Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Orsi,Fio!

De jó hogy jöttetek! :D Nagyon édesek a gyerkőcök!!

Orsi!

Hát mostmár nagyon kíváncsi leszek hogy igazad lesz e nem ügyben? :lol: Tényleg bejött Neked Pinkinénél is. :shock:

Csajok!

Ez a szülés téma engem is érdekelne. Meri,ahogy olvasom soraidat olyan mintha az én gondolataimat írtad volna le. :roll:
Én is nagyon félek a szüléstől. A fájdalom miatt,tudom e majd azt csinálni amit kell. Akkor jöjjön rám a szülés mikor a párom itthon van,hogy időbe betudjunk menni,mert különben ha mentőt hívok akkor ide visznek a váci kórházba amit nagyon nem szeretnék. Meg ilyen hasonló dolgok.
Meri a beöntéstől tényleg ne félj,ugye nekem is volt 2* is a műtétem miatt. Nagyon féltem attól is de nem fáj inkább csak kellmetlen zavaró. Legalábbis nekem az volt.
Úgyhogy szivesen veszem a hozzászólást a témához amit Merinek ajánlottatok. :D Akár priviben is.

Jaj csajok én már úgy várom a szombatot. Ilyenkor olyan lassan megy az idő. :lol:
csipcsab

Ja és ugye mostmár nagyon kivi vagyok hogy bejön-e Orsi megérzése nekünk a lánnyal kapcsolatban. :roll: :lol:
csipcsab

Úristen! Holnap FÉLIDŐ! :shock:
Mindjárt szülök. Na mostmár tényleg parázok. :lol:
csipcsab

Hello Csajszik!

Meri, Marietta érdekes amiket írtok, abszolút megértem. Nálam valahogy mégis az ellenkezője van. Abszolút nem félek a szüléstől, a fájdalomtól. Most, még :) Aztán ki tudja.

Én valahogy úgy készülök rá, hogy ha olyan nagyon fog fájni, hála istennek több féle fájdalomcsillapítási mód közül lehet választani, így ez "megoldódhat".
Beöntésben már volt részem, az sem vészes. Tényleg! Ahogy Marietta írta, picit kellemetlen, de inkább ez, mint hogy utána az esetleges kicsúszott dolgok miatt Te érezd magad kínosan. ű

Ha gondoljátok, gyertek el ahhoz a csajszihoz tornára, akihez én járok. Tanít vajúdási, kitolási pózokat, légzéstechnikát. Igaz, Újpesten van, nem tudom kinek hogy közelíthető meg. :roll: :roll:

Amiatt picit aggódom, hogy ki visz be majd a kórházba :) Elvileg úgy készülünk, hogy ha nappal indul a szülés, akkor tesóm, ha éjszaka akkor taxival megyünk. Férjecskémnek van jogsija, de megkért, hadd ne ő vezessen. Egyrészt, mert nem egy rutinos sofőr, másrészt pedig éjjel nem lát jól. Szóval erre való tekintettel így szerveztük meg.
Mondjuk azt nem tudom, taxis bácsi mit fog hozzá szólni, ha a hátsó ülésen megy el a magzatvizem :) :wink: :wink:

Anyósomék felajánlották, hogy bevisznek, de én nem szeretnék tömegesen szülni menni. Márpedig velük ilyen. Nekem ne toporogjon a fél rokonság a szülőszoba előtt, arra várva, mikor pottyantom ki a gyereket. Mindenki szépen izguljon otthon, ha meglesz úgyis telefonálunk. Engem rendbe szednek, átmegyünk az osztályra aztán majd jöhetnek.
Remélem a család tiszteletben is fogja ezt tartani :shock: :shock:

Marietta, ugye milyen félelmetes? :) Most már kevesebb lesz előrefelé mint vissza :) Én izgalommal várom :)

Tegnap este anyós féle házi lángost vacsiztunk. Igaz csak 1-et ettem, de kisfiamnak annyira tetszhetett, hogy vacsi óta be van ájulva :) Egy rúgás nem sok, annyit nem kaptam :) Nem is baj, tornán majd kárpótol érte. Imádja a tornát. :) Hiába, ebben sem az apjára vagy anyjára ütött :) Mindketten otthon ülő pincebogarak vagyunk :)

Na, megyek fürdeni, készülődni.

Pussz

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

De klasszak a babafotók. Lillus, mint egy dj. Tündéri. És Oli ahogy leteperi a babát. Egy igazi hősszerelmes.
Domi és Samu hatalmasat nőtt. Samu menő laza gyerek, a narancs cuccban. Domi meg egy kész nagyfiú.

Marietta: megnyugtattál, akkor ez az aggodalom normális. Szívesen veszek én is minden félelmemet csökkentő tanácsot, tapasztalatot itt is, akár priviben is. Köszönöm a sok segítséget.

Orsi: nekem mit érzel? Lány vagy fiú?

Úgy néz ki, hogy jövő héten megyek dokihoz. Épp 8 hetesen. Ma jelentkezem be. A párom már kivette a szabiját és ennyit engedtem.
A hétvégén a párom már nézett valami kütyüt a babának, még jó, hogy nem vette meg. Valami méh hangját imitáló szerkezet. És ájuldozott a babakocsi árakon.
Tényleg régebben volt téma a babakocsi. Mindenkinek bevált amit vett? Hogy választottatok? Szimpátia, hallomás, utána olvasás?
meriann

Pinkiné: köszi, de nekem Bp. kb 350 km. Azt hiszem ezt kihagyom.

A pszichológussal már elkezdtünk beszélgetni (neki 4 babája van, a legkisebb 6 hónapos) és megígérte, hogy bemegyünk szétnézni az osztályra, szülőszobára, stb. Na, meg hogy relaxálni megtanít. És az is sokat segít, hogy a kórházba bejárok hozzá, így otthonosan érzem már magam, ha lehet egy kórházról ilyet mondani. A dokim is tündéri, állítólag a szülésznő is. Tudom, hogy korai még ezeken rágódni, de mit csináljak, ha ezen jár az agyam folyton.
A Nők Lapjában indult Borsóról egy cikk két hete. Borsó egy pocaklakó fiúcska, akivel a mama jár Raffaihoz kapcsolat-analízisre. Érdekes nagyon.

