Új privát üzeneted érkezett!

Lillus,
Boldog Névnapot!

Sebi

Orsi
Kép Kép
sno

Kedves Gergő!
Boldog Szülinapot!!!

Kedves Lillus!
Boldog névnapot!!!

KépKép
bozotka

Sziasztok!

csongria
Sajnálom ezt a panziós dolgot, azért remélem nem ez az általános!
Az olasz tényleg jó legalább is az volt amikor voltam de az már régen volt. Utolsó éttermes élmény tavaly Valentin nap bár akkor görög étteremben voltunk. :? Egyébként az is nagyon jó.

mazsi

Leának mielőbbi gyógyulást!

dana

Laura jobban van?

Gergőnek boldog szülinapot és Lillusnak is boldog névnapot!

Kép
emoke27

Gergő,
Boldog, boldog, boldog születésnapot...

mmónika

Lillus nagyon boldog névnapot!!! :D
Kép

KépKép
csongria

Dana! Hát nyilván az a mennyiség ami virsliben ill felvágottban van az nem gond. De vettem Beninek Soya joghurtot, Soya italt banánosat vanilliásat. Arra azt mondta ne adjam neki oda. :roll:

Fáj a fejem! :( Meg sütöttük apuval a töltött husit megcsináltam a tzazikit. Viszont a tortára nem maradt lelkierőm. :oops: Vagy inkább fizikai... Azt majd gyorsan reggel megcsinálom. Remélem lesz ideje összeérni az ízeknek. :roll:

Mónika! Mikor jártok a másik csopiba? Az is olyan jó mint ez? Csak azért mert nem karnak az anyukák át menni. Mindenféle ürügyet keresnek, hogy nem kelljen. :lol: Mi még hétfő, szerda vagyunk, de márciustól megváltozik.

KépKép
csongria

Lin

Mi a Horog u.-n lakunk (Forrás L. park) de amúgy hetényi vagyok.

Lilim ismerkedik. Megpuszil minden gyerkőcöt akivel kicsit hoszabb ideig játszik. :lol: Csak az a baj hogy nem minden baba értékeli ezt. Olyankor kicsit tanácstalanul néz hogy ez miért van én meg elgondolkodom hogy mi lesz később amikor esetleg bántják.(a gyerekeknél ugye előfordul akaratlanul is) Meg van az első "a világ minden csalódásától megóvnám de nem tudom érzés". Ti voltatok már így?

Kép
emoke27

Gergő, Boldog szülinapot!!!

Lillus, névnapi puszik Bolditól!

Kép
Kép
agiboldi

lin

Azt elfelejtettem kérdezni hogy te a frankenberger zenebölcsijéről hallottál valamit?

Aki volt már zenebölcsibe, hogy zajlik egy ilyen foglalkozás?

Kép
emoke27

Lorca!

Jók a kérdések!
:lol:

Vezetgetős járás: ha épphogy felállt, akkor szigorúan tilos. Vannak olyan babák, akik szeretnek kapaszkodni, de nem azért, mert máshogy nem bírják el a súlyt. Egyszerűen biztonságérzetet ad, ha fogják a kezüket. De ezt inkább úgy érteném, hogy ha egy ujjadat fogva szépen jár, anélkül, hogy tartanád a súlyt egy picit is, akkor ok. Úgyis max 1-2 hét, míg elég biztonságot érez magában ahhoz, hogy elengedje a kezed. Van amikor az is elég helyette, hogy csak kíséred, de nem fogod. Ez érthető? Nekem elolvasva annyira nem! :oops: :lol:

Holdkomp: NEM!!! (persze sokszor annyira élvezik a gyerekek, hogy nincs szíve az anyukának elvenni tőle. egy megoldás van, nem kell megvenni! :lol: )

Motor: Semmi rossz nincs benne. Brutál cipőgyilkos!!! De ha veszel rá védőt, az sem baj.
Ellenérv lehet, hogy kicsit veszélyes vele közlekedni az utcán. Főleg, ha van másik baba. Képzelj el egy szitut, amikor tolod a babakocsit a picivel, a nagy meg ül a motoron és elkezd gyorsítani. Kiabálsz utána, de ő nyomja ezerrel a úttest fele, ahol süvítenek az autók!!! :twisted: :twisted:
Meg van, aki nehezen tanulja meg a biciklit hajtani utána. De van, aki anélkül is nehezen tanulja meg! :-)

Szandi:
Valóban nem egyszerű a kérdés. Elvileg az orvosok szerint kell kint is, bent is a jó cipő. Én azt mondom, mint gyakorló százlábú-anyuka, hogy amíg stabilan nem tud járni, addig legyen bentre is jó cipője. Otthon tanul meg járni. Minek vesz az ember drága, jó minőségű cipőt első cipőnek utcára, mikor sétálni még nem tud? Azért a pár lépésért, amit kint tesz? Akkor inkább kintre ne legyen jó cipő, mint bentre.
Aztán ha már szaladgál kint, bentre is lehet rá vászoncipőt vagy ilyesmit venni.
Én pl idén télre (a tavalyit figyelembevéve) a Decatlonban vettem a gyerekeknek hótaposót 2990Ft/pár-ért. Emellé kaptak rendes, Salus téli cipőt, ami nem volt nagyon bélelt. Simán elmegy márciusig. Persze most már jó, mert kihúznak egy szezontegy mérettel! És volt itthonra szandál. Megmaradt, olcsó. Ugyan Salus az is, de szezon végén ki lehet fogni nagyon olcsón. És nekem itthonra mindegy, milyen színű.
Pl a hótaposót örökölni fogja a lányom a fiamtól, ha belenő, mert orthopédiai szempontból teljesen mindegy...
A hsaznált szandikat meg többnyire elajándékozom, vagy eladom. Sokan vesznek használt cipőt is!

