Új privát üzeneted érkezett!

Indi, Biobaba: köszönöm!

Üdv,

Anikó
babahordozási tanácsadó, hordozókendő-tanfolyamvezető, LANA
http://hordoznijo.hu
laverne
 
 


ööö.. lehet, hgoy ez most egy vicces kérdés: milyen bilit használ egy környezettudatos család? lassan teljesen tudatában van fiacskám a folyamatoknak, érdeklődve szemléli őket, nemcsak a végeredményt, hanem magát az eseményt is, vennék neki egy bilikét.
indianyo
 
 


Hú, jó rég írtam, de azért szorgalmasan próbálom visszaolvasgatni amikről lemaradtam.
Indi, ez jó kérdés, engem is érdekelne.
Almafolt kijön valamivel a ruhákból? (ecetes forró ollón kívül :) )

Eszter

Kép
esztercica
 
 

 
 

Eszter, nekem a többszöri mosással egyszercsak kijött az almafolt. DM-es fehérhez való mosópor - Denkmit.

Andi
_andi
 
 


Indi: ez a kérdés mire vonatkozik? :roll: Ne műanyag legyen?

KépKép
livus
 
 


Indi :)
szerintem ebben az esetben a költségkímélés adja a környezettudatosságot.
fa bili nem létezik, én legalábbis ilyennel még nem találkoztam
de talán nem véletlen. a nap mint nap többször bele kerülő dolgok, gyakori öblítést kívánnak.
régen létezett a fém bili, tudod ami egyes wc emblémákon is látható :)
ez lehet egy megoldás ha valaki viszolyog a műanyagtól, de én mondjuk nem szivesen ülnék rá meztelen popóval egy hideg fémre.

szerintem kérdezz körbe kinek van használaton kívüli bilije vagy vegyél egy olcsót, aztán ha már nincs rá szükség add tovább

aztán az is megoldás, ha rögtön nagy wc-n kezditek, de attól sok gyerek fél
savitri
 
 


:) meg mondjuk ne Kinabol hozzak az olcso bilit. Mert az eleg messze van. Vilaglatott bili:)
Uloke szukito a nagy vecere?

Biobaba
biobaba
 
 


Sziasztok,

van valami tippetek "természetes" hashajtóra gyereknek,aki nem mindent eszik és iszik meg?

köszi Laura
tabajd
 
 


Köszönöm szépen a válaszokat!
Nem volt semmilyen elképzelésem a bilikről, de hálistennek itt már sok a tapasztalt mama :) Gondoltam, ahogy van kevésbé káros, vagy jobban lebomló műanyag, úgy biliből is talán többfélét lehet kapni, de igazatok van, a lényeg, hgoy ne a földgolyó messzi vidékeiről utazzon ideés ne gyűjtögessünk . Fémbili tényleg szörnyen hideg, nekem még vannak róla emlékeim. Vécét nem akarnám megpróbálni még, mert tényleg csak az lenne a lényeg, hgoy ne az ágyon ülve figyeljük meg a pisilés folyamatát - sok lepedő fogy :lol: Felőlem bőven xráér szobatiszta lenni később is, de ha szívesen ráül a bilikére, hát nosza

Laura :) aszaltszilva kicsit összeturmixolva, savanyúkáposzta leve, sárgabarack, lenmag no és a klaszikus: minden tényár ételbe egy kiskanál extra szűz olivaolaj tálaláskor
indianyo
 
 


Indi, köszi, ma voltunk védőnéninél és kifundáltuk, hogy valószínűleg nem is igazi szorulás hanem visszatartja a kakit. 2-3 hete beteg volt hasmenés-hányás és azóta tart ez. De azért próbálok neki ilyeneket adni. Lenmagot te megdarálod? Az olaj pedig remek ötlet! :D

Köszi Laura
tabajd
 
 


Indi: oké :) így már értem. Én még mázas cserépbilire gondoltam :lol: Nekünk a szüleinknél még megvan a miénk (férjemnek és nekem is) úgyhogy mi asszem újrhasznosítjuk majd :lol: Legalábbis Vp.ben.

Laura: Bocs, hogy beleszólok: lehet kapni lenmagpelyhet. azt érdemes belekeverni az ételébe, mert az egész lenmag leginkább egészben jön kifelé is :lol:

KépKép
livus
 
 


Livus köszi megnézem majd. Bioboltban vagy DM-ben esetleg?

