Új privát üzeneted érkezett!

Köszi lányok!

Igen Niki szopizik.Nem kap tápszert mellé.Ha holnap se lesz akkor megpróbálom a teát, remélem elfogadja. Régen próbáltam neki adni Mecsek teát hasfájásra de azt nem itta. Camomiliát adtam neki igaz hasfájásra van de gondolom ártani nem árt.

Anikóh

KépKép
anikoh

Ja, és gratulálunk Szofinak és Marcusnak az első önálló lépésekhez!

Bocsi ez lemaradt az előbb...

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Tényleg, azt én is hallottam, hogy az anyatejes babáknál nem baj, ha több nap is kimarad széklet nélkül. Akár 3-4 nap is. Viszont az sem baj, ha egy nap többször is van. Ezt az unokatesóm mondta, akinek most 9 hónapos a kislánya, és még most is szoptatja, és az első 6 hónapban csak és kizárólag csak anyatejen élt.

Úgyhogy szerintem nem kell különösebben aggódni, csak figyelni kell.

Évi

Kép
evisan

Anikó,

Ha csak szopizik Niki, és nem látod rajta, hgoy bármi baja lenne a kakihiány miatt, akkor ne izgulj. Dancával is ugyanez volt a helyzet. Egyik napról a másira egyszerűen nem kakilt. Ill. átállt arra, hogy csak 4-5 napona kakil. De mivel nem fájt a hasa, én nem adtam neki semmit.

Gratula Marcusnak és Szofinak! Nagyon ügyesek!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Pocilo! Marcusnak nagy gratula!!!

Szamikám! Szofinak szintén!!!!

Finike! mivel itthon voltam gyeden nem részesültem fizu emelésben. hát már májustól /ahogy letelik a szabim /mennem kell vissza. Dec-ben még úgy volt hogy szept-ig /Bulcsú akkor meg oviba/ itthon leszek. Fizumat szinte duplájára emelték, szóval vmi jó hír. Majd meglátjuk mi lesz. Még csüt. megyek egy interjúra aztán döntök hova megyek.

Anikó! Kamilla tea egy kis cukorral hatásos lehet, de azért nagy reményeket nem fúzz hozzá. Ne csinálj belőle nagy problémát, anyatejesnél napi több és heti egy kaka is tök normális. Én agyon idegesítettem magam emiatt is és még sem lett jobb a helyzet. :lol:
majd megoldódik!!!! és jön más "probléma" :D Ez van én csak a második gyereknél rázódtam ebbe bele igazán, mert ott már nem volt időm mindenen rágódni, aggódni :oops: :lol:
Remélem Te ügyibb leszel nálam.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Helló Csajok!

Sid!
Boldog szülinapot kívánunk Johannának!
Kép

Hexinak!
Hanna Sárának boldog hónapfordulót kívánunk!

Szilvi!
Köszönjük a képeket a tablóról! Olyan jó volt egy kicsit nosztalgiázni rajta! A pici fiad nagyon édes, gratulálok mégegyszer!

Szami és Poci!
Gratulálok Szofinak és Marcusnak az első lépésekhez! Nagyon ügyesek! :D

Évi!
Egyetértek a csajok véleményével széklet ügyben, de ha úgy látod, hogy Nikit zavarja, hogy nem tud kakilni akkor javaslom a babáknak való glicerines kúpot. Ezt recept nélkül lehet kapni a gyógyszertárban. Nekünk annak idején bevált.

Mesi!
Most már nagyon közel vagy a finish-hez, ezért arra kérlek, hogy lehetőleg mindennap jelenkezz be, hogy tudjuk mi van veled. Most már én is kezdek izgulni! :oops: :) Ctg-n voltatok már?

Most mennem kell, ébred a banda ....

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Szofinak és Marcusnak nagy gratula az első lépésekhez! :D :D

Finike, örülök nektek! Mi öltönyt az Elnök u.-ban vettünk, nagyon szépek vannak és elég jó áron. Meghívós pedig van a Soroksári úton, nekem többen dícsérték. (A miénk vidéken lett csináltatva.)

Anikoh, Hannával ugyanez volt a helyzet. Én is bepánikoltam 4 kaki nélküli nap után. Ajánlották a Levolac szirupot, a kamillateát, a glicerin kúpot is. (Ez utóbbi nagyon nehezen szerezhető be...)
Végül a Humana bébivíz hajtotta meg, vagy legalább is én annak tudom be. :?:
Remélem segítettem valamit.

Üdvözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Sziasztok!

Hexina Jelentem,még egyben vagyunk :lol:

Adra! én is kezdek izgulni :) voltunk ctg-n és UH-on is hétfőn. Azt mondta a doki,hogy minden redben,megfelel a mérete a korának,és hogy most már akár ki is bújhatna,nehogy túlhordjuk :?

