Új privát üzeneted érkezett!

Szia Ákos!

Megnéztem Vera pocakos képét és nagyon szép kismama volt a feleséged!
És persze óriási gratuláció a pici fiatokhoz! Örülök, hogy mindketten jól vannak, biztos minden rendben lesz és vasárnap már hármasban lehettek otthon Kép.
A képeket pedig nagyon várjuk szerintem mindannyian!

Ann!
Vigyázz magatokra, ne dolgozz sokat! Az a pár nap már hamar elmegy és nem kell egy darabig a munkahelyed közelébe se menned Kép.

Balázzsal (a kisfiam) ma elmentünk vérvételre, de EKG-ra még nem jutottam el, majd a héten ráveszem magamat. Most egyébként én is hulla vagyok, mert fél nyolctól sétálgattunk és múlattuk az időt, amíg Johi suliban volt, aztán elment az orrunk előtt a busz és 1 és negyed órába telt, mire hazaértünk Kép. Az benne a borzasztó, hogy kocsival az út kb. 10 perc, csak ilyen szuper a környéken a tömegközlekedés.

Vigyázzatok magatokra és Veráéknak mégegyszer sok boldogságot a bébihez!
Ann! Te vagy közülünk a következő a sorban Kép.

Sziasztok: Timi
johitimi
 
 


Sziasztok!

76vera-kispapi!
Gratulálok! Kívánom, hogy sok boldogságotok teljék a kis Bencében. Milyen jó nektek!

AnnAnn és Virág!
Köszi a tippet, megnéztem a kulcsszavasban, találtam is 2 db. hozzászólást, de az azért jólesett a lelkemnek.

Szóval, továbbra is keresek csajok közületek olyanokat, akik nemrég szültek dr.Szabó Györgynél, vagy éppen most járnak hozzá.

Ma voltam 19. heti uh-n, én kis naív valami nagy dolgot vártam ettől az uh-tól, ehhez képest 2 perc volt az egész, és még egy sztárfotót sem kaptam a kisbabámról. Lehet, hogy kérnem kellett volna, de az én dokimtól 5 hetesen kérés nélkül is kaptam (pedig akkor még csak alig látszott a szentem), de ez a doki (nem az én dokim csinálta) ma olyan kurtán furcsán elintézett, hogy bátorságom sem volt megmukkani. Na mindegy, az a lényeg, hogy annyit azért megtudtam, hogy egészséges a baba, és ez a fontos(ugyanis egy kicsit megijedtem, mert az AFp-s papíromon a MOM:0,9, és ez az én "okos" könyveim szerint alacsony). Mellesleg az afp-s topikban sok ellentmondásos dolgot olvastam az alacsony afp-vel kapcsolatban, úgyhogy igyekszem nem idegekedni, mert szerintem itt csak a jó Isten tudja, hogy mikor miért lesz olyan az afp eredmény, amilyenKép.

Bocs, ha egy kicsit hosszúra sikeredett ez a jelentkezésem, de úgy örülök, hogy rátok találtam, hogy "muszáj" beszélgessek egy kicsit veletek. És, ha már itt vagyok egy kérdés: az rendjén való, hogy a betöltött 19. héten sem éreztem még, hogy mozgólodna a baba?(Bár ebben sem vagyok biztos, de szerintem nem éreztem. Amúgy 25 éves vagyok és ez az első babám, ha ez számít.)

Üdv mindenkinek és egészséget babáknak és mamáknak egyaránt!
Sára!
Sára
 


Sára, ne aggódj! Lehet, hogy már érzed is a baba mozgását, csak nem ismered fel. Nincs néha halvány buborékolós érzés a hasadban?
detti
 

 
 

Sziasztok csajszik! és Ákos Kép
Én is ollllllyan boldog vagyok, úgy örültem, amikor megkaptam Verától reggel az sms-t hogy csak na!!!!! Még pityeregtem is egy picit, de már az oviban voltam, így a munkaverseny frontján be kellett vetnem magam!
Jó, hogy ennyi izgalom után végre kibújt, kint majd szép nagyra megnő Kép
Remélem tényleg hazajönnek vasárnap, így majd (ha Vera is ráér eccer Kép ) hallhatjuk a beszámolót. Remélem, azért nem hagy itt bennünket teljesen Kép

Szóval szó mi szó, terhességem előtt nem voltam nőgyógyászati vizsgálaton. A terhesség alatt egyszer volt egy rákszűrés, meg egyszer egy kenetvétel (kontroll), de ilyen feltárom és belesek című vizsgálat nem volt.
Rákszűrésre fogok járni évente, Virág, ígérem!!!

Hú, Timi, megijesztettél ezzel, hogy én vagyok a következő. Átlestem a Friss kismamik táblázatba, végül is vannak még ott MÁV-osok bőven előttem Kép Kép Kép csak nem igazán járnak ide... de akkor is... most kezdjek el félni????

Sára,
hmmmm nem szép dolog, hogy ilyen röiden elintézték neked az UH-t. Elvileg ez a legfontosabb UH, megnézik az összes szervet meg mindent. AFP miatt ne izgulj, ennek az UH-nak az eredménye többet mond, mint az. Én úgy tudom, neten is az olvasható több helyen, hogy 0.7 MOM alatt alacsony, úgyhogy csak nyugodj meg!!

Az, hogy nem érzed, hogy mozog több minden miatt lehet. Én már az első trimeszter végén éreztem a "buborékozást", pedig első baba. 4 hónaposan már akkorákat rúgott, hogy majd kivitte a szobája falát Kép De ugye kb a 20. héten kéne érezni, ha első baba, szóval még nem vagy elkésve. Ha pedig elöl fekvő a méhlepényed, akkor igen nehéz megérezni és nem is lehet akkora nagy pankrációkat érezni bentről Kép Kép Kép Szóval nyugi, ez is meglesz hamarosan Kép

Timi, milyen vérvételed volt?

Kismamaharisnyával úgy állok, h sehogy: ma szoknyához felvettem az oviban egy zoknit: "csini" voltam, de legalább nem fázott a lábam.

Ma már picit jobban vagyok, mint tegnap, ez abból is látszik, hogy az ajtóból nem az ágyba estem egyből, hanem ide (bár ez lehet, h Vera miatt is volt Kép )! De mostmár lassan irány az ágy egy könyvvel a kezemben.

Jaaaa, és holnap meg megyek dokinénihez Kép
Nemtom mi lesz ugyebár... a vizsgálat ugye .... hát izééé... UH remélem lesz, a múltkor is úgy kértem, h legyen. De asszem 32. hét környékén szoktak.

Pussssszantás nektek!
Ann (31+6)
annann
 
 


Egyébként, Sára, én úgy éreztem olyan korán a mozgást, amikor csend volt és nyugi és feküdtem. Akkor kitapasztaltam, hogy mikor mozog. HA mászkál az ember sokáig nehéz megérezni. Kb addig nehéz, amíg ki nem rúgja a ház oldalát! Kép
Ann
annann
 
 


Sziasztok!

Mindeddig csak olvasgattam az itt található hozzászólásokat, most azonban én is szeretnék gratulálni Verának és Ákosnak a kis Bencéhez!

Jómagam is Dr. Koós-Hutás Piroskához járok, éppen holnap lesz a következő vizsgálat. A kisfiúnk pedig szeptember 30-ra van kiírva, de szerintem hamarabb kibújik majd, mert már igen aktív jóslófájásaim is vannak.

Ann! Te hány órára mész a dokinénihez? Mi 11-re... Egyébként szerintem a 32. hét körüli vizsgálat ugyanolyan, mint az előtte levők voltak. Csak a szokásos UH vizsgálat volt, semmi extra. Én viszont kiváncsi vagyok, hogy most mi fog történni, hiszen már a 36. héten vagyok. Azt tudom, hogy CTG vizsgálat lesz. Tudja valaki, hogy ez pontosan micsoda? Valami műszer méri a kisbaba szívhangját?

Egyébként hogy bírjátok a hideget? Én ma majd' megfagytam! És egyáltalán nincs melegebb ruhám, márpedig a hátralévő rövid időre nem igazán akarok újabb kismamaruhát venni.

