Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

szerintetek finom????
Kép

Kép

Kép
mogyoland

tudok ám komoly is lenni!!
Kép :lol:

Kép

Kép
mogyoland

NA átfordultam
Kép

Kép

Kép
mogyoland

Jaj, Gabci, még azt akartam mondani, hogy csak az első gyereknél érzed úgy, hogy el sem tudod képzelni többel, de ha több van, azt szokod meg. Nem tudom, érthető-e. Úgyhogy ha csak ez a visszatartó erő, akkor nem érdemes kihagyni, hogy legyen tesó is! Persze tudom, hogy vannak más tényezők is, amik bejátszanak...

Látod, Gömbi! Tudom én, hogy 10-szer elengedjük a fülünk mellett, 11-edszer meg, ha rossz napunk van kiakadunk. Cumi: Nekem meg kérdezik: És nincs cumija? Nem lesz baj, hogy az ujját szopja? Ezért mondom, hogy bármit csinálsz, van ellenvélemény. És a TE gyereked, azt csinálsz, amit akarsz!!!

Mogyo! Jó az új avatarod!

Ja, még annyit, hogy én is jól szórakoztam a szemmel verős sztorikon! Persze, Gabcinak is igaza van, hogy ugyanakkor rémisztő is.

Na, el, már sül az első adag muffin...

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

pl: Bea én sem szeretnék több babát!

Kép

Kép
mogyoland

Kriszti
közbe rájöttem :-) de a csomin nem volt rajt hogy mire jó,azt se tudom hova tettem.Majának is volt ilyenje sosem dugta le

Mogyó
Ágika egy kis fotómodell :-)

lehet később változik a véleményed,ált. akinek van testvére vagy sok van nem szeretne a saját gyerekének tesót,nekem nem volt és ezért nagyon akartam,hogy Majának legyen :-) még ha most nem is értékeli később remélem jó testvérek lesznek

CUMI:senki se parázon tőle,valami apropó mindig lesz amitől elhagyja maja d a cumit még ha olyan függő is mint maja.
Vendég

Gömbi, 650 ml igenis gyönyörű! És ahány anyukával már beszéltem, hát inkább az a ritka, ha valaki még rendesen tud szoptatni!!!
Borcsinak boldog 4 hóst! És milyen édes!!! :lol:

Timi, Bibus nagyon kis vagi az első képen....csini! :wink:
Ez a rágóka olyan, mint egy fogkefe :shock:

Kriszti, hát tejmentes édességet vadászni kell! Általában hosszúra sikerül igy a bevásárlás :lol: De ott van ugye a kókuszos csók, amit én sütök. Aztán a győri édes kakaósa, abban sincs. És az étcsokis pilóta vaniliás kekszben se. Már tök profi leszek! És kaját már nem rendelek, mert nehéz kontrollálni, hogy miben nincs tej.

Mogyo, tündéri a maszatos Ágika! :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Mogyo! Agika ismét lenyűgöző! És nem rábeszélésként írtam, amit Gabcinak írtam, csak ő írta, hogy le a kalappal előttem a 3 gyerekkel, csak erre válaszoltam. Mindenki annyit vállal, amennyit akar/bír/tud!

Zsu! Tényleg profi leszel a tejmentes kajákban! És amíg szoptatsz, nem is lehet semmi tejtermék az étrendedben? Nem semmi! Előtted is le a kalappal! És mióta ezt csinálod, tényleg sokkal jobb Panka pocija? Lehet, hogy írtad, csak nem emlékszem!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Bea: ez a megállapítás valóban helytálló! Egyelőre el sem tudom képzelni, hogy boldogulnék még 1 gyerekkel. Most is, ahogy málháztam fel a 4.-re + még Ádi a kezemben, arra gondoltam, hogy ti többgyerekesek hogy csináljátok?
Zsu: ja, ez olyan speckó elalvós játszószőnyeg. Így volt meghirdetve a vaterán :D
Kertikiri: nem tekintek vetélytársnak egy topic babát sem. Ahogy Jutta írta, tényleg nagyon szépek az itteni gyerkőcök. Bocsi, hogy ilyet mondok, de tanácsadáson sok "csak" aranyos babát látok.
Mogyo: teccik az avatarod. Ágika meg olyan, mintha elgondolkozna, hogy ez most finom-e. Kis cukorfalat. Mit eszik egyébként?

Kép
Kép
gabcii

Gömbi: Borcsi is irtó helyes. A pólója is tuti, mielött még elér a balhorog :D
Borbálának van anyakönyvezve?

Kép
Kép
gabcii

Ágika olyan kis fotogén :D Kis maszatos. Borcsi is ilyen. Ágika tud már úgy enni, hogy beleteszed a szájába, a nyelvére a kaját, és lenyeli? Vagy Ádi? Mert Borcsi még csak becuppogtatja a kanál hegyéről. :wink:

Tesót nagyon szeretnénk. Bár az első két hónapban nem ezt gondoltam... :oops:

Zsu! Nem semmi a tejmentes diéta... Engem a terhességi cukros diétára emlékeztet. De bíztam benn, hogy szülés után ehetek csokit, sőt, már nem kell időpontra számolnom, hogy mennyit eszek :twisted: Akkor ez azt jelenti, hogy Panka allergiás lesz a tejre? Ne haragudj, de nem tudom, miét nem ehetsz tejeset.