Szép napot!

Üdv

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Sziasztok!

A kamilla tea megtette hatását! Köszönöm a tanácsokat!Igen sajnos mindenre figyelek elég parás vagyok. Gondolom annak tudható be, hogy első gyerek és az előzményeim sem egyszerűek.

m.mesi: mennek a babacsalogató sugik! Bár még pár napot maradthat bent!

KépKép
anikoh

Sziasztok Lányok!

Köszönjük a gratulációkat! Most voltunk az Aréna Plazaba és csak egyedül volt hajlandó menni! Nem akarta, hogy fogjuk a kezét. Annyira édes volt csak ment és sikongatott, nagyon élvezete!

Aniko!

Örülök, hogy a kamilla tea megoldotta Niki problémáját!

Mesi!

Nagyon szoritunk Nektek!

Most csak ennyire volt időm. Íme egy kép az én szememfényéről!
Kép

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Sziasztok!

Szami,
Gyönyörű a kislányod, és emellett még nagyon ügyes is. Gratulálok, látod egyszer csak elindul ez a nagylány! :D Csak így tovább!!!

Úgy érzem mostmár kellene egy babatali, mert még a végén az összes gyerkőc felnő és mi lemaradunk róla :lol: 8) !

Mesi,
Még azért jó lenne, ha benn maradna a kis Pocaklakótok, legalább egy hétig, aztán jöhet amikor csak szeretne. Hogy viseled? Izgulsz már nagyon? Nemsokára ANYUKA leszel!!! HÚÚÚ de irigykedem... ez olyan izgi időszak. :lol: :D

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Szamikám! Nagyon jól sikerült képet tettél fel Szofiról. Nagyon szép kislány! Ahogy tele szájjal mosolyog a tejfehér fogacskáival...egyszerűen ennivaló!

Sidney! Ahogy olvastam a soraidat, teljesen átéltem a helyzetedet, vagyis hogy menned kell vissza dolgozni. Nemrégen még én sem tudtam hogy hogyan bírom majd az itthonlétet most pedig azt nem tudom hogyan fogok majd visszamenni és dolgozni valamikor a jövőben.
Sajnos nálunk sem emelik a távollét alatt a fizut ("állami cégnél "vagyok), és ez egy kicsit igazságtalan is, hiszen az árak minden évben emelkednek... :(
Főleg mikor már visszamegy az ember dolgozni akkor már gyerekről is kell gondoskodnia, tehát jól jönne az emelt pénz...

Finike! Éppen valamelyik nap gondoltam rád, hogy már csak négy hónapot kell várnod a nagy napig. Döntöttetek már öltöny ügyben? Szétnéztél már valahol ilyen témában? Amit ajánlottam az nagyon jó, de biztosan a többiek ajánlatait is érdemes megnézni...

Zsuzsi

Kép
mazsuzs

Helló Csajok!

Szami!
Gyönyörű a pici Szofi! :D Nagyon szupi képet sikerült csinálnod róla! És gratulálok, hogy ilyen ügyesen jár a kiscsajszi!

Anikoh!
Örülök, hogy használt a tea Nikinek!

Sid!
Milyen érzés visszamenni dolgozni? Mi lesz Bulcsúval, ha Neked már májustól dolgoznod kell, és ő csak szeptembertől lesz ovis? Vagy korábban megy oviba?

Finike!
Nekem most jutott eszembe, hogy esetleg a Griffnél is körülnézhettek. Mi ott vettük annyak idején Ádámnak az öltönyét, ingét, nyakkendőjét, és megfizethető áron volt minden.

Csajok!
Egyet értek Finikével, egy újabb tali igazán jó lenne a közeljövőben!

Szandra!
Régen jelentkeztél! Tudom, most nem lehet Nektek könnyű, de azért ha van egy kis időd írj pár sort, hogy tudjuk mi van veletek!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Szami,

Gyönyörű Szofi!!!

Sidney,

Én is kíváncsi vagyok, hogyan tudsz visszamenni dolgozi, hova teszed Bulcsút... Most én is elkezdtem dolgozni, de csak heti egy napot kell bemennem, a többit itthonról. Azon az egy napon babysitter van Szonjussal. Igazából teljesen is tudnám itthonról csinálni, de olyan jól esik az az egy nap. Nekem nagyon soknak tűnik ez a 3.5 év, amióta itthon vagyok. Nem vagyok itthonülős típus. Ennek ellenére már most összeszorul a szívem attól, hogy szeptembertől indul a bölcsi...

Anikó,

Örülök, megoldódott a gond a picúrral.

Mesi,

Nagyon drukkolok!

Csajok,

Találkozzunk!!!

