Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Monee!
Hááát szép hosszú listát sikerült összehoznod :shock: :lol: !
Amiket írtál azok közül nekünk fele nem volt. pl:szopisfotel + pihenőszék nekem eszembe sem jutott.
Biztonsági fürdetőről elég sokáig nem hallottam :oops: , aztán Alíz kapott egyet az egyik rokontól. Szerintem sokkal biztonságosabb ha én fogom, mint ha....... de ez megint csak az én véleményem.
Aztán szerintem a ha vesztek Travel system babakocsit akkor az otthoni babakocsi fölösleges.
Mivel a baba szeptemberi lesz én a kocsi cipőt is kihagynám. Aztán cumisüvegből is elöször csak egyet vennék. Legyen tarcsiba ha kell. Nálunk egyik lány sem tudott/tud cumisüvegből inni.
Most hirtelen ezek ugrottak be, de mondom ezek csak az én véleményeim :wink:
Azért én is kiváncsi lennék a többiek véleményére!

Szép napot mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Monee, akkor szemmel látható élvezettel szétszedem a listádat, mint naaaagyon tapasztalt kétgyermekes anya ;)

Nagy értékű dolgok:
- Babakocsi otthoni
- Babakocsi travel system - szerintem is elég egy babakocsi, kivéve, ha kimondottan a lakásban akarod tologatni ;)

- Kiságy matraccal - nálunk mondjuk a gyerek olyan féléves koráig a legritkább esetben aludt a kiságyban - a nagyot napközben éppen ahol sikerült nagy nehezen elaltatni, oda letettem, vagy babakocsi, később kenguru, éjjel meg elvileg kiságy, de többnyire mellettem ragadt az éjjeli szopinál... a kicsinek mózeskosara volt, és éjjel mellettem aludt, legalábbis amíg többször is ébredt éjjel (ő ezt egyébként elég hamara abbahagyta). Így nem volt helyhez kötve az alvása, alva is hurcolhattam oda, ahol éppen voltam a házban, kertben. Bár ő meg napközben nagyon rossz alvó volt, így a legkomfortosabb alvóhelynek a hordozókendőt nevezte ki, ami végül is nem volt annyira rossz, mert közben tudtam mindenfélét csinálni...ja és egy deka nem maradt rajtam szülés után, ez sem mellékes ;)

- Pelenkázó szekrény - nekünk nem kellett. Volt egy kiságyra tehető pelenkázónk a nagynál, de én olyan kuporgós fajta vagyok, úgyhogy leginkább térdelve, ágyon vagy szőnyegen műveltem a dolgot, egy textilpeluson, puritán ősasszony módjára - meg később ahol éppen el tudtam őket kapni, néha állva vagy ilyesmi :)

- Ruhás szekrény ? - mindkét picim bőven elfért kétéves koráig egy 80 cm széles, maximum méter magas kómódban (mármint a ruháik). Csak ezután kaptak szekrényt. A komódban jelenleg a szülők alsóneműi laknak...

- Légzésfigyelő - erről nem tudok nyilatkozni, nekünk nem volt, túléltük, mázlink volt.

- Szopis fotel - az attól függ majd, milyen pozitúrában jó nektek szopizni. Van, hogy az ember fekve szeret/tud a legjobban, akkor felesleges. Én a nyugtalanul alvó, sztrájkoló kicsinél beújítottam egy hintaszéket, mert abban tudtam ülve-ringatva szoptatni, sztrájk idején sokat segített. Egyébként egy sima nagyobb, magas támlájú, kényelmes fotel is megteszi, ha van, nem muszáj külön szopist venni.

- Kenguru - az elsőt négy hónapos korától (gerinc) lógattam benne, a kicsinél is volt, de talán ha ötször-hatszor használtuk (pontosabban Apa használta), a kendő sokkal jobban bevált, nekem kényelmesebb volt (jobban elosztja a súlyt). Nekem a hiper-szuper hegymászó pántokkal ezer helyen csatolt kengurutól mindig kiütésem lett, hamarabb felkötöttem magamra a kölkökt kendőben, és a hegymászó pántok valahogy mindig nyomták a cicimet, húzták a vállamat - de csak a kendővel összevetve, amíg nem volt kendőnk, csak egy gondom volt a kenguruval, hogy nem tartja az alvó kölök fejét. A hodozást egyébként nagyon ajánlom, a legtöbb bébi imádja.

- Mellszívó - nekem kellett, de azt majd úgyis csak akkor látod meg, ha kint van a baba. Egy csomó mindenről csak a kórházban fog kiderülni, hogy kell, Norbi mindenképpen készüljön egy bevásárlásra akkortájt :)

- Pihenőszék - mármint a babának? nekünk nem volt, ha nagyon muszáj volt, autósülésben nyomták, az is van olyan kényelmes, a nagyon picit sokáig úgysem lehet benne hagyni, a nagyobb meg nem marad meg benne ;)

Ami fontos még:
- Kád / Tummy Tub vödör - tudom, puritán vagyok, de a nagynál nem volt kádunk. Egy nagy ovális drabb ruháslavórunk volt, két füllel, remekül hurcolható benne a víz akárhová. Pillanatnyilag arra használom, hogy a mosott ruhát abban viszem ki teregetni (tényleg, lassan megint lehet majd kívülre teregetni, de jó!), meg a leszedett száraz ruhát ebbe teszem, hogy egyben vigyem fel hajtogatni. A nagy olyan nyolc hónapos korától kizárólag a nagykádban fürdött. A kicsi öt hónapos korától a naggyal együtt. Neki volt kiskádja, kölcsön, mert a drapp teknőt addigra rég befogtam másra :)

- Biztonsági fürdető - passz, úgyis ott vagy és fogod, de nem tudom, nem használtam soha
- Pelenkázó betét - ha idegen helyen akarod pelenkázni, akkor fontos lehet, nekünk sosem volt (textilpelus rulez, erre is jó!!!)

- Pelenkatartó vödör - jól jöhet, ha tényleg elnyeli a szagot - meglepne, ha azt mondanám, hogy nekünk ez sem volt? gyakori szemétlevitelre nevel a szennyes pelus...
- Anyatej tároló alkalmatosságok ?

- Szoptatós párna - ez volt a kicsinél, de nem vált be. Én nagyon kicsi vagyok, a mellem is kicsi, a párna nagy volt, zörgött, nem

- Mikrós sterilizátor - én hideg sterilizálóval csináltam, illetve forralt vízzel öblítettem ki, mármint a mellszívót, meg egy darab kávéspoharat, más nem kellett. Mire ettek mást is, addigra nem sterilizáltam.

- Baba szennyes tároló - szép egy igazi, de erre a célra gyakorlatilag bármi jó.

Ami csak úgy kell:
- 2 db ágynemű huzat - lepedőből több kell, ajánlatos gumis lepedő, és a nyálzás/bukás miatt célszerű gyakran cserélni. Párna jó ideig nem kell, az enyémek a pokrócot szerették babakorukban, egy nagyobb babapokróc eleinte négybe hajtva is takarta őket. Most felnőtt méretű gyapjútakarójuk van, huzat nélkül. Nagy melegben eleinte egy textilpelus (megint) is elég volt rájuk. A huzatos takarót sosem szerették, valahogy hűvös volt nekik.

- 1 db ágynemű garnitúra - takarót érdemes kipróbálni, hogy szereti-e huzattal a babapaplant, vagy inkább pokróc, párna még nagyon sokáig nem kell, sőt az sem baj, ha rá sem szokik egyáltalán. Az enyémeknek máig nincs hagyományos tollpárnájuk, a nagy egy lapos babapárnát használ (arra, hogy beletakarja az aktuális alvósplüsst), a kicsi semmit. Jelzem, én is párna nélkül alszom...

- Fejvédő a kiságyba - lehet hasznos, ha folyton beverné a fejét a rácsba. Nekünk hatalmas meglepetésre ez sem volt, mindkettő túlélte agysérülés nélkül.

- 2 db vékonyabb hálózsák
- 1 db vastagabb hálózsák
Hálózsák igenigen, minden mennyiségben!!! A kicsik általában szokták szeretni, nagyon könnyű még az újszülöttre is ráadni, nálunk egy ideig még nappalra is ment (amíg nem volt nagyobb mozgás). Volt belőle vagy négy darab, a leghasznosabb ruhadarabnak bizonyult. Egészen a járásig ujjas hálózsák volt a pizsi mindkettőnél.

- Pléd vastag
- Pléd vékony
L. ágyneműhöz írt dolgaim, a pléd is igen sokoldalú holmi. Mi kettő kivételével az összeset örököltük, van vagy hat-hét belőlük. Vékony plédünk (pamut-frottír kétoldalas babatakaró) egy volt, de elkelt volna kettő, annyira szerettük.

