Új privát üzeneted érkezett!

zsuzsu: én sem érzem magam képesnek nevelni egy beteg babát. :( Én biztos elvetetném, ha kiderülne valami gond, nagy fájdalom lenne, de még mindig kisebb fájdalom mindhármunknak, én így gondolom, vessetek a mókusok elé. :oops:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Zsuzsu: A mai napig emelgetem Grétit ha kell. Cipelni nem szoktam már, de kivenni, betenni, vagy ha bánata van és felcsimpaszkodik, bizony rögtön kapom fel és olyankor fel sem merül bennem hogy nem vehetem fel. Persze ha nem muzsáj nem emelgetem, de gyakran igen. És kistesó meg nagyon edzett lesz, ahány pofont ő már kapott a pofijába, meg rátaposást meg rúgást meg akármit. Nem szándékosan, véletlenül, játszás, hancúrozás közben. Persze mindig mondom hogy vigyázni kell a pocakomra, de előfordulnak "balesetek". Szerintem egészséges terhességnél belefér. Az elején hurcoltam is még a csaj fenenkét néha ha kifáradt. Meg ötödikre fel...de most már tudja hogy ilyenkor anya nem veszi fel.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Nórus: Tündériek!!!!!!!!! :)

Beteg babát én sem lennék képes nevelni, túl érzékeny vagyok hozzá vagy gyenge vagy önző vagy mondjon ki mit akar.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szilcsi,Kármen!

Nem szuri volt,szájon át adják a rotát,de köszi azért :D !

Nórus!

Uram elfelejtett parit venni :evil: de holnapra borsólevest kértem anyóstól ebédre!

Szilcsi!

Igen,gyűjtsd légyszi nekem,köszönöm.Ha pár összejött majd postára dobod!A Gripe Watert Málnus is megissza simán!

Csajok!

Ma volt a védőnő és azt mondta, 5 és fél hósan kezdjek el reszelt almát adni,de csak 1-2 kanállal, azért hogy 6 hósan már jobban menjen a kanállal evés meg hogy picit szokja a pépes kaját. Köv kaja : krumpli répa megfőz,pici tengeri só meg margarin (a zsírban oldódó vitaminok miatt kell állítólag) és ezt összeturmixolom,rakhatok bele anyatejet is!Én még ilyet nem hallottam?Ti? Csinálja vki így???
20140113113746

Norus!

Azon én is gondolkodtam egy csomót, hogy előre bejelentsem-e vagy sem. De valszeg úgy fogom csinálni, hogy mostanság bemegyek, és érdeklődök, hogy mi lenne egy ilyenre a reakció. Utána majd eldöntöm, hogy szólok-e előre vagy sem.
Egyébként ha valami gond van, akkor ott aztán nem veszik észre :( Rékával miután (4 nap után) hazamentem 1 hetes volt, mikor belázasodtam. EZ tartott egy hétig (közben a házidoki antibogyóval kezelt), a hét végén pedig kijött belőlem a komplett magzatburok :? Ezután bepánikoltam, visszamentem a szülészetre, ahol vállrángatva azt mondta az ügyeletes: "akkor jó, ha kijött..." No komment :evil: Elvileg a szülés után kellett volna ellenőrizni, hogy nem maradt-e bent semmi.
Vendég

Sziasztok! :)

Botinak már csak hőemelkedése van, de jól érzi magát, végre ma már evett is, és rohangál ezerrel! :)
Noémi még állja a sarat, bár kicsit mintha szurtyogna, szívom az orrát néha.
Én meg továbbra is dögröváson... :( Levegőt még mindig nem kapok, iszonyú taknyos vagyok, köhögés már múlóban...

Toncsi :)
Nekem a nagy Tena betét kellett az első napokon, aztán elág volt az Always éjszakai szuper plusz betétje.
Én intézeti hálóingbe voltam szinte végig - minden nap adnak tisztát, ha kérsz - inkább azt véreztem össze, mint a sajátot!
Mellszívót nem vittem, mert a tejem utolsó nap kezdett beindulni, itthon indult el igazán.
Takarót akkor érdemes vinni, ha ki akarod venni a pólyából a kicsit - mondjuk szoptatáskor - amúgy felesleges. A pólya iszonyú vastag, és tök meleg van a gyerekágyon.

