Új privát üzeneted érkezett!

Hat az tuti, h minosegi valtas volt :lol: :lol: :lol: , hogy lehet vki ennyire hulye? Gyonyoru feleseg, edi bedi kisbaba, erre egy ilyen tinire, de Jim, legalabb mazlista vagy hogy megszabadultal tole :wink: ! A gyamugyeseket az ilyen nem erdekli?

En bevezettem a napi 1-2ora setat, kicsit viccesen nezhetek ki, pl.ma szakado eso, oriasi szel, de legalabb nem fuj el, akkora a hasam :) ! Igaz tegnap egesz nap az agyban voltam, viszont a hetvegen elmentunk Parizsba, na ott aztan kisetaltam magam egy eletre :)

Kép Kép
rima

Sziasztok!
Végre hazaértem az orvostól, végigolvastam a délutáni termést és most leírom mi újság. :)
A méhszáj már vékonyodik, de még zárt, megdicsért, hogy még nem híztam sokat és megnézte Lillát Uh-on... (adatokat nem tudok, súlyt sem) hát még mindig felül van a feje. :( Kérdeztem, hogy elvileg még megfordulhat-e? Azt mondta, elvileg igen, gyakorlatilag nem szoktak forgolódni, de ha esetleg mégis megfordul, azt tutira fogom érezni. Jövő héten mehetek az első CTG-re, majd február végén menjek vissza hozzá és megnézzük, megfordult-e és kitaláljuk mi legyen, mert Ő március 2-től szabin lesz. :(

Pepike, a talin is mondtad, hogy ilyen késői időpontra szoktál menni, de nem akartam elhinni! Hát ez nagyon durva! Én ma 15.15-re voltam beírva és már 15.20-kor kint voltam, mert még előbb is kerültem sorra. :)

Én szeretem a saját nevemet, de inkább a Nikit, mint a Nikolettát. Amúgy a Ferit szokták Ferikének hívni és attól gutaütést kap. A Ferkó viszont nagyon tetszik! :) A Lillát viszont senki ne merje Lillácskának hívni, mert azt lecsapom! :) :lol:

KépKép
KépKép
mni

Mni!

És most tudtad meg hogy szabin lesz a dokid?? :? :(
És nem került szóba, hogy a farfekvéses babucit is megszülöd vagy csaszi lesz?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Ma voltunk Attilával a Corába bevásárolni! Tök jó cuccok vannak a baba-mama hetek alkalmával! Bár én nem vettem semmit, mert már mindent megvan, de tök jó árba vannak a ruhák! Tudom ajánlani annak, aki még nem vette meg a cuccokat!
Név: nekünk sem lesz 2.nevünk mi fölöslegesnek tartjuk, mert Atinak van és azóta szidja, amióta tud írni!

Gondoltam rakok fel magamról aktuális képet, mert éppen ráérek!
Kép Kép
Na jók legyetek! Szerintem ma nem jövök többet, mert Ati honfoglalózik! :(

Kép
enikoe182

Most mondta, hogy szabin lesz... eddig nem kérdeztem. :( Szerintem, ha farfekvéses marad, akkor császár, mert a doki szerint az sem a babának nem jó, sem nekem, de én sem szeretném... gondolom az nem lehet egyszerű... Valaki szült itt farfekvéses babát?

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Lányok ez a mindennapi termés, hát kész vagyok tőle. Mindig keresgélem, hogy hol is tartottam még tegnap, hát igy jár az, aki nincs itthon egész nap.

Mni: ne szomorkodj a férjed távolléte miatt, hamar elmegy az a hét, és hát ilyen szempontból is vagyunk ittsorstársak, és tartsuk egymásba a lelket. :) :)

Pumperka: te se szomorkodj, remélem neked is itt lesz majd a férjed a szülésnél, és azért egy kicsit irigykedem, hogy neked azért ott vannak a másik gyerköcök, és igy gyorsabban megy az idő.

Pepike: köszi a megnyugtatást a csíkok miatt, hogy ez börfüggő, remélem azért majd halványodik, és ki tudja, lehet hogy ha majd én is a másodikat várom és nem kenem, nem fogg több lenni.
Remélem sikerül a depidből kizökenni, és majd egy kicsit az esti doki látogatás is jobb kedvre derít.

Melinda: ne aggodj a kocsi miatt, jó választáshoz sok idő kell. :D :D

Nem tudom ki írta már, az Amira nevet, de nekem nagyon tetszik, mert különleges és szép a hangzása is.

Amugy nevek: én sem adok a pici lánynak második nevet, mert én is ugy voltam mindig a nevemmel, hogy majd megváltoztatom, de mire felnöttem, már megszoktam. Szegényem majd ugyanugy megszokja a nevét, ha nem tetszik neki, és szidhatja az apját, mert ő eröltette. :roll: :roll: Bár ha kisfiam lenne, akkor adnék neki (édesapám emlékére, az ő nevét, mert nagyon korán elvesztettem, és nagyon-nagyon apás voltam, évekig nem tudtam feldolgozni, bár csak 11 éves voltam.!)

Pati: részvétem. Én bennem is ez a gondolat motoszkál, bár remélem nem fog "beteljesülni".

