Új privát üzeneted érkezett!

Kangi!

Bár nem találom hol kérdeztél a sózásrólKép, de Emma 6 hónapos kora óta cska és kizárólag azokat a bébiételeket hajlandó megenni ami 8 hónapos kortól ajánlott, és azokból is csak az amiben van hagyma és só. Csak só nem elég. Az ízetlen bébi kajcsikat nem tudom belediktálni, sőta hippenke husis rizses sós dolgait sem, pedig abból csak a hagyma hiányzik. Úgyhogy én engedten neki.Kép 4 hónapos korától pedig 6 hónapos koráig simán ette a natur kajcsikat és egyik napról a másikra egy kanálla sem volt hajlandó megenni. 2 ilyen hét után próbáltuk ki a nestlé hagymát, sót , petrezselymet tartalamzó bébiételeit (pl vegyes zöldség pulykahússal, sertéshús krumplival és zöldségekkel, bolognai spagett, sonkás tészta). Mit csinálak ha ínyenca drágám. A kecskemétri bébiételeket meg egyenesen útálja, egyedül mit eszik meg? a kelbimbó bárányhússal nevű kajcsijukat. Nekik is van már ízlésük.Kép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Bocsánat a zavarásért.
Láttam, hogy itt már volt aki repült kisbabával hozzájuk lenne egy kérdésem:
Hogy szoktátok csinálni? Szoptattok le- és felszálláskor? Vagy csak ha igényli a baba?
Tényleg fájhat a fülük?
Holnap utazunk haza Hollandiából és nem szertenem ha végig üvöltene a lanyom. (No persze ha nem szükséges nem szoptatok közönség elött)
Légyszi segitsetek!

Amcsi
Amcsi
 


Kangi,

mi van?! Te meg az óóótvar külső? Jajnecsináldmár!
Sovikutty: most mit szóljak én, a lányom majdnem a legidősebb itt, (Manó Emmája idősebb csak) és a többség már rég lekörözte súlyban, fogban, hosszban. Macs most 9 hós múlt, 7.5 killa MÉG MINDIG, 68-as rucikban nyomul, midi pelenkában, fog ohne, na mindjárt megyek is a ropitopicba egy kicsit erőt gyűjteniKép. Van bébi, nem is egy, aki feleennyi idősen rendelkezik a fenti paraméterekkel, plussz fogakkal. De nem ez számít, Te is tudod, ugye?
Pszichomóki: ha úgy érzed, segítene, mindenképp menj el. Legalább jól kidumálod magadból a dolgokat. De nagyon vigyázz, kihez mész, sajnos a mókusok nagyrésze sokkal inkább kezelésre szorul, mint a páciens.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 

 
 

Manó Kép
www.bebiuszas.hu
minden fent van a honlapon, a telefonszám pedig, amit hívhatsz, Ruzsonyi Ágié (fent van a honlapon).
Leírni hosszú lenne, bocsi, de tényleg minden ott van a weben Kép
Sózásinfot köszi, eszerint én is sózni fogom a krumplit.

Amcsi Kép
sajnos nem tudok segíteni Kép De vannak itt repcsiző lányok, majd ők!

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Zulu, Kangi!

ha ez vígasztal iteket, a másik oldal se mindíg jó, Emmát pl mikor lőször vittem be munkahelymre bemutatni, meglátta egy kolléganőm és azt mondta: Jé, elefánt bébi!Kép ismerem őt, nem vettem sértésnek, és nem is izgatom magam, Emm ekkora és kész. bárhová megyünk megkapom hogy Látom szeret enni, azt hittem már legalább 1 éves múlt stb. Ilyenek az emberek.

Mnaó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


KangiKép

Julcsi, amikor láttam, ránézésre akkora, mint Dorina. Dorina sem husisabb.
Nem tudom mit hallottál a "gyenge" és "erős" csontú gyerekekről. De szerintem lehet valami a dologban. És a csont súlya is sokat nyom a latba nem?

Na ezt jól megaszondtam, de talán érted.
A lényeg Julcsi NEM ropiKép

Heni
heni1979
 
 


kangi!

Méga gének is számítanak ám. Nálunk mindneki dagi, szerintem ha Emam sovány lenne a férjem komolyan gyanakodnaKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó,
igen, olyant még soha nem hallottam senkiől egy babára, hogy jéé milyen kis átlagosKépKépKép! Vagy kicsi, vagy nagy.
Mac is jó evő, sőtKép. Lassan már zugenni kényszerülök, mert ha valaki megindul a konyha felé, a lányom azonnal követi, és ordibál némi harapnivalóért. Pedig esküszöm, nem éheztetemKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Anita,

ne indítsd el a keresést az ötlettáron, kattins a mégsem gombra, és nyílik az oldal Kép

Erika
kerika
 
 


Nem is aggódnék, csak Apacuka is azt mondja, ha neadjisten Jucsi beteg lesz, nem lesz miből fogynia Kép És igaza van.
Mindenesetre az ellőbb sikerült beletunkolnom kábé 80 milli híg sós krumplipürét, és utána még szopizott is egy kicsit szomjúság ellen, szóval va nreményKép
Ja, és én is ettem. Most kicsit jobb Kép

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Kangi!

Szegény Julcsi!Kép Hát az én jó evő Emmám tuti messzire kiköpné a híg krumolipürétKép Ő azt sose evett, csak sárgarépát, sütőtököt, almát mégamikor kezdtünk. nagyon kevés baba eszi mega az üres krumplit, úgyhogy Julcsi igenis ügyes!
Julcsi felnőtt korában még nagyon fog örülni hogy nem hízékony.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hello lányok,

Nadine,
Éppen mostanság olvastam, hogy a 2. életévét betöltött gyerekek egyre inkább a szülők tevékenységének utánzását tartják a legizgalmasabbnak. Nem tudom, ott a szülők mivel foglalkoznak, de egy barkácskészlet, építőjátékok (orvosi táska), gyurma, rajzeszközök a leginkább készségfejlesztőek ebben a korban. Szóval nézd meg mivel foglalkozik apa, és vmi olyat végy - szerintem.
Látom, mások is hasonló ötletekkel bombáznak Kép

Maci2,
Harisnyanadrágoknál másképpen van a számozás. Asszem (de nem biztos), hogy fél éves kor alatt 00 (duplanullás), 0,5-1 év 0 (nullás) számozású. Azért ha teheted, nézz meg egy kibontott csomagot, és abból bizti el fogod tudni dönteni, hogy duplanullás, vagy csak nullás kell nektek.