Gira :)
Én is agyaltam, hogy kihagyom a gyerekágyat, de végül nem volt bátorságom hozzá.
Maradt a "puccos szoba". Így kettesben lehettem a babámmal, és ki is pihentem magam. A többi dolgot meg igyekeztem túlélni.
Remélem neked sikerülni fog, de el tudom képzelni, hogy milyen "kedvesek" lesznek veled, ha közlöd a szándékod! :roll: Kitartás hozzá!! :wink:

Bea :)
Nekem nagyon bejön ez a kiscipő, de előre nem merem megvenni, mert nem tudom mikor lesz Noncsinak ekkora a lába!
Tényleg, vmikor - ha meggyógyulnánk végre - eljöhetnétek megnézni a rucikat! :wink:

Zsuzsu :)
Én is emelgettem Botit a 30. hétig. Utánna voltam a Klinikán, onnantól már le lettem tiltva mindenféle fizikai megterhelésről.
Azt nem tudom, hogy a bajok attól jöttek-e, hogy emelgettem Botit, de sztem nem. Nem éreztem megterhelőnek.
Szóval ahogy Bea is írta egészséges terhességnél lehet emelgetni a gyerkőcöt, nyílván csak amikor szükséges, utcahosszon nem ér végig cipelni! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Ja, lemaradt:

Norus :)
Nagyon szépek a csajaid! :D

Tegnap lemértem Noncsit, 3 hetesen 4300g! :shock: (3680-al született) Zabagép :lol:

Kép
Kép
zituska28

Anett: Én inkább később kezdtem a hozzátáplálást, mint előbb, lesz még elég ideje, hogy szilárdat egyen! :lol: A margarint nagyon csodálom, nagyon kevés fajta van, ami tejmentes!!!! :shock: :shock: :shock: Én mindenhol max. az olívaolajat olvastam, védőnőm is azt mondta (meg amíg jól hízik sztem felesleges kalória neki)!!!! Viszont amíg szopizik, sztem elég zsírhoz jut a szervezete, sőt!!!!!!!!!! Persze nem én vagyok a szakember! :D :D :D

KépKépKépKép
hefe

Nórus: Szépek a lányok!!! Jó a céklás kép nagyon! Nálunk meggyel volt ugyanez! :lol: Milyen tapasztalataid vannak Marcsival és a bilivel??? Megosztanád velem? Jöhet privibe is! :)

Zsuzsu: Nem tudom, apánk mit tervezett és főként mikorra! Majd beszélek vele és megdumáljuk a kiállítást! :D

KépKépKépKép
hefe

Zituska,szépen gyarapszik Noémi!!!!! :wink: :D

Anett,én anno 6 hónapossan próbáltam a hozzátáplálást,de Barni nem kérte,még a száját sem nyitotta ki!!!
A végén már teljessen bepánikoltam rajta,nem evett semmit, 8 hónapos koráis csak szopott,aztán egyik napról a másikra mindent el kezdett enni......... :wink:

Toncsi,betét ügybe(is) teljessen egyetértek Zituska véleményével!!! :wink:

Gira,a magzatburok,utólag ilyen soká jött ki????????????????? :shock:

Bea,a beteg baba téren megint egyezik a véleményünk!!!

Kép
bibi226

Sztem senki se akar beteg babát. Ezen kár is vitatkozni. :)
De ha már megvan, akkor nem sopánkodni kell, hanem az első sokkhatás után összekapni magunkat és felnőni a feladathoz! :wink:
A már meglévő anyagból kell dolgozni ahogy mondani szokták :D

Nem kicsit értékeltem át az életemet/életünket amikor kiderült, hogy gond van Viussal. Én, mint érintett, egészen másképp látom már ezt, mint mondjuk őelőtte......... :roll:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Gyerekek,biztos én vagyok a béna,de se egy nyamvadt képet a nevem mellé,se egy átok vonalzót nem tudok feltölteni!!!!!
Ezek szerint nem elég egy diploma hozzá???Nektek hány van?:-D:-D
Valaki segítsen már,mert megőrülök!
Lehet,hogy tényleg hülye szőke nő vagyok????

binyek

Binyek az url kódot kell a profilodba az aláíráshoz bemásolni!

