Új privát üzeneted érkezett!

Bocs, hogy ma én írom tele ezt a fórumot, de annyira témába vág, és annyira jó, hogy ezt be kell linkelnem (pedig nem is ülök egész nap a gép előtt, becsszóra! :) ):

http://herbnhome.blogspot.com/2008/02/u ... ftbag.html

www.wrapsacks.com.

KépKép
livus
 
 


Edi :) Nem kell a habzás a tisztításhoz :wink: Igen, a mosódiónak kátrányszaga van és csípi a szemet. Ezek a hátrányai, előnye, hogy tökéletes haj- és gyapjúmosó. CSak bátran!!!
indianyo
 
 


mosódió-kiegészítés: csak magának a termésnek van ilyen fura szaga, mosás után ez sem a hajon, sem a ruhán nem érezhető
indianyo
 
 

 
 

Haj és babamosáshoz én egy üres testápolós flakonba teszek pár mosódiót, öntök rá meleg vizet, és addig rázogatom, amíg felhabzik. (Nekem szokott :) Ha olyanom van, cseppentek bele rózsafaolajat, és akkor kátrányszaga sincs.
Nagyon száraz bőrű Gergő esetében megfejelem egy körömnyi lanolinnal.
A elkészült lötyit a tisztogatandó személyre fröcskölöm :)

(Mellesleg első alkalommal így szoktam lanolinozni a peluskülsőket is :) )

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Épp időben érkezek a mamapelusaim és hogy én ilyen sok évig műanyagon éltem, mikor itt ez a pihepuha finomság?? Na jó, azért ha minden nap ennyit kéne kézzel mosni dörgölni szappanozni ilyen tartalmat, meggondolnám... De így :) Éljenéljen háromszor is éljen :)
indianyo
 
 


Szerintem is szuper a mamapelus :)
És a mosószódás mosás kivitte a mosószappan után halványan megmaradt foltokat is. SZóval nemcsak puhák, szépek is ;)

KépKép
livus
 
 


A vándorló ajándéktasakra senki nem gerjedt rá? :(
Pedig nekem annnnnyira tetszett, azt hittem, nektek is fog.

KépKép
livus
 
 


milyen vandorlo ajandektasakrol van szo?

Biobaba
biobaba
 
 


ja, azt meg elfelejtettem irni, h a Goodall eloadast kiadjak majd DVD-n, ha jol hallottam
biobaba
 
 


Biobaba, hol kell utánanézni? Engem érdekelne.
kamcsatka
 
 


Biobaba: ezen az oldalon a harmadik hozzászólásban linkeltem be

KépKép
livus
 
 


Kamcsatka, a CM-en olvastam. Valaki irt az egyik szervezonek, aki azt valaszolta, h tervezik kiadni.

Biobaba
biobaba
 
 


Hatha osztonoz valakit ez is, h menjen ma a Stop szmog megmozdulasra:) Ugy kapcsolodik ez ossze, mint a lepke szarnycsapasa es a tornado.


Biobaba
biobaba
 
 


Livus, de jó, hogy írtad a Gooddall-t! Annyira szerettem volna menni, de Nándi már 7-kor beájul mostanában, nélkülem meg nem alszik el este..
Talán jön még és akkor eljutok.
Nekünk nyitottkertes meg tudatosvásárlós vászonszatyrunk van, mindkettőt szeretem :)
Víztisztítóhoz még annyit szeretnék hozzátenni, hogy nekünk is Nándi óta van, most cseréltek benne először szűrőt. Megnéztem az elhasznált szűrőket, mert kíváncsi voltam. Hát mit mondjak, felülmúlta az elképzelésemet..Egyébként voltam egy előadáson korábban, ahol az általam nagyra tartott gyerekorvosunk emlegetett egy kutatást, ami szerint a rákbetegségek nagy százaléka megelőzhető lenne, ha az emberek naponta min. 1,5 l tiszta vizet tudnának inni. Majd rákérdezek, hol található ez és ha megtalálom belinkelem.
A forrásvízzel kapcsolatban nekem az a bajom, hogy azt sajnos nem tudhatjuk, hogy honnan és mi szivárog bele abba forrásvízbe. Barátnőmék festői környezetben élnek, saját forrás, lovak, gazdaság, mindenféle szép és jó. Most vizsgáltatták be a vizet, a nitráttartalma többszöröse a megengedett határértéknek. Ők nem használnak műtrágyát, vegyszereket, de a környező gazdaságok ezek szerint igen..Bocsánat, nem akartam destruktív lenni :(