Borbálának van anyakönyvezve. Azt a légzésfigyelőt nem ismerem. Nekünk Angelcare van, és erről mindig legurul, leforog, elkúszik. De szerintem ezt már unjátok. Csakhát mindenféle gondolatok végigfutnak a fejemen, amíg rohanok a kiságyához. Belül mindig érzem, hogy nem lehet baj.
Vendég

Hát éppen sárgarápa pürét eszik!
Hát van mikor rendesen eszik van amikor csak cuppogtatja mikor milyen kedve van!

Timi: hát ti is igen fotogének vagytok és Bibus gyönyörű!
De hát itt minden baba az!(már csak ne legyünk már nagyképűek) :oops: :lol:
Tetszik ez a fogkefe nézek már én is!

Bea: muffin nyam-nyam !
Szoktam én is.Meg még sörkiflit szoktam azt is imádjuk!
Meg egyébként a sütiket! :oops:

De egyébként tényleg le a kalappal a többgyerekes anyukák között!
Most ,hogy már nekem is van elgondolkodtam anyukám ,hogy birta :
A legidősebb bátyám 1973 szeptemberben született a köv.'75 -.április, a köv .'76 augusztus bár én meg 82 -es vagyok!

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok. Matyinak, Borcsinak boldog miniszülinapot! Annyit írtatok, hogy már azt sem tudom mire reagáljak. :oops:

Tegnap én is próbáltam szavazni, aztán ha már ott voltam végignéztem a babákat. Hát Ramika nemcsak azért esélyes mert szép és a kép is nagyon jól sikerült. Ott is sok "csak aranyos" babát láttam, úgyhogy azt hiszem büszkék lehetünk magunkra, illetve a babáinkra. Viszont dobtam egy hátast azon a képen, ahol a mosdókagylóban fürdeti a kiscsajt anyuka. Most vagy nekünk van kicsi mosdónk, vagy Marci volt nagy, de újszülött korában sem fért bele az biztos. :D

Én is vettem is rágókát, fogkefe is volt hozzá, rá is raktam azt a kerek izét, de Marci azzal is csak hánytatja magát sajnos. Ő kifejezetten vadászik a kezemre, orromra, államra, szóval minden kiállóra amit bekaphat és rághat.Most azt játszuk, hogy ő bekapja az én orrom hegyét én meg az övét. Tök nagyokat kacag.

Akartam már kérdezni, hogy Marci állandóan nyomatja a szöveget, sikongat, magyaráz, sokszor fél órán keresztül is. Ez most azt jelenti, hogy nagy dumás lesz, vagy ez ebben a korban általános jelenség?

Gömbi, úgy látszik ez a 650 bűvös szám, mert ennél több tejet nekem sem sikerült kivarázsolni. Gondolkoztam is, hogy írok Rókicának, hogy szép dolog az elmélet, tanultam is az írásából (pld azt, hogy nekem azért is sűrűbben kell szoptatni, mert kis mellem van. Hurrá!) de azért a gyakorlat sajnos nem mindig így működik. Én is falra tudok mászni a megjegyzésektől, de hát mi most köztudottan érzékenyebbek vagyunk. (Ez is a kedvenc lesajnáló megjegyzéseim egyike.) :evil:

Kat, gondoltam, hogy ismered Törököt, kikövetkeztettem, hogy a férjed asztalos. Hogy sikerült az étkezőasztal? A rota 18.000x 2 darab. :twisted:

ukati74

Az én anyukám se volt semmi, a nővérem 1975. februári, én pedig 1975. decemberi vagyok. :shock: És még van egy 8 évvel idősebb bátyám is.

Kép
waterlilly

Hát Esztit én is egy hónapig a mosdókagylóban fürdettem... :)

Ja, ő is folyamatosan magyaráz, én meg reménykedem, hogy előbb tanul meg beszélni, mint menni... :)

Kép
waterlilly

Hú, Anett, akkor megint az én fantáziámmal van a gond. :)
Valószínű azért, mert nekünk olyan kicsi a fürdőszobánk, hogy ketten nem férünk el benne, én meg egyedül papírkutya voltam fürdetni. Emlékszem, egy pár napig még a badit is alulról adtam a gyerekre, hogy ne kelljen megmozdítani a fejét. :D

ukati74

Te Eszti akkor anyudák ,hogy várták meg a 6 hetet?

Kép

Kép
mogyoland

Hát a lány is előszerettetel beszél ,gagyarászik ,sikongat,berreg meg minden ami eszébe jut. :lol: :oops:

Most éppen beszél az apjának ő meg játszana ha hagyná! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
mogyoland

Anett, anyukád: wow :shock: Én el nem birom képzelni, hogy most ismét várandós legyek, hogy küzdenék meg a fáradtsággal, álmossággal, ne adj isten állandó hányással :shock:
Mogyó, hogy lett Ágikának ilyen aranyszőke haja? Ilyet én még nem is láttam. Tejfölszőkét, vagy sötétet igen, na de ilyet bébinek? Nagyon gyönyörű!
Gabci, nem azért írtam, tudom Neked Ádi a favorit! Inkább úgy akartam fogalmazni, hogy Matyika is nagyon helyes. Na meg minden baba, a fiúk különösen, nem számoltam össze, de szerintem több itt a lány :lol:

Apa Charlie Könnyű álmot hozzon-ra ringatja Nadint :) Olyan édesek :D

KépKép
kertikiri

Nadi nem egy nagy dumás. Olyankor ereszti leginkább el magát, ha reklamációja van. Örülnék pedig, ha az lenne.

