Új privát üzeneted érkezett!

Dancsi!
Jozsót is be kellett vinni? :(
tejóég, jó h. jobban vannak. remélem Jozsó marad otthon...

pedig most filóztam h. Vivit beoltatom, de akkor nem, Pati megkapta.
Vendég

Boldog Szülinapot Violának!
Vendég

Zsuzsi: Ha Dénes nem 2008-ban tölti a 3-at akkor idén még nem tudod beiratni oviba! Csak jövőre... és 2009 szeptemberbe kezdheti az ovit! Én is így jártam, mert Violát tavaly tavasszal már be akartam iratni, hogy ha 3 éves korára szobatiszta lesz, menne Bogival oviba. De nem tudtam beiratni, mert nem 2007-ben töltötte be a 3at hanem csak most 2008-ban..... Így 2008 szeptembertől mehet leghamarabb oviba! :roll:

Dancsi: Örülök, hogy már rendben vagytok :wink: Drukkolok, hogy Jozsót ne kelljen visszavinni. Remélem a bölcsisek nem teszik az ablakba amit tőled kapnak ezért..... :wink: :evil:

Gira: hehe jellemző,ezek a pasik tudják osztani az eszet, de amikor cselekdni kell fülük farkuk behúzva :lol: 8) Mikor jöttök be Szegedre kocsival? Kéne lassan rucikat szelektálnom.... :D

Zozo: Köszi neked is, átadtam az összes köszöntést az ünnepeltnek :) :D :D :D Vittem be a bölcsibe egy kis rágcsát, édeset/sósat meg üdcsit. A családi ünneplés majd 2 hét múlva lesz hétvégén, ugyanis sógornőmék akkor tudnak szegedre jönni.....

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Szép estét!

Gépünk behalt, most laptopról nyomulunk.

Dancsi, te jó ég, Jozsó is bekerült meg még apátok is benyalta? Sajnálom, de lényeg, hogy végre hazamehettek a gyerkők! Gyors felépülést nekik!

Zituska, jó étvágya van a kiscsajnak! :wink: Tök jó, hogy ilyen sok tejed van! Boti pedig nagyon ügyes nagyfiú már! :D Párod még mindig sokat van távol? :(

Melinda, a fekete hajú sárkányhoz nekem is volt balszerencsém. :twisted: Arrogáns, bunkó egy nő. Én majdhogynem féltem tőle... :roll: Hogy vannak a kis hercegnőid? :D

Enikő, Viust istenke éltesse sokáig! :D Ajándék???

Anett, akkor most beadatjátok vagy nem? Mi még mindig nem döntöttük el. Holnap megyünk tanácsadásra, majd megkérdezem a doktornéni véleményét.
Megint le fognak szidni minket, 4700 gramm volt ma este a fiacskám - szopi előtt. Remélem, holnap kakkant egy hatalmas nagyot a mérés előtt. :roll:

Bibi, de szívesen mennék én is! De majd tavasszal, ha jó idő lesz és Lali nagyobb lesz már. :wink: Meg az nekünk messze van, tömegközlekedni nem tudok babakocsival.

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Enikő :) Viusnak én is nagyon boldog szülinapot kívánok!! :D:D:D Hogy állsz az ovi kereséssel?

Dancsi :) Nagyon örülök, hogy végre otthon vannak a gyerekek, remélem Jozsót nem kellett visszavinni!!! Amúgy ezt a rotát mitől lehet elkapni? Nem megfelelő higiénia?

Hefe :) Kinga :) Gyönyörűek a lányok!!! :lol:

Kinga :) Én még anno Pesten csináltattam a piercingemet, a Celtic Moon-ban a Váci u-ban. Ha utána kened Bethadinnal, nem szabad, hogy begyulladjon.

Zitus :) Klassz, hogy ilyen szépen eszik Noémi! Ő is olyan nyugis baba, mint Boti volt?

Anett :) Ti végül ugyanazt a gyerekorvost választottátok, mint mi?

Klinika: sztem ismeritek a véleményemet, bár én a szülőszobától sem vagyok elájulva, ha visszamennénk az időben kb. 20-30 évet és tök tudatlan lennék, akkor talán el lennék... :roll: Nekem nem az lenne a lényeg, hogy milyen színű a csempe a falon :evil: A gyermekágyon általában pozitív tapasztalataim voltak, Anikót nagyon szeretem, a fekete hajú hölggyel sem volt konfliktusom, viszont a tápszerezés sajnos általános. Viszont mivel én csaszis voltam és olyan a klinika amilyen (csak 3 óránként hozzák a gyerekeket), én nem bántam, hogy Kristóf kapott tápit, inkább azzal lakjon jól, minthogy éhesen üvöltsön.

KépKép

KépKép
timika

Dancsi!

Örülök, hogy jobban vagytok és otthon,remélem most már nem lesz gond!

Szilcsi!

Igen én eldöntöttem, hogy beadatom, de nem adja be a dokinőnk,azt állítja 2 hónapnak kell lenni a két oltás között!Férjem felhívta ismerősét aki védőoltásokkal foglalkozik Ántsz-nél, a rotának vmi 8 fajtája mind ellen be lehetne oltatni, vmelyiknél 2 hó máásiknál 4 hét kell hogy elteljen a 2 oltás között, ők 2 éves korába adták be a gyereknek olyan is van, szal nem tudom én már ezt, a lényeg, hogy tele van a púpom az egésszel, ma hazamegyek és ha visszajövök lehet kerítek egy másik gyerkorvost és megkérdezem,kérdezd meg Te is légyszi mit mond a tiétek és írd már meg nekem priviben is lehet!Ja, és a 4 hetes időközest te is beadhatod neki otthon, csak be kell csepegtetni a szájába ahhoz nem kell doki.Ezért gondolom én, hogy a mi gyerekorvosunk nem erről a fajtáról beszélt!És az oltástól még elkaphatja a gyerek a rotát, csak gondolom gyorsabb lefolyású és talán nem kerül kórházba, nekem ennyit mindenképpen megérne, én a helyetekben beadatnám!
20140113113746

Timi!