Lábkiszélesedés: az edzőipi, papucs miatt a harántboltzat megüllyed és nem csak esztétikai problémát okoz. A lábközépcsontok szétcsúsznak és ez bügyökhöz, csonthártyagyulladáshoz vezet.
Nem volt senkinek ilyen a terhesség alatt? Akkor is azt sokták javasolni, hogy LEGYEN harántemelő a cipőben és gyakran váltogassuk a cipőinket. (nem kidobni kell, hanem felváltva hordani, hogy ne "szokjon hozzá" a láb)

Azért "ráz ki a hideg", ha azt hallom, hogy cipőt, csak járni tudó gyereknek, mert pl Beni még nem jár. Valószínűleg picit gyenge a bokája. De lehetne mondjuk nagy súlyú baba is akár. Náluk nagyon sokat segít, ha cipőt adnak rá, mielőtt felállna. Vagy mondjuk feláll ugyan, de nem szépen. Mondjuk befordul a lábfeje! Akkor is nagyon hasznos a cipő!

Haránt boltozat kérdésben egy jó cikk:
http://www.weborvos.hu/egeszsegmagazin/ ... en/105995/

Dobok fel pár képet is. Elég nagyok, de csak azért, mert így a szöveget is olbasni lehet Ez amúgy a Fejérdy doktor szakkönyvéből való. A címe: Szülőknek, nevelőknek: Orthopaed betegségek megelőzéséről és kezeléséről (3 füzet van belőle: I. Újszülött és csecsmőkorban, II. Kisgyermekkorban III. Gyermekkorban 200Ft/füzet)

Ja és Neked még egy utolsó kérdés! Ha van otthon váltócipője, akkor is megtanulja, hogy a kinti cipőt le kell venni. Legalábbis én nem a kintire adom a bentit...

:lol: :lol: :lol:
Vendég

Mazsi!

Nyugodtan mehet a kenőcs, bár a férjem szerint a gyerekek vasból meg acélból vannak és 100000X gyorsabban regenerálódnak, mint mi, vének! Amúgy hogy van Lea?

Bocs, ha valakinek nem válaszoltam. Így is kimerítettem az alapszabályotokat. Egy nap többször fél oldalt írtam. Bár igyekszem tagolni, mégis nyögvenyelős a dolog.

Talán mégvalami a végére. Akármilyen cipőt is adtok a bébikre, tudnotok kell, hogy sok rendellenességnek (pl lúdtalp) genetikai háttere van. Tehát ha valamelyik szülő lúdtalpas, sajna a kismanóak is több sansza van a dologra. Bár a jó cipő segít, de nem mindenható. És ha ennek ellenére is kialakul valami, attól még Ti nagyon is jó és gondoskodó anyukák vagytok. :D

U.I.: Tudtok adni közös mailcímet, hogy elküldjem a képeket a szöveggel? Ne lehet nagyobb képet feltenni...

Köszi:

Kingu
Kép
Vendég

Boldog Szülinapot Gergő !!!!!!!!

Boldog Névnapot Lillus !!!!

Emőke

Nagyon édi lehet Lili, mikor osztja a puszikat ! :P

Csongria

Milyen Torta lesz a kis ünnepeltnek ? :lol: ????

Kinga

Azt szerettem volna kérdezni, hogy a Rétköz u.-ban nincs orth. orvos?(bár lehet, hogy ez összeférhetetlenség ?) Ha van akkor ő nem írhatja fel a cipőt ? Vagy ez csak bolt ???

Sági

Gratula Petinek az újabb fogacskához !!!

Tomi nem akar aludni ismét felpörgött az usziban, ma is annyira élvezte, olyan mint egy kis vizipók-csodapók !!!!Kép Huncutkodás

Kép
kditke

kditke

A rétköz u.-ban nem tudom, hogy van-e orvos. Ez csak egy pici üzlet, de tartozik hozzá műhely is! Lorca, Te tudod??? :oops: :oops:
Viszont ha már ott vagytok, érdemes megnézni a gazdagréti patikát, mert ez talán a legnagyobb homeos patika...

Ria!

Ma vettem ám a lányomnak egy Pablosky szandit a baby branchban. 10e volt, de ezt ünneplősnek vettem. Inkább szandálcipőnek mondanám, de isteni finom, puha bőrből van és tényleg nagyon jó minőségű... :roll: :D
Vendég

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

ILLUSNAK BOLDOG NÉVNAPOT!

Bocs az elöbbiért véletlenül félre nyomtam.

Sági
Gratula a 7.foghoz.

