Új privát üzeneted érkezett!

Cipőtémában köszönöm szépen a véleményeket mindenkinek !

Boldog Hófordulót kivánok Emilinek !

Bálintnak utólagosan is boldog Névnapot !!!

Kinga

Neked is köszike a cipővéleményt, szerintem ezek szerint a mi cipőnk biztos nem jó, mert nem puha a talpa hanem félemény, plus a lúdtalp betét szerű ami benne van akkor ez sem jó ?
Egyébként ajándékba kaptuk, új, valami olasz márkája van "cos like" a neve ! Rakok fel róla még egy képet, a talpa már koszos, mert már felavattuk ! :cry:

Mennyi az a 2,5 gyerek, melyikőlyük nem számít egésznek ? Vagy csak most várod a harmadikat ??? :lol:

Dana

A benti mamuszt is ajándékba kaptuk, azt hoszem a kerimami a Cora-ban vette, azt árát nem kérdeztem ! Kép Cipőcske Cos Like

Kép
kditke

Lin,

Utólagos Boldog Névnapot!!! :oops:

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Ria
Köszi a linket.Látom lehet rendelni interneten is és ahogy nézem olcsóbb,mint itt a boltba. :lol:

Cipő
Hát ahogy nézem tényleg nincs nagyon egyetértés a szakik között se. :)
Csimpilimpi
Köszi a cipő választ legalább ezt is tudom.Sajna tényleg nincs 1 éves kori csipőszűrés.Itt felírni bizti nem fogják,de maszek úton meg drága lenne,ha azt nézzük az orvosnak is fizetni kell.Használt cipőkkel nagyon egyet tudok érteni a férjeddel.

Akik játszóházba vannak jó szórakozást!

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Kiderült hogy a lányom igazi mai gyerek. Csak nem jó értelemben. Gyanús csend után ránéztem és az asztalon felejtett mogyorós csipszet majszolta! :oops: :evil: Úgy látszik most már ott sem lehet semmit hagyni., mert feléri.

A kismamában is volt cikk erről hogy otthonra is cipőt kellene adni a gyerkőcnek.

csimpilimpi

Otthon is magas szárút szandit viseljen? Mert én is láttam aranyosat, de annak nem volt magas a szára és nem is mertem ezért megvenni.

dana

előre is köszi, lehet hogy megpróbálok egy Lilypie-ost ha az sem megy akkor igénybe veszem a segítséget. Pedig elméletben olyan egyszerűnek tűnik.

majus

Lili is szereti azt enni amit mi, de ha az üveges egy picit darabosabb attól már öklendezik. :shock:
Próbálok majd naponta jönni mert nehéz követni benneteket olyan sok a hozzászólás. :D

Alvás nálunk is csökken, pedig már így sem túl sok. Este egyre nehezebb elaltatni általában 8 körül (mostanában inkább fél 9), aztán fél 4-kor jön cicizni majd marad is velünk. Eddig aludt 7-ig de pár napja 6 fél 7 körül ébred. :evil: Napközben pedig a maximum 2 óra.
Nálatok az esti elalvás hogy szokott történni?

panka

Nagyon bájos lányod van.
A habtapi nálunk is mindig szanaszét van. No meg állandóan rágja Lili. Eddig még szerencsére nem harapott le belőle, de a fogai rendesen meglátszanak.

Kép
emoke27

Ha minden igaz sikerült avatarhoz képet rakni.

Kép
emoke27

Nehéz úgy döntenie egy anyukának, hogy az egyik orvos ezt mondja, a másik meg azt. Melyiknek higgyen??? Én természetesen elfogult vagyok, mert a férjemről van szó. :lol: De! Olyat még nem hallottam, hogy valaki tudományosan megmagyarázta volna, miért KELL különböző emelés a cipőbe.
Talán Mazsi? írta az előző lapon, hogy magától kell kiemelkednie a lábboltozatnak. Persze kialakult boka, vagy harántsüllyedés esetén kellenek a kiemelkedések, mert akkor már valaminek meg kell tartania a lábacskát!

Emőke!

Igen, otthonra is jó cipő kell! Sőt! Egyelőre otthon járnak a legtöbbet!

