Új privát üzeneted érkezett!

Arra a számolásra gondoltam,hogy 3 ütemre beszívod a levegőt,4-re kifújod vajúdáskor.trornán nem láttam értelmét,de tényleg nagyon jól jött,hogy erre koncentráltam.Sőt a kitolási légzés meg aztán főleg jól jött.Nagy levegő -hasba letolom(mintha a hasamat felfújnám) és azt nyomom,ha elfogy a szufla nagyon gyors levegőcsere,de közben tolom tovább.Ez azért jött jól,mert pont kitolásra hatott az epi(elcseszték) és ha nem tudom,hogy kell tolni eleve,ott rá nem jöttem volna és maradhattam volna még 10 órát.

Ja azt elfelejtettem mesélni,hogy nekem a gátsebem mikor hazajöttem úgy fájt,hogy nem bírtam járni és mondom megnézem,mert ez nem normális (tükörrel)-erre bennem volt egy tampon amit otthagytak-nem viccelek akkorára dagadva mint egy 150 ml-es Aventes cumisüveg üvegrésze(a formája is)

Hát ezt kiszedtem :roll:

Furcsa módon azonban elnézem a dokinak és a szülésznőnek,mert egyébként tökéletesek voltak.( mondjuk ez egy pöttyet durva volt)
ndombi

Dombi!!!!!
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Pöttyet durva?????Ez elképesztő!!
Varratszedésed volt?Ott nem vette észre senki???És a vérzésed???Normális volt?Azért egy ekkora "tárgyat" nem nehéz nem észrevenni...
Hűűűű,most lehidaltam............. :o :o :o

Zsu
Nem tudom mi az a max idő,amikor a lepénynek muszáj leválni,de elég aggódva néztek össze a körülöttem lévők...én úgy gondolom jobb,hogy így történt,mint egy kisebb műtét...Anno Dorkával nálam is egyből kijött,most az volt a baj,hogy le se vált. Pedig szülés után nyomatták az oxytocint...Gondolom nálad ez nem volt ( :wink: ) ezért jött ki később...

Lafi
Üdv Panduséknak,várjuk a képeket.:)
Vendég

Vikci
Hajrááá+++++++++++++++++++++++++++++++++
Vendég

Vikci! Milliónyi drukk! :wink:

bingii

Hello!

Mi sem élünk éppen könnyű napokat meg. Fél napokat simán végigüvölt Bende. Próbáljuk minnél többet kivinni levegőre, hogy az is fárassza, és legalább ott aludjon. Esték aránylag jók, most este volt egy kis hiszti... De csak kevesett evett, az volt a probléma. Amúgy este 8 körül fürdés, evés, alvás, köv. kelés 1-2 körül, aztán 5-6 körül. De a nappalok nehezebbek... Apa nálam is közölte már, hogy ha így folytatom az idegeskedést, akkor szanatóriumban fogok kikötni. No próbálok én is visszavenni, de elég nehéz... Idővel csak jobb lesz a helyzet...

Lányok! Mikortól kezdődik el az az idúszak, amikor azért már kicsit fent is lesz üvöltés nélkül? Mármint amikor már igényli. Néha olyan fura, hogy alszik, felkel, eszik aztán vagy alszik vagy üvölt mert semmi sem jó. Hiába próbálkozok ilyenkor "játékkal", semmi...

Amúgy nekem sima hordozókendőm van, légyszi légyszi írjatok valami jó megkötési módot, mert jelenleg egy rakat anyag csak, nem tudom használni, pedig AKAROM!!! :)

Üvöltés: Én üvöltöttem. :) Még az előtérben is hallották. Én a fájdalomtól üvöltöttem. Meg attól, hogy fájásgyenge voltam, hiába mondták, hogy nyomjak, nem bírtam annyira amennyire kellett volna. Volt még ott több gond is, de mint mondtam, majd ha mindenki megszült! :)

Ja szombaton volt egy jó kis esténk. Fürcsi után ugyebár evés. Hát Őfelsége kiette mindkét cicit, majd üvöltött, hogy még éhes. Felhívtam a védőnőt, hogy most akkor mi van. (Már többször mondtam neki, hogy érzem, hogy néha kevés a tejem, Ő semmit nem mondott erre vagyis de azt h biztos nem kevés ha ennyit hízik...) naszóval sikerült elérnünk ezt a pillanatot. Elküldtem Apát gyógyszertárba tápszerért. Szerencsére nem kellett használnunk, mert ivott vizet és bealudt, legközelebb fél 3kor kelt, addigra volt tejcsi. Azóta meg niagara... Lehet ez indította be, hogy ennyire kiszipkázta? vagy most lövellt be rendesen? Ez lehetséges? 3 óránkénk jól meg is fájdul, hogy idő van, gyereket rá... Szerintem engedjétek kienni és még küzdeni rajta a gyermeket, mert az a legjobb serkentés.

Evés: Én sem kívánok semmit, de eszek, mert muszáj és mert nem hagyják, hogy ne egyek.

Vikci!!!! Nagyon nagyon szorítok!!!! Mostmár nem sok... kitartás!!!

Baba! Sajnálom, de fel a fejjel és csak előre!!! :D

Kép
Kép
sleepin

Ja mégegy kérdés:

Honnan tudom, mikor lakott jól a gyerek? Csakmert: Bende képes addig enni, míg van. Namost az egyik cicmből kizabált 100-at majd le tudtam még fejni 60at. Ha ezt hagyom, hogy kiszipkázza, visszabukja az egészet. Ráadásul ezeket a 100akat irtó gyorsan kb 15-20 perc alatt kieszi. Mohó és sokat eszik és sokat bukik. Ötlet esetleg? Hagyjam, hogy egyen amíg csak akar? Tudja Ő, hogy mennyit bír? Vagy Ők még kicsit ehhez??

Mi holnap megyünk csípőszűrésre. Remélem sikerül üvöltés nélkül... :roll:

Kép
Kép
sleepin

Sleepin,
www.nandu.hu -n vannak kötésmódok, én Normától is kértem, de sztem az a fajta megkötés amit küldött, rugalmas kendőhöz igazán jó.Én kipróbáltam azt a fajtát amiről ő rakott fel ide fényképet - mivel az enyém sem rugalmas - én az alul lévő részt nem bírtam ráhúzni a végén.
Barni is addig lóg cicin amíg hagyom, hagynám, én ha bealszik elveszem tőle, de hogy mennyit eszik, nem tudom. Velünk inkább az van, hogy bealszik, aztán 1 óra múlva újra éhes.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, (akik ciciznek) de nekünk minden pelus szinte szaros :roll:

Norma, vérzés jobb lett? Nekem még csak most kezd elmúlni.

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Ja, Nandus honlapon belül magyar menü, azon belül a hasznos&hobbiban vannak a megkötések.

Kép
marina74

Sziasztok!
panda! nagyon nagy gratula, örüök, hogy sikerült együtt szülnötök!

bingi!
Végre te talán tudsz mondani vmt. Írtad, hogy a te Majád 3 óránként eszik és csak akkor kér fél óra után megint, ha előtte korábban bealudt és ilyenkor adsz is neki fél óra után. Szóval a kérdés, hogy ilyenkor azt a cicit kapja, amiből előtte evett vagy a másikat? Az én Majám is kb így eszik, de soha nem tudom, hogy az ilyen félóráknál a megkezdettet adjam-e neki...

sleepen!
Maja már a kórházban is ébren volt 1-1 órát és nézelődött, azóta többet is elvan. A kisfiam annak idején kb 1 hós koráig csak evett és aludt felvátva 1-1 óra hosszat. :lol: Úgyhogy ez mindenkinél más.
Szerintem nyugodtan addig hagyd cicin, amíg ő ott szeretne lenni. Ha nem fér belé több, úgyse fog enni, csak cumizgatni, de lehet, hogy szüksége van a közelségre. Tápszer pedig szerintem nem kell. Néha vannak "váltónapok", amik átlépnek egy köv. periódusba és az addigi tejcsi nem elég. Ilyenkor többet akarnak cumizni és hagyni is kell, akkor is ha úgy érzed, üres, mert így termelnek többet.

Különben van 2 dolog, amit nem értek. 1. Mit jelent az, hogy egy baba egész nap sír? Akkor semmitől sem nyugszik meg? Cici sem kell neki, csak üvölt?
2. Olvastam, hogy ki hogy altat. Szinte mindenkinek egyedül elalszik a babája, ha jól értem. Hagyjátok, hogy álomba sírja magát? Nem adtok neki tejcsit, csak azért mert nálmos és látszik, hogy azzal szeretne elaludni?
maja van hogy egyedül elalszik, van, hogy kendőbe kell raknom és van, hogy nincs mese, tejcsit kér.

Mi már minden délelőtt kint vagyunk legalább másfél órát játszótéren (eddig csak kendőben, kabát alatt). Ilyenkor még itthon is alszik tovább, miután levetköztetem, kb összesen 4 órát. Tegnap ötöt!!! :shock:
Ma kicsit nyügi napunk van, először életünkben, valószínuleg azért, mert mára palacsintát terveztem és az eltart egy ideig, mert mindig sokat csinálok, és, hogy ne legyen olyan könnyű dolgom. De azért sikerült megcsinálnom. Szóval a lényeg, hogyx elég sűrűn kér ma enni. Lehet, hogy nálun k is váltónap van.

KépKép

KépKép
lnd

Vikcii! Ez a gyömbéres semmi biztosan nem igér, valószínűleg rajtam se ez segített, én nem is raktam bele 1 ek gyömbért. Kifacsartam 1 narancsot és 1 grapefruitot, megittam a nagyját, hogy hmmmm de finom és az utolsó kortyhoz hozzákevertem 1 kiskanálnyi gyömbért, szóval én jól ellinkeskedtem, valószínüleg így is úgyis kibújt volna maja aznap.

KépKép

KépKép
lnd

Lego!
Az oxitocinról én úgy tudom, hogy azért nem adhatják pl. otthonszülésnél, mert a lepényleválásnál komplikációt okozhat.... nagyon remélem és szeretném hinni, hogy Te nem feleslegesen élted át, amit...

Vikci, csak lazíts és használd, szagolgasd az olajat!!!

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Sziasztok,

Sleepin, hogy hogy ti ilyen korán mentek csípőszűrésre? Nekem azt mondta a védőnő, hogy majd csak 8 hetesen kell mennünk.

Vicki hajrá, mosmtár te következel.

Még egy kérdés ti ilyen borús időben is kimentek sétálni?

Kép
andi1975

Hello Lányok!

Épp csak beleolvastam, szóval Viki és Pandus is beindult!!! Hurrá!

Mi megjártuk hétvégén a Heim Pál kórházat. :x Estére a Milust már sehogyan sem lehetett megvígasztalni, sőt egyfolytában üvöltött, mire beindultunk a kórházba. A kocsiban néma csönd lett :evil: Mindegy ha elinduzltunk ezen az úton hát végigmegyünk rajta. Betegfelvételen megnézték, majd felküldtek UH-ra. Az UH-on a dokinő mondta, hogy a gyomorszáj-gyűrűje a felső határon van (3X13mm), lehetséges, hogy azéer hányt ,mert gyomorszáj szűkülete van, de ő már túl van azon a koron,hogy ez legyen a prolmem, és ha legközelebb is sugárban hány, jöjjünk vissza kontrollra..stb.
Mire leértünk már azt mondta a felvételis, hogy ő azt tanácsolja,hogy maradjunk bent, mert lehet, hogy műteni kell..stb. Jól beszaratott, persze, hogy maradtam. Azt is mondta a felvételis, hogy szombat reggel jön a doktor, az UH-os és a sebész.
A párom,mondta, hogy szombaton??? Na, felmentünk a belgyógyra, ott is kikérdeztük a nővért is, ő azt mondta, hogyha azt mondták akkor jönnek is a dokik. Itt a belgyógyon megszélcsövezték, kiadott mindent és baromira megnyugodott, közben megetetni sem tudtuk, a dokinő nem is értette,hogy miért vagyunk ott, de hát van ez a gyanú.
Természetesen szombaton nem jött senki, csak 1 dokinéni. Őt hajkurásztam egész nap, hogy intézkedett-e UH-os orvosról. Nagy nehezen belenézett a leletekbe, és elmondta,hogy ezért ő nem fog behívni UH-ost. Na, itt szakadt el a cérna, és mondtam neki olyan du. 2 körül,hogy akkor saját felelősségre haza jövünk. Jó, de még megnézi a pisijét is, azt várjam meg. Meg is vártam este 7-kor kaptam el újra a dokinőt, mire nagy nehezen hazaengedett, de elmondta, hogy van 1 félpozitív eredmény, de látja, hogy itt az 5 étkezés alatt egyszer sem hányt, sőt egészen szombaton sem, nem mondhatja, hogy nem lesz baj.
Arra nem volt elég veszélyzetett a gyerek, hogy orvosok jöjjenek hozzá, de annyira igen, hogy én itthon ne figyelhessem meg, hogy hány-e? Vicc? Semmilyen kezelést nem kaptunk, csak bent tartottak. Aztán mikor írtam alá a papírokat akkor elmondta, hogy a sebész nem fogja ezekkel az adatokkal megműteni...

Viszont amin kiakadtunk azt mondta, hogy mivel saját felelősségre jövünk haza, oda többet be nem tehetjük a lábunkat, ez a prof. véleménye. Erre a párom megjegyezte, hogy ?" Igen, és ez nevezei magát orvosnak?" Mire kiakadt a dokinéni is.....no nem részletezem.

Végre itthon vagyunk és nem hány a drága... huhh

Most visszaolvasok
Vendég

csajok egy kérdés!

ha valaki szoptat, lehet neki inni alkoholt. mert az én sóginőm 6 dl bort is megiszik, és szoptat, engem ez úgy megrémít :shock:
Vendég

Hu Blongyi ez eléggé horrorisztikus amit leírtál. Az a lényeg, hogy most jól van Milus. Mit jelent az hogy fél pozitív eredmény? Egyébként meg elengedtek titket úgy, hogy nem mondtak semmit? Nem is értem, és hova vigyed legközelebb? Hu ez nagyon durva. :twisted:

Baba8 én úgy tudom, hogy nem lehet szoptatás alatt semenniy alkoholt inni.

Kép
andi1975

Blongyi,
jó, hogy semmi komoly baja nincs Milánnak. Én anno a Lászlóból hoztam Tomit haza saját felelősségre. Ez egy barom, hogy oda többet nem mehettek. Kérdés akartok-e oda menni mégegyszer...

Ind,
altatás: két napja rájött, milyen szupi a hasamon aludni, de cicin is jó ám :lol: Ezt csak arra írtam hogy itt mindenkinek egyedül elalszik a csemete.

Kép
marina74

Sziasztok!
Hú csajok én szombaton meg voltam halva. Fájt a gyomrom, hányingerem volt és belázasodtam. Egész nap kínlódtam,még szegény Lilit is anyura meg a mamára hagytam. Aztán estére megától lement a lázam a gyomrom meg reggelre már sokkal jobb volt. Szóval fogalmam sincs mi volt ez, mert tuti nem vírus amit a védőnőm mondott, mert az nem múlik el csak úgy. Anyum azt mondta lehet hogy az epém, mert eléggé szúrkált az oldalam. Na az még nekem is hiányzik. :?
Hát tejem egyre kevesebb van. Most már csak napi 3x ha tudok neki adni. igaz akkor van hogy százat is szopizik a jobb mellemből. Merthogy a balban bizony egy csepp sincs. :shock: Ez hogy van? Folyik belőle ezerrel, de egyáltalán nem keményedik be és ha Lili szopizni akar alig jön belőle. Fejni sem tudom. Szegény kiscsak egyre több táőit kap. Ő jól elcuppog rajt, utána meg elalszik cicin, de engem zavar hogy nem tudom rendesen szoptatni. :(
Mi már jó nagyokat sétálunk, a kisamnó imádja. Persze az öltözést végigüvölti de ahogy kiérünk a kocsival, mint akit elvágtak és hazáig alszik is. :lol:
Olvasom, hogy sokan szenvednek, hogy nem nagyon akar aludni, meg sír. Hát akkor én hálát adhatok az égnek, mert Lilim egy angyal. Akkor sír ha nagyon éhes (de akkor már tényleg NAGYON az) vagy ha fáj a pocakja. De akkor is csak úgy hogy ha jön gy görcs nyöszörög meg sírdogál aztán ha elmúlik bealszik átmenet nélkül. Nagyobb üvöltés csak öltözésnél van. éjjel meg akár 6 órát is elalszik. kopp-kopp
A mecsek tea nekünk is bevált. Lili olyanokat produkál tőle hogy az apja a 7végén 3x öltöztette át a kaki miatt. :D
Van valakinek légzésfigyelője? Nekünk van de bevallom nem nagyon használjuk. Folyton becsipog. Nem jelez, csak csipog egyet vagy kettőt aztán elhallgat. A frászt hozza rám uh be sem kapcsoljuk. Védőnő azt mondta hogy előfordulhat hogy érintkezési hiba. ki kellene próbálni egy másikat is. Lemászni nem tud róla mert az egséz kiságy alatt van. De van olyan is mikor egyáltalán nem szólal meg szóval nem tudom...
Ti hogy vagytok a cumisüveggel? Nekem azt mondta a védőnő hogy nehogy cumisüvegből adjam a tápot mert leszokik a cicimről. Hát én nem szenvedtettem szegényemet a pohárral. De egyáltalán nem zavarja, teát is cumisüvegből iszik és ugyanúgy kell neki a cicim. Szóval ez jó nagy hülyeség sztem.
Üvöltés: hát nekem marha szerencsém volt. Egyáltalán nem fájt annyira hogy úgy érezzem üvöltenem kell. Párom meg is dícsért, azt hitte hangos leszek. Csak nyögtem, meg fújtattam, mikor jöttek a tolófájások. Az meg szerencsére lement 1 óra alatt. de persze ha annyira fájt volna, tuti gondolkodás nélküél üvöltök és nem nézem mit gondol a szülésznő vagy a doki.
Gátseb. Nekem abszolút nem fájt az sem. persze érzékenyebb volt, de már aznap reggel simán ültem. Varratszedés nem lesz, felszívódó varratok. Viszont eléggé vérzek. Meddíg normális?
Csípőszűrés nekünk 6 hetesen lesz.
Lassan fürdetni kéne, de a drága lányom bealudt rendesen. :)

Kép
móni86

Blongyi, Jézusom!!!!Milukám ne szórakozz anyádékkal!!!!Ne hányj többet!!!!Nem lehet hogy nem bírja a tápot???

Baba, nem lehet alkoholt inni, mert átmegy a babába.
Vendég

Blongyi, hát ez nem semmi, nagyon durva! És olyan szívszaggató, ha ilyen pici baba így szenved, ráadásul műtét :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: , na meg ez a bánásmód!!!??? Én azt hittem, hogy ott mindenki tök kedves.

Üvöltés: én néha nyögtem, de tartottam magam a nem nyögéshez, nem üvöltéshez, mert nem akartam, hogy szakadjon a méhszájam. Én éreztem, hogy ha üvöltök vagy nyögök, akkor abban nyomás is van (ezért kérik a szülészek, hogy a levegőt az ember az orrán vegye és a száján fújja ki), ha nyögtem és sikítottam volna akkor a rekeszizmom is erőlködött volna, amiből a nyomás le és fel is terjed. Az én esetemben ment hangnélkül is a szülés. De én a beszédre se pazaroltam energiát, ha kérdeztek, akkor csak mutogatással próbáltam jelezni. A kitolás alatt, pedig azt a "tanácsot" kaptam, hogy: nagy levegő, szemet szájat becsuk és kakilunk - így egy próba nyomás és két nyomás után kint is volt Marcell - szinte kicsúszott, ahogy kértem. De ez az én szülésem volt, ami eléggé könnyű volt és JÓ! Én élveztem, pedig mennyire féltem. Bármikor ha ezen múlik, sajnos a mostani napokat sokkal nehezebben élem meg.

Ma elsétáltunk anyósékhoz, együtt a kis család :), hát jó sokáig voltunk, mert persze most megaludta a közel 3 óráját, aztán evés és haza, de haza fele amint megjöttünk b@szott aludni. Az én kisfiam napközben szarik aludni :( Úgy hogy ő olyan mint odabent volt, éber és aktív. Na ja csak azt akartam mondani, hogy így jó volt hogy mi mentünk anyósékhoz! És kitaláltam, hogy ha ők jönnek ide, akkor majd elmegyünk bevásárolni, meg ilyenek... :) így nem azt érzem, hogy 2 órát ülnek a nyakamon és nekem akkor is éberen kell figyelnem és a legjobb anyát adni.

Tegnap le lettem fosva :) + az ágytakarónk is :) egy nagy kaki utáni pelusozás közben mutattam az uramnak hogy kisbéka segglyuka picit sebes és akkor jött a sugárhajtású főzelék :)

De mi alig kakilunk :( napi max 2 :( ezért sokat feszeng. Persze a pukival mindig jön ki egy kis kakaó, de az semmi. Na holnap megyünk tanácsadásra, úgyhogy megkérdem a doktornénit, hogy mi legyen. Van teánk, de nem tudom, hogy mikor adjam neki.
Én se adom se pohárból se kanálból, és nem felejti el hogy kell szopni.
konkri

nekem is azt mondta a védőnő,hogy kanalazzam a szájába a tápot,ha adok,de megkérdeztem a gyerekorvost és azt mondta,hogy marhaság,úgyis a fele félremegy ( 2 hetes Dorka),adjam cumiból,ha tud szopizni,nem felejti el.(Gondolom koraszülötteknél más a helyzet,de fogalmam sincs).

Eddig tök jól aludt,most sem lehet egy szavam sem,kajával együtt 1 maximum 1,5 órát van fenn,de kezdem észrevenni,hogy hisztizik.Eddig nem csinálta.Etetek,pelus megnéz,úgylátom hasa sem fáj és elkezd bőgni az ágyban.felveszem semmi.leteszem bőgés. Gondolom ez hiszti,nem? Szerintetek hagyjam sírni(belelovalja magát) vagy vegyem fel?

Ti mikor kezdtek napirendet kialakítani? neki az a napirendje,hogy 2 -3 óránként ébred nappal 3-4 éjjel. Ennél nagyobb napirend 2 hetesen nem kell még ugye?
ndombi

Helloka!

Sleepin: halihóóó, Te voltál az szőkében???? :roll: Nem ismertelek meg, vártam egy hosszú barnát :oops:

Kórház: röviden leírom...szombaton hajnal 6-kor arra ébredtem,hogy a gyerek hány. Ágyból kivettem, felöltöztettem, majd enni kért és bekajált. Olyan dél körül kezdődött nyügi, a többit tudjátok.
Tehát nálunk szó nem volt arról,hog ya baba minden etetésnél vagy itatásnál surgárban hányja ki a cuccot. Egész hétvégén nem volt hányás, de még bukás sem!! Ezért mertem haza jönni saját felelősségre, no meg azért is mert 3 doki is azt mondta, hogy túl van azon a koron amikor ez gond, tény , hogy meg van vastagodva ez a gyűrű, de lehet, hogyha teljesen tünetmentes babákat megUH-nának, akkor találnak ilyen vastagodást, továbbá a sebész ilyen adatokkal nem műti meg.
100%-ra nem merték mondani, hogy nem lesz baj, de azt sem,hogy baj lesz. Ez a szűkület úgy kezdődik, hogy elkezd bukokat a gyerek, 1-2 napon belül ez a gyűrű annyira megvastagodik, hogy nem engedi átfolyni a belekbe a kaját, ezért elkezdi nagy erővel sugárban kihányni. Ekkor már azonnal műteni kell.
Na, ennyi volt.

Mivel a kórházban BEBA-t kapott és teljesen nyugodt volt, most tegnap este óta is ezt kapja, mert a HIPP-et úgy látszik mégsem bírja. Az tény, hogy baromira eltelíti, de már etetés közben is tekereg csóri a büfizés ellenére, és nem pihen jól.
Skacok, majd csak beállunk valami jó tápra....

Puszi mindenkinek!

Az új babásoknak nagyon sok és jó egészséget és tejcsit kívánok!!!
Vendég

Blongyi, mi tegnap hánytunk, háromszor öltöztettem át. Este kapta volna az almát banánnal, hát az 17 órás anyatej sugárbanjött ki, na ekkor nem adtam neki szilárdat, hanem tápszer, erre azt is....aztán hajnali 3 kor kelt, táp, és végül 9ig aludt. Azóta semmi, remélem, csak kósza gyomorrontásszerű volt.... :shock: ja és tegnapelőtt este óta nuku kaki...ez a szilárd kajától van???Itatok vele du. kamillát cukorral, hátha segít....
Vendég

Marina: szedem az arnicat és talán most két napja múlik végre! kevesebb is meg végre halványodik. Kezdem aggódni már, mert mindig friss vér jött előtte, remélem most már igy marad és elmúlik lassan teljesen.

Móni: átlag 21 napig tart a vérzés, egyénfüggő. 4 héten túl ha még mindig aktivan piros cucc jön akkor elég valószinű, hogy vmi gáz van odabenn, de addigra általában hőemi/láz és hasfájás is jelentkezik meg ugye gyengeség és vérszegénység, mivel kvázi kivérzik az ember a hetek alatt

Ndombi: nem akarlak lelombozni, de kb másfél éves korára áll be a gyerek olyan napirendre ami tartósnak is mondható. Nekem ez a tapasztalatom, pedig következetes szülő vagyok. De a bébi nem robot, hanem ember. Két hetesen nem kell napirendje legyen, a fürdés az egy fix pont aztán nagyjából ennyi. Jó ha tudja mi a különbség a nappal és az éjjel között, a szülőknek könnyebb ha ezt minél hamarabb elfogadja.
A kisbabádnak RÁD VAN SZÜKSÉGE, főleg az eslő5-6 hétben. Nem azért sir, mert hisztizik (ez majd csak a tudati léttel jön létre, ösztönlét korszakban nincsen ilyen) hanem mert RÁD VAN SZÜKSÉGE. És szól. Én nem hagynám sírni. Ha nincsen kendőd akkor vedd a karodba és ne ringasd hanem csak menj vele, hogy a tested természetes ringását érezze.
Hidd el, nem fogod elkapatni, azt csak a tudati lét alatt lehet amikor már tud manipulálni a gyerek is. Most még védtelenek, ez az adaptációs időszak a kinti létre. Éreznie kell, hogy te nem hagytad el attól mert kilökted a testedből, hogy rád mindig számithat. Most alapozod meg azt a bizalmat aminek ki kell tartani a nehezebb időszakokban is. A legfontosabb, hogy a kisbabád biztonságban érezze magát, ettől lesz később kiegyensúlyozott és nem lesz az, hogy a budira sem tudsz majd kimenni mert ordit.

Kép
Kép
normajeane

Blongyi: ne idegeld magad, jó voltál! ha betegnek érzed a gyereked, addig kell orditani a folyosón a kórházban amig nem segitenek, ez igy megy. Az meg, hogy mit mond egy szakmájára ezek szerint alkalmatlan orvos végzettségű férfi, szard le.

Móni: az a gáz a cumisüveggel, hogy másképpen kezdi el a mellet szívni a baba. Tehát ritka az, hogy totál elutasitja (bár Botikám ezt tette), hanem csak elfelejti a jó szopási technikát ami oda vezet, jhogy apad a tej mert nem stimulálja megfelelően.
Az a cicced amiből szted 0 jön , nem érzed, hogy gyűlne benne a tejci? Totál puha marad mondjuk 5-6 óra után is? 0 biztosan nincsen benne ha a másikban ennyi anyag van! Sztem küzdjél! Én most megembereltem magam , elolvastam a La leshe liga oldalain a tejszaporitás részeket és megfogadom a tanácsokat. Szóval most éjjel 2 óránként kelt enni Zsombor. Két hetesen állitólag van egy ugrás a mennyiségi igényükben és ilyenkor akár óránként is mellre kéredzkednek. Mindenki azt mondja nekem, hogy bizzak a babámban, hogy ő jobban tudja nálam, szóval leküzdöm egyelőre a józan eszemet és rá hallgatok.
Tegnap nem is adtam tápit neki és jól lakik simán az általam üresnek tekintett ciccből is, okés, hogy csupán két óra erejéig, mivel bealszik mint a huzat. Viszont éjjel igy nem 1 óra a szopi, mig nappal simán lóg 1órát rajtuk.
Úgy vagyok vele, hogy szeretném szoptatni és pár hetet kibirok , aztán ha nem állunk be normálisabban , még mindig adhatok neki kiegészitést. Hosszú távon úgysem birnám energiával, de amig birom, próbálom csinálni.

Kép
Kép
normajeane

Lafi: mivel olyan kajákat adsz neki amire nem feltétlen van felkészülve a bélrendszere, sztem tök normáis ha hány. Kilöki mint idegen anyagot a teste, igy védi magát. Kakihiány simán lehet a hozzátápitól, reméljük nem lesz székrekije.

Kép
Kép
normajeane

Hahóóó!

Simán lehet székreki a kajáktól. Jó a cukros tea, az meghajtja :lol:

Remélem a hányások miatt nem fogod idegelni magad!!! Azt még hozzátenném, hogy az ilyen szűkületes babák súlygyarapodása megáll, ill. fogynak is!! :lol: Szóval.....
Vendég

Blongyi :)

Jót kerestél, de nem jót láttál... :lol: Tényleg hozzú barna vagyo, valószínűleg elmentetek, mire mi odaértünk, merthogy én is kerestelek és nem láttalak. Nektek is kell mennetek UH-ra? Nálam megkérdezte a dokinéni, hogy van-e csípőficamos a családban! :shock: Remélem nincs semmi gond a csípőjével, egyelőre ennyit mondott a néni, UH + 3 hónap múlva kontroll.

Amúgy amiért hívni akartalak az hosszú, lehet este (akkor ócsóbb, vagy ha van vezetékes az mégjobb lenne) felhívlak miatta!

Lekopogom az esténk bámulatos volt. fél 9-9 körül bezaboltunk és fél 3-kor keltünk először kajcsiért. Majd 6kor. Így mentünk el csípővizsgálatra. 9kor értünk haza, megint zaba és most megint alszik. Remélem délután sem lesz sok hiszti!!! Jó lenne letudni ezt a sírós időszakot, mert baromira kivoltam már tőle. Már néha sajnos én sem tudtam mit csinálni, mint letenni és hagyni kicsit sírni mert már sehol sem volt jó neki. Se kézben se ringatva se mellkason... Nagyon rossz volt, de már muszáj volt neki is és nekem is.

Ja nekünk azért kellett ilyen korán menni csípőszűrésre, mert kötött a csípője, és ezt hamarabb szokták vizsgálni. Szerintem szegénykémnek nagyon kevés volt a hely, mivel kicsi volt a hasam, ezért a csípője és a bokája is kényszertartásban volt. (Bokáját is masszírozni kell)

Tegnap amúgy olyan jó idő volt, hogy mi 4kor mentünk ki sétálni és teljesen meg voltunk lepődve milyen jó "meleg" van. Erre ma... :?

Ti iket/mivel szoktatok játszani a babákkal kaja előtt? Mert mi csak dumálunk neki ezerrel Ő meg hadonászik... Valami leköti Őket már ilyenkor?

Ja köszönöm a kendős oldalt, mindjárt átvizsgálom! :)

Kép
Kép
sleepin

Legus!
Itt vannak a képek a házi bucsúról :)

Néha egész jól jön, de ezt is hamar megunja.

Kép
konkri

Sziasztok, tegnap jöttünk haza a kórházból, egy kicsit szét vagyubk még csúszva, de azért összeszedem magam és írok. Pandácskának gratula, és Vickinek is.

Hát lányok nekem gyönyörű szülésem volt. Ezt komolyan mondom. Ez volt harmadik, de sajnos a fiukkal rengeteg rossz élményem volt. 29-én reggel kezdetm el vajúdni, de ezt le is írtam. Az első görcsnél éreztem, hogy ez most nem vaklárma lesz. Egészen 30-án hajnali 3-ig húztam otthon. Nem voltak napközben erős fájásaim, és nagyjából 20 percenként jöttek, volt, hogy egy-egy órára le is álltak. Hajnali 1-kor viszont már 7-8-10 percenként jöttek,és egyre erősebbek voltak. Fél 4-re értünk a kórházba, rossz hír, csak 1 centure vagyok nyitva, de mivel 3. szülés maradjak, mert pillanatok alatt felgyorsulhat minden. Reggel 9-kor már 4-5 percesek voltaka fájások, és elég erősek is. 4 centi, beöntés, borotváláls, lezuhanyozam. 10-előtt 10 perccel burokrepesztés. Na inenntől volt szép, egy fél óra múlva, szólatm, hogy nyomnom kell, megnézett a doki, 8 centi. A szülésznő azt mndta, ha nyomnom kell, csak kicsiket, szépen haladunk, gyorsan kitágultam. Végig mellettem állt a doki,és aszülésznő. mondták, mikor mit csináljak, hogy lélegezzek. Ez volt az első szülésem fájdalomcsillapító nélkül. Végig dícsérgettek, hogy milyen ügyes vagyok, éd hogy szépen haladunk. A doki támasztotta a hátama kitolásnál. A szülésznő megpróbálkozoztt a gátvédelemmel, de sajna túl nagy volt a baba, és ahhoz képest gyorsan jött, feltartott kézzel(így aztán berepedt a hűvelyem is). 11.05-kor a ssaját szememmel láttam, ahogy kibújt belőlem Szafi királynő, és azonnal a hasamra tették véresen, a köldökzsinór még nem volt elválva. A fiúknál ez valahogy másképp történt, én nem tudtam, hogy egy szülés ilyne szép is lehet. A gátmetszést nem úsztam meg, jó nagy a vágás, elég sokáig varrtak, ez kellemetlen volt, de nagyon alapos volt a doki. A tejem a második nap estére belövellt, a negyedik napon 90-eket szopizott a baba, sajna egy kcisit besárgultunk, de azért el engedtek tegnap. Rengeteg a tejem a kórházban minden éjszaka adtam le a végén meg a csapba borítottam, azt mondták, ne adjak le többet, mert nem kell éjszakára több. Mióta itthon vagyunk, egy kicsit visszaesett a mennyiség, de azt mondta a védőnő ez normális, majd vissza áll, ha beleszoktunk az itthoni környezetbe.
Az első éjszaka elég gáz volt, nem igazán akart aludni, sokat szopizott, és gyakoroltuk a pelenkán kívüli sugárbaf@sást, kétszer sikerült is. Amúgy nyugodt volt, délután nagyot aludt a gyerekek mellet is, nem zavarta semmi. Egy kicsit aggódni kezdtem a tej miatt, de remélem nem lesz gond, megteszek mindent, hogy így legyen.
Majd még jelentkezem, de elég fáradt vagyok, fáj a gátam is, és az aranyerem is kint van sajna. Mindenkinek jó babázást, köszönöm az sms-eket is, jól esett, hogy gondoltok rám.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Kép
konkri

Csibe! Gratulálok Nektek! Nagyon szép szülésed volt! Nagyon ügyesek voltatok. Én ezt nagyon sajnálom, hogy nem tehették rám úgy ahogy kijött Bende, mert belekakilt a vízbe és ilyenkor rögtön elvágják a zsinórt és vizsgálják. :( Nagyon gratulálok mégegyszer!!! Sok sok tejcsit Szafi királynőnek!

Kép
Kép
sleepin

Fú Csibe! Üdv újra itthon/otthon! Jó hogy ilyen jó élménnyel jöttél haza te is! És jó a sok tej is!

Norma: nekem is megjött a more milk, Neked bevállt?

Sírás: hát én hagyogatom sírni, muszáj, mert olyan éber kisfiam van, alig alszik nappal... tegnap este apa beteg, és nem aludt velünk, na erre gondoltam, hogy együtt alszunk kisbékával, mert az olyan jó :), hát kb fél órát bírtam - nézte a tv-t egyfolytába és keze lába járt mint a motolla, ha lekapcsoltam a tv-t akkor sírt. hát nem bírtam már ezt a folytonos kaplimpát, ment a saját ágyába. olyan éber alvó, éjjeli őr lesz, vagy megfigyelő, vagy kém.
Ha hasra teszem akkor arra fél métert rá kell számolnom, mert sose ott kel föl ahová teszem. ha háton/oldalt van, akkor meg lerúgja a takarót annyit fészkalódik (majd körbe rakom téglával :wink: :lol: )

Ma voltunk doktor néninél, megdícsért hogy közel egy kilónál járunk és még most lesz egy hetes és miért is estem kétségbe a múltkor a tej miatt... azt mondta hogy a napi két kaki jó.

Nekünk a 6. héten kell menni csípő vizsgálatra, a 4.en meg hallásra (pedig az volt már a koriban is + tudom hgy ne süket, a hasamban se volt az), de megyünk persze! Ma a doktornénihez menéskor is már kezdett bennem tudatosulni az anyasági érzet, hogy az alvás igényemet leküzdve akartam vinni a gyerekemet... ez olyan jó volt! Bár ezt a koriban is éreztem már, mikor ott is vitték mindenféle vizsgálatra - én voltam, aki aggódott az eredményéért, én voltm, aki kérdezősködött felőle... fúúú... én :shock: :shock: :shock:

Éjjeli alvás: ő fürdik 8kor, aztán evés. Aztán én megyek fürdeni. Ha eztán sír, akkor még kap abból a ciciből, amiből előtte evett (maradékot kap :) ) (ilyenkor érzem, hogy hogy ismét belövell a tej) ha van ilyen repeta, akkor csak 2-3, 5-6, 8-9 körül kel fel, ha nincs repi, akkor sajna még egy kelés be van iktatva. bár a múltkor felkelt éjjel egy szopás után nem sokkal, felkeltem, fogtam, megfordítottam és aludt tovább. Ja és a kis sumák, éjjel persze lusta kiszopni az egész mellemet!
konkri

CSibe!!!! Nagyon gratulálok Nektek!!! Sok egészséget és tejcsit!!! :D
Vendég

Sziasztok!
csibe mikor lesznek képek a pici lányról? :lol:
Norma. Nem a bal mellem egyáltalán nem keményedik be. Persze 0 biztos nincs bent, de 3 percig ha tud szopizni belőle. Sajna tegnap óta már a jobban sincs sok. :( Védőnéni a K vitamint is leállította mert azt mondta van a tápban. :(
Én is venni akarok egy kendőt. remélem tudom majd használni. :)
na megyünk sétálni.

Kép
móni86

Skacok! Nem holnap lesz Pandácska kislányának névnapja??

Boldog névnapot!!!!! :D :D :D
Vendég

De, de, holnap van Dóra nap! :)
konkri

Csibe! Olvastam, hogy Szaffinak fekete haja van - akkor tényleg Szaffi!!! :)
Képet, képet, képet!

Te csak műkörömmel foglakoztál? (ebből éltél) Most mennyi idő után vállalsz majd kuncsaftot? Neked van körmöd?

Kis Pandára is kíváncsi vagyok már nagyon!

Vikcivel mi van?
konkri

Réges-régen, sok ezer évvel ezelőtt az ember az isteneknek köszönhetően korlátlan – isteni - hatalommal rendelkezett.
Ezzel a korlátlan hatalommal az istenek az embert megáldották, így az ember bármit megtehetett, amit az Istenek megtettek, és ezt élvezte is.
Ám egy idő után az istenek azt vették észre, hogy az ember rossz dolgokat művel ezzel a hatalommal, így elhatározták, hogy elveszik tőle.

Összeűlt az istenek tanácsa, a főisten, Brahma vezetésével, hogy megtárgyalják a dolgot és kigondolják, hogy hová rejtsék el ezt a hatalmat úgy,
hogy az ember soha meg ne találhassa.

-Rejtsük el a föld mélyében – javasolta az egyik isten.

De Brahma nem gondolta jónak a megoldást:

-Az ember már túl okos ahhoz, hogy ne találja meg a módját, hogy leásson a föld mélyébe és visszaszerezze ezt a hatalmat.

-Akkor rejtsük el a világ legmagasabb hegyének a csúcsán – javasolta egy másik isten.

Brahma ezt a gondolatot is elvetette:

-Sajnos meg fogja találni ott is, mert már túl sokat tud. Idővel képes lesz majd felmenni a legmagasabb hegycsúcsra is.

-Akkor rejtsük el az óceán legmélyebb pontján, oda biztos nem fog tudni lemenni. – javasolta egy másik isten.

-Sajnos, arra is képes lesz. Képes lesz olyan hajót építeni, amivel le tud majd menni a legmélyebb pontjára is az óceánnak. – mondta Brahma -
De tudjátok mit? – folytatta. – Rejtsük el az emberben magában. Soha eszébe nem fog jutni, hogy ott keresse.
konkri

Sziasztok!
Pandinak nagy gratula a kicsi lányhoz,és örülök h bent lehetet a párod!

Csibe,neked is gratulálok a kicsi lányodhoz és a szép szüléshez!Jó hogy van tejcid!

Blogyi,nem semmi amin keresztül mentetek,szegény Milus:(
Ez a gyomorgyűrü mitől alakul ki?
Akkor most a Beba ugy néz ki beválik nálatok?
Mi is azt esszük.Nórinál bevált!:)
De tök érdekes,nem eszik"sokat",mert ami az "adagja" lenne,kor szerint 120 körül ( a ti babáitok,akik tápoznak többet ettek ennyi idősen,ugy látom)ritkán eszi meg.Éjjel mindig megeszi a 120at,de nappal cicizik,ami szinte semmi,utána meg sokszor ugy bealszik hogy nem akar enni,zárja a száját.Nem győzöm keltegetni,h enni kéne.
Na és ennek ellenére heti 280-300g körül hízik.
Nekem sajnos nincs olyan h kienné a cicmet,mert mindig bealszik rajta,vagy csak simán kiköpi,uh nem szeret cicizni,vagy nem tudom mi lehet a baj,nagyon megszokta h a cumiból könnyebben jön a kaja.De muszáj azt adnom neki, mert nincs elég tejci,sőt:(

Nóri,a kis eszkimó:

Kép

KépKép
pocok81

Pandi: nagyon gratulálok!!!! :D Dorka szép nagy baba lett!

Csibe: neked is gratula a szép szüléshez, na meg persze a tejcsihez.

Hát mi nem igazán tudunk kakálni, továbbra sem (csakis lázmérővel sikerül) és fáj a pocak is, most már nagyon sajnálom szegénykém, nme is alszunk túl sokat... most, hogy olvasgattalak benneteket, lehet, hogy kipróbálom a Mecsek teát, hátha... Azt lehet már adni ekkora babáknak?

Norma: azt hiszem, mi is kipróbáljuk a kendőt, úgyhogy vissza is keresek, melyik oldalt javasoltad és veszünk. Én csak attól félek, hogy rosszul kötöm meg, béna leszek és kiesik :oops:
Ja és olvastam, hogy arnicát szedsz, jól mondom? Abból mennyit kell, mert kipróbálom én is, mert még mndig vérzek és elég friss vérnek tűnik, pedig a minap még azt hittem lassan elmúlik, úgyhogy most emiatt is aggódom. de akkor beszerzem és kipróbálom.

Blongyi: huhh, szegénykém....még olvasni is rossz volt, amin átmentetek! Viszont tényleg nagyon ügyes voltál!!!!

Konkri: jót mulattunk férjemmel, amit Marcus alvásáról írtál.
:D És nagyon is jó az a 2 kaka/nap, bárcsak nálunk is így lenne...
Már azon is gondolkodtam, hogy nálunk is tejemmel van a baj....hát meglátjuk menynit hízott, ha jön a védőnő. Ja és szép a hintátok :)

Pocok: nagyon aranyos Nóri :D

KépKép
lorcsi

Lorcsi, édesen megfőzött kamillatea???Én most azt adtam Huninak és rettentő sokat pukizott, majd 3 pelus lett tele kakival!Jól átmos, mellesleg a kamilla mindenre jó!Mi néha még fürösztjük is vele, hogy frissítse a bőrét!
Vendég

Rakok egy képet pici lányunkról

Kép

KépKép
lorcsi

Nagy gratula Pandának! Örülök, hogy együtt szültetek!

Csibe, örülök, hogy most jó élményekkel gazdagodtál!

Sleepen!
Érdekes, Maja is bekakilt a vízbe, ezért odahívták a gyerekorvost (különben csak másnap vizsgálták volna, de amior kibújt, azt leszámítva, hogy gyorsan kiszívták az orrát, száját, már rögtön rakták rám mázasan, még a köldökzsinór is maradt egészen addig, amíg lüktetett, amíg le nem vált a lepény. Biztos kórháza válogatja.

Lorcsi!
Anyatejes babánál az is normális, ha 1 hétig nincs kaki. Szenved is tőle? Vk írta, hogy nem szabad sokat hőmérőzni, mert megszokja meg sérülnek a záróizmok talán.
Nekem is van rugalmas kendőm, én a www.babakozelben.hu -n rendeltem, Norma a liliputi oldalt írta. Én is megnéztem azt is.

Gondolom, hogy mindenkinél nagyjából fix a fürdés idő, nálunk kb 7- fél 8. És utána mindig kér tejcsit, mert megy aludni. De mi van ha előtte másként alakul a nap és mondjuk 6-kor evett? Maja ilyenkor ébren szokott lenni, úgyhogy a fürdést nem tudom húzni, mert már nagyon álmos, de 6 előtt fürdetni meg korai lenne. Akkor adjak neki ilyen sűrűn enni, pedig nem is éhes? Ha pedig fürcsi után mégis sierülne elaltatni, akkor az lenne a gond, hogy egyrészt elszakadnánk attól a rdszertől, amit szokunk, másrészt pont akkor ébredne, amikor a nagyobbikat altatom.
Sajnos Maja még nem igazán alszik jól éjjel. Ha 8 kor lerakom, felkel fél 12-kor, kb akkor fekszem én le, utána megint 3-4 óránként kell. Bár a nappalihoz képest ez is jónak mondható, mert akkor ha alszik 3-4 órát, utána tutti nézelődik legalább 1-et, ha nem többet.
Hallottam olyanról, aki felkelti a babát mielőtt ő lefeküdne, megeteti és így több időt tud egyhuzamban alvással tölteni. Mit gondoltok erről?

KépKép

KépKép
lnd

[quote="lafead"]L írta:lafeadorcsi, édesen megfőzött kamillatea???Én most azt adtam Huninak és rettentő sokat pukizott, majd 3 pelus lett tele kakival!Jól átmos, mellesleg a kamilla mindenre jó!Mi néha még fürösztjük is vele, hogy frissítse a bőrét!

Ok, kamilla van itthon. Tudom, hogy hülyén hangzik a kérdés, de hogy érted, hogy édesen megfőzőm? hogy kell? leforrázom a kamillát, állni hagyom,nekünk azt kellett a szemére és tök szép lett tőle 1ébként, vagy ezt másképp kell? Köszönöm

KépKép
lorcsi

Ind: igen, az a baj, hogy szenved is. ha nem szenvedne, nem érdekelne, várnék én 4-5 napot, csak annyira sajnálom, amikor már nagyon fáj neki a pocija. Tudod, amikor már ívbe feszül, annyira fáj neki. :(

KépKép
lorcsi

Ind: én mikor fél óra múlva kér megint tejcsit akkor abból a ciciből adok amiből előtte evett, mert akkor már nem kell neki sok és van még benne annyi, hogy jóllakjon.

Vasárnap megvolt az első húzósabb éjszakánk....11körül ettünk és hajnal 3-ig képtelenek voltunk elaludni. VAgyis bealudtunk, betettük a kiságyba és felébredt úgy 10perc után...ezt 3-ig....akkora már éhes is lett...kapott tejcsit és negyed 4-kor végre sikerült elalduni.....
Vhogy az éjszakai elalvás mostanában nehezen megy...ahogy beteszem a kiságyba felkel....ha lehozom a nappaliba és oda teszem ahol napközben van nincs baja, alszik mint a bunda na meg ha közénk tesszük sincs gond....

Na most viszont mennem kell, mert végre felébredt és fürdetni kell....megint "csúszásban" vagyunk kicsit....jajj de ordítunk, hogy éhesek vagyunk.... :shock:

bingii

Lorcsi, forralt vizben leforrázod a kamillát, hagyod állni és édesíted cukorral, kóstold meg, te meginnád-e úgy, mert ha nem, a gyerek is kiköpi.Használni fog.
Vendég

Lorcsi: rugalmas kendőt vegyél, lesz hozzá leírás is, nem tud kiesni, tettem fel képet hogy hogyan is van pl az egyik kötés, fizikailag képtelenség kipottyannia. Nagyon jó lesz, meglásd!!

Bár Zsomborom reklamálós, a fektetett kötés jön be neki egyelőre, nem az amiről feltettem aképet.

More milket szedem, tejcsárda nem lettem tőle, sztem ha elfogy nem veszek másik dobozzal.

Vérzésre én 9CH-sat szedtem arnica montanaból, de ma találtam egy topicot, hogy 15CH-s kellett volna :? , igy ma abbahagytam mert azt irták, hogy a kisebb potenciál még ronthat is a helyzeten :shock: .

Kép
Kép
normajeane

LEGO most látom,2 hete szültél!!!Nagyon nagyon gratulálok nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
És a legjobbakat kívánom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pandácska nektek is gratulálok!
ildi10

Csibe! Gratula! Örülök, hogy szép élmény volt!!

Végül is nekem is, csak kicsit csalódás mert rövidebbre számítottam. A dokim azért célzott rá, hogy más örülne ha 3 órás lenne a szülése. Hát, lehet én vagyok nyápic :oops:

Lekopogom, mi éjjel alszunk mint a bunda, remélem igy is marad!

Kép
Kép
normajeane

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?