Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Nem persze!
Valahogy én annyira sosem szerettem őket!(még jó ,hogy a párom nem olvassa)
Valamennyire érzi a párom de nem szól!
Nem nállunk anyósom minden unokájával ezt csinálja!Hát mondjuk a kor is már 60 éves.
Kiakaszt állandóan tud mindent nekem nem mondja de mindent tudni akar!
Mint egy olasz mamma!
Meg én nem ilyen szellemben nevelkedtem mint a páromék ,de mondjuk ő sem olyan , már alkamazkodott hozzám és ezért nagyon imádom .Megért bár voltak ebből sorlodások de rájött hogy akár mi lesz én ezt nem tudom és nem is akarom megszokni!

Jolka: örülök ,hogy azért jobban vagytok!
Függetlenül lány is szürcsög még!

Kép
mogyoland

Ja mi Nyíregyházára mindig Mávos kirándulással megyünk!

Kép
mogyoland

Ági!
És utána? Bust? vagy kisvonat?
Mert az Állomás elől indul a kisvonat, majdnem az állatkertnél áll meg.

Bea!
Neked akartam még írni. Nekem is mondta már egy pászor
anó, hogy ne énekeljek. De csak azért mert Ákosnak ment a műsör. Így magamhoz szoktam venni, és már együtt énekelünk, mondókázunk Ákosnak. Ilyenkor előlkerül a dob, a katicás csorgő, és a buzogány. Tengap is hangversenyt tartottunk Apának. :D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Hát gyalogolunk és a tó melett megyünk el és előtte egy erdő melett az kb. fél óra!

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Megjöttünk a vadasparkból: szuper idő volt, nem voltak sokan, gyerekek jól elfáradtak (mi is), szóval jó program volt. Előtte még voltunk Nyházán is a plázában, a DM-ben. Tudom ajánlani a pontgyújtést, mi már jó ideje gyűjtjük, és amikor kigyűlik a 20 (asszem 20 kell), akkor 15%-os kedvezménnyel lehet vásárolni. Na, ilyenkor betárazunk pelenkából, popsitörlőből meg egyebekből. Mert nálunk még Rékának is kell, egyszerűen ordít a bilitől és a WC-től is. Erőltetni meg nem akarom, mert akkor még nagyobb ellenállást váltok ki. Tényleg az itteni 2-3 éves gyerkőcök hogy állnak ezzel? Azért nem vagyok megijedve, mert Levike is anno egyik napról a másikra lett szinte szobatiszta 3 évesen. Csakhát az állandó pelenkavásárlásnál mást is el tudnék képzelni. Na, mindegy.

Én is nagyon profi vagyok már a kocsiban szoptatásban ill. tisztába tevésben. Most is mielőtt bementünk, megszoptattam Botit, hogy ne az erdőben jusson eszébe...

Jaj, Mogyo, ne utálj nagyon, de én a 3. gyerekemnél már örülök, ha valaki kiveszi a kezemből vagy játszik vele. Persze én is magamra ismerek: kb. ilyen voltam Levivel. Meg gondolom az akasztott inkább ki, hogy nem hagyták békén. Az tényleg elég gáz.

Ciripke! Jó pihenést Nektek! Réka és köztem is egy hét van (+30 év), jó, nem?

Többiek? Remélem, kihasználtátok a szép időt!

Jolka! Szólok, ha legközelebb megyünk! :wink: Örülök, hogy kicsit jobban vagytok!

Szép estét!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Szia Mogyo!

Hát én megértem, hogy ideges lettél anyósodra. Nálunk is ez van, ha itt vannak, anyósom meg a sógornőm le (aki vénlány, és nincs gyereke) nem teszik a gyereket, mondják neki a magukét, egyszerre tíz új játékot nyomnak az orra alá, közben meg megy a videózás, meg a fényképeszkedés... Utálom! A gyerek totál felpörög, mindig gond van az alvással utána. Szerintem nem erre van szüksége egy ilyen pici babának. De amikor mondtam anyósomnak, hogy jöjjenek fel egy teljes hétvégére, mi a férjemmel lelépünk egy kicsit napközben kikapcsolódni, aztán lehet Esztit etetni, pelusozni, öltöztetni, sétálni vinni, altatni...hát azt már nem! Anyósom kijelentette, hogy neki csak az "öröm" -része kell az unokázásnak. F@sza.

És persze mindent jobban tud, és csodálkozik, miért nem követem a 70-es évek jótanácsait. Pl. tökre csodálkozott, hogy amikor Eszti pár hetes volt, akkor éjszaka szoptattam.Mert minek azt, ő bizony egyik gyerekét se szoptatta éjszaka, három hónap alatt le is szoktak arról, hogy éjjel enni kérjenek,igaz, addig hajnali 3-tól reggel 6-ig sírtak, pontban 6-kor kaptak enni. Ekkora baromságot! :evil: :evil: :evil: Most a hozzátápit nyomatja, ő már 3 hetes kortól adta az almát,stb.

Kép
waterlilly

Jolka! Közben láttam, hogy írtál az éneklésről. Én is ugyanezt csinálom, bevonom, hogy ő válasszon éneket, ölbe veszem mindkettőt, és úgy már általában élvezi, de van, hogy mégis hisztizik. Valószínű nála így csapódik le a féltékenység, mert más jele nem nagyon van. Még csak annyi, hogy néha mondja, hogy ne szoptassam, de utána mindig megbeszéljük, hogy Boti még nem tud tányérból enni, csak ciciből, mert nincs foga és még kicsike (ezt is Réka találta ki). Ezzel kapcsolatban van még egy mókás dolog. Mikor eleinte látta, hogy Botit szoptatom, kérdezte, hogy a cicit vettem-e a boltban. Ő már nem emlékezett, hogy szopizott (15 hónaposan hagyta abba), és új volt ez számára. És ugye minden új dolog a boltból van. Aranyos, nem? :lol:

Na, tényleg léptem. Még a holnapi ebédet elő kellene készíteni...