További szép napot mindenkinek.
Vendég

Niki

Szerintem még ne aggodj a baba fekvése miatt, bár azt mondják, hogy ilyenkor már nem nagyon forgolodik, de van még rá esély. Én ismerek két olyan embert is, akinek 38. héten gondolta meg magát a baba, és befordult.
Bár az egyikőjük azt mondta, hogy hatalmas fájdalma volt este, mikor a baba befordult, mert ugye olyan kicsi már a hely, és azt hitte, hogy szül, és másnap mondta a doki a vizsgálatnál, hogy ugy tünik a baba mégsem szeretné a császárt.
Ugyhogy csak drukkolok, hogy a baba azt szeresse, amit te is szeretnél. :D :D :D
Bár én is ugy tudom, hogy a "csücsülő" babáknál császár van, mert nem jó a babának se, meg neked se, és ezt tartják a legjobb megoldásnak, nehogy komplikáció lépjen fel.
Vendég

Niki!
Én annak idején farfekvéses baba voltam, és sima szüléssel születtem meg 6 óra alatt. Persze nagyobb a kockázat, és az orvosok ma már nem igenc válalják fel ezt. Azóta a császármetszés technikája is változott, szóval ma már az a kockázatmentesebb talán egy faros babánál. De még tényleg fordulhat. Nekem múltkor azt mondta, hogy az se 100%, hogy akkor fejjel lefelé volt (32.héten) a mi picink.

Én inkább attól aggódok, hogy túl nagy lesz a buksija, akkor 89mm bpd-t mértek, és az előző kettőnek mindegyiknek jóval kisebb volt ennyi idősen....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Mni: többféle alternatív módszer létezik a baba megfordítására. Nem manuális, illetve nemcsak az, hanem pl. moxázás meg ilyenek. Már nem tudom hol olvastam, de érdemes lehet utánanézni.

Sajnos én is beszereztem új csíkokat. :? :evil: Ma vettem észre a tükörben. Gordonnal csak egy nagyon szolid csíkocska volt, szerintem az most továbbszakadt, lett mellette egy kisebb és a másik oldalon is van kettő, de ez utóbbi kettő nem biztos, lehet, hogy csak a gatya nyomta meg.
Hogyamacskarúgjameg!!!

Ja, nem tudom, ki írta, de az Amira szerintem nem tartozik a FAMILIÁRISAN MULTIPIGMENTÁLTAK :wink: által közkedvelt nevek közé. És bocsi, akinek du. a lelkébe gázoltam a Jázmin miatt. Nem volt célom!!

Elkezdtétek már a málnateát? Ott van, csak meg kellene csinálni. Olyan lusta vagyok. De asszem lehet, hogy ma kipróbálom a gátmasszázst. A dobozon azt írja, hogy a 34. héttől lehet. De inkább mégis csak majd holnap, mert hajnalban megyek vércsapolásra és nem akarom, hogy a benne lévő gyógynövények esetleg felszívódva beleszóljanak a vérképembe. Így is bukovári lesz, hogy nem szedem rendszeresen a vasat :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Na én is megjöttem a dokitól. Szegény pepike, én akkor már tentizni fogok!
Mni: orvosfüggő, hogy császároznak, vagy sem. Drukkolok neked!
Kavics: :wink: :wink: :wink: tegnap eléggé kész voltam 8)
Látom csajszik, tetszik Milókám mostohaanyja nektek is. :lol: rima, különben én is azon agyaltam, hogy itt engem vizsgálgat itt Budakeszin a gyámügy normális háttérrel a gyerekelhelyezés miatt...ő meg ott Komlón a kislánnyal....ráadásul még nem volt 16 éves, mikor összejöttek.....Amúgy az ex olyan szinten "korrekt", hogy elpaterolja a csajt, mikor a fiam ott van! Na, felejtsük el őket, ráérek majd március 27-én mérgelődni :x (igen, én sem vagyok frigóka, de úgy tűnik nem érek a nyomába, de kár :wink: :cry: :lol: )

doki: sikerült +3 kg-ot híznom 2 hét alatt. De most szerelmes lettem az orvosba, azt mondta, mit vagyok kiakadva, milyen jól nézek ki, semmi az a +22 kg 8) ebből a gyerek meg a többi 11 kg, 10 kg-ot maga Hedvig simán le fog adni. Hoppá, mi?
BPD:91, TAD:92, femur: 71, súly:2650g , 36 hétnek megfelelő méretek. Méhszáj csukva, DEEEEEE: 2 hét múlva megyek ismét és akkor megbeszéljük, hogy március 6 előtt megindít, vagy átpasszol másnak, mert utána szabira megy. Jó, mi? Legalább megmaradna a lóvé, vagy erről mit gondoltok? Ha nem nála szülök, hanem idegennél, annak ugye nem kell perkálni? Várom a tanácsokat!

csujzi: csík nekem a combomon jött ki vmelyik nap vettem észre. Nem feltünő, de én látom. De szerintem eltűnik, mert Milónál se repedtem, csak az utolsó 2 hétben jött 2-3 vékony csík akkor is a combomon és nem is látszott utána. Tényleg alkati kérdés, mert van aki 10 kg-ot sem hízik és mindenhol kireped, lásd, én már 22-nél tartok, és csak most jött ki pár halvány.

ja, pété, Amira nem rossz. és a Míra? Szerintem az is szép!

nekem Mni Lillája a favorit :wink:

enci: tök jól nézel ki!!!!
Vendég

Háááj Csajok!
Köszönöm a reagálásokat az Amirára, teljesen meggyőztetek. :D A párom kollegái szerint is szép név, csak észjátszós...
A Lilla nekem is nagyon tetszik, de a sógornőm kutyája Lili és nem szeretném, hogy ha szólok a lányomnak, a kutya jöjjön oda hozzám... :lol:

Mni! Én is hallottam, hogy manapság van egy pár módszer, amivel fordulásra lehet bírni a babát, és a jógán is mondták, hogy vannak olyan gyakorlatok, amik segíthetnek. Ha nem leszek balfék, és nem felejtem el, akkor megkérdezem, amikor megyek legközelebb...

