Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Bibi!
A centrummal szemben van egy bolt, aho édességet, borokat árulnak. Ott vannak játékok is. Mi ott vettünk Márknak már kétszer villamost! Ha nincs nekik ugy emlékszem megrendelik!
Barninak jobbulást! :wink:

Mukika!
Gratulálok mégegyszer! Kitartás az éjszakákhoz. Már én is előre rettegek! :roll:

Enikő!
Teletubbis tortátok volt? Nagyon jó! :lol:

Amúgy mi is dögrováson vagyunk, Márk már gyógyulóban, apának iszonyúan fáj a torka, én is köhögök meg fáj a torkom kicsit! Ez van! :roll:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!
A Calcium, ha muscos ampullában van, hűtőben megvan estig a megmaradt fele!

Ki kérte a Delikátos csomagolóanyagot? Játszótérre vagy mire lehet gyűjteni! :shock: :roll:

Kép
kajla

Hali.

Enikő, köszi! Van ott egy óvónéni, öcsém régi óvónénije, azért kérdeztem, hogy valaki tud-e valamit, mert ott legalább van ismerős. Mivel nem írtál rosszat, már pozitív véleményem van az intézményről. :) Na akkor agyalunk még egy kicsit.
Gyógyulgass!
Szupijó tortája volt Viusnak! Zalánnak hatalmas gratula! Ami azt illeti, én mindig elképedve bámulom, hogy hogy telik az idő, a fiad már elmúlt féléves...

Bibi, sajnálom Barnit, neki is javulást...

Szandra, micsoda hercegnőd van!

Zituska, remélem, mostmár a gyógyulás útjára léptek! Nálunk mától bevetjük az esténkénti orrszívást, biztos ami tuti alapon.
Érdekes, amit a ruhákról írtál...

Binyek, nem tudom, hogy működik, de a vizsgálatokon úgyis A és B lesznek a babák, legalábbis én a tévében ezt látom, hallom, akkor végülis maradhatnának így is. :D

Zitaa, gyors gyógyulást a családnak!

Ági és
KépKép
exdeus

Szilde!
Nekem van 2CD-m az Alma zenekartól! Ha kell, át tudom venni!

Kép
kajla

Enikő!
Zalán iszonyú sokat változott, tisztára olyan, mint Te! És Vius!

Kép
kajla

Sziasztok!

Enikő!Nagyon ügyi Zalán,gratulálok!

Csajok!

Málnus sokat bandzsít,nem csak ha vmi tárgyat az orra elé vesz,amúgy is észrevettem!Ez normális?? :shock: :shock:
Vagy menjünk szemészhez????
20140113113746

Sziasztok
Petroanett
Az én lányom is bandzsit, megkérdeztem a dokinőt, azt mondta kb fél éves korukig csinálják ezt, de még 1 éves korukig is belefér.
Ne aggódj.

Kép
Kép
szandra29

binyek,
szülés után/terhesen sztem mindenki le van strapálva, azért kapunk el minden szutykot,főleg ha már közösségbe jár a gyerek és hazahozza a bacikat

nekem pl. amikor bekerült Jozsó bölcsibe, újra át kellett esnem az összes gyerekbetegségen :?

kb. tatott 1-1,5 évig, aztán én is megedződtem

a mostani rotát pl. már el sem kaptam, legalábbis tünetem nem volt
Vendég

Enikő,
gratulálok a kicsi fiúnak :D
Vendég

végre mentek a fiúk bölcsibe/oviba és végre eljutok ma a fodrászhoz, október óta nem jutottam el,bejelentkeztem és valami mindig közbejött és le kellett mondanom, meg az egyik legjobb barátnőm lassan 3 hós kisfiát is sikerül ma végre meglátogatnom :D
Vendég

Sziasztok!

Üdv az újaknak!
Binyek: Gratula az ikrekhez, biztos nagy változás lesz az életetekben, és rengeteg öröm :)

Timmike: Édesek a gyerkőcök :) Ovi: Mi is óvónőket/dajkát választunk és nem épületet, miegyebet....
Diót még nem adnék.

Eszti: Én nem biliztetném még Dorottyát, de én a kényelmes (vagy lusta?!?!!?) anyukák táborát erősítem.

Anett: 6 hós korig ráérsz a hozzátápival. Margarin helyett (olíva)olajat adjál, de azt is csak olyan 7 hós kora körül, amikor már megeszik 1 egész adagnyi főzeléket. (mi doki/védőnő tanácsára főzelékkel kezdtük a hozzátápit, hogy ne az édes ízt szokja meg)
Szóval 6 hósan a krumpli-répa mehet (mi is azzal kezdtünk).
És gyümit akkor adtam neki amikor már jópár féle főzeléket szívesen megevett. Sós után könnyebben fogadja az édesebb ízeket (fordítva nem biztos).

Zituska: Kép a zabagépedről és tesójáról? :D Jobbulást!

Enikő: Nyilván közülünk itt senki nem dobná ki a gyerekét ha véletlenül kiderülne hogy gond van vele, miután megszületett, de most arról beszéltünk hogy ha a pocakban az elején kiderül hogy baj van.....

Vesm: Isten éltessen utólag :)

Bibi: Hogy van Barni?

Szilcsi: Hogy vagytok?

Mukika: Gréti is az alig alvós csecsemő volt...mára se lett jobb alvás téren. Hihetetlen minimális alvásigénye van....

