Új privát üzeneted érkezett!

Zsu, tök ügyi vagy! És Mni, te is a táblázat állandó bővitésével-frissitésével!

Kép

KépKép
eszterxx

Eszterxx, vártad, hogy új oldalt nyissunk, erre megint te vagy a lap teteje!
Kép
Vendég

Jim,
felsőm van, ami rámjön, de a nadrág már csücskös. Egy darab kismama szövetnadrágom van, ami még éppen jó volt kedden, remélem még ma is rám jön. Ha nem, égés ide vagy oda, marad a kismamafarmer.

Melinda

Kép
melinda80

basszus... jóvan, akkor még egy oldalnyit gyorsan tele kell irnunk...ááááááááááááá.......de legalább nem a 600 órás szenvedésemmel nyitunk

Kép

KépKép
eszterxx

Pati még nem szül... Legalábbis én nem tudok róla :D
De az is lehet, hogy kihagy engem a buliból :D :D :D
Remélem neeeeeeeeeeem!!!
znikusz

Hú, most értem a végére az olvasásnak! Jókat mosolyogtam, pityeregtem itt a storykon! Dany, Móni nagyon örülök nektek!
Vendég

mzx, nagyon édes Laura, szerintem is rád hasonlít!!
jöhet a horror sztori, reméljük mi elkerüljük a helyi Udo-t csak Klaus lesz ott :)

dany, ]én is majdnem elsírtam magam....

eszterxx,
én is nagy barátja vagyok/voltam a mályvateának :) kár, hogy a terhesség óta mindenről le kell állni

linocs, jó ötlet a papucs a szülőszobára, azt át is csomagolom a megfelelő helyre. meg a törülköző
meg az sem hülyeség, hogy valószínűleg már ott kell a hálósbugyi meg a betét, gondolom amíg átmegy az ember az szobájába addig is dől a vér.

Melinda, jó mulatást!
nekem is lett volna pénteken egy céges parti amire hívtak, de elég puccosnak nézett ki, mindenki estélyiben flangált állítólag, na mondom itt furán néznék ki az egyetlen sportos gatyámban amiben még nem fulladok meg...

na nem lehet mindenki Jennifer Lopez. múlt héten láttam róla egy akutális képet (állítólag februárban szül és ikreket) - egy kék selyem miniruhában és kb. 10 cm-es tűsarkúban. szerintem csak a kép erejéig bírhatta ki benne. de most komolyan.....???

holnap jön "környezetfelmérésre" :) (na jó nem csak olyan hatása van) a védőnő. szóval takarítok, rendezgetem a macskákat, bár inkább el kellene valahova suvasztanom őket, nehogy belekössön. remélem nem ez a heppje.

volt itt du a szomszéd lány a 7 hetes babával, olyan kis cukorfalat (állítólag jólállt a kezemben :) ), már 7 órát alszik éjjel! remélem nekünk is ilyen mázlink lesz

tegnap fontolgattuk, hogy lemegyünk még anyósomhoz látogatóba, aztán jövő hétvégében maradtunk, aztán gondolkoztam, hogy normális vagyok?
2,5 óra az út, ha bármi van (márpedig miért is ne lehetne 38. hét után) akkor vagy Miskolcon szülhetek vagy akár egy benzinkúton hazafelé.
ugye már ne induljak neki???

KépKép
judit18

Én nyugodtan mennék Judit, ha kedved van. Úgysem lehet tudni, hogy mikor jön a baba, ilyen alapon 1-1.5 hónapot is bezárva ülhetnénk itthon. Kórház pedig mindenhol van, Miskolc, Eger, Gyöngyös... jó pár óra az a vajúdás azért még Mzx-ék sebességével is, addig egy kórházat csak elérünk. És nézd meg Jim-et, milyen nyugodtan utazgat és legalább jól érzi magát!

Kép

KépKép
eszterxx

Kvaszeva, jó kis álom lehetett. Én a magam részéről még várnék a szüléssel min. egy hetet. :)
Kiszazsu, nagyon jók a képes albumok. Nem akarod beírni a profilodba a weboldalhoz és akkor gyakrabban nézegetném. :)
Melinda, örülök, hogy sikerült babakocsit találni, majd várjuk a képeket! :)
Jim, miért volt unalmas a Balaton? Olyan szép napos idő volt a hétvégén, csak iszonyatosan hideg szél is társult hozzá. :(
Judit, én nem mennék, de én otthon ülősebb vagyok, mint Te... Te szerintem minden nap mászkálsz valamerre. :D

KépKép
KépKép
mni

Nem akartam megríkatni a társaságot...

És ha már szó volt JeLo-ról...
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=276431
http://www.haon.hu/hirek/Bulvar/cikk/ro ... 5-02260353
Vendég

Sziasztok :D

Na ezt képtelenség végigolvasni.... :lol:
Nem tudom ki kérdezte (:oops: ), hogy melyik dokit választom a Kútvölgyiben, de nekem a dr. Gozár vagy a Tóth Ferencet ajánlották. Jár hozzájuk vki? Azért remélem az orvosom holnap megmondja, hogy hova megy és akkor nem lesz akutális ez az egész.

Mommy gratula az Úrfihoz, igazán tünemémyes :D Az első hozzászólás

"Sziasztok!

Ha nem bánjátok, csatlakoznék hozzátok... elvileg 2008. március 20-ra várjuk a babánkat...
A párom katona, én ápolónő vagyok.
Három kutyus tartozik még a családunkhoz..."

Mxz Nagyon édes a kis Laura. És az első hozzászólás:

"Sziasztok!

Ha megengediket, akkor csatlakozom hozzátok . Móninak hívnak és ha minden igaz, akkor március 4-én fogok szülni, azaz ma fejezem be a 9. hetemet. Már van egy kétéves, imádnivaló kisfiam. Minyuval már ismerjük egymás a 2005. nyári babás topicból .

Már voltam kétszer UH-n, legutóbb láttuk már a szivecskéjét is a kis babszemnek.

Az első terhességem nem volt könnyű, többször vérezgettem, így hónapokig feküdtem az elején. Az utolsó három hónap ezek után kész üdülés volt számomra, mert mehettem már össze-vissza. Úgyhogy most reménykedem benne, hogy nem lesz semmi probléma, és ha végre elmúlik ez az egész nap fel-felbukkanó émelygés, akkor élvezni is fogom a várandósságot.

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de én egész nap aludnék és ennék, mert különben rosszul vagyok. Sajnos minden ételtől megundorodom egy-két adag után, így egyre fogy a szóbajöhető étkek köre. Emlékeim szerint ez az állapot lényegesen javult a 12. hét környékén, és megint tudtam enni jópár dolgok azok közül, amitől előtte hetekig undorodtam.