- 2 db törölköző
- 2 db textil kifogó - puritán ősanya azt sem tudja, mi ez :P
Bevált módszer Kriszi családnál: kölköet fog, kádból kiragad, közelben lévő pelenkázóra odakészített törölközőre rátesz, bebugyolál fülig :) . Később, amikor már el lehet engedni egy pillanatra a kádban: törölközőt fog, hosszában vállra ráterít, gyereket függőlegesben kikap, vállra rádob, törölközőt ráteker, aztán mehet a jöhet :)

- 2 db pamut lepedő - nálunk volt, de teljesen feleslegesen, csak akkor használtam, ha végképp nem volt másik
- 2 db gumis lepedő - több kell, l. fent
- 1 db impregnált huzat a matracra - hm, ezt sem tudom, mi
- 1 db pólya - sokan esküsznek rá, én úgy éreztem, nem férek tőle a gyerekhez (hasonló élmény volt a szoptatós párna is). Az elsőnél volt, annyi haszonnal, hogy amikor kb. egy hónaposként (tél közepén, térdig érő hóban) kivittem, sokkal könnyebb volt öltöztetni. Voltaképpen csak felülre adtam rá kettő kabátot-sapkát, alul meg a pólya, és vastag takaróba csavartam mindenestül. De a te babád már nem lesz pólyás korú, mire beáll a hideg... az én kölkeim egyébként nem hiányolták a pólyát.

- 20 db textil pelenka - abszolúte :)

- Lázmérő

- Vízhőmérő - csak az első kb. egy héten fontos, amíg a könyököd megjegyzi, milyen érzet a jó... az enyémek egyébként mindig melegebbet szerettek, mint az "előírt" hőfok.

- Körömcsipesz / olló - ja, amíg meg nem tanuljátok a megfelelő fogást. Utána tökéletes a normál körömolló is, persze jó ideig fertőtlenítve.

- Orrszívó - leginkább porszívós vagy minimum elemes, a pumpásnak nincs sok értelme (nálunk a játékok között végezte).

- Baba hajkefe - olyan éééédesek megfésülve....

- Fürdető kesztyű - majd ha rendesen össze tudja már koszolni magát, az első pár hónapban felesleges.

- 2 db cumisüveg / cumi - nekem van originál, kéred? ;)

- 3 db előke - majd ha eszik, addig nem kell

- 2 cs. baby pelenka (newborn és kis súlyú) - ez szerencsés esetben már a kórházban elfogy :))))))

- 2 db műanyag kiskanál - majd meglátod, ha önálló alkatú lesz a kölök, akkor kell belőle egy hatos csomag (a Babylove olcsó és elég jó)

- 1 db gyógyszertári szemcseppentő - nem tudok nyilatkozni

- Cumisüveg mosó kefe - nálunk az is a játékok közt végezte, csak akkor kell, ha nem szopizik, illetve ha sokat teázik.

- Fertőtlenítő folyadék / tabletta - nekünk a Chicco hideg fertőtlenítő volt, de van, aki nem szereti.

- Éjjeli fény a babaszobába - ajánlom a konnektorba dugós fajtát, aranyos és olcsó. Egyébként csak etetés idejére kell, és csak neked, hogy lásd, mit csináltok. A bébinek mindegy...

Baba kozmetikumok:
- Gyógyszerári fürdető
- Gyógyszertári sampon
- Gyógyszertári hintőpor
- Testápoló - szerintem ez nem kell, főleg ha fürdetőkrémmel fürdetsz
- Popsikrém - szerintem nem kell kétféle
- Popsitörlő kendő
- Steril vatta (köldök)
- 70%-os alkohol (köldök)
- Steril gézlapok
- Hexachloropohen hintőpor (köldök)
- Fültisztító pálcika
- Lázcsillapító kúp / egyéb gyógyszerek
- Pelenkakiütés krém - no mi a nagynál végigpróbáltunk mindent a simától az aktuális márkáig, győzött a Neogranormon (a kicsinél már nem is használtam mást). Egyébként pár hónapos koruk óta csak akkor kentem, ha kimarta a termés...
- Masszázsolaj - nem tudok nyilatkozni, amikor masszíroztam nagy ritkán és nagyobb korukban, akkor babaolajjal.

- Bőrkímélő mosópor / öblítő / fertőtlenítő szer / hypo

Ruhák:
- 5 db rövid ujjú 56-os body
- 3 db hosszú ujjú 56-os body
- 7 db ujjatlan 56-os rugdalózó
- 3 db napozó 56-os
- 2 db póló rövid ujjú 56-os
- 2 db pulóver / kardigán
- 1 db 62-es kiskabát
- 3 db pamut sapka
- 4 db zokni
- 2 db vékonyabb hálózsák (ujjatlan, felül patentos)
- 1 db vastagabb hálózsák
- 3 db rövid ujjú 62-es body
- 6 db hosszú ujjú 62-es body
- 4 db ujjatlan plüss rugdalózó 62-es
- 3 db plüss hosszú ujjú rugdalózó 62-es
- 2 db 62-es fölötti harisnyanadrág
- 1 db kocsi cipő őszre
- 1 db levegőztető zsák őszre / télre

A ruhákból szerintem keződ készletnek elég ennyi, és érdemes guberálni-börzézni, nagyon jó kis cuccokat lehet lenyúlni fillérekért. Vasárnap is lesz :) Aztán majd meglátod, mekkora lesz a baba, barátaink a 62 centis újszülöttel egyből a 68-as készlettel kezdhettek...

Happy baby:
- Mesekönyvek
- Zenélő-forgó a kiságyra
- Készségfejlesztő játékok / csörgő
Ajánlom továbbá a színes kendőket, ágy fölé lógatásra, lufikat, karácsonyi izzókat, karácsonyfadíszeket, alufóliát és minden egyéb őrültséget, imádják. Valamint a nőimagazin-címlapokat, az enyémek nagyon szerették nézegetni a nagy arcokat :D A lányom kedvenc játéka egyébként Apa pólója volt, odaterítve a kosár oldalára, mert voltak redői...


Nem találtam a popsitörlő kendőt - nem tudom, akarsz-e ilyet használni, de ha igen, akkor ne felejtsétek el :)

Ja és a leghasznosabb darabunk ever a hordozókendő volt. Sokan nem szeretik, nekünk nagyon bejött.

Azt hiszem, manapság már sokkal több ketyerét vesznek a kismamák, mint én akkoriban...

Neked való szülős lista még nincs? :lol:

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok!

Csak a félreértések elkerülése végett, akkor most én is írok a lista mellé, mert ahogy látom nem mindenre jár egyformán az agyunk (látszólag).

Nagy értékű dolgok:
- Babakocsi otthoni
- Babakocsi travel system

Kettő kell. Faluban lakunk, gödörtől árokig tart az út minősége, ráadásul sok a földes út is, uh. itthonra tutira kell egy terepjáró babakocsi. A városba viszont pont ennek az ellentéte miatt nem kell ilyen, oda egy kicsi, jól fordulós, könnyű kocsi kéne ami befér az autónkba is. Két használt kocsi lesz, emellett ha kell, az utolsó vérig kitartok. :D

- Kiságy matraccal - valószínű kapunk. Ha nem, akkor használt.

- Pelenkázó szekrény - komód átalakítva pelenkázónak, sk. gyártmány, occsóért. A kiságyra rakható nekem nem tetszik.

- Ruhás szekrény - örököljük Katáét. Nyilván elfogadom, nálunk úgyis nagyon kevés a tároló alkalmatosság.

- Légzésfigyelő - ez nekem nem kérdés. :)

- Szopis fotel - ha naggggyon nagyon gazdagok lennénk, akkor talán megfordulna a fejemben egy olyan igazi szopis fotel, dehát ugye nem ez a helyzet. Valamelyik már meglevő bútor darab lesz annak kinevezve, ugyanis mindenképp kell valami ülő alkalmatosság a gyerek szobába.

- Kenguru - nem akarom most megvenni. A kendő nekem egyáltalán nem szimpatikus (ronda! :lol:) uh. ez még megér pár kört.

- Mellszívó - mellszívó :D

- Pihenőszék - nekem valahogy nem tetszik ha a gyermek a hordozóban parkol állandóan. Az meg aztán pláne nem, ha már kap kaja pótlást és azt abban adják. Ajiba fogunk kérni valami párezer forintost.

Ami fontos még:
- Kád / Tummy Tub vödör - az állványos szóba sem jöhet. A fürdőben egyáltalán nem férne el, a szoba meg lényegesen hidegebb a fürdőnél. A kád a mosógép tetején fog valszeg lakni, vagy ha már tud a baba ülni rendesen, akkor a zuhanykainban a földön. Nálunk nincs kád, uh. mindenképpen kell.