Mi kipróbáltuk a körzetist a védőnő tanácsára ( és kényelmére) helyben van címszóra!Ti kihez jártok a Miniklinikbe ugye???Szerinted csak így egy oltás miatt elmehetünk hozzá??Vagy ha nem őt választottuk akkor nem???
20140113113746

Anett :) Igen, nekünk dr. Kovács Marianna a gyermekorvosunk. Hát, nem tudom, de holnap jön hozzánk, ha gondolod, megkérdezem - ha másra nem lesz jó, legalább megtudjuk az ő véleményét is a rota elleni oltásról.

KépKép

KépKép
timika

Oké, köszi az nagyon jó lenne!Ha nem gond akkor felhívhatlak holnap, hogy mit mondott??Ma hazamegyünk és otthon nincs net!Írtam közben privit is!
20140113113746

Anett :) Válaszoltam :wink:

KépKép

KépKép
timika

Jó reggelt!!

Csajok azon agyaltam, hogy mikor hány éves korban kell elvinni a gyereket ortopédiára, hogy ha "gömbölyű" a talpa? Konkrétan Viusra gondolok..... Olyan egybetalpú szegénykém. Nemtom ez meddig normális???

Szilcsi: Ajándék??? Ööööööö még nem vettünk :oops: De már kigondoltuk (bicikli) :D Na kiváncsi vagyok mit mondanak Lali nem éppen pehely súlyára a tanácsadáson 8)

Timi: Ovi téma még képlékeny. Egyelőre passz....

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Képzeljétek Nóri átaludta az éjszakát, de teljesen. Este fél 11 körül elaludt hossza nyűglődés után és reggel fél 8-kor ébredt mosolygósan. :) Mondjuk én nem aludtam mindent végig, útközben "kifakadt" a cici patak és le kellett csapolni, de jó volt az ágyban lustizni és várni, hogy felkeljen a kicsi lányzó. Mindenkinek ilyen derűs ébredést kívánok minden napra...

Lenne egy körkérdésem mindenkihez. A babamasszázson hallottam egy könyvről, amiben sok sok mondóka, versike van kicsiknek. MEg szeretném klérdezni, hogy valakinek megvan-e, és kölcsön tudná-e adni egy kis időre?
A címe: Forrai : Ének a bölcsödében.

Nóri már nagyon érdeklődő, élvezte a maszázst is és a mondókákat is. Ezért szertnék neki minél többet mondogatni. Kitatlálni megfelelőket az öltözéshez, alváshoz, játékhoz, stb.

Előre is köszönöm. Esetleg ha van valami jó ötleteket az interneten, ahol ilyen mondókák, versikék vannak, azt is szívesen veszem. :)

KÉpfelrakás folyamatban..

Kép

Kép
sznanna

Kép édesdeden alszik a kicsi lány a nagymamáéknál

Kép Imádunk összekucorodva hason aludni

Kép még mindig imádunk így aludni :)

Kép egy mosolygós kislány :)

Kép még mindig jó a kedvünk

bocs a sok képért. :)

Kép

Kép
sznanna

Sziasztok!

Mindenkitől elnézést kérek, hogy néha előbukkanok, majd hónapokra eltűnök. Azért néha be-bekukkantok ide is, mondjuk, én a heten vagyok inkább „aktív”. Viszont nagyon aranyosak vagytok, mert ha kérdésem van, akkor egyből válaszoltok, ami nekem nagyon jól esik.

Most megint nagy bajom van, vagyis volt eddig is. Császárral szültem, viszont a vágásom műtét után pár hónapra begyulladt, mire a dokim kicsit felvágta kinyomkodta a gennyes részt….. szóval nem volt egyszerű. De az óta is van ott egy „gumó” amit nem tudok, hogy mi. Már voltam belgyógyásznál, sebészeten, stb., de mindenki azt mondta rá, hogy az varrat az majd elmúlik, de nekem ez nagyon fáj, főleg mikor menstruálok. Így rászántam magam, hogy felkeresek egy másik nő dokit, mert ugyanis az enyém már nincs kórházban, klinikán csak magánban, így ő pl. műteni vagy szülést levezetni már nem tud. Kerestem egy dokit, úgy ajánlották, hogy ő szülész –nőgyógyász és közben onkológus is, és nekem az jó, mert a rákszűrésem eredménye sem volt túl fényes még terhesség idején, szóval volt van bajom bőven.

Az említett doki neve Dr. Hodoniczki László, akinek van valami tapasztalata a dokiról, akár anyagi, vagy mint orvos az megosztaná velem? Jöhet privibe!

Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket.

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka

Dancsi! Örülök hogy Boldi már jol van, remélem Jozsó nem kerül vissza a korházba és gyorsan meggyógyul!