Köszi Laura
tabajd
 
 


bármelyikben lesz :)

KépKép
livus
 
 


Visszatérve a tisztított víz kérdésére: a barátom, aki ezt a berendezést árulja (tuti nem veszünk, mert nincs fölösleges 180.000 Ft-unk), megcsinálta azt a szétválasztós varázslást a Pi-vízzel is, és zavarbaejtő eredményt közölt: a Pi víz ugyanúgy elszíneződött, mint a csapvíz és az ásványvíz...

Vegyészek, biológusok, egyéb lógusok: szerintetek ilyenkor mi van?? Ez most jelent valamit vagy nem?

Fülig Jimmy-vel szólva: "ez akkor mostan kavarja vagy nem kavarja...?"
kamcsatka
 
 


hat en csak egy szkeptikus logos vagyok:) ha megkerdeznenek, en azt mondanam, h ezzel a kutyuvel minden mas viz borzaszto latvannya alakul, kiveve az a viz, amivel a bemutatot tartjak
lehet, h ez csak az en szkepticizmusom:)
en inkabb arra lennek kivancsi, h mi van, v mi nincs abban a vizben, es miert nem alakul at? Ha ezt valaki hihetoen megmutatja nekem, akkor OK:)

Biobaba
biobaba
 
 


na, lehet, h nem irtam ertelmesen: en inkabb annak a viznek a vegyi elemzesere lennek kivancsi, amivel ezt a szurot akarjak eladni
biobaba
 
 


Biobaba, én is szkeptológus vagyok, akit bosszant, hogy nem ért mindenhez, ami érdekli :)

Bizony, a kérdés az, hogy baj-e, hogy elszíneződik a vudutól a víz, és hogy miket vesz ki a tisztítás a tisztítottból...
kamcsatka
 
 


Viztisztito: Eredetileg nem akartam beleszolni, de most megis.
Nekunk mar 3,5 eve van, nem halozatos, de ozmozisos. Semmi vuduzás nem volt, mikor beszereltek, csak mikro ellenallasmeres (ha ez mond valakinek valamit). De nekunk sokkal fontosabb, hogy egyszeruen jobb es finomabb a viz (nalunk Ujpesten rendesen klor szaga van a csapviznek). A ferjemnek egyszeruen fajt a gyomra, ha csapvizet ivott. Miota ez van, azota semmi gond. Mi sok vizet iszunk (viztisztito elott is, azota meg foleg), fontos, hogy elerheto legyen a jo viz. Az asvanyvizet meg kell venni, cipelni, palackok stb. Ez mindig keznel van, olcso (mar amennyire a vezetekes viz olcso...) ebbol fozok es viragokat is locsolok (asvanyvizbol ezt persze nem tettem), minden haztartasi eszkozbe ezt hasznaljuk, vizkonek nyoma sincs, semmi nem ment tonkre, sot, tok jol mukodnek (tisztultak). Ami meg erdekes: mas pl. a tea es a kave is (a teán pl. nem kepzodik olyan ronda bőrös izé, ami a csapviznel megvolt, a piros gyumolcstea pl. piros marad es nem lesz szürkés szinu stb.) De ezek csak aprosagok.
En ugy tudom, mindent kiszur a vizbol, ami benne van, mert egyszeru fizika, es nem tud kulonbséget tenni a részecskék között. A lényege, hogy a vízmolekulákat engedi át. De szerintetek minek kellene benne lennie még a vízben? Én semmi olyat nem hiányolok, ami a vezetékesben van (klór, vegyszermaradványok stb.). Nem hiszem, hogy a vezetékesben olyan sok értékes nyomelem és ásványi anyag lenne.
PI vizhez nem tudok hozzaszolni, de korabban mintha valaki azt irta volna, hogy az is csapviz csak energetizalt - a szerkezete mas, nem a molekulak, amik benne vannak.

Nem akarok senkit meggyozni, nekunk egyszeruen bevalt.