Az avatarba meg nagyon picikére le kell kicsinyíteni asszem..

nekem egy sincs (diploma) úgyláccik mégse ezen múlik :lol: 8)

ceniko
Szeged

Binyek, hja asszem kb én is így reagáltam volna le, ha megtudtam volna hogy ikreket várok :shock: :lol: . Egyetértek Girával, minden tiszteletem az ikres anyukáké. Megemelem a kalapom előttük az tuti.... :wink:

Bár az utóbbi néhány hétben többször is álmodtam, hogy ikerterhes vagyok :oops: . Véletlenül becsúszott egy 4. béb, és gondoltuk ha már jött maradjon és kiderült, hogy ikrek :shock: :lol: :lol: Szal ez a téma mostanában nagyon foglalkoztat álmomban 8) Ébren már kevésbé :lol:

Norus: Gyönyörűek a lányaid :D A céklás kép tuti :) látom nálatok is menő a cékla. És micsoda punk hajszerkezete van a csajodnak :lol. Nagyon cukker!!!!! Az anyatejcsit mennyiért adod?

Zsuzsu: Én is emelgettem Viust végig (18 kilós volt akkor) és semmi bajom nem lett :wink:

Hefe: Én is próbálgatnám a bilizést :wink: Ez nagyon jó jel, hogy szól. Tökmindegy hogy előtte vagy utána, de szól és az a lényeg! van aki élből letagadja hogy van anyag a pelenkába (Vius 1 évvel ezelőtt) Beszéljetek róla, és mutasd meg neki hogy kell! Én is megmutattam annó Boginak (honnan is kellett volna tudnia hogyan kell a bilit használni, hisz még sose látta, há' megmutatta a dinnye anyja :oops: :lol: ) És legyen tapsvihar ha belesikerül és éljenzés. Kell nekik a "showműsor" és a dícséret!! :wink:

Zituska: Örülök, hogy legalább Boti jobban van. Én dettó mint te, és már a párom is carul van :( Enyimek is rendeződni láccanak!

Ilcsi: te hogy vagy????? Mentek végülis haza mamáékhoz?

Toncsi: Sztem is felesleges a takaró. Rohadt meleg van a yerekágyon így is...nem értem miért mondta a védőnőd....

ceniko
Szeged

Hefe!

Kimaradt tegnap,hogy a kisruha, hááát, fenék ki van belőle, de még húsvétkor ráerőltetem,annyira tetszik,meg harisnya megy alá,szerintem úgy édi lesz.Később tuti nem fog rámenni!
Hát a margarinon én is lehidaltam,de az olivaolajat is mondta.És a só?????? :shock:

Beteg baba!
Hát igaz, hogy nem akar senki beteg gyereket,de mikor nekünk anno felmerült az amnió,én végül azért nem is csináltattam, mert úgy döntöttem, ha kiderül,hogy vmi baja van, én akkor is megtartottam volna. Márha életképes lett volna,nem meghal pár hónaposan!Férjem nem így gondolta,mondtam akkor is megtartom,ha kell egyedül!De hálisten nem lett semmi. Persze ezt mindenki maga tudja!
20140113113746

Toncsi! Én sem vittem takarot, vigyáznak ott eléggé rájuk, fütenek eleget de ha kevés lenne nekik is van takarójuk, bár én korházban voltam de szerintem itt is igy kell legyen. Nekem a tena normál kellett, de a Tena hálós bugyi szerintem nagyon hasznos.

Norus! Nem ovoda érettségröl kell orvosi igazolás, hanem egy olyat kérnek beiratkozáshoz, hogy "egészséges, közösségbe mehet". Elvileg kell, mert nekem pl. nem is kérték bár az orvos adott nem nem vittem magammal és senki sem kereste azota sem. A lányok nagyon szépek!

Anett! Én is inkább késöbb adtam neki mindent mint hogy lehetett volna, én várnék még vele. Elég érdekes védönöd van, ilyenkor elgondolkozok hogy ez tanitják igy nekik v. olvasnak valahol valami okosat?? Nálunk is elég érdekes mert a védönök nagy részének
még gyereke sincs, na köszi gondolhatod mennyire kérek a tanácsukból. Évek alatt biztos halottak ezt-azt lett tapasztalatuk, de azért más szerintem ha már valaki nevelt gyereket, végigkinlodta a bajokat is. Amnio után mi sem tudtuk hogyan döntenénk, én mégis azért vállaltam mert akartam tudni az eredményt, ha már a bogarat beletették a fülünkbe akkor 5 hónapig ne reszkessek nagy eséllyel biztos az eredmény, igy én utána legalább megnyugodhattam, igy is rémes dolog volt terhesnek lenni, még egy nyügöt nem kivántam.

