Új privát üzeneted érkezett!

MÁs:
Rena, tök jó a táblit, de én is osztom a véleményt, hogy az emilcímeket ki kéne venni...

Livimég, mi nem ma voltunk torkoskodni, jövő csütin vitetem el maam apával, de oda csak ketten megyünk :)

Hangya, nem tudom a nevét, de van az, amit nem fújni kell, hanem ilyen kis kerek valamit ki kell tenni, és az is zabálja őket.

Bazsinak boldog szülinapot!
én is tökre meghatódtam a köszöntésen, tök jó volt... :oops:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


sőt, én tovább megyek, bocásnat Rena :oops: , de én annak sem örülök, hogy a nevem látszik, anno direkt azért választottam olyan nevet, hogy akinek nem akarom, ne tudhassa, ki vagyok... :oops:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!
Most azt nem értem, hogy amikor Zsu csinálta a táblit, akkor miért lehettek benne ezek az adatok? Egy az egyben azt másoltam le a "régiekről". :roll:
Úgy gondoltam, mindenkinek csak elküldöm majd mailben ha kész és otthon lehet menteni,nyomtatni.
Ide csak átnézés miatt raktam fel. Bocsi, akkor ezt nem kellett volna. :oops:
Most akkor nem tudom mi legyen.

Majd jövök még, most nincs jó kedvem tegnap óta. Pedig pont ma kéne. Az éjszaka is oan volt, mint egy évvel ezelőtt. Alig aludtunk mindketten. Mondjuk most azért többet sikerült,tavaly 1 órát sikerült hajnalban, 4 szülést végighallgatva.
Nemsokára jön az 5-dik.. aztán én. Ilyenkor még semmi, ekkor szült szobatársam, bennem az előző esti tágító. 8-kor kaptam még egyet, aztán jött apa meg a nagyi, elmentem fél 12-kor kajcsizni a kórházi ebédlőbe, aztán szóltam délben,hogy hatalmas fájásaim vannak. Akkor már mutizta is az NST, hogy tényleg, tusoltam meg járkáltam, de cska 1 ujjnyi tágulás. 2 körül magzatvíz folyni kezdett, majd vizsgált a doki, szűk 2 ujjnyi, de akkor kakált bele Petra a maradék vízbe. Minden tiszta dzsuva volt, az is folyt belőlem. 2 órát szenvedtünk így, a szívhang egyre rosszabb lett. 150-ről lett 60-70, már nem tudtam figyelni a légzésre sem, oxigént kaptam. Kiabáltam,hogy vigyenek már a műtőbe, orvos közli, hogy azért mert fáj azért még nem visznek, szülésznők és ápolók (akkor már 5-en voltak körülöttem) néznek egymásra. Fél 5kor már szinte keresik a szívhangot a kézi nézőkével. Doki felrohan a lépcsőn, egyik nővér elémtol egy papírt, írjam alá, még egy borotválás, még 2 injekció (ja,közben kaptam az antibigyót a sztreptokokkusz miatt is) egy Rennie akármit is számba nyomtak, műtősfiút kerestek. Apa kérdi segíthet-e, na jó, akkor majd ő tol. Nekimentünk a falnak is, úgy rohant, szülésznő mondta is, hogy lassabban. Műtő felé úton mindenki kint a szobából, biztattak (ez az egy jó dolog volt akkor, a szülésig) ott feküdtem a műtő előtti szobában,ahol kezet mostak, 1 perces görcsökkel, kétségbe esve. Elmondtam a hiszek egyet, a mi atyánkat, aput szólongattam és kértem, hogy segítsen (abban bíztam - hülye felfogás - hogy biztos segít, nem véletlen halt meg,mikor 11 hetes voltam). Jöttek a szívhang nézővel, én már nem hallottam semmit. Betoltak a csúnya méregzöld szoba kellős közepére, átraktak az ágyra, jött az altató (Vodából ismerem,mindig panaszkodott a számlázás miatt) jött még egy nőgyógyi. Lecsatolták kezem-lábam (ez volt a legrosszabb az állandó görcsök közepette) aztán bekenték a hasam, attól bizseregtem, arra még emlékszem és a maszkra meg egy tűre a karomban, aztán már csak arra, hogy mozog alattam a talaj (toltak vissza a szülőszobára) és apa és nagyi hangja, hogy gyönyörű lányod született, meg az adatai. Szemem nem bírtam kinyitni. 16.43-kor született. 6kor tértem először magamhoz, de újra elaludtam, aztán 8 körül fogtam fel mi van, kértem,hogy hozzák oda Petrát, nem örülve kihozták, ő nagyon sírt én mozdulni sem tudtam. Unokatesóm volt az éjszakás,őt kikérdeztem mindenről. Mesélte,hogy picit be volt ájulva a lány, mikor a szívhangot nézték először nem volt túl jó. Az apgarja 5/8. 10kor vittek a szobámba, reggel 5kor taliztam újra Petrával, akkor már ő is és én is meg voltunk nyugodva, rendesen szopizott (akkor még 0 ml-t.. , másnap már 20-at, aztán 60-70-eket,mikor beindult, de amikor lehetett velem volt, csak éjjel nem). Hát ennyi. Nem mondom hogy egy gyönyörű szülés, nem is esik annyira jól visszagondolni, de hál Istennek Petrának úgy néz ki, hogy semmi baja.
Majd dobok képet, de 3 hós koráig nem volt számítógépünk, minden kép a nagyi gépén van. Én lefotóztam a 10 perces képét az albumból,majd azt lekicsinyítem. Nagyon friss fotókat apa csinálta, ő mehetett azért a mosdatásra,mérésre. Hát akkor még fehér-kék volt a kis teste és lógtak a végtagjai, nem egy jó kép. Aztán az inkubátorba kapta az oxigént és ott már meseszép a csaj!!
Ennyi.

