Új privát üzeneted érkezett!

Nanica,
Ment a privi!

KépKépKépKép
thelga

Helga! Nem volt vészes! Rosszindulatú volt, de ez az egyetlen fajta ami nem okoz áttétet. Félévente kell kontrolra menni. Ami rossz, hogy elvileg se szoli se nap nem érheti, de hát az orrom jobb oldalán volt a szemem alatt! Igen nehezen tudom megoldani, hogy nyáron ne érje a nap! :?
Valaki kérdezte még, hogy vissza jön még a tél vagy jön a jó idő! Válaszoltál rá? Lehet, hogy én voltam figyelmetlen!!! :oops: Imádom szentendrét! Sokat jártunk oda! Az egyik kedvenc éttermünk a mexicói! Na persze a cukik se rosszak! :wink:

KépKép
csongria

Áronnak nagyon boldog hófordulót!!! :D

KépKép
csongria

Sziasztok!

Nanica
Bocsi,de annyira sietek mindig,hogy a végén nem olvasok vissza. :oops:
Én is küdhetek adatokat?Képeket is raknék,csak rá kellene jönnöm még hogyan.

Helga
Boldog hófordulót Áronnak.
Laura is a héten többször sírt fel hangosan és fájdalmasan.Nem tudom én se eldönteni a foga vagy megint egy ugrási növekedés lesz.
Tényleg ólcson vettétek a lámpát.Nagyon sok mindenre jó a gyulladástól a sebekig/hegesedésig/,még hallottam olyat is,hogy cukorbrtegségre is.

Lorca
Én hiába órdítottam le a fejüket,csak annyit értem el vele,hogy ha gondom volt akkor is furcsán néztek rám.Még csuszó pénzért is csak nehezen segítettek. :(

Ágiboldi
Nagyon jól megfogalmaztad az egész dolgot.Nehéz egyensúlyt találni,míg rá nem jövünk mi a gond.

Május
Milyen játékok vannak a lurdy-házba?Vidéken is vannak nekik játszóházaik?

Ria
Vannak olyan krémek amik UV szűrősek.Nem próbáltad?Milyen kezelést kaptál rá?

Rokica
Még megkérdezném te mit gondolsz csecsemők felébresztéséről,ha nem eszik hosszabb ideje?Gondolok én a nappali és éjszakaira is.Még a kórházba Laurát ugye mindig etetni kellett és ha nem kelt felkeltették.Volt olyan csecsemős is aki befogta az orrát addig míg fel nem kelt. :evil: Ez nagyon nem tetszett és mikor szóvátettem még neki állt feljebb.Bezzeg mikor kitudodott hogy van a szülészeten elég ismerösöm akkor meg mindig a sarkamba volt. :?

Voltunk ma Mekibe.Dani nagyon élvezte főleg a játékot.Laura picit meg volt lepődve a sok ember láttán.Majd 1 év múlva megint megnézzük.Nanica igazad van a 7 perc lejártáról,mert ahogy hűlt a krumpli úgy keményedett és ehetetlen lett.

KépKép
KépKép
dana 1

Áron babának nagyon boldog hófordulót kívánuk!!! :D

Mi is sétáltunk ma nagyon sokat! Apástul játszótereztünk a Vligetben. Brigi nagyon élvezte! Rohangászott, ismerkedett, játszott és élvezte a nagy területet és a sok játékot. :D Nagyon tetszett nekünk is.
Persze a mangalica fesztiválra mentünk volna, de oda nem lehetett a tömegtől bejutni. De nem is bánom így utólag.

Ágiboldi,
Pontosan arra gondoltam a szopival kapcsolatban amit leírtál! Brigi ökle is mindig a szájában volt és fogalmam sem volt, hogy miért sír. Ráadásul könnyű azt mondani, hogy ha belealszik a szopiba az nem azt jelenti, hogy befejezte. Brigi órákig képes volt így szopizni és ha megpróbáltam leválasztani egyből sírni kezdett. Pedig akkor még mértem, és rendes mennyiséget evett. Itt jön elő a cumi próbaképp, bár Brigónak nem kellett. Meg én elég sz@rul viseltem a szülés utáni időszakot és muszáj voltam felkelni pl. zuhanyozni naponta többször, vagy épp begörcsölt az epém és nem bírtam feküdni. És gondolom hasonló problémáim nem csak nekem voltak szülés után. Szerintem a szopihoz kell egy nagy adag akarat és kitartás. Főleg az utóbbi. És hangsúlyozni kell a kismamiknak, hogy minden kezdet nehéz, de aztán ha belejönnek annyira, de annyira jó érzés a felszabadult és problémamentes szoptatás!!! :D

Róki
Sztem nagyon jó amit leírtál, bővebben a fent leírtak. Még annyit, hogy Májussal egyetértek a max. heti mérésben, mert én pl. még a napi mérésbe is beparáztam. :oops: :lol:

Május
Ezt a 22ft/percet vajon hogy számolták ki? :lol: Behetek csak 1 percre? :lol: :lol: Egyszer ha anyuéknál járunk, lehet benézünk mi is. :D
lora7

Jaj még a Mekiről akartam írni. Egyszer régen a barátnőmmel elvitelre kértünk hamburgert. Kivittük busszal Érdre a telkükre. Mikor elővettük már nem volt gusztusunk hozzá, gondoltuk a kutyának még jó lesz. De még a kutya is elfordult, pedig ő aztán tényleg minden moslékot képes volt megenni. :lol:

Gyedről utolsó
Ti nem kaptatok olyan papírt, hogy mivel a minimálbér is emelkedett így a Gyed is (mivel a Gyed=2xmbér*0,7)? Nekem az Oep küldött ilyet és még oda is volt írva, hogy az első folyósítás február valahanyadikáig történik.
lora7

Mazsi,
de jó volt ez az élménybeszámoló, még biztos menet közben is beugrik egy-két érdekesség, később se fogd vissza magad, tedd közzé nyugodtan! :D

Voltunk védőnőnél, sajnos Sebes lázadt a mérés ellen, így nem töltött elég időt a mérlegen, úgyhogy a saccolt súlya: 10,8 kg.

