Új privát üzeneted érkezett!

Akkor játszóház kedd, csütörtök vagy péntek?
Vendég

Játszóházra nekem a kedd vagy a péntek jó. Kerianyut max a Ligetbe tudom kicsábítani, meg vele tanulnom is kell előtte. (számítástechnikát oktatok neki :lol: egészen a gép bekapcsolásától kellett kezdeni. :lol: ).

Most voltam az Árkádban. A Deichmannban vannak az elefanten cipik. Az a meglátásom, hogy ezekben az első lépés cipikben nincs semmilyen emelés. (Kiv. sarokemelés) Amik ott vannak 7990ft-ba kerülnek és sztem pont olyanok mint a Falcon cipik, csak fazonra mások. (Sztem a Falcon szebb és olcsóbb is. :oops: ) Bár volt egy fiú cipi ami nagyon tetszett. Lányba összesen egy piros volt. De az olyan uncsi volt. Semmi minta. De szandit nem láttam, ami puha talpú lenne. Magyarul első lépés szandiban nincs.
Viszont a nagyobb gyereknek való cipikben mindben volt betét. Szóval lehet, hogy később már kell. A fene se tudja már, hogy mi kell és mi nem. :?

Valaki hallott már a Zetpol cipikről? Van nekik valahol boltjuk? Úgy megnéznék egy ilyet közelebbről. :roll:

Május
És megosztod velem/ünk a csokis-meggyes süti receptjét? Én még mindig nem találtam meg az igazit, pedig már közeleg a napja! :oops:

Van még Rián kívűl más Zuglói? Ma mondta a védőnéni, hogy a menigo oltást az önkormányzat 100%-ban megtéríti. És ő ajánlotta is. Az ő gyerekének ezt adatta be és még később a bárányhimlőset meg a kullancsellenit. :roll:
lora7

Na! Kis kitérő után folytatom. CSak kimerült az elem a billentyűzetben. (égi jel, hogy sokat dumálok) :lol: :lol: :lol:

szóval folytatom a cikket:

Hosszabb gyaloglás, vagy mezitláb szaladgálás után az említett sík talajon, a kifáradt kisgyermek hamar elalszik, de néhány óra múlva sírva felébred és lábszárát, térdét fájlalja, és csak nehezen tud megnyugodni.
Nagyobb gyermeknél észrevehető a boka bedőlése, a vízes lábnyom telitalpúsága.
Az 1-6 éveseknél van mód a megelőzésre ill. az egyéb formák gyógyítására.

1. Valamennyi korosztálynál javasolt a láb tartószerkezetének erősítése. Ennek legegyszerűbb módja a láb tornáztatása.
Lehet kifejetetten lúdtalpas gyakorlatok végeztetése, ez 3 éves kor alatti gyereknél nehezen kivitelezhető. Minden korosztálynak hasznos a mezítláb járás, de csak a görönygyös, egyenetlen talajon, mert ekkor edződnek és erősödnek a felváltva használt lábizmok, talpizmok. Figyelem! A sík, keményen való járásnak pont ellenkező hatása van, mert csak néhány izom működik az alkalmazkodási kényszer hiánya miatt, azonban ezek az izmok hamar túlterhelődnek és elvesztik boltozat tartó képességüket.

2. Járni tanuló gyereknek a jó cipő segíti az izomzatát. Jó cipő az, amelyik sarka döntve van, "félre van sarkallva" a belső oldalon. Fontos, hogy a cipő kérges legyen."

Lorca!

Ebből is kiderül, hogy Nati még pici a tornához. De amit tud, azt persze csináljátok nyugodtan!

Lora!

Nem jó a szőnyeg sem, mert ugyan a parkettát említi, de ott van az is, hogy sík és hogy kemény talaj.

Pankaa!

Debrecenben két helyen van Salus cipő.

Medinco Kft.
Debrecen, Széchenyi u. 2. 52/453-570

Rehaker Kft. (a nevek nem 100%-osak, mert telefonban mondták és kicsit süket vagyok... :lol: :lol: )
Debrecen, Ibolya u. 24. 52/453-395

Lehet, hogy csak rendelésre tudnak hozni méretet, meg színt. De ha bemész, megnézed, lepróbálod...stb. akkor esetleg Pestről is tudsz hozatni/küldetni magadnak.