Eszter

Kép
esztercica
 
 


Eszercica, ez nem destruktivitás, hanem információ :) Goodall is ilyesmit írt a könyvében, hogy hiába vagy te szuper biogazda, ha a szomszédok megfertőzik a földedet, vizedet...
kamcsatka
 
 


Egészséges generáció
Segítsetek egy egészséges generációt nevelni.
Ismerjétek meg a ganodermával dúsított forrócsokit, és a kőolaj származékoktól mentes Gano szappant. Erre lehetőségetek van minden szerdán 18,00-tól a Rebarbara biobolt és kávézóban (V.ker. Eötvös utca 6.) ahol egészségmegőrző témákról beszélgetünk. Előtte egyeztessünk.

Ha szüleid, ismerőseid kávéznak, segíts nekik; csempéssz a mindennapjaikba egészséget, életmód változtatás nélkül, a kávézás örömével.
ivon
 
 


Eszter, koszi az infot. szuroben fekete trutyi volt? (nem vagyok perverz csak tenleg erdekel! :| )

a mosas "technologiam" nem valtozott mostanaban (szoda+keves mososzer feher ruhaknal, csak mososzer szineseknel, oblites ecettel) es kb 1 hete a ruhak (szines is es feher is) olyanok lesznek, mint a kartonpapir szaradas utan. tenyleg szinte torni lehetne oket.
ez mitol lehet szerintetek? ennyire megvaltozott volna a viz?

orvosasra szivesen veszem az otleteket!
saara
 
 


kuka-update: Új kukát tett ki az önkorményzat, amibe a tetrapack dobozokat, samponos és mosószeres flakonokat gyűjtik. A miénk egy környezettudatosan nem fejlett intézmény, de kötelezi őket a rendelet erre. de így is örömteli. van még egy új kuka, abban konzervdobozokat és italos dobozokat gyűjtenek. Ez így már elég jó , tényleg alig marad kidobandó szemét - ha veszi magának az átlagember a fáradtságot, hgoy elsétáljon a szemétgyűjtő szigetig.
Kíváncsi vagyok a VII. kerületi lehetségekre...
indianyo
 
 


Indi,
ez vidéken is kötelező? Mert Üllőn nincsen semmilyen szelektív gyűjtő (hacsak mostanában nem tettek ki, de kétlem). :? Rákérdeztem az önkormányzatnál, amikor ideköltöztünk, de azt mondták, hogy a szállítással van valami gondjuk, és tervbe van véve. Melyik rendelet ez? Ha kéne nekik telepíteni, akkor majd jól a nyakukra járok.
Zsizsa
zsizsa
 
 


biobaba
 
 


Budaörsön pl. ki van téve több helyen is mindegyik nagy szelektív gyűjtőkuka, de pár nap alatt megtelik, de nagyon rendesen ürítik, rendbeteszi a környékét, ha egy-két polgártársunk nem tudja, hogy kell viselkedni :( De azért ált. csak az a probléma, hogy melléteszik zacskókban, nem olyan gáz.
Személyes megjegyzés: a szelektív gyűjtés nekem az első lépés volt, papírokat most már nem is viszem oda, hanem a gyereknek gyűjtöm az évi kétszeri papírgyűjtésre. Palackból sem lehet már dunát rekeszteni, mióta újratöltöm az ásványvizes palackokat (ehhez kapcsolódó kérdés: ki tudja, hol lehet olyan 6 palackos műanyagcipelőkét venni? Kosárban viszem, de úgy nem jó). Ezen kívül, mióta textilpelusozunk, az eldobható pelenka sem növeli a szemetet. Jelentősen csökkent a szemét mennyisége!
kamcsatka
 
