Csimpilimpi,
Szia! Minden szakértő, minden területen remek és hasznos!
Persze, hogy vannak kérdéseim.
Mit ortopéd orvos, férjed mit gondol a vezetgetős járástanításról, a láb szempontjából? Bébikomp? Motor?
Azt írod, hogy otthonra is legyen szandi, onnantól, hogy áll, meg kintre is kizárólag jó minőségű, véletlenül sem használt cipő. Ez nálunk Nati 19-26 plusz Szabi kb 18-20-as méreteket számolva 20 pár cipőt jelentett volna, nem számolva, hogy mondjuk télen hordunk vastag bélelt és rendes cipőt a nem túl hidegebb napokra, azaz egy méretből három kéne. A legkisebb méret nem is biztos, hogy jó, mert arra nem vettem cipőt. Ha már csak 5 ezrével számolom, (az összes jó cipő több volt) az már a kevesebb, mint két év alatt 100.000Ft, (de akár a duplája is), kizárólag cipőre. Ti ezt tényleg végigjátszottátok? Vagy mindegyikre volt recept?
Nekünk a Rétköz utcai boltból van cipőnk. Akkor ha elmegyünk ortopédiára, akkor az kedvezményes receptre? Vagy az ottani ortopéd orvos, akihez amúgy is be akarunk jelentkezni, fel tudja írni a saját cipőt?
Egyébként szerintem is nagyon szép cipőik vannak.
Egy nem túl használt cipő miért rosszabb, mint egy nem használt, de nem "ideális" cipő? Pár hónap alatt nem sok kárt tud benne tenni egy gyerek, alig változik a cipő, már ki is növi.
Miért olyan nagy tragédia, ha a papucs-edzőcipő miatt kiszélesedik a láb? Mondjuk az esztétikumot azt értem, de egyébként?
A lábtornát már eddig is próbálgattam Natival. A lábujjhegy és sarok még ok, de a külső-belső talpél az egyáltalán nem megy. Ez gond, vagy még kicsi hozzá?
A harántboltozat az azért annyira nem világos... Azt honnan látom, ha valami nem olyan, mint kéne? Tudsz valami honlapot, ahol képekkel is van illusztrálva a dolog?
Miért "ráz ki a hideg" attól, hogy cipő csak a járó babáknak? A kognitív fejlődést semmiben nem akadályozza, ha egy baba később kezd járni. Vagy amíg nem romlik el, addig javítsuk?
Én le szoktam venni a cipőt minden időben, ha belépek az ajtón. Nekem fontos, hogy ezt a gyerek is megtanulja...
Mazsi,
Tippem az nincs, csak jobbulást tudok kívánni.
De ha még valami meg is sérült picit, akkor is iszony gyorsan rendbejönnek.
Na, nem jutottam sokáig. De már így is hosszú vagyok, megyek egy kicsit hasznosítani magam...