Új privát üzeneted érkezett!

Móni!!!!!

Visszaolvasás helyett segitségképp zanzásitva a február 13 óta eltelt legfontosabb történéseink, mert azóta vagy 5 oldalt teleirtunk:

14-én Mommynak is megszületett Józsi, aki gyönyörű baba, mindenki irigykedik, és még Mommynak sem volt ideje beszámolót irni. Pedig rettenetesen várjuk mindkettőtöktől, hogy mi volt!

Mindenki irigykedik mindkettőtökre és minden szüléshez nagyon-nagyon gratuláltunk sokszor (még az áprilisiak is :lol: )! Kinek a teje, kinek a nyála csorog tőle!

Beszállt egy csomó új ember is, akik eddig csak olvasó üzemmódban voltak, de végre vették a bátorságot és irtak is!

Patitól részletesen megtanultuk a gátmasszirozást, de ez nektek már nem kell!

Jimnek még mindig nincs fürdősapkája, igy csak kölcsönben tud úszni menni :lol:

Amúgy csupa idétlenséget irtunk, amivel eltöltjük még ezt a pár hetet, ami hátra van és minden egyes hozzászólásban várjuk, hogy ki lesz a következő.

Jó éjt a babáknak, meg a mamáknak is! (autós sztorival még jövök, majd holnap...)

Kép

KépKép
eszterxx

Na, tök jó, hogy pont az én idétlenségem került felülre... most aztán gyorsan irjunk sokat, hogy eltünjön...

Tündérmanó, a mályvalevél tea a ráirás szerint hasmenés ellen van, de állitolag könnyiti a vajudást is. Szerintem Mzx-nek már azt sem volt ideje inni :lol:
Az én csomagomon nincs rajta, hogy hány bögrével kell inni, hogy kell elkészteni, én ma kezdtem, találomra két bögrét ittam. Amúgy régen valahol azt olvastam, hogy a végén 6 bögréig kell eljutni, de nem találtam meg ujból.
Majd kiváncsi leszek, végülis vagy szülni fogok, vagy soha többet nem megyek WC-re.

Ja, vizesedés... ma felpróbáltam a gyűrűjeimet és az ujjam közepéig sem jönnek fel. Olyan hihetetlen, hogy egyszer majd újra ember lehet belőlem...

Na, megyek mert sok vagyok magamnak is, csak gondoltam, mig a többiek babáznak, irogatok egy kicsit (hmmmm..... most belegondoltam, hogy a héten még csak egyszer találkoztunk a párommal, mert mindig a házat csinálja... akkor azért vagyok ilyen sok, bocsi, virtuálisan kommunikálok a világgal...)

Kép

KépKép
eszterxx

igen! nagyon várjuk a képeket!
szóval Erik nem húzott be neki ? :) :) :)

én most beparáztam a málnalevéltea hasmenés elleni hatásával, úgyhogy egyelőre leálltam vele.
Tündérmanó, az a méh tágulását segíti elméletileg ha a 36ik héttől napi 2-3 bögrével iszod.

a gátmasszázst csinálom hébe-hóba, nekem is ugyanaz a dm-es cucc van mint Patinak.

Enikő, jobbulást, ez elég rémesen hangzott!!

Dany, nagyon cuki Joseph, örülök, hogy van tej!

örülök, hogy ennyi Kútvölgyis van, remélem hogy valakivel sikerül egyidőben szülnöm és akkor akár mehetünk a kettes alapítványi szobába

remélem most már nekem is mondanak legközelebb valami sacc baba-súlyt, mert erősen kezdek aggódni, hogy az 50-es méretű ruhácskák már kicsik lesznek... pedig olyan cuki hazajövős szettet raktam össze 50-esből...

ma teljesen befejeztem a babaszobát, még a kókuszmatrac huzatát is kimostam, lepedő fel meg ilyenek. na innentől zárlat van a babaszobán, mert ha a macska beleugrik a megvetett ágyba akkor a szívroham jönne rám (őt meg kénytelen lennék komolyan fenyíteni), hogy újra kell kezdenem.

ja és muszáj eldicsekednem, hogy milyen isteni pizzát vágtam be az előbb, teljesen házi készítésú volt, saját készítésű tésztával, bivaly mozarellával (köszönőviszonyban sincs a sima zacskóssal, ez állítólag bivalytejből van), friss paradicsomszószból és bazsalikommal. na és a slusszpoén, hogy a férjem csinálta, a tündér. olyan jól főz... na mondjuk most elment pókerezni, de valamit valamiért :)

nektek is egész nap mozgolódik babuci? mert nem tudom ki mondta, hogy a 32 hét után kevesebbet mozog, mert már nincs helye....nálunk szinte egésznapos műsor van. persze örülök, olyan megnyugtató érezni, hogy valószínűleg minden ok

KépKép
judit18

eszterxx, Józsi ????:) :) azért mint Joseph szebben hangzik

KépKép
judit18

ja és vizesedés, engem is ez biztat, illetve ezzel hitegetem magam, hogy a xxkgból min xkg az tuti víz és légiesen karcsú leszek ha majd kicsorog belőlem szülés után.

most hogy újra beütött a hideg és megkíséreltem csizmát venni, észleltem, hogy pont a vádlim aljáig bírom a cippzárt felhúzni.
márpedig vádlira csak nem hízik az ember!!

KépKép
judit18

Judit:tuti hogy sok víz van rajtad és figyeld meg, hogy szülés után már pár nappal könnyebb leszel jóval...sőt én az első után már 2 héttel a szülés után visszafogytam(jó,mondjuk rátett a lapátra egy "fincsi" mellgyulladás 41 fokos lázzal...... :( de tényleg sok víz lemegy...)