Zsuzsi! Ahogy Enikö is irta. Orsit én is azt hittem majd januárban kezdi az ovit, aztán az állami ovik közölték addigra régen elfogynak a helyek, kb. nov. születésüek még azok akik beleférnek a késöbb töltik a hármat-ba. Az alapitványi ovik vették volna fel Orsit, ott van mini csoport. (Ja mert amig nincs 3 éves addig nem kapnak utána állami támogatást igy elöbb meg azért nem). SZóval neked ha nem alapitványiba iratod jövö ilyenkor kell menni beiratásra

Anna! Nagyon édes és mennyi haja van!! (Norbinak most sincs még ennyi:))

Enikö! 6 éves korig kell kialakuljon a talpboltozat. Orsinak sem csak azért kell gyógycipö mert lúdtalpas. Sokat legyen mezitláb Vius és lúdtalptornát csináljatok. Boldog szülinapot Viusnak!!

Anett! Én másik orvostól még egy kezelőlapot sem kaphattam (oltást szerintem pláne nem adhat akkor) mert nem oda tartozunk. Tudod a gyogytornára kellett volna neki szereznem és elhajtottak
.Nekem is ezt mondták rotára, ezért nem javasolták nekem az oltást mert sokféle van és igy az oltás nem igazán véd. Persze ha pont az ellen az 1 ellen kellene amit elkap és megvédte volna akkor nagyon megéri. Ki hogy gondolja

Timi! én is csaszis voltam, a korházban akkor hozták ki Norbit amikor ébredt rögtön ha mégsem evett eleget csak utána pótolták

Szilcsi! na én is kiváncsi leszek mit mond majd a gyerekorvos :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen Köszi az infót 8)

Anna nekem megvan a könyv :wink: Édes Nórikád, micsoda mosolygós :) Naon cukker :D

ceniko
Szeged

Szandra!

A cipésznek mindegy milyen talpú cipőt viszek emelést rárakatni?Csak mert a gyógyboltba amit vittem kisszandit kicsit recés volt a talpa és azt mondta a csajszi,hogy nem garantálja,hogy rá tudják rakni majd.. :shock:

Karmen!
Lúdtalptornához van anyagod?Vagy mit értesz ezalatt?
Én csak a lábéleken járást,pipiskedést,sarkonjárást,lábujjal való fogást,tépkedést todom..Van még vmi?

Anna!
De édes Nórika!Hasonalvásnál mintha csak a lányom kiskori képeit látnám...:)
Volt,hogy a hasamon aludt így..,de jó is volt..:):)

Ancsuka!
Sajnos nem ismerem a dokit.

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Szilde: Hol vettél ilyen speciális cipőt és mennyibe került? Van rá valami támogatás ha ortopéd szakdoki írja fel? :roll:
Na ezeket a lábtornákat az én lányom tuti nem tudja megcsinálni.... :(

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Megdicsértek minket ma, nem is olyan dundipocok Lali, 4650 gramm és 59 centi, azt mondták, gyönyörű és mindene rendben van. Ma lesz az első igazi fürdése nagyvízben, végre begyógyult a köldöke. Viszont van egy valamilyen hematóma a kis kezén, egy csúnya piros folt, arra vigyázni kell, kb. kétéves korára fog elmúlni, illetve kihalványodni, valószínűleg születés közben nyomódhatott meg.
Dokinénihez nem mentünk be, rotát kérdeztem a védőnőtől, szerinte felesleges beadatni, kicsi az esélye, hogy a sokfajta közül pont azt az egyet kapja el, ami ellen beoltatjuk.

Enikő, a bicikli az nagyon jóóóóóóóóóóó! Hú el tudom képzelni, hogy fog örülni neki Viola! :lol: És biztosan segíteni fog a mozgásfejlődésében is. :D Majd együtt nyomulnak Bogival. :wink:
Találkoztam a tanácsadáson Ildiékkel, a múltkor is együtt voltunk.

Anna, nagyon szép a kislányod! Majd Lalit beajánlhatnád neki! :wink: És ügyes is, hogy ilyen nagyot aludt!
Lali megint éjféltől reggel negyed 8-ig szunyált. :D Szerencsém van vele, nagyon jó kisfiú.

Timi, kíváncsi vagyok, a ti dokitok mit mondott a rotáról. Megírnád majd? Köszi!
A piercinges témán felbuzdulva tegnap megpróbáltam visszatenni én is (köldökbe), nem forrt be a lyuk! Úgy örültem neki, de ki is vettem, mert nagyon csúnya lett a bőröm, csupa csíkos, így felesleges beletenni egy szép ékszert, attól sajnos nem lesz szebb a bőröm. :cry: Ez az egy van, ami a terhesség-szülésből kimaradhatott volna. Úgy nézek ki, mint egy zebra. :cry: :cry: Ha meglátom a tükörben, baromira tudom magam sajnálni. 8)

Kép
szilcsi

Dancsi :)
Örülök, hogy otthon vannak a gyerekek, remélem Jozsó is hamarosan jobban lesz, és Te is megúszod!!!