Fogdoki azt modta, hogy figyeljük a fogát, mert már kis ütéstől is elhalhat (tesói körben hármunk foga szürkült el, egy pedig kitört, bár ezek nem voltak kis ütések :twisted: ), ha éles a törésnél, akkor lecsiszolja (a kis optimista, hát majd meglátjuk).

Ditke,
amikor az én mellemben találtak csomót, sokat vacilláltam, hogy megbökessem-e vagy sem, mert nem mindig reagálnak jól ezek a csomók a macerálásra. Szóval rászántam magam, és amikor mentem az eredményért, akkor kiderült, hogy elveszett, de megnyugtattak, hogy ha valami gáz lett volna, akkor biztos emlékeznének rá :shock: ...normálisak?!?

Nanica,
nálunk a túró volt az utolsó újdonság. De a hét felfedezetje az almás-sütőtök...valami isteni, biztos számít, hogy nagyon fini volt az alapanyag, de akkor is. Így a kaja-triumvirátust a cékla-alma-sütőtök alkotja, és ezek minden verziója: 3!
Valamint sikerrel debütált a melegszendvics is (paprikás padlizsánkrém-Vegabond, sajt, kenyér).

Sági,
Üdv az új családtagnak! Ahogy egymás mellett vannak Peti kis képével, szerintem hasonlítanak, de lehet, hogy csak a frizura teszi.

Ria,
nekem is volt egy afférom a kvarclámpával, de rajtam volt szemüveg, így aki látta a Sin city-t, annak meg van Eliah Wood által megformált karakter, hát kb. úgy néztem ki.

Sebi járás technikája semmit nem fejlődött, viszont a hozzáállása nagyot változott, eddig a legkissebb bizonytalanság esetén is inkább mászott, most már teljesen kilátástalan esetekben is inkább neki indul. Zombi-stílusban nyomul, kezek előre, test/fej hátra dől, előre-lefelé meredő szemek, merev lábak.

Orsi
Kép Kép
sno

Áron,
Boldog 11-et!

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi
És végül meg lett a lelet? :shock: :shock: :shock:
Szegény Sebi, fogat csiszolni? :shock: Azt ilyen piciknél vajon hogy csinálják?

Sági
Mi is gratulálunk az újdonsült kis uncsitesóhoz! :D
lora7

Lora,
nem lett meg a lelet, de nem is ismételtem meg a vizsgálatot, később egy másik doki megnézte ultrahanggal. Most épp azt akartam írni, hogy se híre se hamva, de ha jobban belegondolok, pont ott van a rendszeres csatorna dugulásom. Lehet itt valami összefüggés?

Nanica,
az Anyaság/szoptatás topikban is pedzegetik a gyerek kizárólag szopizni hajlandó témát, esetleg kukkants át.

Róki,
szoktad őket olvasni?

Orsi
Kép Kép
sno

Lora,
ja, fogcsiszolás: azt mondta, hogy végighúzza az élén, és annyi, csak hogy ne vágjon.

Orsi
Kép Kép
sno

Jó reggelt!

Bioptron lámpa! Esély sincs az elkövetkező évtizedben, hogy ilyet vegyek ennyiért! :roll:

Dana! 50-es fényvédővel kenem ha már süt a nap!

Sno! Sajnálom Sebi letört fogát! :( Azért megnézném azt a zombi menést! :lol: Szerencséd volt, hogy volt rajtad szemüveg a kvarcnál. Mi napszemüvegbe voltunk egész nap a barátnőmmel. Akkor volt az első kórházi gyakorlatunk a Bajcsy kórház belgyógyászatán. Mindenki hülyének nézett minket! :oops: :lol:

KépKép
csongria

mazsi
én is köszi az élménybeszámolót, ha még vlmi eszedbe jut, írd le, olyan jó olvasni! fényképek is lesznek, ugye?

játszóház
nem tudom, mennyire egyformák, de sztm a plázákban kb uolyan lehet. a 22Ft/perc irtó baromság, nem értem miért nem 20?! meg az is tök béna, h nincs kedvezmény, egy óra az 60 perc és kész. ja és van minimumidő: 20 perc.

kvarclámpa
látom, szinte mindenki pórul járt legalább először. sztm én vagyok a bénaság csúcsán, nemelég, h szénné égettem magam tél közepén, de még egy lehúzható arcpakolást is feltettem közvetlenül utána (extrajól akartam kinézni este a csillagfény diszkóban :lol: ) háááát...

snorsi
az almás-sütőtök milyen állagú? kockázod v összenyomod? mivel eszi? kézzel v kanálból?

majus3

Május,
hát igen, az ember arra számít, hogy extra jól fog kinézni, aztán jön élete talán egyik legnagyobb bújkálása :lol:

almás-sütőtök turmixoltan pépes, mert a fagyós készleteimből készítem. Az alma az nyersen turmixolt, a sütőtök főzve turmixolt, és kanalazom.

Már elhatároztam, hogy idén is fagyasztok, és mint mártogatós szószt fogom elsütni, csak még nem tudom, hogy mit kéne mártogatni bele.