Pété:engem érdkelne a jógás baba-iránybafordtítás,leírnád légyszi.Köszi :wink:
Amúgy a homeósból nem mindegy hogy milyen hígításút szed az ember.Pl a Caullophyllum-ból csak 5 ch javasolt a 36.héttől 2x5 és a vajúdás alatt félóránként 5db.Ebből pl,a 30 ch koraszülésnél a fájások leállítására javasolt.Egyébként a vajúdásnál még felváltva a másikkal lehet a Cimicifuga-t is szedni szintén félóránként.
Szülés után Arnica 5 ch vérzéscsillapításra jó és gátmetszés esetén pedig a Staphysagria 30 ch napi 2x5.Tejserkentésre Utrica Urens javasolt 2x5.arátnőm augusztsban szült és neki nagyon bejöttek a homeós cuccok ,meg a málnalevél tea is.Könnyen tágult és gyors szülése volt.

légzésfigyelő:nekünk Angelcare van,olyan aminek kettő, a matrac alá tehető érzékelője van.

Dany!Nagyon szép a babucid!!! :wink:

Mzx!Nagyon büszke lehetsz Erikre :wink:
Ha lesz egy szusszanásnyi időd,tényleg várjuk a beszámolót :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Jó reggelt!

Nekem is nagyon sok a mocorgás, ami elég erőteljes .

Ezzel kapcsolatban van egy édi sztorim, én jót nevettem rajta.

Egy oviba járok gyakorlatra szerdán lesz a zárófoglalkozásom, úgy hogy lehet drukkolni.
De a lényeg, ültem egy kisfiúval az asztalnál amikor Alíz egy hatalmasat rugott. A kisfiú felpattant mellőlem és kérdőre vont. Na ez mi volt??? Mondtam neki hogy a baba aki a pocakomban van.
Nézett rám édesen és azt mondta,egy ember gyerek? én azt hittem csak ilyen jól laktál. :wink:
Édes mi?
Aztán rögtön megtaláltak azokkal a kérdésekkel amitől féltem.
Hogy került oda a baba? Hogy készül a baba?
Hogy jön onnan ki?stb...
Úgy hogy volt egy pár kellemes percem. :lol:

Aki összecsomagolt külön rakta a szülőszobait és a szobait??
A szülőszobaihoz miket raktatok?

pussz
pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Hellóó Mamik,
hát látom ez a hidegfront betett mindenkinek rendesen!!! Mi lesz velünk jövő7en, ha jön rá a meleg???? Mi még egyben, görcsölgetek folyamatosan, kíváncsi vagyok a holnapi nst jelez-e vmit..

légzésfigyelő:
nekünk Jézuska hozta karácsonykor anyóséktól és nagyon örültem neki, bébiőrző egyben.. Ha másért nem a nyugodtság érzetéért mindenképp megéri - hozzáteszem mi kertes házban lakunk, szóval lehetek picit messzebb is a babótól (kertben, v.akármi), úgyhogy mindenképp vettünk volna..

szxxxx:
vicces próbálkozásunk volt valentin-napkor!!! Nekem nem igazán jött össze a dolog, aztán másnap, mikor az nst 5 perces fájásokat mutatott "megnyugodtam", hogy jaaaa..akkor ezért nem vagyok igazán ráhangolódva..bár már nagyon hiányzik!!

Mommy,
gyönyörű a kis baby-Jo, annyira de annyira irigyellek!!

Livi,
én is iszom a málnalevelet, viszonylag rendesen (napi2-3 csésze), szerintem sem gáz az íze..bár nem ízesítem semmivel..én amúgy is nagy teás vagyok, szóval lehet azért jön be. Ártani biztos nem árt!
Ja, vki mályvát írt!! Nem!!! málnalevél!!!

pussz!Manna

KépKép
kmanna

Hú, tényleg ipari mennyiséget írtatok :). Na jó, akkor először jöjjön a beszámoló:

Szóval... hajnali 2-kor arra ébredtem, hogy fájdogál a hasam, nem túl erősen, de pont nem tudtam tőle aludmi.Fél óra múlva szóltam a páromnak, hogy kb. 4-5 percenként van egy enyhe görcsöm, talán be kellene menni megmutatni magam, mert gőzöm sincs, hogy mi van: nem igazán fáj, de olyan furcsán fáj, és nagyjából 5 percenként. Tanakodtunk, aztán kitaláltuk, hogy legfeljebb anyóst hiába ugrasztjuk át hajnalban, de olyan kihalt minden, hogy egy óra alatt haza is érünk, ha vaklárma a dolog. Ahogy felkeltem öltözködni, szinte el is múlt, de anyós már úton volt, így már úgy voltunk vele, hogy akkor is menjünk be. A 20 perc odaúton összesen két gyenge "fájás" volt, úgyhogy nagyon meglepődtem, amikor az ügyeletes szülésznő közölte, ogy 5 centire nyitva a méhszáj, úgyhogy máris hívja a választott szülésznőmet (akivel két nappal előtte találkoztunk csak..). A dokim csütörtökig szabin volt, így "megnyertem" az ügyeletest. Ekkor olyan 4 óra lehetett, sehol senki, mi keltettük fel a szülésznőt, aki ctg-re tett. (Utánam félóránként jöttek az aznapi front "áldozatai")