Most megyek, mert végre elaludtak, és rengeteg a dolgom. Pénteken csak rövid nap van az oviban, ilyenkor ebéd után jön haza a fiatalúr.

puszik.
judit

Kép

Kép
karpijudit

Helló Csajok!

Örömmel tudatom mindenkivel, hogy ma 14.40-kor megszülett Mesi kislánya Lara 2900 g-mal 49 cm-rel! :D :D :D
Mindketten jól vannak!

További szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Judit, akkor ezért tűntél el ennyire mostanában, mert már dolgozol!
Én már most azon agyalok, hogy hogyan fogjuk "logosztikázni" a gyerekeket 2 év múlva. Andris egy év múlva mehet óvodába, de azt is úgy kell választanunk, hogy bölcsi is legyen mellette, mert hogy viszünk 2 gyereket 2 helyre úgy, hogy reggel 8-ra be is érjek a munkahelyre? A férjem meg reggel fél 7 körül elmegy itthonról, így rá nem nagyon lehet számítani. Más hogy oldja ezt meg?

Finike! A férjem esküvői öltönyét mi is a Griffben vettük, nagyon jó áron, de mondjuk ő amúgy is sokszor megy öltönyben dolgozni, így rendesen kihasználta.

Nutella

Kép

Kép
nutella

Mesi: Gratulálok az egész családnak Lara babához!Kívánok egészséget és sok tejcsit!

KépKép
anikoh

Sziasztok!

Mesi gratulálunk! Kívánunk minden jót, tejcsit, sok-sok örömet!

Szami, gyönyörű kislány Szofi! És milyen ügyes! :D

Anikoh, jó, hogy megoldódott a dolog. Gondolm most már megnyugodtál.

Mindenkinek szép hétvégét kívánunk!

Üdvözlet:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

sziasztok!

Mesi! Gratulálunk Larához!!!!

Csajok! találkozzunk!!!!! utána már problémásabb lesz Nekem megoldani:(

Nagymamák bevállalták szeptemberig Bulcsút és nyártól Johannát is. Szegényeknek nem lesz egyszerű sztem, de majd belerázódnak. Annyira én sem örülök, mert nem így terveztem. Oké, hogy sokat segítenek a nagyszülők, de ilyen leterhelést nem akartam egyikőjüknek sem. Nagyon nagy kötöttség ez Nekik. Aztán persze szeptembertől is lesz olyan nap mindenhéten amikor Őket kérem meg, hogy hozzák el a gyerekeket a közösségből. Férjem 7-17ig dolgozik, téli időszakban fél 8-ra megy és 4ig van, ilyenkor el tud majd menni értük. Egyébként én viszem hozom Őket. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nem tudom, hogy lesz. Ha tudnám, hogy szept-től lenne vmi tutibiztos állás akkor nem vállalnám be ezt a helyzetet.

Judit! heti egy munka az tök jó, utána meg otthon. Bár gondolom az otthonit is meg kell szervezni 2 gyerek és építkezés mellett. Szonjusra vár a böli szept-től? Ő hova fog járni?

Szami! gyönyörű csajszi Szofi!!!

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!!

Mesi!
Gratulálok Larához! Megérezte, hogy anyukája már szívesen puszilgatná, szagolgatná, ölelgetné Őt! Nagyon sok egészséget, örömet, és sok tejcit kívánok Nektek! :lol: :D

Szóval, TALI:
Jövőhét szerda valamelyik játszóház? Nekem a Lurdy tetszett és nem is volt vészesen drága. Tetszett még a keresztúri is, a Savoya is. Vagy esetleg tudtok újat? Ki-hova és mikor menne?

Köszönöm Lányok a sok tippet, mindegyiknek utána fogok nézni!!!

Mazsuzs,
Már egy másik barátnőm is ajánlotta ezt a Lorenzo UOMO öltönyöst a Duna Plázában, írtam is e-mailt nekik azt válaszolták, hogy van még nekik ilyen leértékelt öltönyük, úgyhogy lehet, hogy hétvégén ellátogatunk oda, bár elég messze van ezért még megnézem, amiket a többiek is mondtak.
Van most már vőfélyünk is! :lol:
Most a meghívókat próbálom intézni, összeírni, hogy mennyi is kell, meg a párocskámnak az öltönye, és akkor már tényleg csak a nyelvizsgára készülök, mert már csak másfél hónapom van a vizsgáig, és utána marad az esküvő további intézése.

Szóval most már mindenki megy dolgozni??

Szandra,
Te is mész dolgozni? :wink: Hogy vagytok?

Evisan,
Te hogy vagy?

Pocilo,
Ennyire nincs már időd? :cry: Azért hiányzol a csapatból...

Most megyek még böngészek a neten egy kicsit!
Jó éjszakát Mindenkinek!

Kép
Kép
finike

Sziasztok Lányok!

Mesi!