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok! :)

Tegnap apósomék déltől este fél 9-ig nálunk voltak. Még jó, hogy nem én főztem, hanem kínait ebédeltünk. Persze Lillus megint nagy kópé volt: 2 percre hagytam egyedül a konyhában (míg bevittem a levest a nappaliba) és marokszámra tömte magába a pirított tésztát! :roll: :roll: És persze ordított, mint a sakál, mikor eltiltottam a konyhától! :) :)
Ma meg voltunk a BabyOutletben, csomó rucit vettünk Lillunak szinte fillérekért. PO bodyk pl. 990 Ft-ra vannak leárazva. De más cuccok is! :)

Május!
A Lurdy-ban ugyanolyan tipusú játszóház van, mint a Pólusban! Amúgy mi szerdán megyünk a Lurdy-ba, talizom az egyik blogos csajszival. Akinek van kedve, csatlakozhat! :D

Mazsi!
Köszi az élménybeszámolót, szinte látom magam Vegasban! :lol: :lol: :lol: Persze, a képekkel megspékeled kicsit, még jobb lesz! :)

Lora!
Én kaptam ilyen papírt az OEP-től.

Orsi!
Aranyos lehet a zombijárás! :D :D :D

Dobok egy képet az önállóan álló Lillusról. EGyre többször, több ideig álldogál egyedül, közben már tud tapsolni és próbálkozik a leguggolással. De ekkor általában elhúzza a feneke! :oops:
Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Ma igazolványképet kellett csináltatni. Előtte gyorsan beugrottam fodrászhoz. Mivel arra várni kellett kicsit, még bejártam a Librit és három könyv belémakaszkodott. Volt még időm, úgyhogy kaját is vásároltam. Hazajövet rá kellett jönnöm, hogy iszony sokba kerül az a négy fénykép. :twisted:

Május,
Elképzeltelek a kvarclámpa és a maszk után. :lol: Szerintem biztos minden szem rád tapadt. 8)

Orsi,
:shock: Milyen rendesek. Még hogy bízz meg az emlékezetükben. A csatornaelzáródásnak lehet köze hozzá sztem. :roll:
Éljen a járás. :lol:

Lora,
Papír nem jött a GYEDről.

Dana,
Nekem akkor lehet, hogy szerencsém is volt. :wink: A szülésznő rohant az orvos után, mert az ő beleegyezése kellett szülés után, hogy megkaphassam Szabit. Éjfél volt kb, szabadnapos volt, neki meg nem is tudom miért, mintha más dolga lett volna. :twisted: A koraosztályon meg a fődokihoz volt szerencsém, ő tette helyre a nővért, de a legtöbb alapból nagyon kedves volt és nagyon segítőkész. A Péterfys korás csecsemősöket azóta sem tudom eleget dícsérni.
Befogni az orrát egy csecsemőnek?! Inkább nem írom le a gondolataimat. :evil:

Helga,
Boldog hófordulót!
Az adót én is onnan tudom, hogy vmelyik évben hiába vártam. :lol:
Nem csak csaszisok szívnak. :wink: Nekem volt egy cuki kis gátsebem, Szabi meg infúzión volt. Olyan jó volt a széken kuporogva szoptatni. :twisted:

Május,
Barátnőmet a kórházban látogattam, amikor az első gyereke született. Bent a gyerek ordított, kint anyuka sírt. Mert futtában azt mondták a nővérek, hogy meg kell várnia a 3 órát, különben hasfájós lesz. Ez volt az első éles találkozásom a szoptatással, már terhesen. A saját első három hónapomat nem nézve. :wink: Nekem nem a 3-4 órával van elsősorban problémám, hanem a szabállyal. Azzal nagyon is van! Sok igény szerint szopizó baba eszik ennyi időnként. Meg még felhozható az az érv is, hogy az időre szoptatott babák természetes éhségérzete felülíródik. Ebben nem tudom, mennyi igazság van, de a következtetés elég szomorú következményekkel jár. (Ranschburg és mások) Szerintem sem kell feltétlenül ragaszkodni a szoptatáshoz, ahogy Boldi mutatja, ezzel egyetértek. Még ha tényleg kivétel is. :lol: Azt is tudom, hogy nem lehet mindenre az az első válasz, hogy a szájába nyomok valamit, legyen az cici vagy cumi. Nálam az kb az utolsó.

Ágiboldi,
A használati utasítást én is erősen hiányolom. :lol:

Kép KépKép
lorca

Lorca: kutyamami! :D Egyetérek a sokat, bármikor szopizós elvvel. A hasfájás élettani sajátosság, kiszen előtte nem is használta az emésztőrendszerét, persze, hogy okozhat gondot. Linus is nagyon sokat szopizott/szopizik mai napig is és a hasfájást nem ez okozta!!!

Közben Ágiboldival is egyetérek, az elején tényleg néha nem tudni miért is sír, és én is jártam már úgy, hogy próbáltam szopiztatni, de akkor mégjobban sírt, és én azt hittem velem/ a tejemmel van gond, mire apukája elvette tőlem, és lám megnyugodott... fáradt volt. De legalább tudom, hogy nem volt éhes. :wink:
Én egyébként sokszor jártam úgy, hogy 1 óra 20 percet szopizott, azt hittem, hogy jollakott... kb 5 perc után sírt. Én újra mellre raktam, pár korty és órákig nyugi. Bevállt, volt, hogy anyósom ezt nem hagyta - és ő sétálgatott 2 órát a síró gyerekkel! :twisted:

Én a jelek értelmezésével 3 és 8 hó között voltam bajaban. Mostmár, ha nagyon éhes ideslattyog hozzám, előtte volt a kéztömködés. Na de közben, amiko rmár mindent a szájába vett, én sem tudtam mit akar!!!

