Új privát üzeneted érkezett!

anikoh:gyönyörű a kislányod.

mazsuzs:amint lesz időm keresek még képeket és nagyobbakat:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Akkor teszek el pelenkát is, max. hazahozzuk. A Schöpf-Méreiben 2 éve kötelezően le kellett adni 20 vagy 30 darabot, már nem emlékszem pontosan. És én két éve is szatyros csomagot kaptam, nem bőröndöset.

Finike: az óvoda-bölcsőde téma. Andris jövőre mehet óvodába (3 évesen), de a beíratkozás most májusban lesz az oviba. Szóval a még meg sem született csöppséget nem akarom betenni bölcsibe, csak most az ovi választással úgy kell terveznünk, hogy majd két év múlva megfelelő legyen a bölcsi is. Így remélem tisztább. Természetesen itthon maradok a másodszülöttünkkel is két évet, de utána szerintem visszamegyek dolgozni. A pénzre is szükség lesz, meg szerintem 4 év itthon-lét után már majd akaródzik. Aztán az is lehet, hogy nem. De tervezni már most kell. Lehet, hogy nagyon kijön most a "vidékiségem", de mi otthon nem váltottunk sosem óvodát, meg iskolát, ott végeztünk, ahol kezdtük. Nem akarom kitenni a gyerekeket felesleges váltásoknak. Aztán persze lehet, hogy az élet majd úgy hozza, hogy iskolát kell váltaniuk, mert úgy tudunk másik lakásba költözni. Majd meglátjuk.

Anikó, nagyon aranyos Niki baba, főleg a második kép tetszik.

Nutella

Kép

Kép
nutella

Sziasztok lányok!
Nagyon szépen köszönjük, hogy gondoltatok ránk :D
Marcuskám immáron belépett az éveket számlálók közé öregebb lett egyel :D .
Kapott tortát, sajna nem én sütöttem :oops: pedig akartam, de nagyon beteg volt Szilárdom :cry: .
A családdal majd más időpontba tartjuk.
Finike!
Tényleg nagyon jó a vonalzód, olyan izgalmas a várakozás majdnem mint mikor az ember lánya a gyermekét várja.
Anikoh!
Szépséges a lányka.
Apcukk!
Üdvözöllek ebben a családi topicban és köszönöm a köszöntést.
Judit!
Nem semmi milyen fortélyok kellenek az ovihoz és bölcshez.
Én majd most fogom beíratni Milánt oda ahova tavaly nem vették fel, de igéret az van ,most állitólag tuti felveszik :?
Sidney!Téged se irigyelek, de a muszáj nagy úr.
Adra!
Hogy vagytok?
Fricky!
Hogy megy az ovi Bencének? Réka mekkora már?
Dóri!
Hogy vannak a csajok?

Mazsuzs!Nándikának gyógypuszit küldünk, gyorsan gyógyuljon meg.
Én csak a nagyoknak adtam a homeos bogyót nekik használt.
Majd próbálok felrakni képeket az ünnepeltről.
Mindenkinek szép hetet.
Poci

Kép

Kép

Kép
pocilo

Nutella,

Bocsi az értetlenkedésért, mostmár értem miért gondolkozol ezen, és teljesen igazad van. Nálunk olyan lepusztult ovik vannak a környéken, hogy nem szívesen iratnám majd egyikbe se Vicust. Már májusba be lehet iratni Andrist? Ez új nekem. Szóval én év végén (szeptemberben) már be is irathatom oviba a kislányt, hogy jövőre mehessen (persze csak ha felveszik)? Vicus októberben lesz 2 éves.
Ja, én nem tudtam, hogy már ilyen műanyag tasak van. Bocsi, csak próbáltam segíteni, de úgy látszik nem vagyok már naprakész, mert már vannak változások. Ez nekem is új! Akkor mostmár eldugulok! :oops:

Anikoh,
Nagyon édes a kislányod, főleg a második képen olyan bűbájos! Nagyon jó az a kis hinta. Biztos szeret benne lenni. :D

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Mazsuzs,

szerintem is adhatsz neki nyugodtan oscillot, én már többször is adtam Szonjusnak. annyi különbséggel, hogy a felnőtt adag felét.
addig jó, amíg ezt írja fel a doki, és nem antibiotikmot. bár az is igaz, ha makacs bakteriális fertőzése van, akkor nincs nagyon más választása...

Nutella,

Még én sem tudom, hogyan fogom őket elhozni oviból-bölcsiből, ha már dolgozom. majd akkor elkezdek rajta gondolkozni. még szt sem tudom, hogy pontosan mit-hol-mikor fogok akkor dolgozni.

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Finike!

Miért kellene eldugulnod???? Ne tedd!!! Én hamarabb szültem, mint Te és nekünk mégis mást adtak. Lehet, hogy kórházanként változó. Ha jól emlékszem, Mazsuzs sógornője sem a Jahnban szült.

Az óvodai beíratkozások pedig tudtommal május első hetében vannak, nektek majd "csak" fél évvel kell előtte beíratni a kislányt, de nekünk a februári szülinap miatt majdnem egy évvel hamarabb. De lehet, hogy ezt csak előfelvételinek fogják venni. Mondjuk, én nagyon szeretném, ha mehetne egy év múlva, mert én itthon nem tudok neki olyan társaságot biztosítani, mint amilyen az ovis környezetben van. A társas érintkezést csak ott tudja megtanulni.

Fini, mi volt a hétvégi öltönynézésen?