Kb. 20 perc múlva bejött a szülésznőm, megvizsgált, már 5 centire voltam nyitva. Burkot repesztett, mert a baba egyáltalán nem volt leszállva, beilleszkedve, a méhszáj is teljesen fent volt, alig érték el. Ezután össze-vissza fájdogált továbbra is, de egyre erősebben. A ctg-n meg egyre kisebb lett a fájáserősségi görbe szerint a fájás, úgyhogy kicsit kezdtem beijedni. Az sem sokat segített az ügyön, hogy az utánam érkezett csaj a szomszédban közben rendszeres orgazmust produkált :lol: :roll: :oops: " Oh-oh-oh-óóóóóóóh". Nagyon muris volt, ott röhögtünk Krisszel, hogy ahogy elkezdi a dolgot, nekem is elkezdődik a fájás. Teljesen ráhangolódtam a csajra... elég perverznek tűnt az egész, úgyhogy már hallgattuk, hogy mikor kezdi :wink: Leszedték a tappancsokat, és akkor össze-vissza álltam, feküdtem hanyatt, oldalt stb. Még mindig kb. 3-5 percenként fájt, de egyszer csak éreztem, hogy nekem már tolni kell, és hirtelen nagyon erős a fájás. A szülésznő bejött közben többször, ekkor is megnézett, mondta, hogy még kell pár fájás, mert még nincs elsimulva a méhszáj, stb., szóval egy órán belül meglesz kb. .Én beletörődően szenvedtem tovább, -Krisz közben kiment telefonálni, hogy mi a helyzet- majd pár perc múlva a következő fájásnál éreztem, hogy márpedig most azonnal szülök, úgyhogy kiabáltam, hogy jöjjenek, mert már nyomok... Megbeszéltük, hogy a következő fájásnál csinálok egy próbanyomást, aztán kiderül, hogy mi a helyzet. Nyomtam, ahogy tudtam, közben egy kicsit a méhszájat nyomta szülésznő, úgyhogy a baba feje meg is indult. Gyorsan kiszólt, hogy hívják azonnal a dokit. Be is jött egy Udo Brinkmann kaliberű pasi :wink: .Azután még két tolófájás volt, közben gátvédelem miatt bűvöltek lent :oops: , az elsőnél már ott maradt a baba feje, és nagyon feszítő érzés volt, a másodiknál már félig kibújt, majd már csak egy picit kellett nyomni, amikor szóltak, hogy most (gondolom közben olajozták a gátat), és már kint is volt Laura. :D Érdekes volt, hogy a fájások között nekem végig több perc eltelt, egyszer sem volt olyan, hogy szinte egybefüggő fájásaim lettek volna. A kitolás pedig igazán már nem is fájdalmas, csak kellemetlen az a feszítés. Eddig volt a kellemes rész, innentől viszont horror volt, úgyhogy le sem írom, majd priviben annak, aki szeretné tudni. Lényeg az, hogy elég sok vért veszítettem, és mint kiderült, Udo tök kezdő volt, végig Bea mondta neki, hogy mit csináljon. Ha ő nem lett volna annyira profi, akkor eléggé bepánikoltam volna. Bosszúból Udonak nem adtam semmit, bár egy kicsit sajnálom, mert nyilván nem ő tehet róla, hogy egyből a mélyvízbe dobták, és hát valamikor neki is meg kell tanulni a dolgokat.

Laurát rögtön rátették a pocakomra, és ott volt, amíg befejezték a dolgokat, úgyhogy szorongattam :D , de nem sokat láttam belőle. Krisz végig ott volt, kivéve a kitolást, de aztán bejött gyönyörködni, majd megint kiment, amikor a lepény jött, aztán elvágta a köldökzsinórt. Pár perc múlva kivitték a Picúrt felöltöztetni, aztán jött vissza szopizni, de annyian voltak addigra, hogy kb. 10 perc után levittek egy vizsgálóba, őt meg a csecsemősökhöz vizsgálatra. Csak 10 óra felé kaptuk vissza, már tűkön ültünk, Krisz egy csomószor elment megkérdezni, de nem nyitottak ajtót. Mint kiderült rossz volt a csengő. :D

Laura nagyon cuki :D , nem hasonlít egyáltalán a születéskori Erikre, úgy tűnik, hogy inkább az én arcvonásaimat örökölte, de majd meglátjuk. Erik most hatalmasnak tűnik hirtelen, eddig meg olyan picinek láttam. Vagy lehet, hogy 3 nap alatt nőtt meg ennyire??? :D

Laurát legszivesebben állandóan bámulnám és puszilgatnám, de Erik miatt inkább visszafogjuk magunkat. Egyelőre angyali kiscsaj, bár még összekeveri a nappalokat és az éjszakákat, úgyhogy ma éjjel 3*1 órát sikerült aludnom, szopi közben hoztam össze az irományom nagy részét is.

No most puszi nektek, mert a NAGYfiamnak :D reggelit kell adni. Majd leírom a kórházi viszonyokat is.

Kép

Kép
mzx

Még csak most kezdtem a visszaolvasást, úgyhogy nem tartok sehol (7 oldalt írtatok azóta!), de

NAGYON KÖSZÖNJÜK A GRATULÁCIÓKAT! Teljesen elérzékenyültem. :oops:
Egyébként végig vártam, hogy hátha Eszterxx befut. :D

Egyébként 2-kor kezdődtek a fájásoknak titulált valamik, és 6. 14-kor bújt elő Laura, szóval gyorsak voltunk :).

Kép

Kép
mzx

Itt van pár kép, csak apa meg ne tudja, mert nagyon nyúzott rajta szegény, úgyhogy nem szívesen mutogatja. http://web.t-online.hu/krkv/Laura/

Kép

Kép
mzx

Mzx!!!