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Anett: akkor neked tényleg extra jó anyósod van! :evil:
Én ott hagyhatom még örül is neki Imádja szerintem jobban mint a többit csak nem értem miért!

Bea. hát mondjuk már megértem 3 gyereknél ha átveszik egy kicsit öket felügyeletre!

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Gabci, kérdezted a banánost. Sajnos én nem vagyok mérvadó,mert csak kiegészítésként adom naponta általában max. 200 ml-t, de az biztos, hogy kicsivel kevesebbet eszik meg belőle, mint a HA-ból. A kettőnek ugyanaz az adagolási utasítása, viszont az adagolókanál más méretű.

Anett, én is HR-es vagyok, van egy-két jó könyvem és vizsgaanyagom, ha kell szólj.

Bea, mi is kirándulni voltunk ma a DM-ben. :) A bababónusz programot ismered?

Végezetül egy pár jó szó az anyósok védelmében ( de nem azért mert a férjem is olvassa :D ). Az enyém nagyon rendes, igaz, hogy jó messze lakik, tehát nem mindannapos a jelenléte, de én az elején nagyon sokat tanultam tőle. Túl van már 3 gyereken meg két unokán, igaz, ő nem a 70-es évek tankönyveiből tanulta a gyerekgondozást, hanem az anyukájától, az ősi falusi módszerek meg szerintem aktuálisabbak ma, mint a 70-es évek. Mikor panaszkodtam neki, hogy a Marci nem szopik mert nincs tejem, ránézett a mellemre és azt mondta, kislányom a te melledből még egy ÉHES gyerek jóllakna, nem az itt a gond. És hát igaza is volt. Sok bizonytalanságomat eloszlatta és ezért hálás is vagyok neki.
De az elég idegesítő lehet, mikor a rokonok egymás kezéből kapkodják ki a gyereket, na meg, hogy csak az unokázás örömteli része érdekli kicsit önző hozzáállás szerintem.

ukati74

Köszi Kati!

Azért kérdeztem, mert Ádi is jóval kevesebbet eszik ebből a tápiból, mint a Milupa Milumilből evett.
Anett: ismét meg kell állapítsam, "tök jó fej az anyósod"
Mogyo: ismerős az érzés. Nem is olyan rég, még én is világgá tudtam volna futni, ha nyüstölte a gyereket a rokonság. Idővel enyhülni fog benned ez a dolog.
Bea: tényleg édes Réka, hogy így kilogikázta a cici témát :D
Jolka: örülök, hogy jobban vagytok! Tényleg ám! Ákosról nem készülnek képek??? Régen láttam :wink:
Hajni: ti hogy vagytok?
Ciripke: érezzétek jól magatokat!
Prücsi: nagyon ügyes Ábel. Ádi kb 4 hósan fordult hasra és tegnap először a hátára. Azóta szorgalmasan gyakorolja a hátára fordulást és most estére irtó jól megy neki.
Jaaa, és elkezdett vmi kúszás félét is produkálni, de hátra felé :D
A popóját esze ágában sincs emelgetni, tehát a mászás dologtól még mi messze vagyunk.
Kaja ötlet: majonézes krumplisaláta, fasírozottal.
Degeszre ettem magam belőle. Nyammi

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Én is hoztam egy kutyás képet. Ez az öcsém kutyája, vagyis a családé. Kaukázusi-németjuhász keverék. Betyárnak hívják. Annyira betyár, hogy a kutyasuliba is kosárral mehetett.
Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Anett, anyós :twisted: Nem semmi ez a retro stílusú nevelési szemlélet. :shock:
Én rövidre zártam a kéretlen tanácsok kérdését még az első gyereknél, az elején, kis sértődés, azóta próbálunk kijönni egymással (igaz 350 km-re lakik). Meg belegondoltam, hogy én két fiúgyerekkel szintén csak anyós, meg másodnagymama lehetek.

Kati, na jó én is színt vallok: én is HR, Kati, és a gyermekem második neve Marcell :lol:

Bea, Benedek is szokta mondani, hogy ne énekeljek, meg hogy ne kapcsoljam be a "gyerekzenét". Nem tom, hogy ez miért van.
Kérdezted a szobatisztaságot. Ő már 3,5 éves lesz, nyáron már egész jól álltunk, de akkor megszületett Ábel és teljes visszarendeződés. Mostanra csak azt sikerült elérni, hogy kakihoz és alváshoz kér pelust. Anyukám meg kétségbe van esve, mert ugyebár a 70-es évek nézete szt - Anett, hallod, azért nálunk is felüti a fejét a retronevelés - már 1 - 1,5 évesen szobatisztának kellene lenni a gyerekeknek. És bezzeg én vagyok az élő példa. ÉS sajna sokat macerálja B-t emiatt, aki meg csak azért se hajlandó wc-be kakilni.

Na,megyek, mert Apa hátmasszázst ígért :wink:

KépKép
KépKép
prücsi

Ági!
Akkor, Ti jól csináljátok, így nem kell ünnep napon átvergődni a tömegen.

Bea!
Képeket nem csináltattok?

Tényleg bababónusz, már ezer éve voltam a dm-be, Apa jár, de még mindig nem kaptuk meg a csomagot. Pedig október óta le van adva. A kezdőt megkaptam még akkor, de azóta se semmi.

