Új privát üzeneted érkezett!

Andi!

Jó jó, én nem akartam drámaira venni, viccesen írtam. :twisted: Amandi volt még korán iskolába menős párti.

Amúgy még az őskorban sok volt a bölcsiellenes, és lám majd mindenki gyerekek bölcsibe ment/megy, vagy tesója lesz. :lol:

Innen látszik, hogy elméleti anyukákból szépen gyakorlati anyukákká válunk, és bárki fenttarthatja a változtatás jogát. :-)

És nem vagyunk egyformák. Én pölö nem vagyok annyira liberális azt hiszem semmilyen téren, gyereknevelés terén sem. 8)

Pil!

Nem bántani akarlak, de nem baj az, ha kihúzza sokáig odabenn a fiad. Tudom gáz a finis, de ez Peti érdeke. :lol:

tjuca
 
 


Bocs az elírásokért. :wink:

tjuca
 
 


Suliról annyit, hogy Zorán már jól túlvan a 6. életévén és én már nem bánnám, ha a holnapi naptól iskolába járna. Szerintem neki az ovi már kevés, unatkozik ott. De magatartásilag meg... nem tudom, hogy kibírná-e a 45 perceket beszélgetés, izgés-mozgás nélkül.

Na jól van erről a témáról ennyit. De olyan jó, hogy vagytok, mert most így, hogy kiírtam magamból a dühömet, már kezdek kiengedni. Le is nyugodtam teljesen.
Zoránt most vitte el apa a tanítónénihez. Oda imád menni és nagyon ügyes. Kiváncsi vagyok hogy jön haza. Mármint megdícsérve, stb., mert általában így szokott. Akkor biztos, hogy teljesen megnyugszok. Csak ennek a mai napnak jó vége legyen. Ez nálunk azt jelenti, hogy semmi veszekedés, mondjuk most nem is mond ellent a Zorán, az biztos.

Erika

Kép
viera
 
 

 
 

Tjuca:nem bántasz.

Csak azt gondolom igy 38+5 naposan már az sem nagy baj ha kibújik.
De úgyis Ő dönt.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Andi!

Az oviban a kiültetés béna, mert nagyon passzív, de biztosan van más "gondolkodásra" sarkalló feladat.

Viszont egy ódódai csoportban nem hiszem, hogy minden gyerekre személyre szabottan kellene gondolkodnia az vónéninek. Valamennyire figyelembe kell venni a habitusukat (én spec. emo voltam, szüleim váltak...), de ez egy közösség közösségi szabályokkal. Tehát ha egy gyereket rendszeresen elküldök a dadával, akkor a többiben lesz olyan hiányérzet, hogy vajon ők mit csinálnak, és mint Gab mondta csak azért is kivívják a lehetőséget, hogy ők is mehessenek.
A legtöbb óvónéni nem áll a helyzete magaslatán, de azért sztem őtőlük nem is szabad azt várni, hogy úgy viselkedjenek, mint egy anya. Egy közösséget kell építeniük egyénekből, mindre oda kell figyelni, de úgy, hogy együtt működjenek. Szabályok vannak, azokat el kell fogadtatni stb.
Ez persze szintén az én véleményem, de a játszón is annyiszor hallom, hogy az óvónéni így meg úgy, gyakorlatilag nem látott el személyes anyai feladatokat. (pl. nótórius nemevő gyerekbe miért nem diktálta bele a kaját, miért nem etette meg és miért nem adta oda a hazai csomagolt túrórudit, meg teát... )
A mi óvónénijeink sem voltak anyáskodóak, mégis nagyon szerettem őket. És biztosan külön-külön is odafigyeltek ránk, meg a problémás eseteinkre, de úgy, hogy ezt mi nem éreztük. :D

Egyébként nálunk sem volt bünti a sarok, helyette pl. nem körjátékozhattunk az udvaron, ki kellett takarítani a cipőt, ilyenekre emlékszem. Ezeket termélszetesen lányként utáltuk, és inkább nem akartuk. Fiús büntikre nem emlékszem, régen volt, és nem voltam fiú. :lol:

tjuca
 
 


Benia, írtam privit!!!

Erika

Kép
viera
 
 


Nálunk még szigetelőszalagos szájberagasztás is volt oviban... :roll: :shock: :?

Na most hülye vagyok, de kifejtenétek a liberális anya szóösszetételt? Hadd tudjam már, én az vagyok-e... (Mindenesetre butulok rendesen, így majd 6 év itthonlét után... :oops: )

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Csajok!
Még egy gyors körkérdés: a Ti babóitoknak nem szokott "büdös" lenni a szája?
Noéminek akkor szoktam érezni a lehelletén, amikor beteg. De most nem beteg és két napja olyan büdinek érzem. Pedig még azt a hat szem fogát is mosom, igaz csak vízzel, elektromos fogkefével.
Nem tudom mitől lehet és bánt is.
Vagy lehet, hogy betegség bujkál és ez előjel? De nem úgy néz ki, mint aki beteg akar lenni hálistennek. Kopp-kopp-kopp.

Erika

Kép
viera
 
 


Nem baj Gab, butulunk együtt. Én már elkezdtem.
Pedig imádtam dolgozni és szerintem nem jól is végeztem a dolgom. Ezen azt értem, hogy elég komoly dolgokkal foglalkoztunk (bíróság) és most ehhez képest egy nullának érzem magam. De tényleg.
Ráadásul még szerencsétlennek és senkinek is.

Erika

Kép
viera
 
 


Na, szóval: nem is végeztem rosszul a dolgom! Ezt akartam fentebb írni. Szóval tényleg elkezdtem a butulást... :lol: :roll:

Ja, én panaszkodok, hogy nincs időm semmire.
Hát ma délelőtt babalátogatóban voltam Noémivel, de tényleg délig itthon sem voltunk, utána Zoránért az oviba, azóta meg itt ülök és írkálok veletek.
Szóval egy szavam sem lehet.
Mindegy mosógép kimosott, szárítógép szárított. nekem már csak vasalni kell.

