Új privát üzeneted érkezett!

Nita, a privikre válaszoltam :D

Alíz, kösz tűrhetően vagyunk, amikor a vesém fáj akkor pocsékul vagyok, de ha a bal oldalamra fekszem akkor jobb lesz egy idő után.
Már én sem bánnám ,h a pár héttel idősebb lennék :lol: , de valahogy majdcsak eltelik ez is.

Tényleg, én köhögök most nagyon, lehet terhesen lándzsás utifű szirupot inni?
Vendég

Dreika, írtam privit!

Vera, helyesbítek, nem a babás szobákat újították fel, csak van 3 egyágyas alapítványi szoba, kb 2 éve csinálták (ami szintén nem a luxus teteje, de legalább egyágyas és apa is bent lehet tízezerért éjszakánként) és igen, a szülőszobák újak. De a babás szobák még így is sokkal jobbnak tűnnek mint a nőgyógyászat. Perzse lehet, hogy csak nekem szebb emlék (enyhén szólva) mint a múlt csütörtök.
mazsomka

Sziasztok!

Kacika!

Szerintem nem igazán lehet a lándzsás utifű szirupot inni, mert ha jól tudom, akkor annak van valamennyi alkoholtartalma. Nekem a házi orvosom írt fel köhögéscsillapítót, olyat amit a gyógyszertárban készítettek el (alkoholmentes löttyöt).
Vendég

Mazsomka,
nem jött át.
Írj ide: ilba76@freemail.hu

KépKép
dreika

Sziasztok!

Zsuzsu,
Ki volt a doktornőd a Margitban?
Sopronban voltunk. Vásárolni meg egy teljes napot a SCS-ben. :oops: Főleg ruhanemüket vettem, magamnak kabátot, fiamnak cipőt, csokit …
Most épp leértékelések voltak, nagyon olcsón lehetett vásárolni, de ahogy néztem a babakocsik, ülések olcsóbbak akció nélkül is. A pelenka viszont drágább.
Hányadik DPO-n lehetsz? Nem lehetne előbb tesztelni? :D
Mi az a krumpliprósza? :roll:

Kacika,
A Stodalt lehet és nálunk bevált.

Na a 2 gyerekes barátnőmék itt voltak délután, aki most megint 10 hetes terhes és véletlenül jött össze a baba, úgy, hogy óvszerrel védekeztek. :shock: Olyan igazságtalan, mi itt mi mindent megteszünk, másnak meg elég egy óvszer is. :twisted:

Juca,
jössz jövő héten a Margitba?

KépKép
dreika

kacika:nem kaptam privit tőled,küld erre az emailre amit küldtél:
anita_meszaros@freemail.hu
köszi. :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Lyndee,
én két szem utrot szedek, de ugye még kétszer sem biztos, hogy terhes vagyok. A 4. dpo-n járok. A lányommal kettőt szedtem UH után, az előző terhességgel csak egyet, mert nagyon könnyen összejött, doki szerint ez sem kellett volna. Hát lehet, hogy kevés volt... Most kettőt írt fel, gondolom ha tényleg terhes leszek, majd megemeli.

Lányom feje nem is olyan vészes, elég halvány lila csík lett belőle csak.

Tegnap voltam talpmasszázson, hátha használ. Voltam múlt héten is, lehet, hogy ettől lett ez a szép nagy tüsző már a 12. napon?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

PPetike!
Köszi!

Kacika!
Lehet kapni győgynövényboltokban lándzsás utifű teát, nem filtereset, szerintem az is nagyon jó, és az biztos iható a terhesség alatt.

Mi az a DPO?

dido
dido

Dido,
DPO= Day Post Ovulation, azaz az ovuláció óta eltelt napok száma. :)
Te nem raksz vonalzót?

KépKép
dreika

Dreika!

Értem, köszi.