Mondok egy példát a rossz cipővételre. Van egy nagyon kedves barátnőm, akinek szent meggyőződései vannak bizonyos dolgokkal kapcsolatban. A lánya ferbuár 13-án volt egy éves. 6 hónaposan állt fel, szóval sanszos volt, hogy hamar fog járni. Októberben vettek neki egy 19-es Siesta bakancsot 16.000Ft-ért. Mert ő a legjobbat akarta a lányának. A kislány karácsony körül kezdett lépegetni. Mostsanra mondható stabilnak a járása. De eddig a rossz időben nem tették le a földre kint. Így a 16.000Ft-os bakancs talpa érintetlen. Kb arra használták, mint egy kocsicipőt. Otthon, ahol viszont tényleg járt a gyerek, nem volt rajta cipő, csak csúszásgátlós zokni. Természetesen ebben az esetben mondtam neki, hogy tegye el a bakit a következő gyereknek, mert semmi baja.

Akár meg lehet csinálni azt is, hogy otthonra vesztek szandált, ami vastag zoknival jó a lábára. Ha azt kinövi, úgyis jó lesz az idő, lehet belőle kinti cipő vékony zoknival, vagy ha elég puha a bőr, zokni nélkül!

Most jövök a Brendonból. Épp a Várkonyi Andi (Bochkor Gábor párja) akart cipőt venni. Ő ugye gyerekorvos, ha jól emlékszem. Kérdezte, hogy olyan nincs, amiben nincs emelés belül?
Erre az eladó mondja, hogy nincs (egyáltalán) mert ha van, akkor az (ezt figyeljétek) akkupunkturás pontokat ingerel és az jó a babának! :lol: :lol: :lol:

A 2,5 gyerek az jelenti, hogy van egy 4 éves Andris, egy 2 éves Luca és május 10-én lesz mégegy, akiről még nem tudjuk, kukacos-e, vagy sem! :D
Vendég

Hát elég homályos, de túl nagy volt a kép.

lora

A besafe milyen termék és hol kapható?
Köszi a cikket. Jól értelmeztem hogy az autó öve rögzíthető az ülés előredöntésével? Vagy magáé a gyerekülésé? Mert ha az autóé akkor olyan van a pc 25 kg-osnak is.

sno

Ez a fúrás-faragás ismerős. A mi társas tömbünk mellé építettek még egyet és pont mikor a Lili született akkor zúgtak a legtöbbet. Kb. 1 hónapja fejezték be. Nagyon utáltam mert mindig akkor voltak a leghangosabbak mikor leraktam aludni.

Lili jár!! :lol: :lol: :lol:
Igaz még csak 3-4 lépést dehát a nagyok is így kezdték. :wink:

Kép
emoke27

Csimpi! Jó hogy írtál remélem én jó cipőt vettem! Mi járunk az ortopédiai klinikára a Szőke doktorhoz. Lassan megyünk kontollra akkor lehet, hogy íratok vele receptet. Persze ha jogosultak vagyunk rá. A jobb előlába adukcióban van. Hordtunk Bebex cipőt már sokkal szebb de azért még látszik! Persze receptek jöhetnek.

Benit jól kiütötte a jászó ház! Azóta is alszik. Sajnos az én gyerkőcöm nem valami társasági baba. :( A többiek tök jól elvoltak. Na mindjárt szemezgetek a képek közül.

KépKép
csongria

Sziasztok!

Nagyon jó volt a játszóház! Raktam a Picasára képeket, nem túl jó minőségűek, mert csak a mobilommal csináltam.

Emoke
Nem a rögzítésen, hanem a plusz feszítésen van a hangsúly. A PC-t mi néztük, abban nincs ilyen. Ja és igen az autó övéről van szó. A Besafet mi a Minimanóba vettük, mert oda volt kedvezményünk. De ha a neten rákeresel, van egy pár bababoltban ilyen. Asszem pl. a Kenguru Goldokban is van.

Most mennem kell, csak a képek miatt jöttem. Jó hétvégét! :D
lora7

Ria!

Nálatok pl nagyon tud segíteni egy jó cipő, ami fogja a bokát. Akár hónapokkal hamarabb járhat tőle! Ezért ráz ki a hideg, ha valaki kategoriuksan azt mondja, hogy nem kell cipő, csak ha már jár a gyerek. Szerintem mindenki jogosult cipőre. Legalábbis a férjem, meg a cipőbolt szerint bárkinek felírnak. Attól függ a támogatás mértéke, mit írnak rá. Egészséges lábra is felírhat prevencióként!

