Nagyon köszönjük a dicséreteket!
Anett: olívaolaj, de csak 7 hónapos kortól, tehát én még nem teszek Dóri kajáiba. A margarint én se értem.
Sózni meg még egyéves korában sem sóztam a kajákat Marcsinak, és Dórival se lesz másképp. És nem etettem őket almával fél éves korukig, szerintem nem tragédia, ha 6 hónapos kora után 2 héttel szokja meg a kanalat, és nem pont féléves korára. Mondjuk az én lányaimnak 2 nap kellett a kanál megszokására.
Bandzsítás: én is úgy tudom, nem kóros.
gira: te jó isten… Amiket írsz, meg a többiek is, tényleg 90% negatív tapasztalat… (Bocs, hefe, de rajtad kívül majdnem mindenki panaszkodik…)
Zsuzsu: én is emelgettem Marcsit végig.
hefe: sokat gondolkodtam mostanában a bilikérdésen. Most ott tartunk, hogy sehol
, vagyis ráhagyjuk egy időre, nem is beszélünk róla egyáltalán vele, csak ha ő hozza fel. Annyit hajtogattuk, hogy ő már nagylány, meg a kényelmetlen pelus, meg az ovi stbstb, már én is unom, lehet, hogy ő is, meg amit „erőltetünk”, az sokszor azért nem megy. De amit neked írtam, hogy én megpróbálnám a helyedben, azt a következők miatt írtam:
1. nincs vesztenivalótok, ha nem tetszik neki, hanyagoljátok, ha meg tetszik, hurrá!
2. nem szeretem az ilyen meghúzott határvonalakat, hogy márpedig másfél éves kor alatt felesleges, mert úgyse elég érett stb. Van olyan gyerek, aki 8 hónaposan már jár, akkor őt le kéne láncolni, hogy márpedig a gyerekek egyéves koruk körül kezdenek járni???
3. Azt mondják, hogy másfél éves koruk előtt azért korai, mert még nem képes összekapcsolni az agyuk a dolgokat ilyen téren. Namost, szerintem talán
éppen ezért érdemes megpróbálni azzal a gyerekkel, aki hajlik rá egyébként is, hogy
szokja a dolgot, és mire érik egy kicsit, na meg kialakul benne az a tudatos döntés, hogy „nekem ez a bili/WC-kérdés tetszik és szívesen próbálkozom” vagy „nem és nem és nem” (mint Marcsi), addigra már megtapasztalt, természetes dolog legyen, hogy pucér fenékkel ül a bilin/WC-n, és az siker, ha valami bele is megy.
Tehát, valószínűleg Dóri pedig bilire fog ülni másfél éves kora előtt. Marcsival előtte meg se próbáltuk, és akkor se kapkodtunk, mondván, ráérünk ezzel, most meg gőzöm nincs, hogy fogom meggyőzni őt.
Sok anyuka próbál megnyugtatni, hogy ők is így voltak, de aztán egy hét alatt ment minden stb (remélem, én is ebbe a táborba fogok tartozni fél év múlva!
), de náluk egytől egyig volt már valamiféle siker ilyen idős korra…
Dentocar vagy a Zimafluor: egyiket se, kimaradtunk valamiből? (előbbiről még nem is hallottam…)
Enikő: az anyatejet
ingyen odaadom, nekem az lenne a fontos, hogy megigya/egye valaki, és ne a lefolyóban végezze. Védőnőmnek is írtam, még nem jelentkezett, holnap felteszem a teszveszre.
Dóri haja ilyen születése óta, sokszor így áll, és nem lehet lesimítani.
Zalánnak gratula! Dóri még mindig csak a hátonfekvést gyakorolja!
Toncsi, tényleg, amit karmen írt, a hálós bugyi, az nagyon jó! Én mind a 2x azt hordtam a kórházban. Szellőzik, kényelmes, jól tartja a betétet, ha véres lesz, fél perc alatt kimosod, és egy óra múlva száraz, elég 2 db.
Beteg baba: ha a kismama döntése az, hogy nem vetetné el, bármi is derüljön ki a magzatról, hát akkor tényleg felesleges minden vizsgálat, főleg azok, amik vetélés okozhatnak, meg bizonytalanok, mint a nucha.
Zituska, Zitacicu: jobbulást!!!
timmike: üdv! gyerekek tündériek! Az én szigorú táblázatomban a dió, mogyoró stb 3 (!!!) éves kortól megengedett, a gombával együtt. Mikor észrevettem (egyéves kortól, amikor már sokmindent ehetett, nem nagyon forgattam a papírt), már rég evett Marcsi ilyeneket, Dórival betartatni esélytelen lesz.
jégvirág, Enikő: köszi, akkor legközelebb mi is írásba foglaltatjuk ezt Marcsiról!
karmen: a 4 éves kortól szedhető vitaminból mehet a napi fél, nekünk ezt mondta dokinéni. Egyébként a Forever-nek van 2 éves kortól szedhető multivitaminja.
Azt hittem, megússzuk a betegségeket, de én tegnap nagyon vacakul voltam (influenzás tünetek), mára jobb, de várom, mikorra lázasodnak be a gyerekek…