Momo,
Igaz, mindenki gyermeke édes, de a tieid haláliak. Fogadjunk, hogy egész nap állítgattad a gyereket, hogy úgy pózoljon, ahogy te szeretnéd Kép Kép Kép

Kangi,
Rá se ránts! Mindenkinek vannak rossz napjai. Nekem a legjobb pszichológusom a férjem. Ő már jobban észreveszi a tüneteimet, mint én. A múltkoriban annyira tele voltam indulattal, hogy csak bőgtem, merthát az 5hós gyerkőccel mégsem üvölthetek. Erre jól összevesztünk, kétszer becsaptam az ajtót, elmentem egyet sétálni. Mire hazaértem teljesen elszállt minden mérgem, erre ő mosolyogva:
-Na, drágám, jólesett egy kis hiszti? Mert amúgy mindenben igazad van, csak direkt mást mondtam, hogy veszekedhess!!!
Na, kell ennél jobb dilidoki??? Kép Kép

Zulu,
Bizti, hogy nem éhezteted?? Kép Akkor meg miért ordít a hamiért? Kép

Na, tegnap megint jól felhúztam magam. Végre valahára megjött a hordozókendő. Természetesen nem olyan, amilyet rendeltem. Én ugyanis kék alapon sárga csíkosat rendeltem, erre kihoztak egy kék alapon világoskék csíkosat. Nem az, mert ez is teccik, csak a barátnőméknek is ilyen van, gondoltam, ne legyen egyforma. Az lett.
Ma elmentem kötözésre a lábammal, ami totál nem fáj, csak a kötés miatt bicegek, meg pszichésen nem merek még egészen ráállni. Azt hittem, ezzel vége is a dolognak. Nagy nehezen sikerült megszerveznem, hogy vki vigyázzon a gyerekre is. Erre kb 1 egész órát vártam a dokira. Ráadásul nem is ő kötözött, hanem egy ápolónő (aki egyébként nagyon kedves és segítőkész volt). Mire átkötöznek, bejelenti a doki, hogy akkor hétfőn délután jöjjek be, mert varratszedés lesz. Kéredem én, ha a dokinak egyértelműen a tudtára adtam, hogy van egy 5hós lányom, és napközben nincs kire hagynom, akkor miért nem felszívódó varrattal dolgozik, mint a nőgyógyászok? Na, mindegy. Valahogy megoldom. Legfeljebb viszem magammal a gyereket, és az sem fog zavarni, ha üvölt, legalább soron kívül ellátnak. De ha még utána is vissza kell mennem, nemtom miccsinálok! Ja, és arról az ötrugósról még nem is szóltam, amit a műtét után adtam neki oda.

Jelentem: láb nem fáj, kötés lényegesen kisebb, gyerek alszik!
Asszem szép az élet Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


HAli

BOLDOG NÉVNAPOT LŐRINCNEK ÉS GOMBÓC VIKTORJÁNAK!

Éjszaka Szilárd felsírt, és utána visszalaudt. MAjd megint és megint visszalaudt. Odavettem magam mellé, gondoltam meglesem az okát. Mikor elaludt, akkor egy kis idő után összerándult. Ekkor sírt fel. Ez ment vagy 15ször. Szerintetek mi ez? Remélem nem valami idegi gondja van. Már korábban is volt, hogy vittem sétálni a mózesba, és akkor is többször összerándult, mint aki álmában olyat érez, hogy leesik az ágyról, holott nem is.
Van valakinek tapasztalata?
Amúgy etetőszék tesztelve és eddig nagyon bejött. ÉS Szilárd is eszik rendesen, nem pörög benne. Ebédnél és végig velünk volt, és élvezte.

Heni
Köszi szépen a matricát, már meg is kaptam.

Momo
A sapka is és a mosoly is szuperédes. Rózsaszín Zsebi is!

Zulu
Igen, duplatálcás.

Urszula
VAkuval fényképeztem, amihez extrán kell néznie. Kép
Amúgy Gödöllő felé mentünk, és agyondicsértem apukámnak a "szállásotokat".

Virga
Bocsi, hogy tőled informálódóm, de látszik már valami mozgolódás a Napfürdő területén? Azt mondták, hogy mostanság kezdik építeni.

Maci2
Roni még mindig gyönyörű!

Kangi
NEmmá, Szilárd is cingárseggű. Alig eszik napközben, bár most pár napja kopp-kopp... De fözelék még mindig nemkellneki. Nem teee, nem ám, én vagyok otvar, ha látnál most is...
Ha beteg lenne, nem lenne semmi baja, mert nem a kaja a lényeg, hanem a folyadék. Szilárd sem evett semmit 2 napig, de inni muszály volt neki, és így is csak szopizni volt hajlandó. 2 nap nem olyan sok...

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Kangi,
Arrol meg nem is beszelve, hogy az a gyerek, akinek nincs mibol lefogyni, az nem is fogy le, sot, nem is lesz beteg!
Szimplan gyesbeteg vagy, pedig meg alig telt le a tgyas! Jelentkezzen aki meg soha nem volt hosszabb-rovidebb ideig depis! H
a gondolod csinalok Gyurirol egy behuzott hasu fenykepet, hogy megnyugodj!
Ma nincs szinkron alvas! Kép Helyette van szinkron orditas! Viszont sut a nap odakint!
Normalis az, hogy egy 6 es fel honapos gyerek 1, max masfel orat alszik napkozben, ejszaka pedig este 8-tol reggel 6-ig, kozben x szamu ebredessel?

Mennem kell...
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi,
igen. Bár a BabaMagazin egyik cikke elgondolkodtatott. Lehet, hogy valamit nagyon rosszul csinálok, de az én magzataim közel sem alszanak annyit, mint ami oda le volt írva.
Mac éjjel jól nyomja, 9-7/8ig, nappal kétszer háromnegyed óra és passz.

Kangi,
én is ettől félek, Anna tavaly elég sokat volt beteg, és nagyon le tudott gyengülni szegény, na meg persze jól visszavetette a súlygyarapodást is az állandó betegeskedésKép.

