Új privát üzeneted érkezett!

Amandi!

Én ezt már egyszer megírtam a blogon. :lol: http://kovacs-telekes.org/hu/juca/blog/ ... a-idejeben

tjuca
 
 


Benianya!
Azért nem értettem a ???-et, mert pont elötted 2-vel írtam!
Azt hittem az irományomra reagáltál a ??? jelekkel!!

Kép
oriandy
 
 


De amúgy itt vagyok teljes életnagyságban!! :lol: :lol:

Kép
oriandy
 
 

 
 

Bénianyu, szerintem ez nem vészes. Nem tudom, hogy még mennyit szopizik, de lehet, hogy nem sokat, azért reggelizik. A kilences tízórai is még OK, de a fél 11-es ebéd nem korai egy kicsit???? Szerintem a többi sem gáz, a kunyerálás meg nálunk is megy. Ahogy írtam, ha összeszámolnám egy nap rendesen, amit persze nem teszek saját magam megkímélése érdekében, akkor kiakadnék. Szóval ne aggódj!!!!!!! Kérlek.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

Nyelvtanulás: Én teljesen egyetértek Tjuca véleményével. Régebben amikor iskolánk esti tagozat volt, 99% gyerekünk nappal tanulták AISB-ben. Kicsiknél sokan már HappyKids, SuperKids-be járták óvodáskorban. Onnan van tapasztalatom. Nagyon fontos az anyanyelv építése, mivel azzal gondolkodik, azzal kifejez magát. Jóval későn jöhet idegen, én 9-10 éves utánra gondolok. Tehát egyáltalán számunkra nem szempont idegen nyelvű foglalkozás óvodaválasztáshoz. Igaz, pici gyerekek könnyebben megtanulnak, de hamarabb is tudnak elfelejteni.

Csak mi helyzetünk másik kategória, mint mindkét szülő azonos nyelvet beszél és háttérbe azonos kultúra van, de mégis idegent is akar bevezetni. A családunk kétnyelvű, de semelyik idegen Kevinnek. Jól alakul nálunk kétnyelvű életünk, én csak enyémmel szólalok Kevinhez és a férjemhez is. A férjem fordítva. Ha harmadik személy bekukucskálna bennünket, nem érthet, mi folyik. A játszón is beszélünk többi babával ugyanúgy, csak ezzel néha rosszul érzem magam.

Prenata: Jobbulást Petinek!

Holnap Valentin Nap, természetesen mi nem ünnepelünk! Holnap de. szemészet vizsgálatra megyünk, azután találkozunk egyik barátnőmmel, apróságot ünnepelünk együtt. Azért ma is sütöttem truffle-tortát, csak mosolygósan!
Kép



★☆。.:*:・”゜★βyёヾ(⌒∇⌒)ノβyё★。.:*:・”☆★
Vendég
 


Sziasztok!

Már itt is vagyok! Ma reggel apa vitt minket a bölcsibe kocsival, így gyorsan hazaértem.
Nem hiszitek el, de apánk nagyon meglepett ma reggel. Valentín nap, na igen. Mi egy kis aprósággal szoktunk csak kedveskedni egymásnak pl. bonbon vagy virág, de ma reggel.... Még jó, hogy nem keltem fel az ágyból, amikor hozta az ajándékot, mert tutira leültem vona. Képzeljétek! Kaptam egy új telefont!!
Merthogy mindig azon panaszkodtam, hogy az enyém nem játsza le az mp3 csengőhangokat, így nincs semmi jó csengőhangom, meg a kép, amit csinál, az sem túl jó, erre apa meglepett egy szupi kis készülékkel. Kérdeztem is tőle, hogy nem nagy ajándék ez egy Valentín napra? De csak annyit mondott, hogy mindenképp megvette volna nekem ezt, és most kapóra jött, hogy épp V. napon adhatja át. Hát nem zabálnivaló????
Mondtam is neki, hogy ez olyan rossz nekem, mert én ma akartam venni neki valami kis bonbont vagy mifélét és este átadni.
Na, de mindegy. Majd este bepótoljuk.... :lol: :lol: :lol:
(hátha tesó lesz az ajándék! :lol: )

Jaj lányok!
Ma elszúrtam reggel a dolgot a bölcsiben. Dani eddig olyan szépen bemet és elkezdett játszani, ma meg megint úgy jöttem el, hogy sír! És mindez miattam van, mert ugyan bement és már motorozott is, de én elkeztem beszélgetni a gondozó nénivel - merthogy láttam Dani nyelvén pár apró hólyagot és kértem, mutassa meg a bölcsis doktorbácsinak, hogy mi lehet az-, na és ugye a hosszas beszélgetés vége az lett, hogy Dani vissza-vissza szaladt pusziszkodni, aztán meg elsírta magát. Úgy fájt a szívem érte, hiszen már nem volt semmi baj reggelente!


Kmammy!
Csodaszép és jópofa ez a torta!
Szeretném a receptjét, ha nem gond!!! Köszi!

Szép napot mindenkinek!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Halihó!

Ex: szemfog a harmadik. Középről: metsző-metsző-szemfog-kisrágófog-nagyőrlő.
Bálint egy autós videót szokott a telcsin nézni, egymás után nemtudomhányszor, de ha nagy gáz van, ezzel le lehet kötni :wink:
Furi, hogy a házitej lenne, gondolom, tejterméket eddig is evett. Persze ettől még töményebb, de a lényeg nem változik. Mi már nem is tudom, mióta iszunk igazi tehéntejet, hál semmi baja tőle.