Üdv mindenkinek, további jó pocakosodást és kellemes délutánt!
Gabi

pgaboka
 
 


Sziasztok csajok!

Köszi az infókat a babamozgással kapcsolatban tényleg érzek valamit, csak nem tudom, hogy mit, és holmi bélmozgásokra nem akarom ráfogni, hogy baba. De ígérem türelemmel leszek.

Ja, és AnnAnn! Rátapintottál az igazságra:elöl fekvő a méhlepényem. Az nekem új infó volt, hogy ha elöl fekvő, akkor nehezebben lehet érezni a mozgást, de logikusnak hangzik. Köszi!

Pusszantás mindenkinek. Majd még jövök!
Sára
Sára
 


Sziasztok!

Hmmm... Hiába sikerült mindössze 1 órát aludnom múlt éjszaka, nem vagyok álmos. Szerintetek mitől lehet? Kép Kép

Nos, íme egy friss kép Bencéről. Nagyon magzatmázas és nagyon morcos (utálta hogy villogtam rá a vakuval úgyhogy mindössze 4 képet csináltam) de szerintem nagyon tündér... Kép Na jó, lehet hogy egy "kicsit" elfogult vagyok. Kép
Vera jól van, voltam benn nála, csak nagyon fáradt és gyenge. Szegénykém majd' lefordult a székről, úgyhogy inkább hagytam pihizni, majd holnap megyek újra.
Ja, mindenkit puszil!!!

Ákos


Kép
76vera-kispapi
 


Sziasztok!

Vera és Ákos!
Gratulálok kisfiatok születéséhez Kép! Jó egészséget, boldogságot kívánok mindnyájatoknak és sok-sok tejcit a kis manónak. A képen tényleg morcos egy kicsit Kép, de hamarosan megmutatja az édes kis mosolyát is.
Kíváncsian várjuk majd a beszámolót, a császár utáni tapasztalatokat, élményeket a gyerekágyról.
Vera próbáljon meg mozogni, bármennyire fájdalmas is és pihenni legalább egy kicsit.

Sára!
Jártál már a Friss kismamák topikban? Mindenféle 'korú' (mármint terhességi korú) kismama van és velük meg tudsz beszélni mindent Kép. Bármi gondod, kérdésed, tapasztalatod van, valaki mindig tud segíteni.
Persze itt is, nem akarlak elzavarni Kép.
Ki volt az UH-os orvos? Egy tapasztalt szakember nagyon gyorsan átnézi a szerveket, a csontokat, tehát nem feltétlenül az idő számít.
Én pont akkor kezdtem aggódni ha sokáig bámulta az orvosom a monitort. De kiderült, hogy csak a nemét próbálta meglesni, nem túl sikeresen Kép.

Ann!
Aztán számonkérem ám az évenkénti rákszűrést Kép!

Vigyázzatok magatokra és a babókra!
Üdv, Virág
virga
 
 


Sziasztok lányok!
Ide elôször jelentkezem, de a friss kismamába szoktam irogatni. Az lenne a kérdésem, hogy a MÁV-ban mikor vannak a szülésfelkészítôk? Holnap lesz? És nekem már érdemes részt vennem? (31+6) Meglehet nézni a szülôszobát is vagy csak egy teremben tartanak elôadást?
Köszi az infokat elôre is
Buborék
Buborek
 


Vera, tényleg gyönyörű a manó, még morcosan is. Még jó, hogy morcos, mindenki macerálja :oPPP De azóta már mosolygós biztosan, remélem Ákos szorgoskodik és gyártja nekünk a fotokat Kép

Buborek, végre itt Kép Kép Kép
Második szerdánként van előadás, tehát a jövő 7en. Én is akkor megyek, úgyhogy ajánlom, h akkor legyen Kép
A múltkori jó volt! Kép Akkor csak azoknak lehetett szülőszobát nézni, akik a 36-ot töltötték, mert kevés volt az idő, a szülőszobák meg teli voltak (ea után lehet nézni egyébként) Kép Kép Kép
A jövő 7en én mindenképp megnézem, mert lehet, hogy az októberi már nem lesz aktuális Kép
De egyébként itt nemcsak a szülésről van szó, hanem a terheség egyéb szakaszairól is, de gyakorlatilag már közép és nagypocisok vannak csak.

Gabi, mi 10 re megyünk, de asszem picit előbb, mert a múltkor is tömeg volt és sokat kellett várni Kép Bár az a szabadsága után volt, kint hőség volt, bent meg légkondi, úgyhogy nem bántam annyira Kép Kép Kép
Most már bizti valami meleg ruhába megyek (bézs nadrág + barna mintás hálós fölső vagy sima barna ??? - talán igy megismersz, ha még ott leszünk Kép ), mert én is fázom.
Szóval azt mondod, hogy sima UH, mindjárt jobban érzem magam Kép Kép Kép

Utána szeretnék valahol kissapit venni neki - meleget!!! Meg egy meleg pulcsit is!

Pusssz mindenkinek, jójéjt:
Ann
annann
 
 


Sziasztok lányok!

Milyen sokan lettünk itt hirtelen, persze örülök neki, csodálkoztam is, hogy a MÁV-os lányok miért nem irogatnak inkább ebbe a topicba. Nekem a másik topic kicsit túlzsúfolt, nem érzek semmi személyességet benne, rádásul valaki állandóan megsértődik hülyeségeken, úgyhogy én jobban szeretem az itteni társaságot. Persze nem akarok senkit sem megbántani, nehogy nekem itt is megsértődjetek, ez dícséret akart lenni az ittenieknek Kép.

Ann!
Én úgy gondoltam, hogy hármunk közül (Vera, Te, Én) te vagy a következő, és dehogy akartalak megijeszteni, csak szerintem ez olyan izgalmas. Én novemberben már biztos nem fogok bírni magammal Kép.
Egyébként sima vérvételen voltam, vérkép, vizelet, meg stb.

Kedves Sára! Én is üdvözöllek közöttünk. A dokidról sajnos nem tudok semmit, igazság szerint az enyimen kívül nem ismerek ott egy orvost sem.
A baba mocorgása miatt meg ne izgulj, én ezt a harmadik babát később éreztem meg, mint az előző kisfiamat. Nekem is azt mondták, hogy sok függ attól, hogy hogyan fekszik, úgyhogy ne izgulj, meg fogod érezni. Én a 27. héten vagyok most és olyan figurákat csinál a méhemben, hogy éjszaka is felébredek rá Kép.

Ákos! Nagyon aranyos a kisfiatok, olyan furcsa, hogy a pelenka a hóna alá ér Kép, nekem sose volt ilyen pici babám. Csak lóbébik Kép.

Gabi!
Nekem is a meleg ruha most a gondom, rádásul még van 3 hónapom, úgyhogy muszáj vennem legalább egy kismamanadrágot.

A szülőszobát szeretném én is megnézni, lassan ráveszem magam és elmegyek egy ilyen előadásra.

Legyetek jók, vigyázzatok magatokra!
Sziasztok
johitimi
 
 


Sziasztok!

Inkább csak olvasgatok itt és a Frissben.. de most mindenképp gratulálnom kell Verának és Ákosnak Bencéhez. Ollllyan édi a kis tappancsa...Kép

Fura, hogy a Friss.. táblázatában Vera pont előttem volt, ajaj közeleg az idő...

A szülőszoba látogatásról: ha valaki közületek majd szeretne szülésznőt választani, ő is nagyon szívesen megmutatja bármikor a szülőszobát ( a mienk is megmutatta) és szerintem az sokkal jobb, hiszen akkor nincs tömeg...vagy esetleg a dokitoknál is rákérdezhettek, egy nyugis ügyelet alatt szerintem ők is szívesen megmutatják.