Konkrétan Salus üzletek:

5300 Karcag Kálvin u. 1. Telefon: 59/312-166
9700 Szombathely Széll K. u. 6. Telefon: 94/340-333
3980 Sátoraljaújhely Esze Tamás u. 43. Telefon: 47/322-251
1054 Budapest Bajcsy Zsilinszky u. 54. Telefon: 1/311-9066
1096 Budapest Nagyvárad tér 1. (István Kórház belterületén) Telefon: 1/216-7559
1125 Budapest Diósárok u. 1. (János Kórház belterületén) Telefon: 1/225-3264

De a vidékiek, ha esetleg akarnak közelebb találni, akkor a 06/1 205-5973 érdeklődjenek!

Kapcsolatban állnak egy csomó egészségpénztárral is, úgyhogy akinek a cége fizet ilyet, arra is meg lehet venni, ha jól tudom!
:roll: Ja és ne keseredjetek el, ha azt mondják, hogy csak 20-as mérettől forgalmaznak. Ez Salus üzletekre igaz csak, a Rétköz u.-ban 16-os mérettől indulnak a cipők, mert ők gyártják.
A helyes méret cipőnél, ha a sarka mögé még be tudod dugni egy ujjad! Azt ne várd, hogy szóljon, hogy "Anya, szorít!" Figyelni kell a nagylábujjat is. Ha kezd kialakulni rajta bőrkeményedés, akkor már tuti kicsi!!

Dana!

Terhességi cukor. Hát nem a legjobb, de nem kell kétségbeesni. A gyerekkori leégés is hajlamosít bőrrákra, hála Istennek mégsem lesz mindenki az. (na jó, Ria kivétel :lol: :cry: - bocs, de nem hagyhattam ki- )
Szóval fokozott odafigyelés. Lehetőleg legyen egy vércukorszint mérőd otthon. Diéta mindenképp javasolt és sok mozgás. Persze ez sablon duma, mert minden betegség esetén ezeket javasolják, de tényleg mást nem nagyon lehet tenni!

Annyi kérdés volt, de nekem szita az agyam... Bocs, ha valakit elfelejtettem! Ha nagyon érdekli, írja le színessel. vagy ilyesmi! :lol: :lol: :lol:

Kép a "félresarkallt" cipőről. Remélem látszik, hogy nem egyenes a sarka. Szóval ezzel választ adok arra a kérdésre is, hogy jó-e egyes cipőmárka. Ha belül magasabb a sarka, akkor tökéletes. Ha nem, akkor jó, de NEM tökéletes!
Valaki kérdezte, hogy ha belül is sima a cipő, akkor miért nem jó mezítláb. Hát a cikkből, meg ebből is látszik, hogy pont ezért!!!!

Kép
Vendég

Valakinek megvan még az a táblázat, amin a centi/cipőméret van? Nagyban irigykedek a játszóház miatt.  :wink: De ha van segítség, akkor tanítok, ha nem, nincs. Kettővel meg gyáva vagyok nekiindulni.Megvettem a Meningot, most ott csücsül a hűtőben és kelti nekem a lelkiismeretfurdalást.Timocska,A fűzőst egyszer ráadni nem bonyolult. Natinak volt az a jó szokása, hogy hónapokig kedvenc elfoglaltsága volt a cipő leszedése a lábáról. Volt, hogy egy piros alatt, amíg várakoztunk, 2x kellett visszaadni rá a cipőt. Még hideg ősszel is volt olyan, hogy zokniban babakocsiztunk, mert féltem, hogy elhagyjuk a cipőt. Csatost nem vettem, mert iszony csalódott lett volna. :lol: A fűzőst kikötni még egyszerűbb is, mint a tépőzárak.A kocsiban üvöltésre megtaláltuk a megoldást. Szabi csak akkor vonyít, ha én is bent ülök. Apával csak simán nézegelődik. :roll: Csimpilimpi,Irtad, hogy motorhoz védeni lehet a cipőt. Mi nagy motorosok vagyunk, úgyhogy érdekelne, hogy ez hogy működik a gyakorlatban.  8) Lora,Nálunk a családban a legközelebbi/egyetlen gyerek unokaöcsém, Londonban. Ennél azért jobban álltok. :wink: Boldog hófordulót! Már megint késésben, bocsi. :wink: Sági,Gratuláció a járáshoz!!! Minek is akartál te járássegítőt venni?! :lol: Panka,Nagyon jó az a sapi! Azt hiszem, én soha nem tanulom meg, hogy kell lányosan öltöztetni. :( Magamnak még elnézem, mert nem látom, de Natit már olyan jól lehetne öltöztetni. :wink:

Kép KépKép
lorca

Lorca,
Én ezt néztem ki motorozáshoz: http://siestacipo.hu/home.php?cat=292
Vendég

Lorca, miért kelt lelkiismeretfurdalást a meningo oltás?