Képzeljétek!2 hét alatt híztam 2kg-t!!! Nekem ez nagy szám, mert az egész eddigi terhesség alatt híztam 3-at, úgyhogy mostmár 5-nél tartok. Kezdek megnyugodni. Sokat paráztam, hogy valami nem stim, főleg, hogy elég gyakran bejátszik a pizza meg a palacsinta, de a doki mindig megnyugtatott.
Ennek örömére elmegyek az ÁRKÁD-ba enni egy vanilliával, eperrel töltött palacsintát!! 8)

Kép
pété

Pati! Tudom, hogy már jónéhány oldallal hátrébb kellene keresgélnem, emlékszem, hogy szó volt róla régebben, de hogy is kell a málnateát elkészíteni? Hol lehet kapni?

Kép
pété

Szia pété! De jó neked, irigykedek az 5 kg-od miatt! Málnalevelet vehetsz szerintem bárhol: patika, gyógynövénybolt, dm...stb. A csomagoláson bizti rajta van, hogy kell elkészíteni, de a neten is meg tudod nézni. Megyek fogorvoshoz........

1 kérdés: nektek nem fáj a szeméremcsontotok? Nekem tegnap óta kifejezetten húz, nagyon kellemetlen. Mit lehet vele csinálni????

ui: Pati, megyek Csillához szombaton uh-ra. Szerinted fog vmi látszani a bébiből? Mert a 32. hét még OK, de dokim uh-ja szerint addigra már a 36 is 37 lesz....
És írjatok a helyzetemmel kapcsolatban, mert nem tudom ilyenkor mi a teendő! (mármint a dokival kapcs, hogy lehet nem nála szülök....)
Vendég

MNI és JIM!

Rohadtul nem fair a dokiktól, hogy most jelentik be a szabit. :evil: Nem hinném , hogy ez most vált számukra nyilvánvalóvá. Én legalább már az elején tudtam, mire számítsak, de mivel annyira megbízom benne, nem volt kérdés, hogy végigcsinálja a terhességet és csak a 35. hét után ad át egy olyan kollégájának, aki nekem is szimpi. Az anyagiakra vonatkozóan azt mondta, hogy természetesen ilyen esetben a másik orvos nem is várhat annyi pénzt a szülésért, mintha végig hozzá jártam volna terhesgondozásra.

Évi

KépKép
kvaszeva

Sziasztok!!

Niki, a Születések egyik részében volt, hogy farfekvéses volt a baba és az anyukának azt tanácsolták, hogy minden nap egy kicsit feküdjön le úgy a földre, hogy a fenekét a kanapé szélére teszi, lábakat fel, vállak a földön. Remélem érthetően leírtam.... :? Tehát a feneked legyen feljebb, mint a fejed. Addig csináld, amíg kényelmes. Egy másik anyukának meg négykézláb kellett vajúdni és közben megfordult magától a baba. Szerintem is addig még simán megfordulhat, drukkolok!!!! :D

Jim! Szeméremcsont nekem is nagyon fáj, és egyre csak rosszabb... Biztos tágul. De azt észrevettem, hogy sok mozgástól jobb lesz!!!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Mni! Szerintem se aggodj, meg megfordulhat a pici esa korhazban is biztos mindent megfognak tenni azert, h megforduljon, bar ezt a bbak nem annyira szeretik :lol: ! Itt farfekvesnel nem szulhetsz rendesen, csak csaszar, legalabbis az elso babat,masodik mar okesabb, mert veszelyes, de lehet MOon ez mashogy van!
Nekem holnap derul, ki h csaszar vagy normal, kicsit izgulok ez miatt :roll: !

Kép Kép
rima

Sziasztok!

Megjártuk az esti dokit és nem is későn 9 helyett már fél 11 kor sorra kerültünk úgy hogy egy szavam sem lehet! :wink: Fél 12 re haza is értünk.
Mindent rendben talált a méhszáj teljesen zárt hál égnek, a görcsökre és a szeméremcsonti fájdalomra sok pihenést és magnéziumot írt elő!
2250g, 2 nappal kisebb mint a kora. Ügye mondtam hogy kicsi ez a gyerek?! :roll:

Jimm!

Én nem tudom mit ennék a helyedbe de valószínűbb hogy nem a megindításnál döntenék. Tudja a baba hogy mikor kell jönnie , hameg erőltetik hosszadalmasabb a dolog mert ő még nincs felkészülve a születésre.
Amúgy egyáltalán nem korrekt a hozzá állása talán tudnia kellett volna hogy van arra az időszakra kismamája amikor a szabit tervezi.

Én is lehet hogy másik dokinál szülök már leírtam hogy miért lehet hogy ha másik korházban ügyel nem tud ott lenni a szülésen de ő is azt mondta a szülésznő a lényeg, rá számíthatok végig, a kitolásnál meg úgy is ott lesz valaki.
Szerintem fogadj szülésznőt mindenképp ha úgy döntesz hogy másnál szülsz!

Na megyek mert még sehol nem tartok a szakdolival, és szülésfelkészítőre is kéne menni meg du. suliba úgy hogy még nem tudom mit hogy oldok meg.

pusszzz

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!