omr
 
 

 
 

nem jól írtam. Elmentek kajcsizni (apa és nagyi) én temészetesen nem..

omr
 
 


Kép

Itt már kb 10 perces a kiscicám! Úgy hallom felébredt, rohanok és körbecsókolászom! :D

omr
 
 


Rena nem semmi amit átéltél egy éve de a lényeg hogy gyönyörű lánykád itt van és egészséges:):):)

BOLDOG SZÜLINAPOT PETRÁNAK

Kép

amúgy a tábla amit zsuzsu csinált az csak a yahoon volt fent és csak az láthatta akit meghívtak rá ezért nem volt gond hogy az email benne van:):):):):):):)

Kiara nagyon édes ahogyan nézi a mosógépet :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Rena: szerintem is csak azzal volt baj, hogy feltetted a fórumra. Mikor készült az előző tábla, akkor az e-mailben történt - az adatszolgáltatás is és táblaterjesztés is. MEg azért az sokkal később lett. A kezdeti táblában nem voltak személyes adatok, csak annyi, hogy mi a nick, mikor született a baba, baba neve, melyik kórházban, mennyivel született a baba és a lakhely. Egyébként akinek nyilvános az e-mailje, az szerepel a profilban is. Akinek meg nem, az gondolom, nem biztos, hogy szeretné megadni.
A szüléssztori tényleg nagyon drámai volt! Kívánom, hogy a következő sokkal nyugisabb legyen. :lol:
És mára is BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT PETRÁNAK!!!

Kép
Kép
tinu
 
 


Boldog születésnapot kívánunk az érintetteknek!!! :)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Nagyon, de nagyon Boldog Szülinapot kívánunk Petrának!

Rena: akkor nem is mesélted ilyen részletesen el a szülésed biztos mert mással volunk elfoglalva. Sajnálom, hogy neked nem olyan szép élmény mint nekem, de a kis csodád szerintem gyorsan elfeledtette veled az egészet. Emlékszem kiküldtem Bécit, hogy csináljon fotókat Petráról, hogy én is lássam és akkor a dokid neki gratulált Petrához ez azért vicces volt! Láttalak mikor Csaba tolt a műtőbe és olyan kétségbe esettnek tüntél ( ami nem csoda) és úgy izgultunk érted akkor már hárman Bazsika nagyon várta a kis mennyasszonyát! És mikor megláttuk a leányzót el voltunk ájulva gyönyörű kreol bőr hatalmas szemek és haj és olyan kisimult volt nem úgy mint Bazsi ( ő tiszta gyűrőtt volt) mi egyből beleszerettünk és azóta is imádjuk. :D

Puszika!
KépKép
fölkalexa
 
 


Köszönjük szépen a köszöntéseket!
Bőgtem egyet reggel, nem tudom én sem, hogy miért. Tegnap is, akkor sem tudtam miért.
Táblázatért bocsánat megint. Tényleg csak mailben akartam elküldeni.
Még annyi, hogy kéretlen leveleket nem így a legkönnyebb begyűjteni, iwiwen az utolsó idegen címét is kiírhatom magamnak, ha akarom. :wink:
Akkor még belerakom Sziszit, Livit, aztán szétküldöm mindenkinek. Így is vegyem ki a címet? Már csak azért is kérdem,mert amikor mondóka vagy recept kellett valakinek,a tábliból könnyen kinéztem eddig is a címet.

Livi! Hangya: Nálunk is néha előjönnek. Ezt a hangyacsapdát használjuk. Az jó. Tedd olyan helyre, ahol nem találja meg Dalmi. Na persze oda, ahol a hangya van, csak mondjuk rakj oda egy dobozt,széket akármit, hogy ne tudjon odamenni.

Niki! Kiara nagyon édes! Jó a műsor! :D

Falexa! Igen, amikor gratuláltak Bécinek az tényleg jó volt. Meg amikor anyukám kiment a műtős nejlon cipőben és a hídon szólt a te anyukád neki.. illetve hát először csak röhögött. Kissé meg volt zavarodva ott akkor az élet!

Winnie! Torkos csüti jövőhéten is lesz? Mondjuk nem hinném, hogy megyünk..

Apa most, hogy látta rajtam tegnap a búvalb..ottságot, felajánlotta a vasárnapot csak kettesben. Ennek nagyon örülök. Szerintetek mit nézzünk a moziban? Szerelem és egyéb katasztrófák, Kalandorok vagy Cukrosnéni? ez a három tetszik. Ami még megy, a jobbakat letöltöttem a netről aztán kiderült, hogy nem is olyan jók. Legalább is a Legenda vagyok. Én nem ajánlom!

omr
 
 


Én nem ígérem, hogy gyakran jövök (többnyire csak olvasgatok, de azt se mindig, nekem néha túl gyors a tempó), úgyhogy nem fogok csúnyán nézni, ha kivesztek a táblából.

Rena!

Már úgyis sokan szóltak, én nem teszem... :D:D Nekem nincs e-mailem a profilomban (aki akar valamit, írjon privit, aki meg ismer már régóta, tudja a mélemet), de most már lecseréltem a lakóhelyemet, ezt sem szeretném nyílvánosan kiírni. Nika jól írta, az a tábla csak a yahoo-n ment, nem itt.