Kép
Kép
agiboldi

Lorca!

Igen, erre a cipővédőre gondoltam. Illetve a brendonos kicsit olcsóbb!

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Vendég

Ágiboldi,
Szeretném megvédeni mindentől, még attól az 5 mp horrortól is, amit a szuri okoz. :oops: Az oltás sztem biztonságos, nem attól félek, illetve a nem oltástól jobban. :wink: Simán hagyom Szabit gyepálni Natinak, de az oltás, ahol én fogom le, úgy hogy közben biztatónak szánt vigyor ül az arcomon, az más. Ez nálam az összes oltásra vonatkozik, még a kötelezőekre is. Oltás hatására már volt, hogy belázasodtam. :oops:

Sági,
Még nem is találkoztam ilyen cipővédővel. :D Ezt a cipőink orráról le is lehet olvasni. 8) És legalább a bolt sincs túl messze. :P

Kép KépKép
lorca

Miért van egyben a hsz-em?! :shock:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Megjöttünk! :D
Először is köszönjük a szülinapi köszöntéseket, n jó volt látni, amikor hazajöttünk! :D :D :D
Felteszek néhány képet a síelésről, aztán a szülinapról is.

Síelés: mivel csak 3-an mentünk, így Ádámmal felváltva síeltünk: délelőtt Ádám szánkózott/sétált Gergővel ebédig, aztán váltottunk és én hazamentem Gergővel ebédelni, pelustcserélni, du-i alvásra (ha-ha). 4 körül visszamentünk a sípályákhoz Ádámért, ahol Gergő ált. kiélte a sétavágyát, míg Ádám megérkezett.

Kép Kép

Alant a völgy, felhők alatt - avagy kilátás a teraszunkról:
Kép

Sajna nem ment minden zökkenőmentesen: először is a szállás finoman szólva nem éppen olyan volt, mint amilyennek azt elképzeltük, úh többet ide nem megyünk és valszeg az utazási irodát is töröljük a nyilvántartásunkból (nem állom meg, kiírom: GO4TRAVEL :evil: :evil: ), aztán első nap szétment a síbakancsom, úh újat kellett vennünk, és végül Gergő szülinapján idén sem maradhatott el a kórházi program, csak most Ádám ült a mentőben és én követtem kocsival. :shock: Szegény az utolsó nap utolsó perceiben elesett és kiugrott a válla, úh megtekinthettük a helyi kórházat is. :( Szerencsére volt biztosításunk, úh rem ebből nem lesz több gondunk, elég maga a sérülés is. Hazafelé nekem kellett vezetnem, kb. nulla autópályás vezetési gyakorlattal, úh Ausztriában erősen úgy tűnt, mind a ketten megőszülünk a stressztől mire hazaérünk, de aztán szerencsére belerázódtam. Persze iszonyúan elfáradtam, és nyakunkon volt a nagy szülinapi vendégség is, ráadásul Ádám nem nagyon tudott segíteni fél kézzel, úh kb. rám maradt az egész, de szerencsére minden rendben ment, és csak egy kisebbfajta pánikrohamot éltem át a délelőtt folyamán. :lol: Gergő tortája a Ria-féle túrótorta volt, de az aljára csillag alakban babakekszet és őszibari konzervet tettem felváltva, és a tetejét is őszibari gerezdekkel díszítettem. N jól sikerült, kenterbe verte a cukrászdai feketeerdő tortát. :D :D :D Ja, és végülis a vaníliapudingot kihagytam, és sima étkezési keményítőt használtam helyette, meg a cukor is csak 15 dkg volt.

Szegény Ádám felkötött keze látszik a háttérben: Kép

Dömper nálunk is volt az ajándékok között: Kép

Gergő n jó ajándékokat kapott, csak mi lőttünk bakot: a kisvonatot az összerakható sínpályával még valószínűleg néhány hónapig (rosszabb esetben évig) nem fogja értékelni, a felhúzható motorcsónaktól meg fél úh ma már el kellett távolítanom a kádból, mert Gergő sírva fakadt tőle. :? Hát ez van, majd a következő gyerekünk első szülinapjára már tapasztaltabbak leszünk. :oops: :?