Nutella

Kép

Kép
nutella

nem értem mért írta ennyiszer ki amit írtam délután,pedig csak egyszer küldtem el:(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!
Bocsi, hogy így ismeretlenül, de lenne egy kérdésem!
Én dr. Farkasinszky XI. ker-i magánrendelésére tévedtem el, mert a régi dokim rendelési idejére nem tudok mostanság elmenni. Ott mondták, hogy a Jáhn Ferencben orvos. Mondjatok nekem róla valamit, légyszi, mert kétségeim támadtak vele kapcsolatban. Semmi extra, csak hát ő annyira "ráérős" én meg sík ideg vagyok, mikor azt mondja, hogy 2 hét egy lelet, és igaziból 3 hét mire tényleg infóhoz jutok. Van egy méhszájsebem, azt mondta, hogy lefagyasztja majd, de közben csináltatott egy HPV szűrést is, mert a rákszűrés eredményemre egy jó nagy X-et tettek. Túlzás, hogy azóta nem alszom, de azért ideges vagyok :?
Köszi előre is
sonjus

SZia Sonjus,
Nekem ő az orvosom. Nála szültem a kislányomat és nála fogom szülni a második babámat is. Én teljesen meg voltam vele elégedve. Nekem is volt, hogy várnom kellett egy órát a kórházban (én oda jártam terhesgondozásra), mert császáron volt, de én ezt már megszoktam az egészségügyben, sajnos. Anyukámmal egyszer 8 órát vártunk mire behívták szegényt, és végül azt mondták, hogy fogalmuk sincs mi a baja. (NEM a Dél-Pestiben voltunk!), szóval egy óra már semmi. Leletek. Nekem be kellett telefonálnom és megmondta az eredményt. De egy hétnél többet sosem kellett várnom, talán az AFP eredményére kellett 2 vagy 3 hetet várnom (már nem emlékszem), de erről nem ő tehet,hanem a labor. Ha a kórházban hívod, vagy a mobilján akkor lehet, hogy előbb meg tudja mondani a válaszokat. Azt, hogy csináltatott egy HPV szűrést azzal csak alaposságát bizonyította, hogy inkább csináltat egy ilyen szűrést is biztos, ami biztos. Addig nem akar megilyeszteni senkit amíg nem tud biztosat, majd utána ráértek gondolkodni, hogy mi legyen a következő lépés. Hidd el, ha baj lett volna mondta volna. Próbálj meg ne idegeskedni (tudom könnyű ezt mondani), és két hét múlva nyugodtan hívd az eredményekkel kapcsolatban! Nem kérdezted, hogy az a jó nagy X mit jelent? Nem mondott erre semmit?

Nutella,
Látom ma chat party van köztünk... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hétvégén rokonlátogatás, meg anyuéknál voltunk Vikivel, mert a páromnak szerelnie kellett itthon a teherautóját, így nem tudtunk elmenni. Majd talán hét közben nem érünk rá mert a párocskám "sajnos" mostanában tele van munkával reggel 5-kor megy és este 8-9 körül jön. De legalább van munkája...
Szóval majd lehet, hogy ezen a hétvégén elmegyünk, nem akarom elkiabálni.
Amúgy köszi a felvilágosítást ovi ügyben. Akkor én csak jövő májusban irathatom be, de valószínű, hogy nem fogják felvenni mert évvesztes, így csak 2010-ben mehet oviba. Na jó nem rágódok ezen a témán tovább még ráérek ezzel, csak jó tudni hány évvel előtte kell beiratni, hogy egyáltalán legyen esélyünk... :roll: :wink:
Valami front jön az biztos, a kislány reggel 9-ig aludt, majd most délután negyed 3 óta alszik! :roll: Olyan furi. Be tudtam vasalni, mostam, takarítottam, és ugye sokat neteztem is :lol: . Fura ez a sok szabadidő..., de azért olyan jó :oops:

Na akkor jobbra el....

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Hexina meg balról be... He-hehe :D
Szóval, Finike írtam neked privit! Bocs a késlekedésért, de a pofámról leégett már a bőr! Ma elmentem, menéztem, megírtam! Remélem mész velük valamire!

Anikoh, aranyos a lánykád!

Nitácska, a másik fórumon olvastalak, oda is be szoktam nézni!

Zacsik és dobozok: októberi szülésemnél két nylon zacsit és egy papír bőröndöt adtak. A benne lévő dolgokat Mazsuzs tök jól leírta előttem, már nem ismételem.

Ma voltunk védőnőnél: Hanna 6800 gr és 63 cm.

Majd kérünk szépen képeket az egyéves kispasikról! :D

Mindenkinek szép estét! (El, mert gyanús hangok a kisszoba felől.)

Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Helló Lányok!

Egy nap (reggeltől) alatt annyit írtatok most mint máskor egy hét alatt..(na, ez kicsit túlzás..)

Finike! Szerintem sem kell eldugulnod, mert úgy látszik tényleg kórházanként más és más amit adnak. Én is azért gondoltam hogy nem kartonbőrönd már, mert megnéztem a sógornőm cuccait és ugyanazok voltak benne mint nekek anno a bőrönbe + még jó pár cucc, és a Felicitas adta neki.Majd okosabbak leszünk a második gyerek után... :D

Anikoh! Ez a kislány tündéri a kis pihe hajával!

Köszönöm a tanácsokat gyógyszerügyileg. Judit, akkor az oscillococcilumot is orvosnak kell felírni? Én eddig úgy értelmeztem, hogy azt lehet vény nélkül is venni gyereknek. Egyébként nem hiszem hogy a mi doktronénink nagy homeos lenne. Most kaptam egy tippet köhögés ellen, lándzsás utifű szirup néven. Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény és már hat hónapos kortól lehet adni.
De köszi a tippeket apcukknak és Anikohnak is, jó ha van az ember tarsolyában ötlet.