Gratulálok Lara babához. Nagyon sok örömet, egészséget és tejcit kívánok!

Lányok!

Ha lehet Ne a jövő hét szerdán legyen a tali, mert Szofival mennünk kell. Próbáltam áttenni más okból kifolyólag, de akkor csak egy hónap múlva tudnánk menni az pedig nagyon messze van. Nagyon szeretnénk most elmenni a talira!

Köszönöm mindenkinek a dicséretet Szofi nevében!

Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Szamikám,
Írd meg, hogy neked mikor lenne jó?

Kép
Kép
finike

Sziasztok Csajok!

Mesi!
Hatalmas gratula Nektek, sok boldogságot, egészséget, és sok-sok tejcsit!
És persze, ha hazajöttetetek egy szösszenet erejéig gyere, és mesélj, meg hozz fotót :wink:

Szami!
Csodaszép lyány lett Szofikából! És milyen kis ügyi, ugye? Nem kell aggódni, csakhát azért nagy kuffert nehéz cipelni 8)

Finike!
Hajrá-hajrá, alakul a dolog, és gyerünk azzal a nyelvvizsgával.
Próbáltam neked előkotorni azokat, akik nekünk csinálták a meghívókat, egyáltalán nem dolgoztak drágán, és nagyon szép lett. Csak nem találom őket.... Itt vannak vhol a neten, vmi Bt. vidékiek az tuti, de az istennek sem ugrik be a nevük. Még töröm a fejem, arra emlékszem, hogy nekünk kellett 45 db meghívó, és ezért fizettünk postával együtt (utánvéttel jött csomagban) 30 eFt-ot. Mire megveszed a kreatív boltban a cuccokat, meg elszöttyögsz vele, szerintem ugyanott vagy. :roll:

Sid!
Hát igen, olyan sz@r, amikor el kell válni tőlük.... De majd csak visszarázódsz, meg megoldjátok vhogy. Nálunk is nagyon sok van a nagyik hátán, de szerencsére egyenlőre még bírják :P

Juidt!
Építkezés? Vagy inkább ne is kérdezzem :)

Voltunk Bencébel HelenDoron angolon, nagyon tetszett neki, úgyhogy kezdjük is ha minden jól megy, akkor a jövőhéten.

Tali jó lenne, egyeztessünk időpontot, bár Bencike hogy ovis, nekünk a délelőtt már csak úgy jó, hogy ő nem lenne ott :cry:

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Helló Csajok!

Tali ügyben, nekem az elkövetkező 2 hét egyáltalán nem jó!
Egy autónk van, és ha nekem kell időnként, akkor a férjem Apósomtól kéri kölcsön az övét, de ők még 2 hétig vidéken vannak.
Szóval nekünk csak a március lenne jó! Ha lehet, akkor tegyük márciusra a talit. Március első hete már tuti jó!

Finike!
Klassz, hogy ilyen jól haladtok az előkészületekekkel!

Sid!
Biztos nem lesz könnyű visszmenni dolgozni. Azért remélem Bulcsú és Johanna hamar meg fogja szokni az új helyzetet.

Most mennem kell, mert a törpik mindjárt szétszedik a szobát.....

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

MESI!
SOK-SOK GRATULA LARA BABÁHOZ!!! SOK TEJCSIT, JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK, ÉS MINDEN JÓT!!!

Évi

Kép
evisan

Mazsuzs,

NÁNDIT ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG SZÜLINAPJA ALKALMÁBÓL! NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT, ÉS EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEKI!
Kép

Kép
Kép
finike

Sziasztok!
Nagyon sok boldogságot kívánok a kis Larához. :D
Köszönöm, hogy hiányzom sajna tényleg nincs időm
Szili és Mili beteg 38,5fokos láz, nyügi stb...
az orvos szerint nincs semmi bajuk hááát (mi lenne, ha bajuk lenne) :shock:
Finike!
Nagyon ügyesen szervezel már majdnem kész minden, le a kalappal.
Szami!
Gyönyörű Szofi, de nem mondok újat. És gratulálok az első lépésekhez ügyes nagyon.
Evisan!
Most már te következel :D
Nutella!
Te követed a sorban :D jól vagytok??
Mazsuzs!
Boldog születésnapot kívánunk Nándikának!
Kép

Bocsi akinek nem írtam, de nyúznak a kisfiaim.
Szép hétvégét mindenkinek.
Poci

Kép

Kép

Kép
pocilo

sziasztok,csatlakoznék hozzátok ha nem gond?????
" éve én is a délpestibe szűltem kicsi fiamat,most is ott szűltem volna. :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Mesi,

Nagyon sok boldogságot a kicsi lányhoz :lol:

Mazsuzs,

Boldog szülinapot a kislegénynek!