Emőke
Köszi a kérdést.Egész nap lázmentes volt,de fürdés elött sajna megint hőemelkedése volt.És már felsírt. :(
Aranyos lehet Lilien ahogy puszilgat. :lol: igen sajna nagyon rossz érzés,de mindig azt mondják,hogy ebből tanulnak. :? /Én azért sokszor figyelem Danit,és ha véletlenül nagyobb gonds van közbeszólok/

Ria
Nálatok is egész nap fúj a szél.Jó szórakozást a szülinaphoz.Képeket kérünk ám.

Kditke
Tomi már egyre jobban kisfiús a képeken.

Csimpilimpi
Lábkiszélesedés ha van akkor mit lehet tenni ellene?Ahogy írod terhességem alatt sajna nekem volt ilyen.És most felesleges súly is azért van rajtam.Ez is közbejátszik?
Írtad te dietetikus vagy.Terhességi cukorral foglalkoztok?Terhesség után,hogy lehet megelőzni,hogy ne alakuljon ki a cukorbetegség.Nekem az orvosom azt mondta sokkal hajlamosabb az ember,ha már a terhesség alatt van neki.

Megyek Laura megint sír.Jó éjszakát!

KépKép
KépKép
dana 1

Bocsi
Illusnak=Lillusnak

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok! :)

Visszajöttünk, majd igyekszem visszaolvasni! :)

Miután Lillus ma hajnal 5-kor úgy döntött, hogy nem hajlandó semmi pénzért visszaaludni, terveinkkel ellentétben már 7-kor úton voltunk hazafelé! Bezzeg a kocsiban végig aludt! :evil: Mi meg tiszta kómásak vagyunk! :( :(
Amúgy szupi volt minden, tegnap vacsizni is el tudtunk menni kettesben. :)
Köszönjük a névnapi kösziket! :D :D

Gergőnek utólag is boldog első szülinapot! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Boldog hófordulót Briginek, Linusnak, Botondnak és Bálintak utólag boldog névnapot! :)

Üdv az újaknak! :)

Először is: nagyon jók a képek!!! Olyan jó látni a gyerkőcöket! :lol: :lol: :lol:

Cipő:
összefoglalva: kell, hogy belül legyen harántemelés és a kérge erős legyen. Puha talp. Hmm? Kábé ennyi? :wink:
Mi még nem vettünk Lillusnak, de lassan kellene. Siestát nem, ok. Falcon márkáról még jót olvastam.

Havi szülinapi tali: tényleg jó lenne!!! A Lurdy-s játszóház szupi, csak mikor nyitásra mentünk, már legalább 20 gyerek szaladgált benn. Pedig egy átlagos hétköznap voltunk.
:roll:

Husi:
Lillus már sokfélét kapott, szerintem csak sertést nem.

Nem jutok tovább, Lillus extra nyafi!!!

:evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Lillus! Utóla boldog névnapot kívánunk!

Juj, tényleg Linusnak is boldog hófordulót így utólag!

Timi
Mióta nincs fent a picasán a tábla, sosem tudom ki mikor, merre, hányóra! :oops: :lol:

Nem szerdán voltatok a Lurdyban? Mert akkor féláras. Lehet azért voltak sokan. Most pénteken du. rajtunk kívül 2-en voltak.
És melyik tetszik jobban? A Pólus vagy a Lurdy? Néztem árban is hasonlóak. Ha ott nincsenek sokan, tőlem mehetünk oda is. De majd még jövő héten lehet tesztelünk a Lurdyban, ha van kedve másnak is csatlakozni! :wink:

Ja és majdnem megtévesztettél, de most néztem meg Csimpi irományát és NE legyen benne harántemelés. Tehát semmilyen emelés ne legyen benne, ha jól értem.
:!: "-NE legyen benne harántemelés! (Siesta lilőve) Igaz ugyan, hogy a befele bicsakló bokácskákat ellensúlyozni kell, de ezt a sarok döntésével, ne pedig a belső talprész emelésével történjen. Tehát a sarok legyen asszimetrikus, a belső fele legyen magasabb. (attól még a talpa egyenes a földön, ha ez érthető) " :!:
Brigónak Falcon van és Petinek is. És a Lurdyban megegyeztünk, hogy előírás szerinti cipit vettünk! :wink: :lol:
lora7

Lora

Pont most nézten a neten a Falcon cipőket, ezek nem is olyan túl horror árban vannak , csak kicsit (mint a Siesta ami utóbb kiderült annyira nem is jó) ti hol vettétek, mert a neten csak X. kerületi cipőboltot találtam, de nekem az túl messze van, neten meg nem merek rendelni, nehogy ne legyen jó. :shock:

Boldog Hófordulót Briginek, puszik Tomitól ! :P

Dana

Kérem szépen Tomi eddig is komoly uriember látványát keltette !!Hi-Hi-Hi ! :wink:

Laura biztos ezt a hidegrfontot érezte meg, Tomi is akkor sokkal nyűgibb !! Tegnap 22.30-kor még javában egyedül beszélgetett a kiságyában , de ma reggel 8-kor már talpon volt. :o

Körkérdés:

Holnap megyünk apával a TB-be a GYED miatt nem tudjátok a GYED-be csak a fizu vagy az egyéb havi rendszeres Kép Birokparti pénzbeni juttatások is beleszámítnak ?