Lányok! Azt tudtátok, hogy állítólag a munkahely már nem intézheti a családi pótlékot? Akinek a munkahelye eddig TB kifizetőhely volt, elvették ezt a jogot, hogy intézze (megküldje) a MÁK-nak a papírokat. Eddig egyszerű volt a dolog, mert akinek a munkahelye csinálhatta az csak oda bevitt minden papírt és a munkahely továbbította. Most már személyesen be kell menni a MÁK-ba és lehet sorba állni. Teljesen kiakadtam. Megyünk vissza a kőkorba?
Ti mit tudtok erről?

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Mazsuzs!

Igen ez most már így van a családi pótlékkal, sőt azt hiszem a GYES is hozzájuk tartozik, vagyis ott kell igényelni. Jó kis idegölő program az tuti!!

Az osscillococinumot recept nélkül lehet kapni a patikában.

Most olvasok mert annyit írtatok csak ezt így láttam most és gondoltam gyorsan írok!!

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Úristen, micsoda kavalkád, fényképek, meg minden...!!! Mennyit írtatok. :) Most végig sem bírom olvasni, mert rámjött az éhség, de utána elolvasgatom, amiket írtatok. Tök jó!!! :D

Tényleg, mostmár én jövök szülést illetően???? De fura!!! ... :shock: :D

Évi

Kép
evisan

Sziasztok, ismét! :lol:

Mazsuzs,
A lándzsás utifüvet csak akkor add Nándinak, ha nem szakadt fel a köhögése, ha szárazan köhög, amúgy nagyon jó készítmény. Az abban segít, hogy felszakítsa a letapadt slejmot. Nekem van egy nagyon jó kenőcsöm, mentolos, és csodákat művelt. Lepipálta az antibiotikumot is! Holnap megnézem mi is a pontos neve és megírom. A párom tesójától kaptam, ő is ezt használja a gyerekeknél. A mellkasára kell kenni illetve a nyakára. Két nap alatt teljesen meggyógyult a kislány, pedig már benne volt egy üveg utifü, egy üveg antibiotikum, egy üveg köptető, két üveg C vitamin. Szóval tényleg megpróbáltunk már mindent, de három hónapon át nem történt változás, ezért is próbáltam ki ezt, és bejött. Reggel megnézem és megírom. Nagyon erős mentolos illata van, de tényleg csodákra képes. Majdnem olyan, mint régen volt a dúcbakötés. Régen disznózsírral kenték be a gyermek mellkasát egy textilpelust tekertek köré és biztonságos biztosítótűvel összefogták egy teljes napig hagyták benne, este még fürdetés sem volt és másnap este levették és lemosták. Ez majdnem ilyen, de azért kényelmesebb, mert én a body alá a bőrére rákenem este fürdés után és másnap fürdésnél lemosom. Két-három napig csináltam és már nem köhög és már az orrát sem kell szívnunk, pedig már azt hittük, hogy így marad. KOMOLYAN!

Hexina,
He-he-he! :lol: ...........Válaszoltam! :D

Kép
Kép
finike

Hello Finike!

Szerintem már 2009. októberében mehet Vicus oviba és ehhez 2009. májusban kell beíratni. Ma már azt tapasztalom, hogy folyamatos az oviba a beszoktatás, akkortól mehetnek a csemeték, amikor betöltötték a 3. életévet és nappali szobatiszták. Legalábbis a XX. kerületben ez van, ezt hallottam a játszótéren az anyukáktól.

Vicus alvását pedig vedd úgy, mint a jól megérdemelt jutalmadat. Andris pont ezt kezdte el csinálni kb. ilyen idős korában, mint most Vicus, mindenki engem irigyelt egész nyáron, meg ősszel a játszótéren. Reggel is sokáig aludt és délután is simán aludt 3-4 órát. És ehhez nem kellett meghajtani a játszótéren. Biztos alvás közben okosodott, meg dolgozta fel az őt ért élményeket. Mostanában már nem ennyire idilli a helyzet, de persze nem panaszkodom: reggel fél 8-8 körül ébred és délután is alszik 2-3 órát. De ehhez most már kötelezően le kell menni motorozni. Ha nem tesszük, akkor nincs alvás.

Ebbe a zacskós-papírbőröndös témába már kezdünk jól belebonyolódni :lol: , de várjatok húsvétig és beszámolok a mostani felállásról :) .

Évi, most már tényleg Te jössz, pedig nem is olyan régen volt, amikor bejelentkeztél a kórház felől érdeklődve :wink: .

Mesi, otthon vagytok már???

Jó éjt mindenkinek!

Nutella

Kép

Kép
nutella

Szia Nutella! :lol:

Mégegyszer köszi a részletes infókat! Akkor majd jövöre kezdem én is ezt a mizériát....de jó lesz!

Amikor én szültem, akkor egy "kis kartonböröndöt" kaptunk volt benne a pelenkázáshoz szükséges dolgok és sok-sok prospektus. De Mazsuzs és Hexina is írta, hogy most már ilyen nylon zacsiba kapod ezeket és még sok plusz dolgot, amiket leírtak a lányok. Röviden ennyi a lényeg.

