Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nanica,
Ugyanmar! Akkoriban kisebb gondod is nagyobb volt annal, hogy engem udvozolj! :(
A konferencian nagyon hianyzott Aron, bar csak a delelott voltam oda, igy azert kibirhato volt. Persze, mire megjottem, a kedves ferjem azzal fogadott, hogy Aron ismetelten leesett az agyrol fejjel elore :cry:
Szerencsere nincs pup se, de siras az volt veszettul.

Sno,
Maris torik a fogacska??? Mi lesz kesobb??

Sagi,
Boldog hofordulot Petinek! Nem semmi a gyerkoc! Szellemi es mozgasfejlodesileg is nagyon a toppon van! :)
Nem tudom, mikor erjuk el ezeket a dolgokat, amiket Te most septiben leirtal!

Roki,
Orulok, hogy jol erezted magad a szopis tovabbkepzesen! Az a lenyeg, hogy Neked nagyon hasznos volt, sokat tanultal belole. Engem az itt leirtak kozul nagyon erdekelne a gyogyszerhasznalat szoptatas mellett. Sajnos, mostanaban egyre tobbet faj a fejem, es mindig veszek be Saridont, egyszeruen nem birom a szenvedest. Ugyanakkor felek attol is, hogy Aron is kap belole :(

Lorca,
Sajnalom, hogy nem igazan jonnek ki a lepesek a magantanitassal kapcsolatban. De Neked legalabb itt van ez a penzkereseti lehetoseg, mig masoknak (pl nekem) egytalan nincs semmilyen.
Gratu Szabi fagacskajahoz es elso lepeseihez. Hogy mi mikor fogunk idaig eljutni????!!

KépKépKépKép
thelga

Sziasztok!

Lorca!
Na, ilyenkor átérzem, hogy milyen sz.rul eshetett az olasztanáromnak, hogy lemondtam az órát. Igaz, hogy nem 10 perccel kezdés után. :wink:
Graut Szabinak a felső gyöngyszemhez! :) :) Na, meg a lépéshez!
Megint mentek Londonba? Irigy-irigy! :D :D

Roki!
Gratua a szopisképzéshez! Mostmár akkor bátran ajánlhatlak? :)

Helga!
Panadol nem használ fejfájásra?
Ugye milyen jó néha bemenni dolgozni és felfrissülni szellemileg? :)

Nanica!
Lillus kakija ha nem észrevehetetlenül kajás (céklás, borsós stb), akkor világosbarna és sem nem híg, sem nem kemény. :oops: :oops: :oops: (erre gondoltál?)

Húúú Pann, minden elismerésem, hogy simán bevállalod a szülinapos kajáltatást. Ráadásul 22 főre? :roll: Én már akkor frászban vagyok, mikor apósomék 5-en jönnek, meg még mi ketten. Szóval, én nem tudok nagymennyiségben főzni. :oops:

Sági!
Nagy-nagy gratula Petinek! :) :) Simik az okos kis buksijára! :lol: :lol:
Homokozós készletet a Cora-ban láttunk, még gondolkodtam is rajta, hgoy vegyünk-e, hisz mindjárt itt a tavasz, itt van Lillus névnapja, szülinapja. De nem vettünk.
Ja, és boldog 11-et! :)

Lilla tegnap este is kapott tápit, most már csak 80 ml csúszott le, de az is úgy, hogy egy cici, egy cumisüveg. :roll: :roll: Már röhögtem magunkon, hogy miért akarom megerőszakolni a gyerekem, ha láthatóan nem kéri. Na, de aludni akartam! Erre kelt fél 12-kor, 2-kor 5-kor, fél 7-kor! :? :?

Timi
Kép Kép
timocska

Reggel véletlenül a híreket néztem. Egy pasit innen a 8 kerből kivitt a mentő Pomázra, a pszichiátriára, majd vissza, egy pesti kórházba. Onnan egy másikba küldték, majd vissza. Mily meglepő, mire odaért, már meghalt gyomorvérzésben. :evil: Csak beteg ne legyen az ember. :?

Kditke,
Mi sem csinálunk nagy kalandot a szülinapból. Három nagyszülő van, ha ráérnek, van kedvük, ők lesznek, meg mi négyen. Nekem ez már így is tömeg. :wink:
Ügyes Tomi, hogy ilyen jól halad a járással. :D
Tomi ízlésével nincs baj addig, amíg nem egyszerre keresi az összes szimpi vonást. (szakállasokat, szemüvegeseket, nagy ciciseket, fiatal lányokat)
Kapott már rántotthusit, szépen ette. Azért többnyire kevésbé munkaigényes kajákat kap. :lol:
A metszőket és rágókat kihagyva jönnek a szemfogai? :shock:

Rokica,
Nekem azért furcsa lenne egy ilyen tanfolyamon férfi. Még akkor is, ha a nőgyógyik elsöprő többsége pasi. Jó lehetett nagyon, egy csomó dolog engem is érdekelne, csak hát az idő... :lol: Persze tudom, hogy mindenkinek arra van ideje, amire nagyon akarja, de már túl hosszú a nagyon akarom lista. 8)

Sági,
A kiságyunk szélén, ahol Peti megrágta a sajátját, van egy plexi védő. Most már legalább tudom, hogy miért is van ott. :lol:
Kis lapátot talán lehet kapni, ha meg az van, jöhet a samponos flakon levágva, joghurtos pohár és egy csomó más, amit kemény műanagba csomagolnak. Egy nagykanál is megteszi egyenlőre. Csak vigyázz, ne az ezüstkészletből vedd ki, mert valószínűleg még idén el fog veszni. Mi már sokadik készletünket amortizáljuk. Tavasszal van nagy dömping, addig meg úgy gondolják, ne homokozzanak a gyerekek. :twisted:

Nanica,
Szép világosbarna, puha és nem (nagyon :wink: ) büdi a bébikaka, ha jó az emésztése és neki megfelelő dolgokat eszik és eleget iszik. Ebbe simán belefér a kockázott répa szinezéknek. Csak az erősen szinező kaják szokták nálunk megváltoztatni.

Lora,
A cigicsikk kidobása akarat kérdése. :twisted: Amikor sógorral sétáltunk japánban, egy kis hordozható hamutartót vett. Mert az elképzelhetetlen, hogy valaki az erdőben (!!!) eldobja a csikket, meg az is, hogy ő ne dohányozzon akár egy órát is.
Nálunk a játszin az 5 méterre levő kukáig se nagyon tudják elhúzni a sss.üket. Iszony dühös tudtam lenni az elején. Most már csak simán bosszant. :twisted:

Panka,
Akkor ti sem követitek a hivatalos fog-menetrendet. Legalább egy olyan kettes jött ki, ami mellett már megvan az első?

Csongria,
Nagyon rossz így elapátlanodni. :( Amikor Nati pici volt, Robi két műszakban dolgozott. Délután 3-ra ért haza, de már a korláton lógtam, hogy mikor jön már. :(

Pann,
Ennyi embert egy lakásban? :shock: Ehhez én bizti nem lennék elég jó háziassszony.

Kép KépKép
lorca

Helga,
Tudom, hogy a tanítással még mindig sokkal jobban állok, mint a kisgyerekesek általában. :oops: A gond az, hogy ha egy-két évig tanítok, akkor van egy csomó tanítvány. Nati előtt, suli alatt kb 2 hetente mondtam vissza, mert már nem fért bele, évekig jártak stabilan. Most meg, mivel "nem ismernek", rámkérdez időnként valaki, de mindkét szülés után előről kellett kezdeni a tanítványkör kialakítását. Úgy érzem, valamit lépni kell. :roll: Apa munkahelye (Globus) sem biztos, a jó kis üzleti politikával vszínűleg kinyírták a céget, max 1-2 éve van. :?