NA túl vagyok egy nagy rakat orvoson!!
Tegnap este voltunk nődokinál, Babóval minden rendben, BPD 93mm. súly pedig 3400gramm. Mondta az orvos, h lassan azért készüljek fel rá, hogy szülünk, mert ugye nem kicsik a méretek..Gondoltam magamban, nem hiszem, h erre fel lehet készülni..úgyse tudom, mi hogy fog alakulni, akkor minek parázzak előre??? Plusz teljesen zárt a méhszáj, szóval, szerintem Pankuc még elég jól érzi magát odabenn! Pénteken vonulunk nst-re, nagyon kíváncsi vagyok!

MA reggel voltam a gyerekdokinál, nagyon-nagyon szimpi volt, adott egy csomó receptet, popsikenőcs, köldökápoló, szájecset, stb, de majd csak a szülés után közvetlen kell kiváltani..mondta, h alig várja, h lássa a kis mazsolát! szóval nagyon pozitív!!

Utána intéztem táppénzes papírt meg bőrgyógyászt (anyajegyek), szóval asszem mára elég volt az egészségügyből..

Niki,
szülésfelkészítőn mondták, hogy van olyan farfekvéses póz, amiben sima szülés van, azt hiszem, amikor az egyik lába fel van húzva a babónak. Szóval nem minden esetben császároznak farfekvéseseket, legalábbis itt Kecskeméten. Nem akarok senkit megbántani, de szerintem "hogyan fordítsuk meg otthon a babát" praktikákat kerüld! Egyrészt néhol rémísztőnek tűnnek, én nagyon aggódnék, nehogy baja legyen, másrészt, hidd el, tudja az a kisbaba, neki, hogy a legmegfelelőbb!! Ha farfekvéses marad, akkor ez van, nincs ebben semmi szerintem, ő ezt az utat választotta magának és neked. Neki így a jó és ez biztos nem véletlen! Bízz benne és magadban! És ha császárral születik, akkor azzal, ne aggódj, minden rendben lesz!

bocsi, most megyek, mert hulla fáradt vagyok a rohangálástól!!
pusz,
Manna

KépKép
kmanna

Szisztok!!!!

Tegnap Mészinél voltam Nóri kukkoláson!!!
Dokibácsi megdicsizte a pocimat, azt mondta, igazán nagyon formás és stramm kismamika vagyok! Nóri remekül néz ki odabent! 31 hetesnek felel meg, a diétám szuperül működik. A méhlepényem éretlen, a méhszájam 3000. Szerinte (és szerintem is ) túl fogom hordani, persze akármi is lehet még, de azért ő innen ezt tippeli! Jelenleg a kisasszonyka 2 kg körül kocorászik, és nagyon hosszú combú!!!! És utálja az uh-ot! Én is, mert punciszőrtől hónaljig voltam dzsuvás!!!!! 22-étől elkezdődnek a heti egyszeri ctg-k a kórházban, ezt már most utálom! A francért macerálnak, ha tökéletesek az eredményeim......... Pffffffffffffff

Mni! Küldtem privit!!!!

Enikő! Nagyon formás pocakod van! De tényleg! Nem nagy, nem kicsi! :)

Kavicska! Én állni nemt udok. Akármeddig elmegyek, akár a világ végéig is, de állni 10 mp-t sem tudok...........

Most más nem jut eszembe!!!!!!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

(Ui.: meglettek a gyűrűk!! Meseszépek! Sajna nincsen itthon a fotóaparátunk, Angliába mentek anyósomék a sógornőmékhez és vitték! De lesz fotó róla, cska el ne feledjem............... )
Vendég

Mni! Küldtem privit.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Megjöttem a fogdokitól. Bakker, el kell mennem szájsebészetre, hogy kioperálják a bölcsességfogam, mert 3/4 az íny alatt van és kezd szuvasodni :shock:

pepike: kösz a tanácsot, én sem akarom, hogy megindítson majd, jön a baba, mikor jönnie kell. A szülésznő-fogadáson még gondolkodom, de nekem 96% császár, így nem tudom, akkor minek fogadjak, fizessek.... :cry:

kvaszévi: szerinted ilyen esetben, ha másnál szülök, mennyit "illik" adni? ( az én dokim amúgy 80-at kér) És ha nem leszek vele elégedett, akkor is adjak? Mégis egy vadidegen....Egyik barátnőm -komlói- 6 hónapos terhes volt, mikor megszüntették Komlón a szülészetet, így Pécsett szült ügyeletes dokinál. (a fogadott dokija abban a kórházban nem vezethetett le szülést). Egy fiatal rezidens srác volt az ügyeletes, nagyon meg volt vele elégedve. A doki körülrajongta, még szülés után is ott maradt vele sokáig, mindig ránézett. Emiatt úgy gondolta a barátnőm, megérdemel egy kis pénzt, akart neki adni 20 ezret (jó, ezt tudni kell, vidéken más a tarifa), és nem fogadta el a doki! Én teljesen tanácstalan vagyok! Ha tudnám, hogy szülhetek simán, tuti csak szülésznőt fogadnék, de így..... :cry:
ja, Évi, még azt akartam kérdezni, hogy néztem iwiw-en a képeid és nagyon szép vagy szőkén! Nem mintha barnán nem lennél az, de nekem a szőke nagyon-nagyon tetszik!!! Melyik az eredeti? Én is régebben szőkére festettem, de az eredetim barna, meg már 2 éve barna is vagyok. Most visszaszőkülnék 8)
Vendég

Sziasztok!

