Új privát üzeneted érkezett!

szusz: egyébként én is +3 kg -nál tartok. De úgy tudom, hog ya havi egy kiló hízás teljesen normális. Amúgy meg majd az utolsó hónapokban fog megugrani inkább a súly, addig stagnálhat is.
nekem is kezd már látszani a pocimon a baba, de még igyekszem olyan ruhákat hordani, hogy ne nagyon látszódjon itt bent a melóhelyen. Majd jövő héten bejelentjük párommal a főnökömnek is. Utána már lehet nyíltan mutogatni a pocakot! Már nagyon várom!

ja, muszáj volt új melltartókat vennem, mert már a régiekből kibuggyant mindenem. 75B-ről 85C-re váltottam. ez azért durva :roll:
az H&M-ben találtam akciósan atlátatrikókat 42-es méretben. Ezek majd jók lesznek nyáron a dög melegben, mert jó hosszúak, inkább tunika szerűek.
lei
 
 


BabyMarkt Babaruhabörze

2008. március 30.
Hungexpo
lei
 
 


Beleki, a torna olyan nyújtózkodós, légzőgyakorlatos, pár lábemelés, semmi megerőltatő, inkább nyújtások. Nem tudom, a jóga milyen, arra soha nem jártam.

Lei, köszike a párna linket, azt hiszem én megvarrom magamnak, egy kicsit drágálom a több ezer forintot érte. Szerencsére egész jó a kézügyességem, és van varrógépem. Ha jól sikerül, majd mutatom.

KépKép
columbine
 
 

 
 

Én azt hiszem kapok egy barátnőmtől ilyen párnát, de ők szopizáshoz nem használták egyáltalán, inkább olvasáshoz.

panna1
 
 


columbine: két hét múlva mennék én is a tornára a Szent Imrébe!! Majd egyeztessünk :P
lei
 
 


Beleki!

Almát én is eszegetek néha, a kivi viszont nagyon nem csúszik most, pedig régebben sokat ettem. A gyümik közül a sláger nálam a narancs-mandarin, és még a körtéért is eléggé odavagyok, ahhoz képest, hogy előtte volt, hogy évente kb 1-2 körtét ettem...

Igyekszek rostos dolgokat enni, és nagyon sok folyadékot inni. Ami igazán segíteni szokott, az a sport. Sokkal jobb az anyagcserém, ha mozgok. Olyankor vhogy nem is puffadok annyira. Próbálom viszont kerülni a babot, káposztát, borsót, kukoricát. Pedig nagy kukoricarajongó vagyok, de az még babó-mentesen is nagy katasztrófákat okozott nálam. Így most azt teljesen mellőzőm :(

Ami nem egészséges, viszont továbbra is bármikor jöhet, az a jégkrém :) . Erről próbálom rendszeresen lebeszélni magam.

panna1
 
 


Jár úszni valaki? Milyen?

Panni1! A jégkrém nekem is jöhet... :)

Mivel fogjátok kenni a pocakot, ha már jobban növekszik?
Hallottam, hogy az édes mandulaolaj nagyon jó, de ma mondták a körömvirágkrémet pakolásként.
Vendég
 


Sziasztok Csajok!

Minimano, sajnálom a vizsgálatot, ne izgulj tuti nem lesz semmi baj!

Képzeljétek a fejem (lekopogom) 2 napja elviselhetően fáj, és nem is hánytam. Így péntek óta itthon vagyok, de tudok azért tevékenykedni mindenféle házimunkát. Persze csak mértékkel.

És ma hová megyünk? :lol: :lol:

Babamozi este 6kor a 4D genesisben!!! :lol:

Mindjárt el is kezdek készülődni, megyek a férjem elé, és együtt mozizunk. Már alig várom...
Majd teszek fel holnap képet, talán megyek dolgozni, ha van kedvem :oops:

pöttömpanni
 
 


Beleki!

Én járogatok úszni. Heti egy-két alkalommal.

Örülök Pöttöm, hogy jobban vagy! Biztos a babamozi közeledtének a hatása! Élvezzétek a mozizást, gyönyörködjetek a picurban!
Várjuk a képeket!

panna1
 
 


Pöttöm, szia:) Örülök, hogy jobban vagy, biztos nagyon jó lesz a babamozi, részletes élménybeszámolót kérünk:))

mi jövő hét kedden megyünk este 6-ra:) már nagyon várom én is:)

Beleki, üdv közöttünk és gratulálok én is a babódhoz!
Nálam már elég szépen látszik a pocak, bár egyelőre még csak alulról kezdett el gömbölyödni, a régi ruháim már nem jók rám:)

Lei,

én is pont melltartógondokkal küszködtem, bár én 80B-ről lettem 85C:)) az aranypókban tök jó leárazások vannak, így vettem is 2 db triumph-ot, 2500,- volt darabja, érdemes oda benézni!

sniky
 
 


Niki!

Nekem is 80B-ről nőtt 85C-re, bár hátban még kicsit nagy a C, de gondoltam belenövök :D

Én skinyt vettem 2-t, és egy triumphot, de a skiny nagy még egy picit...

Columbine, megírnád, hogy milyen felszerelés kell a kismamatornához? Esteleg jövő héten én is csatlakoznék, nincs messze a munkahelyemtől a Szent Imre.

pöttömpanni
 
 


Nem a C nagy, hanem a 85...kissé félrebeszélek már itt nagy izgalmamban :oops:

pöttömpanni
 
 


Sziasztok!