Timocska,
Tesóm fizet megint. :wink: Van egy hét suliszünet. Mindenképp kéne valakit fizetni, aki vigyáz rá, így legalább magáraszabadítja a fél rokonságát. :lol: Május 24-én megyünk, ami Nati születésnapja. Legalább megtartun egy csomót, mert Tamóét, enyémet és tesómét így előrehozzuk. (júni 11, 12, 15) Ha már nem karácsonyozunk együtt, akkor már legalább szülinapozzunk. 8)
Legalább tudod, hogy nem a kaja hiányzik. :wink: Ennyit már megért a beleimádkozott tápi. :lol:

Róki,
Angol anyanyelvű fülnek mennyire hangzik idétlenül a Szabolcs vagy Szabi név?

Kép KépKép
lorca

Timo,
A vigyáz rá unokaöcsire vonatkozik..

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Ma 8g aludt a család!Emili csak 2x ébredt, 11 felé, mert a köcsög arab szomszéd vmitleejtett, és koppant :evil: , meg f6kor, utánna sznyált 8ig, de mi már ébren voltunk előtte pár percel(csörgötta vekker :( )

Lora!
Én már nagyon várom, hogy mikor lesz itthon is cigitiltós törvény!Én sehol nem engedném meg a dohányzást, aki bagózik az tegye a zárt szobájában!(bocsi a cigisektől)De miért én szívjam más füstjét?És még legyek is elnéző??Nekik joguk van füstölni, nekem meg jogom van a füstmentes levegőgöz.Nagyon utálom, amikor az utcán előzgetnem kell a bagós embereket!Vagy nyáron be kell csuknom az ablakokat, mert az alsó szomszéd az erkélyen bagózik, és száll fel a füst! :x :evil:

Ditke!
Köszi, de a 4. fogacska még csak készülőben van kifelé. :wink:

Sno!
Én is féle a fog letöréstől.Szegény Sebi bár ha csak most fedezted fel akkor talán nem fájt neki. :roll:
Ilyenkor mintha úgy rémlene, hogy gyerekfogorvos bekeni vmibel, hogy a törés helyén ne kezdjen el romolni. :roll:

Sági!
Hoyg ez a Peti miylen kis ügyi!Gratula a sok tudományhoz, fogacskához!Emili is liheg, vagy mondja hogy vau-vau ha mondom neki hogy kutyus, vagy én is csinálom ezekt, akkor utánozza.
Homokozó készletet láttam a coraban!

Róki!
Gratula atanfolyamhoz!Mostmrá akkor csak az a sok órás gyakorlat van hátra, igaz?

Lorca!
Szaszának is gratula a fogcsihoz, meg a lépésekhez!
Tanítást sajnálom hogy nem jön össze.
:( De hajrá Anglia, ott majd biztosan feltöltődsze gy kicsit!

Timi!
Miylen tápit iszik Lillus?És előtte mit eszik, és mikor?
Emili meg most kapott csak rá igazán a tápira, nem tudom mi lelte, de sokat iszik belőle, reggelire-vacsira is 240-260-akat! :shock: :roll: Lehet a fognövesztéshez kell az anyag. :lol:

Lányok!
Aki közelében van Müller bolt, ott vette most Hipp babagrízt, összetvője búzadara 100 %, és B1 vitamin..Semmi cukor vagy más, főzit, tápt be lehet vele sűríteni, és Emilit eléggé laktatja is!Lehet feles tejhez s keverni később, vagy tápihoz gyümihez.Nem kell főzni mint a rendes grízt.
És van egy hasonló köles-rizs tejpép, ez Milupa Aptamil.Vki kérdezte múltkor a köleses dolgokat, talán Helga?Ezért írtam le.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Lorca!
Emili fogai kibújási sorrendben:bal alsó 1, bal felső 1, jobb alsó 1, és most készül kijönni a bal felső 2. 8)

Kép
pankaa

Csongria,
Egy spontán vetélés után, ha minden rendben lezajlott, befejeződött, akkor kell valami műszeres befejezés Magyarországon?

Panka,
Akkor Emili a szélső bal felé vonzódik. 8) Szerintem akkor nagyon aranyosak, amikor ilyen össze vissza vannak még csak a fogaik.

Kép KépKép
lorca

Panka!
Legközelebb aludjatok helyettem is! :lol: :lol: :lol:
Beba 3-as tápit vettem neki. Most úgy próbáltam csinálni, hogy fél 4 körül kapjon Sinlacot, tejpépet vmi hasonlót (de kábé fél adagot eszik) és lefekvés előtt tápit. Na, meg persze a mi vacsinkból is csipeget. De nem kell neki. Mindegy, gondolom 3 éves korára átalussza az éjszakát! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca:

Megkérdeztem Davidet, azt mondja, hogy erre biztos másodszor is rákérdeznek, hogyan kell kiejteni... szóval idegen és nehezen kiejthető angol anyanyelvűeknek, David se tudja jól kimondani (Szábolcs...)

Timocska:

Nyugodtan ajánlgassál! :) A vizsgától ugyan még messze vagyok, de úgy tűnik (kopp-kopp-kopp) lesz baba-mama csoportom a XI. kerületben. Majd írok róla konkrétumot ha már teljesen biztos a dolog.

Thelga:

Az anya által szedett gyógyszer mindig átmegy az anyatejbe, de sok mindentől függ, hogy hat-e a babára vagy sem. Nagy általánosságban minél nagyobb (és érettebb) a baba, minél kisebb mennyiségű az anyatej, annál kevésbé okoz gondot. Egy csomó gyógyszer csak nagyon elenyésző mennyiségben jut át a babába még kizárólagos szopi mellett is, bőven a gyógyhatást kiváltó szint alatt. Számít az is, egészséges-e a baba, szed-e ő is gyógyszert, és nem utolsósorban hogy milyen gyógyszerről van szó.

Te észleltél bármiféle negatív hatást a Saridonnal? Általában jobb ha egy hatóanyagú készítményt választasz, ott nem 3, hanem csak 1 hatóanyag jut át a babába. A paracetamol (pl Panadol) v ibuprofen (pl Advil) a szopi mellett a legjobb választás ha hosszabb távon kell rendszeresen szedni. Ha úgy érzed, nem múlik tőlük egyedül a fejfájásod, próbáld meg egy csésze kávé kíséretében bevenni, a koffein is fájdalomcsillapító hatású, ráadásul ez a Saridon egyik összetevője.

A lényeg hogy nem kell szenvedni, ha nincs más otthon, nyugodtan vegyél be egyet, és másnap menj a gyógyszertárba paracetamolért v ibuprofenért.

Láz dettó.

Pankaa:

Sajna nem ilyen egyenes az út a tanfolyam és a vizsga között, ez tkp nem kifejezetten az IBCLC vizsgára felkészítő tanfolyam, mert olyan sajna nincs... arra az embernek autodidakta módon saját magának kell tanulnia. Állítólag NAGYON kemény vizsga, és nem elég hozzá az a részletesség ami belefér egy ilyen 40 órás tanfolyamba. De nincs igazán más, vagy több, vagy bármi. Innentől kezdve a gyakorlat és a szupervízió, esetmegbeszélések, és a szakirodalomban való vájkálás következik.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Most csak gyorsan válaszolok Lorcának aztán majd jövök!

Lorca! Igen kell müszeres befejezés. Mert azt nem tudni, hogy mi maradt bent az embrióból vagy esetleg a lepényből! :(

KépKép
csongria

Timocska:

Nem jársz messze az igazságtól! :lol: Zsuzsa ugye most majdnem két és fél éves, voltak olyan periódusai hogy átaludta az éjszakát, aztán megint nem. (Pedig nem is szopizik.) Viszont most hogy a tanfolyam alatt fejtem, és azt adtam neki este a rizsteje helyett, átalussza az éjszakát! :shock: Pedig előtte még átlag kétszer kelt!

Szóval a tömény anyatej (200 ml-t kap esti lefekvéshez) meghozta az átaludt éjszakákat!

Erre varrjon valaki gombot. :)

(Persze nem kiabálom el, valószínűleg ez sem fog örökké tartani.)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,
jaj, Boldi úgy tűnik lassan tudná hanyagolni a délelőtti alvását, én viszont nem tudnám (mármint az övét). Reggel túl sokáig alszik (fél 9), ami hétköznap késő a fentiek miatt, hétvégén meg korán. Nekem semmi se jó, tudom, nem kell megírni :roll: :lol:

Peti hűűű de ügyes!