Myssnia,
Dávid is ilyen volt bébikorában, most is nagyon nyugtalanul alszik. Szerintem ez alkati dolog, mert bármit csináltunk, nem segített. Túlélésre hajtokKép. Van egyébként egy nagyon jó könyv ebben a témában, nem olyan, mint az Aludjjólgyermekem, ez inkább segít bedolgozni a problémát. Egy gyerekdoki írta, akinek 2db rosszalvó sráca van, felsorolja a lehetséges okokat, és tippeket is ad. (David Haslam: Ha a gyerek nem alszik)

Heppi,
kötözésKép. Ezt imádom az egészségügyben, ezt az empátiátKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Zsuzsi, én is ezt kérdeztem tegnap, csak senki nem válaszoltKép Zsebi is max 2 órát alszik nappal, éjjel meg 9-től reggel 7-ig, és ha lábujjhegyen töltjük az estét, talán nem ébred fel. Újabban pedig teljesen lőttek nálunk a szinkronalvásnak is, mert Zsebi korábban elfárad délelőtt, mint Timi, így 1 gyerek mindíg vigyáz rámKép
Én mindenesetre még kicsit korainak tartom 6 hónaposan az egyszeri alvásra való áttérést, pedig kicsi lyányom viselkedése határozottan erre utal. És már arra is rájöttem, hogy azért cipelteti magát napközben, mert fáradt. De mit lehet ilyenkor tenni???

Kangi, rám is hullámokban tör a depi, hol azért, mert az én gyerekem se úgy dagad, mint a másé, hol azért mert szalad a lakás és a játékok között vágott ösvényen már eltévedekKép Aztán sárkányos hangulatomban összekoccanunk a párommal is, és ez általában kijózanít, ő meg igyekszik egy darabig jobban odafigyelni rámKép Én már régebben(ugyan, nem gyesbetegség miatt) voltam pszihomókusnál, de azóta csak rosszabb a véleményem róluk. Szerintem nagyon nézd meg a fazont, ha ilyenre vetemedsz.
Sós kaják: Timinek minden babaételt meg kellett sózni, mert 5 hónapos korától nem volt hajlandó megenni másképp. Szerintem add be a derekad, csak van ízlése JulcsinakKép

Heppi, kikérem magamnak, az én gyerekeim így vannak nevelve, hogy sokat kereshessek velük a reklámfotózásokonKépKépKép Viccet félretéve, tényleg kedvelik a fényképezőt, Timi direkte pózol neki...igazi lyány a lelkemKép
Örülök, hogy lábilag jobban vagy. Engem is mindíg marhára bosszant, hogy senki nem veszi tudomásul, nem tudom napközben szögreakasztani a két gyereket, viszont azt rossznéven veszik, ha velük megyek ügyintézniKép

Ellimami, ha a cimkéket újabban a gyerek álla alá varrják, akkor fordítva vanKép Szerintem a ti rucitoknak csak az anyaga ugyanilyen, ez tuti jól van a kölkön, bár szórakozottságom határtalanKép

Myssnia, gratula a klassz székhez, Szilárd ebben, és a kissé fura ruhaösszeállításban is naggyon jól festKép
A babák elég felszínesen alszanak és így álmodni is jóval többet szoktak, mint mi. Ilyenkor dolgozzák fel az ébrenlét alatt őket ért rengeteg ingert. Szerintem teljesen normális dolog, ha összerándul, esetleg felsír álmában a gyerek. Ezért mondják, hogy nem kell rögtön az első nyekergésnél kivenni a kiságyból, mert lehet, hogy fel se ébred a baba. Szóval nyugiKép

Sofka, remélem migréned már elmúlt, nagyon cudar tud lenniKép A lábdagadásra nincs ötletem, nekem szimplán megnőtt a lábam szülés után, dobhattam ki az összes cipőmetKép
Múltkori szösszeneted a kabátátalakításról nagyon tetszett, gyorsan meg is néztem a lányok ruhatárát, hátha én is járok még ilyen cipőbenKép Hát a férjemnek igaza lehet, hogy túl fiúsan öltöztetem a boszikat, mert nem sok rózsaszín masnis izéke volt köztük. De ezektől én is világ életemben irtóztam, úgyhogy nincs nagy vészKép
A téli napokat már én is várom, mert akkor az én párom se nagyon lesz leterhelve a melóhelyén, itthon meg hó alatt lesz az egész kertKép De mit fog idebent csinálni???? Még a végén nem tudok netezni tőleKép

Zulu, látom sok időd vanKép Én csak rendet szeretnék csinálni itthon, mert Timit mindíg valami tiltott holmival látom átvillanni a szobánKép De hova kell ilyenkor tenni a kölköket???
Neked csak idén nincs időd olvasni? IrigyellekKép Én Timi születése óta csak a pletyilapokat bírom átfutni a vécén, de már ott is zavarnak, mert a két boszi elkísér, sőt bele is olvas az újságbaKép

Na mennem kell, mert össznépi ébredés vanKép
pussz
Momo


Momo
momo
 
 


Momo,
Nalunk a kulonbseg csak az, hogy az en ferjem nem figyel ram se jobban, se kevesbe, mondjuk inkabb egyaltalan. Igazabol csak az a szar, hogy az egegyadta vilagon senkitol egy arva elismerest nem kapok azert, hogy a nap 24 orajabol 25-ot szolgalatban toltok. Az teny, hogy ferjemnek se konnyu, de neki legalabb a munkahelyen nyugi van, plussz amikor otthon vagyok a 3 gyerekkel agglegenyeletet elhet.
Pletyilapok? Nekem mar lassan arra sincs energiam, hogy ide leuljek a gep ele, es ezt az egyetlen forumot elolvassam. Es kozben az elhagyott, mellozott gyerekeim orditanak...mint most is...
Elfelejtettem kihuzni a telefont, amikor Miki elaludt...meg is lett az eredmenye.
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Momo,
ó, én is rákaptam a pletyiújságokra, 3 éveKép. De örök optimista vagyok, talán jövőre egy igazi könyvet is kiolvashatok már!Kép
Szinkronalvás: enyémek miért nem csinálták soha?Kép Most pont ezért vannak kiutalva nagyihoz, mert már annyira tetőzött a káosz, hogy muszáj volt rászánnom egy napot.

RáérőZulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Maci2!
Anyósom soroksári tájegységből származik nem tudom, hogy arrafelé jellemző-e a magánhangzó torlódás Kép.

Kangi!
Én úgy tudom, nem kell sózni a babák kajáját, csak úgy natúr kell megfőzni. A túlzott sózás megterhelheti a veséjüket, ezért csak módjával! De ha csak így eszi meg, nincs mit tenni, sózni kell Kép. Igazából gyakorlati tanácsot nem tudok adni,mert Levi nem eszik krumplit. Inkább szétkeni az etetőasztalon. Ez is egy felhasználási mód Kép!Rosszkedv: huss, huss! Mondom ezt én, aki kb. május óta elég hűvös hangulatban van a férjével...