Gabi Kép
Mi múlt vasárnap voltunk az első CTG-n. Nekünk a szülésznő végezte, a szülőszoba mellett egy másik kis szobában. Vagy 10 percig nézik a szívhangot, és a készülék ezalatt készít is ábrát róla. Ami fura volt, hogy mikor mozog a baba úgy felgyorsul a szíve...

bera
36+5
bera3
 
 


Sziasztok Kép

Hú, de elfáradtam, hazaértünk a dokis körútról.
Először a legfontosabbal kezdem:
1625g a kicsi, BPD: 84, Fe: 57 a többi adattal nem fárasztalak bennektet: lényeg, hogy szép nagy Kép Gyakorlatilag megvan az az egy hét minusz, ami szokott lenni, vagyis most csak 5 nap (31+2 nek írja ki 32+0 helyett), de ez már semmi. A feje méretei alapján még 32-nél több is lenne, de a hasa, meg a lába elég picik.... Kép Kép Kép de nagyon édes, bár szokása szerint megint aludt.
Ari volt a doktornéni, elmondta, h mi várható legközelebb: UH, CTG, méhszájvizsg + kenet. Szóval nem kell izgulnom, lesz és kész. Kép És direkt délutánra kértem időpontot, mondván, hogy a CTG-n ébren kell lenni a babának, az én Kisbocimba meg délelőtt nem lehet életet verni - csak lesett az asszisztens, hogy mit akarok, de nem ellenkezett (merthogy a kismamák délelőtt szoktak jönni...) Kép Úgy tűnik végérvényesen finishelők leszünk (lassan) Kép

Meg még vettünk éjszakai fényt a szobájába, IKEÁ-ban sárga hold lámpát, jól illik oda és később is jó lesz, hogy fel tudja kapcsolni, ha valami gondja van éjjel Kép Ja és nem melegszik Kép

Az Auchanban 399.- ért tök jó kombidresszek vannak. Fehér, pici színes mintával az elején, de tényleg aranyos kis minták, fiús, lányos, semleges is. 3 hótól 36 hóig. De tényleg van még 3 hónaposnak való (60 centis) is dögivel. És vállon bujtatós, nem patentos, szóval nekem teccik. Kép

Gabi, asszem láttalak ma a doktornéninél, de nem mertelek leszólítani, mert
1. még nem igazán ismerlek
2. akkor műár nyűgös voltam, mert ezer éve ott ültem és nem történt semmi Kép
Persze utána felgyorsultak az események, bementem az UH-ba, utána egyből a dokrotnénihez Kép

Bera, nekem is Bence tappancsa tűnt fel, annyira ari Kép Kép Kép

Buborék, tuti, hogy a jövő 7en szerdán, októberben meg 8-án lesz előadás, ma mondta a doktornénim Kép
Timi, nem jössz el valamelyikre? Mi a jövő 7en tuti megyünk, asszem az októberire is, mert pont aznap megyek orvoshoz is. Utána meg már neeeeem, bibiiiiiii Kép Kép Kép

Na pussszantás nektek!
Ann
annann
 
 


Sziasztok!

Végre van internet! Tegnap egész nap nem tudtam felnézni ide. A UPC sajnos szokott ilyeneket csinálni, mit tegyen az ember...

Én is iszonyúan kifáradtam a dokinál. 2 órán keresztül ültünk ott! És nagyon ideges is voltam, hogy vajon most mi lesz. De megnyugodhattam: minden rendben! A baba 2578 g-os, szépen be van fordulva, és a CTG is teljesen rendben volt. Most már legalább tudom, hogy mi az!

Ann! Sajnos rosszul emlékeztem: barna nadrágos lányt kerestem! Meg aztán annyian voltunk... Akkor azt hiszem, Te szőke vagy és jó magas! És veled volt a párod is. No sebaj, talán legközelebb, bár én két hét múlva megyek ismét. Mi is szeretnénk elmenni a jövő heti előadásra, remélem addig kitart Babuci is! :-)

Bera! Köszönöm az infót! A jövő héten ismét mennem kell CTG-re, az már valószinűleg a kórházban lesz. Neked ki az orvosod? Egyébként mi is akkor voltunk szülőszoba-látogatáson, amikor ügyeletes volt a doktornő. Nagyon jó volt, mindent megkérdeztünk, épp nem szült senki! :-) Jó alaposan körbenézhettünk. Nekem nagyon tetszett a szülőszoba, egész barátságos, nem olyan, mint a kórház többi része.

Timi! Neked bizony szükséged lesz melegebb ruhákra! Én tegnap akartam venni nadrágot, de lemondtam róla, méregdrágák. De azért lehet, hogy még körülnézek, hiszen szülés után sem lesznek jók még a régi ruháim. :-(

Mindenkinek további jó babavárást!
Gabi
36+2

pgaboka
 
 


Sziasztok!

Olyan pici ez a Bence baba!! Hogy is legyen mersze az embernek egy iyen pici valakihez hozzányúlni! Jaj Istenem, nem tudom, hogy lesz bátorságom a sajátomhoz hozzáérni?!!

Virág!
Dr. Harsányi Lehel csinálta a 19.heti uh.-t, de én ő róla sem tudok semmit, azt sem tudom, hogy öreg motorosnak számít-e uh. ügyben!

Csajok!
Eszembe jutott valami a harisnyákkal kapcsolatban. Nem tudom hol hallottam, vagy hol olvastam (egy kismama könyv??), hogy nagypocakosok azt is szokták csinálni, hogy "normális", nem kismama harisnyanadrágot vesznek fel, csak fordítva, a harisnya fenék részét a húzzák a pocakra. Én még kis pocakos vagyok, fogalmam sincs, hogy működik-e a dolog, lehet, hogy ti már tudjátok, hogy kakit sem ér az egész ötlet! Ha így van, akkor bocs, csak gondoltam okoskodok egy kicsitKép.

Különben is azt hiszem, hogy én vagyok itt a legfiatalabb kismama (19+2), és biztos, hogy a legtapasztalanabb is, úgyhogy átugrom tényleg egy kicsit a Friss kismamákba.

Puszi mindenkinek! Vigyázzatok magatokra, mert rohadt hideg van! Ez is újdonság volt, miKép??
Sára!
Sára
 


Sziasztok!

Sára! Köszi az ötletet, ha szükség lesz rá, én kipróbálom, bár utálom a harisnyát, arra adnám rá egész nap, aki kitalálta.

Hétvégén megyek a Fenomén nagykerbe, múltkor láttam, hogy árulnak kismamam ruhát is, körülnézek, hátha kapok valami normális kinézetű nadrágot. Szombaton megyek orvoshoz, mondtam a férjemnek, hogy utána szeretnék körülnézni egy-két kismama boltba, úgyhogy készüljön. Nagyon boldog volt, mondhatom Kép.

Ann! Szép méretei vannak a babádnak, biztos nagyon édes. Nem mondta a dokid, hogy kb. mekkora babára számíthatsz?
Szerintem tök jó, hogy sokat alszik, maradjon csak így, miután megszületik, nem?
Az én fiam minden éjjel fent van és együtt virrasztunk 1-2 órát, úgyhogy napközben hulla fáradt vagyok. Mondtam neki, hogy ez így nem lesz jó, gyorsan változtasson az alvási szokásain Kép.
Az előadásra megpróbálok elmenni, felhívom a barátosnőmet, hogy van-e kedve, mert szerintem harmadik gyereknél már az ő férje sem nagyon akar elmenni. Hány órakor is kezdődik? Szerintetek beengednek engem 28 hetesen a szülőszobára? Lehet, hogy jobban járok, ha az októberire megyek?

Egy kicsit panaszkodom nektek. Képzeljétek, szerencsétlen gyerekemnek olyan dög nehéz az iskolatáskája, annyi cuccot kell vinni, hogy nem is igaz. Pedig ezen a héten még csak három órájuk volt, jövő héten már négy lesz, el sem merem gondolni, hogy mi lesz akkor. És még tornacuccot nem is kellett vinni. Én szoktam felcipelni a táskáját, iszonyú. Ma rááltam a mérlegre és sikerült 1 kg-t fogynom, mióta elkezdődött a sulija.