Sajnos nem biztos, hogy túl gyakran sikerül jönnöm, de legalább hetente megpróbálok majd írni, és követni az eseményeket.

Kitartás a nehéz hetekhez!

Móni (8 hét +6 nap)"

Mennem kell lefektetni a gyermeket. Egyszer majd csak tudok reagálni mindenre..

Szép estét :)

Anita

arizona

Sziasztok Pocisok!

Elég volt visszaolvasni! :oops:

Zsu!

Herpesz nekem is volt én Vectavirt szoktam mostmár venni, mert a Zovirax nem használ, mellé calciumot iszok és helyrejön hamar. Nekem nagyon csúnya szokott lenni.
De van akinek a fokhagyma vagy a fogkrém jön be.

Dany, Mzx!
Sziasztok! Én az eddig olvasó, de mostmár író vagyok!
Gratulálok nektek és kívánok nagggyon jó egészséget nektek és babáitoknak, meg persze nagyon sok tejcsit!!!!!!
Nagyon szépek a babák!
Mzx a végét is léccci!

Bízom benne, mindenkinek ilyen jó élménye lesz a szülésről!!!
kop, kop.
Az elsőről, nekem is ilyenek vannak. (Ezért félek most)

Ma én is összecuccoltam teljesen! A picilány tegnap óta nem fér a bőrébe! Sehogy nem tudok feküdni és ülni se. Ti hogy vagytok vele?

Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
tündérmanó27

Hali :wink:

Képzeljétek arra ébredtem, hogy rohadtul fáj a derekem és ez fokozódott egész nap... :( alig bírok felállni és elindulni...nagyon sza@r.....Vagy nem bírja már a gerincem az előre nehezedő tehert,vagy a babuci nyom egy ideget...
És hogy ne legyen ennyi elég szinte elviselhetetlen gyomorsavam van ami kb.félpercenként "felkérdezkedik"... :( Mit lehet tenni ellene???Nekem ilyen a fiúkkal sosem volt...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Nem szülök, csak döglődik ez a qrva gép, hétvégén (jövő...) telepítik újra majd, mert bekapott valamit. Úgyhogy annyi mondanivalóm lenne de csak dióhéjban:

Bosek írt, kórházban van arcidegbénulás+toxémia gyanu miatt. :( :( Nagy drukk neki, hogy minden rendben legyen!!

Kvaszeva, reggel megyek érted, ha addig nem szülünk. Légyszi 9 körül hívj fel, mert nem fogom tudni feltölteni a fonom addig és nyente kimenőm.. Beuska, veled meg Csillánál! Éva, kb 9-fél10 körül érkezem és nyargalunk tovább.

Jimm, ha minden igaz, kedden úszás!

Ha eltűnnék, ne keltsétek szülés-híremet, csak ha megy az sms.
HA valaki szülne, és nincs netem léccccciiiiiiiiiiiiiiiiiiiii küldjetek sömöst!!

Igyekszem a technikai akadályokat mielőbb elgördíteni, addig is mindenkinek tsók és drukk.
Amíg van gép, leszek.

És nem engedi a rohadék a képeiteket megnyitni, nem tudom Laurát megnézni :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: , de az orgazmusos csajtól és Udo dokitól egész álló nap röhögőgörcsöm volt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Arizona, én dr Tóth Ferenchez járok. Nekem is egy barátnőm ajánlotta, majd utána kiderült, hogy a szomszéd csaj is nála szült és nagyon meg volt vele elégedve. Nem túl barátkozós, de nagyon rendes, sőt most már egy csomót poénkodott is. :D Én eddig meg voltam Vele elégedve!
Szegény Bosek, jobbulást!!! Gondolom most már csak babával engedik haza...

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Lusie, várom a privit!
Szurkolok Boseknek, hogy minden rendben legyen.
Ezek a szüléstörténetek nagyon szépek voltak :D Én nem is emlékszem, hogy ennyire megéltem volna. Talán most sikerül.

Eszterxx, ezzel a három vonalzóval tudok hozzájárulni, hogy teljen a lap, mert az íráshoz túl fáradt vagyok. :D
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

Panny: Derékfájásra tényleg segít a korábban Judit18 által emlegetett haskötőszerű cucc, én is azt hordom. Gyomorégésre meg nekem az jön be, ha eszem egy-két hamletet, utána meg iszom egy pohár meleg tejet. Túl hosszan nem mindig hat, de elalvás előtt pont jó.

Dr. Sz.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Jó reggelt!!!

Már megint görcsök...szóval gondoltam jobb lesz ülve..hát nem sokkal! Pedig tegnap már olyan jól voltam :) Nagymamimnak volt szülinapi zsúrja, annyit nevettünk+ettünk!! Mondtam neki, hogy dédunokát terveztem ajándékba, csak egy picit csúszik még a dolog :D Aztán meg megnéztük a 9+fél randit, szerintem is egész aranyos, pont ilyen kis szerelmes-habos-babosra vágyott a lelkem! Azért sűrűn pillogtam oldalra, férjuram szétunta-e már a fejét, Rics tolta-tolta némán a pattogatott kukoricát hevesen, őt inkább lekötötte a gyomra - de nagyon rendes volt, hogy elvitt!!!

Judit,
én biztos nem indulnék már neki Miskolcra! Nekünk is vannak rokonok Ibrányban, január óta halogatjuk a látogatást, de megmondtam nekik, hogy sorry, el nem indulok!!! Múlt 7végén voltunk Solymáron, az volt a max. Most még Pestnek se vágnék neki, olyan kutyául tudok lenni néha!

Panni,
gyomorsavra még mindig rennie vagy háztartási keksz (én most is azt nyomom), egyébként meg próbálj sokat-sokat feküdni!! hátha úgy kényelmesebb!

Megyek délelőtt nst-re, majd beszámolok!!
pussz!Manna

KépKép
kmanna

Jó reggelt!

Azt hittem, csak én vagyok ilyen perverz, hogy hajnalok hajnalán gép elé ülök... :D

Panny! A fejvégbe való átfordítás érdekel, vagy a háttal a pocinak című?
Az utóbbit úgy kell csinálni (nem tudom, hogy fogom leírni, mutatni egyszerűbb lenne....), hogy lefekszel háttal. A derekad alá teszel egy plédet úgy összehajtva, hogy a fenekedet is rá tud rakni. Tehát deréktól popsi aljáig fekszel rajta. A párod megfogja a pléd két végét, a lábad felé áll, és felhúzza pléd két végét úgy, hogy neked a csípőd emelkedjen meg, és teljesen engedd el magad. Elkezd így ringatni(ez önmagában is tök jó vajúdás alatt), és amerre szeretnéd, hogy forduljon a baba, arra az oldalra kicsit erőteljesebb mozdulattal leengedi picit a plédet, tehát mintha oldalrafordulnál, amennyire a pléd engedi.
Nem tudom, mennyire érthető így.

