Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Na egy nyűgös nap vége (?)... én náthás, Dorka hasfájós... jó kombináció, mi?

Dorka ágyát átraktam a szobán belül - elvileg úgy praktikusabb lett volna - de ahányszor leraktam, annyiszor sírt fel :shock: , visszaraktam, most meglátjuk...

Rita, szépek vagytok (megnéztem a picasat)! ÉS Vivi nagyon ügyes!

Bea, üdv itt!

Timi, étvágyat küldhetünk Bibusnak! Dorka mindent megeszik... csak a hasa is fáj hozzá! Most eltökéltem, hogy orvos ide vagy oda, nem adok neki tápin kívül semmit (ő mindig ezzel jön :roll: 2 hós kora óta), mert szerintem neki a hozzátápitól fáj a pocakja... hiába, vmi nem stimmel neki és nemhogy hagynánk békén még almával / banánnal bombázzuk... no nem 1 hónapig nem adok neki semmit és hagyom, hogy érjen a hasa... utána meg átgondolom újra.

Na mititsakartammég? Andi, nem irígyellek... költözés + éjszakázás... kussolok no a kis náthámmal...

(mehetek megint a gyerekdokihoz tápit feliratni, 2 dobozt ír fel, ami nálunk 5-6 napig elég - kisebb kiszerelés mint a Milupa, ez csak 400 g-os, most komolyan nem értem... szerintem fogalma sincs, hogy 1 dobozból 2,8 liter kaja van)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a keresztelővel kapcsolatos válaszokat így mostmár megnyugodhtok hogy nem csak én vagyok igy a keresztelővel.

Macsek!

Ez tök jó, hogy egyidősek a gyerekeink, ugyhogy kérdezek is Vilko most hány kg, mert nekem mindenki azt mondja, hogy Petra óriás bébi pedig ő 6770gr meg 63cm én szerintem ez átlagos. VAgy nem?

Jutta!
Én is ma íratam fel tápszert nem értem miért nem ír fel 4 doboznál többet ez még 1 hónapra se elég.
Amúgy Nekünk bejön nagyon az alma de azért még én sem viszem túlzásba.

Andi
KépKép[/url]
andi005

Petra ma átfordult kis segítséggel és felemeli a fejét meg ha az ölembe "ül" emelgeti magát mintha felülni akarna.Tök jó ahogy próbálkozik.

Andi
KépKép[/url]
andi005

Ööööö, biztos hogy a 4 hó az negyedév???
Timi, tápszer nagyrészét én is kiöntöttem eddig, sőt, a zacskót dobtam ki, mert több, mint három hétig nem lehet felbontva.
Azt ígérték hozatnak át egy másik boltból lactinát a szt imrébe, nekem az van a legközelebb, el is tudnék menni érte holnap, csak Csabi egészségpénztári kártyája is kéne, Csabi viszont nem ér oda zárásig, de azt hiszem megkérdezem mit szólnak hozzá, ha én fizetek az ő kártyájával.
Andi hogy ment az esti kaja?

KépKép
kertikiri

Rita, Vivi micsoda egy angyalka! Lala is nagyon aranyos, kis husibaba :)

KépKép
kertikiri

jaj, mennyit írtatok. :oops: Nem tudok lépest tartani, asszem belassultam. :shock:

Újaknak üdv!

Képeket holnap butítok oszt majd küldök pü-ben. :wink:

Andi:
kitartás a költözéshez.

Jutta:
jobbulást.

Móni:
telefont passzolom. Nekem most LG van, na... olyat ne vegyél. :evil:

holnap próbálok jönni, de kicsit még szétvagyok... :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!
Eddig csak olvastalak Titeket, másik topicba szoktam irogatni. Hát ijesztően hasonlóak a problémáink. Timi! Kövezz meg, de azért most örülök, hogy nem csak én öntöm ki a tápszert majd minden etetés után. :cry: Kisasszony egyszerűen nem hajlandó. Juttát azért irigylem a kishölgy étvágya miatt :lol: a hasfájás meg kívánom őszintén takaradjon már tovább. Nálunk is ez van: tápi, gyümi, a zöldségpüréktől (boltitól és a saját készítésűtől is) a hideg rázza. Aztán tejpép hát az se mindig jön be én meg már rettegek a méricskéléstől ami csütörtökön lesz esedékes. Na elsőre ennyit mindenkinek átalvós éccakát jó (jobb?) pihenést! :roll:

kikuka

Hajni
elhiszem hogy szét vagy,én egy hétvége után is az vagyok

Rita
nem semmi,ti kezdtétek a legkorábban a hozzátápit most meg még sem kell a kisasszonynak.

édes lehet ahogy dolgzik Lala

Maja is jó bébiszitter,bár most volt egy elég kemény hisztirohama

Kriszti

én is már kidobtam 4 megkezdett zacsit

Jutta
én nem tudok kiigazodni a kisaszszony étvágyán.

te figyu ,lehet meghragszol,de nem lehet hogy Dorka csak sírós.Mert értem én mindig lehet ,kell valamire fogni a sírást,én is ezt csinálom,de lehet Dorka ilyen,hogy sírósabb.