Egyébként most a Tescoban is akció van, plüss rugikat vettem 1000.- forintért, és szerintem egész normálisan néznek ki és minőségileg is jók. Az Auchanban lehet még szerintem is jó dolgokat venni, ott is vettünk már francia rugikat, nagyon szépek. A téli overálok is nagyon aranyosak.

Na, legyetek jók, megyünk Johival leckét írni.
Vigyázzatok magatokra!
Sziasztok
johitimi
 
 


Sziasztok!

Sára! A harisnya 5let jónak hangzik, ki fogom próbálni, mert nincs kedvem ebben a hidegben harisnyát körözni. A másik meg az, hogy itt 60ban sztem nem is lehet kapni. :oPPP
Olyan hideg van, hogy szörnyű.
meg képzeljétek, reggel jöttem rá, hogy az a kötényruhám, amit olyan nagyra csináltunk, hogy végig jó legyen - épphogy rámjön... Lassan nem lesz mit felvennem Kép Igaz az egyetlen nadrágom még leesik rólam Kép A végletek embere vagyok Kép Kép Kép Asszem nem fogok kijárni a lakásból Kép vagy mégis kell a harisnya.
Mondjuk röhögni fogtok, de itthon ülök, felülről felső + mellény, de alulra nemtok mit venni (a szabadidőruha már nem tuti kényelmes): takaróval vagyok körbetekerve Kép

Timi,
hát nem csodálom, hogy fogysz, ha így kifárasztod magad!!! Pihenj is azért, lécci!!! Szegény Johi, hogy már most is tanulnivalója van! Azért fokozatosan kellene ezt beépíteni, remélem nem utáltatják meg vele az iskolát.

Sára, egyébként ne izgulj, bizti csak először fogsz attól tartani, hogy milyen pici, hamar megszokod. De az is lehet, hogy nagyobb lesz, mint Bence, mert ő egy picikét korábban érkezett Kép Én is röhögtem, hogy nyakig ér neki a pelus, olyan édi Kép Nekem asszem nem lesz furcsa, a két uncsitesóm 2350 és 2600 volt, azt meg csak elérjük! Azt mondják, h még innentől duplázza kb a súlyát, úgyhogy ha időben fog kibújni, akkor 3250 lesz - annyira nem is számítottam (max 3000re)... Ki tudja Kép Egyébként dokinéni nem mondott semmit, csak azt, hogy szép nagy. De nehéz is lenne belőle bármi ilyen infot is kihúzni, nála csak az van, ami már elmúlt Kép Feltevésekbe - ha jól vettem ki - nem igazán bonyolódik. Majd lesz valami, és akkor intézkedünk. Ezért is örülök, hogy azt jó előre megmondta, hogy legközelebb mi lesz. Legalább van mitől tartanom :oPPPPP

Egyébként képzeljétek, az oviban az új gyerekeink között 2 is van olyan, aki pont nála született! Pedig ugye 60ból vagyunk Kép (jó hozzáteszem, hogy ez MÁV ovi VOLT, de még most is sok a MÁV-os gyerek) Ott áradozott mindenki róla, meg egyébként a kórházról is. Kép Kép Kép Hogy nagyon jól választottam stb stb Kép Volt aki még arról is, hogy hogy élvezte azt az 5 napot a kórházban. Na ezaz, amit én kétlek!!! :oPPP Mármint, hogy én valaha élvezzem a kórházat!

Gabi, mostmár akkor tuti, hogy te voltál az! Kép Igen, szőke vagyok, 173 cm - nemtom az magas-e. És tényleg a párommal voltam, nélküle nem is mehetnék Kép muszáj megnéznie a kislányát!!!

A CTG-t egyébként hogy csinálják? nem tudok róla semmit, csak hogy a magzati szívhangokat mutatja. Meg hogy ébren kell lennie a babának, mert ha alszik, akkor olyat mutathat, mintha nem lenne jól a baba.

Ja, Timi, egyébként ha nincs sok szülés/ráérnek, akkor bárkit beengednek a szülőszobalesésre, de ha sietnek, akkor csak a 36 felettieket. De én legközelebb benyomulok, pedig még csak 33 leszek :oP Nem tudhatja, hogy tényleg mennyi vagyok Kép A múltkor nemtom mennyit láthattak akik bementek, mert mindegyik szoba foglalt volt, gondolom, csak az előteret. Ezért is próbálok elmenni még szept-okt, hogy egyszer tutira láthassam, nehogy ilyen közbejöjjön...

Egyébként jöttök a Friss kismamis pocaktalira? úgy volt, hogy én nem tudok, de megbeszltem kispapimmal, mégis elvisz, hacsak rövid időre is! Azért sztem nem lenne rossz talizni, neeeeem? Vagy talizunk az előadáson? Kép Gondoltátok meg! Kép

Na pussszantás, megyek olvasni!
(ja, ma jött egy ilyen édes kis telefon - mellékes info, hogy jobb, ha tanulok a vizsgára, mert októberben mégsem lesz időpont, csak ez a mostani... csakhogy nem értesítették ki a többieket, ahogy engem sem, én is csak véletlenül tudtam emg - ééééédes!)
:-*****************
Ann
annann
 
 


Sziasztok!

Ezt a harisnyadolgot én is olvastam valahol, de nem próbáltam. Nekem szerencsémre egy kolléganőm nővére hozott molettekre való harisnyát és az nagyon jó volt, amíg dolgoztam. A végén meg állandóan melegem volt, így nem kellett harisnya Kép. Itthon 17 fokban üldögéltem egész nap, ha mentem valahova, muszáj volt pulcsit felvennem, és ömlött rólam a víz. A villamoson már nem ültem le, mert tök ciki volt, hogy ott maradt a fenekem lenyomata az ülésen. Mindez november-decemberben Kép.
Én varrattam a kismamanadrágokat, szoknyákat, így megúsztam olcsón. De szerencsém volt, mert volt itthon elég anyag ezekhez. Ha kell valakinek privátban elküldöm a varrónő telefonszámát, hátha vállal még varrást magánban. Előtte beszélni kell vele, mert nagykerekbe varr, kifejezetten kismamaholmikat és elég elfoglalt. A XVII. kerületben lakik, szóval nem biztos, hogy mindenkinek közel Kép.

Jó pocakosodást! Virág
virga
 
 


Sziasztok!

Virág! Te a XVII. kerületben laksz? Mert én igen.
Szeretném elkérni a varrónő számát, meg címét, hátha nála kötötk ki végül ruhaügyben!

Én úgy szeretném kipróbálni egyszer, milyen egy ilyen pici babát hazavinni, de a gyerekeim méreteire emlékezve, erre esélyem sincs Kép. 3,5 kg alatti babára nem is számítok Kép, na nem mintha ez számítana.

A CTG-t nekem úgy csinálták, hogy leültettek egy székre, rárakták a hasamra a CTG vizsgálófejét (nem tudom mi a szakszerű megnevezése), aztán mérték a gyerek szívhangját meg azt hiszem a méh összehúzódásait (de nem akarok hülyeséget mondani). Nekem is azt mondták, hogy ébren kell lennie a babának. A klinikán ezt úgy oldotta meg a szülésznő, aki éppen a vizsgálatot végezte, hogy megfogta kétoldalról a hasamat és elkezdte rázni a gyereket, ahogy bírta. Erre persze felébredt a szerencsétlen gyerek és húsz percig általában ébren is maradt, mert ennyi ideig tartott a vizsgálat. Kirajzolt a gép egy görbét (olyasmit, mint egy EKG eredménye), azt kellett megmutatni az orvosnak és ő eldöntötte, hogy jó-e vagy sem. Ennyi. Abszolút nem fájdalmas vizsgálat, csak egy kicsit unalmas.

Én a kismamás találkozóra nem megyek, de veletek szívesen összefutok valamelyik MÁV-os előadáson.

Na jó, megyek aludni, mert iszonyúan elfáradtam. Vigyázzatok magatokra!
Sziasztok
johitimi
 
 


Sziasztok!