Myssnia!
Levi is szokott rángatózni álmában, de úgy vettem észre, most már csak séta közben, ha hangosabb autó megy el mellettünk. Lehet, hogy Szilárd csak álmodik nem? Újraéli a napot, ami azért elég eseménydús még nekik. De biztosat a dokid tud majd mondani, szerintem hívd fel.
Napfürdő: még nem látok semmit. A múltkor írtam, hogy még nem volt meg a jogerős építési engedély illetve a banki szerződés. Ez kb. két hete volt, nem? Felhívom majd őket megint, mert hitelügyben lehet, hogy tudnak neveket adni a banknál. Majd tájékoztatlak Kép!

Zsuzsi!
Én írtam már, hogy őszinte elismerésem azért, amit nap mint nap végigcsinálsz, szóval az nem igaz, hogy senki nem ismeri el Kép. Én az összes többgyerekes anyukát őszintén csodálom, de tényleg!!!
Telefonos Mikiébresztő: grrrr Kép.

Pletykalapok Kép. Anyukámnál a múltkor kiolvastam kb. 1 havi termést. Olyan hasznos infókat tudhattam meg, hogy Rubint Réka úgy tervezi, hogy kb. 2-3 hétig lesz otthon a babával, utána viszi magával,mert a gyereknek mindegy hol van, csak az anyjával legyen. Hááát, szerintem azért nem mindegy,hogy hol vannak és kivel, de nekem még csak egy gyerekem van, tehát nem sok tapasztalatom.

Mennem kell,mert Levi üvölt.
Pusza, Virág
virga
 
 


Rubint Reka majd meglatja, meddig lesz otthon, es utana hova megy. En is kb. 2-3 hetig voltam otthon a babaval- pizsamaban. Utana neha mar napkozben at is oltoztem.
Basszus, lenne fel ora szabadidom (lezavartam a fiukat a kerti jatszora), de meg jo, hogy nem fekudtem le aludni, mert csongetett valami sargapolos allatvedo, alairast gyujteni. Ha felkelt, nem ussza meg, igy csak rovid uton elkuldtem, erre nem aszondja, hogy jo, akkor jon jovoheten. Azt nem tudja, hogy akkor sem fogom beengedni, mert ha az allatokat ennyire vedi, es ennyire ra is er hozza, ha meglatja a lakast, meg a gyerekvedelmiseket is ramkuldi. Igy is epphogy csak resnyire mertem kinyitni az ajtot, be ne lasson az eloszobaba.
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Nagyon dragak vagytok, hogy enyyien orultetek velem, hogy Emma jol aludt! Koszonom szepen, nagyon jol esett! Kép Kép Kép

Tegnap sajnos visszaeses volt, de nem vagyok annyira naiv, hogy azt gondoltam volna, 3 nap alatt megoldodik 8 honap nemalvasa.
Vegulis fel8 tol aludt fel 2 ig, akkor sirogatott kb egy oran at megszakitasokkal, kozben aludt persze, es utana fel 6 ig. Akkor megetettem es meg fel 7ig szundizgatott. Ez nem olyan veszes.
Varom, hogy ma megint jobb lesz. Redekes, este mar majdnemhogy szo nelkul elalszik.

Kangi, Momo, Zulu, es meg akik ropisagban erintettek:
Kép
Emmat nem igazan lehet felulmulni. 8 honapos es 6600 gr! Viszont tobb mint 70 cm (nemm tudom pontosan)
Nem szuletett kis sullyal, (3,5) nem volt soha beteg, egyaltalan nem sovany es megallas nelkul sajtkukackodik. Maszik, ucsorog, acsorog, stb.
Jol is eszik, leirom:
Sajnos szopi mar nincs, ez egy kulon tortenet, kisasszonynak nem kellett mar. Tudom, hogy furan hangzik, hogy ilyen koran abbahagyja egy baba, de ugy latszik mi ebbe a kis szazalekba tartozunk. (azt hiszem mindent megtettem Kép Kép Kép
tehat: (mind kb)
reggel: 170 tap
fel 10: 50 gyumi, 100 tap
ebed: 100 - 150 fozelek, 80 - 100 tap
uzsi : 150 gyumolcs
vacsora : 170 tap
Ez minimum 800 gr, es ilyenkor a doki szerint testsuly osztva tizzel a napi adag. Persze a viz az plussz.
Szoval csak azt akartam mondani, hogy ne aggodjatok, en mar tul vagyok rajta. Emma egeszseges, jol eszik, nem sovany, mozgekony. Olyan alkat mint en.

Zsuzsi!
Vicces ez a pizsama dolog. En szerintem az elso par honapban !!! haloingben voltam, es ha setalni mentunk, ki volt keszitve vmi, amit gyorsan felvettem. Kép

Orsoly!
Orulok, hogy jol alakulnak a dolgok, profi vagy mar a tornaztatasban? Hallottam, hogy amikor beindul a fejlodes, akar napok kerdese egy uj mozgasforma. 1-2 het, es kuszni maszni fog.

puszi mindenkinek
Kakukkfu, Emma
kakukkfu
 
 


Ime Miki a Gyuritol orokolt, habos-babos, rozsaszin fodros pizsijeben:

Kép

Kép

Szopi kozben bealudt sajna, igy nem lathatjatok elolrol a fodros zsebecsket rajta! Kép
Iszonyatosan faj a fejem...

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Kakukk,
Sajnalom, hogy abbamaradt a szopizas. Nem is tudom mit csinalnek, ha Miki ilyenre vetemedne, miutan annyit kuzdottunk csak azert, hogy egyaltalan tudjam szoptatni/tudjon szopni!?
Hogy zajlik egy ilyen hirtelen szopi-abbahagyas?

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi!