- Biztonsági fürdető - na jó, ez csak egy ötlet volt. Volt akinek bevállt. :D

- Pelenkázó betét - hát ez az a szivacs + vízhatlan anyag izé amit a pelenkázóra lehet rakni hogy a kölök ne a hideg bútorlapon feküdjön. Szerintem kell.

- Pelenkatartó vödör - 500 forintos jól záródó izé. Semmi esetre sem valami extra cucc. Legalább egy fél nap haladékot nyerjek a kidobással. :D

- Anyatej tároló alkalmatosságok - erre a jégkocka tartó zsacsit ajánlották többen. Ez jónak, olcsónak tűnik, csak gyakorlatilag nem tudom elképzelni hogy működik.

- Szoptatós párna - erre vagyok a legjobban rácuppanva. Van aki imádja, van aki utálja, én meg majd meglátom. :D

- Mikrós sterilizátor - egyenlőre nem vesszük még meg.

- Baba szennyes tároló - apának hajlama van némi lábgombára, ráadásul nem mosok két naponta. Amég nagyon pici, szeretném külön tartani a ruháit. Szintén az 500 forintos tételbe tartozik.

Ami csak úgy kell:
- 2 db ágynemű huzat - turkáltam korábban két takarót, amire nem ártana huzat, de ahogy látom erre van a legkevésbé szükség a listámről

- 1 db ágynemű garnitúra - van, turkált, párnát nem veszek

- Fejvédő a kiságyba - saját gyártmány ha meglesz a kiságy, így nem bununk nagyot ha mégsem kell. Mellesleg azért szeretnék, mert tetszik, nem az agysérülés miatt. Viszont baldachin nem lesz. :D

- 2 db vékonyabb hálózsák
- 1 db vastagabb hálózsák - varrtam egyet. Farkasordító hidegben. :D

- Pléd vastag - később, kocsizáshoz, földre, mittomén.
- Pléd vékony - Ikeás/Kikás vékony polár takaró, szintén a fentiek miatt. Szintén nem tétel szerintem anyagilag.

- 2 db törölköző - van, turkáltam, kapucnis. Viszont az alapján amit leírtatok, kicsi lesz. Később veszünk másikat.

- 2 db textil kifogó - Kriszi ez elvileg a pelus anyagból készült bazi nagy törcsi. Elvileg jobb a nedvszívó képessége. Nem lehet egy vagyon. Sokan nyári takarónak is használják.

- 2 db pamut lepedő - én utálok a gumis szélün aludni, mert piszkálja a fejemet a frotír érzés.

- 2 db gumis lepedő - praktikus

- 1 db impregnált huzat a matracra - vízhatlan cucc a matracra, a matrac baleset elkerülése végett. Lehet hogy csak valami zuhanyfüggöny anyagot fogunk venni ehelyett, de szerintem mindenképpen kell amég ki nem ismerem a gyerek emésztési szokásait. :D

- 1 db pólya - megvan az enyém. Lehozom a padlásról, kimosom, csak a rend kedvéért, de szerintem én is utálni fogom. :D

- 20 db textil pelenka
- Lázmérő
- Vízhőmérő - na állítólag ez csak az első héten kell. Rambóka felajánlotta az övéket, szerintem elfogadom és utána tovább adom. :D

- Körömcsipesz / olló - a csipesz lesz a nyerő, tök édi babásakat láttam. Szintén 200 forintos tétel.

- Orrszívó - csak porszívós és műanyag

- Baba hajkefe
- Fürdető kesztyű - esetleges, de szerintem ezzel kapcsolatban meggondolom magam

- 2 db cumisüveg / cumi - szintén esetleges, meglátjuk mit mutat a baba a talajon, lehet hogy egész készlet kell majd belőle

- 3 db előke - na jó, legyen a pelenka helyette a nyakba

- 2 cs. baby pelenka (newborn és kis súlyú)
- 2 db műanyag kiskanál - ezt elvileg a gyógyszerek beadására ajánlják, hááááát nem tudom

- 1 db gyógyszertári szemcseppentő - szintén a gyógyszerek beadására, nekem szimpatikusabb, szerintem kb. 30 forint a gyógyszertárban

- Cumisüveg mosó kefe - 100 forintos minőségi termék

- Fertőtlenítő folyadék / tabletta - a Chiccot ajánlotta mindenki, már aki ajánlotta

- Éjjeli fény a babaszobába - nem folyamatosan, csak a szopizás idejére. Nem szándékozom minden etetés alkalmával kiverni a gyerek szeméből az álmot, de azért nem ártana némi fény. Most a sókristály lámpát ajánlották kendővel letakarva, majd öröklünk egyet valahonnan. :D

Baba kozmetikumok: - erről inkább nem nyilatkozok, vegyesek a reakciók, mindenkinek más vált be. Ezt kénytelenek leszünk sk. kitapasztalni. Lehet hogy erre költünk majd a legtöbbet. :D
- Gyógyszerári fürdető
- Gyógyszertári sampon
- Gyógyszertári hintőpor
- Testápoló
- Popsikrém
- Popsitörlő kendő
- Steril vatta (köldök)
- 70%-os alkohol (köldök)
- Steril gézlapok
- Hexachloropohen hintőpor (köldök)
- Fültisztító pálcika
- Lázcsillapító kúp / egyéb gyógyszerek
- Pelenkakiütés krém
- Masszázsolaj ?
- Bőrkímélő mosópor / öblítő / fertőtlenítő szer / hypo

Ruhák: - szintén vegyesek a reakciók. Egyesek szerint sok ez a ruha, szerintem nem, mert nem akarok mindennap mosni. Ráadásul nem újat fogok venni, uh anyagilag sem fogunk romokban heverni. A bajság az a szeptemberrel, hogy lehet hogy augusztus vége lesz belőle (ha pl. a 38. héten akar születni, mint most Vikinek) és valszeg még nyári meleg lesz szeptember közepéig. De mi van ha nem? Akkor meg nem ártana némi melegebb ruci. Szóval kell vennem ilyet is, olyat is.
Ráadásul a falusi lét azt is hozza magával hogy nem fogok tudni naponként beszaladgálni a városba egy csecsemővel, mert épp kellene még két body vagy egy textil pelenka. Szóval nekünk kicsit tankolni kell szerintem.

- 5 db rövid ujjú 56-os body
- 3 db hosszú ujjú 56-os body
- 7 db ujjatlan 56-os rugdalózó
- 3 db napozó 56-os
- 2 db póló rövid ujjú 56-os
- 2 db pulóver / kardigán
- 1 db 62-es kiskabát
- 3 db pamut sapka
- 4 db zokni
- 2 db vékonyabb hálózsák (ujjatlan, felül patentos)
- 1 db vastagabb hálózsák
- 3 db rövid ujjú 62-es body
- 6 db hosszú ujjú 62-es body
- 4 db ujjatlan plüss rugdalózó 62-es
- 3 db plüss hosszú ujjú rugdalózó 62-es
- 2 db 62-es fölötti harisnyanadrág
- 1 db kocsi cipő őszre
- 1 db levegőztető zsák őszre / télre

Happy baby: - ezt többen leszavazták. Formálódik a véleményem az ügyben, lehet hogy tényleg a színes kendő lesznek a befutók. :D

- Mesekönyvek
- Zenélő-forgó a kiságyra
- Készségfejlesztő játékok / csörgő

Ennyi. :D
Ezek után mit gondoltok? :D

Kriszi!

"Neked való szülős lista még nincs?" - Mire gondolsz? :lol: A kórházi cuccot azért még nem készítem össze. :D

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 

 
 

Monee!

Anyatej tárolásra van az Avent-nek anyatejtároló pohara. Külön kell hozzá venni a tetőt (csavaros). Összvissz kb. 3000 ft körül van. Nem lesz hütő íze a tejnek. Én most már a fözelékeket fagyasztom abba a kiscsajnak!

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Monee,
én mindent, de mindent elfogadok, csak arra az egyre kérlek, ne rondázd le a kendőt...
...teljesen a lelkembe taposol vele, nekünk annyira, de annyira jó volt használni... (van egy használtholmis ismerősöm, ő mondta, hogy használt kendőt szinte lehetetlen szereznie, mert azt a legtöbben vagy bizalmi alapon adják tovább, vagy megtartják emlékbe. A miénk spec. volt már több helyen is kölcsönben, de mindig visszakértem :) )
...amúgy meg kendőstül utánam fütyültek az utcán, annyira nem lehetett azért csúnya a látvány ;)

Egyébként meg azt veszel vagy nem veszel, amit és amikor akarsz. Kitetted a listádat, én meg boldog vagyok, hogy elmondhatom, nekem mi vált be, mi nem. Ennyi, ne vegyél semmit tuszkolásnak.