Binyek! Nyugi, nekem sem sikerült a nevem mellé kis képet csinálni mert a mérettel gond van, ha meg már addig kicsinyitem semmi nem látszott belöle

Zituska! Nagyon ügyes Noncsi! :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok csajok. Nagyon régen voltam, ne hari, de most talán már kilábalunk a betegségből. :)
tegnap volt a nagylányom farsangja, meg este a Plazaba a táncfellépése. Had ne mondja milyen napunk volt, kész rohanás. Később rakok fel képeket.
Mindenkinek jobbulást, babáknak boldog hófordulót , Boldog Szülinapot és Boldog Névnapot. Még nem tudtam mindent visszaolvasni, de igyekszem.
Szép hétvégét

Kép
Kép
szandra29

Hali.

Klzsuzsi, nekünk is mondta anno Inci, hogy a szájpenészre a citrom leve a legjobb! Szóval én ebben hiszek. Nekünk is volt egy nagyon ici-pici, arra még jó volt az ecsetelés, de ha épp nincs kéznél, akkor tényleg jó a citrom leve!

Hefe, csak abba gondolj bele, hogy a gyerekágyon is adnak Panadolt, Algopyrint!
Bilit én még passzolom, nálunk mostanság kezd el igazából érdeklődni iránta Peti olyan szinten, hogy totál le kell vetkőztetni, hogy ráülhessen a bilire, ruhában és pelusban nem jó! Persze még nem meg semmi bele, de néha látszik, hogy nyomja, csak nincs mit kiszorítani. :D
A margarin növényi alapú úgy általában.

Gira, ha minden OK, már itt is kivágnak a klinikáról két nap után! :) Csaszinál meg azt hiszem 4 vagy 5 nap után...

Toncsi, nálam pont fordítva volt, volt nálam nagy Tena betét, de én már a második nap riadóztattam anyukámat, hogy hozzon mezei egészségügyi betétet, mert a Tena már sok volt.

Vesm, utólag Isten éltessen!!!

Binyek, azta, nem semmi! Sok sikert és kitartást, én nem bírnám agyilag sem...
Jelentem, nekem egy diplomám van, és sikerült mindig mindent feltennem! Ja, hazudok, mikor feltettem, akkor még nem volt! :D

Norus, érdekes, nekünk mindig 2x1/2 ampulla kálciumot kell adni Petinek, és sose mondták, hogy ki kell dobni.
Örülök, hogy tettél fel ismét képeket, nagyon egyformák továbbra is a lányok. És milyen jó haja van Dórinak! Kis punk!

Anett, hát nálunk, mivel Peti tápis volt, már négy hósan elkezdődött a gyümis hozzátápi, de mivel kanállal nem ment, így cumisüvegből kapta tápival összerázva. Na kaptam is érte rendesen, de az ízt megszokta. A kanállal evésre félévesen érzett rá, utána nem kellett neki üvegből, ha megérezte a "pluszt", már köpte is ki, persze a sima tápival nem volt gond. Nálunk így alakult. Ja, reszelt almát, mint olyat csak jóval később kapott, mert annyira nem tudtam neki reszelve pépesre csinálni, hogy ne öklendezés legyen a vége. Így bébikaja volt először.

Ági és
KépKép
exdeus

Én is Anettel értek egyet, nem vetetném el akkor sem, ha kiderülne, hogy valami baja van. De ez alapvető értékrend, és teherbírás kérdése

Hefével is egyetértek, nem kell elsietni a hozzátápit :) Pláne, ha ilyen lusta anyukáról van szó, mint én :oops: (Ez is egy érv ;) ) Rékánál már én is nagyon vártam, Hajnánál a hátam közepére nem kívántam... ezt érezhette is, mert 10 hósan kezdett enni mást :lol:
A margarin sztem is meredek :roll: A mai napig nem nagyon adok a lányoknak, de én "egészséges táplálkozás" mániás vagyok :lol:

Bibi!

Én is csodálkoztam, nem részletezem, hogy hogy vizsgálgattuk meg a férjemmel, még videóra is felvettük :oops: ha netalán a kórházban hülyének néznének.
Vendég

Sziasztok!

Már nagyon-nagyon régóta olvaslak titeket. :) Szeretnék hozzátok csatlakozni ha lehet.Eddig babaszobáztam. Ott alig van szegedi
Két kincsem van egy 3 éves lányom és egy 1 éves fiam.Adri és Zozó
Nikit személyesen is ismerem.
Itt lakunk a Csillag téren lehet valakit látásból is ismerek.

Szandrát pl láttam itt egyszer sétálni :)

Szóval jöhetünk??