A műtét után töröltem ki a vonalzómat, most meg még nincs miről rakjak. 3 hónap várakozást javasolt a doki, amit mindenképpen betartunk. Talán majd utána...

dido
dido

Pénteken volt 2 hete, hogy műtöttek. Utána most nem véreztem annyira, mint a múltkorinál, igazság szerint csak 2-3 napig tartott, utána már csak barnáztam. Majd egy hét múlva megint volt élénk vér szintén 2-3 napig, majd amikor a dokihoz mentem kontrollra, már nem volt csak a barnázás. A kontrollon az uh-al látott még egy kis vérömlenyt a méhembe így kaptam ergon cseppet, amit addig kell szednem míg barnázok. De tegnap este megint élénk vé jött. Nem sok, de szerintetek ez normális? Holnap mindenképpen felhívom a dokit, csak nálatok volt valami hasonló.
Nekem az előző műtétnél 1 hétig véreztem, utána semmi, majd 4 hétre megjött. Most meg ez a vérzek majd elmúlik, majd megint vérzek olyan furcsa.

dido
dido

Nita: Hát ha rezegtettél akkor azért nem halottam mert a hangszoró mindig le van hallkítva. sokszor volt, hogy a Szabina aludt éppen mikor valaki rezegtetett és felkelt rá. Ezért alapból már mindig le van hallkítva.
De akkor bocsi, hogy nem vettem észre , hogy írtál. :(

Dido: Nekem vetélés után nem volt ilyen igaz nem kellet műteni. De szerintem ha vérzel az nem baj mert tisztulsz. Műtét után ez természetes. És nem vagyunk egyformák mindenki szervezete másképp reagál.

Kép
csucsu05

nem tudok írni :? a csepp nem ergon hanem ergam, végülis mindegy

Csucsu!
Igen, csak azért aggaszt egy picit mert már több mint 2 hét telt el a műtéttől.
Ilyen hamar ez lehet a mensi, vagy azért az még nem?

dido
dido

Dido,
mensziváró vonalzót is lehet rakni. :wink:
Szerintem ez még nem menszi. Az kb. 4-6 hét. Nekem is szakaszosan volt vérzés és elég sokáig, de azért mindenképp kérdezd meg az orvosodat.

KépKép
dreika

dido:az még tuti nem a menzeszed.nekem pont ma volt 5 hete a műtétem.kb 8-9 napig vérezgettem,barnázgattam,aztán elmúlt,2-3 alkalommal visszatért utána eza vérzés de csak reggel azóta semmi.menzire várok.
épp tegnap olvastam a neten,hogy 4-10 hét is lehet hogy megjöjjön a menzi ilyen műtét után,de normális esetben a 6. hét környékén jelentkezik a menzesz. :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Dido!

Én sokáig vérezgettem. Az ergam csepp jó. Ha uh-n nem talált szövetet, akkor nincs baj remélhetően.

Dreika!

Végül számoltunk, osztottunk szoroztunk, és kiderült a 13 korai. Így telefonáltam a terhesgondozóba, és 18-án hétfőn kell mennem. Akkor is megoldható a randi, vagy akkor nem vagytok otthon? Bocs a kavarásért. :roll:

Most mennem kell, egész hétvégén lótunk-futunk. :wink:

Ja még két dolog.
1-> 14,000 sok az érte adott szolgáltatás kevés (még várat is). Kicsi sztárallűr azért játszik nem?

2- hogy miben különbözik egy missed ab egy szüléstől. Pl. 15 percig tart, általában munkaidőben és nem éjjel, és szintén általában ebből 7-8 perc (a többi az altatás tágítás) szerepel a szülés utáni protokollban (amikor kitisztítják a méhet közismert neve "kanalazás").

És tartom a véleményem, hogy pláne egy kicsi kh-ban kvázi elvárni a hálapénzt (mert ugye akkor fiatalabb műt, észre sem vesznek, pótágy stb.) több, mint gusztustalan, és igen eleinte a betegek adják a lovat az orvosok alá, ami utána zsákutcává válik, értsd aki nem hálás, mint a többi, megnézheti magát.

És most már tényleg csak valami, a szülésért sem jár pénz!!! A munkáját végzi az orvos. Te lehetsz hálás, de az más tészta, mert mondjuk este bejött stb. (És halkan jegyzem meg, nálam a hála ott kezdődik, ha a doktorúrnak pl. hajlik a dereka szüléskor stb. :twisted: Tudod szükséges plusz. Az, hogy ellátja a dolgát, az nem plusz, az az alap!!!)

Kicsit kemény a véleményem, de vállalom. És ez nem háború, hanem eszmecsere. :lol:

tjuca

Sziasztok!!

Reggel irtam egy szép hozzászólást, de elszállt... :evil: :evil: :evil:
Próbálkozom ismét...

