Új privát üzeneted érkezett!

Colett!

Őszinte részvétem. Nekünk megjött a havi fűtésszámla 41842 .-. De legalább a szomszédaink csendesek, szimpik és ők ugyan baromi csendben vannak, de nekünk nem szólnak semmit, de még olyat sem, hogy halljuk a Kinga már futni is tud, meg van ott akarat, szóval luxus fűtésszámla prémium szomszédokkal. :twisted:

Vegyél nekik füldugót, kb. 300 egy pár 5*3-> 1500-ból megvan. :lol:

tjuca
 
 


Marcy:nem tudom megnyitni :(

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil: elküldtem még egyszer, remélem most sikerült!!! Ha nem, akkor írj nekem egy privit és megpróbálok arra válaszolni, hátha úgy elmegy. Nem tudom mi a fene van... :evil: !!!

Juca: nálatok azért ilyen magas a fűtésszámla, mert csak a téli hónapokban fizettek, amikor ténylegesen fűtetek, vagy...??? Én múltkor végülis felhívtam a gázosokat. Nekünk most úgy van beállítva, hogy havi 13.000 Ft-ot fizetünk, de ezt egész évben. Egy kicsit izgultam, hogy jön majd egy elszámolószámla, de most nem is ez a rendszer, mert nem ebben egyeztünk meg. Szerencsére. Nekem ez így jobb, mert mi mindig alulkalkuláltuk a fogyasztást és negyedévenként jött egy 40.000-es számla... Annak nem szoktam örülni :roll: !

Eni
marcy
 
 

 
 

Ja még annyi, hogy Marci kb. 5 perce dőlt ki :shock: ! Ilyen eddig még nem is volt. Most apukám vigyázott rá kb. 2 órát de. mert nem voltam itthon, mindenfélét csináltak a dédiéknél, Marci még üres vödröt is cipelt, úgy jött haza szegénykém, mint aki tényleg vidéken volt. Tiszta sár mindene, de nem baj :P , sőőőt!!!
Na mindegy, azt hittük, hogy húúú mennyit fog aludni és az istennek nem akart...
Most elaltattam, mert különben még most sem aludna.

Ja és délben szegény Istit haza kellett hívnom a munkahelyéről, mert miközben beletettem Marcit a kiságyába és 2 kisautót is beletettem, mert láttam, hogy nagyon nem akar aludni kimentem a konyhába, hogy én közben megebédelek ő pedig szépen játszik. Erre úgy beszorult a 2 rács közé a lába, hogy nem tudtam kivenni... Nem mertem feszegetni, mert egy rossz mozdulat és eltöröm. Hívtam Istit, persze ő semmi perc alatt kiszabadította, de addig ő is leizzadt, amíg hazaért. Marcit közben amíg nem volt itthon Isti lefoglaltam, csak szegényem nem tudott megmozdulni...

Eni
marcy
 
 


Sziasztok! Juhé, 2 perc volt hátra, de megnyertem az aukciót! :-)

Juca! Okés, őszre megy Kingának is a pulcsesz! Kézzel kötök, egy másfél éves körülire valót olyan 10 este alatt. Eddig 7 volt a rekord, most a Noémié ma jár 10 napnál, holnap kész lesz. Menne gyorsabban is, de ugye azért mást is kell csinálni, meg 2 óra után kicsit beállnak az ujjaim, pihenni kell... A csíkos jó ötlet, majd Meskének is összehozok egy olyat őszre. Most még van egy poncsó egy sapi, egy pulcsi meg egy kisruha rendelésem, meg Meskének is egy poncsó, így már javában március végéig be vagyok ütemezve, de őszre már el is kezdhetnék gyártani...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Eni! Jaj, félelmetes lehetett a beszorulás! Én is nagyon kétségbe tudok esni, mondjuk apánkra hiába várnék, főleg mikor busszal megy dolgozni... Szerintem a szomszédasszonyt hívnám át hirtelen!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Marcy!

Nyáron megy a 12 alapdíj+ a melegvíz :evil: Drukk az uh-hoz! Én 6+5-ön voltam először, és a kis foltnak is örültem, ahogy dobogott a szíve. Nálunk egy uh 3000, ha nincs vizsgálat, akkor ennyi az annyi. Azért a 12000 mindenhogyan sok.

Gab!

Én azért gondoltam, hogy pihizhess egy kicsit. :wink: De ahogy gondolod. :lol: Én azt hittem kézzel kötsz, és úgy horgolsz hozzá. Így tényleg minden elismerésem ezért a sebességért! :D

tjuca
 
 


Mármint úgy értettem, áprilistól meg lehetne már az őszre valókat csinálgatni, vagy lehet, kitalálok olyan kis vékony, lyukacsos, nyári estékre való kardigánkákat... Ha lesz kedvem... 8)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Juca: hát kiváncsi leszek, hogy mennyi lesz, majd megírom este és talán videot és képet is tudok feltenni :) !!!
Ha olcsóbb lenne, lehet, hogy mi is többször megnéznénk a kis drágát, majd meglátjuk, bár annyira nem akarjuk zaklatni szegénykémet 8) !
Jó lenne, ha én tudnám rosszul az árakat...

Baromi sok, amennyit fizettek!!! Nekünk is benne van ebben a melegvíz és hozzátartozik, hogy szerintem ahhoz képest, hogy viszonylag kis család vagyunk szerintem sok vizet használunk 1 hónapban 8-10-12 m3.
Hőmérséklet a lakásban amíg hidegebbek voltak, addig folyamatosan 23 fok, mostanában 22. Csak arra a másfél órára van lekapcsolva, amíg elviszem Marcit sétálni és addig szellőztetek.
Nem tudom, hogy mi kerül nektek ennyibe, meg persze Kimiéknél is, bár ott sem tudom, hogy hogy van náluk a rendszer.

Eni
marcy
 
 


Sziasztok.

Holnap leviszem Petit a dokihoz. Összevont rendelés van, a mi dokink rendel, és már lesz 8-tól. Lövésem sincs, mi lehet.
Nem tudom, ha mégis valami kaja csapta ki, akkor mennyi idő kell, hogy elmúljon???

Nálunk a legutóbbi elszámolós fűtés+melegvíz szla. 22000 Ft volt, a friss villany meg majdnem 16000 Ft.

Na persze ablakcsere lesz nálunk, nem panelprogramos, de szerintem így is olcsón találtam szakit, minden ablakcsere, új szúnyoghálók lesz 460 rugó.

Pil, hogy vagytok???

Marcy, biztos élmény lesz látni a picikéteket!

Na megyek, mert a fiatalság nagyon csöndben van...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex: hát én sem tudom, mik lehetnek ezek a pöttyök, de kiváncsian várom, hogy mit mond a doki.
Ez a hülye az egészet kijelölte, de mindegy...