Szandra: Édes a kiránylányod:) (látom az óvó bácsit a háttérben :lol: )

Zsuzsu: Nekem is volt vetélésem tesó előtt, megértem a félelmed, én hónapokig rettegve mentem wc-re hogy mit fogok látni tesóval. Mert szinte állandóan fájt a hasam, mint ha mindjárt meg akarna jönni a mensim. Aztán 12 hétig aggódtam, akkor kicsit megnyugodtam, akkor kezdtem az aggódást hogy minden rendben legyen, akkor hogy nehogy idő előtt jöjjön, szóval mindig van min aggódni, de most már totál megnyugodtam. Most kezdem igazán élvezni a babavárást, már nem aggódok hogy korábban jönne, ill. már nagy baj nem lenne, érdekes mód már nem is fáj semmim, tök jól vagyok. Úgyhogy a hülye aggódásom mindenféle pszichoszomatikus gubancot kreált nekem. De az Ábel- emelgetéssel nem ártasz szerintem tényleg, ha minden oké.

Anett: Még nem vinném szemdokihoz, 1 éves korig kell elmúljon ez a bandzsítás én úgy tudom. Akkor meg úgyis van kötelező szemvizsgálat! Szóval szerintem ez még teljesen normális. Tanácsadáson mond a dokinak, de tuti megnyugtat.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Köszi csajok!

MAi kép a kis vigyorimról:
Kép
20140113113746

Bea!

Mikorra vagy kiírva? Döbbenet, hogy már 32 hetes vagy :o Mások állapotossága mindig olyan gyorsan telik... bezzeg a sajátjaim :lol: Bár a mostani turbo sebességű az elsőhöz képest :lol:
Vendég

Gira: Április 12.

Anett: Tiszta apja ez a boldog lány :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kajla! Én kértem a Delikátosat. Igen, játszótérre, itt Mórán van ennek nevezett valami, amikor szóvá tettem, hogy ez nagy nulla (tegyük hozzá nyáron az nem viheti oviba a gyerekét aki nem dolgozik, ugyan hova menjek akkor vele ha játszani sincs hol???) közölték nincs rá pénz, aztán most meg szervezik igy akciósan, hátha összejön.

Enikö! szerintem is szuper a torta, Orsinak is nagyon tetszett :D Bár most tegnap közölte Sam legyen legközelebb, amit most is probáltam de nem sikerült

Anett! 1dl fözelékhez 1 mokkáskanál olivaolaj, de én is 7 hósan adnám. Tnyleg de édesen vigyorog :lol:

Dancsi! Örülök hogy megint jól vagytok!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok! :)

Sajnos még mindig nem tudok jó hírrel jönni, most Noémi lett beteg... :( Köhög, és megint zöld a cucc az orrában. :(
Egyellőre csak brulamycint kap az orrába, ha holnapig nem javul akkor megint antibiotikum. :(
Szegénykém, úgy sajnálom, jól belecsöppent a legnagyobb fertőbe! :evil:
Ha visszacsinálhatnám, tuti tavasz-nyárra időzítenénk a tesó születését!

Dancsi :)
Örülök, hogy jól vagytok!! :D
Fodrászhoz én is november óta készülök, akkor voltam bejelentkezve, amikor bekerültem a Klinikára. Azóta nem jutottam el. :(
A terhesség tényleg leamortizál, én rövid időn belül másodszorra vagyok beteg, és most ki se bírok belőle kevergőzni!

Anett :)
Tényleg tiszta apája Málnus! :D
Bandzsítás: ne izgulj, én is úgy tudom, mint a többiek! :wink:

Enikő :)
Nagyon ügyi bébi Zalán!!! :D :D
És tudom, hogy Neked mekkora öröm ez! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!!

Anett!
Édi a kis vigyori!!!

Enikő!
Ügyi Zalán nem semmi!!Te hogy vagy??

Hefe!
Spontán ikrek semmit nem kapatm..(kellett volna egy kis gyógyszer,de mivel épp motorostúrára indultunk itthon maradt.)na nem tudom ha be is szedem akkor lehet hogy 4 gyermeket hozok a világra...) :lol:

Teljesen meg vagyok lőve este megnéztam a naptáramat és nem is ma van a vizsga hanem holnap lesz... :roll: :shock: :twisted: :twisted:

Gyerekek jól vannak,de én brutál szarul.Voltam ma dokinál,mert nekem is nagyon nagyon fáj a bal arcom meg a fülem és már a nyakam is.Lehajolni nem jó orrot fújni mégúgy se szóval jó lenne ha egyáltalán nem kellene mozognom perpill annyira fáj.A doki azt mondta arcüreggyuszi és mivel van egy jókora herpesz az orrom alatt ,így valszeg vírusfertőzés után szövődményként alakult ki.. :cry: Napok óta kapkodom be a fájdalomcsillapítókat :cry:

Binyek!
Tudod már a törpék nemét???

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Éppen benéztem egy kicsit hozzátok! Nagyon édesek a baby-k!!!
Váltottam orvost, a Dr. Márton Virág nagyon rendes, lelkiismeretes doktornő, nagyon szimpatikus, ajánlom mindenkinek, akinek nincs orovosa, vagy nincs megelégedve a jelenlegivel!
Most 26 hetesek vagyunk, növekszik a pici "szarzsákom". :lol:
Sajnos a vérnyomásom miatt a 30-32. héttől be kell feküdnöm a klinikára és szülésig haza sem jöhetek. Ha minden ok, akkor legkésőbb a 38. héten megindítják a szülést, ha baj van, akkor hamarabb. Bár úgyahogy beállt a vérnyomásom már 3 fajta gyógyszert szedek, de ott jó helyem lesz, állandóan szemmel tartanak. Bár nagyon hosszú idő, az a 6-8 hét, de a babáért mindent!!!
Szép napot mindenkinek!