Kernico!

Én a Zetpolról nem olvastam túl jókat. Én is néztem már, mert tényleg olcsó, de azért én szeretem megtapogatni azt a gyerekcipőt, amit megveszek. Akkor látni, miylen a talpa, eléggé jól tart-e. Ha ismeretlen márka, akkor fel is próbáltatom a gyerekkel (többször vett márkát már merek venni egyedül is).
Kullancs ellenit én a többieknek már beadattam. Első körben kettő kellett, és most egy év elteltével újabb ismétlés. (Az árára nem emlékszem konkrétan, talán 7-8 körül lehetett a két db. Azért nem emlékszem, mert EP kártyáról fizettem, így nem konkrétan "zsebre" ment.)

Fog: Simonnak 11 foga van. Kicsit muris, mert felül 4, 4 rágófog hátul, de csak 3 alul. :D:D

Livi!

Nálunk sajnos szokott lenni hangya (volt olyan év, amikor nagyobb szárnyasak is előjöttek :shock: :? ). Már idén is láttam, de még nem tömegesen. Nem tudom, mit lehet tenni velük, én eddig ezerrel fújtam őket, de az idén nem tudom, mennyire lenne nyerő :(. A csalis szerintem még rosszabb, tuti Simon hamarabb megtalálná, mint a hangyák (főleg, hogy azt ugye a vonulási útvonalba kellene tenni, nem elrejteni).
Mi is voltunk tegnap hamizni Simonnal, nagyon aranyosan viselkedett, igaz a hely is olyan volt, hogy nem néztek ki minket babával sem.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti! Akkor én sem írom le mégegyszer:
[quote="omr"]
írta:
omrÚgy gondoltam, mindenkinek csak elküldöm majd mailben ha kész és otthon lehet menteni,nyomtatni.
Ide csak átnézés miatt raktam fel. Bocsi, akkor ezt nem kellett volna. :oops:
.


A hangyák vonulási útvonala meg megváltozik egy közelben lévő csapda hatására, gyönyörűen belevonulnak. De úgy csináljátok ahogy akarjátok.

omr
 
 


Rena!

Nem akarok kötözködni. :D:D Évek óta vannak hangyáink (kertes, könnyűszerkezetes ház), tavasszal rendszeresen megjelennek, ősszel eltűnnek. Próbáltuk a hangyacsapdát is már többször többfélét. Több tapasztalat is volt: 1. hangyák vígan körbesétálták a csapdát, még véletlenül sem mászott bele egy sem 2. belementek, ki-bemászkáltak, de eszük ágába se volt bevinni a csali a bolyba és tömegesen elpusztulni 3. egypár hangya beledöglött a csaliba, a többiek meg ügyet sem vetettek rá. Egyszóval nem vált be. Viszont a hangyák idővel jó kis útvonalat alakítanak ki a teraszajtó és a mosogató-konyhaasztal között, vagy ugyanezt a fürdőszoba felől a mosogatógép közbeiktatásával. Rossz esetben minden véletlenül kinthagyott dolgot megszállnak és belemásznak a mosogatóba, ahova aztán tömegesen beledöglenek. Egyik sem túl jó...
Ezt viszont meg kell akadályoznom, így az egyetlen tényleg hatékony módszer, ha azokat a helyeket (réseket), ahol kijönnek, jól befújom (érdekes módon a hangyaölő spray helyett a darázsölő jobban bevállt). Ettől egyrészt tényleg megdöglenek, másrészt egy darabig nem jönnek.
Csak ez nem túl bababarát módszer...

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Rena: ne legyél szomorú és sajnálom, hogy néhányan jól leszurtak a táblázat miatt ezen a csoda szép napot. Én nem hiszem, hogy mostantól tömegesen kapnánk a nem kívánt leveleket, de ha mégis majd kitörlöm őket. Nekem most is jön egy csomó szemét, de nem foglalkozom velük kitörlőm őket és ennyi. :lol:
Csokolgasd Petrát egésznap csak játszatok mennyetek sétálni egy nagyot és ebben a szépidőben remélem feldobódsz!

Puszika!
KépKép
fölkalexa
 
 


Azt elfelejtettem írni, hogy Bazsi tegnap este óta szinte csak sétál már alig megy le mászni olyan fura, mert eddig csak néhány lépést ment most meg kanyarodik, megáll, megfordul meg ilyenek.
Na megyek elhozom az ebédünket és vasárnapra megrendelem a bulira a kaját! Holnap nagyiméknál disznóvágás. Én tökre szeretem a hangulatát csomóan ott vagyunk szinte már nem is jut dolog mindenkiek. :lol:

Puszika!
KépKép
fölkalexa
 
 


Rena,
nagyon megsajnáltalak, de tényleg!! Táblicskut ne vedd magadra, mert nem rosszindulatból irt senki semmit és különben is legyél büszke rá, hogy te legalább időt szánsz rá és megcsinálod!!!Okés??Szoval tessék szépen vigyorogni, nevetgélni és jól érezni magad Petra szülinapján!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sok boldogságot a csajszidnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Puszika!

Hangya,
acsapdás nekünk sem vált be, de lehet rosszat vettünk. RENA neked melyik vált be???????????
Vendég
 


Sziasztok!

Rena
Petranak nagyon boldog elso szulinapot!!!!

Remelem most mar azert jobb kedved van. Hat nem volt egyszeru szulesed, en megkonnyeztem rajta. De az a lenyeg, hogy van egy csodalatok lanykad :D

Ilgya
Eltudnad nekem is kuldeni a baratnod szamat. Elore is koszi.

