Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!
régen jártam erre, de nem egyszerű az élet 3 gyerekkel, bevallom :lol:
és mikor időm engedi, hogy ide jöjjek, akkor meg mire visszaolvasok, már nincs is több időm itt ülni...viszont olvastam mindent, csodásak a babáink, végre Máté is megszületett, ezer gratuláció nekik, meg persze mindenkinek, mert mióta itt jártam jó pár baba született még.
Barni mint már kiderült kétemberes gyerek, ezt vagy hozta magával, vagy nekünk köszönhető, hiszen ahogy hazaadták a koraszülött osztályról, csak fogtuk és eléggé megszokta :lol:
már gondolkozom egy babahordó kendőn :lol:
Lafi! Hunor már hatalmas, igazi férfi :lol: van már kedvenc kajája? :lol:
Kép

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Sziasztok!

Vicky,gratulálok,végre kibújt Máté baba:)
Sok tejcit és jó egészséget!
Mi tegnap voltunk tanácsadáson,hát jó sokat nőtt Nóri:)Már 61 cm és 5180 g!
Doki néni meg van vele elégedve,azt mondja nagyon sokat nőtt,de arányosan.
Mi még gondolkodunk a rota oltáson,én inkábba pneumococcus ellenit gondoltam h kéne jobban.Szerintetek?

Milyen szépek ezek a babák:)
Szex:hát nekem szerencsére nem volt gondom vele,lehet a császár miatt is,de a nedvesség is jött bőven
:oops: :oops:
Folyás:Konkri,nekem is olyan vizes néha :? :?:
Én egy hét múlva megyek 6 hétes konrollra,majd meglátjuk mit mond a doki rá.
Voltatok hallásvizsgálaton?
Kép figyelek... Kép pancsi után Kép

KépKép
pocok81

Pocok!
gratulálok Nóri szépen nő az biztos! nagyon cuki képek, a figyelős a kedvencem :) nagyon édes...
én csak a kötelező oltásokat adatom be, mást nem.
még semmiféle vizsgálaton nem voltunk, a doki 2 hónaposan hívott először tanácsadásra :?

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

imádjuk és cuppogva nyitjuk a szánkat:
sütőtökfőzi répával, banán,körte, salátafőzi, meggyfőzi banánnal

szeretjük:
spenót, alma,sóska

elviselkük:
céklafőzi de ha nem muszáj, akkor nem esszük meg, de azért eszik belőle :lol:
:lol: :lol: :lol:

ja és mindent most még biopiacon veszünk, jobb így...drága, de kevés kell és fagyasztok is.
teát pedig rooiboos teát iszunk.koffeinmentes gyümitea.
Vendég

ja és paradicsomfőzi nyam-nyammol :lol:

krumplit vagy csicsókát rakok a főzibe
Vendég

szép étlapja van már :lol: ügyes baba! :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Vörösbegy,
Most olvastam a blogodat. Jó lehet ez a könyv, és milyen igazat ír :wink:

Lafi,
Köszi az infót. Majd beszélek akkor a dokival, gondolom neki kell felírnia.

Pocok,
Az milyen betegség?
Vendég

Pandácska...engem nagyon megrázott és még nem is értem a végére :? szegény Barnit meg lerosszgyerekeztem :?
de dzsungelszintre azért nem megyek vissza, viszont bűntudat nélkül hurcikolom és magam mellett altatom majd :lol:
pneumococcus: tüdőgyulladást okoz gyakran úgy tudom

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Pocok, mi is beatajuk azt is meg az összes nem kötelező oltást is :wink: .De ezekre azt mondta a dokim, hogy ráér 1-2 éves kora körül, a rotát kell hamarabb. Amúgy korrekt volt, kérdeztem tőle, érdemes-e azt mondta, hogy minden oltás érdemes,de mi döntsük el na meg a pénztárcánk...
Vendég

Vörösbegy,köszi:)Nekem is az egyikkedvencem:)Van a kanapé mögött egy bordür,amin kacsák vannak és egész megígézve tudja figyelni őket,meg mintha akarna "menni" közelebb:)Néha már mosolyog is kicsit,meg rám is,talán már ösztönösebb,mint az elején volt.

Amit kaptam tájékoztatót,azt irták a pneumococcusról,hogy agyhártygyulladás,tüdősgyuszi,vérmérgezés,középfülgyulladás okozója.

