Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

nem Jutta hanem Jolka!Bocsi.

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok!

:lol: !!!!!!!!!!!!!!! Lilla babának sok BOLDOG NÉVNAPOT!!!! :lol: :wink:

Andi2! Petra babának GRATULA a forudláshoz!!! Nagyon ügyes kiscsaj. Mi most megint nem forgunk, még hasról hátra se....

Ja, és iszonyatosan lefárasztott az éjjel Matyi....nem akart a saját ágyikójában aludni, állandóan odakérte magát. A cicmet autómata cickónak nézte, "ha kell bekapom, ha akarom" úgy 10 percenként. Reggelre aludtunk volna el, mikor már kelni kellett....

Nagyon remélem, hogy ma éjjel hagy aludni. Ideje lenne, mert napközben meg ő nem aludta ki magát, nem voltunk itthon.

Csak egy tipp: Sinlacba bármilyen gyümi (alma, banán, őszi ha lesz stb.) keverhető, nagyon fini!

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép
katherina

Jutta: 3-s cumival adom a baby fittet. Ezen átmegy szépen.
Jolka: hordóba? :lol: Ezt, hogy képzeljem el? Ha lehet fazék szerű műanyag fürdetőkás, mért ne lehetne hordóban a gyerek. Végülis... :lol: ( szal, gondolom a hordozóban van Ákos egyébként)
Hajni: BOLDOG NÉVNAPOT LILLÁNAK!!!
És örülök, hogy sikerült az almapépes tápis evészet! Ügyi vagy!
Ma én is cselhez folyamodtam. Tízóraira gondoltam kap almát (nyersen) . Ha uccse eszi meg a bébi kaját, nem bontok fölöslegesen a kukának egyet. Első próbálkozásomkor az alma naggyon nem kellett. Most meg nagy duzzogva megevett 1 és negyedet! :D Okés, nem volt oda a gyönyörűségtől. Nem is fogom mindennapossá tenni, de azért heti egyszer-kétszer megkínálom vele, ha mégis megeszi.
És, vettem habtapit ma. Most azon és a játszószőnyegen szuszmákol. Még meg kell szoknom, hogy a gyerek a földön van. Nekem ez olyan nem is tudom milyen... :?
Többi habtapis anyuka! De biztos, hogy nem fázik föl??? És igen (Kriszti), betakarom ha elszunyad! :D

Kép
Kép
gabcii

Fürdetőkás= fürdetőkád
Ciripke!
Hol vannak a vonalzók?

Kép
Kép
gabcii

Ja azon én is meglepődtem mikor fazékszerű fürdetőkádat megláttam! :lol:

Na :arrow: mert fürcsi vacsi és alvás!

Szép estét mindenkinek!

Kép

Kép
mogyoland

Lillának boldog névnapot!
Nagyon fájt ma a fejem, ki vagyok purcanva, fejés aztán alvás lesz.
Gabci, szerintem nem fázik fel, de próbaképp letehetnél egy hőmérőt a földre, hogy lásd hűvösebb van-e ott.

Nálunk a mai nap szenzációja:

Kép

Kép

KépKép
kertikiri

Ezt meg csak úgy, mert már rég raktam:

Kép

KépKép
kertikiri

Sziasztok! Most már vagyok én is, csak Debrecenben voltunk tegnap este egy jótékonysági bálban a férjemmel. Gyerkőcök a férjem keresztanyjánál voltak, Botikám 4-ig aludt (éjfél körül állandóan néztem a mobilom, de ügyi volt, és most nem kelt fel), úgyhogy jó volt, táncoltunk, beszélgettünk, FELNŐTTEK közt voltam, szuper!

Láttam, téma volt megint a forgás. Csatlakozom a nem-forgókhoz. És NEM parázok, de erről már kifejtettem itt a véleményem.

Minden szülinaposnak, névnaposnak minden szépet és jót kívánok én is.

Kiri! Jók a képek!
Hajni! Örülök, hogy kezd megoldódni Lilla evése, remélem, végre megnyugszol. Amúgy meggyógyultatok?
Zsu! Pihenj sokat!
Ciripke! Nektek milyen volt?
Timi! Egyből feltűntek az új képek a vonalzóknál! Csúcsok a csajok!!!
Kat! Jobb éjszakát!!!

Többre most nem nagyon tudok reagálni, csak nagyon elnagyoltan olvastam (rengeteget tudtok írni...). Bocs, ha nem mindenkire tudtam reagálni, de légzésfigyelő, cumisüveg, mennyit eszik a gyerek témákban nem vagyok otthon.