Kernico
Nagyon jok az uszis kepek :D :D Nalunk nem lehet bevinni fenykepezogepet :roll: :shock:

Livi
Hangyak passz, nekunk szerencsere nincsenek

Na megyek takaritani ma jon apukam, o is itt lesz 1 hetig :D :D

Szep napot mindenkinek!

Kép
]Kép
sziszka27
 
 


csodalatok=csodalatos :oops:

Kép
]Kép
sziszka27
 
 


Livi!
Köszi! :)
Chematox hangyaírtó csalétek. Zöld színű, háromszög alakú, bemegy tisztán és kijön mérgezetten, ott szoktak lenni körülötte összegömbölyödve a kipurcant hangyák. Nyilván akkor nekünk szerencsénk van velük, érzékenyek a szentesi hangyák. Meg hát egyszerre nem is jön több oan 20 főnél. :D

Még megírok egy árajánlatot - a zuram megkért, megfőztem, megyek mindjárt megsütöm a tortácskát aztán ha felébred a csaj akkor megyünk sétálni. Tényleg nagyon szép az idő!

Falexa! Disznóvágás: én is imádom, de csak Mindszenten. Anyósék vágnak 23-án, azt nem várom. Megyünk amúgy holnap Mindszentre, aztán mi Szegedre vasárnap, Petra a nagyié egész napra! Eljött ez az idő is.

Amúgy picit jobban vagyok talán, de remeg a gyomrom és volt egy hasmenésem is. :?

omr
 
 


TÁBLÁZAT ELTÜNTETVE!!!!
Ha ez idő alatt valami hacker kiszedte a mailcímeket és most mennek a XXX videók nektek :lol: , akkor mégegyszer bocsánat. :roll:

omr
 
 


Rena:
Boldog szülinapot kívánunk Petrának!

remélem nem a táblázatos dologgal rontottuk el a napodat! Nincs semmi gond ezzel, nem kell bocsánatot kérned :)
Petra mennyire hasonlított már akkor is a mostani önmagára :) Tiszta kisimultak az arcvonásai :)

Alexa:
Én nem hinném, hogy bárki is leszúrásból írta volna, amit írt. Én indítottam el, és ha visszaolvasod, szerintem egyáltalán nem volt kioktató hangvételű. Egy észrevétel volt, de azt hiszem ezek után nem teszek észrevételeket. :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Petracicanak nagyon boldog elso szulinapot kivanunk!!!
Kép

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


REna: jobbulást, akkor ezek szerint lehet, hogy elért az influenza? :shock: +++++++++++++++++++++++++++++++++
Szerintem se vedd magadra ezt a tábladolgot. Nem is a kéretlen levelek a gázak, amúgy is jön a spam enélkül is. Csak pl. egy csomó e-mailcímben benne van a teljes név, és nem biztos, hogy ezt mindenki meg akarja osztani a nagyvilággal. A wiw-en is csak az látja, aki isminek van bejelölve, akárkiét nem tudod megnézni. De fátylat rá, annyit nem ér az egész, hogy rosszkedved legyen!
Majd rakj fel képet a nagylányról!!! Itt van rá az alkalom!

Kép
Kép
tinu
 
 


Livi: torkos napon? Arra én is akartam menni, már tavaly is, de ... majd jövőre. Hol voltatok?
Kiara folyton csuklik mostanában, szóval a ti hibátok! :lol: :lol:
Ha legközelebb nem csak jöttök-mentek, szóljatok! Csempe: hasonló, már én is néztem! :D
Köszi doki nevet, majd rákeresek a neten!

Rena: egyetértek Livivel, ezt a többiek sem rossz indulatból írták tuti, úgyhogy tessék vidámnak lenni most már!
Petrának nadon nadon boldog szülinapocskát!
Nem semmi szülés volt, nagyon megijedtél gondolom! De a kövi biztos szép lesz, majd meglátod! :wink:

Apa háta nem sokat javult, dokinéni este fél 10kor jött, de legalább jött. Kaptunk krémet + 3 gyógyszert, amit apa most rendesen szed is, remélem javulni fog. Persze ma már leevickélt bagózni, nem is tud feljönni, majd felhozom délután, addig ott pihen, nálla van a telefon, ha kér valamit. :lol:

Kép
kernico
 
 


Csajok! Nagyon jók a feltett képek-ismét. Mindegyik gyerköckéről-- imádom őket nézegetni.

Tegnap mi is csaptunk egy görbe estét. Kihasználtuk a torkos csütörtököt és elmentünk vacsizni, gyerköcöt a nagyiékra biztuk, persze fürcsire már otthon voltunk. Amúgy kalandos volt, mert a földes úton akartunk menni, mert úgy kb negyed annyi az út, hát nem jött össze. Szépen elakadtunk és traktorral húztak ki minket, de azért csak elmentünk az étterembe.

Mi is voltunk méreckedni: Veronika 80 cm és 9, 5 kg. Most tök jól nőtt. Amúgy azóta is folyik az orra, de legalább nincs rosszabbul. Csak bánom, hogy nem voltunk a zenés programon, nem mertem, hátha a többi gyereket megfertőzi. Pedig úgy akartam menni.

Sziszka!
Én is csak a többieket tudom ismételni: nagyon ügyes Lily, hogy már ilyen szépen eszik kanállal.

Livi!
Gratulálunk a kispasihoz!

Brigó!
Teljesen megértelek, hogy nem tudsz jönni, három gyerek mellett. Ápolgasd ám őket! Szegénykéim.