Colett: fúúú, nálunk most nagyon nem hiányozna egy bárányhimlő... Noinak jobbulást.

Gab: beindul a kötés biznisz :wink: !!! Tök jó, hogy ilyen ügyes vagy, néha én sem bánnám, ha értenék vmi olyasmihez, amivel itthon tudnék egy kis pénzt keresni...

Pil: most megkaptad a privit és el tudtad olvasni??? Ha nem, akkor írj légyszi nekem :) !!!

Eni
marcy
 
 


Eni! Végülis beindult, de nem olyan nagy üzlet, két hetente keresek 1500 Ft-ot... Nem panaszkodom, ennek is örülök, örömet szerzek, szeretem csinálni, és még pénzt is kapok érte! :-)

Fiús pulcsit is bevállalok, de Lackónak nem kötök, nem veszi fel, akármilyen puha, azt mondja, szúr.

Na most teszveszre pakoltam már eladnivalót is, hogy a sok költekezésnek legyen fedezete... :roll: :oops: :lol:

Ja, és Era! Ilyen a pulcsi, nem szűk végülis... Na, mi legyen?
Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Eni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DRUKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Bakker! Mesi pont úgy ál, mint egy modell! ezt nem hiszem el!!!!!!Csúcs!!!
Eni drukk!!!!!ez 4 d-s uh nem? Nálunk is 12 rugó volt Kecskeméten.

Colett!!!!!Bort vagy vibrátort vagy vetkőzőfiút a szomszédasszonynak!
Himló gáz!!!Milyen homeopathiásat vettél? Toxidendront meg tartaricomot? Egyiket hólyagosod
ásig, másikat pörkösödéstől? Mi ezeket kaptunk és blaninak egy hege sem maradt!!!!
Gyógyuljatok!!!!!!

Gyorsan elsősegélyt kérek Ex és Gab!!!!
Tényleg nem is lehet gyedből visszaigényelni pénzt, mert nem is vontak belőle adót? Főleg ha valaki kapja a 9 ezres alkalmazotti támogatást?
Mi tavaly váltottunk ki még nagyobb kölcsönnel egy lakáshitelt, igy a befzetett üsszeg 20-30 százalékát visszaigényelhetném, de sajna max csak 100 ezret(valami rendelet), pedig a 300 most pont kihúzna bennünket a ..., és hát a nagyobb hitellel elveszitettük az idei visszaigénylhetőséget.
Erre most azt hallom, hogy nemhogy ezt a lakáshitel adót de még az életbiztositásom után járó 20 %-ot sem fizetik ki, mert csak adóból tudják, nekem meg nem vontak a gyedből annyit. Na, most mi van!!!!!!!!!!
Basszus!!Megüt a guta!!!!!Nincs valami kiskapu? Apa nem tudja visszakérni?Adóstárs volt, de az én nevemre szól az igazolás.

Mit csináljak?

Nagyon kösziiiiiii!

Valaki irta, hogy más fórumon nem is irnak ilyen jó ötleteket, tanácsokat mint itt-fúúú, de örültem ennek, ezek szerint nem csak üres fecsegés az a pár száz oldal!!!!! :wink: :P

benianya
ákosbenianya
 
 


ál=áll
Ezek a fránya elütések. DEEEEE, végre van mentségem, emilen kaptam!!!!!!!

Hangosan olvasandó.
A cmabridge-i etegymen kéűszlt eigyk tnamuálny áitllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak, mkénit rdeeőzdnek el a btűek:eyegüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lyegen, ha a tböbrie a lgenoyabb özeássivsazsg a jleezlmő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébeekn ovasalthó mraad.A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat oavls.Íme a bonyézitík.............Ki htite vnola...mit stsüz kis sczűs?tán sós hsút stsüz,kis sczűs?xD

benianya
ákosbenianya
 
 


Eni:irtam privit!


Benianya:ez annyira király,már olvastam egyszer és sztem tök állat!

:D :D

Lekopp-kopp(csak halkan),ma csak egyszer fosott.Remélem elmúlik,nyugodtabban mennék szülni,nem mintha Petike ki akarna jönni :roll:
Adtam Neki végül aloe vera gélt,lehet az használt,ki tudja.

Senkienk nem kell a sminkes kupon???

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Bénianyu, az okos ABEV kiszámolja, hogy hányadán állsz. De mondjuk a GYED összegéből szerintem havi 5000 Ft körüli összeget vonhattak le SZJA-előleg címén, tehát ennek 12X-es összegét kaphatod vissza saccpercirka.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

megjöttünk a dokitól :) , úgy néz ki, hogy 12+2 vagyok :) ! 15.000 Ft volt, de holnap majd részletesen leírok mindent!

Ex: engem is érint, ha minden igaz az adóvisszatérítés, de holnap még el kell engednem egy telefont. Majd még lehet, hogy én is kérdezek.

Gab: tényleg hihetetlen ez a kis Meske, hogy tud pózolni, mindent úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva :) !

Pil: nem jött privi, úgyhogy leírom az email címemet, azon keresztül kommunikáljunk, mert megőrülök a babanettől... :evil: !

enicom@gmail.com

Bocsi, hogy most írtam részletesen, de Marci most feküdt le, mert kicsúsztunk az időből, baromi éhes vagyok... stb.

Eni
marcy
 
 


Ex! Köszi, de mi az az ABEV?
Hát ez az 5000x12 nem hangzik túl jól a 300 ezerhez képest!Bakker!!!!!

Pil! szerintem Gabnak küld a sminkest, mert megérdemli és amúgy sem venne magának ugye Gab? az a nagy szive mindg másra gondol, magára nem, de ha kap annak meg úgy tud öürülni, mint az én blankám. (egyébként murisak leszünk 80 évesen, ahogy gyermeki örömmel ujjongunk valamin nem?)
Juca ,Ex nem nagyon él vele, Vierának tartós van, Kimikének meg nekem munkaeszköz(sok van), Colett szive szerint nyitna egy alternativ sminkboltot, Marcy, Méz minimálsmink diszkréten izlésesen....hirtelen ennyi. Na, találó volt átlagban?

Na ennyi voltam, menünk ma pestrte apával babák anyucival itthon.
, ja, nem akartam nagyon rontani az átlagot, de baromi betegek vagyunk, már ami az érzetet illeti. Semmi láz, de nekemk és a 2 babának taknyunk nyálunk flyik, Blani itthon is maradt, fejfájás, torokfájás, ölelgetjük a porszivót, aminek folyományaként Beni is sorban áll utánunk, és szivja magának!!!!!Bőr már nincs az orrom alatt, a zöld csodakrémemet Beni eldugta, nem lelem.szóval konfortérzet a Karib szigetekre utazott, de vagyunk.
Szép napot mindnkinek!!! :P
k hideg van, nesze neked fűtésszámla!!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Jajj, Marcy, várom a képet!!!!!!Jujj, de jó lehetett!!!Kalimpált már vagy csak dobogott? 12 hetesen már kalimpál nem?

benianya
ákosbenianya
 
 


Hali.