Kép
skoperdane

Zituska!

Sajnálom hogy Noémi is beteg.amúgy mi nem voltunk betegek amikor a Máté ovis lett a kicsik se nagyon kaptak el semmit és Máté sem.Nagyon örültem neki mert két újszülöttel nehezebb lett volna ha beteg.
Én is sokkal érzékenyebb lettem mióta közösségbe járnak a gyerekek és a szülés után is hónapok teltek el mire fizikálisan rendbejöttem és nem voltam beteg.

Binyek!!
Nem vagy rosszul???Én 3 hónapig nagyon émelyegtem ,hánytam....

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Mukika!
Nem vagy "tuskó"!!!! Láthatnánk képet a gyerekekről?! Az éjszakázáshoz kitartás!!

Zituska!
Jobbulást! Köszönöm a pü-t!!!!!

Enikő![/b
]Zalánnak nagy-nagy gratula!!!!!!
Hogy vagy????????????

[b]A.T. Zita!

Jobbulást Nektek!! Mikor talizol Csillával??? Lécci kérdezd meg Tőle mennyire van betáblázva!!! :lol: :lol:

Ági!
Hogy van Peti????????

Bea!
Amit irtál olyan, mintha én irtam volna, szó szerint!!!!! :) nekem is fájdogál itt-ott és nem tudom a baba-e vagy az emésztőrendszerem. Néha szeretnék egy kis "rókát", de Ábival sem volt. Addig "nyugott" vagyok, amíg nincs görcs és vérzés....
Márc. 11-én tervezek dokilátogatást.

Anett!
Puszik vigyorinak! :D

Zitacicu!
Kitartást, sok erőt, jobbulást!!!!!

Ábelem legujabb szokása: felpakolja az ágyra, székre, asztalra a járműveit, székeit és próbál felmászni rájuk.- Kicsi halom, nagy a rakás........én meg félek, mikor töri össze magát.......pasi, de nincs a felmenőim közt artista sem kaszkadőr... :o :lol: :lol:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!
Bea, Zsuzsu!
Hát én is pont igy vagyok a terheséggel. Mindig attól félek nehogy valami baja legyen a babának. Mert ha engem ér valami, az egy dolog, de Neki nehogy baja legyen. :roll: Nem vagyok rosszul, de ha kicsit megfájdul a hasam, már pánikolok. :?

Zsuzsu!
Fogalmam nincs mikor találkozok Csillával, majd valamikor bemegyek hozzá! :wink:

Skoperdane!
A Márknál a 32-ik héttől nekem is gond volt a vérnyomásommal. Szerencsére a Dopegyt elég volt, nem kellett befeküdni. Remélem most nem lesz ilyen gondom(másmilyen se), mert Márk nem tudom, hogy viselné ha hetekig nem láthatna!
Sokat hiztál?? :wink:

Anett!
Tündéri Málna! :lol:

Zituska!
Jobbulást! Remélem májusban nekünk nem lesz ilyen sok baci meg virus! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Bea,igen úgy tűnik minden ok Barnival!!! :lol:
1 nap alatt végigiment rajta,ha minden igaz!!!! :lol: :lol:
Elhiszem hogy ,a vetélés után,nagyon izgultál,mi lesz a picivel!!!
Tuti hogy én is ezt csináltam volna a helyedben!!!!
Tudod,én is hallok valamilyen betegségről,előbb-utóbb az összes tűnetét észre veszem magamon!!!!!!!!!!
Annyira bosszant,hogy vagyok ilyen gyagya!!! :roll:
Úgyhogy ha mostanában,bármilyen orvosos dolog van,gyorsan elkapcsolom a tévét!!!
Aztán ha elfeletkezem róla,elmúlnak a tünetek,ha eszembe jut,újra előjőnnek............

Zitacicu,jobbulást kívánok !!!

Enikő,nagyon ügyi Zalán!!!!! :lol:
Barni majdnem 11 hóssan kezdett mászni.......

Zituska,sajnálom Noémit!!!!!
Boti hogy van???

Zita,köszi az infót a villamossal kapcsolatban!!!! :wink:
pénteken,lehet beszaladok a Gulliverbe is!!
Húsvétra gondoltuk a Barninak!!! :wink:
máshol nem láttad???

Anett,nagyon édes Málnus!!!!!!!!!!!! :D

Kép
bibi226

Sziasztok!

Minden baba nagyon éééééédi!!! Kicsik is és nagyobbak is! :lol:

Köszi a hsz-kat bili ügyben! Várunk még vele, de azért majd beszélgetünk róla a csajszival, meg asszem beszerezzük a bilit lassan! :D :D :D

Anett: Málnus mindig ilyen mosolygós??? Látszik rajta, hogy nagyon kiegyensúlyozot!!! És milyen jól áll neki a body! :lol: :lol: :lol: Szemével kapcs: állítólag 1 éves kora előtt nem foglalkoznak vele, akkor viszont mindenképpen kell majd szemészeti vizsgálatra vinni (megjegyzem sztem nem sok értelme, nálam csak azt forszírozták, hogy volt-e a családban szemüveges, kancsal, stb... és szabadszemmel megnézték a szemét! :shock: )

Zsuzsu: Írok privit kiállítással kapcs!