Hát nagyjából ennyi, a mai nap zömét a baleseti sebészeten töltöttük, mert az osztrákok MR-t javasoltak, persze ezt itt feleslegesnek ítélték. :cry: vagy :lol: Így gyors egymás utánban megtapasztalva egészen mellbevágó a különbség az osztrák és magyar egészségügyi intézmények között, környezet és hozzáállás tekintetében is, de ebbe nem akarok mélyebben belemenni, mert off, de akkor is: :shock: :shock: :shock:
Szerencs a szerencsétlenségben, h Ádám most itthon lehet velünk együtt ezen a héten már biztosan. :D :D :D

Bocs, h egy kicsit sok voltam, nézzétek el! Sajna két kép feltöltésénél hibát jelzett a babanet, úh azok lemaradtak, pedig úgy lett volna teljes a beszámoló. :(

Megpróbálok visszazökkenni, cipő ügyben nem tudok semmit, csak ezt a fórumot olvasgattam: http://velvet.hu/poronty/2007/04/14/cipo/
Vendég

Én még nem próbáltam a cipővédőt. Luca igazából most lépett motorozós korba, Andris meg már bicajjal nyomja. Nála el is koptak a cipők rendesen...
Viszont nekem az lenne érdekes, hogy cipővédő is úgy kopik-e, mint a cipő. Mert akkor hiába lehet állítani a méretet. :twisted: :twisted: :lol: És az ára is egy fél cipőnyi!
Vendég

Sziasztok! :)

Lillus csak fél 5-kor kelt! :lol: :lol: :lol:

Pann!
Üdv itthon! Jó látni a képeket! :) Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a kisebb hibák ellenére is! Ut.iroda: :twisted: :twisted: :twisted: A párodat sajnálom, de téged azért jobban, mert tudom milyen az, ha egy pasi "beteg" :cry: :cry: :cry:

Lenne két kérdésem:
1. mit jelent a neonata praematura kifejezés?
2. a pneumo elleni oltást a koraszülötteknek támogatja a TB?

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Timi! A praematura kifejezés az koraszülést jelent. A neonata az újszülöttet. Ilyen formában nem hallottam még ezt a kifejezést. Jól feladtad a leckét. :lol: Végig túrtam a Nagy szülészet könyvet de így abba sem volt benne. De külön, külön ezt jelenti a szó. A te záródban volt ez benne? Lilla hányadik hétre született?

Pann! Nagyon jók a képek! A túrótortát kipróbálom én is így. Nyam-nyam.

Tegnap felhívtam a bölcsit. Májusban van a felvétel. Nincs évközi beiratkozás. Kell a munkáltatótól vinnem egy papírt, hogy szándékoznak októbertől visszavenni. De én nem akartam csak januártól visszamenni. :cry: De nem értem, hogy mi van akkor ha beíratom szeptembertől de csak januárba viszem előszőr??? Akkor mi van a Gyedemmel? Kapom? Vagy ez a munkáltatótól függ? Egyébként márciustól egy doki mellett leszek a magánrendelőjében minden kedden 4-től fél 9-ig. Tök jó lesz. Nem nagy pénz de jól jön. Nagyon komplex lesz. Valószínű én fogom a CTG-et és a vérvételeket is intézni. Azt mondta a doki csini ruhába kell mennem! Nekem!!! Csak farmerom van!!! :? Azért annyit tényleg nem fizet, hogy még ruhákat is vegyek. :?

KépKép
csongria

Ria!
Lilla zárójelentésén van rajta, de ő 38+6-ra született. :shock: :shock: Az oltás miatt lett volna érdekes.
Ha GYED mellett bármit is dolgozol (amiről papírt kapsz), akkor nem jár tovább. Ha feketén kapsz pénzt, akkor igen, Beni 2 éves koráig. Az, hogy beiratod a bölcsibe, nem jelenti azt automatikusan, hogy akkortól vinned is kell. A védőnő mondta, hogy most iratkozzunk be jövő januárra :arrow: így most beíratom, de csak januártól viszem, ha viszem majd egyáltalán.

Timi
Kép Kép
timocska

Timo,
Ez pont az a kérdés, ami most engem is foglalkoztat! Jó reggelt!
Tehát GYED mellett még részmunkaidőben sem lehet elhelyezkedni máshol? Majd csak GYES mellett lehet?