Mindenkinek jóccakát. :arrow:

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

na, ennyit arról, h így megeszi a tápit. Este nem kellet neki. :? :? :? Most már kifogytam az ötletekből. :(

:arrow:

Kép
Kép
h@jni

na Hajni, akkor... elég mááá a parából...

figy.. Marcust én szoptatom és nincs mérlegem, ezáltal fngom nincs, hogy mennyit eszik.. viszont legalább egy héten keresztül éreztem, hogy baromi keveset tol magába, szopizott pár percig, aztán befejezte és szórakozott.. nem sírt, nem balhézott, vigyorgott, bulizott... nem pánikoltam rajta, tudtam, hogy enni fog, ha szükségét érzi... (azt sem tudom, hogy ezen a héten pangott-e a súlya, avagy fogyott-e, mivel mérésen se voltam)
az utóbbi napokban se éjjelem, se nappalom, mindig zabálna...
szóval szerintem hagyd abba a kísérletezést, pánikolást, nem lesz semmi gond, etesd, amikor eljön az ideje, de felesleges tömni. Aztán a következő tanácsadáson úgyis kiderül, hogy áll súly-ügyileg. Képek alapján (és a súlya alapján) igencsak jó husiban van, szerintem "állj le", mert teljesen felőrlöd magad.
Bocs, hogy így beledumálok, csak rossz "nézni", ahogy lassan kikészíted magad. Amúgy meg, mint már írtam, a negyedik hónap állítólag ilyen.

Hú, Bea, de jó neked, valami kikapcsolódás nekem se ártana...

Kriszti, Nadin gyönyörű... szupi ez a lábszopi :D

Kép
ebinc

Na, visszaolvastam a pár napi termést.

Micsoda szócsaták! Ciripke, pont jókor jött a dicsekvésed Betti megfordulásáról :lol: :lol: :lol:

UKati, ma egyébként is szentimentális hangulatomban voltam, de úgy örültem annak, amit Ábelről írtál (mert ugyebár az ember lánya a saját gyerekével szemben elfogult).
Meg, hogy Timi is örül nekem, mint sorstárs.
Ja és hogy Ábel kire hasonlít? Hát ezen már mi is sokat gondolkodtunk, szerintem az Anyósomra :twisted: , de remélem csak külsőre egy kicsit... de úgy is mondhatnám, hogy az apjára (ez jobban hangzik, merthát ő meg az anyjára)

Gabci: habtapin sztem nem fázik meg Ádi tutira, pláne, ha még be is takarod. Dobj már egy alvós fotót, erről a földön alvós Ádiról!

HP: én is a Hewlett Packardra asszociáltam, csak nem értettem, hogy miért utáljátok, vagy szeretitek :lol:

Gömbi, nekünk is Ac-nk van, és 3,5 -re van állítva úgy, hogy az ágyban egy KIKÁs egyszerű kókuszmatrac van, rajta egy gumislepedő, meg a gyerek hálózsákban. (Nálunk az a bibi, hogy annyira laza anya lettem így a másodiknál, hogy elfelejtem bekapcsolni az esetek 90%-ban :shock: ) De,amit Hajni írt, azt már én is hallottam, azaz pont az OBI-ban vágattak előttünk a kiságyba egy vékony furnérlemezt, hogy ezzel biztosítsák a vízszintest.

Kriszti, Nadinnak milyen huncut tekintete van !

