Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Itt az éjszakai műszak!

Márti!
Álomszép voltál az esküvőtökön. Gratulálok és sok boldogségot.

Tand!
Én is elnézést szeretnék kérni. Bocsi.

Pumperka!
Nagyon szép lett a szoba. Gratula!

Judit18!
Az elektromos mellszívó csak akkor fontos, ha sok tejed van. Hát nekem rengeteg volt az előző két gyerkőccel, így kézi fejésbe belefáradna a kezem. Ezért van szükségem elektromosra. Nekem napi fél liter tejet vittek el. Az pedig rengeteg. Nem tehetek róla az egész család tejcsárda nálunk. Nekem és tesómnek is volt tejtesója, hiszen anyumnak is rengeteg teje volt. Nem beszélve tesómról neki ikrei vannak és melettük adott egy kismaminak tejet, azért nem fél litert de olyan 150g-ot elvitt minden nap a koraszülött lányának!

Védőnő!
Az enyém rendesnek tűnik, de annyira nem szinpatizálok vele, csak muszályból hiszen védőnőt nem választhat az ember. Viszont voltam a régi védőnőnknél, akit imádok, és számíthatok rá, hiszen a lehendő gyerekorvosunkkal dolgozik együtt. Vagy is nem lehendő hanem a 2 gyerekemnek ő az orvosa az az a régi körzeti orvosunk, így maradunk nála elválalta a 3. kis Babikot. (Egyébként egy undorító ember lenne a körzetink. A múltkor azt monta a fiamnak, hogy "FOGD BE A SZÁDAT!") Szóval 2x voltam nála a gyerekekkel amikor betegek voltak, mert gondoltam, ha megszületik a kis Alexa ne keljen messze menni, de tévedtem így szóltam a régi orvosunknak, hogy terhes vagyok és mi a helyzet elvállalja-e a picurt úgy hogy pár metrómegállóra lakunk, és azt mondta, hogy ez csak természetes. Így maradok a jól bevált doktornéninél, ígaz utaznunk kell, de megéri! (Azt hozzá kell tenni, hogy a védőnő ajánlotta a bunkó orvost, ráadásul a védőnő az aszisztens nénie!!!)

Na jó éjt, vagy jó reggelt a koránkelőknek.
Még annyit, hogy olvaslak benneteket, de nem fogok mostanában sokat írni, mert a szakdogámat írom, 3 hét múlva le kell adnom bekötve! Még csak a 4. oldalnál tartok!

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

[quote="mpatr"]N írta:mpatra megyek és megmaszom magamat gátilag. :oops: :lol:

:D :D :wink: :wink:

Nem sokkal jobb a kedvem, de próbálok nem bedepisedni.

beuska: kár, hogy nem tudok segíteni, de menni fog az neked egyedül is! Ma délután megyek be a Moszkvára, találkozom egy barátnőmmel, az kicsit feldobott. Mondjuk szegény szakított a pasijával, pedig múltkor még esküvőt, gyereket tervezett. Vhogy mindig sejtettem, hogy nem maradnak együtt, ő 32 éves, a srác 26.

mni: te lehet jobban tudod, mert vhogy Solymár is úgy van mint Keszi.
Elég egy vonaljegy a 22-re, vagy kettőt kell lyukasztani a Moszkváig? Nekem semmilyen bérletem nincs! Elvileg a BKV a tüdőszanatóriumig érvényes, de nekem BKV és helyközi bérletem sincs.

Na lépek főzni vmit.
Vendég

Sziasztok!

Pumperka,
nagyon jól néz ki a babaszoba! :)

Bosek,
mikor elindulok itthonról NST-re, nem jut eszembe, hogy ottfoghatnak, csak akkor fordul meg a fejemben, amikor már éppen zajlik. Valahogy úgy érzem, hogy március előtt nem fog megszületni Dóri. Bár, ha abból indulok ki, hogy amíg ki nem derült a neme, folyton fiút éreztem, lehet, hogy nem kéne a megérzéseimre hagyatkoznom. :roll:
Asszem ma délelőtt azért én is bepakolom a kórházi cuccokat, délután megyek NST-re, aztán dokihoz.

Judit18,
végülis eljutottál a szülésznőhöz?

Márti,
csodaszép menyasszony voltál! :) Sok-sok boldogságot kívánok!!! :)

Monácska,
szerintem se sok a +10 kg hízás, nagyon gáz ez a védőnő. :(

Beus,
kitartás a szakdoli íráshoz!!!

Jim,
mit főzöl? Nem tudom, mit ennék ma...

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Nem haragszom rátok, csak tegnap nem voltam valami jó formában!

Annyira nem katasztrófális a helyzetem. Az autóra, illetve a lakásfelújításra felvett hitelt biztos, hogy ki tudom fizetni, mivel arra gyüjtöttünk, hogy a gyerek előtt ezek rendeződjenek, a lakáshiotellel meg majd lesz valami. Mondjuk anyuék nagyon sokat segítenek. A lakástörlesztőt ők bevállalták, mivel anyunak van Sopronban egy lakása ami ki van adva, és az pont fedezi az én hitelemet. Mondjuk ha valami nagyon nagy gáz lenne, akkor Gréta babával is anyuéknál laknánk, a lakásunkat meg kiadnánk, ami szintén kihúzna a bajból. Igaz így is két év után mindenképpen vissza kell majd mennem dolgozni.

Viszont aki autót akar venni, az tényleg nagyon gondolja meg, hogy mit vesz! A párom balesete után én is egyből leadtam a céges Suzikit, inkább járok a sajátommal (egy G Astra kombi). Inkább legyen egy kicsit öregebb, de "jobb"!