Ajánlok Nektek egy nagyon jó szakorvost. Ugyan Kismaroson dolgozik, de ez alapítványi rendelő. Van költségtérítés, de mindenki annyit ad, amennyit tud. És ha felír cipőt, utána már nem kell fizetni a receptírásért. Legközelebb csak odatelefonálsz és írja a receptet. Teljesen normális a rendelési ideje. Budapesttől kb 35 perc vonattal. A környék (Duna-kanyar) gyönyörű, kirándulásnak is ideális!
Elvileg csütörtök a "gyerek-nap", de nem dob ki, ha nem aznap mész. Van saját UH-ja és egy percet sem kell várni!

Amúgy a Ciszterci nővérek egészségügyi intézménye. Vadi új, kb 1 éve épült!

Egészségügyi Szolgáltatás (orvosi rendelő, fizikoterápia, gyógytornaterem)
Dr. Fejérdy Gábor orthopéd szakorvos
Cím: 2623 Kismaros, Kossuth Lajos u. 54.
Tel.: (27) 350-056
Postacím: 2623 Kismaros, Pf. 10.
Vendég

Dr. Fejérdi Gábor
hétfõ 845 - 1545
szerda 1315 - 1800
csütörtök 1315 - 1900
péntek 845 - 1745

Fizikotherápia
hétfõ 845 - 1700
kedd 845 - 1300, 1315 - 1700
szerda 845 - 1800
csütörtök 1315 - 1800
péntek 845 - 1800
Vendég

Csimpi! Szerencsére nagyon jó orvos a Szőke dr. úgyis lesz kontroll akkor beszélek vele. De azért köszönöm. :)

Én is feltettem a képeket a Picasara a minitalikhoz.

KépKép
csongria

Igen, jó orvos!!!! Csak másoknak írtam, ha esetleg kell. Akármikor! :-)
Vendég

Sziasztok!

Valami lehetett a levegoben az elmult ejjel, mert nalunk is eleg jol telt az ejszaka, reggel 7-ig aludt es csak 2x kelt Aron :) Vegre kipihentuk magunkat!

Koszonom szepen a babyoutletes valaszokat, tenyleg van honlapjuk. Igazabol keresztelore szeretnek venni ruhat Aronnak, de nem olyan kis oltonyt, amit altalaban lehet kapni, hanem valami szep vastagabb nadragot egy ingecskevel, esetleg szep pulloverrel. Marc 9-en lesz a keresztelo, akkor meg valoszinuleg eleg huvos lesz az ido.
Egyebkent en is kinaiban, hipermarketekben es turikban szerzem be rucikat, de ez egy kulonleges alkalom lesz :)

Latom, cipo temaban nagyon beindult a topik :)
Ugy latom, nincs egyseges allaspont a temaban meg a szakemberek kozott sem. En kicsit idegenkedek az otthoni zart cipoviselettol, de ahogy kiveszem az irasaitokbol, a mamusz nem felel meg erre a celra. Ma lent jartam az itteni bababoltban, lattam Maus cipocsket. Nagyon edes volt, de ahogy lattam volt benne emeles kozeptajt. Ezek szerint az ilyen nem jo. Volt Maus szandi is, abban nem volt emeles.
Csimpilimpi, udvozollek a topikban! Es a 2,5 gyerkocot is :)

Aron is eloszeretettel piszkalgatja a viragokat! :evil: Kb egy honapja is szoba kerult, hogy melyik mergezo es melyik nem, pont mikor elutaztatok Mazsi, lenyelt Aron is egy levelet, es en is nagyon megijedtem. :evil:

Ria, most hetvegen tartjatok a szulinapi bulit??? Milyen tortaja lesz Beninek?

Most hetvegen a ferjem anyukajaekhoz utazunk Hevesre, es majd csak vasarnap jovunk haza. Ismet autoval es a ferjem fog vezetni.

KépKépKépKép
thelga

Csimpilimpi,
Akkor is el lehet menni erre a helyre, amit ajanlottal, ha nincs semmifele panaszunk???