Róki, ez tényleg alapos tanfolyamnak hangzik, érdekes is lehet. Csak engem az bosszantana, h nyilván csak abból a szemszögből nézik a szoptatást aki igény szerint lehetőleg a gyerek öt éves koráig szoptat, és hajandó éjszaka három óránként fejni. (de ez csak előítélet részemről :wink: ) És mit mondtak a szexről? Mi van közben a csorgó mellekkel?

Sno, tényleg, én is hallottam amit Panka ír, esetleg fogorvos bekeni, nehogy befeketedjen a törés miatt. Sebi az első, aztán nyilván sorban követik a többiek..

Boldinak egyszerre jön a két felső kettes. Talán emiatt ébred éjszaka.

Nanica, kaki mindig más színű, állag inkább puha maszatolódós :oops:

Helga, ugye milyen jó munkahelyre menni? Sose gondoltam volna :wink:

Lorca, hát én magam részéről mindig örömtüzeket eregettem ha egy tanítvány lemondta az órát, mindig volt sokkal jobb dolgom is :) (anyagilag persze bosszantó). Vezesd be a jól bevált rendszert mely szerint ha 24 órával az órakezdés előtt mondja le akkor ok, amúgy ki kell fizetni és punktum. (sose bírtam véghezvinni, de ismerek olyat akinek sikerült)

Kép
Kép
agiboldi

oksi, Sebi apu ma úgyis meg a fogorvoshoz, és megkérdezi, aztán majd amikor én megyek kontrollra, akkor úgyis velünk lesz Sebő, csak nem tudom, hogy hagyja-e, mert ha nem akkor meg lesz az első fogdokis trauma :(

Nanica,
én is a ne erőltesd, szopizzatok, eszegessen zsömlét, ha azt akar, stb-re szavazok, ha már érdekli, úgyis követelni fogja a ti kajátokat.
Kakiról nem tudok nyilatkozni, nagy szélsőségek között ingadozik (most is készül egy, olyan édi amikor erőlködik).

Lorca,
éljen Angila!

Orsi
Kép Kép
sno

Ágiboldi:

Bwahaha! :) Csorgó mellek.

Hát erről konkrétan nem volt szó. :)

Az éjszakai szopi valóban sokkal hatékonyabb az éjszaka magasabb prolaktin-szint miatt. De teljesen érthető ha az anyuka nem akarja felkelteni az éjszakát átalvó gyerekét szopizni csak azért hogy ezt a jó prolaktin szintet jól kihasználja, és nem akarja felkelteni magát hogy fejjen.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

sziasztok! :lol:

megjöttünk pénteken délután de még nem igazán sikerült visszaállnunk az itthoni időre, főleg Leának úh a napjaink azzal telnek hogy próbálom nem aludni hagyni napközben hátha aludna éjjel de eddig nem nagy sikerrel :cry: Éjszaka fent van 4-5 órát aminek egy része nyugis de 1-2 óra elteltével semmi nem jó úh nyüszögés van :shock: :shock: :shock: Ülünk a sötétben vagy járkálunk és várjuk hogy reggel legyen.... :shock:
kész vagyok! :cry: :cry: :cry:

bkinek használható 5lete van,hogyan lehetne gyorsan visszaállítani az itthoni rendszert ossza meg velem légyszi! :lol:

egyébként nagyon klassz volt de majd később jövök beszámolóval.....most is itt nyűglődik a kezemben...

próbálok visszakapcsolódni is de még eddig semmit nem olvastam vissza :oops: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Lorca!
Nekem is tezsik a kusza fogsor :mrgreen:

Timi!
Bebat adtam én is neki, de szerintem túl édes!Emili nem csípi a nagyon édes dolgokat, szerintem ezért nem evett belőle sokat.Meg inkább olyan édes liszt íze van. :roll: Más fajta tápit próbáltál már?Milupa nem édes annyira, viszont habzik, a Hippes nagyon fini, csak 1 kanállal kevesebb kell a vízhez mint ahogy írják, mert akkor nagyon sűrű lesz, Emilinek ez sem tetszik.Elég válogatós a lyányka :twisted: .Viszont ez a Müllerben kapható Nestlés allette nevű banános tápi bejön neki, ebből falja a deciket. :lol: De szerintem Lillusnak még azt is meg kell szoknia, hgy tápit eszik, cumisüvegből.A szopi után nehéz lehet neki az átállás, az is lehet hogy csak tiltakozik az egész ellen, és nem magával a tápival van gond.De ha nem elég a tejcsi, akkor majd megszokja hogy ez van. :wink:

Mazsi!
Nekem a japánban lévő barátnőm azt tanácsolta a férjemnek, hogy úgy lehet mielőbb viszaállni, hogyha ugyanúgy csinálod a napirendet, mint ahogy azt itthon megszoktad:tehát mostmár itthon vagytok, és akkor alszatok(fekszetek) amikor este van, nappal ébrenlét, alvás csak alvásidőben, lehetőleg ebéd után.Ez Leára vonatkozik. :D Nem szabad hagyni plusszban aludni.De szerintem elég nehéz lehet ezeket betartani, azért remélem mielőbb visszaálla rend! :wink:

Róki!
Ja, én meg azt hittem egy ilyen komoly vizsga előtt van tanfolyam is. :roll: Akkor felkötheted a gatyádat, sokfelé kell informálódnod most.Sok sikert! :D

Ágiboldi!
Sex+csorgó mell>melltartóban kell sexelni. :lol: :twisted:

Na pont most mondja aférjem, hogy febr. utolsó hetében megint mennie kell Japánba. :? Ő lett a Japános. :roll:
Szegénykém pedig mondta hogy ő többet nem utazik enyit, dehát ez van.Mi majd akkor lehet megint megyünk anyáékhoz arra a hétre. 8)

Kép
pankaa

Sziasztok!

Délelőtt nagybevásárlást csináltam.

Mazsi:Üdv itthon újra.

Dana: Nagyon édesek a gyerkőcök.

Emilinek, Petinek, Szaszának gratula a fogához.Mi meg tegnap szemésznél voltunk, kicsit kancsalított az egyikre. Kaptunk szemcseppet, amiből heti egysze az egyik szemébe kell cseppenteni. Két hónap múlva kontrol.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Rókica,
Tisztában vagyok vele milyen is lehetett a tanfolyás, de legalább annak már vége. Több ismerősöm most fog szülni, ha problémájuk van akkor téged ajánlak majd nekik!!! :D

Timo,
Lehet lemaradtam valamiről, de Lillus miért kap tápit éjszakára?

Mazsi,
Üdv újra itthon!!!
Tapasztalat híjján csak okoskodni tudok. Próbáld tartani az itthoni napirendet, ne hagyd elaludni nappal hátha egy-két nap után visszaáll. Egyszerű így írogatni, de szerintem 1-2 nap szenvedés meghozhatja az eredményt.

Panka,
Japán :(

Lin,
Mutatnál egy képet amin szerinted jól látszik Gréta kicsi kancsalsága!? Csak mert én is látom PEtin, de a szemész szerint nem, de egy 3/4 év múlva újra kell menni.