Köszi a drukkokat és az együttérzést, majd kiderül az elkövetkező 4 hétben, hogy mit szeretne a kis pocaklakó! :) Az biztos, hogy ha nem fordul meg akkor császár lesz... az orvos is azt tanácsolta, és most rengeteg helyen utána olvastam és nem javasolják a faros szülést, főleg első szülésnél nem. De addig is kinézek egy praktikát és szép szóval megkérem Lillát, hogy forduljon meg. :)

KépKép
KépKép
mni

monácska, mikor is lesz a Nagy Nap? Fotókat ne felejtsd el!!!!!

Tényleg, Márti, remélem jobban vagy!

bosek: elől deszka-hátul léc, szerintem ez a kiscsaj olyan, mintha még serdülőkorban lenne 8) Amúgy a Böbi név tényleg cuki. Emlékszem, mikor érettségit osztották, alig bírtam röhögés nélkül, mikor a punk barinőmnek felolvasták a nevét, hogy Bozsaky Boglárka Erzsébet. :lol: Ma napig szivatom vele, soha nem mondta, hogy van 2. neve 8)

mni: hogy bírod Feri nélkül? (ezt figyeld, nekem apám és apai papám is Feri, de: papa Kanadában él 56 óta és időközben Frank-re váltott, apám meg Olaszo-ban született, ő meg Francesco-ként van anyakönyvezve. a legszebb az egészben az, hogy így használja.)
Most ilyen storyzgatós kedvemben vagyok, van egy vicces történetem. A Gyurcsány Feri meg ugyanoda járt egyetemre, mint én, ugyanazt a két szakot végezte el párhuzamosan, mint én, csak ő biosz-technika tanárszakos volt, nem kutató bioszos....de a közgáz stimmel. Ezt akkor tudtam meg, mikor mondta a bonctanár, hogy pont a Feri helyén ülök, még a nyomdokaiba léphetek :lol: A pénzügytanár meg azt mesélte, hogy a szakdolgozatára azt a bírálatot kapta, hogy nem javasolják, hogy pénzügyi intézményben vállaljon munkát, asszem épp, hogy kettest kapott :D

keresztelő: arról mit gondoltok, hogy Milánnak a férjem legyen a keresztapja? Lehet egyáltalán? Most jutott eszembe, én úgy szeretném!!!!
Vendég

Jim, eddig egész jól bírom a Feri nélkül, de azért persze hiányzik nagyon! Pont most beszéltem Vele telefonon. :) Tegnap voltam farsangtemetésen (Solymáron szokás) és mindenki azt kérdezte, hogy hol a Feri és persze irigyelték, hogy elengedtem! :wink: Ja, és szinte pocak találkozót is lehetett volna tartani, mert annyi kismama volt ott tegnap este. :lol:
Akartam írni, hogy nagyon tetszik az a János kórházos oldal, még ismerősöket is találtam rajta. :) Baromi jó ötlet! :)

KépKép
KépKép
mni

Na voltam pancsizni, utána meg kistükörrel levizuáltam a hasam alját, mert már nem láttam egy ideje, és hát van rajta az egyik oldalon piros repedés, a másikon fehér. :cry: :cry: :cry: De a fürdőszobai nagytükörben meg nem is látszik, mert felülről jön a fény. :( :( :( Hát azért bekentem gyorsan, hátha csak ennyi lesz. Állítólag sokkal lejjebb van a hasam, majd csinálunk képet, szerintem is sokkal lejjebb ment Blanka, mert nem ott van a lába, meg a feneke, mint eddig, hanem egy jó tenyérnyivel lejjebb. :D Ja, és lányhoz képest tök hegyes hasam van. :shock:

Na megyek főzni, a tejszínes spagettit kipróbálom. Azóta folyik a nyálam utána, mióta feltettétek a receptet.... :wink:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Kép

Az én hasamon elég sok csík van :cry:
Vendég

Niki, már rengeteg véleményt kaptál a fej- ill. farfekvés-ügyben, ezért a sajátomtól megkíméllek! :lol: Én csak drukkolok, hogy megforduljon, hiszen mégiscsak az a legjobb, szerintem!

Enikő, csini kismami vagy!

Jim, én nem a saját dokimnál szültem, és a helyettes is csak a gátmetszésre esett be, ezért én csak egy 10-est adtam neki. Igaz, hogy marha rendes volt, meg minden, de ha nem csinált szinte semmit, akkor mire fizessek? Most ő a dokim :? , de nem beszéltünk meg semmit, nem is tudom, mennyit adok. Majd amennyi lesz. :oops:
A szülésindítás: nem tudom, hol az utolsó táblázat, ezért nem tudom, mikorra vagy kiírva, mennyivel előbb indítana meg.
Alexát nekem túlhordás miatt indították, de nincs rossz tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Az indítástól számítva 6, a magzatvíz elfolyásától számítva másfél óra múlva meglett. Én még örültem is, hogy legalább tudom, hogy mikor születik, nem az utcán vagy akárhol indul meg a szülés váratlanul. Én most sem bánnám, ha így történne.
Keresztapa: szerintem nyugodtan lehet a férjed, az hogy nem keresztapának szólítja, mellékes.

Fájdalom: nekem nem a szeméremcsontom fáj, hanem 2-3 napja a farokcsontnak nevezett csökevényes dolog a hátsómon. De nagyon!!! Azon kívül a bordáim fájnak még, teljesen szétrúgja a gyermek!

