért nem jöttem eddig, most van egy kis siesta, nyuszi is alszik.

Gabi , nagyon szuperul néz k ia tetkó, én mindig ódzkodtam (vagy hogyis írják) az ilyen végleges dolgoktól, mi lesz ha 5 év múlva nem tetszik? :shock: Én ilyen bexari vagyok :oops: de nagyon fáinul néz ki :)

Na még prószálok visszaemlékezni miket is olvastam :roll:

Rena remélem túlélted a fogorvost, nekem sajna nagyon pocsékok a fogaim, és több is úgy van felépítve, sajna én nem félek már a fogorvostól, volt alkalmam hozzászokni :cry:

Nagyon szuperek az új vonalzók!!! Elina annyira kis huncut :)

Ági, kiderült azóta? Inkább vírusnak hangzik a leírás alapján... remélem már jobban vagytok! Zsófi is csak próbálkozik a felállással, de eldől ,mint a fatuskó kb 3 mp után :lol: de olyan édi, és nem adja fel egyszerre vagy 10-15 ször is megpróbálkozik :) bezzeg a kúszás-mászás... még mindig semmi, bár a popeszét próbálgatja felemelni, de az istennek sem húzzá maga alá a lábait...
viszont egész nap beszél, és mér az apát is mondja :lol: hát nekünk ez jutott :wink:

Bogy, káááár hogy nincsenek képek, most akkor hány napot is volt el Levi magában?
Mi tegnap voltunk a Galérius fürdőben Siófokon, mindenkinek szívből ajánlom, (Niki! nézzétek meg, Siófok közel van, egy napra is érdemes leruccanni) van külön gyerekmedence, de mi a nagyban banzájoztunk, és van játszószoba, ott szoptattam, és aztán játszottunk egy kicsit két fürcsi közt.
No meg vittük a nagyszülőket, így magunkra is jutott egy kis idő a szaunában :wink: Szóval nézzétek meg, nagyon jó. És nincs tömve!!! mint Sárvár vagy Kehidakustány...
www.galerius-furdo.hu

Riella, én is csípem a stílusod :wink: de ez tényleg nem arról szólt hogy mindenkit leellenőrzünk :lol:
Utólag én is naaaagyon boldog hófordulót kívánok a kismackónak!
Vagy pont holnap lesz 9 és fél :wink: hát akkor arra!

Lorci, családdal lakás :cry: részvétem... monduk így hogy tudod csak átmeneti és nem hosszú időről van szó, azért túlélhető... én is próbáltam, és túléltem :wink: Hogy van a kis vejünk?

Dóri, sajnálom lehet hogy én gerjesztettem itt a kíváncsiságot, de emlékeztem hogy vizsgálatokra jártál, és minden rosszindulatból kérdeztem tud-e valaki valamit amikor eltűntél. Ne haragudj! Mindenesetre örülök hogy jól alakulnak a dolgok.

Nekem is sokszor eszembe jut Melcsi, igaz segíteni fizikálisan nem tudunk, de akkor is ha az ember nap mint nap kapcsolatban áll valakivel, akaratlanul is foglalkozik a másik sorsával, és nem pusztán a kíváncsiság kielégítése miatt kérdezem mi lehet vele, hanem mert remélem hogy rendben van, és jó hallani ha így van, és hátha legalább online vígaszt tudunk nyújtani ha nem így van. Kérdés persze hogy az mennyit ér... Kinek mennyit... De ez már Doo, szakterülete :wink:

Bogy, nagyon izgalmas ez a háznézegetős!!! Én szerettem is meg nem is annak idején. Akkor jó, ha belátható időn belül megtalálod az igazit :lol: Kívánom nektek ezt mihamarabb!!! Tegyél fel képet a levicipelőről! Az én agyam már ahhoz is zokni, hogy helyesbítse a szemem által olvasottat, mert én egyből jól olvastam :wink: :lol:

Nálunk nagy hajcihő van éjszakánként... Lorci, Niki nálatok hogy alakulnak a dolgok? Zsófi megint megébred valamikor éjszaka, mindig máskor, és ordít mint a fábaszolrult. Akkor is ha fekszik, ha kiveszem, ha állok vele, ha ülök vele, ha ringatom, ha nem ringatom, ha sétálok ha... és még folytathatnám... 2 -3 letevés után aztán megunja és elalszik, reggel pedig mosolyogva ébred mintha semmi nem történt volna. Mivel én az ordításhoz nem vagyok hozzászokva viszont, hát elég rosszul viselem. Napközben ugyanolyan tündérbogár mint volt. Mi ez? Valaki rájött már? :shock: :shock: :shock: :shock: Aszondják hagyjam pár napig sírni, amit Lorci is próbált, de én még nem értem el abba a stádiumba :? Nem tudom sírni hagyni... de segíteni sem segít bármit csinálok. Mondjuk azt észrevettem, hogy kezd anyás lenni, elvan még mindenkivel , de már többször csekkolja hogy megvagyok-e illetve ha otthagyom a mamánál pl, rögötn nyújtja felém a pici mancsét ahogy megjelenek :) Lehet hgy nálunk most kezdődik az az igazi velőtrázó szeparációs szorongás? :roll:
Na most lépek!