Üdv,

Anikó
babahordozási tanácsadó, hordozókendő-tanfolyamvezető, LANA
http://hordoznijo.hu
laverne
 
 


Anikó, boldog szülinapot az ünnepeltnek :)

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Gondoltam bedobom megint a véleményemet a víztisztításról, hátha érdekel, megfog valakit. Szigorúan szubjektív! Engem egyszerűen hidegen hagy mindenféle víztisztítás. Akkor is, ha hormonok, meg minden. Ízlik is a csapvíz, nincs vele gondom. (Bp., XVI. ker.) Nekem sokat jelent annak a szabadsága és egyszerűsége, hogy a csapvíz iható. Úgy vagyok vele, hogy ami szennyezés így belém jut, az azért van, mert ott élek, ahol élek. Olyan, mint a levegőszennyezés. Én szívem szerint úgy javítanék ezen, hogy olyan helyre költözöm, ahol gyalog elérek egy természetes forrást a természet lágy ölén, és onnan hozzuk a vizet. Folyhat a kert végében is... Na! Azt szívesen innám! De nekem életérzésre ennek az ellenkezőjét adja egy víztisztító, ezért nem csábít.

hordozo
 
 


Agi, multkor talaltam egy olyan ingatlan hirdeteset, ahol ezt meg is lehet valositani:) 10 000 m2 terulet, atmegy rajta a pisztrangos folyo, erdo veszi korul, gerendahaz... A Hargitan kb. 30 millioert.

Biobaba
biobaba
 
 


Biobaba :lol:

Ági :) de jó, már a múltkor is olyan jól esett, mikor ezt írtad, korábban én is nagyon akartam víztisztítani, most is néha a kisfiam miatt, de magamnak jobban esik a csapvíz gondolata, pont ahogy írod.

Anikó :) Miért nem akartál beleszólni? Ezek nagyon hasznos információk! Ha jól értem, neked nem az ökonet-amway-féle reverse osmosis készüléked van, márkát/típust is írnál? Biztosan segítség ez valakinek.

Arra emlékszem , hgoy Esztercica mesélte, amióta van ez a RO készülékük, már érez minden kis ízt más vizeken, ez annyira tiszta. (engem mondjuk ez épp zavar is egy kicsit, de értem, hogy mésnak mirét fontos)
indianyo
 
 


Köszönöm a vizes kommenteket, jó hallani a véleményeket. Ági, én megértem, amit írsz: valami olyasmi, amit talán már leírtam korábban, hogy nem lehet állandóan rettegésben élni, hogy pl. már a vízben is méregek vannak???!!!! Egy csöpp fatalizmussal fűszerezve :) De az ember próbálja feldolgozni a rázúduló inormációtömeget, még ha ezek pozitív irányba is vinnék az életét, és nem személyikölcsön meg plazmatévé hirdetések. De sajnos az emberek egészségre való törekvésében is nagy biznisz van, ezért nehéz kiszűrni a valóban szükséges és hasznos dolgokat.
Ezzel azt akarom mondani, hogy szívesen látnék tisztán pl. ebben a kérdésben, de lehet, hogy ez is csak 10-20 év múlva fog kiderülni, mint pl. hogy ha X dolgot csinálunk, akkor Y év múlva attól kihal a Z állatfaj, és nem üres fenyegetőzés volt csak...
kamcsatka
 
 


Safrany! Koszonjuk a jokivansagot! :-)

Indi!
Azert nem akartam beleszolni, mert korabban mar irtam roviden, hogy nekunk van es jo. Es nem akarok ismetelni, se prokatorkodni, se senkit meggyozni.
Se nem okonet, se nem amway, akkor ezek még nem is voltak Mo-n. A markajat nem tudom, konkretan mi a T-Markt Kft-tol vettuk (http://www.tmarkt.hu/cgi-bin/tmarkt.pl), ez is reverse osmosis elven mukodik. Ők egy forgalmazo ceg, ugy tudom, masok is forgalmazzak ugyanezt/vagy hasonlot. Nagyon meg vagyunk elegedve a keszulekkel, beszerelessel, karbantartassal is. Egyebkent nemtom, ki hogyan viszonyul Lenkeihez, az o konyveben olvastam errol eloszor (marmint hogy mik is vannak a csapvizben - elegge hihetonek tunik tekintve pl. a lakossag gyogyszerfogyasztasat...es talan az sem veletlen, hogy tobb ismerosunk kuzd, hogy kisbabaja legyen, persze ennek nem csak ez az oka.)
En ugy vagyok vele, hogy amit lehet, megteszunk magunkert (ugye most mar harmunkert :-), es ezt akkor epp megtehettuk. Amióta kislányunk van, azóta még inkább figyelek arra, hogy mit eszünk-iszunk (van olyan barátnőm, aki szintén a gyerekek miatt gondolkodik most víztisztítón). Lehet, hogy ez paranoia, de szerintem természetes, hogy próbálunk egészségesen élni, és megadni ezt gyermekeinknek is erőnkhöz mérten - ki mit tart fontosnak. Hisz pl. ezért van ez a topik is, nem?Persze, én is szívesen laknék egy csörgedező patak vagy forrás mellett, de ez a közeljövőben nem fog megtörténni. A levegőszennyezéssel is úgy vagyok, hogy legszívesebben elkerülném, ha tudnám (ill. kerülöm, ha tudom). Én vidéken nőttem fel, nagyon érzem a szmogot, a benzingőzt és nagyon rosszul érint.
Nem lenne semmi bajom a csapvizzel, ha nem lenne tole/vele semmi bajom... Szamomra egyszeruen ihatatlan, klóros és egyáltalán (de ez persze fugg attol, hogy hol laksz, nalunk szerintem nagyon rossz - pl. furdes utan kifejezetten klórszag van a fürdőszobában! jó, kicsi a fürdőnk, de akkor is...). Egyebkent tudok torteneteket arrol, hogy hol es hogyan nezett ki a szuro pl. egy-egy csőtörés utan (ami ugye bekerul a csapvizbe). Jo, ez videken volt. Mindezzel egyutt allitolag Mo-n europai viszonylatban is nagyon jo a viztisztasag (allitja ezt a vizmu...)