Forgás-nem forgás, nyelvnyújtás és társai: na, eddig nem akartam leírni a történetünket Benedekkel, de most mégis megteszem, csak okulásképpen, aztán a témában eldugulok (ha tudok :lol: ) Lehet ugrani, ha valakinek már túl sok.
Szóval már biztosan észrevettétek, hogy én gyógytorna párti vagyok. Hát ezért:
Az első gyereknél megszállt a rózsaszín köd és a szakirodalomban olvasottakban maximálisan hittem (én hülye !) és úgy gondoltam, hogy laza szülés, majd rögtön gyermekem rácuppan a mellemre és élünk boldogan. Aztán jött a valóság: vákummal kiszedték az utolsó centinél elakadt gyerekemet belőlem, aztán szegénykém csak pihegett, nemhogy szopni akart volna. De aztán jött a fekete leves. Két nap múlva már pirossal rá volt írva a kartonunkra, hogy evési probémái vannak. Ha meglátta a mellemet, már üvöltésben tört ki - tehát szopiszrtájkkal indítottunk. Mivel az Istvánban szültem, ezért sikerült elkerülni, hogy tápszeres babaként menjünk haza. Viszont éjjel-nappal 2-3 óránként jártam a csecsemősökhöz, próbáluk mellre tenni (eredmény: mindketten bőgtünk), aztán meg fejtem ezerrel, amit megitattak vele pohárból. Itthon persze még nehezebb volt, mert Anyós az első napon rá akart beszélni a tápszerre (lelkileg ez nagyon megdobott gondolhatjátok). De én meg nagyon-nagyon akartam szoptatni (fene tudja honnan volt ez az elszántság, még ma is csodálkozom magamon- új oldalamról mutatkoztam be magamnak :D ) De aztán a tápszeres doboz nyitása közben becsöngetett a védőnő és máig hálás vagyok érte, hogy megnyugtatott, hogy a gyerek nem fog éhenhalni és mivel van tejem, fejjek csak,mellette meg próbálkozzak a mellretétellel. Így fejtem éjjel-nappal...Avent kézivel (a legjobb marokerősítő :lol: ) 3 hetes volt B, amikor felhívott egy Berlinben élő barátnőm, az ő javaslatára előkaptam a bimbóvédőt és féretettem a cumisüveget. B kénytelen volt ciciből enni egy félnap után. Aztán begyulladt a gátsebem, annyira, h se ülni, se állni nem tudtam, feküdni is csak az egyik oldalon. Következett műtét, 6 nap kórház, gyerek ingázott a kh és az otthon között (szüleim, férjem hozták-vitték, anyukám volt vele éjjel itthon, nappal bent velem a khban). Miután ezen túljutottunk, már egész belejöttünk a szopiba, igenám, de az én babókám egy etetés alkalmával 1-1,5 órát evett :shock: (hú mennyit olvastam abban az időben). Aztán jött, hogy 7 hónaposan még nem fordult meg és így keveredtünk a Dévény torna közelébe.Ami meg nemcsak azért vált be nagyon, mert B hamar behozta a lemaradást, hanem azért is, mert egyszer említettem a gyógytornásznak ezt a maratoni evészetet és ő elkezdte B száját belülről masszírozni. Láss csodát, 3 alkalom után az evésidő 1,5 óráról 20-30 percre rövidült, ráadásul a bimbóvédőt is el tudtuk hagyni. Tehát vlaszeg nála annyira laza volt még az arcizomzat is, hogy nem tudott hatékonyan enni. (Menniyvel egyszerűbb lett volna az életünk, ha már a khban gondolnak erre is). Hát ez a mi történetünk.
Ezért én azt mondom, hogy aki bizonytalan, vagy parázik, inkább egy állapotfelmérés fölöslegesen, de akkor legalább megnyugszik.
Bocsi, hosszúra sikerült (de én grafomán lévén nem tudok rövidet).

Kat, mi Ábellel a XI. ker Petzvál Ju-ban voltunk fejlődésneurológián, ott rendes volt az asszisztens, mert egy hétre előre kaptunk időpontot (bepaszírozott a rendelési idő végére, mert mondtam neki, hogy túlsok lenne az egy hónap). Amúgy meg,ha felhívod a Dévény alapítványt, megadják a közeletekben lévő gyógytornászok nevét és ők is csinálnak állapotfelmérést (aztán majd elmész egy hónap múlva a másik helyre)

Jutta, Ábel dettó,mint Dorka, a nyak, vállmasszírozás közben sír nagyon.

Élvezem a gyógytornát (de ez még csak a bemelegítés, később már nem ilyen vidám ám)
Kép

KépKép
KépKép
prücsi

Sziasztok!

Pécsről, csak gyorsan...

Kiscsaj ugyanúgy alust az utazóágyban mint otthon:
8-kor magától elaludt :lol: , majd kelt 12-kor, 2-kor, 4-kor, 6-kor és végleg fél 7-kor....

Én már nem bírom....

Nappal is, már a babakocsiban is kel 45 perc után...

MI A TÖK VAN???

Közben meg fáradt, nyűgös... gondolhatjátok, hogy én is.

Jutta

KépKép
jutta

Jutta: szerintem ne izgulj már irtam tegnap,hogy valszeg a fogacskája!

Prücsi: ez nem semmi ami irtál!

mi is anyuméknál vagyunk csavargoba!

