Hali lányok! Végre megint pörög a topic!
Juca, tök jó ötlet ez a körjátékból kimaradás-kiültetés helyett! Mint irtam is igazából fogalmam sincs mi a jó, de azt láttam, hogy a Blani ovistársa nem lett jobb gyerek a kiültetésektől. Sőt! Ugyanakkor tökéletesen egyet értek Jucával abban, hogy az óvónő nem tudja megoldani a családi konflitusokat, a krimi néző gyerekben forrongó feldogozatlan képi élmény kiváltotta agressziót, stb! És igen, közösségben kell gondolkodnia. Önző anyaként magam is azt mondom e pillanatban, hogy ha lenne verekedős osztálytársuk, azt azonnal ,sőt már tegnap! tegyék át másik osztályba, ne kinlódjanak vele az enyém rovására. Szóval megértem ezt a közösségből kiemelést, csak olyan furi nekem. A minősithetetlen voltál lealázása Zoránnak x ember előtt pedig szó szerint minősithetetlen.
No, azért azt hozzáteszem, az óvónőség az egyik szakma amit képtelen lennék csinálni.
Kimike! Köszi, hogy jónak érzed amit irok, de azt tudnod kell, én inkább csak olyasformán irom ezt, mintha leirva jobban tanulnék. Szóval ez magamnak is szól. Az én habitusom inkább uralkodó, elnyomó,önző ezért nekem igen is tanulnom kell az anyaságban a megengedő-ugyanakkor következetes,határokat szabó és azokat megtartó, biztonságot adó típust. A férjem sokszor a szememre is veti, hogy veszitettem a Blankánál kialakitott következetességemből(ha-ha nála pofon egyszerű volt), mert ha Beni már az elviselhetetlenségig nyig, inkább odaadom neki azt a kekszet, csak ne halljam már a nyűgést. Ma azt mondta fel kéne találni azt a fület, ami kikapcsolható.
Néha jól jönne!
Szóval bőven van mit tanulnom, az meg csak pályaválasztási szerencse, hogy sok okosságot hallok, látok a munkám során, látom bitonyos nevelési típusok következményet, gyerektipusok kezelési lehetőségeit számos területen és ezeket érdeklődésem okán mint a szivacs szivom és raktározom. Ezek azonban mind
átalánosságok, itt is a személyre szabás a lényeg szerintem.
Gab! A szigetelőszalagos szájberagasztás nagyon durva!!!Nálunk vonalzó körmös volt!
Liberális: szabadelvű, engedékeny, elnéző, nagyvonalú.
E tekintetben én egy zsarnok anya vagyok, állandóan azt mondom, hogy nem szabad(apa könyvét összegyűrni, székre firkálni, WCkefét rágni, vasalót lerántani, virágfölddel homokozni, konnektorba nyúlni, mosogatógép ajtóra ülni és ugrálni rajta, kiöteni a vizet a kulacsból és szétmancsingolni benne a kenyeret…)
A piszomókusok által sztárolt liberálsi vislekedés az, ha miért ne cimszóval, hagyom mancsingolni, kiönteni-mert igy tanul a gyerek.Na, ehhez vagyok én önző és fáradt 6x felmosni a konyhát a bevett 3 helyett.
Jó, csináltam olyat, hogy (előre felkészülve ruhával) akkor most lejet tapicskolni a sárban, vizben, esőben.De pl. szinházba menet kökemény lennék még egy botfelvevéssel szemben is.
Ez a Juca féle húzd meg ereszd el-nem?
Úgy is meg kell tanulniuk, hogy van amit most nem lehet, de máskor igen, és azt meg is kell engedni, van amit meg most lejet, de nagyon ám, mert holnap nem erre leszünk felkészülve!
Valszeg én is azt tettem volna amit Juca irt, irány haza keményen. Ültem én már a hisztiző Benivel szemben és keményen vártam mig abbahagyja a hisztit, csuktam már rá
a szobaajtót,meg vettem már ki az etetőszékből ha dobálta a kaját, keményen! Meg is tanulta, hogy nem dobálunk!
Ma is kemény voltam: fürcsi után elszaladna, le a szőnyegről és félek, hogy elcsúszik a kövön. Ha 10szer nem mondtam el, hát egyszer sem, mutattam-semmi. Oké cseszdmeg akkor menjél, akkorát tanyázott a kövön(no jó számitottam rá és tompitottam), úgy bőgött, de valszeg egy léetre megtanulta ma, hogy nem szaladunk el a vizes kövön, mert az biza fáj. Csak úgy bújt és puszilgatott utána, mint aki azt akarja mondani, hogy oké anya megértettem.
Már előre úgy parázok ettől a tavaszi játszózástól! Most voltunk egy 2,5 évemúlt kiskölyöknél, hát Beni simán odament és kivette a kezéből a játékot! Na persze neki is tudomására hozták, hogy hohó kiskomám, ez az én területem, de magam is meglepődtem Beninek mennyi vér van a pucájában! Hej de sok bajom lesz még nekem ebből!
Jajj,
Viera! Dehogynem büdös! Épp ezt irtam itt a múltkor, de senki sem reagált, Beninek iszonyú büdös, savanyúnyál szagú a szája. Blaninak akkor büdös, ha nem iszik eleget-gyomorból jön. Amúgy a cukorbetegség egyik tünete!
Ja, betegség előtt, passz! Még nem figyeltem majd legközelebb!
Z. jelmez állati!!!!!!!
Ó,
Ex! Szegény
Peti, jobbulást neki!
Miért ha hamarabb adom be a bevallást hamarabb is dolgozzák fel? Nem várják meg vele a május 31-et?
Ezen a sulin most felhúztam magam, azt azért nem akarom, hogy Beni betöltött 7 évvel menjen suliba!!!!!!márpedig az isi nem olyan mint az ovi, hogy évközben is lehet csatlakozni.
Én úgy tudom igaz máj 31,a határ, de talán még szeptember 1-ig is betöltheti a 6-ot!No, de ezt az agyalást elteszem, ki tudja mi hogyan változik évek múlva az oktatási rendszerben!
Ez az elméleti anyaság, meg a gyakorlati, és a változtatás jogát fenntartjuk nagyon jóóó, nagyon tetszik, és milyen igaz!!!!!!!