Ria: privi ment.

Adatok!
Mindenki küldheti, de csak egy feltételle, ha rendszeres!!! :lol:

nanica

Sziasztok!

Nagyon szepen koszonjuk a koszonteseket!!!! Olyan jol esett! De mar dobjuk is tovabb, megpedig Lillusnak! Boldog hofordulot Lillus! :lol:

Ria,
Azert meg igy is szornyu lehetett megtudni, es atelni, hogy nem volt olyan nagy, es nem lehetett attetes :cry: Jo, hogy azota minden okes! Ezek utan az 50faktoros kenocs az egyatalan nem tulzas!

80ezer a bioptron lampaert valoban eszveszejtoen sok, es lehet, hogy Nektek nem is ez kell.

Majus,
Ilyen draga a jatszohaz? 1200 orankent???
Itt is van par jatszohaz a kornyeken, de ennyire egyik sem draga. Majd korbenezunk mi is, de egyenlore tart meg a param az influenzatol.

Timo,
A babyoutlet hol van??? Olyan jo lenne egy par tavaszi ruhat beszerezni olcson!
Lillus nagyon ugyesen all mar!

Dana,
Igen, meg nem valaszoltam az idojarasra vonatkozo kerdesedre! Az a baj, hogy nem is lehet! A tudomany mai allasa szerint csak max 10napra elore lehet nagy bizonyossaggal megmondani az idojarast, mert utana annyira kaotikussa valik a rendszer, hogy nem lehet megmondani kello pontossaggal, hogy mi lesz. Azert persze keszulnek meg elorejelzesek akar felevre elore is, de azok csak max annyi informaciot hordoznak, hogy pl a julius melegebb es csapadekosabb lesz, mint az atlag. Es persze ezek sem szoktak bejonni, igy csak ovatosan szabad tálalni ezeket. Egyebkent en is csak annyira vagyok kepben mostanaban, mint Ti, sajnos az intezet intraweben ferhetnek hozza infokhoz, de azt igy kivulrol sajnos nem latom. Majd mondom a ferjemnek, hogy hozzon par elorejelzest (O is ott dolgozik)!

Lorca,
Igen, a gatsebtol ott is szivtak a kismamak, igy ulni valoban nem tudtak! Csak egesz nap fekve szoptatni! :lol:

Sno,
Gratula Sebi zombi jarasahoz! :lol:

KépKépKépKép
thelga

Sági gratulálok tesódnak, nagyon szép baba!

Nálunk is van egy baba, Zsolti egyik legjobb barátjánál szombat éjszaka született meg a fiúk. 3800 g-mal és 52 cm.

Hétvégén itt voltak a nagybátyámék, nekik egy majdnem két éves kislányuk van. Gréta mindenhová követte, minden érdekelte, Alexa meg kicsit menekült előle. De nagyon aranyosak voltak, majd a végén teszek fel képet.

Gyed: Én se kaptam 13.-at. Januában szabin voltam, a szülésig utána táppénzen és a cégtől kapom. Nem értem?

Áronnak, Lillusnak boldog hófordulót!

Mazsi: Nagyon jó lehetett, én is szívesen kimennék, sok érdekes dolgot meg lehet nézni.

Két lány:
Kép

Kép

Elköszönés: A puszit nem sikerült elcsípnem, csak már a simit.
Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

A középső képen meg a kisasszony cupákot malyszol.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Jó reggelt!

Senki sincs.Merre vagytok?

Lora
Én is kaptam levelet.Kutya se ette. :lol:

Sno
Akkor ti meg háromszoroztátok a súlyotok. :)
Zombi járás :lol:

Nanica
Mi még csak most keztük el a sajtot bevezetni,héten vagy jövő héten gondoltam a kefirt.
Laurának most a sütötökös csirkás üveges nagyon izlik.Igaz én csak a felét adom neki és hozzá még krumplit,de erre a kajára cuppog.
Adatok nem tudom akkor van-e értelme,mert nálunk 6 hóig mérték meg 9 hósan és majd 1 évesen fogják Laurát.Azért küldjem?

Timi
Boldog hófordulót Lillusnak!
Gratula az álláshoz.Milyen magas.Kérből itélve magas baba.Igazi csaj aki már fésülködni tanul.

Helga
Köszi az infot.MIlyen jó nektek mindig együtt vagytok.

Blin
Nagyon jók a képek.Főleg a csont evős. :lol:

Tegnap Dani annyira szórakoztatta alvás helyett Laurát hogy egész nap fél órát aludtak. :evil: De este már mind a kettő fél nyolckor aludt.Éjjel nem tudom mi volt,de a Zsolti mondja 4-szer kelt Laurához.Én annyira fáradt voltam,nem ébredtem fel. :oops:

KépKép
KépKép
dana 1

Lillus,
Boldog 11+1-et!

Lin,
Azért a simis kép jól visszaadja a rajongást. :)

Dana,
mi sem háromszorozunk: 3920*3=11760g, remélem nem hízik majd 1 kg-t 1 hónap alatt!

Sebi tegnap este 8 körül szopizott, meg egy kicsivel azután, hogy mi lefeküdtünk (11-12 körül), és aztán már csak reggel 7-kor! :shock: Tegnapelőtt is csak 1-el szopizott többet. Ez a mi köreinkben példátlan. Pont tegnap este gondoltam rá, hogy régen, hogy vártam, hogy átaludja az éjszakát, és mindig csalódnom kellett, most hogy beállt ez az együtt alvós rendszer, már tök nem foglalkozom vele, hogy mennyit kel...erre tessék.