Laura nagyon szépséges!!!
A születésed története pedig valami olyasmi, amit magamnak tervezek, na jó, a végét azért szívesen kihagyom............ :oops: :oops: :oops:

Legyetek nagyon boldogok!

Tejed rendben beindult?
Vendég

Eszterxx-t itt rázza a hideg, ahogy olvassa a szülésedet és irigy-irigy-irigy nagyon! Ma reggel olyan jó volt úgy felkelni, hogy hátha valamelyikötöknek volt ideje leirni a születést, meg hátha valaki még szólt itt a nagy hidegben!

Engem minden érdekel, akár priviben, akár nem... A szülés befejezése is, a beöntés nélküli szülés hatásai, az öt ágyas szoba, a szobatársak, a szoptatás a tömegben, az, hogy hogy mész ki egyáltalán a mosdóba, ott hagyod-e a gyereket, meg a cuccokat vagy hogy van ez az egész, na meg minden-minden-minden!!!

És van sok tejetek?

Gyönyörűek vagytok mind a hárman a képeken, apa is büszke lehet magára is, rád is, lányára is!!!!!

Mi meg nagyon köszönjük az sms-ket, jó volt tudni róla, hogy mi a helyzet veled!

Kép

KépKép
eszterxx

Mzx!

A kis laura gyönyörű. Tényleg rád hasonlít. Hát nem lehetett semmi az Udó doki. Én kiváncsi vagyok, hogy mi történt utána, ha van időd egy pár sorba írd le légyszi? Anno a Lilinél én majdnem ott maradtam, így egy kicsit tartok a szülés végétől!

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Köszi, hogy leírtad a történeteteket! Vidultam is rajta, meg is hatódtam...

[quote="eszterxx"]E írta:eszterxxngem minden érdekel, akár priviben, akár nem... A szülés befejezése is, a beöntés nélküli szülés hatásai, az öt ágyas szoba, a szobatársak, a szoptatás a tömegben, az, hogy hogy mész ki egyáltalán a mosdóba, ott hagyod-e a gyereket, meg a cuccokat vagy hogy van ez az egész, na meg minden-minden-minden!!!

Engem is! Engem is!

Még egyszer: minden szépet és jót kívánok Nektek!!!!
linocs

Tök jó volt olvasni a szülés-történetedet Mzx! Tényleg hasonlót Mindnyájunknak!!! A végét szerintem írd le nyugodtan itt, hiszen mindenki privit fog kérni Tőled!
Szerintem nem kell titkolóznunk, jobb felkészülni jóra, rosszra egyaránt, úgy, ahogy Eszter is írta. Minden érdekel!!!
Nálam is gondot okozott a tisztálkodás anno, ott hagyjam a babát, cuccot, vagy sem. Aztán inkább akkor mentem, ha jött a férjem, de pisilni így is ki kellett menni néha, elég rossz úgy sietni, hogy a gátseb miatt meg legszívesebben elfelejtenéd az egész műveletet. Az egész tök macera, de gyorsan elmúlnak a kellemetlenségek!

Szép vasárnapot Mindenkinek!!!

Kissani írok majd privit Uzsoki ügyben!

Livi
Kép
Kép
lusie

Ja, málnalevél tea tényleg nem rossz ízű (mondjuk én is teás vagyok, lehet ezért), most kettőt iszom naponta és nem okoz gondot kaki ügyben :lol:
Nyugodtan iddogálhatjuk szerintem. Hátha segít egy ici-picit. Gátmasszázzsal én nem is próbálkozom, egy 5 kg-os gyereknél szerintem oly fölösleges :roll:
Irigylem a szexuális aktivitásotokat, nekem semmi hajlandóságom hozzá hónapok óta! Szegény Apa :?

Livi
Kép
Kép
lusie

pepike:
szülőszobás cucc: zuhanyzós papucs (lehet vajúdás közben zuhanyozni nálunk), zokni (hátha a kimerültségtől fázni fogok), csoki (egy-két kocka megengedett nálunk), szőlőcukor (a kimerültség ellen), ásványvíz (olyan szopós végű, mert fekve inni nem olyan könnyű), papírzsebkendő, kistörülköző (hogy a Kedves benedvesítse, és törülgesse a fejem, nyakam, szám stb. vajúdás közben), homeopátiás gyogyók (amit a szülésznőm felírt), hálós bugyi, maxi-maxi-maxi betét. Biztonság kedvéért berakom az MP3-at, valami nyugtató zenével, ha hosszan tartana a vajúdás, és "egyedül" akarnék maradni. Hát ennyi... Majd a Kedves akar még pakolni magának: papucs, cserepóló (bármilyen baleset előfordulhat), szendvics, olvasnivaló.
linocs

mpatr

köszi a gratulát, el sem hiszem, hogy ilyen közel van már. Számodat elmentettem, amint híreim vannak, megy az üzi.

Linocs

Hát ahogy olvastam te is belőtted a március első hétvégéjét, győzzük meg a babókat is erről és akkor talán együtt ismerkedhetünk velük és persze egymással is. Milyen a Mészi? Meg vagy elégedve vele?

Mzx

Olyan gyönyörűséges a kislányod!!!Gratulálok!
Igen, igen, igen!!!Azt se tudod te szegény, hogy létezem én is itt a fórumon, de nagyon érdekelne a sztori vége!!