(Mondjuk nekem vesszőparipám, hogy a mai fogyasztási őrületben túl sok mindenről gondolja úgy az ember, hogy nélkülözhetetlen, főleg a baba körül, pedig nem.)

No kellemes gyűjtögetést, olyan jó kis időszak ez...

Ja, ágyra tehető pelenkázó: akkoriban 47 nm-en laktunk, a gyerekszoba volt a félszoba. Örültem, hogy ez befér. Pelenkázó betét, én másra gondoltam, arra a kis vékony papírszerű izére, ami eldobható.

És látod, én meg a matracon lévő vízhatlan izétől viszolygok, meg aztán minek lett volna a szuperszellőző kókuszmatrac, ha ráteszek valamit, ami nem szellőzik? Pláne hogy mindkét gyerekem KÉPTELEN volt hanyatt aludni...

Gumis lepedő, nekünk pamut van, semmi frottíros érzés. Minden méretben ezt használjuk most is, csak azt sajnálom, hogy a kinyitható kanapénkra nem tudom ráhúzni :)

Jaaa, hogy azt hívják kifogónak? Nálunk az volt a törölköző, amíg ki nem nőtték. Egy nagy darab beszegett tetra, lemérve vettem és beszegtem. Tényleg nem tétel. Most meg ún szauna fürdőlepedőkbe törlöm őket, klassz vastag, bolyhos és jó nagy. No és persze pamut.

Jut eszembe, elvileg megvan még valahol a szoptatós párnám (kb. három alkalommal használtuk). Ha megtalálom, kéred?

Kórházi lista, igen, arra gondoltam :) Nekem most pl. az jutott eszembe, hogy rengeteg bugyi kellett, de még hálóruha is, mert alul-felül maszatos az ember állandóan. Meg hogy nekem nagyon hasznos volt, hogy vittem nedves WC-papírt.

És igennn!!! Eszembe jutott, miért pelenkáztam én mániákusan a szőnyegen: onnan aztán garantáltan nem esik le senki :lol:

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok!

Erzsó, itt vagyok... csak egy kis technikai gondom akadt... de már elmúlt.

Viki!!!!! Sok-sok szeretettel gratulálok! Isten éltesse a kis Eszti babát!

Monee! Jó hosszú a listád. Az a helyzet, hogy nekünk is 2 babakocsink lesz. Egy az utcára, egy pedig mivel lesz plusz, így itthonra. Nem vesszük egyiket sem, kapjuk. Kaptunk kölcsön légzésfigyelőt!!! Úgyhogy nem kell vennünk. Viszont rendeltem hozzá a Vaterán egy bébiőrt már meg is jött. Csajok nem tudom, hogy lehet-e ilyent csinálni, én belinkelem, legfeljebb kimoderálnak. Nézzétek meg, nekem nagyon tetszik és hadd mondjam el, hogy élőben, működés közben még gyönyörűségesebb... azok a kis ábrák, amiket a falra, vagy a plafonra vetít színesek, forognak, közben zenél... szóval baromi klasz.

Itt a link: http://www.vatera.hu/fisher_price_edes_ ... 56599.html

Kaptunk még: cumisüveg sterilizálót, cumisüveg és bébiétel melegítőt és rengeteg ruhát.

A kiságyat az unokahúgoméktól kapjuk kölcsön. A kiskádat örököljük az egyik babakocsival együtt, ami tulajdonképpen a keresztlányomé volt. A kiskádon van a pelenkázó, olyan fel, le hajtógatós. Szintén kericsajomé volt az utazóágy. Szóval venni, igazából alig kell, kellett valamit. De még így is van mire költeni.
kanga_mama
 
 


Sziasztok!

Híreket kaptam Vikitől!

Este megyünk a kékfénybe napozni, legkorábban kedden mehetünk haza. Üdv mindenkinek: Viki

Viki! KITARTÁS!!!!!!
Aztán ha lesz egy kis időd akkor gyere mesélni! Peti hogy viseli a távollétedet?

Üdv Mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Viki! Szorítok! Kitartás... már csak 2 éjszaka!!! :lol:
kanga_mama
 
 


Sziasztok!

Viki!

Már csak egy nap! :)
Remélem azért kibírható a kórház! :wink:

Kriszi!

Na jó, javítok. :) Nekem nem tetszik a kendő, nem láttam még olyan színt belőle ami megdobogtatta volna a szívemet. Ez persze lehet hogy az én hibám, elég régen néztem utána, hogy milyen színekben is lehet kapni. Viszont azzal minden további nélkül tudok osztozni amit a kendőben hordozás jelent az anyának és a babának. Szerintem az lesz (márcsak a saját beton fejem miatt is) hogy valamilyen módon kipróbáljuk majd. Annak idején Hódocska Tamarájánál volt asszem olyan hogy az a csaj, aki a kendő kötést tanította, otthagyta náluk a kendőcskét kipróbálásra, mert azért ez sem két forintos tétel. Ha ilyen van még, szerintem mi is élni fogunk vele, legalább egy kipróbálás erejéig. :)

Ha a kendő lehurrogás után még mindig áll a szopi párnás ajánlat, akkor köszönettel elfogadom, nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy hogy működik használat közben. :)

Kanga-mama!

Nagyon ari ez a bébiőr. :D
Biztos tök jók lehetnek a falra vetített képek is. :D
Hát, nektek szerencsétek van akkor a baba dolgaival kapcsolatban. Végülis a keresztlánykád nem olyan régen volt baba, uh. biztos tök újszerűek a cuccai. Ha meg még szívesen is adják, szívesen el is fogadja az ember. :D

Tegnap voltunk a börzén. Nem vettünk semmit, ahogyan Norbi akarta. Viszont így értelme sem volt elmenni, mert csak végigmentünk a sorokon és ennyi. Összesen nem tudnék 5 dolgot felidézni abból amit láttam... :( Ha legközelebb is még tiltás lesz, inkább el sem megyek, mert csak a szívem fáj. Max. majd össze Vaterázok/Teszveszezek mindent a gyereknek...

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Aggrrrr... de mérges vagyok! :evil: :evil: :evil:

Reggel fél 8 óta próbálok a Megyeibe az UHra telefonon időpontot kérni. Pont ennyi ideje, vagy nem veszik fel a telefont, vagy foglalt.
Akkor mi a büdös fenének van telefonos időpont kérési lehetőség, ha egyszer nem működik?! Mondják azt, hogy csak személyesen lehet és akkor nem mérgelődik az ember lánya... :evil:

Monee

U.i.: Bocs!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Igen, Monee, nagyon sok szép ruhácskája van a kis kericsajomnak, csak az a helyzet, hogy mind-mind rózsaszín. És mi lesz, ha fiam lesz??? Megmondom: anya-apa-jelölt elmegy és bevásárol. Jó azért akad a lányzó ruhái között olyan is, ami unisex.
Ne mérgelődj! Árt a szépségednek, meg a pocaklakónak sem használ.
Engem is csaltak a börzére... az előbb említett okok miatt nem mentem.
Egyébként álmodtam valamit... már régóta álmodok a leendő gyermekünkkel a legkülönbözőbb szitukban, de eddig nem volt arca. Most volt, egy angyali arcú kislányt vettem ki az autó gyereküléséből és perszer miért is ne felébredtem, pedig nagyon nem akartam felébredni.
Egyre nehezebben viselem a várakozást! :roll:
kanga_mama
 
 


Először is:

Kanga mama, kitartás! El tudom képzelni, milyen lehet a várakozás ilyenkor...

Viki,
várunk haza Esztivel! Még az a jó, hogy legalább nincs hőség, amikor Kende volt "fényes baba", harminc fok tombolt kint május végén, és a kölkök a hőségtől ájuldoztak állig felöltöztetve a fényben :evil:

Monee,
ha megtalálom, áll, persze :) Hétvégén tudom keresgélni, aztán jelentkezem, hogy tényleg megvan-e. Ha gondolod, a kendőt is odaadom majd kipróbálni, az garantáltan megvan :) Nem tudom, színben tetszene-e, ilyen barna-sárga-terrakotta csíkos (én szeretem a levél-meg földszíneket, ruhában is ilyeneket hordok). Munkás bácsik a Búza téren közölték velem, amikor megláttak kendősen, hogy "Santiago, Mexico" :lol:

Megyek dolgozni, valamikor azt is kell :roll:

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Köszi Kriszi, nem könnyű, tényleg nem könnyű.
kanga_mama
 
 


Sziasztok Lánykák!

Kicsit eltűntem, elnézést kérek, de zajlanak az események körülöttünk.