Ismét van egy kérdésem! :roll:
Ti melyiket adjátok??? A Dentocar-t vagy a Zimafluor-t???? És mennyit adtok? Mi a Dentocart szedjük, de annyi rosszat hallottam már róla, hogy gondolkodom rajta, hogy váltunk! Nekem dokinéni napi felet javasolt! Védőnő azt mondta, igen, de hétvégén ne adjam, valamint majd nyáron ne adjam, mert csak évi 200valahány napon át lehet szedni! :shock: Erre a szomszédom azt mondta, hogy akkor csíkos lesz a gyerek foga! :shock: Sógornőm védőnője azt mondta, kétnaponta felet adjon! Kell egyáltalán??? Dorottya tejfogain már most látok fehérebb foltokat! Félek, hogy a gyógyszer miatt! (az is igaz, hogy mindent de mindent megrág, legyen az fából, fémből, műanyagból, az is lehet, hogy attól van a folt :? ) El lehet vinni ilyenkor már fogászatra??? Van vagy 8 foga és már ezzel zaklassam??? Bocs, hogy ilyen hülyeségekkel traktállak benneteket, de hátha tud valaki valami okosabbat mondani erről!!! :roll: :roll: :roll:

Szép délutánt:
Halmozottan problámás eszter :lol:

KépKépKépKép
hefe

Ja! Ez kimaradt:

Mindenkinek gyors gyógyulást kívánok, aki meg nem beteg, az vigyázzon magára!!!! :(

KépKépKépKép
hefe

Hefe! Nekem a fogorvosom a Zimafluort javasolta, nem mentünk bele a másikat miért nem, de nyomatékosan azt mondta ezt adjam ha jót akarok. Amugy néztem az összetevöket, szerintem igazán nincs különbség. Én napi 1x adok neki 1/2 szemet, mióta a foga kibujt. Tejjel, tejtermékkel ne add be egyszerre. Én Orsinak is igy adtam, nem volt sosem szünet, amugy nagyon szépek a fogai.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen! Köszi! Csak tudnám, a doki miért a másikat favorizálja!!! És azt a pici tablettát is el kell felezni???? :shock: (mert a Zimafluor nagyon pici, nem?) És hány órán át nem ihat rá tejet? (szopi miatt gázos)

KépKépKépKép
hefe

Nagyon köszönjük a dicséreteket! :oops: :)

Anett: olívaolaj, de csak 7 hónapos kortól, tehát én még nem teszek Dóri kajáiba. A margarint én se értem. :shock: Sózni meg még egyéves korában sem sóztam a kajákat Marcsinak, és Dórival se lesz másképp. És nem etettem őket almával fél éves korukig, szerintem nem tragédia, ha 6 hónapos kora után 2 héttel szokja meg a kanalat, és nem pont féléves korára. Mondjuk az én lányaimnak 2 nap kellett a kanál megszokására. :lol: Bandzsítás: én is úgy tudom, nem kóros.

gira: te jó isten… Amiket írsz, meg a többiek is, tényleg 90% negatív tapasztalat… (Bocs, hefe, de rajtad kívül majdnem mindenki panaszkodik…)

Zsuzsu: én is emelgettem Marcsit végig.

hefe: sokat gondolkodtam mostanában a bilikérdésen. Most ott tartunk, hogy sehol :cry: , vagyis ráhagyjuk egy időre, nem is beszélünk róla egyáltalán vele, csak ha ő hozza fel. Annyit hajtogattuk, hogy ő már nagylány, meg a kényelmetlen pelus, meg az ovi stbstb, már én is unom, lehet, hogy ő is, meg amit „erőltetünk”, az sokszor azért nem megy. De amit neked írtam, hogy én megpróbálnám a helyedben, azt a következők miatt írtam:
1. nincs vesztenivalótok, ha nem tetszik neki, hanyagoljátok, ha meg tetszik, hurrá! :wink:
2. nem szeretem az ilyen meghúzott határvonalakat, hogy márpedig másfél éves kor alatt felesleges, mert úgyse elég érett stb. Van olyan gyerek, aki 8 hónaposan már jár, akkor őt le kéne láncolni, hogy márpedig a gyerekek egyéves koruk körül kezdenek járni???
3. Azt mondják, hogy másfél éves koruk előtt azért korai, mert még nem képes összekapcsolni az agyuk a dolgokat ilyen téren. Namost, szerintem talán éppen ezért érdemes megpróbálni azzal a gyerekkel, aki hajlik rá egyébként is, hogy szokja a dolgot, és mire érik egy kicsit, na meg kialakul benne az a tudatos döntés, hogy „nekem ez a bili/WC-kérdés tetszik és szívesen próbálkozom” vagy „nem és nem és nem” (mint Marcsi), addigra már megtapasztalt, természetes dolog legyen, hogy pucér fenékkel ül a bilin/WC-n, és az siker, ha valami bele is megy.
Tehát, valószínűleg Dóri pedig bilire fog ülni másfél éves kora előtt. Marcsival előtte meg se próbáltuk, és akkor se kapkodtunk, mondván, ráérünk ezzel, most meg gőzöm nincs, hogy fogom meggyőzni őt. :roll: Sok anyuka próbál megnyugtatni, hogy ők is így voltak, de aztán egy hét alatt ment minden stb (remélem, én is ebbe a táborba fogok tartozni fél év múlva! :lol: ), de náluk egytől egyig volt már valamiféle siker ilyen idős korra…
Dentocar vagy a Zimafluor: egyiket se, kimaradtunk valamiből? (előbbiről még nem is hallottam…)

Enikő: az anyatejet ingyen odaadom, nekem az lenne a fontos, hogy megigya/egye valaki, és ne a lefolyóban végezze. Védőnőmnek is írtam, még nem jelentkezett, holnap felteszem a teszveszre. :lol: Dóri haja ilyen születése óta, sokszor így áll, és nem lehet lesimítani. Zalánnak gratula! Dóri még mindig csak a hátonfekvést gyakorolja! :lol:

Toncsi, tényleg, amit karmen írt, a hálós bugyi, az nagyon jó! Én mind a 2x azt hordtam a kórházban. Szellőzik, kényelmes, jól tartja a betétet, ha véres lesz, fél perc alatt kimosod, és egy óra múlva száraz, elég 2 db.