Ma vagyok 7 hetes!!!!! A 2 éve kritikus időszakon túl vagyok. Ettől rettegtem nagyon, kísértetiesen hasonló volt minden. Egy kicsit könnyebb is lett ez az édes teher.

Az normális, hogy most vagy nagyon alszok, vagy nagyon nem tudok aludni? És hogy folyton szurkálódást, nyomást, stb. érzek. Nem durván, de mégis érezni valamit.
Bocsi, hogy ennyi bajomat Rátok zúdítom, de annyira foglalkoztat.
meriann

Merikém drága, zúdítsd csak nyugodtan,ezért vagyunk!!!!!Teljesen normális, amiket leírtál, ne aggódj! És nagyon örülök, hogy az egykor kritikus időn túl vagy! ha kicsit összeszedtem magam, még írok, de most fél kézzwl etetek, úgyhogy nehézkes...délután jövök részletesebben.

puszik

porsika

jaj nekem Anyósom végig ott volt igaz kint és én erről nem tudtam...
volt tömeg rendesen...

én nem féltem a szüléstől mondjuk 30. héttől faros volt Nyunyi így tudtam mire készüljek ja előtte meg a méhlepény volt a méhszájon szóval...
viszont csalódott sem vagyok mert császár volt ,nem éltem meg kudarcnak

Bridzsi

Kép
esztora

Köszi Lányok a gyors válaszokat! El sem hiszitek mennyit jelent a segítség.

Pszichésen nagyon profi vagyok ám.
6-7 hét között néha erősebben fájt a hasam, aztán arra gondoltam, hogy nem semmi vagyok, hogy képes vagyok 2 évvel ezelőtti fájdalmakat felidézni olyan szinten, hogy már már én is elhiszem, hogy valósak és erre meg is szűnt a fájdalom. Csak tudatosítanom kellett, hogy a félelmeim eluralkodtak.
meriann

Fioona: nagyon ügyi vagy! Még most esett le, hogy ez egy kézzelfogható dolog! Ugye? Először azt hittem, hogy digitális alkotás. Ugye, hogy megmontam, hogy milyen gyatra lett az agyi tevékenységem? Zuhanórepülési nagyi szintre.

Képzeljétek tegnap szóltak, hogy még egy hullám meló jön. Ez már akkora mennyiség, hogy komolyan el kell gondolkodnom, hogy meddig dolgozom. Ráadásul már jelenleg is rászorulok segítségre, mert egy hozom-vissza akció a melóhelyre kb. 30 kg. Arra sincs idő, meg pénzem a parkolásra, hogy órákat sétáljak 2-3 kg-ként. Az meg elég ciki, hogy dolgozok, de egyedül nem vagyok képes mégsem ellátni a munkát. Eddig a párom, vagy az anyukám jött cipekedni. Azt mondtam, hogy az autóban (mivel igen alacsonyka vagyok) a kormány és a hasam között jelenleg kb. 1 arasz távolság van. Ha távolabb tolom az ülést nem érem el a kormányt és a pedálokat, ha felemelem a kormányt nem látok ki. A dokinő szeirnt 20. hét környékén hagyom abba a vezetést. Ettől viszont olyan kiszolgáltatottnak érzem magam. 13 éve az autóval szinte össze vagyok forrva. :(
meriann

Hahóka!

Meri, Marietta, én sem izgultam, elég izgulni az utolsó napokban, minek stresszelni Magát az embernek már ennyivel előtte. Úgyis minden úgy fog történni, ahogy meg van írva odafent, ezen nem érdemes agyalni.

Beöntés, szerintem utána kifejezetten kellemes érzés, miután az ember megszabadul 6 tonna... (bocsi, de én speciell székelési problémákkal küszködtem egész várandósság alatt).
Az az igazság, hogy egyszer böjtöltem, és csináltam magamnak beöntést (tök egyszerű amúgy). Ne nézzetek perverznek, de nagyon sok trutyi ragad benn az emberben, és ez elég hatásos a kiürítésre, közvetlenül hat, nem kell szájon át beveendő dolgokat bekapni ahhoz, hogy kijöjjön, így nem terheli meg a szervezetet. Szóval csak egyszer csináltam, és ha közben nem is kellemes, de utána...szabadság! Asszem túlragoztam a kérdést, de hidd el Meri, ez nem ok a félelemre!

Császár kontra szülés. Ahogy Esztora és Orsi írta, én sem vagyok csalódott a császárt illetően. Én is féltem a fájdalomtól, és titkon azért bíztam a császárban, de utólag, átélve a császárt, szóval ez nem is igazi szülés tulajdonképpen, mert kivették a babát belőlem. Ettől nem érzem magam kevesebbnek és rossz anyának, de a következő Kisbabámat, ha lehetőségem lesz választani, biztosan természetesen szeretném. Mert a SZÜLÉS, A SZÜLETÉS EGY CSODA, AHOGY a világra jön az a Kis Lurkó, aki eddig Benned élt.
Szóval így utólag én így látom.
Nem tudom, ez segített -e, de félni nem kell, mert lehet, hogy fáj, de A LEGGYÖNYÖRŰBB DOLOG A VILÁGON. (persze biztos van olyan, aki nem így élte meg, és lehet, hogy én császáros létemre könnyen beszélek, de ez a véleményem).

Arwen, nagyon sajnálom az éjszakázásokat. Mi most szerencsére jól alszunk. Nem stresszelem magam, alszik az ágyában is, mellettünk is, akkor kap cicit, amikor ébred. Most ez egyáltalán nem megterhelő, aztán, ha az lesz...akkor se tudom mi lesz :roll:

annyi mindent szerettem volna írni még, de nem is látom a hozzászólásokat, és mennem is kell teregetni... :roll:

Porsi, hívlak ma a randinkat illetően!!!