Alvás. Reggel Vicus fel kel 6 óra körül, de egy kis játszás után a kiságyában vissza is alszik, ezért kel fel 8 körül néha 9-kor. Utána játszótér vagy játszóház vagy itthon játszás, 1 körül ebéd majd 2-3 óra alvás. Ha valami "rossz" front jön, vagy nagyon fogzik, akkor csak egy óra alvás, de ez ritkán van (le is kopogom). Ez mostanában alakult így, mivel eddig délelőtt is aludt egy - másfél órát, és délután is 2 órát. Aztán az lett a vége, hogy de. és du. is csak egy órát aludt, így átalakítottam a napirendjét. Délelőtt nem hagyom aludni, így délután alszik hosszabbat. Úgy látom nálatok is ez a rend alakult ki. Azért Te sem panaszkodhatsz a szomszédom szívesen cserélne velünk. A hároméves fia nem akar már délután aludni, az egyéves babája pedig háromnegyed órát alszik délután reggel hatkor kel, ekkor meg kell etetni (tápszer), visszaalszik 8-9-ig. Este 8-kor teszik le. Na, cserélnél? :wink:

Ja, amúgy Nutella,
Neked van már hírvivőd? Ez egy olyan személy akinek Te küldesz sms-t, mikor megszületett a babátok, hogy jól vagytok e, mekkora és mikor született, és a hírvívő amint tudja hozza a hírt a topikosoknak. Én szívesen lennék. :oops: :lol:

Na most már megyek átadom magam az ágynak, mert már leragad a szemem!
Jó éjszakát!

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Bizony, Évi Te következel! :D :D (És én hozom a hírt! :D ) Nagyon izgi már ez, és tényleg milyen gyorsan elröpültek a hetek! Szerintem ebben a zacskó és börönd témában most Te leszel a legilletékesebb! :D :D

Meg persze Mesi! Otthon vagytok már? Minden ok? Nagyon várjuk a híreket! Ha lesz egy kis időd, kukkants be hozzánk!

Finike, nagyon irigyellek alvás témában. Hanna nagyon nem akar, vannak napok amikor kb. 2x20 perc mindössze, persze ennek eredménye az esti nyüglődés... Cserélünk kicsit? :D

Mazsusz, tényleg így van! A családi már a MÁK-tól jön. Mondjuk nálunk (kifizetőhely a cégem, vagy legalább is volt) nem kellett sorba állni,stb. ők automatikusan átküldték és a januári már onnan jött. Mondjuk a szomszéd csaj kálváriájából ismerem a másik végletet is, isteni egy karonülő gyermekkel hivatalba járni! :?

Megyek, mert beindult a nap (Hanna követeli a reggelit)!

Szép napot mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Finike!
Köszi az infót. Azért írtam csak, hogy ő olyan "ráérős", mert "zaklatom" én a mobilján :) de mindig azt mondja, hogy nincs infója, még pár nap, meg még pár nap, én meg lehet türelmetlen vagyok :(
Bár 3 hetet várni egy rákszűrésre és utána még 3 hetet HPV-re szerintem azért sok.
Megkérdeztem mi az az X, mire vázolta a lehetőségeket, a ráktól az ismeretlen vírusig, ami kicsit földhözvágott, de még mindig jobb, ha egy orvos minden lehetőséget felvázol (szerintem).
sonjus

Helló Csajok!

Azta,.... de belehúztatok! Nem győzöm visszaolvasni amit írtatok!

Üdvözleti az újaknak!

Nitácska!
Nagyon édi a kisfiad! Várjuk ám a nagyobb képeket, hogy jobban megcsodálhassuk!

Csajok!
Már nem tudom ki kérdezett rá a császárosok tejbelövellésére. Első nap én sem tudtam szoptatni, próbálkoztam, de miután alig tudtam mozdulni nem sikerült. Másnap azonban már simán volt tejem, bár csak harmadnap sikerült Zétinek rájönni a szopizásra. Fejni is tudtam, amit éjszaka adtak oda a kis pasimnak. Nem tudom, hogy a lányok ügyesebbek-e szopi ügyben, de mikor Zsófit kivették az inkuból az első szoptatásnál simán tudott szopizni.

Nagyon boldog szülinapot kívánunk Nándinak és Marcusnak!
Kép

Poci!
Köszi kérdésed jól vagyunk azt leszámítva, hogy pár napja Zéti nyűgösebb és nem akar nagyon enni, de most megint jön két foga, úgyhogy tuti emiatt van.
Szilárdnak sok-sok gyógypuszit küldünk! Várjuk az ünnepeltről a képeket!

Mazsuzs!
Én is köztisztviselő vagyok, és bizony én is kaptam levelet a munkahelyemtől, hogy megszűntek TB kifizető hely lenni. Ez akkora kitolás! A gyed-et a a munkahely fizeti, de a családi pótlékot már nem. A gyes-ről fogalmam sincs, de biztos úgy van ahogy Szandra írja.
Jobbulást kívánunk Nándinak!
Várjuk majd a szülinapi képeket!

Anikóh!
Gyönyörű a pici lány! Csodálatos nagy szemei vannak! :D

Úgy tűnik, az óvodába beíratás sem könnyebb, mint a bölcsi. Nekem is a napokban mondta egy barátnőm, hogy májusban döntenek az önkormányzatok a bölcsődei és óvodai felvételekről. Szóval már én is eldöntöttem, hogy ugyan csak jövő januárban lesznek két évesek, de már jobb, ha most beadom a felvételi kérelmüket. Ha a gyed-em lejár, szerintem valószinűleg én is megyek vissza dolgozni. Bár Ádám a napokban azt mondta, hogy jobb lenne, ha 3 éves korukig itthon maradnék velük, ő inkább bevállal valamivel több munkát érte.

Most mennem kell, igyekszem még jönni...