Nutella,

Én is azt szeretném, ha olyan ovit-bölcsit találnék, ami egymás mellett van. Ürömön csak magánbölcsi van, oda nem akarom vinni Szonjust. Van egy barátnőm, aki a III. kerületben lakik. Azt találtuk ki, hogy egy pár hónapra a gyerekekkel átjelentkezem hozzájuk. Így be tudom nyomni a gyerekeket valami óbudai intézménybe. Több helyen is szinte vagy teljesen egy épületben van az ovi és a bölcsi. Szonját eddig 5 ( :D ) bölcsibe irattam be. Dancát beiratom a megfelelő 5 oviba, és várok, hogy veszik fel. Az egyik ovibn telefonon rákérdeztem a családlátogatásra. (Azt nem tudnánk megoldani Óbudán...)Rögtön rájött, hogy miről van szó. Azt mondta, hogy neki csak egy igazolt III. kerületi lakcím kell, a többi nem érdekli. Ha kiderül, hogy Dancát melyik oviba veszik fel, a mellette lévő bölcsi lesz a nyerő Szonjusnak. Aztán egy év múlva már ő is megy oviba.

Csajok,

Találkozzunk! Akkor legyen március eslő hete, addigra még jól előre lehet tervezni! Csak hétfő ne legyen!

puszik.
judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Hű, újabb találkozó??? Március elején? Tök jó lenne elmenni rá, mert a múltkorira nem tudtam. Ha addig még egyben leszek, akkor már nagyon mindenórás leszek. :) :) Milyen vicces lenne, ha a talin indulnának be a fájások. :)

Mazsus!
Máris eltelt egy év!!! ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG NÁNDI BABÁT!!!

Yusz!
Én mondtam, hogy milyen aranyos Ágika, de ez még semmi. Majd ha találkozol vele személyesen is. Nem fogod elhinni.

Mesi!
Bár már gratuláltam, de még egyszer, nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok a kisfiadhoz, jó egészséget, sok-sok tejcsit!!!
Akkor a kislányod ezek szerint a 38. héten született meg???

Tényleg, mennyire jellemző, vagy min múlik, hogy egyik baba megvárja a 40. hetet, sőt, túl is lépi, a másik meg már a 38. héten ki akar bújni??? Mindenesetre ha belelépek a 38. hétbe, onnantól kezdve már bármikor számíthatok rá, nem?

Évi

Kép
evisan

Még egy kérdésem lenne a "csaszisokhoz", vagyis akik császárral szültek:

Nektek mennyi idő elteltével lövellt be a tejcsi? Császár után is rögtön van már előtej?

Ja, és a csecsemősök megetetik cumisüvegből a babákat, vagy hogy van ez???

Kép
evisan

Sziasztok!

Először is köszönöm a köszöntést Nándi nevében is. Előrehoztuk mi is az ünneplést, mert kedden amelyik napra végül is esne a szülinap, egyszerűen nem tudnánk tartani olyan későn ér haza a férjem. IIgy tegnap este derült ki, hogy vasárnap lesz szülinapi buli, tortát már nem tudtam volna rendelni végülis úgyis a felnőttek ennék meg nagy részét :D , hanem csináltam egy palacsintatortát és leöntöttem csokival. Vettünk rá gyertyát és egy kis tüzijátékot amit a menyasszonyi tortákra is szoktak tenni. Kiváncsi leszek mit szól hozzá.
Sajnos a héten Nándi is beteg volt, de csak egy napig volt láza - szerencsére.
Pedig nem megyünk tömegbe és emberek közé sem nagyon, inkább csak kevésbé forgalmas helyeken szoktunk sétálni/babakocsizni.

Pociló!
Jobbulást a fiúknak! Sajnos ilyenkor már egymástól kapják el, egymásnak adják át a betegséget, a bacit.
Marcusnak pedig BOLDOG SZÜLINAPOT! Nektek vasárnapra fog esni a nagy nap, ugye? Lesz neki is tortája? Azért próbálj meg majd bejelentkezni gyakrabban, tényleg úgy eltüntél, de persze érhető okokból.

Evisan! Igen hamar elment az egy év! Éppen olvasom a lányoknál hogy ki hogy próbálja megoldani az ovi/bölcsi dolgot.
A kórházban pedig ha lesz tejed és lefejed egy a kórház folyosóján a hűtő tetején tárolt edénykébe (legalábbis egy éve ott volt) :) akkor éjjel odaadják a babának a tejecskét- állítólag.

Judit! Ez ez átjelentkezéses dolog sem semmi. Mit meg nem kell tenni, hogy a gyerek járhasson valahová.
Én is nosztalgiázom mert anyukám még háztartásbeli volt a régi időkben és még én iskolákba jártam szinte nem is dolgozott mert a két öcsémet látta el..Mostanában pedig a legkisebb gyerek már a bölcsibe kerül...