Pété, olyan jól hangzik az az epres-vaniliás palacsinta. Én ma szilvás gombócot főzök, hogy kielégítsem az édesség utáni vágyamat.

Szemlélődés a tükörrel: holnap megyek dokihoz, és ugye elő kellett készítenem magam. :oops: Hááát, az utóbbi héten akkorát nőttem, hogy már nem láttam oda. Nem volt egyszerű...
Vendég

Jim, közben előkerestem a táblit. Márc. 29.? Így már azt mondom, hogy ne indíttasd meg 6-a előtt. Inkább nőjön még a baba, fejlődjön! És tényleg nem utolsó szempont az sem, hogy a 80 ezer egy része a te zsebedben marad. :wink:
Vendég

köszi Zsu a tapasztalatot és a véleményt! Valahogy én is így gondolom! Csak az sem mindegy mennyi marad a zsebemben a 80-ból, mert még az ügyvédnek is fizetnem kell :shock: Majd szombaton a 4D-én biztos pontosabban meg tudja mondani a Csilla, hogy mekkora a baba, mert én még mindig tartom magam az elmélethez, hogy Jónás-napi baba és csak 2 héttel fogant korábban. Az a még plusz 2 hét meg azért van, mert van mit táplálkoznia belőlem babucinak. Tegnap néztétek a Nagy Fogyást? Hihetetlen, amíg a csajok 100-ról lefogytak 70-re, én 52-ről felhíztam 74-re :shock: :wink:
Amúgy Milán a férjemet Robi apunak hívja, az apját, meg másik apámnak, néha Norbi apunak. A kis tesztoszterongolyóm szerelmes, mint állat. Ki kellett tegnap nyomtatnom vagy 8 fényképet a csajról, a képeivel aludt. (kúton egy shoppos, csupán 20 évvel több, mint a fiam, szőke, szolibarna, szilikoncici.....). És ma elvitte az oviba a képeket! Akkora hisztit levágott, mikor elvettem tőle az öltözőben! Tegnap a csaj volt műszakban, doki után bementem a férjemmel, Milánt nem lehetett hazahozni, úgy nézte, mint egy Istennőt! Ez normális ebben a korban? Apukája pedofil, fiam meg gerontofil.... :roll:
Vendég

Zsuzsi, én is már régóta csak tapintással tájékozódom.... :D :D

Jim, de legalább a nőkre bukik!!!! :lol: :lol: :lol: Oviban énis már szerelmes voltam, sőt "csókolóztunk" is!!! :lol: :lol:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Jaj, bocsi hülyeséget írtam, azt akartam, hogy legalább a JÓ nőkre bukik!!!!! :oops: :oops:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Hello Csajok!

Akinek tudom az email-címét, annak küldök beszkennelt anyagot a Bába válaszolból a farfekvésről, megfordításról, lelki okokról stb. Aki nem kapja meg, és kéri, az szóljon, adjon címet, és küldöm.
linocs

Hát csajok, jó nagy szarban vagyok, kiderült ugyanis, hogy csak 45 napig jár a passzív táppénz, és az 14-én lejár. Utána nem kapok lóvét szülésig. Ja és 28 napon belül kell szülnöm utána, na az menni fog... :D Vagy megigénylem előre a tgyást.

Böbi

Kép

Kép
bosek

hello csajok,
tegnap, tegnapelőtt tiszta depressziós voltam, mára tértem magamhoz. nem tudom mi lehetett

Niki, gondolom már kaptál jónéhány tanácsot baba-megfordításra, de az én terheskönyveben is van néhán tipp, majd elküldöm mailben.
nekem a szomszédom szült dec végén császárral farfekvés miatt, de legalább elindult magától a szülés, azt mondják az azért jó (?)
persze ha márc 2ától szabin lesz a Tóth akkor lehet, hogy előtte akarja majd. tényleg nem korrekt, hogy nem szólt.
nekem már a márc 14ei szabit mondta a Vida novemberben, pedig 8ára vagyok kiírva. és mikor jön vissza?

a szomszédom egyébként altatásban szült, de utána nagyon kóma volt, lehet, hogy a spinális jobb de erről itt tapasztaltak többet tudnak ha már majd odajut a dolog.

Enikő, nagyon csini vagy!

Jim, nálad is érdekes, hogy miért most szól az orvos, pláne ,hogy császár...
nekem is régóta fája a szeméremcsontom, állítólag nem lehet vele mit csinálni, de legalább nem állandó, van amikor előjön, de van, hogy hetekig nem volt
ezt a hastartós cuccot egyébként nagyon ajánlom mindenkinek (a tépőzáras övszerű amit meséltem), mert szerintem nagyon jót tesz, hogy tartja kicsit a súlyt

monácska, eszembe jutottál, most derült ki, hogy vissza kell adnom a cégeskocsit feb végén és én is azon vacilálok, hogy hogy a fenébe fogok bejárni Ürömről a Kútvölgyibe ctg-re, pláne ha túlhordom és kétnaponta kell járnom...
még egy könyörgést bevetettem, hogy hagyják nálam szülésig, de állítólag már megvan kinek akarják odaadni....