Szép napot mindenkinek
Timi
timmike

Norus: Az óvoda íratkozáshoz elvileg kell ilyen papírt vinni, hogy óvodaérett a gyerek. Doktor nénink tudta miről van szó, sőt ő ajánlotta fel hogy már ki is adja ezt az igazolást, ne kelljen még nagyobb pocakkal ezért elmennem.
Azt írja rajta, hogy: Testileg, szellemileg óvodaérett.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!!

Norus: Mi is kaptunk ilyen papírt a dokitól, a beiratáskor kellett vinni. Hogy "testileg, szellemileg óvodaérett". És szeptemberbe amikor kezdtük az ovit, akkor egy olyan igazolást kellett vinni, hogy "egészséges, közösségbe mehet" Ez nem lehetett 30 napnál régebbi!

Timmike: üdv itt :) Képek a csemetékről? Mesélj magatokról? Oviztok, vagy fogtok? Melyikbe iratod Adrit?

Gira: Ez télleg naon durva :shock: , még jó, hogy túlélted kaphattál volna valami extra brutál fertőzést is ááááááááááááááááááááááá

Szilcsi: hazamentetek hétvégére?????

Naon fáj a fejem úgy érzem szétesik :shock:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Köszönöm szépen a gratulákat! Azért volt ilyen gyors a szülés, mert tudott volt, hogy csaszi lesz, így mikor megindult a magzatvíz, irányoztam befelé a Klinikára, és sitty-sutty meg is császároztak.

Lenne egy kérdésem, nem tudom tud-e valamelyikőtök segíteni. Roli baba úgy tűnik felcseréli a nappalokat az éjszakákkal. Legalábbis nappal alszik ahogy kell, éjjel meg megy a harc. Van-e ötlet, hogy mit lehet tenni, mert asszem ezt nem sokáig bírom. Na, meg a másik, hogy szerintetek egy 1,5 hetes babának nem az lenne a dolga, hogy éjjel , meg nappal is aludjon illetve egyen??

Úgy csinálok, mint akinek még nem volt gyereke......

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Enikő: A képeket és a vonalzót még most néztem hogy kell.
A vonalzót hova illeszted be?

Ovis már Adri ide jár a Tünde téribe. Szereti nagyon. Itt van mögöttünk igy jó is. Beteg most Ő is meg Zozó is. A fiam nagyon sokszor beteg sajnos :( Kikellett már venni az orrmanduláját is akkor volt neki a fülét is zavarta már.
Szeretnék harmadik babát :D Szoktam belőled erőt meríteni :lol:
Mennem kell fürdetni. Kép Adri

Kép Zozo
timmike

Ovit akartam még irni , hogy mi óvónénit választottunk. Sokat megnéztünk. Nagyon aranyosak tényleg!!

Timi
timmike

Sziasztok!

Mukika, még egyszer gratulálok a kisfiadhoz! A felcserélésre sajnos ötletem nincs, mi is megszenvedtünk ezzel, Lali is éjjelente ordított,nappal meg édesen aludt. Mi azzal próbálkoztunk, hogy éjjel nem volt villany kapcsolva, csak kis éjjeli fény, ami amúgy is megy éjszaka, suttogva vagy egyáltalán nem beszéltünk, amikor vele voltunk, és a szopit is igyekeztünk gyorsan csendben lezavarni, kb két hét után vissza is állt rendesre.

Binyek,takaró szerintem sem kell, nagyon meleg lesz a gyerekágyon! Betétügyben én úgy tűnik, a másik véglet vagyok. Nekem kellett a nagy Tena, 5 méret van, én a harmadikat vettem, és bizony elfogyott az egész csomag, sőt utána még éjszakai Always-t használtam, utána jöhetett csak a rendes betét. :roll: Ja és a hálós bugyi tényleg nagy áldás! Hálóinget szerintem is a kórházit érdemes használni.

Enikő, igen, végül hazamentünk, bár Vásárheyen majdnem visszafordultunk, olyan hózápor volt, visszafelé meg brutál havazás meg szél, de jó volt nagyon, 4 hónapja nem voltam otthon. Mami nagyon örült, jól sikerült a meglepi.