Timi :)
Hozzánk is holnap jön Mariann, Boti kapja az influenza elleni oltás második adagját. Kicsit izgulok, mi lesz utána, beteg lesz-e! :roll:
Szülőszoba: igaz, nem alternatív, de most, hogy felújították, a tusoló is meg a wc is nagyon rendben van, és én elsősorban a személyzetre gondoltam, hogy okés, nem a csempe színére! :lol: :lol:
Igen, Noémi ugyanolyan jó baba, mint Boti volt! :D Mi csak ilyet tudunk gyártani! :lol: :lol:

Anna :)
Gyönyörű a nőcid!! :D
Noémi is hason szeret inkább aludni! :D

Szilcsi
Nagyon rendi baba Lali, hogy hagy aludni éjszaka! :D És a súlya tökéletes! :D
Noémire se lehet panaszom, igaz, ő még 3-4 óránként kell éjszaka, de közte alvás van! :D
Tejcsim azért nincs olyan hű de sok, de Noéminek pont elég! :) Fejni nem igazán tudok, azt a kicsit, amit sikerül, este belekeverem Boti tápjába kis immunerősítő gyanánt! :D
Apa sajnos mindig keveset van itthon, mert Kecskeméten kézizik, és hetente 3x 4x át kell mennie edzeni, onnan csak későn ér haza. :( A többi napokon is lót-fut, az étterem ügyeit intézi. Ez van sajnos, nekünk ez jutott.. :(

Na én is kíváncsi vagyok, mit mond a rota elleni oltásra holnap a dokink!

Most megyek, Csajom ugyan alszik, de a Pasim épp felébredt! De szép is a kétgyerekes élet!! :D :D

Ja, csak hogy ne legyen minden szép és jó, Noémi szörcsög.. :( Remélem nem lesz beteg, egyellőre szopik közben kidugul neki az orra, de alvás közben szörcsög...

Kép
Kép
zituska28

Timika,
ez nem higiénia kérdése, ez vírus és mindentől független

a bölcsi pedig nem tehet róla, max annyiban, hogy sztem szólni kellett volna a szülőknek, hogy járvány van és aki tudja, az vegye ki pár hétre a gyerekeket

még tegnap is volt új beteg, gondolom kell pár hét mire kiürül

Jozsó jobban van :)

Zituska,
a szörcsögés az nem feltétlen betegségtől van, a legtöbb újszülött szörcsög :)

nálunk a fiúk totál kibillentek, most aludtak el, pedig legkésőbb 1-kor szoktak, gondolom az új hely is betett nekik :?
Vendég

Enikő,
Violának boldog szülinapot kívánok! :)
Vendég

Enikő!

Először a Lechner térnél voltam,asszem a Madách utcában? van egy gyógycipős.Ott vettem vittem receptet,de mondták hogy min 1 hónap mire kész.. :shock:
Nekem meg minél hamarabbra kellett volna bölcsis váltócipőnek.
Volt nekik készen méretben,és megvettem teljesáron...
Igazából a recept csak 1-2000 Ft-ot jelent,és ráadásul kilenc havonta egy lábbelire jár kedvezmény.
Ha most komolyan vesszük a gyógycipőhordást,akkor ér vmit,ha minden cipője ilyen:váltócipő,télicipő,nyári szandál..
Akkor meg szinte mindegy..
Hannának a benti szandija volt gyógy,a kintire azt mondta a dokibácsi hogy az jó..

Sajna én nem vettem észre javulást.Mondtam is az ortopédián.
Azt mondták erre most,hogy ez olyan kis eltérés,hogy kezelni sem muszály.. :shock:
Mondtam,hogy én nem úgy látom.
Mondták a tornát:hogy csináljuk otthon!!,de Hannát nem tudtam 1/2 percnél tovább rávenni.Talán mostanra érett meg rá.
Kértem,hogy legalább hadd vigyem gyógytornára,mert szerintem ott jobban csinálná amit neki mondanak.Főleg ha érzi,hogy nincs apelláta,meg mások is csinálják.Ráadásul pl játékosan,meghát mégiscsak szakemberrel.
Kaptam hozzá beutalót meg telfonszámot.

Most amúgy vettem egy sima,de belül jól kialakított szandit.Azt vittem magammal és a dokit megkértem,hogy ne cipőt írjon fel,hanem olyan emelést.így hamarabb kész,és utánna ha cipésznek megmutatom a többit is ilyenre megcsinálja vszínű.Csakhát azt mondták az SZTK gyógyboltjában,hogy jobb lenne ha sima lenne a talpa...
Sztem meg az pl csúszik az ovi parkettáján nemde?

Így marad a cipész.
Szerintem ez a legjobb megoldás.Veszel egy normális szép cipőt ami a lányoknak is tetszik,aztán cipészbácsi gyógycipőt csinál belőle. És legalább nem olyan ronda mint a csináltatott.
Nekünk nagyon hamar megcsúnyult külseje.Ennyi pénzért egyáltalán nemvolt az az elvárható minőség!!!

Barátnőmnek ráadásul többször vissza kellett menni gyerekestől próbálni,mert elszabták a csináltatott gyógycipőt,és nem volt kényelmes...

Edit

szilde
Szeged

Sziasztok!

Dancsi, Gira: Képek az új lakhelyről? :)

Dancsi: Örülök hogy rendbejöttetek.