Először is szívből gratulálok a kis Eszter érkezéséhez, nagyon sok boldogságot és számtalan meghitt pillanatot kívánok az egész családnak!

Erzsó a lánykádnak is minden szépet és jót kívánok amit csak lehet névnapjára és születésnapjára is!!!

Szerencsére mi jól vagyunk, gyerkőcök eszméletlen tempóban fejlődnek, teljesen elképedek, hogy milyen gyorsan tanulnak. Hihetetlen módon össze tudnak fogni a rosszalkodásban, de a játékban is egyre többször!!

Sajnos a múlt héten történt egy nagyon szomorú esemény, váratlanul meghalt a párom nagymamája Sopronban, akihez menni szoktunk. Hihetetlen, most sem fogjuk fel. Semmi baja nem volt és másfél hét alatt elment...... Pénteken lesz a temetése, csütörtökön utazunk Sopronba. Nem akartunk a házban aludni, mert nagyon sok lesz a rokon, meg a jövés-menés, így egy szállodában leszünk két napot. Mivel ott csak egy babaágyat tudtak biztosítani, egész délelőtt kutogattam az ismerősök között, hogy kinek lehet utazóágya, de szerencsére találtunk.

Kanga, az álmok márpedig valóra válnak, én már csak tudom!!!!!!!! Nagyon remélem, hogy a tiéd is a lehető leghamarabb beteljesül!!!

Ha vkit érdekel esetleg, akkor a Cseperke játszóházban februárban féláron lehet játszózni. 500,-/2 óra.

Sokat gondolok rátok lányok, vigyázzatok magatokra! Millió puszi. Igyekszem jönni!

Kép
Kép
Kép
tencsi
 
 


Tencsi! Őszinte részvétem és nagyon-nagyon sajnálom.
Köszi, hogy szorítasz... egyébként én hiszek az álmokban. :roll:
kanga_mama
 
 


Sziasztok!

Tencsi!
Fogadjátok őszinte részvétemet!
Vigyázzzatok magatokra az úton!
Adél nevében köszönjük a jókívánságot!

Kanga!
Adélnál én is azt álmodtam hogy kislányunk születet, és lám.........
Igaz álmomban a Klaudia nevet kapta, de miért :roll: :roll: :roll: ???

Monee!
Ez baromi bosszantó! :evil:
Annak idején egyszer nem tudtam én sem elérni őket. Akkor kaptam a dokimtól egy számot ami egyből az uh.on csörög. Délután próbáltam neked megkeresni de nem találom sehol :oops: !
Remélem azért sikerült elérned őket!

Kismamik, leendő kismamik!
Van egy Pierre cardin babahordozóm (sötét- világos szürke szín összeállitásban) eladó. Ha valakit érdekel, vagy tudtok valakit akit érdekelne szóljatok. Alíznak vettük és kb 4 hónapot használta. Próbálok egy képet feltenni, hogy milyen.

Megyek mert lépünk táncra :lol: !

Üdv mindenkinek!
Erzsó
Kép Kép
A fejszűkitő benne pedig ilyen halványzöldes!

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Erzsó, nekünk is Pierre Cardin hordozónk van, csak más színű a huzata. Épp most van a mosógépben. :lol:

Lányok, jól emlékszem, hogy Vikiék ma mennek haza??? :lol:
kanga_mama
 
 


Sziasztok!

Hétvégén megtartottuk Violka szülinapját, szerencsére már meggyógyult, HOLNAP KEZDJÜK AZ OVIT! Rögtön farsang is lesz, Violka Piroskának öltözik be, csak még a pogácsákat kell megsütnöm, ami a kosarában lesz! :) Úgyis kell vinni sütit meg üdítőt! :) Ha akar, már ott is aludhat, de szerintem ebből még nem lesz semmi, de majd meglátjuk!

Néhány kép:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép


Remélem már Vikiék hazajöhettek!

Erzsó!
Nekünk még elég jó állapotban van Violkáé, asszem az is Pierre Cardin!

Kanga mama!
Örülök, hogy jelentkeztél, nagyon drukkolok továbbra is, hogy már ne kelljen sokáig várakozni! Nagyon jó, hogy csomó mindent kaptok, az nagy előny! :wink:

Monee!
Jó hosszú listád van, az biztos! Én is átfutottam, és a véleményem nagyjából az, mint Kriszié, te tudod, mire van szükséged, és kész. én megértem a két babakocsit is! :wink:
Én most mégse mentem börzére, mert otthon átnéztem Violka pici cuccait, azért sok az uniszex ruha szerencsére! Meg aztán val.leg a legnagyobb meleg lesz nyáron, amikor Vince baba megszületik, talán a body-n kívül nem nagyon kell semmi! Inkább a kislánynak kellettek volna játszós gatyák az oviba, de végül kínaiban vettem.
Tényleg Erzsó, nektek mi kellett Alízkának, mert ugye Adél is téli baba, mint nálunk! Te miket vásároltál a picinek? Nekem jelenleg semmi nem jut eszembe!
Még azt sem tudom, a kórházba mi kell, mert ugye Violát a Klinikán szültem, a Megyeibe van valami eltérés? Pl. itt is pólya van? Itt se lehet saját ruhát a picinek bevinni? Na mind1, ezzel még úgyis ráérek!

Tencsi!
Őszinte részvétem :( , jó utat Nektek!

Mennem kell, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Jevi, köszi neked is a drukkot. :lol:

Violka, nagyon helyes, édes kicsi lány! Isten éltesse így utólag is. A tortája is klassz, finom is volt?

Tegnap megint kaptunk egy adag ruhát, átnéztem, elég sok az unisex benne, úgyhogy... jöhet a baba, de azért még így is kell venni pár ruhácskát.

Aminek viszont nagyon örültem, volt a csomagban 7 db textil pelus, szerintetek elég lesz nyálkendőnek, meg a fejecskéje alá, meg ide-oda leteríteni? Vagy vegyek még? :roll: :?
kanga_mama
 
 


Sziasztok!

Itthon vagyunk, bár nem nyugodtam meg, 281-es Sebi-vel engedtek el! Kérem a drukkokat, hogy ne legyen baj, mert akkor mehetünk a gyerekkórházba :cry: :cry: :cry:

Peti amúgy teljesen el van ájulva Esztitől :) Szeretgeti, simogatja. Szóval eddig rendben van.

Eszti meg szépen szopizik, az előbb szopott 20 perc alatt 50-et, szóval ez a része egyelőre rendben van :P :P :P

Nekem a gátsebem k...a fáj, de asszem ez volt Petinél is, ez ezzel jár :wink:

A szülésről majd később írok bővebben, de teljesen simán, és szépen ment minden és gyorsan is. (na jó, nem Petihez képest gyorsan, de az átlaghoz képest gyorsak voltunk)

Amúgy a kiscsajom 2700 g-al jött haza. és az 50-es ruhákból is kiesik :lol:

Visszaolvasni valszeg mostanában nem fogok tudni, ezt nézzétek el nekem okés :oops:


Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Viki! Isten hozott titeket!
Természetesen a drukkok és +++++++++++++++++++++ energiák mennek, nyugi, nem lesz semmi baj. Biztosan hülyének tartasz, de ez mit jelent?: "281-es Sebi-vel engedtek el!"
Ugyanekkora súllyal született a keresztlányom is. Peti, édes kisangyal. Biztosan hiányoztál már neki te is. Fel a fejjel és csak ügyesen!
kanga_mama
 
 


Sziasztok!

Viki!
Mégegyszer hatalmas gratula nektek!
Ha lesz időd egyre ám, és mutizz képeket a nagylányról!
A 281-es Sebis dolgot én sem értem :oops: :? .

Jevi!
jók a képek! Nagyon szép lett a torta!
Alíznak szinte semmit nem vettem, kivéve 2 rugit, meg 3 napozót. A nagy kánikulában elég is volt. De sokszor volt rajta hosszú ujjú body meg kis zokni.

Kanga!
Ha az én lányaimat veszem alapul akkor szerintem 15-20 textil pelust szerezz be :D :lol: . Nekünk 25 van de néha az is kevés. :oops:

Szép estét mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Viki!
Megy a drukk hogy ne legyen gond!!!!!!!

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!

Viki!
Megy a drukk nagyon! Örülök, hogy jelentkeztél!

Férjemet én is megkérdeztem, mi az a "Sebi", ő a szérum bilirubin szintre gondol, gondolom, sárgább a kelleténél, és hogy ne kelljen még kék fény?!
Mindenesetre drukkolunk nagyon!

Erzsó!
Köszi a választ!

Kanga mama!
Köszi a Violka dícséretet, meg a köszöntést!

megyek, mert még nem alszunk, mi lesz így holnap? :oops: :?