Mommy! Megszeppentem és pityeregtem a történeteden!

Gyönyörűségesek a babáitok Mzx és Mommy!Kiszazsu! Hol is vannak az ultrahangos meg szobás képeink?

Megvettük a légzésfigyelőt. Maradtunk az Angelcare-nél, nem tudom, bevállik-e, de elég változóak a vélemények... Van aki szidja, van aki nagyon dícséri.
Az outlet-ben már nem volt olyan akció, hogy pelenkatartót is adnak hozzá, meg szerintem egy nagy kalap kaki az a bolt. Teljesen kiábrándultam. Valami mást vártam. Úgyhogy átnyargaltunk a Brendonba és ott vettük meg, még 2db volt belőle. Na meg csöpögtem a klassz dolgok láttán...

Lehet, hogy volt már szó róla, de Ti vettetek orrszívót? A porszívós jó, vagy az az elektromos?

Kép
pété

[quote="pété"]J írta:pétéó reggelt!

Azt hittem, csak én vagyok ilyen perverz, hogy hajnalok hajnalán gép elé ülök... :D

Szép jó reggelt mindnekinek!!!

:) :) :) 5 óra óta itt ülök a gép előtt - mondjuk tegnap napközben sokat aludtam... De azért mégis, ez nem járja, hogy ilyen korán fenn van az ember lánya :)

Orrszívó: nekem eddig mindenki - eladók, gyakorló kismamák - a porszívósat ajánlották, és azt mondták, hogy érdemes már az első hetekre megvenni, mert volt, akinek már akkor kellett. Egy újszülött pedig aztán tényleg nem tudja fújni az orrát...

MNI, Fanetta : találkozunk a Kútvölgyiben!
linocs

Pété!
Az elektromos orrszívó csak egész kicsi korban jó, mert gyengén szív (bármelyik). A porszívós a jó, kezdetektől lehet használni, szabályozza az erősséget, tehát nem kell félni, hogy túlságosan szív. Kicsit zajos, ez a hátránya, de kiszívja amit kell :D

Angelcare légzésfigyelőnk tökéletesen működött, sokat segített rajtunk, nyugodtabban aludhattunk. Az én kisfiam olyan halkan szuszogott, hogy ha odahajoltál akkor sem lehetett hallani, érezni. Van aki babája hangosan szuszog, annak nem annyira fontos a légzésfigyelő. Bár napközben nem ül az ember mellette ha alszik.
Tehát szerintem jó vétel volt.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Jó reggelt Mindenkinek! Kép

Bár látom, hogy sokan megelőztetek. :D Végre nem dugul az orrom és tudok normálisan aludni. Csak egyszer kelek, akkor is pisilni! :lol: Hurrááá! :lol:
Hogy minek örülök a szegény ember várandós leánya! :lol: :lol: :lol:

Mzx!
Kislányod csodaszép és azt üzenem Apának, hogy nem is nyúzott! :D
A szüléseddel kapcsolatosan minden részlet érdekel. :)

Mommy!
Nagyon meghatóan írtad le a szüléstörténeted. Törölgettem a könnyeimet! :)

Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek! :)

Bosek!
Az összes drukkom megy feléd!

Remélem ma többet leszek! :)

Pusszantás

35+6

... még 29 nap ...
Vendég

Jujj, mától kiírta, hogy anyának már nagy pocakja van! :D :D

Tegnap még nem írta! :roll:
Vendég

Tudtam, hogy valamit elfelejtek!
Bosek! Jobbulást kívánok Neked!

Tükörtojást eszek sült bacon szalonnával! Hmmmm. Isteni! :lol:

Kép
pété

Milán beteg, egész éjjel őrködtünk felette, mert lázas volt. Dokihoz kéne vinnem, de drága férjemnek 10-re Budaörsön kell lennie, Miló meg alszik, mint a bunda. Nincs szívem felébreszteni, alig aludt éjjel. Holnap meg természetesen akkor van rendelés, mikor nőgyógyászhoz kell mennem. :evil: Ötletek?
Vendég

Kavics!

NST-re mikor mész?
Lehet hogy találkozunk?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Jim:nem lehet kihívatnia dokit??

Pété:igen ez a háttal a poci fordulás is érdekel,de a másik is(ki tudja...a múlt kedden keresztbe fordult a kincsem,remélem azóta vissazment fejvégűbe de...)
Amúgy teljesen érthető volt,köszi!!! :wink:

orrszívó:én is a porszívósat ajánlom mint "gyakorlott orrszívós"... :wink: Én még ki is próbáltattam a párommal és azt mondta nem fáj...Nagyon hasznos,mert simán begyulladna a nátha enélkül a picúroknak...

Szilvánusz:köszi a tippet!Beszerzek ilyen haskötőt.
Sajna a meleg tej nálam nem játszik,2 éves korom óta nem iszom... :( Próbáloztam keksszel...

Manna:Köszi!én is a keksszel próbáloztam...kisebb-nagyobb sikerrel...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok lányok,

nagyon édesek voltak ezek a szüléstörténetek, megkönnyeztem mind a kettőt.
Kicsit irigy vagyok, hogy nálatok már ott a babóka...

Biuskánk a doki bácsi szerint 2 héttel nagyobb, de mivel még szedem a gyogyikat szerintem még nem fogok szülni, de még a 37. hétig nem is szeretnék, addig hadd fejlődjön még a kis drágánk.

KépKép
bnesz.eva

Akkor jöjjön a horror rész! Aki parázós, az ugorja át inkább!!!!