Szilde: 3 hónap múlva megint fog aludni rajtad egy kis csomag ha szeretnéd :)

Anna: Nóri tünemény :)

Eszti: Látom beindult az üzlet a Babaszobán :) Kicseréltetted a patentokat a nadrágon? Csini szerintem is, meg aki benne van pláne :)

Zituska: Ügyi Noémi nagyon, Gréti is 10 perc alatt cupákolt be 100 grammokat :)

Kinga: Kitti gyönyörű, rajzolni se lehetne szebbet. :)

Mi azt hiszem most gyaloglunk bele a dackorszakba. Mindig mindenre NEM a válasz, direkt ellenkezés, áááááááááááá......elromlott a lányom 8) 8)

Bibi: Roosevelt tér nekünk sem túl jó :( Drága a parkolás, tömegközlekedni meg most inkább nem akarok. :(

Klinika: Írjatok csak róla, jó olvasni, szeretem tudni mit várhatok. Hát nem várok semmit :) Szerintem én már csak pozitívan csalódhatok, a legrosszabbra vagyok felkészülve :lol: :lol: :lol:
Amúgy az ágyak a kórházban is irtó rosszak voltak. Vagy csak a hasi sebem miatt éreztem nagyon annak...:)
Csaszis babákat hány óránként visznek szoptatni a postopra?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ja...ovik....létezik hogy idén nem tartanak nyílt napokat sem az ovik? Ilyeneket hallottam...és el vagyok keseredve. mégis honnan a túróból fogom kitalálni hogy hova írassam a lányomat? Se nyílt nap, se bemenni, semmi.... :twisted:

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Nincs sok időm, de gondoltam szólok, hogy a Brendonban (bár rabló banda!!!) 4990-ért vettem Dorottyának szandit!
Moki "márkájú", kívül-belül bőr, haránt emeléses, annyit vettem észre, hogy kicsit keményebb a talpa, mint a Ciciban-nak (12990-ért :shock: ) Dorónak 1 számmal nagyobbat vettünk, jövőre, és így is úgy kotort benne a Brendonban, hogy alig értem utol! :lol: :lol: :lol: Szóval tud benne járni! :D

Rakok róla képet!
Fiúsban több féle volt, csajos csak rózsaszín meg ciklámen! :wink:

Kép Moki szandi

Szép délutánt mindenkinek!

KépKépKépKép
hefe

Bea!

Már úgy várom,hogy újra átéljem!!:):):)

Milyen a könyv?Kiolvastad?Írhatsz róla.. :wink:

Dackorszak húzós,és el is tart egy darabig.
De elmúlik.Azt mondják..
Igaz,hogy jön helyette más..
:wink:

Edit

szilde
Szeged

Enikő!

A kocsi műszakin, a jogsim az okmányirodában, de talán a jövő héten már meglesz mindkettő, és beruccanunk Szegedre :) Mindenkinek hiányzunk már ;)
Réka is biciklit kap szülinapjára... Már nagyon várja a szülinapját, mert "akkor májr elég nagy leszek, hogy ólodába menjek" Na persze őt is csak szeptembertől veszik fel (no meg, hogy aug végén születik a kicsi, nem is biztos, hogy szeptembertől viszem).
Ha megkérdem tőle: És mikor lesz a szülinapod? Akkor azt válaszolja: Majd ha a fákon virág lesz. - Valahogy el kellett neki magyaráznom a tavaszt. De szívatja is magát rendesen. A múltkor az egyik fán észrevett egy rikító színű vizipisztolyt... több se kellett: - Anya, virág van a fán, most van a szülinapom? :lol:
Vendég

Hefe!

Ez nagyon szép!!!
Nagyobb méretben is volt még?

E.

szilde
Szeged

Ja!
Azt elfelejtettem írni:

Anna: Nórika csodaszép!!!!! :lol: :lol: :lol:

Bea: Jaja! Beindult! :wink: Még nem cseréltettük ki, akkor csak felpróbáltuk, de ki fog kelleni cseréltetni, mert pattognak a sonkás fenekén a csajszinak! :lol: :D :D :D
Amúgy illegeti magát ha ruhapróba van! A szandi próbánál is felvettük, elszaladt, utolértem, levettük, aztán meg elkérte, símogatta a szandit meg ölelgette! Új ruhákban meg forog körbe-körbe! :lol: :lol: :lol: Remélem kinövi ezt a topmodellkedést tini korára! :wink: :lol: :lol: :lol:

eszter

KépKépKépKép
hefe

Szilde: Igen, de csak a cimkére volt felsorolva, hogy milyen méretek vannak, azon vagy 27-ig biztos volt... De látni nem láttam csak a mintapéldányokat az állványon! :D

KépKépKépKép
hefe

Zsuzsi,én a helyedben bemennék az oviba megbeszélni a részleteket!!!! :wink:
Elméletileg szerintem márc.-ápr. környékén van beíratás!!!
Barni november,de csak jövő szeptemberben mehet majd ................

Kinga,akkor csak ti jöttök????
Timika,Zsuzsi?????

Bea,sok oviban (ÉN KETTŐRŐL TUDOK)nyílt nap nélkül is be lehet menni!!!
:wink: :wink:
sajnálom hogy nem jöttök!!!!

Dancsi,örülök hogy otthon vagytok!!!!

Kép
bibi226

Én irtam fentebb hogy nem is tudtam mikor vannak a nyilt napok, na meg pont nem akkor szerettem volna menni, velem mindenütt (4 ovi) rendesek voltak, a vezetönö mindenütt körbevezetett majd behivott az irodájába és még kérdezhettem. nekem nagyon tetszett ahogy fogadtak. Nyilván potenciális jelőltek voltunk.