Gabi és kicsit mindenki!

Kitartás, csak pozitív dologra gondolj, és mondogasd a kisbabádnak, hogy ő egészséges és szép baba lesz. Tudom, hogy ez furán hangzik, de pszihológusok szerint, ha így teszünk, akkor reagál rá a szervezet. Azt viszont nem szabad mondogatni, hogy "nem lesz semmi baj", mert a "nem" szót nem ismeri az agyunk és úgy értelmezi, mintha nem is mondtál volna semmit (tehát úgy értelmezi, hogy baj lesz).
Gondolom, hogy hülyének néztek, de ezt annyi embertől hallottam, szakembertől is, így hát elhittem és így is cselekszem, és abszolút bevált, ajánlom mindenkinek, én 10 éve alkalmazom sikeresen ezt az önterápiát.

Niki!

1000+1 köszönet , hogy megcsináltad a képemet!!!! :lol: :lol: :lol:

Columbine!

Nekem is van egy cicám a lakásban, de sajnos a mienk rettenetesen agresszív és bosszuálló, persze emellett tud édes kedves aranyos is lenni, meg hízelegni szeretgetni, de csak ha ő is akarja , illetve ha éhes, meg ha nem lát pár napig. :?
Nálunk is minden rokon teljesen kikészít azzal, hogy "Úristen macska a lakásban".
Nem is érdekel a véleményük, viszont az hogy ő ilyen agresszív cica, az már igen. Mert félek, hogy, ha majd a baba meg akarja fogni a cicát félek, hogy úgy ahogy minket sem kímél, őt sem fogja.
Így mi úgy döntöttünk, hogy leköltöztetjük a szüleimhez vidékre, és kerti cica lesz belőle. (Lakásban nem tűrik az állatot, csak a kertben)
Nagyon fáj a szívem, ha rá gondolok, de azt találtam, ki, hogy 1 hónapra tavasszal én is leköltözök, hogy odaszoktassam.
Nagyon szívtelenűl hangzik ugye? Én is kivagyok ettől, hogy ilyet teszek. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
A másik ok, hogy nálunk teljes mértékben szédszedte a lakást, nincs egy ép bútorunk, úgy néznek ki a vadi új bútorok, mintha a hajléktalan szállóról szettem volna össze. Kaparófával 2,5 éve próbálkozom, sikertelenül.
A virágok úgy néznek ki, mintha állandóan vihar lenne, nem csak azért, mert megeszi (pedig van füfe, füves tápja, szőr oldó pasztája), hanem, mert ugrál közöttük.
De természetesem, ha nem jönne a baba nem foglalkoznék a katasztrófa súlytotta lakással. :oops:
Arra akartam kilyukadni, hogyha nálatok a lakásban nem okoz problémát, illetve, ha nyugodtak és szelídek a cicák, nem hidegbetegek, mint az enyém akkor nem látom akadályát annak, hogy maradjanak.
Ha az enyém nem lenne ilyen "szadista", és nem tenné tönkre teljesen a lakást, nem érdekelne senki véleménye, megtartanám.
Még így is filózok rajta, de miden nap csinálvalami rosszat, amitől azt gondolom, hogy ez lesz a legjobb döntés.
De ne értsd félre IMÁDOM őt! És azt a gondolatot el sem tudnám viselni, hogy elajándékozzam és ne lássam többé, de nagyon félek attól, hogy a szabadban nem találja a helyét, mert ahhoz képest, hogy ilyen agresszív, rettenetesen félénk.

Mi a véleményetek erről?

További szép napot mindenkinek!
Kitti

Kép
kollibry
 
 


Mindenki

Köszi a vigasztalást jól esett, persze csak sírva tudtam nézni. :lol:

Panna1, az uh-n minden jó tarkóredőt nézetk vagy 5-ször, állítólag ez az eljárás hogy többször megnézik, 1,7-2,0 mm között volt, azt mondják 3-ig normál érték. A doki alaposan megnézet nagyon rendi volt. Kaptam képeket és dvd-t is róla.

Gabi
Ez a lelet most kaptam e-mailen:

Down-szindróma kockázatának meghatározása
Vérszérum biokémia:
Mintavétel: 2008.02.04.
Free beta hCG: 64,3 UI/L, 1,69 MoM
PAPP-A: 0,712 UI/L, 0,27 MoM
10-14. heti Down-kockázat:
Korcsoportnak megfelelõ életkori kockázat Down-szindróma: 1:514
Számított kockázat (magzat 1): 1:32
Korcsoportnak megfelelõ életkori kockázat 13+18 triszómia: 1:4213
Számított kockázat (magzat 1): 1:5173
Szûrési eredmény: POZITÍV

A vizsgálat során emelkedett free B-hcg érték mellett alacsony PAPP-A értéket mértünk, melyek növelték a magzati kromoszóma rendellenességek kockázatát. A kombinált teszt alapján a Down-szindróma kockázata 3 % körüli, magzati kromoszóma-vizsgálat javasolt.

A vizsgálat a felsorolt laboratóriumi és ultrahangos eredmények, a Fetal Medicine Foundation

Kép
Kép
minimano74
 
 


Mindegyik C&A-ban van kismama részleg? Mert van egy nagyon nagy a camponában, nekem ez esik leginkább útba. Pénteken sztem én is elmegyek körülnézni, mert én is kinőttem mindenemet. Már nekem is látszik a pocakom egyre jobban. Két nadrággal tudok variálni, és jó lenne pár felső is.