KépKépKépKép
thelga

Ja, es Emilinek boldog hofordulot!

Majus,
Koszi szepen a tippet! Hihetetlen szuperul neznek ki ezek a mountexes hordozok! A ferjem ma be is ment az egyikbe, de sajnos pont elvittek a legjobbakat, pedig volt vagy 10 féle.

KépKépKépKép
thelga

Helga! Jó utazást és hétvégét. Vasárnap tartjuk a nagyfiú buliját. 14-en leszünk. Beninek gyümölcstortát csinálok tejmentes pudingból. De a családnak sütök egy serpenyős túró tortát is. Remélem olyan állapotúak lesznek, hogy le tudom fényképezni. :lol:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Lili elaludt viszonylag gyorsan, bár ennek lehet hogy az az oka hogy csak egy órát aludt napközben.

Helga

Áron hogy viseli a hosszú utazást?

Próbálok képet feltenni hátha... Kép kialvatlanul, de csak mi

Kép
emoke27

Úgy látom sikerült! :D

Ez a kedvencem! Kép

Kép
emoke27

Plusz még egy. Kép mi ketten..

Kép
emoke27

Emöke! Nagyon édes Lilien. szép nagy szemei vannak neki is. Most látom Kecsőn laktok. Voltunk ott májusban egy nagy lagziban. Egy panzióban laktunk ahonan majdnem kidobtak minket mert gyerekkel mentünk. :evil: De nagyon tetszik a város a férjem szokott oda utazni mert a bevközpontban van a cégének üzlete. Állítólag van egy isteni olasz étterem, ahova én még nem jutottam el. :(

KépKép
csongria

Emőke
Nagyon szépek vagytok! Micsoda kis Mikulás jött hozzátok! :lol:
A Besafe egy svéd márka. (csak most láttam, hogy ezt is kérdezted)

Panka
Még épp beleférek a napjába, így Emilinek boldog hófordulót kívánunk!!! :D
lora7

De jók a képek! Boldit, Kelét alig ismertem meg. Peti szomorkodós képénél meg megszakad a szív!
Tényleg kell most már a tali! Melyik játszóház tűnik alkalmasnak a nagytali fogadására? A teszt csapat véleményezzen!

Egész délelőtt fúrtak=>tehát ültünk, és Sebő cicibe fúrt fejjel lapított, aztán elmentünk sétálni, hogy tudjon aludni, de majd megfagytunk.

Uh, ez a cipő-kérdés kezd egyre bonyolultabbnak tűnni, főleg vidéki viszonylatban, me' még siestát csak-csak lehet kapni, de a többi... ráadásul cipőt is meg szandit is venni :shock:

Orsi
Kép Kép
sno

Ortopédia
Nálunk kell menni kontrollra. (Sima sztk-s rendelésen voltunk 6 hetesen) De nem 1 éves korban, hanem ha stabilan jár. Most kérdeztem a dokit és azt mondta, hogy igen menni kéne, de még nem adott beutalót, majd az influenza szezon után ráér menni.
Azért ezt a cipő felírást jó tudni, majd rákérdezek. :roll:

Csimpi
Üdv itt! Jó egy szakértő itt a csapatban. Írj nyugodtan, ha eszedbe jut még valami, meg egyébként is. Aztán persze úgyis mindenki azt csinál, amit jónak lát. :wink:
lora7

Orsi
Sztem a Lurdy abszolút alkalmas. Csak 1 éves kor után ugye fizetős. Persze még február és március beleférhet. :wink: :lol:
lora7

Emili,
Boldog 11-et!

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Emőke
Nagyon szép Lilien.Azok a nagy kék szemek. :shock:

Sno
Sajnállak a fúrás miatt.Nem lehetne szólni nekik?

Ria
Dani is visszahúzódó volt a társaságba.Majd belejön.Látom ti is nagy bulit szerveztek szülinapra.Mi jövő hét végén csináljuk Laura keresztelőjét.15-en leszünk.Már előre félek.

Csimpilimpi
De jó korkülönbségük lesz a gyerköcöknek.És mit szeretnétek harmadiknak?

Helga
Jó utat és pihenést!