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Viki!

Nagyon sok boldogságot nektek, örülök, hogy már otthon is vagytok! Szerintem nem lesz semmi gond, ha szépen szopizik a kislányod, a Máté is szinte tök sárga volt, amikor hazajöttünk, a körzeti dokinéni is csak csóválta a fejét, hogy nagyon "sárga", de semmi gond nem volt, mert szépen evett és nagyon hamar emberi színe lett. :)

Monee!

Végigolvastam a listádat, tényleg mindenki maga dönti el miből mennyit és hogyan, én egyedül a babakocsira reagálnék, mert mi egy olyan háromkerekű (nagy kerék) babakocsit vettünk ami kicsire összecsukható, fekvőkocsi része leszedhető volt róla és az autóba fekvő, illetve később ültethető pozícióba beköthető volt. Így csak a vázat kellett csukni, ami pedig tényleg kicsire csukható volt. Amikor már sportkocsi kellett, akkor volt egy ilyen része is a kocsinak, csak akkor már nem lehetett a mélykocsinak megfelelő hordozót rátenni. Jane Matrix Pro a márkája a babakocsinak, viszonylag drága volt, de megérte, mert volt mélykocsink, autósülésünk sokáig, sportkocsink. Volt azonban egy hátránya, hogy buszra nem tudom hogy fért volna fel, mert oda meg sem próbáltam felvinni, mert szerintem ahhoz viszont túl széles, hogy felférjen, ha van az ajtóban kapaszkodó. Egyébként itt a városban is nagyon jó volt a terepbabakocsi, mert nagyon könnyen lehetett vele szlalomozni a "járdabuckák" között.

Jevi!

Violkának nagyon boldog születésnapot!

Erzsó!

Adélnak is nagyon boldog születésnapot!

Rólunk: a Máté meggyógyult, de még nem mehet ezen a héten bölcsibe, reméljük megerősödik rendesen és elkerüljük az influenzát, ha már kb. 1 hónapja itthon van. Mandulaműtéten esett már át valaki? Esetlegesen felmerült a kérdés, hogy kezdjünk el gondolkozni rajta. Megpróbálok feltenni mostmár néhány szülinapos képet, bár már jól elkéstem vele. :oops:

Jó éjszakát!

Netty

Kép Kép Kép Kép

Kép
netty11
 
 


Köszönöm a jókívánságokat és a drukkokat mindenkinek! A képek nagyon szépek, olvasni még mindig nem tudok :oops: bocsi.

A sebi: valóban a serum bilirubin, és mi már voltunk is kékben hétfőn, és ez után is ilyen magas még! :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


képek:

szülés előtt 2 nappalos pocifotó, egy két szülőszobás, több kórházi és csak a csíkos rugis készült itthon:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Viki Drága! Gyönyörű Eszter baba, tényleg! Gratula hozzá és szerintem fel a fejjel. Majd lemegy a sárgaság. Megjegyzem én nem látom a képeken, hogy sárga lenne. :lol: Én egy gyönyörűséges kisbabát látok és persze egy édes bátyust, no, meg egy nagyon boldog anyukát. :lol: :lol:
kanga_mama
 
 


Viki!

Gyönyörű lánykád van!!!
Te meg nagyon szép kismami vagy :D :wink: !

(Eszti babát én sem látom sárgának :roll: )
Megy a drukk továbbra is!!!!!!

Pussz
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a bókokat, bezsebeltük :wink: :wink: :wink:

Tegnap volt a dokinéni, nagyon aranyos volt, teljesen oda volt Esztitől, meg Petitől is, hiszen Petit eddgi csak üvöltve látta, most meg itt produkálta magát :) A sárgaság miatt aggódik a dokinéni is, és ha nem lesz meg a vizeletleoltás eredménye hétfői, amit a kórházban csináltak, akkor ő is fog kérni egyet, nehogy valami fertőzés legyen a háttérben. Ja, és a csajom ma reggel 60 -at evett egy ciciből !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D

Peti meg tök édes, odamegy és simogatja, miközben alszik az Eszti és mindig mondja, hogy anya, megmozdult, anya, köhögött kicsit nézd meg stb..... ja, és a pelusozásnál is jelen kell lennie, mindig megnézi Tesóbaba kakiját :oops: :oops: :oops: A fürdetést nagyn élvezte este Eszti, és Peti is, mert behozhatta kisszékét, és lecsücsült a sarokba, és onnan nézte. Esztinek meg egy hangja sem volt, csak mosolygott. Jó, az öltözés már nem tetszett ennyire, de ez belefér bőven. Remélem nem fog "elromlani". :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Ja, és ma van az 5. évfordulónk férjjel, vagyis a megismerkedésünk 5. évfordulója 8) :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Viki!

Örülök hogy otthon vagytok és hogy mindketten jól vagytok! :) Mégegyszer gratula a nagylányhoz! :)
Szuperek a képek! Tökre örülök neki hogy "szülőszobás" képet is felraktál. :D

Ez szuper hogy Peti ilyen "nagyfiúsan" kezeli a hugit. :D

Na milyen kétgyerekes anyukának lenni? :lol:

Ha lesz két szabad percet, én a születéstörit is nagyon várnám. :)

Méred a csajszit hogy tudod hogy mennyit evett?
Én azt olvastam mindenhol hogy a sárgaság ellen a szopizás az igazán hatékony módszer. Ha már ilyen szépen eszik a csaj, akkor biztos nagyon hamar eltűnik majd ez a fránya sárga. :wink:

Netty!

Összecsordult a nyálam ettől a tortától! :)

Mandulaműtét: Igen, én. :D Csak arra emlékszem hogy utána sokkal jobb lett, negyed annyit sem voltam beteg. A végére már olyan szar helyzet volt, hogy nem tudtam bevenni a gyógyszereket sem, uh. szerintem annak idején nálam feltétlenül szükséges volt. Az orrmandulámmal olyan 1-2 éves lehettem amikor kivették, a torok mandulát meg kisiskolás koromban. Szóval én tök jól elvagyok mandulák nélkül is. :D

Köszi! Megnézem majd az ajánlott babakocsit! :)

Jevi!

Fini volt a torta?
Milyen volt az ovi? Te hogy bírtad? És a farsang?

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Viki!
Nagyon szép a kislányotok is! :) És te is csinos vagy!
Gondolom, apás szülés volt, ugye?
Én se látom sárgának a picit! Remélem már nem lesz ezzel gond!

Netty!
Máté milyen nagyfiús már! :shock: Fincsi lehetett a torta is!

Monee!
A torta finom volt, oroszkrém, de nagyon lágy és friss volt, mindenkinek ízlett!
Még visszavan a gyerekzsúr, de arra már én sütök! :wink:
Ovi: tegnap kezdtük, de mivel farsang volt, és én is ott voltam, a mai nap megy "élesben"!
Tegnap dél körül én hazajöttem, ő ottebédelt és ott is aludt! :shock: :) Igen meglepődtem rajta!
Ma? Hát, gyomoridegem az van, fél 4-re megyek érte, ha előbb nem szólnak, szóval... :? :) De gondolom, ezt mindenki átéli...

Farsangot nagyon élvezte, néhány kép róla: (Piroskának öltözött :) )
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Köszönöm a dícséreteket továbbra is, tényleg szép kis csaj :oops: :oops: :oops: :D

Monee!

Igen, mérem mér egy hétig kb, hogy biztos legyek benne, hogy elég neki a tejcsi és akkor abbahagyom, majd csak heti 1x mérek neki tiszta súlyt.

kérésedre :
Eszter szüléstörténete:

2008.02.06-án tele voltam energiával! Mindent megcsináltam, amit lehetett, mosás, főzés, takarítás, felmosás, majd délután egy nagy séta Petivel, utána motorozás, majd folyt.köv. itthon a másnapi kaja, Peti fürdetés, stb. Este úgy éreztem, hogy most aztán már nagyon fáradt vagyok, így elmentem aludni. Hajnalban 3.30 körül ébredtem, hogy pisilnem kell, de nem volt semmi gond, csak nem tudtam már elaludni, valahogy fájdogált, meg keményedett a hasam. Egy darabig forgolódtam és aludni akartam, majd egy idő után úgy éreztem, hogy néznem kéne az időt. Kijöttem a szobából és sétálgattam a konyhában, közben voltam vagy 3x nagy WC-n is, és már 5 perceknél tartottam, mikor szóltam Lacinak, hogy lassan fel kéne kelnie, ekkor volt 05.05 óra. Gyorsan zuhanyoztam, és akkor jobban fájt, szóval egyre valószínűbb volt, hogy szülni megyünk, de komolyan mondom, hogy biztos nem voltam benne, így nem is keltettük fel Petit, csak szóltunk anyósomnak, hogy jöjjön fel. Felért, mi elindultunk, és 5.45-kor értünk a szülőszobára. Pont a dokim volt az éjszakás ügyeletes, így még ő vizsgált meg, bő egy ujjnyi méhszáj, 3 perces fájások. Elküldtek pisilni, borotválás.
Bekísértek a szülőszobára, ctg-t rám kötötték, doki bekötötte az EDA-t, de nem kaptam még belőle, mert nem lehetett, de nem is volt olyan a helyzet, hogy kellett volna. Másik oldalon a szülésznő bekötötte az oxitocyn infúziót, majd behívták Lacit is. Dokit kérdeztem, mégis mikor lesz ebből gyerek, mert ugye a Petinél már 4 ujjnyi méhszájnál 2 percesekkel értünk be. Most meg a 2 percesek stimmeltek, de csak 1 ujjnyi. Azt mondta, hogy azért az elsőt nem fogjuk túlszárnyalni, de délre tuti meg lesz!
Burokrepesztés után erősödtek a fájások és gyorsabb lett a tágulás is, asszem olyan bő két ujjnyi, vagy 3 (erre már nem emlékszem) –nál kaptam az első EDA adagot, na attól már tök jól voltam. Ekkor mondta doki, hogy lehet már 10-re is meglesz, mert gyorsabban tágulok. Ott röhögcséltünk, meg beszélgettünk a dokival, élménybeszámolót tartott az olasz síelésről  Majd olyan fél –háromnegyed kilenc körül kezdett el már egyre jobban fájni, és a fájások olyan jó ¾, 1 percesek voltak, szóval jó kemény, hosszúak. A 4. ilyennél szóltam a dokinak, hogy ez kezd durvulni, ekkor megvizsgált, azt mondta, nem csoda, mert eltűnt a méhszáj, szóval szülünk. Ettől tök meglepődtem, mert az előbb még arról volt szó, hogy majd egy óra múlva szülünk legkorábban  Szóval mivel tolófájást nem éreztem, doki mondta, hogy a következő fájásnál már próbáljunk meg nyomni is, hátha. Na de a következő fájásnál már jött is a toló, az első nyomást jól elcsesztem, ugyanúgy, mint Petinél, de aztán, asszem 4 nyomásból meg is volt Eszti 09.13-kor 2850 g-al és 47 cm-el, 33-as fej, és 39-es haskörfogattal! Nem sírt, erre én kétségbeesetten kérdeztem, hogy miért nem sír? A szülésznő meg nevetve mondta, hogy azért mert nem hagyjuk. Szóval szívogatták a trutyit belőle, de aztán már sírt is.  Laci is sírt, és mondta, hogy de kicsi, én még nem láttam, mert nem emelték fel. Amikor odaadták, tiszta vér, és magzatmáz volt, de annyira gyönyörű, és olyan kis puha, hogy egy pillanat alatt beleszerettem megint.  Elvitték, majd jött a varrás, amiből most nem éreztem az ég világon semmit sem.  Csak utána, na de ez már vele jár, és megérte, és bármikor újracsinálnám, ha ilyen gyönyörű, egészséges, puha kis babácskát kapok érte!  Szóval ennyi volt, gyönyörű élmény volt, és soha nem fogom elfelejteni egyik szülésemet sem!
Köszönöm a dokimnak, aki végig Velünk volt, és sokat segített, hogy ott volt valaki, akit ismerek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Jevi!

Jók a képek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Viki!
Megríkattál :oops: ! Ez tényleg meseszép!
Imádok ilyeneket olvasni, és mindig az a vége hogy bőgök egy sort.
Én még nem vetettem papírra, de meg fogom írni, hiszen ez gyermekeinknek egy óriási élmény lesz.

Jevi!
Örülök hogy jól ment az első nap.
Képek alapján Violka úgy viselkedett mintha már hónapok óta járna oviba.
És Aludt???? -Látod, mire nem képes az ovi?! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Netty!
Máté kész kis fiatalember lett!

Mi ma nem mentünk oviba. Adél egész éjjel köhögött, meg folyik az orra is. Remélem ennyivel megússzuk!
Jaj és képzeljétek!- Alíz mászik és egyedül felül. Állandóan mászik ide és a sz.gépet akarja piszkálni :twisted: .

Kellemes estét mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Mutizok én is farsangos képeket :lol: !
Kép Kép Kép Táncoltak 1000-rel
Kép Menyasszonyként jött haza

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!

Erzsó!

Nagyon csini menyasszony volt (és lesz is :wink: ) Adélka! :) JObbulást kívánunk!


Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Bocs a sok képért :oops:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Viki!
Köszi a dicséretet.
Milyen kis apró Esztitek azon a képen ahol felhúzott lábakkal hasal :o . (gondolom egyébként sem sokkal nagyobb :lol: )
Meg mutattam Gábornak is a képeket.Ránézett és egyből azt mondta: -tiszta apja!

Szép estét!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!

Viki!
Engem is megríkattál, annyira meseszépen és csodálatosan írtad le a születéstörténetet! A képekből sosem elég, nagyon kiegyensúlyozott babának tűnik! Petike is nagyon édes! :)
Irigy vagyok ám, nem kicsit, én is ilyen szülést akarok!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops: :)

Erzsó!
Jobbulást a kisbetegnek, csodaszép megyasszony volt! És igen, lesz is, az biztos! :) :wink:

Viola tegnap is aludt az oviban, bár délelőtt sírt 1x, remélem ma nem fog. Ma ebéd után megyek érte, péntekenként férjem is hamarabb hazaér, ilyenkor nem kell ott aludnia!
Nekem nagyon hiányzik, ha nem aludna ott ilyen szépen, nem is erőltetném, mindig hazahoznám ebéd után. De most asszem így jobb neki, kevésbé nyűgös délutánonként!

Hétvégén gyerekzsúr, úgyhogy nem unatkozom asszem... :)
Üdv mindenkinek: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok Lányok!

Viki, meseszép és formás kicsi lányod van!!! A képeken és a szüléstörténeteden is teljesen elérzékenyültem, rögtön az enyém jutott az eszembe!! Nagyon édes ahogy felhúzott lábacskákkal alszik! Peti meg egy tünemény, hogy ennyire szereti és félti a kishúgát! Vikicám is 47 cm-rel született!

Jevi, mit is mondhatnék tündéri a kis Piroska, abszolút úgy tűnt nekem is a képek alapján mintha mindig is oviba járt volna. Hamarosan én is átélem majd ezeket a szitukat a bölcsi miatt, bele sem tudok gondolni..... Gyönyörű kismami vagy!

Erzsó, csak ismételni tudom magam Viki és Jevi lánykái után, hogy a te mennyasszonykád is csodaszép. Olyan édes minden topik gyerkőc, hogy csak na!!!

Monee, tényleg jó kis listád van, de csak azt tudom írni amit a többiek, azt veszel amit úgy érzel, hogy szükségetek lesz rá. Először én is szorgalmasan írogattam a többféle helyről beszerzett listákat, aztán csináltam magamnak egyet és az be is vált. Ha vmi ne adj isten kimarad, vagy kevés lesz belőle bármikor meg lehet venni szerencsére.

Kanga, tudtok már esetleg vmi bíztató infót? Annyira jó, hogy így készülődsz, nagyon jó anyuka lesz belőled!!!!

Köszönöm szépen mindenkinek az együttérzést.

Szerdán délután az ügyeleten kötöttünk ki, mert Vikinek már korábban hasmenése volt, Domcsi meg a délutáni alvás után elkezdett hányni. Szépen megkapták a vírusos gyomorhurutot. Aznap éjjel pedig Krisz és én felváltva mentünk wc-re jött alul és felül is minden amit el lehet képzelni. Már bocsánat.... :oops: Aztán én tegnap már viszonylag jól voltam, gyerekek is, Domcsi nem is hányt azóta, de a hasmenés még megvan. Nem nagyon akarnak enni, bár azért mindig van vmi a pociban, viszont rendesen isznak és ennek örülök a legjobban. Páromat viszont nagyon ledöntötte a vírus, tegnap szinte megmozdulni sem bírt, így nem is indultunk el Sopronba. Ma reggel már ő is jobban volt, viszont Vikinek lett egy kis hőemelkedése, így a párom ment egyedül Sopronba, lassan oda is ér. Hívott közben, hogy Zalában havazik, Sopronban meg meg is maradt már..... Most majd izgulhatok, hogy hogyan ér haza, még ma este vissza akar jönni, de mondtam neki, hogy az nagyon fárasztó lesz, hiszen tegnap nem is volt lábon és ma még egy temetésen is részt kell vennie. No majd meglátjuk.