Na de ennyi elég is volt a lelkizésből.

KÉRDÉS!!!!!
A kolléganőm kisfia bárányhimős lett, szerintetek ez jelent valami veszélyt rám nézve, ha én már voltam bárányhimlős?

Kép
tand

jó reggelt! már megint itt kornyadozom, a tapétázóm már itt sürög egy órája, de legalább ma lesz megint kismama masszázs!! alig várom. a bal oldalam szerintem kezd elsorvadni annyira fáj néha. az még ijesztőbb, hogy a bal oldalamon néha a hasam is fáj, kisugárzik vajon? de új stratégiám van az alvásra, a derekam alá párna be, és a fejem alá így 2 párna, hogy elég magasan legyen a derekamhoz képest. egész kényelmes...

Márti, gratulálok, nagyon szép voltál. a képek alapján alig látszik a pocid. persze nem mintha titkolni kellene....

Niki, aggaszt amit a málnalevélteáról írtál :) itt iszom nyakrafőre a savanyúkáposztalevet székrekedés ellen, aztán lehet, hogy a málnalevéllel meg pont keresztbeteszek? remek... az enyém németül van, szóval lövésem nincs mire ajánlják
de már tudom mi a himbeer blatter...
Monácska,
komolyan nem térek magamhoz az ilyen sztoriktól. úgy felnyomnám valahol az ilyeneket, hogy úgy rúgják ki hogy a lába nem éri a földet, de gondolom nincs ilyen panasziroda.
a mi körzetinket is épp bemószerolnám, az meg simán félrekezelte a papámat aki cukorbeteg és kiderült, hogy olyan gyógyszert írt fel neki (a cukorbetegségre) amit inzulin mellé (amit már évek óta szúr és ez az orvos írja fel neki) szigorúan tilos. ez milyen már? tiszta sarlatán. még szerencse, hogy egy diatbétesz rendelésen észrevették időben.
még jó, hogy átjelenetkezem már Ürömre és nem kell hozzá járnom...

tegnap végül koszos hajjal (de copf, napszemüveg a hajon álcában) voltam a szülésznőnél, talán még szimpatikusabb mint az előző volt. annyi, hogy egy Gomba nevű faluban lakik, neki 1 óra, hogy beérjen a kórházba ha riasztom... persze ha olyan gyorsan szülnék, hogy nem ér be annak csak örülhetek.

kiderült, hogy az epidurálért csak azért kell fizetni a Kútvölgyiben, mert ott hivatalosan nincs anesztes a szülészeten és nem hivatalosan de perkálni kell neki ha odajön. na szép....
persze nem akarom fixre, csak opcióban tartani ha kiderülne, hogy a fájdalomküszöböm a remélt alatt van :)

ja és akit esetleg érint - Kútvölgyiben szülők - ha a XII.kerben volt az esküvő akkor nem kérnek friss (még 300 napnál nem régebbit sem) házasságlevelet, jó a régi. na ennyivel egyszerűbb az élet.

még mindig vacilálok a saját(fizetős) vagy a normál kórházi szoba között. ez a szülészcsaj sem javasolja a különszobát. mondván aki kedző annak jobb a többiekkel, meg közel a csecsemősnővérekhez (a különszoba egy másik folyosón van) ott viszont lehet, hogy zéró pihenés, mert a többiek babája is ott üvölt. plusz a közös szobába nem jöhet be még apuka sem csak a folyosóra 3-6ig. a saját szobába meg bárki bármikor
nem tom....

KépKép
judit18

tand, én úgy tudom hogy ha volt már bárányhimlőd akkor nem kaphatod el megint. amúgy pedig az első 3 hónapban veszélyes ha el tudnád kapni, illetve közvetlenül szülés előtt

KépKép
judit18

meli: gulyást raktam fel. Asszem császármorzsát csinálok hozzá.

tand: osztom judit véleményét, viszont az elgondolkodtató, hogy mumpszos is csak egyszer lehetsz, én meg kétszer voltam :shock:
ráadásul a bárányhimőnek már annyi mutációja van -az övsömört is ugyanaz a vírus okozza- szóval szerintem kérdezzél rá, aki jártas benne. (gyerekdoki, védőnő pl)

A Jánosban is van fizetős szoba? És ha igen, mennyi? Én utáltam, hogy sokan vagyunk, pláne szülés után, nem vagyok az a kedves, társasági ember....sőt....
Vendég

Jim,
az fincsi! :)
Lehet, hogy én is valami tésztafélét csinálok, mondjuk mákostésztát valami levessel.

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Végre tegnap feloldották nálunk is a zárlatot a kórházban, hát azért megkönnybbültem..egy ismerősünk a 7végén szült és az apuka egy nap után is csak telón látta lefotózva a babát..hát ezt nem szerettem volna! De a lényeg, hogy most már szabad az út!!!

Pumperka,
csodaszép a szoba! Imádom az ilyen bordűröket, annyira mutatósak! Ja és nagyon ügyik vagytok, hogy saját kezűleg csináltátok! Szőnyeget szerintem is az IKEAban nézz!
Bosek,
de-de, én paráztam múlt pénteken az nst-n, én is hallottam már többektől, hogy már kvázi beindult a szülés, azaz voltak méhösszehúzódások, stb, csak még nemigazán lehetett érezni. Szóval ha már mész nst-re, szerintem legyen összerakva a cucc, biztos ami biztos alapon. Még ha nem is kell, legalább ezzel nem kell többet témázni..
Niki,
az nst-s papíron a felső a baba szívhang, az alsó a méhösszehúzódás..de dokinak nem kellett megmutatnod? nálunk azonnal zavarnak fel az osztályra, hogy keressük meg a papírral az orvost, és sehová se, mielőtt vele nem beszélünk (különben mi értelme lenne az egésznek?) Idd a málnalevelet nyugodtan, nekem is össze-vissza van ráírva minden! Biztos, hogy szülésre (is) van!!
Pati,
húú, ez a törülköző+nejlon kombináció a kocsiba nagyon jó ötlet, nekem eszembe se jutott volna! köszi!
Márti,
gyönyörű vagy a képeken!!!!!! és az a torta!!!