GabiKép

Nekem Herczegh Szabolcs a dokim. Látom csak pár nap van közöttünk, bár Verától csak 1 nap választott el, aztán tessék... Kép

Lányok, akik már szültek.. szülés után szerintetek milyen nadrágban lehet hazamenni... ?mert ugye bemegyünk a kismamanadrágban, de hazafelé az már lehet, hogy leeseik rólam (főleg, ha gombos... hacsak nem állok neki beljebbvarni a gombot a kórházban, ami nem valószínű..) Én arra gondoltam, hogy majd megkérem a férjemet, hogy hozzon be egy olyan gatyót amit a 3-4 hónapban hordtam, szerintetek az kb jó lesz?

Üdv
bera
bera3
 
 


Sziasztok!

Bera!
Én úgy láttam, hogy elég változó, hogy miben tudnak hazamenni szülés után. Valaki csak kismamanadrágban, valaki abban, amit előtte hordott. Szerintem készíts ki olyan nadrágot, amit a 3-4. hónapban hordtál, az a biztos Kép.
Én ugyanabban a tréningnadrágban mentem haza, amit a végén hordtam itthon, de én császáros voltam, így elég nehéz volt a mozgás, így az öltözés is.

Timi!
Én XVIII. kerületi vagyok, de kocsival elég közel volt a varrónő. Átküldtem mailben az adatokat.

Üdv, Virág
virga
 
 


Aztamindenit, csajok, nekem eszembe nem jutott, hogy majd miben megyek haza :o)))) de nem rossz probléma, jó, hogy felvetettétek! Majd filozok rajta, mert amiben bemegyek, az még most leesik rólam Kép , tehát szülés után tuttti, hogy le fog. A 3-4. hónapban meg már naci nem jött rám, csak szoknyákat hordtam, meg kötényruhát. Valszleg marad a szoknya Kép

Hú, de nyúzott vagyok, megyek tanulni.
Pussz
Ann (32+2)
annann
 
 


Sziasztok!

Virág! Köszönöm a címet Kép.

Bera! Az én dokim is Herczegh Szabolcs Kép, látom vagyunk nála egy páran.

Hogy nektek mik jutnek eszetekbe Kép? Én még nem is gondoltam arra, hogy miben megyek haza. Rám még mindig jók a nadrágjaim, csak a hasamon nem, ezért bízom benne, hogy szülés után fel tudom venni őket. Nekem most valahogy csak a hasam nőtt meg, a többi részem nagyjából ugyanakkora maradt.

Jó hétvégét mindenkinek, pihenjetek sokat! Mi gyerekmentesek leszünk a hétvégén (leszámítva persze a legkisebb Bérest Kép ), mert anyukámék elviszik a gyerekeket szüretre.

Sziasztok
johitimi
 
 


Sziasztok!

Csak egy rövid bejelentkezés, és egy kép Kép
Vera és kisBence jól vannak, de a baby még inkubátorban marad pár napig, úgyhogy gondolom még legalább egy hét mire hazajöhetnek. Bence már anyuci tejét issza, igaz, egyeléőre cumisüvegből.

Kép

Ugye hogy már máshogy néz ki mint 2 perces korában? Kép Kép

Üdv

Ákos
76vera-kispapi
 


Ákos,
nekem akkor is nagyon tetszett, tényleg nagyon-nagyon gyönyörű!!! Kép Kép Kép
Túl lesztek ezen hamar és jöhetnek haza, együtt lesztek!
Nagyon szorítok, hogy minden rendben menjen!
Kép Kép Kép
Ann

Lécci, jelentkezz még, ha tudsz!
Köszi
annann
 
 


Ann,

köszi, aranyos vagy! Kép

A babóca elkezdett végre gyarapodni, a 2150g születési súlyról tegnapig 2040-re esett, de hála Vera tejcsijének, mára egy nap alatt kemény 20 grammot "hízott". Kép Kép
Ha lesz új hírem / képem, jelentkezem!

Pussz
Ákos
76vera-kispapi
 


Sziasztok!

Ákos!
Már nagyon vártam én is a híreket!
A kezdeti fogyás természetes dolog, nem kell aggódni, hamarosan hízni és nőni fog, csak győzzétek vásárolni a rugikat Kép.
Nagyon szép, formás kisfiú, remélem hamarosan otthon lesztek hármasban.
Majd jelentkezz, hogy mi újság veletek!
Verát üdvözlöm, és üzenem, hogy kitartóan fejjen, amíg szükséges, de amint lehet tegye mellre a kis fickót.

Timi!
Nagyon szívesen Kép!

Üdv, Virág
virga
 
 


Sziasztok!

Ákos! Én is csatlakozom a többiekhez; nagyon formás baba a kisfiatok. Verának sok puszi, vigyázzon magára és ügyeskedjen Kép!

Ma a dokinál is volt egy baba, az anyukája a hathetes vizsgálatra jött. Nagyon nyugis baba volt, aludt a bébihordozóban, mint a bunda Kép.
Velünk minden rendben van, a kisfiam 1100 gr és a 28. héten vagyunk. Jól lebazsevált az aszisztensnő, amiért nem voltam terheléses cukorvizsgálaton, úgyhogy nem fogom megúszni Kép, jövő héten el kell mennem valahogy. Hogy működik ez a MÁV-ban, nem tudjátok véletlenül? Nagyon sokat kell várni? Johiért vissza kell érnem az iskolába és nem tudom, hogy bemenjek a kórházba vagy inkább itt a kerületben intézzem el? Segítsetek légyszi!

Na megyek aludni, mert hulla vagyok.
Sziasztok
johitimi
 
 


Sziasztok Kép
Timi, hát ilyen szörnyű felelőtlenséget! Kép Kihagyni azt az izgi vércukorvizsgálatot! Kép Kép Kép Én nemtom, hogy ott van, de jobb, ha megtudod, mert különböző helyeken mást és mást csinálnak. Van, ahol
1. reggelizni kell, utána megszúrnak
2. megszúrnak, reggelizel, utána 1 v 2 órával megszúrnak
3. megszúrnak, glükóz szirupot iszol, megszúrnak.
A második szúrás az lehet vénás vagy ujjbegy.
Asszem, én eddig ennyifélét hallottam.
Nekem anno a 2. pont volt, mind2 vénás szúrás... Kibirható, de azért nem szokok rá Kép Azt mondják, h a glükóz szirup elég sz*r ízű...
Neked az első két csemeténél milyen volt?
Egyébként lehet, hogy jobban jársz a kerületben, ha 1 vagy 2 órát várni kell a terhelés (reggeli v glükóz) után, attól függ, hogy milyet kértek...
Kristóf szép nagyra nő, úgy látom! Kép
Egyébként úgy látom, eléggé kifárasztott téged is az iskolakezdés, alig írsz és fáradt vagy Kép Tessék többet pihenni!!!!

Remélem, hamarosan Vera is hazajön és ő is ír. Remélem, mosolygósan!!! Kép Kép Kép Kivi vagyok, a 7végén hogy termelt a csemete, és hogy hízott-e valamennyit! Kép

Én viszont most ebédelni fogok, meg pihizek/játszom egy picit, mert délelőtt rendesen tanultam! Kép Megérdemlem Kép

Pusssz
Ann
annann
 
 


Szia Ann!

Köszi az infókat. Az igazság az, hogy Balázsnál egyáltalán nem volt terheléses cukorvizsgálatom, Johinál is csak azért, mert sok volt a magzatvíz. Nekem ezért volt új dolog, hogy mostanában ez kötelező Kép.
Néhány perccel előbb egyeztettünk a férjemmel, hogy hogyan osszuk be a jövő hetet, és csak a kerületben tudom elintézni ezt a vizsgálatot, mert különben nem érek vissza Johiért a suliba. Amikor Johival voltam terhes, cukorszirupot itattak velem a klinikán, olyan rossz volt, hogy még most is hányingerem van, ha csak rá gondolok Kép. Nem tudom itt a kerületben hogyan csinálják, de biztos ami biztos, viszek magammal valami ennivalót, hátha szerencsém lesz és nem kell még egyszer azt a borzalmat meginnom.
Egyébként egy kicsit tényleg fáradt vagyok, de most túl kell élnünk ezt az időszakot, mert csak úgy tudnék többet pihenni, ha Johit beadnám a napközibe, azt meg nem akarom. Így is elfárad és látom a viselkedésén, hogy megviseli az iskolára való átállás, hisztis lett, nehezebben lehet vele bírni. Néhány hétnek biztos el kell telnie, mire belerázódik.