Nekünk is korrektül mondta a doki,nem rábeszélősen,döntsük mi el h beadatjuk e az oltásokat.

KépKép
pocok81

én kicsit szkeptikus vagyok a védőoltásokkal kapcsolatban, mert mesterségesen beleszólnak a természetes immunitás kialakulásába, persze vannak olyan betegségek, amire muszáj és jogos, de ilyen alapon minden ellen be lehet oltatni a babákat, és persze ezek nem is mindig egy életre szóló védettséget adnak, hanem ismételgetni kell őket. persze senkit nem akarok lebeszélni, se rá, ez egy egyéni döntés mindenkinél...
Pocok: Barni tegnap mosolygot először igazi, éber állapotban nekem...ha jól látom 2 nap különbség van a babáink között, úgyhogy most esedékes a mosolygás :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Igazad lehet, de vannak olyan betegségek, amelyek nem kötelezőek, de nem akarnám,hogy elkapja....ilyen az agyhártyagyuszi vagy ez a rota (én voltam rotás, és anyu azt mondta, ne tudjam meg...hát ahogy emléxem rá, nem volt 1xű...vizes lepedőkkel átcsavarva, alig voltam 15kg a 40 kg-ból, meg hányás, vérhas stb....hát nem volt leányálom pedig alig emléxem rá....)
Vendég

Pandácska gyönyörű Dorka! ÉS az a tappancs,édes nagyon.:) Nekünk is van hasonló képünk.:)
A pneumovax vakcina a tüdőgyulladás ellen véd csak,a Pocok által írt másik betegségek ellen külön van oltás.
Pl az agyhártyagyull elleni a menningococcal oltás.

Vörösbegy
Jó,hogy írtál ide is.:) Nagyon helyes Barni,ő is sokat nőtt már.:)
Ez a könyv tényleg érdekes,lehet beszerzem...

Konkri
Hasonlóképpen gondolkodunk...hasfájást is át lehet vészelni minden szer nélkül...én ha lehet inkább nem adok semmit.
Bár én így vagyok a cumisüveggel,teával,vízzel is. A mostani helyzetünk viszont nagyon is igényelne valami kisegítőt... :?
Vendég

Lafi
A rotavírus tényleg elég kemény....bár ritkán fordul elő,jobb megelőzni.
Én se adattam be a kötelezőkön kívül mást Dorkának csak a kullancs ellenit 2 évesen. Hédivel is így tervezem,bár még lehet az agyhártyagyull ellen beoltatom...meglátom...
Vendég

Lego,én nem tudom,csak a tájékoztatóra volt ez irva.Igy konkrétan h ezeket okozhatja.

KépKép
pocok81

Sziasztok Csajok!!!!!
Lenne egy kérdésem! Elöször is gyönyörüek a babocák. Mindig megnézlek titeteket!!!!
Szoval azt kérdezném h.szüléskor mennyi pénz jár. Például van:egyszeri szülési segély stb... Az mennyi??? Megirnátok nekem?? Köszönettel.

Kata&Milán

oszman777

egyszeri anyasági segély kb 55.000 ft
családi pótlék kb 13.000 ft
tgyás nett fizu 70%
gyed nett fizu 70% max bruttó 90.000 ft
gyes 23.000 ft

egyes önkormányzatok még adnak keveset, miénk nem :twisted:

betétkönyv 45.000 ft

ezek mind kb értékek...nem tudom fejből :oops:
Vendég

Betty!

Bocs az msn-ért, már lassan azt hiszem, hogy azt hiszed hogy direkt csak a férjem van az msn előtt, de még jó hogy van kisbabád és megérted... :) az jó volna ha össze tudnánk hozni a beszélgetést, mert az azt jelentené, hogy Marcellal könnyű, de hát aki nem alszik nappal... így nehéz vele, de se baj, ez az anyuka dolga. Talán pár hét és többet alszik nappal is.
Sajna Legoval és Lorcsival se tudok msnezni, mióta hazajöttünk, úgy hogy evvan :)