Oriandy: tudom, nem akarod hallani, de tényleg ne görcsölj a tesókérdésen. Mint írtam, mi 3 évet küzdöttünk, és amikor azt mondtam, hogy jó, nem érdekel, nem lesz gyerekem, és beleugrottunk egy autóvásárlásba azzal, hogy úgysem kell pénz, mert nem lesz gyerek, akkor csúszott be Bálint.

Preni: hogy van Peti?

Pil: és Ameli? És Te?

Benianya: és Beni?

(Te jó ég, tuti ki fogok valakit hagyni így :shock: :wink: :oops: )

Colett: Noi?

Tényleg: hol van Alziza? És Viera, Te is kevesebbet írsz, mint régen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nyelvtanulás: ha lenne lehetőség, én biztos vinném. Helen Doron van, de jelenleg anyagilag azt nem bírjuk, a másik, hogy előbb mindenképpen anyanyelven legyen egy alapja. Így sem értjük, mit mond, nemhogy még valami idegen nyelven is hablatyoljon :roll: :lol: Na de komolyan, szerintem ráér akár ovi vége, suli elején idegen nyelvet tanulni, akkor már mindenképpen szeretném, magunkon érzem, milyen nehéz nyelv nélkül, illetve "idősen" tanulni (férjem most kezdte az angolt)

Bálint-napot tartjuk, de más miatt :lol: :lol:

Megyek főzni, holnap Pest, fogászat, este talán jövök!

Pussz

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Ex! Lehet, hogy allergia, de én úgy érzem, mostanában hajlamosak mindent allergiának beállítani... (Lásd Meske rühösségét... Egyébként most mondta anyósom, hogy talán egy csongrádi kollégiumban rühösség alakult járvánnyá!)

Bocs, akartam még írni, de Mesi bealakított, majd még jövök!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ja! Vicky! Boldog névnapot Bálintnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi se valentinozunk, apa úgyis holnap szülinapos :D

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Tanulás-alvás. Ok, fősulis nem voltam sosem, de nekem elég volt a nappal a tanulásra. És nem is lettem volna hajlandó azért ébren maradni, hogy ne 3-asra, hanem 5-ösre tudjak valamit. Nem mintha nem lettem volna még az okj-s tanfolyamon is mindig minimum 4-es átlagú... De ha egy gyereknek a tanulás miatt nem jut elég ideje az alvásra, az már nagyon durva!

Egyébként ha főiskolás lettem volna se maradtam volna fönt éjjel tanulni, mivel fáradtan tanulni egyébként se lehet. Érettségi előtt is inkább reggel keltem 1 órával előbb, és akkor jobban fogott az agyam. Ok, ilyenkor nem 10-ig, hanem 9-ig maradtam csak ébren, bár koleszban nem volt egyszerű kivitelezni, de nem volt zsúfolt a szobánk, a végén már csak ketten voltunk.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok,

egyrészről mérges vagyok, mert a hülye nőivonalas vonalzó elé ha minden igaz nem lehet képet tenni, de ha rosszul tudom segítsetek. Lehet, hogy újat kell szerkesztenem.

Másrészt tök jó kedvem van, mert kiderült, hogy én maximálisan vissza tudom igényelni a lakáshitel után járó 120.000 Ft-ot.
Nem tudom, hogy kinek milyen hitele van, de nekünk az a forráshitel, ami után 5 évig járt az adóvisszatérítés. Tavaly októberben telt le az 5 év, de Isti egyik kolléganője mondta, hogy 1 gyerek után még 1 évet vissza lehet igényelni, 2 gyerek után pedig még egyet :) !
Ami még szerencse, hogy én 2007. januárjában még kaptam 13. havit, úgyhogy pont vissza tudom igényelni!!!
Közben pedig ugye én minden hónapban kaptam a 9000 Ft-os adójóváírást!!!
Szóval ez baromi jól jön a 2. baba elött, mert lesz 2 lagzink és ugye Marcinak is kell még venni 1 ágyat, arról nem is beszélve, hogy a 2. babának is még mennyi minden kell. Na nem mintha mindent ebből fedeznénk, de hiányozna, ha nem lenne.
Ráadául az OTP-től is kapunk vissza 40.000 Ft-ot, mert jogtalanul emelték a kezelési költséget tavaly és az visszajár.
Tiszta happy!!!

Oriandy: megértelek a babával kapcsolatban és tudom, hogy örülsz a mi örömünknek, csak te is szeretnéd már, ha sikerülne. Én drukkolok nagyon!!! Kívánom, hogy ez a ti hónapotok legyen!!!
Voltál már dokinál??? Lehet, hogy nem ártana beszélni vele.

Kmammy: képzeld, ugye tegnap volt a védőnő és hozta a kiskönyvet, de 2006 kiadást!!! :shock: :shock: :shock: !!! Ez nem a legfrissebb, de majd este lefényképezem.

Videot elvileg este tömörítette Isti, de még így is elég nagy a mérete, este megpróbáljuk feltölteni vhova.
A 4D-s képet megpróbálom feltölteni!!!

Viera, Alziza, Wkata, Mári, Wawel, Mézgombi, Meteor, Katus - bocsi, ha vkit kihagytam - merre vagytok?