En is nagyon sokat kuzdottem, szinte kezdetektol. Kiveve a legelejen, akkor nagyon ugyes volt, rogton szules utan nagyon edesen szopizott.
Szoval kesobb mindenfele trukkos poziciokat kellett talalnom, hogy elfogadja a szopit, illetve, hogy ne akarja 2 perc utan abbahagyni.
6 honapos kora korul mar annyira leredukalta az idot, hogy a masik cicit el sem fogadta, pedig mindig 2 mellbol szoptattam.
Probaltam poziciokat, jatek kozben, gyakran, stb,szoval mindent amit a szopi topicban is javasolnak. (Persze vegigolvastam az egeszet az archivoktol Kép )
5, 5 honaposan kezdtem potolni este, addig csak anyatejet kapott. Mivel sosem hizott annyit, amennyit kellett volna; es ilyen modon szopizott mindig a frasz kerulgetett.
6 honaptol aztan kostolgattunk mast is, de mindig szopi utan, es meg mindig probaltam gyakran szoptatni, de egyre kevesebbszer fogadta el. Legeloszor ejszaka!! utasitotta vissza. Ez azert eleg erdekes.
Vegulis 7 honapig huztuk, aztan egy nap mar nem is ertette mire valo a cici. Kép Kép Kép
Ez van. Remelem a masodik babam majd cicifuggo lesz, Emmat minden mas jobban erdekelte.
bocs a litaniaert,
jo ejt
Kakukk
kakukkfu
 
 


zsuzsi!
Az ember azt hinné, hogy három fiúgyermek esetén ez a rózsaszín álomvilág nem játszik be és lőn... Valamelyik este hallom ám a férfiakat (apa és fia, az itthoni kisebbség): Na ezt a ronda sárgát (body volt) honnan vette anyád? Hogyhogy honnan? Hát a pincéből. Szép kényelmes darab. Pipisárga. Na és, hát nem egy pelyhes kis pulykakakason volt?
Szegény kakukk, nem irigyellek a független leányzóért. De tény és való, hogy az én lánykáim is tizenegy hónapig szoptak. Aztán nem kellett nekik.
Zsuzsi, Nektek miért indult nehezen a szoptatás? Emlékszem arra a pillanatra, mikor a János baleseti sebészetén megjelent anyám az egyhetes Marcival, aki éppen akkor kezdett úgy-ahogy ügyesedni a szopásban. A mellem feszült, a ded, aki egy félórával korábban éhesen üvöltött, olyan mélyen aludt, hogy nem bírtam felébreszteni, és csak azt tudtuk, hogy műtét lesz, és nem mehetek haza. Biztos fájt a lábam is, de folyton csak arra gondoltam, mi lesz a babával? Aztán ott tanult meg enni a kórházban, hál'Istennek. Viszont azóta sem kultiválja a bal oldalt. Lehet, hogy a gipszet nem bírta?
Mostanában már ő sem szopik olyan lelkesen, mint kezdetben, mikor azzal szivattak, hogy le sem válik soha. Játszik, bohóckodik, harap. De végül csak bújik, és ez olyan jó!
Kangi, ma az utcán megállítottak, hogy ne adjak olyan sokat enni ennek a gyereknek, mert túl kövér (nem is ők cipelik néha órákig). Mondom, anyatejes. Akkor énm egyek mást, és ne engedjem annyit szopni. Ők mindig jobban tudják. Mi meg csináljuk. A magunk módján a legjobban. És mindenki le van sz.
sofka
sofka
 
 


Sofka,
Az en gyerekeim gondolom valami genetikai hiba folytan szoporeflex nelkul jottek a vilagra. Az elso kettonel ezt mindenki tojta le, mondvan ha nem, hat nem, van tapszer is a vilagon. Vagy hogy olyan nincs, hogy egy gyerek nem szopik, biztos nincs tejem. Fejtem is szorgalmasan 6 ill. 9 honapig. Az elejen amellett, hogy nem szoptak, a tejbelovelles is nagyon megviselt, volt itt mindenfele kulonbozo rendellenes dolog, hagy ne reszletezzem! Most harmadszorra igeretet kaptam a szulesznomtol, hogy szopni fog. Szegeny, rendesen le is izzadt velem egyutt, mire sikerult teljesiteni az igeretet. Szoporeflex megint semmi, tejcsi annyi, hogy harmasikreknek is eleg lenne, de nem jott ki a cicibol egy csepp se. Szulesznom naponta ketszer jart hozzam, 2-3 orakat toltott itt, mindenfele praktikat bevetett, de mar o is kezdte feladni, mire vegre egyenesbe jottunk. Pedig mar epp mehettunk volna valami cranioszakralis (???) treningre, vagy mi a szoszre. Szoval rogos volt az ut idaig, de kopp-kopp-kopp, eddig ha nehezen is, de ugy alakultak a dolgok, ahogy mar elsore is kellett volna (otthonszules+ szopi). Sajnalom, hogy csak igy utolsora sikerult!
A rozsaszin rugit meg Franciaorszagban turiztam, de annyira edi volt, jo fazonu, es konnyu pamut, hogy nem tudtam otthagyni! Gyurin is nagyon jol mutatott! Ha mar lanyom nincs... Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


sziasztok

csak gyors, utána visszaolvasok:

KAngi
Szilárd 2 napja kap Vitacolan nevű vitamint, szerintem azért eszik mint a kisangyal, pedig napközben alig "ér rá", de most mégis evett. Persze nem főzeléket, de a kedvencéből több 200 g-ot bevágott (tejpép egy turmixolt banánnal és öszibarival). Mellesleg sosem tudtam 150 g-nál több tejet belédiktálni...

nálunk a kaja:
reggel nem hajlandó enni, gondolom az éjszaka és hajnal 5-kor szívott 20 mili tejével telítődik Kép
de fél 10-kor tej vagy tápszer (max 80 g!), egy kis gyümi
1-kor fél üveg bébiétel a előkének. Kép, majd szopi (kb 30-40 g!)
fél 5-kor tejpép gyümölcsel (ma kb 250 g!)
este tej üvegből (max 100 g) és még egy kis szopi (20 g)
majd éjszaka össz-vissz 100 g-ot szopik, ha 10szer szopik, akkor is.
volt, hogy azt hittem, hogy nagyon sokat szopott éjszaka, lemértem reggel : 130 g Kép

Szóval nem tudom miből fejlődik a gyerek, mellesleg nem is duplázta meg a sullyát, de 4 kilót nem is könnyű,,,

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Beu mar elment?
Csak azt akartam kerdezni tole, nem valami P betus jogasz eskuvojere hivatalosak ok is a hetvegen? (Azert ne nezzetek teljesen hulyenek!)

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Képzeljétek, délután hosszabb nemalvás után elszundított Roni. Jó nagyot aludt. Kb. másfél óra múlva hallgatom, hogy nyüszizik. Azt hittem ébredezik, de aztán furcsa hangokat hallottam. Bementem, szegénykém aludt és közben zokogott! Megsimiztem, megpusziltam, de olyan nehezen nyugodott meg, majd megszakadt a szívem úgy sajnáltamKép

Pocóka,
Sajnos fogalmam sincs mitől ébrednek a babák éjjel. Ha tudnám magamon is segítenék. Nem feltétlenül van összefüggés a kajával, de lehet. Na sokat nem segítettem.