Ditke,
Az 5. fogacska bújt ki. A borostyánt a 4. fogacska kibújása után vettük, mert azt mondtam, hogy ez a fognövesztés így nem mehet tovább. Fulladás? Nem félek tőle, ez egy rövidke lánc amivel nem tudja magát megfojtani, ha esetleg elszakadna akkor meg esetleg csak egy szemet tudna lenyelni mert szemenként van egy csomózva a madzag. Egy a lényeg, nem hittem benne, de most régóta átaludt éjszakáink vannak. Hiába látszott, hogy jön a foga nem zavarta és egy átaludt éjszaka során bújt ki ez a fogacska is. :D

Homokozó szett beszerezve, Tesco gazdaságos. :lol:
Vendég

Sági!
Azért próbálok neki tápit adni, hátha jobban alszik, mert hulla vagyok a hónapok óta tartó folyamatos éjszakázástól. De kiröhög a gyerekem, tojik meginni! :cry: :cry: :oops:

Panka!
Az én uram is febr. utolsó hetében utazik el, igaz, ő csak Rómába. :(

Timi
Kép Kép
timocska

Nanica
Én is azt gondolom, hogy hagyd szopizni és zsömlézni. Briginél sem tudok mást csinálni, mint amit ő akar. (Na ez csak kaja terén igaz!) Pl. nem igazán szereti a banánt, a Sinlacot, már a köles- és zabkását sem. Gyümivel sem. Gyümit csak magában, a főziket meg fokhagymásan. Nem szereti az édes dolgokat. De pl. amikor jön a foga és csak szopizni hajlandó, akkor sem erőltetem a kaját, mert úgysem eszi meg, csak visszaöklendezi. Szóval teljesen ráhagyatkozom. Linus is meg fogja enni, ha eljön az ideje. Emlékszem annó, azért adtam már Briginek normál kaját is, mert kinézte a szánkból! :)

Még mindig evés témában elég válogatós lánykám lett. Ugye nemrég írtam, hogy az üvegesek jobban csúsznak. Hát a főztöm is csúszik üvegből! :shock: Fruttapurás pohárból meg szinte bármi jöhet! :shock: :lol: :lol:

SnOrsi
Szegény Sebi, azért remélem nem lesz csúnya a foga! És ő hogy áll a járással?

Sági
De ügyi Petike! És hogy irigyellek az észrevétleg fogacska miatt! :wink:

Róki
Nagyon jó lehetett ez a szopis tanfolyam. Azért sztem nem olyan meglepő, hogy nem voltak pasi előadók, hiszen ők nem szoptatnak! Én olyan előadókat látnék szívesen egy ilyenen, akik már maguk is átestek ezen és ismerik ennek a lelki oldalát is.
Mesélj még, milyen érdekes dolgokat tudtál meg?
Tej és az alvás témában, nem az anyatejben van vmi altató? Vagy maga a szopizás vált ki valami ilyesmit? Bár Briginél csak az elején hatott ez. De nekem még hat a szopi altatója. :?

Mazsi
Jó hogy újra itthon. Tanácsot sajnos nem tudok adni. :( És hogy szokta meg ott kint ugyanezt? Majd kérünk képeket és beszámolót!

Ágiboldi
Csorgó mell ellen segít ha te vagy alul! :lol: De már nem csorog, ugye?

Lorca
De jó, megint lesz Londoni tudósítónk! :lol:

Panka
Aranyos lehet Emili a kusza fogacskáival! De jó gyorsan jönnek, pár hete még egysem volt! :shock: :D
Én nem vagyok a cigisek ellen, ált. nem zavar. Csak cigizni is lehet kultúráltan. Pl. a csikket ki lehet dobni, gyerek társaságban nem dohányozni stb. De pl. egyszer egy kocsmában! egy anyuka ki volt akadva, mert a mellette lévő asztalnál dohányoztak és arra ment a füst. Minek viszi a gyereket kocsmába? :? Vagy vigye nem dohányzósba.

Égnek álló popó :lol: (el sem tudom képzelni, hogy ez miért kényelmes!)
Kép
Hány évet adnátok? (Fürcsi közben meglepődött) :lol:
Kép
lora7

Sági: Itt látszik, hogy a jobb szeme egy kicsit befele néz, de akkor látszik főleg ha fáradt, nyűgos.
Kép

Ezt meg az apja csinálta a múlt héten, annyira cuki:
Kép

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Ennél jobb kép nincs róla, de ezen is látszik egy kicsit

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lora!
Lillus is unja már a pépeket. Te mit adsz Briginek vacsira?
Én nagyon sokáig égnek álló popóval aludtam, tán még oviban is. :oops: :oops: :oops: :oops:

Lin!
De édi Gréta a kis bambulós képen!! Igen, egy kicsit látszik a szemén, de ha nem hívod fel a figyelmet én észre sem veszem. :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Lora! Hát úgy 3 évesnek legalább tippelném azon a képen Brigócát! A kis hamis bébiételesből csúszik neki! :wink: Beni is így alszik! :lol:

Helga! Örülök, hogy egy kicsit ki tudtál kapcsolodni! :)

Lin! Egyáltalán nem vészes a szeme! :)

Gyorsan takarítottam, mert este vendégek jönnek. Aranyosak mert most ők a sorosok a vacsimeghívásban és a gyerekre való tekintettel ők jönnek hozzánk és hozzák a vacsit! :D

Apa elvitte a ki "terreoristát" sétálni, hogy nem legyen útba! Az én drága áldott jó gyerekem 360 fokos fordulatot vett. Azt hiszem mindenki "megszívja" valamikor, ezalalól nincs kivétel! :roll: Mostanába egy nap alatt többet sír mint 10 hónap alatt összesen! :(

KépKép
csongria

Ria
Én a képnél a börtönévekre gondoltam! :lol: :lol:
Valaki nekünk is hozhatna vacsit! Lehet felhívom a DonPepét! :lol:

Timi
Ált. nagy adag főzit csinálok ebédre, és vacsira is azt kapja, mert azt legalább megeszi. Jelenleg nem kap pépet, mert bármit is csináltam nem ette meg. Főleg a Sinlacot nem. Kap még elég anyatejet. Szerintem te se görcsölj ezen, mert Lillus is szopizik még szépen, és sztem az alvás sem ezzel függ össze.

Lin
De helyes Gréti! Ő is kis huncut! :D
lora7

Lora! Börtönévekre??? nem baj akkor is idősebbnek tűnik a koránál azon a képen! :lol:

Teszek fel képet a keresztlányom szülinapjáról!

Beni ne menekülj!!!!
Kép

Imádom a keresztanyut!!! Kép

KépKép
csongria

A torta! Kép

Hmmm nagyon fincsi! Kép

KépKép
csongria

Sági, Lin!
Én úgy tudom, hogy 1 éves korukig kicsit kancsalítanak a babák, Emilin is látom időnként, hogy nem áll jól a szeme :lol: De ezt majd kinövik, mert életkori sajátosság. :roll:

Timi!
Akkor apa csak megy Rómába! :twisted: :D Bár nélkületek. :?

Lora!
Fúú, de komoly! :lol: Hasonlít rád!
Emili is többnyire így alszik, nekik biztis kényelmes. 8) Jól látom, hogy Brigi feje alatt pelus van?Vagy az párna?Emili már régóta nem kap pelust a feje alá, csak játszik vele, meg begyűri maga alá. :twisted:
Szüleim is dohányoznak, de énakkor is nagyon ellenzem.Nekik is midnig mondogatom hogy szokjanak le, de hiába...:(

Én sem maradhatok ki akkor aképekből, épp most lett kész:
http://www.picturetrail.com/flicks/3810951/preview

Ria!
Remélem Beni megint veszi a kanyart", és visszaáll a nemsírós részbe :wink: .
De jó nektek, még a vacsi is házhoz jön!
Nagyon jók a képek!És az a torta... :P

Kép
pankaa

Jelentem Peti már 6 fogú! :lol:
Vendég

Gratulálunk Petinek a 6. fogacskájához és boldog hófordulót! :D

Panka
Jól látod, pelus van a feje alatt. Nem tudja maga alá gyűrni, mert 3 sarka be van tűrve a matrac alá, csak a 4. sarok van szabadon. Muszáj, mert annyit nyáladzik, ha jön a foga. Így ezt majdnem minden nap cserélem, a lepedőt meg csak ritkábban.
Ismételten nagyon helyes Emili! Már ő is nagyon ügyes, látszik a képeken. :D

Ria
Nagyon helyes kerilányod van! :D És milyen torta volt?