Zituska, nem is mondtad, hogy reagáltak a saját rucira, amikor ráadtad Noémire a gyerekágyon? :D

Vicces,most olvastam a Penny akciós újságját, idézem:
"Mivel a csecsemő az anyatejjel főleg fehérjéhez jut, ezért az anyának főleg a fehérjékben gazdag ételeket érdemes fogyasztania. Különösen ajánlott a tojás, túró, sajt, hal, paradicsom, kelbimbó,burgonya... és a hüvelyesek fogyasztása. Ezek mellett napi 2-3 dl tej garantáltan elegendő a megfelelő mennyiségűanyatej termeléséhez." :shock: :shock: :shock:

Egyre rosszabbul vagyok, fáj a fülem is már,a fejem nagyon, a szemeim, a torkom... Éjjel azt álmodtam, hogy egy nagy hómező közepén ülök egy szál bugyiban, nagyon fázom és körülöttem farkasok üvöltenek. Felébredtem, és nagyon-nagyon fáztam, rázott a hideg,úgyhogy felvettem a téli pizsimet meg zoknit. :oops:

Kép
szilcsi

Szilcsi, látod, még a Penny-s újság szerint is mindent kell ennie a kismamáknak. :)

Timmi, üdv itt, jó, hogy tettél fel képeket a gyerekeidről.

Óvodatéma: a Teréz utcairól tud valaki valamit???

Ági és
KépKép
exdeus

Eddig anniyra örültem hogy a barni nem beteg,na eddig tartott,mára belázasodott!!! :cry:
Már 2 napja momdja hogy fáj a torka,úgyhogy valszeg megint tűszős mandula gyulladás lesz!!! :cry:

Lányok nem látott valaki,játék trolit,vagy villamost???
Annyi helyen jártunk már,és csak nagy szemekkel néztek ránk,max. csak buszok vannak,az meg van itthon már egy pár db.!!!!!! :roll: :wink:

Timmike,üdv. közöttünk,a kisfiad nagyon ismerős!!! :wink: :D

Kép
bibi226

Mukika,írhatnál majd egy privit!!!! :wink:
Sokat gondoltam ám rátok!!!!
Kitartást nektek!!!
Éjjel nem lámpát oltani,nem beszélni hozzá,ezeket tudom ajánlani!!!
Aki állandóan éjszakázott a gyerekkel!!! :roll: :D

Kép
bibi226

Szilcsi: gyógyuljál meg nagyongyorsan!!!!+++++++++++++++++++
Nekem meg homlokom és az arcom kezd fájni. Olyan érzés, mint pont egy éve amikor arcüreggyuszim volt. :( Ha lehajolok fáj, nyomásra fáj, lüktet, áááááááááááááááááááááááá
Ha holnapra nem javul megyek az ügyeletre!

Timmike: nagyon szépek a lurkóid :D ! Adri micsoda szépséges kishölgy :) A kisfiad sokat beteg? Sajnálom! Miért? A mandula műtét óta se javult a helyzet? :roll:
Vonalzó: Fent az oldal tetején a segédletek menüben a profilba kell bemenni és ott az aláíráshoz kell bemásolni a már elkészített vonalzód URL linkjét! Vonalzót pl a babafalván tucc csinálni!

Mukika: Sztem minden béb ezt csinálja az elején :D Mit tudsz csinálni??? Türelemmel kivárni amíg átalakul... És a napirendet igyekezz nagyon szigorúan betartani, akkor várhatóan hamarabb fog kialakulni a gyerekben is, hogy mikor van icaka szunyaparti és mikor van nappal. Nálunk legalábbis működött, de az első 6 hét az összeszokásé. Addigra nagyjából kialakul majd minden :wink: Kitartás! Sokat sír Roli? Úgy érzed túl sokat van ébren??? :roll:

Exi: mi oda jártunk Bogival 2 évig. Most szeptembertől egy szuperjó óvónéni kezdi majd el a kiscsoportot. Mostanában agyalok, hogy esetleg oda hozzá iratom Viust... :roll: (az óvónéni miatt, én is óvónénit választanék és nem udvart, helyet, teremszínt....stb)

ceniko
Szeged

Próbálom a vonalzóm!

Kép

Kép
timmike

Timi: szia, üdv itt, örülök, h átjöttél. Mikor vették ki Zozó manduláját?

Pocsék napunk volt, Réka szinte alig evett valamit. komolyan ez az álandó harc a kajával úgy érzem kikészít. Jövőhét szombaton megyünk gasztro dokihoz Gyulára, azért oda, mert tesómék kisfiát is odavitték és itt Szegeden rohadt sokat kellett volna várni még magánban is!

Kép
gyanixi

Szülinapi kép:
Kép

ceniko
Szeged

Muki!