Kép Kis UFO :) !

Eni
marcy
 
 


Sehol egy anyuka, akivel lehetne beszélgetni!

Era! Már 2x próbáltam neked írni MSN-ben, de mindig kiléptél vagy mi, mire elment volna az üzenet... Na mindegy. Pulcsit tegnap feladtam, lehet, nem ér oda ma, mert csak fél 4-kor értem a postára. Majd szólj, ha ottvan, és kérek egy sztárfotót Noiról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Eni!!!!!!!!!!!!! Noivonalas vonalzó elé tudod, hogy rakj képet? Úgy mint én! Lekicsinyíted, feltöltöd valahova, aztán a vonalzó elé simán beírod a kép elérhetőségét.

Pl. az én képem így van, persze szóközök nélkül:
[img ] https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/ 1202736966.4753.jpg [/ img] aztán meg szóköz nélkül a kép nélküli vonalzó BBCode-ja. Érted, ugye?

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab: köszi, megpróbálom!!!

Eni
marcy
 
 


Nagyon helyes a kis ufo! :wink: Szólj, ha segítsek vonalzó ügyben!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Élek még, csak otthon még mindíg nincs netünk, itt pedig most rendesen el vagyok látva munkával. Amikor van egy szusszanásnyi időm, akkor pedig 1000-rel készülök a hétfői jog vizsgámra. De azért olvasok. Majd keddtől jövök megint rendesen.

Marcy: Tesóka nagyon édes! :P

PReni: Remélem jobban van Peti!

Vicky: Boldog névnapot a nagyfiúnak! :)

Minden babó gyönyörű! Majd én is rakok képet (már rég tettem), de csak a jövőhéten.

Mi jól vagyunk, szerencsére elkerült az influenza és a hányós vírus is (kopp-kopp-kopp).


nancsa
 
 


Ja Gabella!

Én is mormota vagyok! Vagyis lennék, ha Zoló hagyna aludni. :)


nancsa
 
 


Kép Sziasztok!

Megvagyunk ám, csak hál'istennek semmi újság nálunk. Nekünk ez már jónak számít.

Olvasni azért szoktalak benneteket.

Marcy: Hát most már tényleg nagy gratula a picihez. Olyan szépen látszik már mindene.

Juca: Te is tegyél már fel valami ilyesmi képet. Olyan kiváncsi vagyok. Úgy imádom nézegetni őket.

Pil és Reni: A gyerekeknél a fosi-hányás megszűnt?
Pil: Te még mindig cipeled a 2. számút?

Ex: Nálatok a pöttyök? Vannak még, vagy múlnak? Azt olvastam, hogy talán a házi tej lehetett az oka. Kiderült esetleg más is még?

Vicky: Bálintnak boldog névnapot!!!

Na, viszlát, majd még este jövök olvasni.

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Szerencsére Ami már nem fosik.A változatosság kedvéért most a foga miatt nyávog egész nap.Szétmegy a fejem néha .Amúgy is sokszor fáj.

Ez a Peti baba meg nem akar kijönni,pedig olyan szarul voltam az éjjel is.Már nem is reménykedem.

Gab:mivel nem mentem szülni igy feladtam. :D
Én majd lehet kérek segiséget a vonalzó ügyben,csak most annyira nincs idegzetem semmihez.


Marcy:tényleg kis UFO,de nagyon édes!

:D

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Viera!

Képet nem tudok, mert az nincs, viszont van video.
http://gallery.kovacs-telekes.org/v/csalad/2008/01/

elméletileg most már varázslás nél

tjuca
 
 


Marcy! De jóóóó!!!!Jajj, de édes!!!!!!
Olyan jó látni már Őt!
Te mit szóltál, hogy oroszlán?
Az otp-re hogy jöttetek rá? Ti jártatok utána, vagy ők irták meg?



Vicky! Bálintnak boldogságos névnapot!

Gab, a Te párodnak meg szülit! No, hogyan döntöttél? MINIMÁLAJÁNDÉK, VAGY ZAVARBAEJTŐEN NAGY BULI?
Látom a baba fotókon, hogy nálatok is a gép elé van kötözve apa valami rejtélyeses erős szállal! :wink: Nálunk is!

Preni. Pil-fosósok?

Viera! Jajj elfelejtettem: 30 ml por minden adaghoz. Most azt csinálom hogy a Waniss szappant lereszelem, kis adagolóba beáztatom vizbe, és mikor olyan mint a takony, a dobba teszem még plusszban -tuti folteltávolótó hatás gazdaságosan!
Nálatok gyógynövényes festékkel tetovál szemkontúrt a kozmi? 6-8-12 ezer /szem, vagy 2 szem?

Beni ma alig evett,nyűgi, folyik az orra, 3x szopizott.Nekem nincs hangom, de gyűrjük, sok c vitaminnal. :?