KépKép
kertikiri

sziasztok :)
Nahát, ezek a babák egyre szebbek, gratula mindenkinek (egyetértek Juttával, minden baba aranyos, de a topik babák kiemelkedően szépek).
Macs, zsibbadás... Hát nekem szülés után egy héttel kezdődött, és azóta is tart. Ráadásul mindkét kezem, éjszaka nagyon gáz, Marcókot néha nagyon nehezen fogom, de pl. a legdurvább mindig fürdés után (melegvíz?). A hajszárítás kész katasztrófa, sokszor pedig alig érzek a ujjaimmal. Először megijedtem, de utánaolvasgattunk, valószínű a helytelen testarttás, tehát ahogy Móni is javasolta, masszír, csontkovács.

Gömbi, hát én is csak azt tudom mondani, hogy szrni rá, mások mivel fikázzák az embert. Émmá eljutottam arra a pontra, hogy egyáltalán nem is parázom semmin, mindenkit meghallgatok, de azt teszem, amit jónak látok (pl. Marci már egy hónapja minden délelőtt két szopi között vagy almát vagy banánt eszik - rá kamillatea úgyhogy nincs szorulás sem) és este pedig a szopi mellé kap tejpépet. Sőt, most már rá kell állnom a "főzőcskézésre" is, mivel pár napja igen sírós és úgy néz ki azért, mert nem elég neki a tejci.

Viszont hadd dicsekedjek, olllllan kis ügyes a kölök, forog oda-vissza, mindig EGYEDÜL alszik el (ez nálam nagy szó, mivel úgy gondoltam, az én gyerekem tuti képtelen lesz egyedül elaludni, memámééé lennék én olyan szerencsés :D ).

Móni, Marcók is motorozik ezerrel - ha sír, sokszor én is azzal nyugtatom le :). Ezen felül pedig be nem áll a szája (nem csoda, én se vagyok egy szótlan-merengő természet...) Anyós-sztori? (a csiga szuper :D)

Hát lányok, most már biztos, hogy júniusban költözünk párom után Angliába, úgyhogy lassan neki kell ugranom kiárusítani az összes cuccunkat (mivel semmit nem viszünk magunkkal - egyedül a könyveim és a poharaim /"gyűjtemény"/ lesznek mlp-vel utánunk küldve). Novemberben, amikor eladtuk a családi házat, akkor már megváltunk jó pár bútortól, most viszont a világon mindent el kell adnom... Jó kis menet lesz ez júniusig.... :? Úgyhogyha bárkinek szüksége van bármire, ami háztartással kapcsolatos (ebbe beletartozik a turmixgéptől-porszívón át a bútorokig minden, csak szóljon :D - minden cucc max. 3 éves)

Jah... mégbabatéma.... hát Gábor már mondogatja a harmadikat, merhogyugye még egy kiccsaj beleférne.... csak hát: franccccse akar még egyszer szülni....

(Amúgy bocs, hogy ilyen ritkán jelentkezem be, de sajna én eléggé béna vagyok, rosszul osztom be valószínű az időmet, így ritkán érek rá... :oops: )

Kép
ebinc

Sziasztok!

Bocsi, most nem bírtam visszaolvasni...

Mellgyuszival hogy áll akinek van??
Csak mert annyi jutott eszembe, hogy nekem a hónaljomnál volt egy csomó és onnan "indult" a göbösödés, állítólag ez is tipikus, csak ott nem annyira érzed, de azt is ki kell masszírozni - egy tipp volt csak!

Voltunk szurin, az orvosnál okés volt a csaj, meg is dícsérték, de 4 óta hullámokban nagyon nyűgös és olyankor alig bírom megvigasztalni...
Mondjuk reggel 6-kor is egy ilyen sírásrohammal indított, tehát nem biztos, hogy az oltás az oka, de azóta 4-kor (elalvás előtt), 5-kor (felkeléskor), 6-kor (csak úgy), 7-kor (fürcsi előtt), majd fürcsi után (végig a törölközés-öltöztetés alatt) majd kaja után (éhes nem lehetett, mert nem ette meg mindet... sőőőőt 150 ml-t evett ami nála hónapok óta nem fordult elő) de most elaludt... hááát készülök az éccakára... :roll:

Asszem fürdöm, alszok... :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Á,, kész vagyok....
Lilla nekiállt fogyni, enni változatlanul nem kér, 6kor evett 120 ml-t, de ráztam, közben üvöltött, evett, üvöltött és ez ment. :(
Lehet mégis a torka, meg szívta, de közben meg fel-felsírt. Először elsem akarta venni a cumit. :(

Tényleg, ezt akartam már kérdezni, h tápisok, Ti h etettek?
Mert nekem az a mániája kb 2 hónapja, h ha valaki beszél nem eszik. Így azóta külön szobában, csendben eszünk. Most meg pár hete sötétben, mert világosban forgolódik stb...szval minden érdekesebb. :?