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

SZÉP NAPOT LÁNYOK.hogy vagytok ma?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Újra itt!

Mesiék ma mennek haza! Azt ígérte amit lesz öt perce írni fog egy pár sort.
És a beleegyezésével itt egy kép a pici Laráról!
Kép

Mesi!
Mégegyszer gratulálunk és nagyon várjuk a jelentkezésedet!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok Lányok!

Hexina! Ne aggódj, lesz ez még jobb is. Andrist én "minialvó bajnoknak" hívtam, mert napközben ő sem igazán aludt kb. 8 hónapos koráig. Az éjjelekkel nem volt gond, de a nappalok elég kimerítőek voltak. Ráadásul amíg el nem indult négykézláb, elég nyűgös fajta volt, azt szerette, ha valaki van a közelében, őt például a játszószőnyeg nem kötötte le. Babakocsizni viszont szeretett, de ugyebár én akkor nem tudtam pihenni, meg mást sem csinálni. De megérte, mert meg lett a jutalma a mostani sok alvással. Egyébként állítom, hogy a szakvizsgáim is csak azért sikerültek, mert Andris ilyen sokat aludt délután és tudtam aludni. Szóval: türelem.

Finike! Köszöntettel veszem, hogy leszel a hírhozóm. Várom a számodat.

Lehet, hogy most egy napig többször jövök, mert megjött az anyósom :? , és a gyerek előtt közölte, hogy engem most elküld szabadságra, ne zavarjam őket...

Nutella

Kép

Kép
nutella

Gratula a kis Larához Mesi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Köszönöm szépen a dicséreteket!

Nekünk még messze az ovi, de itt a téren van egy jó legalábbis apa idejében az volt. Oda szeretném majd íratni. Nem olyan szép mint a másik ami az orvosink mellett van de ez közelebb van.

Sonjus: Te lombikos vagy? Nem kivizsgálás része miatt csináltat ennyi kivizsgálást?Egyébként sok vizsgálat lassan megy. Nekem mikor a vetélések hátterét vizsgálták fél év volt. Volt olyan amire 2 hónapot kellett várni, hogy eredmény legyen.

Ez, hogy a munkahely nem intézheti mióta van így? Nekem még nem szóltak de mostanában jár le a t-gyásom. Nem néztem honnan jön a családi.

Mesi: gyönyörű Lara baba!

Anikó

KépKép
anikoh

Sziasztok Lányok!

Nutella,
Küldöm a számom priviben! :)

Mazsuzs,
A krém neve: Kinder Luuf Balzsam. Igaz azt írja, hogy 3 éves kórtól, de a gyerekorvos azt mondta, hogy 1x, 2x be lehet kenni vékonyan. Gyógyszernek nem minősülő, gyógyhatású készítmény. Hüléses megbetegedésekre, nátha, köhögés, torokfájdalommal járó torokgyulladás kezelésére.

Csajok,
Képzeljétek vettünk egy öltönyt a párocskámnak. A Duna Plázába elmentünk vittük a kislányt is, nem volt vele olyan egyszerű, mert azt istennek sem akart az üzletben maradni. Amit Mazsuzs mondott ott vettük, nagyon szép. Igaz drága volt, de borzasztó igényes, halványan csíkozott, fekete egy pici barna csíkozás is van benne, de alig észrevehető. A mellény ugyanolyan anyag és színű lesz mint a nadrág és a zakó. Van hozzá nyakkendő, ami inkább sál, vagy mi, van benne egy tűző ami köves, és a zsebébe zsepi. Ha találok róla fényképet felteszem. Így volt összesen 74 eFt, de még fel kell varrni az alját és a mellényt meg kell rendelni, mert nem volt nekik készen. A páromon nagyon tetszett, mondtam is neki, hogy újra szerelmes lettem belé. :lol: :oops: Nagyon jól állt neki, vékonyította a csíkozás. Nagyon szép. Így legalább lesz mit felvennie, ha színházba megyünk, mert eddig ez mindig gondot okozott, mivel neki eddig nem volt öltönye, hát már igazán megérdemelte!!! :lol: Ja és vettünk még két inget is. Egy vaj színűt és egy bordót. Szóval nagyon jól haladunk.
Még cipőket kell vennünk, nekem és az uramnak + a meghívók.

Mesi,
Gyönyörű a kislányotok! Nagyon várjuk, hogy jelentkezz, amint lesz egy kis időd!

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Női nőgyőgyászt keresek a dél-pestiben. név, telefonszám, rendelés, egyéb info!
ide küldjétek:aryvirag@citromail.hu

Segítségeteket köszi
aryvirag
Vendég

Helló Lányok!

Finike! Köszi a krém nevét. Megnézem majd a gyógyszertárban. Biztosan hatásos ha Vicusnál így bevált.
Örülök, hogy találtatok öltönyt. Ezek szerint nem a tavalyi leárazott kollekcióból választottatok ? Egyébként a páromnak is 65 eFt körül volt két éve, így szerintem nem vettétek drágán mert nekünk is annyi kiegészítő volt hozzá amikről te is írtál. A cipőt neki olcsón vettük mert volt egy jó kis leárazás akkor a WEST END-ben, de az én cipőm az nem volt olcsó. Hiába nem látszik ki a ruha alól, akkor sem akartam olyan cipőben parádézni ami nem igazán tetszik. Igy tényleg olyat vettem ami jól is néz ki. Sajnos a sarkát meghúztam elég csúnyán a nagy napon.
Nem tudom, én még nem is akarok az ovira gondolni. Pedig olyan hamar elmennek az évek. És persze mi lesz ha fel sem veszik ide? Hisz lassan csak protekcióval lehet bejutni a sok túljelentkezés miatt...