Én meg jelentem Brigi joghurtot evett. Pedig csak holnap akartam kipróbálni, de lehúzta az asztalról és nyalakodott belőle. Így ma kapott. Egyelőre semmi nyoma problémának. A múltkori hasmenés lehet valami tök más volt, mert azóta is eszik glutént, és már újra kezdtem a sajtot is és semmi. :D Viszont a nestlés epres yogo nagyon édes neki, csak almával volt hajlandó megenni. Ti mennyit adtatok először belőle? Brigi elsőnek egy fél dobozzal evett meg kb.
lora7

Panka,
Anyukám kiszámolta kb 50 évesen, hogy amennyit dohányzott, abból kimehetne Kínába. Leszokott. :twisted: Sajna apukám nem akar Kínába menni. :wink:

Sági,
Gratulálok az új fogacskához! :D

Csongria,
Micsoda motiváció a mozgásra egy hölgy. :lol:
Nagyon szimpi a jövök hozzátok vacsizni de azért én hozom a kaját megoldás!
A "mindenki szív" elvvel egyetértek. :wink: Semmit nem lehet megúszni.
Angliában nem kell, egy kicsit veszélyesnek tűnik nekem is csak úgy hagyni a dolgokat vetélés után. :roll: Furcsa, hogy országonként változik a szabályozás.

Lin,
Mi is voltunk szemészeten, nálunk fél év múlva kontroll. Most mit tudott csinálni? Normál szemész úgy tudtam nem sokat vizsgál egy éves kor alatt.
Mire kapta a szemcseppet?

Lora,
Az üveg nagyon jó ötlet! :lol:
Jó a komoly kép. Legalább ha kell, már van egy útlevélképed. 8)
Én is inkább az anyukára lennék kiakadva, aki kocsmába viszi a gyereket, mint a kocsmában dohányzóra. :?

Timocska,
Elmegy Rómába egyedül? :shock:
A három éves korban átalussza dolgot nem kiabálnám el. :lol: Nati most pont az átalvós szakaszát éli, de már többször változott. :wink: Meg akkor már le tud lécelni az ágyából. Még csak rá sem zárhatod az ajtót, mert az lesz az egyetlen éjszaka, amikor tényleg ki kellett mennie pisilni.

Mazsi,
Keletre utazva ütős a jetleg, az időeltolódás miatti kínszenvedés. Én nagyon megszenvedtem, rossz néven vettem volna, ha valaki megpróbál ébren tartani. 8) Nekem egy hétig tartott megszokni a japán-magyar eltolódást, vissza meg szinte azonnal. Szerintem ne próbálj semmit erőltetni, hamarosan a sötét-világos változás visszaállítja a rendet, ha nagyon szenved, kapcsold fel a villanyt, mert akkor legalább neked egyszerűbb. Állítólag napi 2 órát tud a szervezet tolerálni. Próbáld úgy értelmezni, hogy ő nem tiltakozott, amiért vittétek, így jár neki, hogy magától visszaálljon. :wink:
Azért nem hiszem, hogy ez tekinthető jó tanácsként a gyors visszaállás reményében, de részvét az megy. :lol:

Agiboldi,
Apan nem akarta, hogy lespricceljem, úgyhogy szex egy ideig melltartóban ment. :lol: Nálunk egy nem túl hosszú idő után a szex-csorgás kapcsolat megszűnt.
A 24 órás statáriumon én is gondolkodtam, de nekem sem lenne erőm elkérni. :wink: Csak akkor volt ilyen, amikor házhoz jártam és mire odaértem, kiderült, hogy nem ér rá a tanítvány. Annak én is kifejezetten örültem, mert két perc alatt a pénzzel távoztam. :lol: Barátnőm, a 24-et úgy tartotta be, hogy ha viszont ő mondta le, hasonló határidő után, akkor ingyen tartott egy órát. Úgy már tisztességes, de még eddig sem tudok eljutni. 8)
Sajnos most keményen anyagi kérdés a dolog. :?

Kép KépKép
lorca

Boldog 11-et a legfrissebb 6 fogúnak!

Orsi
Kép Kép
sno

Gyors kérdés: Linusapu hétvégén elmegy Pécsre, és szeretne ernyőre csukható babakocsit venni nyárra, utazáshoz! Ha van valakinek már ilyesmi kocsija, kérnék véleményeket róla! Milyen, miért jó, miért nem. Milyet venne most... stb.

Köszi a kakiválaszokat. Azért kérdeztem, mert a Linusnak már szinte tiszta felnőttes a kakija, és gyakran feketés, sötétszürkés színű. Nem tudom, hogy a vastól van e vagy valami gond van az emésztéssel. Majd rákérdezek a dokinéninél is.

Most megyek pihiizni,,,

nanica

Nanica,
a babakocsink: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
mi szeretjük, mert jól hátra lehet dönteni. Eddig elégedettek vagyunk vele, de egy WD40 spray mindig van a kosárban, mert a kerekek hajlamosak a nyikorgásra.

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!
Tegnap nem tudtam jönni.Indul a tavasz :lol: Egy kicsit el vagyok havazva a vendégek és a gyerköcök között,de majd belejövök.

Köszönöm a dicséreteket a képről,de azt hozzátenném ez délutáni alváskor készült,mikor mi azt hittük sírí csendbe alszanak. :lol:

Köszönöm a válaszokat.Kiváncsi voltam ki hogy éli meg,mert Laura nagyon közvetlen ha babakocsiba van és most kezdte el ha megyünk valahová és megfogják,nyomba keres és a kezével hív.Kivétel az ovi,mindig kiugrik a bőréből,ha beérünk az előtérbe.Kiváncsi leszek,ha járnia kell,akkor is ennyire örülni fog-e.

Timi
Sajnállak az éjszakák miatt.De valami lehet a levegőbe.Laura is felkelt és ha kimentem a szobából megint rázendített.Pedig azt hittem alszik.Ezt fél óráig csináltuk végül megszoptathattam.

Pann
Ez igen,már nem vállalkoznék rá.Igaz Daninál a keresztelőt Én is itthon szerveztem meg,de most megbeszéltük,hogy étterembe lesz.
Dani szül.napját mindig a kertebe tartjuk grillezéssel egybekötve.Ezért jó ha tavasszal,nyáron születik a baba. :wink:Laura szül.napjával Én is gondba vagyok,mivel ha valakit nem hívok meg akkor megharagszik. :?

Lorca
De jó nektek mentek Angliába.Tesódnál hány gyerekre kell vigyáznod?
Az biztos nagyon bosszantó mikor 10 perccel elöbb telefonál mikor már ott kéne lennie.Ezt a munkám során sokat tapasztaltam. :twisted:Bezzeg ha te mondod le valami miatt,azt nem fogadják el.

Ria
Nincs elfelejtve a receptek,de sajna Zsolti éjszakás és mire megkérhetném rakja már fel arra valamelyik gyerek lefoglalja.Bocsi :oops:
Hát nem irigyellek a férjed munkabeosztása miatt se.Nálunk hasonló a szitú. :(
Hát Laura a Z ülést szépen csinálja 2 nap után,de előre vetülni azt nagyon szeret.Sajna ilyenkor a frászt hozza rám,hogy be ne üsse a fejét.Fel akar állni,de nem jön rá hogy a lábaival mit csináljon.Pont az üvegasztalt szemelte ki erre a célra,ami bezzeg még forgatható is. :evil: /úgy felhúzza rajta magát hogy ülő helyzetbe van és a popsi nincs a földön./ :shock:
Nagyon jók a képek a szülinapról! Milyen torta volt?

Blin
Ez igen.Kecskemétről ide eljönni.Talán arra mennek majd a vonatok.Pécsnek a kihelyezett szakjait szokták dicsérni.nagyon jó szakmát választott.Akkor a suli kóterébe biztosítanak nekik helyet?

Panka
Japánba ti nem tudtok a férjeddel elmenni?
Nagyon jók a képek.Milyen szép szemei vannak Emilinek.igazi nagylányosan fekszik a maci ölébe. :lol:

Kditke
Sajna igen a súlyfelesleg ez miatt jött rám.Bezzeg leadni nagyon nehéz.Ez miatt fogigyógyszert se merek szedni.Szövetminta hogy sikerült?
Gratula Tomi lépegetéseihez.Nemsokára futhatsz utána.

Helga
Úgye milyen jó kimozdulni a gyerköc mellöl egy kicsit?Én is így vagyok vele.Igen nagyon ragaszkodnak egymáshoz.Csodálkozunk is rajta,de remélem ez nem fordul az ellenkezőjére.Ma reggel Laurának nem is tetszett,hogy Dani elmegy oviba,de azért magától intette a pát.
Sajnálom a leesést,de szerintem nem lesz gond.Még annak idején te írtad,hogy te se rakod 20 percnél tovább a hintába Áront.Én se,de ahogy észrevesszük vagy erre fogjuk,hogy amióta minden nap hintázik a mozgásfejlődése felgyorsult.