Beteg baba: ha a kismama döntése az, hogy nem vetetné el, bármi is derüljön ki a magzatról, hát akkor tényleg felesleges minden vizsgálat, főleg azok, amik vetélés okozhatnak, meg bizonytalanok, mint a nucha.

Zituska, Zitacicu: jobbulást!!!

timmike: üdv! gyerekek tündériek! Az én szigorú táblázatomban a dió, mogyoró stb 3 (!!!) éves kortól megengedett, a gombával együtt. Mikor észrevettem (egyéves kortól, amikor már sokmindent ehetett, nem nagyon forgattam a papírt), már rég evett Marcsi ilyeneket, Dórival betartatni esélytelen lesz.

jégvirág, Enikő: köszi, akkor legközelebb mi is írásba foglaltatjuk ezt Marcsiról!

karmen: a 4 éves kortól szedhető vitaminból mehet a napi fél, nekünk ezt mondta dokinéni. Egyébként a Forever-nek van 2 éves kortól szedhető multivitaminja.

Azt hittem, megússzuk a betegségeket, de én tegnap nagyon vacakul voltam (influenzás tünetek), mára jobb, de várom, mikorra lázasodnak be a gyerekek… :cry:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Zita!

Nem híztam sokat, eddig 3 kg-ot. De amúgy is nagy darab voltam.
Nekem már terhesség előtt is magas volt a vérnyomásom. Majd kitalálnak rá valami okosat, azért azt nem szeretném, ha nagyon sokkal születne meg idő előtt a baba, mert akkor nyilván kórházban marad még be nem hozza a lemaradást. De persze mindent megteszek érte és ha az kell, akkor legyen, csak ne legyen neki baja.

Kép
skoperdane

Zsuzsu!
Köszike :oops:
Neked meg gratula a 2 csíkoshoz! :)

Sajna asszem az nem most lesz, hogy rendesen lépést tudjak tartani a topikkal.....

Betegeknek jobbulást!

Zituska!
Nagyon sajnálom Noémi taksisságát! Én is ettől parázok, mert ugye Lizi bölcsis....

Akkor dobok képet rólunk! Kép Kép Kép Kép

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Estefele mindig rámtör a depi :( Úgy érzem, még nem sikerült teljesen feldolgoznom a dolgokat, hogy Roli már nem bent, hanem kint van....
Sajnálom Lizikémet, amikor éppen dologidőben hív játszani, hogy le kell "pattintanom....

Nyugtassatok meg, hogy nem egyéni agybajról van szó, és más is volt ezzel így (mondjuk Lizi születésekor is ugyanez zajlott bennem, és annyira szerettem volna ha nem ismétlődik meg, de úgy érzem nem tudok ellene tenni).

Az éjjelünk most nem sikerült olyan jól, mint a múltkori. Hiába bújtam én kis tökikémhez, 8-tól éjjel fél 1-ig ment a harc az alvásért.

Bocsánat, hogy csak magunkról írok..... :oops:

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Mukika!
Nagyon szépek a gyerekeid!!!! :D
Merre is laktok? Olyan ismerős vagy nekem valahonnan. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Hefe :)
A Dentocar-ról én még nem is hallottam. :oops:
nekünk a Zymafluort javasolta a dokinéni, naponta felet. Egy darabig adtam neki, de csak hetente 2-3x, aztán teljesen leálltunk róla, elkezdtünk esténként fogatmosni.

Mukika :)
Nagyon szépek vagytok!! :D :D
Megértem, hogy parázol a betegségektől, remélem Ti szerencsésebbek lesztek, mint mi!!

A kedélyállapotodat nagyon megértem, én is átestem ezen mindkétszer. Naponta bőgtem azon, hogy már nem a pocakomban van. Most meg különösen érzékenyen érintett, hogy beteg lett Noémi, és nem tudom már megvédeni. :(
Na arról meg nem is beszélve, mennyire kivagyok néha azon, hogy sírni kell hagynom a kicsit, míg Botival kell legyek, ill. hogyha Botinak nemet kell mondanom, amikor játszani hív, mert épp szopik a kicsi :(

Remélem az éjszakáitok rendeződnek hamarosan, okosabbat én sem tudok mondani, mint amit a többiek mondtak!

Bibi :)
Örülök, hogy Barni ilyen gyorsan átvészelte a betegséget! :)
Boti jobban van már, de még nem 100%-os. De legalább már nincs láza, és eszik is végre.

Norus :) Hefe :)
Bilivel mi sem állunk sehogy. :oops:
Már nyáron megmutattuk neki, rá is ül, néha volt pisi is bele (véletlen), volt örömtánc minden.
Most néha mondja, hogy "pisilünk a bilibe", olyankor szaladunk, de csak ráül 5 mp-re, aztán pisi nélkül feláll, hogy kész vagyunk.
Nyáron leveszem róla a pelust, és akkor talán sikerül a dolog, addig nem is foglalkozom különösebben a dologgal. :oops:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Köszönöm a dióval kapcsolatos válaszokat.
Adri már 3 éves is elmúlt , de tegnap evett először mogyorót.
Sokkal nehezebb egyébként már atesóval betartani ezeket a dolgokat. Mindig ordítás van.