(most viszont apa kezében van, mennénk fürdeni, de megvárjuk míg magától felébred)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri!
olvasd el a blogomban a könyvajánlást! szerintem semmi baj nincs Marcellal, csak ő a szokásosnál jobban vágyik a közelségedre... :lol:
egyébként a könyvet ajánlom mindannyiunknak, sok hasznos és döbbenetes rész van benne, még azoknak is, akik az egész felfogással nem tudnak azonosulni...
Lego! köszi, nő, mint a dudva, most 5 nap alatt 300 grammot :? , pedig már nagyon kevés a tápszer, és abból sem eszik 100 grammnál többet egyszerre és cicinél is max. 120 az adagja és 4 óránként eszik ... :shock:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Vörösbegy: szted miért rinyálok folyton a kendőről? hát ezért is!! a kendő nekik az élet ilyenkor. És ha felkötöd tudsz mindent csinálni szabadon, pl tollasozni is :). Rugalmas kendőt vegyél, kb 4 hósig az a jó, utána jó a merev is (len).

És a szörnyű az, hogy nem is jön le rendesen a könyvből a lényeg, sztem. Akihez jártam hordozókendő tanfolyamra , ő nagyon eszerint él és neveli a 3 babáját és tőle sokmindent tanultam anno amit hasznositok is.

És tényleg műxik mert Zsombor már nem bukik, nem pisil le folyton (stressz!, persze a hideggel magyarázzák hivatalosan) és ha le kell tegyem akkor sem ordit, max nyöszmög.

A mellettünk alvás nálunk nem megy, mert én nem vágyom rá, de úgy tűnik, hogy igy, hogy nappal kielégül az anya és mozgás iránti vágya, igy elfogadja, hogy este marad az ágyikó. Elalszik egyedül kb fél perces kiabálás után és éjjel szól ha éhes, 5-10 perc alatt bekajál és elfogadja hogy visszateszem. Cserébe viszont nappal követeli a jussát :). Erre mondom, hogy nem hülye, csak kicsi :).

Botit is igy nevelgettem és amit most el tudok mondani, az az, hogy egyáltalán nem agressziv , nem féltékeny és utál kézben lenni :). NEm reagálja túl a fájdalmat (sőt, néha már én aggódom, hogy egyben van-e még a feje, ő nem), nekem nem hisztizik. Az más kérdés, hogy mindenki másnak olyan műsort vág le, hogy felvennék a Nemzetibe :).

Más!

Többbabások! Ti mikor tettétek/tennétek át a nagyot rácsosból simább ágyba? Én mostanában szeretném , hogy Botos körbetámáls heverőre téjen át és a pici megkapja a rácsos ágyat. Anyósom szerint állati korai, merthogy ki fog jönni éjjel (ugyan minek? ha mindenki alszik) meg ki tudja mit fog csinálni a tesóval (mit???). Én nem értem, ennyi erővel 4-5 évesen tegyem csak át??? Ha egy gyerek hülyeséget csinál azt 10 évesen is megteheti, nem? Ennyi erővel zárjam kalodába, nehogy olyat tegyen amit szetem nem kéne?

Kép
Kép
normajeane

Hát Lego vagy ki akart seggbe rúgni azért, hogy a sok tv és egyéb hatására azon gondolkodtam, hogy ha Marcell beteg akkor mikorra fog kiderülni, de látom, hogy Vörösbegyben is felmerült már hasonnló gondolat.

Mi elértük az 5 kilót :) és nevetünk és gügyögünk :)! A legtöbbet a baldahin masnihoz dumál, hát megérte dolgozni vele!

Csajok, nektek mi van a mai fronttal???

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Utólag is gratulálok mindenkinek!
Anno még én is irogattam ide, de "lemorzsolódtam", mert problémás volt a terhességem, és nem akartam rontani a hangulatot.
De azért néha olvasgattam, mi van Veletek.

Norma!
Én a nagyobbakat másfél évesen simán átraktam kiságyba. Még csak nem is körbetámlásba, csak egy pici leesésgátló van rajta. Nem volt semmi gond. Igaz, néha átmászkálnak hozzánk, de nem vészes. Szóval szerintem bátran átrakhatod már Botit.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Szia Boeske! Gratulálok Andráshoz! Igy utólag, mi volt a gond? Nekem alacsony volt az AFP-m, de szerencsére nem lett gond.

