Csajok! Nagyon jók a feltett képek-ismét. Mindegyik gyerköckéről-- imádom őket nézegetni.
Tegnap mi is csaptunk egy görbe estét. Kihasználtuk a torkos csütörtököt és elmentünk vacsizni, gyerköcöt a nagyiékra biztuk, persze fürcsire már otthon voltunk. Amúgy kalandos volt, mert a földes úton akartunk menni, mert úgy kb negyed annyi az út, hát nem jött össze. Szépen elakadtunk és traktorral húztak ki minket, de azért csak elmentünk az étterembe.
Mi is voltunk méreckedni: Veronika 80 cm és 9, 5 kg. Most tök jól nőtt. Amúgy azóta is folyik az orra, de legalább nincs rosszabbul. Csak bánom, hogy nem voltunk a zenés programon, nem mertem, hátha a többi gyereket megfertőzi. Pedig úgy akartam menni.
Sziszka!
Én is csak a többieket tudom ismételni: nagyon ügyes Lily, hogy már ilyen szépen eszik kanállal.
Livi!
Gratulálunk a kispasihoz!
Brigó!
Teljesen megértelek, hogy nem tudsz jönni, három gyerek mellett. Ápolgasd ám őket! Szegénykéim.
Nana!
Ez tényleg hülyeség így.
A 15 hónapos oltástól én is tartok. Állítólag az nagyon megviseli a gyereket. Majd mesélj.
Csilla!
Üdv itt köztünk! Gyönyörű nevű a kislányod! Én kamaszkorom óta ezt a nevet szerettem volna adni a lányomnak, viszont a férjemnek egyáltalán nem tetszett és ezért kompromisszumot kötöttünk.
Sziszi!
Kösz a hiánylást!
Egy éves kor felett már nem kell havonta méregetni a gyereket, mert általában nincs túl sok gyarapodás, legalábbis nem minden hónapban. Bár ettől független azért csak elvittem én is a gyereket.
Csanádnak ekkora a lába?
Mági!
Na de jó, hogy már szinte kész az új lakás!
Winnie!
Irigy alvásügyileg!
Tinu!
Hozzátok külön megy a védőnő? Mármint otthonra? Nálunk már jó pár hónapja nem volt kint háznál.
Szerintem is a járás sokban befolyásolja a kaja mennyiséget és a súly gyarapodást is.
KErnico!
Jobbulást apának! Remélem rendbe hozzák a hátát!
A mosogép nálunk is nagyon érdekes!
Rena!
Hú, ez a szülés! Borzalmas volt még olvasni is. Nem hogy átélni. De a lényeg: a gyönyörű egy éves Petra manó!
Nagyon sok boldogságot kívánunk neki!
Apukád ilyen hamar elment?! Beteg volt?
Tessék jobb kedvre derülni!
Szóval 17 év múlva ez vár Bazsira és Petrára?
NA és akkor a rengeteg témához is van hozzáfűzni valóm, amiről az elmúlt egy hét alatt beszéltetek:
Bilizés: szerintem én is megprobálom nyáron, hátha sikerül, hanem akkor jövö nyáron újra porábljuk. Egyébként képzeljétek uncsitesómnak is nyáron eröltették, aztán nem jártak sikerrel, akkor 2 éves volt, eltelt fél év és egyik napról a másikra ő mondta, hogy a wc-re akar menni és egy hét alatt el is hagyták a pelust. Közben mondjuk óvodába jár és látta, hogy az anyja ül a wc-n. Szóval valószínű, hogy a gyerek fogja eldönteni mikor érett meg a bilire.
Apázás: hát nálunk most kezd változni a dolog. Reggeli felkeléstől esti elalvásig min 100x mondja: apa, apa. Lehet hogy ezt használja mindenre, de azért látom hogy hiányolja az apját. Most már többet el is van vele, sőt rá legalább hallgat. Ha az apja rászól, akkor spurizik vissza a szobába vagy nem csinál olyat amit nem szabadna. Ha csak ott ül a szobában az apja, akkor tök jól eljátszik egyedül, nem lóg rajtam, még a gép elé is leülhetek, viszont ha nincs ott, akkor ismét a nadrágom fogja.
Kistesóra: az egyik ismerősnek most született kisbébije, a nagyobb gyerköcnek vettek terhes barbi babát, amibe még a kisbarbi is benne volt, ugyanúgy ahogy az anyában.
Cipő: bentre én se adok továbbra se rá, csak csúszásgátlós zoknit, de lehet nyáron fogok, mivel mindig kimászkál a kőre és azért cipőben kevésbé fázna fel. A papucs ilyen picinek még szerintem nagyon veszély, nem?
Kaja: volt egy hét amikor zabált a kisasszony, most úgy tűnik van az evésen kívül fontosabb dolga, így keveset eszik-tehát elég változó nálunk mostanság a mennyiség.
Tízórai: egy nagy alma vagy más gyümik: 200-300 ml
Ebéd: főzi: íztől is függ: 150-400 ml. (sokszor nem elég egy üvegnyi)
Uzsi: hasonlóan, mint a tízórai
Ezen kívül tej egy csomószor. Egy párszor probáltam, hogy fürcsi után kapott 200 ml hígabb keverésű Sinlacot, de utána nem kellett a tej.
Alvás: én jobban örülök, ha kétszer alszik még a gyerek, mert akkor kevésbé nyügös és jobb kedvvel játszik. Régen fél 10-10 között tettem le aludni, most viszont a nappali alvás mennyiségtől függően van hogy egy órával előbb is leteszem. Éjjel egyszer-kétszer szopik még, aztán többnyire 8-fél 9-ig alszik, persze van amikor csak 7-ig. Nappal bepótolja, ha korán kelt.
Hajmosás: rendesen heti egyszer szoktam a gyógyis fürdetővel, rendes samponnal még nem merném probálni. A vizzel locsolást még jól tűri, de utána nem akar hátra dőlni, hogy lemossam a szappant a hajáról. Feszíti magát és ordít-kész tortúra, ezért van a ritkább mosás. Persze nincs is sok hajunk.
Fog: nekünk két hónapja nem jött egy sem, pedig már egy csomó jele volt, így van 8.
Ezeket meg lécci képzeljétek a megfelelő helyekre: (wordben írtam, mert 4 oldallal voltam lemaradva és már nincs kedvem smile-kat rakni):