Beai! engem nagyon érdekelne hogy melyik ovi az ahova nem lehet máskor bemenni csak a nyilt napokon!! Én a beiratást is a várható szülési idöpont elött korábban intéztem el, bementem, elmondtam hogy akkor nem fogok tudni jönni lehet-e hamarabb felvenni öt, és segitökészek voltak. De Bibi jól irta ált. márc-ápr. a beiratás

Hefe! nagyon szép a cipö, és az eladó ruhák is, éppen sajnálkoztam itt este hogy nem most kell a lánynak venni:)

Szilde! hát kb. ezek a tornák. Nekünk a talpra ragasztás nem vált be, oviba vittük mi is mert ott van egész nap a lábán a cipö, de tul hamar elkopik mindig, söt fel is válik többször a ragasztás, pedig vittem több helyre már. Én most készittetni fogok igy cipöt, az nekem masszivabbnak tünik. Tornát Orsi csinálja mióta mondtuk neki hogy kell mert éjjel sokat fáj a lábszárcsontja, üvölt néha annyira, igy neki nem kell könyörögni hogy rávegyem az esti tornára:)

Ancsuka! én még sosem hallottam erröl a dokiról, de a Tarnai is nödoki+onkológus, róla itt van aki tud véleményt mondani ha érdekel

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Na, felhívtam az egyik potenciális ovit, ami szóba jöhet nálunk, végülis azt tudtam meg hogy holnap fog kiderülni hogy mikor lesz a beíratás. Előtte pár nappal lesz nyílt nap. Majd csütörtökön érdeklődök megint, akkor pontos dátumokat fog tudni mondani. De azt mondta hogy szerintük április 7-én lesz a beíratás és előtte 3-án a nyílt nap. Hát ez nekem nem túl jó. :(
Április 3-án töltöm be épp a 39. hetet, szóval nyilván épp akkor a klinikán fogok tengődni vagy már itthon, de nem épp üdén és frissen. És pár napos babát nem cipelnék oviba...
No mindegy ha kiderül csütörtökön hogy mikor lesznek a nyílt napok akkor én is kikönyörgök egy-egy időpontot hogy bekukkanthassak, ha április elejére esik majd. Engem nem is az ovi érdekel, hanem az óvó nénikkel szeretnék inkább megismerkedni, hogy mégis ki lenne az aki bejönne :D
Annyira nem akarok rosszul választani és olyan nehéz :( Szeretném ha Gréti szeretne oviba járni, jól érezné ott magát, stbstb...de ez olyan lutri.....melyik az az óvónő aki nekem bejön, melyik az aki Grétinek, melyik az akinek Gréti bejön :)
Csak én vagyok ilyen körülményes?!?!?!?!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Hűűű, a jó előbb megküzdöttünk kicsit a tejcsiért (fasza, hogy itt dicsekedtem, hogy mennyire elég) Noémi keményen dolgozott rajta 40 percet, mire jól lakott, és éreztem, hogy sokszor csak az üreset szívta! :shock:
Miért van ez??? Egyszer kidurran, aztán meg szinte üres... Én ezt így a második gyereknél sem értem. :roll:

Dancsi :)
Eddig nem szörcsögött, ma kezdte el. És Boti is taknyos, meg köhög, gondolom összeköhögte. :(

Ovi: Nyílt napra én sem fogok eljutni az biztos, kénytelen leszek arra hagyatkozni, amit mondanak róla.
Remélem, a beíratkozásról nem maradunk le, olyan tyúkeszem van mostanában! :roll:

Kép
Kép
zituska28

Bea!
Szombaton a Corába volt vagy tiz ovi képviselője, nem tudtad? Lehetett tőlük kérdezni, adtak szorólapot. Én se voltam, csak hallottam róla. :wink:

Enikő, Gira!
A Corába 7400 ért van kisbicaj, 16-os nagyságú. Máshol nem tudom mennyi, ez akciósnak volt irva! :wink:
Én is gondolkodtam Márknak szülinapjára, de még a 3 kerekűjét se tekeri, azzal is tolni kell! Meg hát a motorozás megy ezerrel! :lol:

Más!
Megvolt a 4D-s ultrahang a Medicenterbe! A Nyirati dr.-nő nagyon aranyos volt, amit tudott mindent megnézett. A kiscsaj jól van, korának megfelelőek a méretei. Egyfolytában rugdosott, lehet, hogy Ő nem élvezte. Puncit nem igazán mutatott, de a doktornő mondta, hogy Ő látja! :lol:

Dancsi!
Jó, hogy otthon vagytok, Józsónak jobbulást. Boldi ezután is cicizik? :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Szilde, karmen, nagyon köszönöm a válaszotokat! már bevagyok jelentkezve ehez a dokihoz, aztán majd látjuk, majd megírom pénteken mi volt nála.
Holnap az ovihoz én is fűzök pár sort, de most fürdés és egyebek...., de holnap megírom a mi tapasztalatunkat. Vivi január elején kezdte, majd 1 hét után 3hét kiesés, majd erről is írok és most 1,5 hete megint intenzív ovi.

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka

Zita: De, tudtam, voltunk is. Magánovik voltak meg belvárosi ovik főleg. A közelünkből egy fél se. Csak azok mentek akiket a Cora meghívott, és nem hívtak meg minden ovit.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Karmen!
Például a Petresi utcai Óvodába mikor bementem, a vezető óvónő szépen kitessékelt, hogy majd beiratáskor menjek vissza! :roll:

Kép
kajla

Ma voltunk lézeres talpvizsgálaton és Boginak kell gyógycipő. Kaptunk egy telszámot egy ortopéd dokiét (többet is felsorolt, direkt nőt választottam) Majd rácsörgök holnap kérek időpontot, megnézetem vele is, és ha télleg kell cipő, akkor receptre hátha ócsóbb!