Nagyon jók a talis képek.Erre sajna ennyire jó játékok nincsenek.Nem baj nyáron lehet Pest lesz a nyaralás?
Igazi kukta lesz Brigiből,és Pti szomorkás képe. :lol: Ági nagyon jól festesz a labdák között.
Én is raknék fel képeket,ha esetleg valaki megírná,hogy kell felrakni.Jöhet privibe is.
Ma Laurának is itt volt egy 1 hónappal fiatalabb barátnője.Előszőr nagyon meg volt szeppenve,a kislány hátamögött ült és figyelte.Majd annyira belejött a labda dobálásba és kuszás utána,hogy alig bírtuk őket leállítani.

Tudom volt már kérdés az üveg tisztítása.De a bútorokat ti mivel törlitek.Én prontóval,de Laura mostanába elkezdte nyalni.Félek valamit benyakal.Tanácsok?

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!!!

Elnézést megint az eltűnésért, de nagyon el vagyok havazva. Kaptam megint fordítómunkát, ráadásul rövid határidővel, úgyhogy most az megy gőzerővel.

Ráadásul a babanetes postafiókom betelt, szerintem már nem lehet bele új levelet küldeni, úgyhogy lszi emailen kommunikáljon velem az akinek gyanús hogy esetleg nem kaptam meg valamit! Köszi szépen!

És a nagy hír:

Négy új szopis csoport a XI. kerületben! Mindegyik csoport teljesen ingyenes, előjegyzés nem szükséges! Jöhetnek idősebb gyerekek is, a hely egy játszószoba, jó nagy tér, tele játékkal.

1. Baba-mama szopis csoport. Két IBCLC-re készülő anyuka vezeti, én pszichológus vagyok, társam pedig gyermekgyógyász. Oldott légkörben beszélgetés a leggyakoribb szopis kérdésekről, problémákról amíg a gyerekek játszanak, ismerkednek. Lehetséges témák: a szoptatás menete, tejmennyiség növelése, visszatérés a tápszeres pótlásról az anyatejre, hozzátáplálás, elválasztás, alvás, szopis problémák, a szoptatás örömei, előnyei, az 1 éven túli szoptatás, tandem szoptatás, stb, stb. Minden hónap ELSŐ péntekén 10-12 óráig.

2. Szoptatásra felkészítő csoport várandósoknak. A szoptatás alapjai, hogyan kezdjük jól, az újszülött viselkedése, a szoptatás normális menete, felkészülés az első időszak lehetséges nehézségeire. Ide is jöhetnek nyugodtan idősebb testvérek, van jó sok hely és játék. Minden hónap HARMADIK péntekén, 10-12 óráig.

3. ANGOL NYELVŰ baba-mama szopis csoport. Mint fent, csak angol nyelvű anyukáknak. Minden hónap MÁSODIK péntekén, 10-12 óráig.

4. ANGOL NYELVŰ várandós csoport. Nemcsak szoptatás, hanem a babavárással kapcsolatos összes téma angol nyelvű kismamáknak. Minden hónap NEGYEDIK péntekén, 10-12 óráig.

Helyszín: XI. Bártfai u. 34/A, Korai Fejlesztő Központ
Tel: 363-0270
Megközelítés: Piros 7/173 busz a Bártfai u megállóig (Szt. Imre kórház).
Parkolási lehetőség van a környéken.

Várunk mindenkit szeretettel! Légyszíves adjátok tovább az információt bárkinek aki esetleg érdeklődik egyik vagy másik csoport iránt!

Köszönöm szépen!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Orsi: Köszönöm szépen!

Dana: Köszönjük. Most éppen megállás nélkül sétál, nem tudja abbahagyni. Bárhonnan elindul, figyelni kell rá, bár ügyes mert szépen megfontoltan lépeget.

Megint jó éjszakánk volt szerncsére. Most a héten f8-nál hamarabb egyszer se kelt és az éjszaka is max 2-szer, akkor is cumiért. Csak a nappal ne lenne, kijöhetne már az a két fog.

Kinga: Köszönjük a tanácsokat, nagyon jó, hogy jöttél.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Emőke: Most láttom, hogy kecskeméti vagy és még mintha láttalak is volna már. Merre laktok?

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

sziasztok!