Nálunk bevált módszer, (kicsit kegyetlennek tűnik, de nagyon elszánt voltam pár éjszaka után) Réka is ilyen volt, sokat tapasztalt apósomat kérdeztem a témáról (9 gyereke van :lol: ) És ő javasolta, hogy nem szabad aludni hagyni... A férjem délután 4-től este 10-ig "szórakoztatta" a kis porontyot, nem hagyta elaludni. No, lényeg a lényeg, onnantól aludt éjszaka. Ekkor 5 napos volt. Ha elég elszánt vagy, akkor hajrá... 2 gyereknél már nem gondolkoznék ilyenen, szükség van rád nappal :)

Szilcsi!

Nagyon durva a Penny-s újság :evil: Inkább ne írtak volna semmit :(
Vendég

Jaaaa, és még annyit, hogy először én is azt hittem, amit te, hogy a baba mindig alszik... Hát az enyémek egyik sem. Már újszülött koruktól max 3 órát aludtak nappal (eleinte éjjel :lol: ) De Rékánál volt olyan, hogy egy nap 2-3x 20 percre szunyált be, és annyi :shock:
Jaj nekem :shock: most hogy írom, kezdem felfogni, hogy megint mi vár rám :shock:
Vendég

Enikő!

Mutattam Rékának Vius szülinapos képét :lol: Hűűű nagyon írígykedett... (már nagyon várja a szülinapját) és mondta, hogy menjünk már hozzátok :lol:
Vendég

Sziasztok!

Enikő: Kicsit jobb , hogy kivették neki, mert előtte folyamatosan beteg volt már 2hónapig. :( Nagyon ügyesen átvészeltük egyébként. Utánna elkezdtem neki adni a Broncho-t és úgy jobb lett. Most viszont megint nagyon beteg lett. Napokig nem ment le a láza tegnap még nagyon hörgött , tele van trutyival. Köszi a dicséretet a lányom nevében is.

Bibi:Szoktunk járni a Keresztöltés 27-be a dédihez. :) Mi meg itt lakunk a tizesbe a körforgalomnál. Budapesti krt

Niki: Szió! :)
Novemberben vették ki neki. Tegnap voltatok kint szőregen, láttam a kocsit..Mi csak kiszaladtunk. Néztem a képeket iwiwen nagyon édes Réka. Nagyon eltelt az idő. Megy már? Zozó szalad . :D

Timi

Kép

Kép
timmike

Atigért kép.
Vivi királylány és Gergő kereszteslovag :) Kép

Kép
Kép
szandra29

Sziasztok csajok!

Valaki jár közületek aerobic-ra, vagy nincs kedve valakinek jönni :?: :?: :?:

Betty
Kép
rbetty

Zsuzsu,
én is emelgettem Jozsót, nem volt más választásom :D sztem ettől ne ijedj meg
Vendég

sziasztok.
Niki
Az én lányom ugyanilyen volt. Semmit nem evett. Én nem mentem gasztro dokihoz, de a háziorvos ajánlott egy vitamint, azóta zabál.
Multi-tabas immuno kids. nem olcsó, 1 havi adag 2500 ft, de a lányom 2 hét után elkezdett rendesen enni. Próbáljátok ki. Nekem nagyon bevállt. és ha a kicsi odanő, neki s adni fogom.
üdv

Kép
Kép
szandra29

Sziasztok!

Ugye 1 éves kor után már ehetnek diót?

Timi

Kép

Kép
timmike

Timi!

Elvileg 2 éves korig nem szabad diót adni. Ugyanez vonatkozik az olajos magvakra.
Vendég

Sziasztok!!

Nóri!
Nagyon édesek a lányaid, a tesós nálam a csúcs! :D :D :D Olyan, mintha Dóri mondana valamit Marcsinak... :D
Mi is úgy gondolkodunk, ha gond lenne, inkább elvetetném....

Bea, Zituska, Enikő, Dancsi!
Köszönöm a válaszaitokat. Én biztosan a korábbi vetélés miatt parázok, bár tudom, h az idegeskedés csak rosszabb. Próbálok úgy gondolkodni, ha jól van, egészséges, akkor rendben lesz, ha nem akkor jobb is, ha nem marad velünk...

Enikő, Timmike, Szandra!
Nagyon szépek a gyerkőcök!!!!

Minden betegnek jobbulást!!

Mi anyósomnál voltunk tegnap, iszonyat hóvihar volt. A hideget és a szelet nem is említem....itthon is 1-2 cm összefüggő hó esett, de délre elolvadt.