Orsi
Kép Kép
sno

Jó reggelt, Lillusnak gratula a hófordulóhoz, és még nagyobb gratula az álláshoz :D

Vasárnap Boldinak is megszületett az uncsitesója!! (sógoroméknál) :lol: Kristófnak hívják, 4,75 kg és 62 cm :D Jó súllyal érkezett, igazi játszópajtás méret :wink:

Jól néznének ki ha szentírás lenne a 6 hónapos kétszerezés és 1 éves háromszorozás... :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Ágiboldi!
Nagy gratula az uncsitesóhoz, micsoda méretek! Lillus kábé 2 hónaposan volt ekkora! :lol: :lol: :lol:

Orsi!
Azért gondolom örülsz neki, hogy ilyen sokat aludt Sebi! :) Én tök boldog vagyok ilyenkor! :) :)

Dana!
Háát, Lillus szerintem egyáltalán nem magas, sőt.. :oops: :oops: :oops: bár ő kislány, ne is legyen nagy. Amúgy kábé 70 cm. Szerintem itt mindenki nagyobb tőle! :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Bocsi a késésért, de itt volt az anyukám és olyan gyorsan telt el az két nap és ilyenkor kell 1 havi dolgot megbeszélni bepótolni míg nem találkoztunk! Bár elkezdte kérdezgetni, hogy miért nem rakok háztartási kekszet a gyümibe , hogy tartalmasabb legyen akkor leállítottam szegényt !

Timi
Boldog Hófordulót Lillusnak és gratula az ácsorgáshoz ! :P

Helga
Boldog Hófordulót Áronnak így megkésve is ! :P

Sno
Nem semmi történet a te csomóddal sem ! :o
Gratula Sebinek a járáshoz !

Jelentem a hétvégén Tomi is elkezdett járni, keresztbe, hosszába a szobába ami nem semmi, mert 6 méter hosszú és négy méter széles ! Nagyon édes mindig keres valamit amibe kapaszkodva feláll, és elkezd rohanni, nem sétál, hanem rohan !

Most már rájöttem lehet, hogy ezért kelt fel éjszakánként mindig egyszer az ugrásszerű fejlődés miatt !(Suttogó)

Lora és Sno
Brigi és Sebi is rohan ? Vagy csak az én gyerekem ilyen türelmetlen, hogy nem szép lassan megy hanem rohan !
De nagyon tetszik neki, hogy jár, mert nevet miközben megy !

Ágiboldi
Normál szüléssel vagy császárral született az óriás unokatesó ?
Biciklit nem hozott magával ? Írni olvasni nem tud még ?Hi-Hi-HI ! :lol: Gratula nekik !

Schöpfiről annyit, hogy Tomi bennt se tejet, se tápot 3 napig (míg nekem be nem indult) nem kapott, csak csipkebogyi teát, a súlya is sokat csökkent ! :x

Dana
Nálunk sem mérné a védőnő Tomit csak 2-3 havonta a dr-nőhöz ad időponot, de én kérek be hozzá ídőpontot a gondozóba és leméretem, mert én kíváncsi vagyok rá ! Hát azért vannak nem ??????????????????? :twisted:

Tomi sem akart tegnap nagyon aludni nappal annyira belemelegedett a járásba, de aztán du-ra olyan fáradt volt, hogy állandóan felbukott még a saját lábába is és majdnem elájult a fáradtságtól !

Lorca
Tényleg drága fénykép lehetett ! :lol:

Nanica
Én még ma is néha bajban vagyok, hogy miért sír, mikor hasa tele, nem fáradt, nem szomjas és mégis nyüszi, akkor jön Helga munkaterülete az időjárás amire ráfogom, avagy a foga téma ! Hi-Hi !! :lol:

Pelenka téma:
Megvettem a Libero 5+, mivel négy plusz nincs, de ebből is kifolyik a pisi, pedig ez 10-16 kg-ig van !!! Pedig megvettem belőle a legnagyobb 112 db-os kiszerelést, egyre jobban kezd elegem lenni a LIBERÓ-ból !!! Most azon gondolkodom mi legyen a következő fajta, mert még egyszer nem veszek Liberót semmilyet !!!!!!

Bioptron lámpa
Anyukámnak van, mikor szülés után a császár sebét lámpáztam akkor jöttem rá, hogy nekem semmit sem ér, de a sinusitis max.-re (arcüreg gyull.) sem !!!Van infrám, az sem egy nagy durranás !
A meleg sónál jobb az arcüregre és a fülre nincs !!(sztem)

Kép
kditke

sziasztok!

nem tűntünk el csak a hétvégén anyáéknál voltunk disznótorban...

délelőtt pedig Ringatón jártunk Leával.

miután nem tudtam a rengeteeg kép közül válogatni :oops: (hogy itt is elférjen) ezért a Picasara teszem fel őket és ha megnézte a miniválogatást mindenki akit érdekel, eltávolítom a mappát :lol: :wink:

most megyek töltögetni azután jövök vissza...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

sziasztok!