Ügyes vagy, hogy rendesen tanultál, remélem jót pihiztél és játszottál Kép.
Valószínüleg az októberi előadásra fogok elmenni, már írtam a barátosnőmnek, remélem válaszol (Veronka, ha esetleg bekukkantasz ide, légyszi válaszoljál a levelemre Kép!)
Egyébként ma voltunk az Ázsia Centerben és nagyon aranyos téli bébiruhákat lehet kapni, nem tudtam ellenállni és én is vettem Kristófnak egy termo anyagból készült együttest. Szerintem érdemes benézni, ha még hiányzik valamilyen bébiruhád.

Na megyek, viszem a gyerekeket fürdeni, hajat mosni és bepakoljuk az iskolatáskát (holnap már tesióra is lesz, lemérem hány mázsát nyom a táska Kép)
Vigyázz magadra! Szia
johitimi
 
 


Sziasztok Kép
Húúúú, már kezd betelni az agyam a sok tanulással Kép Az a baj, hogy nem fog a fejem, már rég tanultam - az egyetemen (99-ben végeztem). Nagyon rossz így, hogy nehezen meg, meg mindig máson jár az eszem. Rúg egyet a Kisbocim, már rég el is felejtettem, hogy mi a francot kellene nekem csinálni. Kép Kép Kép

Timi, melyik nap mész szúratni magad? Végül is vihetsz magaddal reggelit, de evés után úgyis 1 vagy 2 órát várni kell és utána szúrnak meg. És ez lesz az 1 órás vagy 2 órás eredmény - azt rá is írják. Nekem szerencsére 1 órás volt.

Remélem, ha belerázódtok az iskolakezdésbe, tényleg többet tudsz pihenni. De Balázs azért még foglalkoztat, nem? Kép Kép Kép Ő is egy egész napos program.

Kár, hogy nem jösz szerdán az előadásra. Mi ott leszünk, ha a vizsgát túlélem. Megpróbálok benyomulni a szülőszobába is. Asszem már hihető 36 hetes pocom lesz 33 hetesen Kép De azért adhatnának egy kis engedményt, mert a következő előadás már a 38. héten lesz és nem gondolják, hogy akkor fogok nekik felrohangálni???? Lehet, hogy már akkor szülök, nemdebár????

Még az történt ma, hogy megpróbáltuk telefonon elintézni a ház-i akvi-i kivonatot és úgy tűnik, hogy egy kérelmet kell küldeni postán és annak fejében elküldik postafordultával Kép Ez így már nem hangzik olyan rosszul, mert olyan 80 km lehet ide Buják - ahol az esküvőnk volt Kép ráadásul nem is olyan irányban, amerre járkálni szoktunk. Szóval, remélem, így könnyebben megússzuk!

Hmmmm, nem hangzik rosszul ez az Ázsia Center, de fogggalmam sincs, hogy hol van. Talán kispapim tudja és szerdán be tudunk nézni. Hiszen továbbra is kell sapi meg pulcsi. Mást már nem akarok venni. Vagyis ilyet, hogy hajkefe, meg orrszívó, meg pipere, meg mittoménmi... majd listázok, ha lesz időm.

Remélem, Veráék jól vannak, jól jönne már egy kis hírek: ÁKOS!!!!!! jelentkezz!!!!! Kép Kép Kép

Na pusssz nektek!
Ann
annann
 
 


Csak egy pill bekukk, hozok hírt Veráékról:
Bence még inkubátorban van, talán holnapután kiveszik - utána mehet a szopi. Valszleg akkor engedik haza, ha 2300g lesz - Vera szerint még egy kis idő.
Szorítsunk, hogy ügyesen gyarapodjon!!! Kép Kép Kép
Pusssz
Ann
annann
 
 


Szorítok, szorítok Kép Kép Kép!!!

Jó éjt! Virág
virga
 
 


Sziasztok!

2 kérdésem lenne, az egyik, hogy házassági kivonat másolat tényleg kell szerintetek vagy elég csak az eredeti? Ill. nektek mit mondtak, hogy szülni saját hálóingben kell vagy ott adnak?

Előre is köszike:
Meme
Meme
 


Sziasztok lányok!
Megtudnátok mondani hány órakkor kezdôdik a MÁV-ba a szülésfelkészítô? És persze, hogy hol? Mármint a kórházon belül, hol?
Elôre is köszi az infokat.
Buborék 32+6
Buborek
 


Sziasztok!

Ann!
Ma elintéztem a vérvételt itt a kerületben. Nagyon rendesek voltak, rádásul nagyon hamar végeztem. Nem kellett meginnom a cukros lötyit, hanem elküldtek reggelizni és egy óra múlva kellett visszamennem. Holnap 10-re már meg is van az eredmény, mehetek érte. A doki azt mondta, hogy nem kell több laborvizsgálatot csináltatnom, úgyhogy már csak az EKG-ra kell időd szakítanom és kész vagyok Kép. Fogorvoshoz szeretnék még szülés előtt elmenni, de oda egyébként is félévenként járok.

Balázzsal egyébként nagyon jól megvagyunk itthon, mindenki kérdezgeti, hogy nem hiányzik-e neki az óvoda, de az az igazság, hogy még csak meg sem említi. Sokat szoktunk játszani együtt, de megérti, ha olyan dolgom van, amit el kell végeznem és akkor szépen eljátszik egyedül is.
Biztos megváltozik a helyzet, ha Kristóf megszületik, de majd igyekszem bevonni a kicsi ellátásába és akkor biztos nem lesznek nagy gondjaink.

Az Ázsia Center egyébként a Pólus Center mellett van, ha ez segít valamit. Sok igénytelen dolgot is lehet kapni, de ki lehet fogni nagyon aranyos és jó minőségű cuccokat is.

Azt hiszem én is kérek egy új házassági kivonatot, biztos, ami biztos, nem akarom, hogy szülés után kelljen rohangászni. Végülis az időmbe belefér.

Szerintem szerdán menj be és nézd meg a szülőszobát, hátha legközelebb már nem lesz rá lehetőséged. Megnéztem a táblázatban, benne vagy a TOP 10-ben Kép.

Meme!
Én a saját hálóingemben szültem, ha kértem volna, biztos adtak volna kórházit, de én örültem, hogy a sajátomban lehettem. Folyékony mosószerrel teljesen tisztára tudtam mosni, úgyhogy nem kellett kidobnom.

Én is nagyon szurkolok Veráéknak, biztos nemsokára hazajöhetnek a kórházból. Remélem lesz ideje jelentkezni.

Legyetek jók, vigyázzatok magatokra!
Sziasztok
johitimi
 
 


Sziasztok!

Meme!
Mindenféleképpen másolat kell, mert nem bemutatni kell, hanem le is kell majd adni.

Üdv, Virág
virga
 
 


Köszike az infókat Kép!

Meme
Meme
 


Sziasztok,
egész nap ügyesen tanultam, hót hulla vagyok.
A fejem épp leég a festéktől, úgyhogy mindjárt elrohanok:oPPP
Egyébként most dühüs vagyok, mert nem férek hozzá a gépemhez, ugyanis kispapim gépében elromlott a táp, így kivette az enyémből, s most - mikor kértem, h rakja vissza - már nem akar múködni semmiképpen ÉLJEN!!!!!!) Remélem, tudunk vele vmit csinálni holnap....

Ma időhiány miatt nem adtam fel az kvi kiv kérő levelet, de holnap az is meglesz, remélem.

Timi, ügyi vagy, hogy elintézted a szurit Kép Bizti jó is lesz!
Balázst már egyáltalán nem viszed oviba? Hány éves is pontosan?