Vki kérdezte nem oly rég, de nem emlékszem, hogy meg lett volna válaszolva: szóval ha beindul a szülés, fájások vannak stb. akkor még mozog a pici? mert magamat ismerve ezerrel azon fogok parázni, hogy biztos nyaka körül van a köldökzsinór, meg hasonlók..szóval akkor még lehet érezni vmi mozgást vagy már teljesen belövik magukat "mozdulatlan start-pozícióba"?

Na húzok, mert ma is ezer az intéznivaló!
pusz és szép napot mindenkinek!
Manna

KépKép
kmanna

Judit!
A te esetedben az ideális talán az lenne, ha valami nem sokágyas közös szobába kerülnél. Nekem másodszorra nagy szerencsém volt a Péterfyben, mert egy kétágyas nemfizetős szobába kerültem, egy olyan csjszival akivel pár óra különbséggel szültünk. Egyszerre mentünk haza is. Elöször viszont egy nap után tudtak csak átköltöztetni a room-in es szobába és az is 5 vagy 6 ágyas volt, és a fűtőtest elött volt az ágyam és szenvedtem nagyon a melegtől, ablakot persze volt aki nemengedett nyitni....
A kistarcsai kórházban egy és kétágyas alapítványi szobák vannak. Én egy kétágyast szeretnékmegpályázni, de állítólag szerencse kell hozzá, mert a kórházösszevonások óta 3-szorosára emelkedett a szülések száma.
Az egyágyast szewrintem csak akkor választd, ha tudod, hogy sokat tud bent lenni nálad valaki. A szülés után a hormonok iszonyú drámai változásokon mennek keresztül, szóval érzelmileg nagyon labilissá válhatsz egyedül....

Tand!
Én is szeretnék elnézést kérni. :oops:
A Susukin én is elgondolkodtam ilyen szempontból. Még egy rápottyanó diótól is behorpad. A 3 gyerekkel én fogok a legtöbbet jönni menni....
A bárányhimlő úgy tudom nem veszélyes rád nézve és a babára, ha már voltál....

Ma megyek védőnénihez, remélem nem fog olyan mértékben (sőt semilyen) lecseszni mint téged Monácska. Sajnos megállapíthatom mindeggyik terhességemnél a 8. hónapban híztam a legtöbbet... :oops:
Bár mostmég hátra van a 9. Hát majd meglátjuk....

Beuska!
Minden elismerésem, hogy mennyi mindent be tudsz vállalni, így az utolsó hónapra is.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit!
Gomba itt van mellettünk, egy nagyon helyes és szép kis falucska! De a Kútvölgyitől tényleg messze van........ Szóval érdemes neki időben szólni! :)

Tand!
A bárányhimlő ellen már valamilyen szinten védett lesz a kicsid, ha te már túl vagy rajta! Fontos tanács, ha lehet, az előtejet mindenképpen szopizza le a kicsi a szülés után, az ellenanyagok abban vannak a legnagyobb koncentrációban, iszonyatosan sokat ér az a pár cseppecske is!!!! Persze, ha ne adj isten császár lenne, erre nem sok esély van, de sima szülésnél adják csak oda neked, hogy meg tudd szoptatni!

Jobban vagyok.............. :)

Köszönöm a vigasz szavakat!
Ma nem leszek sokat, apácska itthon van, nyomja az ágyat, beteg a lelkem! :)
Vendég

Jó reggelt!

Jim, nem hiszem, hogy két buszjegy kellene, amilyen drága bőven elég egy is. :) A BKV honlapján így szerepel: A budapesti vonaljegy és átszállójegy a járat teljes hosszán érvényes.
Én míg dolgozni jártam végig lógtam... ha idegen arcot láttam a buszon akkor előfordult, hogy a lyukasztó mellé álltam. :lol:
Beuska, drukkolok, hogy sikerüljön jól megírni a szakdogát, de azért írjál nekünk is, mert aggódni fogunk! :)
[quote]N írta:iki, aggaszt amit a málnalevélteáról írtál itt iszom nyakrafőre a savanyúkáposztalevet székrekedés ellen, aztán lehet, hogy a málnalevéllel meg pont keresztbeteszek?

Judit, ez tetszik! A kútvölgyis szobán még én is gondolkodom... ha császármetszés lesz a vége, akkor biztos jobb a többágyas szoba, mert van aki segít és közel van minden, ugyanakkor, ha az alapítványi szobába megyek, nem kell folyton kitipegnem a látogatókhoz hanem bejöhetnek... és persze simán bejöhet Feri is segíteni. :)
Kmanna, de igen látta az orvos a papírt, de csak a folyosón kaptam el és annyit mondott, hogy szuper. Aztán rohant tovább, mert rengetegen vártak rá. :)

KépKép
KépKép
mni

Monácska!
Ez a védőnő nagyon gáz... :x :x :x
Menjen a pics@ba az ilyen....Tényleg ne foglalkozz vele egy percig sem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Beuska!
Részvétem a szakdogához :( én pont egy éve voltam ugyanebbe a szituba...de a végére sikerült leadnom időbe és 5-s lett :lol:

Tand!
Sztem se veszélyes már a bárányhímlő ha már elkaptad régebben,de sztem is beszélj egy szakértővel!!!!!!