Nagyon nem akar múlni nekünk sem a betegség.. A doki nénitől is kivagyok eléggé :evil:

Nagyon szépek a gyerekek.

Kép

Kép
timmike

Enikő:

Hol csináltatad a tortát? Mennyi volt? Itt nálunk a Csillag téren az ilyen torta 7500 Ft. Micimackós volt.
Nagyon jól nézett ki a tortátok.

Kép

Kép
timmike

Sziasztok!

Mukika, kitartás, nemsoká jobb lesz! :wink:

Zituska, nagyon sajnálom Noncsit, szegénykém. :( Gyógypuszik a kis pofijára!!!

Enikő,éljen Zalán nagy tudománya! :lol: Gondolom, hegység esett le a szívedről. :wink: Szuper! Takonykórsággal hogy álltok?

Bibi,mázlitok van, hogy ilyen gyorsan átment Barnin ez a betegség.Jó erős immunrendszere van! :wink: Sajna nem mostanában fogunk talizni, tiszta beteg vagyok.

Tegnap az ügyeleten kötöttem ki, belázasodtam, fájt az egész fejem, a szemeim, a fülem, a nyirokcsomóim be vannak durranva, köhögés-tüsszögés. Kaptam Augmentint, 4 napig kell szednem.
Lázam ma már nem volt. A doki azt mondta,meningitis,de rákerestem a neten és a meningitis az gennye agyhártyagyulladás. :shock: Pedig tuti ezt mondta az aszisztensnek! :shock: :shock:
Lali is sz@rul van szegénykém, ma nagyon nyügi, fáj a pockaja, néha bealszik 10-20 percekre, de felébred,tekergeti a fejét meg húzgálja a lábait. Dokinéni szerint lehez az augmentintől. A pöttyei javulóban, időnként még fellángolnak, de kakilni nem tud egyedül, csak szélcsővel. Ki akarjuk vizsgáltatni, mert világos, hogy emésztési zavar okozza ezt. Tudtok jó magándokit, akihez ilyen problémával elvihetném??? Nem aggódnék, tudom, anyatejes babáknak lehet több napig is széklet nélkül, de ő szenved, látszik rajta, hogy nyomja, erőlködik és semmi, szélcsővel meg telepakolja a pelust.

Jégvirág,köszi az érdeklődét,hát így vagyunk sajna. :(

Kép
szilcsi

Hefe!

Nekem egy gyerekfogorvos azt mondta, hogy teljesen felesleges a tablettás dolog. Azt mondta, hogy a fogkrémmel jut elég flour a szervezetébe. Egyébként sem épül be, pontosabban folyamatos a fogakban a flourjövés-menés még nálunk felnőtteknél is, tehát nincs hatással a felnőttkori fogminőségre a gyerekkorban bevitt flour mennyisége. Azt mondta ez a doki, hogy ha mindenképp flourizálni akarok, akkor vegyek fluorozott konyhasót, és azzal főzzek.
Vendég

Szilcsi!

Nálunk Réka volt ilyen szorulásos :roll: Sajna a megoldást csak a hozzátálálás hozta meg, addig ő is csak glicerines kúppal vagy lázmérőzéssel (az a házi szélcsövezés :lol: ) tudott kakilni :( De sztem se normális ez így :? Én mondjuk kezdő anyukaként már azóta rájöttem, hogy hol követtem el a hibát... a cukor (teában, vízben) rostok nélkül szorulást okoz... én meg jó gyerekorvosom tanácsára, nyomattam belé a cukros kamillát, amitől akkor kakilt, aztán mégjobban belészorult a cucc :( Saját kárán tanul az ember... meg az első gyerek kárán :(
Vendég

MINDEN BETEGNEK VILLÁMGYORS GYÓGYULÁST KÍVÁNOK!!!!!!!!!!

A Zimafluort mikortól lehet adni ,fél éves korától????Nekem is azt javasolta a védőnő,csak azt felejtette el közölni, hogy mikortól! :evil:

MA Málnuskám a hasáról a hátára fordult!!!!!!!!!! :D :D :D

Köszönjük szépen a dícséreteket!
Hefe!Rám mindig mosolyog szinte,másra kevésbé, attól függ milyen a kedve! :D
20140113113746

Gira!
De fogkrémet nem csak akkor lehet már használni miko ki tudja köpni???Foga meg azért remélhetőleg már előbb is lesz a gyereknek?!!!
20140113113746

Ja és kimaradt!

Mukika!Nagyon szépek a gyerekek,mindkettő!!!Depi dologban nem tudok segíteni sajna,de más is van így tuti,én első este itthon bőgtem egyet és onnantól happy voltam!De nincs két gyerekem hozzáteszem!
20140113113746

Anett!

1 éves kortól lehet fogkrémet használni. Az Elmexet azzal reklámozzák, hogy íztelen, és hamarabb kiköpi a gyerek. Azt nem tudom, mi az a hamarabb, de Réka a mai napig lenyeli... pedig értelmes gyerek, tud köpni is... :roll:
Vendég

Gira, Lali nem kap cukrot, teát sem! Semmit, csak anyatejet, este még egy pici pótlást, de már napról-napra kevesebbet, már csak 50 grammot fogad el. Kamillateát kapott, de már azt sem kap, és akkor is csak simán cukor nélkül vagy édesköményt beleáztatva. Én sem eszek édességet egyáltalán, a teámba mézet teszek, nem cukrot. Ez két hete van, előtte napi 4-8 kaki volt mindig, egyik napról a másikra változott meg. :(

Anett, gratula Málnusnak! Ügyes csajszi! :lol:

Kép
szilcsi

Szilcsi!