15:05kor lesz a spektrumon AZ EMBERGYEREK 4. része, az érzelmekről!

nanica

ditke
látod nem hallgattál rám ... :lol: :wink: a P4+ szerintem tuti (nekünk legalábbis) Lea 10,74kg most.Liberobol minden kifolyt .
próbáld ki!

nanica
nekünk mostanában a brokkoli , a tészta az újdonság.
tejterméket csak 1 éves kora után kezdem el.
egyre többször eszik darabosan ...bár így sztem kevesebbet eszik mintha pépesítem :shock: olyan édes ahogy csipegeti az apró faatkákat és közben cuppog nagyokat ill. nyaldossa a szája szélét :lol:

ágiboldi
igazi kis sós zsák az uncsitesó! :shock: :lol: GRATULA!

thelga
csak a Red Rock Canyonban jártunk ami term.védelmi terület.
minden más órákra van Vegastól és egy hosszú út (Los Angeles) úgy gondoltuk épp elég a 10 nap alatt

még nem olvastam vissza :oops: Te meteorológiával foglalkozol?

sno
tegnap este vmi lehetett a levegőben mert Lea aludt délután 5-6ig akkor szopizott egyet és f7kor újra beájult (fürdés nélkül) majd 2kor és 4kor egy félálomban szopiés f 7ig aludt!!!!!!!!!!!!!
ez többszempontból is újdonság...1. úgy nézem visszaállt ebbe az időzónába 2. 7 órát egy mukk nélkül nagyon régen nem aludt :lol:

Sebi nagyon édes lehet ahogy törtet előre :lol:

lin
aranyosak a csajok együtt .Alexa nem volt féltékeny, irigy Grétára?
barátnőm kislánya a nálánál kisebbekkel iszonyúan irigy...

kinél jártatok szemésznél? Lea bal szeme is gyanús nekem és ma kérdeztem a dokinőt hogy meddig normális a kancsalság? azt mondta 10 hónapos kor után érdemes megmutatni szemésznek...
ő Szegeden ajánlott vkit...Ti Kecskeméten voltatok?

dana
bennünket havonta berendelnek méricskére :shock:

lora
úgy irigyellek az apás játsziért! :oops: :lol: Ati nem nagyon hajlandó eljönni velünk sétálni... :cry:

Brigi ilyen ügyi hogy már terepen szaladgál? :shock: :lol:

most ébredt Lea úh megetetem folyt köv.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Megnéztem a képeket, nagyon szupi helyen jártatok! Nem néztek furin rátok, hogy picibabával kaszinóztatok? :lol: :lol: :lol:

Szerdán megyünk Lurdy-s játszóházba! Csatlakozik vki hozzánk???

Timi
Kép Kép
timocska

timo
nézelődni lehetett de a gépek mellett nem állhattam meg (pl amikor Ati játszott egyet) mert az casinot keményen büntetik érte :shock: kiskorúak gépközelben nem lehetnek...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

mármint Leával nem állhattam ott :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ágiboldi
ez aztán a nem semmi méret!

timo
sztm mi megyünk a lurdyba, de csak kettőig tudunk maradni, mert tanácsadásra kell mennünk. ti ottlesztek délelőtt??

mazsi
mindjárt megyek képeket nézni! a ringató h tetszett?

a mai dévényen kele végre megállt négykézláb, és néhány centit haladt is előre! annyira cuki volt összeráncolt homlokkal és nyitott szájjal koncentrált, tökre látszott rajta, h minden engergiáját össze kell szednie :lol:

majus3

Nanica, jó, h írtad, még elcsíptem az embergyereket. Hát nem nyugtatott meg a temperamentum kapcsán :D Mindenesetre megerősített, h mennyit számít a gyerek típusa. Valamelyiknek egyszer elmondták, h ne nyúljon a tiltott dologhoz és nem nyúlt, a másik meg addig próbálkozott ordítva amíg ki nem vitték (lásd Boldi).
Így persze néhány anyuka könnyen boldogul a látszólag jól nevelt hisztimentes gyerekkel, aki valójában egyszerűen csak ilyennek született :lol:

Ja, és a piros pöttyös tükrös kísérlet állítólag 20-24 hónapos kor körül működik.

Kditke, uncsitesó persze császárral, azért ekkora gyereket máshogy nem nagyon lehet.

Kép
Kép
agiboldi

Május!
Mi is csak addig érünk rá, mert utána még megyünk haza anyukámékhoz. 10 körül megyünk és amíg jól érezzük magunkat, addig maradunk!
Gratula KM-nek, olyan kis ügyi! :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Május, ezek a tornaórák látványosan jót tesznek, Kele nagyon ügyes!

Kép
Kép
agiboldi

köszönjük a gratulációkat :oops: :lol:

ágiboldi
ti nem ugrotok be szerdán a lurdyba?

majus3

Egyelőre körvonalazódik, h találkozunk egy barátnőmmel szerdán, amit már régóta próbálunk összehozni, de ha mégse, akkor megyünk :wink:

Kép
Kép
agiboldi

nanica
olyan jó hogy írtad mikor kezdődik...de így is lemaradtam róla csak a végét csíptem el :oops: elfelejtettem ugyanis :twisted: :lol:

majus
tök jó hogy Kele így ügyesedik! :lol:
van fájdalmas (mármint neki) része a tornának?

Leának (nekem is) nagyon tetszett a Ringató! örülök neki, mert ezek szerint jól láttam, hogy szereti a zenét :lol:
amikor furulyázott a csajszi, Lea bemászott a kör közepére és tátott szájjal hallgatta :lol:
a gyereksereget is élvezte, mindenkivel ismerkedett :lol:

500 Ft/alkalom (azaz fél óra) nálatok mennyibe kerül?
sztem csak 2 hetente fogunk menni de mindenképpen megyünk mert nagyon élvezte a kisasszony :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

A tanítvány ma is lemondott a társaságomról. Most annyira nem bánom, legalább pihizek egy kicsit. :D

Május,
Éljen KM és a torna. :)

Ágiboldi,
Nem semmi méretek! Húúúú
Nati volt vagy 1,5 éves, mire rájött, hogy a "nem szabad" az neki szól. :twisted: Pedig nála még rendesen próbálkoztam, nem úgy, mint Szabinál. 8)

Timocska,
Boldog hófordulót. (Mintha egyre gyakrabban késnék le... :oops: )

Kép KépKép
lorca

Lillus boldog hófordulót kívánunk egy kicsit megkésve!!! És gratulálunk az ácsingózáshoz! :)

Lorca
Igazolványkép: :lol: :lol:
Rajtad igazodjon ki egy tanítvány! Egyszer mérgelődsz mert lemondja, aztán meg örülsz neki! :lol:

Linda
Bár még nem találkoztunk személyesen, de a fotók alapján sztem nagyon hasonlít rád Gréti! Nagyon szép kislányod van!