Férjem úgy idegesit, hogy alig van tejem :(. Ilyenkor úgy érzem nyárig sem birom ki , hogy itt lakik. Pedig baromira nem akar elköltözni :(. Mondjuk ha a semlegesből átmegyek szenyóba, lehet hamarabb is elmenne. Csak hát nem akarok rosszban lenni vele a gyerekek végett.

Kép
Kép
normajeane

Sziasztok!

Konkri: én sem nagyon tudok menni msn-re Ajsa mellett, örülök, ha ide van egy percem írni. Mi érezzük a frontot, abszolut nem alszik. viszont az éjszakáink kezdenek elég türhetőek lenni (kopp-kopp)
Hasfájással már mi is úgy vagyunk, hogy túl kell vészelni, mi már csak a kakilásnak drukkolunk, hogy ugyan legalább 3-4 naponta sikerüljön már. Lehet, hogy hülye vagyok, de teljesen olyan, mintha direkt visszatartaná. Egyszerűen utál kakilni.

Pocok: Nóri tök aranyos :)

Sleepin: hát nem tudom, mi ez a vérzés nálam, lehet, hogy máris megjött volna????? No majd megyek orvoshoz és meglátjuk. Azért már ideje lenne, hogy abbamaradjon....

Norma: Nehogy felidegesítsd magad és ne legyen tejci!!! Huhh, nagyon együttérzek veled. Azért a férjedben lehetne annyi, hogy legalább a baba (tejci) miatt nem idegesít. És nyáron költözik el???

Boeske: Szia! Gartulálok Andráshoz, akkor Hála az Égnek végül minden ok lett. Mi volt a gond?

Vörösbegy: Barni is tök aranyos, mennyit nőtt. :)

KépKép
lorcsi

Sziasztok!

Most tudtam csak jönni.Szóval volt a doki nálunk,megnézte a picurt,mondtam neki a szájremegést és a lábremegést,de azt mondta hogy ez még természetes,majd elmúlik 2 hónaposan.Igyak Calcimusc-t,hátha kevesebb van a tejcibe.Szóval a védőnők...........

Vörösbegy!Már régóta akartam neked írni,hogy én is Kecsós vagyok ám,és szerintem a munka területen taliztunk is.

Lafi!Hogy a Hunor milyen nagy már!!!!!!!!!!!!!!Milyen sok kajcsit eszik,eszméletlen............

Csajok!Az egyhónapos gyereknek nem az a feladata,hogy eszik,meg alszik?Mert az enyém mindig fennt van,alig alszik.

Mikortól lehet hasrafektetni őket?

Kép
csiperke

Mi volt a gond? Két hónapig dőlt belőlem a vér, senki nem tudta megmondani, megmarad-e a baba. Szerencsére átvészeltük, nem lett semmi baja.

Norma! :(

Lorcsi!
A legnagyobb fiam volt ilyen nehezen kakilós. Hát nem egyszerű ügy. Remélem hamar megoldódik a dolog. (Mi sajnos a mai napig szenvedünk vele.)

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Csiperke!
Andris is elég sokat van fenn. Főleg ma. Most aludt el egy fél órája. Ja, és most hason van éppen. :)

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Mi is érezzük ma a frontot, Dorka alig alszik és nyűgös.

Lego,
Mi se adunk semmit hasfájásra marad a torna, masszírozás, lehet ez többet segít mint a gyógyszerek. Majd elmúlik idővel.

Norma,
Mivel idegesít? Gondolhatná, hogy most neked nyugodt környezet kell, mégis csak az ő kisfiát táplálod.
Vendég

Nálunk a front ugy látszik pont forditva van,mert Nóri egész délelőtt,fél 1 ig csak aludt,délután meg séta alatt is aludt vmennyit.Csak a szokásos fürdés előtti visitás nem maradhatott ki a repertoárból:)

KépKép
pocok81

Norma: Donát 2 éves volt mikor új ágyat kapott, eleinte mindig odamászott, de mindig visszavittem, pár éjszaka és leszokott...
én tegnap elmentem vettem rugalmas anyagot, próbának, de nem tudom hogy kell felkötni, amit a neten találtam...hát nem éreztem benne Barnit biztonságban, egy kézzel sem mertem elengedni, nemhogy kettővel :?
mivel idegesít az urad? nem értem, ha ilyen viszonyban vagytok, akkor miért nem akar elmenni???? és egyébként milyen apa?