Adra! Köszönjük a köszöntést. Én is köztisztviselő vagyok, vagy ezt egyszer már megbeszéltük? :) Nem tudom, de én valahogy nem szeretnék sorba állni a MÁK-nál. Sem most, sem egy-két év múlva...sem máskor.

Mesinek GRATULÁLOK! Nagyon édi a pici lány. Már ilyen mintájú szerkót adnak a kórházban? Nándinak nem ilyen volt anno? Vagy ez a lányok szerkója? :)

Szandra! Hiányzol! Azért ha lesz időd és kedved, írjál!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Anikoh!
Hát most bátran mondom, hogy nem vagyok lombikos, de ki tudja :? Két sikertelen inszemen túlvagyunk.
A kivizsgálás oka, az éves, rendszeres rákszűrés volt, de már évek óta van méhszájsebem és a korábbi nődokim azon kívül, hogy kúp, nem sokat tett vele. Farkasinszky doki mondta, hogy le kellene fagyasztani, sőt, már korábban kellett volna és hát kaptam a szűrés eredményemre a HPV-hez egy X-et. Amit most vizsgálnak :?
Képzeljétek, bár a doki mondta, hogy nincs hatással a gyerekre a seb, beszéltem olyannal, aki két lombik közti pihi alatt, seb fagyasztás után spontán lett terhes, (vagy csak a fagyasztá után, lombik és egyéb nélkül simán terhes lett) úgyhogy várakozásokkal vagyunk tele :) )
Ezért is érdeklődtem Farkasinszky doki után, hogy mégis milyen, mert sem őt, sem a kórházat nem ismerem.
ha van még bárkinek egyéb infója szívesen fogadom :)
sonjus

Sziasztok Csajok!!

Köszönjük szépen Mindenkinek a Jókívánságokat,nagyon kedvesek vagytok! Köszönjük,jól vagyunk,minden rendben :)
Hála az Égnek jól szopizik a kisasszony és sokat alszik, úgy néz ki nyugodt baba lesz,de majd meglátjuk ;)
A történetet majd kicsit később,mert fáradt vagyok. Bocsi..

Évi!!!! Te jössz lassan :)

Teszünk fel néhány képet róla: Kép

Kép

Kép Végre itthon :)
m.mesi

Finike!

Megkaptam, beírtam a telefonomba!

Nutella

Kép

Kép
nutella

mesi:meseszép kislány a Lara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

sonjus!

Én is nála szültem, mind Ágit, mind az ikreket.
Már 99 óta hozzá járok, és ezért szültem a dél-pestiben, amit nem bántam meg egyáltalán.

Kb. hasonlóan nem tudtam semmit, mint te anno, de nekem szerencsére jó élményeim vannak.

Általában azért kellet anno kb. 2 hetet várni a leletekre, mert kipostázza őket(nálam egy lelet el is tűnt, mert elköltöztünk és a másik címre ment, ahol kidobta a postás, mert nem volt kint a nevem, de kaptam másolatot még azon a héten), hogy nem kelljen hivogatni, lehet hogy most mivel minden változik, valahogy a laborrend is, és ezért nem készül el 1 hét alatt. Vagy alaposabban megnézik :?:
Elhiszem, hogy aggódsz, de sajnos nem ezen múlik.

Írok privit a többi túl személyes :oops:

Dóri
Vendég

Mazsuzs!
Van ennek a balzsamnak bébi típusa is, ami már egész pici kortól használható. A neve: BABY LUUF BALSAM. Narancssárga a doboza, és DM-ben is lehet őket kapni. Nálunk is beváltak, amikor náthásak voltak.

Mesi!
Gyönyörűek vagytok! Gratulálok újra!

Üdv az újaknak!

Finike!
Még mindig nem jutott eszembe a meghívós cég. Esküszöm mostmár rájuk keresek a neten :shock:

Most mennem kell, szétszedik a házat..... :twisted:

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Helló Csajok!

Sonjus!
Farkansinszky dokiról nincs infóm, de szerintem csak jól jársz azzal, ha az előző dokida lecseréled. Nekem is volt méhszájsebem, kb. 10 éve. Nekem is egy sima rákszűrés alkalmával vették észre, és azonnal megműtötték. A lényeg, hogy nem értem az előző dokidat, amiért nem javasolta azonnal a műtétet. Lehet, hogy maga seb nem befolyásolja a teherbe esést, mégis én azt gondolom, hogy semmiképp sem jó ha ott bent bármilyen probléma van.

Mesi!
Örülök, hogy jelentkeztél, nagyon várom már a beszámolódat! A pici lány nagyon szép! :D

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

szép j óreggelt lányok.nálatok is szépen süt a nap.?
Mesinek vajon,hogy telt az első éjszaka?annyit gondoltam rá tegnap. :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Mazsuzs!