Kép

Kép
mogyoland

Kriszti:Nadin nagyon ügyes már Ágika is probálkozik nagyon !Szerintem nektek az úszás is segit ,hogy ilyen hajlékony ez a csajszi! :D

Kép

Kép
mogyoland

Jutta! Betti sem tudott aludni max fél órákat. Egy kivétel volt ha lefeküdtem vele. :? Nem akarlak biztatni, de 2 éves volt mire egyhuzamba képes volt 2 órát aludni EGYEDÜL.
ciripke1977

Akartam új vonalzót, de nem sikerült, majd csinálok hamarosan.
ciripke1977

Jutta, ez nekem is foggyanús :? És mit csinálsz vele amikor felkel? Csak cumi be és kész?

Prücsi, a képen Te vagy, vagy a gyógytornász? Édes nagyon Ábel.

Hajni, mi van Lilla kajájával? Kérdezted múltkor, h szopisztrájknál üveget elfogadtak-e. Nadin nem, amikor a nem evős hete volt, akkor sehogyan sem evett.

Ciripke, akkor Bettinek is voltak "furcsaságai" :)

Többiek, ki merre?

KépKép
kertikiri

sziasztok
nekem ma állt össze az íróasztalom (kicsit ront a nappalink összhatásán, de muszáj, h legyen hol dogloznom is néha, mikor kell), meg totál elfoglal még a kicsomagolás, tegnap barátok, tegnapelőtt a szüleim voltak itt... és iszonyat mennyiségűt írtok, se időm, se energiám végigolvasni, pedig egy csomó érdekesség lehet benne (a szájmasszázsnál, Prücsi, azért most lestem egy nagyot).
amúgy pedig Ebinc pártján vagyok: csinálnak, amit akarnak a gyerekek, csak tudják, h mi a jó nekik. én most nem parázok, ha nem muszáj. Huba elég nyűgös mostanában: vagy a foga, v a táápi okoz gyomorpanaszokat (az irtó nagy pukik és a ritkább de mennyiségileg meghökkentő kakik miatt gondolom, h ez utóbbi a baj). Petra fordog, nem eszik cumisüvegből, de szépen növekszik, és néha sikoltozósat játszik. éjjel ő ébred és Huba alszik (a tápi hatása végre, gondolom... ergo én uúgy kelek hajlanban, mint eddig :? )

Nadin tök ügyes... hiába no, a sok 'fejlesztés' ;)

nekem baromi nagy lelkiismeretfurdalásom van, h alig foglalkozom a gyerekekkel, de alig van szabadidőm. gyorsan le akarom tudni a beköltözést, h aztán legyen, de így meg mindig fáradt vagyok... sz*r, béna érzés no. a nők lapját is utálom épp (aki olvasta, tudja miért.. dolgozni járok...rosszrossz anya vagyok).
Petra kínlódik...megyek, megnézem.

Lillának boldog névnapot, Bettinek nagyon klassz zsúrt és boldog szülinapot utólag is, és a miniszüliseknek is soksok puszik
:arrow:

Kép
an°°di

Mi itthon!
A mai program habtapin hempergés. Komolyan mondom, jobban örülök neki, mintha gyémánt gyűrűt kaptam volna.
És, tegnap és ma EGYEDÜL vásároltam. Olyan jó volt. Lehet, hogy szánalmas, hogy már a bevásárlás is kikapcsolódás számba megy nálam, de olyan jó volt egyedül kimozdulni.
Jutta. nem lehet, hogy az éjszakai kelésekből a férjed bevállaljon egyet?
Addig meg amíg nem normalizálódik a helyzet elhozni Anyukádat vagy anyóst, hogy pihenni is tudj? A háztartásra meg sz@rni. ha Dorka alszik, feküdj le te is.
Prücsi: ha elöbb jössz 5 hónappal és ezt akkor osztod meg velünk, hát össze-vissza kakáltam volna magam. Ádi is sírt a cici láttán és nekünk is kezdetben minimum 1 óra volt a szopi... Na hát, Ő tápszeres lett :oops:
És félre ne érts, én is örülök, hogy jöttél.
Ábel is szívtipró kinézetű kispasi. teccik! :wink:
Kertikiri: Nadin irtó kis cuki. és olyan ügyes.
Hajni: ha tápival csinálnád az alma pépet, mint ahogy először? Akkor sem enné meg Lilla?Most mondanám, hogy próbáljátok a baby fittet, de nektek muszáj a HA-s, meg ha az almásat sem eszi...