Erika

Kép
viera
 
 


Era! Akkor jól végezted, nem pedig nem jól! :)

Nekem is hiányzik, bár nem az utolsó, a műv. ház pénzügyes, hanem a takszövös. Ott voltam számlavezető, könyvelő, bérszámfejtő, zsíró ügyintéző, minden féle! Na azt imádtam. De jó is lenne bejutni egy bankba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szájszag. Mesinek még nem vettem észre, Lackónak viszont valóban büdös a szája, ha beteg. Meg mikor banánt eszik, máskor nem. Szerencsére. Nincs baj Noémivel, szerintem neki is csak betegen büdi a szája. Fogkrémet meg amúgy se szabad használni, amíg nem tudnak köpni. Durván 3 évesen tanulják meg, addig vízzel elég fogat mosni.

Megjött apa, tehát holnap folyt. köv. Franc, mindig a legnagyobb nyüzsiből kell kiszállnom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Hali.

Jaj csajok, ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Petinek valszeg jön a foga, és iszonyatosan nyügi. A láz valszeg influenza tünete volt, ma már csak reggel kellett a kúp. Voltunk dokinál, antibigyó recept is van, de egyelőre nem váltottam ki.

Preni, anyukám is így tudta, hogy a CSP hó 3.-ig megérkezik, nekem max. 5. volt eddig a határidő. A GYED-et nem tudom, mert azt az OEP utalja vagy a cég.

Oriandy, hajrá babaprojekt továbbra is!

Bénianyu, Beni nagyon ügyes. Néha Peti is kimondja, hogy anya, vagy mama (ami nem hamma!), de ez ilyen egyszeri alkalom, hogy örüljek. :)
Nálunk most ablakcsere projekt van, márciusban csináltatjuk, kértem jópár ajánlatot, már kiválasztottuk az egyik céget, már csak ki kell hívni őket.
Megsúgom, a kép nem nálunk készült, hanem anyósomnál. És a kaja darabos volt, azért levest nem tennék még Peti elé. ;)
Én pl. azért csinálom ilyen korán a bevallást, hogy hamarabb jöjjön a pénz. :D
Huh, látod, én meg azt nem tudnám elképzelni, hogy Peti hét előtt aludjon el, azt hiszem, lenne is kukorékolás hajnali ötkor. A napi egy délutáni 2 órás alvásán kívül este alszik 9 órát, és ez bőven elég is neki.
Hányást sajnálom, remélem, nem ez a hányós-fosós vírus (vagy esetleg rotavírus) van megint! Látod, nálunk Peti lázas volt és néha hányt (de általában azért, mert a torkára ment valami, és visszajött az előtte lement cucc).
Hát nem tudom, mi Petivel voltunk egyszer ilyen gyerektornán, inkább verselés van, játék csak akkor, ha a gyerekek elkanászodnak.

Juca, tudom, de ezt mondd el a gyereknek, főleg, hogy egyébként számára szabad helyen van (a mama kiskertjében). :? Ja, és a múlt hét végén a kispiacon is láttam, aki árulta!!!
Halkan megjegyzem, hogy én nagyon szeretném, ha Peti 2012. szeptemberében kezdje a sulit...ugye nekem szerencsém van, mert a jelenlegi szabályozás szerint is beleférne.

Mári, ez már haladás, Vencus ezek szerint jól viseli a dolgokat.

Kmammy, nagyon szerencsés vagy anyagi téren...nekem is megemelhetnék ennyivel a fizumat, nem utasítanám vissza, de végülis így is több folyik be, mint a GYES+CSP önmagában.

Meteor, nagyon reklámozták anno a Mesterhívó SMS-t, állítólag tényleg csak jó szakik csatlakozhatnak hozzá...

Pil, ez melyik étek? Jól néz ki!

Viera, nem tudok mit mondani Zoránra. Talán valami családsegítő izé jót tenne neki, anno anyukám is járt öcsémmel.
A jelmez nagyon jó!
Na ez az, mikor még én voltam napközis, akkor a napközis tanárnéni átnézte a házit, ha megcsináltuk!
Büdösséget passzolom, Petié nem az, pedig még fogat sem mosunk...

Na léptem, remélem, hétvégén tudok jönni. Holnap megyünk kajálni, előtte meg kozmetikus, alig várom.

Pusszanat.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Hali lányok! Végre megint pörög a topic!

Juca, tök jó ötlet ez a körjátékból kimaradás-kiültetés helyett! Mint irtam is igazából fogalmam sincs mi a jó, de azt láttam, hogy a Blani ovistársa nem lett jobb gyerek a kiültetésektől. Sőt! Ugyanakkor tökéletesen egyet értek Jucával abban, hogy az óvónő nem tudja megoldani a családi konflitusokat, a krimi néző gyerekben forrongó feldogozatlan képi élmény kiváltotta agressziót, stb! És igen, közösségben kell gondolkodnia. Önző anyaként magam is azt mondom e pillanatban, hogy ha lenne verekedős osztálytársuk, azt azonnal ,sőt már tegnap! tegyék át másik osztályba, ne kinlódjanak vele az enyém rovására. Szóval megértem ezt a közösségből kiemelést, csak olyan furi nekem. A minősithetetlen voltál lealázása Zoránnak x ember előtt pedig szó szerint minősithetetlen. :shock: No, azért azt hozzáteszem, az óvónőség az egyik szakma amit képtelen lennék csinálni.

Kimike! Köszi, hogy jónak érzed amit irok, de azt tudnod kell, én inkább csak olyasformán irom ezt, mintha leirva jobban tanulnék. Szóval ez magamnak is szól. Az én habitusom inkább uralkodó, elnyomó,önző ezért nekem igen is tanulnom kell az anyaságban a megengedő-ugyanakkor következetes,határokat szabó és azokat megtartó, biztonságot adó típust. A férjem sokszor a szememre is veti, hogy veszitettem a Blankánál kialakitott következetességemből(ha-ha nála pofon egyszerű volt), mert ha Beni már az elviselhetetlenségig nyig, inkább odaadom neki azt a kekszet, csak ne halljam már a nyűgést. Ma azt mondta fel kéne találni azt a fület, ami kikapcsolható. :wink: Néha jól jönne!
Szóval bőven van mit tanulnom, az meg csak pályaválasztási szerencse, hogy sok okosságot hallok, látok a munkám során, látom bitonyos nevelési típusok következményet, gyerektipusok kezelési lehetőségeit számos területen és ezeket érdeklődésem okán mint a szivacs szivom és raktározom. Ezek azonban mind
átalánosságok, itt is a személyre szabás a lényeg szerintem.