Pumperka

Most látom, hogy ráadásul druszám vagy, ehhez képest biztos bevágódtam nálad azzal, hogy majdnem pelenkának hívtalak. Bocs, igyekszem mindenkinek memorizálni a nevét.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

szilvánusz: Na, akkor szugeráljunk együtt ;) Mészivel én meg vagyok elégedve - bírom őt, habár néha kicsit szétszórt, és nyáron folyamatosan a klíma mellől kellett leszedni, mert mindig azt szerelte :) Találkoztál már vele?
A többi kútvölgyis leánykával is azt beszéltük, hogy jó lenne együtt szülni :) Nem lenne rossz!!!
linocs

Mzx!

Sztem is leírhatod itt a "horror" részt is mert úgyis mindenki kérni fogja privibe... :wink:
Csúcs lehetett az Udo doki :? :wink:

Nagyon szépek vagytok!!! :lol: :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Tudom, hogy nem olyan izgi és cuki, mint Laura baba, meg Joseph boy, gondoltam azért felteszem. Ezek voltunk mi úgy kb. 2 hete.
Kép

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Linocs

Én nem ismerem, de olyan szimpi feje van neki is. Én bírom a kevésbé pedofil, perverz kinézetű vagy kevesebb dioptriás szemüvegű, kevésbé remegű kezű, enyhébb szájszagú nődokikat és asszem, ő belefér ezekbe :oops: Kicsit olyan, mint egy jól lakott napközis. Na szóval ennyit a szakmaiságának megítéléséről, gondolom te is biztos ezért választottad :lol:

Na jó eldugulok, mielőtt nagyon lefáradtok tőlem.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

szilvánusz: :) :) :) Na ez mind igaz rá!!! Habár hallottam már róla kevésbé jó véleményeket is - de hát kinek nincsen rossz napja...
A választás más miatt: pont a terhességem előtt derült fény egy betegségre (Inzulin rezisztencia - PCOS), és az ezzel foglalkozó intézetben dolgozott - és úgy választottam őt, hogy legalább neki nem kell magyarázkodnom, hogyha az előzményekről van szó. De nagyon nem bántam meg!!!

Szerintem ne dugulj el!!!!!!!
linocs

Szilvánusz: szóval igy nézne ki az ember lánya, ha csak 74 kilo lenne a 178 centijéhez terhesen... ez igy nagyon csini - irigy,irigy,irigy!! És baromi jó a könyvespolc szine is a háttérben!

Linocs, épp megyek pakolni, köszi, hogy leirtad, én is most már úgy tervezem, hogy külön teszem a szülőszobás cuccokat. De pl. a kistörülköző eszembe nem jutott volna, pedig praktikus!

Kép

KépKép
eszterxx

Szilvánusz: ja igen, én is meg akartam jegyezni: nagggggyon csini kismami vagy!!!!!
linocs

Mzx, gyönyörűek vagytok! :lol: :lol: :lol:
Engem is érdekel a horror-rész, úgyhogy szerintem is "közszemlére" teheted, legfeljebb aki nem bírja, átlapozza. :lol:
Ha majd lesz időd, az még érdekelne, hogy Erik volt-e bent látogatni, hogy bírta otthon nélküled, és kapott-e Laurától ajándékot a hazamenetelkor.

Ha nekem lesz időm, felteszem a képeket az új BABÁS albumba, Laurát és Josephet is, de most rokonlátogatóba indulunk!

Szép vasárnapot mindenkinek!
Vendég

Joseph születése

Joseph már január eleje óta jelezte, hogy ő bizony nem akarja megvárni a márciust, nagyon kíváncsi ránk, a nagyvilágra. Folyamatosan voltak, kisebb-nagyobb fájásaim, a méhszáj rövidült és nyílni kezdett, 13-án már 2 cm-re volt nyitva.
2008. február 14-én délután 10, majd 5 perces fájásaim voltak. Bementünk a kórház-ba. Megint ctg, flow…. Ekkor 5 cm-re voltam nyitva. voltam.
19 óra körül már folyamatosan 5 perces fájásaim voltak, de el lehetett viselni. Közben megrepedt a burok is. Akkor tudatosult bennem, hogy már nincs visszaút… Joseph rövidesen megszületik.
Mivel a baba feje rögzült, nem tudott a köldökzsinór, vagy kezecske, lábacska előre-esni, megengedték, hogy sétáljak. Félóránként ctg-re kötöttek.
A fájások sűrűsödtek, egyre hosszabbak voltak, már nem esett jól a séta, lefeküd-tem…
Este 10-kor már 8 cm-s tágulásnál tartottunk.
Josh végig mellettem volt, fogta a kezem, masszírozta a derekamat, a hátam, a lá-bam… vagy csak ott volt… Közben telefonon beszéltem anyáékkal, hiányzott a csa-ládom…
11 után már azt mondta a szülésznő, hogy eltűnt a méhszáj, jelentkeztek a tolófájás-ok is. Javasolta a szülőszéket…
Jönnek a tolófájások, már érzem a babát a szülőcsatornában. Lassan haladunk, mindenki bíztat, hogy így a jó, nem kell igazán nyomni, a fájások és a gravitáció ha-tására a kisfiam egyre közelebb kerül a külvilághoz…Az utolsó 2-3 fájás előtt érzem, ahogy egészen közel vagyunk, a feje feszíti a gátat, és akár hihető, akár nem, ez nem fájdalmas, hanem fantasztikus érzés. A gátmetszést sikerült elkerülni… egy utolsó fájással, 23:45-kor megszületik Joseph
Kétségbeesve várom a hangját, de nem ordít… Mi történt?? Hol van a kisbabánk?? Nézek Apára, de talán nincs baj… csak a nyákot szívják a torkából. És sír. Nem or-dít, de sírdogál… Kapálózik… Lila, a fejecskéje, de gyönyörű… és engem néz. En-gem!! Én vagyok az édesanyja!! A kezeivel, lábaival kapálózik, élvezve a megszer-zett szabadságot, s a szűk csatorna után szabadon nyújtóztatja kicsike testét. Apa elvágja a zsinórt, Joseph-et elviszik, alapos orvosi vizsgálat szükséges a korai jöve-tele miatt. Apa megy vele, egy pillanatra sem téveszti szem elől a fiát.
A méhszájat és a hüvely belső részén néhány helyen varrni kell. Ez a kb. negyed óra jelenti eddig életem legborzalmasabb és leghosszabb „néhány percét”, a kétsé-geket, ami amiatt gyötört, hogy hol lehet a gyermekem...
Persze ezután fellélegezhetünk, már mindenki mosolyog, közben közlik, hogy Joseph egészséges, tökéletes baba… de nekem ez kevés. Látni szeretném… a feszültség-től, fájdalomtól már-már sírnék… és néhány könnycsepp végig is gördül az arcomon, hiszen egyedül vagyok teljesen, de ekkor jön Apa, sírva, elérzékenyülve az ő kicsike fiával, aprócska, már nem lila, ó egyáltalán nem… De nekem a legszebb baba a vilá-gon. A mi gyermekünk, szerelmünk igazi gyümölcsét látom benne. Ahogy ott fekszik mellettem és akármilyen pici is, mégis képes arra, hogy szinte azonnal szopni kezd-jen, elkezdődik közöttünk egy újabb, még tartalmasabb és örök időkig tartó kapcso-lat, amit nem vághatnak el úgy, mint a köldökzsinórt. Lelkünk ezentúl összeér, amíg élek, s azután is…
Vendég