Nana!
Ez tényleg hülyeség így.
A 15 hónapos oltástól én is tartok. Állítólag az nagyon megviseli a gyereket. Majd mesélj.

Csilla!
Üdv itt köztünk! Gyönyörű nevű a kislányod! Én kamaszkorom óta ezt a nevet szerettem volna adni a lányomnak, viszont a férjemnek egyáltalán nem tetszett és ezért kompromisszumot kötöttünk.

Sziszi!
Kösz a hiánylást!
Egy éves kor felett már nem kell havonta méregetni a gyereket, mert általában nincs túl sok gyarapodás, legalábbis nem minden hónapban. Bár ettől független azért csak elvittem én is a gyereket.
Csanádnak ekkora a lába?

Mági!
Na de jó, hogy már szinte kész az új lakás!

Winnie!
Irigy alvásügyileg!

Tinu!
Hozzátok külön megy a védőnő? Mármint otthonra? Nálunk már jó pár hónapja nem volt kint háznál.
Szerintem is a járás sokban befolyásolja a kaja mennyiséget és a súly gyarapodást is.

KErnico!
Jobbulást apának! Remélem rendbe hozzák a hátát!
A mosogép nálunk is nagyon érdekes!

Rena!
Hú, ez a szülés! Borzalmas volt még olvasni is. Nem hogy átélni. De a lényeg: a gyönyörű egy éves Petra manó!
Nagyon sok boldogságot kívánunk neki!

Kép

Apukád ilyen hamar elment?! Beteg volt?

Tessék jobb kedvre derülni!
Szóval 17 év múlva ez vár Bazsira és Petrára?

Kép

NA és akkor a rengeteg témához is van hozzáfűzni valóm, amiről az elmúlt egy hét alatt beszéltetek:

Bilizés: szerintem én is megprobálom nyáron, hátha sikerül, hanem akkor jövö nyáron újra porábljuk. Egyébként képzeljétek uncsitesómnak is nyáron eröltették, aztán nem jártak sikerrel, akkor 2 éves volt, eltelt fél év és egyik napról a másikra ő mondta, hogy a wc-re akar menni és egy hét alatt el is hagyták a pelust. Közben mondjuk óvodába jár és látta, hogy az anyja ül a wc-n. Szóval valószínű, hogy a gyerek fogja eldönteni mikor érett meg a bilire.

Apázás: hát nálunk most kezd változni a dolog. Reggeli felkeléstől esti elalvásig min 100x mondja: apa, apa. Lehet hogy ezt használja mindenre, de azért látom hogy hiányolja az apját. Most már többet el is van vele, sőt rá legalább hallgat. Ha az apja rászól, akkor spurizik vissza a szobába vagy nem csinál olyat amit nem szabadna. Ha csak ott ül a szobában az apja, akkor tök jól eljátszik egyedül, nem lóg rajtam, még a gép elé is leülhetek, viszont ha nincs ott, akkor ismét a nadrágom fogja.

Kistesóra: az egyik ismerősnek most született kisbébije, a nagyobb gyerköcnek vettek terhes barbi babát, amibe még a kisbarbi is benne volt, ugyanúgy ahogy az anyában.

Cipő: bentre én se adok továbbra se rá, csak csúszásgátlós zoknit, de lehet nyáron fogok, mivel mindig kimászkál a kőre és azért cipőben kevésbé fázna fel. A papucs ilyen picinek még szerintem nagyon veszély, nem?

Kaja: volt egy hét amikor zabált a kisasszony, most úgy tűnik van az evésen kívül fontosabb dolga, így keveset eszik-tehát elég változó nálunk mostanság a mennyiség.
Tízórai: egy nagy alma vagy más gyümik: 200-300 ml
Ebéd: főzi: íztől is függ: 150-400 ml. (sokszor nem elég egy üvegnyi)
Uzsi: hasonlóan, mint a tízórai
Ezen kívül tej egy csomószor. Egy párszor probáltam, hogy fürcsi után kapott 200 ml hígabb keverésű Sinlacot, de utána nem kellett a tej.

Alvás: én jobban örülök, ha kétszer alszik még a gyerek, mert akkor kevésbé nyügös és jobb kedvvel játszik. Régen fél 10-10 között tettem le aludni, most viszont a nappali alvás mennyiségtől függően van hogy egy órával előbb is leteszem. Éjjel egyszer-kétszer szopik még, aztán többnyire 8-fél 9-ig alszik, persze van amikor csak 7-ig. Nappal bepótolja, ha korán kelt.

Hajmosás: rendesen heti egyszer szoktam a gyógyis fürdetővel, rendes samponnal még nem merném probálni. A vizzel locsolást még jól tűri, de utána nem akar hátra dőlni, hogy lemossam a szappant a hajáról. Feszíti magát és ordít-kész tortúra, ezért van a ritkább mosás. Persze nincs is sok hajunk.

Fog: nekünk két hónapja nem jött egy sem, pedig már egy csomó jele volt, így van 8.

Ezeket meg lécci képzeljétek a megfelelő helyekre: (wordben írtam, mert 4 oldallal voltam lemaradva és már nincs kedvem smile-kat rakni): :lol: :P :) :D 8) :roll: :shock: :wink:
:lol:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Csajok!
Nálatok nem szokott bevadulni a gyerek? Annára néha rájön a hoppáré, és mar, meg harap, meg rúg, és közben élvezi.. Nem tudom mit lehet ezzel tenni, nem akarom, hogy vadóc legyen, akitől félnek a társai..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Ja lakás...
Megint csúszik a költözés, kikapcsolták az áramot, 180 ezres tartozása van a lakásnak az elmű felé... Mi nem fizetjük ki, a kivitelező sem, hétfőn megyünk az elműhöz balhézni, mert óraállás szerint nem ennyit kellene fizetni.. :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!


