Safrany! Koszonjuk a jokivansagot!
Indi!
Azert nem akartam beleszolni, mert korabban mar irtam roviden, hogy nekunk van es jo. Es nem akarok ismetelni, se prokatorkodni, se senkit meggyozni.
Se nem okonet, se nem amway, akkor ezek még nem is voltak Mo-n. A markajat nem tudom, konkretan mi a T-Markt Kft-tol vettuk (
http://www.tmarkt.hu/cgi-bin/tmarkt.pl), ez is reverse osmosis elven mukodik. Ők egy forgalmazo ceg, ugy tudom, masok is forgalmazzak ugyanezt/vagy hasonlot. Nagyon meg vagyunk elegedve a keszulekkel, beszerelessel, karbantartassal is. Egyebkent nemtom, ki hogyan viszonyul Lenkeihez, az o konyveben olvastam errol eloszor (marmint hogy mik is vannak a csapvizben - elegge hihetonek tunik tekintve pl. a lakossag gyogyszerfogyasztasat...es talan az sem veletlen, hogy tobb ismerosunk kuzd, hogy kisbabaja legyen, persze ennek nem csak ez az oka.)
En ugy vagyok vele, hogy amit lehet, megteszunk magunkert (ugye most mar harmunkert
, es ezt akkor epp megtehettuk. Amióta kislányunk van, azóta még inkább figyelek arra, hogy mit eszünk-iszunk (van olyan barátnőm, aki szintén a gyerekek miatt gondolkodik most víztisztítón). Lehet, hogy ez paranoia, de szerintem természetes, hogy próbálunk egészségesen élni, és megadni ezt gyermekeinknek is erőnkhöz mérten - ki mit tart fontosnak. Hisz pl. ezért van ez a topik is, nem?Persze, én is szívesen laknék egy csörgedező patak vagy forrás mellett, de ez a közeljövőben nem fog megtörténni. A levegőszennyezéssel is úgy vagyok, hogy legszívesebben elkerülném, ha tudnám (ill. kerülöm, ha tudom). Én vidéken nőttem fel, nagyon érzem a szmogot, a benzingőzt és nagyon rosszul érint.
Nem lenne semmi bajom a csapvizzel, ha nem lenne tole/vele semmi bajom... Szamomra egyszeruen ihatatlan, klóros és egyáltalán (de ez persze fugg attol, hogy hol laksz, nalunk szerintem nagyon rossz - pl. furdes utan kifejezetten klórszag van a fürdőszobában! jó, kicsi a fürdőnk, de akkor is...). Egyebkent tudok torteneteket arrol, hogy hol es hogyan nezett ki a szuro pl. egy-egy csőtörés utan (ami ugye bekerul a csapvizbe). Jo, ez videken volt. Mindezzel egyutt allitolag Mo-n europai viszonylatban is nagyon jo a viztisztasag (allitja ezt a vizmu...)
Erdekesseg: Ugy tudom, ezt a reverese osmosis elvet az USA haditengereszet hasznalta, az anyahajokon ezzel allitottak elo az ivovizet a tengervizbol. De lehet, hogy ez csak legenda.
Meg azt is hallottam valahol, hogy nem jo hosszu ideig ugyanazt az asvanyvizet inni, mert a benne levo asvanyi anyagok/nyomelemek felhalmozodnak a szervezetben. De lehet, hogy ez is csak szajhagyomany...
Bocs, hogy hosszu voltam.
Üdv,