MZX
Nagyon szép a kicsi Laura :lol:

Én is kíváncsi vagyok a történet végére....
Vendég

Mzx, köszi a beszámolót és a képeket! Laura tényleg nagyon édes és milyen picurka. :) A horror részt leszámítva, szép szülésed lehetett és villám gyors. :)
Szilvánusz, nagyon csini vagy, szép formás a pocakod! :)
Eszterxx, a lap tetején található összefoglaló szuper! :) Jókat nevettem rajta és a tea MÁLNA, nem MÁLYVA! :D

KépKép
KépKép
mni

Lányok!
És érdemes... olyan csodálatos érzés, ahogy mellettetek van egy szuszogó, tejszagú csomagocska... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Mommy, ez a történet nagyon megható, olyan szépen leírtad! :cry:

KépKép
KépKép
mni

mommy82 : nagyon szépen írsz :cry:
linocs

Mommy, ez gyönyörű volt! És mikor jöhettetek haza? Mennyi időt kell ott benn tölteni és milyen körülmények közt?

Mni, a mályvát ismerem, együtt élek vele évek óta(csak most terhesen hagytam abba), a málnát meg nem tudom használni. Azért már ittam belőle tegnap, majd meglássuk a hatást...

Szülni akarok már!!!!!!!!!!!!!!! TÜrelmetlen állat vagyok, elegem van az itthon lébecolásból egyedül!!!! Babázni szeretnék és nem várakozni mindenre!!!!!!!!!!

Áhhh, most már tényleg megyek inkább pakolni, az még úgyis hátra van...

Kép

KépKép
eszterxx

Megkönnyeztetek....
a képeket, leírásokon elsírtam magam.... nemááááá...

én meg ma érzem magam elsőnek igazán terhesnek. Tudom, szerencsés, hogy csak most... de akkora a hasam, nehéz, és mocorog. és fáj minden csontom, izületem. és kicsit köhögök mellé és ég a gyomrom. és ... najó nem panaszkodom...
pedig milyen jól birtam a hetet... férjuram most is szekrényeket rak össze, amibe nekem a jövő héten kéne pakolni....

Kép

Kép
kolyok28

eszterxx: tegnap este olyan "seholnemtalálomahelyem" állapotban voltam. Még az én hiperaktív Kedvesemnek is sok voltam - úgyhogy mikor már sokadszor mondta, hogy kis sajtkukac - elhúztam egy órácskára fürdeni - az úgy nagyjából segített. Amúgy még jövő hét péntekig nem szülhetek, mert arra kaptam időpontot a fodrászhoz ;)
Amúgy 3 pakkunk van: szülőszobás, kórházas, és Fruzsi-hazahozós (ezt majd a Kedve hozza be - de biztos, ami ziher összeraktam - ki tudja hány body és zokni, és zsák kerülne bele, ha rábíznám ;) ) A törülközőt, valahol a neten találtam - és jó ötletnek gondolom én is.
linocs

Eszterxx

14-én éjjel született Joseph (nem Józsi :wink: ), ott éjszakáztunk... reggel egy gyerekorvos alaposan megvizsgálta a picurunkat és jöhettünk haza...
Josh végig velünk volt...

Kórházi szoba egy ágyas, mindennel felszerelt...amíg ott voltunk jöhettek látogatók, kézbe vehették a babát... nincs az a nagy "félünk a fertőzéstől" mentalitás, mint Mo-n... ésszerű keretek között szokjon hozzá a baba az őt körülvevő világhoz... :lol:

nyivák van...
Vendég

[quote="mzx"]I írta:mzxtt van pár kép, csak apa meg ne tudja, mert nagyon nyúzott rajta szegény, úgyhogy nem szívesen mutogatja. http://web.t-online.hu/krkv/Laura/

Úristen, mennyire gyönyörű a kislányod :)
Szívből gratulálok!!!
Édes, cukorfalatka!!!!
Én is - Én is alig várom, hogy Alíz kibújjon!!
(persze a 36. hétig minimum maradjon bent :D)

Kép
szösszenet

Dany!