Képzeljétek,ma reggelre kisebb adag véres cuccot találtam a WC papíron...para ezerrel,elrohantam a helyi dokihoz.Nem látott semmi bajt,külső méhszáj annyira van nyitva mint ahogy egy többedik szülőnél normális,mindenOK de a babácska visszafordult harántfekvésbe....Már 2 hónapja koponyavvégű fekvésben volt,erre a 35.héten ezt teszi ez a kis lurkó... :wink: Lehet, hogy a nagy fogolódásától volt a kis vér,vagy az egész éjszakai köhögésemtől... :?

Most én is állhatok négykézláb amikor mozog,hogy kegyeskedjen visszafordulni :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny!

És semmit nem éreztél ebből a fordulásból? :shock:
Valahogy úgy képzelem, hogy ilyenkor az már igencsak feszítő és kellemetlen lehet. :?

Doki nem azt mondta, hogy ez még nem a nyákdugóból egy darab?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Panny, és egyáltalán nem érezted, hogy megfordult? Mikor én kérdeztem a dokit, hogy fogom-e érezni, ha Lilla megfordul, azt mondta, hogy szülés közeli fájdalommal fog járni, tuti észre fogom venni.
Jim, hova lett a csini képed, mi ez a FF izé?

KépKép
KépKép
mni

Hát csajok,én nem éreztem semmilyen különösebb fájdalmat....Lehet hogy azért sem mert nem teljesen fordult meg,csak harátba(szal egyik oldalamon a feje,a másikon a feneke)Biztos akkor lett volna fájdalmas ha teljesen megfordul(fej a gyomromnál,popsija meg lennt)

Pumperka!

De-de,mondta a doki is,hogy lehet hogy a nyákdugó,vagy egy darabja(nekem eddig egyiknél se volt,ezért nem is tudom milyen az :? )azt mondta ez teljesen normális lehet akár,mert van akinek a szülés előtt 4-5 héttel távozik...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Lányok, a harántba fordulás nem azonos a fejről-popsira és vissza fordulással!!! :!:
Semmilyen szempontból! A harántos baba pillanatok alatt, akár szinte észrevétlenül visszamászik, azért a másik variáció kicsit gázosabb... Egy két kiló körüli, 40-50 centis gyereknek kell a manővert a pocakod területén végrehajtania. És a bravúrt csak fokozza, hogy nehezítő körülményként ott vannak anya (amúgy tök fölösleges :D ) szervei, mint a hólyagja, belei, gyomra, etc.... Azért nem kilátástalan!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Pati:Igen,én is ezt írtam, és ezzel vígasztalom magam... :wink:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Tényleg szipi-szupi lett a babaszobátok Pumperka!!!!

Linocs: te vagy a fény az éjszakában!!!!!!! Ippeg jókor jött a lista!!!

Öblítő: eleinte egyáltalán nem használtam öblítőt Fanninál, és szerintem most sem fogok. Az a vegyszeres cucc, ugyanis benne marad a ruhákban, és lehet, hogy pár hetesen még nem annyira tolerálja a bébi bőre. Mindenesetre nem kísérletezem rajta. Sőt: a babaruhamosását is intezív öblítéssel "fűszerezem".

Húú Monácska!!! Úgy látom tényleg felforrt az agyvized!!!!

Márti: GRATULA!!!!!! A többi meg már úgyis elmondták a többiek!!!

Tand: nem! Azaz, én úgy tudom, hogy bárányhimlő-ha már egyszer elhúztad, végleges védettséget biztosít -tehát mégegyszer nem kaphatod el. És a bébi is ezt a védettséget élvezi, amig szopizik.

Judit 18:az igaz, hogy a látogatók csak az előtérbe jöhetnek be, de azt a 3-6-os időkeretet nem kell túl komolyan venni. Nálunk apa akkor jött, amikor tudott. És nem tudom, hogy mennyire vagy magánytűrtő, de és az alapítványi szobában biztos falramásznék az egyedülléttől. És nálunk a 0 pihenés sem volt igaz: néha ordítanak ugyan a babók, de azért nem non stop. És kis idő után azt is úgy megszoktam, mint a huzat, ráadásul a kétségeid is eloszlanak arra nézve, hogy amit a te babád csinál az nem abnormális, mert az összes többi is azt csinálja.

Kép Kép Kép
fanetta

Nem hiszem el!!!! Már 15 perce, hogy írtam, és még senki nem írt utánam!!!! :D MI EZ A PANGÁS???????
Biztos csak olyankor húztok bele, amikor épp nem vagyok itt!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Megint ezer a pulzusom.................

Asszem be kell néznem a belgyógyászatra, ez nem normális, hogy ennyire fulladok! Szinte félek, hogy őszinte legyek! Ma egyfolytában 100 felett van............ A vérnyomim meg normális, 120/65 volt az előbb 106-os pulzussal. De mértem már 120-130-as pulzust is!

Panny! Most nézem............ 3 fiú????? Anyám! Lesz neked ne mulass! Azért Olivért még tartsd bent kicsit jó??????

Fanetta! El bizony, de most már túl vagyok rajta! :) Van ez így nálam!
Vendég

Beléptem a 35. hétbe............................
Minnyá szülök! :shock: :shock:
Vendég

Na, na Monácska!!! csak utánam! :D

Kép Kép Kép
fanetta

Remélem!