Konkri: valóban eszembe jutott, mert nincs nyugodt éber pillanata, csak mikor alszik...ébren pár percre lehet lefoglalni, utána feszíti magát, bőg és látszik, hogy ideges...persze ilyenkor azt hiszem mindig, hogy éhes és adok neki, és akkor egész nap összevissza eszik és alszik :? és mikor azt írtam, addig még nem is mosolygott, de szerencsére 2 napja már igen :lol: front??? ma egész nap nem aludt csak kb. 2 órát, azt is 4-5 részletben, ennyire gáz nem szokott lenni :?

Boeske: szia és üdv itt újra, örülök, hogy végül minden rendben zajlott veletek és immár Te is 3 gyerkőcös anyuka vagy, te hogy bírod? én elég nehezen néha :lol: de majd könnyebb lesz :shock:

Lorcsi: köszönjük, nő mint a dudva, már lassan 5500 gramm :shock:
az elviselhető éjszaka mit jelent nálatok? :lol: ez a front minket is kiborított :twisted:

Csiperke! én is úgy tudtam, hogy ez a dolguk, de ők valahogy másképpen tudják :lol:
te is kórházban dolgozol? vagy honnan ismerjük egymást?

Pandácska: szegény Dóri is frontérzékeny :? pedig mostanság jönnek-mennek a frontok :evil:

Pocok: szerencsés anyuka vagy :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Sziasztok

Lego igen szopizik rendesen, mostanában az adagja egyszeri kajánál 70-90 között mozog. Igaz, van, hogy nem kell neki 3 óránként csak 4, éjszaka pedig ha nincs hasfájás akkor alszik 5-6 órát is. Én az elején még keltettem 3 óránként, de ma már nem vagyok hajlandó felkelteni. Egyébként tegnapi mérés alapján 2900 gr. Úgyhogy szerintem szépen növögetünk. Mondjuk holnap megyük dokihoz, kíváncsi vagyok ő mit mond.
És ti mekkor vagytok, hogyan és mennyit szopizik egyszerre? Ugye ha jól emlékszem te nem méred minden kajánál? Ha jól olvastam akkor Hédi is hasfájós, hát Boginak is nagyon sokat fáj a hasa. Én próbákoztam az Infacol-al de nem igaz vettem észre, hogy jó lenne. Úgyhogy most melegítem a hasát cseresznyemagos párnával, és simogatom.

Kép
andi1975

Hol vagytok csajok? hova bújtatok?

Kép
Kép
Kép
konkri

Boeske, örülök, hogy jól alakultak a dolgok, gratulálok fiadhoz, én követtelek azért :wink:

Csipi, nyugi, Huni csak este hajlnadó aludi, nappalra venni kellett pihenőszéket, mert abban vittem-hoztam és velem volt, igényelte, nem kellett kézbe venni, csak hogy velem, velünk legyen...És án már a születése pillanatától hason altatom, úgy is alszik...

Ééééééééééés 3 napja fél8ig alszunk, eszünk egy picit és 11ig fel sem kelünk! :lol:
Vendég

Hat en megint csak kepekkel. :lol:
Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
marcsitita

Sziasztok!
GRATULÁLOK VIKINEK!!! Végre minden baba előbújt. Szia MÁTÉ!!!! :lol:
Bocs az eltünésért. Lili babám náthás lett hétfőn. :( És még mindíg az, pedig ma kaphat utoljára orrcseppet. Csakkézi orrszívónk van, de azt hiszem jövő héten beszerzek egy porszívósat. Az a gáz hogy porszívót is kell vennem hozzá, mert nekünk nincs. :? Mindegy csak múljon el a takony. De pici lányom nagyon türelmes. Csak akkor sír ha már unja hogy csurog le a torkán. Jó sokat is hányik tőle. :( De a második taknyos nap után végigalutta az éjaszakát!!!! Azóta is egyszer kel éjjel. Általában 10 fél 11 körül bealszik aztán ha nagyon éhes felkelmég 2 körül, de ha nem akkor csak 4kor. a következő meg már reggel. Szóval még náthásan is egy angyalka. kopp-kopp
Olvastam hogy a bölcsőhalál miatt javasolják a háton altatást. Na nekem a kórházban azt mondták háton csak akkor legyen ha ott vagyok mellette a büfi miatt. lili még kaja után egy órával is képes bukni. :) De egyébként sem hajlandó háton elaludni. kivéve ha babakocsiban van. Megpróbáltam a kiságyba is úgy letenni de 5 perc múlva üvö9ltött. Ő hason imád lenni.
Szájremegés nekünk is van, de én semtudom hogy gondlenne. Majd megkérdem a védőnőt.
Akartam még valamit. Elfelejtettem... :? :oops:
Ja szex: hát én már nagyon várom... :roll: De nem merem a6 hetes kontroll előtt.
Gyönyörűek a babák!!! :D
Képekkel majd jövök ha lesz időm lekicsinyíteni meg feltölteni. :roll:

Kép
móni86

Jó reggelt, mindenki alszik? :lol:

Jobbulást Lilinek, nekünk egyátalán nincs orrszívónk, parázok is miatta rendesen, mert mi van, ha hirtelen kellene, de kézit nem akartam, mert túl sokat nem ér, porszívónk meg olyan hangos, hogy rémes. Én anno az elektromos mellszívómhoz csatlakoztattam csövet és tuti jó volt, de most kézi Aventom van :roll:

Barni nem szeret hason lenni.

Boeske,
én a Schöpfis topikban olvastalak, ide később kapcsolódtam mint te, nekem is hasonló véleményem volt az ellátásról mint neked. :evil:

Lábremegés nálunk is van.

Barni kezdi kinőni az első rucijait, a rugikban már ha akarná sem tudná kinyújtani a lábát.

Kép

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Hahó

Orrszivó: mi beruháztunk kézi elektromosra, 9-10eFt , attól függ hol veszed. Nekünk bejött teljesen, jól kiszivja és halk és kicsi.

Móni: gondoltam rád, hogy régen irtál! Tejjel hogy álltok?

Férjem alapból tud idegesiteni, de ha hétvégén egész nap itthon van és tesz-vesz meg főz, na az kész krimi. Júliusban végzek a sulival addig muszáj vagyok elfogadni a segitségét, különben hétvégén sem tudnék tanulni. Igy is szopik alatt tanulok, meg éjjel meg amikor Botit elviszik a nagyszülők, szóval érdekes. Ezért találtam ki, hogy nyáron költözzön el, ha vége a sulinak. Ő nem akar, inkább ülne a kakiban még 20 évet a család égisze alatt. Szte én vagyok önző mert nekem kevés a család és szeretnék magamnak is valami jót még az életben.

Vörösbegy: küldök kötési módot ha elárulod a mélcimed. Ez rugalmas kendőhöz jó leginkább.

Mi alszunk rengeteget, szerencsére éjjel is, bár 3x kajál, de már szokom. Kaki is van folyamatosan, imád pelus nélkül is kakálni, de már egész jól elkapom, kezdek belejönni, hogy ne legyen minden kakás.

Köldökcsonkunk még mindig van!! De már nem sok!

A kontrollra én is kiváncsi leszek, tegnap megint véreztem picit és állati rossz szaga van a cuccnak :roll: . Ha a kontrollon még mindig ilyen az biztos nem jó, majd akkor meglátjuk mi legyen.

Kép
Kép
normajeane

Lafi: jaj de jó, adtál egy kis reményt, hogy van esély átaludni majd egy éjszakát :lol: ügyes Hunor! és tudsz aludni egész éjjel, vagy néha azért megnézed? :lol:
Konkri! itt válaszolok arra amit a blogban kérdeztél...Ákoson kenguruban van Barni, de az ilyen pici babáknak még nem igazán praktikus...később az és imádta mindkettő :lol: amíg nézelődni akar, addig jól elvan benne, de utána feszeleg...
Marcsitita! hogy nő Ádi baba is :roll: , ennyire utál fürdeni?
Móni: mielőbbi jobbulást kívánok Lilinek, olyan szenvedés nekik egy egyszerű nátha is...szegényke :?
Marina! de vicces kérdés volt...mindenki alszik? csak a szerencsések :lol: Barni egész éjjel szenvedett, bőgött :twisted: az én Barnim is kinötte a kezdő cuccait :lol: nagyon szép ez a fotó, micsoda komoly arcokat tudnak vágni, pedig olyan kis falatkák :lol:
Normajeane: megköszönném, ha küldenél: vorosbegy@freemail.hu
egy férfi nem lép ki egy rossz kapcsolatból, mert még gyámoltalanabbak egyedül, mint mi nők...csak akkor szoktak, ha van már mellettük valaki...úgy sajnálom, hogy így éltek...
már múltkor is kérdeztem, hogy apaként hogy viselkedik a fiúkkal?