Erdekesseg: Ugy tudom, ezt a reverese osmosis elvet az USA haditengereszet hasznalta, az anyahajokon ezzel allitottak elo az ivovizet a tengervizbol. De lehet, hogy ez csak legenda.

Meg azt is hallottam valahol, hogy nem jo hosszu ideig ugyanazt az asvanyvizet inni, mert a benne levo asvanyi anyagok/nyomelemek felhalmozodnak a szervezetben. De lehet, hogy ez is csak szajhagyomany...
Bocs, hogy hosszu voltam.
Üdv,

Anikó
babahordozási tanácsadó, hordozókendő-tanfolyamvezető, LANA
http://hordoznijo.hu
laverne
 
 


Ó, most OFF, bocs, de vérzik a szívem! :cry: :cry: :cry:
Jane Goodall angolul lesz, nem lesz fordítás! :cry: :cry: :cry:
Szóval inkább átadom a lehetőséget a férjemnek... Brühühűűűű! :-(((((((((

KépKép
livus
 
 


Mi azért vettünk víztisztítót, mert a fürdéskor a kádba kiengedett víz alján sokszor (mondjuk 7 napból 3-szor) kis sárréteg lesz, mire végzünk a fürdéssel. Ezért aztán hordtuk haza évekig az ásványvizet, ami nem tűnt a legjobb megoldásnak.
A legegyszerűbb víztisztítónk van, van aki azt mondja rá, nem is ér az ilyen semmit, de a víz, amit üvegekbe töltünk néhány naponta, nem sáros, és nekünk ez megnyugtató. Ami azon kívül benne van, ahogy Ti is írjátok, hát "ez van" :)
És most már újra furcsa íze van számomra az ásványvíznek. Szeretem a csapvizet (ahogy régen is szerettem, csak ne lenne itt nálunk sáros).

Andi
_andi
 
 


Biobaba! :) Ha lenne fölös 30 millám, lecsapnék rá!

hordozo
 
 


Agi, akkor en is:)

Biobaba
biobaba
 
 


Nekem egy egyetemi kémia tanár mondta, hogy a Pí-víz, oxigénnel dúsított víz, stb. egy nagy átverés. És ezzel csak még több pénzt húznak ki az emberek zsebéből :? Ő a munkatársaival laborban vizsgálták az ilyen-olyan vizeket, szóval nem csak úgy a levegőbe beszélt.
m_andi
 
 


Andi, én is írtam már, hogy az anyukám vegyész volt és anyagvizsgáló laboratóriumban dolgozott, és ő is azt mondta, hogy csapvíz. De ez nem azt jelenti, hogy minden szempontból vizsgálták. Nem akarok össze-vissza beszélni, de egy kémiai labor egyfajta szempontból vizsgál, elemez, nem tud mindenre választ adni.
De én sem tudom eldönteni, mit higyjek.
kamcsatka
 
 


Az Ökoszolg-nál is lehet kapni ilyen kütyüt, egész elérhető áron, de nem tudom, az jó-e.
Kicsit szkeptikus vagyok ezzel a berendezéssel, ami azt mutatja, hogy milyen koszos a víz. Tényleg valami kémikus elmagyarázhatná, lehet-e ilyen módon kicsapatni a koszt, mert a rokony, aki ezt csinálja, nem tudott pontos választ adni. Egyébként hoztam tőle néhány üveg tisztított vizet, a gyerekeknek adom, egész más az íze, de más különbséget egyelőre nem érzek. Viszont nagyon hajlok valami szűrő beszerzésére, elég sok méreg jut belém, legalább a vízzel ne.
Azért az tényleg megdöbbentő, hogy képesek az emberek olyan dolgokat eladni, amiről tudják, hogy mérgező (ha kis mértékben is). Csak a pénz miatt. Borzasztó.
Na de semmi depi, mert jön a tavasz, a kis madárkák ezt csicseregték délután, mikor a finom melengető napsütésben altattam a kicsikét :)

Dóri
foldori
 
 


Hogy ez most hogy jön ide a környezettudatos mamába... ???