Bár néha eluralkodik rajtam az érzés, hogy nem fogom végig kihúzni. Mint ahogyan zsigerből éreztem, hogy Nóri lány lett, pedig tiszta erőből fiúnak drukkoltam. Közben pedig valahol mélyen éreztem, hoyg itt kislányka készülődik.
Nos, ilyesmit érzek most, hogy alig fogja kivárni majd a 29-ét is a lányka!

Ettől is idegeskedem kicsit, nem mintha bármit is tehetnék ellene! :):):):):):):):)

Nem is tudom...........

Ma úgy ordítottam a párommal az étkezőasztalnál, hogy magam is emgijedtem. Mindezt azért, mert 3-4x odakoccant a fogához a kanál. Hülye sárkány-hisztis-kényes-nemnormális 3,14csa lettem hirtelen.

Inkább hagyom is olvasni szegényt! :)

Egyébként is, az alapvető bajom már ott kezdődött, hogy szegénykém szedni akart nekem a kajából, de én meg kikaptam a kezéből a kanalat, hogy miért nem tudja, hogy én sok tésztát, kevés husit kérek............. Nem is rétem,h oyg miért nem gondolat olvasó ez a jóember! Pffffffffffffffffffffffffffffff

Megyek is, és felforralom magamban az agyvizet, aztán fürdök egy hatalmasat!
Vendég

Na Sziasztok csajok!

Először is nagyon szépen köszönöm nektek a sok-sok Gratulációt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
És a sok-sok Bókot!

Pumperka!
Tényleg nagyon szupi lett a babaszobátok!!!
Jól belehúztatok!
Monácska!
Le kellett volna lőjed azt a hülye védőnőt!
10 kg hogy lehet sok????? Hát nem azt mondják, hogy 14-ig szuper?
De csak nyugi van! Ne idegesítsd magad!
A nyugtató fücsi biztosan jót fog tenni!
Beuska!
Te nagyon ügyi vagy!
Csak kitartás! De hát neked ez nagyon megy!!!! :lol:
Judit18!
Én is párnát szoktam a derekam alá rakni, és úgy alszom!
Nekem is nagyon bejött!
Fizetni az EDA-ért??
És mennyit?
Tand!
Én is csatlakozom a többiekhez, csak az első 3 hónapban veszélyes a bárányhimlő, illetve a szülésnél!
De ha már voltál, akkor meg nem kaphatod el. Elvileg!
Jim!
Tényleg ennyire nem lehetsz depis, hogy holmi popcorn zabáló
izét raksz fel a képed helyett!!!!!!!!
Linocs!
Köszi a listát! Nagyon figyelmes kismami vagy!

Ja és azt elfelejtettem nektek mondani, hogy a tortát az én Drága Anyukám csinálta!
Azokat a virágokat is saját kezével készítette! Karamellvirág a neve!
Íme egy egész kép!

Kép
Vendég

Sziasztok csajok,

végre van egy kis időm írni, bár olvasni szoktalak mindig titeket.

Pumperka: nagyon szép a babaszoba, igazán gyönyörűen be van rendezve.

Eniko: a mi babánk is rendszeres csukló, napi akár 4-5* is, és nem szereti a drága, mert olyankor nagyon mocorog.

Márti: gyönyörű menyasszony voltál, igazán büszke lehet rád a férjed.

Panni: ha a stodal nem használ, próbáld meg a sinupret-et, nekem az segített köhögésre, meg megfázásra.

Velünk annyi a helyzet, hogy holnap megyünk doki bácsihoz, már nagyon izgulok. A gyogyi adagom hétről hétre csökkentve van, hoyg 1,5 hét múlva már ne szedjek semmit, csak a málnalevél teát kezdem el inni, állítólag segíti a tágulást. Bár remélem holnap a doki bácsi még azt mondja, hogy zárt vagyok.
Kész a babóka szobánk, feldobok pár képet:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
bnesz.eva

Évi!

Nagyon szép lett Bianka baba szobája!
Igazán ügyesek vagytok ti is!!!!!!!!

Egy aktuális poci kép:

Kép
Vendég

Sziasztok kismamik!

Sajnálom, hogy inkább olvasó üzemmód vagyok, mint író, de nem mindig tudok hozzászólni, ahoz amiket írtok.

Rólunk röviden annyit:
Megvolt ma reggel az első nst ami egyből kettő lett. :?
Ez úgy történt, hogy reggel 7.45.-re volt időpontunk, de pici baba nem nagyon akart mozgolódni,(még alukált) csak mikor az nst-s csaj elkezdte bökdösni, ez meg nekem nem nagyon tetszett :? .Na mindegy ide adta a papírt, hogy úgyis megyek terhesgondozásra, majd ott a dokim megnézi.
Terhesgondozáson most csak +0,5 kg mértek, ezeken sem bírok eligazodni igazán.De minden rendben. Így most 67 kg vagyok.
Átmegyek a dokimhoz nézi az nst-s papírt, és kitalálta, hogy csináltassunk mégegyet, hátha már éberebb lesz.Áttelefonált a szülészetre pont az én szülésznőm vette fel a telefont, így átmentem és csinált egy 45 perces nst, ahol már elég komoly mozgolódások voltak.
Röviden ennyi történt velünk ma.Ja és a pláne reggel mikor kijöttünk nst-ről akkor kezdett el mozogni, meg csuklani a kis rafkós. :x :? :lol:

Remélem mindenkivel minden rendben.Ahogy olvaslak titeket úgytünik mindenkivel mindne okés. A pocik szépen növekednek, a babaszobák pedig lázasan készülnek.

Nem tudtok valamit, amitől pici babánk felélénkülni egy kicsit az NST -idejére? :roll:
Mert pénteken megint megyek, igaz csak fél 2-re.
Valami tippet adjatok légyszi.