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Vörösbegy, alszom végig....riasztónk van, na meg azért ha pisilek, benézek, de szokásos póz:kiságy bal felső sarokba fej, el sem fér, de imád ott lenni... :lol:
Vendég

Norma,
nem is tudtam, hogy van kézi elektromos orrszívó! Arra én is beruháznék, mert valahogy a traktorhangú porszívónktól idegenkedem.
Szerintem 6 hétig normális, ha ez-az ürül belőlünk, bár nekem már elmúlt, de csütörtökön be is töltöm a 6 hetet. Jót tett a szex :)

Holnap kapja a rotás cuccot Barni, picit félek nehogy utána kajánál kibukja, hajlamos túlenni magát.

Barni imád fürdeni, ő azt utálja ha ki kell jönni a kádból :)
Ja Vörösbegy, megrendeltem azt a könyvet amit ajánlottál, Barni a kezdetektől velünk alszik éjjel és tényleg alszik! 2x eszik hajnali fél kettő körül és 4, fél ötkor. Nekünk is pihentetőbb, mint ugrálni a kiságyhoz és ő is imádja, odabújik és durmol. A kendő nekem sem megy normálisan - mert sajna nem rugalmas - így én cipelem a seggét.

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Sziasztok!

Hát nekünk is kijutott a jóból hétvégén. Ez a kegyetlen szél... Nagyon utálja Bende. Szombat délelőtt alig aludt délután tök jól elvolt, persze végigaludta a vendégséget, pedig úgy üvöltöztek, hiába a kisgyerek, tekintet nulla. No, mind1, aludt és ez a lényeg...

Rotát és egyéb nem köt. védőoltásokat én is meg fogom kérdezni, de nem hiszem, hogy minden frinc francot beadatunk. Tényleg ki is kell alakulnia, meg szerintem egy része biztos, hogy lehúzás (így utólag kicsit az istenhegyit is annak tartom, mert nem volt egy szuper eredményünk és Ég adta 1 világon semmi baja...)

Altatás: Még régebben mondtam, hogy védőnő ajánlotta a hajszárítót, ha fáj a pocija, picit melegíteni (messziről) illetve a hangját is szeretik. Hát én tegnap este és most is így alattam el... Nagyon nyűglődött már majd 1 órája sehogy sem volt jó, na mondom akkor próba szerencse. Úgy elnyomta az álom. Betettem a kiságyba (hason altatom mindig, el sem alszik máshogy csak a babakocsiban és a hordozóban) és letettem a hajszárítót a pelenkázóra, 10 perc múlva vissza, lekapcsoltam, úgy néz ki alszik... :D Persze ehhez kell az is hogy akarjon aludni. Próbáljátok ki!!!

Marina: mi is imádunk fürdeni! :D Már el is kezdtem gondolkodni ezen az együtt fürdésen, mert akkor többet is fürödhetne, mert tudok hozzáengedni vizet... Imádja, 1 hangja sincs a vízben... Csak veszélyes játék, mert szeret belekakilni... Azt kihagynám valahogy... :lol:

Éjszaka: Volt már rá példa, hogy csak 1szer ébredt éjjel, volt most olyan is h 2szer. Attól függ mennyire kajál be. Szombat éjszaka kelt többször mert a fürdés utáni kajcsinál már olyan álmos volt hogy totál bealudt cicin. Persze hogy kelt éjfélkor is. De nagy átlag: 8 körül fürcsi, kaja, 2-3kor kel meg 5-6 körül. De látom, többeknél is ez a "rend". Érdekes... :)

Mi is kinőttük az első rugikat! Már 62-es kell... Párom pont minap mondta, hogy ezek már izomrugik... :lol:

Torna, masszázs nagyon jó, Ő is egyre jobban szereti, és én is tökre élvezem.

Lányok, a szemszín meddig változik? Illetve az anyajegyek később jönnek ki? Nálunk 1 db sincs... Szerintem később jönnek...