Szóval megszületett Laura, rátették a pocimra, és vártuk, hogy jöjjön a lepény. Nem akart kijönni –közben párom már elvágta a köldökzsinórt -, és a szülésznő a dokival ideges pillantásokat kezdett váltani. Megpróbálták meghúzni a köldökzsinórt, hogy hátha csak nem csusszan ki, de nem jött. Ekkor közölték, hogy az apuka menjen ki! Ugye ennél megnyugtatóbb dolgot nem is hallhat az ember lánya ilyenkor, úgyhogy én is jól beijedtem hirtelen. Gyorsan bekötött Bea egy infúziót, eléggé szaporázta a dolgot, úgyhogy valószínűleg már erősen vérezhettem. Oxitocin is volt az infúzióban, hogy ismét legyenek méhösszehúzódásaim, azaz leválljon a lepény, és a helyén lévő nyílt seb felülete gyorsan lecsökkenjen. Elég gyorsan le is vált a lepény –egy darabig ott tanakodtak, hogy minden kijött-e, én meg frászt kaptam közben, hogy máris a műtőben kötök ki -, de a hasamat megnyomva dőlt a vér még egy darabig. Pár perc múlva szerencsére ez is mérséklődött, Udo mutogatta nekem közben, hogy milyen picire összeugrott már a méhem. Nehéz ezt így leírni, de közben elég nyomasztó volt a hangulat, látszott mindenkin, hogy idegesek, úgyhogy eléggé meg voltam rémülve. Ekkor megnézték a gátat, Bea azt mondta, hogy csak egy kis felszíni repedés van, vérzik egy picit, plusz hogy szépen forrjon össze két öltéssel azért össze kell varrni. Udo megkérdezte, hogy akkor most milyen öltést is kell? Nem kaptam érzéstelenítést (gondolom azért, mert ahhoz a két öltéshez minek még pluszba szúrni...), és elkezdték a „helyreállítást”, ahogy Udo nevezte. Bea mondta neki folyamatosan, hogy hova öltsön, hogy húzza meg, stb.. Az első öltésnél iszonyú éles fájdalmat éreztem, komolyan mondom, hogy rosszabb volt, mint a szülés bármely pillanata. A szülés közben meg sem mukkantam, de most följajdultam rendesen. Aztán még egy öltés, aztán még egy, majd kétségbeesett képet vágott Udo. Bea közben mondta neki, hogy ne így, hanem úgy, stb.., ez meg csak öltögetett. Az öltés mellett az is nagyon éles fájdalmat okozott, amikor húzta a fonalat. A 6.-7. öltésnél megint elkezdtek tanakodni, erre már megkérdeztem, hogy minden rendben? Mert ugye csak két öltésről volt szó.... Erre Bea mondta, hogy a doki eltalált egy-két eret, úgyhogy azokat is össze kell varrni. Annyira fájt minden öltés, hogy Bea mondta, hogy mostmár adjunk egy kis lidokaint. Mondta a dokinak, hogy hova szúrja az érzéstelenítőt, de vagy ez sem sikerült jól, vagy nem vártak eleget, mert a további öltéseket és fonál-húzásokat is majdnem ugyanúgy éreztem. Iszonyú fájdalmas volt, majdnem sikoltottam minden próbálkozásnál. Még párat öltögetett így, aztán végre békén hagytak. Gondolhatták volna, hogy nem túl jó ötlet a női test egyik legérzékenyebb területén érzéstelenítés nélkül szurkálni. Mindenestere nem kívánom senkinek az élményt. Később a váróban még mindig eléggé véreztem, ezért fenékbe is kaptam egy adag oxitocint, amitől brutál fájásaim voltak. Vagy egy órán keresztül iszonyúan remegtem még a vizsgálóban is, aztán még két óra múlva is majdnem elájultam, amikor ki kellett menni a wc-re. Másnapra már sokkal jobban voltam, de míg Erik születése után 2 órával már teljesen fitten, saját lábon mentem le a kórterembe, addig most még egész nap szédelegve, segítséggel mentem ki a kórteremből.

Ha nem lett volna ott Bea, akkor nem is tudom, hogy mi lett volna, mert Udo nem sokat tudott kezdeni a helyzettel. Másnap a vizitnél is ott volt, ott is kiderült, hogy nem túl sok gyakorlata van, sokszor súgtak neki, hogy mit kérdezzen, és egy idősebb doki adta neki az instrukciókat.

Ezek után nem ajánlanám senkinek az otthon szülést. Egy teljesen sima, gyors szülésnél is adódhat komplikáció, és én valószínűleg ott maradtam volna. Az is mázli, hogy elindultunk a kórházba időben, pedig teljesen bizonytalan voltam a jelekben. Szegény Udo valószínűleg legalább annyira be volt ijedve, mint én, de ez nem igazán vígasztalt akkor. Ha nem látom, hogy Bea érti a dolgát, akkor valószínűleg teljesen párnikba esem.

No ennyi a történet. Így utólag már nem is tűnik olyan vészesnek, a hormonok azért segítenek szépeteni a dolgokat. :roll:

Eszterxx, a végén teljesen jó fej szobatársaim voltak, és olyan hulla voltam, hogy még aludni is tudtam, de a szopi elég gáz volt, mert minidg volt egy-két férfi a szobában. Az ágyam az ajtó mellett volt, és olyan hőség volt, hogy csak nyitott ajtónál lehetett kibírni, így a folyosón elhaladó minden ember láthatta, ahogy a kis hálóingemben- fürdőköpennyel takarózva (a paplan dög meleg volt) szunyálok az ágyon. Picúr állandóan aludt, így csak kétszer kelt fel szopizni, de következő napra már feléledt, és rengeteget kellett mellre tenni. Másnapra sikerült alapítványi szobát kapnom, így gyorsan köszönettel elfogadtam -bár közben volt némi lelkiismeretfurdalásom, hogy otthagyom a csajokat és megyek a "protkós" szobába. Ott nyugi volt, aludni is tudtam, a szoptatás is flottul ment, csak az újszülöttosztály ajtaja mellett voltam, és éjjel rengetegszer felriadtam a csapkodására. Mint kiderült az egyik aznap kiköltözött csaj helyére bekrült egy cigány csaj a volt szobámba. Ő állítólag nagyon jó fej volt, de napközben folyamatosan ott volt vele pár ember, és iszonyú harsányan ordítoztak. Az apukám majdnem ki is osztotta őket, pedig ő csak a folyosón futott össze velük. Anyu ott csitítgatta, állítólag, hogy nehogy beléjük kössön.
Most jönnek a rokonok, úgyhogy mnnem kell!

Kép

Kép
mzx

Sziasztok lányok!
kiderült tegnap mégsem a terhességtől voltam nyügös, kicsit beteg lettem. Egész délután, estig 37.5-37.7 között volt. Szerencsére nem ment feljebb, de lejjebb sem. Csak éjfélre, szerencsére akkor le. Ma már se híre se hamva a hőemelkedésnek, de még köhögök.
A lényeg, hogy jobban vagyok :)

Bosek, drukkdrukk hogy minden rendben legyen!

A gyomorégés nekem is szokott lenni... csak itt nincs háztartási keksz... :( De meleg tej van :)

mi is vettünk porszívósorrszívót és tervezem hogy magamon is kipróbálom, mert én úgy félek tőle, és nem merném annélkül a gyereken kipróbálni.... de nem rossz ötlet, hogy a kispapa próbálja ki :D

Kép

Kép
kolyok28

Mzx!

