Na! Kis kitérő után folytatom. CSak kimerült az elem a billentyűzetben. (égi jel, hogy sokat dumálok)
szóval folytatom a cikket:
Hosszabb gyaloglás, vagy mezitláb szaladgálás után az említett sík talajon, a kifáradt kisgyermek hamar elalszik, de néhány óra múlva sírva felébred és lábszárát, térdét fájlalja, és csak nehezen tud megnyugodni.
Nagyobb gyermeknél észrevehető a boka bedőlése, a vízes lábnyom telitalpúsága.
Az 1-6 éveseknél van mód a megelőzésre ill. az egyéb formák gyógyítására.
1. Valamennyi korosztálynál javasolt a láb tartószerkezetének erősítése. Ennek legegyszerűbb módja a láb tornáztatása.
Lehet kifejetetten lúdtalpas gyakorlatok végeztetése, ez 3 éves kor alatti gyereknél nehezen kivitelezhető. Minden korosztálynak hasznos a mezítláb járás, de csak a görönygyös, egyenetlen talajon, mert ekkor edződnek és erősödnek a felváltva használt lábizmok, talpizmok. Figyelem! A sík, keményen való járásnak pont ellenkező hatása van, mert csak néhány izom működik az alkalmazkodási kényszer hiánya miatt, azonban ezek az izmok hamar túlterhelődnek és elvesztik boltozat tartó képességüket.
2. Járni tanuló gyereknek a jó cipő segíti az izomzatát. Jó cipő az, amelyik sarka döntve van, "félre van sarkallva" a belső oldalon. Fontos, hogy a cipő kérges legyen."
Lorca!
Ebből is kiderül, hogy Nati még pici a tornához. De amit tud, azt persze csináljátok nyugodtan!
Lora!
Nem jó a szőnyeg sem, mert ugyan a parkettát említi, de ott van az is, hogy sík és hogy kemény talaj.
Pankaa!
Debrecenben két helyen van Salus cipő.
Medinco Kft.
Debrecen, Széchenyi u. 2. 52/453-570
Rehaker Kft. (a nevek nem 100%-osak, mert telefonban mondták és kicsit süket vagyok...
)
Debrecen, Ibolya u. 24. 52/453-395
Lehet, hogy csak rendelésre tudnak hozni méretet, meg színt. De ha bemész, megnézed, lepróbálod...stb. akkor esetleg Pestről is tudsz hozatni/küldetni magadnak.
Konkrétan Salus üzletek:
5300 Karcag Kálvin u. 1. Telefon: 59/312-166
9700 Szombathely Széll K. u. 6. Telefon: 94/340-333
3980 Sátoraljaújhely Esze Tamás u. 43. Telefon: 47/322-251
1054 Budapest Bajcsy Zsilinszky u. 54. Telefon: 1/311-9066
1096 Budapest Nagyvárad tér 1. (István Kórház belterületén) Telefon: 1/216-7559
1125 Budapest Diósárok u. 1. (János Kórház belterületén) Telefon: 1/225-3264
De a vidékiek, ha esetleg akarnak közelebb találni, akkor a 06/1 205-5973 érdeklődjenek!
Kapcsolatban állnak egy csomó egészségpénztárral is, úgyhogy akinek a cége fizet ilyet, arra is meg lehet venni, ha jól tudom!
Ja és ne keseredjetek el, ha azt mondják, hogy csak 20-as mérettől forgalmaznak. Ez Salus üzletekre igaz csak, a Rétköz u.-ban 16-os mérettől indulnak a cipők, mert ők gyártják.
A helyes méret cipőnél, ha a sarka mögé még be tudod dugni egy ujjad! Azt ne várd, hogy szóljon, hogy "Anya, szorít!" Figyelni kell a nagylábujjat is. Ha kezd kialakulni rajta bőrkeményedés, akkor már tuti kicsi!!
Dana!
Terhességi cukor. Hát nem a legjobb, de nem kell kétségbeesni. A gyerekkori leégés is hajlamosít bőrrákra, hála Istennek mégsem lesz mindenki az. (na jó, Ria kivétel
- bocs, de nem hagyhattam ki- )
Szóval fokozott odafigyelés. Lehetőleg legyen egy vércukorszint mérőd otthon. Diéta mindenképp javasolt és sok mozgás. Persze ez sablon duma, mert minden betegség esetén ezeket javasolják, de tényleg mást nem nagyon lehet tenni!
Annyi kérdés volt, de nekem szita az agyam... Bocs, ha valakit elfelejtettem! Ha nagyon érdekli, írja le színessel. vagy ilyesmi!
Kép a "félresarkallt" cipőről. Remélem látszik, hogy nem egyenes a sarka. Szóval ezzel választ adok arra a kérdésre is, hogy jó-e egyes cipőmárka. Ha belül magasabb a sarka, akkor tökéletes. Ha nem, akkor jó, de NEM tökéletes!
Valaki kérdezte, hogy ha belül is sima a cipő, akkor miért nem jó mezítláb. Hát a cikkből, meg ebből is látszik, hogy pont ezért!!!!