A barátnőm is így volt, az ő lánya sem kapott semmit, de ő is szorulásos lett a hozzátápiig. A védőnőm is azt mondta, hogy ez gyakori.
Vendég

Hefe! igen, el lehet felezni:) én a nagy recés kenyérvágokéssel tudom legkönnyebben. Van tabletta felezöm de ilyen kicsinél nem vált be. 2 órát kell várni a tej mellett ugy tudom. Én ugy oldottam meg hogy akkor kapja amikor nincs szopi csak gyümi és pár korty viz utána. A tablettát meg összetörve teszem a gyümihez

Anett! én akkor kezdtem adni a fogbogyót amikor kibujt a foga. Fogmosást még korai lenne neki is, ill. mosunk persze de nem fogkrémmel, csak ledörzsölöm most, amugy szerintem mi másfél évesen kezdtük Orsinak a fogkrémet. Kiköpni most tanulta meg nemrég, még az ovi elején is sokszor lenyelte véletlenül, de a többi gyerek is, igy ök idén kezdtek ott is fogat mosni, elötte csak öblögettek szájvizzel. Szoval ha arra várnánk tudjanak köpni jo sokára lehetne mosni a fogat :lol:
Gratulálok Málnának!!

Nekem a fogorvos ajánlotta Zimaflouot is adjak a fogkrém mellett. Védönö szerint Orsinak mivel a fogkrém Elmex elég 2 szem, elvileg több kellene, de azt mondta csak akkor jo a fogkrém mellé ha min. 2 percig mossuk is a fogát. Nekem irtó vacak fogaim vannak, egy vagyon amit már ráköltöttem, én inkább adom feleslegesen a tablettát a gyerekeknek mint késöbb kiderüljön v. csak felmerüljön az hogy lehet azért rossz nekik is mert nem adtam.

Mukika! nagyon édesek a lányok!

Norus! Én Orsival fejtem mert rosszul evett, kiakadtam hogy ingyen sem kellett senkinek a tej ,mert nem mentem vizsgálatokra és védönö igy azt is lebeszélte aki vitte volna. Megitta a kutya :o (bár én mondtam elmegyek ha valaki fizeti a vizsgálatot, de én hogy ingyen adom azért már ne fizessek még!). Aztán késöbb lett szerencsére aki ingyen is elfogadta meg aki fizetett is érte, de eléggé lehangolt hogy ingyen sem viszi el senki, még ismerösök sem (vagyis tudták nem dohányzok, nem kávézok stb.)

A sok betegnek jobbulást, már annyian vagytok nem birtam felsorolni (megjegyezni) :(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Mi is a lázmérőt próbáltuk először, de nem volt hatásos, szélcsővel meg sikerült. Mondjuk nem is értem, egy kis gumicső az egész, és majdnem ezer forint... :roll:

Karmen, akkor a kutyusotok jól járt. :lol: Én nem fejek, mióta csak szopi van, kellene? Úgy érzem, kiüríti rendesen, párszor volt, hogy fejni kellett, éreztem, hogy fáj. De ha minden szopi után még fejnék is, egész nap csak szopiztatnék meg fejnék, mert mire lefejek, megint szopizni kéne. :shock: :roll: Lali kb kétóránként eszik napközben, délután van egy nagyobb 3-4 órás alvás meg éjjel.

Kép
szilcsi

Kicsit azért irigykedem a képeiteken!!! :lol:
De jó erősen megbámulom a szép babákat(főleg a lányokat),mert azt mondják,hogy akkor olyanok lesznek az enyémek is.Vagy ez csak a beteg gyerekek megbámulására igaz?! :roll:
Aztán meg azt gondolom,hogy van még nyugodt 5 hónapom,azután meg jön az őrület! :cry:
Az első 3 hónapot becserélném valakivel,aki gondolja,hogy szereti a kihívásokat.... :D :D :D
Zitacicu!
Irtó rosszul vagyok én is,de nem hányingerem van,hanem egy állandó nagyon kellemetlen teltségérzet féle van a gyomromban,mintha valami romlott és nagyon nehéz kajából zabáltam volna be.Brrrr...Iszonyú érzés!Plusz minden délután elkezd égni a gyomrom és abba se hagyja elalvásig. :cry: És már megmozdultak a bébik,mégse javul semmit!Mire megszülök kereshetek egy jókinézetű marhagyomrot,mert az enyém megérik a cserére!!! :lol:

binyek

Ja,kifelejtettem a bébik nemét!70%-osra mondta a doki a 12 hetes Uh-n,hogy egy fiú-egy lány a felállás.Jövő héten megyek a 16 hetesre,remélem,hogy visszahúzodott az a kukikezdemény... :lol:
Ismervén,hogy a párom milyen fiúkat tudott eddig csinálni nem szeretnék kapni belőle!!! :lol: :lol: :lol: Olyan ördögök,hogy épphogy csak pata nincs a lábukon!Ha-ha! :D

binyek

Binyek!

Nekem két lányt mondtak,aztán az egyik csajnak kinőtt a kukaca :lol:
Amúgy asszem nagyon rosszul érintett volna ha mindhárom fiú,mivel nekik már patájuk is van(mármint a két fiúnak) :lol: :lol: Hihetetlen hogy tudnak pörögni szétszedik a lakást egy erc alatt.
Nekem a gyomorégés kb a 30.héttől jött de addig is volt minden bajom(főleg hogy kórházban voltam)meg amúgy is a gyomorégés zavart a legkevésbbé,jobban féltettem a babákat nehogy idő előtt szülessenek meg.