Orsi
Kép Kép
sno

Gyed mellett semmilyen hivatalos munkát nem lehet vállalni. Még részmunkaidőben sem. Ha papírod van, hogy pénzt kapsz a munkáért, akkor a gyed-et meg kell szüntetni. Gyes mellett lehet dolgozni. :(

Timi
Kép Kép
timocska

Timi
Igaz, hogy nem kell vinni bölcsibe, ha nem akarod beiratás után, de ha beiratod le kell mondani a Gyedről. Tehát nem nyersz vele semmit. :(

Én is ezen agyalok egy ideje. :(
lora7

Timi! Na igen ez a kifejezés valószínű nálad azt jelenti, hogy idő elötti burokrepedésed volt. (jól emlékszem?) Azt mondta a csaj, hogy nem lehet februártól beiratni csak szeptembertől mert annyi a jelentkező, hogy nincs rá mód. Most mondta a barátnőm, hogyha beiratom és nem viszem akkor eltanácsolhatnak és felvesznek várólistásat a helyére. :( Sajnos a közelben ez az egy bölcsi van. Az örs közelében van a többi de odáig nem akarom elhurcolni. Te melyik bölcsibe iratod?

KépKép
csongria

Lora te melyik bölcsibe íratod? Cimet kérek szépen. :)

KépKép
csongria

Sziasztok!

Pann,
De jo, hogy megerkeztetek!!! Sajnalom Adam eseset, de azert jo, hogy komoly problema nem lett belole! :cry:
Ugyes vagy, hogy bemerted vallalni a hosszu vezetest!!!
Gergőnek hogy tetszett a sok ho? A hegyek? Milyenek voltak az ejszakaitok? A friss levego biztosan kiutotte :)

Tobb kepet nem tesztek fel a kirandulos albumba? Vagy nyittok ujat pl sielos neven?

Jok a szulinapi kepek Gergő es Beni szulinapjarol!

Timo,
Koraszulotteknek jar a pneumohoz a tamogatas. Az orvos akkor igy irja fel az oltast. Betoltott 36 v 37 hettol mar nem szamit a baba koraszulottnek, nem?
Egyebkent mas dolgok miatt is kaphat a baba tamogatast az oltasra, pl a szivzorejre mi is kaptunk. Ria, szerintem Ti is kerhettek Beni szivzorejere. (vagy mar elintezve??)

GYED melletti munkavezes: en is ugy tudom, mint Timi, sajnos egyatalan nem lehet. :x

Azt nem tudom, hogy ha bolcsibe beiratod, de nem viszed el abban az idopontban, mikorra beirattad, akkor elvesz-e a helyetek, de szerintem az lenne a logikus :(

Panka,
Hihetetlen jok a kepek! Foleg, ahol Emili griaszol! :)

KépKépKépKép
thelga

Lora!
Ezt nem is mondták, hogy akkor le kell mondanom a gyed-ről! :twisted: :twisted: :twisted: Visszamegyek, megkérdem. :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, kozben latom, a bolcsis temaban kicsit le vagyok maradva.... Aront altatta idokozben, es nem kuldtem el.

KépKépKépKép
thelga

Timi,
Igen, en is ezt hallottam, GYED es bolcsi nem jar egyutt sajnos :(

KépKépKépKép
thelga

Sziasztok!

Pann,
Üdv újra itt!!! Jobbulást Ádámnak! Nagyon jók a képek. Tényleg rakhatnál még fel a picasara is!!!!

Nekem sem mondták, hogy ha beiratom Petit a bolcsibe akkor ugrik a gyed. Viszont azt mondták, hogy attól, hogy beiratom még nem tuti a helye évközben.

Gondolom unalmas, hogy folyton ezzel jövök. Játszóház???
Vendég

Jó reggelt!
Én pl. most félállásban vagyok itthonról, és le kellett mondanom a gyedről, tehát nem kapok. Viszont ha szombaton betölti az 1. évet, akkor onnantól gyest igényelhet bármelyik szülő.

Timó, hát az a kérdés, h már akkor is le kell-e mondani a gyedről ha be van iratva papíron, de valójában nem viszed.. Persze azt hogy lehet igazolni?

Pann, nagyon kalandos lehetett, de jó, h azért az összhatás jó volt, a képek legalábbis erről árulkodnak! :D

Tegnap este levágtuk Boldi haját mert megint a szemébe lógott.. Hááát, ennél sebesebben még nem láttam embert a fejét csapkodni, én meg utána az ollóval, elég random stílusú lett :lol: de azért aranyos, kisfiúsabb.

Kép
Kép
agiboldi

Ekkora kitolást velünk akik február március körül szültek. Annak mennyivel jobb aki mondjuk augusztusba szült.

Helga! Nem intéztem semmit hol kell? Nekem semmit nem mondanak! :evil:

KépKép
csongria

Sági!
Csüti nekünk jó lenne játszóház ügyben. Vagy péntek is jó. :)

11 után megyünk tanácsadásra, megkérdem a dokinénit az oltásról. És kiváncsi vagyok mekkora a kisasszony, mert a nagyanyja szerint megint hízott! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Ria, és márciustól azon a délutánon mikor dolgozol ki vigyáz Benire? A mi bölcsinkben pl. van időleges megőrzés, vagyis nem kell még beiratni, de óránként 120 Ft-ért mehet.