Gab! A szigetelőszalagos szájberagasztás nagyon durva!!!Nálunk vonalzó körmös volt!

Liberális: szabadelvű, engedékeny, elnéző, nagyvonalú.

E tekintetben én egy zsarnok anya vagyok, állandóan azt mondom, hogy nem szabad(apa könyvét összegyűrni, székre firkálni, WCkefét rágni, vasalót lerántani, virágfölddel homokozni, konnektorba nyúlni, mosogatógép ajtóra ülni és ugrálni rajta, kiöteni a vizet a kulacsból és szétmancsingolni benne a kenyeret…)

A piszomókusok által sztárolt liberálsi vislekedés az, ha miért ne cimszóval, hagyom mancsingolni, kiönteni-mert igy tanul a gyerek.Na, ehhez vagyok én önző és fáradt 6x felmosni a konyhát a bevett 3 helyett. :roll:
Jó, csináltam olyat, hogy (előre felkészülve ruhával) akkor most lejet tapicskolni a sárban, vizben, esőben.De pl. szinházba menet kökemény lennék még egy botfelvevéssel szemben is.
Ez a Juca féle húzd meg ereszd el-nem?
Úgy is meg kell tanulniuk, hogy van amit most nem lehet, de máskor igen, és azt meg is kell engedni, van amit meg most lejet, de nagyon ám, mert holnap nem erre leszünk felkészülve!

Valszeg én is azt tettem volna amit Juca irt, irány haza keményen. Ültem én már a hisztiző Benivel szemben és keményen vártam mig abbahagyja a hisztit, csuktam már rá
a szobaajtót,meg vettem már ki az etetőszékből ha dobálta a kaját, keményen! Meg is tanulta, hogy nem dobálunk!
Ma is kemény voltam: fürcsi után elszaladna, le a szőnyegről és félek, hogy elcsúszik a kövön. Ha 10szer nem mondtam el, hát egyszer sem, mutattam-semmi. Oké cseszdmeg akkor menjél, akkorát tanyázott a kövön(no jó számitottam rá és tompitottam), úgy bőgött, de valszeg egy léetre megtanulta ma, hogy nem szaladunk el a vizes kövön, mert az biza fáj. Csak úgy bújt és puszilgatott utána, mint aki azt akarja mondani, hogy oké anya megértettem.
Már előre úgy parázok ettől a tavaszi játszózástól! Most voltunk egy 2,5 évemúlt kiskölyöknél, hát Beni simán odament és kivette a kezéből a játékot! Na persze neki is tudomására hozták, hogy hohó kiskomám, ez az én területem, de magam is meglepődtem Beninek mennyi vér van a pucájában! Hej de sok bajom lesz még nekem ebből!

Jajj, Viera! Dehogynem büdös! Épp ezt irtam itt a múltkor, de senki sem reagált, Beninek iszonyú büdös, savanyúnyál szagú a szája. Blaninak akkor büdös, ha nem iszik eleget-gyomorból jön. Amúgy a cukorbetegség egyik tünete!
Ja, betegség előtt, passz! Még nem figyeltem majd legközelebb!
Z. jelmez állati!!!!!!!

Ó, Ex! Szegény
Peti, jobbulást neki!
Miért ha hamarabb adom be a bevallást hamarabb is dolgozzák fel? Nem várják meg vele a május 31-et?

Ezen a sulin most felhúztam magam, azt azért nem akarom, hogy Beni betöltött 7 évvel menjen suliba!!!!!!márpedig az isi nem olyan mint az ovi, hogy évközben is lehet csatlakozni.
Én úgy tudom igaz máj 31,a határ, de talán még szeptember 1-ig is betöltheti a 6-ot!No, de ezt az agyalást elteszem, ki tudja mi hogyan változik évek múlva az oktatási rendszerben!

Ez az elméleti anyaság, meg a gyakorlati, és a változtatás jogát fenntartjuk nagyon jóóó, nagyon tetszik, és milyen igaz!!!!!!!
:wink:

benianya
ákosbenianya
 
 


Ja! Pil! Tarts ki!!!!!!!!!!Mit nem adtam volna én 38 -39hétért!!!!!!
Bár sokaktól hallom, hogy nagyon terhes már a vége, de már nincs sok hátra, tarts ki! Amúgy is 2 nap múlva megint melegfront, lehet, hogy hét végére megszületik a kistesó!!!!!! :wink:

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Bocsi, az eltűnésért, de ugye elkezdődött a sulim, így elég zsufi napjaim vannak. Mivel a drága vasúti dolgozók sztárjkolnak, így kénytelen voltam busszal hazajönni, de nem akárhogy!!! Fél 7-kor ugyan vége lett az előadásnak, nade.... Mikor jött hazafelé a legközelebbi busz?? Fél 9-kor!!! Azt hittem az agyam eldobom!!!
Fél 10 után értem haza, természetesen manóm már aludt, így a tegnapi napon reggel fél óra volt amit vele tölthettem. És ez így lesz holnap is, ha még mindíg tart a sztrájk.
Ma délelött meg a jegyzetet gépeltem be, mert olyan csúnyán kapartam (mert ugye gyorsan kellett írni), hogy ezt a tanfolyam végén, vizsgakor már tutira nem tudnám elolvasni!!!
És ez így lesz, minden alkalommal, tehát suli után még gépelek - ezzel tanulom is közben az anyagot. És persze kihasználom azokat a napokat, amikor nincs suli, hogy a kis törpikémmel lehessek!!! Szóval ez az eltűnésem oka.
Holnap délelött még jövök egy kicsit! Ha tudok, vissza is olvasgatok, bár igen le vagyok maradva.... :roll:

Szép estét!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Benia, privit küldtem.

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Viera, Gabi!
Már most készüljünk a nehéz időszakokra????????????