Kép
kditke

Szabinak van egy jó tulajdonsága. Most, hogy már áttört a felső fog is, csikorgatja. Jaaaaj. Remélem, hamar abbahagyja. :twisted:
Irtam egy morgolódós üzenetet a tanítványomnak. Az előre megbeszélt 7-8 alkalomból 2 jött eddig össze, de még azok sem a megbeszélt időben. Fel is hívott azonnal, hogy a jövőben már minden tökéletes lesz. Majd meglátom. :lol:

Timocska,
Jobb lett volna, ha végigüvölti a hazautat? :twisted: Volt már benne részem Agárd-Bp, isteni. 8) Remélem, azért tudtok pótolni egy kis alváshiányt.

Kditke,
A GYEDben minden van, ami után apa eü hozzájárulást fizetett 2007ben, de maximalizálva van.

Csimpilimpi,
:oops: Eddig fel sem tűnt, hogy ott is van egy boltozat a lábon. Lehuzigáltam a zoknimat, hogy megnézzem, nekem is van-e. Van. :lol: Most már értem, minek van olyan izé a nyári papucsomban. :D A holdkompos kérdésekben egyetérek, de mégis jobb egy szakmai szemmel megtámogatott vélemény, mint az én pocak ösztönöm. :wink:
Alapszabályban benne van a vonalzó készítés is. :) Irni azért lehet többet. Rég kizártak volna, ha szigorú lenne a fél oldal. :D
A cipőlevételt azért írtam, mert azt hiszem, félreértettem, amit írtál. (De ha a szülők sem veszik le a cipőt otthon, akkor nem kell két cipő jó időben.)
Én pont azon gondolkodtam, hogy mikor lassul le annyira a lábnövekedés, hogy lehessen ünneplő cipőt venni. Most még nem szívesen vennék. :wink: Még az is bánt, hogy az ünneplő ruháit alig adtam rá, azt meg Szabi mán mégsem hordhatja. 8)

Rétköz cipő:
Van orvos, úgy tudom. Kb egy hónapra adnak időpontot, telefonon be lehet jelentkezni. Már nem emlékszem, mennyi, de nem tartottam vészesnek, amikor mondták. Dél után van egy kis ebédszünet, különben segítenek a válogatásban. Persze mi pont akkor estünk oda. :twisted:

Emőke,
Zenebölcsiben mi Ringató címszó alatt voltunk és az Örsön. Ez utóbbit nagyon nem ajánlom. De a Ringatók jók szoktak lenni. Rövid foglalkozás, 30-45 perc, ének, mondóka, manócsikizés stb.
Natinál is volt ilyen puszikorszak. Minden babának belemászott az arcocskájába, többnyire rosszul viselték, ő meg azt nem értette, hogy miért nem értékelik, amikor itthon mindenki visitozik tőle örömében. Még most is szokott lenni, hogy megöleli, megpuszilja barátosnéját, vagy fordítva, és felborulnak. Ilyenkor aki alul van, nagy ordításban tör ki. Szabi inkább azonnal elfordul és erősen kapaszkodik belém, ha valaki puszit kér. Pedig egy időben már tudta.

Kép KépKép
lorca

Lora!
Köszi az észrevételt cipő ügyben, úgy látszik túl gyorsan olvastam! :oops: :oops:
Nekem a Pólusos játszóház is tetszett, bár az inkább "dühöngő"-nek felel meg. Nincs babasarok, nincsenek játékok. Ilyen szempontból a Lurdy jobb volt.
Ha mentek játszóházba, mennénk mi is! :) :)
Visszateszem a táblát, bár azt hittem senkit sem érdekel.

Lorca!
Hát sajna Lillus is üvöltött már elég sokat az autóban. Úgy érzem, időszerű lenne az új ülés! :oops:
Szabi fogcsikorgatása: :twisted: :twisted: :twisted: Remélem csak az újdonság varázsa és hamar elmúlik! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Boldog hófordulót Briginek és Linusnak!

Ditke,
Loráék a Corában vették a cipőt, vagyis az üzletsoron, mi meg Zuglóban a Nagy Lajoson van egy jó kis cipő bolt és ott vettük.
Szerintem szandit is olyat fogok venni.

Ma megint voltunk a Lurdy hátszóházban. Nagyon sokan voltak, szülinapi buli volt, de simán elfértünk, játszottunk. A babasarokban csak picik voltak azok meg nem zavarták egymást. Peti ismerkedett jobbra-balra. Puszilgatott volna egy kislányt is, de nem hagyta. :lol:
Mi szerintem a szülinapig rendszeres látogatói leszünk ennek a játszóháznak.
Vendég

ditke

Hát apa meg én is olvadunk mikor elkapja a puszi roham. :D
Bár általában a többi anyuka is jót szokott mosolyogni, főleg mivel néha ők is kapnak. A nagyobb gyerekekkel nincs is gond csak a korabeliekkel.

Nagyon aranyos Tomi, Lili is vigyorogva mutatta hogy baba mikor meglátta a képet. Szerintem őt is megpuszilgatta volna ha itt van. :lol:
Tomi ezek szerint egyedül szokott elaludni?

timocska

Utazás nálunk is így szokott lenni, valamikor még plusz keléssel is variálja! :evil:

Vacsora kettesben? Biztos nagyon jó volt.

lora

Briginek boldog hófordulót. Mindjárt neki is itt az elő szülinap!

lorca

Nem akarlak elkeseríteni de Lili 3 vagy 4 hétig is csikorgatta a fogát. Ő nagyon élvezte én kevésbé lehet hogy ezért is tartott ilyen sokáig.
Ringató mintha nálunk is lenne majd utána nézek.

