Sziasztok!
Judit, nem semmi ez az átjelentkezésesdi. Itt a XX. kerületben van 3 óvoda-bölcsi is, csak az a bajom, hogy már reggel 7-kor le kell adnom mindkét gyereket, hogy 8-ra beérjek a Lánchídig. Ez olyan szívszomorító. Ha meg fél 9-re járok, akkor este 6-ra érek haza...sehogy sem jó. Ja, nagyszülők mind 100 km-re... Lehet, hogy most jön majd el az ideje, hogy kimenjek a magánszférába dolgozni (eddig köztisztviselő voltam/vagyok), ha ott találok 6 órás állást. Ez lenne a legmegfelelőbb.
Pocilo, köszi az érdeklődést, Évi után valóban mi következünk, ez most már nagyon izgi. Két hét múlva megyek megint Hartman dokihoz, akkor fog kiderülni, hogy "merre jár" a kisbabám és onnantól kezdve okosabbak leszünk az időpontot illetően. Az is lehet, hogy mostantól már csak 4 hét van hátra, de az is, hogy még 6. Mellesleg a héten nem bírtam tovább és kimostam a babaruhákat, most már ott illatoznak a szekrényben
. A babakocsit is felhoztuk a szüleimtől, szóval, készülünk ezerrel. Szombaton ünnepeljük családilag Andris szülinapját, ha azon túl leszünk, akkor szerintem elkezdem a kórházi csomagot is összepakolni, a belevalókat megvenni. Egyébként a baba nagyon sokat mozog, kb. 1 hétig más pozícióban volt, mint például ma van, de nem tudom megmondani, hogy merre jár. Az biztos, hogy valamilyét beakasztotta a jobb bordámba, mert ma ott többször is igen kényelmetlen érzésem volt. Lehet, hogy hülye kérdés, de valaki megmondaná, akinek fejvégű volt a babája, hogy hol kell érezni vagy hol nem kell érezni a csemetét?
Évi, csak azt tudom mondani a szoptatással kapcsolatban, hogy ha bizonytalan vagy illetve nem sikerül, akkor kérj segítséget. Még a kórházban, ha otthon valaki (mint Hexinánál) vagy a védőnőd nem tud segíteni. Mert otthon már csak magadra számíthatsz. Nekem igazán sok tejem kb. 2 hét után lett, de addig is csak tejet kapott Andris és ne halt éhen, nem is sírt miatta. De mondjuk ő 3 kilóval született és nagyobb gyerekkel ezt biztosan nem tudtam volna megcsinálni.
Finike, nagyon tuti az esküvős vonalzód
.
Lányok, lenne egy kérdésem: a babáknak kell bevinni a kórházba pelenkát, popsitörlőt és kenőcsöt? A Schöpf-Méreibe kellett.
Jó éjt mindenkinek!
Nutella