Eszter
ikra
 
 


ökoszemgyógyító-health prevenciós biospam :)
kamcsatka
 
 


Ha votl valaki Goodall előadáson, meséljen róla! Kisgyermekes anyák felteszem nem jártak arra..
indianyo
 
 


Azt ne hidd, Indi!!!! 8)
Majd elmesélem, hányadik sorba ültem, ha elhiszi nekem valaki :roll:
Most megyek, de majd jövök!

KépKép
livus
 
 


Sziasztok,

még bili témára eszembe jutott: Nálunk Laci (Emese apukája) sokszor meséli hogy mennyira irigyelte a szomszéd lányok üvegbilijét!!!! :D még sem műanyag!

Kép
tabajd
 
 


Indi,
ha gondolod, szivesen nektek adjuk az alig használt bilinket. Tényleg nem használtuk, mert hamar beszereztük a duplafedelű vécéülőkét, és az bevált. Villőt sem szeretném a bilivel megkinálni. Egyébként nem tudom, honnan jött, már arra sem emlékszem, hol vettük... de ha kell, és használnátok, az is egyfajta recicling lenne.

o
orsko
 
 


Orsko :) de jó, köszi, szívesenvesszük! TEsóméktól tudnánk kapni egy bilit, de annak az lenne a következménye, hgoy ők akkro v ennének egy újat a sajátjuknak, annak meg semmi értelme. Ez így nagoyn jó lesz, köszönöm!

Laura :) üvegbili hehe hát amennyire én a fiam kreativitását ismerem, rövid életű lenne nálunk egy ilyen :lol:
indianyo
 
 


Livus, meselj! :)
saara
 
 


Na, itt vagyok.

Szóval az úgy volt, hogy mivel angol lesz az ea., inkább átadom a lehetőséget a férjemnek.
Aztán azt beszéltük meg, hogy én előbb odamegyek az ELTE-re, és foglalok helyet neki, mert ő munkából jött. Meg gondoltam, ott maradok majd, hogy legalább egy pillantást vethessek Goodallra :roll:
Férjemnek sikerült is bejutni a terembe, és mondta hogy egy másik teremben ki lesz vetítve, de nem hallotta, hogy hol. A kóricálásom közepette pedig odakeveredtem az előadóterem alsó bejáratához. Ott álltam (Bobóval a csípőmre kötve), és kiderült, hogy ott fog bemenni Goodall a terembe, szóval örültem, hogy akkor majd láthatom. Pár perce ott álltunk, mikor egy fotós kiszúrt minket magának, és közölte, hogy menjünk be, üljünk le az ELSŐ sorba, a stáb helyére. Szabadkoztam, hogy nem, de ő erőszakos volt :) és már intézte is a helyet. bementem, ott volt egy pasi a "foglalt" sorban, kérdezte, hogy kinek a helyére szeretnék ülni: Csányi Vilmos? Rektor úr?.... Végül a rektort válsztottam 8) mert az ő helye volt a legszélén.

Pár perc múlva el is kezdődött az ea. Aztán jött a szomorú rész: Bobó ficergett, hiába szoptattam, nem aludt el, kellett volna neki Goodall plüsscsimpánza, áááá.... szóval ki kellett jönnünk, ez a lényeg :cry:

De én boldog voltam, hogy legalább ennyit is benn lehettem.

Utána kinn sétálgattunk, és képzeljétek, kiderült, hogy a kivetítős teremben szinkrontolmácsoltak végig :(

Hát ennyi volt a személyes része a
dolognak

Férjem elmesélte, miről beszélt Goodall, szerintem ez a cikk nagyjából fedi az ea-t
http://www.origo.hu/tudomany/elovilag/2 ... odall.html

Beszélt a gyerekkoráról, anyukáját nagyon sokat emlegette, hogy mennyi mindent köszönhet neki, hogy hogyan került ilyen közel az állatokhoz, elmesélte, hogyan került Afrikába, illetve hogy milyen új dolgokat fedezett fel a csimpánzokkal kapcsolatban. Beszélt arról is, hogy évente 300 ea-t tart, és hogy szívügye a Föld. Na meg persze kifejtette, hogy van remény, és soha nem szabad azt gondolni, hogy mit ér a mi igyekezetünk, egyedül vagyunk. Hiszen ott az ea.on is rengetegen voltunk.