Megkaptuk az új gyógytornánkat, tök jó-akadálypálya, nagyon élvezik. Van olyan gyakorlat-ajánlott mindenkinek 20 kilóig kb: csecsemőfogásban fogod a babát, jól elfordulva jobbra majd balra vizszintes fekvésben forgatod, ringatod a babát-tente baba tente a szemedet hunyd le énekkel, egyszer balra a feje, aztán csere jobbra a feje.Nagyon szeretik még az 5 évesek is, és nagyon jó fejlesztő is, a mellett, hogy neki és neked is fantasztikus érzés, bónuszként pedig leszedi a hájat az oldalunkról!
Na, ennél a gyakorlatnál Beni lerántotta a dekotázst és hangosan belekiabált a meghitt éneklésbe: dzidziiiiiiii(cici)

Ma újfent érveket hallottam a sok C vitamin mellett!!Találkoztam egy apukával aki a 1,5 éves fiának is 500 mg-ot ad naponta(én ennyit nem mertem, )de kiderült betegségnél akár 2 ezret is lehet 1,5 évesen is adni!Nagyoknak meg akár 5 ezret is, és Te szedj 6-7 ezret ha beteg vagy. Ez ugye Lenkei. No ők Lenkeit szednek és megnéztem az árakat, ledöbbentem! Előitéleteimmel ellentétben sokkal olcsóbb mint a gyógyszertári. 100 db-os multibvitamin rágótabli, 1800 ft. A márkás reklámozottaknak 30-60 darabja is drágább!!!
Az 500 mg-os c vitaminja meg csak 1200 ft és az is rágótabli!!!!
No, akkor én ezt biza kipróbálom!!!
Mert ugye eddig nem voltam e fórumon túl jó véleménnyel ezekről a vitaminokról, de ugye a véleményváltoztatás joga fennáll!!! :wink:

Ja! Fogyózók! Utánajártam a króm -nak, gyógyszerészcsajjal- megnézte mindet-a Béres króm tabletta a legjobb mg-ban és árban, és legfőképp felszivódásban. :wink:

Valaki próbált már ilyet? És a homeopathás Cefamadar? az agyban szünteti meg az éhséget állitólag.

benianya
ákosbenianya
 
 


Viera!

Képet nem tudok, mert az nincs, viszont van video.
http://gallery.kovacs-telekes.org/v/csalad/2008/01/

elméletileg most már varázslás nél

tjuca
 
 


dekolt....l is jár oda.
Ja, Marcy, azt akartam még, hogy ilyenkor még 10-20 ezer visszaigénylhető összegnek is úgy tud az ember örülni!Jó, hogy még kaptál 13. havit!!!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya: miniajándék... :( Beütött a krach, kb. 50 ezer mínuszban vagyunk... Szóval 2 hete megrendeltem a Kitolás 2. c. könyvet, aztán ennyi lesz a szülinap. Ok, sütök neki egy kis túrós, gyümis tortát, de aztán totál ennyi. :-( Hüpp.

Jaja! Géphez van kötve! Ha nem itthon, akkor megy mindenfele buherál, vírust irt, telepít, akármi. Tegnap is volt 2 helyen, ma egyikhöz megy vissza, hétvégén meg hoznak egy gépet...

Pil! Köszi, várom a kupont!

Fú, olyan szép ez a cirkás fonal, hogy muszáj belőle valamit gyártanom Mesinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Benianya! Megnéztem végig a Lost harmadik évadát, hát, érdekes...)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


dekol mi hol mi van?

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Benianya: amikor mondta Isti, hogy van erre esély, akkor felhívtam az OTP-t és megkérdeztem. A nőciből úgy kellett kihúzni, de aztán elmondta, hogy mi az eljárás.
Be kell menni és ki kell tölteni egy nyomtatványt, amit elfaxolnak Pestre, gondolom ellenőrzik, aztán kiadják az igazolást, amit mellékelni kell majd az adóbevalláshoz.
Én is azt hittem, hogy max. 60.000 Ft körül tudunk visszaigényelni, de annak is örültünk volna. Hát még így!!!

Mit szólok, hogy oroszlán lesz esetleg??? Hát lehet, hogy egy szűznek jobban örülnék :lol: ... Egyébként ugye nagyon sok minden befolyásolja, hogy milyen lesz egy gyerek, hát majd meglátjuk mit szán a sors :lol: :lol: :lol: !!!

Eni
marcy
 
 


Ja, értem már a dekoltázst! 8)

Amúgy meg Marci-kistesó lazán lehet még szűz is! (Én túlhordós voltam, és másnál is erre számítok. :) )

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Lackó túlhordásnak köszönhetően csúszott át skorpióba. Előtte mi is van? De ez a skorpió anya-skorpió gyerek páros elég megnehezíti az életünket.

Eni! Egyszerre írtuk, hogy talán mégse oroszlán lesz!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab!!!Azonnal ird meg priviben!!!Tegnap pont láttam, hogy a szőke drnő, aki a másik oldalon állt, vizsgálta a kismama japán csakt, akkor most mi van? Ki kive van és mi az hogy kvel? Mi van a szigeten, akik nem lezuhantak, ők hogyan kerültek oda? Kérleeeek! Magyarázd!!!!!

Marcy! Nem értem! :shock: :oops:
Betelefonáltál, hogy több kezelési költséget vontak? De ez csak a lakáshitelre vonatkozik?
Lehet, hogy más bank is többet vont? Nwkünk takszövös, az én személyi hitelem otp-s.Hol lehet ennek utána nézni?

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya: a betelefonálás amiatt volt, hogy tényleg lehet-e az 5 évet hosszabbítani a gyerekek miatt.
A magasabb kezelési ktg vonása miatt a bank saját maga küldte a levelet, megindokolta, hogy jogtalanul jártak el és hogy visszajár.
Azt nem én rendeztem.