Sági, játszóházba mikor mennétek? Mások?

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi!
A nálatok lévő időszakos megőrzést kérdeztem a mi bölcsinkben is. De itt nincs! :cry: :cry: Pedig tök jó lehetőség szerintem.
Boldi mit kap szülinapjára?

Timi
Kép Kép
timocska

Játszóház: a csütörtök nem jó a Lorának. engem ne kérdezzetek, hogy mikor mennék mert nekem annyira bejön az a hely, hogy akár máris indulhatunk. :lol:
Vendég

Ágiboldi! Beniapu megpróbálja úgy írni a beosztását hogy kedden itthon legyen. Eddig sikerült. :)

Timi! Jó hogy mondod a tanácsdást. Fel kell hívnom a védőnőt. Beni holnap kapja a meningóját és elfelejtettem hányra kell menni. :oops:

KépKép
csongria

Épp zsemlét sütök. :) Kivi vagyok, hogy sikerül, még sosem csináltam. :)
Lillus meg 1,5 órája alszik! :roll: :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Sági, nekünk akár ma is jó, mikor? Mások? Május? (tom, h torna, de előtte/utána?)

Kép
Kép
agiboldi

Tanácsadás után mi is tudnánk menni. Úgy 1 után.

Timi
Kép Kép
timocska

Mi mennénk ma valahová! Ha nem jöttök a játszóházba ma, akkor a ligetbe megyünk. Vagy mehetünk együtt a ligetbe is, a játszóházba is. Szóval nekem mindegy. Igaz Brigi ma még semmit nem aludt, és nem úgy néz ki mint aki álmos. Szóval én mennék, aztán meg Brigi dönt. :evil:
lora7

Akkor menjünk ma!
Vendég

Oké, mikor?

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, ti tanácsadás után hogy tudnátok odaérni? Nekünk mindegy, most fog aludni, aztán 1 után jó, max ott ebédel

Kép
Kép
agiboldi

Peti meg most alszik, 1-kor ebéd és indulhatunk is.
Vendég

Nekünk innen kábé 40 perc az út. Lillus délben ebédel (ha végzünk a tanácsadáson), aztán indulhatunk. Szerintem fél 2 körül tudunk menni.

Timi
Kép Kép
timocska

Bölcsitémából nehogy kimaradjak- csak néhány szempont:

60 napig van türelmi időd, hogy vidd a papírokat-munkáltatói, gyed lemondás. Biztos bölcsifüggő, hogy hol mennyire rugalmas a vezetőnő, mit mikorra kér, de 2 éve ez volt a szabály. Az a 2 hónap gyed is jó azért.
Amúgy, ha felveszik valamikor ősszel, télen, mert ez nem szeptemberi kezdést jelent feltétlenül, mert egyszerre nem tudják az összes gyereket beszoktatni, lehet a tiéd csak novemberben kerül sorra, akkor nem árt azért vinni, hogy az első betegségek alatt még otthon legyél ne azzal kezdj a munkában hogy táppénzre mész.
Nálunk a bölcsiben nem ajánlják a heti egy-két alkalmas járást, mivel a gyereknek az ő korukban állandóságra van szüksége, és ha csak néhanap van ott, akkor újrakezdődik mindig a beszokás. Ha nem viszed pl. betegség miatt egy ideig v. nyaralás miatt, akkor is utána nehezebben marad ott.

Lora-jó hogy mondod a meningot-fel is íratom lassan-ezt én is beadatom, de ezt sztem mindenki beadatja.

Gergő- Isten éltessen sokáig, míg a füled nem ér a bokádig!!!

Bella

Kép

Kép
bella2

Oké, akkor megbeszéltük? Fél 2-2 körül ott?

Kép
Kép
agiboldi

Ok! :D
Vendég

ok!

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Laura péntek éjjel óta másfél óránként felsír.Már nagyon fáradt vagyok,de remélem hamar elmúlik ez az időszak.Szerencsére azóta nem volt lázas,de egész nap az ölembe akar lenni,vagy akárhová megyek jön utánam és mondja hoppá és fogja a nadrágomat.Már elkezdte mondani aja.Olyan jó érzés,hogy nem csak Apa van.