Kditke
Gratula Tomikának a járáshoz! Nagy mérföldkő ez! Brigi is rohant, de már lassított. Sztem eleinte a lendület vitte, és a vége mindig a popóra pottyanás lett. :lol: :lol:

Ágiboldi
Micsoda babaeső! :o Nektek is gratulálunk az uncsitesóhoz! :D Nem semmi méretek! :lol:

Mazsi
Nagyon nagyon jók a képek!!! És ha van még mesélni valód (gondolom, hogy még van) tényleg ne fogd vissza magad, olyan jó olvasni! :)
Látom, hogy a bkocsitok karfa nélküli. Ez nem okoz gondot? Olyan jókat látok karfa nélkül, de nem tudom, hogy az mennyire fontos még. :roll:

Május
Nagyon gratulálunk a mászáshoz! Innen már rohamosan fog fejlődni sztem. Úgy örülök neki! :D

Briginek kinőtt ma a bal felső 2-es fogacskája. Persze megint társul hozzá egy kis hasmenés is, ahogy eddig minden fogacskánál. Meg a szokásos nyüszi és nem evés. Már látom a jobb felső 2-est is, az is hamarosan átszakad. Aztán remélem megint nyugi lesz egy dbig, mert az éjszakáink is elég kaotikusak.
Egy videó a játsziról, így "szaladgál" Brigóca:
http://videa.hu/play.php?v=cz4K8eayfmTmXgIR :D
lora7

Sziasztok!

Beni nagyon ügyi volt ma a tornán egész sokat ment négykézláb. Felálltunk és a konduktor oldalazva léptette olyan édi volt! Kérte a konduktor, hogy vegyük meg az első cipőjét az álláshoz, mert abba jobban tartva van a lába és nagyobb biztonságba érzi magát! :roll: Azt is mondta ha tudunk akkor siestát vegyünk és legyen kérge! :roll: Na ennek még utánna kell néznem!

Lillus drága nagyon boldog hófordulót kíván Beni! Ne haragudj, hogy így megkésve csak most a nyavajgással van állandóan elfoglalva! :lol:

Kelemacnak nagy, nagy gratula a négykézlábazáshoz!!! :D

Lora! Nagyon aranyos Brigóca a videón! Én is úgy várom már, hogy így menjen Beni! :D

KépKép
csongria

Lora,
A tanítványnak egyszerű kiigazodni. :wink: Ott mindig azt mondom, hogy óóó, semmi baj. :oops:
Hol vagyunk még ettől a járástól :shock: Mi majd a nyáron csinálunk ilyen videót. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Sno
Sebi is szép súllyal született.Spontán szülés volt?Azért nem semmi a te vékonyságodhoz.
Gratula az alvásokhoz.

Ágiboldi
Gratula az uncsitesóhoz.Milyen jó legalább Boldi se fog már unatkozni.Szép kis méretek. :shock: Tudták az UH.szerint,hogy ekkora baba lesz?

Május
Nagy-nagy gratula a mászáshoz!Nagyon gyorsan fejlődik Kele.Nem is régen írtad,hogy elkezditek a tornát.

Kditke
Gratula a menéshez!
Dani idejébe is havonta mértek,de az új doki sajna csak ennyiszer.Ezen én is meglepődtem,mivel szerintem a súly és hossz méret az első évben azért sokat mond.Akárhogy ütném nála az asztalt,sajna nem méri mivel annyi betege van,hogy így is 3 embert hív be magához.Még tanácsadásra is. :?

Nanica
De kár délután nem olvastam.Ugye múltkor azt írtad minden nap van.Azt honnan tudod melyik részbe mivel foglalkoznak?

Mazsi
Megnéztem a képeket.Nagyon gyönyörű helyeken voltatok.Élménybeszámoló még jöhet :lol: Leát hogy altattad kinnt?Minden délután hazamentetek?
Nálunk is a ringató féle foglalkoztató 500ft és 45 perc.De itt van olyan is amin a védőnők vannak ott és a gyerekek játszanak,mi meg kérdezünk.De ezek 1 évtől járhatók.Én is azt várom Laura menjen és megyünk is.

Lora
Nagyon ügyi Brigi! Még 10 hós babát alig láttam aki ilyen ügyes nem sima területen.Gratula a fogacskához.

Ria
Ügyes Beni.Szerintem még nincs értelme a cipőnek,de tényleg nagyon jó a siesta.Múltkor elfelejtettem elmenteni a túrótorta receptjét esetleg leírnád mégegyszer?

Ma Laurát elvittem Dani tornájára.Annyira unta szegény magát,mivel a földre nem tudtam lerakni.Remélem nem sokára már könnyebb lesz.

Kinek mennyi foga van már?Van akiknél a hátsok is vannak?Laurának 6 van de ebből 2 csak fél.És most nézem hatalmas dudor van hátul fent.