Sztem ha kér az ember, adnak hálóinget, de ha sok szülés van, lehet hogy nincs :oPPP Már hallottam ilyet, de asszem nem a MÁV ban Kép
Egyébként jó lenne, ha azok, akik a kórházból belesnek ide a fórumba (merthogy vannak olyanok Kép ) ilyenkor segítenének és választ kaphatnánk a kérdéseinkre, neeeeeeem? Kép Kép Kép

Buborek, az ea. 18:00 kor kezdődik, Podmaniczkin jössz be, II. em (asszem), balra van az előadóterem. Tömeg lesz, úgyhogy gyere időben, bár a múltkor csak 18:00 kor pontban nyitották ki az ajtót Kép Nemtom megtalálnánk egy egymást, ha még ma v holnap délig lesz időd, irj vmi ismertetőjelet. Én vagy barna vagy krémszínú kord kötényruhában leszek asszem - de még nemtom Kép Szőke vagyok és nyúzott - bár bizti fogok örülni, ha levizsgáztam Kép

Na, megyek, mert vacsi, szépítkezés, pihi...
Holnap 15:00 tól szorítsatok!!!! Olyan zöld vagyok, hogy vagy 5 réteg vakolat biztosan kell holnap Kép

Pussssszancs
Ann
annann
 
 


Szia Ann!

Gondoltam, hogy sokat tanulsz, mert most meg te nem jelentkezel túl sűrűn Kép. Holnap szorítok neked, biztosan jól sikerül a vizsgád.
Balázs egyébként májusban volt 5 éves és ebben a tanévben biztosan nem viszem oviba. Jövőre, ha sikerül vennünk egy használt autót nekem, akkor fél napra beviszem, de többre biztosan nem. Szokták is mondani, hogy milyen óvónő az, aki nem óvodapárti, de az az igazság, hogy amíg 30-32 gyerek van egy csoportban és az óvónőnek arra sincsen lehetősége, hogy végighallgassa a gyerekeket, mert annyian vannak, addig szerintem sok értelme nincs az egésznek. Ha dolgoznom kellene, persze én is vinném oviba, de most megtehetem, hogy nem viszem Kép.

Nem akartam hülyeséget írni, de tényleg úgy emlékszem, hogy nem is volt kórházi hálóing, amikor Balázst szültem, hanem mondták, hogy vegyem fel a sajátomat. Én most is csomagolok magamnak. Szülés után meg úgyis pizsamában leszek vagy szabadidőruhában nap közben, mert utálom a hálóinget.

Na megyek aludni, mert holnap megint hosszú napunk lesz. Ja! Hétfőn lemértem Johi táskáját, kereken 5 kg volt, úgyhogy a kondiedzésem is megvolt Kép.

Jó éjt!
johitimi
 
 


Sziasztok!

Nekünk azt mondták, hogy saját hálóinget kell vinni. Szóba sem került, hogy esetleg adnak.
Én kettőt készítettem be a szüléshez (direkt erre a célra vettük), hátha cserére lesz szükség vajúdás közben. Kellett volna a csere, mert lehánytam az elsőt, és azonnal téptem le magamról, de akkor már csak egy lepedőt kaptam takarónak, az EDA miatt ugyanis nehézkes volt az öltözés.
Summa summarum saját hálóingre szükség van a szülésnél is Kép.

Üdv, Virág
virga
 
 


Halihóóó,
meggyüttem :o) levizsgáztam, tanultam - a korábbi olvasáson kívül - 5 teljes napot és laza, baráti, csoportos vizsga lett a vége Kép Nem bánom, mert kivételesen tényleg hasznos és érdekes volt, de azért nem kellett volna ennyi energiát belefektetni... Nem baj, ez csak nekem jó. Nem beszélve, hogy tényleg túl vagyok rajta!!!!!
Még egy nap munka és hawaiiiiiiiiii. Kép Egyébként képzeljétek, hirtelen megnőtt rám az igény a munkahelyemen, az elmúlt 3 napban mindenki engem keresett és sápítozott, h mi lesz, ha majd nem leszek... Hát semmi. Majd akkor kiderül, h milyen volt, amikor voltam :oPPP Már tervezgették, hogy majd mikor fogok bemenni pluszban :oDDDDD Szerencsére a főnök lellított mindenkit, de a szülők elég rámenősek tudnak lenni. Nem baj, még holnap megküzdök velük, sajnálkozok majd, hogy EVVAN, és ennyi Kép Számítanak arra, hogy majd megsajnálom őket, ami ugyan elő is fordulhat, de eddig is dolgoztam, mint egy állat, sokkal nagyobb tempóban, mint kellene (hogy tudjanak mi alapján fejleszteni egész évben), azt hiszem, most már megérdemli az én Kisbocim, hogy ennyi tűrés után ő legyen a fontos!!!!

No és voltunk szülésfelkészítőn Kép És meglestük a szülőszobát!!!!
Megint a Harsányi volt, mondott újat is, megint szétröhögtam magam, de némely tekintetben kicsit merev a gondolkodása. Egyébként szimpi figura Kép Persze megint megszült ott az asztalon - a múltkori jobban siekrült :oP
A szülőszoba meg olyan hihetetlen hatást gyakorolt rám, hogy el se tudom mondani. Olyan igazán konkrét volt, nem fantázia, nem elképzelt dolog... Hogy majd itt fog kibújni az én kislányom, és akkor... nagyon meghatódtam. És nagyon jó, hogy megnéztük, legalább tudjuk, hogy kb mire számítsunk. A többi úgyse előőre tervezhető. Kisbocim meg akkora rugcsit rendezett, hogy aszittem, ott helyben ki akar jönni. Szerintem megérzett valamit a hely szelleméből Kép

Azt mondták, hogy saját hálóing vagy polo kell, amit szerintük utána ki kell dobni. A gyerekágyra meg elöl gombolós.... az tuti, hogy most én nem fogok beruházni, utálom a hálóinget...
Az akvi kivonatról még mindig úgy tudják, h 30 napnál nem régebbi kell, de 40-50 naposat még simán elfogadnak - azt mondták. Szerintem nem ismerik a jogszabályváltozást, mert már legalább 3 különböző helyről hallottam a 300 napot.
Még mondtak egy pár hasznos dolgot, egyre okosodom Kép

No megyek, mert holnap korán kelés, és itt fogok nyafizni a páromnak, hogy KÉPTELENSÉG FELKELNI!!!!
Jójéjt, pusssszancs
Ann
annann
 
 


Szia Ann!

Örülök, hogy jól szórakoztál az előadáson. Szegény orvos sem lehet mindig jó formában (írtad, hogy a múltkori "szülése" jobban sikerült Kép ). Azért is tetszik nekem ez mindig, mert még egyetlen férfi orvos sem szült soha életében és nagy valószínűséggel sose fognak, úgyhogy fogalmuk sincs milyen az. De olyan aranyos, hogy azt hiszik, hogy tudják.
A Baross utcai klinikán voltam egyszer egy ilyen előkészítő foglakozáson, ahol közölte az orvos, hogy az a nő, aki kiabál szülés közben, nem is akarta igazán a gyerekét. Na, ez igen, ez aztán a helyes gondolkodásmód, többet nem is mentem.

Ügyes vagy, hogy levizsgáztál, a munkahelyeddel meg ne törödj! Igazad van, mostmár a saját kislányod a legfontosabb!

Már egyszer írtam, hogy nekem nem kellett kidobnom a hálóingemet szülés után, patyolat tisztára tudtam mosni.

Na legyél jó és vigyázz a kislányodra! És ne dolgozz sokat!
Szia
johitimi
 
 


Sziasztok!

Én nem értem, hogy miért kellene kidobni a hálóinget a szülés után. Igaz ugyan, hogy sikerült egy kicsit lehánynom (fúúúj), és került rá egy kis magzatvíz is, de ezeket ki lehet mosni. Sőt a vért is, ha esetleg olyan lesz. Én pl. a menstruáció alatt esetleg balesetet szenvedett bugyit sem dobom ki, hanem kimosom.

Ann!
Érdekes, én nem éreztem semmi különöset a szülőszoba megtekintésénél. Igaz, elég sokan voltunk bent, és én még csak a 28. hét környékén jártam, tehát még messzinek tűnt december Kép. Gondolom, jó hatással volt rád, hogy láttad végre ezt a miszifikált helyet Kép. Most már tényleg el tudod képzelni, hogy milyen lesz a hely, ahol a babád megszületik.