Pusza

KépKép
KépKép
ragota

Mikortól érdemes a szülésznőt megfogadni??
Volt valamelyikőtöknek fogadott szülésznője? Én nagyon szeretnék.
csipcsab

Marietta: nálunk úgy van, hogy a dokit ugye választottam és a doki megmondja, hogy melyik szülésznővel dolgozik ő. Ebből én azt gondolom, hogy nyilván a szülésznővel is kell beszélni, vagyis meg kell fogadni.
meriann

Meri, majd írok Neked, meg küldök linkeket. Én annyit hallottam és olvastam a szülés élményéről, mint csodálatos dologról, h mindig belelelkesülök a gondolatára, függetlenül attól, h még 0, vagy már 1 vagy már 2 szülés van mögöttem. Próbálok majd átragasztani ebből Rád. És a második után tényleg azt is mondtam a segítőimnek: köszönöm, ez nagyon jó volt!
Szurkálások, össze-visszaalvások teljesen helyénvalók.
KLassz, h már ekkora a Te kis Mazsolád!

Marietta, én arra szavazok, h mielőbb, amúgy ált. a 30. hét urtán szokás, de sztem jobb mihamarabb elkezdeni a keresést.

Fio, gyönyörűek a gyerekeid!!!

most csak ennyi, bocs,

Kép

Kép
nán-dorka

ja igen, dokit kell kérdezni, melyik szülésznőt kérdezd meg.

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Ugy erzem az eletben nem lesz tobb idom.....
Pedig meg el sem kezdodtek fizikalisan a munkalatok atelken...meg csak a papirozasoknal tartunk,de minden nap rohanas...

Kulonkoltozunk Attilatol,most volt a 2. ejszaka kulon.
kevesebbszer kelt,hatarozottan es amikor kelt sem sirt ugy,ahogy eddig.Hanem csak nyoszorgott.
nemtudom emaitt van-e,majd beszamolok a hosszutavu tapasztalatokrol.Amugy elso ejjel szinte semmit nem aludtam,tok rossz erzesem volt,hoyg nem egy szobaban vagyok vele,aggodtam,mitn a fene...de,hoyg min???na mindegy,ilyen vagyok :lol:

Vickynek tovabbra si mennek a drukkok!

A kepek nagyon tutik!!!!!!Olyna szepek a gyerekek es egyre szebbek!
Majd mindenkinek irok reszletesebben(ha vmelyik nap lesz idom),csak most gyorsan,ami eszembe jut :lol:

Szules:
Na errol en is szivesen beszelek :lol: Mert nekem fantasztikus elmeny volt!
MOndjuk nalunk pl kimaradt a korhazba rohanas "elmenye",mert ugye tulhordtam Attilat es befektetett a dokim,biztos,ami biztos alapon,pedig minden oke volt.Ig ymikor beindultak a fajasok,ott voltam helyebn ,csak at kellett setalnom,hogy szulok :lol:
Viszont engem nagyon megnyugtatott,hoyg kiismertem magam a korhzabn,ismertem az arcokat,es a dokimmal is nagyon-nagyon jo volt a kapcsolaom,nagyon figyelt ram, a szules elott is es alatt is.
Igy maximalisan biztonsagban ereztem magam.
Amugy elotte en iszonyuan paraztam a szulestol!
Detto mint ti, a fajdalomtol.
Es azt hittem,hogy en ezt nem fogom kibirni,meg,hoyg alacsony a fajdalomkuszobom.
Ehhez kepest,MINDEN FAJDALOMCSILLAPITAS ES OXITOCIN NELKUL,PAR ORA ALATT MEGSZULTEM A 4 KG-OS KISFIAM. :lol:
En, a 165 centimmel es nem tul vaskos termetemmel :lol:
Ugy,ahogy a csajok is irtak,az vmi masallapot ott,akkor.Nem foghato semmihez,sem az erzes,sem a fajdalom.
Faj,persze,nem mondom,hoyg nem,de szerintem birhato.
Tolem tobbszor megkerdeztek,hoyg nem akarok e epiduralt,de elutasitottam,meg sem fordult a fejemben,es meg a csaszar is szoba kerult,de azt mondtam,hoyg nem,megszulom.Ereztem,hoyg meg tudom csinalni.nekem ami nagyon bejott,az a meleg zuhany vajudas kozben.Meg a setalas.
Persze az utolso 1-2 ora alatt mar nem tudtam jarkalni,meg zuhanyozni,de addig sztem segit!!Szovala z ilyesmit ki kell hasznalni.
Es en szedtem a homeos bogyokat a terhesseg vegetol es szsules alatt is,sztem az is jo volt.Szulesznot en nem fogadtam,de az egyik legjobb volt az osztaloyn,amikor en voltam,mazlim volt,nagyon bejott o nekem.Segitett homeozni is stb.
Es en is paraztam a beontestol,de az tenyleg semmiseg.Es en meg a burokrepesztestol si feltem...nekem ugyanis nem repedt meg,pedig mar akkor vajudtam par oraja es mivel tulhordtam,meg akarta nezni mara doki,hyog nem kakilt e a vizbe,szoval muszaj volt.Na de azt aztan tenyleg nem ereztem,magat a repesztest.A burokban smemi ideg nincs,szoval nem lehet erezni.
Persze vannak olyan dolgok,amik fajnak,elegge,de en azt modnom,hogy az csak ott,abban a par oaraban lesz rossz,amint kibujik,elszall minden fajdalom!!!!Es az emleke pedig nagyon hamar elhalvanyul,marmitn a fajdalmat egyszeruen elfelejtjuk!!!Jol vane z kitalalva.
Mondjuk en mar ott a szuloagyon azt mondtam,hoyg johet a masodik :lol:
Ja es nekem kellemetlenebb volt az osszevarras resze... :? annak mar nagyon vartam a veget.De ez is tok valtozo,van aki semmti nem erez belole...

Huu majd meg irok errol is,de most mar irtam egy kisregenyt es nem akaok senkit sem ezzel untatni :lol:

Pinkine,
gratula Petikehez :lol: :lol: :lol:

Na majd meg jovok,irni akarok meg sok mident,jokat irtatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja kepet is hoztam gyorsan:
Kép

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok!

bocsánat, h eltűntem, de kiavgyok...
Még mindig beteg...
Lilla péntek óta nem eszik, 3 hete nem hízott, most meg nekiállt fogyni... max 80 ml tápikat eszik, azt is nagy kínok árán, üvölt, csapkod....
Eddig meg 180 ml-ket evett 5-6x.
Nem tudom mit csináljak?? Hagyjam ? Erőltessen?
Semmit folydékot nem iszik, sem vizet, sem teát. :(

Ááááá, nem bírom már....