Ria
Képek alapján látszik milyen jól sikerült a szülinap.Torta is nagyon jól néz ki.Milyen szerencsétek van a családba mennyi hasonló korú baba van.Beni bizti nem fog unatkozni. :lol:

Panka
Voltunk farsangon.Volt arcfestés,bábszínház,Bohóc aki hajtogatott lufikat.Dani nagyon jól érezte magát,Laura picit nyügös volt,de szerintem az éjszakai nem alvásoktól.
Nagyon szép a képeken Emili.Kedvet csináltál hozzá,hogy mi is elmenjünk fotóztatni.

Pann
Képek alapján szép helyen lehetettek.Sajnálom a férjedet,de tényleg van egy kis előnye is,hogy még picit tovább tart a szabija. :D Szülinap látom nálatok is jól sikerült.Ötletesen megcsináltad a túrótortát.

Cipő:
Most már szerintem igazi szakértők leszünk a dologba.
Csimpilimpi:felhívtam a boltot és a Salus cipők vannak,elfogadható áron is.Kérdeztem a receptre írás,hogy van és mondja,hogy ahhoz nekünk fel kell menni Pestre,hogy mintát vegyenek és hasonló jók mint a siesták. :shock: Erre kérdem akkor betét is van benne.Azt mondta,hogy amilyet az orvos ajánl,mivel minden gyereknek más fajta cipő kéne.Betétes,nem betétes.
Na én valahogy az itt leírtakat el tudom fogadni és tudom hogy tényleg nagyon jó dolog,de a nagyobbik fiam nem használt ilyen cipőt és mégsincs gond a lábával./lúdtalp,cipő félre taposása/
Szerintem ez szülő pénztárcájától függ,meg hogy a gyerek melyik cipőbe megy rendesen.Dani egy márkán belül is csinált olyat,hogy egyik nagyon jó volt a másikat meg fel se vette soha.
Ja és még lenne mégegy kérdésem,lehet hogy nem olvastam.A puha talpú cipő aminek az alján van két kis anyagrész az miért nem jó bentre,ha elkezd járni,Raktam pár napja fel képet róla.Ez magasszárú, tartja a lábát és nincs benne betét,Pedig ez is Siesta.
Ezt csak azért írom,mivel a Siestát én mondtam hogy jók,/tényleg tapasztalatból/ és nem akarom másra erőltetni az én véleményemet.Dani se csak ezt a márkát hordja,mivel a boltokba az ára nekem nem felel meg.
Motorozáshoz mi külön cipőt használtuk,amit nem sajnáltam,hogy tönkre megy.

Bölcsi:
De jó,hogy felmerült a kérdés.
Laurát majd 2 éves elmúlik szeretném vinni.Gyedről én is ezt hallottam,hogy akkor nem jár.
De ha valaki tanul és azért adja be akkor se jár?Ti mit hallottatok róla.
Ágiboldi
Nagyon jó bölcsit fogtatok ki.Én se hallottam olyat,hogy pár órára be lehet vinni.MIkor Dani járt az elején délbe elhoztam,de mégis ki kellett fizetnem az uzsonnáját.

KépKép
KépKép
dana 1

Nekünk is ok. Brigi elaludt végre! Aztán kaja és megyünk. :D

Dana
Sztem nem jár akkor sem a Gyed. De azért kérdezz rá! Annyit hallottam már én is a bölcsikről. Sztem ahogy Bella is írja, erősen a bölcsi hozzáállásától is függnek ezek a dolgok. :evil:
lora7

Dana! Igen jók az egykorú gyerekek. Bár Beni még nem tulságosan kedveli őket. Uncsimmal úgy terveztük, hogy ő a másodikat én meg az elsőt egyszerre szüljük. Még az utólsó menstruációnk napja is ugyan az volt! :lol: Szuper jó volt a terhességünk is. Egyszerre mentünk Amniocentézisre. Őt szúrták először utánna a folyosóról hallgatta, hogy kiabálok. :lol: Akkor azt mondta, lehet nem kéne simán szülnöm. :lol: Még a gyerekágyon is le volt foglalva nekünk a kétágyas szoba. De aztán ő hamarabb szült 10 nappal. :D

Bölcsi! Beszéltem a barátnőmmel ikres. Azt mondta beiratom szeptembertől akkor szólok, hogy az utólsok közt legyek a beszoktatok között, mert ráér. Október végén viszem beszoktatni Nov 1-től vissza vesznek a melóhelyen és elkezdem ki venni a szabikat ami kb 2 hónap. Tehát jó esélyel csak januárba állok munkába. Szeptember október még jár a Gyed(mert NEM dolgozok) Novembertől meg fizetik a szabikat. Szerintem így a legjobb. :roll:

KépKép
csongria

sziasztok!