Bea aranyos lehet nagyon Réka. Ákos, ha kislány lett volna, akkor Anna Réka lett volna.
Nekem lassan egy éve, hogy Manó nem cicizik. Féltem, hogy szeptemberben újra kéri, de nem. Nem is volt rá féltékeny, de viszont ő is mondta, hogy tegyem le Ákos.
TEgnap sírt, pont játszottunk, erre Manó azt mondta, " ne menj, hadd sírjon". :shock: CSodálkoztam, mert eddig mindig Ő szólt, hogy sír, cici kell neki. :)
Az elmúlt héten kétszer etette meg Ákost. Erre eddig nem volt példa. Első alkalommal egy tiktak nagyságú cukrot dugott a szájába. CSak szólt, hogy Ákosnak is adott. Akós meg forgatta, ízlelgette a szájában, közben vigyorgott. Sikerült kivenni. De látnátok, hogy felnéz Manóra, egyszerűen imádja. Mindig mosolyog, boldog mikor Manó hozzá beszél. Majd egyszer lekapom Őket. Tegnapelőtt pedig chipset nyomot a szájába. Azóta megigérte, hogy többször nem fog neki adni...Remélem. Milyen rendes, hogy megkinálja a TEsóját, remélem nagyobb korukba is add majd.

Gabcii!
Fénykép....Csatateret nem fényképezek. Tény, hogy rég csináltam a fiúkról. Manóról iylen idős korában, naponta készült. Lassan vége februárnak, és még egyet sem. Sőt januárban, max 5 fotó készült. :?

Andiék tuti egész hétvégén pakolnak.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Mi a HR?

Prücsi!
Akkor nem esek kétségbe, mert az én Manóm sem hajlandó bilizni, ő még egyáltalán.
Már voltak nagyon kisebb sikerünk, bilibe és wc-be is, de most teljesen elutasítja. Nálunk is pont szülés előtt ment a dolog, de valahogy elmaradt, akkor sok mindne történt. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

hellóka

egész nap atkátlanítottam,sütöttem,takarítottam.Bibus ma megint leváott egy undi tápszer mutatványt :evil: nem szeretem amikor sírva alszik el :-(

tegnap volt a 3ik este amikor egyedül füdettem a kölköket,mit ad isten kicsapódott a forró zuhany a kezemből kád öblítésnél rá majára és rám,na mondom akkor fürdés nem várunk apádra.közbe neki kakilni kellett és Bibut is vetkőztettem ,fürcsiztettem,Maja meg csak sírt,a kaki nem jött hajat szárítani és orrot szívni kellet volna és akkor még hol van Bibu.Szegénykéim teljesen készen vltak,amikro megjött a drága jó párom megmondtam neki hogy ez volt az utolsó,hogy majd 9kor jön haza.

Jolka
hogyhogy még köhögni fognak sokáig? :roll: még soksok gyógypuszika nekik

húha tictac :roll: ez még nálunk hátra van,inkább ő szokja mondani ,hogy mama nem szabad adni a Bibusnak,mert nincs foga.

ejh de szép ez a Betyár

Hajni
hogy van Marci?Lilla?

Mogyó
igaz amit a csajok írnak,másodikat már szívesebben kiadja anyuka a kezébel,de én nem engedem beteg rokonnak hurcibálni,simán elveszem,az enyém :evil:

Majci ezen a vonalon úgy néz ki erős,mármint éneklés és sszobatisztaság témájában.Rengeteg dalt,mondókát tud,amerre megy énekel és áhítattal hallgatja ahogy éneklek,már a gyógyszertárba nevetnek ha meglátják a kais pacsirtát,leül a székre és Ákombákom,ákombákom

Nyáron kezdtük a bilizést,pisivel sosem volt gond, a kakival volt sok,még most sem az igazai,de azzal az hogy tartogatja,mert fél hogy fájni fog,de most nem vészes a helyzte.éjjelre kap bugyipelust,eg yhéten egy fogy el kb.
Vendég

Kép
Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

a héten volt a 3ik eset tehát 5ből 3 :evil:
Vendég

Jolka, akkor ti majdnem chipsszel kezdtétek a hozzátáplálást. :D
Szerencséd van Manóval, szerintem ezek nagyon light-os reakciók.

A HR a munkaügy és személyzeti osztály ma divatos elnevezése, humánerőforrás menedzsment. :roll: Ezek a közkedvelt illetők, akik töbek között a elvételi inerjúkat is készítik. :wink:

ukati74

Timi!
Nem tudom ,ezt mondta a dokinéni. Még most szakad fel nekik.
Köszi a fiúk nevében a gyógypuszit, remélem hamarosan egészségeek lesznek. Ugyan kedvükből és a elevenségükből nem veszítettek.
Fürdés Apával? Nálunk olyan nincs. Ugyan néha Ő veszi ki Manót, pl. mint ma. Előkészítem a pizsit, fürdik Ákos, majd Manó. Muti, ha itt van, akkor Ő szokta Ákos fürdetni.
Asztma? Akkor most Majának van?

Bea!
Most olvastam vissza, hogy Te is itt szültél. Kinél szültél? Rossz élményed van a kórházzal? Ugyan a b=c (u.a az mint az A, csak gondolom jobban el van használva, na meg a társasság...)oldalon nem csodálkozom. Én nem mentem volna oda. Én kedden szültem és Pénteken jöttem, haza. Te is akkor a csúcsforgalomba szültél. Mikor szültem, nekem sem volt szabad szoba az A oldalon. 5-kor szültem meg, de majd csak 11 kor kaptam szobát, addig a szülőszobán voltam. Ákos velem volt, egy nagyon kedves ismerős csecsemős behozta nekem. Utána mehetem az a oldalra, addigra hazaküldtek pár anyukát. Én szeerettem ott lenni, bármikor visszamenék. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Akarom mondani felvételi. :D

Prücsi, egyéb közös pont? A férjem neve Laci...