Szép vasárnapot Mindekinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Olyan tuskó vagyok...... :oops: nem is gratuláltam a topik legújabb babáihoz!

Szóval Szilcsi, Zituska, gratulálok a babucikhoz!

Köszönöm az ötleteket, egyelőre még semmi nem biztos, tegnap este az bizonyult nyilvánvalóbbnak, hogy Roli akkor tud pihenni, akkor érzi biztonságban magát, ha fényt, zajokat érzékel......
Szóval úgy volt alvás, hogy magam mellé raktam, összebújtunk, és szuszogtam a fejére....

Nem tudom ma éjjel mi fog beválni, de remélem csak ennyi az egész!

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Muki!

Erről jut eszembe, van másik példám is (milyen jó, hogy több forrásból vannak tapasztalataim :lol: ) Szóval Hajna volt ilyen, hogy ordított, mint a fába szorult féreg, míg be nem kapcsoltam neki a rádiót. Arra 2 hós koráig mindig bealudt (1-2 perc után) Főként a zenét szerette :lol: Persze, ha kikapcsoltam a rádiót, egyből felébredt :roll: és kezdődött minden elölről. Aztán volt, hogy éjjel is kitettem a konyhába a hordozóba hajnali 5-kor (mert addig nem aludt semmit) bekapcsoltam neki a rádiót, és mintha elfújták volna korábbi rosszkedvét, egyből bealudt. Persze igyekeztem én korlátozni a rádiózást, de volt hogy már nem bírtam idegekkel, szuflával, akkor bevetettem ;)
Vendég

Sziasztok! :)

Mukika :)
Még én sem gratuláltam Neked :oops: ...most pótolom! :D

Hűű, nekem akkor állati nagy mákom van a gyerekeimmel!
Anno Boti is csak evett-aludt az első hetekben, és Noémi is azt teszi, késő délután-esténként van, hogy rázni kell a fenekét, de olyankor fürcsi utáni szop után kidől, és alszik minimum 4 órát! :D Utána is alszik éjjel, csak a 3 óránkénti szopikra ébred.
Viszont ha ébren van, akkor csak kézben van el, eszeágában sincs nézelődni békésen! Ez gyakran megnehezíti Boti vacsoráztatását, fürdetését! 8)

Szilcsi :)
Hm, hogy hogy reagáltak??
Pont akkor jött a védőnő, amikor öltöztettem át Noémit a sajátba. Kikerekedett a szeme, és elkezdett hebegni, hogy hát izé, nem jó ötlet...stb. Én erre mondtam, hogy én nem tudok bánni azzal az óriási kisingel, amit a gyerekre adnak, ezért mindenképp lecserélem. De nem várok el semmi extrát a csecsemős nővérektől, ha elkallódik fürdéskor, akkor így jártam, nem fogok senkit baszogatni ezért. Erre megenyhült, és mondta, hogy vigyázni fognak rá. :) Vissza is kaptam mindig fürdetés után a ruhát, igaz, nem adták vissza a gyerekre, hanem adtak rá egy másik óriási kisinget, és a gyerek mellé visszakaptam a ruháját. :roll:

Már kicsit unalmas, de mi még mindig dögrováson.
Az egyetlen pozitivum, hogy Botond láztalan, de még mindig köhög, és brutál zöld folyik az orrából..én dettó, köhöges nélkül.
Noémi szurtyog, és néha mintha köhécselne is :( , de eszik rendesen, és aludni is tud.

Kép
Kép
zituska28

Zalán átkúszott a nagyszobából a gyerekszobába az előbb! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ceniko
Szeged

Szandra,Niki! Én ugy tudom azt a vitamint 4 éves kor után lehet csak szedni, nekem igy rémlik amikor Orsinak keresgéltem vitaminokat.

Enikö! Gratulálok Zalánnak, nagyon ügyes!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Na végre a vonalzót megoldottam!:-)
Muszáj nevet adni a születendő gyerekeknek????Én képtelen vagyok rá,semmi nem tetszik,mert mindenről eszembe jut valami vagy valaki....Nem lehet,hogy nem lesz nevük és majd ők választanak,ha akkorák lesznek??? :lol:
Addig maradnak A és B... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mindenki küzd ezekkel a betegségekkel...Miért ilyen gatya az immunrendszerünk???A fantasztikus orvostudománynak köszönhetően lassan már egy egyszerű náthába is bele fogunk pusztulni,mert kinyírnak bennünket az antibiotikumjaikkal!!! :evil:
binyek

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?