Basszus! :shock: Ilyenkor mi a túróért nem lehet felébreszteni az ügyeletvezetőt? :roll: Kissé ökölbeszorult a kezem! :x (a méhemről nem is beszélve! :roll: )
Persze teher alatt nő a pálma, értem én. :roll:

De az a lényeg, hogy Te mindezek ellenére pozitívan élted meg Laura baba megszületését! És jól is alakult minden a végére! :D

De azért ez az UDO jó pasi lehetett. :lol: :lol: Úúúgy el tudom képzelni! :lol: Ez sem utolsó! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Húúú Móni, ez télleg dúrván hangzik... Azt hiszem ettől félek a legjobban, hogyha baj van, és nem ér oda az orvos, akkor tudják-e majd mit kell csinálni...
De azért örülök, hogy a vége jó! :) Hogy Laurával otthon vagytok rendben.
Ha van időd mesélj, hogy fogadta Erik a kishúgit :)

Kép

Kép
kolyok28

Szép jó reggelt!

Reggel kicsit baglyoskodtam, de szerencsére tegnap elég sokat aludtam - úgyhogy így nem nagyon vagyok álmos.

Most jöttem a ctg-ről, uh-ról.

CTG: volt két, általam alig észrevehető, viszont a gép által nagyobbnak ítélt jósló fájásom - Fruzsi rá se bagózott az egész vizsgálatra, a fájásra se. A szülésznőm szerint ez még mindig bármit jelenthet, akár a héten is szülhetek, akár a jövő héten - de valszeg nem várjuk ki március 6-ot.
UH: hát a dokim újból csak megerősítette, hogy nem lesz kicsi Fruzsi, 4 kg feletti lánykára számít. Jelenlegi adatai:
BPD: 100
Thorax: 106
ADRI: 0,75
KZSRI: 0,53
Jó keringés. Lepény a mellső falon, átlagos mennyiségű magzatvíz.

Most nézhetem meg, melyik mit jelent - és kezdhetem paráztatni magam - na jó nem, megbeszéltem Fruzsival, hogy csak nyugodtan növekedjék, tegye a dolgát - a szülést meg majd együtt ügyesen elintézzük

Szép napot mindenkinek!!!

Ja, találkoztunk MNI-vel és Fanettával. Fanetta: nem ér előbb szülni!!!! - a dokid is megmondta ;)

mzx: hát igen, a vége tényleg egy kicsit horrorosra sikeredett - nem semmi ez az Udo gyerek :evil: Valszeg egy másik dokival, aki nem most jött az iskolapadból, más lett volna - de szerencsére már túl vagytok rajta!!!!
linocs

Sziasztok!

A szüléstörténeteken én is meghatódtam igencsak!
Persze Móni kiegészítése kicsit rontott a képen, de minden jó, ha vége jó. Lányomnál nekem is lassabban jött kia lepény minta gyerek, de szerencsére egészben jött ki, így végül is az is rendben volt.

A képek is nagyon tündériek!
Vajon mikor látunk újjakat!

Szegény Bosek!
Mostmár nagyon drukkolok neki, hogy minél előbb szüljön meg, mert már biztos csak babával együtt engedik haza.
Szóval: Hajrá Bosek!

Orrszívó: Nálunk is porszívós van.

Jim !
Mi a helyzet Milánnal?
Én sem szoktam azonnal rohanni az orvoshoz velük. A lázat rendszeresen ellenőrzöm, ha van valami tünet azt csillapítom. Köhögés, hasmenés stb.. Persze, ha marad a láz folyamatosan akkor kell az orvos.

Pété!
A homeós gyógyokat valamelyik Örsön lévő patikában vetted?
Ha esetleg itt nem lesz, akkor még odáig elmerészkedem. Egyébként én is ezt a kettőt tartottam a legfontosabbnak, a felsorolásokból. Plusz én még a tejtermelés serkentőt fogom beszerezni. Talán még van rá idő. :wink:

Melinda!
Hogy birtad a színházat?
Mi is megyünk szombaton, és aggodom, hogy bírom a sok ülést. Szerencsére a szélére van jegyünk. 8)

Niki!
A 2100-as méhszájnak én úgy örülök.... A lányommal a 39. hétre lett ilyen, hát nem is akart kibújni. :D Azt, hogy mit jelent nekem is így magyarázta az orvos anno.

Panni!
Gyomorégésre én se tudtam semmi hatásos megolodást, nekem meg az első terhességemnél volt iszonyú... Most alig. kopp-kopp
Kitartás! Nincs sok hátra!

Szilvánusz!
Többen volt, hogy félreírták a Pumperkát, vessen magára, aki ilyen idétlen nevet választ magának! :lol: :wink: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Mzx! Gyonyoru Laura :) ! es az a horror resz, tenyleg horror, de az jo hogy pozitivan allsz a dolgokhoz, es ez az Udo gyerek, hat :twisted: , de viszont senki sem szuletett ugy, h mindent tud es lehet par ev mulva az egyik legjobb orvos lesz a szakmaban...

Mommy! en is megkonnyeztem a tortenetet, nagyon szepen irsz es nagyon ugyesek voltatok :) ! Ugye Eda nelkul szultel? Te gatmassziroztal? Szerintem Joseph nagyon haonlit az apukajara :) !

Judit! en belevagnek az utba, persze csak akkor ha jol erzed magad, de eszternek igaza van, korhaz mindenhol van es kicsi az esely arra, h 2ora alatt megszulsz, mi azon gondolkodunk, h elmennenk a hetvegen Romaba vagy Barcelnaba, igaz meg nem vagyok a 37.hetben, de azutan is tuti megyunk csak orszagon belul, ha jol leszek :) !de ezt csak te tudod :)

Kép Kép
rima

mzx: minden jó, ha a vége jó! De most kicsit beparáztam, nem is akarok szülni. Biztos jobb, ha tapasztaltabb a doki, pláne a te esetedben is jobb lett volna. Nem akarok én sem horror storykat mesélni, de nekem Milánnál egy 60 éves főorvos volt a dokim -akinél anno én is születtem- , meg voltam vele elégedve, viszont rá fél évre egy barátnőm meghalt nála szülés közben....