Üdv, Virág
virga
 
 


Szia Virág!

Én sem értem a hálóingben a logikát, pedig az enyém tiszta trutyi volt (csomó vér, meg minden finomság), de tényleg ki lehetett mosni, néhány hete adtam anyukámnak, mert utálom a hálóinget. Lehet, hogy kabalából visszakérem tőle novemberben egy egyszeri használatra, hátha szerencsét hoz, mint Balázsnál és gyorsan és viszonylag fájdalom mentesen megszülök Kép.

Bugyiból én eldobhatósat vettem, abban az időben csak a Chicco-nál lehetett kapni, de nem akartam a kórházban bugyit mosogatni. Nekem nagyon bevállta, most is olyat fogok vinni magammal.

Képzeljétek, elmentem a terheléses cukorvizsgálat leletemért és teljesen jók lettek a leletek Kép.

Én csak azért szeretném megnézni a szülőszobát, mert itt még nem jártam és nekem ad egyfajta biztonságérzetet, hogy tudom, pontosan hova kell mennem. Ahogy közeleg a szülés ideje, én egyre jobban be vagyok parázva és az jut eszembe, hogy már megint végig kell csinálni Kép.

Nagyon rendes volt a doki bácsink, mert megengette, hogy a húgom is bejöjjön a szülésre (már megint), bár elméletileg csak egy hozzátartozó lehet a szülő nővel. Mondtam neki, hogy nekem már bevállt ez a fajta családi szülés, úgyhogy sokat segít vele.

Na legyetek jók, vigyázzatok magatokra!
Sziasztok
johitimi
 
 


Sziasztok Kép
Tegnap már nem volt erőm jelentkezni, olyan hulla voltam Kép De ilyen már nem fog többet előfordulni Kép
Voltam dolgozni - egy cseppet túlóráztam, épphogy odaértem a fodrászhoz, lecsupáltattam a hajamat (nagyon rövidre, alig maradt :oP), majd pedig "apróságokat" bevásárolni a babának.

Még sajna egyszer be kell mennem dolgozni, vagyis 2x: egy értekezlet + befejezni és kinyomtatni az aminisztrációt, mert nem lettem kész és nem is volt jó a nyomtató (tintahiányban szenvedett).

A fodrász az jó volt, rövid hajjal könnyebb lesz, bár addig még nőni fog :oDDD Eddig vállig ért, most meg semeddig :oD Mostmár rakom felfelé a képeket, amiket ígértem!

Az Apróságok, azok meg pelus, melltartóbetét, lázmérő (nem is volt eddig lázmérőnk!), törlőkendő, TENA + hálós bugyi, laktoherb tea... asszem ezek. A hálós bugyin jót röhögtem, e szerintem jó, nekem kifejezettem tetszik Kép
Egyelőre DMes cuccokat vettem, azokról hallottam azt, hogy megfelelő minőségűek és árban is jók. Nektek mi a tapasztalatotok?

Timi, örülök a cukrodnak! Kép

Timi, egyébként tényleg biztonságot ad, ha tudod, hogy mi hol van. Tök jól leírták a csajok (pl Virág is Kép ) korábban, de valahogy az én fantázián nem így hozta össze. Pl. aszittem, hogy a telefonos ajtó egy folyosó végén van, holott nem. Csak mész a folyosón, ott van egy sima széles ajtó - párnás asszem, és mellette egy gombos beengedő, meg egy telcsi.

Egyébként remélem nem lesznek sokan, mert azt mondták, hogy eredetileg a váró-vajúdgatóban van az ember (fotelok, asztalok és TV, meg hűtő, meg szekrények), figyelemelterelésként és csak akkor kerül be szobára, ha már ott tart, vagy ha kifejezetten kéri. de ha sokan vannak, akkor fontossági sorrend van... Én nem vagyok benne biztos, hogy mások előtt akarok szenvedni... meg abban sem, hogy érdekelnek azok az értelmes műsorok a tv ban. Inkább vmi zene kée - vmi jó kis kemény rock (Edda, Piramis?) :oPPPP Kép Kép Kép Jó, lehet, hogy relax zene jobb lenne, de ha FÁJ, akkor lehet, h kifejezetten idegesíteni fog... Mittomén, milyen az! De már nagyon közeledik... .. .
Velem kispapim lesz bent és kész. Szerencsére a rokonság itthon marad, úgyhogy nem számíthatunk a folyosón tolongásra Kép A telcsiket meg kikapcsoljuk, ezt már elhatároztam. Majd mi szólunk ha van vmi. Amíg nem szóltunk, nincs semmi Kép Vagy ez nem jó módszer???

Ja és még valami. Képzeljétek, tegnap bepánikoltam. Erősebb folyást észleltem és félek, hogy visszatért a fertőzésem és vele a méhszájsebem. Úgy félek! Persze 3,5 hét múlva megyek a dokihoz és be van tervezve a kenetvétel, de addig mi lesz? Remélem, hogy csak a stressz miatt volt és mostmár képes lesz kiirtani a hüvely az ellenségeket, ha eddig érzékenyeb volt is!!!!

Asszem még nem is írtam, hogy Vera már pár napja szoptat! Kép Nézzétek el nekem, a vizsga miatt, most nem jut eszembe melyik napi info, hogy elkezdheti Kép És jól eszik a csemete, így remélem, hamar elérik a 2300-at! Ügyesen szorítottunk!!!!!

Pussszantás nektek, megyek virágot kötni, mert anyós-névnap van és azt a 3 szál kardvirágot valami emberi kinézetbe szeretném állítani! Kép
Ann
annann
 
 


sziasztok, bpcs hogy csak őgy belepofáz, manó még nincs a hasamban, de azt már eldöntöttem, hogy majd a mávra váltok :-) (elsőt konzervatív helyen brrrr.) így néha benézek hozzátok.
írtátok néhán y napja a harisnyát. én nagypocira 5!!!ös méretet vettem, és felhúztam egészen a poci felé. gagyi piacosakat, amit nem sajnáltam, hogy később csak kidobok...
hazamenés. sose lehessen tudni, kinek mekkora pocija marad... így egy kötényruha tuti jó választás, legfeljebb nem lesz mi kitöltse. készítsétek össze, és 100szor meséljétek el a párotoknak, hol van!!! (enyim papa így is fél órát keresgélt, mire megtalálta a hazamenős pakkot!)
tikan
 


sziasztok!
én is megnéztem szerdán a szülőszobát és kicsit meglepődtem, mert úgy képzeltem eddig, hogy vannak vajúdószobák is, ahol az utolsó fázisig lehet szenvedni és hogy ott van labda, kad, kotel, a tarsalgoban pedig csak az van, aki szuperul erzi magat. kicsit aggodom, hogy tumultus lesz a szulesnel, november kozepen van a "terminus", ahogy a Harsanyi mondta es nekem ugy tunt nagyon sok hasonlo "koru" kismama van a MAV-ban... nem szeretnek csoportosan vajudni...
detti
 


Sziasztok!

Ann!
Biztos jó lett a hajad Kép és így nem csak én vagyok rövid hajú.
Én is a DM-es cuccokat néztem ki, amiket eddig használtam, azok jók voltak és tényleg elfogadható az ára is.
Szerintem a telefonodat a szülőszobán egyébként is ki kell kapcsolni, de én is úgy vagyok vele, hogy akkor ne hívogasson senki. Ha megszületik a baba, úgyis felhívunk mindenkit, aki nekünk fontos.

Egyébként ettől a közös vajúdó helységtől én is idegenkedem egy kicsit, mert kinek mi köze hozzá, hogy én hogy szenvedek. Remélem aznap nem lesznek sokan, amikor én megyek. De ez még egy érv amellett, hogy ne menjek be nagyon hamar, ha elkezdődik a szülés.

Na, jó hétvégét nektek, vigyázzatok magatokra!
Sziasztok
johitimi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?