én ma voltam a gyógytornásznál a hátam miatt, amolyan csontkovács lehet, kissé megcsavargatott ide-oda, kíváncsi vagyok jobb lesz-e...
meg mondta, hogy a fenékizmomat erősítsem, mert így csak a derekam viszi a súlyt úgy meg jobban eloszlik.
szóval megy majd a fenéktorna :)

én már ittam a málnateát párszor, de aztán kicsit beijedtem, hogy csak a 36ik héttől lehet, nehogy előre kitágítson, úgyhogy most hanyagoltam kicsit.
aki tudja hogy kell elkészíteni, szóljon, mert nekem valami német csomag van amin nem értem az utasításokat. nem baj pl. ha kihülve iszom?

KépKép
judit18

Jim, most kérdeztem meg a szomszéd csajt, ő is ügyeletesnél szült császárral. mondta, hogy 80 helyett (amit az orvosa kért volna) 20-at adtak neki

egyébként tuti nem gáz, hogy szerelmes a kutasba, csomószor óvónénikre buknak. mondjuk, talán a szilikoncicisekről később áttér a naturálisabb csajokra :)

Dany, hű, jól kirepedtél, kented magad? mondjuk amekkora hasad nem csoda, még nekünk is lehet ilyen a végefelé.
egy ismerősömnek a legutolsó héten repedt egyik napról a másikra.
de majd halványul tuti ha visszamegy a hasad, amilyen vékony voltál biztos sokkal jobb lesz.

KépKép
judit18

Lányok, azt számolom, hogy rondán ki fogok esni a márciusból, ez tuti, ahogyan haladok..............

Azért nem száműztök ugye???? Maradhatok ugye?????? :shock: :cry: :cry:

Judit, már nem is idegesítem magam rajta, alakul ahogy alakul, legfeljebb nem megyek mindennap, csak másnaponta, söttörö, söttörö.... MEg hát van ennek a lánynak nagyapja, meg keresztapja, majd segítenek, ha nagyon nem megy!

Még 3 hetet bírjon ki bent Nóri, aztán vég az idegnek, akár meg is születhet!

Jim!!! Február 29!!!! El sem hiszem! Alig várom! :lol:
Vendég

Monácska, sikerült elintézni a febr. 29-ét? Ez nagyon muris!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Igen, és mindenkinek tetszik érdekes módon az ötlet, kivéve apósomnak!
Szerinte buli kell, meg nagy lagzi, meg sok ember, meg rokonok..... Pfffffffffffffffffffffffff

Mondom hajrá, fizesse, én diktálom mi kell! No azt már nem a felét mi! Akkor T-nek eldurrant az agya, hogy azt már nem, akkor az lesz, amit mi akarunk, és pasz! Ő nem fog a SAJÁT pénzén másoknak jót csinálni, mikor hónapok óta senki fel sem nézett hozzánk a rokonok közül, söttörö!

Szóval a rokonok egyenek otthon! :)

Kicsit megszeppentem, mert ilyen kirohanásra nem számatottam tőle, de anyósom csak vigyorgott az ötleten, tetszett neki!

9-en leszünk!

Pont elég!
Vendég

judit18: biztos a front miatt voltál depis, tiszta bírka voltam én is az elmúlt napokban! és köszönöm a tanácsot, megnyugtatott kicsit! Én nem tudom, mi van a pocaklakómmal, de ma nagyon rendetlenkedik! és a szeméremcsontom egyre jobban fáj, ha fekszem, annál rosszabb. mindenesetre most lépnem kell Milánért. (nem azzal van bajom, hogy szerelmes, csak miért nem az ovistársaival kezd ki?! Nem aprózza el.....)

hú monácska ez tök jó! Mindjárt itt van! hihi, majd csak 4 évente kell venned házassági évfordulóra ajándékot :wink:

bosek. igényeld a tgyást, tuti nem húzod 40 hétnél tovább!
Vendég

monácska: mi is pont 9-en voltunk! Nekünk meg csak a kaját állták a szülők, nekünk kellett fizetni 200 ezret a többire: ruha nekem, öltöny, cipő, gyűrű, virág....stb! Ezért csak akkor lesz lagzink, ha ránkszakad a bank :wink:
Vendég

Igazad van Monácska!
Nekünk lagzink volt, nem nagy, 70 fő, de a mai napig fizetjük a személyi kölcsönt, mert a szülők nemigen tudtak segíteni. :? Lehet, hogy most már másképp csinálnám. Bár nem bántam meg, nagyon jó lagzink volt.
Vendég

Jim!
Mi mindent fizetünk magunknak!

Ruha 20 e, kaja 20 e, a fiúknak 2 selyeming 15-20 e, anyakönyvi ktsg kb. 10 körül............................
Így is nézd mennyi lesz! Baccakutya, ennyit majd megoldunk valahogy!
De így senki semmit nem róhat fel a szemünkre majd x idő múlva!
Jó ez így! :lol:
Vendég

Zsu!
Egy 70 fős lagzi most mindennel együtt kb 700-900 ezer forint!!!

Mni tudja, nekik most volt nemrégen!!!
Ennyit nem fogok kiadni erre, mikor kölcsönt veszünk fel építkezni! Cifra nyomorúságot nem játszunk, ennek nem vagyok híve! Tudom, már megint nagyon önfejű vagyok, és megharagítottam apósomat, de hagy ne a szomszédnak kelljen rázni a rongyot, mert ő így döntött..................

Viszont alig várom az egyik barátném nyári lagziját, hogy tudjak táncolni egy hatalmasat!!!! :) Megértem, akik a bulizás mellett döntenek!
Vendég

Megyek, zserbót kell sütnöm! :)

Ákos fiam rendelt................... Egyem is meg, kényeztetem kicsit!