Bénianyu, igen, szerintem átlagban találó volt. :)
Az ABEV a számítógépes bevalláskitöltő program. Te is le tudod tölteni, és tényleg csak a kapott összeget meg a levont adóelőleget kell beírni (na meg a kedvezményre jogosító összegeket, ha vannak), és kiszámolja, hogy mi mennyi. Nagyon okos kis program!
De ha nagyon antitálentumnak érzed magad ezzel kapcsolatban, akkor valahogy elirányítalak, hogy ne kelljen ide-oda küldözgetned a pénzügyi adatokat.

Marcy, biztos egy élmény volt az UH. Nézett a dokid akkor nyaki redőt is? Mondjuk 15-ért megtehette (volna).

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Marcy!

Akkor ez egyben a genetikai uh is volt nem?

tjuca
 
 


Helló!

Noi elég kakin van, velünk aludt, most is alszik....Nekem meg nem jön össze így a tanulás...most is gyorsan összekaparom a kéglit...

Benianyu: Toxi....izét kaptunk, mert azt mondtam, inkább azt vakarja ami még olyan sima piros....Azt a másikat is szedtétek? 3-szor 5-öt adok neki. De arra gondoltam, hogy most azért viszketett neki iccaka, mert első nap felerősödik. Remélem, mert nagyon kivan. Alternatív sminkbolt? Jó, nálam a smink 5 perc, és mindig Noi szájából veszem ki a szempillaspirálomat....úgy se tudja kitekerni elvvel, mindig megcáfol...

Valaki, tudja mi jó a hátfájásra? 1 hete fáj, már algo fortéval élek...dokihoz nerm jutok el (Noika...himlős ugye...). Help!

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok!

Marcy! Gratu! Örülök, hogy a sejtésed igaznak bizonyult! 12 hetesen már tényleg egész babaformák! Várjuk a részleteket!

Benianya! Jaj, te tényleg elteláltad! Ujjongok mindennek, ha kapok valamit! Még akkor is, ha a teszveszen nyerek pár kis cuccot. És kösz, hogy gondoltál rám! Gyógyuljatok már meg ti is! Emlékszem, milyen érzés, benne voltunk jó pár hétig!

Pil! Tehát akkor Benianya Andi felhívása alapján, ha másnak nem kell, én szívesen elfogadom a sminkcuccos kupont! Majd küldök címet priviben! (Halkan jegyzem, örülök, hogy javulgat Ameli, de nehogy elkiabáljuk, így én is kopp-kopp-kopp!)

Colett! Pulcsesz részletek ügyében majd írj, mert jövő héttől már akár a Noi pulcsijához is hozzáláthatnék! Priviben, blogon, vagy akár itt is írhatsz, szín, fazon, méret, ár ügyben!

Megvannak a lidl-es fonalak, nagyon szépek ám! Ennek is roppant örülök!

Meg annak is, hogy előbb beállított a drága nagymamám, és hozott nekünk 10 tojást meg egy kiló házi túrót! Meg Lacinak a szülinapi pénzt, amit most sajna nem költhet magára, mert totális anyagi csődben vagyunk!

Megyek főzőcskézni, pusszantás nektek! Fú, de jó napom van! 8)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ja, Benianya! Nekem azért van visszaigénylésem, mert eleve a GYED-et úgy kaptam, hogy nem volt adójóváírás, direkt, mert de jól is jön márciusban a visszaigénylés, így spóroltam magamnak. Így aztán a levont adót az utolsó kanyiig vissza is kapom.

Életbiztosítás ügyben én úgy tudom, (legalábbis régebben úgy volt,) hogy családtag is visszaigényelhette, de most nem tudom, ez még megmaradt-e. De ha nem, akkor azt hiszem, jövőre, mikor rám is kötünk, én csak biztosított leszek, a szerződő meg apánk...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok,

amíg nem jön a védőnéni, mert persze most küldött egy sms-t, hogy jön ám, csak késik... szóval addig próbálok ÉLMÉNYBESZÁMOLÓT tartani :) :) :) !!!

Tegnap már alig vártuk, hogy ott legyünk és lássuk, amit látnunk kell. Kiderült, hogy tényleg a sejtésem igaznak bizonyult, sőt még egy kicsit meg is kontrázta a babóka, mert azért azt én sem gondoltam volna, hogy már 12 hetes.
Már mindene megvolt, olyan édes volt, először össze volt kulcsolva a 2 kis keze a pocija elött, utána pedig szopizta az ujját :) :) :) !
Mivel eléggé nyugodt volt, biztos a késői időpont miatt, ezért mindent tök jól meg tudott nézni a doki, még olyat is, hogy a szíven a mittudomén milyen artéria és erek hogy működnek...
Vmit láttunk a két lába között, mondta viccesen, hogy döntsük el mit szeretnénk látni, de mondta, hogy igazából még nem lehet tudni, lehet ez is, az is :) .
Csinált 4D-s képet, Isti szerint olyan, mint egy kis UFO, a doki szerint, pont olyan, mint egy kis embrio :) :) :) :) !!!
Hüvelyi és hasi UH is volt, mert mondta, hogy ugyan nagyon sokan a 12. heti UH-on csak hüvelyi vizsgálatot végeznek, vannak olyan dolgok, amik csak hasi UH-on látszódnak.
Egy csomó mindent mondott még, hogy mire kell figyelni, nagyon meggyőző volt, hihetetlen jó orvos, nagyon exluzív a rendelője, na és persze méregdrága, de 1-1 alkalommal ki lehet bírni.
Attól függetlenül, hogy kezdeti ellenérzésemmel ellentétben szimpatikus volt, azért nem hagyom ott a mostani dokimat, de jó néha kellemesen csalódni az emberekben.
Juca: igen, ez már genetikai UH volt, ami persze közben alakult, hogy kiderült, hogy már 12 hetes. Először csak egy sima UH-nak indult, de aztán megegyeztünk, hogy papírt is ad róla és akkor nem kell elmennem még egyszer a kórházba is.
Ex: nyaki redő is volt, az is tökéletes.
Szóval nagyon örülök, hogy így alakult, hogy pont jókor mentünk (ennél jobbkor nem is lehetett volna) és hogy úgy néz ki minden rendben.