REna, boldog szülit PAterának!
Tényleg elég húzós szülés, szerencsére minden ok a kicsilánnyal, stramm kis csajjá nőtte ki magát :) :) :)

torkos csüti, nem lesz, jövő csüti Valentin-nap :lol: :lol: :lol: arra pályázom :)

tábla, nem ragozom, de tényleg Rena, ettől ne legyen rossz kedved, tök jó, hogy csináltál, és várjuk mailben!!!

Mági, nálunk (még) szerencsére nincsen vadulás.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


de kül hogy kell régi hozzászólásból törölni? :shock:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Mági: nálunk van néha vadulás. Általában akkor, ha nem az van, amit szeretne. Vagy pelenkázásnál. Szóval van előzmény, hogy min pipul be. Ilyenkor van rúgás, néha harapás is, de az csak ritkán, meg lenyom egy-két sallert. Néha vicces, néha engem is bosszant. Ilyenkor vagy elterelem a figyelmét, vagy lerakom a földre, ha kézben van. De sokáig nem szoktam hagyni dühöngeni, megpróbálom megvigasztalni, hogy azért ne maradjon egyedül a haragjával. Én szerintem ezek a "dühöngések" még nem azt jelentik, hogy ilyen kis vadóc lesz a többi emberrel. Annyira újdonság még a düh, meg az agresszió érzése nekik, hogy meg kell ismerkedni vele, meg megtanulni kezelni. Ezt még kinőheti simán Anna is.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

PETRÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!! :D :D


Tényleg eltűnt a táblicsku,hogy csináltad?Viszont megkaptam mailben!! :wink: Köszi!

Mági!Durvulás néha nálunk is van,Martinka bele szokott harapni a combunkba.Ülünk az ágyon,odajön bújni,aztán harap egyet!Persze csak 1-2 alkalommal volt ilyen. :shock:
Hogy lett ekkora tartozás??Ott még nem is lakott senki,igaz?? :shock:

Niki!A mosógépes kép szuppppper! :D Apának jobbulást!!
Vendég
 


tinu:
huh most kicsit megnyugtattál. Már kerestem magunkban a hibát, dehát nem láthatott semmi durvaságot, vele sem játszunk durván. Nálunk nincs előzmény.. Egyszer csak elkezd sárkánykodni, ez amolyan horrofilmes ordítás, és jön a marás...
Ha hiszti van, akkor a kézfejével elkezdi a száját ütögetni, közen kiabál és vörösödik. :) Ilyenkor olyan vicces :)

Alexa:
Na ez az,hogy senki sem lakott a lakásban, első tulajok vagyunk. Nem tudom mi lesz, ha ki kell fizetni, idén akkor tuti nem költözünk.. :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Hű, jó sokat írtatok!

A nevekkel még nem vagyok tisztában, de igyekszem kiismerni magam köztetek. Ez a tábla biztos sokat fog segíteni benne. KöszI!

Hajmosás: Szonja se akarja hátrahajtani a fejét, ezért én azt találtam ki, hogy a homlokára szorítom az egyik kezemet, hogy ne follyon a szemábe a víz, a másikkal meg leöntöm a fejét egy pohárból. Közben apa tartja a hátát, hogy ne érezze úgy, hogy hanyatt akarom dönteni, mivelhogy elég erősen rászorítom akezemet a hmlokára. Na, elég érthető voltam? Így az utóbbi néhány hajmososát már megúsztuk sírás nélkül.

hangyák: nálunk is vannak mostanában. Én gyorsan rá szokatm őket söpörni a lapátra és ki velük az udvarra! :lol:

Úgy látom már csak mi vagyunk hátra a szülinapozással! Mi vagyunk a legfiatalabbak...

Csilla & Szonja

Kép
hopocsi
 
 


Rena: jó a tablicskú, sztem is még jó lenne a névnapokat beleírni. Nekem nov. 13.
ééééés

Isten étesse Petrát 1. születésnapja alkalmából!

Kép

Sajna nem tudok jönni, mert mi is felújítunk. :cry:
sziszi22
 
 


Na ez nem semmi Bazsié is laptető lett, ez jelent valamit????!!!!
sziszi22
 
 


Sziasztok megint!

Noémi: bilizéssel ugyanígy vagyok, szerintem is meg kell érnie rá, és ha Ő kész van, akkor lesz csak szobatiszta, de ez sok gyereknél változó, van aki 1,5 évesen, van aki 3 évesen, és van aki még később!
Terhesbarbi: én is láttam már ilyet, de szerintem kicsit vicces.

Csilla:
én is így mosom a haját, szóval értem, mit mondasz! :wink:

Mági:
Kiara ugyanezt csinálja. Kis vadorzó lesz belőle, és még élvezi is, hogy harap, lökdös, ... És ha ideg, akkor ő is a kézfejével indiánozik, és olyan vicces ilyenkor szegénykém! :lol:

Beszti:
tényleg, nehogy elfelejtsem: Zetpol cipővel mi a baj szerinted? Komolyan kérdezem, mert ugye nincs tapasztalatom, neked meg igen. Én néztem, és szerintem jó kis könnyű, puha a talpa, a talpkiképzésén sem vettem észre semmit, tartja a sarkat, pamut. Én nem látom a hibáját, azért kérdezem, hogy mi miatt nem jó?