Sno
De rendes vagy.Köszi hogy felajánlod,de azért nem kell miattam az idődet pocsékolni.Talán ha lecseng a farsang lehet itt is majd kapni újból.
A moncsicsis húzatot nagyon szeretem,mert sokkal jobb minőségű mint amiket most kapni.
Fogdarab törést nagyon sajnálom.Azért kérdezzétek meg tényleg a dokit.Ha csak zománc szerintem semmi gond nem lesz.Az egyik barátnőm fia,aki annyi idős mint a Dani,elesett 2 évesen a temetőbe és a sírba beütötte az első 4 fogát.És le is töredeztek belöle.De nem kis darabok.Most nincs foga mivel a csonkok elsorvadtak neki és kiderült mivel a foghúst is érintette a törés/nem lepattant neki a zománc/fertőzéseket kapott.Tavaly ősszel agyhártyával került az intenzívre és 2 napig az orvosok se tudták mi lesz vele.Ez után 2 honapig mindig 40fokos láza volt és a tünetek hasonlóak mint az agyhártyánál,mire a háziorvosa rájött,hogy a fogai miatt lett neki a betegsége.

Nanica
recepteket majd neked is küdöm. :oops:
Kaki attól függ mit eszik,de általába mint a felnötteké.

Sági
Boldog hófordulót!
Nem csodálom bukik a szép csajokra Peti.Peti se lesz egy a sorban lévők a fiúknál.Most is látni hogy hogy fognak tapadni rá a csajok.
Gratula a fogacskához és a menéshez.
Laura is tegnap kezdte el hogy ha kutyát lát már mondja hogy vau.Hogy mutattátok a puszit.Laurának hiába mondjuk,mutogatjuk,hogy adjon.Inkább elfordítja a fejét. :?

Rókica
Gratula a tanfolyamhoz.Tényleg sok energiád,türelmed van két gyerköc mellett.
Privit majd küdöm.

Mazsi
Üdv újra itthon!Sajna nincs semmi jó tanácsom az átálláshoz,de ekkora gyerköcök hamar alkalmazkodnak.

Na megyek aludni,jó éjszakát!

KépKép
KépKép
dana 1

Kditke:

Ez nem ilyen száraz fejtágító volt!!! Nagyon is érdekes volt minden részlete, ez volt a baj, mert néha úgy belemerültünk egy témába, hogy az előadóknak muszáj volt rövidre zárni azzal, hogy menjünk tovább mert még rengeteg anyag van... szóval nagyon ajánlom! Mindenki úgy jött el róla, hogy de kár hogy nincs több!

Lorca:

Miért lenne furcsa férfi? Mikor egy csomó férfi orvos kezel szoptató nőt, és általában bődületes baromságokat mondanak a szopival kapcsolatban (tisztelet a kivételnek). Épp hogy nekik lenne legnagyobb szükségük egy ilyen tanfolyamra.

Pankaa:

Lehet hogy más országban van, de itt nincs. Ez egy nemzetközi vizsga, és azt hiszem egyáltalán tavalytól lehetséges magyar nyelven letenni, azelőtt az itthoni szopis tanácsadók angolul vagy németül tették le... le a kalappal...

Sági:

Köszi! :) Jól fog jönni a gyakorlat, és remélem tudok segíteni.

Nanica, Lora:

Nem baj ha ilyen idős korban a baba még nagyrészt anyatejes, sőt. Az ideális az lenne, ha 1 éves korban még 2/3 anyatej és 1/3 lenne a kiegészítés. De a tanfolyamon olyat is említettek, hogy másfél éves baba még kizárólag szopik és teljesen rendben van. Amíg a baba szépen fejlődik, egészséges, jókedvű, stb, addig ezzel nincsen gond. Az a minimális szilárd étel, amit magához vesz, bőven fedezi az anyatej által nem nyújtott tápanyagokat (1 éves korra pl plussz fehérje, vas és rost a lényeg).

A szopis babák között elég gyakori, hogy köszönik, nem kérik a pépesített kajákat, és inkább azt csócsálják, amit már SK a szájukba tudnak tömni. Szilvi ugyan elfogadta a pépes kaját, de most már szemmel láthatólag inkább azt enné, amit mi is. Úgyhogy próbálok úgy főzni, hogy a vacsoránál a legkisebb is meg tudjon bírkózni az étellel. Ott ül velünk az asztalnál és ő is boldogan tömi a szájába amit a többiek tányérján lát. Néha kis darabokra szedem neki, de pl a sült csirkeszárnyat tök önállóan meg tudja enni. A két és fél fogával! :lol:

Szóval ha pépes nem csúszik, akkor meg lehet próbálni puhára főtt darabokat rakni a kezeügyébe, hogy saját maga próbálkozzon. Nem mondom, hogy így nagy mennyiségeket fog elfogyasztani, de legalább jól érzi magát és sikerélménye lesz. :)

Lora:

Nem előadó nem volt férfi, hanem hallgató!!! Ami azért nagyon elszomorító, mert hány gyerekorvos vagy háziorvos javasol hülyeséget a szopival kapcsolatban, főleg ha gyógyszerszedésről van szó.

Nagyon-nagyon sok érdekes kis tényt tudtam meg, majd szórom őket magamból ahogy felbukkannak a témák. Pl hogy a tej zsírtartalma 1 és 12% között tud mozogni!!! És a baba ezt saját maga szabályozza, mert ha zsírdúsabb tejet akar, akkor GYAKRAN szopizik, ha meg vizesebbet, akkor ritkábban! És a tej zsírtartalma több mindentől is függ, pl napszaktól (estére zsírosabb), a szopás hosszától (hátsó tej) vagy hogy mikor ürült legutóbb a mell (minél gyakrabban, annál zsírosabb). Többek között ezért is tök felesleges mérni hogy hány ml-t evett a baba, mert ebből még fogalmad nem lesz arról, hogy mi a TÁPÉRTÉKE annak a tejnek amit elfogasztott. Úgyhogy már emiatt is jobb a babára bízni, hogy mikor akar szopizni, nem véletlenül csinálja.

Akkor hogy a szopi fájdalomcsillapító hatású a babának. Ha valamije fáj, nemcsak cicin vigasztalódik, hanem ezzel csillapítja a fájdalmát!

A te kérdésedre válaszolva pedig igen, van a tejben egy bizonyos fehérje, ami aluszékonnyá teszi a babát, ez egy természetes altatóanyag. A mamában meg szopi közben olyan hormonok szabadulnak fel, amik ellazítják, eufórikus érzést keltenek, és álmosítanak. :) Minél kisebb a baba, annál erőteljesebb ennek a fehérjének a hatása, nagyobb babáknál már nem feltétlenül alszanak bele, de azt látjuk hogy ellazulnak ők is. Anyukának meg a szopi végéig ugyanolyan álmosító hatása lesz a szopinak, nem változik a baba korától függően.

Timocska, Lora:

Az alvás tényleg nem a kajálással függ össze... erről személyes tapasztalataim is vannak, de a szakirodalom is azt mutatja, hogy ez egyrészt egyéni adottság, szoktatás kérdése, és a fejlődési stádiumé. Pl sok baba aki addig átaludta az éjszakát, hirtelen 3-4 hónapos korában elkezd újra ébredni! Ezenkívül azt mondják, hogy nagy fejlődési ugrások előtt/alatt is gyakran ébrednek a babák, pl a kúszás, mászás, járás, beszéd előtt.