újabb "rémsztori" ...tegnap délelőtt Lea ágy mellett állásból úgy totyant le hogy az egyik lába maga latta maradt :shock: :cry: nagy sírás, felállítottam állt ügyesen, mozgatta stb.
Egész nap nyüszi volt, így rajtam lógott vagy az ágyon ültünk így fel sem tűnt csak délután f3 körül, hogy nem mászik :shock: próbáltam csalogatni de semmi amint 4kézlábra emelkedett felsírt,orra bukott...
persze megint jól beparáztam már a balesetire akartam vinni de hazajött apa és mondta hogy próbáljuk meg először a gyerekorvost...megnézte és semmit nem talált nála...
tuti nem tört vagy ficam mert feláll,rugózik,táncol de ülésből 4kézlábra nem tud emelkedni és nem mászik :shock:
vszínű vmelyik szalag vagy ín meghúzódott
Fastumos masszírozást javasolt a dokinő...

most várunk de ma sem mászik...
beszéltem gyógytornász és baleseti sebész ismerőssel ők sem tudnak mást mondani :cry:

valakinél volt már hasonló dolog?légyszi nyugtassatok meg !!! :cry:

emőke
nagyon édes Lilien!!!!
az ülés ára ma derül ki küldöm amint megtudtam

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

maga alatt maradt :oops: bocsi :wink:

jaj a talis képek nagyon jók!

Boldi és Kele nagyon sokat változott!!!!igazi nagyfiúk :wink: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi! :cry: Szerintem semmi gond nem lehet. Vegyél a patikában Arnica montanat az izületi húzódásra vérömlenyre ilyesmire van. Kaptam egy babás homeos kiadványt abban van benne! Pontosan idézve:"gyerekek sérüléseinek, zúdásainak és csonttöréseinek gyógyulását elősegítő homeopatiás készítmény" 9CH. Biztos nem lesz semmi gond! Valószínű kellemetlen neki négykézlábra állni. Elmúlik olyan gyorsan gyógyulnak. Millió gyógy pusszancs!

KépKép
csongria

Mazsi

Gyógypuszik tőlünk is mennek Leának !!!!Reméljük gyorsan rendebejön és elfelejti az egészet !Jobbulást neki !

Ha véletlen még nem írtam volna Boldog Hófordulót Leának !!(inkább 2x mint egyszer sem )

Sno

Cipőtémában: szerintem Kinga arra gondolt, hogy most egy szandál ami vastag zoknival is felvehető, és nem fázik benne kinnt sem a manócska lába. Mert ilyen cípő és szandi ár mellett egy cipő kinntre egy szandi benntre szerintem elég húzós, pláne úgy, hogy 1,5-2 havonta csere, mert kinövi a gyerkőc.Legalábbis Tomi előző cipője, ami nem a járáshoz kellet, hanem csak hogy ne fázzon a lába télen, azt kb 1,5 hónap alatt nőtte ki.

Lin

Gratula a sétáláshoz ![/img][/i][/b]

Kép
kditke

Ria
köszi !
mindjárt felhívom a gyógyszertárat van-e nekik...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!

Csak egy gyors ötlet!
Adj neki fél adag Nurofent. Az csillapítja a fájdalmat és megtudod, hogy azért nem mászik, mert valami meghúzódott és nem tud, vagy csak szimplán fáj neki és nem AKAR!
Azért hagyj időt a gyógyszernek, hogy hasson. Amíg fáj neki, adhatsz rá pár napig is. Összesen 2,5ml két adagban egész napra! Nekünk ezt mondták a Bethesdában amikor Andris a karjánál fogva húzta végig a húgát a szobán. A röntgen nem mutatott ficamot, vagy törést Csak kímélte a kezét. Pár nap (azt hiszem 2) alatt rendbeött!

Kditke!

Sajna én két cipőre gondoltam... De ha belegondoltok, oviban meg bölcsiben is van váltócipő... Ott sem mezitláb jár a gyerek! Persze addigra már nem kell drága, elég egy egyszerű vászoncipő is!
De ha a szülők sem veszik le a cipőt otthon, akkor nem kell két cipő jó időben. Télen nem árt egy kinti bakancs és egy benti szandi.
Én a vastag zoknis megoldással arra gondoltam, hogy tovább lehet jó a lábra. Mondjuk 1,5 hónapig benti cipő, utána kinti...
Vendég

Sziasztok!