Peti sokszor már most kiborít!!! Ha az utcán hiszti van, én bízza bekötöm a babakocsiba, vagy ha gyalogosan vagyunk a vállamra kapom!
Egyébként egyre gyakoribbak a hisztik és el kezdte a földhőz csapom magamat műsort! Én nem sajnálom meg, mert tudom, hogy 2- perc és vége! De a rokonság!!! :shock: A nagyimnál voltunk minap és Peti meglátott egy tollat és rázendített, hogy tóólll-tóóll-tóll. Hát, nem szívesen adok neki, mert 2 perc után nem a papírra ír, hanem a falra, földre akorhová. Nagyim megsajnálta, pedig megtiltottam neki!!!!! :roll: Persze, Peti összefirkálta az ágytakarót és egyikünk sem vette észre action közben! :shock:

Oriandy!
Sztrájk miatt én is nagyon mérges vagyok!
Szombat , vasárnap mennék egy új tanfolyamra Nyíregyházára vonattal és ha még sztrájk lesz kilőve! Pedig legközelebb szeptemberben lesz, és ráadásul OKJ-s! Én nem tudom mit akarnak ezek!Senkinek sem könnyű Minden pályának meg van a maga hátulütője, mégsem tehetjük meg, hogy MINDEN ÉVBEN legalább 1-szer sztrájkoljunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jaj, Csajok!
Olyan rosszul érzem magam! A tavaly túriban 1800-ért vett bébikompot eladtam 2000-ért! Nyerészkedtem rajta! Tisztára lelkifurim van. Pedg más mindent kiárusít! Én olyan hülye vagyok!!
Holnap megint nagy üzemben sütök: Kinder szeletet, gesztenyés keksztekercset és csokis-kókuszos muffint. Ha jön a vonat, vendégek jönnek penteken és anyósomat holnap engedik haza a kórázból. Így jut is marad is alapon kénytelen vagyok 3 félét sütni!

Jaj!!!
Két hete nem eszek 4 után, előtte is diétásan és minden nap fél órát kocogok vagy taposógépezek és csak 2 kg-t fogytam 2 hét alatt!!!! Röhej!!!!! Persze a nagy fogyásban bizti legalább napi 4-5 órát edzenek! Én ennek a napi fél órának is örülök és ha valami miatt kimarad lelkiismeretfurdalásom van!!!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

El se hiszitek, de fél 7 óta fent vagyok, mindjárt kisülnek a kis kiflikék, amit viszünk holnap a farsangra! Na, ügyes vagyok? Az hát, csak hó fáradt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Benianya! Oviban a szájberagasztás nem volt ám általános, de volt egy nagyon brutál eleven gyerek, na neki emlékszem, hogy fekete ragasztóval be volt ragasztva a szája. Egyébként csak sarokba állítás volt az ovis büntetés. Általánosban volt egy tanárnénink, aki gyakran osztott mogyoró vesszővel tenyerest, olyan "jó sújtós" volt. Meg a nagy vonalzóval körmöst is, abból nem részesültem sosem. Ja, és volt egy olyan szokása, ha valaki nagyon kihozta a béketűrésből, akkor azt mondta: ne várd meg, hogy levegyem az órámat! (Mert ha levette, akkor hatalmas pofon került kiosztásra. 2 év alatt egyszer vette le, de a gyerek elszaladt előle :-) ) Ez 3-4.-ben volt. Meg volt felsőben az orosztanárunk, ő kokszit osztott. Ennyi tetlegesség volt nálunk suliban. Aztán jöttek a gyerekek jogai, és nincs már semmi fegyelem a sulikban... De verésen kívül nem lehet sehogy visszatartani őket???????

Adóbevallás. Beérkezéstől számított 30 napon belül utalják a visszaigényelt összeget, tehát folyamatos a feldolgozás, nem várják meg vele a május 31-et. Küldeném befele már én is, de még egy hülye nyilatkozatra várok, hogy a földterület eladásom adómentes lesz-e... Az ügyvéd meg cseszik haladni, mert úgyis május 31. a benyújtás határideje...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Andy, Reni! Sajnálom a sztrájk helyzetet. Nálunk mennek a vonatok, az a kemény napi 4 erre, 4 arra... Nem értem, mért nem hagyták megszűntetni, múltkor láttam Gádoros és Szentes között 2 ember utazott rajta! És gondolom, nemcsak a mi vonalunk ilyen kihasználatlan...

Reni! Elismerésem, hogy így bírod! Én legjobb esetben is csak 6 után nem eszek, de előtte meg mindent. És a legtöbb edzésem is az volt, mikor 2 hétig 2 naponta 20 percet tornáztam Rubint Rékára. Másik két hétig meg heti 2x 1 óra aerobikra jártam... Tavaly nyáron... Lehet, előveszem a Rékás dvd-t, mert bár kilót leadni nem akarok, de jól jönne feszesebb has, fenék, comb...

Mostmár fölkeltek a mókucik is, túlvagyunk az első hisztin. A kiflik elkészültek, és nyami finomak. Délután megyünk tanácsadásra, feltéve, ha megtalálom Mesi kiskönyvét... Érdekes, a Lackóé megvan, pedig az régebben kellett...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Reni, de ügyes vagy! A fél óra is jó, nagyon is.
Az adásvétel miatt ne legyen lelkifurdid.

Gabi, hihetetlen vagy. Fotózd le légyszi!

Én még nem ébredtem fel teljesen. 5-kor Milán kiabált, hogy Ana, inni kéjek!
Vendég
 


Kimike: óhajod parancs! :lol:

Íme a bizonyítófotó:
Kép

Közbe meg itt vigyorgok magamban, mert bár nem találtam Mesi kiskönyvét, egy kis 2005-ös noteszt találtam, amiben Lackó fura szavai szerepelnek, 2-2,5 éves korából.