Timi, durva. Én férjem meg van félemlítve, fürdésre itthon kell lennie. Ha mégsem, Marci nem fürdik, csak letörlöm. :)

ukati74

jajj lányok,visszakerestem október 1et :-) olyan jó volt egymásért szurkolni ,és akkor értem szurkoltatok és megszületett Bibi,jajj de jó érzés

szeretlek benneteket :-)

kicst szentimentális vagyok :-)

Jolka

nem is maga a fürdetésa lényeg hanem hogy minden este várta apát Maja csak várta várta és olyan fáradt volt addigra hogy kakilni sem volt ereje,csak ásítozott ,potyogtak a könnyei,nekem meg a szívem szakadt meg :-( szóval amikor apa haza ér akkor majcival csinálnak kakaót,ő fürdeti ,öltözteti,egyszer egyszer okés ha ez kimarad de a tegnapi este már sok volt.miután pizsibe volt mindkettő még akkor is kérdezte Maja hogy mikor jön már apa?mondom mindjárt,feltudtam volna robbani,szóval nem magán afürdetésen vana hangsúly.

nem,nem nincs asztma,eddig mindenki azt mondt ahogy ez nem asztma,csak gondolom lehet kialakul nála..

te kérdezted egyszer a légtisztítókat,nos a mi szobánkba sain van ez egy sós szűrőn keresztül szűri a levegőt,nem kell tisztítani a másik egy air wolf ez vizes,de ezt azt mndták felejtsük el mert gyengén párásít és nem jó Majnak,így majd eladom asszem.
és most hogy még költsünk vettünk egy atka gyilkos szuperszónikus porzsívót kisebb vagyonért,azzal szívattam ma ki mendent ágyakat,szőnyeget ,plüssöket,ágynemüt.
Maja kapja a broncho vaxomot,béres csepp,vitacolan,lenkei vitamin,és echinacea cseppeket,mellete amiket kell kapnia negyed gyógyszer este,reggel,napi 3*2 hörgőtágító spray,úgy érzem többet nem tudok tenni :?
Vendég

Kati, köszönöm előre is a felajánlást, valszeg igénybe fogom venni majd!

Jolka, azta, hát azért a cukorka meg chips hozzátápinak elég durva!... Betyár gyönyörű.

Bea, ez a bolti cici sztori nagyon tetszett.

Mogyo, Gabci, ja-ja, anyós kicsit el van szállva. Mondjuk sosem voltunk egymás álmainak netovábbjai. :lol:

Timi, el nem tudom képzelni, hogyan fürdetnék meg két kicsi gyereket egyedül. Még ezt az egyet is nehéz,de még úgy-ahogy megoldom.

A röhej az, hogy 20 éves koromban 1 évig voltam bébi-szitter Hollandiában 3 gyerek mellett: 4 hónapos, 2 éves és 4 éves volt a 3 kislány. Anyuka eléggé unta már a folytonos babázást, szabadságra vágyott, alig volt otthon, a szabadnapomon síkideg volt, hgy mit kezdjen a gyerekeivel. És ment minden, mint a karikacsapás. Fogalmam sincs, hogy csináltam. Most meg stresszelek... min is? :lol:

Kép
waterlilly

Timi, annyira megértelek. Szerintem ezt a legtöbben átéljük, bár a kicsin még nem látszik mennyire hiányzik neki apa. De azért a lelkünk mélyén tudjuk, hogy apának is rossz. Az én párom is ha túlóráznia kell, 100-al száguld haza (mit nekünk felemelt büntetési tételek), dobja le magáról a ruhát és rohan a kiskádért. Közben még lelkiismeret furdalása is van. :( Aztán meg nekem, mert mérges voltam rá.
Ha a porszívó olyan szuper amilyen drága, akkor biztos sokat javít a helyzeten. Egyszer nálunk is voltak bemutatón, a mi porszívónk után egy vödör koszt szedtek ki a szőnyegeinkből. Aztán mikor megmondták az árát úgy döntöttünk, inkább legyen a parketta csupasz. :shock:

Jó éjszakát.

ukati74

úristen mennyi elütés,ha valki nem ért valamit kérdezzen bátran,úgylátszik az agyamat is kiszívta a gép :-)

Anett
hát akkor tényleg min is parázol???? :lol: ha azt kibírtad :-)

na jóccaka :arrow:
Vendég

Jó reggelt! Na, estére jól felélénkült a topik. Engem totál kifárasztott a vadaspark (sajna most nem vittünk fényképezőt, pedig a kielefántot szívesen lefotóztam volna, annyira édes, nem rég született), úgyhogy már 10-kor aludtam. Félálomban még hallottam, hogy a férjem Rékának még kicserélte a kakis pelusát, úgyhogy nem tudom, mikor aludhatott el megint a lányom. Mivel a vadaspark után bealudt a kocsiban, nem is reménykedtem, hogy 11 előtt elalszik... :evil:

Esti fürdetés: Levi fél éves koráig a férjem mindig rohant haza fürdetni. Utána felváltva csináltuk, ha nem ért haza, megcsináltam. Rékánál úgy alakult, hogy sokszor (szinte minden nap) későn ért haza, úgyhogy a lányát kisbabaként nem sokszor fürdette. Most, mikor még csak vártam Botit, mondta, hogy megint akarja csinálni, és 5-ből 4-szer rá is ér kb. Mondtam is neki, hogy kevételezik a fiúkkal. :lol: No, ez csak vicc, amúgy mindent megcsinál, ha kell: pelenkáz, altat stb, úgyhogy nem panaszkodhatom. És neki is lelkiismeret-furdalása van, hogy nem sokat van velük. Ez az apák sorsa szerintem... Én is ha ideg vagyok, megpróbálom beleképzelni magam az ő helyükbe. Nekik se könnyű. És akkor már kevésbé vagyok ideg. Mondjuk nekünk abszolút nincs segítségünk, szinte csak magunkra számíthatunk. Ez is hosszú: anyósom beteg, az én anyukám 11 éves koromban meghalt, apám a 2. feleségével Debrecenben, szal nem egyszerű. Ha valahova menni akarunk nagyon néha, van itt 1-2 asszony, akit meg lehet kérni, hogy vigyázzon a gyerkőcökre, de rájuk rendszeresen nem lehet számítani, mint a nagyszülőkre...Dehát ez van.

Timi! Ez a porszívó jó lehet...Gondolom, Nálatok muszáj Maja miatt.

Anett! Ha már egyszer ment 3-mal, akkor most is menne szerintem!

Jolka! 27-én feküdtem be az aznapi utolsó szabad ágyra, másnap volt a műtétem (programozott császár) Dr. Keresztyénnél. Őt nagyon bírtam, a többiről majd, ha lesz időm, még írok. 3-án jöttünk haza. Úgyhogy tényleg találkozhattunk volna. :D

nos, most megyek, szép napot

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Sziasztok!

Hát nállunk fürcsi: kari ota apával a nagykádban!
Márciusban újra 24 órázik és akkor vissza a kiskád mikor apa nincs itthon!

Anett: azért mert nem a te gyerekeid voltak, a barátnőm ugyan igy van.Kint bébiszitter és azt mondta ,hogy teljesen más!
Mikor kórházba került a baba akkor is ő feküdt be vele nem az anyja!Mondjuk ez már gázos szerintem!

na :arrow: éhes a banda!

Ma anyumékhoz megyünk olyan jó!Csak megnyugvás képpen oda imádok menni és nem nyuzzák a lányt meg mikor elalszik nem mennek be mint anyós és elkezdi hangosan ,hogy de aranyos meg milyen szép!

:lol: :lol: :lol: a gyerek meg aludjon mi!!!!

Kép

Kép
mogyoland

Kati, Marcinak nagyon édes kis pofikája van :lol: Tündér!

Kriszti, Nadin nagyon ügyes, és tényleg nem vesszük dicsekvésnek! Biztos lesz olyan, amiben más baba lesz előbbre, ilyenek ezek a gyerekek :wink: Én is megnyugodtam forgás ügyileg, mert tanácsadáson meg se kérdezték, hogy forog-e, csak azt, hogy oldalra fordul-e. Szóval még tényleg nem kell nekik.

Hajni, jobbulást nektek!

Gabci, Ádinak gratula a forgáshoz!
Leirnád, hogy milyen zöldség/gyümölcsöt adtál már eddig Ádinak? Volt amelyik hajtotta vagy fogta?

Timi, nekem tetszik a leolajozott Bibi séró :lol:
Ezeket a rucikat teszveszen vetted, vagy újak?

Ülés az nekünk is talpas, az nagyon jó, mert tényleg csak be kell pattintani az ülést...bár már egyre nehezebb, ahogy hizik a csaj, nem könnyű beemelni!

Bea, látom végül sikerült feltölteni a képeket a vonalzóhoz, nagyon jók! :wink:

Az összes cicus és kutyus nagyon aranyos! Én ugye kutya párti vagyok, allergiás vagyok a cicákra, pedig szeretném én őket. Bár a gyerekszobába nem engedném be!
Az én kutyusom most 14 éves, de az ősz bundáját leszámitva nem látszik. Bár tegnap vettem észre, hogy kiesett egy foga :( Olyan örökmozgó, pezseg egész nap :)

Mogyo, netboard-on én is sokat lógtam!

Anyós védelmében én is sikra szállok! Hozzám ugye eljön mostmár minden 3-4 hétben egy hétre, és akkor nekem szinte a szoptatáson kivül semmit nem kell csinálni. Egész nap Pankával van, mos, tereget, főz, takarit, vasal, tápit készit, sterilizál, játszik vele, szóval mindent! És mindent úgy csinál Pankával, ahogy én mondom, ha azt mondanám neki, hogy fejen állva adja a tápit, akkor úgy adná :lol: Annyira rendes!!! Most már értem, hogy egyes sztárok miért néznek ki olyan kiegyensúlyozottan 2-3 gyerek mellett is...biztos a babysitter ajnározza egész nap a gyerekeket!

És végre eljutottam fodrászhoz is, egy héttel előtte voltam utoljára, hogy Panka született.

Jolka, jót nevettem, hogy Manó megetette Ákost tiktakkal meg chips-szel, bár tudom, hogy nem vicces, mert lehet belőle gond, de azért mégis az :lol: Résen kell lenni!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Valaki leirná, hogy kell használni a Gmailt? Mi a felhasználónév? Mert Andi nekem csak a jelszót adta meg.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu, ha ilyen anyósom lenne... :shock: De sajnos az enyém a Mogyoéra hasonlít. Nálunk is volt még az elején, hogy mire Esztit nagy bömbölés árán elaltattam, anyósom keze már a kilincsen volt, hogy ő akkor megnézi. De erről leszoktattam. Sterilizálás? Elzárkózik azelől, hogy bármi újat megtanuljon a baba körül. Egyszer pelenkázta be, fordítva adta rá, merthogy annak idején ilyen nem volt, stb. Ezt én értem, csak azóta eltelt 30 év, és ha érdemben szeretne az unokájával foglalkozni, akkor ezek a mindennapos rutinteendők elkerülhetetlenek.