(Mondjuk az a doki, akihez én mentem UH specialista. Ez most nem felvágás, de az országban kb. 5-6 doki van olyan szintem képzettségben, mint ő. Minden évben részt vesz az UH konferencián, amit egyik évben Európában másik évben Európán kívül rendeznek. Általában 1 hetes rendezvény, baromi sokba kerül, nem minden orvos áldoz rá, sőt nagyon kevés. Ezeken a konferenciákon mindig lehet választani, hogy melyik az a területe az UH-nak, amiben el akar mélyedni és akkor arra a tanfolyamra fizet be. Mondta, hogy ő azért szereti ezeket, mert egy fél könyvnyi új ismeretet tud magába szívni ez alatt a hét alatt.
Szóval sokan UH-oznak, de azért nem mindenki van annyira benne a témában.)


Most már csak a védőnőnek kellene ideérnie, aztán lehet, hogy holnap el is mennék a vérvételt, EKG-t meg mittudoménmit megcsináltatni.

Febr. 26-ra vagyok visszahívva terhesgondozásra a dokimhoz, most már nem akarom hívogani, de azért biztos nézni fog, hogy már akkor 2 hete túl leszek a 12. heti UH vizsgálaton.
Remélem nem lesz probléma, bár ez a doki mondta, hogy vannak közös kismamáik, pontosan azért mert az én dokim nem UH-ozik.

Aminek még örülök, hogy eddig úgy néz ki, hogy semmit nem híztam. Tudom, hogy nem is kellene ilyenkor még, de szerintem Marcival ilyenkor már rajtam volt legalább 2 kg...
Azért már a babavárás egy másfél éves kisgyerek mellett és nyugiban, minden gond nélkül.

Na, azt hiszem mindent leírtam, de igazából tényleg olyan élmény ez, amit így vissza sem lehet adni.
Este teszek fel képet és videot.

Eni
marcy
 
 


Ja még annyi, hogy az ülőmagassága: 57 mm

Eni
marcy
 
 


Eni! Akkor mi a céldátum? Augusztus?

Jaj, de nagyon örülök! Minden szuper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Éppen néztem vissza a DVD-t...

Igen, augusztus 24. elvileg. Én is nagyon örülök neki!!!

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Bocsi,bocs!
Tanulok, tanulok és tanulok ezerrel. Délután, éjszaka.

Éss Peti reggel óta hány! Reggel kihányta a reggelit, azóta már legalább 15-ször hányt! Epét, gyomorrontás. Kaptunk Daidalon (vagy mi a manó) kúpot, ami után nem szabadna hányni, de már azóta is hányt 3-szor. Persze a mennyiség minimális. Szerintem még várok 3-ig hogy mi lesz és elviszem egy injekcióra!!!
Két korty viz után, 4 kortynyi jön vissza!
Semmi egyéb tünet, ill. ezerrel jön a rágó foga. De doki szerint gyomorrontás!!!

Valakinek valami jó ötlete,tanácsa???? Plízzzzzzzzzz!

Reni
Kép
prenata
 
 


Marcy!

Örülök, hogy rendben rendben volt!!!!!!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni: inni... ha bentmarad, keksz, ropi, sóskrumpli, rizs, de csak lájtosan, pici adagban. De egyelőre vízzel próbálkozzatok! És hát gyógyuljatok gyorsan!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Marcy: nagy-nagy gratula, tök jó, hogy minden rendben van! Várjuk a fotót!!!

Oriandy: nálatok mizújs?

Reni: mitől lehet Petinek gyomorrontása? Remélem, hamar rendbejön! Ugye Nálad nagyon olyasmi hisztimanó Peti, mint Bálint? Csak hogy tudjam magam mivel vigasztalni...

Ex: Te Petid? Pöttyök? Mit mondott a doki?

Azért hogy már megint egy csomó mindenki beteg :twisted:

Mi szerencsére jól vagyunk. Kislegény baromi hisztis, akaratos, türelmetlen :? . Már többször megfenyegettem a héten, hogy előbb megy bölcsibe, mint szeptember... :wink: Gondolhatjátok: taknyom, nyálam, könnyem egybefolyik, mert gonosz anyám nem engedi, hogy a fürdőszobaajtót baszk..jam a csempéhez, meg megmosta picit a fogam, mert lepedékes volt, nincs kész az innivalóm abban a pillanatban, amikor épp rágondolok, nem hagyja, hogy valami jó nehéz böhöm játékkal üssem a vitrint :roll: .....meg ilyenek. Egyedül nem játszom, bár iszonyat mennyiségű játékom van, dög unalom minden, csak az a jó játék, amit én kitalálok, és lesza..om, hogy anyának kell főzni, vasalni, neadjisten takarítani. Szóval elvagyunk :wink: . A mai adag hiszti is megvolt már: képes voltam hazahozni a játszótérről, mert ebédidő volt. Végigüvöltötte a hazautat, persze a kezemben, mert ha letettem, akkor levágta magát a földre, magam után húzni pedig mégsem akartam, valószínűleg elég furán néztek volna rám :? :shock: 8)
Dupla axeleket mutat be a kanapén (anyát a szívbaj kerülgeti, hogy mikor esik le), még mindig imád fürdeni, úszik a fél lakás, mert csapkodja a vizet kézzel-lábbal, beleteszi a fejét a vízbe, csak még nyitott szájjal :roll: :shock: Úszni mi is megyünk, ahogy lehet!!!!

Ad puszit (hatszázadszori felszólításra), viszont külön könyörgés nélkül köszön (integet) mindenkinek. Egyre többet dumál, a már tudott betűket, szótagokat összerakja (buda, minya, brugya, duda, bábü) csak még szótárt nem írt hozzá....néha betegre röhögjük magunkta apával.... :lol: :lol:

Jönnek a szemfogai, éjjel sokat nyöszörgött.

Szóval nekem is hátrahajló méhem van, ez 3 év várakozást jelentett, amíg Bálint hajlandó volt beköltözni a pocakomba. Az, hogy ilyennel rendelkezem, persze csak a szülés utáni 6 hetes kontrollon derült ki! Éljen a magyar egészségügy.... :twisted:

Spórolás: asszem nincs mit hozzáfűznöm, örülök, ha nulla környékén vagyunk hó végén, még így is, hogy apa a normál melója mellett maszekol....

Na, lassan ébred, felvértezem magam a nap további részére, valami műsort még biztos kitalál... :wink:

Szakértő:
Kép

Mindenkinek gyógyulást, aki még nem beteg, az vigyázzon magára!

Pussz

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Preni!

Nálunk is hányással kezdődött,de nem gyomororntás volt hanem virus,drukk hogy Nektek ne az legyen.Ami is kapott egy olyan kúpot,de ilyen sokat nem is hányt.A dokinő azt mondta hogy csak egy két kortyot igyon,negyedóránként,bár elég nehéz volt,mert akkor Ami vedelte volna avizet,de ahogy megitt már jött is ki belőle.Meg azt mondták hideg vizet adjak,meleg teát pl.semiképp ne adj.
Amúgy meg amit Gabella irt,sós krumpli,főtt répa,rizs.
Meg adjál Neki Te is Normaflort.