Írok néhányat, persze magyarázattal együtt:
Idlidli = Palika
Pityka = Palika
mína fákó = villanykapcsoló
áú = cica
tita = cica
foci faszi = poci-maci (Noddy barátja)
tati = csacsi
moná = banán
nomaca = szamóca
pátó = cipő, papucs
patucs = papucs
szapi = sapka
kapa = sapka
kapka = sapka
kappa = kabát
kettő = kesztyű
badi = body
tikó = trikó
gata = gatya
púti = pulcsi
noni = zokni
Anyima = Móni
Címosz Szőpesze = Cirmos Őrmester (mesefigura)
borsó = minden kint szedett növény, a meggytől a zöldbabig, szilvától az uborkáig
té = legó
nágu = legó
tótó = lámpa
nápá = lámpa
nepcsi = repcsi
szimánáj = szivárvány
piszámány = szivárvány
kóbász = kolbász
tapi = pancsi
tapisza = pancsizni
tóta = torta és egy darabig a gyertya is
embe = hóember
útánom = autóval
bigili = bicikli
bicsa = bicaj
mitali = vitamin
mímasz = minimax
atolam = autóval
nabda = labda
kanada = labda
mickáó = Micimackó
Mímaszkó = Micimackó
fífa = fenyőfa
opici = apuci
bóda = boltba
nudi = rudi
színapáó = süt a nap
nót = hold
kanunu = kenguru
macka = malacka
kénem = kérem
szeme-szeme-odu-száju-keze-lábu = pont-pont-vesszőcske
Makaccs = Vakkancs (Noddy kutyája)
bíma = bim-bam, harangoznak

Némelyik igazán vicces! :)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gab!

Nálunk nem verekedtek a tanárok, nem volt körmös sem, mégsem voltunk égetnivalóan rosszak. Szerintem ránk még több ideje volt a szüleinknek egy kicsit. És a pedagógusok is keményebb poroszosabb figurák voltak. Aki meg kedves volt, azt meg azért nem bosszantotta a banda. A tesitanár megoldotta egy kis plusz melóval, de általában előfordult a fecsegősökkel, hogy egy kis plusz házit kaptak, úgymond pótlandó az órai fecsegést.

Általánosságban azt látom, hogy a gyerekek többet megengedhetnek maguknak kicsi koruktól. Tegnap a Csak csajokban egy pszichológus beszélt a gyerekhisztiről én meg csak :shock: . Szerinte nem megoldás a NEM a szülő részéről, mert pölö az ő gyerekei hisztiztek, mert nem akartak trikót venni, aztán nem adott rájuk trikót. Mikor a csajok kérdezték, hogy a játékbolti hiszti nagyobb korban, vagy az útpatkán szlalomozunk hiszti stb. de mindig csak kitérő választ adott.

Andi!

Liberalizmus_-szabadelvűség, élni és élni hagyni. :-)

Nos amiket Te írtál, egyáltalán nem látom zsarnokinak, de most komolyan. Vannak dolgok, amiket nem lehet és passz. Nem lehet WC kefét rágni, akkor sem, ha Vekerdi azt mondja, hogy a gyerek úgy tanul, hogy megismeri a környezetét. Egy kétévesnek nem kezded el magyarázni a bacilusokat, fertőzést, vírust, fekáliát, fertőtlenítőszert stb. hanem azt mondod, hogy NEM, és ezen nincs vita. Ugyanígy nem adod oda a kezébe a robotkést, nem engeded belenyúlni a konnektorba, vagy a turmixgépbe, és nem egyensúlyozhat a padkán anélkül, hogy különösebben hosszan kifejtenéd, és elmerengenétek olyan dolgokon, hogy áramütés, magasfeszültség, autóbaleset, nem tökéletes egyensúlyérzék, végtagcsonkítás és sorolhatnám. Vannak szabályok, amik egyszerűek: NEM. Egyébként nyilván a többi, ami csak bosszantó, de nem életveszélyes, mehet empirikusan. Ilyen az útszéli dagonya (hamarabb megyünk haza a vizes gúnya miatt, de ennyi, idegen gyerekkel kajabiznisz, tér közepén fetrengős vagy koppintós, akaratnyilvánítás stb.) A gyerek csak kicsi, de nem hülye, van akarata, sőt néha még jó ötlete is. Viszont a fent említett pszichológusnő pont arról győzött meg, hogy szerinte a szabályokat mindig újra kell alkotni, és engedni kell a gyereknek minden esetben, amit én nem így gondolok. Ha egy gyereknek vannak biztos pontok, akkor tud alklamazkodni, ha mindig változtatunk, akkor nem. Egy apró példa: nyár játszó. Anyu menjünk be a boltba túrórudiért... Nem otthon van. Itt meg van barack egyél. De megígérted. Nem otthon van. itt már nyávogás stb. Végül bementek és kapott túrórudit meg kinder pinguit is, csak fogja be a csőrét. Mi még nem tartunk ebben a korban, de emlékszem, nálunk egyszer volt egy héten túrórudi, egyszer volt krémtúró, és hétvégén volt süti, de nem nyávogtunk, mert ez viszont fix. volt. Én is hasonlóan keményvonalas vagyok, vannak szabályok, amiket már Kinga is pedz. Benn nincs motorozás, autóban nincs ivászat, boltban nincs ezt beteszem a kosárba, azt beteszem stb. Viszont nem kapom fel a vizet, ha dagonyázik, ahol nincsenek autók szabadon száguld a mocival, ha megkínálják elfogadja és meg is köszöni, ha megsimogatja a kutyákat, ha fehér cuccban nosztalgiázik és négykézlábazik a téren stb. Tehát ne úgy képzeljetek el, mint egy terminátort, aki sallerekkel terelget, meg vezényszavakkal távirányít, de ha valamit NEM akkor nem kezdünk értekezésbe, az bizony NEM kőkeményen. :roll: Na ilyen értelemben nem vagyok liberális, mert én hiszek a szabályokban, és valahol a liberalizmus végén nálam mindig anarchia van. Pölö biz. értelemben Te sem vagy az, ha érdekel mások élete, és szólsz a bagóért, mert ugye ez nem az élni és élni hagyni elv szerinti cselekedet. :wink: viszont ebből a szempontból én meg az vagyok. :twisted: Na a füves cigi és a káromkodás már más tészta, ott keményen szólok... 8) engem a káromkodás nagyon zavar no.

tjuca
 
 


A MÁV sztrájkról és egyéb édes MÁV sztorikról egy oldal.

http://megintallunkvazze.blog.hu/

A véleményem inkább nem írom le, de csa képzeljétek el más szektorban a sztájkot. Felnyitottuk uram, de most kezdődik a sztrájk, már nincs idő összevarni a hasfalát Uram. Bocsi.
Vagy megtanultatok gyerekek 13 betűt, a többit majd otthon megtanítja apa meg anya. :? :(

tjuca
 
 