Mogyo, hát tényleg az lehetett a titok, hogy nem éreztem a felelősség súlyát. Meg azért hetente volt másfél szabadnapom. Meg azért az anyuka dícséretére legyen mondva, nagyon jó napirendet alakított ki a gyerekekkel, és a gyerekek is jól neveltek és alkalmazkodók voltak. Reggel fél 8-kor keltek, este fél 8-kor feküdtek, ebéd után két óra szieszta. A kisbaba sohasem sírt, nem is értem, hogy lehetett ez! :shock: Elalvás? Be a kiságyba, és fél lábbal már a nagyok szobájában voltam énekelni, mesét mondani. Külön játék a kicsivel nuku, max. nézte, ahogy a nagyokkal rajzolunk, mesét nézünk, stb. Azt hittem, minden kisbaba ilyen... hát nem!

Zsu,a felhasználónevünk 2007osziek, ha jól emlékszem.

Kép
waterlilly

Anett, gáz, de nekem meg anyukám ilyen, pedig fiatal :? Nekem ő magyarázta, hogy éjjel sirni kell hagyni, nem kell megetetni, mert igy még 3 éves korában is kelni fog éjjel. Érdekes, én keltem hozzá mindig, ahogy ő akarta, aztán már 2 hónapja átalussza az éjszakát!

A kisbaba sose sirt??? Lehet,hogy kezdettől fogva sose vették fel. Volt egy ismerősöm babysitternek hollandiában egy olyan családnál, ahol megtiltották neki, hogy felvegye a gyereket, ha sir, és a szülők se vették fel :shock:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Nekem ezzel a felhasználónévvel nem indul el :?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Jolka, Rami 3800 grammal és 57 cm-mel született!

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Zsu: nekem sem megy fel!

Kép

Kép
mogyoland

Zsu: netboardon merre voltál ?
Én a foxisokknál meg a pásztorkutyusokknál meg még egy jó pár helyen olvasgattam!

Szia vicuska: hogy vagytok?

Nállunk Ágika nagyon beindult a forgásba evés után úgy kell szinte lefogni ,hogy nem csorézzon%Mert úgye nyomta a pocit és kijön a kaja!

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Cica /kutya-téma látom jól ki lett vesézve! :-)
Labradort sajnálom... :cry:

Nagyszülők: nálunk mindkettő nagymami segítőkész, de marha messze laknak. Anyukám NAGYON parázós és ezt rám is ragasztja. Anyósom retro szintén (kekszes alma és tsai :lol: ) DE mindkettő próbál segíteni és alkalmazkodik (de azért néha mondja a magáét)
Én örülök, ha ők foglalkoznak Dorkával, anyámat szerintem meg is ismeri (kb 2 hetente azért látta mostanában) vagy legalábbis széles mosollyal fogadja. Anyós var neki, és szintén jól elvoltak amikor itt volt 2x 1 hétig.

Bibus haja eszméletlen és az a cuccmennyiség...

Én kicsi lányom sajan mostanság 4-7 között ébredezik (teljesen változó, de ha 7-ig alszik akkor is nyöszsörög 4-től és onnantól én nem alszom már) és álmában sirdogál :shock: és olyankor pukizik... node nappal ált. jókedvű, de nehezen alszik el és ha fáradt továbbra is nyűgös (ezt marhára nem értem)...

Szomszéd 2 éves kislánnyal nagy haverok, ha találkoznak Panka simogatja, Dorka meg kacag!

És kezdek megnyugodni szar anya témában... szeretgetem és valahogy csak lesz...

Jutta

KépKép
jutta

Eszternek boldog hófordulót!

Mogyo, én kutyamentőknél és kutyamenhelyeseknél voltam főleg.

Valaki segitsen, aki be tudott lépni a gmail-be...köszi

Jutta, ez az alvás sztem nagyon változó lesz még egy ideig. Panka most beállt arra, hogy fél7 körül kel, de azért néha-néha felkel valamikor hajnalban is (3-4 körül). Akinek nagyobb gyereke is van már biztos meg tud erősiteni, de sztem ez még jó pár hónapig igy lesz.

Micsoda szuper idő van! Olyan, mintha már tavasz lenne, jó nagyot sétáltunk, Panka még alszik tovább a teraszon, kutya futkos a kertben, apa ablakot pucol, én meg netezek :lol: És mindjárt keresek valami édességet, amiben nincs tej. Zabálok állandóan :oops:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Mogyo! Akkor Ágika már oda-vissza forog! Ügyes lányka!

Jutta! Én kicsi fiam is a régi 7 helyett, 1/26-6 körül kel, és már nem alszik vissza, csak 8 körül, agy már én is kezdem a napot! Azért hátha még visszaszoknak! A remény hal meg utóljára! Apropó puki. Hogy álltok most a pocival? Jobb lett, hogy egyelőre nem adsz neki, csak tápit?

Zsu! Jó fej az anyósod! Nem sok embertől hallottam még, hogy ilyen jól kijön az anyósával.

Jolka! Édes ez a Manó! Jószívű a tesójával. de tényleg résen kell lenni... Ja, és az hogy bármikor visszamennél a szülészetre, azt jelenti, hogy esetleg vállatok még 3-at? Amúgy szerintem 1-ről a 2-re nagyobb váltás, mint 2-ről a 3-ra. Biztos a rutin teszi.