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Anita, örülök, hogy rendszeresen olvasol minket, de még jobb lenne, ha gyakrabban is írnál. :) Sajnos, ezek a babák ilyen rafkósak, az enyém 4D-n bujkált, CTG-n meg csak két erőteljesebbet mozgott. :)
Márti, nagyon ügyes anyukád van, titokban biztos cukrász. :lol: Ezen a képen jó nagy a pocid, bezzeg az esküvői fotókon nem látszódott. :)
Bnesz.eva, nagyon szép lett a szoba, biztos a babának is nagyon fog tetszeni. :)
Mona, nyugi! A "mindjárt" még 6 hét, addig még lesz egy esküvőd is! :)

KépKép
KépKép
mni

Miért kell a gyereknek produkálni magát az nst-n??

Nem a szívhangot nézik a méhösszehúzódások vonatkozásában?
Elhagytam a fonalat... :shock:

Gordon annyira utálta azokat a nyomi tappancsokat a hasamon, hogy ahányszor rámtették, addig rúgta, míg abba nem maradt a vizsgálat :lol: :lol: az jobb??

Nekünk csütörtökön lesz a ctg, sajnos Érden, mert a Szentimrés ctg gép javítóban van, a szülésznőm mondta. Az érdi ctg-s nő az egy elég fura szerzet, a múltkor ki volt akadva egy kismamira (pont időpontot kértem, akkor hallottam) és elég hülyén beszélt vele, mert a gyerek állandóan elmászott a hasában. Nem hülye az a gyerek, ezért miért kell a kismamival veszekedni???

Kimostam ma a cumisüvegeket és kész a szoba!!! Mindjárt fotózok is nektek!

Egy-két napja napjában többször "behúz" a hasam, keményedik, kicsit fájdogál, de nem durván. Gordonnál még odáig voltam ezektől, most inkább csak rálegyintek: edz a pocim.

CSAK ERŐS IDEGZETŰ 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK!! :oops: :oops: :
Próbálgatom a gátamat kicsit feszíteni a kezemmel gátmasszázs közben, ahogy a szentimrés szülésznők egy előadáson mondták a és közben ellazítani a gátat. Csak közben rájöttem, hogy ez nem buli, mer egyrészről fáj :roll: , és amúgy is kutyából nem lesz szalonna, sose voltam egy hangversenyterem :wink: , egy-két pasim megpróbált bekéredzkedni több ujjacskájával, nem tudom hányig sikerült, de az öklös variáció nekem sose volt meg :oops: 8) ... (mondjuk apa sose panaszkodott emiatt :lol: :lol: :oops: ) ha ebből indulok ki, akkor vajon van esélyem elkerülni a gátmetszést?? :?: :idea: Mondjuk, ezerszer inkább nyessék, mint hogy ezután meg beugorjon a hangversenyes variáció.. istenments!!! Aztán cserélhetem le a vibrátor készletemet kétkarnyi vastag kékeresekre??? NANEMÁ!!! :shock: :shock: :shock:
Szóval maszom magamat rendületlen de ilyeneken törpengek. :roll:
Nem ér lecseszni érte!!

Ja, a témához még egy adalék, azért nekem az megmaradt az előző szülésről, hogy amikor a gyerkő bújik át és feszít, az mit tagadjuk, fáj. Készüljetek lányok erre az érzésre tudatosan, mert ilyenkor a fájdalomra egyrészt feszíteni kezdesz, ami ront a helyzeten, másrészt pedig nem szabad a tolást abbahagyni (a francokat nyomom én oda a gyereket ha ott ez ennyire sz@r.. :roll: ). Szóval tudatosítsátok, hogy ezen a feszülésen (a szülésznő ütemezésével!) át kell nyomni.

Meg ég, ha így belejöttem, elárulom még egy majrémat nektek, sokáig marhára paráztam attól, hogy sosem voltam egy erős hasizomzatú egyén (két felülés már kipurcantott mindig.. :oops: ) és attól paráztam, hogyan fogom így kinyomizni a kölköt. Végül is, ha abból indulok ki, az előzőt is kikönyökölték belőlem.... Aztán amikor ezt bevallottam a szülésznőmnek, azt mondta (és ettől a pillanattól kezdve én nem félek!) hogy eszembe se jusson nyomkodni, a méh maga dolgozza ki a csemetét, mindenfajta erőltetett nyomkorászás nélkül!

Kép
Kép

mpatr

Márti!!!

Képet képet mééééééééééééééég!
Annyira tetszik, hogy nem kihangsúlyozza a ruhád a pocidat, de nem is rejti el. Mégis annyira formás vagy!

Én elég hatalmas darab leszek a fotókon sajna szerintem, a ruhám is ebből a szempontból elég "előnytelen". Bár egy 8 hónapos várandós ne akarjon Cindy Crawford lenni, tudom én! :oops: :shock: :lol: :roll:

No, majd meglátjátok! :) Most jól felcsigáztalak benneteket mi?????

Jelenleg a virágokon agyalok, hogy milyen legyen.................

Puszmákok lányok, jójca mindenkinek!
Vendég

Pati!!!

Én kikészültem az írásodtól!!! :):):):):):):):):)

A gátmasszázst nem vagyok hajlandó csinálni, én ehhez nagyon prűd vagyok. Vagy nem is tudom milyen, de szégyellem na, még magamnak is, szóval lehet, hogy ezt elhibázom, de nem vagyok képes rá.

A kitolásnál a méhizomzata a 80%-ot elvégzi, a tied a 20%. Ettől ne félj, ez tényleg így igaz!