Fricky! Nálunk is indul H.Doron tanfolyam. Én is sok jót hallottam róla. Szerinted ez lehet egy alap a későbbi angol tanuláshoz?

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Nitacska!

Üdvözlünk ezen a fórumon!
Kérhetünk képet a kislegényedről?

mazsuzs

Kép
mazsuzs

mazsuzs amint tudok teszek fel képet,igérem :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szisztok!

Mesi!
GRATULÁLOK A KISLÁNYOD ÉRKEZÉSÉHEZ! SOK BOLDOGSÁGOT,ÖRÖMET ÉS TEJECSKÉT KÍVÁNOK NEKTEK!

Poci!
MARCUSNAK SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!! :lol:

Mazsuzs!
Előre is kívánunk NÁNDINAK SOK BOLDOG SZÜLINAPOT! :lol:

ISTEN ÉLTESEE ŐKET SOKÁIG!

Tényleg hihetetlen hogy a kis krapekok már egy évesek. :wink:

Jó lenne már veltek találkozni...

Én is gondolkozom hogy elviszem őket Helen Doron tanfolyamra.Én úgy tudom hogy 3 hónapos kortól lehet vinni. Vagy rosszul tudom? Ti mit tudtok erről?

Szép napot nektek!

Dalma.

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

mazsuzs:tettem ki képet a Mátéről,remélem jól látható? :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitacska!

Üdv.közöttünk! :D
Édes kisfiad van. Jó lenne nagyobban is látni. Fényképet is raksz fel majd? :)

Dalma.

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Évi,

Dancánál még elég sete-suta voltam a szoptatást illetően. Ráadásul ő 3,5 napig inkubátorban volt, így addig maradt a mellszívó. Ha jól emlékszem, a 4. napon lövelt be a tej. Akkor próbálkozhattunk meg először a szopival, de akkor még nagyon bénák voltunk. Miután hazajöttünk, még kb. egy hétig kapott pótlást, utána már volt annnyi tej, hogy elég legyen neki.
Szonjánál már sokkal jobb volta helyzet, mert ő nem volt inkubátorba. Őt aznap behozták, de nekem annyira fájt a hasam, hogy képtelen voltam rászánni magamat, hogy megszoptassam. Másnap reggel megkaptam, egyből megszoptattam. Ő rögtön tudta a dolgát (Danna anno elég bénácska volt.). Előtej is volt rögtön. Vele semmi gond nem volt. Hétfőn született, csütörtök reggelre lövelt be a tej. Péntek reggel a kórházban már 70-et szopizott. Az otthoni első szopira 100-t mértem. Kicsit talán nehezebb császárnál, de Szonjával nekem sokkal egyszerűbb volt minden, mint a vele egy időben, normál úton született unokatesónál...

judit

Kép

Kép
karpijudit

dalmacska:persze majd rakok fel rendes képet is,csak ki kell keresnem a megfelelőket:) :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Pocilo, Boldog születésnapot kívánunk Marcusnak!
Kép
Jobbulást a fiúknak, remélem hamarosan ismét többet tudsz jelentkezni!

Mazsuzs, Boldog születésnapot kívánunk Nándinak!
Kép

Nitacska, üdvözlet! Olvastam a másik fórumon mi történt veled. Nagyon sajnálom!

Évi, nekem vidéken az idősebb nénik mind azt mondták, hogy a lányok jobban sietnek. Tudod ez afféle népi bölcsesség, bár megjegyzem nem zörög a haraszt... Hanna a 38. hét és 2 nap érkezett, egy héttel a programozott csaszi előtt.
Persze ez egyénenként és babaánként válozó, bár a végére azért nagy utazást ne tervezz! :) A tejem kb. a harmadik napon indult be, és bevallom én nem kértem segítséget a szoptatáshoz. Jött tesóm, aki szintén egészségügyis, meg anyukám, és hála égnek - elég jól sikerült a dolog. Egyáltalán nem kapott pótlást, és lassan megkétszerezzük a születési súlyunkat. :D
A kórházban semmit nem kapnak cumisüvegből, csak pohárból meg esetleg kanállal. A tejet, ha tudod fejd le és tedd be a folyosón a hűtőbe, akkor éjjel azt adják oda neki.

Eszti, nagyon fogékony a fiad! :D Ez nagyon jó! Ovi, angol - jó fejű kissrác lehet! Gratula hozzá!

Finike, már vághatod a centit! Holnap küldöm az elérhetőséget, ezer bocs a késésért!

Talira remélem most sikerülelmenni, nagyon-nagyon szeretnék!

Üdvözlet és szép estét mindenkinek!
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Pocilo, Mazsuzs bocs a képek méretéért! Természetesen mindkét kispasinak egyforma nagy születésnapi gratuláció jár!
(Én vagyok a béna...)