Gab:küld a cimet és küldöm.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Voltunk az ügyeleten. Kapott Peti B6 injekciót. Mostmár fosika is van. Kaptunk beutalót a kórházba, ha mégegyszer hány, menni kell!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Jaj, megint régen írtam, és annyi mindenre akartam reagálni, hogy szerintem a fele megint kimarad.

Marcy,
De jó, hogy már láthattad a kismanót, és hogy minden rendben van! Ha jól emlékszem, úgy a 16. hét környékén lehet már megállapítani a nemét. Tényleg, ti tudni szeretnétek?

Ex,
Sajnálom a pöttyöket. Jobbulást!

Pil,
Ameli jobban van már? De izgi, már csak 2 nap! Hajrá Peti baba!

Reni,
Nálatok is ijesztő lehet a hányás. Márk életében kb 2x hányt, mindkét alkalommal a beadott gyógyszer jött vissza. Szóval segíteni én se tudok.

Colett, nektek is sok gyógymanót küldök!

Gab,
Még mindig nagyon ügyes vagy! :) Egy finom kis pulcsira én is benevezek őszre :) Csak hogy változatosság kedvéért fiús is legyen :D Meske nagyon édi a fotókon. Képzeld, valahogy az jutott eszembe, amikor elkezdtél ide írogatni, és azt mesélted, miért Meskete a lányod beceneve. Már nem is hallani ezt tőled. Mármint ezt a nevet.

Benianya,
A fiad szép szál legény lesz :) Én csak ámulok, bámulok, mennyit alszanak a gyerekeid. Én még nem nagyon láttam olyan kisiskolást, aki napi rendszerességgel önszántából este 7 körül aludni menne. Most ez így neked kényelmes, csak később (gimis, egyetemista, korban, na meg amikor majd dolgozni kell) ne legyen Blaninak gondja ebből a hatalmas alvásigényből.
Az Adó úgy van, hogy a gyedből alapvetően vonnak adót. Ha van olyan biztosításod, kölcsön, stb, ami levonható az adóból, akkor természetesen azt ebből az adóból is levonhatod. Értelemszerűen max. annyit, amennyi az adód volt. (tehát plusszba nem mehetsz :lol: ). Mivel a YGED nem magas összeg, így az adó sem sok, és előfordulhat, hogy lesz olyan adókedvezmény, amit nem fogsz tudni visszaigényelni. Az átruházhatóságról nem tudok nyilatkozni.

Viera,
A fiaddal kapcsolatban én is csak azt tudom mondani, mint a többiek, hogy ha máshol nincs vele gond, akkor ne aggódj, mindjárt jön a suli, új közösségben a gyerekek is máshogy viselkednek. Lehet már írták, a pozitív megerősítést: ha valamit jól csinál, akkor dícsérni kell (akkor is, ha valami apróság), így lesz sikerélménye, és nem csak azt hallja, megint valami nem jó, megint veszekedés van. Az meg, hogy nem egy kisangyal, természetes egy ilyen korú gyereknél:) Inkább ilyen legyen, mint a sarokban meghúzódó élhetetlen valaki.
Noémi, és az ő hisztijei...Sajnos ez tényleg így van, velünk szemben engednek meg a legtöbbet, mert mi vagyunk velük a legtöbbet. (Persze a puszik, simogatások nagy részét is mi kapjuk.) Lehet Noéminek is az a baja, hogy "unatkozik", és azért ilyen. Írtam már, Márk is néha rontom-bontom lett, amikor már nem nagyon tudott magával mit kezdeni. Úgy látom, a bölcsi segít ezen, és itthon is sokkal nagyobb örömmel van, telve élményekkel. Na és persze egy kis rendszert is tanul. Lehet nálatok is megoldás lenne valami félnapos bölcsi.

Vicky,
Neked is ugyanazt tudom mondani, mint Vieranak. :) Tényleg sokat segít a közösség, legalábbis nálunk.

Rólunk is egy kicsit:
Február elején megkezdtük a bölcsis beszoktatást. Első nap bennt voltam vele, második nap meg mondták, anyuka, akkor most menjen haza, ebéd után jöhet a gyerekért. Én meg csak néztem. Szóval így telt a hetünk. ezen a héten csak félnapokat volt benn, így én is szoktam a hiányát. Bár sírt amikor otthagytam, mégis látható jelei voltak, hogy élvezi. Saját lábán ment be, simán jött utánam, nem kellett könyörögni neki. Délutánonként meg nagyon kis vidám, pörgős volt. Nem utolsósorban nagyokat aludt éjjel. Szóval nekünk egyenlőre bejött a dolog. Ami viszont nem tetszett: már első nap feltűnt, nem is nagyon van olyan gyerek, amelyiknek ne kellene törölgetni az orrát. Ez még nem is lenne olyan nagy baj, de volt olyan kislány, akinek egyfolytában patakokban folyt a zöld trutyi az orrából. Ez már azért szerintem túlzás. Csodálkoztam is, hogy 1 hétig kibírtuk, de szombatra aztán Márk is megbetegedett. Szerencsére csak első nap volt kis hőemelkedés, azóta csak orrfolyás. Hétfőn a biztonság kedvéért nem vittem, hogy lássam mennyire is beteg. Kedden amikor akartam vinni, akkor meg néztem, hogy hát kérik az igazolást a dokitól, hogy mehet. Alapvetően jogos a dolog, hiszen beteget jelentettünk. De ha meg nem szólok, hogy beteg, akkor meg akármilyen állapotban beveszik a gyereket? :?: Mert hát nekik nem kell látniuk, hogy beteg... Rohantunk a dokihoz, épp de. volt a rendelés, épphogy odaértünk. Ő meg mondta, tényleg sokkal rosszabb állapotban is járnak a gyerekek, de mégiscsak jobb neki, ha otthon kikúráljuk. Így aztán a héten nem megyünk bölcsibe. ez csak azért rossz, mert kezdhetjük újra a beszoktatást. Mára meg én se kapok levegőt.

Andy,
de jó is lehetett az a síelés. Én 6 éves koromtól síelek, egy időben versenyeztem is. Rendszeresen járunk ki, pár év volt csak, amit kihagytunk. Még tavaly elött, 4 hónapos terhesen is voltam, mert bár viccesen hangzik, nagyobb biztonságban vagyok a lécen, mint az utcán sétálva, mert ott még a laposon is képes vagyok hasraesni és kitörni a bokámat. Épp most szervezkedünk családon belül, hogy menjünk ki pár napra.