 


Nálunk (Bp. XII.) is mindenhol kint vannak a gyűjtők, meglepően sok ember hordja oda a szemetét hála égnek, egy-két nap alatt megtelik.
Nővéremék Belgiumban élnek, ott mindig sóvárgok, hogy mennyire jól meg van oldva ez a kérdés. Alapból nem is lehet nem szelektíven gyűjteni, ugyanis nem viszi el a kukás, ha olyan is van benne. Külön papír, külön PET (tetra doboz, fém meg a 3. nem tudom mi így hirtelen), ezeket havonta egyszer kell kirakni. Ezt is átnézik, mielőtt elviszik, és kegyetlenül otthagyják, ha van benne idegen tárgy is. A szemétdíjat a szemeteszacsi megvásárlásával fizetik, csak a saját körzeted megfelelő színű zacsiját használhatod.
Mikor fogunk mi itt tartani???

Zsófi
KépKép
zoka7
 
 


Zsofi, Baselben is igy mukodik a szemetszallitas. Ez szerintem is tok jo. Hat valamikor majdcsak eler ez is ide.


Biobaba
biobaba
 
 


úgy nézem, ezek elég komolyan veszik a dolgot...
kamcsatka
 
 


Sziasztok!
Nem tudom, jó helyre szegezem-e a kérdést, de hogy jó embereknek, az biztos :)
4 hónapos pici fiam fogzik, szeretném borostyákő lánccal megkönnyíteni a dolgát. Tudtok lelőhelytippeket adni?
Előre is köszi.
nojka
 
 



Nojka, teszveszen is találsz.

Zsófi
KépKép
zoka7
 
 


Köszönöm a gyors választ és segítséget!
nojka
 
 


az aron kivul van vmi kulonbseg ezek kozott?
saara
 
 


Nekunk a Kek pandabol van, de igazabol fogalmam sincs, h tenyleg jo-e fogzasnal:) Nalunk leginkabb esztetikai okokbol van.
Valahol azt olvastam, h az aranyszinu borostyan az, ami jo, a sotetebbek nem. Reszletekre mar nem emlekszem, de megprobalom megkeresni.
En fogzasra inkabb ibolyagyokeret ragatnek a gyerekkel.

Biobaba
biobaba
 
 



Sziasztok!
Kókuszmatracot szeretnénk venni Ilonának, 3 hónapos.
Mit kell róla tudni?
Van környezettudatos kókuszmatrac is?
Köszi:
Ilcsi
ilcsi28
 
 


ha még itt nem kérdeztem volna
zepter masterpiec gyorsfözőhöz keresek recepteket.
Van valakinek ilyen vagy ilyesmi??
Vendég
 


Sziasztok!

Regebben irtam, h lattam tejes kocsit Kelenfold varoskozpontnal. Aztan azota se lattam, de ma megint arra jarvan, eszrevettem. Hat meg is neztem, h mikor is jarnak arra:

kedd es csutortok 15.30-20.00
szombat 6.30-11.00

220 Ft/l , ha viszel palackot
Tarnamenti 2000 Rt., Jaszdozsa
atallas alatti gazdasag

ennyit tudtam kideriteni

Biobaba
biobaba
 
 


Csokinyuff! Van ahhoz külön recept? Nekem van ilyen edényem, na nem masterpiec, és majdnem mindent u.úgy főzök benne, sokkal kevesebb olajjal. Zepter lapján? Azért megkérdezem a rokonyt, ő ezzel foglalkozik.

Két hét múlva nem jársz Szegeden? Sétálgatnánk páran szombaton gyönyörűbbnél gyönyörűbb hordozókkal.