Eni
marcy
 
 


Gab! Megnéztem a blogodat és hirtelen tök hangosan elkezdtetek hallózni Mesivel, én meg itt kiabáltam, mert hirtelen azt hittem kapcsolatban vagyunk!!!Aztán legörditettem és láttam, hogy elindult avideótok! Édesek!!!
Én meg vagy 5 percig dumáltam hozzátok!

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok! Kép


Itt vagyok!
Tegnap estig nem volt gépem.Vírus volt rajta és újra kellett telepíteni az egészet! :( :roll:

Jó sokat írtatok,igyekszem visszaolvasni!
Vendég
 


Hali.

Hát ma du.-ra belázasodott Peti, estére kapott kúpot. Nem tudom, holnap mit fog mondani a doki, mert a pöttyei szépen javulnak. :o

Vicky, köszi a felvilágosítást! Nálunk csak a kisrágók vannak meg, a szemfogak és a nagyőrlők még hiányoznak.
Én is meglepődtem a tehéntejen, de tényleg nem tudok másra tippelni...
Bálintot Isten éltesse!

Gab, igazad van. Én ettől függetlenül nagyon megbízom a dokinkban, elég csak annyi, hogy kedden voltunk és péntekre visszahívott kontrollra, hogy lássa, javul-e a helyzet!
Nagyon jó ez a kép.

Marcy, elvileg anno minden lakáshitel után úgy járt a kedvezmény, hogy a hitel törlesztésének első és az azt követő négy évben. De amiről itt régebben szó volt, hogyha valakinek közben született egy babája, akkor addig tudja visszaigényelni, míg utána családi pótlékot kap. Gyanítom, nálatok is ez a helyzet. Nálunk itt az OTP-ben egy csomó mindent kellett Ferinek bevinnie...
Tényleg kis ufó! :)

Juca, megnéztem a videókat, hát a hüvelyi nagyon szépen megmutatta a babátokat, még a kis nózija is látszódik, formás!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

Egy kérdésemért jöttem:

Volt valaki szemészet vizsgálaton a babával mostanában? Hogyan zajlott a vizsga?

Mi ma voltunk M.utcai klinikán. 10-re volt időpontunk, erre csak 12-re behívott másik doktornő, közölte, „nincsen azonos doktornő, műtétje van”.
Néhány alapvető vizsga után, szólalt, hogy most még egy órát kell várnunk pupillatágítás miatt. Ha pontosan 10-kor kezdett volna ez a folyamat, talán kibírtunk volna, de ekkor már Kevinnek nem volt türelem.
Váró részen nem nagyon tudtunk mozdulni az ajtótól, mért nem halljunk, hogyha hívna. Sajnáltam Kevint, már végén elégé hisztis volt. Ehhez nem volt kedvünk még többet várni, sőt fél homályos látásával. Ezért inkább másik időpontot kértem.
Felírt nekünk tágítás cseppet, az előzőnap 3-szor, a vizsgálat napon is 2-szer kell adni, utolsót vizsga előtt 1h-val történjen.

Szerintetek, miért ennyi sok cseppet kell adni? Két napon át fog szenvedni Kevin látással? Kérdeztem doktornőtől, milyen a csepp, erre mondott, ugyanolyan látászavara várható és többet nem árult.
Ha ma ott vártunk volna, akkor csak egyszeri csepp lett volna, nem értem miért ennyit kell adni itthon. Ha majd akkor is lesz több óra várakozás, biztos helyén is kell adni.

Beszélgettünk a férjemmel és inkább majd magán klinikára megyünk, így talán kényelmesebb Kevinnek.

Kaptam utána parkolás büntetést is, 10 percet késtünk, úgyhogy nem volt nagyon jó napunk.

Nem baj, holnap jó nap lesz!

Oriandy: Teszem torta receptet, receptes oldalra.

Puszi
Vendég
 


Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!!

Eni!
Méghogy UFO!?? :roll:
Szerintem szép és arányos babóka!!!! Már most kis szégyenlősen takarja a szemét! Tutira kislány! :wink: :lol:

Kmammy!
Köszönöm, mindjárt megnézem és ki is írom!
A hétvégre jönnek anyósomék és a sógoromék, így legalább valamivel meglepem őket! Remélem nekem ilyen jól sikerül. :roll: :lol:

Gab!!!!
HELP ME!!!!!!! És azokhoz is szólok, aki adja a gyerkőnek az OSCILLO-t!!
Daninak már régóta (legalább 2 hete folyik az orra - na, nem vészesen, és tudom, hogy igazából a fogzás miatt van), mennyi bogyeszt kell adni neki és hányszor?? A tájékoztatón az van, ha megvannak az influenzás tünetek, akkor reggel és este is 1-1 dobozni (vagy tartálynyi) bogyót kell adni! Nem sok az?? Nekem olyan rengetegnek tűnik! Reggel nem mertem többet edni neki 20 nál!
Hogyan kell ezt adagolni? Mert nekem nem világos, ahogy a papírra leírták!!!
Köszi a segítsgéget!!

Ex!
Remélem Petinek nem lesz komolyabb baja. Akkor mostmár tuti, hogy a pöttyöket a házi tej okozta??