Kép
kernico
 
 


Megjavultam csajok! Nagyi átjött, hozott whiskeyt meg kólát (na nem biztos, hogy ettől) aztán mi apával kimentünk kubikolni. Én pakoltam a téglát talicskába majd ki, apa meg tisztítja (bontott zsoldos téglák, ebből lesz jövőhéten kerítés oszlopunk végre valahára kerítésünk is lesz! )

Harapás és egyéb agresszió: nincs ilyen, csak csapkodás, de inkább saját kezét csapja egyikkel a másikat.

Hajmosás fortélya: Mint Csilla. És Niki. Egy vödör víz a habos fejre oszt jólvan.

Zetpol engem is érdekel,miért nem jó.

Na emlegetni kellett a hangyikat, megint jöttek. :roll:

Sziszi! Köszönöm ez megint nagyon szép lett! És tényleg megint legfelül!! Ez többek között azt jelenti, hogy 1 nap alatt teleírtunk 1 oldalt. :D

Köszönjük mindenkinek a köszöntést újra és mégegyszer!!

Petra bevágta a negyed tortáját, majd teszek képet! Sztem hétfőn, addig jók legyetek! Puszi! :)

omr
 
 


Köszi a táblát enyém névnap május 4 Gegéé pedig Nov 17

nika70
Salgótarján
 
 


Az én névnapom pedig május 18, Martinkáé november 11. :D
Vendég
 


Zetpol cipő hibája engem is érdekelne Beszti, bár már rendeltem egyet a vaterán hétfőn adja fel a csaj! Nekem unokanővéremék ilyet használtak és ők meg voltak vele elégedve és én is jókat olvastam róla, de te mint tapasztalt anyuka biztosan jobban értessz hozzá! Segíts nekünk! :D

Puszika!
KépKép
fölkalexa
 
 


Sziszi!
Mit újítottok fel? Meddig nem leszel?Miért a szomorú smile-nincs kedved hozzá?

Alexa!
Ti elkezdtétek a második kör felújítást?

Agresszió: nálunk szerintem nincs, bár volt hogy ráütött a fejemre, de inkább örült, hogy felismeri. Inkább olyan van, hogy a játékait eldobja, ha mérges valamiért és piszok mérgesen tud nézni-bár ez általános nála.

REna!
wisky kóla: minden bajra gyógyír :lol:

HAjmosás: ha a homlokára teszitek a kezetek, akkor tuti nem megy a szemébe a víz? És a gyerek nem fordul el? Lehet én is ki probálom így a mosást. :roll:

Vero névnap jan. 13., enyém ápr. 22.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Névnap:
enyém jan. 21. , Anna júli 25.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Petrának sok boldog szülinapot kívánunk mi is!

Kép

Sziszka!
Küldöm a privit a telószámmal :lol:

Kniki!
Nagyon bájos Kiara! :lol:

Livi!
Torkoskodás :lol:
A hangya témát jó,hogy felhoztad :wink: szerencsére idén még nem láttam egyet sem,de tavaly nyáron én is küzdöttem velük :evil: nekünk sem vált be a csapda,csak a spray,de ez is csak ideiglenesen.Hiába fújta őket apa,miután letakarítottam,másnap ismét megjelentek. :evil: tavaly nagyon sok volt,örültem,hogy eltűntek,de akkor várhatóak idén is :shock:

Mági!
Nálunk is vannak kisebb vadulások :x például,ha nem mehet fel a lépcsőn és elhozom onnan,akkor befeszíti magát és vinnyog egy sort,de hamar megvigasztalódik egy képes mesekönyvvel. :wink: vagy ha integethet a kutyának az ablakból. de tegnap viszont úgy megharapott,hogy meglepődtem. Sose előtte nem csinált ilyet. odajött csak úgy és a karomba harapott,csak lestem. Hogy miért csinálta az rejtély. vagy most kezdődik a vadulós korszakuk?? :lol: :lol: :lol:

Viszont amit furcsállok a vadulásra visszatérve,aztán később lehet,hogy előjön,ha elvesz valamit a Dávid tőle egyáltalán nem zavarja és nem kezdi el eljátszani a hattyú halálát,mint ahogy én azt gondoltam vagy esetleg más gyerekeknél tapasztaltam,hanem megvárja,hogy Dávid mit csinál az adott eszközzel és utána elkezd egy másikkal játsszani.
Régen az volt a megállapodásunk a Dáviddal,ha valamit elvesz tőle,akkor ad helyette másikat,de egy ideje már nem ad semmit,csak elvesz. :x én meg nem avatkozok közbe,mert nem sír,nem hisztizik a kiscsaj. Csak hát ilyenkor meg félek,hogy Dáviddal nem csinálok jót,mert ezáltal azt erősítem benne,hogy bármit megtehet a hugával.
Beszti ? Brigó? többgyerekesek? ezt hogy élitek meg? nálatok hogy működik?



Rena!
Csak így tovább!!! :lol: Jó bulizást ! Az ünnepelt már biztos alszik ilyenkor,de azért ti ünnepeljetek helyette is. :lol:
Micsoda láv sztori van kialakulóban :lol:

Csilla!
Babaroom-ról ismerhetlek? :lol: :wink:

Névnapot nem egyszerűbb,ha mélben küldjük? :lol: És akkor Renának nem kell keresgélnie. :wink:

Szép hétvégét,ha nem jönnék.

Ildikó
ilgya1
 
 


Csövi csajok!