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok Drágáim!

Merikém, Marietta:D
Szóval nekem nagyon nagy mázlim volt a szülést illetően....ennyira irányított dolgok ezek. Nem tudom mennyire emlékeztek, de én a szakdolimt a felnőttéválás folyamatáról, a hiányzó beavatási szertartásokról és az ezek pótlására tett kísérletekről írtam. Rengeteget olvastam a beavatásokkal kapcsolatosan, és bár eleinte nem is akartam a nők beavatásának külön részt szentelni, Eliade: Misztkus születések c.könyvében olyan gyönyörűen vannak leírva ezek a szertartások, hogy kedvet kaptam a további kutatásokhoz, és szerintem a női beavatásokról írt fejezet lett a doga legértékesebb része. (Meri, neked asszem el is küédtem, ha gondolod, és lesz időd, olvass bele. ) A természeti népek olyan csodálatosan, annyira egészségesen állnak hozzá a suülés kérdéséhez! Az ottani társadalmak a mienkkel ellentétben nem betegként kezelik a szülő nőt, hanem tisztelettel veszik körül és maximálisan seg-tik. Ők ugyanis úgy látják, hogy a női lát a vér misztériuma körül forog, a nővé válás, a nők "beavatása" az első menstruációval kezdődik, és a szülés ennek a koronája. Ez az a pont, amikor a nő betölti reneltetését, és az anyagi síkon "teremtővé" válik....csodálatos dolog ez, ha belegondoltok, ilyenkor a teremtés játszódik le újra, kicsiben...és az, hogy ennek a csodának mi lehetünk az eszközei, hogy a Jóisten (vagy ki hogy hívja) segítségével egy új életet hozhatunk a világra...az valami megfoghatatlan mágia. Talán nagy szavak ezek, de tényleg így érzem. Én emiatt annyira vártam a szülést, annyira szerettem volna, ha megtörténik a "beavatásom", hogy a fájdalom kérdése eszembe sem jutott, pláne, hogy tudom, hogy ha szükségem lett volna rá, akármikor kaphattam volna csillapítást. De szerintem azért is ment minden ilyen könnyen, mert ennyire vártam a szülét, éstényleg nem volt tudat alatt sem semmi, ami blokkolta volna a test természetes folyamatait, a természet pedig nagyon érti a dolgát. Szóval röviden ennyi. Persze amiatt én is aggódtam, hogy Ákossal minden rendben legyen, hogy Vele nehogy történjen valami, de ittmeg rengeteget segített az, hogy maximálian bíztam az orvosomban, tudtam, hogy ha baj lenne, egy percig sem késlekedne és alegjobb döntést hozná meg.

Arwen:D
Jajj, nagyon átérzem, amit az építkezéssel kapcsolatosan írtál...mi is ezt éltük meg, három éven keresztül. És tényleg a papírrésze a legroszabb, mi most a lakhatási engedéllyel küzdünk, hát egy vicc az egész.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen tapasztalataid lesznek a különalvással!
Ati egyszerűen gyönyörűűűű!

Fioo:D
De jó, hogy jöttél! Hihetetlen ügyes vagy, annyira szépeket csináltál már megint!
A két Gyerek meg csodaszép!!! Édes Oli, ahogy rábukott a babára...Ákos a múltkor egy kisegérrel csinálta ezt. :D

Orsi:D
Te is nagyon jó, hogy benéztél! Samu csodaszép, nekem is nagy kedvenc a narancspulcsis kép, Domi meg már igazi nagyfiú!
Sajnáloam Apa munkahelyével kapcsolatos dolgokat...remélem rendeződik hamar!

Ág:D
Oksa, várom :D

puszik mindenkinek!

porsika

szerdán megyek dokihoz 16.45-re
Olyan édes volt a dokim, úgy örült mondta, hogy várja a páromat is mozizni.
meriann

Merike:D
Nagyon drukkolunk, minden rendben lesz! Ari a dokid:D

porsika

Jajj, Hajni:D
:cry: :cry: :cry: Ez szörnyen hangzik....esetleg a hozzátápláslást nem lehetne elkezdeni? Hátha egy kis lmalé, vagy almapüré izlene
neki..tudom, hogy mi a véleményed erről, én sem szívesen adnék 6 hós kora előtt, de ha mást nem fogad el....Szopizni sem szopizik már? Doki mit mond? Szegány, elhiszem, hogy kivagy...

porsika

Meri,
nagyon gondolok majd Rad jovo szerdan!!!!!!!!De jo lesz mozizni!
En is nagyon orulok,hoyg ztul vagytok a kritikus hataron,es ugy erzem,nagyon kiegyensulyozott vagy lelkileg,es ezt biztosan erzi a pocaklako is :wink:

Ors,
sajnalom en is a ferjed munkajat...jaj ez olyan nehez,de hal Istennek,hoyg van uj meloja,addig meg kitartas!!!Szegeny,gondolom,hoyg nagyon nehez lehet a 2 gyerkoc mellett ennyit melozni,szuper vagy!!!
Hoyg Samu milyen nagy!!!!!!!!!!!!!Es annyira helyes!
Na meg Domi,ammenyire nagyfiu mar!!!Milyen mosolya van....szivtipro lesz,az mar tuti :wink:

Hajni,
jaj ahogy irtad..anniyra aterzem,hoyg kivagy!Volt neh analunk is olyan,hoyg nem akart szopizni Attila csak csapkodott,en is kivoltam.De mondjuk nalunk en olyankor hagytam es utana probaltam ujra kesobb es nalunk az volt,hoyg nem volt akkor ehes.
De nalatok mi lehet???nem ertem,plane,hoyg most meg fogy is.....mert az sztem,hoyg nem hizott,az nem baj,Lilla jo sulyban van,ilyenkor mar lassul a hizas uteme,plane akinel nagyobb a suly,de mondjuk azert az,hoyg fogy nem jo.....
Mit mond a ygerekorvos?Vedono?Szerintem mindenkepp konzultalj veluk,ha meg nem tetted,mert ha folyadekot sem fogad el,amit irtal,az nagyon nem jo.....
Es esetleg en is megprobalnam a gyumit vagy gyumilevet elso korben,hatha...hisz mindjart 5 honapos (jo,tudom,hogy nem ezt szeretned,de ez most kulonleges helyzet)
Jaj nagyon drukkolok,hyog megoldodjon!!
Aztab majd gyere jo hirekkel!