GRATULA az új SZÜLINAPOSNAK!!!!!! nevezetesen GERGŐNEK! :lol: :lol: :lol:

Lillusnak pedig boldog névnapot! :lol:

Lea még mindig nem mászik :cry: :cry: :cry: Beszéltem újra a dokinővel tegnap szerdáig kap haladékot utána megmutatjuk sebésznek.Közben felhívtam az ortopédus ismerőst is , az elmondottak alapján szerinte sem lehet gáz.Mindent csinál a mászáson kívül :shock: én ezt nem értem :cry:
az a baj hogy a konkrét elesést nem láttam (pont hátat fordítottam) de az egyik percben még az ágy mellett állva láttam a következőben pedig sírt hogy elesett...de hogy miért a mászás a hunyó :?: :shock: :shock: :shock:

Ma délután megyünk Szegedre a szemész dokinőhöz...Kíváncsi vagyok mi lesz.

Azért ,hogy tegnap se unatkozzak reggel 3napos kakiszünet után "megszült" szegénykém :cry: :cry: :cry: Tiszta vér volt a pelusa :shock: :shock: :shock: 1 percre infarktust kaptam de azután arra jutottam,hogy tuti a kemény széklet a gond...persze a dokinőnket nem tudtam elérni, végül az ügyelettel beszéltem (nincs külön gyerekügyelet :twisted: ) és azt mondta biztos a kemény széklet várjunk vele még 1 "akciót' .
Hálistennek semmi gond azóta de azért beparáztam :oops: :oops:

pann
ismerős helyzet a pároddal :cry: Ati ugyanígy járt csak ő élete első sítúráján a 3. nap környékén esett így el úh mi is megjártuk az osztrák kórházat :cry: :lol: majdnem megverte a mentőápolót mert hozzá akart érni a kiugrott vállához ami rettenetesen fájt :lol:
itthon a vállsebész csak nézett milyen karrögzítőt kapott :shock: :shock: :shock: (olyan mint Ádámé) még nem találkoztak ilyennel... :shock:

jól néznek ki a torták! :lol:

emőke
küldtem privit!!!

játszóház
irigy-irigy :oops: :lol: :wink:

bölcsi
mi tavaly októberben voltunk idén szeptemberre beiratkozni és akkor a 20 helyre már a 26.-ak voltunk :shock: (ezt talán már írtam)
nekem is azt mondta a vezetőnő, hogy igazolás kell júniusban :shock: a cégtől hogy szeptembertől visszavesznek :shock: és a GYED-ről le kell mondani ha a gyerek bölcsibe van iratva :twisted:

beszéltem a HR-s kollégával, hogy szeptembertől mennék vissza és persze még nem tudja most megmondani hogy visszavesznek-e :shock: :twisted:
úh fogalmam sincs mi lesz...ha új állást kell keressek ki lesz az a munkáltató aki előre ad igazolást hogy 3 hónap múlva felvenne engem :?: :twisted: :shock:

dana
nem voltunk Vadasparkban mert -10°C volt szombaton.úgy gondoltuk ilyen hidegben úgysem látnánk semmit mert az állatok nem jönnek ki :lol:

ink próbáltuk apát a Pick Szeged szurkolók között kiszúrni a TV-ben :lol: nem láttuk :cry: :lol:

ágiboldi
Boldi új frizijéről fotót kérünk szépen! :wink:

van autósülésünk :lol: végül egy használt Römer King Quickfix mellett döntöttünk ...sztem fejszűkítőt szerezni kell még bele...
Kép

cipő
megkérdeztem az ortopédus ismerőst cipő ügyben is...
szerinte ha még nem jár a bébi akkor mindegy hogy van-e cipő vagy nincs...nem ártunk semmit ha van de azzal sem ha nincs...
ha viszont veszünk akkor sima talpú (emelések nélkül) és erősített kérgű legyen!
és 1,5 éves kora körül egy kontroll vizsgálat amikor már jár s ha szükséges felírják a gyógycipőket

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ria
nekünk szeptember előtt van a beszoktatás :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Később visszaolvasok!

Délelőtt orvosnál voltunk, két órát vártunk. Gréta éjszaka belázasodott, reggel nem volt semmi,de azért elvittem, mert kicsit furcsán nyelt. Persze amíg vártunk megint lázas lett és kiderült vírusos torokgyuladásunk van. Most szerencsére nagy nehezen elaludt én meg megyek enni, mert még ma nem ettem semmit. Utána jövök olvasni.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?