Csók csajok!!
Vendég

Nálunk azért nem volt lagzi, mert nem tudnánk megegyezni létszám ügyben. Feri bátyjának a lagziában 180 fő volt az ő részükről és 20 a menyasszony részéről, és szerintük azokat a mi lagzinkba is meg kell hívni, mert különben sértődés lesz. Na ezért nem lesz lagzi. Majd kerítünk két embert, aztán berobogunk a hivatalba és kész. De apa csak akkor hajlandó elvenni, ha a kölcsön miatt feltétlenül muszáj lesz... :roll: :D Különben anyósék, meg az egyik mamám már odaadták a lóvét, amit lagzira szántak, abból vettük a konyhát, gyerekcuccot, számítógépet, ilyesmit. Anyuék meg fedezték a felujítást.

Ja, most megy a spektrumon az Embergyerek!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bizony, baromi drága egy esküvő, de nem feltétlenül a létszámtól függ. Mi ugyan sokan voltunk, de az alap költségek kevés embernél is megvannak. Ruha, zenekar, öltöny, templom, virág... szóval ezek akkor is kellenek, ha 50 fő van vagy 140. Csak a kaja ára sokszorozódik annyiszor ahány fő van. Nekünk életünk legszebb napja volt, Feri azt mondta, ezt minden évben szívesen megismételné, pedig elötte mindketten baromira izgultunk! :)
Most rohanok szülésfelkészítőre, utána jövök! :lol:

KépKép
KépKép
mni

Igen, ezért szeretem azt is, hogy saját magunk vettük a lakást -azaz fizetjük a hitelt-, nincs joguk a szülőknek okoskodni semmivel kapcsolatban! (mondjuk anyósom így is beledumált, hogy így sz.r, úgy sz.r a lakás, amin jogosan rohadtul megsértődtem. Mégha adott volna 1 fillért is, akkor sem lett volt oka így lefikázni, ráadásul szerintem tök szép)

mni: köszi a táblát!

A szocpol van még amúgy?
Vendég

Helló Csajok!

Jelentem, megvettem a málnateát! :D Ugye rosszul értelmezem, hogy nem szabad belerakni se citromot, se cukrot? Én nem bírom úgy meginni!!! :cry:

Továbbá beszereztem a tisztaságit, de azt mondta a patikus csajszi, hogy szerinte túlzás az extrát megvenni a Tenából...
Gondolom, rajtam kívül már mindenki túl van ezen cuccok beszerzésén :oops: , de a Corában le van árazva az eldobhatós bugyi. (lehet, hogy írta már valaki)

Akinek nem esik messze az Árkád melleti Sugár, annak ajánlom az emeleten a Quelle piacteret. Ma bekukkantottam, és tökre le volt árazva egy pár babacucc. 3 rugi 1.700 Ft, 3 bady 800 Ft stb... Mindig vannak akciók, de csak pár darab, gondolom, amit megrendelt valaki, de mégsem jött érte...

Kiszazsu! A farokcsontom nekem is szokott fájni, főleg, amikor lazulósabb napom van, és sokat fekszem, ezért mászkálok annyit minden nap, mert ilyenkor semmi bajom, max. elfáradok és leszakad a lábam. :lol:

Monácska! Állat ötlet a febr. 29! :lol:

Kép
pété

bady=body :oops:

Kép
pété

Előkeveredtem végre. :D

Délelőtt elrohantam a háziorvoshoz, mert tegnapra kipöttyösödtem. Gondoltam megvárom a mai napot, hátha jobb, lesz, de semmit nem javult, inkább még több lett, főleg deréktól lefelé. Megijedtem, mert nagyon hasonlít a himlőre és a talpaimon is van, de a doki megnyugtatott, hogy ez "csak" tej-, vagy lisztérzékenység lehet. Szülés után ki kell vizsgáltatni, mert kijöhet a gyereken is. :shock: :roll: Kaptam rázókeveréket. Hát úgy nézek ki, mint a múmia. :lol: :lol:
Ezután csavarogtam a férjemmel, meg szülésfelkészítőn voltam. Ma volt a relaxáció és légzéstechnika. Kissé röhejes volt, ahogy kb. 70 kismama és apuka egyszerre relaxált és lélegzett. :lol: Kérdem én, ki az aki ezekre tud figyelni vajúdás és kitolás közben??? Nem hinném, hogy nekem ez menni fog. :roll: :?

JIM, én úgy hallottam, hogy ha nincs fogadott orvosod, akkor az ügyeletesnek kb. 20.000.- Ft-ot szokás adni, ha pedig a mostani konkrétan átad valakinek, akkor az 50.000.- és 60.000.- között mozog. :shock:
Köszönöm a dicséretet. Eredetileg világosszőke vagyok, most csak azért barna, mert a rengeteg festés, meg a modellmelóval járó "kímélet" teljesen tönkretette a hajam. :( Neked szerintem ezt az oldalát nem kell bemutatni. :roll: Rengeteg kihullott, a többi pedig borzasztóan tört, és amikor elkezdtük a hormonkezelést, akkor javasolta a fodrász, hogy egy kicsit hanyagoljuk a szőkét. Hallgattam rá, és most tényleg rengeteget javult, de már alig várom (a férjem is), hogy újra szőke lehessek. Szoptatás után tuti visszafestetem, addig meg marad a melír. :wink: Én el sem tudlak képzelni Téged szőkén, de biztos jól áll. Kérünk képet, ha megvalósult!!! 8) :D

Évi

KépKép
kvaszeva

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?