Nagyon szépen leírtad a történteket :wink: Megható :)
Klassz hogy ilyen simán ment minden :wink:
Én is ki szeretném próbálni a szülőszéket,épp a gravitáció áldásos hatása miatt :)

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Zsu,
nekem is folyton fent, a bordáim és a tüdőm környékén szeret portyázni a kicsikém. A lábát dugja oda jó közel a bordáimhoz és néha már szúr, mert nem kapok levegőt. Ilyenkor beszélek hozzá, oldalra fordulok, meg a kezemmel megfogdosom a kis lábát, hogy húzza arrébb, és ez hatni szokott.

Enikő,
rossz volt olvasni, hogy elkapott ez a vírus, vagy mi. Jobbulást!!!

Lusie,
én hétfőtől iszom a málnalevél teát, kiváncsi vagyok, nekem hogy fog ízleni.

Norco,
örülök, hogy írtál és hogy jól vagytok! :)

Pété,
engem is érdekelne az a praktika, ahogy a babát háttal lehet fordítani a pocaknak. Légyszi írd le!

Dany,
szuper, hogy már azonnal megindult a tejed! :) Nagyon édes Joseph baba.
A születéstörténeted alatt végig borsódzott a hátam, annyira beleéltem magam.

Tündérmanó,
a málnalevél teát már leírták előttem, hogy mire való. A gátmasszázs pedig arra jó, hátha annyira kitágul a gát, hogy nem kell szülésnél gátmetszést végezni.

Mzx,
születéstörténetedet nagy izgalommal olvastam, annyira jó volt olvasni, hogy minden olyan simán ment a maga útján. Én is így szeretnék szülni! :) Nyugodtan írd le a horroros részt, legalább tudjuk, mire számítsunk.
Megnéztem a képeket, szépséges Laura baba! :)

Szilvánusz,
csini vagy, szép kerek pocid van! :)

Izgalmas volt a délelőttünk, na nem az esetleges szülés szempontjából. Vígan főzögettem a konyhában, hirtelen arra lettem figyelmes, hogy zubog ki a víz lent a konyhaszekrényből. Páromnak gyorsan kiabáltam, hogy zárja ki a vizet. Kiderült, hogy a hidegvíz cső lyukadt ki. Nagyon hamar el lett zárva a víz, de mégis eláztattuk az alattunk lakók konyháját. :( Szerencsére még délelőtt jöttek a szerelők és kicserélték a csövet.
Tavaly év végén minket áztattak el a felettünk lakók, most meg mi folytattuk...elég gáz. Nem hiányzott. De szerencsére még időben észrevettük és nem okoztunk nagy kárt az alsó szomszédnak, csak egy kis bosszúságot, a konyhaszekrényében a tányérokban állt a víz...stb...

Este színházba megyünk, az majd remélem kikapcsol, mert még mindig itt mérgelődök...

Melinda

Kép
melinda80

Megjöttünk a Balatonról! Ma már nem volt kedvem strandolni, így hazajöttünk. (Kehidakustányban voltunk pancsolni, volt egy csomó kismami, kisbabuci, majd mesélek)
Mommynak is hatalmas gratula, este jövök olvasni! Most már vili, miért nem válaszoltál, amikor kérdeztük, hogy mit jósol a doki, hogy nyitva vagy:))))))) Addig is mzx Lauráját megkuksiztam, csodaszép :D

puszi nektek:
Jim
Vendég

Mzx, Mommy!!!

Szipi-szupik a születéstörténetek!!! A végére egészen meghatódtam.
És Mzx: érdekel minden részlet!!!

És ha még nem írtam volna!!!! Hatalmas GRATULA a BABÓKHOZ!!!!! Kedvesek, szépek és aranyosak!!!!! És nagyon-nagyon ügyik vagytok (voltatok) ti is!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Szép vasárnapot! Sziasztok újak!

Itt bőgök a szüléstörténeteken... :oops: :cry: Gyönyörűek! Azt hiszem, mindannyian ilyennek képzeljük a sajátunkat.
(MZX, jöjjön a horror rész is!)

Nagyon szépségesek a törpék is! :D

Éjszaka ESZTERXX, PATI és MNI, veletek álmodtam. Mindhármótoknak megszületett a babája, és gyönyörködtetek bennük! :lol:

Látom, hogy sem Eszter sem Niki nem szült..., na de hol van Pati??? :shock: :shock: :shock: Nem küldött sms-t sem. :roll: :?

Meli! Ne mérgelődj! Jó szórakozást a színházhoz! :)

Képzeljétek! Ma meglepett az Apukám (az igazi). Reggel eljött vonattal Békéscsabáról meglátogatni minket, mert még nem volt nálunk. Csodálkoztam, hogy a férjem hova megy 9-kor, vasárnap reggel!? Vele beszélte meg, hogy elhozza. Ebéd után, már ment is vissza, de nekem tök jól esett, hogy itt volt. Meg is hatódtam egy kicsit... :oops:

Kedden pedig jön az Anyu a Nagyival. Mennek hugomhoz Angliába szerdán este, és előtte itt is akarnak lenni nálunk egy kicsit. Nevelőfateromat meg öcsémet otthon hagyják egy! egész hétre! :shock: Na, kíváncsi leszek, mi vár majd rájuk otthon, ha visszajönnek hugomtól?!?! :lol: :roll:

Évi

KépKép
kvaszeva

Ezek a szüléstörténetek!!! Mindenkinek ilyen legyen!!! :lol: :lol: :lol:

Már két napja akartam egy kicsit panaszkodni, de ilyen jóhírek közepette nem volt képem. :oops: :lol:

A náthám mellé jött egy gyönyörű herpesz a szám fölé (ez már a negyedik a terhességem alatt :evil: :evil: :evil: , szerintetek van összefüggés???).
Máskor rögtön lekezelem, és viszonylag hamar el is múlik, de most, hogy mellette fújom az orromat, teljesen széthordtam az egész szám fölött. Lassan már az utcára sem merek kimenni, úgy nézek ki! Kép

Nem tud valaki valami tuti jó módszert az elmulasztására???