Amúgy ez azért meglepő számomra, mert az oviba kb 3 hete nézte egy ortopéd szakorvos a gyerekek talpát és azt mondta hogy rendbe van Bogi. Na én most láttam a lézeres vizsgálat eredményét...háááááát. Megmutatta a nőci, milyen egy egészséges talp és milyen a Bogié... Hát izé...télleg gáz, rossz helyre helyezi a testsúlyát, oylan lúdtalpa van, hogy gágog (mondjuk nekemm mint laikus nem tűnt vészesnek, de amikor megmutatta milyenek kéne lennie...ááááá)

Hja és a Violát akartuk megnézetni ugye, mert gömbölyű a talpa :lol: legalábbis úgy tűnt. Na az övé meg okés :D (egyelőre)Í de majd 5 éves korába újra megnézetjük...
És enyim is gáz, mondjuk ezt tudtam, atom gerincferdülés, derékfájás, bokafájás...stbstb Úgyhogy már meg is rendeltük a talpbetétet.

Hja és rákérdeztem, és itthonra is kell a gyerekre cipő, főleg ahol metlaki van, azaz kemény... Mert azért lesz rossz a gyerekek talpa, mert sok mesterséges keményen járnak. Nem kint a fűbe, homokba szaladgálnak mezítelen talppal.....

Szilde köszi az infókat, ti kinél voltatok, melyik ortopéd dokinál?

Zitaa, Szilcsi: Van kisbicajunk ám (Bogié volt), csak nem tudja tekerni. És olyan bicajt szeretnék, aminek forog a pedálja amikor forog a kerék is... :) :D Nemtom jobban elmagyarázni :lol: Olyan ami nem kontrafékes vagy miszösz. Hja és ami stabil, és elbírja a a lányom súlyát, tehát tecsó gazdaságos kizárva :lol: 8)

Zitaa: örülök, hogy kiscsaj okés odabent :D

ceniko
Szeged

Az Agyagos utcai oviban dettó ugyanez történt velem :?
Vendég

Kajla: és ennek ellenére oda akarod beiratni Regit? :roll:

ceniko
Szeged

Sziasztok!
valamelyik hétvégén volt a vöröshajúnőci babás műsorába (nem tudom a nevét tv2) szóval volt egy orvos és azt mondta Nem kell e gyereknek bent cipő, mert cipőben nem használja azokat az izmokat amiket cipő nélkül :lol: , na most akkor ki kinek hisz? :mrgreen: :mrgreen:

(valaki nem mond igazat, vagy mindenki máshogy tanulta...)

mindenesetre én nem adok rá bent cipőt, Vivin se volt, csak ősszel-tavasszal mikor már nem ment a padlófűtés, de akkor már normálisan járt, nem csak tanult.
Vendég

Dancsi!
Nagyon örülök hogy jól vannak a fiúk!!!!!!!!!!!

Bibi!
Mi ott leszünk az tuti :)

Hefe!
Szép ez a szandi!! Kár hogy nem tudom Kittinek mekkora lesz nyáron a lába. Tutira vennék egyet.

Voltam a leendő bölcsinkben. Nagyon szimpi az igazgatónő. Augusztus végén kezdjük a beszoktatást. Már előre sajnálom magam. Kitti tutira jobban viseli majd mint én. Már most a gondolattól sírva fakadtam :oops:
Jó ez a 2 hét beszoktatás. Hallottam hogy az oviban kb 2 napot adnak a gyereknek. Nem tudom az a gyerek aki nem volt bölcsis,hogyan éli ezt meg. Biztosan SOKKAL nehezebb nekik :(

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

Van valakinek bármi információja a Petőfi Sándor sgt. -i bölcsődéről???
Köszi a válaszokat előre is!

Kép
káti

Sziasztok!!

Kinga!
Köszi a hiányolást, elutaztunk pár napra. Voltunk a temetőbe is és Balatonszemesen pihentünk pár napot egy hotelben. Egész nap együtt voltunk, Ábel nagyon élvezte, h APA :D nem dolgozik és csüngött rajta. Vidáman pancsoltunk a wellness részlegen, nekem is sikerült sokat úsznom és kikapcsolódni. Ez volt a mi karácsonyi és "valentinnapi" ajándékunk. Mutatok majd képeket!

Próbálok visszrázódni.

Dancsi!
Kívánom , h most már minden betegség elkerüljön Benneteket!!!!!

Zituska!
Én még nem is gartuláltam az otthonléthez. Sok boldog, vidám napot nektek! Noémi nagyon aranyos, örülnék tesós képnek!

Enikő!
Violának utólag is vidám névnapot!

Kitti, Dórika, Nóri. Lali. Málnus...........Minden baba gyönyörű!

Nóri!
Nagyon szép helyen jártatok!

Kismamiknak boldog pocakosodást!!!