Gabi, elhittem én, csak a nyálam akartam csorgatni. :wink:
Mennyi mindent begépeltél! :o Milán kedvenc szavai: szonka-kubász. :lol: (A kenyeret ledobja a földre, ezért már a bölcsiben is szóltak. :oops: )Tegnap azt mondta a barátnőmnek a telefonba: Apa ement dugozsni. :lol: Tök ügyesen mondogat már, aranyos nagyon, mint egy kis külföldi. :) :wink:
Vendég
 


Hiszti. Nem akarok trikót? Dehogynem! Meg harisnyát is! Nem veszed be a gyógyszert? Nem a fenét, szétfeszítem a szád, de akkor is beadom. Nem mész fürdeni? Akkor majd viszlek! Nem akarok összepakolni! Oké, akkor hozom a szemeteszsákot, és kidobok mindent. Már pakol is, mint egy angyal! :-)

Viszont: nem akarok enni. Jó, akkor nem lesz rudi se, és majd csak akkor eszel megint, ha itt az ebédidő, vagy vacsora... (Mesinél ez még kicsit rugalmasabban megy...)

Ráérős szülők... Hát, nem is tudom. Jó, sokat kártyáztunk, társasoztunk, de max. hétvégén, mert mindketten sokáig három műszakban dolgoztak, aztán apu traktoros volt, szezonban kb. látástól-mikulásig melózott, hetekig borotválkozni se volt ideje. Nem értek rá. De már ha 3-ast kaptam is, leégett a bőr a képemről. Pedig otthon soha nem kaptam ki, le se szidtak. Jó, nem is tanultak velem, ki se kérdeztek soha, de nem is kellett, tanultam magamtól is, meg általánosban elvoltam abból, ami órán rámragadt, plusz a házi... Asszem, ha suliba megy Lackó, én is elkezdek valami iskolát, lássa, hogy még én is tanulok, és nem csak úgy tessék-lássék, hanem igenis tudni akarom, amit kell. Ez hülyeség szerintetek? Vagy inkább csak üljek le vele tanulni, és legyek alapos?

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kimike! Milán nagyon szépen beszél! Mesinek az a legkomolyabb, hogy cica ebút (elbújt), és Memi építi ííííí ni! (Mesi építi így ni!)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok,

még csak félig olvastam vissza, de annyira gondolkozom ezen a Zor
n dolgon, hogy le kell írnom, amit gondolok.

Viera,
szerintem nem Zoránnal van a gond, hanem az óvónénivel!!!! írtad te magad is, hogy amikor a tanítónénihez megy, azt nagyon élvezi: mert ott ügyesnek érzi magát és dicsérik!
Szerintem az oviban már pont azért majomkodik, mert az óvónő, úgy kezeli őt, hogy ő egy "rossz gyerek, aki rosszul viselkedik mindig"
Szerintem ha dicsérné és mondjuk alapból, nem büntetésből adna neki plusz feladatokat akkor más lenne.
Egy gyerek olyan amilyenné teszik. ha folyton csak azt hallja egy helyen, hogy ő rossz, meg minősíthetetlen, akkor egy idő után olyan is lesz.
És amiket írtál azok alapján Zorán az oviban ezt hallja csak. Szerintem nagyon nézzetek körül suliválasztás előtt, hogy egy olyan tanítónője legyen, aki nagyon empatikus és dicséri sokat, mert úgy tűnik neki ez kell!!!
Az meg, hogy otthon néha kiállhatatlan meg nem figyel...hát igen, ilyen korban mindenkinek elég szelektív a hallása :) Csak azt hallja meg amit akar. A többi csak blabla.

Na most olvasok még tovább, aztán próbálok még reagálni.

meteor
 
 


Hoztam már egy videót a gyerekekről.
Nem is rosszak! :)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Most már nagyjából végigolvastam.

Elöször írok magunkról, aztán próbálok szépen sorban reagálni. Szóval nálunk most Panni jól van, a férjem már egész türhetően, úgyhogy most itt az én időm :( Én is valami hányós-fosos cuccot kaptam el. Szerencsére eddig hányás nélkül, de ez a másfél napja tartó fosás is totál kimerít.
De próbálom a pozitív oldalát nézni: feljött rám dec-január során két kiló, most legalább lemegy :)

Panni tündér édes. Már teljesen magabiztosan jár, néha szalad is. Elég sok mindent mond, bár ezek nagy része még csak nekem érthető:

pl.
hó van? - hol van (ha kérdem tőle, hogy hozzon ezt vagy az, akkor néz körül, hogy hó van? hó van - meg kell zabálni)
do - dobd (mostanában kutyásat játszunk: hozza a labdát, én eldobom, ő visszahozza. Néha Ropi is besegít: megkeresi, odaadja Panninak és Panni hozza vissza)
csi - csillag
kor - kör
hod - hold
tá - tányér
ka - bármiféle evőeszköz
cita - cica (de ha kérdezem, hogy mit mond a cica, akkor lelkesen mondja, hogy vauvauvau :) )
tutya - kutya (szintén vauvauvau)
tooo- thomas
pa - lámpa (nagy kedvencek mostanában a közlekedési lámpák!)

most így hirtelen ennyi jutott eszembe.

Sztrájk téma: hát a csuda tudja. Franciaországban elég erős szakszervezetek vannak, ott mindennaposak a sztrájkok, minden munkakörben és egy idő után el is érik amit akarnak: jobb munkakörülményeket, több fizut stb.
Itthon ehhez még nem vagyunk hozzászokva és persze baromi kényelmetlen egy ilyen sztrájk, de lehet, hogy a helyett, hogy azt mondjuk másnak is szar, inkább arra kéne gondolni, hogyha abban a szektorban elérik, hogy emelkedjenek a fizetések, akkor ez hatással lehet a többi szektorra és egy idő után a is szektorunkban is nőhetnek a bérek.
Bár mondjuk inkább az adókat kéne csökkenteni és a kormányzati kiadásokat.