Kacika!
öööööö...... :D kellemes szülés= problémamentes szülés....
Csaszi?? brrrrrr én féltem és szerencsére megúsztam, kibújt rendesen...
Mennyivel másabb a mostani babavárásod???

NIta!
Máténak gyógyulást!! Nálunk is voltak órás várakozások a magánrenbdelőben, mert sokan nem kértek időpontot. A doki meg nem küldött el senkit. Most már viszont csak időpontra lehet menni, szigorítottak...

Didó!
Mindenképpen kérd ki másik doki -dokik véleményét is!!!!! Én a műtét után is és a szülés után is sokáig véreztem. Állítólag nem kóros, igyál sokat, nehogy kiszáradj. Nekem ezt mondták. Görcsöl is vagy csak vérzel??
Igen, ősz óta próbálkozunk tesóval, talán most sikerül....
Köszi a drukkot!

Csucsu!
Szívemből jött.... :lol: :lol: :lol:

Alíz!

Elküldtem!! Problémamentes szülést! Milyen szülést tervezel?? Lassan Petinek szülinapja lesz :D :D

Erika!
Mágenheim Ritához jártam a szakrendelésre. Nagyon rendes volt, csak rosszul esett, h a műtét után nem jött be hozzám. A nővérek mondták, h hazament, de a zárómat megírta. A kontrollon aranyos volt. A műtétkor kaptam egy karszalagot és a kontrollon ( 1 hónap múlva asszem) még rajtam volt. Valahogy nem voltam képes elengedni angyalkababámat. Ott a kontrollon kicsit ápolta a lelkem és közös megegyezéssel megszabadított a karszalagtól...emlékezetes...
Örülnék, ha találkoznék Vele valamikor, talán emlékszik rám és büszkén mutatnám neki a fiamat...

Úgy gondoltam, ha jönne vukk, akkor tesztelnék. Ha nem, akkor 20-a körül. Kicsit fájdogálok és félek, h megjön.... :( :(

Krumpliprósza (tócsni, lapcsánka)
Reszelt nyers krumpli, egész tojás, pici liszt, só, bors. összekeverni, kis lepényeket sütni serpenyőben. Mi fokhagymás tejföllel szeretjük.

Ha már süti, tegnap láttam a spektrumon, Jamie Olviver csinált egy habcsókos finomságot...hmmmmmmmm névnapomra, vagy húsvétra megcsinálom és megmutatom....

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok,

komoly ez a 10 hét??? Ugye ilyen senkinek se volt? Örülök, ha a 6 hetet kibírom...
dreika, remélem most átment.
mazsomka

Zsuzsu, mi a krumpliprószát/tócsnit beré-nek hívjuk!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

zsuzsu:
Máté már hála égnek kezd jobban lenni,szerintem ez valami gyorsan átfutó náthaféle volt:) :lol:
Lehet itt is az volt a gond,hogy sokan nem kértek időpontot a rendelőbe és így kitolódott a rendelése. :?

mazsomka:
ezt a 10 hetet interneten olvastam a hoxa.hu-n.
de a 10 hétr az számíthat inkáb akinek rendszertelen volt a menzesze,normális esetben 6.hét környékén kell jelentkeznie a menzinek.
Én pont ma tartok az 5.hétnél. :roll:
neked mikor volt vetélésed?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

szerintetek az esztékákba be kell jelentkezni a nőgyógyászhoz vagy lehet meni "csak ugy"?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Dreika, ezt olvastam, valami "orvos válaszol" rovatban, Rád (is) gondoltam...

"Jelenleg 5-6 hetes terhes vagyok. Már volt 2 sikertelen terhességem és van egy 20 hónapos kisfiam is. A vetélést követő hónapokban rendszeresen megjött a menstruáció 28-30 napra, ahogy szokott, de nagyon kevés és rövid ideig. Az utóbbi 2 hónapban pedig előtt 2-3 napig kis pecsételgetés előzte a menstruációt. Kell-e félnem a spontán vetéléstől a mostani terhesség idején, azért, hogy a ciklus előtte ily módon változott?