Ja és mi is 4 kg fölött vagyunk! :)

Kép
Kép
sleepin

Mi is imádunk fürödni!
Nekünk sincs anyajegyünk, majd lesz!
A szem folyamatosan változik, úgy 6 hósra meglesz az állandó.
És nekünk még 56-os kell, ami csak azért hiába vagyuk 0 hóval többek, de mert mi 46-ról indultunk!Most mosom ki a régiket, hogy elpakoljam, és azok a 46-osak, 50-esek olyan picik...
Vendég

0 = 1 hó
Vendég

Lafi, köszi a válaszokat. Kíváncsi leszek, hol lesznek anyajegyei! :) A szemszíne meg nagyon remélem marad, sötétkék jelenleg...

Lányok, mégegy kérdés...

Mit mikor "kell" csinálnia egy babának? Azt az egyszeri megfordulást ha nem is nézem, eszméletlen dolgokat művel Bende. Néha félek, hogy ilyeneket még nem kéne. (Azt is álmodtam, hogy jár... :shock: ) Szóval ugyebár emelgeti a fejét. Van hogy felemeli, átfordítja, még mindig tartja, visszafordítja és nem bumm leesik, hanem szépen leengedi. Nagyon sokáig és nagyon magasra emeli a fejét. Illetve van, hogy a vállamon büfiztetem/ném, és akkor is elkezdi emelgetni a fejét, és van hogy a mellkasával is elemelkedik tőlem, majdnemhogy ül. Ilyenkor meg szoktam emelni, nehogy a gerincének még ne legyen jó, de nem tudom lefogni... Tegnap azt is észrevettem, hogy próbálkozik azzal, hogy elemeli a fejét, és a kezét már póbálta kinyújtani, hogy azzal mégmagasabbra emelhesse magát... Persze ez még nem nagyon ment, csak a mellkasa emelkedett el egy picit. Szóval ezek nem baromi koraiak?

Lafi, olyan fura tényleg, hogy mennyivel nagyobbak vagytok korban, cm-ben mégsem... Pont Móni mondta, hogy 1 napra voltunk kiírva én ugye 2 héttel korábban megszültem, elvileg egyidősek a babáink, mi mégis 2 héttel idősebbek vagyunk... Fura... :D

MÁK nyitvatartást tud valaki?

Kép
Kép
sleepin

Sziaszok!

Tegap értünk haza. Mindenkinek köszönöm gratulációkat. A szopi még nagyon fáj de kibírom. Kisebesedett a mellem. Kezd jobban lenni. Az anyatejes babanyál jó rá. Kentem garmesteronal, de nem volt jó. Amikor leszedték akkor jobb lett. Nagyon rendesek votak a csecsemősök a kórházban. A nyakukra jártam ,de mindíg segítettek.

Ha lesz időm akkor visszaolvasok.

egy pár kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

szép nagy a babád vicki,gratula!

Az enyém is ilyen husi volt,iszonyú cukor.

Ma volt nálunk egfy gyerekorvos néni és nagyod durva volt,megkérdezte,hogy felfázós voltam-e mondtam,hogy állandóan.
Mondta,hogy szerinte azért fáj a pocija Dorkának,mert én felfáztam a terhesség alatt csak nem manifesztálódott,de a Dorka veséje megérezte és nem a gázoktól fáj a hasa ,hanem a vesehomoktól és adjak 4-5 csepp citromlevet/deci tea.

kipróbáltam. ebben a 6 órában még egyszer sem sírt fel.
remélem igaza lesz.

Azt mondta,sokszor ez a baj,csak mindenre ráfogják,hogy hasfájós.
ndombi

Vikci, nagy gratula és nagyon szépek vagytok!

Sleepin: http://www.babauszas.com/page.asp?lang= ... keszuletek

itt találsz leírást, hogy hogyan lehet otthoni előkészülettel fürcsizni...

Kép
Kép
Kép
konkri

Kép

Sziasztok!Visszaolvasok mindenkit,most csak egy puszira jöttem!!!Ildi
ildi10

surgos csajok,normalis,hogy minden kajalas utan kakil?

Kép

Kép
marcsitita

Lafi!
Megmutatnád mégegyszer a pihenőszéket?
Mondtad hogy Hunor nagyon élvezi,mi is beakarunk egyet szerezni,hátha bejön a dolog.

Kép
csiperke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?