Tsók mindenkinek!
pici76

Itt van a hátihordink:

http://www.decathlon.co.hu/HU/product_8032716-18813065/

Még arra is jó, hogy leszaladjak Gergőért... sztem.
Persze ha csak erre akarnám használni, kicsit drágálnám. :)

Nah jah izgi ez a háznéző...csakhát nem olcsó mulatság. Osztunk szorzunk, hogy mennyire érdemes eladósodnunk...
Jah és még azért is aggódom, hogy hiába van szép nagy lakásunk, ha nem tudjuk berendezni szépen. Nahmármost egy kétszobás lakás berendezésével, nem sokat kezdek egy 6 szobás lakásban... Ha meg ugye hitelt fizetünk, gyereket fenntartunk, meg közben még egy kicsit építkezünk is...nah szal akko rszinte reménytelen a dolog. Tehát most egyelőre okoskodunk...

De tudjátok mit annyira beleszerettem a házba hogy megmutatom nektek.

http://www.szekelykapu.com/reszlet.php? ... 3&csopid=2

drukkoljatok, hogy jó legyen. :) :)

KépKépKép
bogyra

Bogy, nagyon klassz ez a házikó.
És ez mikor készül el?

Pici, köszi a linket. Igazándiból egy napért nem biztos h. elindulok....de azért megmutatom apának.
Biztos jó lehetett Nektek.

Kép
niki30

Niki!

Mikorra befejezzük! :)

Lényegében csak burkolni kell és szerelvényezni! Van valakinek tapasztalata ez ügyben??? Mármint aki már építkezett...
Jó tanácsok stb, mindent szívesen fogadunk! :)

KépKépKép
bogyra

Pici, nalunk is van ,ar Anyahoz ragaszkodas, sot par napja elegge...
Baratnom vigyazott ra a bolt elott a kocsiban, mig en vasaroltam, hat nagyon sirt, pedig ELina nem igen sir.
Mindig keres, ha engem is lat nyuglodik mig en at nem veszem mas olebol az enyembe.
Ez biztos normalis, jol esik. :D
Azert remelem ellesz ezutan is nagyszulokkel neha-neha.

KépKép
horilda

Bogyra, nekem is bejon a haz, a kornyezet is szep!
Ez olyan izgalmas! :D

KépKép
horilda

Sziasztok!

Jelentem vagyok és túléltem a foghúzást. Nem fájt de nagyon féltem és hatalmas fog volt nem roppant össze amitől féltem. Eldöntöttem megcsináltatom mindet. Terhsen 8 lukas fogam volt 20 annyit romlott. Márciusba kezdik tömni őket. Párom elkísért pedig éjszakásból jött és 9:00-től délig ültünk ott. De túléltem. Most biztos lenéztek de annyira feszült voltam hogy így 8 óra elteltével nem enni kezdtem hanem ittam egy jó nagy pohár bort.
Eliza téma: nem tudom fura-fura. Nem tudom jár-e a Sotéra de az biztos hogy ennyi energiája nem lenne. Én is szakmabeli vagyok, bár én csak a fősuli első két évét végeztem el aztán családi okokból abba kellett hagyni. Hát nagyon kemény volt főleg a vizsgaidőszak. Én a biokémia, biofizika és az anatómiával vért izzadtam pedig állítólag nem vagyon nagyon hülye. Mindegy az biztos hogy ez a topik a szemünk fényéről szól és nem karrierről ez nem a Melrose Place. Itt nem a karrierünket vitatjuk meg. Pont azért szeretek idejönni mert le tudom írni hogy milyen béna vagyok. Mindíg fáradt vagyok nincs időm semmire sőt az ebéd sokszor 15:00-kor kerül asztalra. Nehezen osztom be az időm és a hajam is szánalmas. Régen mindíg belőtt séró, lakkozott köröm stb. Most szerintem rám sem ismernek. De nem baj ez az idő most Balázsé. Hívtak vissza dolgozni 8 órába és nem tudom mi legyen. Anyum vigyázna rá de nem lesz ez lelki gond a gyereknél szerintetek?