Úszás:
Szerintem sem árt, ha a gyerek vízbiztos lesz. Minél hamarabb, annál hamarabb érezheted biztonságba akár egy strandon is. Az unokaöcsém a Tf-en tanul, és neki van egy gyerekcsoportja, őket tanítja úszni. Ő mesélte a legkisebbek náluk 3 évesek. Én mindenesetre meg fogom próbálni, ha nagyon nem érett még rá, azt úgyis észre lehet venni.

Iskola:
Igen, igen, Juca mellett én voltam az, aki határozottan állította, jó az, ha a gyerek betöltött 6 éves kor után suliba mennek. Persze itt is vannak kivételek, vannak akik nem érettek még rá.

Ehhez kicsit kapcsolódik az én körkérdésem, vitaindítóm is:
Tudo, hogy sok gyerkőc még alig beszél, de lassan itt az idő óvodát választani, mert ott is nagy a tolongás. Ki mit gondol a kétnyelvű/idegennyelvű óvodáról? Ezzel párhuzamosan az idegennyelv korai tanításáról? (Értem úgy, hogy nem ált. Iskola 4. osztályától). Kiváncsi vagyok a véleményekre, mert ebben is nagyon különböző nézetek vannak. :lol:

Akit kihagytam, bocsi, nem szándékos volt.

Andi

amandi
 
 


Preni, remélem semmi komoly!

amandi
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan írok. Amandi, az idegenyelv tanításáról már annyi mindent hallottam pro és kontra, hogy tanácstalan vagyok mi a helyes. De az biztos, én tuti nem vinném a város másik végére oviba csak azért, hogy nyelvet tanuljon(itt Pesten ugye hatalmas távolságok és dugók vannak). Nem magam miatt, hanem miatta.

Úszás: sajnos bölcsi mellett nem jut rá idő, mi jártunk babaúszásra. De oviban nagyon szeretném, ha járna. Szerintem ez szuper jó sport.

Alvásigény: én még olyat nem hallottam, hogy hátrányt okozna a sok alvás. :shock: Mire gondolsz pontosan, milyen hátrányra? Az csak jó szerintem, ha a gyerek sokat alszik. Így legalább nem fejeli le a padot a suliban, márpedig ez előny. :wink: Nálunk nagy szigor volt gyerekkoromban, 8-kor legkésőbb aludtunk. Szerencsére Milán is jó alvó.

Colett: köszönöm, hogy érdeklődtél, szerencsére jól van Milán, már jár bölcsibe.

Marcy, örülök Nektek! :)

Mennem kell, sziasztok!
Vendég
 


Reni, drukkolok, hogy minden rendben legyen Petivel!
Vendég
 


Sziasztok! Halihó!

Megint itt vagyok egy pillanatra. Bár ma nincs suli, de apa ma meg kosármeccsre ment, így Dani az én nyakamon lóg. Igaz most leköti egy kicsit a Lilly baba, ezért tudok írni (csak el ne kiabáljam)!
Képzeljétek!!!
Ma azzal fogadtak a bölcsiben, hogy Dani alvás után félig megtöltötte a bilit pisivel!! Szupi! Hát, talán megkezdődik.....
Már eddig is mondogatta, hogy a bilibe kell pisilni és kakilni, de nem volt hajlandó beleprodukálni.
A másik hír, hogy a francba... Ha most szeretnék munkát taláni (fogászati asszisztensként - ugye aminek tanulok), tuti nem lenne, most meg van egy jó kis lehetőség. De én most semmiképp nem akarok elkezdeni dolgozni, hiszen dolgozunk a tesón. Azt meg nem szeretném, hogy legyen egy jó kis helyem, aztán meg 1-2 év múlva elmegyek szülni, és vissza se kell mennem, mert vesznek fel valakit a helyemre. Ha majd munkába állok, akkor az már legyen fix végleg.
Szóval tesó ügyben, meg még mindig csak probálkozunk... Nekünk ezek szerint nem akar olyan könnyen összejönni, mint azt gondoltuk.
És, ha emlékesztek, egy időmbe Juca miért jött ide kevesebbet, akkor most nekem is ez az egyik nyomós okom, a suli és egyébb elfoglaltságok mellett!
Szóval azért rossz ám azt olvasgatni, hogy van akinek összejött a babó, meg ennyi és ennyi idős terhes stb. ezért is nem látogatok most egy másik topikot sem olyan sűrűn. 1 olyan hely van, ahol madnem mindenki csak próbálkozós "stádiumban" van. Azért így az 5. hónapban ez már kellemetlen. Persze azt mondtam, hogy ha lányom lehtne következőre, akkor várok még szívesen 1-2 hónapot, de mostanra már azért szeretnék én is egy dupla csíkos tesztet.
Ja és most senki ne jöjjön azal, hogy próbáljak meg ne ezzel foglalkozni, meg hasnolók, mert majd' fél év után ez nem igazán megy!

Na elég a lelkizésből!

Eni!
Azért szívől örülök ám a kis prüntyikének!! És kérjük mielőbb a képeket!!

Amandi!
Síelés.. Hát igen, én is rákaptam az ízére, csak most van 1 bibi! A múltkor elestem és megütöttem a jobb tédhajlatomat (nem egészen a hajlatot, hanem inkább a belső oldalán), jó kis véraláfutás lett rajta, most meg elkezdett abent a hajlatban fájni a lábam, és nem is akárhogy! Van, hogy alig bírok rálépni. De érdekes, hogy nem mindig, csak pl. biciglizés után.
Ja és ahol nyomta a sípcsontomat a síbakancs, ott még mindig fáj a lábam. Normális ez??
Amúgy meg most vasárnap megint megyünk. Kiváncsi vagyok, hogy fogom bírni! :roll:

Reni!!!
Remélem semmi komoly nem lesz!! Drukk, hogy megússzátok!

Na, most mennem kell, mert Danit már nem érdekli a zene, inkább kitalál mindent, csak itt ne üljek!

majd még jövök!
Pusz mindenkinek!!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Kimike,

Hátrányként arra gondoltam, hogy amikor már nagyobb lesz, több kötelezettsége, elfoglaltsága, atnulnivalója lesz, vagyis nem valószínű, hogy ilyen korán ágyba tud kerülni. Ha túl nagy az alvásigénye, akkor egy felpörgetett életben nem biztos, hogy ezt ki tudja elégíteni, és így lesznek a gondok, a kialvatlanságból. Remélem érthető voltam. :)

A nyelvről nekem saját tapasztalataim alapján megvan a nagyon határozott véleményem, csak kiváncsi vagyok a többiek érveire :) Nekünk itt a közelben van egyébként ilyen ovi, bár hogy mennyibe fájna havonta azt még nem érdeklődtem meg. Szóval a távolság nem akadály :)

amandi
 
 


Andy,
hogy a sípcsontod fáj, az normális. Nincs hozzászokva a lábad a bakancshoz, és köztudomású, a sípcsont elég érzékeny. Majd megedződsz, ne aggódj. A térdedet nem tudom, hogy hogy ütötted meg, vagy meghúztad, de kenegessed Flector krémmel, vagy tegyél rá Flector tapaszt, esetleg Fastum gél, ezek jók ilyen húzódás-zúzódás dolgokra. Na meg egy kis pihentetés! :) Sajnos a síelés nagyon megdolgoztatja a térdeket, az enyém se 100-as köszönhetően a gyerekkori nagy terhelésnek.