Én arra is gondoltam, h kapja a Sinlacot, ami finom. azt ma is megette. Nem lehet, h a finom után köszöni, de nem kéri a keserű HA tápit? Szerintetek? próbáljak meg más tápit? Milupát pl??

bocsi, h önző módon megint csak a saját nyomorommal vagyok elfoglalva, de már kész vagyok. :cry: :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, tudom, hogy baromira ellene vagy ezeknek a dolgoknak, de én a helyedben megpróbálnék szilárdabb cuccost adni neki kanállal... (csakmer én is ezt teszem és amit így adok, abból mindent megeszik csontra...) - bár lehet, hogy marhaság, ez csak a saját tapasztalatom (meg anno, mikor Petya volt ennyi idős, a világ legjobb gyerekorvosa - aki gasztroentreológus is volt, sajna már nem él - tanácsai szerint kajáltattam Petykót és nála bevált, sőt.... gondoltam, akkor Marcinál is így teszek...)

Ha hüjjjjeségnek tartod, akkor bocsi :oops:

Kép
ebinc

Hajni, ne sz*rozz, próbálkozz! Ennie kell, mert nem szabad fogynia! (Bár betegség miatt még ez sem olyan nagy gáz!) Gyerekorvos mit mond?
Mi is úgy szopizunk (nemcsak a tápisokat éri el ez!), h csend és félhomály van, mint egy szentélyben. De így is van, h engem néz 5 percig vigyorogva! :lol:
És nem fordul. Gabcii! Az oldalára sem! (Bár ekkora sejhajjal...fejjel...)
Csibea! Okés, ha arra járunk szólunk! És köszi, h nyugtattál. (Tényleg kezd idegesíteni!)
Csajok, ez a csiga nem olyan nagy szám (bár jó szerintem), de a gyerek fedezte fel magának. A hangja az, amit egyelőre élvez!
Ebi! Végleg kiköltöztök? És hová konkrétan? (Márha el akarod árulni?) És Te mit akarsz majd csinálni kinn? És Petya tud angolul vmennyit?

Kép
ermoni

Na akkor anyós...
Hát, először bizalmatlan volt. Utána pedig én lettem a kedvenc (ugye, mintha Zsut hallanátok, de várjátok csak ki a végét), jóban voltunk nagyon. Néha annyit beszéltünk, h a férjem már ki volt akadva rajtunk. Sőt, anyámékkal is nagyon jóban volt. Mindig együtt jöttek hozzánk. Vittük őket gyógyfürdőbe, stb. Szülinapra, karácsonyra mindig olyan ajándékokat kapott aminek örült. A férjem boldog volt, h a kezdeti nehézségek után ilyen jól kijövök az anyjával. (Bár voltak dolgai, amivel az agyamra ment, de nagyvonalúan nem foglalkoztam vele. Pl.: állandóan hozzánk akart költözni, a férjem bátyját istenítette, bár a férjemet is szerette nagyon...) Szóval idillinek tűnik a dolog, de!!!! Meghalt. Vidéken (falun) volt a temetése. Olyan temetést rendeztem neki, annyi virággal, h még ma is emlegetik. A halotti toron voltak kb. 60-an. Azt is én szerveztem, annyit gályáztam mint egy disznó, de nem sajnáltam. (Mint egy lagzi, olyat képzeljetek e!) Volt aki azt hitte, h a lánya vagyok... Majd előkerült a naplója! Kiderült, h ez csak a látszat volt, és a hátam mögött miket gondolt rólam. És még le is írta! És a fiairól is! Nagyon bántó, kétszínű dolgokat írt. Csajok, én 2 napig bőgtem. Azóta nem szeretek róla beszélni! Mostmár próbálok érzelem mentesen gondolni rá! És nem foglalkozni vele, csak annyira, h azért azt köszönöm neki, h van a férjem a világon! És ennyi! Nem is tudom, h most milyen képmutatás lenne Jankával. Mert ugye a két nagy fiú unoka mellé mindig is lány után vágyakozott. (Miket írt rólam a naplóban, h miért nem szülök a fiának!?) És hát kicsit skizofrén állapot, mert a családdal tartjuk a kapcsolatot (férjem keresztanyja az ő egyik húga), és amikor mondják, h hogy örülne most anyósod Jankának... Én meg csak hallgatok, nehogy elszóljam magam... Ilyenekből regényeket szoktak írni, nem?
Én is majdnem azt írtam nektek, de Ti követeltétek! :lol:

Kép
ermoni

Kriszti! Hogy kell peluson görgetni? Konkrétan! Priviben is jöhet! Köszike!
Ja, Csibea! És benneteket nem fenyeget az a veszély, h a férjedet bármikor áthelyezhetik és költözködni kell? (A mi családunkban görögkatolikus pap van, és ők már elég sok helyen szolgáltak/laktak!)
Zsu, hol voltatok állapotfelmérésen? (A részletek is érdekelnek! Köszi!)
Na, el aludni!
Jóccaka! :arrow:

Kép
ermoni

Móni! Eddig úgy néz ki, hogy Wimbledonba fogunk költözni, és feltétlenül szeretnék majd dolgozni (nem tudom elképzelni magam az eltartott, háztartásbeli szerepében, nem vagyok az a típus...) Az a helyzet, hogy szerkesztésben (pl. kiadvány) elég nagy gyakorlatom van (több, mint 12 éve ezen a területen dolgozom, mielőtt tévéhez mentem, éveken keresztül egy újság tördelő-szerkesztőjeként dolgoztam), remélem sikerül valami ezzel kapcsolatos állást megcsípnem - főleg, hogy Gábor olyan cégnél programozó, ahol többek között ilyennel is foglalkoznak (nem semmi kis cég ám, partnerük többek között Toyota, Nestlee, Gábor most épp a Toshibának gyárt valami orvosi cuccost... - nagyon büszke vagyok rá :D ). Szóval tervek vannak, de hát majd meglásssssuk.... Egyelőre tartsunk ott, hogy végre ismét együtt a család (mert ez így rettenetesen rossz :cry: ).

Szopinál nálunk is csend van, mert azonnal kizökkenti bármi a kajálásból... bár Marci - épp úgy, mint nálatok Móni - sokszor nem is eszik normálisan, bekapja, kirántja, felnéz, vigyorog, megint bekapja, kirántja, felnéz, vigyorog (szóval játszik)... aztán felnyomja magát félülésbe... aztán vissza és röhög... De hát ugye: egyre érdekesebb számukra a világ :)

Na megyek, mert leragad a szemem
jó éjt mindenkinek

Kép
ebinc

Móni, téged mégiscsak nagyon érdekel ez a forgás dolog. :wink:
Mivel Marci sem forog, csak ha megkapja a kezdőlökést, és ő mégcsak daginak sem mondható, tehát erre nem foghatom, engem is érdekel az állapotfelmérés. :) Bár a doki szerint, a gyerek tökéletes, legalább kirándulunk egyet. Ezt ugyanis nagyon szeret a kisdrágám.
Úgyhogy írjatok róla nekünk, Kat, te hová fogsz bejelentkezni?

Szopi, mintha én írtam volna. :D És ezek szerint mindegy, hogy szopi vagy tápi. Életkori sajátosság?

Az anyós sztori tényleg döbbenet, szörnyű lehetett olvasni. De azt hiszem sokan meglepődnénk ha némely rokonunk, "barátunk", kollégánk stb. titkos naplóját elolvasnánk.

Jó éccakát.

ukati74

Huh Móni... ez arculcsapás lehetett a javából... :?

Kép
ebinc

Sziasztok!

Móni, :cry:

Forgás: tegnap a doki megnézte, hogy tud-e fordulni a csaj... úgy tudott. Azt mondta, ezt itthon is lehet gyekorolni és jobb mint a pelusban/lepedőben forgatás.

A módszer: keresztbe rakod a két lábát és a felső térdét egy kicsit leszorítod (amennyire kell, mert ez segít neki) így az alsó fele csavarodik a gyerkőcnek, mintha fordulna és utána saját erőből fordul a gyerkőc. Egyre kevésbé kell segíteni neki.

De... olyan vagyok mint akit éjszaka jól megvertek :twisted: :twisted:
Egész éjszaka (fél 11-től) másfél-2,5 óránként sírt (mit sírt, zokogott) álmában (csukott szemmel) Dorka... Ilyenkor én pattantam, ölbe ringatás - cumi és letettem (fel se kelt rá, pedig még könnye is volt). :cry: :cry: :cry:
Ez lehet az oltás miatt???? És ugye nem tart sokáig?
Utána reggel 6-kor (nekem ez nagyon zöld hajnal amúgy is) kelt, de akkor már gőgicsélve legalább...

Jutta

KépKép
jutta

Ja és vas, tegnap az is kiderült számomra, hogy azt se véletlenül kapjuk.
Abból, hogy világos (kicsit áttetsző jellegű) a bőre + rózsaszín (piros helyett) az ajka, meg "áttetszős" a füle a doki úgy gondolja, hogy Dorka vashiányos!
Ez gyorsan növekvő babáknál és főleg tápszereseknél (rosszabbul szívódik fel a vas min anyatejből) fordulhat elő.
Jele lehet étvágytalanság (ez gyakorabbi), de túlzott étvágy is!
No meg a fáradékonyság is és akár ehhez társulóan alvás zavar is (ez ismerős)...