Sajnos ez a vidéki élet negatívuma, mire hazverekedem magam, már annyira lusta vagyok elmenni ruhák után bóklászni.

Üdv beleki!

Én fontolgatom az úszást, de vannak visszatartó cikkek, dokik, akik nem ajánlják. A gerincem miatt nekem kötelező lenne. Sőt, 3 hete bakadt egy ideg, és már orr tartok hogy a matracunkról csak hátrafelé-hason csúszva tudok felkelni, annyira fáj. De hát rá kéne magam venni és nem foglalkozni a negatív véleményekkel.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Niki, a leszokás után nem csoda, ha híztál. Ezt hallottam minden ismerősömtől, aki letette a cigit. Gratulálok a leszokáshoz! Sajnos azt veszem észre a barátaimnál, hogy nagyon keveseknek sikerül.

Panna, Apróka köszi.

Apróka, engem érdekel a pityókaleves receptje!

Gabi, én is nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Beleki, üdv! Nekem már nagy hasam van, de második gyerek. Viszont te nagyon vékony lehetsz, akkor lehet, hogy hamarabb meglátszik.

Columbine, én még mindig várakozó állásponton vagyok a tornát illetően.

Lei, gratula a jó eredményekhez!

Hajrá Pöttöm! Majd gyere a hírekkel és ha tudsz képekkel.

Melltartó nekem is kellene, nem tudjátok hol lehet Anitát venni? Van egy és azt nagyon szeretem. De lehet, hogy az Aranypókba is benézek.
Vendég
 


aprooka: van minden C&A-ban kismama rész, de szerintem drágák a cuccok. Nadrágok 8-9000 Ft-ért, felsők 4-5000-ért. Én most csak azért vettem ott nadrágokat, mert leárazás volt, a nadrágokat 3000-ért adták. Én a H&M-ben vettem eddig jó kismama felsőket, de ott nem konkrétan kismama részlegen, hanem csak úgy találtam pár jó felsőt.

úszás pedig jót tesz, max a fertőzésekre kell vigyázni, mert ilyenkor fogékonyabb a szervezet
lei
 
 


csenge: Anita boltok
Anitát az Anita kismamaboltban nézzetek, ez a Délinél van a Kékgolyó utcában. Ugyanott lehet venni haskötőt és leszorítót is.
Itt vannak melltartós limkek:
http://www.anita.com/hu/hu/0,1,104,1479__products-main.htm
http://www.angilure.hu/katalogus
http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=260


beleki:
Nagyon jó a Niveás babaolaj, amiben mandulaolaj és búzacsíra olaj van, vagy a dm-s Babylove Mama olaj
1. BabyLove MAMA Olaj
2. BabyLove MAMA Massage Creme (ez nem olyan olajos, hanem testápolós inkább, viszont kellemes fűszeres illata van, csak természetes anyagokból áll - kimondottan a terhességi csíkok kialakulása ellen van. Naponta kell használni, 150ml, és sokáig elég 700-800Ft körül van)
[/url]
lei
 
 


pöttöm: húú, biztos nagyon jó lesz nektek a babamozi! Majd mesélj!! :lol:

macska: nekem is volt kettő, amíg egyedül éltem, illetve barátnőmmel laktunk ketten. Aztán lett párom, aki odaköltözött hozzám és hát ő allergiás a macskaszőrre. Úgyhogy nekem vélasztanom kellett. A macskáknak menniük kellet, pedig a szívem szakadt meg értük. az egyiket kertes házba levittük egy barátunkhoz Aquincumba, a másikat egy barátnőmnek adtam lakásba. Azóta teljesen megváltozott a lakáscicám, teljesen mások lettek az étkezési szokásai meg úgy általában minden, amit nálam csinált azt most nem csinálja, vagy máshogy csinálja. Szerintem nagyon tudnak alkalmazkodni az új környezthez, és mivel "érdek állatok", tehát az a lényeg hogy kaját és simit kapjanak, amikor nekik kell, ezért nem annyira hűségesek mint a kutyák. Sokszor eszembe jutnak a mai napig, hogy milyen édesek voltak (annak ellenlére, hogy nálam is leamortizálták a lakást teljesen), de már megszoktam, hogy nincsenek. Egyébként az egyiket pont azért vettem magamhoz, mert a gazdája szült és nem akarta a kisbébi közelében tartani a macsekot, így elaltatták volna, ha akkor nem fogadom be.

cigi: én két éve szoktam le a cigiről, és nem híztam utána. Elvileg mágneses rezonancia kezeléssel, de szerintem ez nem működne, ha nem lenne akareterőm, illetve nem lenne egy kitűzött cél előttem, hogy miért akartam leszokni. Nálam ez a baba volt, mert én már akkor úgy voltam, hogy szeretnék babát, és ehhez a szervezetmenk ki kell tisztulnia asok méregtől. 14 év után nehéz volt lemondani róla, de megérte abszolút!!! :lol:
lei
 
 


Én is vettem kismamanadrágot és két kismamaszoknyát a Vörösmarty téren a H&M-ben múlt héten. A gatya 8000 Ft volt, az egyik szoknya le volt árazva 50%-kal, így az 4000 volt, a másik viszont 8000. De most ezekkel elleszek egy darabig. Sokféle kismamaruhájuk van (az alagsorban a gyerekruha osztályon) és van egy pár, ami 50%-kal le is van árazva. Sajnos nekem a gatyák közül az s-es pont jó az m-es meg még túl nagy, de találtam egy olyan fazont, ami igaz, hogy s-es, de egy darabig még tudom hordani. Szóval én már ilyen hasas cuccokban járok, mert a rendes nadrágom már szorított.

szuszu
 
 


Minimanó! Ez a 3% esély jól belegondolva azért elég picike, ha jól tudom biztonsági okokból már 1%-tól javasolnak mi egyéb vizsgálatot.
Inkább a 97%-ra kell koncentrálni, mert anniy az esély, hogy a babádnak az égvilágon semmi baja nincs! És a 97% viszont elég nagy esély! Szóval ne idegeskedj, mert az egészséges babádnak nem tesz jót!

Azt már mondta a doki, hogy CVS-t vagy magzatvízvételt végeznek-e? Vhogy úgy rémlik, hogy magzatvízvételt a 16. hét körül végzik, aCVS-t hamarabb.

Én is küldök egy nagy adag pozitív energiát! Remélem megkapjátok!!!

panna1
 
 


Lei!

Te hogyan szoktadtad ki kertbe a cicát?

Kitti

Kép
kollibry
 
 


Hú csajok! Látom vásároltok ezerrel. Én még semmit sem vettem (ezt nem tudom eldönteni, hogy jó-e). De később majd biztos kell egy-két dolog. Pláne, hogy ápr-júniusig 3esküvőre megyünk!
Viszont úgy érzem, hogy mióta terhes vagyok, sokkal kevesebbet költök. Nem mintha jobban takarékoskodnék, csak a ruhaosztályokon nem csábulok el. Mégcsak meg se nézem a felsőket-nacikat, pulcsikat, mert minek vegyek, ha úgyis pár hónapon belül kinövöm... De biztos meglesz még ennek a böjtje-úgyértve, hogy a kismamaboltokban :lol:

panna1
 
 


Üdv Beleki!

Én nagyon szívesen járnék úszni, mert a gerincbetegek táborába tartozom, viszont nagyon félek a fertőzéstől, mivel hajlamos vagyok összeszedni mindenfélét. Szerencsére a terhesség előtt időben kikezeltem minden problémát, így nem merem megkockáztatni.
Pedig jó lenne, ha lenne alternatíva arra, hogy hogyan lehet elkerülni a fertőzést. Bár úgy tudom, hogy a gombák nem bántják a babát, csak a gyulladások.

Veronika!

Akkor megbeszéljük, hogy csütörtökön 9:45-kor a sote1 előtt?

Kismamiruci:
Én bevallom őszintén :oops: , hogy nagyon szeretek turiba járni, van egy bevállt kedvenc cégem, ahol nagyon jó cuccok vannak, és ma benéztem, hát olyan sok sép kismami felső volt, nem is gondoltam volna, hogy lesz, vagy olyan amit annak lehet hordani, hogy nagyon megörültem és vettem is párat (vagyis mindet, amelyik jó volt rám :lol: :lol: :lol: ), volt amelyiken még az eredeti bolti cimke is rajta volt.
Mondták, hogy nacik is szoktak lenni csak ki kell fogni.
Találtam azért egyet, ami még elég nagy, de mivel én elég magas vagyok, így ritka az a nadrág ami nem rövid (pl.:a c&a-s nekem rövid) és mivel ez jó volt hosszban, így úgy gondoltam jó lesz tavasszal, így 900ftért nem hagytam ott. :lol:

Kitti

Kép
kollibry
 
 


Lei, nagyon ügyi voltál, hogy abba tudtad hagyni!

Panna, én anno vettem egy szép fekete selyem kismamanadrágot és ezzel meg is oldottam a színházba- és esküvőkrejárást. A blúzaim között találtam néhányat, aminek kicsit bővebb volt a fazonja vagy már nagy volt rám és azokkal hordtam.

Kitti, az én macskám igazi szobacica, de ha elviszem a szüleimhez vidékre nem kell neki kétszer mondani, hogy menjen ki a kertbe. Sőt el is kószál a szomszédba is és ha jól érzi magát, akkor nem is jön vissza, amíg meg nem éhezik. Télen mondjuk nehezebb a dolog, mert kell nekik valami meleg kuckó, hozzá vannak szokva. Egyszer ott hagytam anyuméknál a macskámat egy hétre, de közben ők is elutaztak az utolsó két napban. Hát a cicám úgy megsértődött, hogy elment otthonról és amíg érte nem mentünk és meg nem kerestük elő sem jött. Már aggódtam, hogy valami baja esett, mert két napja nem látta senki, de a szomszéd kertben üldögélt nagy nyugalomban és nem jött haza, amikor hívtam, nekem kellett megkeresni és hazavinni. De nem volt semmi baja :D
Vendég
 


Azt mondta a dokim (meg máshonnan is hallottam), hogy he terhesség előtt is jártál usziba és nem volt gondod a fertőzésekkel, akkor nyugodtan lehet folytatni az úszkálást, most se kapsz el semmit. Én szerencsére ezek táborát erősítem. Van egy ismerősöm, aki 8hónapos koráig járt úszni, 7hónapig kb 2km-eket úszott, utána "csak" 1-et (gyorsban). Mondjuk ő triatlonista volt.
Viszont van olyan ismerősöm is, aki terhessége nélkül is kb minden harmadik-negyedik alkalommal képes volt összeszedni vmit. Na ő egy idő után már nemterhesen sem próbálkozott tovább, terhesen meg eszébe sem jutott megpróbálni. Ez is egyénfüggő dolog.

panna1
 
 


Sziasztok!

Megjöttem a tornáról, és mint akit kicseréltek, pedig egész nap rossz volt a kedvem :) Nagyon kedves ez a csajszi és ma csináltunk intimtornát is, egészen meglepődtem, mert a múltkor nem volt. Nagyon klassz, Lei, Csenge, igyekezzetek, hogy ne kelljen egyedül mennem :)

Látom cica ügyben megoszlanak a praktikák és a vélemények, én sajna nem tudok megválni tőlük, vagyis nem sajna, egyszerűen felelősséget vállaltam értük is, így aztán megoldjuk valahogy.

Kitti, ha tudsz valami jó boltot magas csajsziknak és lehetőleg vékonyabb alkatra, ahol vannak kismama ruhák, légyszi oszd meg velem is, én mindenhol csak hatalmas nacikat találok. Bocs, ha valakinek sértő, de állatira bosszant, hogy mindenhol azt hiszik, a kismamik fenékben meg combban is XXL-esek. Ha rapper szeretnék lenni, jó lenne :) , de így eléggé gáz.

Pöttöm, várjuk a képeket!!

KépKép
columbine
 
 


Columbine, nézz körül a Mammystick-en, ott talán találsz megfelelő nadrágot. Van egy a Bartók Béla úton, a Móricztól a Szent Gellért tér felé a jobb oldalon az első keresteződés után.
Vendég
 


Panna, pont ez az, hogy nekem is sikerült már összeszedni fertőzést uszodában, így most biztos nem fogok menni. Viszont a nyílt vizeket még a dokim is ajánlotta (persze ez csak nyáron vagy melegebb éghajlaton), pl. a tengervizet vagy a Balatont ha már elég meleg. És ott tényleg nem is szedtem össze semmit.
Vendég
 


Igen, a természetes vizekkel nincs ilyen gond...
A melegvizes fürdőket viszont a "nem fertőződőknek" sem ajánlják viszont. Azokban sokkal több minden vacak van, mint a hideg vizes, klóros uszodavízben. Így ezeket én is elkerülöm.

panna1
 
 


Sziasztok!

Van valami hír minimanóról?


Sajna nekem minden ellenvélemény ellenére el kell járnom majd usziba, vagy fekhetem végig az utolsó heteket, netán hónapokat. Amitől totál begolyóznék, mert én betegen sem bírok ágyban maradni. Nővérem gyógytornász és tegnap felvilágosított, hogy nem izület beakadásom van, hanem oldalsó derékfájás, ami sokkal rosszabb, mint ha középen fájna. tehát nem sok jóval kecsegtetett.
:cry:

Pénteken korábban végzek és bevetem magam a városba kismama cuccokért, mert már begyűjtöttem pár ötletet Tőletek, amiért nagyon köszi.

Az Anita cuccok nagyon drágák? Mert annyira megtetszettek a kismama fürdőruhák, végre olyan amiben levegőt is lehet kapni!
Mindenképpen vennék , ha nem horribilis.

Mákszem! Tudsz mondani a bababútorokra árat? Engem főleg a kiságy és a pelenkázószekrény érdekelne.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Aprooka! Az úszás nekem is sokat segített a derékfájásomnál. Rengeteget ülök gép előtt, és nem mindig épp a legmegfelelőbb testtartásban :oops: . Nekem is elő szokott jönni derékfájás.Ráadásul oldalsó. Viszont amikor sokat járok úszni, akkor nem szokott problémám lenni vele.
Ha nem volt gondod régebben az uszodával, akkor most se lesz probléma. Ha mégis nagyon tartasz ettől, akkor javaslom, hogy keress gerinctornás foglalkozást, vagy kérd meg a nővéredet, hogy mutasson tornagyakorlatokat, és azokat naponta kell végezni.
A derékprobléma miatt én is be vagyok kicsit tojva, hogy hogy lesz ez óriási pocakkal, de azt remélem akkor már nem fogok ennyit ülni a gép előtt... Hát majd meglátjuk.

panna1
 
 


Panna!

Én is egész álló nap gép előtt ülök, ráadásul rohadt kényelmetlen széken. Szóval most minden órában kell gyakorlatokat csinálnom, de sajnos felügyelettel lenne hatásos, viszont nővérem tőlem kissé messze lakik.Így marad az uszi. Előtte nem nagyon jártam, így nem tudom, milyen hatással lesz rám, de reménykedem, hogy nem kapok el semmit.

Viszont még nincs jó fürdőruhám, így pénteken előbb azt szerzem be.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Sziasztok!

Gabi - szerintem is fokuszalj inkabb a 97% -ra - es remelem minden rendben lesz a babaddal! :) Kitartast!

Szuszu - nálunk a 18. kerületben is inditanak hasonló, ingyenes tanfolyamot, úgyhogy mi is oda megyünk inkább a másik helyett - jó lesz még az a 40,000 Ft másra is. :) Itt elvisznek abba a kórházba is, ahol majd szülök, igy ez is tetszik benne.

Találtam én is kismamatornát itt a közelben, 200 Ft az is. Tegnap este voltam is, 12-en voltunk. Hát, nem mondom, hogy nagyon erős volt, de nagyon jól esett :) Én is tudom mindenkinek ajánlani. A végén volt intimtorna és relaxáció is.
Az interneten láttam kismama-jóga hirdetést is a 19. kerületben, péntek délutánonként van - 1400 Ft másfél óra. A 14. hét után ajánlják, gondolkozom, hogy majd február közepén megnézem azt is. Valakit érdekel esetleg?

Mi járunk úszni is a férjemmel, hetente egyszer. Minden alkalommal 1 perccel többet úszúnk és nagyon jól esik. Utána sokkal jobb a gyomrom is. Én úgy olvastam, hogy az a lényeg, biztonságos uszodát válasszál, amit rendesen takaritanak. Mi a Bókay-kertbe járunk (18. ker), eddig sose volt semmi gondom - elég régóta járunk már ide. Egyébként vannak kifejezetten kismama úszásórák is - Aquanatal - csak sajnos az itt a közelben nincs :(

Kismamaruha: valaki látott valahol szép felsőket? Szombaton megyünk bálba és a fűzők már annyira nem kényelmesek...:) Hétvégén bejártunk pár boltot, de nem volt sehol semmi használható...:(

Szeretnék én is képet feltölteni, tudna valaki segiteni?

Kellemes napot!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy megint eltűntem 1 napra, de ez a .....hányinger néha teljesen elkap és örülök, ha Soma babát ellátom. :cry:
Ma megint kicsit jobb, de úgy érzem, már sosem lesz vége..néha felcsillan az alagút végén a fény, aztán megint jön egy ijen nap....

Gabi!! +++++++++++++ 1000-rel!!

Beleki üdv. közöttünk!

Nem tudom mit csináljak; ezen a 7en még elmehetnék az integrált tesztre, de valahogy úgy érzem nincs értelme.. :oops: Pedig a dokim is ajánlotta..nem tudom mit tegyek; köztetek van aki nem megy el?????

Lányok, küzd még valaki közületek kórosan alacsony vérnyomással?? hulla vagyok egész nap már vagy 1 hete; zombiként járok-kelek; akkor javasolták a vérnyomásmérést.. azóta ilyeneket mérek: 90-95/62-68 :shock: jó erős teával tudom csak kicsit feltornázni..

Marcsi- igen, az lenne a terv, hogy Soma majd kap ifjúságit, de nem bizti, hogy lesz rá keret, pedig így lenne praktikus- a Te fiad már igazi kis nagylegény; Soma még nem érti igazán a dolgokat, nem fogja fel a kistestvér mivoltot sem-érthető módon. Sajna val. veszünk még 1 kiságyat + 1 szekrényt, aztán annyi.

Aprooka- börzére nem járnak, mert így is megy nekik a bolt. ( én csak azt írtam, hogy a Kismama lap által szervezte börze mikor lesz, mert jó szokott lenni.) Árakat nem tudok igazán; már majdnem 2 éve vettük-de arra pontosan emlékszem, hogy a faktum gyerekbútorokhoz képest kb. 15-20%-kal volt olcsóbb. A brendont nem említem, mert ott legalább 300%-kal dolgoznak. ( mi sajna az elején rákényszerültünk ott vásárolni főleg babaruhákat, mert 50-es méret még ott volt a legnagyobb választékban...bár tény, hogy kuponnal tényleg nagyon megéri vásárolni!) de ha kijöttök majd esetleg, előtte nézzetek körül, minden termékkel kapcsolatban (babakocsi, mérleg, fürdőlepedő stb., mert azok is olcsóbbak), hogy lássátok a különbséget.

Lei- Nagy-nagy gratula! Látod, hogy felesleges volt izgulni? :wink: kösz az infót a babymarktról; megyek! Meg tudnád mondani, melyik c&a-ban van leárazás; mert ami itt van nálunk Vecsés mellett, ott nincs leértékelés.. :cry: ; pedig nekem is kéne vennem.. felsőm van sok, de gatyóm egy se, mert azokat kölcsönkaptam...

Pöttöm- nagyon várjuk a híreket!!

Panna- mi is leköltöztünk 1,5 évre Pécsre anno, mert férjem ott kapott kitűnő ajánlatot; jó sokat tudtunk spórolni... :) Most meg remélem, hogy anyuéktól (itt ugye 1 /2 szobában lakunk 3-an) nyár elején ki tudunk költözni a házunkba! Ott mindenkinek lesz szobája, a kis pocaklakónak is+nappali+ 1 kis vendégszoba is. Már alig várom... :roll:

megyek, mert manó már hiányol...

Kép

Kép
mákszem
 
 


Aprooka!

Nekem is szokott fájni a derekam és a hátam. Karácsonyra kaptam egy nagy labdát, most azon ülök a gép előtt - az segit a tartáson és kevésbbé fáj a hátam, derekam is. Kell egy kis idő, hogy megszokd, de utána sokkal jobb.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska
 
 


Mazska, esetleg engem érdekel a jóga, a 19. ker itt van nekem is a szomszédban, csak kérdés, hogy mikor??

Ja és közkívánatra :lol: mégegyszer a vecsési bababolt száma:06-20/952-5876

Kép

Kép
mákszem
 
 


Sziasztok lányok:)

Húúú, jó sokat írtatok tegnap:) alig győzöm visszaolvasni:))

Kitti,

milyen fajta a cicátok? szegényke, elhiszem, hogy nehéz, de a baba érdekében szerintem is az a legjobb, ha leköltözteted anyudékhoz.

Lányok,

a dm-es Babylove masszázskrémet és olajat én is csak ajánlani tudom, sőt vettem mellé fürdőolajat is, néha napján amikor kádas kényeztetésre vágyom nagyon jó az is. Azt hallottam, hogy igazából bármilyen testápoló is jó, ami mandulaolajat tartalmaz. Mert ugyebár a Vichy krémek horrorisztikus áron vannak és annyival nem jobbak egyiknél sem.


jaj, de kíváncsi vagyok már Gabira!!!! na meg pöttöm beszámolójára is

sniky
 
 


Kitti,

én is imádom a jó kis turikat, a Deák tér közelében van egy Ruhagaléria nevű hely, ahol hetente megfordulok, legutóbb is 5 felsőt sikerült vegyek, ilyen most divatos tunika fazonban, darabját 1500-ért, ami nem mindegy:))

sniky
 
 


Mákszem, én sem megyek integrált tesztre, ha valamilyen eredményem gyanús lenne, a doki úgyis továbbküld újabb vizsgálatokra.

Kitti,

nagyon egyetértek a pozitív gondolkodásoddal, egy pár évvel ezelőtt még nem hittem benne, de másfél éve volt egy elég komoly pánikbetegségem és pont ezek a dolgok húztak ki belőle.
Az az állítás, hogy amitől az ember fél, azt magához vonzza és hogy a gondolataink határozzák meg a sorsunkat, nálam abszolút beigazolódtak. Rengeteget olvastam ebben a témában, azóta jógázom, reiki-zem, pránanadizom.

Szóval csak azt akarom ezzel mondani mindannyiótoknak, hogy nem véletlenállok mindenhez ilyen pozitívan és ezt ajánlom nektek is. Ha megvagytok győződve róla, hogy semmi rossz nem történhet, akkor nem is fog.

Bocs, hogy hosszúra sikeredtem;)

sniky
 
 


mazska!

Sajnos a labdát nem tudom alkalmazni, mert nem vennék jó néven itt a munkahelyemen, ha egy nagy gurulón fogadnám az ügyfeleket. :lol:

Mákszem!

Akkor kicsit összekevertem. Ja, a kuponról jut eszembe, az egyik magazin tetejére nekem is fel van írva, hogy brendon kupon 50.000 Ft. értékben, de aztán az újságban egy nagy semmi. :?: :?: :?:
Most akkor hogy is van ez a kupon dolog?
Akkor ezek szerint vecsésen nemcsak bútorok vannak, hanem egyebek is?
Mert én azt hittem ez valami pici asztalos műhely. :oops:

Soroksáron is van egy babadiszkont, most hallottam róla és állítólag az is nagyon jó. Lehet, hogy azt nézem meg előbb, mert az kissé közelebb van.

Csenge a recept: (kb 1 óra pucolással, vagdosással együtt, és nem nagy munka, mert "magát" főzi meg.

Kis császárszalonna kisütve, abba kis hagyma( Nem kell sok, én pl nem is bírom annyira, de ha valaki szereti lehet akár két fej is nagy adagnál) aztán bele a krumpli, sárga-fehér répa és kis vízben párolni 10 percig. Aztán felöntöd ameddig szeretnéd (nálunk olyan sűrű szokott lenni, hogy megáll benne a kanál, a fiúk így szeretik)
Esetleg tehetsz bele egy marha vagy erőleves kockát.
Tárkony ízlés szerint, ha friss én előbb teszem bele, hogy jól kiázzon, de abból jóval kevesebb kell.
Belevágok 1-1 (nyáron 2-2) paradicsomot és paprikát is még a párolós szakaszban, mert olyan tavaszias ízt ad neki.
Amikor minden puha, teszek bele házikolbászt és virlslit is. Általában a kolbásztól lesz picit füstös, telt íze, az a fontosabb, de ha gyerekeknek is készül, ők jobban szeretik a virslit. A kolbászt minél előbb teszed bele, annál jobben kifő az íze, én inkább a végén szoktam, hogy ne domináljon csak a kolbiíz.
Végül majdnem egy egész nagy tejfölt 2 kanál liszttel elkeverek+egy kiskanál pirospaprika, és behabarom vele a levest (soha nem rántom, mert attól nem lesz ennyire jó íze)
Végül beleszaggatok 1 vagy 2 tojásból házigaluskát. (tudom, hogy sokan a vegeta ellen vannak, de én só helyett a galuskát mindig tojásból, vegetából és lisztből csinálom belekeverve egy pici édes annát.....ez általában nagy sikert arat)

Mindenki ízlése szerinti sűrüségre csinálja, bár nálunk általában már a desszert sem kell ezután senkinek, főleg ha én sütöm a friss meleg házi kenyeret is hozzá. :)
A friss kenyér tényleg pluszban nagyot dob rajta, esetleg kicsit megmikrozva langyosan. jaj, most rémesen éhes lettem.....


:oops: :lol:

Jó étvágyat!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Mákszem!

Itt a link a jógához: http://www.jogasziget.hu/tanfolyamok/kismama.php

Péntekenként van 15,30 - 17,00-ig. Én kb. két hét múlva gondoltam, hogy elmegyek majd.

Tornára pedig a 18. kerületbe járok, a Kondor Béla közösségi házba - az keddenként van 18,00-19,00. Nekem tetszett a tegnapi óra. :)

Köszi a telefonszámot, Vecsés nincs messzire, úgyhogy mindenképpen kimegyünk majd megnézni.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska
 
 


AProoka! Hat igen, az ugy egy kicsit mókás lenne... :) Én is itthon használom, bár nálunk az irodába is sokan ültek rajta.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska
 
 


A soroksari diszkont cimet elkuldened majd?

Mazska
KépKép
KépKép
mazska
 
 


Sziasztok!

Hát nem nagyon tudtalak végig olvasni Titeket csak úgy nagyvonalakba!

Gabi!
Nagyon nagyon drukkolok Nektek!!!!!!!!!!!!!!

Mákszem!
Én sem csináltatom meg az integrált tesztet! Nem tudom megmondani, hogy miért, de Norbival sem csináltattam ilyesmit!

Már én is azt hittem, hogy kifelé megyek a hányingeres időszakból, de néha annyira erősen visszajön, múlthéten majdnem az utcán kellett megkönnyebbülnöm, de szerencsére még éppen hazaértem!

Én szombaton megyek a 12 hetes uh-ra, már nagyon várom! Érdekes Norbival sosem volt, hogy a mérete alapján nagyobbnak mondták, hát kiváncsi vagyok, hogy továbbra is úgy fejlődik, hogy egy héttel nagyobb a mensi szerinti koránál!

Én már annyira várom, hogy érezzem mozogni a babót! Azt mondják második babával hamarabb érzi az anyuka, hát kiváncsi vagyok, Norbival 17 hetesen éreztem!

Szép napot mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz
 
 


Sziasztok Lányok!

kolibry: nekem az a macskám, akit levittünk Aquincumba élt már azelőtt kertben is, úgyhogy ezzel nem volt gond, nem kellett szoktatni. Sajnos ebben nem tudok segíteni, hogy hogyan kell csinálni. :cry: Esetleg párszor vigyétek le, ha mentek és engedjétek hogy körbenézzen a kertben, aztán vigyétek haza. ezt lehet ismételni egyre sűrűbben.....
Egyébként hol van az a turi, amiről írtál?

columbine: van egy varrónő, aki nagyon jó kismamanadrágokat varr egyéni méretre, elég olcsón. Az árpilisi kismamák topikjában sokan jártak hozzá és mindenki áradozott róla.
Kismama ruhák (Melimami):
Pálfi Melinda
npmelinda@freemail.hu
06-30/369-1535

ez egy másik kismamaruházati bolt elérhetősége, itt is csinálnak egyedi méretre nadrágokat:
Elérhetőségünk: gwinike@hotmail.com
0620-581-6463
Budapest, XVIII. Ker

mákszem: én a Váci utcai C&A-ban voltam akciós kismamanacikat venni. A tesztről én is nagyon gondolkodom, de nemtudom, mit csináljak. Elvileg nem mennék, de hát közben meg annyi mindent hall az ember....apa azt mondta én döntsem el.

szuszu: rajtam is az új gumishasú gatyó van! Olyan kényelmes! :lol:

pöttöm: milyen volt a babamozi????

Mi otthon megnéztük apával az UH felvételt. Hát nagyon megilletődöt, meg el volt hülve, hogy mire képes már a tudomány, hogy így lehet látni mindenét a kisbabónak. Nagyon megható volt :lol:
lei
 
 


szuszu, lei:)

én is gumishasú gatyóban vagyok ma és szuper kényelmes:))

sniky
 
 



Szia Niki!

A cicám egy vörös 6kg-os, "kimiskárolt" házi fiúcica.
Csenge írása egy kicsit megnyugtatott, hogy az ő cicája ennyire szeret a szabadban lenni. Áprilisban lesz a nagy odaszoktatás, majd beszámolok, hogy sikerül e.

Én ide járok turizni, van egy csomó boltjuk:

http://www.hadakft.hu

Nagyon népszerű, mindig rengetegen vannak, van, hogy kilóméteres sorok vannak reggelente a nyitásnál, mikor teljes áru csere van, de amúgy minden nap tesznek ki új árut.
Én leggyakrabban a rákóczi út 68-ba járok, ez van a legközelebb hozzám.
Azt szeretem benne, hogy válfán vannak a ruhák, nem kell egy nagy halomban kotorászni, és néha még színek szerint is kategórizálják a ruhákat.
Elnézek majd oda is, ahova te jársz.
Tök jó, hogy idén divat a tunika, illetve a kismamiruhafazon. :lol: :lol:

Szép napot mindenkinek!

Ui.: én bevallom VICHY-t használok (arckrém, terhes csíkok elleni krém), mert én is úgy voltam vele, hogy biztos ugyanolyan, mint a többi, míg egyszer kipróbáltam a barátnőm arckrémjét. Hát valami isteni érzés volt és megértettem mennyivel mások ezek a készítmények.

Kitti

Kép
kollibry
 
 


Remélem mindenkinek tudtam segíteni kicsit :)
lei
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?