Kép
Kép
gabcii

Helló Andi! :D

SZupi, hogy beköltöztetek és majdnem minden a helyén.
Hanyagold a lelkifurdalást, egyszerre 2 helyen nem tudsz lenni.
A pakolódást most kell elintézni, utánna leszel eleget az ikrekkel.
Jó kezekben vannak. Gondolom a nagymamák egymást " lökdösve" jelentkeznek, ki legyen velük?!
Nem erőszakoskodni szeretnék, de ha időd és energiád engedi, várjuk a képeket! :wink:

Kép
Kép
gabcii

Apa rakott rám koronát!Na de milyent!
Kép

Kényelmes ez a kiságy!
Kép

Tetszik amit kaptam!
Kép

Meg is tanulmányozom már!
Kép

Kép

Kép
mogyoland

Szia andi!
Majd jössz ha az időd engedi!

Na csak irom a karikában csak proba képpen volt benne a csaj kb. mig lefotoztam de tényleg tetszik neki!

Kép

Kép
mogyoland

Mogyó, édes Ágika! Mennyi idős kortól lehet egyébként a karikában? És mire jó ez pontosan?
Andi, mikorra végeztek a kipakolással szerinted? Hubánál szerintem is a tápi hatását látod, uez volt nálunk is Nadinnal. Petra akkor továbbra sem fogad el üveget? És tejjel hogy állsz?
Gabci, örülök h jó a habtapi. Milyet vettél végül, figurásat? Csinálj majd képeket.
Játékötlet: kalitkacsörgő. Tudjátok, a rácsos henger, amiben van egy golyó. kb. 400 Ft, és komolyan mondom, ez a legjobb játék eddig. Nagyon tetszik neki, hengergeti, meg csapkodja a földhöz, és röhög nagyokat a hangján.

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Andi! Jó, hogy megint jöttél! Hajrá kipakolás! Minél hamarabb!
Gabci! Végül milyen habtapit sikerült venni?
Ebi! Jobb éjszakátok volt?
Mogyo! Ágika: :lol: :lol: :lol: Ilyen karika ülő volt a kisfiúnak anno az USA-ban, akire vigyáztam 19-20 évesen (de rég volt), tök jó, mert nem kellett tartani. Persze gondolom, csak akkor szabad huzamosabb időre beletenni, ha már ülni tud a baba.
Kiri! Édes lehet Nadin az új játékkal!
Móni! Mizujs?
Jutta! Én is a fogzásra gyanakszom. valami okának lenni kell, hogy ennyit ébred!
Prücsi! Nem semmi a sztori...

Nekem is még egy utolsó megjegyzésem van a mozgás témához, csak ez még kikívánkozik...Valaki említette az ősembert, de szerintem addig sem kell visszamenni: gondoljatok bele, közülünk hányan voltak kisbabaként ilyen állapotfelmérésen, masszázson/tornán, amiket írtatok? Az a sejtésem, hogy nem sokan. Ettől persze, akit megnyugtat, csinálja (nem mondom, hogy nincs értelme, lásd Prücsi esete pl.), de nem hiszem, hogy csupán annyi, hogy egy 4-5 hónapos gyerek még nem forog, bármi bajt jelentene. No, ennyi, nem a masszázs/torna ellen írtam, csak a para ellen!!!

És lépek is! Szép estét! :arrow:

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Kriszti: hát hivatalosan 6 hós kortól ajánlják de attól kezdve lehet ha már ül a baba!
Hát nem kell fogni a babát a nagykádba ebbe belerakod és pancsizhat!

Kép

Kép
mogyoland

BEa: Botond és Ágika közt kemény egy nap korkülönbség van! :lol:

Kép

Kép
mogyoland

Hajni: remélem eszik Lilla!

Többiek merre!
Mindenki csavarog? :D
Bár elég hideg volt most hétvégén!
Remélem mindenkinek jól sikerült!

timi. mizujs veletek?

Anett: kedved ,hogy van?

Macsek: végeztél -e már Hp-vel?

Moni:???

Jutta: Dorka jól van?

Mindenki más is remélem jól van!

Kép

Kép
mogyoland

Mogyo! Én is néztem már, hogy csak 1 nap a különbség!
Többiek biztos holnaptól lesznek, hétvégén általában nagyobb a pangás. Na, és is megyek, a nagyok még nem alszanak, Boti már igen!
Jó éjt!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Sziasztok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Köszönjük a köszöntéseket.