KépKépKép
rena10

Bogi,
mi most ott tartunk az építkezésben, hogy kész a vill. szerelés és elkezdték a kőművesek a vakolást, és állítólag tavasszal ( :shock: :?: ) költözünk. Kecó nekem is bejön, bár nekem kissé nagy lenne. De Ti nagy(obb) családot terveztek, ha jól emlékszem. :wink: Nálunk 4 szoba+nappali lesz.

Tényleg, ha elkészül a ház, nyáron szeretnék tartani egy talit nálunk. Ezt bevállalom. :D

Rena,
fog :( én is így voltam a fogdokival, de mióta egyvalakihez járok, azóta sosem félek, és szeretk :shock: :lol: menni. Tényleg szülés előt voltam, akkro lassan aktuális is lesz.

Nálunk új menetrend, hogy 7kor kel Marci és 8kor már le is kell dugnom aludni, mert sehogy sem jó és szó nélkül elalszik. Tegnap 3 órát lenyomott egyben. :)

Gabi,
nálam is hasonló volt a helyzet, amit Te leírtál. :roll: :( de nem akarom itt részletezni. :roll:
Vendég

Dóri, jó, hogy újra itt vagy :D

Kép
ági_bp

Dóri, én is örülök hogy újra itt vagy :) Tali jó ötlet!

Tényleg Doo, akkor most van végülis fix nap a talira nálatok?

Bogyra, hát ez a félkész ház neked való projekt, mi bevallom őszintén felújítottba költöztünk be, nem nekünk való az építkezősdi :oops: Ha jól láttam, Csákváron van? Az ide egy köpés, párom oda járt íjászkodni :) Nagyon szép település! A ház tényleg óriási, így tapasztalat nélkül is látszik hogy több éves projekt lesz.

Ilda, köszi a megnyugtató sorokat, hát ha még a gyöngy Elinát is megviseli ez az időszak, akkor megnyugodtam :wink: :) Mondjuk azt én is csípem ahogy nyújtja felém a drága kis kezeit, csak amikor ész nélkül ordít azt nem bírom... mondjuk a ma éjszaka egész jó volt, hálózsákban altattam, és épphogy csak megébredt, aludt is vissza, nem kellett kűzdeni a betakarózással ami szintén egy tragédia mostanában, mert rögtön lerúgja...

Rena, ebéd 15kor kerül az asztalra.... :? hát én nem főzök minden nap bevallom őszintén... ha neked még az is belefér hidd el valamit nagyon jól csinálsz! És a hajad egyáltalán nem volt szánalmas a képeken amiken láttunk! :)

Niki, miért nem indulsz el egy napra? Persze lehet hogy te másképp vagy ezzel, de engem pár óra kiruccanás is teljesen feltölt. Egy napot máshol tölteni pedi feltölt egy egész hétre :)
Csak mert hogy más a környezet, hogy nem a napi rutin van ami megöl...
pici76

Pici??? Több év????

Én 2-3 hónapra gondolok....

Hát magam kifestem az egészet egy hét alatt :D :D :D

Nah de most komolyan, nem kell csak burkolni.... radiátorokat feldobni csövezni, mondjuk az bizti van két hét, bár annak ideján nálunk a srácok 1 nap alatt végeztek a kazáncserével, csövezéssel és három helyiség felradiátorozásával... tehát ha ebből indulok ki akkor max 1 hét...

De tényleg mi ilyen 1-2 hónapban gondolkodtunk!!! SOS, tényleg évek???? Miért?

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Dóri, örülök, h. újra köztünk vagy! Itt a helyed és kész!
Hogy érzed magad? Most lelkiekre gondoltam.

Pici, dehogynem tölt fel akár pár óra is. Csak most egy hosszú odaút, aztán meg vissza és ott meg alig vagyunk....macerás vagyok, mi? :oops:

Bogyra, építkezés témába én nem tudok beleszólni.
Jók a rucik bébi :lol: :lol: Láttam töltöttél fel.