Az jutott eszembe, hogy Lilla nem lehet hogy ezért étvágytalan? Jó a torka gyanúsabb mert az most volt... de ha nem múlik?
(Mivel ő is tápszeres és nagyon gyorsan nőtt ill. sokat alszik erről jutott eszembe, de lehet marhaság - ha tartósan étvágytalan akkor azért egy próbát megér a dolog)

Jutta

KépKép
jutta

Jó reggelt!

ehh Móni!!
Elhiszem,h kivoltál. Én is tudnék mesélni, cifrábbakat is, de nem teszem, itt nem. :oops: :lol:
És nem szarozok, de mi a f@szt csináljak? Erőltessen? Vegyek másik tápit? Tömjem meg?? Vagy mit?? Próbálok én már mindent, épp csak fejem nem állok. :twisted: :twisted:

Ebi:
A Sinlac pép, az olyasmi mint a tejpép, csak tejmentes.
Szval azt adom neki, azt megeszi. Nem mondom, h olyan szívesen, mint eddig, de megeszi...
A dokim meg pont azt mondja, h semmit ne adjak ne, csak a tápit, mert ha éhes lesz megeszi...
Igazából én meg pont azt nem szeretném, h a tápit megutálja. Marcim is 8 hós volt mikor alig ette, 1 évesen meg köszönte de nem kérte többet... És elég picuri.. Amíg tápit evett nőtt szépen, azóta meg.... :roll:
És Te, h csinálod? Leírnád egy napotokat, h mikor mit és mennyit eszik? És így mennyiket hízik?

Tényleg, hízás...
Nektek most heti mennyit???

Forgás:
amiatt ne aggódjatok. Marci is 5 hós volt asszem, meg 6 a hátról hasra forgásnál... Ülni meg 4 hósan felült, 7 hósan elindult, 10 hónaposan meg stabilan járt, mit járt, futott.
Szval emiatt nem kell aggódni, sztem....
Lilla is heti 1x fordul át, ha olyan kedve van. De pl. volt 3 hét mikor egyszer sem. Ő is nagy baba, nem meglepő, h nem erőlteti. Meg hát lusta is.

Jutta:
sztem az oltás lesz. Ez a 4 hós volt meg a Rotarix?

Kép
Kép
h@jni

Jutta:
és mit kaptatok rá?? Amugy én is mondtam a dokinak, h olyan sápadt, erre közölte, h fehérbőrű... :twisted: :twisted:

Kép
Kép
h@jni

Jutta:
Dorka mekkora most súlyra?

Kép
Kép
h@jni

Jutta:
amugy minden stimmel. :(
Tegnap is aludt este 8tól reggel 8ig, majd 11tól 4ig az udvaron és félkor már elaludt este, mert nagyon fáradt volt.

Kép
Kép
h@jni

Ebinc: a hozzátápi engem is érdekel! Szóval, ha van időd, szép részletesen írd le nyugodtan :lol: 8) Meg hogy mit mondott a gasztromókus!

Móni: Nagyon rossz lehetett amikor elolvastad azt a naplót! Anyósnak meg rossz lehetett ennyi gonoszsággal rosszindulattal együtt élni! Én sajnálni szoktam a rosszindulatú embereket. Mert biztos kevés nyugodalmuk van az életben!
Ha nagyon foglalkoztat a dolog, szerintem vidd el Jankát állapotfelmérésre, és ott megnyugtatnak, vagy minimális tprna. Ha meg teljesen oké, egy kis torna ártani nem árt!

Hajni: jó a gyerekdokitok? Mert azért lehet, h ez most nem ilyen egyszerű, ahogy mondja... Bár ebben a korban már lelassul a hízás, de fogyás nem normális, sztem.

Mogyó: Ágika nagyon cuki! Bevált a ruhaszárítás a szobában? Szörcsögés van még?

Kiri: gekkoval kapcs hogy döntöttetek? És mennyibe kerül?

Na, mennem kell orrot szívni... Tegnap kicsit túlhűtöttem a kis bohócot!

KépKép
1macsek

Sziasztok!

Móni: az anyós story döbbenetes. Sosem értettem a kétszínű embereket, hogy tudnak az utált ember szemébe mosolyogni. Ha én nem bírok vkit, nem tudom titkolni. baromi sok energiát felemészthet, hogy megjátszák magukat. Mindenesetre el tudom képzelni mennyire mellbe vágó lehetett a bizonyosság.
Hajni: az a véleményem, hogy próbálj mást tápit, hátha. és a dokiddal szemben azt gondolom, ha legalább a Sinlacot megeszi, adjad neki. Heti hízásra nem tudok átlagot mondani. 1 hónap alatt hízott Ádi 700g-t .
Az etetés napközben normál fénynél történik. Időnként beszélek hozzá. Este ha Apa is itthon van, a nappaliban etetek, Tv mellett, de az elvonja a figyelmét és megy a fej tekergetés.
Jutta: az oltástól lehetnek nyűgösek a babák. Nem csomós a lába? Borogattad neki?
Ebi: le a kalappal elötted (is), hogy így helytállsz. Néhány ember itt számomra relytéj energia, kitartás, talpraesettség terén. ( ilyenkor gondolkodom el azon, hogy szinte nulla vagyok, de ezt most hagyjuk)
Macsek: Vilkóval hogy álltok torna terén?
Zsu: Panka nincs lemaradva a mozgásban. Ádi a lábát már elég régóta emelgeti, fogja, de a szájához még sosem emelte . Szal, akkor most inkább ő van lemaradva?! :wink: :D
Cumi téma: nálunk sincs. Kezdettől utálta a gyerek, pedig rá akartam szoktatni. Ujjszopás ezerrel az van. És én is hallgatok érte, főként Apámtól. ( én is nagy ujjszopós voltam sokáig és fater baromira utálta, hogy még az általános isi alsó tagozatában is cumiztam az ujjam). Ha látja, kapkodja ki a gyerek kezét ki a szájából, hogy nagyfiú ilyet nem csinál. Engem meg az idegroham kerülget. Hol van ő még attól, hogy nagy fiú legyen... addig meg szabad!