És íme egy példa, h milyen b@rom egy anya vagyok. :oops:
A történet ismert, Lilla köszöni, de nem kéri a tápit.
Tegnap vettem neki még 2 félét, azt sem. Megsem kóstolja, az üveget köpi ki....
Reggel elküldtem apát a Brendonba ( köszi Móni :wink: ), h hozzon más cumisüveget, hátha...
Vett 2 félét. Este nem evett, hajnalban sem sokat. Így 9 kor sír, mondom megetetem. Löki ki az üveget. Hazaér apa, cumisüveg kifőz. Tommee Tipee a cumisüveg, tápszer megcsinál, Lilla szájába rak, gyerek nem eszik... Átöntöttem a másikba MAM Ultivent. Lilla szó nélkül szívta, megitta a 180 ml-t egy mukk nélkül és szívja.. Csináltam neki még 40-t, azt is megitta és elégedetten vigyorgott.
Ez volt fél11-kor, fél2kor 140 ml-t ivott és elaludt, gond nélkül simán szívta. 5kor pici pépet kapott ( 80 ml), most fürcsi, utána 180 ml-t most is megitta és elaludt rajta.
Szval kipróbáltam mindent. Vettem 9 féle tápszert, tejpépet, minden szart. HA-t más félét, nem HA-t a dokinő javaslatára, hátha... Erre szépen issza a régi tápit, csak az üveg ( Avent) nem tetszett neki. Ennek a MAM-nak más a cumija, lehet, h a foga jön és az Avent dörzsölte neki, vagy nem tudom..... :oops:
Ill, ilyenkor már fáradt, így legkésőbb fél8kor megkell etetnem, mert már most is vekengett közben. Régen 10-fél11kor evett este.
Szval remélem, h ezzel megoldódott az ügy. :wink:

Gyógytorna:
én úgy gondolom, h kicsit túllihegik ezt a dolgot. És bevallom én olyat még nem hallottam, h valaki elvitte a gyerekét pl. a Dévény féle állapotfelmérésre és azt mondták volna, h minden ok. :oops: Az én dokim pl. ezért nem is ajánlja, mert szerinte hibát mindenhol lehet találni, csak az a kérdés, h mennyire érdemes... :?
Lilla tud forogni, de nem akar. Én emiatt nem fogom elvinni.
Ill. az én dokim szerint 6 hósan KELL, addig nem.

Mogyo:
nagyon édes Ágika. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Kép
Kép
h@jni

Hajni ;) állati jó, h így megoldódott!
veszek én is egyet, hátha nem kellene megtanítani Petrát pohárból inni :? így kb a fele mellément, de nyelt is le (kanállal etetve nem vagyok elég gyors, ő izeg-mozog, én meg megőszülök 8) )
a gyerekeink alszanak. mindkettő! kicsit korábban lezdjük az esti mókát: kerestem, Macsek, h hol írtad le a forgatást plédben, de nem találtam... leírnád még eygszer (a neurológus ezt ajánlotta most Hubának)? köszi

Kriszti, az a kalickás csörgő fakopáncs cucc, ugye? be kellene mennünk a városba. egy hete itthon vagyunk nonstop ;) :oops: :lol: bejön az új lakás, no...

olvastam vmit vmi taliról is. khm...

Kép
an°°di

Jó reggelt!

Hajni. ez nagyon jó hir örülök neki!

Andi:szia de jó ,hogy vagyol mostmár!

Nállunk is egyszer kell a tejpép egyszer meg nem ki érti ezt!

Hát az éjszakák változatlanok eléggé nyugtalan de még jó ,hogy alszik .Cumi be és alszik tovább vagy egy kis tea!

Jutta:?

Kép

Kép
mogyoland

Hajni: egyébként nem vagy ba@orm anya !Mindent kiprobáltál és az a lényeg ,hogy meg lett a dolog nyitja! :lol:

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok!

hajnali 5 150 ml, negyed10 170 ml. :wink: ( reggel soha nem evett ennyit, mindig 120 ml körül szokott).

Andi:
Örülök, h újra vagy.
Csőrős poharat nem próbáltad Petrának?
Milyen üvegetek van? Mert a másik amit vettem üveg, arra direkt ízt írták, h olyan, mint cici, szval h ideális vegyes táplálásnál. Lehet Nektek az jobb lenne.
Nézd meg:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... o=1&whid=5

Kép
Kép
h@jni

Merre van mindenki???