Kistesó ügyben megértelek, mert már én is nagyon babáznék, csak nálunk még apának vannak fenntartásai a dologgal. Lehet, hogy jó ötlet, bár csak babona, kezd el úgy élni, mintha nem számítanál kistesóra, fogadd el az állást, és lehet akkor egyből összejön :) Nálam minden mindig így működött. Amikor férfit nem akartam látni, akkor jött a párom, elhatároztam minden nap futni fogok, 1 hónapra rá terhes lettem, és fel kellett hagynom vele... :)

amandi
 
 


Colett! Rhus toxidendron c 9-es 4x a pöttyök megjelenésétől hólyagosodásig, aztán a sötét pörkök megjelenésekor Antimonicum tartaricum c9-es 2x.ezt homeopata írta Blaninak így, bevált.

Hátfájásra mentolos fájdalomcsillapitó krémet irt fel a dokim, nekem is kivan, apa azt mondja lehet hogy gerincsérv, de szerintem csak az állandó Beni emelgetéstől van ki. Van itt nálunk egy szuper jó csontkovács, aki táltos is meg gyógyfüves, ahhoz akarok elmenni,mert véletlenül az utóbbi hetekben 5 emberrel futottam össze aki áradozott róla, volt aki bot nélkül jött ki, így ezt ezennel jelnek veszem, hogy nekem is el kell mennem.
Cataflam nem jó, az elég bika!
Azért csak doki kéne, nem mindegy hogy lumbágós, izomlázszerű, csigolya, vagy idegbecsipődés, vagy más-szerintem.

Ha-Ha Marcy! Augusztus 24 még oroszláááán!!!!!!H :wink: a túlhordod 25-től szűz, ha hamarabb jön megálithatatlanul oroszláááááán!!!!!!!Már mentheted is Alziza irásait az oroszlánokról!!!l
Élmény szuper :P még így olvasva is!!!!!!Lehet hogy az én dokim meg a másig 3-4 legjobb uh-s egyike, pont mintha róla irtál volna. :wink:

Apropó!Alziza!!!Hol vagy, mizu?

Oryandi!!!!?????

Preni gyógyuljatok!!!Fúú, sárgás már gáz, :cry: remélem azóta jobb!!!Bár ha most nem jelentkezel, akkor gyanús, hogy már a órházban vagytok és csöpög neki az infúzió. :?

Hányás:Beni is hányt éjjel, de észrevétlenül, Robi már vitte őket a dokihoz náthával reggel , amikor pakoltam az ágyát és tele volt hányva!!!!(apa vette ki reggel és ő is öltöztette, és hát nem nézett bele az ágyba.)
Lövésem sincs mikor hányt mert semmit nem hallottunk, de a szelet esti mazsolás kalács csücsült az ágyban, majdnem egészben!!!(a bébiőrt elő is veszem ma éjjelre, hogy halljam!!!!)
Lányok, olyan mintha Beni bulimiás lenne!Tegnap 11x evett!!!!!
Most már tuti kivizsgáltatom tavasszal, meg csináltatok a körzetivel alap anyagcsere vizsgálatokat vérből. Fosott is délelőtt, vagyis nem fosott, hanem nyakig kakilta magát. Hát igen ha ennyi minden bemegy, 2 helyen kell kijönnie.

Vicky! Kitartás!!!Ezen a képen angyal a fiad!!!!!!

Amandi köszi neked is az adós tanácsokat!!!(Gab, Ex, neked is :P :P :P )
Hát igen, Blani még 6 évesen 2 órát aludt naponta délután, más meg már kiscsoportban sem alszik! Én a tini kortól félek, tuti, hogy szombaton délig alszik!!!Mi ilyen nagy alvó család vagyunk, én minden du., apával minden hétvégén du. hunyunk egyet és este 10 kor már dőlünk!!!!Az egyetemen tuti felpörög majd!Meg szerintem most nő és fáradékonyabb is!!!!Egyszerre ennyi agyfejlődés meg 4 cm nyúlás 2 hónap alatt, 2 kg hizással!Ehhez kell az energia!
Na, takonysorstárs, gyógyulj te is!

Én jókat hallottam az idegen nyelvű vegyes ovikról-sajna itt nincs. Azt mondják azért jó, mert játszanak, nem tanulnak és ragad a gyerekre. A keresztfiam kint él amcsiban simán megtanult az oviban angolul, így 2 nyelvű lesz, szerintem ez jó. Külön nem hordanám angolra a gyereket, de ha az ovi 2 nyelven játszik az csak jó lehet. A játék a lényeg itt szerintem, vagyis, hogy ne tanuljanak, hanem játszanak 2 nyeven. De hogyan oldják meg, egy angol anyanyelvű és egy magyar óvónénivel?

Megyek kiszedem őket a kádból, mert úszik afürdő és Blani 7 év alatt gyűjtött 50 pici labdáját dobálták ki!!!!! :cry:

benianya
ákosbenianya
 
 


Itthon vagyunk. Nem akarom elkiabálni, de fél 4 óta nem hányt. Megivott 4dl birsteát és evett pár ropit. Fosika van még, de már nem annyira vizes!

Reni
Kép
prenata
 
 


Jelentem e percben, 18:45 kor csuktam be a gyerekszoba ajtaját, alszanak, vagyis altatják magukat!
Lányok mi lesz nyáron? Mások még ilyenkor menek haza a játszóról, vagy a strandról! A nyári időszámitással ilyenkor még csak 6 óra? Az jó, akkor remélem addig játszó, aztán haza, vacsi alvás.
Nem tudom nálatok hogy megy, de nálunk 20 perc vacsi 20 perc fürdés, de kádkivételtől 5 perc és alszanak Ének, mese is benne van!!!!!.(de van, hogy a kádban esznek, ha a balett miatt későn érünk haza)
Valahogy a törölközés meg az öltözés közbeni bújás, simi ,ének már annyira az avást jelemnti nekik, hogy van, amikor Beni a pizsi után de még a hálózsák előtt mutogat az ágyba, és hajol ki a kezemből lefelé feküdni! Blani meg nézi az órát, hogy még 7 előtt ágyban legyen. Nem tudom ez miért van, kivel verseng, de már azt is mondta, hogy előbb ő jöhessen ki a kádból, mert előbb akar lefeküdni mint Beni. Viszont szilveszterkor 11 ig birták mindketten. :shock: Hát érteni nem értem, de elfogadtam. :P
Aranyat érnek nekem(most éjszakára ment)- ha itthon van:nekünk apával az esték!!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Reni, éljen!!!!!!!!!Akkor birsleveled vagy alma héjad van?Megtaláltam a keresőben, láttad fentebb?
Gyógyuljatok. :P Mi ez rota virus? Az hány nap? ja, persze hogy hány-hisz már irtad!- no, jó csak egy kis mosolyt akartam csalni az arcodra, a nagy izgalom, meg kipurcanás után. :P :wink:

benianya
ákosbenianya
 
 