Dóri
foldori
 
 


foldori köszi.
Vendég
 


TVE-s szatyrot hol lehet beszerezni? (A honlapjukon nemigen látom..)

klári /puma
pumama
 
 


A nem újrahasznosítható szemetet a házunkban kötelező zacsiba dugva kidobni a kukába. Van valamilyen olcsó tippetek kukásnejlonzacsi kiküszöbölésére?
potter_76
 
 


Ági: újrahasznosított zacsi: ilyen-olyan szatyrok, Wc-papír zacskója... ami épp akad :)

KépKép
livus
 
 


Livus,
épp ez az, nincs annyi eldobható zacsink, a WC papír zacsija és a pelusoké akad, de az nem elég. Ha ilyen olyan van, azok általában kisebb dolgok csomagolásai. Fogadjak el eldobhatót a boltban? :(
potter_76
 
 


Hát... csak ezért ne fogadj el zacsit szerintem.... :(
Én is csak akkor hozok haza, ha nem voltam elég fürge fizetéskor. Mert pl. DM-ben egy szempillantás alatt belerakják a cuccot, mire észbe kapok, már tele a zacsi. És ha sok mindent vettem, akkor nincs pofám szólni, hogy"Köszi, de nem kérek zacsit..." :(

Amúgy DM-nek van körny.barát szemeteszacsija. Viszont borzalmasan drága :cry: én még ne vettem soha.

KépKép
livus
 
 


Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek, mert gondolom, hogy biztos többeteknek van kókuszmatraca. Mi is ilyet vettünk 3 éve a babaágyba. Most az a gondom vele, hogy egy ideje már nem használja a lányom és az egész matrac furcsa gumiszerű szagot áraszt, eleinte nem volt ilyen. Egyszer már a kádban átmostam és kiszárítottam, szellőztettem, de a szag ugyanúgy megmaradt. Most jön a következő bébi és be kellen újra üzemelni a kiságyat. Nagyon nem szeretnék új matracot venni, de ez a szag nagyon zavaró. Van ötletetek, hogy mit lehetne vele kezdeni? Volt hasonló tapasztalata valakinek? S.O.S.

Köszönöm előre is

Edi
edi2
 
 


Ági! Nincs valaki a környezetedben (rokon, barát, szomszéd, ismerős...), aki azt sem tudja, hova tegye a sok zacsiját, ill. dobálja kifelé? Tőle kéne elkérni a szükséges mennyiséget! Ő attól ugyanannyi zacsit fog hazahozni, de Te újrahasznosítod egy részét.

hordozo
 
 


Livus,
jaja, gyorsak a DMben nagyon. :roll: Igen, láttam ezt a környezetbarát zacsit, de csak 10l-es van nálunk és darabja majd 50 HUF, és meg is vagyok nélküle.

Ági,
ez jó 5let...megkérdem. :wink:

Edi,
kókuszmatrachoz nincs lövésem. A forgalmazó/gyártó/eladó esetleg tudna segíteni.
potter_76
 
 


Ja, 10 literes, tényleg, most már emlékszem! És 10× annyiba kerül.... :(

KépKép
livus
 
 


Sziasztok,

hülye kérdés talán: nincs környezettudatos ételhordó? Ami nem műanyag nem kell 3 havonta cserélni mert egy idő után képtelenség elmosni, és ami jól zárható, hogy a táskába se csorogjon bele az ebéd?

Köszi Laura

Kép
tabajd
 
 


régen zománc volt. Nem tudom, üvegből van-e. Az bár nehéz, de jól tisztítható

kamcsatka
 
 


Anyuéknak fém van, amolyan örök darab. Olyan, mintha 3 lábost pakolnál egymásba, fülüknél rögzítve. Nem tudom, mennyire folyik, gyalog semennyire.
potter_76
 
 


Bár műanyag, de abból a szempontból 1000szer jobb a többinél, hogy örökéletű, a Tupperware ételhordó. Több év használat után is tiszta, mintha új lenne. Egyéb műanyag dolgoknak segít a citromlében-ecetben áztatás, ha már nagyon ramaty az állapotuk.

Zsófi
KépKép
zoka7
 
 


Esetleg fémből, túraboltban? Jó drága :roll: Pl. http://www.mountex.hu/index.php?ac=prod ... catalog=41

KépKép
livus
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?