Kép
emoke27

Rólunk

Lili reggel meglepett minket! Egyedül, tolatva :shock: mászott le az ágyról. Napközben anyuéknál voltunk és ott is megismételte.
A másik új képesség hogy megjegyzi a zenélő játékoknál hogy hol kell nyomni hogy megszólaljon. És csak úgy egyik napról a másikra.(én legalább is nem tapasztaltam átmenetet)

Alvás továbbra is napközben kétszer fél óra, :evil: viszont így este kb. 8-tól alszik reggel fél hétig és csak egyszer kel 4 körül. :) Nem is tudom melyik a jobb: ha éjszaka többször de napközben többet vagy fordítva! Nekem ez nagyon kevésnek tűnik!
Kép az egyik fél óra

Kép
emoke27

Ditke
Igen, a fóti Corában vettük a cipit, ahogy Sági írta. De most láttam a Brendon honlapján is, csak az nem bélelt. Dehát remélem mindjárt itt a tavasz! :D

Sági
Mi is megyünk sztem vmikor, meg a Timi is jelentkezett. Beszéljünk meg egy napot, vagy kettőt! :lol: :wink: Nekem csak a csütörtök nem jó.
Meg most hallottam a hírekben, hogy jövőhéten megint melegebb lesz, úh. megyünk a Ligetbe is! :wink:

Csimpi
Kaptál már emil címet? Ha nem: 2007tavasziak@gmailpontcom
lora7

Hát ez elég kicsi lett.
Kép talán így!

Annyira még nem egyértelmű ez a kicsinyítés! :oops:

Kép
emoke27

Nanica
Utólag boldog hófordulót Linusnak! :oops:

Lora
Boldog hófordulót Briginek is!

Mazsi
Voltatok a Vadasparkba?

Sno
Mégegyszer nagyon-nagyon köszönöm!

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Visszajottunk Hevesrol, nagyon jol ereztuk magunkat! Aront korulajnaroztak a nagyszulok :)
Aron jol viselte az utat, sokat aludt, a ferjem egyre ugyesebben vezet :)

Gergonek boldog szulinapot!

KépKépKépKép
thelga

Sziasztok!

Gergőneg boldog szülinapot!

Lillának boldog névnapot!

Briginek boldog hófordulót!

Emőke: Akkor azért vagy ilyen ismerős, én is hetényi vagyok. Mi még itt lakunk kint anyukámékkal.
Nem még nem hallottam a zenebölcsiről.

Grétának is áttört az egyik foga, az amelyik később indult meg. Csak túl leszünk már rajta.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Boldog hófordulót Briginek, Linusnak és Botondnak!

KépKépKépKép
thelga

Sziasztok!

Lora,
Ok, mehetünk ide is, oda is. Nekünk meg a szerda nem jó, meg még egy nap a héten, de azt még nem tudom melyik. Majd egyeztetünk, de természetesen nem hozzánk kell alkalmazkodni. :D
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket!

Helga!
Jól láttad, csak sertás májas van :evil:
Gratul a fogacskához!

Dana!
Aranyosak a cipők!Bútorokat csak sima vizes ronggyal törlöm.;)
Laurának jobbulást!Mitől lázas?Azóta gondolom már jobban van.Náthás lett?Farsangon voltatok?

Ditke!
Cipőről:Emilinél kilőve minden tépőzár, egyből leszedi.Csak csatosat lehet majd venni neki.De a cipő aranyos.
:wink:

Ria!
Láttam a cipőtöket a mammutban. :wink: Élőben is csini.
Vhol én is úgy rérzem, hogy nekünk meg lány lesz a tesó baba is. :roll:

Lin!
Grétának gratula ajáráshoz!
Fogzáshoz kitartást!

Mazsi!
Aranyos a kis kukta!:D Milyen lett a muffin?Apa mit szólt hozzá?
Szegény Lea!Emili is esik botlik ha már fáradt, vagy ha nagyon bohóckodik. :?
Jajj szegénykém, biztos tényleg csak meghúzódott neki vmi szalag, izom.Nem lesz gond, ebcsont beforr;)Gyógypuszik mennek!

Cipő-talaj:na akkor ha a cipőbe nem kell az emelés, legyen egyenes a talpa, akkor az nem ugyanaz mintha cipő nélkül járna az sima padlón???Mert ugye pont azzal indolokják a szobában is cipőben való járást, hogy a cipőben van harántemelő, és a sima parkettán így nem lesz lúdtalpas a gyerek lába. :roll: Én már tényleg nem tudok kiigazodni ezen a dolgon.Tényleg mindenki mást mond, és az a baj, hogy mindegyikben van logika, így nagyon nehéz kiigazodni, hogy akkor kinek higgyek??Ráadásul orvosok véleménye ütközik, így még azt sem mondhatom, hogy az orvosnak hiszek. :twisted:

Kinga!
Most olvasom hogy miket írtál.Még jó hogy nem vettem eddig cipőt.Ok, meggyőztél hogy kell bentre is cipő, de itt Debrecenben nem tudom hol lehetne csináltatni ilyen cipőt, vagy ezt a Salus márkát hol lehet kapni?Akkor a ényeg, hogy csak a sarkánál legyen benne emelés???Ha esetleg tudsz Debrecenbe is ilyesmi jó dokit akkor írd meg légyszi!
Méretről:úgy tudom az a jó méret, ha a lábujja beljeb van a cipő orrától egy ujjnyira.Hmm???
Nekem meg van süllyedve a harántboltozatom, terheség alatt jött ki, nagyon fájt a lában, alig bírtam lépni.Most is fáj néha ha sokat megyek, de már nem annyira.csináltattam ezt a számítógépes talpbetétet, de azt nem mondták hogy vastrag is lesz, így nem megy bele egyik cipőmbe sem.:(De lehet majd veszek csak harántboltozat emelőt.
Kérdés:Emili ha lépeget akkor lábujjhegyen teszi azt.Ez úgy tudom normális, mert így alakul ki a boltozat.Szerinted?
Akkor a Pablovsky jó márka?Azt talán lehet itt is kapni.
Meg nem értem a Siestát sem, ha ennyire nem kell bele az emelő, akkor miért hangsúlyozzák annyira??

Emőke!
Gratulálok Lilinek a járáshoz!!!!Jó korán kezdte ő is!:o
Aranyosk vagytok a képeken!

Én vmiért nem látom a játszóházas képeket az albumban. :roll:

Pann!
Gergőnek nagyon bolodg szülinapot kívánunk! Kép

Sági!
Gratula a 7.hez!Már nem sok van hátra. :wink: :D
Látom Peti is a puszlgatós pasik közé tartozik, a kislány meg mintha Emili lett volna.;) :D

Timi!
Lillusnak bolodg névnapot!!

Lorca!
Emili is csikorgatja afogát. :twisted:

Mi jól vagyunk, jól telt a pénteki nap is, bár Emili f4kor hajnalban felébredt, én már nem tudtam visszaaludni, ő sem, odavettem magamhoz, akkor egyből elaludt.6kor pedig már keltünk is. Sad
Petrsze egész télen nem esett a hó, de aznap reggel szakadt!! Evil or Very Mad Lépésben mentünk fél pestig, a pálya sem volt letakarítva.
Twisted Evil De Pesten már jó idő volt.Voltunk arégi munkahelyemen, kicsit nosztalgiáztam. Wink Utánna délre mentünk a fotózásra, Emili akkor már nagyon álmos volt Sad , mert a kocsiban sem aludt csak fél órát egész úton.Aggódtam is hgy így mi lesz, de szerencsére csak a végére lett nyűgi, ez a képeken is látszik már. Sad Majd felteszem őket ha lesz még most időm, mert épnne durmol a naccsád. Cool Fotózás után mentünk keresztanyámhoz ebédre, utánna egy kicsit Mammutoztunk amig a férjem tárgyalt egy régi kollégájával.Majd mentünk anyósékhoz, aki most tűrhetően viselkedett, de én mindig ott voltam velük, nem hagytam rá Emilit egy percre sem.Így elviselhető volt, viszont nekem nagyon fárasztó, annyi szabad percem sem volt mint itthon. Sad Dehát így nem volt veszekedés.Talán mintha már kezdenék elfogadni a nevelési elveimet.Azért vannak még gunyoros megjegyzések, de azokkal már nem foglalkozok, csak az számít, hogy a gyerekkel mit csinálnak!Vagyis csinálnának.Szerencsére majd csak márc. végén megyünk legközelebb. Első este nehezn aludt el Emili, végül közöttünk aldut.Szombaton éjjel viszont aludt reggel 6ig, majd cimi vissza, és 7ig szunya.:)
Ma is csak 1x kelt, és most már 2.xra alszik!
Én meg megpróbálom feltenni a képeket!
Bocsi hogy ilyen hosszú lettem. :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Ízelítő a képekből, a 2 nagy kedvenc:
Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok!

Nagy a pangás itt! :roll:

Meg volt a nagy buli! :D Végül 16 voltunk. Fele kaja meg maradt annyit csináltunk! Nagyon jóléreztük magunkat. Feldobok egy pár képet. Ha valaki ért hozzá csinálhatnánk egy szülinapos albumot! :) Kép

Kép

Kép
Haverok

KépKép
csongria

Kép

Kép
Beni fel ajánlotta a havernak, hogy fújja el a gyertyát mert ő nem tudta!

KépKép
csongria

Panka! Nagyon édesek a képek! :D

KépKép
csongria

Sziasztok!

Tényleg nagyon el van tűnve mindenki! :roll: :roll:

Panka!
Nagyon huncut Emili, olyan kis rosszcsontnak néz ki! :) Hogy bírta a fotózást?

Ria!
A torta a teféle túrótortád? :)
Milyen aranyos Beni a kis halálfejes felsőjében! Már tényleg rég láttam! :)

A héten cipővadászat lesz, Lillus napok óta ordít a babakocsiban, állandóan ki akar jönni! :roll: :roll:
A tejcsim fogyóban, alig 1,5-2 órára tud vele visszaaludni hajnalban. :( :(

Timi
Kép Kép
timocska

Panka, igazi sztárfotók! :D Játszóházas képek a minitalik folderben.