Assszta mindenit! Ennyit írni 4 nap alatt! :shock: Mindenki hávájozik otthon, csak én takarítok mindig??? :lol:


Alexa!
Na, nehogy foglalkozz már azzal, hogy mit mond a lenti szomszéd! Jó, kell a jó szomszédság, de a gyerek érdekeit nézd! Légy anyatigris, ha kell :wink:
Itt hallok először arról, hogy bentre cipő kellene a gyerekekre :shock:


Kaja:
reggeli: kb. fél szelet kenyér vajjal/sonkával/sajttal vagy pl. rántotta vagy tükörtojás
tízórai: kb 200-250gr gyümölcs vagy zöldség
ebéd: egy üveges húsos bébiétel, vagy ha van főzve husi, akkor az , változó, hogy mivel (vagy húsleves répával, hússal, vagy sült hús krumplipürével, vagy esetleg túrós tészta, stb, stb)
uzsonna: krémtúró, joghurt, vagy gyümölcs, vagy tejpép, vagy 2 rudi
vacsora: 240ml tápszer


Livi!
Gratula a fütyköshöz! :D
Dalmi hogyan viseli a várandósságod? És te? :)
Zsombi nálunk is lehetett volna Benedek (de a páromnak ez sem tetszett), és nekem a becézése közül a Benke tetszik.


Sziszi!
Ezt a hajszárítós trükköt használtuk mi is :wink: Persze nem mindig, csak ha már tényleg nem akart aludni. De a porszívó is bevált :wink:
Szerintem ebben a korban már bőven elegendő 3 havonta vinni méretni a gyerkőcöt. 2 éves kor után meg félévente.


Winnie!
Nem semmi evőkéje van Rékapankának :)


Csilla!
Üdv itt, gyere minél gyakrabban! (mondja ezt az, aki 1 hónapig erre sem nézett :oops: )

Rena!
Én hetente egyszer mosom a gyerekek haját.


Falexa!
Nagyon jók a szülinapos képek. A kis maszatos a kedvencem
:)

Most ezt elküldöm, folyt. köv.

Kép

Kép
brigó
 
 


Balázsnak és Petrának utólag is nagyob boldog szülinapot!!!

Kép


Rena!
Én nem is tudtam, hogy ilyen volt a szülésed! :shock: A lényeg, hogy minden rendben veletek!!! :)

Noémi!
Traktor :lol: Persze nektek akkor biztos nem volt olyan vicces :wink:

Csajok!
Én sosem mostam gyógyszertári samponnal a gyerekek haját. Először a Büdcheneset használtam, aztán a Johnsons-t. Lehet, hogy ettől olyan dús a hajuk???? :wink: Egyébként van ilyen vmi, amit a gyerkőc fejére húzól, és nem folyik a szemébe a víz:

Kép


Csak itt pont fel van hajtva a széle, mert úgy néz ki így Zsombi, mint egy kis virág :D


Ilgya!
Ha Jázi elvesz vmit Zsombitól, szoktam neki mondani, hogy add vissza szépen neki, és kérd el szépen Zsombortól, hogy hagy játszál te vele (Zsombi nagyon ügyesen megérti, ha elkérünk tőle valamit). Aztán, ha Zsombi nem akarja odaadni Jázinak, akkor Jázinak szoktam mondani, hogy gyere, addig játszunk mi mással, majd megunja Zsombi azt a játékot, és akkor majd játszol te vele. És persze fél perc múlva Zsombi lerakja a játékot, és akkor már Jázit sem érdekli....


Na, hol van mindenki? Visszatérek, és sehol senki??? :shock: :D Persze annyira jó idő van, megértem, ha nem a gép előtt ültök :wink: Enyém apja sétálni vitte a gyerekeket, a lába még jó, így erre legalább képes :lol:


Kellemes hétvégét mindenkinek,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Ti sem látjátok a képet???

Kép

Kép
brigó
 
 


Szia Brigó!

Én vagyok,éppen képet akartam feltölteni,erre lemerült a fényképező. :twisted: Most alszik Martinka,most ezt az időt akarom kihasználni.Mi majd délután megyünk vásárolni,meg játszóterezni.Zsombi és Jázi mikor alszanak?Egyszerre szoktak?
Martinka is megérti,ha elkérek Tőle vmit.Odaadja,de kéri is vissza!Nem sokáig tart az örömöm! :D

Nem látom a képet,amit felraktál. :?
Vendég
 


ilgya: igen, fent vagyok a baba.rooom-on én is.

Na, most meg felébredt a kiscsaj, még egy órát sem aludt. Eddig 2-3 órákat szokott aludni, nem tudom mi történt ma vala.
Hosszú lesz így a délután... Ráadásul apa meg dolgozik.

fnoe: szerintem próbáld ki így a hajmosást, jól szorítsd rá a kezed a homlokára, és akkor nem folyik a szemébe.

Csilla & Szonja

Kép
hopocsi
 
 


sziasztok, csak bejelentkezem,hogy sikeresen begyűjtöttem a magyar HP7-et is, így most néhány napig olvasok, nem bizti, hogy sokat jövök.... :oops: majd ha végeztem, jövök :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Na, nézzük azt a képet mégegyszer

Kép


Alexa!
Jázi már abszolut nem szokott aludni napközben, Zsombi pedig naponta egyszer, ebéd után. Az éjszakát végigaludja, így kb 8-9 körül ébred, akkor van reggeli, és 2 körül szokott elaludni. Akkor alszik 2-3 órát, de 5-kor mindenképp fel szoktam költeni, és így este elalszik 9 körül.


Winnie!
Jó olvasást :wink:

Kép

Kép
brigó
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?