A börzére most én sem jutottam ki, de szerencsére nem volt sürgős a helyzet, majd a következőre viszont megyek.

Szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tencsi
 
 


Kép Kép

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Kép Kép Kép

bocs a sok helyért :oops: :oops: :oops: :oops:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Csak bekukkantottam.

Viki!
Meg van bocsátva :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: !


Szép vasárnapot mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Erzsó!

Nektek nem lett az első PKU szűrés pozitív??????????????? Pénteken kaptam levelet, hogy pozitív, és azonnal meg kell ismételni, mert valami anyagcserebetegségre + lett. Nagyon bepánikoltam, de már lenyugodtam, szóval remélem annyi csak a baj, hogy korán vették le a mintát, és azért lett pozitív! Volt a dr. néni pénteken, megbökte Megint Esztit 2x is és el is küldtük az új mintát szegedre, kérem a drukkokat, hogy minden rendben legyen! :( Azért kérdem, mert asszem Te sem voltál sokat a kórházban és ha ott levették Alízkának a mintát, akkor lehet nektek is lett álpozitív eredményetek, de csak filózok rajta ám :roll: Mi hiába voltunk bent 6 napot, Esztinek tuti levették 3. nap reggel, mert úgy volt, hogy jöhetünk, de közbe szólt a sárgaság.

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Viki!
Előkerestem Alíz papírjait, nekünk is a 3. napon vették le, de nekünk nem jött semmi hogy gond lenne. Viszont olvastam az egyik topicban hogy több babának is pozitív lett, s mindnél bebizonyosodott hogy azért mert korán vették le nekik.
Fel a fejjel! Gondolom nálatok is ez lehetett. (Meg aztán lehet hogy az is közre játszik hogy Eszti baba pár héttel korábban érkezett, habár ezt csak én gondolom........)
Olyan szépek a képeken!!!!!
Szopi megy ezerrel?

Jevi!
Milyen volt a gyerekzsúr?

Na megyek mert 4-re jönnek hozzánk Adél keresztszülei, és még van mit csinálnom!

Tencsi!
Remélem jobban van már a család!

Üdv mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Tencsi, még semmi konkrétum nincs. Hát igen, készülődünk és várunk. Nagyon jó érzés várni a kis Zsebit-babát, remélem, hogy nem várat magára sokáig. Már nagyon szeretnék babázni. Március 25-én leszünk 20 éves házasok, szép ajándék lenne a baba. Soha semmit nem kértem, de most párom kérdésére válaszolva csak annyit mondtam neki, egy telefonhívást kérek, hogy megszületett a BABÁNK. :roll: Túl sokat kérek?
Köszönöm a dícséretet, igyekszem majd jó anya lenni.

Erzsó, a hordozót próbáld meg felrakni a Vatera-ra. Hátha... Időközben abból is kettő lett, unokahúgoméktól jön a másik.

Viki, Eszter baba továbbra is gyönyörűséges, ne aggódj nem lesz semmi gond, nagyon szorítok... ez nem is kérdés. Olyan édes Peti, ahogy puszilgatja... megtudnám zabálni.

A kis Adélka menyasszonyunktól teljesen elájultam... jaj, azért jövőre nehogy már unokával állítson haza. :wink:

Na, hiába is dícsérgetem a babókat, minden baba gyönyörűséges, nem hiába no, régiónk legszebb babái. :lol:

Monee, kedves, hogy vagy? Rosszullétek?
kanga_mama
 
 


Lányok, az jutott még eszembe, hogy tudtok-e nekem olyan turit mondani, ahol azért normális minőségű árak vannak és persze jó kis babaruhák, holmik? Nem a börzére gondolok, mert az ugye sokára lesz, hanem turira. :lol:
kanga_mama
 
 


Sziasztok!

Jevi!

Kis pöttyös Piroska. :D
Nah, azóta hogy megy az ovi?
Szerintem az ovi/böli szupi hely a gyerekeknek, van egy csomó idegen gyerek, lehet játszani nagyokat, verseket tanulnak, stb. :)
Én szeretnék megint egy kicsit ovis lenni. :D

Vince baba már 23 hetes, hogy vagy? Olyan keveset írsz magatokról... :?

Jó volt a gyerekzsúr? Vannak képek?

Viki!

Immmádom a születéstörténeteket. :)
Jaj, Esztinek az a képe amikor hason kucorog, annyira aranyos! :D Meg kell zabálni a kiscsajt! :lol: Tök jó lehet látni hogy Peti ilyen kedvesen viselkedik a hugicával. :)

Erzsó!

Adélkád tényleg nagyon szép kis menyasszony volt. Alíz hogy van?
Tőled kérdezem, mert gondolom Viki annyira nem ér rá, hogy mi ez a PKU? :shock:

Tencsi!

Jobban vagytok már? Apa rendben hazaért?

Kanga!

Szerintem nem kérsz sokat. :D És talán meghallgatásra is talál a kívánságod. Nekünk március 30-án lesz az első évfordulónk, én is babát kértem akkorra. :D Ugyan nem teljesen így, de azért megtartjuk a babust így is.
Biztos nem lehet könnyű ennyit várni, de ez mostmár tök jó érzés lehet, hogy tényleg bármikor megszülethet a kisbabátok. Végre igazából várhatjátok, gyerekszobával, babacuccokkal és sok sok szeretettel. :D
Ilyen irányú turiról sajna én nem tudok, de ha valaki tud valami okosat, szívesen várom én is! :D

Rólunk:

Szombaton annyit takarítottam, mintha nem is tudom mire készületem volna. Nagyon büszke voltam magamra, mert mióta van a pici, általában ágyban "haldoklással" telt a hétvégém. Szóval én ezt annak tekintem hogy jön a tavasz :D, és kezdek túljutni a kora terhességre jutó kómás állapoton. Enni is szívesebben eszek már szinte mindent, már nem érzek undort bizonyos kajákkal kapcsolatban.
Tegnap végre egy régóta dédelgetett vágyam is sikerült kiélnem, kivonszoltam az Ikeás székünket a "teraszra" és jól bebugyolálva ületem a napon, olvastam, és néztem a macskákat ahogy bunyóznak. :) Ez hétköznaponként a munkahelyről megvalósíthatatlan álomnak tűnik. Gyönyörűen süt a nap még akkor is ha hideg van, mi meg itt aszalódunk bent, fúúúúúúúúj! :) Az élet apró örömei. :D
Bár hogy azért ne legyen minden álomi, éjjel nagyon rosszul aludtam, már ha alvásnak lehet nevezni azt a fetrengést amit előadtam. Ma még oké, nem vagyok nagyon álmos, de holnapra tiszta gyógyós leszek, hogy nem tudom kialudni magam és az egész hét el van rontva. :? Legalább 3 éjszaka rendes alvás fog kelleni ahhoz, hogy ezt az egy alkalmat ki tudjam pihenni. :(

Aztán még olyan van, hogy mintha elkezdett volna gömbölyödni a pocim. Eddig mániásan meg akartam győzni magam hogy ez háj :lol:, de ma reggel megegyeztem magammal hogy nemis. Ez a baba miatt van, uh. nem is fogom rejtegetni. Lesz ennél még sokkal nagyobb is. :D

Csütörtökön védőnő :roll:, hétfőn meg 12. heti UH. :D

A munkámat most egyáltalán nem szeretem, nem érdekel, csak az tart életben hogy még 3 hónap és vége ha minden jól megy. Norbi szerint meg fogok őrülni otthon a babáig, meg utána a babával, de nem hiszek neki. :D Most is mindennél jobban vágynék otthon lenni, prücskörészni, pakolászni, stb. :D

Nem jövök pár napig, utána meg regény van. :D
Kellemes napot!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Monee!

Nem tőlem kérdezted, de azért most alszik a csajom, és kicsit ráérek :wink: PKU szűrés: a babák sarkából vért vesznek egy szűrőpapírra, amin 4 karika van, mind a 4-be kell vért tenni. Ezt elküldik a mi esetünkben Szegedre és ott anyagcserebetegségekre tesztelik. (legalábbis ennyit vettem ki én a papírból, amit kaptam, ha valaki tudja pontosan írja le légyszi :oops: ) Nekünk ez a teszt lett pozitív. Viszont ennek az elvégzéséhez feltétel, hogy a gyerek, újszülött bizonyos mennyiségű anyatejet, vagy tápszert már elfogyasszon. Vagyis azért remélem, hogy álpozitív az eredmény, mert az Eszti tkp. csak szombat este kezdett el szopizni, és valszeg szombat reggel levették neki a vért a teszthez!

Én kb.ennyit tudok róla, mivel senki nem mondott bent semmit!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?