Rena, és akkor mi van, ha 15-kor van ebéd?! Csatlakozom Picihez, nálunk sokszor nincs is. Höhh:)
Persze h. nem vagyunk olyan szinten a toppon, mint baba előtt, dehát kinek van mindenhez ideje, energiája, türelme.....?
Jut eszembe Melrose Place. Nézed?
Én függő vagyok.
:o

Kép
niki30

Bogyra,
nekem építkezésben nincs tapasztalatom, de nálunk tavaly tavasszal csak a konyhában és egy közlekedőrészben történt járólap csere, plusz utána festés, pakolás, ez két hét volt, de ez messze nincs 160 nm. És akkor még hol van a fűtés, fürdőszoba, stb....? Persze a Te energiáddal és szervezőképességeddel... :D
Igaz, mindez erősen pénzkérdés is, mekkora team-et tudsz fizetni, stb.... (Nálunk egy pasi csinálta az egészet, plusz a páron és az apukája segítettek neki, amikor ráértek.)
A ház és a környék szerintem is jó, amennyire a képeken látszik.
Hajrá!!! :D

Én sem szoktam mineden nap főzni, és ha főzök, akkor sem kell háromfogásos menüre gondolni. De én ebből már nem akarok magamnak problémát csinálni, most nem ez a legfontosabb. Én már elégedett vagyok magammal, ha tiszta a lakás, viszonylagos rend van (amennyire ezt Blanka megengedi) és nem halmozok fel túl sok vasalnivalót.
mary74

Javítok, bocsi:

páron=párom
mineden nap=minden nap
mary74

[quote="ági_bp"]
írta:
ági_bpVan valaki akinek a babója még nem állt fel önállóan? Lehet mi leszünk a legkésőbben felállók a topikban. :roll: :P

Ági, meg kell hogy nyugtassalak, nem Ti vagytok a sereghajtók! :) Blanka még nem is ül. :( Eddig összesen háromszor ült fel (de ezt kb. 3 hét alatt), mindhárom próbálkozás eldőléssel végződött! Felállni pedig még egyáltalán nem is próbált! Térdepelve próbálkozik elérni a magasabban lévő, számára vonzó tárgyakat.
mary74

Ilda, Riella: nagyon szép vonalzóitok vannak! :D Milyen ügyes és rendes vagy, Csilla! :wink:

Ti hogy álltok a darabosabb kaják bevezetésével? Tőlem mostanában mindenki azt kérdezgeti, hogy miket eszik már a gyerek, eszik már babapiskótát, kenyeret, stb.... Mindig megdöbbennek a válaszomon, miszerint mi még csak pépes kajákat eszünk (babapiskótát, egyebet a glutén miatt sem adnék, de egyébként sem merném). Blanka még mindig öklendezik a darabos kajáktól. Erre azt szokták nekem mondani, hogy azért öklendezik, mert nem ismeri. De hogy adjam neki, ha közben fuldoklik? :shock: Foga még mindig csak 2. Nem lehet, hogy ha több foga lesz, jobban mennek majd a darabosabb dolgok is?
Ma megpróbálkozok majd uzsira kölessel adni gyümölcsöt, holnap meg talán majd zabpehellyel banánt vagy valami más gyümit. Hátha ezek lecsúsznak.
mary74

Mary de jo hogy irod ezt a kaja dolgot.
Elina is fuldoklik a darabostol, az uvegesek darabosabbak, avn amelyiket megeszi, de van hogy azt is meg osszenyomatom.
En pepeset csinalok, neha mar vannak benne kisebb darabok, de akkor csak kis kanallal lassan adom.
Nem er annyit, eddig 2x fuldoklott ijesztoen, mert nem tudta lenyelni, inkabb lasabban haladunk, pedig neki 4 foga van, de mire eleg az...nem?

A babapiskotat is jol ossze lehet turmixolni???

A joghurtbol mindegy melyik fajtat veszem, marmint markara gondolok, mert az ok hogy natur???

A fent irt koles+zabpehely olyasmi mint a babapiskota, csak egeszsegesebb??? Ugy ertem gyumivel eleg uzsira?
Meg nem probaltuk...

KépKép
horilda

Kaja:
Az elmúlt egy hét ugyan nem evéssel telt, de egyébként én szoktam adni Emmának uzsira bio kölest gyümölccsel. Jól összeturmixolom és fincsi gabonás gyümi.
Babapiskótát még én sem próbáltam.
Nálunk Emma mostanában csak úgy fogadja el a darabosabbat, ha a kezemből adom, kissé szétnyomva. Nekünk is csak két fogunk van, úgyhogy másképp nem is merem még neki.
Szal, egyelőre a pépes megy kanállal. Ha már kisebb darabok vannak benne, akkor már fintorog és nem kell neki. Érdekes, a kezemből meg megeszi a sajtocskát, a kiflibelsőt.

Ilda, én a natur aktíviát szoktam, az hígabb, mint a danon és ezerszer finomabb.
Szerintem Elinának is jobban csúszna. Próbáljátok ki!

Kép
niki30

Mondjuk az biztos, hogy egy olyan lakásban ahol laknak sokkal nehezebb bármit is csinálni....

itt ugye nincs mit pakolni, arább húzogatni stb stb...ez tök sok idő sztem....
Hát majd elválik, ha ezt eladjuk akkr mi is tudunkmenni az apukámhoz. Annyi tőkénk meg van, hogy a burkoló anyagot megvegyük + a fütéshez ami kell....
Nah jó csütörtökig leáll mindenféle tervezés...

Mert majdakkor fog kiderülni akarjuk e mi azt egyaltalában.... :) Lehet hagynemondjam milyen szomszédok vannak, vagy ki tudja...

KépKépKép
bogyra

Persze Bogy, előbb nézzétek meg!
De elhiszem, h. már be vagy sózva és tervezgetsz. Én is ilyen vagyok, szeretem előre elképzelni a dolgokat.

Kép
niki30

Ilda,
a Kismama babakonyhájában 7 hónapos kortól ajánlják:
Zabpehely banánnal
3 ek zabpehely vagy 2 ek zabpehelyliszt, 5 dkg gyümölcs, 0,5 dl anyatej vagy tápszer (de én nemigen fogom méregetni, csak úgy ízlés szerint csinálom)
Forralt vízben 1-2 órára beáztatott zabpehelyből sűrű pépet főzünk, ha kihűt, összekeverjük az anyatejjel és a gyümivel.

Első körben azt hiszem megpróbálom nem teljesen pépesre, majd meglátjuk...

Majd később folytatom, most mennem kell, ébredés van. :D
mary74

Jaaaj Bogyra, én a mi sebességünkhöz mértem az éveket :oops: :lol: Két éve lakunk itt, és a kert és teraasz még mindig nincs kész, a fürdőszoba bútorunk most lett meg... és még sorolhatnám...
A te sebességeddel biztos hamarabb meglesz, de hetek alatt? :shock: hát hajrá, de szerintem inkább hónapok azért befejezni egy félkész házat. Mondjuk az is igaz, hogy valóban pénz kérdése is. Nem akartalak elkedvteleníteni!!! Csütörtökön nézitek meg?

Rena, akartam még írni, hogy én megyek vissza júniustól dolgozni. 8 órában vagy (többen) mondjuk néha tudok itthonról is dolgozni ha úgy adódik... szerintem ha szeretnél visszamenni, és anyud bevállalja optimális megoldásnak tűnik. Próbáld ki Balázsnak hogy tetszik, és ha mindenkinek jó, miért ne? Nekem muszáj visszamennem, mert befordulok itthon... :oops: pedig isten lássa lelkemet imádom Zsófit. Mondjuk Márti biztos többet tud hozzászólni a témához, ők már nyomják december óta.
Márti hogy vagytok? Stella hogy bírja a kiképzést?

Ja NIki, nehéz elindulni... én is ilyen vagyok, de ha meg már ott vagy, olyan jó, meg utána is :D

Kaja: a 8 hónapos HUmanában darabok vannak, ZSófi simán nyeli. Most már. De pár hete még ő is öklendezett. És a banánt simán megeszi a kezemből. Szerintem nem kell erőltetni, egyszercsak megérik rá. Szerintem nem fog függő, nekünk is még mindig csak 2 van. Mármint Zsófinak :wink: :lol:
pici76

Akkor a darabos kajákat illetően talán nem vagyunk nagyon lemaradva, ha nem vagyunk egyedül ezzel a problémával. :) Engem már azzal ijesztgetnek, hogy majd 2 évesen is még pépeket fog enni a gyerekem, ha nem szoktatom már a daraboshoz. :roll: (Mondjuk, inkább egyen 2 évesen is pépeket, mint megfulladjon félévesen, én óvatos duhaj vagyok. :) )
mary74

Ezt nem értem. Hogy egyen az a gyerek darabosakat két foggal? Árulja már el ezt nekem valaki!
Mekkora butaság!

Kép
niki30

Ez nem hónaphoz kötött. Gyerektől függ abszolute, mikor áll rá készen.

Kép
niki30

Na Zsófi, most olvastalk. Szerinted meg nem fog függő? :D Dehát hogy tudná megrágni?
Vagy én gondolom rosszul?

Kép
niki30

ÁÁÁÁÁÁÁ4Brendon kitörölt!!!