A tudatos lazítást nagyon kell gyakorolni abban a pillanatban, mikor elérkezik aza pillanat, hogy megkoronázza a bejárat a kicsi fejét. Tényleg nagyon feszít! De ha a vajúdást végig tudtad lazítani, innen már csak ici-picike kell, hogy itt se feszíts be, szerintem tutira fog menni, hiszen készülsz rá...............

Gondolom én persze, mert Ákost könyökléssel és gátmetszéssel szültem én is! :shock: :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops:
Ja kérem, hogy utána olvastam???????????? Ahhhhha, papírból tanulok szülni mi???? :roll: :lol:
Majd kialakul! :)

Télleg lépek!
Vendég

[quote="monácska"]P írta:monácskaati!!!

Én kikészültem az írásodtól!!! :):):):):):):):):)

A gátmasszázst nem vagyok hajlandó csinálni, én ehhez nagyon prűd vagyok. Vagy nem is tudom milyen, de szégyellem na, még magamnak is, szóval lehet, hogy ezt elhibázom, de nem vagyok képes rá.

Monácska, akkor neked vibrátor-készleted sincs, ugye? :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bocsi, alacsony volt a labda és ismét elememben vagyok... :oops: :oops: :roll:

Kép
Kép

mpatr

Anita, én azt hallottam, hogy a csokitól felélénkülnek a babák, ctg előtt érdemes enni. kemény meló ez, de mindent a babáért :)

Márti, én már egyszer meggyanusítottalak titeket, hogy a vendéglátó bizniszben vagytok :), de már tuti, tényleg nem semmi a torta!

az edára egyébként azt hallottam, hogy altatóorvos függő mennyit kér érte, 2 éve a barátnőmnél 25öt kért. de ha olyan helyen szülsz ahol van a szülészeten aneszteziológus akkor elméletileg nem kell érte fizetni.

Panny, ezt tényleg olyan nyákdugósan hangzik! csak nem te szülsz leghamarabb? :) na jó biztos nem, neked még korai

Éva, nagyon szép a szoba, nálunk is kész lett ma a tapéta, ugyan sima almazöld-fehér csíkos, de úgy feldobja a szobát. megpróbáltam lefotózni, de majd nappal, valahogy nem sikerült jó képet csinálnom vakuval...

Jim, Tand ma pont valaki azt mondta, hogy mumpsz az egyetlen amit többször is el lehet kapni, a bárányhimlőt nem. remélem...

köszi a kórházi szoba javaslatokat, majd még elmélázok rajta - lehet, hogy tényleg jobb a közös, a Kútvölgyiben állítólag max a 3főseket használják (eleve 4személyes a maximum), ott nincsenek annyian, szóval nincs tömeg többnyire.

nem tom még jártok-e moziba, de én ma unalmamba egyedül elmentem, de mindig beválasztok. a vágy és vezeklést senkinek nem ajánlom, vagy előtte 3 kávéval. 7 oscar jelölése van, de rettenetesen vonatott folyamatosan az alvás határán voltam, meg szerintem úgyis elég béna. a fene sem érti mit esznek rajta.
gondolom a kismama agyamnak jó lesz valami limonádé romantika, de ez csak unalmas szimplán.

KépKép
judit18

javítva:
unalmamban
gondoltam....

Pati, most akkor belül is kell masszírozni?

nyomásról jut eszembe - én meg ma tudtam meg, hogy az orvosom előszerettel nyomkodja a hasat, hogy kijöjjön a gyerek. ez elég ijesztő!!! nem ilyenkor szoktak bordát törni? meg a babának nem árt???

KépKép
judit18

Sziasztok!!!

Márti nagyon szépek voltatok, gratulálok!!! A torta meg egyenesen gyönyörű, anyukád nagyon ügyes!!! :D

Ma voltam ultrahangon, nst-n, alvázviziten. BPD: 94,9 mm :shock: :shock: , magzatvíz közepes, placenta hátsófaliból átment hátsófali-jobboldaliba :?. Ennyi. Kérdeztem a dokit, hogy valamit mondjon a súlyára, erre azt mondta, hogy 3 kiló már tuti van. Köszi. Ja és megkértem, hogy nézze meg, hogy tuti lány-e, azt mondta, tuti. :D :D :D

Na utána jött az nst, nekem a csoki nagyon bejött, előtte gyorsan bevertem egy sportszeletet és a kiscsaj 10-15 perc alatt 11 király mocorgást produkált, pulzusa mindig felment 160 körülire. Itt nem mérik a méhtevékenységet, pedig 3 összehúzódásom is volt közben (ma volt vagy 30 eddig :shock: ). Kedves néni elmagyarázta, hogy az a lényeg, hogy mozgásra felmenjen a pulzusa, mert ez azt jelenti, hogy a placenta még tud elég oxigént termelni. Akkor van gáz, ha mozgásra leesik a pulzus, vagy nem a jó: 120-160-as tartományban van.