Kangi,
Jaj, már megint szegény Julcsival van "gond", ennél nagyobb baja ne legyen! Szerintem édes (pont jó) és kész!Kép Különben is, miért lenne beteg?! Stramm kiscsaj!
Valami barátnőnek kellene jól kidumcsizni magad. Vagy kellene egy újabb taliKép
Bár ma én sem vagyok csúcshangulatban, apa is megállapította. Valami biztosan van a levegőben.

Heppi,
Kösz a harisnyainfót!
De jó, hogy ilyen vidáman fogod fel a dolgokat! De máshogy nem is megy.

Myssnia,
Roni is csinált ilyesmit. Ha háton aludt, akkor összerándult, felriadt és üvöltött. De amióta hason alszik nincs ilyen gondunk.

Nadine,
Holnap megyünk a barátainkhoz, két fiú van. Az egyik egy repülőgépet kap (kb. 35 cm a törzse, szóval szép nagy), a másik meg egy darts-szerűséget (van benne egy céltábla, 2 tapadós (mint a tépőzár) golyó és 2 "nyíl", aminek tapadó felülete van, NEM tű!).

Kakukkfű,
Én úgy veszem észre, hogy Roni éjszaka nem tud visszaaludni ha felébred csak cicin. Remélem azért kinövi majd.

Zsuzsi,
Miki édes a pizsibenKép
Fejfájás az nem jó, hesshess!

Ha jól hallom apa mosogat. Milyen drága! Pedig ma morcos-harapós kedvemben voltam. Lehet, hogy fel akar vidítani? Imádom!Kép

Na, jó éjt és hétvégét mindenkinek! Hétvégén Veszprémbe megyünk barátokhoz, szóval hétfőig eltűntem! Megyek pakolni.

Maci_2
maci_2
 
 


Kakukk
Tényleg kár a szopiért, mostanában én is elgondolkodom, hogy meddig bírja még szili, hisz már csak bohockodik, és csak akkor kell neki, ha álmos és aludni szeretne, vagy éjszaka...

Sofka
Nem semmi, hogy Te egyél mást... Normálisak???

Zsuzsi
MA én is turiztam néhány szerkót Szilárdnak, amiben mászkálhat és leeheti nyugodtan... Némelyik elég vicces, majd holnap mutatok... Most még száradnak.ja és egy lányka polot én sem tudtam ott hagyni Kép
szopi, aj de jó lenne, ha most rögtön csinálhatnék egy második gyereket, már csak a szopi miatt is. Mindent máskép csinálnék, és nem hiszem, hogy ha legalább 3 hónapig is, de küzdenék,hogy csak az én tejemet szívja...

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


most látom, hogy mindjárt meg lesz az 1000. hozzászólásom... Kép
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Zsuzsi! Drukk a Mikigyereknek! Ha már így belelendült, csak nem akarja abbahagyni. Otthon szültél? Bátor vállalkozás. Na de aki ilyen remek darabokat turkál!!!
Myssnia: Vitacolan nagyon turbózza a kölykök étvágyát. Főként ha hajélandóak bevenni, de úgy látszik a Fiad hajlik erre. Ez a z etetőszék meg úgyis meghozza a kedvét. Marci olyan szívesen ücsörög benne egy műanyag kanállal hadonászva, míg mi kajázunk.
sofka
sofka
 
 


Amcsi!

Repülésről!:
Én már kétszer repültem Belgiumból a kisfiammal,először 6 hetes korában haza,és 16hetesen meg vissza.
A leszállásnál mindenkép itasd valamivel,hogy tudjon nyelni,mivel a picik füle is bedugul.Ha más nem megy akkor marad a szoptatás!
Egyébként a repülőn nagyon segitőkészek,és ha jelzed előre hogy kisbabával utazil akkor kisbabás helyet kapsz,ahová teheted a babahordozót.
Jó repülést,és jó utat!

Mariann
Mariann
 


sofka
nem mondom, hogy könnyű beadni a vitamint.. Kép
és tényleg, eddig élvezi a széket is.

most töltöttem át az esti képeket, és most a saját gyerekemen röhögök Kép Kép:
Kép
Kép
(az ágyában 1. felállása)
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Ez tényleg nagyon vidám. Na el is megyek aludni, hátha ilyet álmodok. Köszi Myssnia!
sofka
sofka
 
 


sehol senki?
megyek én is aludni
jó éjt!

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


ja és bocsi, de köszi mindenkinek a alvás-rángatózással kapcsolatos hozzászólásokat.
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


SofkaKép Az uccsó 4 mondatod király és magvas, lényegretörőKép Julka néha felnéz rám és rámmosolyog szopi közben. Csúcs ez az érzésKép
Nálunk Apa tévés, az meg télen is müxikKép Marci hogy bírja a tesók programját? Julka du. 6-tól 7-ig extra nyűgös, 7-kor fürdik, alszik. Persze suliban zsivaj, csomó kölyök szól hozzá, hessegetem őket, hogy ne fogják meg a kezét. Odajön a tanítónő és egyenesen a kezéhez nyúlKép

Manó_2Kép gratula a felálláshozKép

ZsuzsiKép ezt a pizsis képet azért ne mutasd majd meg a tini Miki tini barátnőjénekKép Hol tettél szert rá? Netán előre megfontoltan vetted???Kép

KangiKép Julka is sovikutty(Kép), kb 6 kiló még mindig, de úgy adja elő, hogy mindenki összecsapja a kezét, hogy mily dundus kisbabaKép Persze, mert nem látják mellette pl. Petrát, Dagimadár Kevint és más súlyosKép babákat.

ZuluKép tényleg, senki sem mondja azt, hogy Jé, de átlagos súlyú a babád!Kép Nem is tudtam, hogy Salust lehet kapni a Heim Pálban. Sokáig Gödöllőn vettem a Gyógyászati boltban, mostanában a fóti Cora főbejáratával szembeni cipősboltban.
Ja, és ortopéd doki szerint a legfontosabb, hogy körülnézzünk, hogy kinek a lábát örökölte a gyerekKép Ui csendben megsúgta, hogy igazán csak az számít.

KakukkfűKép a fiam nem volt még 4 hónapos, amikor eltolt magától (akkor már tápi is volt), a nagylányom 2 és fél évesen hagyta abba. Szal szerintem babafüggő és nem mamafüggő.

VirágKép Rubin Rékának megmutatnám az esti, szerintem a túl sok hatástól üvöltő Julkát. Pedig a lányomnak van egy nyugis délelőttje, mostanában direkt itthon maradunk, hogy csendben legyen.