Csajok Niko es Toti is nagyon-nagyon regen volt mar!
Es Adri is.... :roll:

Probalokmost kicsit visszaolvasni,Attila a jatszosarkaban probal kuszni-maszni :lol:
Erdekes,ha megfelelo a motivacio...ertsd:mobiltelefon vagy taviranyito....akkor kepes addig kuzdeni,mig eleri :lol: Vicces :lol:

Fiona,
nagyon ugyi vagy,hoyg ilyesmiket kezsitesz!!!Szupermami! :lol:
A gyerekek olyan szepek!!!Olio ujraeleszti a babat? :lol:

Porsi,
orulok,hoyg bejon a Babybjorn :wink: En mar azt varom,hogy tavasz legyen igazan es ne kellejen nagykabat,hanem csak a pulcsi es akkor nem fogok ugy leizzadni,ha kenguruzok vele :lol:

Hu visszaolvasok meg....

Kép

Kép
arwen07

Ja,
Nandorka,
irtad,hoyg a fiad Waldorfba oviba jar, meg anno.Erdekelnenek gyakorlati tapasztalataid :wink:
Suliba is Waldorfba akarod jaratni?Miert?(ha igen,ha nem :lol: )

Kép

Kép
arwen07

Nyunyinak boldog hofordulot!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
arwen07

volt itt a doki.
kicsit nátha, kicsit hurotos a torka. Kapott cseppet és hurultoldót.
Most megevett 160 pépet, remélem javul.
Doki szerint hagyjam rá. ne erőltessem, eszik amennyit akar. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Fiona,
engem meg csak egyszer harapott meg Attila a ket kis keshegy fogaval(vmi brutal eles!!!),de csillagokat lattam...
Kivancsi vagyok mikor jon ki a fenti ketto,mert akkor lesz az igazi,ha majd osszeharapja :shock: :shock:

Jaj Csajok,engem is erdekelne,hogy mit ingaztok!!!!!!Fiut vagy lanyt?
Nalam bejott,tudjatok.
Es nalam ket gyerkocot mutat,elso fiu,masodik lany.Kivancsi leszek...

Kép

Kép
arwen07

Hajni,
na jol van akkor,azert gondolom picit megnyugodtal,hoyg latta a doki Lillat.
Ha betegseg van,az mindent megmagyaraz,biztosan faj a pici torka,na meg olyankor nekunk sem vmi jo az etvagyunk....
Szegenykem!Jobbulast neki!
De akkormost tokjol evett.Nem lesz semmi baj,nyugi!!!!Tuti rendezodni fog nala az eves!!!!!Akinek elotte ilyen jo etvagya volt,biztosan nem valtozik meg ilyen drasztikusan,illetve majd visszajon az az etvagy. :wink:

Kép

Kép
arwen07

Szeri,
huu az nem semmi,hoyg 6 utan mar nem alszik vissza Bali.....szerintem tuti valtozni fog ez is,nemhiszem,hyog egesz eleteben ilyen koran fog kelni.
legalabbis remeljuk.Nalunk tok valtozo,de hala Istennek mostansag legalabb nem akar 6kor kelni reggel,csak 7-8kor.De azert ez kell is,mert ahanyszor kel,semmit nem aludna,ha 6kor mar fent lenne :roll:

Bodzi,
tok jo,hoyg enniyt alszik Bence!Elvezd!!!!!!!!!!!!! :wink: Kerunk kepeket! :wink:

Na megyek,legalabb most azert tudtam irni valamicsket,meg ha nem is mindnekinek mindenre tudtam reagalni,de azert mar ennek is orulok :lol:

Ago,Porsi,
ha randiztok,csinaljatok kozos kepet a gyerkocokrol,ugy megneznem oket egyutt :wink:

puszi,igyekszem jonni!

Kép

Kép
arwen07

Hajni: jobbulást Nektek!

Orsi: szerintem nagyon klassz, hogy már van is melója a párodnak. De nem vagy semmi tényleg, hogy dolgozol.

Igy van kérünk fényképeket!!!!
meriann

Köszi lányok, aranyosak vagytok! :wink:

Meri, ez digitális. Látod, nem is vagy annyira leamortizálva. :wink: Tudom, hogy elég kezdetleges, főleg hozzád képest, de ez a 2. és 3. próbálkozásom, és előző nap, még azt se tudtam, mi fán terem. :wink: Eredeti papírokból nem igazán engedhetném meg magamnak. A xszemes így is viszi a pénzt rendesen. :twisted: :oops: Minden drága, ami hobbi, de én nem tudnák élni anélkül, hogy valamit ne bütyköljek. :lol:

Hajni! Szegény kicsi Lilla, remélem, első névnapjára meggyógyul. Biztos a torka fáj, ilyenkor szoktak "fogyózni". Ijesztő, ha beteg jobb is. Az étel emésztése is energiát igényel, ezért vesznek vissza ilyenkor abból is, és a kórokozok ellen küzdenek. De folyadék tényleg fontos. :( Remélem, most már hamar kilábal belőle.

Arwen Újraélesztés? :mrgreen: Párom szerint "mókázik" vele. Ez virágnyelven van, arra gondolt, hogy... khm..... hogy is mondjam...... udvarol éppen Panninak. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tény, hogy ezzel az egy babával műveli. :twisted:
Összeizzadtok a kenguruba??? Nálunk a fő gond nem az izzadás. Á!!! Mi a nyáltól tocsogunk olyankor! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Annak meg jöhet a tavasz. :twisted:

Orsi! Lilla imádja Lottit. Néha egyedül is játszik, és a végén ő győz. :twisted: Jókat játszunk hármasban is, bár azt ritkán.