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok.
Visszaolvasva az utóbbi pár napot az tetszik nekem ezen a topikon, hogy a para és no-para olyan egészséges mértékben keveredik. :D
Megjegyzem ez bennem is így van, tudom, hogy nem kéne parázni, mégis parázok.
Viszont Hajni esete bizonyítja, hogy nem feltétlenül kell beletörődni abba, hogy nem eszik a gyerek. Végül is amíg nem tudnak beszélni a mi áldott-átkozott feladatunk kideríteni mi a fene baja is van szegényeknek.
Úgyhogy Hajni gratula a NEM ADOM FEL természetedhez és Lillának utólag is boldog névnapot!
Mit tudhat ez a cumi amit a többi nem? Jobban jön belőle?

Jutta, ha a probléma továbbra is fennáll és tényleg a fog, Dorka sűrűn nyúlkál a szájába és piros, duzzadt az ínye a dokink szerint a Viburcol kúp éjszakára jó megoldás lehet. Csak egy ötlet, én még nem próbáltam mert mi szerencsére csak nappal fogzunk. :)

A fürdőző babák nagyon drágák.

Szép napot nektek!

ukati74

Hajni: akkor okés minden! :wink:

Kati: hát szerintem ez természetes!A no para meg para!
Nállam is van függetlenül nem mindig de néha előfordul!

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Hajni: dehogy vagy b@rom anya! Nekem sem jutott volna eszembe, hogy a cumi nem tetszik Lillának. A lényeg, hogy már eszik szépen.
Kertikiri: én is észre vettem, hogy a legegyszerűbb játékok tetszenek a legjobban a babáknak. Ádi nagy kedvence a kis törölközője, amivel a száját törlöm.
Mogyo: tök jó ez a fürdető karika. Ágika meg nagyon kis cuki, ahogy pancsizik.
Rakok habtapis képeket:
Kép
Kép
Kép
Kinek van még a gyereke a földön és mennyi időd tölt ott egy nap és mire teszitek???
Nem tom, de nekem ez még mindig olyan izééé! :?

Kép
Kép
gabcii

Jutta!
Neked még akartam, hogy próbáld meg a Dentinox gélt. Hátha...
És masszírozd Dorka ínyét az ujjaddal. Ha jobb neki, akkor a foga, ha nem hát akkor lövésem sincs.
Sokat segítettem mi? :wink:

Kép
Kép
gabcii

Gabci: jó képek!
Szerintem nincs ezzel semmi gond ,hogy a földön van4
Ha mászni kezd azt ugyis a földön fog! :lol:

Kép

Kép
mogyoland

Gabci, minél többet van a földön annál jobb!!! Ott jól tud mozogni, nem túl puha, van helye, le tudsz feküdni mellé ha együtt akartok játszani. Én is le szoktam tenni minden nap egy kicsit, és akkor együtt hempergünk. Hol vetted végül a habtapit, mennyi volt, és hány csomag az amit ott látok?!

Hajni, de jó, hogy megoldódott! Anyukám is mindig ezt mondja, hogy próbálkozni kell mindennel, amíg meg nincs a megoldás. Gondolom most bevásárolhatsz ebből a cumisüvegből is egy készletet, hogy legyen elég, igaz?

Andi, mostmár leszel akkor?

KépKép
kertikiri

Kertikiri:
igen, most veszek belőle párat. :)
Már felraktam pár tápit (ami nem HA.s )és üvegeket eladni a teszveszre, mert lassan nem férek el tőlük. :?

Kati:
nem tudom, h mitől jobb. Aventhez van 1, 2, 3-as , variabilis cumim.
Ehhez ez a 2es van. Viszont nem fulldoklik tőle Lilla, ha nem nyeli olyan gyorsan. Az Aventel kb 7 perc volt a kaja, ezzel 20.

Gabcii:
én nem merem a földre rakni Lillát, de azért, mert hideg nálunk a parketta meg a nappaliban az erkélyajtó nem szigetel rendesen és érzem, h ömlik be a hideg. :evil: :evil: :evil:
Feküdj mellé, ha nem fázol, akkor ő sem. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Gabci: hát mig jön a jóidő én sem rakom le a földre mert nállunk laminált padló van és nem olyan meleg de majd tavasszal mikor jóidő lesz

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Bocsi, hogy így hivatlanul írok. Már nagyon régen olvasgatlak titeket, de nem vagyok egy nagy forumozó, ezért nem írtam. Nekem is van egy OKtóber 19.-i kislányom, Réka. NEm tartozik az óriás topic-babák közé, de szépen növöget. Most kb 6200 gramm, és 66 centi. Van neki egy Nővére is, aki novemberben volt 2 éves. Mindketten csáazárral születtek a Kútvölgyiben. Szopibajnokok sem vagyunk. Réka 3 hós koráig kapott anyatejet, de nem szopizott soha. Az első perctől kezdve fejtem neki napi 6x. Azóta tápos csirke...