Amúgy az egész személyiségéből árad a nyugalom, a kedvesség, a derű. NAgyon szép lassan, halkan beszélt, olyan volt, mint amilyennek képzeltem :) NAgyon örülök, hogy találkozhattam vele.

Ea. után lehetett fair trade kávét inni, meg adakozni nemesebbnél nemesebb célokra.

Ja, és a Rügyek és gyökerek egyik idei célkitűzése, hogy rávegyék az embereket, hogy textilszatyrot használjanak. Azt mondták, ha naponta mindenki csak eggyel kevesebbet zacsit fogad el, már szuperjók vagyunk :) Úgyhogy hajrá! :)

Bocs, hogy hosszú lettem :oops:

KépKép
livus
 
 


Livus :) de jó lehetett! Én csak a rádióban ahllottam beszélni, de olyan jól esett azt is.

VAn a R&Gy-nek táskája, amit támogatásként meg lehet venni? akkor nekiállnék reklámozni.
Tényleg, LLL-táskát is reklámozzunk, ha van még ötlet, akkor kérem szépen, bombázom a blogokat egy ilyen összeállítással.

Éppen most kezdtem bele egy bevásárlótáska-horgoló projectbe és hamarosan lesz fent a blogon egy bevásárlótáska-varró tutorial is (ezt hogy mondjék magyarul? :oops: ) úgyhogy hajrá!!!
indianyo
 
 


igen, van táskájuk, lehetett is venni ott:



Kép

KépKép
livus
 
 


Livus, de jo lehetett! Koszi a beszamolot!
3 (?) eve voltam, akkor mi is tok elol ultunk, na de nem a rektor helyen, hanem a lepcson. De ugy is szuper volt.

Na es Bobonak egy kis ajandek (szo szerint): Kép
baratnom fotozta :)

Taska nagyon tuti! Majd megnezem lehet-e rendelni interneten

Indi, a tudatos vasarloknak is van, de azt biztos tudod.
Meg a nyitott kertnek.
Ez volt a kerdes? :oops:
saara
 
 


Livus, Sara köszi, igen, ez a kérdés, vásároljunk textiltáskában és egyúttal támogassuk a támogatásra érdemeseket.
indianyo
 
 


Sziasztok!

No, ide nekem is meg egy tucat textiltaskat:) Szivesen reklamozom ezeket a szerveket.

Sajnalom, h nem jutottam el. :(

Vasarnap meg ez lesz:
Stop szmog tuntetes

Biobaba
biobaba
 
 


Biobaba: ne haragudj, kifelejtettelek a beszámolóból, pedig akartam írni, hogy nagyon köszönöm, hogy anno belinkelted ide a meghívót! :)

KépKép
livus
 
 


--ja, és Sára: köszönjük a csimpit!
(Én olyan zavarban voltam, hogy még fényképezni is elfelejtettem... :( )

És még azt akartam írni, hogy ez a Rügyek és gyökerek szatyor valamivel nagyobb méretű, mint egy átlagos vászonszatyor.
Nem tudom az oldalukról belinkelni ezt a részt, de a "kampányok"-ra kell kattintani: http://rugyekesgyokerek.mlap.hu/

KépKép
livus
 
 



KépKép
livus
 
 


Livus, ez a szemétsziget szörnyű!
De mondjuk egyáltalán nem meglepő :(

Andi
_andi
 
 


Sziasztok!

A mosódióval kapcsolatosan lenne kérdésem. Vettem egy kisebb adagot kipróbálásra, de nem tudom jól használom-e. Próbáltam forró vízzel, de szinte egyáltalán nem habzik. Ez normális? Azt olvastam, hogy lehet belőle főzetet csinálni hajmosáshoz, de a gondom továbbra is hogy nem habzott és a szaga is kicsit fura nekem. Mosáshoz nem próbáltam még. Tényleg hatékony? Valahogy az eddigiek alapján nem győzött meg. Hogy használjam mosáshoz?

Köszönöm

Edi
edi2
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?