Saját tapasztalat: Zsuzsa ilyen idős korában kapott először tápszert, mert kezdett apadni a tejem a terhesség miatt. És iszonyat mennyiségű tápszert megivott éjszakánként (fél litert) de ugyanúgy ébredt, sőt többször! :(

Sztem attól sem függ, hogyan alszik el a gyerek. Szilvi magától alszik el, szopi nélkül, és mégis ébred éjszaka. Biztos le tudnám szoktatni, de nem akarom. Ez még tűréshatáron belül van, és én szeretek vele összebújni, plussz nem akarom feladni az éjszakai szopikat, mert látom hogy nappal már kevesebbszer szopik, nincs rá ideje. :)

Egyébként ő nagyon felhasználóbarát baba, mert pl ha más vigyáz rá, simán elvan más kajával is, sőt, az anyatej kifejezetten nem kell neki cumisüvegből, inkább megvárja az igazit! (Ami azért érdekes mert vizet, rizstejet, teát simán megiszik cumisüvegből.)

Lorca, Timocska:

A rázárjuk az ajtót éjjel nálunk már csak azért sem működik, mert Zsuzsa már feléri a kilincset! :lol: És hallom hogy éjjel csattan a kilincs (mert megfogni még nem tudja, alig éri el), és aztán nagy mezítlábas dobogás a parkettán, és egyszer csak ott van mellettem a hálóban "MÜK!" (=milk=tej) felkiáltással. Bár most éppen ő is átalvós periódusban van.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

A vacsi jól sikerült! Benit is magunk mellé ültettük az etetőszékbe és kapott piritott krumplit, hogy a kezével csócsálja! Elég szép mennyiséget elkért, nagyon meg voltunk elégedve milyen ügyes. Majd amikor kivettük az etetőszékből, az összeset megtaláltuk maga alá dobálva! :lol:

A torta! Asszem narancstorta volt, sajnos már nem tudtunk ott lenni mert Beni nagyon nyűgös volt! :(

Én tejmentesség miatt azt hiszem gyümitortát fogok sütni Beninek! A vanilliapudingot azt rízstejjel főzném meg! Mi a véleményetek?

Dana! Nem gond a recept! Képzeld a dietetikus barátnőm felhívta a figyelmemet, hogy a fősuli diatetikai tanszékén minden évben kiadnak egy kiadványt, hogy a gyártók milyen élelmiszerben garantálják a tejmentességet! Megrendeltem már csak érte kell mennem 400 ft. Ha jó, akkor ha gondolod, le fénymásolom és el postázom neked!

Roki! Nagyon érdekes lehetett a tanfolyam!

Sági! Nekünk nincs fogacska! :lol: Nektek viszont nagy gratula a 6.-hoz és a 11.-hez is! :D

KépKép
csongria

Sziasztok! :)

Ria!
Lillus is sokszor bedobálja a kaját a széke alá. Kiesik a kezéből, bele a székbe, de onnan már kivenni nem tudja, így lesöpri! :lol: :lol: :lol:
Tényleg jól néz ki a torta és Kitti is milyen cuki! (remélem ő az) :) :)

Roki!
És ha Zsuzsa éjjel átmegy mük-öt követelve, mit csinálsz vele?
Nagyon bátor vagy, hogy már egy csirkeszárnyat is egyben odaadsz Szilvinek! Én kábé a banánnál rosszul vagyok, olyan nagyokat harap le! De amúgy tök ügyes Lilla, mertha kenyérből is egy nagyobb falat kerül a szájába, rögtön tátja ki és tolja kifelé a nyelvével! :) :)
Ja, szopira visszatérve: emlékszem, mikor a 4.mellgyuszival elmentem a nőgyógyászomhoz, hogy csináljon vmit, mert megőrülök. Megnézett és azt mondta, nincs mese, abba kell hagyni a szopit, ír fel gyógyszert. Mondjuk én akkor nagyon örültem, mert tényleg totál ki voltam bukva, hogy végre valaki partner a tejelapasztásban és nem erőlteti rám a szoptatást. De aztán a Jóisten akarta, hogy nem tudtam kiváltani a gyógyszert (mert olyan kiszerelésben nem árulták, amilyenben felírta)! Lényeg, hogy tényleg kellene a férfiaknak is elmenni és résztvenni egy ilyen tanfolyamon!

Megyek, gyorsan rendbeszedem a lakást és magamat is, míg alszik a ded!

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska:

Akartalak téged (meg a többi többszörös mellgyulladást végigélt topiktársat) megkérdezni, hogy hogy is voltak ezek a mellgyulladások? A tanfolyami képeket látván, hát le a kalappal előttetek, iszonyú lehetett. :shock:

Szóval azt akartam kérdezni, hogy

1. Hogy kezdődött? Milyen idős volt a baba?
2. Tejcsatorna záródás is volt vagy csak úgy derült égből villámcsapásként?
3. Ilyenkor milyen gyakran szopott a baba?
4. Sebes volt a mellbimbó?
5. Mindkét oldalon volt?
6. Előfordulhatott, hogy bármi megnyomta a mellet (melltartó, belerúgott baba, sérülés, erőteljes masszírozás, BÁRMI)?

Zsuzsa és a MÜK:

Ha éjjel átjön, akkor visszaterelem a szobájába, lefekszem vele, elmondom hogy fogmosás után nincsen MÜK, és odaadom neki a vizes cumisüvegét, abból általában iszik valamennyit, majd befordul és alszik. Néha egyszerűen csak odaadom neki a cumisüveget és ki is jövök, de van hogy igényli hogy mellette maradjak míg el nem alszik.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Timi! Igen Kitti az! :D

:?: Nálatok van olyan, hogy a gyerek tépi a fülét állandóan?

KépKép
csongria

Ria!

Szerintem nagyon finom lesz a puding rizstejjel, én már csináltam úgy. Esetleg ha valami zsírdúsabbra vágysz, akkor meg lehet csinálni kókusztejjel (ha nem zavar az íze), mert az kb olyannyira zsírdús mint a tejszín, nagyon finom. A rizstej az elég zsírszegény a tehéntejhez képest, énnekem szokott hiányozni a jó kis zsír.

Lehet kapni konzervben a Tescóban a nemzetközi ételek között, vagy bio boltokban, patikákban por alakban, és akkor azt úgy higítod ahogy jónak látod.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Képzeljétek Emili tegnap estére belézasodott, 10kor, és 39.5 volt a hője levonva!!!Hát gyorsan Germicid, meg hűtőfürdő.Le is ment neki utánna 38.3ra, de velem aludt éjjel.Reggelre kutya baja, játszik, elevn, láztalan. :shock: Azért elmentünk a dokihoz, azt mondta vírus. :? Hát ezt én is gondoltam.Az a lényeg hogy ma már ne legyen lázas, hátha csak egy gyors lefolyású nyavalya volt!
Tegnap du. történt még vmi:talált vit a földön, és félrenyelte. :(
Gyorsan fejjel lefelé fordítottam(edig nem csináltam ilyet, mert mindig kiköhögte amit benyelt),és úgy vszleg kiköhögte, de gondolom ettől az erőlködéstől egy picit bevérzett a szeme. :cry:
Én úgy kivoltam lelkileg!Minden apró vackot megtalál, és már veszi is a szájába!Hiába porszívózk, az apró ujjaival az ágy alól is kikotor vmit, ahová porszival be sem férek. :evil:
Persze este az is eszembe jutott, hogy nem.-e tüdőgyuszi , hogy esetleg nem köhögte ki, és belement a légutaiba, de a doki meghallgatta most, és nem hallott semmi elváltozást, meg nem is köhög azóta sem.Szóval remélem minden rendben, meg ilyen hamar nem is lenne tüdőgyuszija ez miatt.
Holnap meg mennénk anyáékhoz...hát majd meglátjuk addigra hogy lesz Emili.

Sági!
Petinek gratula afogacskának, és boldog 11. hónapot kívánok neki!

Lora!
Emili tutira kiszedné így is a lepedőt. :wink:
Yogoból elsőre is 2 pohárral csúszott mindegyikből(banános, epres).

Nanica!
Emilnek is felnőttes akakija, színre, szagra!!! főleg! :twisted: :lol:
A görény tisztelegve megy el mellette. :lol:

Dana!
Mi nem megyünk, Emilinek nagyon sok lenne az utazás, meg elég költséges is lenne.