MomoKép tényleg fotogének a lányaid! Timi pózol, de milyen jólKép Én Agatha Christieket olvasok nemtom hányadszor, ennyit bír meg az agyamKép

Konektoros szúnyogriasztóról gyerekdoki, 2 is azt mondta, hogy lehet használni, csak nagyot kell szellőztetni utána. Akkor meg minek?Kép a bababarátról nem tudtamKép

Urszila
urszila
 
 


SofkaKép a 21:27-es szólásod zárómondataira vonatkoztamKép csak azóta hajat festettem, mert holnap ismerkedési bográcsolás lesz Zsuzsi osztályával és megpróbálok jól kinézniKép

MyssniaKép én is nevettem SzilárdonKép bármilyen pózban édes ez a gyerekKép Nagyon meglepődött, hogy felállt?Kép

Urszila
urszila
 
 


Hali Csajok!

Tegnap bekaptunk jó finom kis vírust a gépre, de maestére apa meggyógyította (ő elment zsugázni, de engem nem akart nettelen hagyni estéreKép).

Látom, páran rosszkedvűek vagytok... én most kezdek kimászni belőle, bár még anyóssal mosolyszünet van (nekem meg herótom tőle, no mindegy, majd elmúlik, inkább csak apóst sajnáljuk, neki eggyütt kell vele élnie)... Viszont ma a manók megint megkönyörültek rajtam, a gép meg beteg volt, így aludtam délután egy órát! Nem véletlen, hogy egyes idegbetegségeket altatással próbálnak javítgatni.

Kangi, apacuka témában nem segítene egy lelkiszemetesláda? Jól kipanaszkodnád magad, esetleg kicsit meg is könnyebbülnél, és nem otthon senyvednél apacukának? Kaja sózás ügyben ne parázz, kicsit itasd meg utána, ha mosva vannak a vesék, semmi gond nem lesz belőle! Különben Julcsi biztos szól, ha szomjasKép

Kakukk, nekem is rosszul esett, mikor Danónak 8 hónaposan nem kellett a cici... még 2 hetet erőszakoskodtam ezerféleképp, de mikor a megnyugtatás helyett inkább kihoztam a béketűrésből, abbahagytam... A lényeg, hogy Emma is kapta amíg elfogadta!!

Myssnia, gratula az álló legénykédhez! Rángatózást én nem nagyon tapasztaltam még a manóimnál, viszont egy betegséget leszámítva, sosenem aludtam egyikkel se...

Momo, meg még akinek nem alszik napközben a gyerkőce... Zsófi, ha mákom van alszik délután 2-2,5 órát... Már ha mákom van... Ha délelött séta közben bealszik, akkor erre nagyon pici az esély... Pedig Danó ilyenkor még naponta 2*2 órát aludt, mondjuk ő 6kor kellt, Zsófi meg 1/2 8-8ig alszik reggel...

Ja, és képzeljétek, ma ottmaradt nélkülem Danó a bölcsiben 1 óra hosszát (addig kiszedettem a szemöldökömetKép) és egyáltalán nem sírt, szépen eljátszadozott. Mikor visszamentem, kaptam puszit, de nem volt semmi különösKép. Tegnap nem mentünk, de ő reggel hozta a cipőjét, hogy menjünka bölcsibeKép...

Na most ennyi, de még sok a dolgom (összerakom az ebédet, mert délelött családilag megyünk úszni), hétvégén küldök friss mélt.
Pussz
Zsófi
csucsuka
 
 


Sziasztok!

Ti hallottatok már alvási sztrájkról? Mert a lányom a 3 hós oltás óta este alig akar elaludni. régen bealust a szopiba, vagy ha jól lakott otthagytam az ágyunkban ész szépen elaludt, de most csak azért se. Nem sír, hanem gagyarászik, nevetgél, szórakoztatja magát. Már próbáltuk a teljes sötétséget, a hozzábújást , de semmi értelme. Ma is most aludt el. (11 óra) 8 óta próbáltam rávenni az alvásra. Szerintem nem alszik sokat (főleg most)mert napközben alszik 3*1,5 órát kb, s este aludt 9-től reggel 8-ig. ez úgy 15 óra. De most nem alszik ennyit, csak 11-től 8-ig, de napközben ugyanúgy alszik. Most eldöntöttük, hogy holnap nem alszik csak 2*, hátha bejul este (lehet, hogy ez még változik, mert holnap megyünk elsőzör úszni, és majd meglátjuk, hogy bírja)

Myssnia
Zsani is szokott zuhanni, olyankor szétcsapja a kezeit és kinyitja a szemét. Olyan kis bárgyúan pislog párat és alszik tovább. Szilárd nagyon édi!! És milyen meglepett arcot vág! Zsanka is így szívja be az alsó ajkát (ezt tőlem örökölte) Kép)

Zsuzsi
Aranyos a rózsaszín pizsis Miki. Ne izgulj a színén, ezt még megbocsájtják nekünk. Én is kaptam már megjegyzést, hogy "Ha kislány miért nem inkább rózsaszínbe öltöztetem!" Szerintem tök mindegy, hogy milyen színű, tiszta legyen és a gyerek jól érezze benne magát.

Rubint Réka is nyilatkozgat mindenfélét, hogy majd így, meg úgy fogja csinálni. Majd szülés tán rájön, hogy mire lesz képes. Szülés után 3 héttel, még úgy se fog bírni nagyobb súlyokat emelni (kb akkor mertem nagyobbakat lépni és már nem féltem attól, hogy tüsszentéskor, leszekad ott lent minden Kép) Kíváncsi leszek fog e sokáig szoptatni a stresszes életmódjávalés a csökkentett kalóriatartalmú étkezéseivel. Mert tényleg az első 1 hónap, 6 hét lényege a nyugalom a pihenés hogy megismerjük a kisbabánkat, és nem a munka!!! HA ezt nem akarja átélni, az ő dolga, de szerintem nagy hibát követ el.

Na jól kidurrogtam magam, megyek lefekszem aludni.

Nadine + sztrájkoló Zsanett (de le fogom törni a sztrájkot!!!)

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Sziasztok!

Ma ismételten rá kellet jönni, milyen kis dagi vagyok, na meg milyen drága a női ruhák, ha már valahogy kinéz...
Mivel hétfön megyek dolgozni, venni kellett pár ruhát, mert melegítőbe nem mehetek, pont hétfön 2 kor valami számítógépes muksóval lesz tárgyalás..