Bea!
Ha jól emlékszem Nektek van ceruzás asztalotok. Milyen?? Szereti Gréti???
(csütörtökön reggel berobogtunk a corába és a baba-mama hetek kínálatából vettünk asztalt és két széket. Apa munkahelyére vittük be, mert már nam akartunk hazajönni. Ma hozza haza, kíváncsi leszek mit szól Ábel)

Bocsánat akit kihagytam, szeretettel gondolok Mindenkire!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Jó reggelt Csajszik!
Ne haragudjatok rám hogy csak így ideszemtelenkedem hozzátok, de egy kis segítségre lenne szükségem. :oops:
A héten megyünk a férjemmel Szegedre a Szote Női Klinikára (Semmelweis u.1) andrológiai vizsgálatra.
Telefonon beszéltem ott egy hölgyel, aki azt mondta nem kell sem beutaló, sőt be sem kell jelentkezni, csak 8-ik érjünk oda.
Elég messziről megyünk, sosem jártunk még ott.
Tudnátok egy-két szót mondani arról a helyről? Mi ott a szokás? Volt már ott valamelyikőtök ilyen andrológiai vizsgálaton? Hogy zajlik az?Milyenek az orvosok, asszisztensek? Eredmény nagyon sokára lesz meg?
Sőt még egy butuska kérdés. Eddig Szegedre a moziig és a vadasparkig merészkedünk be, a központban sosem jártunk. Ez a kórház ugye az ami a Tiszaparton van? Vagy van ott több is? Jajj nehogy rossz helyre menjünk be. Lehet arra normálisan parkolni? Jól tudom hogy ott nincsenek parkolóórák?
Nagyon izgulok most hogy mi lesz.
Eddig Kecskeméten jártam, de nagyon negatív tapasztalatokkal. Áprilisban meg kellett szülnöm 21 hétre beteg kisfiamat rendellenesség miatt. Tisztázatlan eredetű a betegsége. A férjem kicsit aggódik, nem-e miatta volt a probléma. Azóta nem is sikerült újra összehozni egy kisbabát.
Szegeden végeznek olyat hogy genetikai vizsgálat a szülőknek? Még mielőtt jönne a baba.
Tudnátok ajánlani valakit ott nőgyógyászt, aki megbízható és emberi is egyben? Sajnos velem is voltak gondok, lehetséges hogy a végén meddőségin kötünk ki, de nem tudom ki az akihez ott fordulhatnánk.
Kicsit sok voltam ne haragudjatok, de annyi annyi kérdésem van hogy csak na :lol: :lol: :lol: :lol:

Segítségeteket és kedvességeteket előre is köszönöm!

Szép napot!

Nyusz
nyuszifülû

Kinga!

Sztem gyerekfüggő, hogy mennyi beszoktatás kell. Rékával most voltunk oviban. Csak megnézni. A vezető óvónő megmutatott egy csoportszobát, Réka benézett, elengedte a kezem, azt mondta "SZIA, anya!" és behúzott játszani. Alig bírtam kirángatni. Sztem ha otthagyom, és délben érte megyek, akkor se akar eljönni. De ő ilyen, tudtam is és tudom is, hogy egyáltalán nem lesz szüksége beszoktatásra (AZ csak nekem lesz fontos :lol: )
Ellenben a barátnőm lánya, aki annyi idős mint Réka, nem biztos, hogy el fogja viselni az ovit (Még 2 hét beszoktatás után sem) De az én Hajna lányom se hiszem, hogy gyorsan beszokik... ő az a "világ körülöttem forog" típusú ember :lol:
Vendég

Káti!
Én csak jókat hallottam eddig erről a bölcsiről! Ha nem Újszegeden dolgoznánk,ide írattam volna be Kittit.
Egyébként ha a körzetben laksz,a védőnőd is lehet hogy tud infókat mondani.

Zsuzsu!
Örülök hogy jól vagytok és pihentetek egy kicsit!!!
Majd várjuk a képeket!!

Gira!
Igazad van!!
Réka vagány kiscsaj :lol: Hajna meg addig még változhat :wink:

Timika!
Eltűntetek :wink: Jöttök ma Roosewelt térre?

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Nyuszifülü
elöször is sajnálom, hogy a kisfiad betegen született. megpróbálok segíteni, az andrológiáról nem tudok semmit, de a többiről talán. Szóval, több klinika van a Tisza parton, de a Női Klinikához nem kell teljesen lemenni a Tisza partra. Egyébként honnan jöttök? Úgy talán könnyebb lenne leírni, hogy merre menjetek.mindenesetre bárkitől megkérdezitek útba fog igazítani.
Parkolás, valóban nincsenek órák, parkolójegyet kell venni, újságosnál lehet.
Genetikai vizsgálat: én úgy tudom, hogy végeznek a szülőknek, mert a Női Klinikán belül ott van a Kaáli - Intézet, ami ugye arra specializálódott, hogy kiderítse, miért nem lehet vkinek gyereke, és ahoz a genetikai vizsgálatok is tartoznak. Ha jól emlékszem ennek az intézetnek a vezetője Dr.Szőllőssy prof. de erre nem mernék megesküdni.
Nőgyógyászt csak a sajátomat tudom ajánlani, Dr.Sári Tamás, de a Klinikán beszélhetsz vele. nyugodtan kérdezd meg hogy ott van e.
Hát röviden ennyi, rem tudtam segíteni.
Jégvirág
én úgy tudom, hogy lesznek nyíltnapok az ovikban. A miénkben márciusban lesz és áprilisban lesz a beíratkozás ( Gedói óvoda)
Szilde
Mi egy szandit vittünk a cipészhez, aminek recés volt a talpa és minden gond nélkül felrakta rá a pót talpat
Dancsi
Örülök, hogy otthon vannak a fiúk. Jobbulást nekik.
Enikő
Viusnak így utólag is boldog szülinapot. :)

A változatosság kedvéért betegek vagyunk, de most nem a gyerekek, hanem mi apával. tegnap 40 fokos lázam volt, ma már jobb, de nem bírtam Vivit elvinni oviba :(
A rotáról fura de minden doki mást mondd. Nekünk azt mondta Vivinek is be lehet adni, most akkor mi van?

Kép
Kép
szandra29

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?