Kép Anya megehetem?
Kép Szia kutyus
Kép Hát,tőlem anya ennyi
Vendég

Jesszus milyen frizurája van Bibusnak! Hát asszem mi elbújhatunk mögötte az én kis kopaszommal :oops:

KépKép
kertikiri

Kikuka
dob,dob

meg vagy kövezve :-)

dinka vagyok,olyan jó amikor alszik mindkettő,menyország és most megis fogok inni egy pohár bort 8)

szerintem ne stresszelj a méricskélésen,én úgy gndolom,ha annyira éhesek lennének a babáink megennék amit kapnak nem?így meg csak firnyákolnak.Vivi ezek szerint szopizik?Mennyit szok hízni? Bibus 2860 al született most 5,45 körül van.nekünk most másfél hónapja még 10 deka sincs a hízásunk,de itteniek szerinte minden oké.drnő szerint rákell nézni,van pocikerek pofi,párnás kéz,élénk,érdeklődő,gyönyörű (ő mondta :oops: ) és cicizni akar,ennyi
Vendég

Kriszti,épp most vágtuk neki :lol:

de ilyen az élet én mindig egy kopasz,dagi babát képzeltem el magamnak erre lett két apró,hajasbabám
Vendég

Marcinak boldog hófordulót! És nem negyedévest, mert az ugye 3 hónap :lol:

Ciripke, holnap átküldöm az uszi számokat.

Jutta, jobbulást neked! Kezdek én is oda kilyukadni, hogy én se adok semmit mostantól Pankának tejen és tápszeren kivül. Neki is fájt egész nap a pocakja. Ma főtt almát kapott, megvárom a holnapot, ha az is gáz, akkor leállok én is.

Bea, szia! Asszem én is pont 23 voltam :D

Timi, és Bibi hizik annak ellenére, hogy nem eszik?
Mert gondolom a tejci már nem elég.
Bibus tündibündi!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

mármint hetente nincs 10 deka hízás
Vendég

Zsu
most hogy egy nap valami mást beletukmálok így jobban hízik,de így sem viszi túlzásba.deszerinte így is duplázunk 6 hós korára.az még 27 deka,annyit csak hízik két hónap alatt. :D
Vendég

Ciripke, Bea férje akkor meg is keresztelhetne, nem? :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!
Csak gyors bekukk. Vilkó most üvöltötte le a fejünket, aztán komfortszopi, most szunyál. Nem tudom mi ütött belé, de napok óta tartó nyüszi+hiszti van... :evil:

holnap korai fejlesztő, majd beszámolok

Andi005: khmmmm, kényes pontra tapintottál nálam a súly kérdéssel :? a többiek tudják, h sokáig ez volt a dilim. Nos, Vili olyan 6 kg körül lehet, és 52 cm. 3350-el született. Szerintem apróka, de a dokik mindig megnyugtatnak, h oké a súlya, mert anyatejes. Én meg azóta nem aggódom (na persze). Esténként néha belediktálok egy kis tápszert, h hízzon :wink:

Csatlakozom a tápszeres zacskót megsemmisítők, és tápszer formájában a wc-ben sok ezret lehúzók táborához! Nálunk is ez van.

Megint sír... Mi a fene baja lehet? Ilyet sosem szokott...

Timi: tök jó a dvd!!! És Bibulinó nagyon cuki! Annyira okos tekintete van!
Vicuska: szólj majd, ha kell Ramira szavazni!

Gabci és Jolka, mi van veletek?
'Cakát!

KépKép
1macsek

Timi, jó borozgatást. :)
Mi is refrmátusok vagyunk és még csak tervben van a keresztelő. :wink:
Köszönjük a köszöntéseket, hiába a matek nem az erősségem. :D
Marci itt ül az ölemben , nem ette meg a tápszert ( ilyen még nem volt) és esze ágában sincs aludni. Persze ő úgy alussza át az éjszakát, hogy 11kor fekszik. :)
Mindenkinek jó, alvós éjszakát.

ukati74

Sziasztok!
Na akkor magamba maradtam... a telefon-problémával! :lol:
Helló újak! Fényképes bemutatkozást várunk!
Vicuska! A csajok már megírták a lényeget... Mi is voltunk csatorna átmosáson, Janka visított, én majdnem bőgtem. Tartott az egész 5 percig, oszt ennyi! Úgy hogy hajrá! :wink: Semmi gáz nem lesz!
Anett! Oké, nem beszélünk külföldi országokról (vannak belföldiek is amúgy? :lol: ). Én is most néztem be pont a Szabolcsba... Hát, mintha nem is tudom mikor lett volna! 8)
Kriszti! Gerecse? 50? Gyerekkel?
Kati! Keresztelő nálunk is lesz majd. (Nem is tudtam, h van olyan hogy keresztelő ruha!? :shock: ) Igaz, én róm. kat. vagyok, de nekem az rendben van! (Görög kat. papok is nősülhetnek, Timi!) Valahogy nálam ez nem lényegi kérdés ebben a hit "dologban", h kik a földi képviselői a vallásnak.
Gabcii! Anyóst túlélted?
Jolka!!!!
Andi, én tuti nem keverném a at-et tápival (tőlem ilyet biztos nem hallottál!). Mindkettő kesernyés, lehet, h együtt megasz*r, azért nem kell! Ja, én pont azt akartam javallani, h vegyél gyógyszertári cumi gumit (ez a neve?) és azzal próbálkozz, hátha!
Enyém gyerek is kicsit (qrvára) ordított ma este és másfél órán keresztül vigasztaltam, mire jóllakott. Vagyis 2 órán keresztül ettünk! (Pedig közben motoroztunk is! Ciripke, hihihi!)
Most akkor vonuljunk többen is gyógytornászhoz, mert Janka sem forog!? (Állítólag a dagibb babák később kezdik, én ebben próbálok hinni. Na meg Spockban. Viszont jól támaszt, és nem hisztizik elég sokáig hason!)
Na, megyek aludni, hisz ilyenkor úgysincs itt senki!

Kép
ermoni

Sziasztok!

Már olvaslak Titeket egy ideje, de elég jó a napi termés, így mire a végére érek pár napi irománynak (éjszaka netezem, mert nappal két pasi foglalkoztat), már nincs erőm reagálni. Na majd mostantól.
Nálam két gyermek (Benedek, Ábel), 3év korkülönbség (...pszichológusok álma :wink: .

A csak anyatejes brigádhoz és a különalvós társasághoz tartozunk. (Az előbbihez csak annyit, hogy mielőtt azt gondolnátok, nem nyitok tejcsárdát, és gyermekem sem díjbirkózó - alulról súrolja a 7 kg-ot - , de még húzzuk, ameddig húzhatjuk...kicsit lusta vagyok elkezdeni a hozzátápit :? ). Ábel szerencsére nyugis baba (azt hiszem egy hasfájós gyerek után az ember megérdemel egy nyugisat), éjszaka alszik (már ha lehet ilyet leírni ide :lol: és nem dobtok ki miatta), nappal kevésbé, de nem panaszkodom rá, mert a 2x45perc is több mint a bátyja 0 perce :shock: .

És jövök a Timit erősítő csapatba is, Benedek olyan Majci típusú gyerkőc. Tuti olvassa a szakirodalmat, mert eddig szinte mindent produkált, ami testvérféltékenység és hiszti címszó alatt szerepel. Timi, láttam, hogy megrendelted a Kisgyermekek dühkitörései c.bestsellert. Nálam is elsők között volt a könyv. Szerintem nem rossz, bár néha azért konkrétabb tanácsra vágyom egy-egy témában. (pár napja 62 perces hisztiroham volt, tegnap meg 5 darab földön fetrengős...ma viszont Hisztimanók kimenőt kaptak :wink: ) Kíváncsi vagyok a véleményedre.

Hát elsőre ennyit.

KépKép
KépKép
prücsi

Igen, jól látjátok az időpontot, hajnali fél 4 van, egyik kezemmel a mellszívót tartom, a másikkal meg gépelek... Így gyorsabban telik az idő.

Móni: jogos, ahogy leírtam, éreztem, hogy nem stimmel itt valami nyelvészetileg... :lol:

Timi, szopi mellett belefér 1-1 pohár bor? Nem vagyok egy alkoholista, de még 2006 decemberében kaptunk egy üveg 2005-ös Gere Portugiesert, ami azóta is a hűtő tetején érik, merthogy terhesség alatt nem mertem inni, most meg a szopi miatt nem... Pedig néha csorog a nyálam rá...:lol:
Bibus haja behalás, Eszter továbbra is gyakorlatilag kopasz.

Kati, Marcinak boldog harmadévet!

Macsek, kiderült, hogy mi volt Vilko baja? Mikor ért véget a műszakod?

Gabci, Jolka, merre?

Kép
waterlilly

sziasztok!

Hát üdv az újjakanak!
Én is azt vettem észre a csajszit ,hogy mostmár többet kell vele foglalkozni mostmár nem úgy van ,hogy lerakom oszt elvanáááááááááá sikitozik és addig nem hagyja abba migbe nem megyek és befekszem mellé olvasni akkor minden oké!

A lényeg ,hogy lásson!

Holnap megyünk ortopédiára vissza!Kíváncsi leszek mit mondanak!
Apa elment dolgozni nem tudom mikor jön mert elmentek oda ahol most lezuhant a helikopter kármentisíteni

Na :arrow:

Kép
mogyoland

Jó reggelteket!
Timi! hát az én nagy lányom 2600gr-mal született jó mi? :oops: és mostanság olyan 5 kg lehet szerintem. Tehát eléggé mininő. Jó, hozzátartozik az igazsághoz, hogy én kb 153cm, apácska meg kb. 170cm. Ilyen génekkel ugye.... :? Sajnos nem szopizunk már. 3hónapos korában kezdődött a cicisztrájk, kombinálva egy jó kis menstruációval. Próbálkoztam mindennel, de már a lefejt tejcsi sem kellett neki, ráadásul akkoriban másfél hónap alatt hízott 40 dkg-ot úgy bepánikoltam hogy csak na. A gyerek elvileg a kaja miatt ordított én meg a helyzet miatt. Kicsit se volt komikus pedig én már elvileg gyakorló anyukának számitottam a nagyobbik már 8 éves, de Vivi dugába dönti az összes gyereknevelésről alkotott elképzelésemet. :roll: Hízás: legutóbb (már a tápszer hatása) 2 hét alatt hízott 40 dkg-ot. Kinézetre nem sovány, kerek gyerek dokinő mondta. Hát itt tartunk. Nem hittem volna, hogy ilyen nehéz lesz...... :evil:

kikuka

Sziasztok!

Nem tudtam tegnap este jönni, ui. Rékácskám 1/2 12-kor aludt el. Nekem most vele kapcsolatban ez a halálom. Ha ebéd után alszik, este 11-12-ig fenn van. Ha nem altatom, akkor úgy 5-6 körül egy pillanat alatt elalszik, és akkor ugyanez a helyzet. Ha sikerül az, hogy egyáltalán nem alszik napközben, akkor meg elég zizi estére. Szerintem lassan elhagyja a napközbeni alvást, a bátyja sem alszik du. 3 éves kora óta, de ő legalább este 9-kor 5 perc alatt álomra szenderül.

Timi! Nálunk hál'Istennek Réka most nincs hisztis korszakában. Múlt nyáron, amikor 2 éves volt, párszor azt az igazi földön vergődős hisztit levágta. Rájöttünk, hogy akkor hagyja abba leghamarabb, ha nem foglalkozunk vele. Persze olvastam, hogy Majával vigyázni kell a fulladás miatt, úgyhogy nagyon sajnállak, de remélem, kicsit jobb a helyzet mostanában (mintha ezt írtad volna). Rékán akkor látszik néha a féltékenység, ha Botinak éneklek vagy beszélek hozzá, ilyenkor mondja, hogy legyek csendben, és olykor el is kezd sírni. Amúgy mindkét nagy nagyon szereti, odafekszenek hozzá, simogatják, puszilgatják, és ő ezért nagyon hálás, hatalmasakat mosolyog rájuk. Amúgy nagyon nyugis gyerek, szerintem egy 3. nem is lehet más, igaz Ciripke? :D

A hozzátáplálás témában én a 6 hóig semmi pártján állok. Nálunk ez vált be eddig mindkét gyereknél, semmire nem allergiások, ritkán betegek. Múlt héten a fél ovi hiányzott már, de Levinek még mindig semmi baja. Ő 2,5 évig szopizott, Réka 15 hónaposan magától abbahagyta. Persze nem biztos, hogy csak emiatt nem betegesek, biztos, hogy más is számít. Persze mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, az én orvos apám is ki volt akadva, amikor Levi még 2,5 évesen is szeretett szopizni, állandóan szekáltak, de nem érdekelt.

Ciripke! Keresztelő lehet itt, ha nincs túl messze (Nyíregházától 25 km-re vagyunk) :lol:

Mindjárt folytatom még, ha nem unjátok...

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Na, csak hogy ne gondoljátok, hogy itt is minden fenékig tejfel, leírom, hogy jártam Botika szoptatásával. Én nagy magabiztosan mindentől féltem Boti érkezése kapcsán, csak a szoptatástól nem. Boti programozott császárral született (sajnos az első kettő is császáros volt, így nem volt más választás, de ez egy hosszú történet) 3,95 kg-mal, 51 cm-rel, szóval elég nagy baba volt. Az első 2 gyerek Debrecenben született, Boti Nyíregyházán. Ezzel nem is lett volna gond, csak itt a császárosokkal nem lehet ott a baba napközben. Na, ez volt az első, amin kiakadtam. Debrecenben az első nap után ugyanúgy velem voltak a gyerekek, mint a többiekkel. 3 óránként hozták szopni, volt, hogy nem tudtam felkelteni, és ott volt a rászáradt tápszer lefolyva a szája szélén. No, ez volt a második, amin kiakadtam. Meg sem kérdezték, hogy adhatnak-e, de ami még szörnyűbb, nem is tájékoztattak, hogy adtak neki. Mindezek ellenére beindult a tejem, azt gondoltam, itthon minden OK lesz. Eleinte nem volt mérlegünk (mondom, elég nagy önbizalmam volt a szoptatással kapcsolatban), iszonyúan kisebesedtek a melleim még a kórházban, mert a műtét után nem tudtam nagyon profin mellre rakni, segítség meg nuku (de nem csak nekem nem, hanem az első gyerekeseknek sem). Ennek ellenére szoptattam, ahogy kérte, nem sokat sírt, sokat aludt. És akkor jött a hidegzuhany: 3 hetesen kiderült, hogy kisebb a súlya, mint amivel hazahoztuk. Megmértem: kb 40-eket evett, mint egy 4 napos gyerek. De NEM sírt, hogy éhes. A védőnőm járt már így nagy súlyú gyerekkel. Na, én bőgtem napokig, amúgy is még mindig iszonyúan fájt a szoptatás, de nem adtam fel, gyakrabban szoptattam, mindig két mellből, és mindig fejtem (én kézzel tudtam a legjobban). Persze hajnalban és reggel tudtam többet fejni, ezt du és este kiskanállal kapta meg. És azóta meghízza a 20-25 dkg-okat, és már egy ideje nem kell fejnem, mert beállt a tejtermelés.

Megmondom őszintén, nem reménykedtem, hogy ez a gyakori szoptatás és fejés meghozza az eredményt, de nálam bevált. Ezt csak azért írtam le, mert nem gondoltam én sem, hogy a 3 gyereknél érhet meglepetés. És én ezt annak tudom be, hogy a kórházban nem indult be annyira a tejcsim, csak én gondoltam azt, plusz a programozott császár miatt a hormonok sem indultak be eléggé. A lényeg, hogy túlvagyunk ezen. Boti csak egyszer kel hajnalban enni (3-4 körül), aztán alszik 7-ig. Ja, és a saját ágyában. A nagyok viszont hajnalban szinte mindig nálunk kötnek ki. Szerencsére széles az ágy! :wink:

Jaj, és köszi a szívélyes fogadtatást mindenkinek. Nagyon szépek a babáitok!!! És Boti sem forog még (igaz, hogy terpeszpelusos), és mindenki megnyugtatására: a fiam 16, a lányom 17 hónaposan indult el!!! Képeket majd próbálok rakni, de elég béna vagyok. A vonalzókhoz hogy kell képet rakni? Leviről tudtam még, de az se jó. Újra kell kezdeni? Valaki tud segíteni?

Bocs, ha hoszzú voltam, de most volt időm, mert Réka még alszik, Boti meg már visszaaludt, Levi oviban. Szép napot!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Végülis csak 230 km. Férjem katolikusnak lett megkeresztelve, az én családom nem gyakorló katolikus. Fiatal korunkba jártunk ref. biblia órára (még táborban is voltunk, voltak ott dolgok :wink: , csomó kamasz) és konfirmáltam is, de apu még akkor sem egyezet bele, hogy megkereszteljenek :?: :?: . Ref. esküvőnk volt, szóval mi magunk választottunk. a mamámék templomba járó katolikusok, de egyáltanán nem bánták, hogy én igy döntöttem. Ja meg jártunk ref. babaklubba is, Marcival is szeretnék majd.

Na szint vallok, lehet megkövezni.
nem veszek babavizet, csapvizet forralok. :oops:
nem dobom ki 3 hét után a zacsit :oops:
a kész tápit azon nyomban hűtőbe teszem és még 1x megmelegitem, uténa kuka :oops:
maradék bébiitalt megitatom barnuval :oops:

Andi! nem akarod kipróbálni a HA tejpépet Petrának vacsira? Szintén doki irja fel, a vaniliás egész finom.
Minden új tagot üdvözlök, de már elég nehezen követem. nem lehetne frissiteni a táblázatunkat?

rem. a köv. tali nagy buli lesz. ki jön? mikor legyen? március? 8)

annnnnnnnnnyyyyyyira égő, hogy nem tudok számolni!!!!!!! :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Jól van, Bea! látom ám a párhuzamokat. Betti 14 hónapig, Barnu 34 hónapig szopizott. Sztrájk, mi az? De nekem igen kevés tejem van. Ja és terpeszpelus bejátszik, bár csak éjjel adom rá önkényesen.
Császárt leirod majd, Betti is az volt. Ügyi vagy, hogy megoldottad a szopit!

nem is mondtam, a múltheti uh-n a csipője ok volt, de nem szimmetrikus a két üreg az agyában (ahol a folyadák van), de normál határon belül, kontroll szükséges, ennyi

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Cirip, én sem tudok, ill. tudok, csak azt nem tudom h egy év az 12 hónapból áll :-)
Jó, h leírtad ezeket, mert mostantól 100 miliket én is hűtőbe fogok tenni, csakazértis.
Móni! Gerecse! Gyerekkel! Nem 50 :-)! Tavaly is volt velem a 20ason, amikor még pocakbaba volt, de most lehet, h csak a 10esre megyünk.
Újaknak üdv, de mostmár én sem tudom követni.
Nadi tegnap egyhuzamban aludt 9 órát :oops: 21-05, majd tovább reggel 9. Jót tesz ez az úszás azt hiszem :lol:
Ma újra próbálom a lactinát, remélem nagyobb szerencsével.

KépKép
kertikiri

Mondom 20-05 :lol:

KépKép
kertikiri

szerintem azért irják rá a dobozra, hogy ha gáz van ők megtettek mindent, igazuk is van, meg hogy többet adjanak el...

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Mekkora élet van itt!! üdv az újaknak!

Húúú, ilyen keveset alszik Réka?? ezt hogyan bírja? No mindegy ő a szakirodalom ezen részét nem olvasta el!

Timi, Bibus ha nem sír, akkor így van jól és kész! Nem?
Dorka, meg csak kaki előtt sír és akkor erős tekergpzés is van, tehát nem hiszem, hogy szimplán sírós lenne... máskor nézelődik, meg dumál a pillangónak (asszem lassan ez az első szerelem kategória, mindig azt bizgerálja, ha a másik játék mellé rakom az 5 percig foglallja le, de a pillangó.... 20-30 perc simán :lol: ) és esténként el is alszik!

Alvással kapcsolatban: tenap átraktam egy másik helyre (szobán belül) az ágyát és nem aludt el, visszaraktam, és rögtön elaludt... :shock: :shock:

Zsu, hát akkor te se adsz semmi gyümit? Szerintem még nem érett rá a hasuk és kész, én már annyit próbálkoztam és mindig pocifájás lett a vége... a franc szenvedteti a gyereket... ennyi volt a hozzátápi... 5 hósan teszek újra egy kísérletett....

Mi nem vagyunk megkeresztelkedve, így Dorka sem lesz... halenne akkor részemről református lenne (debreceni a család :wink: )

Kikuka, ez a cicisztrájk + mensi sztori kísértetiesen emlékeztet vmire!

Jutta

KépKép
jutta

én gyerekem nem alszik, pedig álmos... no :roll:

Jutta

KépKép
jutta

Timi, Jutta! Tartjátok még az októberiekkel a kapcsolatot?

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ja tápi, doki néni nkem is lehűlt, amikor mondtam, hogy dobtam ki (hamarabb csináltam meg, és mégse kelt fel)... mondta, hogy ezt nem kéne 24 :!: óráig nincs semmi baja hűtőben és a kórházakban pl. előre megcsinálnak 1 napi adagot!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Lilly, Te kérdezted a borozást? Hát én bizony szoktam! 1-1 decit ha megkívánom. Semmi baja tőle Raminak! Sőt lehet, hogy megköveztek de ha rossz a gyomrom még Unicumot is iszok néha egy kortynyit. :oops:

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

[quote="jutta"]J írta:juttaa tápi, doki néni nkem is lehűlt, amikor mondtam, hogy dobtam ki (hamarabb csináltam meg, és mégse kelt fel)... mondta, hogy ezt nem kéne 24 :!: óráig nincs semmi baja hűtőben és a kórházakban pl. előre megcsinálnak 1 napi adagot!

Ez tényleg így van és Dr. Spock is így ajánlja!

Ciripke:
nálam is forralt csapvíz van. És szerintem is a kész tápi még egyszer melegíthető.

Szerintem a hozzátápival én is várok 5 hónapos koráig, 4 hónapos kortól csak leveket próbálok neki adni módjával, hogy az ízét szokja.

Bea: minden elismerésem a tiéd, hogy ilyen sokáig szoptattál. Szerintem jól tetted. Eszter ugyan nem szopizik már, de amíg tudom, fejem neki a tejet, remélem, még jó sokáig! :D Nálam is az volt a baj, hogy Eszti csak 40-50 grammokat szopizott, fogyott, a cicim tropára ment, én nyakig a depresszióban, fogalmam sem volt, hogy ez most így normális-e. A védőnő meg azt mondta, biztos azért sír, mert fáj a hasa, ne etessem csak 3 óránként! Gondolhatod, mennyit üvöltött a gyerek az éhségtől... Én meg a kétségbeeséstől. Ráadásul a tejem mennyisége is leapadt. Két hónapig bírtam cérnával, utna megpróbáltam a tápszert, azóta idilli a helyzetünk. Most azon dolgozom, hogy minél több legyen a tej, és minél kevesebb a tápszer. Nem könnyű, mert már nem szopizik, csak lefejve hajlandó meginni.

Kikuka: nálunk is pontosan a 3. hófordulónál döntött úgy Eszti, hogy többet nem szopik. 10 napig még erőltettem, de csak hisztik árán sikerült 40-50 grammokat belediktálnom, amit ráadásul a sok sírástól általában azonnal vissza is bukott. Feladtam. Szerencsére lefejve megissza, így hát fejek, naponta 5x.