Nálunk is beüzemeltük az etetőszéket:
Kép
Na és Mi is áldogállunk...
az első...
Kép
a második..Kép
Kép
Az első állás után:
Kép
Anyu vasalt:
Én következem...
Kép
A göcz babával:
Kép
A kedvenc babával...
Kép
Egy ámuló kép..
Kép
Ez a kedvenc képem:
Kép
Na befejezem, majd felrakom az albumba is.
Jó éjszakát
Manó2+Dorka

Kép
Kép
dorka2
 
 


Sziasztok!

Jaj de jók a képek!
állásokhoz gratula Kép

Nadine
nálunk minden oltás után paff az addigi jó alvásnak. A 2 hósra már nem emléxem, de a 3 hós előtt már tök jól aludt és csak 5x evett, utána 3 hét kellett, mire visszazökkent, ez ment is 1 hétig, aztán kapta a 4 hósat, és most megint Kép
Megsúgom, ma fél 10-kor kezdtem az altatást, negyed 12-kor már elegem volt, és leraktam, persze sírt. kb 6-7 percet sírhatott, már épp be akartam menni, hozzá, amikor hallom, hogy CSEND VAN, és elaludt Kép Szegény biztos csalódott bennem, hogy nem mentem be, de muszáj volt...

Valamit nem jól csinálok az utóbbi napokban, hogy nincs időm babanetezni Kép

Leszter
hogy sikerült a busa? filézés?

holnap megyünk mi is először babaúszni, remélem Daninál is működni fog a búvárreflex és nem fullad bele a vízbe.

na megyek aludni, ja de először még borotválkoznom kell, nehogymá szőrösen menjek úszni Kép

Andi
psandi
 
 


Sziasztok!

Beu!
Boldog névnapot Lőrincnek. Kép

Gombóc!
Viktornak is boldog névnapot. Kép

Heni!
Boldog házassági évfordulót. Kép

Momo!
Csajszik nagyon bájosak. Kép

Maci2!
Itt van a Népstadion és intézményei oldala, én innen néztem ki: http://www.nsi.sport.hu/htm/program/psap.htm Jajj bocsi mindenkinek, ez csak kiállítás, a CIPŐVÁSÁR csak okt.3-tól 12-ig lesz,
http://www.nsi.sport.hu/htm/program/elozetes.htm

Myssnia!
Ne izgulj Szilárd miatt, amikor az ember elalszik, mielőtt teljesen ellazulnak az izmai, még összerándulnak. Akkor van csak ciki, ha felkel rá. Ez szinte minden embernél így van, csak legtöbben nem ébredünk fel erre.
Szili csúcs az első felállásával. Csak nem a fogával húzza fel masgát? Kép

Zsuzsi!
Jelentkezem!!! Én nem szoktam depis lenni. Kép Max. dühöngök egyet és utána minden rendben van, mindenkitől csak azt hallom, hogy állandóan vigyorgok. Kép

Sofka!
Állítólag minden szülésnél nő egy kicsit a láb. Kép

Manó2!
Dorka is nagyon husi. Kép

Na zárom a sort. Kép

Magdi
gallainémagdi
 
 


Sziasztok lányok,

Képek nagyon édesek!
Habos-babos Miki, álldogáló Szilárd és nagyszemű Dorka is nagyon cuki!!KépKép

Bocs, csak rövid vagyok, megyünk a bnv-reKép
Kicsit amúgy is zavart vagyok, a Wesley Snipessel álmodtam, persze a lényegnél menni kellett szoptatni, ami elég kiábrándítóKép...Tök ciki. Nem vagyok már tini, nem igaz? Namind1.

Este még próbálok jönni, bár ahogy látom, mindenki elutazik dorbézolni, esküvőzni, barátozni... Nem baj, hétfőn irány az osztrák határKépKép!!!
pusza

Hülyétdeszexitálmodott Elli és miértzavartameg? Kevin
ellimami
 
 


Magdi! Ennyit nem nőhetett. Ez az a fránya lábtörés, amire szakértő szomszédasszonyom azt mondta, hogy a megerőltetés mellett a baba cipelése, és az én testsúlyom is fokozzák a dagadást. Na, ezentúl két pár cipőt veszek! Mert a jobb lábam még szinte a régi. (Azért lehet, hogy nőtt9. És mostantól tényleg diétázom, mert szeretnék a vaskiszerelés után gyorsan vígan futkározni.
Psandi: Jó úszást! Az oltás ált. mindent felborít. A mozgásukat is visszafogja. De még mindig jobb, mint ami ellen véd. MArci azóta nem szeret annyira a járókában. Pedig olyan szépen mondom neki, hogy jó kis hly az. A földre nem nagyon teszem, kicsi még ahhoz, hogy ennyi ember közt megvédje magát.
Urszila! Direkt az isi-ovi miatt vettem egy hordozókendőt, bár egyelőre teljesen analfabéta vagyok hozzá, és leginkább múmiát csinálok magamból. Lehet, hogy megkurtítom kicsinyég... Szóval a gyerekhez mindenki hozzányúlkál!!! És rögtön a fejéhez, kezéhez. Hiába beszélek. Gondoltam, ha magamra kötöm, jobban tudok védekezni. Apátok milyen tévés?
Na megyek láthatási ebédet alkotni. Vízízű tejberizsből rizskoch, és talán lencseleves.
sofka
sofka
 
 


Babázó Dorkababa nagggyon helyes.
sofka
sofka
 
 


mivan lányok, sehol senki?
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Myssnia,
En vagyok!
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Myssnia,
Tudod, hetvegente a piacolasba olom minden banatomat. Gyurinak akartam overallt venni az oviba, meg treningeket, de az nem igazan volt. Kabatbol kicsit nagyobbacskat sikerult csak, cipobol meg saccra jonak tunik, a szamozas szerint meg kicsi. Na majd meglatjuk, ha hazajonnek a fiuk.
Aggodom Miki miatt. Olyan hulyen kuszik, a bal labat egyaltalan nem hasznalja. Viszont most mar azert halad valamennyit. Be is gyujt neha a lada alol Lego ember fejeket, amitol persze egnek all a hajam. Lanyok, ne felejtsetek el, a csond az gyanus!!!

Sofka,
a lathatasi ebed miben kulonbozik egy hetkoznapitol? Mumia-Sofkan nagy rohoghetnekem tamadt am!!!

Miki koszoni a rozsaszin-Miki bokokat! O nem latta magat, mert reggel gyorsan at is oltoztette apja...a valtozatossag kedveert raadott egy masik pizsamat! Kép

Megjottek a fiuk!
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?