Az éjjel Laura belázasodott.Hihetetlen az ember mikor fáradt alig veszi észre miért kel a gyerek.Fél 1-ig 5-ször kelt és mikor megint 1-kor már 38.6 volt a láza.picit nosztalgiáztunk a régi időkre gondolva,másfél órát szopizott :shock: Mikor már azt hittem mélyen alszik el akartam venni a cicit és felsírt.Most olyan vagyok,mint a mosott rongy.Pedig ma a Plázába mennénk farsang lesz.

Mazsi
Nagyon sajnálom Leát.Sajna mint elöttem írták jobbat én se tudok mondani.De bizti hamar elfelejti.Még ma írj MI van vele.

Ria,Nanica
Találtam szójatej készítő gépről leírást és a receptjét is.Azt is fénymásoltassam le?Igaz a szója is allergizáló :?

Csajok van egy táblázat formám amibe le vannak írva az E-s adalékanyagok.Mik ártalmasak és mik nem.Ha valakit érdekel szóljon.Esetleg a közös i-mailre felrakom.Egy német gyermekklinika adta ki.

KépKép
KépKép
dana 1

hát bezárt a homeós patikám...a másikban pedig nem volt a :cry: bogyó
a patikus mindenesetre csúnyán nézett amikor mondtamhogy a gyerekorvos Fastumot javasolt :shock: én még rá is kérdeztem a dokinőnél, hogy ilyen kicsiknek Fastum de azt mondta igen :shock: a leírás nem tiltja gyerekeknek :roll: akkor most kenjem vagy ne?

csimpilimpi
férjuradat nem kérdeznéd meg mit szól a Fastumhoz ekkora gyereknél?

köszi a javaslatot... Panadol van itthon most adtam neki egy adagot,meglátjuk :?
egyébként nem mászik továbbra sem :cry:

a cipős javaslataid elgondolkodtatóak... :wink: köszi :lol: azért meg fogom kérdezni a mi ortopédusunkat is... de úgy látom megint egy kényes ponthoz jutottunk el :shock: :lol: :wink:

a csípőszűrésről csak annyit , nekünk a zárójelentésen az szerepelt, hogy mindneképpen mutassuk meg ortopédián a csípőjét...a gyerekorvosunk csak sokadik kérésemre volt hajlandó beutalót adni :twisted: szerencsére minden rendben van/volt és majd csak akkor kell visszamennünk amikor elindul :wink:

dana
gyógypuszik Laurának is! :lol: :wink: megfázott?

Ditke
milyen hóforduló? csak 26-án lesz :wink: :lol: mindenesetre köszi :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi

Bocsi a 10 hónap mellett a 3 hetet 3 napnak néztem, az utóbbi időben kicsit zilált vagyok a munka miatt !!! Bocsika !
Mégegyszer jobbulást Leának !!

Kép
kditke

Mazsi
Esteleg az ügyeletes gyógyszertár nem tart homi bogyókat?Mert múltkor én is elcsodálkoztam,hogy nálunk van.
Nem tudom mi van Laurával.Picit folyik az orra,egy dudort is érzek hátul a szájába,de nem engedi megnézni.Talán holnapra minden kiderül.

KépKép
KépKép
dana 1

Rokica
Ez nagyon jól hangzik.Pont szülés után mind a kettőtökre szükség van.Kár,hogy nem elöbb ismertük meg egymást.Bizti mást csinálnék az első 3 hónapba.