Sajnálom a párod melóját. Nálunk is elég gáz, mert egy csomó juttatást elvettek, plusz a bónusz rendszert is megvariálták, így kemény 30.000-el kevesebbet kap apa. :x Még "szerencse", hogy "csak" 6% az infláció. :evil:

Eszméletlen aranyos Samu, és nagyon hasonlít Domira, mégis kicsit más. Ezt most jól megaszondtam, de remélem azért érthető. :oops:

Attila baba meg annyira édes!!!! Azért látom, termeli ő is a nyálat rendesen. :twisted:

Ágota, én is azt mondom mint te, nem kell félni a szüléstől. :!:
Meri és többiek, nyugi. :lol: Egyébként is sokat számit, hogy áll hozzá az ember. Meri mostani példája a legjobb. Tényleg Meri, ha rossz dolgokat tudsz "szimulálni" (nem jut eszembe a helyes kifejezés, bocsi) akkor pozitív, jó dolgokat is. Tessék azokat gyakorolni. Homeós dolgok abszolút jók, azok mehetnek. :wink:
Ami a beöntést illeti, nekem másodszorra nem is hatott. :twisted:

Nán-dorka, köszi a privit. Nagyon tanulságos!

Megyek pancsizni, pusz!

KépKép
KépKép
fioona

Ja, még Porsinak akartam a fürdésről. Akkor lehet, hogy Olivérnek már kicsi is lenne ez a fürdőkádbetét? Lillát próbáltuk tegnap rábeszélni a nagykádra, de hajthatatlan. Viszont Olival beleegyezne. :roll: Szóval lehet, hogy Olit dézsástól mellé teszem. :oops: Ha apának letelik a második 3-as éjszakai műszaka, lesz 15 este, mikor itthon lesz fürcsikor. Akkor kéne kipróbálni.

KépKép
KépKép
fioona

Hajni: mi újság Nálatok?

Fioona: akkor is nagyon ügyi vagy, ha digitális. Azért gondoltam, hogy kézzel is fogható, mert nagyon szépeket szoktál xszemezni.
Az az egy biztos, hogy nagyon drága bármit is csinál az ember.

Oliról nekem rögtön az jutott eszembe, hogy ledöntötte azt a babát, mint egy férfi a nőt. :D

Igen, nyilván képes vagyok pozitív dolgokra is, de valahogy a negatív könnyebben megy, odafigyelés nélkül. Igyekszem ezeket a félelmeket amiket görcsként érzek elengedni magamtól, hiszen akár mi is történik, ha meg kell születnie úgy is megfog, ha meg nem, akkor sem tudok mit tenni.
Azért néha rámtörnek ezek az aggodalmak. Szerintem nekem ezek kellenek valamire, mert bármin képes vagyok parázni.
meriann

Most csak gyorsan Mariettának!

Szülésznőt a Flórban 34. hétig kell választani (legalábbis amikor én szültem, akkor még így volt). Én azt mondom, hogy nagyon érdemes választani. A dokit is meg lehet kérdezni, hogy kit ajánl. Akit én nyugodt szívvel tudok ajánlani: Tasnádiné Erzsike (ő volt benn nálam, nagyon aranyos, segítőkész), és Sárközi Anikó (a legjobb barátnőmnél, aki decemberben szült ő volt ügyeletes, és nagyon jókat mondott róla). Én megfogadtam, hogy a következő szülésemnél tutira fogadok szülésznőt, hisz ő van ott végig veled, az orvos csak a végén jön be. (nekem nagyon jól esett a biztatása, meg a tanácsai).

Ja, még a beöntésről: van amikor tök felesleges, pl. nálam az volt, mert előtte 2 napig hasmenésem volt (ez is lehet jele a közeledő szülésnek), és minden kiürült belőlem, szóval a beöntésnek semmi értelme nem volt.

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Krisz!

Köszi az infót! :wink:
csipcsab

Nyunyi belehúzott rendesen 1 hónap alatt 74 dkg hízott és 2,5cm nőtt.
most 8720 és 75 cm...

Bridzsi

Kép
esztora

Gratula Nyunyinak! Nagyon nagyot nőtt!
meriann

Meri, ugye-ugye :lol:

Kismamik: http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... Bio_199581

Szülés utáni bio betét. Kár, hogy 1 éve még nem volt. :(

KépKép
KépKép
fioona

Én ezt használtam még, a homeos bogyók mellett. http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... Bio_384863

Nem tudo melyiktől, vagy a kettőtől együtt e, de álmodni se mertem ilyen gyors felépülést. Lilla után hetekig sírtam, hogy soha nem leszek jobban nem tudtam ülni. Most meg semmi. :lol:

KépKép
KépKép
fioona

sziasztok lányok!

Hajni, remélem, már jobban van Lilla baba!!

Látom szülés volt a téma, legalább már mindenki tapasztalt lesz, mire én oda jutok...majd biztos én is tele leszek hülye kérdésekkel és aggodalommal, úgyhogy Meri, Marietta, átérzem az aggodalmatokat...

Én most jól fölhúztam magam, összevesztünk a párommal...elküldte a doki doppler UH-ra, de ő közölte, hogy nem megy el, mert szerinte úgyse mutatna ki semmi újat. Én elmondtam neki a véleményemet, erre megsértődött, mondván, hogy én ne akarjam, hogy neki rossz legyen (a vizsgálat)...mondja ő, nekem. Na ettől fölment bennem a pumpa, egyszer sem sajnáltattam magam a számtalan vizsgálat, szurik, katéter és társai miatt, holott eddigi tudásunk szerint nála van gáz és nem nálam. Mégis egy szó nélkül végigcsinálok MINDENT a babánkért! Most úgy érzem, sok mindent át kell gondolnom kettőnkkel kapcsolatban...

Na megyek, megpróbálok aludni...

Kép
vickybabe

ja és kérlek ne haragudjatok, hogy így rátok zúdítottam a bajomat önző módon, már megint.....

Puszi mindenkinek :D

Kép
vickybabe

Viki, ne hagyd, hogy ez közétek álljon. Biztos nagyon nehéz a árodnak is, főleg, hogy magát hibaztathatja csak. Próbáld megérteni, és adj időt neki.

Vivinke írtam, hogy mi a helyzet nálatok, nagyon izgul értetek, és kérte, írjak, ha van eredmény. Gondolom nem ellenzed, de azért a rend kedvéért....... :wink:

Mindenki nagyon hiányzik neki, és puszil titeket!