Pumperka, kösz a kérdést. Úgy nézem a Nurofen hatott, de úgy el van bágyadva. Mesét néz, meg evett egy kis gofrit, jófej anyuci sütött neki. Meg sütök majd sajtos rúdat, azt is szereti. A gyerekdokink homeós amúgy. Nem fog úgyse felírni semmit, de ha szerdán oviba akarom vinni, kell hozzá az orvosi papír. Meg azért jó lenne, ha megnézné, milyen a torka, stb...mert a fiam soha nem panaszkodik milye fáj. (nem úgy mint én)

bosek, tuti te jössz! Milánnak is ilyen adatai voltak a 38. héten, ami egy 42 hetes babónak felel meg! Egy kis ungabunga, már folyt is a magzatvíz. Jut eszembe, kedves férjem a Balatonon is próbálkozott, de nem jött össze, nem fér már hozzám.
:twisted: Jól kiröhögtem, erre ilyet szól be, hogy majd rakok fel neked egy farkat és próbálj megd..ni egy hordót, kiváncsi leszek....Köszi, kedves :D

Szóval a Balaton uncsi volt, mintha nem lakna ott senki. De még a nagyobb városok is, mint Siófok, Boglár....mi Fenyvesen voltunk. Jól befűtöttünk, meleg volt. Aztán szombaton elmentünk Hévízre, Keszthelyre, de csak a kocsiból nézelődtünk, mert baromira fújt a szél. Zalaegerszegtől nincs messze Kehidakustány, ott lubickoltunk. Milánt nem lehetett kihozni a gyerekpancsolóból, csúszdázott, pancsolt, nagyon élvezte. Nagyon bababarát hely, egész picikék is voltak. van szoptatós szoba is pl. Én a termálban áztatattam a bálna testem, de csak a 38 fokosba mentem, a 70 azért sok lett volna. Így is mindenki hülyének nézett. De tök jó volt, nem fájt addig sem a pocak, azóta is jósolgatok rendesen. Most is....Amúgy nem drága hely, pláne déltől ingyen volt, (amúgy 6 éves korig ingyen van mindig) így ott nyomult egy csomó ember...Annyira hideg volt, hogy amikor jöttünk ki a wellnessből, a kocsiig nem bírtam elmászni. szerintem akkor fázhatott meg Milán. Vasárnap meg döglődtünk a nyaralóban és dél körül hazajöttünk, mert nem bírtunk magunkkal mit kezdeni....

na megyek, megmérem a lázát, már félkómában van szegénykém.
Vendég

linocs, neked akartam írni, nem boseknek 8)
Vendég

Mivel ma is pihenésre vagyok ítélve, szigorúan semmi pakolás. (Úgysincsenek teljesen készen a szekrények... ) Szval csak mosogatás lesz ma, ezért a várva várt kórházi látogatás beszámolója. Azaz mi vár rám idekint.

Szval a kórház a város szélén a hegy tetején van. Igazából már a másik városhoz tartozik, mert a két városka egybenőtt. És a hegytetőről kétfelé látni :) Persze nemhiszem, hogy nézelődni fogok szülés közben :P
Szval elsőnek is a szülés előtt lesz egy beszélgetés, nekünk a jövő hét kedden. Ekkor megbeszéljük egy szülésznővel, hogy milyen terhességünk van, hogy milyen szülést tervezünk. Szval megismernek minket egy kicsit. PErsze lehet, hogy nem pont azzal a szülésznővel szülünk majd, mert asszem vannak 6an és mindig váltják egymást, de azért van a beszélgetés, amiről jegyzetelnek, hogy mindenki tudjon mindent majd :) És akkor mi is megnézhetjük a szülőszobákat és a csecsemősosztályt -ha még nem láttuk volna.

Szval van 3-4 szülőszoba. Mindegyik full extrásan felszerelt. Főleg a színvilágban térnek el egymástól. Node, mit is tartalmaz mindegyik szülőszoba? szülőágy, van amelyik jó széles, hogy apuka is mellédfekhessen... szülőszék, labda, valahol még bordásfal is. Mini hifi, hogy hallgathasd a zenéd, szék apukának. és 1 kivételével mindegyik tartalmaz medencét. Hogy pancsolni támad kedved vajúdás közben vagy ott tervezel szülni. Van természetesen wc is. meg mosdó. Ezt gondolom otthon is megvan. Ami engem meglepett, de lehet hogy azért, mert nem voltam otthon szülőszobán, hogy van egy kis rész, ahol MINDEN megvan, hogy az újszülöttet megvizsgálják. Oda van készítve minden, streilen, a kütyüktől kezdve a pelenkán át a kisruháig, sőt még egy ilyen rongybaba is... Mondjuk azt oda nem értem minek, de aranyos.
Szval a szülés itt úgy zajlik, mint kb otthon. Hogy azt mondják télleg csak akkor menj be, ha rendszeresek a fájások, ha már nagyon stbstb... és akkor beraknak a szabad szobák közül abba, amelyikbe szeretnéd és végig Veled van a szülésznő. Ha akarod. És úgy vajúdsz ahogy akarod, és segít mindenben. Nem adnak beöntést, nem borotválnak. (mondjuk az utóbbin én gondolkodom, hogy még otthon...) Ha megmondtad előre mit akarsz és mit nem, ahoz tartják magukat.
az orvosnak csak akkor szólnak, amikor már várhatóan jön a baba. Akkor felhivják és bejön. Bennem felmerült a kérdés, mivan, ha nem ér be, de azt mondják, hogy ismerik az orvosok "futási idejét", és ha tudják, hogy necces, mindig van a közelben egy gyorsabb. De házon belül is van orvos, csak az nem szülész. (Itt ez a rendszer... :? ) Szval a kitolás részénél a szülésznő a gátra koncentrál. Elmesélte, hogy mi mindent megtesz a védelemért. Azt mondták, hogy szinte sosem kell vágni és nem szokott repedni. Szval én megteszek mindent a gátvédelemért és ők is :)
Ha megszületett a baba, csak az arcát törlik le és rögtön jöhet a mellkasomra. És addig van ott amig én szeretném. Azt mondta a szülésznő, hogy az apgar (jól írtam? ;) ) értékek megállapításához nem kell kézbevennie a babát... Más persze ha baj van, de akkor sem viszik ki a szobából, hanem az ágy mellett közvetlen van az a "pult" ahol meg tudja vizsgálni. Szval ez nekem jól esett.
Az egyetlen szoba, ahol nincs kád, az igazából a császár előtti/utáni szoba. Van ugyebár, hogy tuti császár lesz, akkor a szomszéd szobába áttolják, ott végzik a beavatkozást és ott is azonnal mellre teszik a babát. Majd áttolják őket a másik szobába, hogy ne egy műtőbe kelljen barátkozni....