Melinda, jó szórakozást este! Én azt hiszem, nem bírnék már végigülni egy előadást.

Jim, üdv. itthon! Gondoltam rátok, hogy mit csinálhattok a Balcsin ilyen zimankóban (az északi sarkon nincs ilyen szél, mint az utóbbi két napban :shock: :shock: :shock: ), de ezek szerint jól telt!!!

Szilvánusz, csini kismami vagy!

Enikő, jobban vagy már?
Vendég

kiszazsu: fura, nekem az alsó ajkamon van valami herpesz-féle - nem nagyon szokott lenni. Amúgy nekem a Zovirax szokott segíteni, vagy fogkrém, vagy pedig kínai-olaj
linocs

Köszi lányok a sok dícséretet!

Hogy ti hogy meghozzátok az ember önbizalmát! Na akkor én meg mindenkinek olyan szülést kívánok, mint a Mommyé meg az MZX-é volt! Engem is rázott a hideg, miközben olvastam őket.

Melinda80

Mit néztek a színházban?

Képzeljétek tegnap vettem a Tescoban olcsón szoptatós hálóinget. Persze ők csini tavaszi, nyári ruciként árulják, de tök jók hálóingnek is. Akinek még nincs, ugorjon be!

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Zsu,
sógornőm is panaszkodott (kb. egy időre vagyunk kiírva), hogy neki is a terhessége idején jött elő herpesz, korábban nem nagyon szokott neki se lenni, úgyhogy szerintem van összefüggés. Sajna nem tudom, hogy mit használ rá, de majd ha legközelebb beszélek vele, megkérdezem.

Évi,
tiszta jó, hogy így meglepett Apukád! :D

Kedden is voltunk színházban, ebben a hónapban két előadás is van, ami felkeltette az érdeklődésünket. A keddinél az volt a baj, hogy nem volt szünet és eléggé ki kellett húznom magam, hogy a baba elférjen, de jól bírtam. A karnevál utolsó éjszakáját néztük akkor meg. A Nagy Ervin miatt mentünk erre a darabra, mert párom ismeri még általános iskolás korukból és meg akarta nézni élőben is, hogy játszik. Rajta kívül még sok híres színész is szerepelt benne, pl. Szirtes Ági, Újlaki Dénes, Máthé Erzsi.

Ma a Plazmát nézzük meg, ezt meg az én kedvemért, mert játszik benne a Szabó Győző. Nagyon csípem! :wink:

Hú, nem is meséltem még, hogy találtunk végre megfelelő babakocsit. Már csak ez hiányzott. :) A vatera.hu-n, attól az eladótól vettem, akitől Monácska is az övét. Akkor feltette Monácska a linket, hogy kitől vette a kocsit és megtetszettek a termékei. Új a kocsi, 3 funkciós és bordó-vajszínű. :) Jövő hét péntekre ér ide vele a futár, akkor majd teszek fel róla fotót.

Melinda

Kép
melinda80

Évi, ez tök jó meglepi volt!

Én nem hiszem, hogy Pati szülne, mert akkor már a kezdetektől tuti irna sms-t nekünk. Ugye, Pati??????

Linocs, nekem is olyan hangulatom van, hogy már sehogy sem jó... végre összepakoltam a cuccomat, két nagy sporttáska... és ebben sem biztos, hogy minden benne van. Nekünk mindent vinni kell az Istvánba, úgyhogy a pelusok, betétek, fürdőköpeny jól elfoglalja a helyet. És egy csomó mindent nem is tudtam bepakolni, mert az állandó használatban van, mint pl. a papucs...

Tényleg, a fürdőköpeny kell már a szülőszobára vagy majd csak odalenn? Csak mert a filmeken sétálgatnak az emberek, mert fürdenek meg ilyesmi, de ahogy olvasom az eddigieket, sem Mzx, sem Dany nem nagyon használhatta. Mi a véleményetek?

Na, elkezdek Honfoglalót játszani, azzal legalább elmegy pár óra... hurrá, már csak 16x24 óra, azaz 384 óra van hátra...áááááááááááááááááá...... és ha benn marad és csak 13-án inditják meg, akkor 25 nap, azaz pont 600 óra!!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

zsu: kevesebb idegbaj és nincs herpesz :wink: Nekem a válásomkor jött ki először.... A Zovirax jó, meg a régi házidokinőm azt mondta, hogy amit szülés után írnak fel Ergam csepp, az is jó rá!

A Balaton unalmas volt, de itthon se jobb. Nincs kedvem semmihez.

Meli jó szórakozást estére! Rádjön vmi ruha? Nekem ez probléma lenne :wink:

Üdv az új kismamiknak, és most visszaolvasok végre 8)
Vendég

Felkerültek az első babák a fotóalbumba. :lol: :lol: :lol:
www.megerkeztem.gyermekeink.fotoalbum.hu
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?