KépKép
KépKép
fioona

Fioona, én igyekszem, de néha már vannak kétségeim, hogy mennyire erős a kapcsolatunk...Biztos nehéz neki, bár nekem úgy tűnik, hogy nem hibáztatja magát egyáltalán. Szerinte ha nem sikerül most az inszem, akkor nálam van gond, csak nem találták meg, és erről meg van győződve. Ráadásul én sokkal régebb óta szeretnék babát, mint ő, ha rajtam múlott volna, már évekkel korábban próbálkozunk. CSak ő nem akarta még, én meg nem akartam úgy, hogy ő nem akarja...Jaj nagyon nem egyszerű ez...

Vivit én is puszilom, aranyos, hogy izgul értünk, jó lenne, ha már lenne netük, nem is tudom, hogy bírják, nekünk mikor ideköltöztünk 3 hétig nem volt, és már minden bajom volt...

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Marietta!

Dejódejó mindjárt itt a szombat!!! Aztán majd tegyél fel ám jó sok képet a bébiről!!!!

Pinkiné!

Hmmm lángos...
:roll: most jöttem rá ahogy olvastalak,hogy éhes vagyok asszem... :D
Ezért nem fogyok én...egész nap nem eszem,csak éjjel...

Merike!
Nálad én konkrétan mindkettőt érzem....(lányt is fiút is...):roll:
Most vagy ikrek... :-) vagy az érzéseim még nem tiszták ezzel kapcsolatban...:-) (talán egy kicsit a fiú felé hajlanék...) de persze ahogy ezt most leírtam egyből elbizonytalanodtam.... :shock: :)

Babakocsi: nekünk Graco van,szeretjük,csak annyi a baja,hogy nehéz...

Relaxálás: Szülés elött az Agykontroll c. könyvet olvasgattam. Beprogramoztam,azt hogy könnyű lesz a szülés,stb. Tehát nem azt hogy nem fog fájni,mert az nem segít állítólag...
Minden esetre tényleg könnyű volt a szülés...szerintem ennek is köszönhető.

Szülés: Nekem segített a málnalevél tea is! Nem valami jó az íze,de valamit valamiért.:)

Arwen!

Örülök,hogy jobban alszik Atti!És tündéri a képen!!! :) Látom ő is szereti elhagyni a nyálát... :D

Samu is pár napja a saját ágyában alszik.Nem kel se többször,se kevesebbszer. Azért vittük át,mert kinőtte a mózeskosarát,egyébként nem volt vele baj.:)

Inga:...hát nálam tuti azért nem jött be mert lányt szerettem volna...egyébként most olyan gondolataim vannak,hogy a 3. is fiú lesz...már a neveken agyaltunk apával. :D
Meg is találtuk... Dániel lesz :D

Porsika!

Visszaolvasgattam és láttam Áki képeit.Csodaszép és jó kis husis bébi!:)

Hajni!

:( Lillának jobbulást kívánok!!!

Fio!

Lillának is kb akkor jött ki az első foga mint Olinak?
Tök jó hogy szeretti Lilla is a Lottit.Domim is játszik vele egyedül is...annyira édes,sokat mosolygok rajta ilyenkor...amilyen dumákat kitalál hozzá... :D Pl. leültetti a plüss állatokat és azoknak különböző mélységű hangot adva játszik.:D

Sajnálom én is,hogy csak úgy elvettek tőletek is ennyi pénzt... :(
Mi is épp kezdtünk volna rendbejönni anyagilag...és akkor jön ez...

Viki!

Sajnálom,hogy a párod így viselkedik.... Remélem rendeződnek a dolgok...

Rólunk:
Domim alkotott... épp főztem,mikor hallom hogy ordít a szobájából...
Rohanok be, hát mit látok? Beszorult a feje a fiókba.... :shock: :D
Egyszerűen nem bírtam kiszedni,mert kapálózott,valamint annyira röhögtem,hogy erőm sem volt hozzá :oops: :D
Szóltam apának,aki szintén röhögött,bár próbálta leplezni (én is csak nem bírtam):D és ő végül kitudta szedni...

Samuka meg kacag...vagy írtam már?? :D
Annyira édesen tud kacagni...és csak és kizárólag reggel! Más időpontban még nem tudtam rávenni...:)

KépKépKépKép
*orsi*

pár fürcsis kép tegnapról... :)

(úgy pancsolt,hogy az egész fürdő vízben úszott...) :D
Kép
Kép

KépKépKépKép
*orsi*

Hú, de jó husis Samu baba is. Ugy meg lehetne gyomrozni.

Fioona: épp az este jutott eszembe, hogy Te szülés előtt mennyi infót írtál, hogy miket lehet használni. Köszi, én tutira használni is fogom. Másik félelmem mi lesz szülés után? Elég jó maradok-e a páromnak.

Orsi: köszi, nekem is megvan az agykontroll könyv. Igen remélem fogom tudni várni a szülést, és tudni, hogy könnyen megy majd.
Nevess, egy ideje én is érzem mindkét nemet. De egyenlőre megelégednék egy babával. Abban bízom, hogy nem tisztult le az érzés. De ha nem, akkor úgy is jó. Szerdán már kiderül ugye, hogy hány baba van?

Vicky: ahogy olvastam a soraidat szerintem a párod most parázik igazán. Hát őszintén szólva az én párom nem ment volna efféle vizsgálatokra, mert még hallani sem bírja, nem hogy megtegyék vele. És hidd el a harag nem jó tanácsadó. Még hogy nem erős a kapcsolatotok?! Dehogynem. A tesztek után én beszélgettem a párommal, hogy ő hogyan élte meg a korábbi bajt, és hogy utána sikertelen volt a próbálkozás. Azt mondta, hogy most büszke magára, és mostantól férfi, hogy tudott babát nemzeni. Szerintem attól, hogy nem látod a párodon belül biztos, hogy őrli magát. Ezt érzem a soraid között. És én úgy láttam a mi esetünkben, hogy a saját kudarcukat nagyon is rosszul viselik, hátha még tudja is, hogy nála van valami probléma.
Ha türelmes vagy vele és szereted és kimutatod, hogy szereted azzal biztos nem lesz semmi gond.
meriann

Írtam egy csomót és elszállt :evil: :evil: :evil:

Meri, köszönöm a soraidat, biztosan igazad van! Próbálok toleráns és türelmes lenni, csak egyre nehezebb az egyre mélyebb gödrökből kivonszolni magunkat...Talán a sors akarata, hogy most elutazom egy hétre, ráadásul kettesben egy pasival, féltékeny is, mint állat :lol: :lol: :lol: Legalább lesz időnk gondolkodni...