Akkor itt jelentkezik egy felnőttkori mormota! Nekem a 10 óra alvás a minimum, hogy jól érezzem magam, de ha hagynak, akkor a 12 is megy! És mikor még nem voltak gyerekek, és tudtam, hogy fél 7-kor kelnem kell, akkor bizony lefeküdtem 9-kor, hogy ne legyek fáradt. Nem érdekelt se sorozat, se mosogatás! Videóra mentek a filmek, hétvégén megnéztük, a házimunka meg megvárt másnap délutánig is.

Nyelvtanulás! A kicsikre valóban ragad, de szerintem ha nem az egyik szülő a másik nyelv képviselője, vagy esetleg anyanyelvén beszél velük az oviban az egyik óvónéni... Órára járni ráérnek. Ovis korban játszani kell, nem nyelvórára járni... A negyedik osztály mondjuk már nem korai, mi is akkor kezdtük 87-ben negyedikesen az oroszt... 5 évig tanultuk, mégse emlékszek többre, mint amit a bye-bye Szása c. Padödö számban lehet hallani... 8) Azért ha lesz suliban angol, és akar járni a gyerek (kipróbálás után!) akkor járhat hamarabb is, mint a kötelező...

Andy! Hüpp-hüpp! Azért vannak ám itt nem kismamák is!!!!!!!!!!!!!!! Na mindegy, a lényeg, drukkolunk, és reméljük, hamarosan jó hírrel jösz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pil! Ment a privi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mentem, mert már kiázott a gyerekek körme a levágáshoz, kihalászom őket.

Pusszanat mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab!
Tudom, hogy vannak nem kismamák is, de zaok (vagyis ti) már túl vagytok a 2. babó-n, vagy vannak olyanok, akik egyenlőre nem is akarnak másodikat!
Na, de nem panaszkodok, majd remélem nemsokára tényleg jó hírekkel jöhetek!!

Benianya!
Mi ez a sok kérdőjel????

Kép
oriandy
 
 


Hali.

Megvolt de. az orvoslátogatás, hát a doki allergiának tippeli, egyelőre diétázunk. Pénteken kell visszavinni, de azóta összességében javult már a helyzet, így szinte tuti, hogy a vasárnap esti házitej volt a ludas. Másra tényleg nem tudok gondolni...

Eni, öröm volt olvasni a soraidat. :) Itt Szegeden is van egy doki, aki hasonló lehet ahhoz az orvoshoz, akinél voltatok, nagyon nagy UH szakember, igaz, nekem csak hathetesen volt hozzá szerencsém. Lehet, ketteskével hozzá megyek majd, de ez még sokára lesz.

Preni, javulást Petinek. Az a baj, hogy a Daedalon kúp csak akkor hat, ha a hányás tünet. Ha már ok, tehát pl. azért hány, mert meg van fázva, és lenyelt egy csomó váladékot, akkor nem ér semmit.

Vicky, hát én az ilyen szótár nélküli szavaknak is örülnék...
Hm, homályosítsatok már fel, hogy a szemfog az hanyadik fog???
Szakértő édes...nálunk igazit már nem lehet Peti kezébe adni, mert a billentyűzár nem akadály!

Amandi, na ilyet még nem hallottam, hogy zöld trutyival is hagyják a gyereket bölcsibe járni. Mert hogy simával igen, az nem is baj, de ugye tudjuk, hogyha már színes, az már betegség. Na ezért SEM szimpi nekem a bölcsis rendszer.
Ha már óvoda: amit én kiszemeltem Petinek, az épp kétnyelvű, ha jól tudom. :) Szerintem, ha anyanyelvi jelleggel vagy jó szakemberrel foglalkoznak a gyerekekkel, akkor OK, de én pl. itthon nem vállalkoznék Peti tanítására.

Kimike, szerintem arra gondolt az előttem író, hogy később maga a tanulás lesz az, ami miatt nem lesz ideje aludni, és ebből kialakulhat az ördögi kör, mert vagy alszik vagy tanul, a kettő együtt nem megy. :D

Oriandy, hát nem szép dolog tőled, hogy nem jössz sűrűbben, inkább gyere ide, és bátorítunk, vagy nekünk ne írj a próbálkozásokról, de Daniról mindenféleképp!!!

Bénianyu, Flector! Az tuti, a Cataflam nekem se jön be.
Figyi, a 11X evés mennyit jelent? Mert ha én is összeszámolnám, hogy Peti mennyiszer eszik valamit, biztos nekem is valami eszméletlen szám lenne a vége.
Ja, március 30-án kettőről háromra fogjuk az órát állítani...

Gab, ha hiszed, ha nem, én is mormotának vallom magam, de én 10-től kb. 7-ig alszok, és kelnem kell.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Andy!!!!???????????????= hol vagy már,miért nem jössz?

Ex! Óraállitás infót hálásan köszönöm, akkor a mostani 7 órás fekvésnél már 8 óra lesz, -na akkor állnak vissza, ezek szerint ők is.
11 evés: 6 kor szopizott, 7 kor reggelizett, pl 1 szelet kenyér sonka, alma
9 kor már megint ezsik pl egy banán, fél 11 ebéd főzi husival,1 kor ébred, repetázik az ebédből, 3 kor uzsi joghurt, kalács, 5 kor ugyanez, 6 kor vacsi-falta a kalácsot -megint az. Ez igy csak 8, de közben amikor mi ettünk(3-an voltunk, mindenki máskor mást)akkor még kunyizott egy kis karfiollevest, kekszet, almát joghurtot banánt, kölesgolyót, abonettet,szóval 11x tettük be az etetőszékbe enni.
Egyszerűen nem birja ki, nyig a kajáért. Felpipiskedik a konyhapulthoz, lehúzza a kenyérmorzsás tálcát, lehajol és felnyalogatja róla a morzsát! Mert a kaját ugye eldugom. Egy szerencsém van: még nem tudja kinyitni a hűtőt, nem éri fel.
Ki fogom próbálni, ha nem lesz itthon Blani, hogy ha nem eszek előtte akkor is kér-e. :wink:

benianya
ákosbenianya
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?