KépKép
KépKép
dana 1

Ágiboldi: Nekem is pont ez a rész maradt meg! AZ én kislányom sem olyan, hogy egyszer rászólok, akkor megáll. És sajnos, mint kiderült nem igen növik ki...

Aki nem látta: a 2 éveseknél a temperamentumot úgy vizsgálták, hogy adtak nekik kekszet egy lezárt zacsiban, és megkérték a szülőket, hogy ne segítsenek nekik kinyitni azt. (újságot olvastak :twisted: )
Volt hisztiző, csapkodó, foggal tépő, kidumálós gyerek is. Nagyon érdekes volt, mennyire eltérően reagáltak!

Dana, nem gond az elírás, csak a biztonság kedvéért írtam! :wink:

A műsorra itt akadtam rá: , itt minden rész mellé le is van írva, mikor vetítik, ismétlik.
Holnap 15:10kor lesz az Embergyerek, téma: A kötődés

http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=6335557&i_where=1&i_where_tv=1

nanica

Nanica,
Nati kb 15x az orrom alá nyomná és legalább 10 percet töltene a különböző kinyitási módszerek kipróbálásával. Azt hiszem a békés gyerek kategória lenne. :D
Sajna ez az idő esélytelen nekem. Csak a 22-06 a biztos szabadidőm. :wink:

Dana,
Fog vagy 28. Szaszapsz a 3.nál tart.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Kaptam egy pár nagyon jó visszajelzést az irományommal kapcsolatban, úgyhogy most felújítottam, belejavítottam, és nem utolsósorban képekkel, videókkal fűszereztem.

Az új verzió:
1202779432.588.txt

(Május, nézd meg a végét! :D)

És köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Róki! Nagyon jó az anyag beleolvastam! :D Nagyon ügyes vagy! Hány napos a szopi tanfolyam? Pénzbe kerül? Csak azért mert szükségem lenne a kredit pontokra! Lejár a kártyám és még jó sok hiányzik! Hanyagoltam a konferenciákat :oops: A receptek még mindig nem jöttek! Nem tudtad elküldeni vagy valamiért nem jött át?

Ditke! Vettünk most pellust és az új pamperst az aloe verásat 4+. Nagyon meg vagyok vele elégedve! :D

KépKép
csongria

jó reggelt!

a mai éjszaka korántsem volt olyan nyugis mint a tegnapi :cry:
ráadásul f6kor végleg ébresztőt fújt :twisted: most bezzeg alszik :twisted: :lol:
én meg vasalhatok!vki nem jönne le kivasalni helyettem addig bébiszittelek :lol: :wink:

dana
hazamenni nem volt időnk úh gonosz anya lévén útközben aludt Lea :oops: :lol: vagy az ERGO-ban vagy a babakocsiban vagy az autóban...neki ez nem jelentett gondot :lol:
rendesen aludt naponta 2x 3/4- 1 órát :lol:
ált reggel 9-10 körül indultunk és este 8-9 volt amikor visszaértünk úh nem nagyon kíméltük de bírta a kiképzést :lol:

éjjel elalvástól az első ébredésig (f1-1) a kiságyban aludt aztán közöttünk :oops: egyszerűen nem akart visszamenni a kiságyba nekem pedig nem volt energiám küzdeni úh ink engedtem :wink:

kicsit tartottam tőle mi lesz ha hazérünk de úgy látom, most , hogy visszaállt a rend már alszik egyedülk a kiságyában és csak hajnalban viszem közénk de ez az utazás előtt is így volt :lol:

nálunk is indítottak baba-mama klubbot meghívott szakértőkkel alkalmanként 500 Ft az is.viheted a bébiket is de úgy gondoltam ink Ringatóért fizetek. itt a fórumon van elég szakértő :wink: és amire kivi vagyok kiderítem vagy a ti tapasztalataitokból tanulok :lol:

ria
ejnye-bejnye! elhanyagoltad a továbbképzéseket :twisted: :lol: :wink: nálatok a kilinika fizette őket vagy segített?
anno nálunk a kórház egy darabig segített azután úgy döntöttek mégsem :twisted: ez azért is volt érdekes mert egy komolyabb tk 30-40 ezer Ft volt és a kis nővéri fizuból nem nagyon tudtuk kifizetni...persze azután le is léptem a kórházból a gyógyszeriparba úh nem is érdekes a dolog,de ha most visszamnnék akkor csak felügyelet mellett dolgozhatnék :shock: :lol: elég vicces lehet :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok! :)

Csak gyorsan két kérdés, mert mindjárt itt vannak a barátnőmék 5-en! :roll: :roll:

1. Roki!
Szopi után mikor áll vissza a mell vmi formája? Gondolok arra,hogy mikor vehetek csini melltartót magamnak, ami mondjuk 2 hónap múlva is jó lesz? :)

2.
Zöldbabot ehetnek már a bébik?

Délután jövök és reagálok.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Mazsi: Tapasztónál voltunk (azt hiszem István). A magánrendelésén voltunk, ami a Kiskörúton van ahogy megyünk a Nagy postától befele a centrum felé van még a Cifrapalota előtt egy régi épület, ott van két nagy kapu és az egyiken kell bemenni, ki van írva. Időpontot kell kérni, a telefonszám meg van a tudakozónak. Rendelése azt hiszem kedd, szerda, csütörtök 17-19-ig.

Lora: Köszönöm szépen.
Nagyon ügyes már Brigi. Gréta is egyre nagyobb távokat tesz meg, már mondható rá hogy megy. Az a baj, hogy már tök kiszámíthatatlan mikor indul el, így szoktunk még néha borulni.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?