Ria, irtó jól néz ki a torta, fincsi is volt a tejpótlékok ellenére?

Lurdys játszóházba mi is mennénk szívesen, szombatig 1 év alatt legálisan :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Timi, nálunk tegnap volt cipővadászat eredménytelenül. Végül a Beni féle pabloskyt céloztam, nemtom milyen méret kéne, de 19-20-as nem volt e a mammutban se a westendben.
Ha szandi bentre (mert engem is skikerült meggyőzni...), akkor ugye az orra se legyen nyitott?

Kép
Kép
agiboldi

Voltunk a Pólusban egy cipőboltban, Superfit márkájú cipőket adnak. Elég puha a talpa, de egy konkrét kérdésemre sem tudott válaszolni az eladócsaj, csak azt hangoztatta, hogy milyen jó! :roll: :roll: Ja, Lillusnak 19-es kell! :lol: :lol:

Játszóház oks, szerda nekünk nem jó.

Timi
Kép Kép
timocska

Panka,
Nagyon szipu fotók! Esetleg még rakhatnál fel! :D

Ria,
Húúú, nagyon vagány Beni. (A kedvenc halálfejes pólónk nekünk is ez.)
Nagyon jók a képek. Beninek hogy ízlett a torta? Na és milyen ajándékokat kapott? :D

Timo,
Nem lehet, hogy azért ébred már Lillus, mert kialudta magát? Vagy a hajnali szopin mit értesz? Igaz Peti egyáltalán nem ébred már csak reggel 7 és fél 8-kor, de amikor 5-6 körül felkelt akkor sem aludt vissza tovább mint 7, hiába etettem meg pedig próbáltam tápszerrel is hátha úgy hatna rá mint Boldira. :lol:
Milyen cipőt szeretnétek? A Pólusban van egy jó kis gyerekcipős, a barátném szokott ott cipőt venni.

Ági,
Én nyitott szandira gondoltam benter. Lehet én olvastam figyelmetlenül, de szó volt róla, hogy zárt legyen valami miatt a szandi? Vagy miért gondolod, hogy a zárt lenne jobb? Csak érdekelne mert a héten szandit akarok venni én is.

A Peti lakásban való közlekedését járásnak minősítem. Már egy ideje túl vagyunk a Lorca féle 6 lépéses határon, most már jön megy a szobáról-szobára, tv-től a konyhába. Már nem csak a lendület visszi a gyereket hanem célirányosan közlekedik. :D
Ma volt nálunk egy konkrétan veszélyes eset, fotóra nem volt időm.
Teregettem a ruhákat és a és Peti megfordította a lavort majd azt eltolta a fotelhoz, felmászott a fotelra, belekapaszkodott a nyitott ajtó kilincsébe és ráállt a fotel a karfájára. Én pont akkor léptem be az erkélyről. Hagy ne részletezzem, hogy betojtam, de Peti csak röhögött és nem akarta elengedni a kilincset.
Vendég

Sági, ez meredek lehetett! Asszem szívbajt kaptam volna. Boldi "csak" a kanapéról esett le kétszer egy hét alatt :shock:
Mivel profin le tud szállni róla, megfordul és ügyesen letolat, asszem lankad a figyelmünk :oops:
nagyon rossz érzés volt

Szandi: nem, nem volt róla szó, és nem is tudom miért gondoltam, talán csak mert a Riáéké megtetszett. Abszolút talajvesztett vagyok cipő ügyben, talán jobb a nyitott orrú mert szellőzik..
Nekem is mint Timónak egy Superfitet ajánlgattak, de a döntött sarkú professzionális kérdésemre nem tudtak válaszolni. Na annak pl. nyitott volt az orra.

Kép
Kép
agiboldi

Sági
Gratulálunk a járáshoz! Bár én már a Lurdyban megcsodálhattam és meg is dícsértem! (sztem már akkor is járt, főleg a végefelé lendült bele nagyon! :lol: )

Lurdy, Városliget
Mi bármikor ráérünk. Csütörtök is jó tulképp, csak akkor lehet, hogy jön velünk Brigi kerianyuja is.

Csimpi
A Zetpol márkáról hallottál már? Arról mi a vélemény? (azok főleg textil cipők és lényegesen jobb árban vannak) Persze csakis szobacipinek!

Panka
Kérünk még képeket!!! Légyszí légyszí! :lol: Nagyon aranyos Emili!

Ria
Végülis miből volt az a torta? De jó, hogy nálatok a családban is vannak kisgyerekek! (Vagy nem család?) Nálunk csak nagyobb gyerekek vannak. Ill. kisgyerek is, de csak Mkövesden, ott meg nagyon ritkán vagyunk.
Igen, igen, miket kapott???
Eddig szülinapra egy ajándékot rendeltem, egy dupló készletet a kerianyutól. De asszem vmilyen kisautót is be fogok szerezni neki. :roll:
lora7

Szerintem a zárt szandi a sarkára vonatkozik. Hogy legyen magas a kérge hátul, hogy tartsa a bokáját. Elől sztem lehet nyitott. Pl. nyáron én el sem tudnék zárt cipőt képzelni magamon sem, nem hogy még Lilluson! :)

Sági!
Rosszcsont Peti! :)
Gratu a járáshoz, igazán nagyon ügyi fiacskád van! :D :D

Lora!
Lillának is van kisautója, sőt olyan is, amit vonattá lehet szerelni. Nagyon szereti tolingászni őket, csak az a baj, hogy még nem mindig engedi el. :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Nagyon sok kérdés van! De jó!!! :lol: :lol: :lol:

Szóval csak össze-vissza, ami eszembejut.