Szilcsi!
A meningitis tuti dúrva betegség és nem értem hogy miért "csak" négy napig kell gyógyszert szedned.nem értetted félre?Ilyen bajjal tuti kórházba kerül az ember..Vagy én gondolom rosszul?Jobbulást és vigyázz magadra!!!

Kép
Kép
zitacicu2

Hali.

Anett, ahogy írták, normális még ilyen korban a bandzsiság, egyévesen meg amúgy is van szemészeti vizsgálat, akkor úgyis szólnak, ha valami baj van!
Málnus egyébként tényleg tiszta apukája! Nagy gratula a tudományához.

Zituska, edződik Noémi. Egyébként tényleg nagyon rossz, fú, én is de nagyon rosszul éreztem magam, amikor Petinek kéthósan antibiotikum kellett. De ha kell, akkor kell, a lényeg, hogy meggyógyuljon!

Zitacicu, gyógyulást neked!

Skoperdane, huh, nekem ez a befekvés nagyon rosszul hangzik. Én megőrülnék bent, az tuti.

Zsuzsu, Peti megvan, ma aludt délelőtt és délután is. :) Tegnap este hányt, még jó, hogy délelőtt ágyneműt cseréltem alatta, cserélhettem este is. :?

Hefe, Petit tavaly nem csak szabadszemmel vizsgálta, belevilágított a szemébe, ellenőrizte a szemfenekét, stb.
Én idén tervezek fogdoki látogatást törpivel, hogy szokja az érzést, habár remélem, nem sűrűn lesz szüksége rá. Mi Zymafluort használunk, napi egyet, de hol kap, hol nem. Tavaly májusban vettem, és még mindig van benne pár szem.

Toncsi, nekem nem hálós, hanem eldobható bugyim volt, nekem ez tett jó szolgálatot.

Mukika, nagyon édesek vagytok a képen!

Gira, a gyerekfogkrémeken rajta is vagyon, hogyha fluoridpótlót használ anyuka, akkor konzultáljon a gyerekorvossal (aki gyanítom közli, hogy akkor tabit dobjuk el). ;)
A fogak szerintem öröklöttek, mármint a minőségük.
A fogkrémkiköpésről annyit, hogy mi mindig ettük a Gabi fogkrémet, az olyan finom!

Binyek, Zitacicu is boldogul az ikrekkel! Te is fogsz a fiú-lány párossal.

Pusz mindenkinek.
Jó éjt.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!!

Hát enyim gyerekek jól csak mi vagyunk naon gatyák apával. :( Nekem arcüreggyula gyanú (elejét gyors elcsíptem és elkezdtem az antibiotikuot, lámpázom, köptető, extra sok orrfújás...stb) apa sztem tüdőgyulás, nagyon köhög fáj neki ha levegőt vesz, lázas persze orvoshoz elmenni luxus, 38,8 a láza és így akart menni dolgozni (elvileg icakás a héten) :shock: Én hívtam fel a műszakvezetőt hogy ugye nem haragszik meg ha ma nem megy be. Basszus alig él... Holnap ha magától nem, akkor én viszem el orvoshoz.... :evil:
Már el is aludt, izzad mint egy ló, egész nap teázott+gyógyszerek: De ha én nem hozom be neki be nem szedi.... Ő a 4. kölköm :evil: :lol:

Szombat óta szedem az antibiotikumot, erre Zalán ma elkezdett fosizni. :( Reggel felhívtam a dokinőnket, hogy fosizhat-e attól a baba ami átmegy a tejbe és mondta, hogy igen :shock: Úgyhogy adnom kell neki a Normafloret....

Voltunk ma a genetikán (Emesénél) mert a neurológus prof még december elején, elutalt kromoszóma vizsgálatra, hogy megnézzék, esetleg Vius epilepsziája lehet-e valamilyen kromoszóma rendellenességgel vagy szindrómával összefügglsben. De hála nem :D ! Így még mindig a toxémia a főgyanúsított, de hogy a toxémia mitől lett az relytély... :roll: :( :?:

Mukika: Nagyon szépek vagytok!!! Roli egy az egyba anyája 8) Asszem ezek a lelki dolgok mindenkinél előjönnek. 3. gyereknél már nem lesz iylen vészes, profi leszel :wink:

Szilcsi: Gyógyulást neked, drukk, hogy Lali ne kapja el+++++++++++++ A szélcsőért én több mint ezer forintot fizettem ha jól emlékszem. Itt vettem nálunk az utca végén a gyógyászati segédeszköz boltban... Sztem is drága.olyan kis semmi az egész ha azt vesszük, viszont hatékony :wink:

Binyek: A 12 hetes UH-án megmondani a babák nemét nagy bátorság :lol: 8) De persze attól még lehet! De pl Zalánnak a 18. héten még nem láccott a fütyije, rá 2 hétre már kinőtt :lol: Úgyhogy egyelőre még ne nagyon éld bele magad :)

Zitacicu: Neked is gyógyulást és holnapra nagy kalappal a vizsgádhoz :D

Zituska: Nálatok azóta helyzet változott???? Noémi?

Mit akartam még???? :shock:

Hja Bibi: Zalán nem mászik még csak kúszik :) de abba már vérprofi :lol: Megnéztem a babanaplóba, Bogi 7,5-8 hósan kúszott így (8,5-9 hósan mászott), Vius nem kúszott csak mászott (gyógytornászi segítséggel 9,5 hósan) Ma is többször átdzsesszelt a csajok szobájába, rendet rakni :lol: :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?