Hiszti és liberalizmus:
azt hiszem én is inkább a húzd meg, ereszd meg híve vagyok.
Nálunk mondjuk lehet mocizni a lakásban, de ha eszik vagy iszik, akkor az vagy a konyhában etetőszékben történik, vagy le kell ülni a szőnyegre: szóval nincs kajával a kézben mászkálás.
Aztán nincs falra, meg bútorokra rajz sem. HA meglátom, akkor mutatom neki, hogy ott a füzete, abba. Ha nem hallgat rám, akkor elveszem a ceruzát egy időre.
Lakber. órán most vettük a gyerekszobát. Ott egy olyan tipp is volt, hogy mivel a gyerek szeret állva rajzolni, így célszerő egy letekercselős papírt rakni a falra és megbeszélni vele, hogy arra rajzolhat.
Osztom Juca és Benianya véleményét, hogy nem tiltani kell mindent, hanem meg kell találni a köztes megoldásokat: ami neki is jó, de nem veszélyes rá.
Trikó kérdésben meg annyi: itt akkor a felnőtt a hülye: mert vagy túl meleg volt és fölöslegesen akarta túlöltöztetni a gyereket vagy pedig igenis kellett volna az a trikó és akkor igenis rá kellett volna adni.
Egyébként a pszihológusokról megvan a véleményem: amikor 20 évesen au-pairként dolgoztam Londonban egy pszihomókus anyuka családjánál voltam. Na ott a 4 éves simán rugdosta az anyját és kizárta a házból! Már akkor is elég hülyének éreztem a szitut, persze, hogy sok mindent meg kell engedni a gyereknek, meg sok mindent ki kell próbálnia, de azért mégis csak mi vagyunk a szülők és ezt neki is tudnia kell!

meteor
 
 


Na a másik videót csak sikerült felrakni a blogra!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabi, aranyosak. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Itt vagyok,bár nem hiányolt senki! :cry:

Vissza olvastam de mindent nem tudtam megjegyezni! :roll:
Kicsit lemaradtam!

Suli:Alex nem kezdte 6 évesen a sulit!Nem azért mert nem volt esze hozzá,hanem mert nem tudott 10 percig megülni egyhelyben!
Jó volt,hogy nem kezdte el csak egy évvel később!
Zina pedig évvesztes.
Nekem azt mondta az óvónő is és a suliban az igazgatónő is,hogy azzal ha később kezdi nem veszít hanem nyer egy évet!
Amikor Alex kezdte a sulit 2 olyan gyerek is volt akiknek meg kellett ismételni az első osztályt.

Viselkedés:
Az ovis korszakon én már túl vagyok! :roll:
Még nem tudjátok milyen a kiskamaszkor! :shock: :wink:


Na majd írok még de felébredt Zalán! :lol:
Vendég
 


Alziza, épp akartalak hiányolni. :D De tényleg! :wink:
Vendég
 


Helósztok!!

Hiányolásról jut eszembe.
Én meg tudjátok kit hiányolok, Vickyvel valahogy egyszerre csatlakozott ide: Száva. Szerintetek hol van? Vagy mégsem jött be neki ez a fórumosdi?

Erika

Kép
viera
 
 


No rá nem emlékszem sajnos. :oops: De sokan csak egyszer írnak, aztán eltűnnek.
Aki régen írt még, az Kitti. Nekem Ő és Ádi sokszor eszembe jut. Már Ádám is biztosan nagyfiú. Pedig elvileg nem messze laknak tőlünk... :?
Vendég
 


Ex, Reni

gyors kérdés: ha 2007re akarok áfá-t bevallani (mármint nem akarok, de a ö-at akkor is be kell küldenem:) szóval akkor melyik nyomtatványt kell kitölteni??

Colett,
ha esetleg te is haasonlóval szenvedsz és már rájöttél akkor segíts plííííz!

Egyébként meg Pancsi alszik és épp gyerekszobát kellene ezerrel terveznem, e helyett az adóval vacakolok :(

meteor
 
 


Bizony ám, Kitti, Tandika nagyon eltűntek...

Rita! Panni is tök jókat dumál már! Aranyos nagyon!

Mesi új mondókája, mikor öltöztetem, és dugja a kezét a bodyba, pulcsiba, mindig mondja, hogy nemjó. Akkor is, ha jó. Nagyon cuki!

Mázsáláson túl vagyunk, Mesi 12,32 kiló és 84 centi, Lackó 22 kiló és 115 centi.

Megyek, elaltatom nőcikét, meg csinálok valami gyors tésztás kajcsit, mert ebédre csak a kifliket ették... Bekavart a tanácsadás...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Helló csajszik!

Lányok egészségesen az oviban, bölcsiben anya meg itt ül a gép előtt. ( Hamarabb eljöttem a yardról mert itthon van még egy kis dolgom, tudjátok a szokásos házimunkák)

Nekem is hiányzik Kitti!
Kitti! Írj magatokról pár sort!

Kép

Kép
katus73
 
 


Szerintem Kitti nem olvas, viszont el lehet érni a wiwen. :wink:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Nekem is sokszor eszembe jut Kitti!!!!!!!!!!! Vajon mi lehet velük?

És hurrá!
Járnak a vonatok! Így szombat-vasárnap és jövő hétvégén is megyek valutapénztárosi Okj-s tanfolyásra és március 4.-én vizsga! :shock: Gyűjtöm a papírokat!!! :lol:

Kinder szelettel kész vagyok, gesztenyés tekercs félkész, holnap még muffint sütök és mehet 3felé!

Rita!
Engem most megfogtál! Ne hari, de nem tudom így hirtelenjében és csak szimpla szja-t szoktam csinálni: Hátha, majd Ex!!!

Peti reggel amikor felkel az az első, hogy végig kérdezi: mama? dédi? papa? apa?. Aztán úgy 2 óránként megkérdezi megint. Időnként eszébe jut az öcsém is, Janó. De ő Nóji-nak hívja! :lol:

Juca!
látom, beírtad a sztoridat!!!!!!!!!
Bloggal mi zújs?

Reni
Kép
prenata
 
 


Hello Katus! :-) Ezek szerint Pannus totál meggyógyult. Ez nagyon szuper! Milán viszont még csak gyógyulgat. Remélem hétfőn már mi is bölcsizünk!

Benianya, hogy van Bence?

Megyek, ébredezik a gyerkőc, kicsit le akarom vinni sétálni, ha már úgy is láztalan. Már befordul itthon, alvás előtt a csizmáját próbálta felhúzni. Vicces volt. :lol:
Vendég
 


Helló!