Nem tudtam, hogy te is köztisztviselő vagy. Szerintem még nem beszéltünk róla. Milyen területen dolgozol? Én a központi közigazgatásban.
Őszintén szólva nekem sincs kedvem sorbanállni a MÁK-nál, de sajnos ez van. :( Bár nekem még a munkahelyem fizeti a családi pótlékot. Ezt épp tegnap tudtam meg, mert sajnos még csak most értem oda, hogy startszámlát nyissak a törpiknek, és a bankban közölték, hogy külön igazolást kell kérni arról, hogy én kapom a családi pótlékot. Na, gyorsan felhívtam bent a csajokat, ők meg mondták, hogy még ők fizetik, így ha minden igaz még az igazolást is ki tudják adni róla. Egyébként nem értem, hogy miért nem elég a banknak, hogy a törpik anyagkönyvi kivonatára ráírták, hogy én kapom, plusz még a bérszámfejtési ívemen is fel van tüntetve a családi pótlék. :? Annyira utálom, hogy még az igazolás igazolására is külön papírt kérnek mindenhol! :evil:

Nitácska!
Jó reggelt neked is! Igen, nálunk is ezerrel süt a nap! :D Már alig várom, hogy Anyukám jöjjön és le tudjunk menni egy kicsit sétálni Zsófival és Zétivel!

További szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Mazsuzs!
Tiszta lökött vagyok! :oops:
Elfelejtettem megkérdeni, hogy Nándi jobban van már?

Most már megyek, mert itt a tízórai ideje...

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Mesi, itt is szeretnék gartulálni neked a csodaszép csajhoz! Remélem az első éjjel minden ok volt! Várunk a történettel, amint lesz időd!

Nutella, köszi. Csak az a baj, hogy Hanna éjjel is min. 2x felkel. Próbáltam trükközni, cumi, tea, stb. Nem vált be! Csak a cici!
Babakocsizni ő is szeret, meg azt ha egyfolytában szórakoztatom. Szóval ez a helyzet, és néha borzalmasan fáradt tudok lenni. :( Aztán egyet vigyorog és le van fütyülve minden! :D :D Azért bevallom várom az első végigaludt éjszakát! :oops:

Pocilo, a kis betegeid meggyógyultak?

Szandra, hogy vagytok?

Finike, cipőt a férjemnek mi is a West End-ben vettünk, az alsó szinten ki lehet fogni nagyon jó bőr cipőket egész tűrhető áron. Az enyém meg a körút egy eldugott boltjából volt, nagyon jó áron. Mert ahogy Mazsuzs is írta, azért nem mindegy milyen. Viszont ha úgy keresed mint menyasszonyi cipő, akkor az árak elég horrorak. A körúton van egy kapuljban egy eldugott kis üzlet, ott találunk nagyon szépet, jó áron. (És kimondottan menyasszonyi meg menyecske cipőket tartanak.) Próbálom felidézni merre van a bolt, mert a nevét sajnos nem jegyeztem meg. :oops: :(

Már eldugulok, mert Hanna oltást kapott :( , ilyenkor kicsit nehezebbek a napok.

Üdvözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Sziasztok Lányok!

Mesinek tündéri ez a kislány!

Fricky! Köszi a bébiváltozat nevét a balzsamhoz. Már fel is írtam a kis füzetembe! Azóta már a barátnőmtől is kaptam egy szirup nevét ha a lándzsás utifű nem jönne be...csak szegény gyerek bírja a kísérletezést...de azért jó hogy ennyi minden között lehet válogatni! Csak a jót kell megtalálni, ami beválik!

Adra! Köszi az érdeklődést, Nándi javulóban van. Az orra már nem folyik, sőt szinte nem is kell porszívózni, a köhögése még megvan.
Én az APEH-ban dolgozom de elég speciális területen és örülök ha a bevallásomat meg tudom csinálni mert annyira nem ezzel a résszel foglalkozom. :wink:
Jó, hogy mondtad ezt a családi pótlékos igazolást is. Erre nem is gondoltam de persze logikus hogy akkor majd azt is MÁK-tól kell igényelni. Majd megemlítem a sógornőmnek mert ők is nagyon kezdők a témában és örülnek ha minden papír meglesz mire menni kell ügyet intézni.

Hexina! Szerintem lassan eljön az első átaludt éjszaka is !! :) Nem tudom, de valószínűleg amiatt hogy Nándi tápos csibe lett, ilyen problémánk nem volt mióta megszűnt a hasfájása 2,5 hónapos korában. Lehet hogy ő is ragaszkodóbb lenne az "éjszakai programokhoz "ha szopizott volna... :?:
Ezt már nem tudom meg az ő esetében..talán majd legközelebb. Nekem már a napközbeni alvást akarja elsumákolni, tegnap is késő délután négy előtt aludt először. Jó akkor fél hatig, de reggel már hét órakor fent van!
Kicsit sok ez nekem...:)

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Helló Csajok!

Úgy tűnik számomra, hogy a szopizás v. tápcsizás meghatározza, hogy egy baba mikortól alussza át az éjszakát. Én pont ugyanúgy jártam, ahogy Mazsuzs is írta. Nekem is sajnos 6 hét után teljesen táposak lettek a törpik, és 2-2,5 hónapos korukban már ők is átaludták az éjszakát. Talán ha egy baba cicizik, akkor nemcsak a kajcsi miatt fontos számára, hanem megnyugtatja is, míg egy tápos baba esetében nincs ez a lehetőség. Számomra ezt megerősíti az is, hogy azok a barátnőim akiknek szopizott a babója, sokkal később jutottak el odáig, hogy a pici átaludja az éjszakát.

Mazsuzs!
Örülök, hogy Nándi jobban van! Úgy látom az alvás problémátok még mindig megvan.
Egy apeh-osról azt gondolnám, hogy egy adóbevallást a kisujjából ráz ki! :wink: Nyilván azért ott is van olyan terület ami nem kifejezetten erről szól.

Most muszáj mennem, mert a betyárok balhéznak...

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

én a kicsi fiamat csak 4 hétig szpotathattam mert beteg lettem a kórházba és szépen lassan elapadt a tejem és tápos let belőle így ő 3 hónapos korától aludta át az éjszakát.

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Édesek vagytok, hogy hiányoltok!!!!

Mesi!
Nagyon szép Lara, mégegyszer nagy gratulációnk. Ez az utolsó kép tipikusan olyan, hogy a "hülye" szülők fél órán keresztül nézik amikor alszik és aztán 2 percenként még ránéznek mert olyan hihetetlen, hogy ott fekszik az ágyban az a drága pici babóca. :)

Mazsuzs!
Ez a BABYLUFF nekünk is nagyon bejött mikor taknyosak a csajok, ha pedig köhögnek akkor a STODAL-t szoktam adni nekik, azt hiszem ez is homeós cucc, de ha gondolod megkérdezem a dokinőt, hogy mit tud még ajánlani úgyis jön ma mind a két csajt megbökni mert Edónak kell a 15 hónapos és a bárányhimlő elleni a Taminak meg a 3. kullancs elleni.

Lehet, hogy van valami igazság az átalvással és a szopival/tápival kapcsolatban mert én már 3 éve 4 hónapja és 4 napja (ennyi idős a Tami) még nem aludtam át éjszakát. Igaz ő már nem szopizik (még jó, höhö) de őt egyből váltotta az Edina.

Csajok akkor most mikor lesz tali?

Mi megvagyunk, Tami mondta, hogy most már hazajöhetne a mama a kórházból mert kezd hiányozni neki, hát....

Most egy kicsit nehéz a szitu mert el kell adnunk a házunkat mert mi anyósommal laktunk és csak a ház negyede a miénk a másik háromnegyedet meg a férjem és a 3 testvére örökölte de sajna nincs annyi manink, hogy kifizessük a tesóit így mennünk kell. Ez van....

Húúú, milyen szupi idő volt ma és ez egyre jobb lesz, csajok kinyílt az első virág a kertben (igaz valamelyik zsiványpanni leszakította és átdobta a szomszéd csirkéinek :roll: :) )

Na megyek mert 6ra jön a dokinő, aztán az is lehet, hogy a Tamit nem is böki meg mert már most délután vagy 4szer 5ször tüsszentett a Tami lehet, hogy megfázott.

Na tényleg húzok,

Sziasztok

Szandra

szandrakiss

Szandra!
De jó, hogy jelentkeztél! :D Mindennap gondolok Rátok.
Biztos nem könnyű most nektek főleg, hogy még a házat is el kell adnotok. :( Ez nem túl jó hír.

Van már ötleted arra, hogyan magyarázod el Taminak, hogy a nagyiját már nem fogja látni? Ez biztosan nagyon nehéz lehet.
Edónak is hiányzik a nagyi v. rajta nem látod ennek a jeleit?

Csajok!
Én már tali ügyben nem nyilatkozom, mert éppen ma beszéltem Anyósommal telefonon és kiderült, hogy még egy héttel tovább lesznek lent a sógornőméknél. Bár nem vagyok biztos benne, hogy ez a vége, úgyhogy szerintem állapodjatok meg valamilyen időpontban, és ha nálunk mégis úgy alakulnak a dolgok, akkor elmegyünk, ha mégsem akkor majd legközelebb.

További szép estét Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

lányok hol szoktatok talizni?mi is mehetnénk ha tudunk? :lol: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Adra!
Ari vagy. A Taminak már mondtam, hogy a mama felment az angyalkákhoz erre megkérdezte, hogy a Zsófi kutyához? (ő a sógórnőm kutyája volt), mondtam, hogy igen amire megkérdezte, hogy azért a csokiját felhoztam (azt az előtte lévő nap kapta anyósomtól csak lent hagytuk, hogy majd minden nap ehet egy kicsit lent a mamánál) hát ennyire értette meg akkor de mára már ezt el is felejtette, hát majd szépen lassan.....

Azért jó lenne a talit úgy szervezni, hogy mindenki el tudjon jönni, szerintem semmi baj ha eltoljuk egy vagy két héttel. Többiek mit szóltok???

Mazsuzs!
Megkérdeztem a köhögésre a homeós cuccot, STODAL a neve és 1 évesnek lehet adni 3x 2,5ml-t. Ez akkor jó ha hurutos vagy nem az a nagyon száraz ugatós a köhögés.

Nitacska!
Természetesen nagyon várunk téged is a talikon, általában valami játszóházban szokott lenni (Lurdy, Keresztúr, Savoya)

És persze mindenkit szeretettel várunk!!!

Ja és képzeljétek el volt a dokinő (a Tami nem kapta meg a kullancs ellenit mert taknyos egy kicsit) de EDÓ DRÁGÁM megkapta a 15 hónaposat meg a bárányhimlő ellenit és semmi de komolyan mondom semmi nyekkenést nem adott ki, leszállt az ölemből és ment tovább játszani. Láttam a doktornőt, hogy nagyon néz valamit erre mondja, hogy ha gondolom akkor beadja Edónak a kullancsellenit és akkor a következő hónapban mehet a Taminak a 3. Edónak meg a 2., hát mondom végül is olyan jól viselte és akkor miért ne és képzeljétek a harmadiknál sem nyikkant meg egy kicsit sem csak nem tetszett neki, hogy nem mehet játszani és már mászott volna le az ölemből, megkapta útjára engedtem és ment is. Azt hittem megzabálom, nagyon ügyes volt!!!!

Megyek mert pancsi van

Szandra

szandrakiss

nekem mindegy mikor lesz a tali csak most szombaton ne mert akor ünnepeljük a kicsi fiam 2.szülinapját.

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?