KépKép
hexina

hexina melyik fórumon olvastál?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Pocilo,

Nagyon boldog szülinapot Marcusnak!!!!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Judit, nem semmi ez az átjelentkezésesdi. Itt a XX. kerületben van 3 óvoda-bölcsi is, csak az a bajom, hogy már reggel 7-kor le kell adnom mindkét gyereket, hogy 8-ra beérjek a Lánchídig. Ez olyan szívszomorító. Ha meg fél 9-re járok, akkor este 6-ra érek haza...sehogy sem jó. Ja, nagyszülők mind 100 km-re... Lehet, hogy most jön majd el az ideje, hogy kimenjek a magánszférába dolgozni (eddig köztisztviselő voltam/vagyok), ha ott találok 6 órás állást. Ez lenne a legmegfelelőbb.

Pocilo, köszi az érdeklődést, Évi után valóban mi következünk, ez most már nagyon izgi. Két hét múlva megyek megint Hartman dokihoz, akkor fog kiderülni, hogy "merre jár" a kisbabám és onnantól kezdve okosabbak leszünk az időpontot illetően. Az is lehet, hogy mostantól már csak 4 hét van hátra, de az is, hogy még 6. Mellesleg a héten nem bírtam tovább és kimostam a babaruhákat, most már ott illatoznak a szekrényben :D . A babakocsit is felhoztuk a szüleimtől, szóval, készülünk ezerrel. Szombaton ünnepeljük családilag Andris szülinapját, ha azon túl leszünk, akkor szerintem elkezdem a kórházi csomagot is összepakolni, a belevalókat megvenni. Egyébként a baba nagyon sokat mozog, kb. 1 hétig más pozícióban volt, mint például ma van, de nem tudom megmondani, hogy merre jár. Az biztos, hogy valamilyét beakasztotta a jobb bordámba, mert ma ott többször is igen kényelmetlen érzésem volt. Lehet, hogy hülye kérdés, de valaki megmondaná, akinek fejvégű volt a babája, hogy hol kell érezni vagy hol nem kell érezni a csemetét?

Évi, csak azt tudom mondani a szoptatással kapcsolatban, hogy ha bizonytalan vagy illetve nem sikerül, akkor kérj segítséget. Még a kórházban, ha otthon valaki (mint Hexinánál) vagy a védőnőd nem tud segíteni. Mert otthon már csak magadra számíthatsz. Nekem igazán sok tejem kb. 2 hét után lett, de addig is csak tejet kapott Andris és ne halt éhen, nem is sírt miatta. De mondjuk ő 3 kilóval született és nagyobb gyerekkel ezt biztosan nem tudtam volna megcsinálni.

Finike, nagyon tuti az esküvős vonalzód :lol: .

Lányok, lenne egy kérdésem: a babáknak kell bevinni a kórházba pelenkát, popsitörlőt és kenőcsöt? A Schöpf-Méreibe kellett.

Jó éjt mindenkinek!

Nutella

Kép

Kép
nutella

Sziasztok!

Köszi nutella a bókot a vonalzóval kapcsolatban! :lol:
A babának igazából nem kell bevinned, mert ott kapni fogsz egy csomagot (mint egy kis bőrönd), amiben van popsikrém, pelus és törlőkendő,és sok szórólap. Textilpelut vigyél 2-3 db-ot, mert az mindig fogyóeszköz a kórházban. Ruhát is ők adnak rá valami pólya féleséget, még nem jöttem rá mi az az idétlen ruha rajtuk. Esetleg még 1-2 db rendes pelust vihetsz, ha nagyon tisztába kell tenned, és netán elfogyna a csomagban lévő, (de szerintem nincs rá szükség). Otthon kikészíted a hazamenős ruhát, amiben hazahozzátok és majd apa beviszi, mikor mentek haza. Ha a kórházi csomaggal kapcsolatban van kérdésed írj nyugodtan!
Amúgy, hogy hogy már a munkán gondolkozol? Andris megy bölcsibe? Le kell adnod mindkét gyereket???? :shock: A második még meg sem született? Bocsi, ha értetlen vagyok, csak nem tudom miért töröd már most ezen a fejed, mikor még csak most fog megszületni a második babátok? :shock:

Nitacska,
Sok szeretettel köszöntünk itt a topicon! Sajnálom ami Veled és a babáddal történt. (a másik "JF-es babás" topicban olvastam, gondolom hexina is ott olvasta). De ahogy írtad, fel a fejjel tekintsünk előre!

Hexina,
Bocsi, hogy tegnap hívtalak, én csak este ültem gép elé és így akkor még nem tudtam, hogy már írtál. :oops: :wink: Bocsika a zavarásért!
Akkor várom izgatottan a címet! Köszönöm szépen!