Szandi: természetesen lehet bármilyen. Nyitott, zárt lila, piros... nem ez a lényeg.

Begépelem a szöveget a könyvecskéből, mert vmi miatt nem megy át a mail.

"Lúdtalp

Gyakran emlegetett népbetegségként van számon tartva, szinte nincs, aki ne találkozott volna ezzel a "lúdtalp"kérdéssel.
Az újszülött csecsemőre is kiterjed az aggodalom, amikor a kis talpacskáját vizsgála a szülő. Leginkább az éppen járni tanuló gyermek lábát látja "lúdtalpasnak" a szülő, vagy a nagyszülő.
A lúdtalp fogalmat szélesen értelmezi a köznyelv és sokszor az egészségügyiek is. Elsősorban a lapos talpat értik ezen. A hosszanti, a haránt boltozat süllyedését, a sarok és a boka dőlését bokasüllyedésnek mondják, nem igazán ismerve a tényleges elváltozás lényegét.
Különbség van a szerzettés a veleszületett lúdtalp között. Ez utóbbi ritka, és súlyos betegség, többnyire műtéttel hozható helyre még a járástanulás előtt.
Kisgyermekkorban a lábszerkezet, a szalagrendszer és az izomzat tartóképességének tulajdonságai miatt kétségtelenül könnyen kialakulhat a láb, a talp valamelyik elváltozása.
A talp haránt és hosszanti boltozata a járás során alakul ki. Ezt megelőzően kis zsírpárna található főképpen a hosszanti boltozatnak megfelelően. Ezért a járni tanuló gyermeknél a kitöltött boltozat még nem jelent lúdtalpat.
A sarok dőlése azonban a még gyenge tartóapparátus miatt (szalagok, izmok) különösen az egyirányú túlterhelésre, mint a mezitláb, vagy zokniban a parkettán, sík, kemény talajon való járáskor hamarosan kialakul.

A gyermekeknél észrevehető, hogy a cipőjét "félre" tapossa, különösen ha puha a cipő kérge.
Hosszabb gyaloglás
Vendég

Ja, Sági!
A Pólusban a Mazsola gyerekcipő boltban voltunk, ott ajánlották a Superfit-et. De pl. csak megkötős van, tépőzáras nincs is. Vagy ilyen kis méretben egyáltalán nincs? :)
Vagy csak én gondolom túl bonyolultnak a fűzős cipőt ráadni egy örökmozgó gyerekre?

Timi
Kép Kép
timocska

Csimpi
És mi van ha vastag szőnyegen járkál? (csak mert a szövegben annyira ki van emelve a parketta)

Timi
Sztem rá lehet adni a fűzőst, pedig Brigi is örökmozgó. De csakis akkor megy bármilyen cipő felvétele, ha az ölemben van, akkor olyan mintha magamnak csinálnám.
lora7

A torta ami a képen van az a család tortája... Túró torta de az amelyiket másodjára tettem fel. A tésztája nem sikerült, mert olyan lett mint a tojásrántotta. Ezért egy sima piskótát sütöttem és arra tettem a vanillia pudingos túrót! Nagy sikert aratott! :D Beni tejmentes tortája amire egy vagyont költöttem EHETETTLEN!!!! Szegény tejérzékenyek! :( Úgy hogy ment a kukába.

Ajándékok! Ruhák, zoknik, positörlő egy nagy dömper (amitől még fél), Gurulós zsiráf, két szép mesekönyv. Még csak az én családom volt itt. Anyósék még nem voltak mert nem lehet össze ereszteni normális emberekkel. :evil:

Timi! Azt hiszem a pólusba is van olyan cipő bolt ahol én vettem. Baby Branch. Olyan gyönyörű rózsaszint láttam. Le se tudtam venni a szemem róla! :oops:

KépKép
csongria

timo
üdv nektek újra itt! hiányoztatok...

panka
jók lettek a fotók!

ria
jól néz ki a buli,kár, h sz.r lett az ünnepelt tortája! én asszem kelének a csokis-meggyes sütimet fogom megsütni, mert abban nincs tojás úgyh eheti simán. persze tejföl abban is van, szvl nektek nem lett volna jó :?

cipő
ma megkérdeztem a dévényes gytt is. :lol: kb uez a véleménye. a harántboltozat passzív fenntartása nem jó, ezért legyen sima belül. ő is fontosnak tartotta a magas kérget és a döntött sarkat és a hajlékony talpat. de azt is mondta, h nyáron minél többet járkáljanak a babák fűben, homokban, apró kavicsos talajon mezítláb. ja és szerinte is jó lehet bentre is a cipő (=szandi).

játszóház
mi is n n jól szórakoztunk, úgyh én is pártolom, h legyen itt minnél több tali, akár rendszeresen minden héten. lurdy-ház párti vagyok, már többször voltunk, de a babarész még mindig használható volt (és imádom azt a lejtőnguruló kisautót :lol: )

majus3

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?