El vagyok szomorodva, holnap frasang, reggel! :shock: . Micsoda baromság, mért nem d.u.? És nekem holnap van az utolsó sulis órám...Szóval marhára nem fogom látni. Mondjuk én viszem reggel, na de....Pedig olyan édes doki lesz.

Gyereknevelés: Én fél liberális vagyok...azt hiszem. nem szólok mindenért, de azért nem ugrálhatnak az asztal tetején (csak az ágyon ... :oops: ). A következettég lenne a jó...De azt se knnyű betartani.

Suliba menés: Szerintem Máté is inkább 7 lesz. Különben ez kissé fel van fújva. Lehet, hogy akkor se bírna ülni a fenekén egy gyerek ha 7 éves, tökmindegy, hogy ,már 6 évesen kezdte. Ááá, okoskodok, foggalmam sincs. Én akartam már menni, de olyan barom tanáraim voltak, hogy egy életre megutáltam a tanulást (fülemnél fogva húztak ki a padból, mert nem tetszett, ahyogy a betűket írtam. ). Szóval tényleg tanárfüggő (na meg gyerek). Én sajna eléggé befolyásolható voltam (akkor még!)Én speckó várom, hogy kezdjük, és tanulhassak velük. Aztán ha jön a matek, apja jön...

Meteor: Én még nem, majd csak leszek vállalkozó. azért vagyok tanácstalan, hogy gyes alatt, hogy s mint...Kell egy könyvelő. Ja, majd júlira kell a kégli, már nagyon emlegetjük!!!

Gabella: Arik a gyerekek, nálunk is megy a puszilkodás. valahová én is leírtam a szavakat, de az bennem maradt, hogy tök sokáig Pjjjóbájom volt a próbálom.

Oriandy: Hajrá a sulival...Sztrájk szívás. Mikor lesz már vége? Sokszor én is alig gyerekezek, és tök lelkifurdulás, nem? Nekem az, főleg mikor Miminek, meg Apának szólítanak...

Kérdés: Tavaszi taliszervezés, na?

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Kimike!

Apa ement dugozsni. :lol: Azt hittem a férjed dzsúdózik, de már rájöttem: dolgozik!!!! :lol: :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni, mondom, tiszta amcsi akcentus. :lol:
Vendég
 


Reni!

Copy paste...
Blog. Van. Tegnap kb. 10* hánytam. Estére elfeküdtem. Nincs erőm. :( A fejemben megírom, aztán kidőlök, mint a gyalogbéka. Most is hánytam már. :cry:

tjuca
 
 


Ó Juca!

Ez a hányás, nagyon gázzz! Gondolom már edzett vagy!!! És lassan Kinga is!
Peti egyszer látott engem rókázni, szegénykém ott sírt mellettem!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni!

Gáz, és ha még napokig ennyit hányok, akkor szólnom kell a dokinak, mert ez már vészes. :cry:

Képzeljétek a bébisintér hirdetésre jelentkezett pár ember. Ma este jött volna az egyik pótnagyi, de tekintettel a kinézetemre (az arcomban megpattantak a hajszálerek, eleinte a szemem körül, most már az egész arcomon, nyakamon) meg állapotomra lemondtuk. Az estéink úgy néznek ki, hogy hétkor jön Kofa átveszi Kingát, én meg kipurcanok. Tegnap este mondjuk nagyon gáz volt, erre Kofa is azt mondta, most már kezd megijedni. :(

Úgyhogy a sintérkéket jövő héten várjuk.

Viszont ma vettem egy csukát Kingának. Meg megvettem a glükózt a terheléshez. Minden nap valami kicsi, ki kell mozdulni, mert Kinga befordul. :shock: Tegnap mondjuk nem jutottunk ki.

Örülök neki, hogy sikerült a suli. :-)

tjuca
 
 


Reni! Juhé! Valutapénztáros! Nagyon király! Én is voltam ilyen tanfolyáson még olyan 98 környékén, de sajna, nem okj-s volt, csak takszövös, konkrétan OTSZ-es (Országos Takarékszövetkezeti Szövetség). De nagyon jó volt! Sose láttam még ilyen pénzeket! És voltak igaziak meg hamisak is, és tök izgi volt megtalálni a bakikat a hamisítványon. Bár az euro miatt sok már nem is létezik azok között, amiket tanultunk, de az USD az még van, és az volt a legnagyobb tananyag, különösen a 100 dolláros. Jaj, tiszta nosztalgia. Kár, hogy nem dolgozhattam ebben, mert mire bevezették a takszövben a valutát, addigra eljöttem onnan...

Juca! Tudom, nem biztos, hogy ami nálam bevált, rád is igaz, de Lackóval én is sokat hánytam, a doki már kijelentette, hogy acetonos a leheletem, és még a végén mérgezést kapok, beküldött infúzióra. Lement a liter cucc, és soha többet nem hánytam. Egy próbát biztos megérne! (Eddig eszembe se jutott...) Kegyetlen lehet már ennyi ideje... Bocsi, efelett is elsiklottam, de mért is kell a bébisintér?

Na, mit akartam még? A valutapénztároson úgy belelkesültem, hogy elfelejtettem...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ja, igen!

Colett! Farsang. De jó nektek, hogy egyáltalán be lehet menni! Nálunk azt képzeljétek el, hogy a farsang zártkörű. Bevisszük a jelmezt, a sütit, a lötyit, és ugyanúgy, mint máskor, otthagyjuk a gyerekeket az oviban. Már kiscsoportban kész tények elé állítottak, így van, és kész. Nincs karácsonyi műsor, nincs nyílt nap, nincs anyák napja, SEMMI!!!!!!!!!!!! Évzárókor szoktak bemutatni pár kis verset, körjátékot, általában a ballagással egybekötve, azon részt vehetnek a szülők, meg van sportnap, az majdhogynem kötelező. Ja, meg a csoport kirándulás, de ENNYI! Szerintem ez durva azért, nem? Legalábbis a mi időnkben mindig készültünk valami kis műsorral, meg ilyesmi. (Érdekes lett ez az ovi újabban... :roll: )

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ja! Juca! Egy volt gádorosi, de már pesti anyuka indított egy jó kis közérdekű oldalt, többek között bébisintért is közvetítenek: Happymammy

Hátha valakinek tudok segíteni.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?