Benianyu!
Ilyen sokat is lehet adni a C vitaminból? Hát én sem mertem! Én a Cebiont adom neki, amiből ugye napi 10 csepp az adagja, na ezt emeltem 20-ra és slussz. Ma kezdtem el adni Daninak az Oscillo-t! Te nem próbáltad még Beninek? Gab és még sokak szerint is szuper a náthára!
Fogyis tippet köszi! Raktározom! :lol:

Pil!
2 az 1-ben vagy még??? :lol: :lol:

Lányok!
Van (a sok másik dolog mellett) még egy előnye, hogy Sárváron lakunk. Ugye itt készülnek a Sága Foods-os kaják és társai. na, most van egy bolt, ahogy szinte minden nap vannak saját termékből akciók!! Ma is beugrottam és ezek voltak:

Sága füstli (4 darabos) - 39 Ft
Ságy föstölt pulyka virsli (199 Ft/ kg) - ezek 75 dkg-os kiszerelésben vannak csomagolva és így 1 csomag kb. 145 Ft.


Ma hoztam el először Dani üzenőfüzetét a bölcsiből, és csak jókat írnak róla. El sem hiszem, hogy mennyi mindet megtanul ott ( amit persze itthon én is tanítgattam neki), egyedül enni, inni pohárból, megtörli a száját evés - ivás után és eldobja a szalvétát a kukába, próbálgatja a csatos szandált kicsatolni ill. levenni a lábáról, Ebéd elött, addig nem megy az asztalhoz, amíg össze nem pakolta a játékait maga után és hasonlók.
Kezdek örülni, hogy beadtam, hiszen, ha meglesz majd a tesó, ő már szinte (és ezt kihangsújozom SZINTE) önálló lesz. próbálgatják biliztetni is, és ahogy írtam is egyik nap, már sikerült egyszer félig megtöltenie pisivel. nagyon örült a sikernek, még tegnap este is azt mondogatta.
A sulim nagyon jó, eddig csak általános dolgokat vettünk, de tegnap elkezdtük a spéci anyagot venni és ez "tök izgi"! :lol:

Nam lépek, majd még jövök!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Ilyen durva egy szemészeti vizsgálat? Én még soha egyik gyerekkel se voltam, és soha nem is mondták, hogy kell ilyenre menni. De nem is bánom, ha ilyen durva.

Benianya! Fú, most komolyan elmondjam a Lostot? És akkor már nem is nézed tovább? Mert én úgy már nem szeretem, ha lelövik a poént. De ha gondolod! Akkor most ott tartanak, hogy Sunt megvizsgálta a szőke dokinő, és hagyott üzit a diktafonon Bennek?

A blogos szitun nagyon jót kuncogtam! :D

Ex! Az lehet, hogy kicsapta a tej, de attól hogy allergiás reakciója lett, ez még nem allergia, csak túl erős volt az a tej a boltiakhoz képest. Tehát messze nem tejallergia. Csak ennyit akartam abból kihozni, hogy kicsit túloznak néha a dokik.

Alziza! Most nagyon vírusos szezon van számítógépeknél is, a párom a héten 3 helyen volt ezügyben, múlt héten meg nálunk is volt egy vírus. De nálunk ez olyan, hogy max. pár óra, és már tiszta is minden. Hála, hogy informatikus a lelkem.

Mára ennyi voltam, mert megyek tortát sütni a 30 évesemnek! Fél 3-ra el kell készülnöm!

Pusz mindenkinek, és szép hétvégét!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kmammy!

Szerintem jó ötlet a magánklinika. Van valami baj Kevin szemével? Mert csak akkor szoktak pupillát tágítani.

Írtam a blogba. Kérek mindenkit, ha véleménye, hozzáfűznivalója van, oda írja meg. Nagyon mérges vagyok. :evil:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Kmammy

Szemészet téren otthon vagyok!(sajna)
Zinának nagyon rossz a szeme! :( Ezt már írtam régebben.
Mi is a Madarász utcai szemészeten kezdtük.Akkor azt gondoltam ez valóban ilyen körülményes (csepegtetés)
Mi onnan eljöttünkegyrészt ilyesmi miatt amit te is írtál,másrészt nem akartuk elhinni,hogy ilyen rossz Zina szeme!
Sajnos kiderült,hogy igen!
Aztán mentünk magán dokihoz!Aki állítólag Budapest legjobb gyerekszemésze!Hááát...
Nem sok vizsgálatot végzett el a gyereken ennek ellenére kapott szemüveget.Azt tudtuk,hogy gyengébb mint ami kelll neki,hogy egyáltalán megszokja!
A következő vizsgálatnál azt javasolta,hogy azonnal tegyük rá a legerősebbet ami kell neki,és vigyem a vakok iskolájába! :evil:
Mindezt a gyerek előtt!
A férjem nem egy agresszív ember de azt hittem leüti!
Szerencsére ajánlottak nekünk a szemklinikán egy nagyon kedves doktornőt.
Mindenféle vizsgálatot elvégzett:szem UH,szemtengelyhossz mérés,meg egy csomó olyat amiről nem hallottam még!
Ja és a csepegtetés után 10 percet kellett várni! :shock:

Ezekután is az derült ki,hogy Zina szeme valóban nagyon rossz.DE!
Nem kapta a legerősebb szemüveget,mert azt mondta,hogy amit ad az elég neki.Elég arra amire kell!Látja a táblát jól,látja a repülőt az égen stb.Felesleges rárakni a legerősebbet és nem is lehet!
Nem soká pedig kaphat kontaktlencsét!