KépKép
KépKép
dana 1

Csimpilimpi,
Szia! Minden szakértő, minden területen remek és hasznos! :D Persze, hogy vannak kérdéseim. :lol:
Mit ortopéd orvos, férjed mit gondol a vezetgetős járástanításról, a láb szempontjából? Bébikomp? Motor?
Azt írod, hogy otthonra is legyen szandi, onnantól, hogy áll, meg kintre is kizárólag jó minőségű, véletlenül sem használt cipő. Ez nálunk Nati 19-26 plusz Szabi kb 18-20-as méreteket számolva 20 pár cipőt jelentett volna, nem számolva, hogy mondjuk télen hordunk vastag bélelt és rendes cipőt a nem túl hidegebb napokra, azaz egy méretből három kéne. A legkisebb méret nem is biztos, hogy jó, mert arra nem vettem cipőt. Ha már csak 5 ezrével számolom, (az összes jó cipő több volt) az már a kevesebb, mint két év alatt 100.000Ft, (de akár a duplája is), kizárólag cipőre. Ti ezt tényleg végigjátszottátok? Vagy mindegyikre volt recept?
Nekünk a Rétköz utcai boltból van cipőnk. Akkor ha elmegyünk ortopédiára, akkor az kedvezményes receptre? Vagy az ottani ortopéd orvos, akihez amúgy is be akarunk jelentkezni, fel tudja írni a saját cipőt?
Egyébként szerintem is nagyon szép cipőik vannak. :wink:
Egy nem túl használt cipő miért rosszabb, mint egy nem használt, de nem "ideális" cipő? Pár hónap alatt nem sok kárt tud benne tenni egy gyerek, alig változik a cipő, már ki is növi.
Miért olyan nagy tragédia, ha a papucs-edzőcipő miatt kiszélesedik a láb? Mondjuk az esztétikumot azt értem, de egyébként?
A lábtornát már eddig is próbálgattam Natival. A lábujjhegy és sarok még ok, de a külső-belső talpél az egyáltalán nem megy. Ez gond, vagy még kicsi hozzá?
A harántboltozat az azért annyira nem világos... Azt honnan látom, ha valami nem olyan, mint kéne? Tudsz valami honlapot, ahol képekkel is van illusztrálva a dolog?
Miért "ráz ki a hideg" attól, hogy cipő csak a járó babáknak? A kognitív fejlődést semmiben nem akadályozza, ha egy baba később kezd járni. Vagy amíg nem romlik el, addig javítsuk?
Én le szoktam venni a cipőt minden időben, ha belépek az ajtón. Nekem fontos, hogy ezt a gyerek is megtanulja...

Mazsi,
Tippem az nincs, csak jobbulást tudok kívánni. :( De ha még valami meg is sérült picit, akkor is iszony gyorsan rendbejönnek. :wink:

Na, nem jutottam sokáig. De már így is hosszú vagyok, megyek egy kicsit hasznosítani magam...

Kép KépKép
lorca

Dana! A szója tejet elvetettem mert a dietetikus barátnőm szólt, hogy 3 éves korig tilos szójakészítményt adni mert fejlődés visszamaradást okoz. Persze ez nem vonatkozik a szója tápszerre mert abból kivonják azt az anyagot, vagy más formában kerül bele. Meg kaptam egy érdekes irományt a szójáról el se merem mégegyszer olvasni! :shock:
Gyógypuszik Laurának!

Emilinek pedig utólag boldogságos hófordulót! :D

KépKép
csongria

Pannék haza jöttek már vajon? Biztos szülinapoznak. :D

Gergőnek nagyon boldog 1. szülinapot kívánunk!!!! :D
Kép
lora7

Pann,
Sok-sok boldog SZÜLETÉSNAPOT GERGŐNEK!!!

Kép KépKép
lorca

Boldog Szülinapot Gergő!!!

Kép

KépKép
csongria

Gergő,
Nagyon Boldog 1. Születésnapot!

Sebi

Orsi
Kép Kép
sno

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT GERGŐNEK!
Kép

KépKép
KépKép
dana 1

Ria
Fejlődés visszamaradást okoz?Nem is hallottam.Ha virslit,felvágottat adunk/általába van benne/az is gond?Rizstejet is lehet csinálni van gép is róla.Esetleg érdeklőd meg.

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Mazsi,
Jobbulást Leának! Biztosan semmi komoly csak egy kis húzódás lehet. Mi volt a fájd.csillapító után? Gyógypuszik azért mennek!

Gergőnek természetesen boldogságos szülinapot! Igaz a Pann írta, hogy pont kint lesznek még. :D
De akkor, hogy más távollevő se maradjon ki akkor boldogságos névnapot kívánunk a Lillusnak!!! :D

Kicsit belehúztunk a fognövesztésbe, kint van a hetedik. :D
Ma voltunk megint játszóházba, igaz csak mekis játszóház volt, de Petinek nagyon tetszett az is, meg a sok gyerek.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?