És a B oldal (a többieknek: Nyházán az A oldalon a babás szobák vannak, a B-n csak 3 óránként hozzák a babákat). Lepusztultnak nem láttam, külön örültem, hogy van minden szobához zuhanyzó, WC, én egy 6 ágyasba kerültem, és ott 2 fürdőszoba is volt. Viszont a tavalyi átalakítások ("reformok") miatt megszűntették a terhes-patológiát, így együtt voltunk a még meg nem szült veszélyeztetett terhesekkel. De nem úgy ám, hogy legalább külön szobában a már megszült kismamák, külön a pocakosok, hanem össze-vissza, ahogy esik, úgy puffan alapon. Ezzel még nem is lett volna gondom, de tele volt az osztály minden nap infúzióval kezelt kisebbségivel (ha így haladunk, errefelé ők lesznek a többség, na mindegy), akik bagóztak mint állat, így kisebb volt a babájuk a normálisnál, és az infúzióval próbálták hízlalni a magzatokat...Törtem volna le a kezüket. A közvetlen szobatársam is ilyen volt, 22 évesen a 3-at várta, mi adtunk neki inni, enni a kórházi kaján kívül, stb. A személyzet ált. rendes volt, csak kevesen voltak a rengeteg kismamára, de azért az első szoptatásoknál segíthettek volna...És a tápszer dolog, amit már írtam: legalább mondták volna, hogy adtak a gyereknek, hogy ne csodálkozzak, hogy nem fogom tudni felkelteni...Áááá, mindegy, még most is felhúzom magam ezen! Na, folyt köv., még a 3 császárral is adós vagyok, most lépek. Pá!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Bea, mindig azt mondom, hogy azért jövök ki az anyósommal, mert nem is az anyósom, csak a párom anyukája :lol: Mert mi nem vagyunk ám összeházasodva !

Ilyen bagózós kisebbségi nálunk is volt, szerencsére nem a mi szobánkban :evil:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok

Zsu!
gmail.com és nem hu. Talán ez volt a gond. Google levelezője a közös.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Mos tadtam Ákosnak almát. Már lassan 1 hete próbálgatjuk. Csak ma délelőtt elmaradt, most pótoltam. Ez az arc, mikor mondja ááá kiráza a hideg, és visszaköpi a kaját. Talán ma már megevett egy teljes teás kanálnyit. :lol:

Betegeink hogy vagytok?
Hajni neked a fülled? Gyerekek?

Hazajövetel előtti este a b oldalon ültem a barátaimmal. Egy cigány apuka akkor lógott be, ráadásul a wc-re. :shock:
Tápozni nekik nem volt alkalmuk, mert nem adtam ki a kezemből Ákost, csak fürödni. De, ha nem lett volna elég tejcsi, akkor nem bántam volna, ha adnak.
pill hívnak

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Ma csináltam Ágikának tejpépet és zok szó nélkül beverte az adagot!
Majdnem olyan mint a tápszer csak sűrűbb abból is készül tápszerből!

Jaj ma én sem adtam almát valahogy elmaradt de arra akarok ráálni ,hogy délelőtt kap almát a csajszika!

Kép

Kép
mogyoland

Zsu! Akkor így már érthető az anyós-ügy! :lol: És de rendes a párod is. Ablakpucolás, azta!!! Nem küldenéd ide is?

Jolka! No comment a WC-zéshez, amikor van az épületben máshol. És igen, a bunkók akkor is bejöttek, amikor szoptatás volt, és még be is néztek az ajtón. Király!
És ha adnak tápszert, ne csodálkozzunk, hogy nem indul be a tej. Ahhoz az kellett volna, hogy legyen lehetőség a babával lenni, és akkor szoptatni, amikor kéri. Amúgy ez tök egyszerűen megoldható, mivel ilyen tologatós kocsiban aludtak, benéztem hozzájuk néha. Ja, és nagy kegyesen meg volt engedve, hogy éjfélkor be lehetett menni pluszban szoptatni...Szóval a 21. században ez nekem kínai, hogy nem lehetek a saját gyerekemmel, amikor akarok. Mindegy, ez nekem azért fájó pont, mert Debrecenben ugyanúgy császáros voltam, és nem volt megkülönböztetés, velem lehettek a gyerekek. Nem is volt gondom a szoptatással... Eleinte gondolkodtunk is, hogy most is Db-be szüljek, de az 80 km, és Rékával lepényleválásom volt, gondoltam, biztonságosabb a legközelebbi kórházba menni, ami így is 25 km. No, jól kidühöngtem magam, bocs, ha hosszú volt.

Mogyo! nem csalódtam Ágikában! Csak így tovább! Gondolom, a tejpépet is mosolyogva ette, őt máshogy nem tudom elképzelni! :lol:

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Mogyo!
Áginak egyrészt van ám étvágya, de pocakja is hozzá! (étvágy nálunk is lenne)

Most "diétáztatom" a csajt, ébredéstől függően 4-5x kap 200 ml-t. Lehet, hogy emiatt is kel korábban, de többet nem merek most, mert olyanokat rotyogtat, hogy vmi gázfejlesztőt rá lehetne kötni. :?
Sűrűbben meg azért nem adok, mert csak kb 4 óránként kér kaját (na jó asszem hamarabb is enne "duzzogva").
Szerintetek?
Most kicsit jobb amúgy a hasa és kevesebbet is bukik.