Az újszülött osztályon attól függ, hogy mekkora szobád van, hogy milyen biztosításod van. Sajna velem már nem kötöttek privát/félprivát biztosítást, így az általános biztosítással járó 3ágyas szobába vagyok kénytelen menni.... minden ágy mellett ott egy kis bölcsőszerű kiságy, benne a baba. minden ágy fölött lóg le egy karon egy tv....hogyha unatkoznál, bár a szülésznő szerint a legjobb mozi ilyenkor a gyerek. 3 ágyra van egy fürdő. és mindezt szép kilátással :D
Látogatás csak délután van, de azt mondják a kispapáknak nem is át egy kis pihenés otthon.
5napig lehet bent lenni, de akkor mész haza amikor akarsz. Ajánlják, hogy várd meg a 3dik napot, mert az a legnehezebb állítólag. Akkor múlnak el a szüléskor felszabaduló boldogsághormonok hatásai, akkor indul be a tej... szval az a legnehezebb. Ja igen, az újszülött osztályon mindent megtesznek, hogy szoptass -ha azt akarod. Van külön szoptatós szoba, ha zavar, hogy másoknak látogatói vannak. A szopiszobában mindenféle bútor, szék, párna nemtom mi van, hogy kedvedre választhass... és a szomszéd szobában ott vannak a nővérkék, hogyha segítség kéne. De nem csak a szoptatásnál van így. Van sokféle kiskád, hogy kipróbálhasd, Neked melyik a legszimpibb, majd megmond a kispapának, hogy milyet vegyen. Megtanítanak mindenre a kisbaba ápolásával kapcsolatban, amire kiváncsi vagy. Itt alapból nem fürdetik meg az újszülöttet, rajtahagyják a magzatmázt, mert állítólag az jót tesz neki. De ha Te megakarod, megteszik.

Összefoglalva, minden Rólunk szól.

Tudom, ilyen otthon is van, csak mennyi a valószínűsége, hogy mindez a kisváros széli kórházban??? Najó, szerencsém van, mert jó helyre költöztünk.
Remélem most nem vertek meg.... :)

És lehet persze, hogy teljesen másmilyen lesz majd a szülés... még nem félek a közelségétől, mert még itthon sehogy nem állunk. a bababútorok a jővő hétre várhatóak, a babaruhák mosásra várnak, saját cuccaink dobozokban... és még sokmindent meg kell venni Maszatnak. De mi ugyis a sereghajtók vagyunk :)

Vajon mikor és ki lesz a következő?

ui: bocsi, lehet hogy tele van elírással és nem tudom mennyire érthető, de nincs erőm visszaolvasni. :?

Kép

Kép
kolyok28

ja igen, Jim, ngyon tetszik a kép Jimről. Megyek is, most jutott eszembe, végre megjöttek a cdink is, valamelyik doboz aljában van. doorst akarok 1 hónapja :D

remélem Milán jobban van!

Kép

Kép
kolyok28

Bosek, drukkolunk, hogy minden rendben legyen!!!

Mzx,
hát ez tényleg horror, most már tuti, hogy 14-e előtt muszáj szülnöm amikor síelni megy a dokim, bár nem is értem, hogy engedhetnek egyedül garázdálkodni ilyen rutintalan Udokat...
még jó hogy nem adtál neki lóvét!!

nekem egész jól rendeződött a derékfájásom mostanában, lehet, hogy az új alvási technikámnak köszönhetően - egy lapos párna végig az oldalam alá és hogy ne lógjon a fejem, így 2 kispárna a fejem alá. azóta sokkal jobb.

nekem a kézzsibbadás nagyon bizarr, a jobbkezemen gyakorlatilag folyamatosan zsibbadt 3 ujjam, nagyon fura érzés.

amúgy épp a védőnőt várom, mondta, hogy kérdezgessek majd bátran, de hirtelen nem is tudom....
amúgy is kezd az az érzésem támadni mint anno vizsgák előtt, hogy minden amit eddig olvastam, hallottam, ki fog szállni a fejemből ha itt lesz a baba és majd itt állok tanácstalanul.
na majd akkor jöhetne a védőnő... mondjuk állítólag fog jönni akkor is.

linocs, jó neked, hogy UH-ozott Mészáros, és tudod a súlyt, legalább tuti, hogy neked már nem kellenek 50-es babaruhák :)

én végre elértem az anesztes orvost akit ajánlgattak, majd pénteken megyek megbeszélni vele.
amúgy senki nem akar epidurált? eddig nem nagyon írtátok.
és sem feltétlen, de ki tudja mi lesz, nem árt ha be lehet hívni anesztest ha úgy érzem kell...

KépKép
judit18

Most csak olvasóba jöttem :oops: , írni csak annyit, hogy
Pété, a kérdezett albumok a http://www.babanet.fotoalbum.hu címen vannak, az új album a babákkal pedig a http://www.gyermekeink.fotoalbum.hu oldalon. Ez utóbbit Niki javaslatára felvettem a profilomba, úgyhogy a www-re kattintva megnézhető!

Később jövök még reagálni és írni, ebéd után, ha Törpi már elaludt. :lol:
Vendég

hát kölyök nem hangzik rosszul...
nem panaszkodom egyébként a Kútvölgyi elég jónak számít, de azért tuti, hogy ilyen nincs egy átlagmagyar kórházban.
dehát várható volt, hogy Svájc jobban áll egy kissé mint a mi lerobbant egyszségügyünk

Jim, jobbulást Milánnak!!

na megyek vasalni, ha jön a védőnő gondos anyának tűnjek :)

aztán délután már megint egy csomó mindent kell intézni.
igazad van Niki állandóan rohangálok, de nem tudom mindig van ezer intéznivaló. már minden napra van egy halom programom a hétre

ma pl fontos projektem, hogy Fradi bérletet kell vennem a férjemnek :) na ilyenek...

KépKép
judit18

Linocs: nem ér hamarabb menni, megbeszéltük, március 1-2. Na jó, ha nagyon szeretne jönni a kiscsajszi, akkor hajrá. Méhszájadat nézték? Ki a szülésznőd? És a jósló fájt is vagy csak fájdalmatlanul keményedtél?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Jim!
Hétköznap végül is én is mindig elviszem őket az orvoshoz.Persze nálunk is kell az igazolás. Többször a rendelőben szedtünk össze sokkal csúnyább virust....ezért nem szeretem. Volt, hogy szombat estére lázasodott be valamelyik, és vasárnap délutánra kutya baja volt. Na csak ezért vagyok már óvatos a rendelőbe rohanással.
Biztos a pancsizás közben szedett össze valami enyhébb vírust. A múltkori két influenzánk óta én most eleve tartok itthon egy doboz oscillococcinumot, ha valakin kiüt a kór akkor az első adagot minél hamarabb be tudja venni.