Önnél minden bizonnyal egy peteérési elégtelenség áll fenn. Ennek lényege, hogy a tüsző megérik, de nem reped meg, ilyenkor a vérzései kínzóak, elhúzódóak erősek, sőt alvadékosak is lehetnek. Ha mégis megreped a tüsző, nem termelődik kellő mennyiségű sárgatest-hormon (progeszteron), Emiatt a gyermek nem tud kellően beágyazódni. A progeszteron a 6. hétig kizárólag a petefészekben termelődik, a 10. héttől kizárólag a méhlepényben. A kettő között van tehát egy kritikus periódus ("luteoplacentális shift" időszaka), amikor a petefészek már, a lepény még nem termel elég progeszteront. Az eleve progeszteronhiányos magzatok jellemzően ekkor halnak el, de nem lökődnek ki azonnal ("missed ab"=megkésett vetélés). A mostani terhességére minél előbb minél erélyesebb progeszteronpótlást javasolok (pl. 4x1 kapszula Utrogestan). Ha a terhessége emellett is sikertelen lenne, a következő terhesség előtt a ciklus pontos beállítása szükséges. Mivel állapota jellemzően stressz (avagy szorongás) eredetű, olyan nőgyógyásztól várhat hathatós segítséget, aki ért a lelki eredetű testi ("pszichoszomatikus") betegségek kezelésében.
Vendég

ez érdekes luca amit írtál. :D

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

nitacska,
áá, sehol se tarok, most volt 3 napja a műtét. de számolom a napokat. Nekem amúgy elég rendszeres volt a menzim, de hosszú ciklusokkal (32-34 napra). Emellett majd meglátjuk de valsz ez se lesz rövid.
Erről jut eszembe, Ti hogy próbáljátok elterelni a gondolataitokat erről az egész témáról? Adjatok tippeket, mert én most állandóan erre gondolok. Persze itt a kismajmom, de vele már annyira kialakult (mondhatni kicsit uncsi ) :) napirend szerint élünk, hogy az nem foglal le agyilag. Ha meg valami gond van (kaja, alvás) azt igyekszem nem túlgondolkodni, mert az a tapasztalatom, hogy csak ront a helyzeten. Főleg a délutáni alvások közben vagyok bajban. Amíg terhes voltam persze aludtam minden nap, de azóta nem tudok mit csinálni (házimunkán kívül, az meg nem ok, mert közben jár az agyam). Most nekiálltam átrendezni a lakást fejben, ez elég lesz pár napra, de valami tartósabb elfoglaltság kéne.
mazsomka

mazsomka:nagyon sajnálom,hogy veled is megtörtént ez a szomorú dolog.Nekem az első hét nagyon nehéz és kemény volt lelkileg,mindíg elsírtam magam ha ránéztem a kisfiamra,vagy ha kismamát láttam meg ilyenek.Nekem nagyon sokat segített,hogy kibeszélhettem magamból azt a tragédiát ami ért engem.Minél többszőr írd vagy beszéld ki magadból ami nyomja kis lelked.tényleg jót fog tenni hidd el.
Én már szinte egyáltalán nem gondolok a babára csak néha,annyit,hogy ő most egy kis angyalka és vigyáz ránk.
Egyépként az meg még természetes,hogy még a babán meg azon a témán jár az eszed hisz még csak 3 napja történt a dolog,ahogy telik az idő úgy fog múlni a fájdalmad is.

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Luca:Tényleg érdekes amit írtál.Általában 6 hét után szokott elmenni a baba és ez pont az a köztes idő.

Nitácska:Piri?nekem sehol.

KépKép
lyndee

lyndee:piri még nekem sincs de fájdogál 2 napja min a kettő petefészkem,közeleg a mikulás :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

és ha nem jön meg?Doktorbácsi meghozza szurival vagy vmi tablettával? :shock:

nekem ma nem fájt a pocim sem.

KépKép
lyndee

megfog az jönni,én nem görcsölök rajta.de ha valakinek nem jön meg akkor általába talettát adnak úgy tudom.

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Egyébként mi már mától nem "vigyázunk"...
Szerintem Pé-m sem volt ebben a hónapban,de ha volt is már túl lehetek rajta.
Jöv hónapban pedig már próbálkozhatnánk is.

KépKép
lyndee

én ugyan be akartam tartani a 3 hónapot nagyábol be is van tartva de a műtét után 2 hétel együtt voltam a párommal 2 szer is és nem vigyáztunk és akárhányszor együttvagyunk nem is vigyázunk.én ugyan félek,hogy mi lesz.de többen is írták,hogy ilyenkor csekély az esélye a teherbeesésnek.