Róki!
Legalább Te tájékozott vagy, és fordulhatunk hozzád gond esetén(mondom ezt én, aki nem is szoptat :lol: )

Timi!
Eddig Emili is gyesen bánt a banánnal, kenyér/kiflivel, de ha vmi olyan kerül a szájába, ami nem olvad el, esik szét, akkor attól foldoklik, pl. nagyobb darab hústól is,mint a darált hús. :( Ezért volt a tegnapi eset is.Még a reszelt almába is bele akar fúlni. :(
Nem tudom mikor fog szilárd kaját enni, remélem a lagzijában már igen! 8)

Na megyek én is vasalni amig alszik.

Kép
pankaa

Róki!
1. az első alkalommal Lilla 10 napos volt, utána hetente jöttek a mellgyuszik egészen a 7.hétig. Kemény, fájó cici, sebes mellbimbó. Így kezdődött.
2. az első alkalommal elmentünk a Szt.István kh szopis ambulanciájára, ahol a dr.nő azt mondta, nem mellgyuszi, csak tejcsatorna elzáródás :arrow: augmentint azért felírt
3. próbáltam sokszor mellre tenni (kábé óránként), de nem igazán szopizott, mert annyira be volt állva a mellem, hogy nem tudott mit és aztán dühösen elfordult és ordított. Ekkor jött a másik mell. A beteget pedig próbáltam fejni, nulla eredménnyel.
4. kábé az első 3 mellgyuszi alkalmával igen, sebes volt a mellbimbóm, aztán már nem.
5. igen, sajnos mindkét mellemben volt. Volt, hogy 2 nap eltéréssel jelent meg mindkettőben. :(
6. szerintem nem. :(
Húúú, de ez nem volt ilyen egyszerű, ha gondolod egy tali alkalmával még beszélgethetünk erről, nem szeretném untatni a többieket.

Ria!
Lillus is szokta tépni a fülét. Ilyenkor arra gondolok hogy vagy viszket neki (a védőnő tanácsolta, hogy a füle mögött ha ki van száradva kenjem be Bepanthennel) vagy zavarja a fülbevaló. (de gondolom ez Beninél nem lehetséges) :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Szabi most ismét kétszer alszik naponta. Visszafelé fejlődünk. :twisted: (én tuti, de ez nem új)

Róki,
Nekem nem az a bajom a férfiakkal a szoptatásban, hogy nem kéne ott lenniük, hanem hogy elég alkalmatlannak tartom rá őket. (sexism 8) ) Ritka az a nőgyógyi, aki a terhesség lelki részére rá tud hangolódni vagy egyáltalán próbálkozik. Akivel én találkoztam, többnyire betegségként kezeli. Ha már azt sem tudják megoldani, akkor nem sokat várok el szopi téren sem. Pedig a szülésnél eléggé motiválva vannak az orvosok anyagilag, - ritka kivételektől eltekintve - amit alapban nem is érzek problémának. Egy ilyen tanfolyam elvégzéséhez viszont közvetlen anyagi érdek nem fűződhet, így csak némi altruisztikus hajlammal megáldott lény tudja megcsinálni. :wink: Azt pedig szerintem úgy hívják, hogy nő. :twisted: Valahogy soha nem azok mennek el egy ilyen tanfolyamra, akiknek igazán szükségük lenne rá! :?

Nekem a WHO eléggé alap. Szerintük, szerintem, egy 1,5 évesnek nem jó a kizárólagos szopi.

Az ajtócsukás nálunk sem működik, mert Nat kinyitja az ajtókat, 95 cm-be az már belefér. Kivéve a nappalit, de az 2,5 m magas, az még odébb van. :wink:

Dana,
Tesómnak egy gyerkőce van, de már 9 lesz, úgyhogy nem nagy kaland, megoldja magának a dolgokat. Csak épp egyedül nem lehet a lakásban.
Még nem volt problémám azzal, ha én mondom le az órát. Igaz, én is magamban puffogok, tanítványnak még soha nem panaszkodtam emiatt. :lol:
A hinta és mozgásfejlődés közötti kapcsolat bizonyított.
:shock: Húzósan hangzik ez az elesés.

Nanica,
Nekünk esernyősben a legegyszerűbb van, hátra sem lehet dönteni, csak egy napernyő-szerűsége van. A lényeg az volt, hogy ne legyenek túl picik a kerekei, mert akkor iszony kínlódás tolni. Meg kényelmesen elérjem felegyenesedve is. Volt vagy 7-8e. Szabi még a Gracot használja idén.
(Kakiról szólva, egy felnőttnek sem a sötétbarna az egészséges. 8) )

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Szem: Azt elfelejtettem írni, hogy ez kb egy hónapja készült és azóta kicsit romlott azért vittük a dokihoz. Nagyon ügyes volt, meg tudta vizsgálni a doki. Szemcseppet kapot, amiből heti egyszer egy cseppett kell cseppenteni felváltva a szemeibe. Lényegében amelyikbe van cseppentve azzal homályosanan lát, teljesen ki van tágulva a pupillája és arra kényszeríti, hogy jobban megdolgoztassa a szemét. Azért kancsal, mert "lusta" a szeme. Ezt a kúrát két hónapig kell csinálni és utána kell visszamenni.

Ria:Nagyon édes a keresztlányod!

Lora: Nagyon sokat szokott huncodkodni, csak nem mindig van a közelben fényképezőgép.

Dana: Ott is van hely, de ő nem ott szokott megszállni. Hanem van egy hapsi akinek van egy családi háza, azt hiszem négy szobás, azt adja ki és mivel minden évfolyam havi egy hetet van ott, így mindig váltogatják egymást.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Timi! Nincs kiszáradva! Inkább el viszem a fülészetre délután! Mintha valami szagot éreznék a fülzsírján! Nem akarok úgy járni mint múltkor! :roll:

Roki! Köszi a kókusztej infót! Nem tudod véletlen, hogy van ilyen Alpro márkáju vanilliás és banános szójaital. Azt ihatja Beni? Mert a dietetikus barátnőm azt mondta ő úgy emlékszik, hogy ezt 3 éves korig nem lehet fogyasztani mert fejlődés visszafogó! :roll: A szójatápszerben állítólag más formában van a szója! :roll: Te mivel helyettesítetted Natinak a tejet 1 éves kora után?

Lorca! Megkérdeztem a dietetikus barátnőmet végre a tejforralásról. Azt mondja mindenképpen ajánlott a babáknak a baktérium mentesítés miatt. A pasztőrözött az nekünk elég de nekik még nem biztonsásos! :roll:

KépKép
csongria

Boldog hófordulót Petinek!

El is felejtettem, tegnap felfedeztem egy fehér csíkot a jobb felső kettesnél. Remélem ez nem fog olyan nehezen jönni, mint amásik kettő fölső.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Timocska:

Nagyon szívesen! Már csak azért is, hogy talán ki lehet bogozni, MITŐL volt, hogy legközelebb el tudd kerülni.

Egyébként a sebes mellbimbó általában nagy mumus, a seben keresztül feljut a kórokozó, és gyulladást csinál. De van steril gyulladás is, ez tényleg csatornaelzáródásnál lehet, amikor nem jut ki a tej, csak pang.

Azt szokták javasolni, hogy szopi előtt közvetlenül forró borogatás (amennyire forrón csak bírod, illetve kellemes) hogy megindítsa a tejet, esetleg előfejni hogy ne feszüljön annyira a bimbó és a baba be tudja kapni, majd a baba állát a csomó felé állítani (ha kell úgy hogy négykézláb térdelsz felette és lógatod a szájába), és miután szopizott, hideg borogatással, káposztalevéllel hűteni a mellet, levinni a gyulladást.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Panka! Remélem nem lesz lázas Emilka! A félrenyeléstől jól megijedhettél :shock: De ügyes voltál, és jó, hogy volt lélek jelenléted megtenni!

Mai reggel úgy zajlott, hogy 6-kor sírt kivettem megetettem táppal és tovább nyűgösködött a mi ágyunkba, verte, dobálta magát(pedig köztünk volt :roll: ) Apja megint megunta felkapta és betette a kiságyába 10 másodperc sírás, majd tök csönd! 8-ig aludt! Mi a véleményetek??? :?:

KépKép
csongria

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?