Kölyök!
Klassz a leírás a kórházról.
Képzeld én bámészkodtam kifelé az ablakom, mert a fiam augusztus 20-án a tüzijáték alatt született 21:10-kor, és pont abból a szülőszobából lehetett látni. Persze a fél osztály becsődült. :lol:

Nekem ez a szopiszoba ötlet tetszik nagyon. Ez szerintem nem lenneannyira költséges itthon se. A kényelmetlewn magas, süppedős ágyak mellett igazán be lehetne rendezni egy szobát kényelemes fotelokkal, párnákkal stb. Érthető, hogy ezt minden ágy mellé nem tudják garantálni, de egy szobára könnyebben telne még talán itthon is. Aki már könnyebben mozog az áttolhatná oda a babát és nem zavarnák a többi látogatói, a jövő menő kórházi dolgozók.
Na meg a zuhanyzó, az fog nekem nagyon hiányozni. Kistarcsán csak az alapítványi szobában van. Egyébként messze a folyosó végén és állítólag időnként cigifüstös.... :evil:

Gofri!!!!!!
Jim! Mindig Te viszel bele a rosszba!!! Lehet, hogy meg bírom állni. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit!

Én az elsőt epidurállal szültem. A másodiknál már ragaszkodtam, hogy annélkül. Hallgasd meg az aneszteziológust és kérdezd ki az előnyéről , hátrányáról és utánna dönts!
De, ha lóvét adsz érte, akkor valószínűleg az előnyt helyezi előtérbe....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ja, éppen ezt a szobát rendezgetem egy kicsit, ezért mindig tudok frissíteni, így most én ontom a hozzászólásokat....
Lehet, hogy már rég rend lenne, ha nem kapcsoltam volna be a számítógépet.... :oops: :oops: :oops:
Ennyi jár nekem is. Főleg, hogy a hétvége tök strapa volt. :evil:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka! A kórházzal szembeni gyógyszertárban vettem, de szerintem itt az Örsön még jobban felszerelt a patika, az Oscilo-t is itt szereztem be. A tejserkentő engem is érdekel. Kaptam egy kis füzetecskét a homeós szerekről a terhesség alatt, majd megnézem, hogy arra mit ajánlanak.
Az gáz, hogy nekem semmi csordogálás, se tejcsi semmi nem jön? Ugye nem azt jelenti, hogy akkor nekem nem lesz??????

Kiszazsu!
Köszönöm!

Kép
pété

Mindig mindenhol azt írják, hogy ,ha terhesség alatt semmi tejcsorgás sincsen, az nem jelenti, hogy nem lesz....
Tejtermelés fokozásra én az Urtica urens 5 ch-t olvastam. Napi 3X5 golyó.
A Caulophyllumból viszont olvastam a ch5-öt is meg a ch 15-öt is Melyik a jó potenciál, ezek után?
Panni meg írta, hogy a ch30-at meg már koraszülés megállítására adják....
Hátha a patikus tud majd segíteni.
:wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pété, tuti nem jelenti azt!!!! nyugi :) (mondom én a nagy hozzáértő..., de biztos vagyok benne, hogy ez nem jelent semmit. )

Pumperka!
én az EDUtól jobban félek, mint a szüléstől. Te miért nem kértél másodjára belőle? Nagyon rossz volt elsőnek?
amúgy én is itt ülök a gép előtt és mindig nyomom a frissitést... :)
végre van időm irni, nem csak olvasni...
bár a kupi áll a lakásban, de ma szigorúan pihenek....

Kép

Kép
kolyok28

Pumperka!

Nem akarlak elkeseríteni de a közös zuhanyzó a Kistarcsán tényleg elég gáz... :( legalábbis auGusztusban az volt(akKor szült ott a barátnőm)Ő végülis alapítványi egy ágYASBAN volt-hát az nagyon szupi,olyan mint egy 4csillagos szállodai szoba :wink: De van olyan is amiben ketten lehettek,és az is olyan szép csak olcsóbb.Te azt nem akarod??

Ja és egyetértek,én se nagyon szeretem a gyerekeket a rendelőbe vinni, mert tuti betegebbek leszne mint előtte...Szerencsére jó fej a dokink,odaszólok neki hogy homeoval kezelgetem a gyereket és csak az óvodai "közösségbe mehet"papírért beugrik a férjem... :wink:

Mzx!

Hát tényleg kicsit horrorra sikeredett a vége... :? Hát igen,Udo-nak is van mit tanulnia még... :?
De az nagyon szimpi volt ,hogy a Bea az írásod alapján nagyon érti a dolgát :wink: .Nekem ez is egy bizonyíték ,hogy sokszor a szülésznő profibb a dokiknál...
Egyébként a kicsinél nekem is gond volt a lepénnyel...alig akart leválni és akkor is darabokban...látta a dokim hogy muzsály lesz betapintással kiszedni a maradékot...Hát senkinek nem kívánom azt a pár percet amíg végzet.... :? :( Felajánlotta ugyan, hogy elaltatnak, de én hősiesen nem akartam az altatással járó kellemetlenségeket...

Kölyök!

Hát igen,amit leírtál az Svájc :wink: :wink:
Sztem nálunk ilyen kb.30 év múlva se lesz... :?
És az a szomorú, hogy ennek kéne lenni alapvetően mindenhol,ez lenne a minimum... mind körülményekben,mind pedig hozzáállásabn.Nagyon jó kezekben és helyen leszel,az tuti!!

Jim!

Kehidán még nem voltunk,de Alsópáhokra(Kolpink Hotel) szoktunk járni rendszeresen(ugyanolyan mint Kehida)Ott van Hévíztől 2 km-re.Tuti hely,baba-barát.Semmit nem kell vinni ha gyerekkel,babával érkezik a család,mert az orrszívótól kezdve akár a babakocsin át,kiságy,kiskád,bébiörző,légzésfigyelő,járóka... stb...mindent adnak!!Nem kell a kocsit tele pakolni babcucokkal,nekem ez tetszik.És minden a család,a gyerek a babák kedvében van megcsinálva.Az étterem is direkt úgy van kialakítva,berendezéssel,kajákkal együttA szobák is szuperek,4 vagy5 csillagos és nem olyan vészesen drága.Hatalmas játszószobák vannak,örjöngők kicsiknek,nagyoknak,óvóda,bölcsöde ahova akár be lehet adni a gyereket,foglalkozások,bábszínházak.Kinti-benti fürdő,pancsoló,élményfürdő,szauna,aerobic,edzőterem...szóval annyira jó!!
Már alíg várom hogy ősszel menjünk oda immáron 5-en :wink: :wink:

Linocs!

Akkor lehet hogy te leszel "The Next"??!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X