Kép
Kép
gabcii

Hajni, Maltofer cseppeket 2x6-ot, tápiba keverve. Lehet, hogy vérvizsgálat után írja csak ki, de akkor inkább szurjanak, mint ne egyen és te meg idegbajos legyél!!!

A vasraktároak 4-6 hós kor között örölnek ki, lehet hogy nem anyatejes babáknál ezért kell hamarabb hozzátáplálni, mert a vasraktár hamarabb örül ki??? (csak filóztam, hogy nem ez a 2 hó különbség oka?)
Az tuti, hogy 6 hósan azért KELL, hozzátáplálni, mert egy-két nyomelemből - elsősorban vas - már hiány van! és ha a tápszerből rosszabbul szívódik fel a cucc, akkor...
Ja, ha ez a gond, akkor nagyon gyors jobbulást ne várj! Szerintem hetek mire a vasraktár elkezd telítődni.

Gabcii, mostmár van olyan színtelen "körömlakk", ami keserű... attól 1-2 hét alatt leszokik MAJD az ujjszopásról Ádi! Mi cumizunk is és ujjszopunk is... utóbbi jobb lenne... de alváshoz még nem megy... ugyanis a cumi kiesik és nappal ilyenkor nem tud visszaaludni... :roll:
Apukándnak meséld el, és nyugodjon meg... le fog ő is szokni... gndolom Te se szopod már az ujjadat! :lol:

Macsek, meddig volt kint Vilkó?
Ma szarabb idő van és az is lesz... naccerűűű, már azt hittem végleg itt a tavasz!

Jutta

KépKép
jutta

"Az egészséges újszülött vaskészlete 4-6 hónapos korig elegendő. Az első élethónapokban a csecsemők nagy mennyiségű vasat használnak fel a gyors növekedéshez. Az anyatej és a tehéntej azonos mennyiségű vasat tartalmaz, de míg az anyatej vastartalmának 50%-a szívódik fel, addig a tehéntejből mindössze 10%, a vassal dúsított tápszerekből pedig csak 5% hasznosul. A tápszerekben ennek megfelelő a vas aránya. A koraszülötteknek kevesebb idő áll rendelkezésre a vasraktárak feltöltéséhez, így vaskészletük mindössze 1-2 hónapig elegendő. Érthető tehát az anyatejes táplálás döntő jelentőssége. "....

"Tünetek

A vashiány leggyakoribb tünete a sápadtság, mely feltűnő az ajkakon, a körömágyon. A betegség lassan alakul ki, tünetei fokozatosan súlyosbodnak. Csecsemőkorban és a korai gyermekkorban viselkedészavarokat, megkésett fejlődést okozhat, a vashiányos gyermekek szellemi és mozgásfejlődése elmarad egészséges társaikétól.

A hiányállapotban szenvedők leverten ébrednek, kedvetlenek, szellemileg is fáradékonyak, gondolataik szétszórtak, elkalandozóak. Megjelenik a fejfájás, szédülés és a fülzúgás. Mindez további pszichés változást is eredményez, a betegek ingerlékenyebbé válnak, nehezen kezelhetőek. Egyesek étvágytalanok, másoknál pedig kóros, visszás étvágy jelenik meg, földet, festéket, krétát, jeget, textíliákat rágnak. Kedvelik a másoknak kellemetlen szagokat (pl. kátrány, benzin). Nem ritka a nyelv- és szájszárazság, a nyelvégés, a fájdalmas nyelészavar, ilyenkor a szilárd étel fogyasztásától teljesen elzárkóznak. ...."

Jutta

KépKép
jutta

na most, hogy krétát enne -e Lilla azért ne próbáld ki! És a textilrágást se tekinteném jelenleg kórosnak... de a fáradékonyság, sápadság és nyelészavar (mintha vmi ilyesmit írtál volna) + súlycsökkenés... az nagyon gyanús!! És Lilla már volt egyszer étvágytalan, csak nem ennyire... nem????

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
igen, már volt 1x, h kevesebbet evett, de 1-2 nap volt.
Bár mostanában pl. amikor nem voltunk itthon, akkor is csak 150 ml-ket evett anyuéknál...
No, majd felhívom a dokit és rákérdezek....
Most próbáltam megetetni, aludt, félálomban, 1 falatot sem kért. :(
3 órája evett 100 ml-t. :roll:

Kép
Kép
h@jni

És a torka? Mert először arra gyanakodtál, csak azt írtad, hogy ő nem lett igazán beteg. Náthás? vagy van vmi ahhoz köthető dolog? Mert ha nincs, akkor nem kellene napokig arra fogni...

Jutta

KépKép
jutta

Na, felhívtam a dokit, mondtam neki ezt a vérszegénység dolgot, szerinte nem az, mert, h a nem egyik napról a másikra alakul ki. :roll: De addig izéltem, míg végül idejön 5körül.

Jutta:
náthás, de csak röfög, szval nem folyik neki, csak ha szívom jön ki.
A torka nem tom, köhög néha, de nem lett rosszabb és mélyről köhög nagyon.
Hát remélem este ezt is megnézi....