Szandra,
Mizu Veletek?

Pocilo,
Marcellnek Nagyon Sok Boldog Születésnapot kívánok!
Kép

Most megyek megnézem, hogy a hercegnőm felébredt e már? Biztos valami front jön, mert rég aludt ilyen sokáig... :roll: :wink: 8)

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Marcusnak nagyon boldog születésnapot kívánunk!!!

Finike!
Köszi kérdésed, megvagyunk! Furcsán, de vagyunk!! Nehéz elhinni azt, hogy az élet így is megy tovább! Azt hiszem ezt csak megszokni lehet!

Tali időpont akkor március 5.????
Szerda? Lurdy? Vagy Keresztúr? Az a nap nekünk is jó, sőt azon a héten hétfő és kedd kivételével végig jó nekünk.

Sid!
Fejfájás? Én megbolondulok annyira van nekem!

Lépek is

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!
Én is átjöttem egy kicsit a "szomszédból".
Nutella, én az első babámnál abból éreztem hogy fejvégű fekvésű, hogy az utolsó hónapban nagyon feszített odalent. Mondjuk ő óriásbébi is volt :)
Az én kislányom nem sietett annyira kifelé. 1-re voltunk kiíírva és csak 6-án érkezett. Emlékszem 1-én még sétáltunk egy nagyot Szentendrén :)
Boldog születésnapot kívánunk mi is a kislegényeknek!!
Üdv, Andi.

Kép
Kép
apcukk

Sziasztok!

Köszönjük (megint csak) a szülinapi köszöntéseket. Majd teszek fel egy-két képet is, de most csak beugrottam és még nincsenek lekicsinyítve. Talán délután odajutok majd ha Nándi alszik.

Nutella! Az a bizonyos kartonbőrönd amiről Finike írt, hogy a kórházban osztogatják már nem így néz ki, hanem egy nagyobb neylontáska felül összeforrasztva hogy a sok cucc ki ne potyogjon belőle (A sógornőm ilyet kapott már két hete). Teljesen más dolgok is vannak benne mint amit még anno én kaptam egy éve. Egyszer használatos homloklázmérő stb...
Nekem akkor összesen két darab mintapelus volt benne, ezért én azt tanácsolnál hogy azt vigyél pár darabot magaddal. Volt benne popsitörlő minta is, az bőven elég volt és Sudocream minta popsikrémnek de én nem azt használtam mert nem jött be. A kórházban elég az a mennyiség amit adnak belőle mintának.

Hexina! Elnézzük neked a képek méretét :) , de pont én beszélek, hiszen nekünk jutott a nagyobb!

Nitacska! Remélem lesz azért nagyobb kép is! :)

Lányok! Azt akarom kérdezni, hogy van olyan aki két év alatti gyerkőcének adott oscillococcinum-ot? Azt írják ugyanis ha két év alatt akkor kérdezzük meg az orvost. Nándi ugyanis elég náthás és a doktornő ugyanazt a a gyógyszert adta neki mint két hónapja amikor egy kicsit más volt a baja. Miért nyomják tele a gyerekeket antibiotikummal? Van esetleg valami jó kis tippetek ami természetesebb gyógymód? És köhögésre?
Németországban állítólag az orvosi rendelőkben van egy olyan gép, ahol vérvétel útján meg tudják állapítani, hogy vírusos-e az illető betegsége vagy sem. És az alapján adnak neki gyógyszert....Mikor jutunk el idáig?

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!
Mazsuzs, a kislányom kétszer is náthás volt az utóbbi időben. Az orra folyt és köhögött, és legutóbb egy kicsi láz is társult hozzá. Nekünk C vitamint (Cebion csepp) ajánlt a dokink, meg írt fel gyógyszertári köhögés elleni szirupot, és Fenistil cseppet, ami szintén orrfolyásra való. Amikor lázas volt persze adtam Panadolt is neki, de szerencsére elég hamar elmúlt. Homeopátiás gyógyszert én még nem próbáltam. Gyógyulást kívánok nektek!
Andi.

Kép
Kép
apcukk

Mazsuzs: nekem azt mondta a doki, hogy homeos cuccokat adhatok. Egy ismerős úgy adja, hogy nem az egész adagot csak pár szemet ad belőle neki. Furcsa de állítólag hat. Én anno kalciumot s adtam.

Én még szeptemberben kaptam bőröndöt és 2 nylontáskát is. Volt benne pelus minta ha jól emlékszem 2 db Liberó és 1 v. 2 db Pampers. Popsitörlő is volt benne bőven .Textil pelus biztos kell mert az kevés van bent. Napi 2db-ot adnak. Krém van a szobákban és ködök ápoló is.

2 kép Nikiről
Kép hintában Kép

KépKép
anikoh

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: