Na, csak hogy ne gondoljátok, hogy itt is minden fenékig tejfel, leírom, hogy jártam Botika szoptatásával. Én nagy magabiztosan mindentől féltem Boti érkezése kapcsán, csak a szoptatástól nem. Boti programozott császárral született (sajnos az első kettő is császáros volt, így nem volt más választás, de ez egy hosszú történet) 3,95 kg-mal, 51 cm-rel, szóval elég nagy baba volt. Az első 2 gyerek Debrecenben született, Boti Nyíregyházán. Ezzel nem is lett volna gond, csak itt a császárosokkal nem lehet ott a baba napközben. Na, ez volt az első, amin kiakadtam. Debrecenben az első nap után ugyanúgy velem voltak a gyerekek, mint a többiekkel. 3 óránként hozták szopni, volt, hogy nem tudtam felkelteni, és ott volt a rászáradt tápszer lefolyva a szája szélén. No, ez volt a második, amin kiakadtam. Meg sem kérdezték, hogy adhatnak-e, de ami még szörnyűbb, nem is tájékoztattak, hogy adtak neki. Mindezek ellenére beindult a tejem, azt gondoltam, itthon minden OK lesz. Eleinte nem volt mérlegünk (mondom, elég nagy önbizalmam volt a szoptatással kapcsolatban), iszonyúan kisebesedtek a melleim még a kórházban, mert a műtét után nem tudtam nagyon profin mellre rakni, segítség meg nuku (de nem csak nekem nem, hanem az első gyerekeseknek sem). Ennek ellenére szoptattam, ahogy kérte, nem sokat sírt, sokat aludt. És akkor jött a hidegzuhany: 3 hetesen kiderült, hogy kisebb a súlya, mint amivel hazahoztuk. Megmértem: kb 40-eket evett, mint egy 4 napos gyerek. De NEM sírt, hogy éhes. A védőnőm járt már így nagy súlyú gyerekkel. Na, én bőgtem napokig, amúgy is még mindig iszonyúan fájt a szoptatás, de nem adtam fel, gyakrabban szoptattam, mindig két mellből, és mindig fejtem (én kézzel tudtam a legjobban). Persze hajnalban és reggel tudtam többet fejni, ezt du és este kiskanállal kapta meg. És azóta meghízza a 20-25 dkg-okat, és már egy ideje nem kell fejnem, mert beállt a tejtermelés.
Megmondom őszintén, nem reménykedtem, hogy ez a gyakori szoptatás és fejés meghozza az eredményt, de nálam bevált. Ezt csak azért írtam le, mert nem gondoltam én sem, hogy a 3 gyereknél érhet meglepetés. És én ezt annak tudom be, hogy a kórházban nem indult be annyira a tejcsim, csak én gondoltam azt, plusz a programozott császár miatt a hormonok sem indultak be eléggé. A lényeg, hogy túlvagyunk ezen. Boti csak egyszer kel hajnalban enni (3-4 körül), aztán alszik 7-ig. Ja, és a saját ágyában. A nagyok viszont hajnalban szinte mindig nálunk kötnek ki. Szerencsére széles az ágy!
Jaj, és köszi a szívélyes fogadtatást mindenkinek. Nagyon szépek a babáitok!!! És Boti sem forog még (igaz, hogy terpeszpelusos), és mindenki megnyugtatására: a fiam 16, a lányom 17 hónaposan indult el!!! Képeket majd próbálok rakni, de elég béna vagyok. A vonalzókhoz hogy kell képet rakni? Leviről tudtam még, de az se jó. Újra kell kezdeni? Valaki tud segíteni?
Bocs, ha hoszzú voltam, de most volt időm, mert Réka még alszik, Boti meg már visszaaludt, Levi oviban. Szép napot!