Ezzel a szemüveggel rendes iskolába jár és a doki majdnem elájult,hogy mit mondott a maszek.
Ha gondolod szívesen megadom a számát!
Vendég
 


Kmammy!
Javaslom inkább szánjatok pénzt egy jó magánszemdokira. Mi mindkét gyerekkel járunk, nagyon sok a családban apai ágon a vakság, szembetegség. Benit már maszekhoz vittük, mert nagyon rossz tapasztalatunk volt Blanival, sokáig várattak, összecsapták a vizsgálatot, egyáltalán nem voltak gyerekcentrikusak!!!Vele még ma is SZTK-ba járuk, de csak ellenőrzésekre, igy az kibirható mivel nincs gond. az elős alapos kivizsgálás azonban elengedhetetlen.
Beninek 5000 ft volt a maszek, időpontra mentünk, egy percet sem vártunk, énekelt neki a drnő, addig varázsolt mig minden vizsgálatot meg tudott csinálni, aztán nekünk is kellett 3 napig atropint cseppenteni, és úgy is megizsgálta!!!Az még 1000 ft volt.
Ez nagyon fontos, de ne ijedj meg tőle, mert nem szédül, nem lát homályosan, az ő szemük-agyuk még nagyon jól konpenzál.Beninek meg se kottyant, csak fényérzékeny lesznagyon, azzal vigyázni kell.De szerencsére most nem fenyeget nagy napsütés. Szóval tágitás után is alaposan megvizsgálta, lámpával, műszerrel, vonalzó félével, sőt még a pöttyös meg láthatatlan képeskönyvet is megmutatta neki, kérdeztem is, hogy miért, hiszen úgysem tudja elmondani mit lát, de ő viszont látja a baba arcán, hogy meglátja a semmiben az autót, macit stb. szóval nagyon profi volt a nő.Egyáltalán nem fájt neki, egyszer kellett csak lefogni, amikor a szemfeneket, ereket vizsgálta, de az is 1 perc volt. Rászánta az időt, bábozott neki, kismókust tett a fejére a vizsgáló lámpa fölé, szóval nagyon meg voltunk elégedve.

Gab! Igen, igen, igen! kérlek nagyvonalakban ird le priviben!!!Bár azt sem tudom kit irtál, kinek hagyott üzit a szőke drnő. Akkor őt odaküldték beépülni? És mi az a fekete köd? És hogy maradt életben az a vad nő, akinek a gyereke-lánya is a kolóniában él? Mi ez, valami kisérlet? Vagy ők is csak odakerültek? De hát van könyvük, UH-juk, adóvevőjük, telefonjuk, kapcsolatban vannak a szárazfölddel. Van az a félszemű, meg a hosszú göndör hajú pasi, aki a számitógépet nyomkodta lent a föld alatt-ők is a kolóniához tartoznak? És a kopasz vadász, aki rossz lábú volt és olyan szerencsétlen az életben, most meg él mint hal avizben, ráis célozgatnak, hogy valamiért oda került. És az is kiderült a múlkor, hogy egy csomójuk ismeri pl, a doki apját, szóval vannak fedések. Forgatókönyviró legyen a talpán aki ennyi szövevényes szálat képes éveken át követni, értelmesen továbbszőni. Igesetit, hogy minden rsz után cak egyre több lesz a kérdőjel, de pont még egy sem volt! szerintem itt elcseszték afilmet, sokan már nem nézik, mert nem ad választ sosem, mint pl. a aszületett feleségek. Szakmailag az sokkal jobban van megirva, kitalálva, a LO
Ost olyan pénzhajhász nézőbolonditónak tűnik.Szóval csak a lényegét akarom megérteni, kb minden 5.10. rész nézek, de nem nézném ha megirnád, és az nagyon jó lenne, mert ha tudnám a lényeget, nem dühöngenék a nézésén, mert mindig kiakaszt, azt hiszem, hátha most megértem, kiderül, aztán húzzák mint a rétestésztát!!!!Dehogy lövöd le a poént, erre várok hónapok óta!!!!

Oriandy! De jó, hogy ilyen jó volt az üzenője Daninak!!!Böliben üzenő????Fúúúúúú! Változik a világ!!!!
Oszcillot még nem adtam(da hallottam hogy jó, raktározva van), de Blaninak homeogéne 9-et már igen. Nekik még nem volt infuelnza szerű, csak ilyen náthás, torokfájós, amire pont a homeogéne 9 a jó. C vitamint eddig 40 cseppet adtam, de most meg fogom venni a lenkei féle gyerekrágótabit amiben 500 mg van. Vagy az italt, ami multi és jóóó. Szóval lehet adni, ha betegek gyerekeknek 2 ezret is nyugodtan, 1 hétig, aztán visszaveszed 3-400 ra. Én most 6 ezret szedek naponta, és kilábalóban vagyok a náthából 3 nap alatt!!!!!!Láz nélkül!!!!!!!!Maga Szent-Györgyi Albert is 7 ezret szedett náthára, alapból meg 2 ezret. Ha a gyerek beteg neki is kell a 2 ezer!!!!Nyújtott felszivódású a jó!!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya! Írni fogok, de készül a torta, majd jövök, ha minden precíz, és mesélek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Csak annyit: a fekete ködszerű szörnyre nincs magyarázat... De ugye elkezdték már amcsiban a 4. évadot... :shock:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Oriandy:még mindig egyben :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

oscillo:ha csak megelőzésre adod,akkor heti egy fiola.
ha már beteg akkor első nap 3x1 fiola,második nap 2x1 fiola,harmadik nap 1 fiola.Én beleöntöm a szájába,imádja. :D