Utána alvázvizit a dokinénimnél, akivel végre-valahára sikerült megbeszélnem, hogy elvállalja a szülést!!! :D :D Nagyon kedves volt, mondta hogy igen, sajnos mostanában sokat volt szabin meg műtőben, ezért nem tudtam hamarabb elkapni. Van egy kis folyásom, amire Betadine kúpot írt fel, ami mindentirtó és recept nélkül kapható (ha ezt tudtam volna hamarabb :evil: ), két heti adag van benne. Ja a lényeg: külső méhszáj már nyitva van, 2100-as. :D :D Kérdezte, hogy mikor töltöttem a 36-ot és első baba lesz-e, nekem ebből az jött le, hogy szerinte sem húzom ki márciusig. :D :D

Na most ennyi, megyek dögölni, mert hiába ittam magnéziumot, nem lett jobb a dolog. Mondtam is apának, az lesz a király, ha ma mehetünk is vissza... :lol: :lol:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Norton-birodalom, készen:
(illetve a radiátoron száradó cumisüveg és mellszívó tartozékok elpakolása kivételével készen...)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép

mpatr

Pati, nagyon-nagyon szép lett a szoba, az a sok cucc mind a kórházba kell??? Nem tudom, de nekem befért egy táskába, igaz a babának semmit nem kell vinni. :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Kicsit balra köll fordítani néha a fejet a képek nézésénél... :oops: :lol:

Judit, az egyik ezt mondja, a másik azt. Én belülről is csinálom, Claraseptes kézmosás és alapos fürcsi után. Ha mán egyszer maszok... :roll:

Amikor nekem bekönyököltek, úgy megindult kifelé a gyerek, mint a rakéta. Azt nem hiszem, hogy ez túl nyerő, de nekem akkor kezdett Gordon szívhangja ráunni a pöcsölésre (ezt csak utána tudtam meg, akkor nem érzékeltem), úgyhogy szükség is volt a rakétára. Gondolom a császárhoz már túl lent volt, vagy mittomén. Igazából én annyira meglepődtem, hogy a dokim (a párom előtt :shock: ) rámfekszik, hogy a döbbenetre emlékszem csak szinte, meg a feszítésre. Pechemre pont akkor múlt el a tojófájás, amikor a feje bubija már kint volt, úgy halántékig... :shock: visítottam, mint az újévi malac, hogy akkor innentől talántán siessünk icipicikét... :lol: mit számított volna ehhez képest, ha eltöri a bordámat :roll: :lol: lehet, észre sem vettem volna... :roll:

Kép
Kép

mpatr

Böbi, az egyik a szülőszobai... ismét szerencsét próbálok... 5 éve is össze volt ám pakolva, ki se nyitottuk :lol: :lol: :lol: pedig még muskotályzsálya olaj is volt benne, erre tök tisztán emlékszem!! :lol: :lol:
most nincs benne, de van pöpec hágóing meg sportszelet... :lol:

Kép
Kép

mpatr

Csajok, többször előfordul, hogy a bordáim alatt, ha rúg a gyerek, hallani(!!) a magzatvíz csobbanását, olyan fémes hang, mint amikor tenyerest a vízbe csapsz.
Állandóan frászt kapok, hogy na most pukkant el a burok... mert nekem még sose, Gorkával a finisben repesztették, állíólag pukkanó hangja van. Mondjuk ez nem pukkan.
Nem is értem, mi a francot ijedezek.
Felőlem indulhatunk :wink:

Kép
Kép

mpatr

Pati, tegnap nekem is volt olyan a bordám alatt, kétszer egymás után, én is azt hittem hogy majd dől a lé, aztán semmi... :cry: Én már nem bánnám, legalább tudnám, hogy tuti menni kell, és nem küldenek haza :D :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Nekünk kórházi hálóinget adnak, aztán mielőtt mész fel a szobádba, akkor kell felvenni a sajátodat. Nekem szőlőcuki van benne, két zacsi, natúr és citromos!!! 8) Ez volt az első dolog, amit beszerezetem... :oops: :oops:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Ja és a képen a harmadik szatyor Gordon cuccai anyuhoz.

Tényleg, ebben a pukkanásos dologban valaki felhomályosíthatna.

NEM UNTOK MÉG??? Mert én kezdem magam unni, úgyhogy megyek is Scoobi Doo Magazint olvasni meg kártyázni a csicsergővel.

KVASZÉVA?????!!! Hétfő?

Jimm, pénteken jössz?

Kép
Kép

mpatr

[quote="bosek"]N írta:bosekekem szőlőcuki van benne, két zacsi, natúr és citromos!!! 8) Ez volt az első dolog, amit beszerezetem... :oops: :oops:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

Fúúúú, olyan keményedéseim vannak.... Pati, majd megy az sms, ha történik valami.... :D megyek lefekszem, sziasztok.
ja és ma 2x volt hányingerem, ami nagyon szokatlan nálam...

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!

Pati!
Úristen te hová készülsz ennyi pakkal???? :lol: :lol:
Nekem is egy táskás témám van!
Az a papír mi az egyik táska tetején??????????

Norton birodalom nagyon tutti lett!!!!!!!! :lol:
Vendég

Nyugi, Böbi, csak edzés. :wink:
Korai még.
Szokjad. :lol:

Kép
Kép

mpatr

Ja!
Akartam kérdezni, hogy ti szeditek még a Magne B6-ot??????
Mert nekem a doki azt mondta, hogy 3*2 kell bevennem belőle!!!!!!!!
Nem túl sok az???????
Vendég

Márti, egyik a szülőszobai (piros-sárga), a fekete-piros sporttatyó a kórházi, a fehér nagy a Gordoné. A cetlik közül a Gordonéra rá van írva, hogy Gordon cuccai, a szülőszobaiban meg azért van cetli, mert rá van írva, hogy induláskor még mi a teendő (kálciumot meginni, homeopátiást bevenni, kutyákat megetetni, stb) és hogy mit kell még induláskor beletenni (Peti papucsa, stb.)
Ziher, hogy az indulási drukkban valami kimaradna. Még így sem biztos... :roll:
Rémálmom, hogy nem itthonról indulok be, hanem útközben jön rám a szülhetnék és Peti hazaugrik a csomagokért. Amennyire PASI képes és valami egggészen mást hozna be, még így feliratozva is.... :lol:

este még jövök csak hív a szülői kötelességtudat :roll:

Kép
Kép

mpatr

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?