Orsi, nagyon édi Samu baba! Vicces lehetett Domi akciója :lol: :lol:

Kép
vickybabe

Sziaszutok4

Viki, remélem kicsit sikerült megnyugodnod. AZ biztos, hogy nem könnyű nektek most. :( Ki tudja, talán tényleg jó lesz, ha kicsit gondolkodhat egyedül. :twisted:
Amúgy én is azt akartam írni mint Meri, csak nem tudtam ilyen szépen kifejezni. (mostanában semmit sem :twisted: )
Az én párom azt szokta mondani, hogy azért "közömbös" (ezt én szokta a fejéhez vágni :oops: ), mert ha kimutatja ő is, hogy aggódik, én még jobban félnék. Ki tudja.... talán tényleg így működnek a pasik.

Vivi azt írta, hogy ígéretük van, hogy nyáron fejleszti a környéken a T-mobil a netes hálózatot.
Enci még semmit nem csinál, nem forog, nem mászik. Ahogy ő írja, lusta egy kicsit. :D

Meri, épp nézegettem mit rendeljek, és akkor bukkantam ezekre. :lol:
[quote]M írta:ásik félelmem mi lesz szülés után? Elég jó maradok-e a páromnak
.
Tapasztalatom szerint még jobb. Nem csak a szerelme leszel, hanem a gyermekei anyja is. Persze vannak kivételek, de amiket eddig írtál a párodról, azok alapján nem hiszem, hogy gond lenne.
Amúgy neki is a baba lesz a középpont egy ideig. :wink: Aztán meg lassan szépen rendbe jössz. Kívül-belül is. Esetleg most beszéljétek meg, hogy te félsz ettől, és szeretnéd, ha majd jobban figyelne rád. :lol:
Az uh-n mondhatnak ezt-azt, de attól még lehet egy, vagy több baba is. Emlékszel, szülésnél lesz csak tuti, hány baba volt bent. :D Takarhatják is egymást, és szívódhat is fel még. :(

Orsi! Tündéri Samu. :lol: És az a 18-as karika! :mrgreen: Domit nem fényképeztétek le? Írtó "vicces" lehetett. Szegényke. És ilyenkor nem zsörtölődik, hogy miért nevettek rajta? Lilla szokott. :roll:
Laci cégénél az a bosszantó, hogy decemberben itt volt egy fő guru, és nagy büszkén mondta, hogy ennyi meg ennyi millió dollár profit volt a múlt évbe. Erre januárban......... :x Most egy egyszerű operátor, több juttatást kap a gyárba, mint ők....... :shock: Azért ez döbbenet....... és a biztosításukat is megszüntették......

KépKép
KépKép
fioona

Viki, meggyőződésem, h nincs olyan kapcsolat, amiben ne generálna pár vitát egy ilyen helyzet. Az alapján, amiket eddig írtál, szinte irígykedtem is :oops: , h ennyire megértitek egymást. Mi kisebb dolgokon is össze tudunk kapni.
Sztem is nagyon rosszul érezheti magát és iszonyúan félhet attól, h akkor már nem igazi férfi, ezért próbálja elhessegetni magától a gondolatot. Az ilyesmit persze megint a férfiasság biztosítása végett nem vallják be. Azt szokták mondani, h a férfiak az igényeiket jobban hajlandók elismerni, mint az érzéseiket.
De Te persze most azt szeretnéd, ha ő megértene Téged, nem pedig Te akarod őt megérteni.
A helyzet az, h a gyerek jövetele is nagyon próbára teszi a párkapcsolatot, de a nemjövetele még jobban.

Még szerencse, h Nálatok semmi ilyesmiről nincs szó, mert febr. 25-én teszteled a pozitívat! :wink:

Kép

Kép
nán-dorka

voltunk eeg-n. elektródákat rögzítettek Doró buksijára, de egyáltalán nem sírt. mondjuk a Madarszban a höly egy tündér volt, óriási szappanbuborékot fújt, és tele volt a szobája játékkal, így a 10 perc, amíg tartott a vizsgálat, csupoa ilyen klassz dologgal telt.
semmi baja nincs, hál'Istennek.

Hajni, ne aggódj, ha az orvos is azt mondja! mielőbbi gyógyulást Lilla babának!

Arwen, drukkolok, h minél több örömetek teljen már a házhoz vezető útban is!

Fio, hol lehet ilyen különleges képeket gyártani?
nekünk bejött a fiúval, h a kiskád a nagykádban volt, ki kellett támasztgatni, aztán már bonyi volt támasztgatni, és jött a nagykád. esetleg ha vmelyikőtök vele fürdik? vagy kedvenc állatok? akár plüssök is, mehetnek aztán a mosásba. akár szerepjátékkal, h az egy tó és vmelyik állat fél a tóban megfürödni...

Meri, szülés után: amit eddig a párodról írtál, nehezen tudom elképzelni, h ilyen gond lenne majd.
(Nem Benned van inkább ez a félelem? "Milyen leszek a szülés után?")
Veled együtt várjuk a szerdát! Nagyon kedves a dokid, olyan jó érzés lehet!

Marietta, várjuk a tengernyi képet a picikédről!!!!

Orsi, megmutatod, miket dolgozol? Hogy oldjátok meg? Párod vigyáz a gyerkőkre?
Sajnálom a mh-dolgot, és nagy drukk a következőhöz!
Samu gyönyörű! És Domi is!
Hogy fürdik Domi?

Kép

Kép
nán-dorka

Dorka legújabb tudománya:

Kép

És itt most nem arra gondoltunk, h szétszedte a habtapit, sem arra, h maradandó nyomokat hagy rajtuk, hanem h FELÜLT!

Kép

Kép
nán-dorka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?