Benianya:ami ugyanezt csinálja,és megmondom őszintén kezd elegem lenni belőle,bki bmit eszik ,egyből ott terem és kér.Ha igy nézzük egy nap 20x eszik.Ha nem adok neki akkor meg visiiiit,ááá de hogy tud,szétmegy a fejem tőle.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Juca, én irtam egy csomót de nem engedi elküldeni, valami honlapcimet kér, ami nekem nincs.

benianya
ákosbenianya
 
 


Juca! Én is írtam volna, nem jött össze, most meg elfogyott az időm...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Juca! Asszem, lehet mégis elment az előző irományom, csak majd moderálod, aztán jelenik meg. Bocs, hogy kettőt írtam, az elsőt töröld, a másodikban már összeszedettebb voltam. (Már ha tényleg 2 érkezett!)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab!

Köszi.

Benianya!

Én nem tudom mit kér, mert ugye én nem tudok kívülről írni, de írd be a babanet.hu-t és jóvan. :-)

Ha végképp nem megy, írd be ide, és beemelem.

Most elment a Dunekszi levlistára is a cikk, szóval Kofa nagyon bepipult, teljes joggal. :twisted:

Az meg kimaradt, hogy se hétvégi gyerekügyelet, a játszók romokban, most az egyiket lezárták lakattal, se elég automata stb. stb. egyszerűen szar az infrastruktúra, és a kategóriájában (lélekszám 30e. ) a 2. leggazdagabb településről van szó.

tjuca
 
 


Ennyire pipult be: :twisted: :twisted: :twisted: (ilyet nem nagyon olvastam még tőle...)

ezt írta a levlistára:

Sziasztok!

Felesegem a minap a csaladsegitoben jart. GYED/GYES ugyben, kislanyunk
ovodai es nyaron erkezo tesojanak jovobeli bolcsodei elhelyezese
ugyeben szeretett volna erdeklodni.

Az eloado nem volt tul segitokesz, sot, eleg erdekes volt a hozzaallasa:
- a gyerek ne menjen ovodaba, mert az anyja mellett a helye, az anya
pedig a gyerek erdeket tartsa szem elott (Kinga lanyunk imadja a
gyerektarsasagot, tehat szerintunk az o erdeke is, hogy ovodaba
keruljon...);
- gondolkodott volna elore, minek vett fel kolcsont (nem palotaban
lakunk, hanem panelban a Baratsag uti lakotelepen, es ez se lenne
kolcson nelkul, mert nullarol indultunk, sem orokseg, sem megtakaritas
- persze vehettunk volna egy kutyaolat, hiszen sok jo ember kis helyen
is elfer, csak hat mi nem vagyunk jo emberek);
- es ugy altalaban minek vallalt gyereket.

A tortenetet itt olvashatjatok:

Kofa

Nos ez a kutyaólas megjegyzése 5*-öst kapott nálam. :lol:

tjuca
 
 


Juca! Reméljük, lesz hatása a levélnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Muszáj! Ha ők így, akkor ti is! Na!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Helyzetjelentés rólunk: Valszínűleg nem gyomorrontaása volt Petinek ( vagy lehet, hogy az is), hanem a fosós-hányós nyavaja. Bár hányás csak szerdán délig volt, aztán már "csak"este sugárban az anyatej. Tegnap délig semmi baja nem volt, aztán elkezdte megint a fosikát, de lehet, hogy én is hibás voltam ebben, mert adtam neki reszelt almát a doki tanácsára. Este a férjem pesze dolgozott! :evil: Peti cicilt, aztán két óra horpasztás után, amit végig ratatázott, azt tűnt fel nekem, hogy ahogy fordul a gyerek az ágyban úgy megy utána a hasában a lévő folyadék. Persze felébredt, sírt. Próbáltam a hasát dörzsölni, hogy beinduljon a bélmozgás. Elaludt, majd hajnali ketőkor keltett, hogy anya be-be-be. Szegénykém úgy összecsinálta magát, hogy teljes menetfelszerelés és ágyneműcsere volt. A hülye anyja meg mellette horpasztott és nem érzett meg semmit, pedig illatok is voltak. Szegénykém, kómásan tűrte, hogy lemosdassam, új pizsi, majd paplan alá bedug és kereszthuzat a lakásban, hogy távozzanak a szagok. Be is aludt rögtön a hideg levegőtől. Ma visszamentünk a dokihoz, de azt mondta, hogy nincs kiszáradva, diéta és írt fel valami bizmutos hasfogót!
Holnap iskolába kell (kéne) mennem! Jó lenne, ha a pénzem nem szállna el, de ezt a manót sem akarom itt hagyni. Bár apukája is tudja úgy áponi, mint én!
Olyan rossz így látni szegénykémet! Szerdán csak csetlett-botlott, ölelgetett. Mostmár rosszalkodik és dugni kell előle a kaját, met állandóan enne!!!!!!!
Na majd látom, mi lesz!

Bocsi, hogy nem reagálok!

Juca!
FElháborító!!!!!!!!!!! Majd reagálok én is!!!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?