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Csajok, azért szerintem addig vigyázni kellene, amíg a várakozási idő le nem telik...
Persze Ti tudjátok.
Vendég

Én is igy vagyok vele! :wink:

Fincsi lett ám a süti,küldök belöle jó?

KépKép
lyndee

Luca:nekem egy menszit mondott a doki,és remélhetőleg hamarosan itt az első menszi.
És erre az egy hónapra is csak megszakításos módszert ajánlott,ami mint tudjuk nem a legbiztonságosabb... :roll:

KépKép
lyndee

mi a legtöbbször hüvelyi behatolás helyett az anális sexet csinljuk.ez nem baj ilyenkor ugye? :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Leviszia fejem ez az iram csajok! Ennyit olvasni se bírok nemhogy megjegyezni.

Nem védekezés: Kacika a példa a jobbik végletre, én példa vagyok a rosszabbikra. Kétesélyes.

Hálapénz: Nem adtam a dokinak és ugy gondolom ez nem is olyan dolog, amiért bármelyik doki is elvárná. Nem szülés!!!! a szülés után kézbe fogod a babádat és hazaviszed!!!! Van miért hálásnak lenni!

Háááát a mákos tésztából már nem állt módomban enni.... :?
kislibus

Sugi, merre vagy?Minden oké???

Többi kismami, jól vagytok?

Zsuzsu,nincsenek újabb tünetek? :lol:
Vendég

Nita! :shock: Ez nem komoly ugye???? Bocsi, de konzervatív vagyok e téren.....
kislibus

Kislibus?Mi volt veled?

KépKép
lyndee

Volt??? Mi van!!!! Fáj a hasam bal oldalon veszettül, ha eszek és mozgok, akkor még rosszabb... Tegnap még asszittem gyomorrontás, de ezt elvetettem, mert nem a gyomrom fáj, hanem melette és végig bal oldalt a hasam. Legutoljára akkor volt ilyen, mikor vesemedence gyulladásom volt. Csak akkor volt mellé 39.5-ös lázacska is. most meg csak ez a fájdalom, de csak görnyedve jó. Csak ne hasnyálmirigy gyulladás legyen, mert azt min. 6 hónap kiheverni..... :(
kislibus

Most 1000-rel diéta, azzal nem árthatok. Keksz, krumpli, alma, viz....
kislibus

ez a nem védekezéstől van?

KépKép
lyndee

A nem védekezéstől nem ez van, hanem a nem védekezés ellenére se lettem terhes 10 ciklus alatt a vtélés után.
kislibus

Kislibus, jobbulást!Csak nem olyan komoly...
Vendég

Biztos eljön annak az ideje is,csak kell egy kis idő!
neked a vetélés után rendesen megjött?

KépKép
lyndee

nem gondoltál még méhen kívülire?Lehet attól is rosszul az ember.

KépKép
lyndee

Szerintem az egy dolog, hogy az ember a tilalmi időn belül teherbe TUD-e esni.A másik oldal az, hogy akár rosszul is elsülhet a dolog...Kacikának szerencséje volt, meg persze sokat segített, hogy mi szorítottunk Neki!!!! :lol: :lol: :lol:
De azért emlékezzünk vissza rá, Nála is volt egy kis izgalom...
Vendég

Én nem tudom,mert akkor még nem voltam itt!Mi volt az?

nekem is szorítanátok? 8)
De szerintem én nem leszek ebben a hónapban,az kizárt

KépKép
lyndee

Most fogigátlót szedtem és gumiztunk is, igy a terhesség kizárva, lejjebb is fájna ha méhenkívüli.
Az a baj, hogy a belgyógy tankönyv alapján a fájdalom egyérteműen hasnyálmirigygyulladás. Viszont nekem ugyanígy elől fájt a vesemedence gyull. is. Na mindegy, a doki holnap megmodja melyik nyert. Részemről a vesének szurkolok, az a kevésbé gáz....
kislibus

Nekem is volt vesemedence gyull-om.Nem kellemes!
De drukkolok hogy ne mondjon tul rosszat holnap a doki!

KépKép
lyndee

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?