Amiért most mégis írtam...
Andi és HAjni! Ne vegyetek mam cumisüveget, csak a cumit, mert az jó az Avent üvegekbe. Így nem kerül olyan veszélyesen sokba...
Az én lányaim sem tudtak az Aventből enni. Zitánál ( Ö a nagyobb) VAgy egy hét volt, mire rájöttem, hogy miért nem eszik a gyerek. Mi is több tucat tápszert kipróbáltunk, mire rájöttem, hogy az üveggel van a baj....és akkor találtam meg a MAM üveget...Rékánál már az volt az első amit kipróbáltam.... :lol:

Lehet, hogy mostmár fogok írni nektek, mert ha egy üzlet beindul..... :lol: Persze csak ha nem zavarok.

Nóra
kaunora

Szia Nóra!

Üdv itt!

Gyere nyugodtan !
Gratulálok a babákhoz!

Hát tápisokból van itt bőven gyerek! :lol:

Kép

Kép
mogyoland

Nóra, szia és bár nem nekem címezted azért köszi. Már éppen indulóban voltam MAM cumisüveget venni... :D
Írjál máskor is! :wink:
:arrow: Irány a Brendon.

ukati74

Kati most néztem a fotokat jók nagyon!

Kép

Kép
mogyoland

sziasztok
megnéznétek most hogy elindule???

D:\Documents and Settings\Gyurka János\Dokumentumok\Flash Slideshow Maker Professional\output\Bibuska.html

D:\Documents and Settings\Gyurka János\Dokumentumok\Flash Slideshow Maker Professional\output\majababa.html

D:\Documents and Settings\Gyurka János\Dokumentumok\Flash Slideshow Maker Professional\output\majababa2.html

D:\Documents and Settings\Gyurka János\Dokumentumok\Flash Slideshow Maker Professional\output\maja3.html

Hajni
ennyit jelent egy cumi?komolyan???? nekünk is van üvegünk ilyen,viszont nem lehet kapni hozzá cumit :-(

Bibus is sztrájkol,cici kiszív és sírás táp nem,tejpép nem kell,gyümi nem se kanálból se üvegből.

milyen tápid maraddt?

Gabci
Ádi nagyon édes,ha meleg a padló,nyugodj meg :-) de tényleg ha lecsücsüszülsz mellé és nem fázol akkor ő se

Andi
miattad vettem meg a nők lapját

örülök hogy teccik az új kéró

az elöbb felhívtam a védőnőt mert bibus úgy aludt hogy borzasztó fura hagott adott ki,horkangatott,sípolászott,kivettem a cumit utána egy hangja se volt de fel is kelt :evil: azt mondta biztos rossat álmodott

mennyem kell
Vendég

Szia Timi!

Én megnéztem, nem indul el sajnos.... :(
A MAM üvehez cumit én a dm-ban szoktam venni.
Ott mindig van.

Egyébként akartam neked írni, hogy az én Zitám is olyan Hiszikirálynő szokott lenni, mint a te Majád. Ez biztos életkori sajátosság. Tudom, hogy ez nem vígasztal... :( Nekem azért általában be szokott jönni a figyelemelterelés.

Majd próbálok vonalzókat csinálni, bár antitálentum vagyok számítógépekből....

Sziasztok:
Nóra
kaunora

Szia Timi!

Én megnéztem, nem indul el sajnos.... :(
A MAM üvehez cumit én a dm-ben szoktam venni.
Ott mindig van.

Egyébként akartam neked írni, hogy az én Zitám is olyan Hiszikirálynő szokott lenni, mint a te Majád. Ez biztos életkori sajátosság. Tudom, hogy ez nem vígasztal... :( Nekem azért általában be szokott jönni a figyelemelterelés.

Majd próbálok vonalzókat csinálni, bár antitálentum vagyok számítógépekből....

Sziasztok:
Nóra
kaunora

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?