Szóval még nincs foga,de a babapiskótát eláztatja,és az valahogy úgy jó neki,de a darabostól még hányni is képes,nem csak fulldokolni.Én személy szerint úgy gondolom,hogy egy baba ha napi egyszer is szopik,ne kapjon darabost,de tényleg csak egy gondolat.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Ti hogy a fenébe élitek meg egy napotokat?Én valahogy nem érek a dolgaim végére,vagy vasalni nincs időm,vagy felmosni,valami mindig elmarad,és kikészít.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

na,ezt így nem lehet,Brendon cibál és visít.majd jövök.

Köszi minden gratut és köszöntést,talán egyedül én voltam az a tök,aki elfelejtette a hófordulóját a saját babájának.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

hali!
azt szeretném kérdezni, hogy a Sinlacot Ti hogy adjátok? Ma adtam először, és nagyon híg lett. A leírás alapján csináltam, de gondolom ezt cumisüvegből adásra tervezték vagy hasonló, nem? Van aki valahogy sűrűbbre csinálta?És hogy ? Több por vagy kevesebb víz? Tudom lehet gyümivel is adni, de anélkül gondoltam most. Egész bejött neki, mondjuk folyt minden fele, ahogy kanállal adtam. Próbáltam itatni is vele, de az nem volt nyerő ötlet.

Mary, lehet hülyeség és rosszul emlékszem, de úgy olvastam, hogy glutén van a búzában, rozsban, zabban...de nem mernék megesküdni rá. Csak hogy írtad, hogy babapisótát a glutén miatt nem adnál. Bár Te biztos jobban tudod, ha ez a szakterületed :wink:
Mi kukoricapelyhet szoktunk enni, szereti....értsd eszik belőle egy kicsit.

Kép
ági_bp

Gabi, gabi!!! Vettem Normaflore-t, mennyit adjak naponta? 1-2 ír, egyet adtam tegnap, gondoltam így, hogy nem kapott antbiotikumot az is elég lesz? Szerinted???

Kép
ági_bp

Gabi, én megpróbálom minden napra beosztani. Nem egy nap alatt váltom meg a világot. Minden nap egy kicsit közelebb kerülök hozzá :lol:

Kép
niki30

Ági,
most zavarba hoztál. :oops: Bár, én még nem fedtem fel, mi a szakterületem. :wink: Azt azért bevallhatom, a SOTE-ra nem járok és nem is jártam. :D
Szóval, én eddig azt hittem, a zab és a köles nem tartalmaz glutént, de akkor előbb jobban utánanézek. Köszi, hogy felhívtad a figyelmemet.
Egyelőre ennyit találtam a neten:

Glutént tartalmaz:

búzaliszt, -pehely, -korpa, -dara, -csíra, búzakeményítő,
rozsliszt, -pehely,
tönkölyliszt, durumliszt,
árpaliszt, -pehely, -gyöngy, maláta (csíráztatott árpa),
vadrizs,
búzasör, müzlikeverék, sör, whiskey, vodka, gin.

Nem tartalmaz glutént:

kukoricaliszt, -pehely, -dara, rizsliszt, burgonyaliszt, tápiókaliszt, kölesliszt, hajdinaliszt, szójaliszt, sárgaborsóliszt, szentjánoskenyérmag-liszt, amarantliszt, guarmag-liszt.
A zabliszt a legtöbb lisztérzékeny betegnél nem okoz problémát, de fogyasztása csak kis mennyiségben ajánlott. A biztonság kedvéért ne fogyasszuk.
mary74

Mary, nem is köszöntem meg, hogy utánanéztél a fahéjnak! :oops: KÖSZ! Érdekes, gogy az a könyv nekem is megvan, de eszembe sem jutott belelapozni :roll:

Dóri :lol: :lol: :lol: örülök neked!!!!! Gyere néha pár szóra! És képet is kérünk Marciról!

Bogy, építkezés... az időtartam nagyban függ, SŐT! csak attól függ, hogy milyen brigádot találsz. Ha jó a csapat és tudnak haladni, nem szaladgálnak másik építkezésre, akkor valóban nem sok idő. De szerintem ott kell állni a hátuk mögött egy korbáccsal :wink:

Niki, ezek szerint nem minden bioköles sós? Én épp ma adtam a kezébe egy kölsgolyót, de ez sós. Te milyet adsz a gyümülcshöz?

Ági, én adok Sinlacot, ez az egyik kedvencünk. A dobozon lévő leírás szerint tényleg tök híg lesz, én érzésre szoktam kikeverni, olyan kanalazható tejbegrízállagúra.

Na, Milka kiabál ananananaaaa!!!!!!
Vendég

Ennyire kell vigyazni? Marmint ezekkel a fent irt dolgokkal?
Mar a 10. honapban vannak, szerintem mar lehetunk batrabbak, vagy nem?
Oktassatok am ki nyugodtan! :o

Koszi Niki, amugy kepzeld ma az egyik boltban egyaltalan nem volt natur, csak izesitett joghurt. Na mindegy vettem vaniliaizut.
Mai uzsi: egy joghurt, reszelt alma, 3db babapiskota, keves kakao, 1 kanal turo, osszeturmixolva.
Eleg edes lett, vegulis ette, biztos uj volt neki az ize. Most adtam eloszor ilyeneket.

Ma kapott eloszor sajtot is, belereszeltem az ebedbe, ami cukkini+karfiol krumplival husival...stb izesites...izlett neki, legalabbis ette mint ahogy szokta.

Vettem biokolest, ezt csak ugy ragni is lehet neki adni? Elolvad a szajban azt hallottam...
Marytol lestem, hogy gyumivel uzsira is jo, ki is fogom probalni. :D

Amugy uvegesbol a kedvenc uzsira: gyumolcsduett Hipp, nagyon finom. Olvastam az osszetevoket, termeszetesen nemcsak gyumi van benne, asszem meg rizs is, a tobbire nem emlekszem.

KépKép
horilda

Cscsi, lehet kölespelyhet is kapni, dm-ben, az nem sós.
Köszi a sinlacos ötletet. Valahogy sűrűbbre kell, mert ez így elég furi volt.

Mary, én is majd szétnézek itthon hol olvastam ezt, valamire rá volt írva, de nem tudom mire. De tényleg nem tuti, hogy a zabban is van, csak nekem ez dereng. :roll: Te mikortól adsz majd glutént?

Voltunk sétálni, és olyan kis ügyes volt a babakocsiban 8) 8) mondjuk jó fos idő van, fúj a szél, úgyhogy mire elaludt volna feljöttünk, mert majd megfagytam. Csalóka volt bentről a szép napsütés.

Kép
ági_bp

ILda, én nem akarlak oktatni :wink: csak annyi, hogy írod most adtál először ilyeneket...pontosan mire gondolsz? Szerintem azt jó betartani, hogy egyszerre egy dolgot vezess be, tehát ha ma adtál először joghurtot, akkor ne adj mellé újnak még pl kakaót vagy piskótát mert ha valamelyik gondot okoz estleg, nem fogod tudni melyik az, a joghurt vagy a piskóta, stb...Persze ha ezeket már ette külön külön, az más eset.
Ja, és még annyi, hogy egy napra teljesen új kajának a sajt is meg a joghurt is...azért légy óvatos, szerintem tejtermékeket módjával. Ha már adod is, azért ne túl sokat egy nap-nekem ez a véleményem. Ez azért egy eléggé új fehérje a pocakjának.

Kép
ági_bp

Agi mondasz valamit, arra gondoltam akkor fogok adni delutanra tejtermeket, ha az ebedben nem volt, vagy forditva.

Amugy uj volt a babapiskota is, remelem nem lesz gond, holnaptol azert ovatosabban adom majd, de mindenkepp adok mar neki, csak okosan.

KépKép
horilda

Na, kipróbáltam a kölest uzsira. Én biokölest vettem, de nem pelyhet és nem golyót, hanem magát a kölest (szemeset). Megfőztem jó puhára, sokkal több vízben, mint ahogy a leírás szól. Turmixoltam banánt és almát, összekevertem nem turmixolt kölessel és próba indult! Először tetszett Blankának, ízlelgette a kis köles szemeket és még mosolygott is közben, de aztán kb. 8 kanálnyi után azt mondta köszöni, de nem kér többet. :lol: Akkor összeturmixoltam az egészet mostmár a kölesszemekkel együtt, így megette.
Hát, majd még próbálkozom máskor is.

Ági,
én 1 éves koráig akarok várni a gluténnal, de persze nem naptár szerint pontosan, majd meglátjuk hogy alakul. :)
A savanyított tejtermékekkel pedig azt hiszem még sokkal tovább várok.
mary74

Ági!Napi 1et!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Niki, hát simán elnyammogja a banánt a kezemből, ha török neki darabokat, a répát ha olyan kisujjkörömynit adok főve a szájába, addig tologatja jobbról balra, balról jobbra , illetve a nyelvével paszírozza, amíg lenyehető lesz :shock:
és csócsál is néha az ínyével, ha pl az egész banánt bedugom a szájába :D :lol: általában ott ül velünk az asztalnál ha eszünk, és mindig kell valami neki is, különben szétpakol.
Hát csak ennyire eszi a darabosat. De tényleg ami szétolvad a szájába, azt simán merem már adni neki. Rántott hús szeletet még nem kapott :lol:
Ami viszont nem olvad szét azzal nagyon kell vigyázni! Állítólag az almát nyelik félre a leggyakrabban.
Reszelt sajtot is evett már a kezemből, azt is tök szépen elszopogatta :)

Sinlacot én teljesen ex has higítom, amíg kanalazható nem lesz, illetve mivel a tápszert Zsófi nem issza, reggelire ki szoktam keverni neki 100 milit, és azt kanalazhatóra sűrítem Sinlaccal, meg belereszelek egy almát. Sajét gyártású főzeléket is szoktam Sinlaccal sűríteni ha túl folyós.

Gabi, hogy hogy élem meg a napjaim? Kupiban :lol: :lol: :lol: A minimálnyi szükségest teszem meg, mégis úgy érzem reggeltől estig csak pakolok és takarítok, mosok, mosogatok. Közben pelenkázok, etetek. És amikor lehet elhúzok 1-1 órára, hogy legyen erőm újrakezdeni.
Hetente 2-3 szor hívok magunkhoz vendégeket, mert az a legjobb ösztönző arra hogy rendet rakjak :lol: :lol: Szombaton ittalvós pizsiparty lesz nálam, kénytelen leszek az összes szobát jól kitakarítani, ágyat húzni ,ilyesmi :wink:
pici76

Ilda!3 naponta érdemes egy újat,tudod,azt várd meg,nálunk pl.a tejes kicsípi a popót,a nestlé babadesszert mind,de a sima krémtúró nem.na,ez jó!!!

Ma Patrik tanára hívott,menjek azonnal érte,mert összeverekedett egy LÁNNYAL!!!!és mivel csaj,ő nem akarta ütni,a kabátját rángatta csak meg...szóval hagyta...na,mindegy.
Gyerek itthon,alszik,lelkibeteg,szétrugdosva,hányingerrel,feje fáj,azóta alszik.Tuti agyrázkódás,álélítólag rúgta is a fejét,látszik is.Na de csak ezért,mert lány,ennyire nem kellett volna hagyni.És hatalmas fasznak érzem magam,én mindig arra tanítottam a fiam,hogy ne verekedjen,mert megölöm,pláne ne lánnyal,de erre nem gondoltam,hogy összeszorított foggal hagyja magát,és nem érti,azt monja:anya,dehát lány!
Mire kell nevelni egy gyereket a mai világban?üsd,vágd,úgy kell,nem sajnálni?????????én ezeket a gyökereket nem értem.És amiért soha nem verekszik,merik piszkálni.Lehet,hogy jóra neveltem,de bánom.Brendon tuti ki-box világbajnok lesz!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi, hát ez durva. Most olvastam fel páromnak is.
Tök jól csináltad, jóra neveled a gyermekedet, de megértem abszolute, h. bosszus vagy.
A tanárnőnek kéne behivatnia a kislány anyukáját, h. kapja el a lányát.

Kép
niki30

Ja, Patrik pedig egy igazi úriember.

Kép
niki30

Gabi, azt én sem hagynám. Én tuti felvenném vagy a tanárnővel felvetetném a kapcsolatot a lány szüleivel. Azért ez duuurva, hogy rúgta a fejét :shock: :shock: ez érdemel következményeket a lány számára is!!!
Patriknak jobbulást!

Kép
ági_bp

Köszönöm!Amit az üzenőfüzetbe (mert hogy beírást is kapott!!!)
válaszoltam,azt inkább nem írnám le.A nemiszervbe térdelés nem emberi!
Már jobban van,ez a fontos!
A kislány szülei...hmmm.
Anyuka cuccozik keményen,most fog szülni....
apuka lelépett...
szülőin a tanár azt mondta,most mit csináljon?Már más miatt beszélgettünk,de tök felesleges volt mindig,az ember eljut egy idő után arra a szintre,hogy lerúgja a fejét.Akkor viszont ugyanolyan primitívek lennénk,hát,nem tudom,megoldás tuti van,holnap beszélek a tanárral.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Kemény. :shock:
Csak gratulálni tudok a drága édesanyának.
Hát én nem tudom mit csinálnék egy ilyen helyzetben.
Szegény Patrik basszus. És ő még ezek után is azt mondja, dehát lááány. Szép leányzó mondhatom.

Kép
niki30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?