Kép
Kép
h@jni

Közben megnéztem:
jan 24 én volt 7040 g, február 5-én 7080 g, február 7-én 7140 g, 8-án 7160 g ( igaz ezután kakilt) 7160 g, és tegnap 7060 g.

Kép
Kép
h@jni

Hű, beparáztattok kicsit ezzel a vashiánnyal! Eszti bőre konkrétan áttetsző. Látszanak rajta az erecskék. A szája is rózsaszínű, nem piros. És volt egy időszak, amikor feltűnt, hogy álmából mindig sírva ébredt. Mondtam is a férjemnek, hogy ez nem normális. És akkoriban állandóan evett volna. Amióta több anyatejet kap, azóta nincs ez. Lehet, hogy tényleg vashiány? Én hajlamos vagyok rá sajnos.

Kép
waterlilly

szaisztok

Jajj hajni
az nem jó ha fogy,okos vagyok mi?
szerintem hívd fel a dokitokat mond el mennyit ezsik Lilla és hogy kicsit fogyott.
jah látom közbe felhívtad,akkor nyugodtabb leszel,meg én is :-)

szerintem Lilla most kicsit vissza vett,de lehet van ott piros torok csak Lilla nyugodt baba és nem nyüglődik miatta

marcid hogy van?te?

Gabci
ilyet nagy fiú nem csinál ez jó :-) ill rohadt bosszantó,hol van még Ádi a nyagyfiútól?????????????????????

Jutta
szegény Dorka én az oltásra fognám,legalábbis bibuka akkor nagyon nyügös napokig.

Ebikém

kiárusítás lesz?izgi :-)

Bea
te kérdezted a hisztit? nem tudok rendesen visszaolvasni -(

Móni
úh de durva,de tényeg jó kis regény lenne belőle.hányszor eltervezem,hogy álnéven írok naplót aztán nem állok neki félve a lebukástól,pedig olyan jó lenn kikiabálni dolgokat a szívem,lelkem mélyéről,lenne mit :-)

akkor én jobb helyzetbe vagyok,merte ngem néha nyilvánosan utálnak,bár többnyire nekem is csak a hátam mögött megy a susmus én meg jót röhögök rajta

Mogyó
nagyon tecc az avatarod,nem rakod fel nagyba?

nem nevezed be Ágikát valami versenyre ? :-)

én lehet benevezem őket a helyire majd jövökszavazatot kuncsorogni :-)

jaj mennem kell szaftis tésztát kíváán a lányom,reggelire :-)
Vendég

Hajni, nagyon szorítok Nektek! Jöjjön csak az a doki, hiszen fogyott a kicsi lány!

Móni, az anyós-sztori döbbenetes! Gondolom, teljesen letaglózott az a napló...

Ebinc, elképzeltem, mivel jár külföldre költözni egy kisbabával... :shock: De hát akkor szép az élet, ha zajlik!

Jutta:szegény picike!És most már nem sírdogál?

Kép
waterlilly

Bea, Gömbi, a kakija volt véres, mióta tejmentesen táplálkozom, azót ok. Gasztron azt mondják, hogy másfél-két éves korára kinövi. Hát remélem :roll:

Légzésfigyelőből nekünk is az van, amit Gabci irt. Az kiegészithető még egy érzékelő panellal, jobb, mint az Angelcare. Arra sok panasz van, hogy tévesen riaszt.

Kati, a duma szerintem általános,nálunk is megy egész nap :lol:

Ebi, akkor neked zsúfoltak lesznek az elkövetkező heteid! Kiárusitás, pakolás, gyereknevelés...nagy fába vágjátok a fejszéteket. Ne mondd, hogy még egy gyerek már nem férne bele az idődbe és az energiádba :lol:
Wimbledon? Akkor nézheted élőben a teniszmeccseket :lol:

Hajni, erről már volt szó a topikban nemrég, én is és Móni is irtuk, hogy csak tök csendben hajlandóak enni. Beszélni nem lehet, nekem Panka akkor üvöltésben tör ki. Szóval én ezt elmagyaráztam mindenkinek, és ezt respektálják is. Szükségük van a nyugira.
Nem lehet forditott sorrenbe adni neki? Először a tápi utána a Sinlac? Vagy egy etetésnél nem lehet csak Sinlac-ot?
És ne hagyd magad, menj el a dokihoz és kérd meg, hogy vizsgálják ki!

Móni, oldalára se fordul??? Tanácsadáson nem mondtak semmit? Mert azt viszont már kéne neki nagyon :roll:
Dévény honlapon van telefonszám, szerintem ott tudnak felvilágositást adni, hogy a közeletekben hol van gyógytornász. Nálunk Veresen van, oda elvittem, megnézte Pankát.

Jutta, szegény Dorka :( De ez tuti az oltás miatt van, ne aggódj!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Gabci: Nagyfiú??? Apukád hol él? (Már bocs.) Majd úgy 4-5 év múlva megbeszélheti vele a témát, addig meg bírja ki, hogy nem szól rá...A gyerekeknek gyerekes dolgaik vannak, bizony!

Kép
waterlilly

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?