Zsu, tudom én, hogy ez így normális - mármint, hogy össze-vissza alszik megint - de ha könnyen elaludna nappal, ha álmos nem is zavarna!
Én nem csinálok gondot, abból hogy fél 6-kor kelek, de Apa igen, abból amikor 7-kor beviszem hozzá a gyereket, amíg tápot csinálok... (közben a gyerek még alszik, csak álmában sírt)
De ma ki is osztottam... mivel állította, hogy 7 után már nem tudott visszaaludni elmeséltem neki, hogy én vagy két hete 4-6 között kelek és utána már nem tudok visszaaludni, mert miatta átköltözöm a gyerekszobába és ott "pihenek" és hallgatom, hogy most csak nyöszörög a gyerek vagy már felkelt... mindezt azért hogy ne zörögjön a bébiőr a hálóban (én ott se tudnék úgyse aludni) közben meg mosolygok amikor Dorka álmában búúúgat (Janka-féle motorozás :lol: ) és lábujjhegyen ugrálok a kiságyhoz ha sirdogál, hogy ez most álmában van-e.

Jolka, Bea azért a tápi nyomatása nem okés dolog a kórházban. Mondom ezt én aki már sajna, csak a tápival tömi a gyereket (tegnap pont újfent kibuktam ezen és a relaktáció is eszembe jutott :roll: ).
Azért nem okés, mert a tejcsi igenis a szopitól indul be. Ha meggondolom nekem a 2. éjszaka volt bent a gyerkőc a szobában (este szültem és első éjszaka csak akkor hozták át, ha felébredt és az 1x volt - de akkor hozták is!) és akkor már éber volt (letelt a 24 óra szülés utáni kábulat) konkrétan 2,5 óránként 40 percet szopizott és másnapra 50 ml tejeket evett ami az ottani csecsemősök szerint 3. naposan nagyon nagy szám (már akkor is zabás volt). És azután az éjszaka után durrant be másnap reggelre a mellem (nem mintha akkor ennek annyira örültem volna)
Szerintem mindenképpen anyuka beleegyezése kellene hozzá, kivétel ha nem tud szopni és már 10% súlyvesztésnél tart.

Jutta

KépKép
jutta

Egy pár kép még januárban egy fényképész csaj csinálta!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
mogyoland

Mogyo!

Mondom én, hogy mindig mosolyog! Édes ez az Ágika! És a haja? Be lett az a tincs zselézve? :lol:

Jutta! Egyetértek a kórházi tápival kapcsolatban. És ne ostorozd Magad most már a tápszer miatt! Tényleg így is felnő Dorka! És ha most jobb a lány gyomra és emésztése, akkor tényleg inkább a korán kelés. És még nem válaszoltál! Melyik sulikba jártál Debrecenben?

Többiek? Hogy telt a hétvége?

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Jolka, Panka ugyanezt csinálta az almára, nem is adtam neki...minek kinozzam? Főzve viszont megette, és azóta kapott sütőtököt meg őszibarackot, mindkettő izlett neki, falta nagyon! Miért nem próbálkoztok mással?

Jutta, tökre megértelek, nálunk is ez van, csak Panka negyed 7 körül kel, nekem még az is korán...még alig van világos :? Régebben visszaaludt a reggeli szopinál, most nem. Fél 9 körül tudom először letenni, akkor meg ugye már nem tudok visszaaludni. Aztán délután már olyan vagyok, mint egy zombi...az estéről nem is beszélve. De ez most néhány hónapig/évig ilyen lesz, nem alszik az ember egy normálisat :)

Mogyo, mivel állitottátok fel Ágika haját? Nagyon édi, szupik a képek! Az utolsó előtti tetszik a legjobban, olyan kis csibészes!

Na jó éjt mindenkinek, olyan átalvósat :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Köszi Jolka, ez volt a gond, most már be tudtam menni, de a képeket nem találom :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na, mégis sikerült :lol:

Hajni, csúcs szuperek a képek! Szerintem apának nagyobb hasa van, mint neked :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ágika... ez a mosoly...

Átalvósat! :lol: :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Jó reggelt!

Mi is kelünk éjjel és reggel korábban is ébred Ádi. Sztem a náthának köszönhetjük. Hadakozni kell vele, hogy le lehessen szívni az orrát. Szegénykém nagyon nem akarja.
Forgás terén ez a hétvége termékeny volt. Mostmár megvan a mozdulat a hátára forduláshoz is teljesen. Olyan ügyes! :D
Csak hát nem merem az ágyon hagyni hosszabb időre, mert hátrafele letolat róla.
Járókát ígért a barátnőm, ezért nem vettem. De valszeg inkább a habtapi, azon nyugodtabban tud garázdálkodni.
Jól emlékszem, hogy betűst, vagy számost ajánlottatok?!
Csajok! Ezek a baby sitteres dolgok... hát, nem tudnám elképzelni, hogy egy idegen csinál mindent a gyerekemmel. Olyan féltékeny lennék :oops:
Mogyo: Ágika pózol ám rendesen. Irtó jó a hajszerkezete és mint mindig, mosolygós. Édes nagyon!
Kajázás terén is beindult. Ha a sárgarépa ízlett neki, sztem nem nagyon lesz gond a többivel sem. ( jóval finibbek a gyümölcspépek, mint a répa)
Zsu: eddig amiket evett Ádi: sárgarépa sárgabarackal keverve, sütőtök, alma-banán, alma- burgonya, őszibarack, alma-őszibarack, sütőtök- alma, kerti zöldségek főzi, de ezt nagyon utálta.
Jolka: az nyers almától Ádi is ugyan ezt csinálta. :D Csak ő vissza is bukta, ami ugye ritka nálunk.
Ma átválogatom a ruháit. A 68-s cuccok nagyrésze kerül a többi kinőtt mellé.

Kép
Kép
gabcii

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?