Mogyo: tök jó lehet, hogy Ágika elvan melletted, te meg olvasgatsz... Eszti ha elvan, akkor egyedül is elvan, de ha nem, akkor aktív szórakoztatást igényel.

Kép
waterlilly

[quote="vicuska2007"]S írta:vicuska2007ziasztok!

Lilly, Te kérdezted a borozást? Hát én bizony szoktam! 1-1 decit ha megkívánom. Semmi baja tőle Raminak! Sőt lehet, hogy megköveztek de ha rossz a gyomrom még Unicumot is iszok néha egy kortynyit. :oops:

Vicuska,
örömmel olvastam soraidat! :lol: A Gere Portugieser napjai meg vannak számlálva! :lol:

Kép
waterlilly

Ez tetszett amiket olvastam!
Hát Ciripke egyre jobban birlak! :oops: :lol:

Hát nállunk is anyósék hoznak vízet egy héten kétszer város víz és azt forralom .De van itthon babavíz ha netán elfogy!
Én estére az üvegbe behozom a tápit az előszobába ahol nincs fütve mert nekem nincs bent a lakásba a konyha hanem az egy külön helyiség!
Este a vízforraloba megforralom a vizet és reggel csak megmelegítem!Összeráz és kaja!

Vettem ma neki dentinox gél(remélem jól irtam)Az alsó két foga iszonyatosan be van durranva!Állandóan eszik valamit!
Hú elmúlik a hasfájosság és jön a következő hülyeség!

Hát nem mertem eddig leirni ,hogy nem lesz megkeresztelve a lány de látom nem csak én vagyok igy!
Én szeretném meg mindenki csak apa nem!

Kriszti:azt hiszem mostmár mi is előrébb hozzuk ezt az úszád témát!Amúgy meg imád pancsolni!Nem tudom mi lesz ha apa nem ér haza fürcsire azt hiszem nagyokat fog nézni ,hogy a kiskádban fog fürcsizni!

Nállunk semmi gond a hozzátápival kakival sincs gond mostmár minden nap van valamikor 2-3-szor is de csak egy kicsi a 2-3-ik!

Én sem ittam még semmit pedig néha megkívánom de hülye vagyok hisz nem is szoptatok!

Hajnaltájt még mindig szürcsögünk remélem már elmúlik!

Kép
mogyoland

anett: elvan ő is csak van mikor unja már a banánt és akkor elég ha odafekszem!

Kép
mogyoland

[quote="kertikiri"]M írta:kertikiriondom 20-05 :lol:

Kriszta,

Hát ez nagyon biztató! Milyen ügyes lett Nadin, nem? És a napközbeni alvással hogy álltok? Még mindig kinn?

Emlékszel még a HIETE-s topicra feltett első Nadin-képre? Amelyiken ásít? Milyen édes pici baba volt ő is! :D Most már olyan nagyok, nem? :lol:

Kép
waterlilly

[quote="mogyoland"]
írta:
mogyoland

Én sem ittam még semmit pedig néha megkívánom de hülye vagyok hisz nem is szoptatok!

Kép

Mogyo, ez annyira aranyos beszólás volt!!! :lol: Itt hempergek!!! :lol:

Kép
waterlilly

Hát ez elég gáz!

Én is nevetek magamon tehát a szolidaritás!

Kép
mogyoland

Sziasztok!
Először is korrigálom korábbi írásomat: érzékeny pont, és kényes téma... sikerült a kettőt szépen összekavarnom... :oops:

Üdv az újaknak, jó sokan vagyunk!!! :lol:

És most a feketeleves: Vilkóval voltunk korai fejlesztőn. Újra a kérdések: nem rohantak el vele rögtön szülés után, hányas lett az apgarja? Mondom 9/10-es, erre azt mondta, h mindenkinek ezt írják!!! Szerinte vagy eltörött a kulcscsontja, vagy kiugorhatott a válla, mert nagyon fájlalja. Ezt már a nővérem és a gyógytornász is észrevette (csak az anyja nem...) Nem leszek rest, és utánajárok. Nem akarok röntgenre menni, remélem uh elég, de azért erről szeretnék tudni! Ha igen, akkor... De még nem megyek elébe a dolgonak.

És tornatornatorna. Kaptunk új gyakorlatokat. Kérdeztem, h kb mennyi ideig kell csinálni. Azt mondta, h van, h egy évig, meglátjuk, hogy fejlődik.

Alul túl kötött, felül hypoton. Most kiderült, h a fejét sem tartja tökéletesen. Csípő ugye feszes, egyik lába feszesebb a másiknál. És hogy később ez még hogy fog rajta látszani, azt nem lehet tudni, mert azt hiszem lehet beszéddel problémája, írással, rajzzal ilyenek, de maradjunk csak a jelenben...

Hát ezek után gondolhatjátok, h nem túl fényes a kedvem... Most keresek egy új gyerekorvost, mert a miénk csak párszor látta, és összvissz egy neurológiai beutalót kaptunk tőle. Vki mérje fel az állapotát, és mondja meg, h mi van, mi a diagnózis??? Mert mindenki mond mindent, de leírva csak a neurológus írt vmit, én meg szeretném tudni, h mit kell tennem. Ha csak a torna, akkor legyen, de elegem van a feltételezésekből!!!

Bocs, kicsit hosszúra sikeredett, ha vkit nem érdekel, ugorja át nyugodtan...

Anett: csak felsírt, aztán elaludt, és éjjel csak egyszer kelt. Végre!

Na, le is lépek, sírás van, v vmi efféle...

KépKép
1macsek

Sziasztok!

Ma produkáltam egy halvány, de POZITÍV terhességi tesztet. Jó, hogy Czeizel Endre épp tegnap mondta, hogy legalább még két hónapot bírjak ki, addig hőmérőzzek, utána vigyem el neki a görbémet. Hát remélem, erre már nem kerül sor, de azért nem mondanám, hogy optimista vagyok. Főleg, hogy nem nagyon tetszettek neki a génjeink, a vetélésemben is közrejátszhattak, és Bálint betegségében is.
De ha minden jól alakul, akkor október 4-re leszek kiírva (Bálint 3-án született).
Nagyon várjuk a drukkokat, azt hiszem szükségünk lesz rá!!!

Marek
marek

Mogyo: hehe, itt röhögök!!!! :lol: :lol:

Na, legközelebbi szopi után én is iszom vni lélekerősítőt. Lehet, nem a 40 fokos erdélyi szilvapálinkát, de vmit...

Ja, babauszi: azt mondták, h a kalovits féle azért nem jó, mert a buvárreflexnek el kéne múlnia egy idő után, kalovits féle usziban meg arra építenek vmit, vagy mi, és nem múlik el, amikor kéne... Meg nekünk az nem is jó, úgyhogy rehabilitációs usziba járunk.

KépKép
1macsek

Macsek: remélem nem lesz semmi komoly és csak pozitivan!

Én is le akarom cserélni mjad a dokinkat tavasszal mert hát ugye nincs autonk és igy télen ez nehéz lett volna megoldani de tavasszal felröppenek a buszra és viszem ha kell.
Ki akartam hivni tegnap ,hogy szürcsög még de nem volt kapcsolható tegnap délelőtt délután meg rendelt!
Apa mondta ,hogy ez semmi minek akarom kihivni de tényleg csak hajnalban hallom!
Nem lázas semmi. Majd csak abbamarad!

Kép
mogyoland

Marek ez jó hir remélem minden rendben lesz!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
mogyoland

Marek:
én nem ismerlek régről, viszont ha lehet, én is küldök drukkokat!Nagyonnnnagyonnnagyon!!!!!!!

KépKép
1macsek

Macsek!

Először is nagy levegő! És nyuuugiiii, nem lesz gond!!! De tényleg járj utána! És utána fejlesztés! És kinövi!!!!

Jutta

KépKép
jutta

Helló! Jókat vigyorogtam olvasás közben, még sose hallottam a csórézást, de majd kipróbálom, kiwi vagyok apa érti-e. mi ezek alapján mostanság csak csórézunk.

Anett, elismerésem a hajnali kelésért, :wink: nem tudom hogy bírod, de nagyon jó anyuci vagy!
Zsu, Panka már ilyen jól eszik???? Köszi a tippet, majd beszélek erről a védőnővel. Bár még nem biztos, hogy Maty le lenne maradva, hiszen egyébként is ő született itt az ucsók között a topicon, van aki 1 hónappal is több nálunk, és az is sokat számít. Ma is volt szép produkciónk. Többször is hasaltattam. Nem érezte rosszul magát, mikor megunta, visszafordult magától a hátára, és elkezdett gyertyázni is a lábával. Hátról, hasra még nem megy.

Andi gratu az ikrek súlyához, igazán szép súly!!! Drukk az etetéshez!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sziasztok újak, Bea, Gratu a 3 gyerkőchöz!!!!!
Kikuka, neked is nagy GRATULA VIVIKÉHEZ!
Prücsi 2 fiúcska! Gratula!!! (nekem 3 fiam van)
Kápeket rekjatok fel!

Kati, Marcellnek mi is BOLDOG MINISZÜLINAPOT KíVÁNUNK!! :D :wink:

Keresztelő: ez nálunk nem egyszerű. Májusban lesz valószínű, de mivel mi hordozzuk a férjem falujában a „hagyományokat” (férjem édesanyját tiszteljük meg ezzel, no meg a férjem is akarja) így a gyerkőceinknek több keresztszülője van/lesz, nemcsak egy házaspár. Egyébként ez egy református hagyomány innen 500-600 km-l arrébb. Igazából nem zavar, csak kicsit bonyolultabbá teszi az egészet.

Kép

Kép
katherina

Marek megy a drukk ezerrel!!!! :D :wink: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép
katherina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?